Zoek op tag | Films | Mijn Films | Verlanglijst | Films gezien | Uitgeleende films | Favorieten
   0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 -65- 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77
Zoeken:
Courage Mountain (1990) Courage Mountain (1990)
1915 Zwitserland. De tiener Heidi verlaat haar grootvader in de bergen om les te krijgen in een internaat. Peter gaat de dienst in. Het meisjesinternaat krijgt ook met de oorlog te maken als soldaten het internaat als commandopost gaan gebruiken.
Courage of Black Beauty (1957) Courage of Black Beauty (1957)
De jonge Bobby Adams krijgt voor zijn verjaardag een jong paard. Bobby is dolgelukkig en noemt de hengst Black Beauty. Helaas gaat het leven niet over rozen voor Black Beauty, want als de jonge Bobby plotseling ziek wordt, moet zijn vader het paard noodgedwongen verkopen.
Courage of Kavik, The Wolf Dog, The (1980) Courage of Kavik, The Wolf Dog, The (1980)
Kavik is een kampioen sledehond die na een vliegtuigongeluk wordt verzorgd door een 12-jarige jongen. De twee raken zo aan elkaar gehecht dat de trouwe viervoeter, weer gescheiden van zijn nieuwe baasje, een 3000 kilometer lange tocht onderneemt om hem terug te vinden.
Courage of Lassie (1946) Courage of Lassie (1946)
Als hij de collie Mary en haar pups uit de bossen komt halen vergeet hij een pup. Na veel avonturen belandt deze bij een meisje dat hem onder haar hoede neemt.
Courage to Love, The (2000) Courage to Love, The (2000)
Dit is het verhaal van een zwarte vrouw uit de gegoede klasse in het New Orleans van voor de Burgeroorlog. Ze accepteert haar huidige positie niet en weigert de man te trouwen van haar vaders keuze. Ze zoekt toenadering tot een Franse dokter en wordt verscheurd door liefde voor hem en haar behoefte de mensen in New Orleans te helpen.
Courage under Fire (1996) Courage under Fire (1996)
De Golfoorlog: Na per ongeluk een van zijn eigen tanks te hebben vernietigd, keert Lt. Kolonel Nathan Serling naar huis van de oorlog. Het leger verdoezelt het ongeluk en geeft Serling de opdracht om onderzoek te doen naar de Medevac piloot, de eerste vrouw die de Medal of Honor zal ontvangen. Tegenstrijdige verklaringen belemmeren zijn onderzoek naar de waarheid als Serling's poogt het mysterie rond haar dood bloot te leggen, terwijl hij zijn eigen nachtmerrie in de Golf wil vergeten.
Courier of Death (1984) Courier of Death (1984)
J.D. Blackman heeft alles om gelukkig te zijn: een geliefd gezin, een toegewijde echtgenote en een goede baan. Hij is koerier voor een groot bedrijf. Op een dag wordt hij echter tijdens een zending overvallen door leden van een geheime organisatie. Ze stelen de inhoud van zijn aktetas en schieten zijn beste vriend en zijn vrouw neer om er zeker van te zijn dat hij hen eerst wil verzorgen. Beiden sterven aan hun verwondingen. Blackman blijft alleen achter en vertrouwt uiteindelijk niemand meer. Hij besluit op zijn eentje het recht in handen te nemen. Hij wordt de “koerier des doods”.
Cours Après Moi Que Je T'attrape (1976) Cours Après Moi Que Je T'attrape (1976)
Jacqueline en Paul zijn twee veertigers die enkele foute relaties achter de rug hebben. Ze zetten allebei een contactadvertentie, en komen zo in contact met elkaar. Zal er nu wel een goede relatie ontstaan?
Cours Privé (1986) Cours Privé (1986)
Jeanne Kern (Elizabeth Bourgine) is een knappe onderwijzeres met een strenge uitstraling. Iemand heeft de schooldirecteur een brief gestuurd waarin van haar amorele gedrag wordt verhaald. De problemen worden groter wanneer er een foto van een orgie opduikt waarop haar gezicht te herkennen is.
Cours Toujours (2000) Cours Toujours (2000)
De 23-jarige Jonas (Sibony) moet de voorhuid van zijn zoontje binnen drie dagen na de besnijdenis begraven. Een heilige queeste, die wordt gedwarsboomd door zijn vergeetachtigheid, een drietal huurmoordenaars en talloze paapse lieden die de Franse hoofdstad bevolken vanwege het bezoek van de Paus.
Course du Lièvre à Travers les Champs, La (1972) Course du Lièvre à Travers les Champs, La (1972)
De jonge Fransman Tony is met met zijn sportvliegtuig neergestort in een zigeunerkamp, waardoor een paar kinderen om het leven komen. Tony slaat op de vlucht voor de zigeuners, die wraak willen nemen. Hij vindt aansluiting bij een gangsterbende in Canada en krijgt een relatie met een van de vrouwelijke bendeleden.
Court Jester, The (1956) Court Jester, The (1956)
De troon van Engeland wordt bezet door een onwettige en slechte koning (Cecil Parker). Hubert Hawkins (Danny Kaye) infiltreert als nep-nar aan het hof om de echte koning weer op zijn plaats te krijgen.
Court-Martial of Billy Mitchell, The (1955) Court-Martial of Billy Mitchell, The (1955)
1921. Vanuit de lucht mag hij proberen om het onzinkbare schip Ostrichland te bombarderen. Zijn meerdere staat echter niet toe om vanaf een goede hoogte of met een goede tonnage te bombarderen, omdat de marine dan een flater zou slaan tegenover deze nieuwe methode van oorlogsvoering. Als hij bij de demonstratie zijn orders negeert en een succesvol bombardement uitvoert wordt hij gedegradeerd en naar Texas gestuurd. De koppigheid van de militaire leiding zorgt echter voor betreurenswaardige ongelukken en om aandacht voor het belang van de luchtmacht te vragen beledigt hij de militaire leiding in aanwezigheid van de pers en moet hij voor de tuchtraad verschijnen.
Court-Martial of Jackie Robinson, The (1990) Court-Martial of Jackie Robinson, The (1990)
Jackie Robinson is behalve topatleet ook een zwarte officier in het Amerikaanse leger. Talloze malen wordt hij vernederd door fanatieke racisten binnen het leger. Hij mag als zwarte atleet niet deelnemen aan honkbalwedstrijden. Jackie, die inmiddels te boek staat als onruststoker, wordt gearresteerd nadat hij weigert achterin een bus plaats te nemen. Hij moet voor de krijgsraad verschijnen en zijn gevecht voor een goede reputatie en een gelijkwaardige behandeling begint.
Courte-Tête (1956) Courte-Tête (1956)
Amédée Lucas verkoopt prognoses aan de toegang van de paardenrenbaan van Longchamp. Hij heeft honger en een elegante gentleman, die met hem echt bekommerd lijkt te zijn, nodigt hem uit in een restaurant waar zij aan een tafel gaan zitten die reeds bezet is. Wat hij niet weet is dat zijn tafelgenoten oplichters zijn.
Courtesans of Bombay, The (1983) Courtesans of Bombay, The (1983)
Regisseur Ismail Merchant brengt een bezoekje aan het Pavan Pool, een soort van harem waar de vrouwen niet alleen mannen ontvangen, maar ook leren dansen en zingen. Helaas hebben de vrouwen in het Pavan Pool totaal geen rechten, en het geld dat ze met hun optredens verdienen, komt integraal in de zakken van hun luie pooiers terecht.
Courting Courtney (1997) Courting Courtney (1997)
Courtney wordt bijna 30. Ze is verloofd, heeft een goede baan, leuke vrienden. Waarom is ze dan niet volmaakt gelukkig? Haar ex-vriend Nick ziet in haar een prima studie-object voor de documentaire die hij wil maken. Hij legt haar leven op film vast: de klas waar ze lesgeeft, haar ouders, haar ex- en huidige vriend. Ondertussen leert Nick veel over zichzelf en ontdekt Courtney dat 30 worden weliswaar een hele, maar geen fatale gebeurtenis is.
Courtship (1987) Courtship (1987)
Zich afspelend in 1915, laat deze film zien hoe stelletjes aan elkaar werden voorgesteld. Hallie, de dochter van een welvarende familie, wordt de hand gevraagd door een reizende verkoper. Hij moet bewijzen dat hij het waard is om met haar te trouwen.
Courtship of Andy Hardy, The (1942) Courtship of Andy Hardy, The (1942)
Terwijl zijn vader, rechter James K. Hardy, de rechtzaak betreffende de echtscheiding van de heer en mevrouw Nesbit behandelt, doet Andy zijn best om aan te pappen met hun dochter Melodie. Andy's vader heeft hem gevraagd zich over het meisje te ontfermen. Maar dat Melodie ook werkelijk verliefd op hem zou worden, daar had Andy niet op gerekend.
Courtship of Eddie's Father, The (1963) Courtship of Eddie's Father, The (1963)
Het zoontje van weduwnaar Tom Corbett probeert een geschikte moeder en vrouw voor zijn vader te vinden. Werd later een tv-serie.
Courtyard, The (1995) Courtyard, The (1995)
De New Yorkse architect Jonathan heeft het lekker voor elkaar in zijn nieuwe appartement in Los Angeles. Maar dan wordt het complex opgeschrikt door een moord, waarbij de verdachten voor het oprapen liggen. Terwijl Jonathan zelf op onderzoek uit gaat, deelt hij het bed met de zus van het slachtoffer, Lauren.
Cousin Bette (1998) Cousin Bette (1998)
Cousin Bette, een arme en eenzame vrouw heeft haar prominente zus verloren en probeert nu gezelschap te zoeken bij andere mensen. Maar baron Hulot en haar nichtje Hortense moeten niks van haar hebben, waardoor ze uitkomt bij een jonge beeldhouwer die ze redt van zijn ondergang. Maar de artiest wordt verliefd op uitgerekend Hortense, waardoor Bette uit is op wraak. Samen met Jenny vernietigt ze langzaam de levens van haar familieleden.
Cousin, Cousine (1975) Cousin, Cousine (1975)
Tijdens een trouwerij van wederzijdse familie ontmoeten een neef (Gobert) en een nicht (Marie) elkaar voor het eerst. Die dag hebben ze het zo gezellig samen dat ze besluiten elkaar vaker te zien. Na verloop van tijd groeit er een hechte vriendschap tussen hen. Echter, hun eigen echtgenoten beginnen te vermoeden dat ze een verhouding met elkaar hebben. En niet alleen de echtgenoten denken dat, steeds meer mensen om hen heen vermoeden hetzelfde. Deze verdenkingen brengen Gobert en Marie op ideeën.
Cousin, Le (1997) Cousin, Le (1997)
Rechercheur Gérard Delvaux krijgt informant Nounours onder zijn hoede, die voor zijn informatie maar liefst 10% van de drugsvangst opeist. Wanneer een jeugdige klant van Nounours aan een overdosis overlijdt, dreigt Delvaux - op de hielen gezeten door de rechtschapen rechter Lambert - zijn informant aan justitie over te ldragen. Dan komt Nounours echter met een verleidelijk aanbod....
Cousins (1989) Cousins (1989)
Larry Kozinski is dansleraar, een rusteloze charmeur die van zijn leven een groot feest maakt. Maar het geluk lacht hem niet toe en voor hij het weet, is zijn jonge vrouw aan het scharrelen met de opschepperige autohandelaar Tom. Om zich te wreken maken Tom en Larry's vrouw een afspraak, de eerste van velen. En plotseling zijn de rollen omgedraaid - de onschuldige wraakactie verandert in ware liefde.
Cousins, Les (1959) Cousins, Les (1959)
Verhaal van twee neven. De één, Charles, is een jongen uit de provincie van eenvoudige komaf die maar niet slaagt examens goed te volbrengen en vrouwen te versieren. De ander, Paul, is de wat decadente, stadse neef waarvan het lijkt dat alles hem voor de wind gaat. Dat alles niet altijd is wat het lijkt blijkt wanneer Charles op Paul's vriendin valt.
Coût de la Vie, Le (2003) Coût de la Vie, Le (2003)
Een man, zo gierig dat hij nooit de rekening betaalt... Een vrijgevige restaurateur die te veel investeert... Een mysterieuze vrouw die de mannen laat betalen... Een grote baas die na een hartaanval zijn fabrieken voor een spotprijs verkoopt... Een jonge erfgename die voor iets anders dan haar geld geliefd wil zijn... Al deze personen gaan zich in Lyon ontmoeten.
Couteau dans la Plaie, Le (1962) Couteau dans la Plaie, Le (1962)
Een sexy, Europese, jonge vrouw, Lisa (Loren), trouwt met een dominante, jaloerse Amerikaanse man, Robert (Perkins) en raakt in een gewelddadig huwelijk verzeild. Wanneer Roberts vliegtuig tijdens een zakenreis neerstort, is dit voor Lisa een opluchting. Wanneer Lisa er echter achterkomt dat haar man niet dood is en zelfs ontdekt dat hij op de levensverzekering aast, is ze nog banger geworden voor haar leven dan ze al was...
Couteau sous la Gorge, Le (1955) Couteau sous la Gorge, Le (1955)
Pacos, een man afkomstig van Malta, achtervolgt een Chinees omdat die iemand heeft vermoord. De Chinees organiseert een ontvoering van de zoon van een dokter die voordien Pacos heeft verzorgd. Hij eist losgeld. Pacos zorgt ervoor dat het losgeld geleverd wordt en schiet de Chinees neer. Vanaf dan doet de dokter alles om te vermijden dat Pacos in de gevangenis terechtkomt, omdat hij weet dat Pacos in de grond een goede kerel is en hij ook respect voor hem heeft.
Couteau sous la Gorge, Le (1986) Couteau sous la Gorge, Le (1986)
Een jonge mannequin poseert voor een erotisch magazine. Haar leven verandert totaal vanaf de dag dat ze gestalkt wordt door een maniak, die systematisch mensen uit haar omgeving vermoordt. Steeds meer personen die ze kent lijken verdacht. Wie is de dader?
Couturier de Ces Dames, Le (1956) Couturier de Ces Dames, Le (1956)
Fernand heeft pas zijn baan verloren als kleermaker in een Frans modehuis. Hij durft dit niet tegen zijn bazige vrouw vertellen maar het toeval steekt hem een handje toe. Een overleden ex-minnares laat hem een aandelenpakket na van een firma in damesmode. Tijdens een eerste vergadering met de aandeelhouders komt het tot een woordenwisseling, en Fernand besluit de zaak op eigen kracht te laten draaien.
Covek Nije Tica (1965) Covek Nije Tica (1965)
"Man Is Not a Bird" gaat over een liefdesaffaire tussen een oudere, gerespecteerde ingenieur die naar een industriestad kwam om te werken, en een jonge kapster in wiens huis de ingenieur verblijft. De film focust vervolgens op de consequenties van hun relatie, in het bijzonder nadat een jonge man betrokken raakt bij hun verhouding.
Covenant, The (2006) Covenant, The (2006)
'The Covenant' vertelt het verhaal van 'The Sons of Ipswich', vier jonge studenten op de eliteschool de Spencer Academy,die verbonden zijn door hun geheime afkomst. Als nakomelingen van de oorspronkelijke families die zich in de jaren 1600 vestigden in de kolonie Ipswich, zijn zij allemaal geboren met een speciale gave. Wanneer het dode lichaam van een student gevonden wordt na een schoolfeestje, beginnen de mysteries zich te ontrafelen en dreigt het geheim dat hun families honderden jaren beschermd heeft, bekend te raken.
Cover Boy: L'Ultima Rivoluzione (2007) Cover Boy: L'Ultima Rivoluzione (2007)
De jonge Roemeen Ioan heeft zijn vader verloren tijdens de revolutie die tot Ceausescu’s val leidde. Ondanks de vrijheid die zijn land heeft gekregen, ziet hij er geen toekomst meer voor zichzelf. Hij vertrekt naar Italië om daar zijn eenvoudige dromen waar te maken. In Rome ontmoet hij de Italiaan Lionello, die net ontslagen is als schoonmaker op station Termini. Als Ioan een kamer in Lionello’s huis huurt, bloeit er een mooie vriendschap op. Samen proberen ze een toekomstplannetje te smeden: een Italiaans restaurant in Roemenië. Maar het hedendaagse Europa maakt het hen niet makkelijk. Ioan's leven krijgt een onverwachte wending als hij door een fotograaf wordt opgemerkt, die hem een geheel onvoorziene carrièremogelijkheid biedt.
Cover Girl (1944) Cover Girl (1944)
Rusty Parker is zangeres in de nachtclub van haar liefje Danny McGuire. Ambitieus als ze is, neemt ze deel aan een "Cover Girl"-wedstrijd. De uitgever van het blad, Coudair, ontdekt dat Rusty de kleindochter is van een vroegere Broadway-starlet met wie hij ooit een relatie heeft gehad. Rusty wint de wedstrijd en om haar carrière op Broadway niet in de weg te staan, ontslaat Danny haar. In een dronken bui gaat Rusty echter in op een huwelijksaanzoek van haar nieuwe producer, Noel Wheaton.
Cover Girl and the Cop, The (1989) Cover Girl and the Cop, The (1989)
Beauty (Jackie) en Denise zijn twee zeer verschillende vrouwen. Jackie is een mooi en succesvol model, Denise is een openhartige, geestige agente. Jackie is getuige van de moord op een belangrijke assistent van het Witte Huis. Ze zoekt hulp bij de politie en Denise krijgt de opdracht om over haar te waken. Maar al snel komen de twee vrouwen erachter dat ze niemand kunnen vertrouwen en slaan ze op de vlucht.
Cover Girl Killer (1959) Cover Girl Killer (1959)
Een pin-up model wordt dood gevonden op dezelfde plek, en in dezelfde pose en kleding die ze aanhad op de cover van "Wow!" magazine. Als meerdere modellen dood worden gevonden, realiseert de politie dat er een maniak los is.
Cover Girl Models (1975) Cover Girl Models (1975)
Een modefotograaf stelt een team samen van drie Amerikaanse modellen. Die raken in de problemen wanneer bij een van de modellen, per ongeluk, een microfilm in haar bagage belandt, en diverse spionnen achter de meiden aan gaan.
Cover Girl Murders, The (1993) Cover Girl Murders, The (1993)
Mediagigant Rex Kingman, die niet bij iedereen even geliefd is, stuurt een aantal van zijn modellen met een gerenommeerde fotograaf naar een klein eiland. Wanneer de modellen één voor één de dood vinden, proberen de resterende vrouwen de moordenaar te vinden voor ze allemaal sterven.
Cover Me (1995) Cover Me (1995)
Holly Jacobson, een politieagente, gaat undercover als model om een seriemoordenaar op te sporen. De psychopaat heeft het gemunt op knappe jonge meisjes. Hij lokt ze mee naar een leegstaand huis en vermoordt hen. Holly gaat akkoord een fotosessie te doen als naaktmodel om de moordenaar naar haar toe te lokken…
Cover Story (2002) Cover Story (2002)
Samantha Noble is een bekende journaliste die onderzoek doet naar een ophefmakend schandaal rond de miljonair JC Peck. Helaas raakt ze zelf ook in het schandaal verwikkeld en wordt ze zelfs beschuldigd van moord.
Cover Up (1991) Cover Up (1991)
Michael Anderson is een Amerikaanse journalist. Nadat een mysterieuze bomaanslag op een Amerikaanse marinebasis in Israël heeft plaatsgevonden; vertrekt hij naar Jeruzalem. Op de Amerikaanse ambassade wordt ervan uitgegaan dat de zogenaamde door Lybië en Irak gefinancierde terreurgroep 'Black October' verantwoordelijk is voor de aanslag. Anderson staat hier echter sceptisch tegenover en besluit de zaak zelf uit te zoeken. Hij wordt hierbij geholpen door zijn oude legermaatje kolonel John Cooper en zijn ex-vriendin Susan; die de persvoorlichter van de ambassade is. Het lukt hen om steeds dieper in het moeras van politieke intriges en onthullingen te graven. Lou Jackson van de CIA is echter helemaal niet blij met dit graafwerk.
Cover-Up (1949) Cover-Up (1949)
Sam Donovan (Dennis O'Keefe) is een detective in verzekeringszaken, die in een klein stadje onderzoek doet naar de zelfmoord van een polishouder. Alle tekenen wijzen op moord, maar in de woonplaats van het slachtoffer is niemand bereid mee te werken. Ook de plaatselijke sheriff Larry Best (William Bendix) laat verstek gaan. Uiteindelijk krijgt Donovan hulp van Anita Weatherby (Barbara Britton) die de muur van stilte en onwil doorbreekt en samen met hem op zoek gaat naar de oplossing van het mysterie.
Covered Wagon, The (1923) Covered Wagon, The (1923)
In 1848 reizen een groot aantal wagens, in twee lange rijen, naar het Westen. Onderweg hebben ze met verschillende problemen te maken, waaronder de oversteek van de Platte River, een grote brand en een Indianen-aanval. Ook zijn er enige liefdesbeslommeringen die de gemoederen bezig houden.
Covert One: The Hades Factor (2006) Covert One: The Hades Factor (2006)
Voormalig geheim agent en ziekte-specialist John Smith werkt voor Covert One, een geheim spionagenetwerk bestaande uit poilitieke en technologische experts. Hun taak is corruptie en samenzwering op het hoogste niveau uit te schakelen. Wanneer drie Amerikaanse soldaten in Afghanistan besmet raken met het Ebola-virus, komt het team van Smith in actie. Ze merken al snel dat het zich snel verspreidende virus niet zomaar is ontstaan maar een moedwillig biologisch wapen is.
Cow Belles (2006) Cow Belles (2006)
De verwende zusjes Taylor en Courtney hebben het goed voor elkaar. Hun vader is eigenaar van een groot zuivelbedrijf, wat betekent dat de zussen zich weinig zorgen hoeven te maken over hun financiële zaken. Alles wat ze willen krijgen ze van hun vader, van design kleding tot de mooiste auto's. Als op een dag de twee zussen de keuken totaal ruïneren, heeft vader het gehad met zijn kroost. Hij zorgt ervoor dat de twee een zomerbaantje krijgen om ze zo proberen te leren wat verantwoordelijkheid is. Als het dan opeens slecht gaat met het bedrijf van hun vader moeten ze een belangrijke keuze maken...
Cow Town (1950) Cow Town (1950)
Prikkeldraad wordt in het open veld uitgezet en de ranchers worden door Sandy Reeves (Shannon) aangespoort zich hiertegen te verzetten. Reeves heeft echter een sluw plan bedacht om de ranchers op te lichten, maar hij heeft geen rekening gehouden met de eerlijke held Gene Autry, die de wet zal handhaven en ervoor zal zorgen dat het recht zal zegevieren!
Coward of the County (1981) Coward of the County (1981)
De film gaat over twee broers, de één overlijdt in een cel en de ander wordt priester. De priester had beloofd voor zijn neefje te zorgen. Omdat hij zich niet aanmeldde als vrijwilliger voor het leger keken leeftijdgenoten hem schuin aan. Eén van de jongens die wel het leger in gaat, laat het meisje achter dat als zijn vriendin bekend staat. Het meisje voelt wel wat voor de neef van de priester en vindt hem niet laf.
Cowards Bend the Knee (2003) Cowards Bend the Knee (2003)
IJshockey-sterspeler Guy, van de Winnipeg Maroons, raakt verzeild in de absurde levens van Meta, een wraakzuchtige Chinese en haar moeder Liliom die een kapsalon annex abortuskliniek runt.
Cowboy (1958) Cowboy (1958)
Groentje Frank Harris (Lemmon) reist 3000 km. mee met een kuddetocht waarvan Reese (Ford) de baas is. Onderweg beleven ze Indianenovervallen, raken er stieren overstuur en meer van dat soort zaken.
Cowboy (2007) Cowboy (2007)
De tv-journalist Daniel Piron is aan het eind van zijn carrière. Hij heeft de wens nog één keer flink uit te pakken aan het journalistenfront en wel door de protagonisten van een gijzeling die 25 jaar geleden de ganse wereld schokte terug te vinden. Als hij de gijzelhouder Sacchi weet op te sporen, blijkt de gevreesde revolutionair van voorheen nu een doodnormale huisvader te zijn die zich niet meer achter zijn oude idealen staat. Piron ziet zijn briljante reportage als sneeuw voor de zon verdwijnen. Maar hij laat het er niet bij zitten en besluit de feiten groots te manipuleren.
Cowboy and the Lady, The (1938) Cowboy and the Lady, The (1938)
Mary Smith (Merle Oberon) mag naar geen enkele nachtclub of andere uitgaansgelegenheid, omdat dat de politieke carrière van haar vader zou kunnen schaden. Toch gaat zij samen met twee dienstmeisjes op stap met enkele rodeo-rijders. Mary vertelt aan haar date 'Stretch' Willoughby (Gary Cooper) dat zij een kamermeisje is en werd mishandeld door haar vader. Nadat Stretch en Mary verliefd worden en halsoverkop trouwen, zit Mary met de nodige problemen: de onwaarheden die zij vertelde tegen Stretch en het geheime huwelijk wat haar vader niet mag weten.
Cowboy and the Movie Star, The (1998) Cowboy and the Movie Star, The (1998)
Het verhaal gaat over de combinatie van een ruwe outdoor man en een breekbare vrouw. Actrice Sean Livingston (Sean Young) staat met pech langs de weg in the middle of nowhere. Cowboy Clint (Perry King) is met zijn koeien in de buurt en neemt haar op sleeptouw. Als dat maar goed gaat.
Cowboy and the Senorita (1944) Cowboy and the Senorita (1944)
Na de dood van haar vader erft Chip een zogezegd waardeloze goudmijn. Bareigenaar Craig Allen probeert deze zo snel mogelijk van haar te kopen. Door een tip die haar vader achterliet heeft Roy echter het vermoeden dat de mijn niet zo waardeloos is. Hij probeert bewijzen te zoeken voor de overdracht plaats vindt.
Cowboy Angels (2006) Cowboy Angels (2006)
De elfjarige Pablo woont met zijn moeder in een goedkoop hotel in Parijs. Hun leven speelt zich voornamelijk af in de Parijse cafés waar zijn moeder te veel tijd doorbrengt. Als ze Pablo voor de zoveelste keer in de steek laat, besluit de jongen op zoek te gaan naar zijn vader. Hij overtuigt de armzalige pokerspeler Louis die hij in een bar ontmoet hem naar Spanje te rijden.
Cowboy Bebop: Tengoku no Tobira (2001) Cowboy Bebop: Tengoku no Tobira (2001)
Wanneer er een tankwagen midden in een stad wordt opgeblazen, komt er een dodelijk virusvrij. De Bebop-crew gaat onmiddelijk achter de dader aan als ze horen dat er een grote beloning wordt uitgeloofd. De zaak wordt almaar vreemder als blijkt dat de koelbloedige Vincent Volaju - waarvan aangenomen werd dat hij al tientallen jaren dood was - de hoofdverdachte van de aanslag is...
Cowboy Holiday (1934) Cowboy Holiday (1934)
Sheriff Hank Simpson zit achter een schurk aan, genaamd Pablo 'Juarez Kid' Escovar. Buck Sawyer is een vriend van de sheriff en hij wi hem helpen de bandiet op te sporen. Buck kent de Juarez Kid, echter komt de beschrijving die de sheriff geeft niet overeen met het profiel van de Juarez Kid. Een helper van de sheriff is een voormalig crimineel. Zou hij niet de Kid zijn die ze zoeken?
Cowboy Poets (1988) Cowboy Poets (1988)
Cowboy Smoke (2007) Cowboy Smoke (2007)
Kantoorklerk Joe leeft eigenlijk alleen maar voor het spelen van het arcade computerspel 'Cowboy Smoke'. Wanneer hij het spel heeft uitgespeeld en weer eens gedwongen van baas moet wisselen, besluit hij zijn droom na te jagen en naar Texas te verhuizen om het 'cowboy-zijn' onder de knie te krijgen. Hier eenmaal aangekomen merkt hij al snel dat deze cowboy-omgeving niet zo romantisch is als hij zich had voorgesteld.
Cowboy uit Iran (1999) Cowboy uit Iran (1999)
Marijke zorgt voor het huishouden en de twee golden retrievers van haar dochter Emma, die een drukke baan heeft. Via de honden maakt Marijke kennis met Amir, een Iraanse vluchteling, die haar meehelpt de honden uit te laten. Emma wil aanvankelijk niets weten van een asielzoeker die haar honden uitlaat, maar na een toevallige ontmoeting met Amir verandert ze van gedachten.
Cowboy Up (2001) Cowboy Up (2001)
Ely Braxton en zijn broer Hank zijn rodeorijder. Ely een ware waaghals, Hank een rodeo-clown. Als Ely een zware levensbedreigende blessure oploopt, moet hij zijn geliefde beroep vaarwel zeggen. Na een lange revalidatie begint het cowboy-bloed echter weer te borrelen. Tot verbijstering van Hank klimt Ely toch weer op een wild briesende stier.
Cowboy Way, The (1994) Cowboy Way, The (1994)
Ze komen uit het Westen, doodmoe maar razendsnel, taaie cowboys met een zware taak. Het zijn de moderne cowboys Sonny en Pepper uit New Mexico. Wanneer één van hun vrienden in de problemen komt, bedenken zij zich geen moment en schieten hem te hulp in de bruizende wereldstad New York.
Cowboy's Silver Lining, A (2004) Cowboy's Silver Lining, A (2004)
Billy is een huurmoordenaar, die wanhopig probeert zijn traumatische verleden te verwerken, maar die door zijn baan als professionele moordenaar alleen maar verder in de knoop raakt. Zijn herinneringen over “The Man With the Painted Face”, die zijn geliefde heeft vermoord en hem voor dood achterliet komen steeds vaker naar boven. Zijn opdrachtgever, Charlie, merkt dat Billy met die herinneringen worstelt en vind dat dat een te hoog risico vormt voor het werk dat hij doet. Hij besluit dan ook om Billy met “pensioen” te laten gaan. Billy weet levend uit handen te blijven van Charlie met alleen zijn herinneringen en een mysterieus zilveren doosje.
Cowboys & Angels (2003) Cowboys & Angels (2003)
Shane, een ongelukkige jonge ambtenaar, die eigenlijk een kunstopleiding wil doen, trekt in bij Vincent, een homoseksuele modestudent. Ondanks dat zij elkaars tegenpolen zijn, worden ze al snel vrienden. Als Shane verliefd wordt op Gemma, besluit hij zijn leven radicaal om te gooien en krijgt de kans in één klap veel geld te verdienen bij een drugsdeal in Ierland. De deal mislukt en Vincent slaat op de vlucht, de politie gaat achter hem aan.
Cowboys and Angels (2000) Cowboys and Angels (2000)
Danny heeft besloten nooit meer verliefd te worden, nadat hij voor het altaar in de steek is gelaten. Hij besluit cowboy te worden maar vergeet dat je de liefde niet kunt regelen.
Cowboys Don't Cry (1988) Cowboys Don't Cry (1988)
Het hele gezin participeert in de rodeo, en moeder krijgt voor haar verjaardag een paard cadeau. Ze belooft haar zoon dat ze hem samen zullen temmen maarwanneer ze in een auto-ongeluk terecht komen overleeft ze het niet. Het heeft grote invloed op hun leven en vier jaar later is het paard nog steeds niet getemd.
Cowboys for Christ (2008) Cowboys for Christ (2008)
Beth en Steve zijn twee jonge Christenen die vanuit Texas naar Schotland vertrekken om daar het evangelie te verkondigen. Maar ze komen daar in aanraking met een heel ander soort geloofsbelijdenis.
Cowboys, The (1972) Cowboys, The (1972)
Veehandelaar Will Andersen zit met de handen in het haar wanneer zijn drijvers hem plots in de steek laten. Een financiële strop is een feit als Will zijn vee niet voor de winter naar de markt kan brengen. Noodgedwongen doet hij een beroep op een groepje schooljongens om zijn kuddes te begeleiden op de verre en gevaarlijke tocht. De knapen missen uiteraard de nodige ervaring, maar Will heeft enkel de tijd om hen de basisknepen aan te leren. Gelukkig kan hij op de hulp rekenen van de zwarte cowboy Nightlinger. Naast alle natuurlijke obstakels die de groep onderweg moet overwinnen, volgt tot overmaat van ramp een groep gevaarlijke veedieven hen op de voet.
Cowgirl (2004) Cowgirl (2004)
Johanna "Paula" Jakobi heeft maar een saai leven. Ze is getrouwd en haar leven bestaat uit niets anders dan eten, slapen en televisie kijken. Op een dag stuit ze op haar grote jeugdliefde Max. Hals over kop besluit ze het saaie leventje vaarwel te zeggen en vertrekt met Max naar Hamburg. Echter, Max blijkt veel problemen te hebben met de Hamburgse onderwereld. Is het leven vol achtervolgingen door gangsters en corrupte agenten wel datgene dat Paula wil leiden?
Coyote Run (1996) Coyote Run (1996)
Quinn Pershing is een cynische politie-agent die net iets te vaak teveel drinkt. Wanneer de grote crimineel Santier er tijdens een lucratieve drugsdeal vandoor gaat met 15 miljoen dollar, gaat zijn bloed sneller stromen. Hij zal Santier te pakken krijgen, koste wat het kost. Hij stuurt de bevallige Sierra met deze boodschap naar de crimineel en slaagt er nog net in om haar uit diens klauwen te redden. Quinn en Sierra worden doelwit van Santier en zijn criminele vrienden.
Coyote Summer (1996) Coyote Summer (1996)
Callie, een 16 jaar oud meisje uit New York, gaat tijdens de zomervakantie logeren op de ranch van een oom en tante. Tijdens haar verblijf raakt ze bevriend met Rafe, een jonge paardentrainer van indiaanse afkomst en met het wilde, zwarte paard Kiah. Wanneer ze ontdekt dat Kiah onhandelbaar wordt gevonden en afgemaakt gaat worden probeert ze het paard te redden.
Coyote Ugly (2000) Coyote Ugly (2000)
Coyote Ugly vertelt het verhaal van Violet Sanford, een jonge vrouw die naar New York vertrekt om een carriere als songwriter te beginnen. Ze krijgt een baantje in de nachtclub "Coyote Ugly".
Coyote y la Bronca, El (1978) Coyote y la Bronca, El (1978)
Een oplichter deinst er niet voor terug zijn gedupeerden op alle mogelijke manieren te manipuleren om zijn doel te bereiken. Wanneer hij in contact komt met "La Branca", een zwendelaarster die even bedreven is als hijzelf, geraken beiden op de duur in de problemen wat uiteindelijk tot hun ondergang leidt.
Coyote, El (1955) Coyote, El (1955)
1948. California is toegevoegd aan de Verenigde Staten van Amerika. Een jongeman, César de Echagüe, wordt door zijn vader gevraagd dat hij uit Europa zou terugkeren om te strijden voor het Mexicaanse volk. Wanneer hij er arriveert is iedereen enigszins verrast. De man is keurig gekleed en denkt eigenlijk slechts aan zijn uterlijk. Hij ziet er helemaal geen vechterstype uit. Wat zij niet weten is dat hij ‘s nachts als een gemaskerde ruiter wel degelijk strijdt voor rechtvaardigheid.
CQ (2001) CQ (2001)
Parijs, 1969. De opnames van een sciencefictionfilm die zich afspeelt in het jaar 2001 verlopen problematisch. De obsessie van de regisseur met de hoofdrolspeelster heeft zijn beoordelingsvermogen verslechterd,en de film heeft geen einde. Als de regisseur uiteindelijk wordt ontslagen, krijgt de jonge Amerikaanse monteur de opdracht om een goed einde te bedenken. Dit blijkt echter geen gemakkelijke klus, omdat de lijn tussen zijn fantasie en de realiteit steeds vager wordt.
CQ2 (Seek You Too) (2004) CQ2 (Seek You Too) (2004)
Het leven van de zeventienjarige Rachel dreigt te ontsporen. Als ze het proces van een veroordeelde zaak vanaf de publieke tribune volgt, besluit ze een passie na te streven. Vanaf dat moment is dansen haar middel om te ontsnappen aan haar ellende.
Crabe dans la Tête, Un (2001) Crabe dans la Tête, Un (2001)
Alex is 31 jaar. Hij heeft een compulsief verlangen bij mensen in de smaak te vallen plus een fobie voor confrontaties. Hij wordt hierdoor een charmante, maar vooral onzekere man. Voor zijn werk als onderwater-fotograaf bezoekt hij Montreal, een plek die hij trachtte te ontwijken, sinds hij zijn vrouw daar achterliet. Binnen korte tijd is hij alweer verwikkeld in allerlei relaties die zijn persoonlijkheid zwaar op de proef stellen.
Crabe-Tambour, Le (1977) Crabe-Tambour, Le (1977)
Een stervende Franse marine-kapitein probeert een laatste ontmoeting te hebben met een twintig jaar eerder verdwenen kameraad. Hiervoor trotseert hij de zee, al herinneringen ophalend over deze oorlogsheld: 'Le Crab Tambour', een jongeman die zijn waarde bewezen heeft op verschillende slagvelden en die het slachtoffer werd van lafheid van zijn medestrijders.
Crack House (1989) Crack House (1989)
Crack House speelt zich af in de drugsscene van een grote stad. Twee studenten, Rick en Melissa, proberen hun school af te maken terwijl ze moeten leren leven met de druk van het ghetto.
Crack in the Floor, A (2000) Crack in the Floor, A (2000)
Gedurende de afgelopen 33 jaar heeft Jeremiah alleen gewoond zonder enig contact met de buitenwereld... en dat wil hij zo houden. Jeremiah's moeder werd voor zijn ogen verkracht en vermoord, iedereen die nu zijn wereld durft te betreden zal daarvoor een dodelijke prijs betalen! Lehman en zijn 5 vrienden gaan op trektocht door de bossen en onderweg worden ze vergezeld door Tyler Trout, Floyd Fryed en de mysterieuze EMT Man, die hen zal binnenvoeren in een krankzinnige wereld. De plaatselijke sheriff Talmidge stuit toevallig op een eenzame hut in het woud, niet beseffend dat hij daarmee het 33-jarige isolement van Jeremiah verbreekt. De aangename tocht van Lehman en zijn vrienden zal spoedig veranderen in een bittere strijd om te overleven. Er wacht iets afgrijselijks onder de vloer.
Crack in the Mirror (1960) Crack in the Mirror (1960)
In Crack in the Mirror worden twee melodrama's met elkaar verweven. In het eerste verhaal wordt een man vermoord door zijn vrouw en haar minnaar; in het tweede verhaal ontdekt een man dat zijn vrouw er graag vandoor zou willen gaan met zijn collega.
Crack in the World (1965) Crack in the World (1965)
Dr. Stephen Sorenson wil de warmte uit het binnenste van de aarde gebruiken voor energie, maar als een experiment mislukt, ontstaat er een diepe kloof die steeds groter wordt. Sorenson staat nu voor de moeilijke taak om dit proces te stoppen, omdat de aarde anders in tweeën zal splijten.
Crack-Up (1936) Crack-Up (1936)
Ace Martin is testpiloot bij een belangrijke vliegtuigfabriek, die momenteel aan een spoedproject werkt. De schuwe kolonel Gimpy is naast technicus bij deze vliegtuigfabriek ook nog hoofd van een buitenlands spionagenetwerk. Gimpy krijgt Martin zover de blauwdrukken te stelen van een nieuw en geheim vliegtuig. Na een succesvolle diefstal, vluchten Martin en Gimsy met een vliegtuig, die vervolgens motorproblemen krijgt en verongelukt. Dit lijkt precies de bedoeling van Martin.
Crack-Up (1946) Crack-Up (1946)
George Steele, conservator van een museum, krijgt een zenuwinzinking en denkt dat hij betrokken was bij een trein-ongeluk..dat nooit plaatsvond. Hij is ervan overtuigd dat iemand hem in diskrediet wil brengen..of is hij echt krankzinnig aan het worden?
Crackdown (1988) Crackdown (1988)
Het verhaal over een man die zijn best doet om een oorlog tegen drugs te voeren. Manolo Montalban, is een ex-soldaat en begint zijn oorlog wanneer het bestuur van San Francisco laks is bij het bestrijden van drugsproblematiek. Samen met twee ex-soldaten begint Manolo zelf met drugsbestrijding...
Cracked Actor: A Film about David Bowie (1975) Cracked Actor: A Film about David Bowie (1975)
Alan Yentob volgde Bowie in 1974 tijdens zijn Ziggy Stardust periode. Een documentaire waarin Bowie's moeilijkste tijd word belicht. De verslaving aan de drugs, de creaties van nieuwe songs en het gevecht tegen het ouder worden.
Cracker Factory, The (1979) Cracker Factory, The (1979)
Cassie Barrett is een moeder van drie kinderen die lijdt onder zware depressies, die ze met alcohol de kop probeert in te drukken. Na een zelfmoord-poging, is haar man Charlie gedwongen om haar weer naar een psychiatrische kliniek te sturen. Daar raakt ze in contact met een vrouw, wiens man aan de alcohol kapot ging.
Crackerjack (1938) Crackerjack (1938)
Jack Drake, bijgenaamd Crackerjack, is een man met 100 gezichten, die als een soort moderne Robin Hood door het leven gaat. Hij begeeft zich onder de rijken en steelt van hen, om dat vervolgens aan de armen te geven. Wanneer echter tijdens een society feest een overval wordt gepleegd waarbij iemand wordt vermoord, is Crackerjack de hoofdverdachte en zit de Scotland Yard hem op de hielen. Een misdadigersbende blijkt zijn naam te gebruiken als cover voor hun criminele praktijken.
Crackerjack (1994) Crackerjack (1994)
Door de explosie van een bom, die eigenlijk voor hem bestemd was, verliest politieagent Jack zijn vrouw en kinderen. Blind van woede raast hij rond en denkt alleen nog maar aan wraak. De vakantie die hij samen met zijn broer en schoonzus onderneemt, brengt hem allesbehalve de rust, die hij nodig had. Het vakantie-oord dat geleid wordt door de bevallige CK, is tegelijkertijd de plek waar maffiabaas Sonny La Rosso vakantie viert. La Rosso is in het bezit van een partij diamanten ter waarde van vijftig miljoen dollar. En deze kostbaarheden dreigen het hele vakantie-oord in gevaar te brengen. De gangster Ivan Getz aast op de diamanten en heeft daarvoor de hulp ingeroepen van een team goed getrainde huurlingen. Het gezelschap is van plan om het hele vakantie-oord met de grond gelijk te maken en het ziet ernaar uit dat ze slagen in hun opzet. Maar ze hadden niet gerekend op de tegenwerking van één man: Jack!
Crackerjack (2002) Crackerjack (2002)
Jack Simpson wordt lid van de Cityside bowlingclub om munt te slaan uit de verhuur van de parkeerplaatsen van de club. Al gauw loopt alles goed fout: Jack moet noodgedwongen in competitie bowlen om zijn lidmaatschap te behouden en de verlieslijdende club te redden. De eens zo vredige grasvelden veranderen al snel in een waar slagveld.
Crackerjack 2 (1996) Crackerjack 2 (1996)
Agent Jack Wild ontdekt dat de befaamde terrorist Hans Becker op een trein zit met aan boord rijke zakenlieden en zijn vriendin. Wild twijfelt geen moment en besluit om iedereen te redden uit de klauwen van de terrorist.
Crackerjack 3 (2000) Crackerjack 3 (2000)
Een groep gepensioneerde spionnen die vroeger elkaars vijanden waren, moet noodgedwongen samenwerken. Ze moeten een neutronen-bom stelen die in verkeerde handen is terecht gekomen. Deze bandieten willen namelijk de koude oorlog een nieuw leven in blazen. Maar of het de 'oudjes' ook gaat lukken...
Crackers (1984) Crackers (1984)
San Francisco. Wes Lake en zijn vrienden, allen kruimeldieven, besluiten in te breken bij pandjeshandelaar Garvey. Ze dokteren een heel plan uit, en wanneer Garvey naar zijn moeders verjaardag gaat, slaan ze toe. Het wordt een helse tocht over daken en vreemde appartementen.
Cracking Up (1983) Cracking Up (1983)
Warren Nefron (Jerry Lewis) is een hopeloze kluns met de grootste pech in de wereld: Wanneer hij zelfmoord wil plegen met een plan dat niet fout kan gaan, door van een wolkenkrabber te springen, mislukt zelfs dat. In wanhoop gaat hij naar een psychiater om van zijn problemen af te komen.
Cracks, Les (1968) Cracks, Les (1968)
1901. Jules Auguste Duroc, uitvinder, heeft een fiets in elkaar geknutseld. Nu wil hij bewijzen dat die de beste ter wereld is. Zijn zwager Lucien Médard, kampioen in spé, zal met de fiets meedoen aan Parijs-Sanremo.
Cradle 2 the Grave (2003) Cradle 2 the Grave (2003)
Wanneer zijn dochter ontvoerd wordt om dure diamanten als losgeld te ontvangen begint de leider van een groep getalenteerde dieven een samenwerking met een Taiwanese officier. Hun race tegen de klok om de stenen te vinden leidt tot informatie over de distributie van een nieuw, erg dodelijk, wapen.
Cradle of Fear (2001) Cradle of Fear (2001)
Detective Neilson krijgt jaren nadat hij de Hypnotiseur en seriemoordenaar Kemper heeft opgepakt weer te maken met verschrikkelijke moorden. Kemper zit nog steeds in zijn isolatiecel maar houdt op de een of andere manier kontact met zijn opvolger/dienaar 'The Man'. Deze neemt in naam van Kemper revanche op iedereen die iets te maken had met het vastzitten van Kemper.
Cradle Will Fall, The (2004) Cradle Will Fall, The (2004)
Kate DeMaio, openbaar aanklaagster van beroep, belandt in het ziekenhuis na een auto-ongeval. Ze droomt dat ze een lichaam in een vrachtwagen geladen ziet worden. Kate denkt dat ze een nachtmerrie heeft gehad omwille van het slaapmiddel. De volgende dag moet ze een zelfmoord onderzoeken die al vlug een moord blijkt te zijn. Kate ontdekt dat haar nachtmerrie echt gebeurd is.
Cradle Will Rock (1999) Cradle Will Rock (1999)
New York in de jaren ’30. Het is volop crisis en de werkloosheid is angstwekkend groot. De overheid probeert met allerlei projecten toch jobs te creëren. Eén daarvan is het artistieke ’Federal Theater Project’. Wanneer de jonge producent Orson Welles de links georiënteerde musical ’The Cradle will Rock’ wil opvoeren, zorgt dat in sommige kringen voor heel wat wrevel en onrust.
Cradle, The (2007) Cradle, The (2007)
Wanneer Frank en Julie met hun zoontje Sam naar een afgelegen stadje verhuizen worden zowel Julie als Sam ziek. Gedreven door verschrikkelijke nachtmerries gaat Frank een lokale vroedvrouw vragen op Sam te passen terwijl hij wanhopig op zoek gaat naar een middel om de vloek te stoppen die zijn familie teistert.
Craft, The (1996) Craft, The (1996)
Vier meiden zijn op school echte buitenbeentjes met dezelfde hobby: hekserij. Samen experimenteren ze met duistere krachten op wraak te nemen op iedereen die ze heeft gepest, maar de zaken lopen verschrikkelijk uit de hand als ze erachter komen dat ze grotere krachten hebben opgeroepen dan ze eigenlijk aankunnen.
Craig (2008) Craig (2008)
Craig’s ouders komen om bij een brand in hun huis en zijn zuster ligt in coma. Hij is nu alleen en op zichzelf aangewezen. Hij slaagt er niet in de druk van de buitenwereld te dragen en het hoofd te bieden aan mensen die zijn vriendelijkheid misbruiken. Wanneer hij zijn medicatie verliest, verandert zijn leefwereld in een universum van angst en terreur.
Craig's Wife (1936) Craig's Wife (1936)
Een tyrannieke vrouw trouwt met een rijke man vanwege zijn geld. Daarna maakt ze van haar positie gebruik om haar eigen macht en rijkdom te vergroten.
Crâneur, Le (1955) Crâneur, Le (1955)
Een danseres van een nachtclub is vermoord. Haar vroegere minnaar Philippe wordt beschuldigd en hij wordt ook verdacht verwikkeld te zijn in een drugszaak. Zijn werkgever helpt hem te vluchten. Juliette, het nieuwe liefje van Philippe, ontdekt echter dat de werkgever een dubbel spel speelt en dat hij zelf de danseres heeft gedood.
Crank (2006) Crank (2006)
Professioneel huurmoordenaar Chev Chelios ontdekt dat hij door zijn rivaal Verona is vergiftigd met 'The Beijing Cocktail'. Dit gif zorgt ervoor dat Chev zal sterven als zijn hartslag begint te dalen. Hij moet dus zorgen dat zijn adrenaline hoog blijft om in leven te blijven. Chev gaat vervolgens op zoek naar Verona om wraak te nemen en moet ondertussen ook zijn liefje Eve beschermen. Dit alles gebeurt in een grote tocht vol moord en geweld en in een bijzonder razend tempo, aangezien Chev het anders niet zal overleven.
Crash (1978) Crash (1978)
Veiligheidsinspecteur Carl Tobias moet onderzoeken wat de oorzaak is van een vliegramp. Kort nadat Captain Dunn de nadering van zijn toestel aan de verkeerstoren heeft aangekondigd, stort het vliegtuig neer.
Crash (1996)  (I) Crash (1996) (I)
Op een avond raakt James betrokken in een auto-ongeval met Dr. Helen Remington, waarbij haar echtgenoot overlijdt. De twee ontdekken dat ze allebei seksueel opgewonden raakten van de crash, en sluiten zich al snel aan bij een groep auto-fetishisten. De leider van de groep, Vaughan, betrekt Helen en James bij zijn imitaties van beroemde auto-ongelukken.
Crash (1996)  (II) Crash (1996) (II)
Madeline Gentry werkt als undercover agente aan de ontmanteling van de witwas-operaties van Carlos Sanchez en diens misdaadkartel. Madeline ontmoet Casey Woods die nog geld tegoed heeft van Sanchez. Al snel beseffen ze dat ze hun krachten beter kunnen bundelen als ze de strijd met de meedogenloze Sanchez willen overleven. Als Madeline en Casey onbewust in het bezit komen van een disc met uiterst belangrijke en belastende informatie over de praktijken van Carlos en het kartel, moeten ze alles op alles zetten om Sanchez telkens één stap voor te blijven...
Crash (2004) Crash (2004)
Het verhaal volgt een groep mensen van verschillende komaf in de straten van Los Angeles, terwijl hun levens elkaar kruisen. De rode draad is een moordzaak, en de detective die belast is met het onderzoek.
Crash and Burn (1990) Crash and Burn (1990)
Na een enorm globaal conflict heeft de multinational Unicom de volledige wereldmacht in handen. Computers zijn verboden en de mensen worden gecontroleerd door enorme robots die “leven, vrijheid en economische stabiliteit” moeten garanderen. Als één van de robots echter een man vermoordt, komt een groep rebellen in opstand tegen Unicom.
Crash and Byrnes (1999) Crash and Byrnes (1999)
Een DEA agent en een CIA veteraan hebben niks met elkaar gemeen buiten dat ze aan de zelfde kant vechten. Samen binden zij de strijd aan met een internationale terroriste die de beschikking heeft over een biologisch wapen.
Crash Course (1988) Crash Course (1988)
Een groep 16-jarigen krijgt rijlessen, maar ze bakken er alsnog niks van. Ook hun ongeïnteresseerde rij-instructeur geeft niet echt een goed voorbeeld. Maar dan verschijnt Edna Savage ten tonele, een gevreesde, maar goede instructrice. Zal zij het voor elkaar krijgen dit groepje hopeloze tieners te leren rijden?
Crash Dive (1943) Crash Dive (1943)
Tegen zijn wil wordt commandant Ward Stewart officier op de onderzeeboot USS Corsair. Vlak voordat hij zal vertrekken beleeft hij een romance met onderwijzeres Jean Hewlett, niet wetende dat zij het liefje is van zijn toekomstige baas Connors. Eenmaal aan boord tijdens de oorlog, ontstaat er tussen de mannen een band, maar wat zal er gebeuren als zij achter elkaars liefde voor dezelfde vrouw komen?
Crash Dive (1997) Crash Dive (1997)
Terroristen kapen een nucleaire onderzeeër en eisen van de VS honderd miljoen dollar of anders blazen ze het land op. Gelukkig is daar James Carter (Dudikoff) die niet alleen een ex-Navy SEAL is, maar ook nog eens de duikboot ontworpen heeft. Alleen hij kan aan boord sluipen en de slechteriken uitschakelen.
Crash Landing (2005) Crash Landing (2005)
Een groep terroristen kaapt een vliegtuig en gijzelt zodoende de dochter van een miljardair. Waar de gijzelaars niet op hebben gerekend is de aanwezigheid van Major John Masters. Masters aarzelt geen moment en komt in actie, wat uiteindelijk resulteert in een gewonde piloot en een beschadigd vliegtuig. De enige kans om te overleven is voor Waters om het vliegtuig veilig te landen op een klein eiland ergens in de oceaan, waar Captain Williams ondanks een storm bezig is met een tijdelijke landingsbaan.
Crash Landing: The Rescue of Flight 232 (1992) Crash Landing: The Rescue of Flight 232 (1992)
Tijdens een rampenoefening op het vliegveld van Sioux City, Iowa, komt het tot strubbelingen tussen Gary Brown, de voorzitter van het rampencommissie, en brandweerchef Jim Hathaway. Twee jaar later komt de nood écht aan de man: een lijnvliegtuig met 296 passagiers aan boord moet een noodlanding maken in Sioux City. Bij de landing valt het toestel in verschillende delen uiteen en een hoge vlammenzee verwoest alles om zich heen...
Crash n' Burn (2008) Crash n' Burn (2008)
Autodieven, ook wel choppers genoemd, leiden een ruig bestaan. Wie veel geld wil verdienen moet niet alleen snel en slim zijn, maar ook beschikken over stalen zenuwen. Kevin Hawkins, eens een autodief van formaat, heeft zijn leven gebeterd. Als undercoveragent voor de FBI is nu zijn voornaamste doel om een groep gevaarlijke autodieven, opererend onder de naam LAC, op te rollen.
Crash of Moons (1954) Crash of Moons (1954)
Twee in afwijkende banen om elkaar heen draaiende manen dreigen op elkaar te botsen, wat desastreus zou zijn voor de bevolking ervan. Rocky Jones, Space Ranger, wordt door de United Worlds ingeschakeld om alle mensen te redden, maar stuit daarbij op tegenstand van een boosaardige koningin van een van de manen.
Crash Point Zero (2000) Crash Point Zero (2000)
Een wetenschapper ontdekt in de kelder van een museum een uitvinding van de legendarische Nicola Tesla. Hij besluit het voorwerp per vliegtuig naar het museum te brengen, maar tijdens een vreselijke storm, crasht het vliegtuig ergens op een besneeuwde bergflank. De overlevenden moeten nauw samenwerken om te kunnen overleven.
Crash Test (2003) Crash Test (2003)
Een schrijver wordt ontvoerd en door middel van chirurgie getransformeerd in een menselijke crash testpop om gebruikt te worden door Motorkore, een bedrijf dat probeert een soort auto-nirvana te creëeren. Samen met zijn celmaat probeert de schrijver te ontsnappen uit deze hel.
Crash Test Dummies (2005) Crash Test Dummies (2005)
Een jong Roemeens koppeltje reist met de bus van Boekarest naar Wenen. Ana en Nicolae moeten daar een gestolen auto ophalen en hem naar Roemenië brengen. Maar de dingen lopen niet zoals gepland en ze moeten een paar dagen wachten. Ze hebben echter geen geld en hun optimisme verdwijnt langzaam. Ana wil terugkeren naar Roemenië, maar Nicolae wil liever doorreizen. Na een ruzie gaan ze elk hun eigen weg.
Crash! (1977) Crash! (1977)
Een jaloerse invalide man probeert zijn sexy blonde vrouw te vermoorden. Zij, op haar beurt, probeert hem weer te vermoorden met behulp van occulte krachten.
Crash, The (1932) Crash, The (1932)
Een egocentrische, materialistische rijke vrouw is getrouwd met een speculerende echtgenoot die zijn fortuin verliest in de Wall Street Crash van oktober 1929. Dan wil ze er vandoor gaan met een Australiër die ze in Bermuda ontmoet.
Crash: The Mystery of Flight 1501 (1990) Crash: The Mystery of Flight 1501 (1990)
Als een passagiersvliegtuig neerstort, blijven er een heleboel onbeantwoorde vragen achter. Uiteindelijk is men ervan overtuigd dat een fout van de piloot heeft geleidt tot de crash. De vrouw van de piloot die gelooft in de onschuld van haar man en dit ook wil bewijzen gaat op onderzoek uit.
Crater Lake Monster, The (1977) Crater Lake Monster, The (1977)
Een gloeiendhete meteoriet crasht in een meer en door de hitte wordt een prehistorisch ei uitgebroed. Het monster dat uit het ei kruipt is binnen de korste keren volwassen en terroriseert al gauw de bewoners van een nabijgelegen dorpje.
Cravate Club (2002) Cravate Club (2002)
Bernard en Adrien runnen samen een architectenbureau. Bernard is een stabiel gezinsmens, Adrien een chaotische vrijgezel. De goede verstandhouding tussen de twee krijgt echter een flinke deuk wanneer Adrien verstek moet geven voor het veertigste verjaardagsfeest van Bernard.
Crawling Hand, The (1963) Crawling Hand, The (1963)
Tijdens een vreselijk ongeluk met een ruimtecapsule, raakt één van de astronauten gewond en stort de capsule op aarde neer. Niemand overleeft de ramp, maar een jongeman vindt tussen de wrakstukken de arm van één van de astronauten. Er lijkt echter iets niet pluis te zijn, want de jongen raakt helemaal bezeten door de afgehakte arm, die blijkbaar een vreemde aantrekkingskracht op hem uitoefent.
Crawlspace (1972) Crawlspace (1972)
Een kinderloos echtpaar van middelbare leeftijd vindt een ontredderde jongeman in hun kelder. Hij heeft geen thuis. Ze proberen hem te adopteren en hem terug te laten integreren in de maatschappij, maar zijn niet op de hoogte van zijn gewelddadig verleden. De gevolgen zijn dramatisch.
Crawlspace (1986) Crawlspace (1986)
Een geschifte doctor runt een ogenschijnlijk rustig kosthuis voor aspirant-actrices. Zijn gasten voelen zich er veilig, maar weten niet dat het huis een complex stelsel van ventilatieschachten heeft waar de eigenaar doorheen kruipt om de dames te begluren. Bovendien leiden sommige gangen naar geheime kamers met martel- en moordwerktuigen.
Crayon Shin-chan Movie 2003 (2003) Crayon Shin-chan Movie 2003 (2003)
De 21e eeuw is in aantocht, en om dat te vieren wordt het 20th Century Museum geopend. Er blijkt echter meer achter deze opening te zitten, en al snel laten alle volwassenen hun kinderen in de steek, en komen het museum niet meer uit. Aan Shin-chan en de rest om hun ouders, en de wereld, te redden.
Craze (1974) Craze (1974)
Een krankzinnige antiquair meent in ruil voor het hem gul te beurt vallend sucses mensenoffers te moeten brengen aan een Afrikaans afgodsbeeld Chuku, dat hij in zijn rommelige kelder heeft opgesteld. Zijn moordmethodes zijn vrij creatief, gaande van spietsen, opensnijden en verbranden tot het dood doen schrikken van zijn slachtoffers met een efficiënt griezelmasker. Zijn jonge vennoot wordt het langzaam beu van op de meest onmogelijke uren lijken weg te slepen...
Crazies, The (1973) Crazies, The (1973)
Een klein stadje in Pennsylvania wordt onder de voet gelopen door soldaten die de verspreiding van een dodelijk virus proberen te voorkomen. Helaas zijn de eerste inwoners al ziek en breekt er binnen de kortste keren een epidemie uit.
Crazy (2000)  (I) Crazy (2000) (I)
'De oorlog heeft mij door een gehaktmolen gehaald. Daarna is er een ander mens van gekneed.' In de documentaire Crazy staan de traumatische ervaringen van een aantal Nederlandse VN-militairen centraal. Van de eerste vredesmissie in Korea in 1950 tot de oorlog in Cambodja, Libanon en meest recent, Bosnië. Voor de camera haalt een aantal veteranen herinneringen op. Ze vertellen hoe ze hun emoties verwerkten. De muziek die zij destijds draaiden, is voor hen onlosmakelijk verbonden met die getuigenissen. Zo herinnert Crazy van Seal een marinier aan het gruwelijke bloedbad op de markt van Sarajevo, overwon een Dutchbatter in Srebrenica zijn angst op de levensgevaarlijke weg 'Bomb Alley' door het keihard draaien van Guns 'n Roses en hielp Pergolesi's Stabat Mater een vrouwelijke blauwhelm in Cambodja kinderprostitutie te verwerken. Foto's en door de soldaten zelfgemaakte videobeelden visualiseren de herinneringen.
Crazy (2000)  (II) Crazy (2000) (II)
Benjamin is een tiener met een spastisch been. Doordat hij slechte punten haalt voor wiskunde moet hij naar een kostschool. Het aanpassen daar verloopt moeilijk, onder andere door het probleem dat bij zowat elke tiener voorkomt, wanneer hij verliefd wordt op Malen, het leukste meisje van de school.
Crazy (2007) Crazy (2007)
Crazy is geïnspireerd door het verhaal van de legendarische gitaar speler Hank Garland. In 1950 verhuist Hank Garland naar Nashville. Daar leert hij gitaar spelen en op korte tijd was hij de bekendste, beste speler in Nashville. Artiesten zoals Roy Orbison, Patsy Cline, The Everly Brothers en Elvis zochten allemaal Hank’s briljante spel voor hun opnames. Garland verhuisde van stad naar stad en werd al snel herkend door sterren zoals Dave Bruebeck, Gary Burton, Joe Morello en Joe Benjamin. Maar kan Garland wel omgaan met deze roem?
Crazy As Hell (2002) Crazy As Hell (2002)
De bekende psychiater Ty Adams (Michael Beach) heeft zijn faam te danken aan non-medicinale behandeling. Als er een mysterieuze patiënt (Eriq La Salle) in het Sedah State Hospital opgenomen wordt die beweert dat hij de Satan wordt genoemd, probeert Ty Adams alles wat hij in zich heeft hem te behandelen. Maar wil de mysterieuze patiënt dit wel of speelt hij een spel met Ty?
Crazy Eights (2006) Crazy Eights (2006)
Zes vrienden komen elkaar na 20 jaar weer tegen bij een begrafenis van een oude vriend. Als ze dan gezamenlijk in het huis van deze vriend zijn, vinden ze een kaart naar een tijdcapsule. De zes vrienden besluiten op zoek te gaan, maar als ze de capsule dan gevonden hebben, vinden ze het levenloze lichaam van een kind. Ze herkennen het kind en het duurt niet lang voordat ze dingen herinneren uit hun jeugd. Als de vrienden dan één voor één op mysterieuze wijze sterven, blijkt dat er meer is dan slechts een herinnering.
Crazy for Christmas (2005) Crazy for Christmas (2005)
Shannon is een alleenstaande moeder en werkt als een limousinechauffeur. Ze moet op de dag voor Kerstmis een rijke, excentrieke man rondrijden. Wat zij niet weet, is dat hij van plan is om haar hele leven voorgoed te veranderen.
Crazy from the Heart (1991) Crazy from the Heart (1991)
Charlotte Bain is een Amerikaans vrouwelijk schoolhoofd die valt voor de Spaanse conciërge, Ernesto Ontiveros, op haar dorpsschooltje. Door het klasseverschil wordt dit niet direct door iedereen geaccepteerd.
Crazy Guy with Super Kung Fu (1979) Crazy Guy with Super Kung Fu (1979)
De meedogenloze Dead terroriseert samen met zijn bende een klein dorp. Het duurt natuurlijk niet lang voordat de politie een beloning uitlooft zodat de bandieten snel in de gevangenis kunnen belanden. De bandieten zijn echter erg goed in Kung Fu, zou er iemand tegen hen opgewassen zijn?
Crazy Horse (1996) Crazy Horse (1996)
Opperhoofd Crazy Horse is overtuigd van zijn goddelijke roeping. Onder zijn leiding moeten de blanken verdreven worden. Dat leidt uiteindelijk tot de slag bij Little Big Horn.
Crazy in Alabama (1999) Crazy in Alabama (1999)
Alabama, 1965. Lucille wordt al jaren mishandeld door haar echtgenoot. Uiteindelijk besluit ze haar geluk in Hollywood te gaan zoeken om het te maken als tv-vedette. Nadat ze haar man vermoord heeft, laat ze haar zeven kinderen achter bij haar moeder en rijdt naar Hollywood. Elders wordt haar 13-jarige neef Peejoe geconfronteerd met de rassenongelijkheid. Een corrupte sheriff doodt een zwarte jongen omdat hij een duikje had genomen in het plaatselijke zwembad. Peejoe is de enige getuige die het tegen dit onrecht wel opnemen.
Crazy in Love (1992) Crazy in Love (1992)
De film gaat over de levens en liefdes van drie generaties vrouwen op een eilandje voor de kust van de Amerikaanse staat Washington. Hoofdpersoon is Georgie Symonds (Hunter), die vindt dat haar man Nick (Pullman) beter zijn best voor hun huwelijk zou moeten doen.
Crazy Joe (1974) Crazy Joe (1974)
De opkomst en val van een maffia-gangster, gebaseerd op het leven van de vermoorde New York gangster "Crazy" Joey Gallo.
Crazy Knights (1944) Crazy Knights (1944)
Drie sukkels komen terecht in een spookhuis en moeten daar de nacht doorbrengen. Naast ronddwalende spoken en geesten krijgen zij ook nog te maken met een reusachtige gorilla.
Crazy Like a Fox (2004) Crazy Like a Fox (2004)
Nat Banks is een eerlijke, ouderwetse boer in Virginia, die zijn land verliest aan twee investeerders uit Washington D.C. Wanneer de investeerders bovendien op illegale manier zijn huis trachten te verkrijgen, knapt er iets bij Nate. Hij verschanst zich in de omgeving en start een guerilla-oorlog tegen de gemene rijkelui.
Crazy Love (1987) Crazy Love (1987)
De twaalfjarige Harry is een romantische ziel met een naïef beeld over de liefde. Hij beschouwt zijn vader dan ook als een heuse held omdat hij Harry’s moeder schaakte om met haar te kunnen trouwen. Gelukkig is er zijn vriend Stan die hem wegwijs maakt in de wereld van meisjes, kussen en seks. Naarmate Harry volwassen wordt, ontdekt hij dat liefde niet altijd rozengeur en maneschijn is zoals in de films.
Crazy Love (2007) Crazy Love (2007)
Het vreemde verhaal van de bizarre liefdesverhouding tussen Burt Rugach en Linda Riss. Nadat Burt Pugach ontdekte dat Linda Riss getrouwd was met een andere man huurde hij een paar misdadigers in om zuur in haar gezicht te werpen en haar te verblinden. Na bijna twee decennia in de gevangenis te hebben vastgezeten wordt hij daaruit ontslagen. Hij ging weer naar haar toe en stond bij haar voor de deur om haar te overtuigen dat hij nog steeds verliefd op haar was. Met succes trouwden zij kort daarna. Dit verbijsterende ware verhaal wordt langzaam onthuld door middel van privé opnamens en interviews met Pugach, Riss en hun vrienden. Tevens worden de rechtbankverslagen en diverse documenten openbaar gemaakt.
Crazy Mama (1975) Crazy Mama (1975)
Drie vrouwen trekken in de jaren '50 door de Verenigde Staten en genieten van het leven. Ze luisteren naar rock 'n roll, plukken voortdurend aantrekkelijke mannen van de straat en plegen de ene bankoverval na de andere. Ze willen namelijk genoeg geld bij elkaar stelen om comfortabel te kunnen leven in hun geboortestadje ergens in Arkansas.
Crazy Moon (1987) Crazy Moon (1987)
Een rijke jongen beleeft verschillende avonturen met zijn oudere broer die hem op het verkeerde pad brengt. Op een dag gaat hij kleren stelen in een heren modezaak en ontmoet een doof meisje waar hij verliefd op wordt. Het verhaal volgt hun relatie en beide leren sterke en zwakke kanten van de ander.
Crazy People (1990) Crazy People (1990)
Reclameman Emory Leeston (Moore) maakt slogans die precies vertellen waar het op staat (vliegtuigmaatschappij: 'Most of our passengers arrive alive') en belandt dientengevolge in een psychiatrische inrichting. Daar ontmoet hij een bonte verzameling mafkezen waaronder Hannah, met wie hij zijn slogans perfectioneert tot succesvolle advertenties en spotjes.
Crazy Race (2003) Crazy Race (2003)
Levenskunstenaar Marc neemt deel aan een race om zijn schuld bij maffiabaas Tsintatse af te kunnen lossen. Politieagente Andrea droomt ervan haar eerste grote zaak op te lossen. Als Marc het met de verkeersregels niet te nauw neemt, pakt Andrea hem op.
Crazy Race 2 - Warum die Mauer Wirklich Fiel (2004) Crazy Race 2 - Warum die Mauer Wirklich Fiel (2004)
De 18-jarige Jenny uit Hildesheim is tijdens een schoolreisje heel erg verliefd geworden. Op 9 november 1989 besluit zij om haar ouderlijk huis te verlaten om naar haar vriend in Oost-Berlijn te vertrekken. Haar vader, een rijke zakenman, hoort van haar voornemen en looft een miljoen mark uit aan degene die zijn dochter weer terug kan brengen
Crazy Race 3 - Sie Knacken Jedes Schloss (2006) Crazy Race 3 - Sie Knacken Jedes Schloss (2006)
Frank Wieland heeft een prachtig plan om de waardevolle zegelring van koning Ludwig II te stelen, maar zijn concurrente Kara Moreni zet een val voor hem op. Nadat hij zes jaren in de gevangenis heeft gezeten, komt Frank weer vrij. Nauwelijks is hij op vrije voeten of hij zint op wraak omdat Kara hem erin geluisd heeft en natuurlijk wil hij ook het sieraad terug hebben.
Crazy Six (1998) Crazy Six (1998)
Praag: Machtige Mafia-families duiken op na de anarchie en staan elkaar naar het leven om de lucratieve wapen en -technologiesmokkel te kunnen controleren. Een avontuur dat zich afspeelt in de onderwereld van drugs, rock 'n roll en verraad.
Crazy World of Julius Vrooder, The (1974) Crazy World of Julius Vrooder, The (1974)
Een Vietnamveteraan, die zijn dagen doorbrengt onder de psychische beslotenheid van een veteranen-ziekenhuis, heeft moeite zich in te leven in de idiote wereld waarnaar hij na lange tijd weer terugkeerde.
Crazy/Beautiful (2001) Crazy/Beautiful (2001)
Nicole Oakley is een rebelse tiener die haar tijd verdoet met feesten, spijbelen en rondhangen met haar vrienden. Haar vader is een steenrijke politicus, maar ze groeit op bij haar biologische moeder. Op school valt haar oog op Carlos. Hij is een hardwerkende topatleet en briljante student, maar hij komt uit een arm gezin, wat ervoor zorgt dat hij en Nicole absolute tegenpolen zijn. Hun onschuldig geflirt leidt al snel tot een romance. Alleen zorgt het destructieve karakter van Nicole er al snel voor dat zowel hun relatie als de toekomst van Carlos op het spel komen te staan. Zal hun relatie stand houden terwijl ze onder druk gezet worden door hun ouders en vrienden?
Crazylove (2005) Crazylove (2005)
Letty Mayer is een toegewijde lerares met een succesvol vriendje en een hechte familie die haar erg genegen zijn. Onder haar gelukkige verschijning schuilt echter een onzekere vrouw die de alledaagse drukte steeds minder de baas kan. Plotseling bezwijkt Letty onder de druk en heeft ze een alles ontwrichtende zenuwinzinking. Ze wordt opgenomen en komt in een totaal voor haar vreemde wereld terecht. Ze leert de schizofrene Michael kennen die al zijn hele leven in en uit instellingen is geweest. Hoewel enorme obstakels tussen hen in staan, gooien beide zich in een passionele liefdesrelatie. Nu zit Letty echter gevangen tussen een veilig verleden dat ze kende of een nieuwe, uitdagende toekomst.
Crazysitter, The (1995) Crazysitter, The (1995)
Paul Van Arsdale en zijn vrouw zijn steenrijk. Ze wonen in een riante villa en hebben beiden een heel druk leven. Bijgevolg hebben ze noch de tijd noch de zin om zich over hun kinderen, Jason en Bea, te ontfermen. Ettelijke gouvernantes zijn reeds de revue gepasseerd, maar geen van hen kon het gepest van de twee kliertjes verdragen. Dievegge Edie, die - weliswaar tegen haar zin - uit de gevangenis gezet is, besluit in te gaan op de nieuwste advertentie van de Van Arsdales. De nieuwe slonzige gouvernante valt bij Jason en Bea meteen in de smaak, maar de kinderen weten dan ook niet wat Edie met hen van plan is.
Créateur, Le (1999) Créateur, Le (1999)
Darius (Albert Dupontel), auteur van een met succes bekroonde toneelstuk, tekent in een moment van drank zwakte een contract voor een nieuw stuk. Na een ontwenningskuur beseft hij dat hij helemaal vergeten is dat verhaal te schrijven. Terwijl het toneelstuk aangekondigd is over een maand, dat de hoofdrolspeelster ermee ingestemd heeft, zet Darius zich aan het werk. Helaas, de inspiratie komt maar niet. De actrice voor wie de rol onontbeerlijk is, laat hem inzien dat hij sterke emoties moet beleven indien hij geïnspireerd wil schrijven…
Creation of the Humanoids, The (1962) Creation of the Humanoids, The (1962)
De overlevenden van een grote ramp moeten alles op de Aarde opnieuw opbouwen en hiervoor bouwen zij robots, die hen moeten helpen. Maar de robots luisteren niet en beginnen een gevecht tegen de mensen ...
Creator (1985) Creator (1985)
Nobelprijswinnaar Harry Wolper is geobsedeerd door het project om zijn reeds lang overleden vrouw te recreëren met cellen die bewaard zijn sinds haar dood 30 jaar geleden. Omdat hij het niet alleen af kan, huurt hij de hulp in van de student Boris. Wolper wordt echter afgeleid door de aandacht die hij krijgt van Meli en door zijn pogingen om Boris aan de aantrekkelijke geneeskunde studente Barbare te koppelen.
Creature (1985) Creature (1985)
Een team van wetenschappers komt aan op een afgelegen, koude planeet om een oud, onbekend voorwerp te onderzoeken. Ze ontdekken dat de Duitse vijanden daar al geland zijn. Wanneer ze hulp willen vragen, omdat hun landing mislukt is, vinden ze alleen dode lichamen van de Duitsers, die mogelijk afgeslacht zijn door bepaalde wezens. De rust van de wezens is verstoord en ze gaan nu achter de wetenschappers aan...
Creature (1998) Creature (1998)
Creature is het resultaat van een militair onderzoek bij het kruisen van een haai en een dolfijn, indertijd gemaakt om er de Vietnamoorlog mee te winnen. Het schepsel breekt uit en zaait dood en verderf.
Creature from Black Lake (1976) Creature from Black Lake (1976)
Twee jagers trekken met een boot de moerassen van Louisiana in om daar vallen uit te zetten. Helaas begeven ze zich in het territorium van het legendarische monster dat daar rondwaart en ze moeten vluchten voor hun leven.
Creature from the Black Lagoon (1954) Creature from the Black Lagoon (1954)
Een wetenschappelijke team zoekt langs de Amazone naar fossielen. Ze ontdekken een pre-historische Gill-Man in de legendarische Zwarte Lagune. Het mysterieuze wezen wordt gevangen, maar het weet te ontsnappen. Hij keert terug om Kay, de verloofde van één van de teamleden, te ontvoeren.
Creature from the Haunted Sea (1961) Creature from the Haunted Sea (1961)
De gangster Sparks Moran ziet zijn kans schoon om een fortuin te stelen als er op een Caribisch eiland een opstand uitbreekt. Hij is van plan om tijdens een geldtransport van de nationale bank alle bewakers te vermoorden en de schuld in de schoenen te schuiven van een geheimzinnig zeemonster. Helaas weet hij niet dat een dergelijk monster echt bestaat...
Creature of Darkness (2008) Creature of Darkness (2008)
Andrew wordt geplaagd door nachtmerries, in welke hij een vreselijke dood sterft dankzij een verwoestend monster. Een vriend overtuigt hem dat de enige manier om zijn angsten te confronteren is om ze in de ogen te zien. Wanneer ze een avontuurlijke groep uitnodigen voor een tocht door de duinen, met hun motoren, weet niemand dat ze worden geleid naar de plek en de tijd waar de nachtmerrie zich zal voltooien. Als de nacht valt, wordt die angstdroom werkelijkheid. Ze worden aangevallen door de Catcher, een getrainde en brutale verzamelaar van menselijke exemplaren voor buitenaardse wetenschap.
Creature of the Sunny Side Up Trailer Park, The (2004) Creature of the Sunny Side Up Trailer Park, The (2004)
Een groep mensen wordt geteisterd door verschrikkelijke wezens die veel weg hebben van monsters. Ze besluiten om terug te vechten en de wezens te elimineren, hoe dan ook.
Creature of the Walking Dead (1965) Creature of the Walking Dead (1965)
Een gekke geleerde heeft onlangs zijn nog gekkere vader verloren, wat hem veel verdriet heeft bezorgd. Hij besluit om zijn vader weer tot leven te wekken en maakt een soort Frankenstein-monster van hem.
Creature Unknown (2004) Creature Unknown (2004)
Een groep vrienden heeft een reunie op dezelfde plaats waar de broer van een van hen vier jaar geleden om het leven gekomen is. Als ze geconfronteerd worden met een onmenselijk wezen is de groep verplicht hun zonden van vroeger onder ogen te zien.
Creature Walks among Us, The (1956) Creature Walks among Us, The (1956)
Het vismens is door mensen gevangen genomen en een gekke geleerde probeert het monster te laten ademen boven water. Voor het monster is er maar een oplossing ontsnappen!
Creature Wasn't Nice, The (1983) Creature Wasn't Nice, The (1983)
Wanneer het ruimteschip Vertigo een onbekende planeet onderzoekt, vindt de bemanning een onbekend stuk protoplasma. Ze nemen het aan boord om het bij terugkomst op aarde te onderzoeken. Aan boord van het schip verschijnt er echter een monster dat de bemaning één voor één opslokt. Twee bemaningsleden komen met een plan op de proppen, maar of dat hem kan stoppen...
Creature with the Atom Brain (1955) Creature with the Atom Brain (1955)
Een gekke professor, die vroeger in dienst was van de Nazi's, heeft een manier gevonden om radioactieve zombies te commanderen en wil op die manier een crimineel helpen om zijn imperium op te bouwen.
Creaturealm: Demons Wake (1998) Creaturealm: Demons Wake (1998)
Door ontwakening van vernielingen, de demonen maken zichzelfkenbaar door te terroriseren en zelfs vermoorden van de mensen. De demonen zetten hun vieze spel door. Een alleen staande vrouw vecht voor haar leven tegen de demonen in haar geïsoleerde huis. Een andere jonge vrouw staat terecht voor haar leven door haar man te vermoorden en op te eten. Liet de duivel het haar doen .....?
Creaturealm: From the Dead (1998) Creaturealm: From the Dead (1998)
Special-effect wizard Pierce Jackson Dawn, kan nergens meer aan de bak komen, hij is gespecialiseerd in horrorfilms en het publiek laat net even niet meer zich bangmaken. Daarom besluit Pierce twee grote horrorsterren uit de dood herrijzen door middel van voodoo. Om zo zijn goede reputatie terug te winnen en in de belangstelling weer te kunnen staan met zijn echte zombie's. De bedoeling was in eerste instantie om de mensen te laten schrikken, maar het gaat verder dan dat, en Pierce in grote problemen komt te staan.
Creatures the World Forgot (1971) Creatures the World Forgot (1971)
Nala, Toomak en Rool zijn lid van een prehistorische stam die met elkaar proberen te overleven. Helaas is dat niet makkelijk, omdat de stam voortdurend wordt belaagd door gevaarlijke wilde dieren. Bovendien heeft de leider van een rivaliserende stam een oogje laten vallen op Nala, en geeft hij zijn krijgers de opdracht om haar te ontvoeren.
Créatures, Les (1966) Créatures, Les (1966)
Een schrijver probeert mensen uit zijn omgeving tot personages van een nieuwe roman te maken. Hun leven onttrekt zich echter telkens aan het door zijn fantasie uitgestippelde traject. Tegelijkertijd bevalt zijn vrouw, die niet kan spreken, en krijgt ze tijdens de bevalling op wonderbaarlijke wijze haar spraak weer terug.
Credo (2008) Credo (2008)
Vijf studenten zoeken naar een slaapplaats. Ze komen in een griezelige plek, waarna ze hun geloof besluiten te testen door aan te tonen dat de hel bestaat. Na het bijeenroepen van een demon, worden de studenten allen dood gevonden. Er wordt gedacht aan zelfmoord. Maar is het wel zelfmoord, of is de legende teruggekeerd? Dat is wat vijf andere studenten tien jaar later daar moeten te weten zien te komen of ze wel echt met z’n vijven zijn.
Creep (2004) Creep (2004)
Kate (Franka Potente) wacht op de trein om naar huis te gaan. Terwijl ze wacht valt ze in slaap. Als ze wakker wordt, is het hele station verlaten. Gelukkig komt er nog een trein, maar ze blijkt de enige passagier te zijn. Halverwege een tunnel stopt de trein en de lichten gaan uit...
Creeper, The (1948) Creeper, The (1948)
Een krankzinnige dokter dient zijn patiënt een speciaal serum toe, dat hij gestolen heeft van twee wetenschappers die van West-Indië zijn teruggekeerd. De man verandert daardoor in een katachtige moordenaar. Wanneer één van de geleerden op een gruwelijke wijze vermoord wordt, tracht zijn dochter de identiteit van de dader te achterhalen.
Creeping Flesh, The (1973) Creeping Flesh, The (1973)
Een wetenschapper vindt in Nieuw-Guinea een oud skelet en neemt het mee naar zijn woonplaats Londen. Hij slaagt erin de huidvezels weer te laten groeien, maar krijgt daar zeer spoedig spijt van.
Creeping Terror, The (1964) Creeping Terror, The (1964)
Een UFO stort neer in een veld nabij een klein stadje. Uit het ruimteschip komen twee vreemde wezens, die beginnen te moorden. De enige hoop van het stadje is de sheriff die net teruggekeert is van zijn huwelijksreis. Hij krijgt hulp van zijn vrouw en een wetenschapper en ze zullen de strijd niet opgeven!
Creepozoids (1987) Creepozoids (1987)
Overlevenden van een kernoorlog zoeken een onderkomen in een mysterieus wetenschappelijk complex. Eén groep belandt in een laboratorium, waar nog onderzoekresultaten uit het verleden in leven blijken te zijn.
Creeps, The (1997) Creeps, The (1997)
Een gestoorde wetenschapper brengt Dracula, The Wolfman, The Mummy en het monster van Frankenstein tot leven, alleen... er is één probleempje. Ze zijn niet eens één meter lang.
Creepshow (1982) Creepshow (1982)
Een vijfluik van horrorverhalen, geïnspireerd op de oude DC horrorcomics. In 'Father's Day' brengt een zombie een vaderdagstaart naar zijn dochter. In 'The Lonesome Death of Jordy Verril' ontdekt een boer een meteoriet en wordt daarna ziek. In 'Something to Tide You Over' begraaft een man zijn vrouw en haar minnaar in het strand en wacht tot het vloed wordt. In 'The Crate' wordt een geheimzinnige kist met een in de kelder van een school gezet. Helaas zit er een beest in een krat dat algauw ontsnapt. In 'They're Creeping Up On You' krijgt een rijke man gezelschap van ontelbare kakkerlakken.
Creepshow 2 (1987) Creepshow 2 (1987)
Compilatie van drie horrorverhalen, alweer geïnspireerd door de oude DC horrorcomics. In 'Ol' Chief Wooden Head' komt een houten Indiaan komt tot leven en is uit op wraak; in 'The Raft' wordt een stel tieners op een vlot verzwolgen door een geheimzinnig watermonster en in 'The Hitchhiker' komt een doodgereden lifter tot leven om de dader te terroriseren.
Creepshow III (2006) Creepshow III (2006)
In dit vervolg op Creepshow (1982) en Creepshow 2 (1987) keert de Creep uit de bekende stripboeken terug om vijf angstaanjagende verhalen vol bloed, monsters en gruwelijkheden te vertellen, die allen op de één of andere manier met elkaar te maken hebben ...
Creepy Tales: Girls Night Out (2003) Creepy Tales: Girls Night Out (2003)
Twee vriendinnen hebben een avondje feesten, seks en plezier gepland. Hun avond eindigt echter heel anders dan ze gehoopt hadden. Op de radio horen zij dat er een seriemoordenaar is ontsnapt uit het gesticht. En of dat nog niet genoeg is worden ze ook nog ontvoerd door een verkrachter. Het wordt een avond om nooit te vergeten...
Cremains (2001) Cremains (2001)
Vier horrorverhalen verteld door een man die zijn lot afwacht. In het eerste verhaal vermoordt een seriemoordenaar een vastgebonden vrouw in zijn kelder. Het tweede verhaal gaat over de opoffering van een meisje en in het derde verhaal vermoordt een seriemoordenaar een jongen met zelfmoordneigingen. Het vierde verhaal gaat over de avonturen van een lesbische vampier en in het laatste verhaal is een demoon uit de onderwereld bezig met het vermoorden van mensen.
Cremaster 2 (1999) Cremaster 2 (1999)
Cremaster 2 is verteld als een gotische western. Het verhaalt over de foetale ontwikkeling wanneer de scheiding van de sekse begint. Beelden als een klassieke auto in een tank station, cowboys, zwermen bijen en muziek die reikt van a capella tot rock. Houdini herrijst en wordt gevraagd over de ultieme metamorfose.
Cremaster 3 (2002) Cremaster 3 (2002)
Laatste deel uit Barney's vijfdelige serie. In deze film onderzoekt hij thema's als creativiteit, orde, destructie, Keltische mythologie en Amerikaanse symboliek. Hiervoor worden kleuren en organische beelden gebruikt, alsmede vaseline, was, tandchirurgie en beelden die geplaatst worden op prestigieuze, New Yorkse plekken.
Cremaster 5 (1997) Cremaster 5 (1997)
Film die gevormd is als een lyrische opera, die handelt over een romance in het 19de eeuwse Boedapest. De koningin arriveert bij een orkest en denkt terug aan de liefde die zij deelde met de Magiër. Hij verschijnt in de Donau en tracht een transcendente ervaring op te roepen, hoewel de Koningin denkt dat hij zelfmoord wil plegen.
Cremators, The (1972) Cremators, The (1972)
Een vreemdsoortige alien in de vorm van een bal belandt op aarde. Helaas heeft het ding al gauw een voedseltekort en ontdekt het dat mensen een bijzonder voedzame energiebron vormen.
Crescendo (1970) Crescendo (1970)
Een studente die klassieke muziek studeert, gaat naar Zuid-Frankrijk waar zij zal logeren bij de familie van een befaamde pas gestorven componist om een thesis over hem te schrijven. Zij doet in de villa echter een aantal onaangename ontdekkingen. Zij maakt kennis met de weduwe van de componist, zijn verlamde drugsverslaafde zoon en een sinistere knecht. Tevens wordt ze midden in de nacht gewekt door een onbekende die piano speelt en er lijkt nog iemand in het huis aanwezig te zijn, opgesloten op de zolder.
Crew, The (1994) Crew, The (1994)
Met het privéjacht van een rijke vriend gaan Bill en Jennifer naar de Bahama's. Wanneer ze een schip zien dat in brand staat, halen ze de twee passagiers aan boord en willen wachten op de kustwacht, maar hun nieuwe gasten geven aan liever niet op de politie te wachten. De man, een transseksueel, is zo vastberaden dat hij met een pistool de leiding over het jacht neemt. De overige bemanning weet niet wat te verwachten, want hun gijzelaar lijkt zeer nerveus.
Crew, The (2000) Crew, The (2000)
Vier oude vrienden zijn met pensioen en vervelen zich dood. Joey 'Bats' slijt zijn dagen bij Burger King, Bobby is op zoek naar zijn verloren dochter, Tony is een vrouwenverslinder en Mike 'The Brick' herleeft de gloriedagen door kerstkaarten naar de oude vriendengroep te sturen. De oude dagen herleven wanneer de vier vrienden hun hotel proberen te beschermen tegen een yuppie invasie. Helaas krijgen ze te maken met een grote jongen uit het drugscircuit...
Cri du Coeur, Le (1994) Cri du Coeur, Le (1994)
Ibrahim Sow (Descas) is een Afrikaanse immigrant in Parijs. Hij heeft goed geboerd en laat zijn vrouw en zoontje Moctar (Diarra) overkomen. Deze is aanvankelijk erg onder de indruk van de grote stad, maar dan krijgt hij angstaanjagende visioenen. Alleen Paulo (Bohringer) neemt zijn angsten serieus.
Cri du Hibou, Le (1987) Cri du Hibou, Le (1987)
Nadat Robert is gescheiden van zijn vrouw vertrekt hij naar Vichy. Daar raakt hij in de ban van Julliette. Haar verloofde Patrick wordt jaloers en valt hem aan. Als Patrick ineens wordt vermist, wordt Robert van moord verdacht.
Cría Cuervos (1976) Cría Cuervos (1976)
Nadat al eerder haar moeder is overleden, sterft op een dag ook de vader van Ana. Een tante neemt de zorg voor Ana en haar twee zusjes op zich. Ana droomt weg in herinneringen aan haar ouders, vooral haar moeder, zodat werkelijkheid en fantasie in haar beleving door elkaar beginnen te lopen. Zo wordt zij degene die over leven en dood van haar omgeving kan beschikken.
Crier, The (1995) Crier, The (1995)
Jim is teleurgesteld als zijn droomvrouw komt te overlijden. Hij sluit een deal met een oude heks om haar terug te kunnen krijgen. Wanneer hij een feest geeft voor de terugkeer van zijn vriendin, beginnen zijn gasten één voor één te verdwijnen. Jim realiseert zich dat zijn vriendin niet zijn echte vriendin is die is teruggekomen, maar "The Crier", de wraakzuchtige incarnatie van een vrouw die 200 jaar geleden op een geweldadige manier om het leven is gebracht.
Cries from the Heart (1994) Cries from the Heart (1994)
Michael (Bradley Pierce) is een autistisch jongetje van negen jaar. Zijn moeder Karen (Melissa Gilbert) stuurt hem naar een speciale school. Michael kan communiceren dankzij een computer. Op een dag typt hij uit het niets dat één van de bewakers op school hem heeft misbruikt. Is het waar of verzint hij het om aandacht te krijgen?
Cries Unheard: The Donna Yaklich Story (1994) Cries Unheard: The Donna Yaklich Story (1994)
Een onzekere vrouw begint een relatie met een politieagent. De man doet veel aan krachttraining en begint daarvoor op den duur ook middelen te slikken. Dat maakt hem behalve sterker ook een stuk agressiever naar haar toe. Ze probeert met alle middelen uit de relatie te ontsnappen.
Crime against Joe (1956) Crime against Joe (1956)
Joe Manning keerde als een ander mens terug uit de Koreaanse Oorlog en werd een kunstenaar. Hierin werd hij gesteund door zijn begripvolle moeder Nora, maar ontmoedigd door anderen. In een dronken bui flirt Joe met de zangeres Irene Crescent, die later dood gevonden wordt. Ze is vermoord door een seriemoordenaar, maar Joe is de eerste verdachte. Niemand, op liftster Frances 'Slacks' Bennett na, staat hem bij. Kunnen beiden de dader vinden, voordat de dader hen vindt?
Crime and Punishment (1935) Crime and Punishment (1935)
De eigenzinnige student Raskolnikow (Peter Lorre) vermoordt een oude woekeraarster om haar geld. Deze moord betekent voor hem het begin van een nieuw en beter leven, waarin hij denkt zichzelf en de mensheid te kunnen dienen.
Crime and Punishment (1998) Crime and Punishment (1998)
In het 19de-eeuwse St. Petersburg loopt de jonge wereldverbeteraar Rodja (Dempsey) met massa's goede ideeen rond, maar een cent te makken heeft hij niet. Als zijn schulden zich opstapelen, zijn vriendin (Delpy) uit noodzaak de prostitutie in gaat en zijn zus in een ongelukkig huwelijk met een rijke vent wenst te treden, doodt hij zijn schuldeiser en zijn zus.
Crime and Punishment (2002) Crime and Punishment (2002)
Raskolnikove studeert aan de universiteit van Moskou. Om zich heen ziet hij niets anders dan het sterker wordende criminele circuit waarin mensen profiteren van andermans ellende. Uit frustratie besluit hij een artikel te publiceren in een studentenblad waarin hij zijn ideeën uiteenzet, waarbij sommige mensen meer recht op leven hebben dan andere mensen in de maatschappij. Hij gelooft steeds meer in zijn eigen werk waardoor hij besluit om een heler te vermoorden die in zijn ogen geen recht op het leven heeft. Alles lijkt goed te gaan totdat het hoofd van de Russische recherche zijn oog laat vallen op Raskolnikove.
Crime and Punishment in Suburbia (2000) Crime and Punishment in Suburbia (2000)
Aan de buitenkant leidt Roseanne een voorbeeldig tienerbestaan. Ze is populair, knap en gelukkig met haar schoolvriendje Jimmy. Maar ze wordt nauwlettend in de gaten gehouden door Vincent. Hij is een buitenbeentje die het grootste deel van zijn tijd achter de camera doorbrengt en hij weet dat Roseanne's leven op het punt staat uit elkaar te vallen.
Crime au Paradis, Un (2001) Crime au Paradis, Un (2001)
Jojo Braconnier wil van zijn vrouw af. Hij vertelt een gespecialiseerd advocaat dat hij zijn vrouw gedood heeft, wat nog niet het geval is, en door zeer gerichte vragen laat hij zich uitleggen hoe hij te werk had moeten gaan om verzachtende omstandigheden te verkrijgen. Rekening houdend met de uitleg van de advocaat doodt hij zijn vrouw en komt er vanaf met een minimale straf.
Crime by Night (1944) Crime by Night (1944)
Privédetective Sam Campbell en zijn attractieve partner Robbie Vance worden benaderd om een routine geschil over een kinderalimentatie uit te zoeken. Sam en Robbie wilden eigenlijk op vakantie, maar de zaken nemen een onverwachte wending wanneer de ex-schoonvader van hun opdrachtgever, die aan het hoofd staat van een chemische fabriek met een militaire order om een geheime formule te maken, met een bijl blijkt te zijn vermoord. Dan krijgt Campbell ook nog te maken met de corrupte sheriff Max Ambers.
Crime de Monsieur Lange, Le (1936) Crime de Monsieur Lange, Le (1936)
Monsier Lange wordt gezocht voor moord. De dame die van hem houdt legt in een café uit wat er is gebeurd. Ze leerde hem kennen in Parijs, waar ze een wasserette had. Lange werkte bij een uitgever van pulp en schreef een westernserie. Zijn baas propte er echter talloze zinnen in voor de sponsor.
Crime Delicado (2005) Crime Delicado (2005)
Theatercriticus Antônio Martins is vermaard vanwege zijn grondige, rationele analyses. Als geen ander binnen zijn métier is hij in staat zaken van leven en kunst te benoemen. Hij is dan ook verrast wanneer hij zich aangetrokken voelt tot Inês, een vrijgevochten naaktmodel dat niet aan Antônio's schoonheidsidealen voldoet. Integendeel, zij heeft een kunstbeen. Antônio's verlangen wordt verder gefrustreerd doordat hij jaloers is op Inês' open relatie met schilder José Torres Campana.
Crime do Padre Amaro, O (2005) Crime do Padre Amaro, O (2005)
Een nieuwe priester, vader Amaro, arriveert in de provinciestad Leiria. Hij ontmoet Amelia en wordt verliefd op haar. Ze raakt zwanger en wordt dan in de steek gelaten door Amaro. Amelia sterft aan een gebroken hart. Geconfronteerd met het bestaan van zijn pasgeboren kind, brengt Amaro hem naar een plek om hem te laten inslapen.
Crime Doctor (1943) Crime Doctor (1943)
De leider van een groep inbrekers krijgt een klap op zijn hoofd en verliest daarbij zijn geheugen. Hij weet zijn verleden niet meer te herinneren en maakt een nieuwe start als psychiater. Maar dan komt hij opnieuw in aanraking met zijn voormalige bendeleden, waaronder degene die hem de bewuste klap gaf.
Crime Doctor's Gamble (1947) Crime Doctor's Gamble (1947)
Tijdens een bezoek voor een lezing en tevens een vakantie in Parijs, gaat Dr. Robert Ordway op visite bij zijn oude vriend, de politie-inspecteur Jacques Morrell. Ordway raakt betrokken bij een zaak, waarbij de bejaarde Maurice Duval is vermoord. Henri, de labiele zoon van Maurice Duval, is er van overtuigd, dat hij zijn eigen vader in een woedeaanval heeft gedood. Het motief van Henri zou zijn, dat zijn vader een hekel heeft aan Mignon, zijn nieuwe echtgenote en de dochter van een messenwerper. Ordway constateert tijdens zijn onderzoek echter ook illegale praktijken met het kopiëren van meesterwerken uit de kunstwereld.
Crime Doctor's Strangest Case (1943) Crime Doctor's Strangest Case (1943)
De voormalige crimineel Dr. Robert Ordway is tegenwoordig een criminoloog. Ordway krijgt het verzoek de dromen te analyseren van de bejaarde Patricia Cornwall. De verwachting is, dat dit een hint zal opleveren naar de lang geleden verdwijning van $30.000 van Patricia's echtgenote. Er is echter één persoon die niet wil dat dit geheim onthuld wordt. Deze persoon heeft Cornwall vermoord en zijn lichaam verborgen in de kelder van een populair café. Is de schuldige misschien Diana Burns, de weduwe van Cornwall's vroegere zakenpartner, die zojuist ook vermoord is?
Crime Doctor's Warning (1945) Crime Doctor's Warning (1945)
De voormalige crimineel Dr. Robert Ordway is tegenwoordig een criminoloog. Ordway zorgt voor een patiënt, die klaagt over geheugenverlies. Deze patiënt is een artiest in het Latin Quarter van New York geweest, maar hij kan zich over die periode niets herinneren. Verontrustend voor Ordway is, dat in het Latin Quarter verschillende fotomodellen zijn vermoord, waaronder de vriendin van de patiënt.
Crime Doctor’s Courage, The (1945) Crime Doctor’s Courage, The (1945)
Dr. Robert Ordway (Warner Baxter) onderzoekt de moord op fortuinjager Gordon Carson (Stephen Crane), die kort na zijn huwelijk met de rijke Kathleen Carson (Hillary Brooke) is omgebracht. Het is mogelijk dat Kathleen, denkend aan de mysterieuze doodsoorzaken van Carson’s eerdere echtgenotes, haar man heeft gedood uit zelfverdediging. Maar daar zijn nog meer verdachten, zoals een paar Spaanse dansers, een excentrieke jongeman en een geheimzinnige boekenschrijver.
Crime et Châtiment (1935) Crime et Châtiment (1935)
De Russische student Rodja Raskolnikov vermoordt met een bijl een woekeraarster en daarna ook haar onschuldige zuster die getuige was van de moord. Dan begint het ingewikkelde proces van schuld en schuldgevoelens, van de werkelijke en gezochte redenen ter rechtvaardiging van de misdaad. Rodja raakt in een steeds dieper dal. Verfilming van het boek "Prestuplenie i nakazanie" (Schuld en boete / Misdaad en straf) van Fjodor Dostojevski
Crime et Châtiment (1956) Crime et Châtiment (1956)
Raskolnikov (Blier) is een wanhopige arme student die een woekeraarster vermoordt. Hij meent geen boodschap te hebben aan een burgerlijk idee als moraal. Als een rechercheur (Gabin) hem genadeloos verhoort, begint een schuldgevoel zich van hem meester te maken. Tweede Franse verfilming van 'Schuld & Boete' van Dostojvski.
Crime Fiction (2007) Crime Fiction (2007)
Zou je moorden voor een goed verhaal? Indien je James Cooper bent, een 28-jarige redacteur met literaire dromen, dan doe je het. Zijn vriendin is juist gekroond tot de woordvoerster van de 'New America' New Yorkse literaire intelligentsia, terwijl James zijn dagen verspilt met het bewerken van derderangs boeken in een donkere kelder ergens in Chicago. Nadat zijn eerste boek is geflopt en zijn manager hem heeft gedumpt, heeft hij helemaal geen toekomst meer. Maar wanneer het lijk van zijn vriendin gevonden wordt onder het slaapkamervenster, krijgt hij meteen inspiratie om te schrijven.
Crime in Connecticut: The Story of Alex Kelly (1999) Crime in Connecticut: The Story of Alex Kelly (1999)
Gebaseerd op een waargebeurd verhaal in de jaren '80. Alex Kelly is een atleet uit een welgestelde familie, die een grote sportieve toekomst te wachten staat. Tot hij na een ruig feestje het meisje Carrie Roberts verkracht. Zijn onbezonnen leven lijkt opeens in duigen te vallen. Vlak voordat de rechtszaak tegen hem begint, vlucht hij naar Europa. In de Alpen ontmoet hij de Zweedse Anna Carlsson, en gaat met haar mee naar Zweden, alwaar hij heel lang uit handen van justitie kan blijven. Totdat Interpol en de FBI hem weten op te sporen in Europa. Hij realiseert zich dat hij beter terug naar Amerika kan gaan, voordat hij wordt gearresteerd....
Crime in the Streets (1956) Crime in the Streets (1956)
Frankie Dane is de leider van de 'Hornets', een lokale straatbende die veel overlast veroorzaakt en een probleem is voor de wijk en de politie. Wanneer één van zijn leden is aangegeven bij de politie door buurman McAllister, voor het in het bezit hebben van een pistool, zweert Frankie wraak. Wanneer McAllester hem ook nog in het openbaar vernedert, besluit Frankie hem te laten vermoorden. Als slechts twee leden van de Hornets, de geestelijk instabiele Lou Macklin en volwaardig-lid-in-wording "Baby" Angelo, bereid zijn McAllister te vermoorden, sluit de rest van de bende zich toch bij beiden aan. De maatschappelijk werker Ben Wagner, die de leiding heeft over het plaatselijke jeugdclubhuis, probeert tussen de leden van de Hornets onderlinge verdeeldheid te zaaien om de moord te voorkomen en doet dat via Frankie's jongere broer Richie. Via Richie probeert Wagner ook de hulp te krijgen van zijn moeder en Gioia, "Baby" Angelo’s vader.
Crime Lords (1990) Crime Lords (1990)
Williams, een keiharde agent, heeft zich nooit laten commanderen door de hoge piefen. Daarom heeft hij het als agent niet ver geschopt en doet hij nog steeds straatwerk. Alsof dat niet genoeg is krijgt hij ook nog eens een nieuwe, jongere partner die boos is op de hele wereld. En het wordt allemaal nog erger als de twee een gevaarlijke opdracht krijgen die hun het leven wel eens zou kunnen kosten.
Crime Ne Paie Pas, Le (1962) Crime Ne Paie Pas, Le (1962)
De film bestaat uit vier verhalen spelend van de renaissance tot de 20ste eeuw. De rode draad in alle verhalen is dat de heldin een misdaad pleegt uit passie.
Crime of Innocence (1985) Crime of Innocence (1985)
Twee puberachtige meisjes staan voor een obsessieve rechter en worden naar een gevangenis voor volwassenen gestuurd. Hier worden ze verschrikkelijk geëxploiteerd en misbruikt.
Crime of Passion (1957) Crime of Passion (1957)
Een pasgetrouwde vrouw geeft haar carriere op om zich geheel te wijden aan haar man, een rechercheur. Het huwelijksleven is verre van opwindend en zij besluit dat hij het hogerop moet zoeken.
Crime of Passion, A (2003) Crime of Passion, A (2003)
De rijke Frederica Dumay (Cynthia Gibb) heeft alles nog om voor te leven, inclusief een geweldige nieuwe echtgenoot en half eigendom van een multi-miljoen dollar wijnmakerij. Maar haar geluk blijkt kortstondig wanneer haar bedrijfspartner's vrouw wordt gedood. Frederica vindt het verdacht, maar ze weet niet of de moord het resultaat van hebzucht, obsessie of allebei was. Bovendien vertelt haar oude vlam (Sebastian Spence) dat haar schijnbaar perfecte echtgenoot (Gordon Currie) een schuldig geheim verbergt.
Crime of the Century (1996) Crime of the Century (1996)
De ontvoering van de Lindbergh-baby in 1932 was al twee jaar onopgelost gebleven, wanneer Bruno Richard Hauptmann onder verdenking komt te staan. Vanaf het moment van zijn arrestatie tot aan zijn executie heeft Hauptmann volgehouden onschuldig te zijn. Hij stierf op de elektrische stoel op 3 april 1936. Zijn vrouw blijft echter proberen zijn naam te zuiveren.
Crime of the Century, The (1933) Crime of the Century, The (1933)
De fysicus Dr. Emil Brandt heeft er alles voor over om zijn jonge en tweede vrouw Frieda een plezier te doen. Frieda wil meer geld. Dat krijgt Emil voor elkaar door een bankemployee te hypnotiseren en hem $100.000 te laten ophalen. Emil is van plan de bankemployee vervolgens te vermoorden en te beroven. Op tijd komt Emil bij zinnen en biecht de politie zijn plannen op en zweert het geld terug te brengen. Dan blijkt toch de bankemployee beroofd en vermoord te zijn.
Crime Partners 2000 (2001) Crime Partners 2000 (2001)
Billy Goode en Jackie Williams hebben één doel en dat is topcrimineel worden, en om dat te bereiken sluiten ze zich aan bij gangster-baas Kenyatta. Ze krijgen de opdracht de onaantastbare King Fisher en Sam van hun troon te stoten. Ze zorgen ervoor dat een grote drugsdeal mislukt, maar weten niet dat een bendelid hun gezien heeft en ze verraadt bij King Fisher en Sam. Vanaf dat moment zijn ze hun leven niet meer zeker.
Crime School (1938) Crime School (1938)
Controleur Mark Braden ontdekt een hervormde school die in slechte staat is en wil zelf de school gaan runnen. Hij weet de school te krijgen door eerlijk te zijn en wordt verliefd op de baas zijn zus, genaamd Sue.
Crime Spree (2003) Crime Spree (2003)
Daniel Foray is de leider van een bende inbrekers. Hij droomt ervan eens een grote slage te slaan. Als zijn baas Bastaldi hem vertelt dat zij in Chicago bij een duur huis juwelen gaan stelen, lijkt dat een eenvoudig klusje. Om alles gladjes te laten verlopen, worden ze geholpen door een Franse dief. Zodra ze in Chicago aankomen, loopt echter alles mis. Ze krijgen ruzie met een zwarte bende, stelen de auto van een gangster en breken in bij het verkeerde huis. Te laat komen ze erachter dat ze het huis van Zammeti, hoofd van de plaatselijke Maffia, aan het leegroven zijn. Bovendien wordt het huis in de gaten gehouden door de FBI. Wanhopig proberen de dievenvrienden uit handen te blijven van de Maffia, de FBI en de totale politiemacht van Chicago.
Crime Story (1986) Crime Story (1986)
Chicago, 1963. Lt. Mike Torello is een keiharde agent die weet hoe hij misdaad moet aanpakken. Ray Luca is een jonge gangster die op weg naar de top is en zich door niemand in de weg laat lopen. Deze twee mannen maken een slagveld van de straten van Chicago...
Crime Wave (1954) Crime Wave (1954)
Drie ontsnapte gevangenen uit San Quentin (Penny, Hastings en Morgan) doden een agent tijdens een overval op een tankstation. Een gewonde Morgan vlucht door de donkere straten naar een voor de hand liggend toevluchtsoord: bij de voormalige celmaat Steve Lavey. Steve is voorwaardelijk vrijgelaten en heeft nu een nieuw leven en een toegewijde vrouw, en die kan het zich niet veroorloven geassocieerd te worden met zijn voormalige ontsnapte celmaten. Maar inspecteur Sims van Moordzaken wil met de hulp van Steve, Penny en Hastings vangen, die Steve echter weer chanteren met zijn hulp bij een bankroof. Is er geen uitweg voor Steve?
Crime Zone (1988) Crime Zone (1988)
Een futuristische verhaal over twee rebellen die veroordeeld zijn te leven als "Subgrades" in een nachtmerrieachtige wereld waarin ze voortdurend in de gaten worden gehouden. Ze proberen te onsnappen en dit ontaard in een overweldigend avontuur.
Crime, A (2006) Crime, A (2006)
Vincent zal niet rusten voordat hij de moordenaar van zijn vrouw gevonden heeft. Zijn buurvrouw Alice is er van overtuigd dat ze hem kan helpen. Ze verzint een dader, zodat Vincent eindelijk deze zwarte bladzijde uit zijn leven achter kan laten. Maar de zaken lopen niet zoals gepland..
Crime, Inc (1945) Crime, Inc (1945)
De misdaadverslaggever Jim Riley dreigt in de gevangenis terecht te komen, omdat hij aan de politie zijn bronnen over misdadigers niet wil vertellen. Jim volgt namelijk een gangsterbende. Zijn onderzoek wordt bemoeilijkt, omdat hij verliefd geworden is op Betty Van Cleve, de zuster van één van de misdadigers. Daarnaast wordt een rechtzaak tegen de gangsters bemoeilijkt vanwege het feit, dat in de jury de leider van deze bende zit.
Crime, La (1983) Crime, La (1983)
Inspecteur Griffon onderzoekt de moord op een advocaat. Met de hulp van Sybille Berger, een journaliste, komt hij tot achter de schermen van de hoogste autoriteiten van het land. Daar ontdekken ze het motief voor de moord: een contract tussen de Franse overheid en een Amerikaanse zakenman inzake bouwmaterialen voor spoorwegen.
Crime, Un (1993) Crime, Un (1993)
De film gaat over het kat-en-muisspel tussen een gerespecteerde advocaat en zijn veel jongere, schatrijke cliënt. Frédéric wordt verdacht van de gewelddadige moord op zijn ouders. Een tragedie vol dubbelzinnigheden. Advocaat Durand dringt het leven van zijn cliënt binnen, op zoek naar achtergrond en motieven. Daarbij gaat hij werkelijk tot het uiterste om achter de waarheid te komen.
Crimebroker (1993) Crimebroker (1993)
Holly heeft het ver geschopt als rechter en werkt in haar vrije tijd overvallen uit die ze aan misdadigers uitbesteedt voor 10% van de opbrengst. Omdat men in Australië nog nooit zulke georganiseerde overvallen kende wordt een criminoloog uit Japan overgevlogen, die haar snel op het spoor is. Hij draagt haar echter niet over aan de instanties, maar vraagt haar een overval met hem te plegen.
Crimebusters, The (1961) Crimebusters, The (1961)
The Crimebusters gaat over een groep gemotoriseerde agenten die na afloop van hun dienst de stad intrekken om de misdaad te bevechten.
Crimen de Cuenca, El (1980) Crimen de Cuenca, El (1980)
Als in het Spaanse dorpje Cuenca een herder vermist wordt, worden twee mannen algauw valselijk beschuldigd van ontvoering en moord. Een tirranieke districtsrechter en extreemrechtse politicus organiseren de veroordeling voor de rechtbank. De twee mannen worden gemarteld door hun sadistische bewakers om een schuldbekentenis los te krijgen. Nadat de twee mannen 6 jaar van hun 15 jaar celstraf hebben uitgezeten, worden ze vrijgelaten en doen ze een vreselijke ontdekking...
Crimen de Pepe Conde, El (1946) Crimen de Pepe Conde, El (1946)
Pepe Conde, de oude bediende van de aristocratische familie d'Arc, wordt voor de gek gehouden door een luie en spottende markies die een goochelaar inhuurt om hem het leven zuur te maken. Wanneer in het huishouden alles verkeerd begint te lopen denkt Pepe dat hij aan hallucinaties lijdt en zijn verstand verliest.
Crimen del Padre Amaro, El (2002) Crimen del Padre Amaro, El (2002)
Een jonge priester wordt naar een klein Mexicaans dorpje gestuurd om het daar van de oude priester over te nemen. Bij zijn aankomst ontmoet hij een beeldschone jonge vrouw die zo'n passie heeft voor het geloof dat het bijna een obsessie lijkt. Al heel snel verandert deze passie in een verboden liefde voor de jonge priester. Als de knappe priester de lijn overschrijdt tussen verleiding en zonde worden zijn beloftes aan het geloof op de proef gesteld.
Crimen Ferpecto (2004) Crimen Ferpecto (2004)
Rafael is een glad Don Juan-type, dat werkt op de damesafdeling van een warenhuis. Hij versiert al zijn vrouwelijke collega's, behalve de minder aantrekkelijke Lourdes. Na plotseling ontslagen te worden, raakt Rafael in een negatieve spiraal terecht. Hij krijgt zelfs een relatie met Lourdes, iets wat hij nooit voor mogelijk had gehouden, en wanneer de twee met een lijk opgescheept raken, zijn de problemen helemaal niet meer te overzien.
Crimen para Recién Casados (1960) Crimen para Recién Casados (1960)
Een pas getrouwd paar wil van hun wittebroodsweken genieten. De man is een toegewijde politieagent en hij is geobsedeerd door de gedachte dat hij zou kunnen worden opgeroepen voor een belangrijke zaak. Zijn droom wordt werkelijkheid.
Crímenes de Petiot, Los (1973) Crímenes de Petiot, Los (1973)
Beapaalde daden van de Nazi's in Frankrijk tijdens W.O.II leiden nu nog steeds tot doden. Is het wraak of is er een ander motief aanwezig? Zowel de bewoners als de politie proberen het mysterie te ontrafelen...
Crimes and Misdemeanors (1989) Crimes and Misdemeanors (1989)
Judah Rosenthal (Martin Landau) heeft al enkele jaren een relatie met Dolores (Anjelica Huston). Nu dreigt ze echter zijn leven te verpesten als hij niet haar trouwt. Wanneer zijn broer Jack suggereert om Dolores te laten vermoorden zit Judah met een groot moreel dillema. Ondertussen probeert filmmaker Clifford Stern (Woody Allen) een documentaire over een filosofie-professor te maken. In plaats hiervan moet hij echter een portret maken van de succesvolle zwager Lester.
Crimes at the Dark House (1940) Crimes at the Dark House (1940)
Een man vermoordt een rijk persoon en neemt zijn identiteit over. Hij reist dan naar het huis van zijn slachtoffer in Engeland om daar zijn vijanden te vermoorden.
Crimes of Fashion (2004) Crimes of Fashion (2004)
Brook is een creatieve, hardwerkende student op een modeschool. Ze heeft een zware jeugd gehad als weeskind en droomde er altijd al van modeontwerpster te worden. Wanneer ze erachter komt dat haar grootvader, die ze nooit heeft gekend, haar een fortuin heeft nagelaten nadat hij stierf, staat haar leven op de kop. Hij heeft haar hiermee namelijk ook betrokken in een enorme misdaad.
Crimes of Passion (1984) Crimes of Passion (1984)
Joanna Crane is een ontwerpster van sportkleding. Om de stress kwijt te raken klust ze bij als prostituee, met de naam China Blue. In deze rol wordt ze lastig gevallen door een fanatieke priester, die haar wil redden uit het zondige leven. Zelf is hij een fervente peepshow bezoeker.
Crimes of Passion (2005) Crimes of Passion (2005)
Een getrouwde man werkt samen met zijn geheime minnares, om een valse seksuele aanranding op te zetten om zo een heel grote schadevergoeding te krijgen van het grote bedrijf waarvoor ze beiden werken. Maar een detective heeft hen door en probeert hun plannetje te dwarsbomen.
Crimes of the Future (1970) Crimes of the Future (1970)
Miljoenen vrouwen bezweken aan de ziekte van Rouge, een aandoening veroorzaakt door cosmetica. De ontdekker, Antoine Rouge, verdween vervolgens spoorloos. In zijn kliniek ontwikkelen de patiënten intussen mysterieuze nieuwe organen.
Crimes of the Heart (1986) Crimes of the Heart (1986)
Drie excentrieke zussen worden met elkaar herenigd. Ze vertellen elkaar over hun leven: de jongste zus schoot haar man neer, de oudste zorgt voor opa en de middelste probeert een baan in de muziekwereld te vinden.
Crimetime (1996) Crimetime (1996)
Thriller over de invloed van televisie op een moordenaar en vice versa. Een stad wordt opgeschrikt door een seriemoordenaar. Het televisieprogramma Crimetime, gespecialiseerd in reconstructies van misdaden, vraagt een werkloze acteur voor de rol van moordenaar.
Crimewave (1985) Crimewave (1985)
Twee huurmoordenaars vermoorden de eigenaar van een inbrekers alarm bedrijf. Een onschuldige man krijgt de schuld van de moord en we zien het verhaal van deze film in flashbacks vanuit de man in de elektrische stoel. Twee ongediertebestrijders vermoorden de eigenaar van een bedrijf dat doet in inbrekersalarmsystemen. Ze achtervolgen vervolgens de partner die hen ingehuurd heeft, zijn vrouw, en een nerd die de de schuld van de moord in zijn schoenen geschoven krijgt. De laatste vertelt vanuit de elektrische stoel hoe het allemaal zover is gekomen.
Criminal (2004) Criminal (2004)
Rodrigo, een jonge Latino, en Richard, een blanke oplichter van in de 30, spannen samen om snel rijk te worden. De één om zijn vader te redden, de ander om...gewoon snel rijk te worden. Via een oude vriend van Richard komen ze in het bezit van een goede vervalsing van een historisch en uiterst waardevol Amerikaans bankbiljet. Samen proberen ze deze te slijten aan een rijke Britse zakenman.
Criminal Act (1989) Criminal Act (1989)
Twee onderzoeksjournalisten besluiten om de geruchten van enorme ratten in het afwatersysteem na te gaan, en komen inderdaad oog in oog te staan met reuze ratten.
Criminal Affairs (1997) Criminal Affairs (1997)
De net getrouwde Mark en zijn jonge vrouw Robin worden, nadat ze autopech hebben gehad, door de ontsnapte gedetineerde Clint in gijzeling genomen. Om Mark te beschermen, laat Robin zich in met Clints flirts. De situatie bereikt een dramatisch hoogtepunt als Mark hoort dat Robin in werkelijkheid Clints vriendin is en hem in de val heeft gelokt.
Criminal Code, The (1931) Criminal Code, The (1931)
Een advocaat zorgt ervoor dat een jonge man 10 jaar cel krijgt voor moord, ondanks het feit dat hij weet dat het zelfverdediging was. Als de man jaren later weer vrijkomt, voelt de advocaat zich schuldig en probeert hij de man aan een baan te helpen.
Criminal Court (1946) Criminal Court (1946)
Een jonge advocaat, die bekend staat om zijn flamboyante gedrag in de rechtszaal, vermoordt per ongeluk zijn buurman. Z'n vriendin, die het lijk vindt, wordt van moord beschuldigd en hij kan de jury alleen van haar onschuld overtuigen door te bekennen dat hij de dader is.
Criminal Hearts (1995) Criminal Hearts (1995)
Keli Leary is een aankomend actrice, die ontdekt dat haar verloofde een verhouding heeft. Onderweg naar haar verloofde, pikt ze een knappe lifter op. Ze brengt de nacht met deze Rafe Carter door, niet wetende dat hij een overval op een tankstation heeft gepleegd en verdacht wordt van moord. Rafe wordt achtervolgd door twee corrupte FBI-agenten, die hem nog andere moorden in de schoenen proberen te schuiven. Keli wordt meegesleept in Rafe's problemen en haar reis ontaardt in een gevaarlijke achtervolging.
Criminal Justice (1990) Criminal Justice (1990)
Jesse Williams wordt ten onrechte beschuldigd van mishandeling en beroving van het crack-hoertje Vanessa. Zij haalt Jesse echter uit een line-up en dat is het zwaarst wegende bewijs. Zijn alibi - de beschuldigde lag in bed ten tijde van de misdaad - wordt van tafel geveegd door het feit dat alleen zijn moeder daarvan getuige was. Bovendien bevindt zijn huis zich in de wijk van de misdaad en heeft Jesse een strafblad.
Criminal Law (1988) Criminal Law (1988)
Een jonge advocaat verdedigt succesvol een man die van moord beschuldigd werd. Wanneer de man vrij komt gaan de oude moorden echter verder. Ondanks dat hij zeker weet dat de man schuldig is besluit de advocaat toch om hem opnieuw te verdedigen. Hij hoopt op deze manier een bijdrage te leveren aan het verzamelen van bewijs tegen de man. Wat volgt is een kat-en-muis spel tussen de moordenaar en de advocaat.
Criminal Lawyer (1951) Criminal Lawyer (1951)
James Regan is advocaat die er onethische methodes op na houdt. Hij wordt dan ook door zijn collega's veracht. Na enige tijd begint Regan ook zelf in te zien dat de manier waarop hij te werk gaat misselijkmakend is, waardoor hij - ziek van zichzelf - naar de fles grijpt. Aangezet door de liefde van Maggie Powell probeert Regan weer op het rechte pad te komen door een moeilijke zaak aan te nemen.
Criminal Mind, The (1993) Criminal Mind, The (1993)
In de brandende hitte van de woestijn vindt een politieagent het schijnbaar levenloze lichaam van de meest gezochte man in Californië. Het slachtoffer is Nick August, de broer van de maffialeider Carlo Augustine. Op het hoofdkantoor van de FBI wordt al snel duidelijk dat Nick het slachtoffer is geworden van een bloedige afrekening in de onderwereld.
Criminal Passion (1994) Criminal Passion (1994)
De verliefdheid van docent Stephen Primes op zijn tien jaar jongere studente Beth Knowlton slaat om in een ziekelijke obsessie, die steeds gevaarlijker vormen begint aan te nemen.
Criminal, The (1960) Criminal, The (1960)
Johnny Bannion is een door de wol geverfde crimineel die na een mislukte overval in de gevangenis terecht komt. Helaas is het leven daar nog veel harder als op straat, en wordt Bannion nog misdadiger dan hij al was.
Criminal, The (1999) Criminal, The (1999)
Wanneer Jasper, een werkeloze muzikant in Londen, de aantrekkelijke Sarah ontmoet tijdens een dronken nacht in een bar, heeft hij totaal geen idee hoe de komende uren zijn leven overhoop zullen gooien. De volgende ochtend wordt Sarah vermoord aangetroffen in zijn appartement. Hierdoor komt hij terecht in een wereld van spionage, bedrog en manipulatie. Jasper ontdekt dat hij door velen beschouwd wordt als de juiste verdachte op de juiste plaats. Tijdens de daaropvolgende dagen probeert hij, in een wedren tegen de tijd, zijn naam te zuiveren. Door de gewelddadige aanslagen op zijn leven zal hij uiteindelijk gedwongen worden terug te slaan.
Criminali della Galassia, I (1965) Criminali della Galassia, I (1965)
Een gestoorde wetenschapper ontvoert burgers om wrede experimenten op uit te voeren. Mike Halstead wordt op de zaak gezet. Hij heeft een extra motivatie, want zijn vriendin Connie wordt ook gevangen gehouden door de malloot.
Criminally Insane 2 (1987) Criminally Insane 2 (1987)
Ethel Janowski is dik en gek op snacks. Ze zit opgesloten in een inrichting na de moord op haar grootmoeder. Omdat Ethel te veel eet, en de inrichting het budget daar niet voor heeft wordt ze overgeplaatst naar een gevangenis waar de beveiliging laag is en het eten goed. Zodra ze het eten in die gevangenis heeft geproefd wil ze meer, en er is niemand die haar in de weg kan staan.
Criminals Within (1943) Criminals Within (1943)
Een wetenschapper in dienst van het leger, professor Caroll, wordt op mysterieuze wijze vermoord voor hij de details kan geven van zijn nieuwe ontdekking aan de regering. De professor werkte aan een geheim project om een formule te ontwikkelen voor een krachtig explosief. Eén voor één worden de medewerkers van de professor vermoord. De militaire inlichtingendienst wordt erbij gehaald om de zaak te onderzoeken.
Crimson (2007) Crimson (2007)
In het midden van de nacht, in het midden van nergens zijn een groep verplegers in opleiding op zoek naar een feest.Ze struikelen in een steeg over Sammi, een tot bloedens toe geslagen vrouw. Tegen hun beter weten in besluiten zij om haar mee te nemen naar hun studentenhuis voor medische verzorging. Als snel realiseren zij zich dat zij geen onschuldige zwerfster is. Sammi is op de vlucht voor een vampierensekte, onder de leiding van de moordzuchtige Rachel. En vannacht wil Rachel Sammi terug. En liefst op een bloedige manier.
Crimson Ghost, The (1946) Crimson Ghost, The (1946)
Een crimineel genie, die bekend staat als 'The Crimson Ghost', is van plan om het zogenaamde 'Cyclotrode' apparaat te stelen, waarmee de gehele stroomvoorziening van de aarde valt te manipuleren. De criminoloog professor Duncan Richards probeert er alles aan te doen om te voorkomen dat het apparaat wordt gestolen.
Crimson Kimono,  The (1959) Crimson Kimono, The (1959)
Twee detectives proberen een gecompliceerde moordzaak op te lossen. Maar dan komen ze voor veel problemen te staan als ze beiden verliefd worden op de hoofdgetuige.
Crimson Pirate, The (1952) Crimson Pirate, The (1952)
De piratenkapitein Vallo zwaait de plak over de Carribische wateren. Vandaag neemt hij een militair schip in, met aan boord de afgevaardigde van de koning, baron Grudo. De boot had bestemming Cobra, een eilandje waar de bevolking onder leiding van El Libre in opstand is gekomen. Grudo moet er de rebellenleider gaan uitschakelen. De piraat ruikt een gouden zaak en gooit het op een akkoordje. Hij zal El Libre in de val lokken en uitleveren op voorwaarde dat hij de buitgemaakte wapens aan de rebellen mag verkopen. De vraag is of de piraat zich aan de afspraak zal houden.
Crimson Tide (1995) Crimson Tide (1995)
Er breekt een burgeroorlog uit in de Russische Federatie, en de leider van de rebellen is voorstander van nucleaire interventie. De onderzeeër USS Alabama wordt in opperste paraatheid gebracht. Frank Ramsey, de kapitein van de onderzeeër, krijgt het aan de stok met zijn eerste officier Ron Hunter, als ze worden aangevallen door Russische rebellen. De kapitein wil direct terugschieten, maar de officier vindt dat er op nadere orders vanuit Washington moet worden gewacht.
Crimson Wing: Mystery of the Flamingos, The (2008) Crimson Wing: Mystery of the Flamingos, The (2008)
In een verre en vergeten wildernis ontvouwt zich één van de laatste, geweldige raadsels van de natuur: de geboorte, het leven en de dood van de zogenaamde ''crimson wing flamingo's''. Tegen een achtergrond van nooit eerder vertoonde landschappen zwoegen deze vogels om te overleven. Deze documentaire speelt zich af in het noorden van Tanzania - ook wel de wieg van de mensheid genoemd - en herinnert de kijker dat het een eeuwigheid kan duren om ontdekt te worden.
Crin-Blanc (1953) Crin-Blanc (1953)
Camargue in Zuid-Frankrijk. Crin-Blanc is een prachtige wilde witte hengst en leider van een horde paarden die in vrijheid leven. Niemand is er ooit in geslaagd om hem gevangen te nemen, en er wordt voortdurend op hem gejaagd. De piepjonge visser Folco kan echter het vertrouwen van de hengst, Crin-Blanc, winnen en het lukt hem te temmen. Een diepe vriendschap groeit tussen de kleine jongen en het trotse dier. Samen gaan ze op zoek naar de vrijheid die hen door de mensen niet gegund wordt.
Crinoline Head (1995) Crinoline Head (1995)
In deze slasherparodie, gaan een stel studenten op vakantie en bivakkeren in een zomerhuisje. Ze worden één voor één vermoord door een mysterieuze moordenaar...
Cripta e l'Incubo, La (1964) Cripta e l'Incubo, La (1964)
Graaf Karnstein stuurt iemand op pad om een dokter te halen voor zijn zieke dochter Laura. Haar verpleegster is ervan overtuigd dat Laura bezeten is door de geest van een overleden voorouder, Carmilla.
Crise Est Finie, La (1934) Crise Est Finie, La (1934)
Een rondreizend theatergezelschap oogst weinig succes. Dat kan het enthousiasme van de jonge invalster Nicole niet temperen. In haar geboorteplaats krijgt ze de kans om de hoofdrol over te nemen. Totaal onverwacht heeft Nicole succes.
Crise, La (1992) Crise, La (1992)
Victor (Lindon) is een jonge en succesvolle jurist die op één dag door z'n vrouw in de steek wordt gelaten, z'n baan kwijtraakt en ook niet meer bij z'n vrienden hoeft aan te komen. Maar tijdens 'la crise' loopt hij de dakloze zuiplap Michou (Timsit) tegen het lijf, de 'clown' die Victor dichter bij de heuse vriendschap en de ware wijsheid zal brengen.
Crisis (1950) Crisis (1950)
Tijdens een vakantie in Latijns-Amerika komen hersenchirurg Eugene en Helen Ferguson terecht in een bloedige opstand tegen dictator Raoul Farrago. Voordat ze het land kunnen verlaten worden ze door overste Adragon gevangengenomen en naar het presidentieel paleis gebracht. Daar eist Farrago, die aan een hersentumor lijdt, dat Ferguson hem terstond opereert. Ondanks zijn morele bezwaren gaat de arts akkoord. Maar dan verschijnt rebellenleider Gonzales ten tonele en hij eist dat Ferguson de operatie achterwege laat, want anders...
Crisis in Mid-Air (1979) Crisis in Mid-Air (1979)
Nick (George Peppard) is een luchtverkeersleider op leeftijd. Hij wordt ervan beschuldigd verantwoordelijk te zijn voor een botsing tussen twee vliegtuigen. Dat resulteert uiteindelijk in allerlei problemen zoals een rechtzaak en zijn ontevreden vrouw.
Criss Cross (1949) Criss Cross (1949)
Steve Thompson vertrekt naar L.A. om zijn geliefde Anna terug te winnen. Anna bevindt zich inmiddels in het criminele circuit en Steve wordt door zijn vrouw meegesleurd in het duistere wereldje van misdaad en geweld. Kan Steve hier nog uit komen?
CrissCross (1992) CrissCross (1992)
Het is 1969. De 12-jarige Chris Cross komt er achter dat zijn moeder de kost verdient door te strippen in de locale topless bar. Een restaurant eigenaar huurt Chris in om vis te vangen maar Chris komt er al snel achter dat de vis eigenlijk een dekmantel is voor een drugstransport. Hij steelt een lading drugs en verkoopt het om te zorgen dat z'n moeder niet meer hoeft te strippen.
Cristina Branco (2004) Cristina Branco (2004)
Michel Schöpping hoorde Cristina Branco voor het eerst zingen in 1998, in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt. Het was haar eerste professionele concert. Ze was een bijzonder, maar totaal onbekend talent. Cristina en Custodio maakten samen met Michel 'Cristina live in Holland', haar eerste CD. De manager van het paar liet Cristina en Custodio de vertaalde gedichten van J.J.Slauerhoff lezen, over Lissabon, de Taag, over het leven en de dood. Verrast en geïntrigeerd besloten ze deze gedichten op muziek te zetten.
Cristina Guzmán (1968) Cristina Guzmán (1968)
Cristina Guzmán is een jonge lerares talen. Ze lijkt heel erg op Mara, de echtgenote van Javier Rivás - een man die tot een zeer rijke familie behoort en aan een ongeneeslijke geestesziekte lijdt wat hem in bed houdt. De vrouw van Javier laat hem in de steek. Alfonso, de broer van de patiënt, overtuigt Cristina om het lijden van Javier emotioneel te verzachten door de rol van Mara over te nemen. Haar aanwezigheid zorgt inderdaad voor een verbetering van zijn gezondheidstoestand. Maar wanneer Mara dit te weten komt, besluit ze terug te keren.
Cristo Proibito, Il (1951) Cristo Proibito, Il (1951)
Bij zijn terugkeer in zijn geboortedorp na het einde van de Tweede Wereldoorlog wil ex-gevangene Bruno Baldi zich wreken voor de dood van zijn broer, die door de Duitsers werd gefusilleerd nadat hij door een dorpsgenoot was verraden. De dorpsbewoners willen namelijk de gruwelen van de oorlog zo snel mogelijk vergeten en niemand wil de schuldige aanwijzen. Uiteindelijk is het Antonio, een schrijnwerker, die beweert de verklikker te zijn geweest. Bruno doodt hem, maar net voor de man sterft zegt hij dat hij gelogen heeft, alleen maar om de ware schuldige te beschermen.
Cristo Si È Fermato a Eboli (1979) Cristo Si È Fermato a Eboli (1979)
Levi is een anti-fascistische schrijver en artiest die tijdens het Mussolini-regime naar het kleine dorpje Aliano in de streek Lucania (Basilicata) in Zuid-Italie wordt verbannen. Het regime denkt dat Levi's controversiële ideeën door niemand serieus genomen zullen worden, maar hij en de dorpsbewoners blijken een grote invloed op elkaar te hebben. Hij is arts van opleiding en gaat die kennis benutten voor de dorpelingen. Mede daardoor wordt hij steeds meer door hen gewaardeerd en andersom krijgt hij steeds meer bewondering voor hun overlevingskunst, vooral die van de vrouwen. Overigens is ook de fascistische burgemeester trots op "zijn" banneling en komt hij geregeld op bezoek.
Cristóbal Colón, de Oficio... Descubridor (1982) Cristóbal Colón, de Oficio... Descubridor (1982)
Deze film is een parodie op het verhaal van Cristóbal Colón, oftewel Christoffel Columbus, die vanuit Europa per schip naar Amerika vertrekt om dat te ontdekken. De politiek in Spanje is rumoerig en vele vreemde figuren proberen misbruik te maken van de situatie, zoals de hysterische pater Tomás de Torquemada, die aan de katholieke koning vraagt om alle Joden te verdrijven. Ook de koning van Portugal en zijn dochter schijnen hun problemen te hebben en wanneer de ontdekkingsreizigers in Amerika voet aan land zetten, blijkt Coca-Cola daar reeds een begrip te zijn!
Cristóvão Colombo - O Enigma (2007) Cristóvão Colombo - O Enigma (2007)
Manuel is een arts die veelvuldig heen en weer reist tussen zijn thuisland Portugal en de V.S., waar veel familieleden wonen. Hij raakt geïnteresseerd in ontdekkingsreizigers en trouwt in die periode ook met Sílvia, professor aan een universiteit. Samen bezoeken ze veel belangrijke locaties uit de geschiedenis van de ontdekkingsreizen en ontdekken zelf dat Columbus een Portugees was en geen Italiaan uit Genoa, zoals nu breed aangenomen wordt. Ze besluiten dit tegenover de wereld te bewijzen.
Critic's Choice (1963) Critic's Choice (1963)
Parker Ballantine (Bob Hope) is een kritische theaterrecensent. Zijn vrouw Angela (Lucille Ball) voelt zich nutteloos en begint voor de grap met het schrijven van een toneelstuk. Tot haar verbazing toont een grote producent zijn interesse en komt haar stuk zelfs op de planken. Parker voelt zich genoodzaakt om ook het werk van zijn vrouw te gaan bekijken en ziet tot zijn afgrijzen het slechtste toneelstuk voorbijkomen dat hij ooit gezien heeft.
Critical Assembly (2003) Critical Assembly (2003)
Twee universiteitsstudenten werken samen aan het maken van een kernbom om de Amerikaanse bevolking wakker te schudden en te bewijzen dat het beleid van de overheid dringend moet veranderen. Het tweetal slaagt erin de bom compleet te maken, maar nauwelijks enkele uren later wordt het kernwapen gestolen door een terroristische organisatie. Die heeft concrete plannen om San Francisco van de kaart te vegen…
Critical Assignment (2004) Critical Assignment (2004)
De internationale journalist Michael Power reist naar zijn geboorteland Nigeria om daar verslag te doen van het wereldwijde waterprobleem. Maar daar zit niet iedereen op te wachten. Hij raakt verstrikt in een samenzwering van wapenhandelaren tegen de regering van het Afrikaanse land, die geld van het wapenbudget in het ‘Water for All’-project wil laten stromen. Als de coup slaagt, zal dit ten koste gaan van de eerste levensbehoefte van de bevolking. Power zet alles op alles om dit te voorkomen. Hij wordt een man met een missie als hij probeert de waarheid boven tafel te krijgen.
Critical Care (1997) Critical Care (1997)
Dr. Werner Ernst raakt betrokken bij de gerechtelijke strijd tussen twee halfzusters. Inzet van de strijd is het hoederecht over hun vader die in coma ligt,.. of zit er meer achter?. Zijn bezit ten waarde van 10 miljoen dollar bijvoorbeeld.
Critical Choices (1996) Critical Choices (1996)
Margaret Ludlow is werkzaam bij een abortuskliniek in Madison, Wisconsin. Zij en haar vriendin Diana zijn actieve voorstanders van abortus, in tegenstelling tot Arlene, die abortus verboden wil zien. Hoewel hun meningen totaal verschillend zijn, hebben ze toch veel respect voor elkaar.
Critical Condition (1987) Critical Condition (1987)
Hij heeft geld nodig en gaat naar een woekeraar die hem een klus in de maag weet te splitsen. De politie valt binnen en arresteert ze beiden. De leen-woekeraar houdt hem verantwoordelijk en maakt duidelijk dat hij vermoord zal worden. Hij moet uit de gevangenis blijven en doet daarom alsof hij gek is. Hij wordt naar een gekkenhuis gestuurd voor observatie. Tijdens een stroomstoring wordt hij voor een dokter aangezien en moet spoedgevallen behandelen, in kritieke toestand. Met zijn creativiteit weet hij de grote problemen op onconventionele wijze aan te pakken.
Critical Mass (2000) Critical Mass (2000)
Terroristen hebben een kerncentrale in Californie onder controle. Ze willen een meltdown veroorzaken en de enige die dat kan voorkomen is Mike Jeffers, een special agent die toevallig net een senator een rondleiding aan het geven was.
Critters (1986) Critters (1986)
In een ver gelegen sterrenstelsel ontsnappen een paar gevaarlijke harige en zeer hongerige monstertjes uit een gevangenis en vluchten naar de Aarde. Op de Aarde komen ze bij de boerderij van de familie Brown, wonend in een klein plattelandsdorpje, terecht. Hier besluiten de kleine duivels om hun buikje eens helemaal rond te eten ...
Critters 2: The Main Course (1988) Critters 2: The Main Course (1988)
De jonge Brad Brown keert terug naar zijn oude woonplaats Grover's Bend, waar het hele dorp het druk heeft met de voorbereidingen voor een groot paasfeest. Maar als dan een paar Critter- eieren aangezien worden voor paaseieren en deze vervolgens uitkomen, wordt het dorpje opnieuw geterroriseerd door de kleine hongerige monstertjes uit de ruimte...
Critters 3 (1991) Critters 3 (1991)
Annie is op kampeervakantie als ze Charlie en één van de Critters-jagers ontmoet, die haar waarschuwen en vertellen van het verleden. Een aantal cocons hecht zich aan haar wagen, waardoor alle huurders in het gebouw waar ze woont gevaar lopen.
Critters 4 (1991) Critters 4 (1991)
De Critters zijn weer terug en dit keer in de ruimte, in een ruimteschip! Premiejager Charlie komt ook in dit ruimteschip terecht en moet een groepje wetenschappers, dat zich in het schip bevindt, helpen deze moordlustige beestjes te vernietigen.
Crna Mačka, Beli Mačor (1998) Crna Mačka, Beli Mačor (1998)
Matko de zigeuner is een kleine idiote boef die aan de oevers van de Donau leeft. Hij en zijn zoon Zare proberen zo goed en zo kwaad als het kan om zich niet in de luren te laten leggen door de Russen... Tot op de dag dat Matko beslist om een grote slag te slaan met de financiële hulp van Grga Pitić, de peetvader van de zigeunergemeenschap. Maar Dadan, een geducht gangster, neemt hem op het laatste moment te grazen, en brengt hem in een lastig parket.
Croc (2007) Croc (2007)
Een reusachtige mensenetende krokodil terroriseert de toeristen en inwoners van Krabi in Thailand. Een jager achtervolgt de krokodil, terwijl er ondertussen een rivaliteit ontstaat tussen een buitenlander die eigenaar is van een krokodillenboerderij en een Thai die de buitenlander tracht op te lichten door hem de schuld te geven van de krokodil die als een razende tekeer gaat.
Crociati (2001) Crociati (2001)
Duizend jaar geleden reisden de eerste kruisvaarders af naar Jeruzalem, dat vandaag de dag nog altijd een plaats van hoop is, maar ook een plaats van terreur en tragedie. In deze miniserie is Jeruzalem het einddoel van een leger Christelijke soldaten, die het Heilige Land willen “bevrijden” van de moslims. Tegen deze turbulente krijgsachtergrond ontvouwt zich het ontroerende verhaal van de drie jongemannen die met elkaar vechten, maar ook tegen elkaar, terwijl hun lot langzaam maar zeker wordt gevormd.
Crocodile (1981) Crocodile (1981)
Een rustig dorpje wordt geterroriseerd door een grote krokodil. Dokter Akom en Dr. Roger's perfecte familievakantie krijgt een nare wending wanneer er drie van hun geliefden plotseling verdwijnen. Als de lichamen gevonden worden, doen de beide doktoren een autopsie en komen tot conclusie dat dit het werk van een krokodil is.
Crocodile (2000) Crocodile (2000)
Acht vrienden huren een woonboot voor een vakantie vol zon en plezier. Als de groep een nest grote eieren ontdekt en als één van hen het niet kan laten een ei mee te nemen verandert hun vakantie vol zon en plezier in een vakantie vol terreur...
Crocodile 2: Death Swamp (2002) Crocodile 2: Death Swamp (2002)
Een groep bankovervallers gaat met hun buit op een vliegtuig met vakantiegangers naar Mexico. Als er een storm opkomt, moet de piloot omdraaien en weer gaan landen. Maar de overvallers steken daar een stokje voor en kapen het vliegtuig. Als ze door de storm proberen te komen crasht het vliegtuig in een moeras. De overlevenden moeten zich een weg uit het moeras weten te banen; de woonplaats van een enorme krokodil!
Crocodile Dundee (1986) Crocodile Dundee (1986)
De Amerikaanse Reporter Sue Charlton (Kozlowski) gaat naar Australië om daar de legendarische Mick 'Crocodile' Dundee (Hogan) te interviewen, die een aanval van een krokodil overleefd schijnt te hebben. Ze vertelt hem over de stad en haalt hem over mee te gaan naar New York. Hier heeft Mick grote moeilijkheden om zich aan te passen aan de grote stad, wat tot hilarische situaties leidt.
Crocodile Dundee II (1988) Crocodile Dundee II (1988)
Crocodile Dundee ziet alles door een roze bril. Hij woont samen met de knappe journaliste Sue en geniet van de mogelijkheden die de grote stad Manhattan te bieden heeft. Maar er komt een einde aan het sprookje wanneer Sue gegijzeld wordt door drugsdealers. Die zijn blijkbaar op zoek naar bezwarende foto's die Sue van haar ex-man ontving. Met de hulp van LeRoy Brown en een straatbende uit New York slaagt Dundee erin om zijn geliefde te bevrijden. Ze besluiten om even op adem te komen in Australië, maar veel rust krijgen ze daar niet.
Crocodile Dundee in Los Angeles (2001) Crocodile Dundee in Los Angeles (2001)
Mick ’Crocodile’ Dundee heeft een rustig leventje met de toeristen die willen zien hoe hij krokodillen vangt. Zijn vriendin Sue krijgt plots het voorstel om haar vader te vervangen op de krantenredactie in Los Angeles. Dundee vindt dit een buitenkans want op die manier kunnen ze hun zoon Mikey iets van het stadsleven laten zien. Eens aan het werk stort Sue zich meteen op de zaak van een kleine filmmaatschappij die behoorlijk vreemde zakelijke beslissingen neemt. Haar vermoeden is dat de maatschappij een smokkeloperatie verbergt. Mick Dundee neemt een baantje op de filmset om bij het onderzoek te helpen.
Crocodile Hunter: Collision Course, The (2002) Crocodile Hunter: Collision Course, The (2002)
De Australische avonturier Steve Irwin (beter bekend als The Crocodile Hunter) heeft een aanval van een dodelijke krokodil overleefd, in een poging hem te redden van stropers. Steve weet echter niet dat de krokodil een top-secret Amerikaanse satteliet-baken heeft ingeslikt, en dat de stropers eigenlijk Amerikaanse speciaal agenten zijn.
Croisière (2004) Croisière (2004)
Een groep van zes is van plan om een romantische boottocht te gaan maken. Een noodlottig ongeval verandert echter hun reis in een nachtmerrie. Ze raken spoorloos op de onmetelijke oceaan.
Croisière Noire, La (1926) Croisière Noire, La (1926)
In deze documentaire van Poirier volgen de camera's een door Citroën gesponsorde tocht door Afrika, van Algerije naar Kenia, Kaap de Goede Hoop tot Madagaskar. Doormiddel van deze tocht wilde André Citroën de kracht van zijn half-track voertuigen demonstreren. Met deze registratie legt Poirier de link tussen de cinematografische revolutie en de opkomst van de automobiel met de hernieuwde Franse beschavingsmissie.
Croisières Sidérales (1942) Croisières Sidérales (1942)
Liefdesverhaal dat zich in de ruimte afspeelt. Françoise keert terug na een veertiendaagse vakantie in de ruimte en ontdekt dat iedereen vijfentwintig jaar ouder geworden is. Haar geliefde Robert wil nu weer dezelfde leeftijd als haar aannemen, met andere woorden verjongen met vijfentwintig jaar.
Croix de Bois, Les (1932) Croix de Bois, Les (1932)
Anti-oorlogsfilm die een aantal Franse dienstplichtigen volgt gedurende WO I, waaronder de idealistische student Gilbert Demachy. Als opgewekte patriottisten begonnen, worden de jongemannen al snel ontnuchterd door de realiteit van de oorlog. Ze liggen bijna constant onder vuur en krijgen geen tijd om bij te komen van de continue gevechten. Gilbert ziet zijn vrienden één voor één sneuvelen.
Cromwell (1970) Cromwell (1970)
Terwijl in Duitsland de 30-jarige oorlog woedt; heerst in het Brits koninkrijk onderdrukking, wanbeleid en corruptie. Als edelman Oliver Cromwell hier zelf het slachtoffer van wordt, besluit hij te gaan vechten voor zijn rechten. Hij wordt de grootste tegenstander van de koning en dat heeft een burgeroorlog tot gevolg. Cromwell, de man die met het bloed van de koning geschiedenis schreef.
Cronaca di un Amore (1950) Cronaca di un Amore (1950)
Carloni (Gino Rossi), een detective van middelbare leeftijd, krijgt een nieuwe opdracht van een klant : Zoveel mogelijk op te sporen uit het verleden van een mooie jonge vrouw, genaamd Paola (Lucia Bosé). De opdrachtgever is een rijke directeur die nu een jaar met haar getrouwd is, en hij wordt jaloers als hij een stapeltje oude foto's vind van zijn vrouw. Hij wil zeker weten of ze de ex-geliefden nog ontmoet.
Cronaca di una Morta Annunciata (1987) Cronaca di una Morta Annunciata (1987)
De arts Cristo Bedoya keert na 25 jaar terug naar zijn geboortedorp aan de Colombiaanse kust. Hij was destijds vertrokken toen zijn vriend Santiago Nasar vermoord werd. Gebaseerd op de gelijknamige roman van Gabriel Garcia Marquez
Cronaca Familiare (1962) Cronaca Familiare (1962)
Twee broers worden gescheiden na de dood van hun moeder. Enrico wordt grootbebracht door een nederige butler en zijn broer Lorenzo door een oma die hem alles geeft wat hij wil. Enrico wordt een hardwerkende journalist in Rome terwijl Lorenzo een jonge werkloze idealist wordt in Firenze.
Cronache di Poveri Amanti (1954) Cronache di Poveri Amanti (1954)
In 1925 trekt de jonge florentijn Mario, typograaf van beroep, naar Corno om bij zijn vriendin Bianca te zijn. Hier raakt hij bevriend met Maciste, zijn huurbaas, en Ugo, beide anti-fascist. Wanneer Maciste door de fascisten in elkaar wordt geslagen is de tijd aangebroken om onder te duiken.
Crónica de una Fuga (2006) Crónica de una Fuga (2006)
Beunos Aires, 1977. Een groep huurlingen werkend voor de fascistische Argentijnse regering kidnapt Claudio Tamburrini, keeper bij een B-league voetbal team, en brengt hem naar een verborgen gevangenenkamp. Claudio komt in een levende hel terecht en na vier maanden, vlak voor zijn executie, neemt hij een drastisch besluit.
Cronicamente Inviável (2000) Cronicamente Inviável (2000)
De film gaat over zes mensen die elkaar ontmoeten in een restaurant in São Paulo. Zij staan model voor de politieke en sociologische problemen in het land. Elk van de personen tracht aan de anderen zijn mening over een bepaald maatschappelijk aspect duidelijk te maken.
Crónicas (2004) Crónicas (2004)
Een team van journalisten gaat op zoek naar een seriemoordenaar. Al snel hebben ze een mogelijke verdachte. Sterreporter Manolo Bonilla (rol van John Leguizamo) heeft echter meer oog voor zijn carrière dan voor de slachtoffers van de seriemoordenaar. De gevolgen zijn verschrikkelijk…
Cronocrímenes, Los (2007) Cronocrímenes, Los (2007)
Hector verblijft in een landhuis in Noord Spanje met zijn vriendin Clara. Op weg naar de woning, valt er iets uit zijn koffer. Hector stapt uit en ziet beweging op een open plek tegenover het huis. Door zijn verrekijker observeert hij een meisje dat zich uitkleedt in het bos. Hij wandelt naar haar toe en ontdekt dat ze niet alleen naakt, maar ook bewusteloos is. Plots wordt hij in de arm gestoken door een man in een lange jas en een in verband gewikkeld hoofd. Hector loopt weg en zoekt toevlucht in een leegstaand gebouw. Dit blijkt een geheim laboratorium te zijn. Hij ontmoet een wetenschapper die hem aanspoort om in een vreemde machine te stappen, de enige manier om te ontkomen aan zijn aanvaller. Wanneer Hector uit de capsule komt, kijkt hij uit op de vallei waar hij vandaan kwam. In de verte ziet hij zichzelf turen door zijn verrekijker.
Cronos (1993) Cronos (1993)
Een vernuftig toestelletje in 24 karaat-goud, met binnenin een complex mechanisme van tandwieltjes, radertjes en veertjes, zou volgens een alchemist die het voorwerp maakte, het eeuwige leven verschaffen aan diegene die het in z'n bezit heeft. Een Europese industrieel vindt eeuwen later het begeleidende dagboek en raakt erdoor geobsedeerd. Het voorwerp zelf komt in handen van een nietsvermoedende antiekhandelaar uit Mexicostad.
Crooked Circle, The (1932) Crooked Circle, The (1932)
The Crooked Circle is een genootschap van dieven en vervalvers die besloten hebben wraak te nemen op kolonel Walters die één van hun leiders voor lange tijd in de gevangenis heeft gezet. Ze willen hem diezelfde nacht nog vermoorden. Ondertussen is zijn eigen groep, The Sphinx Club, vastblesloten hem te beschermen. De verloofde van een van de leden van deze laatste groep, Brand Osborne, is bang dat haar geliefde de nacht niet zal overleven en vraagt of hij er mee wil stoppen. Hij belooft te stoppen nadat de kolonel is gered. Samen met de rest van The Sphinx Club gaan ze naar het onlangs gekochte huis van Walters om de moordenaar op te wachten.
Crooked E: The Unshredded Truth about Enron, The (2003) Crooked E: The Unshredded Truth about Enron, The (2003)
In december 2001 vond het grootste faillissement uit de Amerikaanse geschiedenis plaats. Tienduizend mensen raakten hun baan kwijt, en nog veel meer mensen verloren al hun spaargeld. In totaal ging er 25 miljard dollar verloren. Dit is het verhaal van de schokkende ondergang van Enron, verteld door een ooggetuige die de val van het bedrijf van binnenuit meemaakte. Brian Cruver, een intelligente jongen uit Texas, is 26 jaar. Hij is volmaakt tevreden met zijn baan bij Enron, dat talloze failliete bedrijven opkoopt en zo één van Amerika's meest succesvolle ondernemingen wordt. Brian gelooft alles wat de bestuursvoorzitter van Enron, Kenneth Lay zegt over de integriteit van het bedrijf. Brians salaris schiet omhoog en hij verwerft een positie in het bedrijf die hem veel macht geeft. Als gevolg hiervan raakt hij hopeloos verstrikt in het web van hebzucht. Ook als hij Courtney dreigt kwijt te raken, gaat hij ermee door. Hij heeft alles bereikt wat hij wilde totdat hij ontdekt waar Enron werkelijk mee bezig is.
Crooked Earth (2001) Crooked Earth (2001)
Kapitein Will Bastion keert terug naar zijn volk, de Maori's van Ngati Kapuka om zijn vader, het stamhoofd te begraven. Will, onterecht uit het leger ontslagen, zal de leiding van zijn volk moeten overnemen. Het symbool van zijn gezag is een ceremoniele strijdknots. Hij voelt er niets voor en al spoedig raakt hij in conflict met zijn jongere rebelse broer, Kahu. De zaak verslechtert nog meer, als Will's 17-jarige dochter Ripeka ook op de begrafenis verschijnt. Als Kahu, gezeten op een witte hengst, met zijn aanhangers de begrafenis verstoort om de strijdknots op te eisen, raken de broers verwikkeld in een strijd die de toekomst van de stam zal bepalen.
Crooked Eye, The (2008) Crooked Eye, The (2008)
The Crooked Eye gaat over een vrouw genaamd Sharon. Sharon krijgt te horen dat ze goed is, alleen denkt zij daar anders over. Sharon wil de persoon zijn, die anderen denken die ze is.
Crooked Hearts (1991) Crooked Hearts (1991)
Een labiel gezin probeert het geluk te vinden maar wordt verscheurd door misverstanden en onbegrip. De film is gebaseerd op het boek van Robert Boswell.
Crooked Lines (2003) Crooked Lines (2003)
Johnny Ferrari zit met een probleem! Zijn vriendin heeft hem voor de keuze gesteld: of hij gaat werken voor haar vader als broodbezorger en geeft daarmee zijn leven als kleine crimineel op of ze gaat bij hem weg. Omdat Johnny betrokken is bij een criminele deal die aan het eind van diezelfde maand een miljoen dollar in contanten kan opleveren, besluit hij dat hij beide dingen wel eventjes kan combineren. Om dit voor elkaar te krijgen, vraagt hij een paar vrienden om hem te helpen zodat deze deal niet misloopt. Zijn vrienden zijn echter niet bepaald de slimste personen en brengen al snel zowel de deal als de relatie van Johnny in gevaar. Als hij probeert alles weer onder controle te krijgen, wordt de situatie er alleen maar erger op.
Crooked Man, The (2003) Crooked Man, The (2003)
Harry Fielding is een journalist die geregeld publieke geheimen aan het licht brengt. Hamilton, zijn gewetenloze en keiharde baas, gebruikt zijn foto-opnames om de desbetreffende personen te viseren en om te kopen. Maar plots draait alles om en worden Harry en Hamilton zelf het mikpunt van omkoping en chantage. Beide heren raken verstrikt in een onmogelijk web van intriges, complotten en moord...
Crooked Mile, The (2001) Crooked Mile, The (2001)
Als de zieke moeder van de 9-jarig Anna weer eens naar het ziekenhuis moet, grijpt het meisje haar kans: onder valse voorwendselen haalt ze haar buurman over om samen haar vader te gaan zoeken.
Crooked Sky, The (1957) Crooked Sky, The (1957)
De Amerikaanse privédetective Mike Conlin assisteert de Britse Scotland Yard bij hun zoektocht naar een bende valsemunters. Samen met inspecteur 'Mac' Macauley komt Conlin er achter dat een gokker het hoofd van de bende is.
Crooked Way, The (1949) Crooked Way, The (1949)
De oorlogsheld Eddie Rice herstelt van een zenuwinstorting naar aanleiding van een granaataanslag en wordt geconfronteerd met zijn criminele verleden.
Crooked Web,  The (1955) Crooked Web, The (1955)
Café-eigenaar Stan Fabian doet mee met Joanie Daniel en haar “broer” Frank aan een plan om een fortuin aan goud, dat tijdens de Tweede Wereldoorlog in Duitsland is gestolen, alsnog te bemachtigen. Stan weet niet dat Joanie en Frank geheimagenten zijn, die van hem een bekentenis willen hebben over een moord, die Stan in Duitsland begaan zou hebben. Joanie maakt daarbij gebruik van het feit, dat Stan verliefd op haar is. Op Joanie’s dringende verzoek meldt Stan zich zelfs weer bij het leger aan, om zo makkelijker bij het gestolen goud, wat op een militair terrein begraven zou liggen, te komen.
Crooklyn (1994) Crooklyn (1994)
Crooklyn vertelt het verhaal van de familie Carmichael, vooral gezien door de ogen van dochtertje Troy. Ze groeit op in Brooklyn in de jaren '70. Moeder is de rotsvaste spil van de familie en vader een koppige jazz-muzikant. En dan zijn er nog vier vervelende broertjes die de buurtbewoners en elkaar pesten. Door omstandigheden wordt Troy een tijdje bij haar oom en tante geplaatst. Zij houden er nogal andere opvoedingsmethoden op na. Haar eigen familie ondertussen, ziet zich geconfronteerd met tal van problemen, vooral als moeder ziek wordt.
Crooks and Coronets (1969) Crooks and Coronets (1969)
In de gevangenis leerde Herbie van de landhuizen in Engeland, die vol waardevolle kunst en juwelen zitten. Een kunstverzamelaar wil hem de middelen verstrekken in ruil voor moeilijk te verkrijgen aanvullingen op zijn collectie. Bij hun voorwerk krijgen ze echter de gelegenheid om het lieve oude dametje beter te leren kennen, hetgeen niet goed is voor de uitvoering van het plan.
Crooks Anonymous (1962) Crooks Anonymous (1962)
Een crimineel die maar niet van zijn slechte gewoontes af kan komen, doet mee aan een soort afkick-programma. Hij komt daarbij als kerstman in een winkelcentrum te zitten, maar dat is nu juist de plek waar hij allerlei verleidingen vindt, die hij bijna niet kan weerstaan.
Crooks in Cloisters (1964) Crooks in Cloisters (1964)
Na de kleinste treinoverval ooit te hebben gepleegd, besluiten Little Walter en zijn bende te verdwijnen uit Londen. Zes van hen gaan naar Cornwall en trekken daar als monniken in een klooster, hoewel zij daar in de verste verte niet op lijken. Maar na verloop van tijd gaat het rustige kloosterleven hen toch wel bevallen.
Crop Circles: Quest for Truth (2002) Crop Circles: Quest for Truth (2002)
Film over de mysterieuze verschijning van graancirkels in akkers en velden over de gehele wereld. Waar komen deze reusachtige en vaak prachtig vormgegeven afdrukken vandaan? Hoe worden ze zo snel en zo precies gemaakt? Soms wordt simpelweg aangenomen dat graancirkels het werk zijn van grappenmakers. Maar er zijn meer en meer ooggetuigen die beweren dat graancirkels worden gemaakt door heldere, lichtgevende objecten die boven de velden zweven, waarna in een paar seconden een graancirkel ontstaat. Deze vreemde lichtobjecten zijn inmiddels ook gefilmd.
Cross and the Switchblade, The (1970) Cross and the Switchblade, The (1970)
Deze film laat ons het rauwe leven van de New Yorkse jeugdbendes zien en van drugverslaving. Het is een waargebeurd verhaal over de moed van een plattelandspredikant (David Wilkerson), die de ghetto's ingaat om contact te zoeken met de jeugdbendes en de verslaafden, om hen de ware liefde van God te tonen. Zijn confrontatie met Nicky Cruz, de gevreesde bendeleider van de Mau Mau's, veroorzaakt een dramatische ommekeer zowel bij Nicky als bij vele anderen.
Cross Creek (1983) Cross Creek (1983)
De vermoeide schrijfster Marjorie Rawlings (Mary Steenburgen) verlaat haar echtgenoot en New York en trekt zich terug op het platteland teneinde zichzelf te vinden en een roman te schrijven.
Cross Fate (2000) Cross Fate (2000)
Komische film waarin hoofdpersoon Ahmed worstelt met zijn slechte huwelijk. Zijn vrouw is het armoedige en frusterende leven met Ahmed zat en bovendien verdenkt Ahmed zijn vrouw van overspel met een taxichauffeur. Tijdens een busreis - na de zoveelste ruzie met zijn vrouw - dwalen Ahmeds gedachten af en versmelten echte gebeurtenissen, verstoorde herinneringen en fantasie tot een absurd leven. Hij wordt door terroristen naar West-Europa gestuurd en moet daar wachten op een missie. Hij raakt verzeild in hilarische situaties en wordt zelfs geconfronteerd met de gehate taxichauffeur.
Cross My Heart (1987) Cross My Heart (1987)
De twee zijn al een paar keer uitgeweest en met seks voor de boeg zijn ze niet helemaal eerlijk met elkaar geweest. Zij heeft een kind, hij geen baan meer. Hun derde afspraakje gaan ze in een mooie auto (van een vriend) naar een mooi appartement (van dezelfde vriend). Deze liefdesweg gaat niet helemaal over haar hart.
Cross of Fire (1989) Cross of Fire (1989)
Indiana, V.S., rond 1920. De Ku Klux Klan is op het hoogtepunt van haar politieke macht. De film volgt de oprichting van de Klan door David Stephenson. Hij startte de kruistocht tegen Joden, Zwarten en andere minderheden, daarbij zowel spiritueel als financieel gesteund door machtige mensen.
Cross of Iron (1977) Cross of Iron (1977)
De film gaat over een gedesillusioneerd Duits peloton aan het Oostfront met Steiner (Coburn) als belichaming van de totale idiotie van oorlog. Onder begeleiding van een scherp contrasterend kinderkoor en gruwelijke dia's ontvouwt zich een orgie van plastisch geweld waaruit iedere individuele soldaat op zijn eigen manier probeert te ontsnappen.
Cross of Lorraine, The (1943) Cross of Lorraine, The (1943)
Een groep Franse soldaten die gelooft dat WO II afgelopen is, geeft zich over aan de Nazi's onder het voorwendsel dat ze naar huis mogen terugkeren. In plaats van naar huis terug te keren worden ze naar een concentratiekamp in Duitsland gebracht.
Crossbone Territory (1988) Crossbone Territory (1988)
Vietnam 1967. Kapitein John Gabriel krijgt de opdracht om samen met zijn team een belangrijke radarinstallatie uit te schakelen om zo de vijand een hak te zetten. De missie is succesvol, maar de terugweg loopt allesbehalve gesmeerd. De fanatieke leider van het bestookte kamp laat het er immers niet bij zitten en stuurt een immens leger op hen af...
CrossBones (2005) CrossBones (2005)
Een aantal ambitieuze Amerikaanse jongeren wordt op een Caribisch eiland gedumpt om mee te gaan doen aan de reality-serie ‘Paradise Lust’. Omdat er een grote geldprijs te winnen is en het merendeel van de deelnemers niet bepaald sociaal van aard is, lopen de spanningen al vanaf het begin hoog op. Maar de concurrentiestrijd raakt al snel op de achtergrond wanneer er gruwelijke dingen met de deelnemers plaatsvinden. Het eiland blijkt de laatste rustplaats te zijn van piraten-kapitein Rafael ‘Redblood’ Rivera, die door een eeuwenoude vloek weer tot leven is gekomen en niets of niemand zal ontzien om zijn begraven schat weer terug te winnen.
Crosscut (1996) Crosscut (1996)
Martin Niconi is opgegroeid tussen de gangsters en mafiabazen. Maar hij moet vluchten als hij de zoon van de machtigste Don van New York vermoordt. Hij komt aan in de Sierra Mountains, Californië en begint daar een nieuw leven met een vrouw en haar zoon. Alles lijkt goed te gaan totdat de moordenaars hem vinden.
Crossed Over (2002) Crossed Over (2002)
Enkele maanden geleden is de tienerzoon van schrijfster Beverly Lowry omgekomen na een aanrijding. De chauffeur pleegde vluchtmisdrijf. Beverly sluit zich op in haar verdriet en stevent op een depressie af. Sinds het drama kreeg ze bovendien geen letter meer op papier. Dan leest ze toevallig enkele krantenartikels over Karla Faye Tucker. Deze jonge vrouw kreeg de doodstraf voor een dubbele moord.
Crossed Swords (1977) Crossed Swords (1977)
Tom Canty is een arme Engelse jongen die een grote uiterlijke gelijkenis heeft met prins Edward, de zoon van koning Henry VIII. De jongens besluiten om bij wijze van grap van kleding te wisselen, maar als ze door een samenloop van omstandigheden gescheiden worden loopt de grap uit de hand en lopen ze tegen de problemen van elkaars leven aan.
Crossfire (1947) Crossfire (1947)
Wanneer de antisemitische soldaat Montgomery (Robert Ryan) een joodse oorlogsveteraan vermoordt, wordt hij beschermd door z'n vrienden. Detective Capt. Finlay (Robert Young) laat zich hierdoor niet uit het veld slaan en probeert de man in de val te lokken
Crossfire Trail (2001) Crossfire Trail (2001)
Nadat haar man is overleden wil de sheriff met Anne Rodney trouwen om op die manier aan haar land te komen. Rafe Covington, een man van weinig woorden, heeft de overleden echtgenoot echter beloofd op zijn vrouw en hun land te passen .
Crossing Delancey (1988) Crossing Delancey (1988)
Isabelle is een alleenstaande vrouw, eenzaam levend in het grote New York. Ze werkt in een boekhandeltje en de mensen die ze daar ontmoet zijn de spil van haar leventje. Haar grootmoeder, echter, vindt dat Isabelle aan de man moet en regelt een Joodse koppelaar om voor haar een geschikte kerel te vinden. Het gevolg is dat ze voorgesteld wordt aan de aardige maar simpele Sam, die haar meteen geweldig vindt. Isabelle vindt het echter maar niks om gekoppeld te worden.
Crossing Guard, The (1995) Crossing Guard, The (1995)
Het leven van juwelier Freddy Gale (Jack Nicholson) wordt beheerst door woede. Zes jaar geleden werd zijn dochter doodgereden door een dronken automobilist. Deze John Booth (David Morse) is net uit de gevangenis en Freddy wil maar één ding: eindelijk wraak nemen. Hij zoekt John op, richt zijn pistool om hem dood te schieten en dan... weigert zijn pistool. Een razende Freddy geeft John nog drie dagen om te leven. Dan zal hij terugkomen om zijn werk af te maken. Drie dagen die voor beide mannen een hel worden...
Crossing Over (2008) Crossing Over (2008)
Allemaal zijn ze afkomstig uit verschillende landen, maar toch met hetzelfde doel naar Amerika gekomen: legaal burger van Los Angeles worden. Overzicht van de onzekere levens van asielzoekers en de moeilijke periode waarin ze proberen een thuis te vinden.
Crossing the Bridge (1992) Crossing the Bridge (1992)
Een autobiografisch portret van Mike Binder de regisseur, als jonge man. Midden jaren '70 weten schoolverlaters Mort Golden en zijn maten nog niet of ze zich keurig zullen laten inschrijven aan de universiteit of een poging moeten wagen flink geld te maken.
Crossing the Bridge: The Sound of Istanbul (2005) Crossing the Bridge: The Sound of Istanbul (2005)
Alexander Hacke, lid van de Duitse band Einstürzende Neubauten, gaat in Istanbul op onderzoek uit omdat hij geinspireerd werd door de soundtrack van Fatih Akins film Gegen Die Wand en werd daardoor verliefd op de stad. Hij wil verdere kennis vergaren over de wereld van de Turkse muziek. Istanbul kent een breed aanbod. Alexander duikt hier persoonlijk in. We horen muziek van rock en hiphop tot klassieke 'arabesque': alles komt aan bod.
Crossing the Line (2002) Crossing the Line (2002)
Laura Mosbach krijgt het zwaar te verduren als basketbalcoach van een vrouwenteam. Haar aanpak is veel te soft, en de verliespartijen stapelen zich op. Ze probeert zowel de speelsters, ouders als fans duidelijk te maken dat winnen niet alles is.
Crossing the Line (2006) Crossing the Line (2006)
Documentaire over James Dresnok, een Amerikaanse soldaat die in 1962 gelegerd was in de gedemilitariseerde zone tussen Noord- en Zuid-Korea. Tijdens een patrouille naar het Noorden werd hij daar gevangen en als propaganda gepresenteerd als 'overloper' naar Noord-Korea. Vanaf dat moment begon Dresnoks leven in Noord-Korea, waar hij nu nog altijd woont.
Crossing, The (1990) Crossing, The (1990)
Johnny woont bij zijn bedzieke moeder; zijn vader is een oorlogsheld die op het slagveld is overleden. Hij vraagt zijn vriendinnetje Meg ten huwelijk en gaat de volgende dag naar Anzac Day, de dag waarop de stad haar oorlogslachtoffers herdenkt. Daar ziet hij Sam, de ex van Meg die haar zonder iets te zeggen verliet. Sam merkt echter dat hij niet zonder haar kan leven en is teruggekomen om haar mee te nemen. Meg wijst hem af, maar voelt zich plotseling ook niet meer zo verbonden met Johnny. Het nieuwtje dat Johnny Meg ten huwelijk heeft gevraagd doet echter al snel de ronde in het kleine stadje en de inwoners sporen hem aan om Sam uit te dagen voor een autorace om daarmee Meg voor zich terug te winnen.
Crossing, The (1999) Crossing, The (1999)
Bâbâk, een onlangs gepensioneerde schoonmaker van 57, ontvluchtte zijn vaderland, Afghanistan, twintig jaar geleden. Zo probeerde hij zijn verleden, zijn familie, zijn beroep en zijn thuisland te vergeten. Als hij, zoals elke ochtend, in de keuken van zijn Brusselse pensionetje zit wordt de rust wreed verstoord door de komst van een vreemdeling genaamd Sârbân. De ietwat excentrieke Sârbân is in de stad om te zoeken naar een sinds, lange tijd, verdwenen familielid.
Crossing, The (2000) Crossing, The (2000)
In 1776, zes maanden na de Onafhankelijkheidsverklaring, nam de generaal van de kolonialen het op tegen de Britten en hun geduchte Duitse huurlingen. Schijnbaar kansloos maakte Washington een tegenzet bij de Delaware Rivier die een historische mijlpaal bleek.
Crossings (1986) Crossings (1986)
Het is 1939 en staalmagnaat Nick Burnham wordt bij president Roosevelt geroepen. Hij krijgt tijdens zijn zakenreis naar Europa de opdracht om informatie te verzamelen over Hitlers dreigementen Europa aan te vallen. Als Nick het Witte Huis verlaat; botst hij tegen de Franse ambassadeur en diens vrouw; Armand en Liane Devillier; op. De volgende dag kruisen Nick en Lianes wegen elkaar opnieuw; als zij zich beiden met hun partners aan boord van de Queen Mary richting Europa bevinden. Wanneer Nick zijn liefde voor Liane uit; stort zijn vrouw zich in de armen van een ander. In Parijs ontdekt Armand dat zijn zoon Robert ook door Europa reist en verliefd is geworden op een joods meisje; Natasja Freilich; dat zijn hulp heeft gezocht in verband met het veiligstellen van haar familie. Vervolgens vraagt Armand aan zijn vader of die hem daarbij wil helpen. Maar Armand staat machteloos; omdat hij is gevraagd om voor de Fransen te spioneren en daar mag hij absoluut niet met zijn familie over praten. Hij stuurt Liane naar familie in Amerika. Tijdens haar bootreis worden er drenkelingen opgepikt. Onder hen bevindt zich Nick.
Crossover (2006) Crossover (2006)
Noah Cruise, een natuurlijk begaafde basketbalspeler, is voorbestemd dokter te worden door gebruik te maken van zijn basketbal-studiebeurs aan de UCLA. Dit liever dan te bezwijken voor het grote geld als lokmiddel van talentagent Vaughn en naar de NBA te gaan. Zijn beste vriend, die al voor hem in dezelfde val liep, heeft in de gevangenis gezeten voor een overval. Tech, ook een schitterende basketbalspeler, heeft veel mindere ambities: hij wil een ondergrondse en onwettelijke straatwedstrijd spelen tegen zijn arrogante rivaal, Jewelz. Hun levens veranderen echter drastisch wanneer beiden verliefd worden op twee lokale meisjes, Vanessa Lilly en Eboni Jackson, met wie zijn een trip ondernemen vanuit Los Angeles.
Crossplot (1969) Crossplot (1969)
Een marketing executive gaat op zoek naar een mysterieuze Hongaarse vrouw die hij wil gebruiken voor zijn nieuwe reclamecampagne. Daarbij stuit hij op een uitgebreid politiek netwerk en komt hij terecht in een internationaal spionagenetwerk waar hij plannen voor de moord op een Afrikaans staatshoofd ontdekt.
Crossroads (1942) Crossroads (1942)
Verhaal gaat over een Franse diplomaat Powell, die het slachtoffer is van de harteloze Rathbone en gebruik maakt van het feit dat Powell aan geheugenverlies lijdt.
Crossroads (1986) Crossroads (1986)
Eugene is een uitzonderlijk talent in het spelen van gitaar en heeft de droom om een beroemde bluesgitarist te worden. Hij gaat op zoek naar een oud, verloren nummer en roept de hulp in van de legendarische Willie Brown. Brown leert het hem op de oude manier en samen trekken ze naar New Orleans voor een competitie.
Crossroads (2002) Crossroads (2002)
Drie meiden uit een klein dorpje in Georgia zijn na hun jeugdvriendschap uit elkaar gegroeid. Ze spreken af om een trip door het land te maken. Onderweg ontmoeten ze een muzikant die hen overhaalt om naar Los Angeles te reizen voor een muziekwedstrijd.
Crossroads: A Story of Forgiveness (2007) Crossroads: A Story of Forgiveness (2007)
Op 16 november 1998 komen de vrouw van Bruce, Cindy, en zijn dochter Chelsea om in een auto ongeluk, veroorzaakt door Justin Suarez. Ondanks de waarschuwingen van zijn twee overlevende zonen Josh en Brody en familievriendin Melissa, huurt Bruce toch een advocaat in om ervoor te zorgen dat Suarez er niet licht van af komt. Maar tijdens de rechtszaak leert Bruce dat wraak niet alles is...
Crosswinds (1951) Crosswinds (1951)
Steve (Payne) probeert een goudlading te bergen uit een vliegtuig dat in de jungle van Nieuw-Guinea is neergestort en komt op zijn weg koppensnellers, boeven en de betoverende Katherine (Fleming) tegen.
Crossworlds (1996) Crossworlds (1996)
Treed binnen in 'Crossworlds', een mysterieuze vallei, waarin alle dimensies van het universum botsen. Joe Talbolt's (Josh Charles) saaie leventje verandert drastisch wanneer buitenaardse ruiters zijn slaapkamer aan flarden schieten. Joe weet te ontsnappen met Laura (Andrea Roth), een mysterieuze schoonheid uit een ver melkwegstelsel. Samen ontmoeten ze de genadeloze huurling A.T. (Rutger Hauer). Joe ontdekt dat de ruiters het gemunt hadden op de kristallen hanger van zijn overleden vader. Samen met een bijpassende scepter is deze hanger de sleutel tot onbeperkte macht. Als Joe, Laura en A.T. de Crossworlds binnengaan, volgt een serie heroische gevechten tussen Goed en Kwaad, die door het gehele universum razen. Uiteindelijk leert Joe de waarheid over zijn vader en de betekenis van zijn eigen leven.
Croupier (1998) Croupier (1998)
Een schrijver krijgt via zijn vader een baan als croupier in een casino. Kort daarna ontmoet hij een vrouw die hem vraagt mee te helpen aan een overval op het casino. Hij gaat hierop in maar gebruikt zijn ervaringen voor zijn boek.
Crow, The (1994) Crow, The (1994)
Op Halloween zullen Eric en Shelly gaan trouwen. Op de avond ervoor, Devil's Night, worden ze in hun huis door een bende aangevallen. Eric wordt neergeschoten en uit het raam gegooid; Shelly wordt verkracht en overlijdt later in het ziekenhuis. Een jaar later reïncarneert Eric met spirituele begeleiding van een kraai. Hij bezit nu speciale krachten. Het is de bedoeling dat hij fouten uit het verleden rechtzet: hij moet op zoek naar de leden van de bende, om ze een voor een te vermoorden, waarna hij eindelijk de eeuwige rust zal kunnen vinden...
Crow: City of Angels, The (1996) Crow: City of Angels, The (1996)
Tijdens het feest der doden in Los Angeles zijn hij en zijn zoon getuige van een executie, en ze moeten dit met de dood bekopen. Een kraai brengt hem echter terug naar zijn vriendin Sarah, die hem vertelt dat hij moet uitzoeken wie er achter hun dood zat. Het spoor leidt naar een drugdealer en zijn excentrieke topman.
Crow: Salvation, The (2000) Crow: Salvation, The (2000)
In dit derde deel van de "The Crow" reeks volgen we Alex Corvis, die opgepakt is voor de moord op zijn vriendin en hiervoor geëxecuteerd is. Hij wordt teruggebracht uit de dood door een kraai, en ontdekt dat een corrupte politiemacht achter de moord zit. Hij gaat achter de moordenaars aan, en moet de mysteries achter de gebeurtenissen zien te achterhalen.
Crow: Wicked Prayer, The (2005) Crow: Wicked Prayer, The (2005)
Luc Crash, de leider van een gewelddadige motorbende, vermoordt de jonge Jimmy Cuervo en diens vriendin Lily, in de hoop in een onsterfelijke demoon te zullen veranderen. Helaas mislukt zijn plan, en het is Cuervo die uit de dood opstaat en in de gedaante van een kraai wraak wil nemen op de moordenaar van zijn vriendin.
Crowd Roars, The (1938) Crowd Roars, The (1938)
De jonge Tommy McCoy wordt omwille van zijn vechtkunsten letterlijk de ring in geduwd door zijn alcoholische vader. Tijdens zijn reeks overwinningen naar de top slaat Tommy één van zijn tegenstanders per ongeluk dood, wat hem al snel de naam Killer MCoy oplevert. Vervolgens raakt hij in contact met de criminele gokbaron Jim Cain die allerlei trucjes uithaalt om Tommy voor hem te laten boksen.
Crowd, The (1928) Crowd, The (1928)
Als John Simms op 4 juli 1900 geboren wordt, is zijn vader ervan overtuigd dat hij beroemd zal worden. De jeugd van zijn zoon is echter betrekkelijk normaal, en als John naar New York vertrekt, ontdekt hij langzaam dat hij eigenlijk maar één van de velen is.
Crowded Sky, The (1960) Crowded Sky, The (1960)
Een jet van de Amerikaanse Marine, bestuurt door kapitein Dale Heath en de jonge officier McVey, maakt nog een vlucht over het land, voordat beide piloten met verlof gaan. Nadat ze zijn opgestegen, komt Heath erachter, dat zijn radio- en navigatieapparatuur defect is. Zij kunnen op de juiste koers zijn, maar Heath kan niet vaststellen of ze ook op de juiste hoogte vliegen. Intussen vliegt in de tegengestelde richting over dezelfde route een commercieel toestel met Dick Barnett als piloot. Barnett heeft een volgeboekte vlucht met passagiers, elk met hun eigen beslommeringen. De bemanning en de passagiers weten niet in welk gevaar ze zich bevinden. Heath probeert een tragedie te voorkomen en staat voor een moeilijke keuze.
Crowhaven Farm (1970) Crowhaven Farm (1970)
Een jong koppel erft een boerderij en om hun huwelijk nieuw leven in te blazen gaan ze erin wonen. Maar al snel voelt de vrouw dat er vreemde dingen gebeuren en dat de reputatie van de boerderij over oude heksen en geesten wel eens waar zou kunnen zijn.
Crowned and Dangerous (1997) Crowned and Dangerous (1997)
Een schoonheidkoningin wordt vermoord. Het onderzoek van de moord leidt al vlug naar drie verdachten: een ex-vriendje van het meisje, één van haar rivalen en een moeder.
Crucible of Terror (1971) Crucible of Terror (1971)
Een gestoorde beeldhouwer die levensechte bronzen sculpturen maakt staat op het punt door te breken als de kunstmarkt op een van zijn meesterwerken stuit. Wat niemand echter weet is dat hij echte vrouwen als mal voor zijn werken gebruikt. In zijn laatste sculptuur zit een vrouw die wraak wil nemen op de kunstenaar.
Crucible, The (1996) Crucible, The (1996)
In een klein dorpje Salem in Massachusetts wordt een kleine groep meiden betrapt tijdens een duivels ritueel. Langzamerhand begint iedereen in het dorp te geloven dat ze aan hekserij doen. De leidster van de groep reageert op die beschuldigen door andere mensen aan te geven. Binnen de kortste keren beschuldigt iedereen elkaar wat leidt tot rechtspraken en ophangingen.
Crucifer of Blood, The (1991) Crucifer of Blood, The (1991)
Als op een dag een jonge vrouw bij Sherlock Holmes (Charlton Heston) om raad komt vragen, duiken Holmes en zijn goede vriend Dr. Watson (Richard Johnson) boven op de mysterieuze zaak. De jonge vrouw krijgt al een aantal jaar op dezelfde dag in het jaar een pakje met daarin een zeer waardevolle parel. Holmes en Watson komen er al snel achter dat het spoor leidt naar de vader van de jonge vrouw.
Crude (2003) Crude (2003)
Twee Amerikanen in Turkije zitten zonder geld en bedenken naar aanleiding hiervan een plan. Ze willen een verhaal over een neppe terroristische actie op papier zetten en het verkopen aan de media.
Crude Awakening: The Oil Crash, A (2006) Crude Awakening: The Oil Crash, A (2006)
Ruwe olie, de natuurlijke brandstof waarop onze hele Westerse industrie gefundeerd is, is schaars aan het worden. Het punt waarop de vraag het aanbod zal overschrijden, de Peak Oil, komt stilaan dichter, de tijd van overvloedige spotgoedkope brandstof is voorgoed verleden tijd. Ethische en religieuze oorlogen worden gevoerd om economische belangen veilig te stellen en krampachtig controle te houden over datgene wat nog rest. Tot overmaat van ramp hebben sterk groeiende economische grootmachten zoals India en China steeds meer olie nodig. We moeten dringend werk maken van het onderzoek naar alternatieve energiebronnen én, aangezien deze alternatieven olie nooit volledig zullen vervangen, moeten we drastisch onze levensstijl aanpassen. Aan de hand van archiefbeelden uit de vorige decennia toen olie het nieuwe wondermiddel was, beelden van nu en interviews met wetenschappers, olieproducenten, politieke en economische waarnemers schetst de film een alarmerend beeld van de slinkende oliereserves en de gevolgen hiervan op ons dagelijkse leven.
Crude Oasis, The (1995) Crude Oasis, The (1995)
Karen Webb is een eenzame huisvrouw uit Kansas die maar weinig aandacht van haar echtgenoot krijgt. Als ze op een dag tot een schokkende ontdekking over haar man komt, besluit ze zelfmoord te plegen middels koolstofmonoxidevergiftiging. Als dit echter mislukt, is ze ontmoedigd en gedeprimeerd, totdat ze op een dag Harley Underwood ontmoet, die al snel verliefd op haar wordt.
Crudeli, I (1967) Crudeli, I (1967)
Een aanhanger van de voormalige Amerikaanse Confederatie droomt van het oude staatssysteem en gebruikt het geld van een reeks overvallen om samen met een paar gelijkgezinden de oude Staat weer te herstellen.
Cruel Doubt (1992) Cruel Doubt (1992)
Op een dag wordt Bonnie Von Steins echtgenoot in bed met messteken vermoord. Ook Bonnie wordt geraakt, maar ze herinnert zich niets. De verdenking valt op haar, niet alleen omdat ze twee miljoen van haar man erft, maar ook omdat ze tegenstrijdige verklaringen aflegt. Bonnie weigert te geloven dat ze de dader is, maar de bewijzen tegen haar blijven zich opstapelen.
Cruel Intentions (1999) Cruel Intentions (1999)
Kathryn sluit een weddenschap met haar stiefbroer Sebastian. Zij zegt dat het hem niet zal lukken om Annette (een maagd, die met seks wil wachten tot na het huwelijk) het bed in te krijgen. Als hij verliest krijgt Kathryn zijn Jaguar, als hij wint krijgt hij Kathryn.
Cruel Intentions 2 (2000) Cruel Intentions 2 (2000)
Sebastian Valmont en Kathryn Merteuil ontmoeten elkaar een paar jaar later opnieuw, en kunnen het alweer niet laten om de studenten van een dure New Yorkse school manipuleren.
Cruel Intentions 3 (2004) Cruel Intentions 3 (2004)
Cassie, Jason en Patrick zijn drie amorele studenten die er een hobby van maken het leven van hun medestudenten te ruineren. Eenmaal verveeld door deze gemakkelijke prooien beslissen Jason en Patrick nog een laatste weddenschap, een spel van verleiding en wraak, aan te gaan. De winnaar krijgt Cassie.
Cruel Jaws (1995) Cruel Jaws (1995)
Een grote tijgerhaai, die tot moordmachine is omgevormd door het leger, veroorzaakt grote paniek in Hampton Bay als het beest onschuldige mensen begint te vermoorden. Sea World eigenaar Dag moet nu, samen met zijn dolfijnen, te hulp schieten om nog meer doden te voorkomen.
Cruel Justice (1999) Cruel Justice (1999)
Selfmade man Jerry heeft zijn zaak van nul af zelf opgebouwd. Hij lijkt eindelijk af te stevenen op een leven van welvaart en geluk. Dan wordt zijn dochter verkracht en de dader wordt niet vervolgd. Jerry wil het recht dan maar in eigen handen nemen.
Cruel Passion (1977) Cruel Passion (1977)
Het door de jonge Justine gekozen "goede" pad wordt door allerlei donkere ontmoetingen en seksuele excessen bemoeilijkt, terwijl haar zus Juliette haar geluk juist vindt in die losbandigheid.
Cruel Sea, The (1953) Cruel Sea, The (1953)
Tijdens W.O.II wordt Kapitein Ericson aangesteld als bevelhebber van een Brits oologsschip dat andere schepen beschermt bij hun reis over de Atlantische Oceaan. Ericson is getraumatiseerd door de ervaring op zijn vorige schip waarbij hij veel manschappen verloor. Nu wordt hij opnieuw geconfronteerd met een keuze tussen missie en manschappen.
Cruel World (2005) Cruel World (2005)
Cruel World gaat over een reality-TV show die volledig ontspoort: een verslagen, bespottelijke en gestoorde deelnemer neemt een groep reality-show participanten in gijzeling en maakt ze deelgenoot van zijn eigen fictieve reality-show waarin verliezers zullen sterven.
Crueles, Las (1969) Crueles, Las (1969)
Carlos, een succesvolle uitgever en een huiselijke man, ontvangt op zijn werk in de post een afgehakte hand en begraaft deze alvorens naar huis te gaan, maar zijn vrouw vindt een telegram waarin hem gevraagd wordt of hij niet liever heel de voorarm wil hebben. Carlos komt met een weinig overtuigende, beroeps gerelateerde verklaring aandraven maar dat maakt hem nog verdachter. Zijn echtgenote besluit hem te schaduwen en ziet dat een mysterieuze vrouw, gekleed in het zwart, hem ook achtervolgt. Deze vrouw blijkt Parker te zijn, en was voorheen de lesbische minnares van Esther, die vroeger de maitresse van Carlos is geweest en die de stopzetting van de relatie nooit heeft kunnen aanvaarden. Esther pleegde zelfmoord, maar Parker bewaarde het lijk en is vastbesloten om Carlos te chanteren met de beschuldiging dat hij haar vermoord heeft.
Cruise of the Gods (2002) Cruise of the Gods (2002)
De ster van een cult-sci-fi serie uit de jaren '80 werkt momenteel als hotelportier. Wanneer hij de kans krijgt mee te gaan op een cruise die is georganiseerd door fans, zegt hij geen nee. Hij is echter niet voorbereid op de adoratie van zijn fans en een onverwacht sterfgeval zorgt ervoor dat de cruise verre van rimpelloos verloopt.
Cruise, The (1998) Cruise, The (1998)
Timothy Levitch is een bijzondere gids op een Greyhound-bus. 20 uur per week loodst hij toeristen met zijn vlotte babbel langs de bezienswaardigheden in Manhattan, New York. Rijk wordt hij er niet van, hij doet het voor een tientje per uur, en het liefst zou hij dan ook met zijn werk stoppen en zich wijten aan dé grote hobby: 'zijn' stad bezichtigen.
Cruising (1980) Cruising (1980)
Steve Burns (Al Pacino) gaat undercover - geheel gekleed in leather outfit - in de gayscene van New York op zoek naar een seriemoordenaar van homo's.
Cruising Bar (1989) Cruising Bar (1989)
Vier vrienden met een verschillende achtergrond: Charles, Patrick, George en Jerry, hebben als enige hobby het versieren van vrouwen en dat vooral op zaterdagavond. Dan blijkt niemand veilig voor hen te zijn.
Crumb (1994) Crumb (1994)
Een portret van deze underground kunstenaar van de jaren 60. Geen gemakkelijke man, vaak depressief, en met een voorkeur voor grote vrouwen. Een opmerkelijke film waarin naast Crumb, ook familie en vrienden aan het woord komen.
Crusader (2004) Crusader (2004)
Hank Robinson werkt al jaren bij een klein televisiestation maar zijn grote droom is werken voor de grotere stations. Als hij op een zeer onethische wijze informatie krijgt over een schandaal dat de wereld van de telecommunicatie en het internet voorgoed zal veranderen, gebruikt hij dit om een baan te krijgen bij een groter station. Zijn succes en alle aandacht stijgen hem naar zijn hoofd maar hij merkt ook dat de prijs die hij hiervoor moet betalen erg hoog is...
Crusades, The (1935) Crusades, The (1935)
Een spektakelfilm over de kruistochten onder leiding van de Engelse koning Richard Leeuwenhart, die zo mooi onder zijn aanstaande huwelijk uitkomt. In Marseille staat hem een nieuwe romance te wachten met de schone Berengaria(Young).
Crush (1992) Crush (1992)
Twee vrouwen raken betrokken bij een auto-ongeluk. Één van hen raakt daar door gehandicapt en dat zorgt voor de nodige spanningen, die alleen maar oplopen wanneer de niet-gehandicapte vrouw zich aangetrokken voelt tot de vijftienjarige dochter van haar vriendin.
Crush (2001) Crush (2001)
De succesvolle maar alleenstaande 40-jarige Kate spreekt elke maandag af met haar eveneens succesvolle vriendinnen Molly en Janine. Ze drinken gin, eten chocolade en besluiten wie de afgelopen week weer het meest trieste leven van de drie had. Dan ontmoet ze Jed, een voormalig leerling van Kate van 25 jaar, en heeft ze seks met hem. Wat zal ze haar vriendinnen vertellen? En wat zullen Molly en Janine doen wanneer Kate verliefd wordt op een jonge man die eigenlijk helemaal niet bij haar past?
Crush (2008) Crush (2008)
Julian, een 20-jarige Amerikaanse uitwisselingsstudent en een te schande gemaakte Tae Kwon-kampioen, wordt in z'n huis in Perth verleid door een geheimzinnige en mooie vrouw, de 19-jarige Anna. Anna's bevliegingen en obsessieve gedrag maken van Julian's leven een hel, waarin zelfs zijn vechtsportvaardigheden hem niet kunnen redden.
Crush Proof (1998) Crush Proof (1998)
De jonge crimineel Neal komt uit de gevangenis. Hij zoekt zijn zoontje dat hij nooit eerder zag, gaat naar zijn ouders en naar het graf van zijn paard. Maar hij keert vooral terug naar zijn oude bende. Een groep jonge "urban cowboys" die rondrijden op paarden door de straten van Dublin. Zijn belangrijkste doel: wraak op degene die hem in de gevangenis deed belanden.
Crush, The (1993) Crush, The (1993)
Nick Elliot is op zoek naar een rustige plek om te werken, en vindt een huis dat van Cliff en Live Forrester is. Hij ontmoet ook hun dochter, de 14-jarige Adrian, die wanhopig graag een oudere man wil. Wanneer Nick Amy Maddik mee naar huis neemt voor een feestje vind Adrian dit niets, en ze is bereid alles te doen om zijn aandacht bij haar te houden.
Crusoe (1989) Crusoe (1989)
Nadat zijn schip is vergaan, strandt de slavenhandelaar Robinson Crusoe (Quinn) aan op een onbewoond eiland. Omdat hij niet gelooft in een snelle redding, probeert hij zich het gevaarlijke eiland eigen te maken. Als hij op een dag een groep Kannibalen op het eiland tegenkomt, maakt Crusoe vrienden met één van de "inboorlingen".
Crustacés et Coquillages (2005) Crustacés et Coquillages (2005)
Het is zomer. Voor het eerst neemt Marc zijn vrouw, Beatrix, en zijn twee kinderen mee naar de Côte d'Azur. Marc bracht er als jongen zijn vakanties door. De zon, de zwoele wind, de verfrissende zee... zullen bij sommigen het hoofd op hol doen slaan. Laura, hun 19-jarige dochter, wacht vol ongeduld op haar vriendje, die haar zal meenemen op zijn motor. Charly, hun 17-jarige zoon, wacht op de komst van Martin, zijn beste vriend. Martin is verliefd op Charly maar Charly voelt zich niet door jongens aangetrokken. Beatrix en vooraf Marc maken zich zorgen over de latente spanning die er tussen de twee jongens heerst. Marc vreest dat zijn zoon homo is. En dan daagt Mathieu op, vastbesloten om Beatrix voor zich te winnen. De emoties laaien hoog op... De vakantie lijkt plots veel woeliger dan verwacht. Alles staat op zijn kop: slaande deuren, nachtelijke kat-en-muis-spelletjes,... de liefdesrelaties staan onder hoogspanning.
Cruz del Diablo, La (1975) Cruz del Diablo, La (1975)
Schrijver Alfred Dawson lijdt aan vreemde hallucinaties als hij opium heeft gebruikt, zoals legendarische tempelridders die een jonge vrouw dwars door de bossen achtervolgen. Hij trek zich terug in Spanje om zo te kunnen afkicken van zijn verslaving, maar krijgt het gevoel dat hij weer aan het hallucineren is. Overal waar hij gaat wordt hij gevolgd door een geheimzinnig iemand of iets, die al snel begint te moorden en Dawson wordt verantwoordelijk gehouden voor al deze moorden...
Cruz, La (1997) Cruz, La (1997)
Alfredo (Norman Briski), filmcriticus van beroep, dreigt na vele jaren trouwe dienst door zijn krant te worden ontslagen. Tot overmaat van ramp heeft zijn vrouw Claudia hem in de steek gelaten, hun twee dochters meegenomen en haar intrek genomen bij de beroemde schilder Pablo. De collega's van Alfredo proberen hem bij te staan in deze moeilijke tijden die hij in verregaande staat van beschonkenheid doorbrengt. Zijn kritieken worden steeds slechter en na een aanvaring met zijn chef wordt hij definitief ontslagen. De eerste tijd brengt hij door in de straten van Buenos Aires, schreeuwend en tierend tegen de wereld en tegen iedereen die maar wil luisteren. Dan besluit hij Pablo zwart te gaan maken om zijn vrouw terug te krijgen. Hij doet zichzelf als de schilder voor en belt een aantal van diens oude vriendinnetjes om wat modder boven tafel te krijgen. Zodoende ontmoet hij Eloisa. In de vreemde relatie die zich tussen beide ontwikkelt, ontkent Alfredo dan weer wel en dan weer niet dat hij Pablo is. Hij gedraagt zich kortom behoorlijk paranoïde.
Cry 'Havoc' (1943) Cry 'Havoc' (1943)
Het verhaal over enkele verpleegsters van het Rode Kruis tijdens de Tweede Wereldoorlog in de Pacific. Terwijl het Japanse leger de meeste Amerikaanse strijdkrachten dwingt Bataan te verlaten, blijven de zusters achter om de gewonde soldaten te verzorgen die zich moeten zien te redden.
Cry Baby Killer, The (1958) Cry Baby Killer, The (1958)
De 17 jarige Jimmy Walker raakt slaags met Manny Cole en twee van diens vrienden, nadat Manny zijn vriendin Carole heeft 'afgepakt'. Dit loopt zodanig uit de hand dat hij Manny en Al met een pistool neerschiet. Hierna raakt Jimmy in paniek, omdat hij denkt dat hij de twee jongens gedood heeft. Hij verschanst zich in een drive-in en neemt drie gijzelaars gevangen, inclusief een baby. Een grote menigte trekt naar de plaats van handeling en door de aanwezigheid van tv ploegen ontstaat een groot media circus.
Cry Blood, Apache (1970) Cry Blood, Apache (1970)
Een bende sadistische cowboys trekt al moordend en rovend door het Wilde Westen. Een jong meisje redt haar huid door de schurken te vertellen dat zij een verborgen goudschat weet te liggen. De bende, die het meisje meeneemt, wordt nu echter gevolgd door haar broer die zint op wraak.
Cry Danger (1951) Cry Danger (1951)
Als Rocky Mulloy na vijf jaar gevangenisstraf weer vrijkomt, wil hij zijn vriend Danny Morgan, die voor hetzelfde misdaad vastzit, ook vrijkrijgen. Dit blijkt lastiger dan hij dacht; de getuigen zijn overtuigd van Morgan's schuld, plaatselijk agent Gus Cobb is uitsluitend geïnteresseerd in een verdwenen geldsom van honderdduizend dollar, en Morgan's vrouw Nancy loopt ook niet over van enthousiasme over een mogelijke terugkeer van haar man.
Cry for Happy (1961) Cry for Happy (1961)
Vier fotografen van de Amerikaanse marine zijn op verlof in Japan na hun laatste missie in de Koreaanse Oorlog. De mannen nemen in Tokyo hun intrek in het huis van vier Geisha's. Zij hebben echter geen idee wat een Geisha voor de kost doet.
Cry for Madiom, A (2004) Cry for Madiom, A (2004)
Voor een CNN-reportage maakte regisseur Barzilay in 1998 opnames in een voedingskamp van Artsen Zonder Grenzen in Zuid-Soedan. Destijds werd zijn verhaal samengevat in een item van vijfeneenhalve minuut. Barzilay besloot de opnames van toen te gebruiken voor een documentaire over het aangrijpende en nog steeds aanhoudende noodlot van de mensen in Zuid-Soedan. De ruwe opnames worden vrijwel onbewerkt getoond, waardoor de impact van de beelden nog sterker wordt. Barzilay filmt de uitgemergelde moeders en jonge kinderen die na een dagenlange voettocht bij het kamp wachten op registratie en voedsel. In het bijzonder worden de 5-jarige Madiom Madiok en de Canadese verpleegster Christine Nadori, die zorg draagt voor het voeden van de ondervoede kinderen in het kamp, gevolgd.
Cry Freedom (1987) Cry Freedom (1987)
24-11-1975. Steve Biko, een zwarte activist in Zuid Afrika, leert een blanke redacteur hoe het leven is van de onderdrukte zwarten, die van de blanke bevelhebbers na zessen niet over straat mogen. Steve Biko sterft in een cel maar de redacteur zet zijn strijd voort en probeert uit Zuid-Afrika te komen, de schreeuw om vrijheid.
Cry in the Dark, A (1988) Cry in the Dark, A (1988)
Gebaseerd op het verhaal van Linda Chamberlain. Ze beweert dat tijdens een kampeeruitje in de binnenlanden van Australië een dingo haar dochtertje Azaria uit de tent heeft genomen. Het lichaam van het meisje is nooit gevonden. De politie bemerkt dat het verhaal van Linda niet helemaal klopt en al snel wordt zij de hoofdverdachte. De zaak trekt veel aandacht en verandert van een simpel onderzoek in een mediacircus.
Cry in the Night, A (1956) Cry in the Night, A (1956)
De psychopaat Harold Loftus stalkt en valt verliefde stelletjes aan in de “Lovers Lane”. Nadat Loftus Liz Taggart’s vriend heeft overrompeld, ontvoert hij Liz en sluit haar op in een sjofel één-kamer appartement. Hoewel Liz weinig last van Loftus heeft, heeft ze genoeg reden om bang voor hem te zijn, aangezien Loftus de afwijkende gewoonte heeft kleine dieren brutaal te doden. De vader van Liz’ vriend, politieman Dan Taggart en de bevriende officier Ed Bates, kammen, zelfs in strijd met alle politieregels, de stad volledig uit op zoek naar Liz en haar ontvoerder.
Cry in the Night, A (1992) Cry in the Night, A (1992)
Als Jenny de beroemde Canadese kunstschilder Erich Krueger ontmoet ziet ze in hem de ideale vader voor haar twee dochtertjes, dus wanneer hij haar ten huwelijk vraagt zegt ze ja. Jenny voelt zich al snel thuis in haar nieuwe huis, alleen Kruegers overdreven jaloezie stoort haar soms. Maar op dat moment weet ze dan ook nog niet dat haar nieuwe echtgenoot een psychopaat is met een verschrikkelijk geheim...
Cry in the Wild, A (1990) Cry in the Wild, A (1990)
Brian vliegt als enige passagier mee in een kleine Cessna over de immense bossen van Canada. Opeens krijgt de piloot een hartaanval. Brian neemt de besturing van het vliegtuigje over en vliegt nog uren rond zonder te weten waarheen. Uiteindelijk raakt de brandstof op en stort het vliegtuigje neer in een meer. Brian weet zich te redden van de verdrinkingsdood, maar staat er dan alleen voor. Het enige wat hij bij zich heeft, is een kleine hakbijl...
Cry in the Wild: The Taking of Peggy Ann (1991) Cry in the Wild: The Taking of Peggy Ann (1991)
Het is 1966 en in het plaatsje Shade Gap wordt tiener Peggy Ann op mysterieuze wijze ontvoerd door een doorgedraaide woudbewoner. De man neemt haar mee het bos in en een groots opgezette zoektocht naar Peggy Ann en haar ontvoerder komt op gang. Het meisje voelt na verloop van tijd toch enige sympathie voor de man die haar heeft meegenomen, omdat hij niemand heeft om van te houden.
Cry of the Banshee (1970) Cry of the Banshee (1970)
Een meedogenloze Britse graaf laat een hele groep heksen op de brandstapel gooien en haalt zich de woede op de hals van de gevaarlijke opperheks Oona. Tijdens een geheimzinnige ceremonie roept Oona de legendarische Banshee op en geeft hem de opdracht alle familieleden van de graaf te vermoorden.
Cry of the City (1948) Cry of the City (1948)
Na een diamantroof, waarbij Martin Rome een politieagent heeft neergeschoten, wordt Rome naar een ziekenhuis gebracht. Agent Candella doet verwoede pogingen hem zover te krijgen de identiteit van zijn handlanger te onthullen. De problemen beginnen pas echt als Rome erin slaagt te onstnappen en op zoek gaat naar de diamanten.
Cry of the Hunted (1953) Cry of the Hunted (1953)
Jory (Vittorio Gassman) is een ontsnapte gevangene opgejaagd in de zompige moerassen van Louisiana door sheriff Tunner (Sullivan). Sheriff Tunner wil Jory op het rechte pad helpen, maar hij moet dan ook met de valse vriendin van Jory afrekenen.
Cry of the Owl (2009) Cry of the Owl (2009)
Robert Forrester (Paddy Considine) besluit de grote stad en zijn ex-vrouw achter te laten en vertrekt naar een klein dorpje. Na een tijdje ontdekt hij Jenny (Julia Stiles), die hij door het raam van haar keuken zorgvuldig observeert. Als Jenny hem een keer betrapt besluit ze hem binnen te vragen en er ontstaat een vreemde relatie. Grote problemen komen er al snel als Greg (James Thomas Gilbert), de vriend van Jenny, achter de relatie komt.
Cry of the Werewolf (1944) Cry of the Werewolf (1944)
Een jonge vrouw die opgegroeid is bij zigeuners is eigenlijk een dochter van een weerwolf. Ze begint iedereen te vermoorden die haar geheim kent.
Cry of the Winged Serpent (2006) Cry of the Winged Serpent (2006)
Als de brute drugslord Jesus Franco (Adrian Alvarado) zijn mannen het bevel geeft om enkele dorpelingen in Mexico te vermoorden, verwonden zij daarbij ook een priester die de dorpelingen probeert te beschermen. Vlak voordat de priester zijn laatste adem uitblaast geeft hij een ketting met hanger aan Miguel (Carlos Moreno Jr.), de enige overlevende van het bloedbad. Met deze ketting kan een vliegend slangachtig monster van de Inka´s worden opgeroepen. Miguel vertrekt vervolgens naar Los Angeles om met dit speciale wapen een vendetta te beginnen tegen drugslord Franco en diens bendeleden. Rechercheur Griffin (Maxwell Caulfield) onderzoekt, samen met zijn partner Sandra Wells (Sonia Satra), de moorden op de bendeleden. Omdat Griffin zijn vrouw heeft verloren bij een schietpartij met bendeleden van Franco, kan het hem aanvankelijk weinig schelen dat in Los Angeles kennelijk een vliegend slangachtig monster bezig is om de slechteriken naar een andere wereld te helpen. Dat wordt anders als Wells en hijzelf door het monster aangevallen worden.
Cry Terror! (1958) Cry Terror! (1958)
De crimineel Paul Hoplin wil iemand afpersen en dwingt televisie-technicus Jim Molner hem hierbij te helpen. Paul heeft de vrouw en kinderen van Jim gegijzeld dus er zit niets anders op dan dat Jim hem helpt.
Cry Tough (1959) Cry Tough (1959)
Miguel Estrada was een lid van een plaatselijke criminele bende, voordat hij voor een jaar naar de gevangenis moest. Miguel is nu weer vrij en wil breken met zijn verleden, maar dat valt niet mee, omdat zijn oude bendeleden hem niet met rust laten. Het komt zelfs tot een mesgevecht met één van hen, een dilemma, want Miguel komt daarmee ook in conflict met zijn vriendin Sarita.
Cry Uncle! (1971) Cry Uncle! (1971)
Jake Masters is een privédetective en krijgt van de geheimzinnige Cora Merrill de opdracht om een vreemde man te schaduwen. Helaas raakt Masters verzeild in een grootschalig complot dat bol staat van moord, seks en afpersing.
Cry Vengeance (1954) Cry Vengeance (1954)
Ex-politieagent Vic Barron ontmoette de verkeerde gangsters; zijn vrouw en kind werden gedood en hij zelf werd beschuldigd en gevangen gezet. Na zijn vrijlating heeft Vic maar een wens: wraak op Tino Morelli. Het spoor leidt naar de geïsoleerde stad van Ketchikan in Alaska, waar Vic zijn vijand vindt, maar ook diens charmante dochter en tevens bar-eigenaar Peggy Harding, die gefascineerd raakt door de langzaam sprekende, maar vulkanische Vic. En iemand, waarvan ze het niet verwachten, beraamt voor hen iets gewelddadigs.
Cry Wolf (1947) Cry Wolf (1947)
Sandra Demarest-Marshall arriveert op het landgoed Caldwell en vertelt aan Mark Caldwell, dat ze in het geheim getrouwd is met zijn neef James Demarest en dat James onlangs is overleden. Mark gelooft haar niet, maar staat toe dat Sandra op het landgoed blijft. Er wordt een zoektocht gestart naar het vermiste testament van James, dat Sandra's claim op het landgoed zou kunnen bevestigen. Sandra raakt ondertussen bevriend met Julie Demarest, de zuster van James.
Cry, The (2007) Cry, The (2007)
Op een bewuste dag wordt Manhattan geterroriseerd door een gekwelde geest. Maria, een jonge moeder, krijgt evenals Alex Scott en Sergio Perez, twee detectives, te maken met deze geest. Zij zullen uiteindelijk terug moeten vechten om voor altijd van het kwaad af te komen.
Cry, the Beloved Country (1995) Cry, the Beloved Country (1995)
Zuid Afrika 1946. Stephen is een Zulu-voorganger in Natal, een gebied waar veel arme mensen wonen. James, een blanke landeigenaar in hetzelfde Natal, is zich niet bewust van het moeilijke leven van de mensen om hem heen.
Cry-Baby (1990) Cry-Baby (1990)
Wade "Cry Baby" Walker is lid van de beruchte groep Drapes, een groep criminelen, volgens de Squares (de brave tegenovergestelde groep van de Drapes) tenminste. Op een dag wordt Wade Walker(Johnny Depp) verliefd op Allison Vernon-Williams(Amy Locane) en ook Allison valt voor de charmes van Cry-Baby. Dit zorgt uiteraard voor veel problemen: het oude liefje van Allison, een square, kan het niet verkroppen dat zijn ex met de Drape omgaat. Na een grote rel op een feest van de Drapes wordt Cry-Baby opgesloten tot zijn 21ste. Allison krijgt nu allemaal valse geruchten over Cry-Baby te horen en wil niets met hem meer te maken hebben. Maar daar laat Cry-Baby het niet bij.
Crying Child, The (1996) Crying Child, The (1996)
Tijdens een vakantie denkt een rijke erfgename haar ongeboren kind te horen huilen. Het blijkt niet háár kind te zijn, maar een kind dat honderd jaar eerder in het huis is gestorven.
Crying Freeman (1995) Crying Freeman (1995)
Als de beeldschone Emu getuige is van een bloedige aanslag op een lid van de Chinese mafia, stelt de dader (de Freeman) zich aan haar voor. Zoals de traditie bepaalt zal zij moeten sterven door zijn hand. Maar als de twee opnieuw oog in oog staan, krijgt de Freeman het niet over zijn hart om haar van het leven te beroven. De traide waar hij voor werkt beschouwt deze aktie als verraad en zweert wraak.
Crying Game, The (1992) Crying Game, The (1992)
Jody, een Britse soldaat, wordt ontvoerd door de IRA. Fergus, een vrijwillig lid van de IRA, moet hem bewaken. Er ontstaat een vriendschap tussen de twee. Jody vraagt of Fergus zijn vriendin kan gaan opzoeken als hij de ontvoering niet zou overleven. Wanneer Jody inderdaad de dood vindt zal Fergus zich aan zijn belofte moeten houden. Hij had echter niet kunnen vermoeden wat hem te wachten komt te staan...
Crying Ladies (2003) Crying Ladies (2003)
Het verhaal over de professionele huilers van het Chinatown van Manilla. Dit zijn de schreeuwende dames, drie vrouwen die in een deeltijdbaan professionele huilers zijn bij een traditionele Chinese begrafenis voor George Washington Chua.
Crypt of Dark Secrets (1976) Crypt of Dark Secrets (1976)
De militair Ted Watkins keert terug van zijn laatste legerdienst in Vietnam en besluit zich uit de samenleving terug te trekken om in een afgelegen huis aan de rand van de moerassen van Louisiana te gaan wonen. Drie bandieten denken dat Watkins in een hut waardevolle spullen verborgen houdt en vermoorden hem in koelen bloede. Maar voordat ze kunnen ontkomen voert Damballa, de heks die in de omgeving woont, een voodoo-ritueel uit, waardoor het slachtoffer terug tot leven komt om zich te wreken op zijn moordenaars.
Cryptz (2002) Cryptz (2002)
Drie wannabe rappers komen in een wereld vol sexy vampiers terecht, wanneer ze in een ondergrondse stripclub gelokt worden. Daar blijkt dat de leider van de rappers een tattoo heeft dat hem kracht geeft over de ondoden.
Crystal Ball, The (1943) Crystal Ball, The (1943)
Toni Gerard komt in New York aan met slechts 38 dollarcent bij zich. Toni’s vriendin is de waarzegster Madame Zenobia en ze is bevriend met haar buurman, eigenaar van een schiettent. Toni is verliefd op de advocaat Brad Cavanaugh, één van de klanten van Madame Zenobia, maar Brad is verloofd met Jo Ainsley. Wanneer Madame Zenobia gewond raakt, neemt Toni haar plaats in en probeert zo invloed op Brad te krijgen, opdat hij zijn relatie met Jo verbreekt.
Crystal River (2008) Crystal River (2008)
Davie Nance is getrouwd met Paul en het koppel woont in een klein dorp. Davie is voor de vierde keer zwanger maar heeft al drie keer een miskraam gehad. Ze houdt zich bezig met vrijwilligerswerk en wanneer ze haar baby weer verliest wil het hele dorp haar opvangen.
Crystalstone (1988) Crystalstone (1988)
1908. Na de dood van hun moeder ontvluchten Pablo en zijn zusje Maria het huis en horen ze van een oude man op de trein van het kristal dat in de 16e eeuw verloren is gegaan. Met een dronken kapitein en wat aanwijzingen gaan ze op zoek.
Cry_Wolf (2005) Cry_Wolf (2005)
Een groep studenten is van plan een wrede gebeurtenis met een seriemoordenaar na te spelen. Wat begon als een macabere grap wordt een ware nachtmerrie als er zich tussen de studenten een echte moordenaar blijkt te bevinden.
Csak Semmi Pánik... (1982) Csak Semmi Pánik... (1982)
Inspecteur van politie Kardos (Kern) hoort van een Duitse vrouw hoe haar vader ooit de koninklijke Hongaarse juwelen uit het land trachtte te smokkelen, maar daarbij met een vliegtuigje in een meer stortte. Zij weet de vindplaats, en de gebruikelijke jacht op de schat begint.
Családi Tűzfészek (1979) Családi Tűzfészek (1979)
Een jong echtpaar met kind woont in bij de ouders van de jongen in een eenkamerwoning. De benepen leefruimte geeft aanleiding tot allerlei spanningen en frustraties. De vader heeft een hekel aan zijn schoondochter en wanneer de zoon na jaren afwezigheid terugkeert van militaire dienst bereiken de spanningen hun hoogtepunt. De familiale sfeer is grondig verpest, het huwelijk staat op springen en tenslotte gaat de vrouw met haar dochtertje weg en kraakt ze een afbraakwoning.
Csend és Kiáltás (1967) Csend és Kiáltás (1967)
Als in 1919 na een korte regeringsperiode van communisten in Hongarije, de extreem-nationalistische admiraal Horthy in Hongarije aan de macht komt, zijn strijders van het Hongaarse Rode Leger hun leven niet meer zeker. István is zo'n soldaat, en hij zoekt bescherming bij een boerderij op het platteland. Het geheim van de twee vrouwen die daar wonen drijft István tot een innerlijke tweestrijd.
Csillagosok, Katonák (1967) Csillagosok, Katonák (1967)
Deze film van de Hongaarse auteur Miklos Jancso speelt zich af in centraal Rusland ten tijde van de Burgeroorlog in 1918. In Csillagosok, Katonák zijn we getuige van de bruutheid en nutteloosheid van oorlog, in dit geval die tussen de Rode en de Witte Legers die tussen de heuvels bij de Volga hun strijd beslechten. Het verhaal wordt vanuit het oogpunt van Hongaarse troepen die voor het Rode Leger vechten bekeken en beziet de horror die deze voor de Bolsheviken vechtende soldaten ondergaan, alsmede de surrealiteit, de chaos en de ogenschijnlijke willekeurige natuur van oorlog.
Cthulhu (2007) Cthulhu (2007)
Een geschiedenisleraar uit Seattle keert terug naar zijn ouderlijk huis in Oregon vanwege de dood van zijn moeder. Daar ontmoet hij zijn familie die geen contact met hem wilde hebben vanwege zijn homoseksualiteit. Hij verkent het oude stadje en leert dat zijn vader betrokken is in een sekte waarin de godheid Chtulhu wordt vereerd.
Cuando Vuelvas a mi Lado (1999) Cuando Vuelvas a mi Lado (1999)
Gloria, Ana en Lidia zijn drie van elkaar vervreemd geraakte zussen, die elkaar weer ontmoeten op de begrafenis van hun moeder. Daar horen ze de zeer specifieke laatste wens van hun moeder aan. Deze verlangt dat haar as over drie urnen wordt verdeeld en bezorgd wordt aan drie oude bekenden waaronder haar beste vriendin en de verdwenen vader van de zussen. De zusters moeten Madrid verlaten en op reis gaan naar hun oude geboortegrond Galicië. Al snel blijkt dat zij niet de beste reisgenoten van elkaar zijn..
Cuatro Mujeres Descalzas (2005) Cuatro Mujeres Descalzas (2005)
Buenos Aires. De flat van Veronica is leeg, al haar meubels heeft ze moeten verkopen. 's Nachts, als ze niet kan slapen, krijgt ze telefoontjes van iemand die niets zegt. Haar enige vriendin is de wispelturige Barbara, die leeft in het huis dat ze erfde van haar ouders. Veronica besluit een aantal van haar kamers te verhuren, om wat geld in het laatje te krijgen. Martha, een engelachtige vrouw uit de provincie, zoekt haar geluk in de grote stad en trekt bij Veronica in. De 46-jarige Sandra gaat scheiden en voelt zich als een tiener die niet weet wat ze moet doen. Ook zij huurt een kamer bij Veronica. De vier vrouwen brengen een aantal dagen samen door. Op zoek naar de wil om te leven, elkaar geheimen toevertrouwend en steun bij elkaar zoekend, proberen ze de 'angst voor het leven' weg te nemen.
Cuatro Mujeres y un Lío (1985) Cuatro Mujeres y un Lío (1985)
Federico (Fernando Esteso) ontvangt een brief met daarin enkele pikante foto’s van een jongedame. Zijn vrouw heeft de brief ook gezien en kondigt meteen aan hem te zullen verlaten. Federico roept daarom de hulp in van een bevriende miljonair (Antonio Ozores) en zijn liefje Lola (Fedra Lorente), om zijn vrouw in ieder geval nog voor 24 uur tegen te houden, zodat hij tijd heeft om alles recht te zetten. Maar de chaos wordt daardoor alleen nog maar groter.
Cuatro Salvajes, Los (1967) Cuatro Salvajes, Los (1967)
Ringo (Anthony Steffen) redt het leven van Fidel. Fidel vertelt Ringo dat terwijl hij in een Mexicaanse gevangenis zat, hij en een Amerikaanse vriend een kaart kregen dat naar een grote hoeveelheid goud zou leiden. Fidel en zijn vriend besloten om ieder de helft van de kaart op elkaars rug te tatoeëren om daarna de kaart te vernietigen. Zo zouden ze na hun ontslag uit de gevangenis bij elkaar komen en de schat zoeken. Ringo, Fidel en Trikie (Frank Wolff), die zich bij de groep heeft opgedrongen, gaan op zoek naar de andere helft van de kaart.
Cuba (1979) Cuba (1979)
Eind jaren '50 wordt een Britse huurling naar Cuba gestuurd om een leger te trainen. Hij traint de mannen, zodat ze later tegen Castro's leger kunnen gaan vechten. In Cuba krijgt hij weer een relatie met een vroegere liefde, die alweer getrouwd is. Ondertussen wint Castro's leger steeds meer terrein.
Cuba Crossing (1980) Cuba Crossing (1980)
Een groep huurmoordenaars vertrekt naar Cuba om Fidel Castro te vermoorden en zijn regime omver te werpen. Onder hen bevinden zich ook CIA-agenten Tony (Whitman), Hud (Vaughn) en Rossellini (Gazzo), die wraak willen voor het bloedbad bij de Bay of Pigs. Op weg naar Cuba krijgt de groep echter problemen.
Cuba Feliz (2000) Cuba Feliz (2000)
Cuba Feliz vertelt het verhaal van een oude Cubaanse straatzanger 'Gallo' die een droom heeft gehad. Gallo besluit zijn droom achterna te reizen en doorkruist zijn vaderland Cuba. In zijn zwervende bestaan komt hij overal muziek tegen; op straat, in treinen, in achterbuurten en op drukke dorpspleinen. Hij beweegt zich tussen de sterren van de salsa, de jonge rappers van de arme wijken, orkesten met vurige oude mensen, bolerozangeressen, improviserende jazzlui en feestvierende dorpsbewoners. Het Cubaanse leven blijkt niet altijd zo vrolijk als de Cubaanse muziek.
Cuba Libre (1996) Cuba Libre (1996)
Tom heeft zijn vrouw Tina in de steek gelaten en is er bovendien met haar spaargeld vandoor gegaan om een nieuw leven te beginnen in Cuba. Hij is daar echter nooit terecht gekomen en wil het nu weer goedmaken met Tina, maar zij is alleen maar uit op wraak.
Cuban Rebel Girls (1959) Cuban Rebel Girls (1959)
Een Amerikaanse oorlogscorrespondent in Havana helpt Fidel Castro met een staatgreep op de Cubaanse dictator Fulgencio Batista. Hij sluit zich aan bij een groep volgelingen van Castro en onderneemt samen met hen een aantal guerilla-operaties.
Cubbyhouse (2001) Cubbyhouse (2001)
Lynn Graham heeft net een echtscheiding achter de rug. Ze verhuist samen met haar 3 zonen naar Australië waar ze de mogelijkheid krijgt een oud huis te kopen in dezelfde straat als haar zuster. De erg lage prijs van het huis laat al vermoeden dat één en ander niet pluis is. Binnen de kortste keren beginnen haar twee jongste zonen zich vreemd te gedragen. Alles wijst erop dat ze bezeten zijn vann een duistere kracht, die afkomstig is uit het tuinhuis.
Cube (1997) Cube (1997)
Zes mensen ontwaken in een doolhof van in elkaar overgaande kubusvormige kamers met dodelijke boobytraps. Het groepje bestaat uit een politieagent, een professionele dief, een student wiskunde, een psycholoog, een architect en een autistische volwassene. Niemand van hen weet waarom ze gevangen genomen zijn, maar al snel blijkt dat ze allemaal een bijdrage kunnen leveren aan de ontsnapping.
Cube 2: Hypercube (2002) Cube 2: Hypercube (2002)
Acht vreemden worden wakker in een vreemde, kubusvormige ruimte, zonder dat ze weten hoe ze er gekomen zijn. Ze komen er al snel achter dat ze in een vreemde vier-dimensionale ruimte zitten waar onze natuurkunde-wetten niet van toepassing zijn. Ze moeten de geheimen van de 'hypercube' zien te ontrafelen om te kunnen overleven. De film combineert het concept van vier-dimensionale kubussen met het verhaal van het eerste deel.
Cube Zero (2004) Cube Zero (2004)
Ook nu zitten er weer mensen vast in de Cube, een kubus bestaande uit vierkante ruimtes met aan elke kant een deur die naar een volgende vierkante ruimte leidt. Sommige kamers zijn echter voorzien van dodelijk boobytraps en het is aan hen om deze te ontwijken. Eric Wynn een observator meent één van de gevangen te herkennen.
Cucaracha, La (1959) Cucaracha, La (1959)
Het verhaal speelt zich af tijdens de Mexicaanse revolutie. Twee vrouwen, La Cucuracha en Isabel vechten voor de affectie van kolonel Zita, die strijdt met Pancho Villa. De eerste is een rustige weduwe met één kind, de tweede een mannenverslindster die zich uiteindelijk tegen hem keert als zij afgewezen wordt.
Cucaracha, La (1998) Cucaracha, La (1998)
Walter Pool, een zakenman uit New Jersey, besluit te verhuizen naar Mexico om er zijn eerste roman te schrijven. Hij wordt er bestolen en heeft geen andere keuze dan als zwerver verder te leven. In een bar leert hij Luis kennen, die hem zowat dwingt een moord te plegen.
Cudowne Dziecko (1987) Cudowne Dziecko (1987)
Omdat Peter (Rusty Jedwab) niet geïnteresseerd is in atletiek, wordt hij door zijn klasgenoten buitengesloten. Hij ontdekt zijn roeping wanneer zijn ouders hem meenemen naar een magische show. Peter wordt door de goochelaar uitgekozen om hem te assisteren bij een truc. Peter besluit zelf goocheltrucs te leren en ontdekt bij zichzelf telekinetische gaven.
Cuento de Hadas para Dormir Cocodrilos (2002) Cuento de Hadas para Dormir Cocodrilos (2002)
Arcangel heeft slaapproblemen, en juist nadat zijn vrouw hem verlaten heeft, krijgt hij bericht van zijn broer dat zijn vader zeer ziek is. Arcangel en zijn zoon reizen daarom af naar hun geboortedorp. Maar in het huis van zijn vader is niemand te bespeuren, buiten een mysterieuze oude vrouw genaamd Isabel. Zijn vader en broer blijken al vele jaren dood te zijn.
Cuestión de Suerte (1996) Cuestión de Suerte (1996)
Een knappe jongeman (Eduardo Noriega) die in een plaatsje aan de Baskische kust woont, staat op het punt zijn geliefde te trouwen. Een reeks gebeurtenissen zorgt voor obstakels. Hij huurt een kamer van een sexy Franse weduwe met een duister verleden, en ontdekt een gecrashed voertuig naast zijn juist gehuurde kamer. Welke impact zullen deze gebeurtenissen hebben op zijn kalme, routineuze leventje, en op de overige dorpelingen ?
Cugina, La (1974) Cugina, La (1974)
Een neef en nicht beleven samen een geweldige tijd op Silicië. Hij verwaarloost zijn studie en amuseert zich kostelijk. Hun relatie verkilt echter wanneer zij gaat trouwen met een rijke baron, vanwege zijn geld en zijn titel. Hij voelt zich verraden door zijn nicht en zweert wraak.
Cui Hua Kuang Mo (1994) Cui Hua Kuang Mo (1994)
Wanneer haar zus wordt verkracht en vermoord door een seriemoordenaar besluit Kristi Jones wraak te nemen. De seriemoordenaar blijkt echter een uitstekende martial arts vechter te zijn met een befaamde techniek genaamd: "The Chinese Dragon Claw". Kristi moet nu haar eigen vechtkunsten laten zien, om hem te stoppen!
Cuisine Américaine (1998) Cuisine Américaine (1998)
Loren Collins werkt als chef-kok voor een Amerikaanse admiraal, maar wordt ontslagen na een woordenwisseling. Collins vertrekt daarop naar Dijon, waar hij werk krijgt in het restaurant van de beroemde Louis Boyer, die bekend staat om zijn humeurigheid. Loren raakt verliefd op Gabrielle, de dochter van Boyer, maar die ziet hem niet staan. Boyer daarentegen merkt echter al snel de kookkwaliteiten van Collins op en er onstaat een vriendschap. Op een dag knapt er iets bij Boyer, terwijl het restaurant vol zit met klanten. Loren en Gabrielle moeten het restaurant redden.
Cuisine au Beurre, La (1963) Cuisine au Beurre, La (1963)
Wanneer Fernand Jouvin, krijgsgevangene tijdens WO II, jaren na de oorlog terugkeert naar zijn vrouw Christiane en zijn restaurant in de Provence, is niets er meer als voorheen. Christiane, die dacht dat hij dood was, is hertrouwd met André Colombey, een chefkok die het restaurant een Normandische toets heeft gegeven.
Cujo (1983) Cujo (1983)
Donna Trenton is een gefrusteerde huisvrouw wiens leven overhoop ligt sinds haar echtgenoot er achter is gekomen dat ze een relatie heeft met een andere man. Brett Camber is een jonge jongen wiens enige vriend de Sint Bernard Cujo is, die echter door hondsdolle vleermuizen wordt gebeten. Terwijl Vic, de echtgenoot van Donna, weg is voor zaken neemt Donna haar zoontje mee naar de auto-garage van de vader van Brett. Ze krijgen autopech en komen dan tegenover Cujo te staan, die erg, erg ziek is... naar een boek van Stephen King.
Cul-de-Sac (1966) Cul-de-Sac (1966)
De wat oudere en ietwat perverse George is getrouwd met de jonge, sexy Teresa. Hun rustige leventje wordt wreed verstoord door twee gewonde gangsters die hun huis binnenvallen en hen vervolgens gijzelen. Teresa dwingt haar man om eens actie te ondernemen, maar de gangsters blijken nogal vreemde, excentrieke vogels waar geen peil op te trekken is.
Culloden (1964) Culloden (1964)
Een gefingeerde documentaire over de 'Slag bij Culloden' in 1746 tussen het Huis Eduard en het Huis Stuart om de Engelse troon, als ware er echte tv-camera's bij waren.
Culpepper Cattle Company, The (1972) Culpepper Cattle Company, The (1972)
Een zestienjarige jongen haalt een veedrijver over hem te mogen vergezellen tijdens een lange tocht. Aldus wordt ie een echte 'cowboy' en een echte man.
Cult (2007) Cult (2007)
Vier studenten onderzoeken een lokale sekte. Tijdens hun onderzoek ontdekken ze een bovennatuurlijke kracht. Hun leven en ziel staan op het spel...
Cult of the Cobra (1955) Cult of the Cobra (1955)
Vijf oorlogsvrienden bespioneren een sekte van cobra-aanbidders in Azië. De priester vervloekt hen en ze worden één voor één slachtoffers van een bizarre dood...
Cult of the Suicide Bomber, The (2005) Cult of the Suicide Bomber, The (2005)
Robert Baer keert terug naar het Midden-Oosten, het gebied waar hij vroeger jaren lang heeft gewerkt. Hij probeert erachter te komen wat huidige plegers van zelfmoordaanslagen drijft en waar deze nieuwe vorm van oorlogvoeren zijn oorsprong heeft. Baer onderzoekt de eerste bekende pleger van een dergelijke aanslag, de 13-jarige Hossein Fahmideh, die een martelaar werd tijdens de oorlog tussen Iran en Irak. Baer brengt daarvoor o.a. een bezoek aan het gedecoreerde heldengraf van de jongen, gelegen vlak buiten Teheran.
Cum Mi-am Petrecut Sfârşitul Lumii (2006) Cum Mi-am Petrecut Sfârşitul Lumii (2006)
Boekarest, 1989 voor de val van Ceauşescu. Nadat een vriend van Eva per ongeluk een borstbeeld van Ceauşescu heeft gebroken en zij daar min of meer gedwongen de schuld voor op zich neemt, wordt ze naar een hervormingsinstituut gestuurd. Daar maakt ze kennis met Andrei, zoon van een protestant, die haar voor de keuze stelt samen met hem te vluchten of te kiezen voor haar familie.
Cumhuriyet (1998) Cumhuriyet (1998)
Na de Onafhankelijkheidsoorlog, probeert het Turkse volk de Republiek op te bouwen. De onbetwiste leider hierbij is Mustafa Kemal Atatürk (Rutkay Aziz). Samen met o.a. zijn strijdmakker Ismet Pasa (Savas Dinçel), bereidt hij het land voor op de Revolutie en op zijn hervormingen naar westers voorbeeld.
Cuore (1985) Cuore (1985)
WO I. Vier mannen ontmoeten elkaar in het leger. Ze halen herinneringen op over hun jeugd, die zich in de 19e eeuw afspeelde. Hoewel ze uit verschillende milieus komen hebben ze alle vier hun jeugd onder moeilijke omstandigheden doorgebracht. Maar allen zijn er goed uitgekomen en hebben hun plek in de maatschappij gevonden.
Cuore Altrove, Il (2003) Cuore Altrove, Il (2003)
De verlegen Nello Balocchi wordt door zijn vader, een Romeins zakenman en kleermaker van het Vaticaan, naar Bologna gestuurd als leraar Latijn en Grieks. Zijn vader hoopt dat Nello, die intussen 35 is, in die moderne stad een vrouw zal vinden om voor nakomelingen te zorgen. Nello logeert in het familiepension van Arabella en ontpopt zich tot een gedreven leraar, maar slaagt er niet in - ondanks de goede raad van zijn kamergenoot, een Napolitaanse kapper en vrouwenversierder - om contact te leggen met een meisje. Op een dag - is het toeval of voorzienigheid? - ontmoet hij de beeldschone Angela. Ze is jong, brutaal en open van geest. En blind, waardoor Nello wat meer zelfvertrouwen krijgt. Maar Angela is een echte verleidster en heeft andere plannen met hem: ze wil via hem haar vroeger liefje, dat haar in de steek liet om met iemand anders te trouwen, terugwinnen.
Cuore di Mamma (1969) Cuore di Mamma (1969)
Lorenza Garroni, moeder van drie jonge kinderen, doet vaak mee met demonstraties en studentenacties. Uiteindelijk wordt het haar allemaal teveel en neemt Lorenza het lot in eigen handen. Zij plant een bom in de fabriek van haar gewezen echtgenoot, van wie zij helemaal vervreemd is.
Cuore Sacro (2005) Cuore Sacro (2005)
Irene Ravelli is een jonge vrouw die na de dood van haar vader het ouderlijk huis erft. Daar aangekomen probeert ze tot rust te komen, maar dat loopt anders als ze een geheime kamer vindt waar haar moeder in geleefd heeft en waar alles er nog zo uit ziet als vroeger...
Cuori Infranti, I (1963) Cuori Infranti, I (1963)
De film bestaat uit twee verhalen. In het eerste deel "La Manina Di Fatma" wil Carlo De Tommasol Lisa, de dochter van kapitein Von Tellen huwen, maar Fatma, zijn ex-minnares, doet al het mogelijke om het huwelijk te verhinderen. Ze maakt eerst de bruid bang, zorgt nadien dat haar vroegere vriend van diefstal wordt beschuldigd en in de gevangenis wordt opgesloten. Nadien belooft ze hem te bevrijden... Het tweede deel " E Vissero Felici" vertelt het verhaal over een echtpaar met een kind. Ze zijn gelukkig. De man doet het huishoudelijk werk en de vrouw doet de boodschappen. Na een reis naar de kust is de schouder van de vrouw door de zon verbrand en ze moet binnen blijven. De echtgenoot besluit eens alleen op stap te gaan..
Cuori Solitari (1970) Cuori Solitari (1970)
Ugo, die met Giovanna gehuwd is, heeft een affaire met de vrouw van Diego. Ugo, die altijd geinteresseerd is in erotische spellletjes, probeert de weerstand van zijn vrouw te overwinnen en stelt haar voor aan partnerruil te doen. De poging om drie verschillende koppels bij hem thuis uit te nodigen loopt af op een sisser. Maar wanneer Giovanna en Ugo worden uitgenodigt bij Diego, heeft ze wel oog voor Diego's aandacht. Ugo wordt nu echter gek van jaloezie. Hij kan helemaal niet meer genieten van het spel en beweert dat er "niets is gebeurd"....
Cup of My Blood (2005) Cup of My Blood (2005)
Door een schijnbaar toevallig ongeluk komt porno-fotograaf Jack Fender in het bezit van de meest heilige Christelijke relikwie. Hij moet nu al zijn zonden onder ogen zien om zijn ziel te redden.
Cupid & Cate (2000) Cupid & Cate (2000)
Cate is eigenaresse van een kleine boetiek. Haar vriend is een echte snob, wiens moeder neerkijkt op Cate's werk. Via haar zus ontmoet Cate de geestige en knappe Harry. Ze worden verliefd, maar kort daarop hoort Cate dat Harry kanker heeft.
Cupid (1997) Cupid (1997)
De ware aard van de charmante Eric komt naar boven als hij een jonge vrouw vermoordt na een date. Hij vind een nieuwe vriendin en zijn obsessie om haar te vermoorden wordt steeds groter.
Cupid's Prey (2002) Cupid's Prey (2002)
Rebecca heeft het voor elkaar; een mooie rijke vent, veel geluk en liefde. Als ze wordt voorgesteld aan haar schoonouders lijkt alles te mooi om waar te zijn. Tijdens hun eerste gezamenlijke weekend begint haar aantrekkelijke schoonvader echter ongewenste avances te maken, blijkt haar schoonmoeder een ongecontroleerde alcoholiste te zijn en... de laatste partner van haar vriend blijkt op onverklaarbare wijze gruwelijk vermoord te zijn, zonder dat de brute moordenaar ooit gevonden is. Haar geluk verandert in twijfel, wanhoop en angst. Het weekend kan beginnen.
Cura ya Tiene Hijo, El (1984) Cura ya Tiene Hijo, El (1984)
Don Justo is de predikant in een rustig stadje. Met die rust is het gedaan als hij ervan beschuldigd wordt een dochter te hebben. Een vrouw legt een bekentenis af: zij vertelt dat zij vroeger een baby heeft ontvoerd en dat zij daar nu berouw van heeft. Het hele stadje is er al snel van overtuigd dat die baby het dochtertje van de dominee moet zijn.
Curacao (1993) Curacao (1993)
Ex-CIA agent Stephen Guerin geniet van zijn gedwongen pensioen op Curacao. Zijn enige vriend en bareigenaar Cornelius Wettering, die vroeger kapitein was van een schip, wordt na het verschijnen van zijn foto in een plaatselijke krant, achtervolgd door zijn verleden. Al gauw komen verschillende geheimen uit het verleden aan het licht.
Curdled (1996) Curdled (1996)
Gabriella, een Colombiaanse immigrant, is geobsedeerd door geweldadige misdaden, vooral de recente moorden van de 'Blue Blood Killer'. Ze gaat werken bij een moord-schoonmaakservice, dat het onder andere het bloed opruimt enzovoorts. Tijdens het schoonmaken na een moord van de Blue Blood Killer, vindt ze bewijs dat politie over het hoofd heeft gezien.
Curé de Saint-Amour, Le (1952) Curé de Saint-Amour, Le (1952)
Nicole, de nicht van de Markiezin de Sainte-Ange, loopt weg van het stadhuis met Jacques, juist voordat ze moet trouwen met een man die ze niet graag ziet. Het tweetal arriveert in Saint-Amour, waar de Markiezin zich bij hen voegt. Ze roept de hulp in van de dorpspastoor om hen de les te lezen. Nicole probeert haar tante om te praten en vertelt haar dat ze in verwachting is.
Cure for Boredom, The (2000) Cure for Boredom, The (2000)
Huurmoordenaars Eddie en Max brengen de zoon van een maffiabaas om zeep. Voordat ze het lichaam dumpen nemen ze eerst even pauze. De oversekste Max doet zich voor als sekstherapeut en pikt een jongedame op die hij gebruikt en heel snel daarna dumpt. Woedend gaat ze hem achterna met een pistool.
Cure, The (1995) Cure, The (1995)
Het schoffie van de buurt, Erik, besluit vrienden te worden met Dexter, een jongen die door iedereen wordt gemeden. Dexter heeft aids gekregen door een bloedtransfusie. Erik haalt hem echter uit zijn eenzame dal. Dexters moeder is dolblij met de vriendschap, in tegenstelling tot Erik's ouders, die bang zijn dat hij besmet zal worden. Als de toestand van Dexter verslechtert, is Erik vastbesloten zijn vriend niet in de steek te laten.
Curée, La (1966) Curée, La (1966)
Alexandre (Piccoli) en Renee (Fonda) zijn het rijke maar ongelukkige echtpaar Saccard. Dat wil zeggen: Renee vergrijpt zich aan haar stiefzoon terwijl Alexandre er alles aan doet om zoonlief van zijn echtgenote vandaan te houden - met een zenuwinstorting tot gevolg. Naar de roman van Emile Zola.
Curfew (1989) Curfew (1989)
De broers Ray Don en Bobby Joe Perkins vergeten niet makkelijk! Jaren geleden zijn ze door toedoen van een rechter, een psychiater en een openbaar aanklager opgesloten, voor de brutale moord op een vrouw. Nu zijn ze op vrije voeten en vast van plan om zich te wreken. De dochter van de aanklager, Stephanie, neemt op een avond afscheid van haar vriend, omdat ze altijd op dezelfde tijd thuis moet zijn. Deze avond had ze beter niet op tijd kunnen komen... Ze vindt de huishoudster vermoord en de moordenaars hebben haar ouders in hun greep. Als ze vlucht naar het huis van de rechter, ziet ze dat de moordenaars hier ook al geweest zijn.
Curiosity & the Cat (1999) Curiosity & the Cat (1999)
Henri, een teruggetrokken kunstenaar, ontwikkelt een obsessie voor zijn buurman en diens aantrekkelijke vriendin. Hij raakt meer en meer geobsedeerd door hun mysterieuze gedrag. Waarmee verdienen ze de kost? Wat zijn die bizarre voorwerpen die ze in hun appartement binnenslepen? Wie zijn die vreemde bezoekers die eruit zien als Russische gangsters, maar spreken als Finse vissers? Henri zoekt wanhopig naar een antwoord op al deze vragen. Gedreven door zijn onverzadigbare nieuwsgierigheid, begint hij gaten in de muren te boren. En dan barst het geweld los...
Curiosity Kills (1990) Curiosity Kills (1990)
Een armlastige fotograaf ontdekt de angstaanjagende waarheid over zijn buurman en stort zich samen met een kunstenares in een avontuur vol moord, geweld en psychopatische toneelspelers.
Curiosity of Chance, The (2006) Curiosity of Chance, The (2006)
De excentrieke homoseksuele tiener Chance Marquis start zijn nieuwe schooljaar in het middelbaar onderwijs van een Europese school. Hij wordt op de sleeptouw genomen door twee vrienden, en beland zo in een nachtclub waar dragqueens en travestieten de show stelen.
Curious Case of Benjamin Button, The (2008) Curious Case of Benjamin Button, The (2008)
Het wonderlijke verhaal van Benjamin Button (Brad Pitt). Als Button de leeftijd van 50 jaar bereikt, wordt hij verliefd op een vrouw van 30. Er is echter iets speciaals aan de hand, Button wordt ieder jaar jonger in plaats van ouder. Dat betekent dat ze even oud zullen zijn als ze de leeftijd van 40 jaar bereikt hebben, maar hoe moet het daarna?
Curious George (2006) Curious George (2006)
George, de nieuwsgierige kleine chimpansee verhuist van de jungle naar de grote stad met "de Man met de Gele Hoed", waar zijn vrolijke en vredelievende aard hem bij nieuwe vrienden geliefd maakt. Deze nieuwe vrienden ontmoet hij onderweg waarmee hij in een reeks van avonturen belandt.
Curly Sue (1991) Curly Sue (1991)
Bill Dancer en zijn jonge metgezel Curly Sue zijn de klassieke daklozen met een hart van inhoud. Als ze de rijke en mooie Grey Ellison laten geloven dat ze Bill hebben aangereden, in de hoop een maaltijd te krijgen, staat ze er op dat de twee blijven overnachten. Bill raakt er van overtuigd dat dit de plek is waar Curly Sue hoort te zijn en hij laat haar in de zorg van Grey. Curly Sue denkt hier echter anders over.
Curly Top (1935) Curly Top (1935)
Rijke Edward Morgan wordt verblijdt met een weesmeisje met krulletjes en de mooie oudere zus van het meisje, Mary. Hij besteedt steeds meer tijd aan de twee en wordt verliefd op Mary, die heel wat jonger is dan Edward Morgan...
Curral de Mulheres (1982) Curral de Mulheres (1982)
In het Amazonegebied worden jonge vrouwen door Braziliaanse satanisten ontvoerd om te kunnen worden verkocht aan de hoogste bieder. Om hun vrijheid te herwinnen moeten de meisjes alle zeilen bij zetten.
Currante, El (1983) Currante, El (1983)
Manuel is een manusje van alles, hij is metselaar, loodgieter, elektricien, maar bovenal... werkeloos! Hij komt echter in de problemen wanneer hij een mooi meisje probeert te versieren en daarbij aan haar vertelt dat hij een belangrijk zakenman is, met veel geld.
Curse II: The Bite (1988) Curse II: The Bite (1988)
Nadat een jonge man gebeten wordt door een radioactieve slang, verandert zijn hand in een dodelijke slangenkop die iedereen aanvalt waarmee hij in contact komt. Nu moet hij voorkomen dat hij anderen hiermee in gevaar brengt...
Curse of Alcatraz (2007) Curse of Alcatraz (2007)
Een forensisch expert, een professor en zijn studenten zijn uitgenodigd in de voormalige Alcatraz gevangenis om een gemummificeerd lichaam aan een onderzoek te onderwerpen. Tijdens hun onderzoek raken zij echter besmet met een virus. Nadere inspectie van hun ziekte leert dat het virus bloed nodig heeft als voedingsbodem. Het dode lichaam was van een indiaanse krijger die gek was geworden van zijn drang naar bloed.
Curse of Bigfoot (1976) Curse of Bigfoot (1976)
Een hogeschoolleraar en zijn studenten hebben een discussie over het gedrocht Sasquatch, dat ook bekend staat als Bigfoot. Een andere leraar komt de klas binnen terwijl het gesprek aan de gang is en vertelt de ongelovige studenten dat hij dit wezen ooit gezien heeft en dat het in het verleden verantwoordelijk was voor de dood van verschillende mensen. Bovendien werden meerdere personen die Bigfoot hadden gezien krankzinnig. Tien jaar geleden ging hij zelf met zijn klas op archeologisch onderzoek en opende ze het graf waar ze een mummie vonden. Deze mummie kwam tot leven en terroriseerde de plaatselijke bevolking. Verschillende bewoners stierven maar ze slaagden erin het monster met benzine te overgieten en in brand te steken.
Curse of El Charro, The (2005) Curse of El Charro, The (2005)
Vier studentes worden geterroriseerd door de geest van El Charro, een achttiende-eeuwse landmeester die als een slachter bekend staat. El Charro richt een ware slachtpartij aan en moet snel tegengehouden worden.
Curse of Frankenstein, The (1957) Curse of Frankenstein, The (1957)
Baron von Frankenstein verzamelt onderdelen van lijken op het kerkhof in zijn experiment een levend wezen te creëren uit dood weefsel. Als blijkt dat hij een monster heeft geschapen komt het dorp in opstand.
Curse of Inferno, The (1997) Curse of Inferno, The (1997)
Chuck en Harold besluiten een bank te overvallen in het dorpje Inferno. Met het geld dat ze kunnen opstrijken hebben ze grootste plannen om een vliegtuig te herstellen en een eigen vliegmaatschappij te beginnen. Ze zijn echter bijzonder onervaren op het gebied van gewapende overvallen. Net op het moment dat ze de kluis beroofd hebben, vallen twee andere overvallers de bank binnen die hen dwingen hun buit af te staan. Chuck en Harold slagen er echter met veel mazzel in om te ontsnappen. De buit is echter nog altijd verborgen in de toilet van het bankgebouw en meteen beramen ze een nieuw plan om alsnog beslag te kunnen leggen op het geld. Maar ondertussen is Chuck een relatie begonnen met politieagente Layla en heeft hij ontdekt dat het geld dat ‘spoorloos’ is zwart geld is van de sheriff.
Curse of King Tut's Tomb, The (1980) Curse of King Tut's Tomb, The (1980)
Na de opening van een graftombe van een Farao in Egypte, sterven een aantal mensen één voor één een mysterieuze dood. Zij hebben allen een expeditie naar de tombe ondernomen.
Curse of King Tut's Tomb, The (2006) Curse of King Tut's Tomb, The (2006)
De zoektocht naar de waarheid achter het beruchte verhaal over de tombe van Toetanchamon, verandert in een strijd tussen leven en dood. Twee archeologen proberen de waarheid boven tafel te krijgen. Eén van hen is Danny Freemont, hij probeert de krachten van de tombe voor de mensheid te gebruiken. Zijn collega Morgan is echter van plan om de krachten geheel voor zichzelf te houden, om er vervolgens de wereld mee te domineren.
Curse of La Llorona (2007) Curse of La Llorona (2007)
Een verontruste familie moet samen komen om hun jonge nicht te bevrijden van de sinistere krachten van de Llorona, een kwade geest die in een afgelegen, verlaten huis woont. Volgens de legende is dit de geest van een vrouw die in een ver verleden haar kinderen heeft vermoord, nadien uit het graf is opgestaan en nu iedereen die haar pad kruist ombrengt.
Curse of Lizzie Borden, The (2006) Curse of Lizzie Borden, The (2006)
Cassy is een studente, die een baantje vindt in het plaatselijke museum, waarbij ze zich voordoet als Lizzie Borden. Wanneer zij de dingen gaat dragen die de echte Lizzie Borden droeg, krijgt ze de vloek van Lizzie. Maar dan vermoordt iemand de eigenaar van het museum en doodt daarna Cassy's vrienden, één voor één.
Curse of the Alpha Stone (1972) Curse of the Alpha Stone (1972)
Een professor op een universiteit gebruikt hypnose, drankjes en de rook van een gloeiende steen om vrouwen te krijgen om sex mee te hebben.
Curse of the Bambino, The (2003) Curse of the Bambino, The (2003)
Het honkbalteam Boston Red Sox heeft in 86 jaar niet één keer de World Series gewonnen, terwijl ze een aantal keer er extreem dichtbij waren. Sommigen geloven dat er een vloek op hen rust sinds de club in 1920 Babe Ruth ('Bambino') heeft verkocht. Ben Affleck presenteert deze documentaire over de waarheid achter die vloek.
Curse of the Black Widow (1977) Curse of the Black Widow (1977)
Mark Higbie is een privé detective. Hij is een moordenaar op het spoor waarvan de verminkte slachtoffersgevonden worden in zijnden cocons. Hij volgt de moordenaar naar L.A. en ontdekt dat de moordenaar een vrouw is. Zij was als kind gebeten door een zwarte weduwe.
Curse of the Blue Lights (1988) Curse of the Blue Lights (1988)
Een groep tieners rijdt de stad uit en arriveert bij een oud kerkhof op Make-Out Hill. Ze merken twee mysterieuze blauwe lichten op, die zweven in de duistere omgeving. Wanneer ze verder de zaak onderzoeken ontdekken ze dat er onder de grond demonische wezens leven die een oude duivelse godheid terug tot leven willen brengen.
Curse of the Cat People, The (1944) Curse of the Cat People, The (1944)
Vervolg op Cat People uit 1942. Amy Reed, de dochter van Oliver en Alice, lijdt aan waanideeën en kan feit en fictie niet onderscheiden, waardoor ze buitengesloten van haar omgeving raakt. Ze creëert een denkbeeldige vriendin, Irena, de eerste vrouw van haar vader, maar ontmoet op hetzelfde moment Julia Farren, een actrice die vervreemd raakt van haar eigen dochter.
Curse of the Crimson Altar (1968) Curse of the Crimson Altar (1968)
Wanneer zijn broer op mysterieuze wijze verdwijnt, brengt Robert Manning een bezoek aan het afgelegen landhuis waar het laatst iets van hem werd gehoord. Ondanks het feit dat zijn gastheer en diens nicht hem klaarblijkelijk verwelkomen, ontdekt hij een gevoel van dreiging in de lucht. De legende van Lavinia Morley, de Zwarte Heks van Greymarsh, hangt als een vloek over de omgeving.
Curse of the Crystal Eye (1991) Curse of the Crystal Eye (1991)
Een beruchte wapensmokkelaar en een mooie vrouw, ondergaan zware beproevingen om de verloren schatten van Ali Baba te vinden.
Curse of the Dragon, The (1993) Curse of the Dragon, The (1993)
De documentaire belicht het uitzonderlijke leven en de mysterieuze dood van martial-arts ster Bruce Lee. Aan de hand van gevechtsscenes en interviews met acteurs en familieleden wordt een beeld gegeven van de kung-fu expert.
Curse of the Faceless Man (1958) Curse of the Faceless Man (1958)
Archeologen vinden nabij een ruïne in Pompeii een perfect bewaard menselijke figuur, omsloten in lava. Een wetenschappelijk team probeert de geschiedenis en identiteit van deze man te vinden. Het blijkt Quintilus te zijn, een gladiatorenslaaf die gemarteld en ter dood werd veroordeeld voor zijn liefde voor een rijke vrouw. Hij zwoor iedereen te vermoorden die hem weg probeerde te houden bij de vrouw waar hij van hield. Het onderzoek van het wetenschappelijk team wordt bemoeilijkt door verschillende moorden, die mogelijk door Quintilus zijn gepleegd.
Curse of the Fly (1965) Curse of the Fly (1965)
CURSE OF THE FLY is de derde aflevering van de science fiction serie die begon met de klassieker "The Fly." De plot van de fim draait weer om de familie Delambre, maar deze keer is het de zoon van de wetenschapper, Henri Delambre (Brian Donlevy), die geobsedeerd raakt door de teleportatie-experimenten. Martin (George Baker), de oudste zoon van Henri, trouwt met een jonge vrouw die net uit een psychiatrische inrichting is ontsnapt . Henri is hier niet zo blij mee en wil geen pottenkijkers bij zijn wetenschappelijk onderzoek. Wanneer de nieuwe echtgenote van Martin een kast vol met gestoorde mensen vindt, het resultaat van mislukte voorgaande teleportatie-experimenten, waarschuwt zij de politie. Henry probeert te ontsnappen via zijn beruchte transporter. Maar helaas voor de gestoorde wetenschapper ziet de transporter ze nog steeds vliegen.
Curse of the Forty-Niner (2003) Curse of the Forty-Niner (2003)
Een groep vrienden ontdekt goud in een oude mijn. Maar doordat ze het goud meenemen ontwaakt een dode mijnwerker die er alles aan doet om zijn goud te beschermen.
Curse of the Headless Horseman (1974) Curse of the Headless Horseman (1974)
Een spook die gehuld is in een lange zwarte jas, rijdt op een hengst terwijl hij een bloederig hoofd in de armen houdt. Hij jaagt op de gronden van de Calahan Ranch. Een jong koppel, Mark en Brenda, heeft de geïsoleerde ranch geërfd op voorwaarde dat ze na zes maanden winstgevend is, zoniet dan zal de erfenis gaan naar de bizarre Solomon die zelf plannen heeft met de ranch.
Curse of the Jade Scorpion, The (2001) Curse of the Jade Scorpion, The (2001)
C.W. Briggs is de beste verzekeringsonderzoeker in het New York van de jaren '40... althans, dat vindt hij. Vol trots vertelt iedereen die het wil horen hij dat hij elke verzekeringsoplichter te pakken kan krijgen door in de gedachten van de dief te kruipen. De hypnotiserende krachten van de Jade Scorpion zorgen er echter voor dat de gedachten van de dief in Briggs kruipen.
Curse of the Komodo, The (2004) Curse of the Komodo, The (2004)
Op een eiland, driehonderd kilometer van Hawaii, zijn wetenschappers in opdracht van het Amerikaanse leger bezig met genetische experimenten. Eén van die experimenten dreigt nu uit de hand te lopen. Met genetische manipulatie hebben de wetenschappers gigantische varanen (komododraken) gemaakt, groter en sterker dan ze hadden verwacht. De wetenschappers zijn niet in staat deze monsterachtige hagedissen in bedwang te houden. De beesten breken uit. Chaos en paniek zijn het gevolg. De wetenschappers roepen de hulp in van het Amerikaanse leger. Wanneer hulp uitblijft, beseffen de wetenschappers dat het Amerikaanse leger hen in de steek heeft gelaten. Ze zitten als ratten in de val... .
Curse of the Living Corpse, The (1964) Curse of the Living Corpse, The (1964)
Rufus Sinclair was een gemene oude miljonair met een verschrikkelijke angst om levend begraven te worden. Na zijn dood komen zijn familieleden samen in zijn landhuis. Dan verschijnt er een gemaskerde figuur, die de Sinclair-familie langzaam uitmoordt.
Curse of the Maya (2004) Curse of the Maya (2004)
Wanneer een stel verhuist naar een verlaten huis in de bergen, komen ze achter dat het huis is bezeten door een eeuwenoude vloek veroorzaakt door de moordenaar van een Maya gezin. Degene die hen heeft vermoord heeft ze niet goed begraven, want ze zijn terug en hebben honger!
Curse of the Mummy's Tomb, The (1964) Curse of the Mummy's Tomb, The (1964)
Als de egyptologen Dubois, Giles en Bray de tombe van de Egyptische prins Ra ontdekken, eist de Amerikaanse ondernemer en belegger Alexander King dat de schatten en sarcofaag naar Engeland moeten voor een rondreizende tentoonstelling. Eenmaal daar aangekomen, ontdekt iemand met een moordlustige instelling de gevolgen van het doen ontwaken van de al eeuwen dode prins....
Curse of the Pink Panther (1983) Curse of the Pink Panther (1983)
Als Clouseau spoorloos verdwijnt, moet er een zoekactie op touw worden gezet. Charles Dreyfus, de voormalige baas van Clouseau, wil echter voorkomen dat hij gevonden wordt en zorgt ervoor dat de slechtste detective ter wereld op de zaak wordt gezet, de Amerikaan Clifton Sleigh, die net zo onhandig blijkt te zijn als Clouseau zelf.
Curse of the Puppet Master (1998) Curse of the Puppet Master (1998)
Dr. Magrew en zijn dochter Jane hebben de legendarische poppen van poppenspeler André Toulon overgenomen en zijn ondertussen druk aan het experimenteren met nieuwe poppen. Als Magrew dan de niet al te snuggere Robert Wisley ontmoet en ziet wat deze jongen met zijn handen kan, besluit hij Robert een baan aan te bieden waarin hij poppen mag maken. En terwijl Jane langzaam maar zeker gevoelens begint te krijgen voor haar vader's nieuwe werknemer, heeft Dr. Magrew hele andere plannen met de jongen.
Curse of the Queerwolf (1988) Curse of the Queerwolf (1988)
Larry denkt dat hij gebeten is door een travestiet, en begint nachtmerries te krijgen over hillbillies en bezoekjes aan een oude zigeunerin. Bij volle maan begint zijn lichaam te veranderen...
Curse of the Screaming Dead, The (1982) Curse of the Screaming Dead, The (1982)
Drie jagers en hun vriendinnen ontdekken een vergeten slachtveld en begraafplaats uit de Amerikaanse burgeroorlog. Nadat één van de jagers de graven schendt en een dagboek steelt dat toebehoorde aan een legerofficier van het Zuiden, komen de troepen weer in actie.
Curse of the Starving Class (1994) Curse of the Starving Class (1994)
Een Amerikaans gezin koopt een waardeloos stuk grond op aanraden van makelaar Taylor. Het land zou in de toekomst een fortuin op moeten leveren omdat projectontwikkelaars de grond eveneens willen hebben. Het verhaal blijkt een grote leugen te zijn en het gezin raakt in grote moeilijkheden. De vader van het gezin zoekt zijn heil in de drank en de moeder wil naar haar droomstad Parijs om de problemen te ontvluchten. Om haar droom te verwezenlijken verleidt ze op slinkse wijze makelaar Taylor, die haar gezin kapot heeft gemaakt.
Curse of the Stone Hand (1964) Curse of the Stone Hand (1964)
Er heerst een vloek op het landgoed Kent, waar stenen handen in de grond gevonden worden. Eigenaar, Robert Brown, wordt naar de financiële afgrond geholpen en besluit om toe te treden tot een geheime organisatie, die zijn schulden zal betalen. Alleen als elke keer iemand toetreedt tot de organisatie moet een ander lid worden vermoord. Als op een gegeven ogenblik Roberts naam wordt gekozen, blijkt hij verbaast als zijn beste vriend degene is die gekozen is om hem te doden. Jaren later is het huis in handen van een stel met een zoon, die opgroeit tot een sadistische tiran na de dood van zijn ouders. Met een morbide fascinatie voor de stenen handen op het landgoed, trouwt hij met de vriendin van zijn broer, die studeert aan een universiteit. Als die terug keert van zijn studie, wordt hij door zijn sadistische broer dood geschoten.
Curse of the Swamp Creature (1966) Curse of the Swamp Creature (1966)
Diep in het donkere moerasgebied van Texas woont Dr. Simond Trent (Alexander). Hij voert daar mysterieuze experimenten uit op de bewoners van het moerasgebied. Als een groep onderzoekers op zijn laboratorium stuit, besluit hij om één van zijn proefpersonen te veranderen in een reusachtig amfibisch monster.
Curse of the Talisman (2001) Curse of the Talisman (2001)
Jeremy Campbell (Jesse Spencer) moet voor z'n baas op een eeuwenoude, gestolen talisman passen. Ook krijgt hij een beeld mee van een gargoyle dat hij in z'n kelder zet. Als hij zich per ongeluk snijdt aan de talisman, ontwaakt het wezen in z'n kelder en moet hij er alles aan doen om de vernietiging van de stad tegen te houden.
Curse of the Undead (1959) Curse of the Undead (1959)
In een dorp gaan één voor één jonge vrouwen dood door extreem bloedverlies. De zwartgeklede, mysterieuze revolverheld Drake Robey heeft een afkeer voor zonlicht en is net aangekomen in het dorp. Predikant Dan voelt zich genoodzaakt om het dorp en zijn vriendin Dolores Carter te redden...
Curse of the Voodoo (1965) Curse of the Voodoo (1965)
Tijdens een jachttrip doodt een Britse jager een enorme leeuw. Het dier blijkt echter het geheiligde dier van één of andere voodoo-cult te zijn en als de jager weer terug is in Engeland, krijgt hij last van allemaal visioenen en waanbeelden.
Curse of the Werewolf, The (1961) Curse of the Werewolf, The (1961)
Leon Corledo heeft bloed van de wolf in zijn aderen stromen en levert een inwendige strijd om het monster in zich te bedwingen. Het breekt tenslotte los als de liefde van een meisje hem wordt geweigerd.
Curse of the Wolf (2006) Curse of the Wolf (2006)
Dakota is een weerwolf die een manier heeft gevonden om haar weerwolf krachten en impulsen te beheersen en ze verlangt ernaar om een normaal leven te leiden. Ze verbergt zich voor de groep waartoe ze behoorde, maar de groep wil niet dat ze hen achterlaat en ze zoeken en vinden haar. Er volgt een gevecht, waar zal blijken dat alleen de sterkste overleeft.
Curse of the Zodiac (2007) Curse of the Zodiac (2007)
Eind jaren zestig, begin jaren zeventig werd San Fransisco in de greep gehouden door een koelbloedige en mysterieuze seriemoordenaar, die slechts bekend was onder de naam 'The Zodiac'. Hij vermoordde willekeurig en aan de lopende band onschuldige mensen en maakte het de politie en het media moeilijk met zijn onbegrijpelijke raadsels. Diverse instanties raken betrokken bij het sensationele mysterie, maar de moordenaar blijkt iedereen te slim af te zijn.
Curse of the Zombi (1989) Curse of the Zombi (1989)
Een Japanse archeoloog gaat op ontdekkingstocht in Thailand, in de hoop een paar waardevolle kunstschatten te kunnen ontdekken. Helaas graaft hij een oude goudschat op die eigendom is van een eeuwenoud volk, en trekt zich daarmee de woede van een boze Shaman op de hals, die meteen ook een leger zombies op hem afstuurt.
Curse, The (1987) Curse, The (1987)
Een man wordt opgepakt, maar hij probeert de mensen te waarschuwen voor een probleem met het water. Zes maanden eerder stortte er bij een boerderij een bal neer die smolt en in het water terecht kwam. Het fruit en de groenten lijken mooier dan ooit, maar binnenin zijn ze rot. Hetzelfde lijkt met de mensen te gebeuren. De oudste man op de boerderij is erg gelovig en hij denkt dan ook dat ze vervloekt zijn.
Curse, The (1999) Curse, The (1999)
Een zwarte komedie over Frida. Haar dokter zegt dat het pre-menstruale syndroom (PMS) bij haar tussen de oren zit. Haar beste vriend zegt dat het stress is. Maar als Frida uit gaat met mannen eindigen deze uiteindelijk dood. Zal iemand haar geloven dat haar menstruatie zo een verkeerde wending heeft gekregen dat ze in een weerwolf verandert?
Cursed (2005) Cursed (2005)
Tijdens een heldere nacht met volle maan verliezen Ellie (Christina Ricci) en haar broer Jimmy de macht over het stuur en daardoor stort een andere weggebruikster met haar auto in een ravijn. Ze proberen haar te helpen, maar tijdens deze reddingsoperatie worden broer en zus gebeten door een hondachtig wezen. Sindsdien is hun leven niet meer hetzelfde. Het ongeluk blijkt veel meer dan een noodlottige samenloop van omstandigheden. De broer en zus beschikken plotseling over onverklaarbare lichamelijke krachten en zijn allebei enorm prikkelbaar. Ze worden beheerst door oncontroleerbare impulsen en kunnen hun nieuwe dierlijke 'gaven' maar moeilijk in bedwang houden. Het mysterie rond hun vloek moet opgelost worden voordat alles en iedereen meegesleurd wordt in de gevaarlijke klauwen van dit krachtige kwaad.
Curso en Que Amamos a Kim Novak, El (1980) Curso en Que Amamos a Kim Novak, El (1980)
Een Spaanse student in de late jaren '50 heeft een reusachtige bewondering voor de filmster Kim Novak. Hij hangt zijn kamer in het pension waar hij verblijft vol met posters van de actrice. Op een dag ontmoet hij op een fuif een heel mooi meisje dat erg op Kim Novak lijkt. Hij is echter te verlegen om haar te benaderen.
Curtain Call (1999) Curtain Call (1999)
Een jongeman die bang is om te trouwen, genaamd Stevenson Lowe, maakt zijn vriendin kwaad als hij een huis voor zichzelf koopt. Hij komt erachter dat het huis bewoond blijkt te zijn door geesten en tot zijn verbazing leren deze vreemde figuren hem alles over de liefde.
Curtains (1983) Curtains (1983)
Samantha Sherwood is een actrice die veel werkt met regisseur Jonathan Stryker, die wil dat ze zich voor de rol in zijn nieuwste film Audra, op laat nemen in een gesticht om ervaring op te doen. Maar terwijl Samantha vast zit in het gesticht, laat Jonathan zes andere actrices auditie doen voor deze rol. Samantha weet uiteindelijk te ontsnappen en gaat terug naar het oude huis, waar de audities zijn ...
Curucu, Beast of the Amazon (1956) Curucu, Beast of the Amazon (1956)
Rock Dean en Dr. Andrea Romar reizen naar het Amazonewoud om te onderzoeken waarom alle werkers op de plantages in paniek zijn gevlucht. Een inboorling vertelt hen dat ze gevlucht zijn voor de legendarische Curucu, maar de twee wetenschappers geloven daar natuurlijk niets van ...
Custer of the West (1967) Custer of the West (1967)
Aan het einde van de Amerikaanse burgeroorlog kreeg Custer de opdracht de Cheyenne-Indianen onder de duim te houden. Dit lukte echter niet en er zou heel veel bloed vloeien.
Custer's Last Stand (1936) Custer's Last Stand (1936)
Tijdens schermutselingen tussen blanken en Indianen, komt een belangrijke pijl in het bezit van majoor Trent en zijn dochter Barbara. Omdat deze pijl de sleutel vormt naar een verborgen goudschat, worden de onwetende Trent en zijn dochter het doelwit van een roversbende, onder leiding van Tom Blade, die vermomd is als Indiaan. Scout Kit Cardigan en generaal George Armstrong Custer trachten een oorlog te voorkomen, maar de strijd escaleert en eindigt tenslotte in de beruchte slag bij Little Bighorn.
Custodian, The (1993) Custodian, The (1993)
Detective Quinlan heeft zijn vrouw verlaten die kampt met alcohol problemen. Quinlan raakt door onzekerheid, woede en motivatie zichzelf kwijt door de corrupte agenten die zich in zijn omgeving bevinden. Hij houdt zijn brave leventje voor gezien en belandt samen met zijn collega Detective Church in het criminele circuit.
Custodio, El (2006) Custodio, El (2006)
Film over een paar dagen uit het leven van de lijfwacht van een Argentijnse minister. De serieuze, stille Ruben volgt de minister van Nationale Planning als een waakhond. We zien een man die constant gevangen is in een monotoom bestaan van smalle gangetjes en limosines. Buiten het werk om draait Ruben’s leven om zijn doorgeslagen zus (Christina Villamor). Zijn enige uitlaatklep is een verborgen talent voor tekenen, maar het biedt niet voldoende de mogelijkheid om een leven vol bedrukking te verwerken.
Custody (2007) Custody (2007)
Nadat een man zijn vrouw verliest, richt hij zich volledig op het opvoeden van zijn geadopteerde tienerdochter. Hij krijgt echter te maken met haar biologische vader, die haar terug wil. Al snel wordt het een strijd om voogdij.
Customs Agent (1950) Customs Agent (1950)
Bert Stewart is een douanier in China, die zijn collega niet heeft gesteund toen hij werd vermoord. Vanwege deze passiviteit wordt Bert ontslagen. Bert verlaat China en raakt aan de drank. Hij wordt herkend door een smokkelaar, die hem inhuurt om drugs de V.S. binnen te smokkelen. Aan boord van het schip richting de V.S. ontmoet Bert ene Marjorie Reynolds, die, waar hij later achter komt, ook in de smokkelbusiness zit.
Cut (2000) Cut (2000)
Een groep studenten wil de horrorfilm 'Hot Blooded' afwerken waarvan de opnames twaalf jaar geleden werden stopgezet na de moord op de regisseur. Maar hun leraar is niet te vinden voor het plan. Wanneer de groep de bestaande filmopnames bestudeert, vindt er een mysterieuze moord plaats. De studenten volharden en begeven zich naar de originele locatie om de film te vervolledigen. Van bij de eerste opnamedag loopt de situatie echter uit de hand...
Cut Off (2006) Cut Off (2006)
Patricia Burton heeft alles; ze is mooi, ze is slim en ze heeft geld - veel geld. Haar vader James is een miljonair die zijn dochter alles geeft wat ze zich kan wensen, inclusief een toelage van $20,000 per week. James heeft een nieuwe vriendin - die een jaar jonger is dan zijn dochter - en zij overtuigt hem om haar toelage stop te zetten. Patricia is er niet op voorbereid om zonder geld te leven en dus vraagt ze advies aan haar vriend Pauly. Pauly is meestal stoned. Om aan dezelfde hoeveelheid geld te komen waar ze tot nu toe aan gewend waren, komt hij op het idee om een bank te beroven.
Cut Sleeve Boys (2006) Cut Sleeve Boys (2006)
Mel en Ash zijn twee Brits-Chinese homo's die samen gestudeerd hebben. Nadat ze de begrafenis van hun gezamenlijke vriend Gavin hebben bijgewoon bloeit hun vriendschap weer op. Zowel Mel (een stoere ijdeltuit die alleen gelooft in one-night-stands of hooguit een open relatie) als Ash (een zachtaardige jongen die overweegt om transseksueel te worden) worstelen met het ouder worden en de zoektocht naar liefde. Mel wijst Todd, een jongen uit de provincie, af omdat hij zich in zijn vrijheid beknot voelt en Ash komt in contact met Ross, de ex-lover van zijn transseksuele vriendin Diana.
Cut Up (1994) Cut Up (1994)
Politiefotograaf Carl Roman (Hollins) schoot vier jaar geleden, toen hij nog inspecteur was, bij een onderzoek naar een seriemoordenaar per ongeluk een elfjarig meisje dood. Terwijl hij zijn trauma probeert te verwerken duikt er weer een seriemoordenaar op die dezelfde kenmerken heeft als degene die Carl toen op het spoor was. Zijn vriend en vroegere partner vraagt Carl, hem bij te staan in het onderzoek. Naarmate Carl dichter en dichter bij de moordenaar komt, komt het trauma van vier jaar voorheen weer boven en moet Carl zijn ergste nachtmerrie overwinnen, om niet het volgende slachtoffer te worden.
Cutaway (2000) Cutaway (2000)
Een agent verdenkt een groep parachutisten van drugssmokkel. Om bewijzen te verzamelen gaat hij 'undercover' en weet een plaats binnen de groep te veroveren. Al gauw wordt hij gegrepen door de kick van sport. Als hij dan ook nog eens verliefd wordt op een van de leden, moet hij kiezen tussen de wet en zijn nieuwe levensstijl.
Cutter's Way (1981) Cutter's Way (1981)
Alexander Cutter (John Heard), een invalide zeer weerbarstige, alcoholische, vietnamveteraan, besluit een onderzoek op te starten wanneer vriend Richard Bone (Jeff Bridges) volledig ongewild getuige is van een moordzaak. Maar Richard Bone is een wegloper en het kost Cutter de grootst mogelijke moeite om hem mee te laten werken aan de naspeuringen.
Cutter, The (2005) Cutter, The (2005)
John Shepherd is geen gewone politieman. Ooit spoorde hij moordenaars op voor de politie van Los Angeles, maar hij maakte daarbij zoveel slachtoffers dat hij werd weggestuurd, tot grote opluchting van de criminelen. Inmiddels is hij een privé-detective die zich heeft gespecialiseerd in het opsporen van mensen die niet gevonden willen – of kunnen – worden. Zach is een huurmoordenaar met zoveel identiteiten dat zelfs Interpol, de FBI, de CIA en de Mossad het spoor bijster raken. Hij is ingehuurd door Gustav Speerman, een voormalige hoge nazi-officier die in Los Angeles door het leven gaat als Simon Heschel. Van hem krijgt Zach de opdracht het uit bijbelse tijden stammende borstsieraad van Aäron in handen te krijgen. Dat bevat namelijk de twee kostbaarste diamanten ter wereld.
Cutthroat Alley (2003) Cutthroat Alley (2003)
In de wijk South Central is een serie-moordenaar aan de gang. Hij jacht op zijn slachtoffers en snijdt vervolgens hun keel open. Drie jonge kerels uit de wijk zijn vastbesloten de moordenaar te stoppen.
Cutthroat Island (1995) Cutthroat Island (1995)
Jamaica, 1668. Morgan Adams' vader was een illustere piraat. Van hem heeft ze op zijn sterfbed de helft van een kaart gekregen, waarop de coördinaten staan waar een schat begraven ligt. Maar Morgan heeft ook nog een ander doel: ze wil de dood van haar vader, die door zijn broer Dawg Brown werd omgebracht, wreken. Om aan beide missies te kunnen beginnen, probeert ze de bemanning van haar vaders boot te overhalen om met haar mee te varen naar Cutthroat Island, waar de schat begraven ligt...
Cutting Class (1989) Cutting Class (1989)
Paula Carson is een buitengewoon populaire verschijning op school. De knappe meid brengt menig jongenshart op hol. Vooral haar klasgenoten en eeuwige rivalen Dwight en Brian raken in de ban. Dwight is de populaire bink, Brian zijn stille tegenpool. Op hem rust nog altijd de verdenking van moord op zijn vader. Brian is net ontslagen uit een psychiatrische kliniek. Zodra hij weer terug is op school, vallen er opnieuw slachtoffers in de buurt. De vraag die de meeste mensen bezighoudt is, of Brian het moorden niet kan laten. Slechts een enkeling verdenkt Dwight. Die wil per slot van rekening Paula niet in de armen van zijn rivaal vinden...
Cutting Edge 3: Chasing the Dream, The (2008) Cutting Edge 3: Chasing the Dream, The (2008)
Zach (Matt Lander) en Celeste (Sarah Gadon) zijn samen een ijsschaats duo. Wanneer Celeste haar enkel kneust is Zach genoodzaakt een andere partner te zoeken. Zijn oog valt op de vrouwelijke ijshockeyspeelster Alexandra (Francia Raisa). Alexandra is nog een ruwe diamant die nog heel erg geslepen moet worden. Weten Zach en Alexandra zich klaar te maken voor de internationale spelen in Parijs?
Cutting Edge, The (1992) Cutting Edge, The (1992)
Kate is een getalenteerde maar over het paard getilde kunstschaatster. Haar schaatspartners zijn een voor een niet goed genoeg voor haar, maar ze moet en zal meedoen aan de Olympische spelen. Doug is een stoere jongen die lid is van het Amerikaanse ijshockeyteam tijdens de spelen in 1988 in Calgary. In de wedstrijd tegen West-Duitsland raakt hij zodanig geblesseerd, dat hij nooit meer in de nationale selectie kan spelen. Dan komt er iemand op het idee om van Kate en Doug een kunstschaatskoppel te maken...
Cutting Edge: Going for the Gold, The (2006) Cutting Edge: Going for the Gold, The (2006)
Jackie (Romano) is, net als haar ouders, een kunstschaatster, maar door een blessure heeft ze altijd een schaatspartner nodig. Op vakantie in Californië ontmoet ze Alex (Thomas), een getalenteerde surfer en skater, en ze worden verliefd. Ze besluiten om samen mee te doen aan een kunstschaatswedstrijd. Het vervolg en tevens een remake van de film 'The Cutting Edge' uit 1992.
Cutting Edge: The Magic of Movie Editing, The (2004) Cutting Edge: The Magic of Movie Editing, The (2004)
Een documentaire, waar aan de hand van filmfragmenten, door zowel regisseurs als editors specifieke elementen worden uitgelegd over de montage. Chronologisch gaat de documentaire van de "studio-editors" in de jaren '20 en '30 totaan de hedendaagse cinema van Quentin Tarantino en Alexander Payne.
Cutting Room (2006) Cutting Room (2006)
Filmmaker Ed Smith is bezig met zijn nieuwste film. Helaas zijn de normale probleempjes bij het maken van een film niet het enige obstakel. Er blijkt ook nog eens een moordenaar rond te lopen die de film in gevaar brengt. Smith houdt echter stug vol en probeert zijn film af te krijgen.
Cutting, The (2000) Cutting, The (2000)
Film gaat over 2 personen die 'iets' gedaan hebben en nu is er een derde die naar hen op zoek is om hen te vermoorden. Om aan de moordenaar te ontsnappen gaat de eerste noordwaarts en de tweede zuidwaarts. Toch komen ze elkaar opeens tegen, samen met de derde....
Cyber Koelies (2006) Cyber Koelies (2006)
Ontdek de bizarre wereld van jonge chinezen die hun geld verdienen met de beruchte game ‘World Of Warcraft. Documentairemaker Floris-Jan van Luyn belicht het leven van beroepsmatige Chinese gamers, die betaald krijgen om personages van spelers uit het Westen te verbeteren. Deze verrijkte personages worden doorverkocht aan westerlingen die het spel pas interessant genoeg vinden om te spelen als hun karakter extra vaardigheden heeft.
Cyber Seduction: His Secret Life (2005) Cyber Seduction: His Secret Life (2005)
Justin is een populaire leerling op een middelbare school en is ook een recordhouder in het zwemteam. Hij heeft een leuke vriendin en een goede band met zijn ouders. Dit alles verandert wanneer hij verslaafd raakt aan online-pornografie.
Cyber-C.H.I.C. (1989) Cyber-C.H.I.C. (1989)
Dr. Von Colon heeft net de laatste hand gelegd aan zijn beste uitvinding ooit: Robo-C.H.I.C. Deze robot die de misdaad bestrijdt, is gemaakt in de vorm van een Playboy Playmate. Robo-C.H.I.C. is net op tijd klaar, want een ingenieur met kwade plannen heeft een aantal atoombommen gebouwd en dreigt die te laten ontploffen.
Cyber-Tracker 2 (1995) Cyber-Tracker 2 (1995)
Politiekapitein Eric Phillips werkt nauw samen met de Cybertrackers, de half-mensen en half-robots die door niets of niemand te verslaan zijn. Zij redden hem reeds meermaals het leven en hielpen hem en zijn team dikwijls hun slag thuishalen. Erics vrouw Connie heeft het niet zo begrepen op de Cybertrackers. Zij werkt hard als journaliste en is dagelijks in de nieuwsbulletins te bewonderen. Op een ochtend zet Eric de TV aan om te zien hoe zijn vrouw de gouverneur interviewt, maar hij krijgt een heel ander scenario te zien. Hij moet met lede ogen toekijken hoe zijn vrouw in een soort van trance de gouverneur voor de camera neerschiet.
Cyberflic (1997) Cyberflic (1997)
De twaalfjarige Lily, dochter van een politieagent die tijdens zijn dienst doodgeschoten is, helpt politieman en computerexpert Bill Skims om een einde te maken aan de praktijken van de gewetenloze wapenhandelaar Abel van Axel. Als ook Skims komt te overlijden, vindt Lily hem als hologram-geest terug in haar computer, waarop beiden alsnog Van Axel in het nauw proberen te drijven.
Cyberjack (1995) Cyberjack (1995)
Een ex-agent wordt conciërge in een biochemisch laboratorium waar een dodelijk virus wordt ontwikkeld. Een terrorist dringt het gebouw binnen met de bedoeling zich het virus toe te eigenen. De ex-agent voelt zich onmiddelijk verantwoordelijk en is vastbesloten de terrorist tegen te houden.
Cybermutt (2002) Cybermutt (2002)
Als de verstrooide professor Alex voor een rijdende auto stapt, offert de hond van Nino, Rex zich op, om het leven van Alex te redden. Als dank opereert Alex de hond en implanteert een computerchip in de hond om hem superkrachten te geven. Maar de vijanden van Alex willen de chip en Rex wordt een speurhondmisdaadbestrijder en zal Nino moeten redden.
Cybernator (1991) Cybernator (1991)
Detective Brent McCord raakt verwikkeld in een samenzwering, waarbij cyborgs bedoelt voor oorlogsvoering op hol slaan en aan het moorden slaan. McCord moet zien uit te zoeken waarom de cyborgs op hol slaan, en wie er verantwoordelijk voor is.
Cyberpunk (1990) Cyberpunk (1990)
Documentaire over het begrip 'cyberpunk'. Er wordt stil gestaan over hoe we in deze constante veranderlijke wereld en in de nabije toekomst het begrip 'cyberpunk' moeten opvatten. Aangevuld met interviews met cyberpunk auteur William Gibson en drugs goeroe Timothy Leary.
CyberTracker (1994) CyberTracker (1994)
In de bar Moguls hangt veel uitschot rond. Plots stapt er een man binnen die praat met een computerstem en die over de bijzondere gave beschikt om criminelen en moordenaars te herkennen. Hij aarzelt dan ook geen moment om enkelen van hen met één dodelijk schot te elimineren. Deze actie kadert in het nieuwe systeem van de Amerikaanse overheid om computergestuurde rechtvaardigheid in te voeren. Er komt echter heel wat tegenkanting op deze vorm van robotische executie. Niet alleen van de bevolking en de pers, maar ook van de misdadigers zelf.
Cyborg (1989) Cyborg (1989)
Het Amerika van de 21ste eeuw is vervallen tot een ware nachtmerrie, waarin ordeloosheid en een dodelijke plaag regeren. Alleen Pearl Prophet, half-mens/half-robot, bezit de kennis om een vaccin tegen de ziekte te ontwikkelen. Maar tijdens haar zoektocht wordt zij gevangen genomen door een mensenetende bende onder leiding van Fender Tremolo (Vincent Klyn), die het vaccin voor zichzelf willen houden om de wereld te domineren. Maar gelukkig is er de zwaardvechtende held Gibson Rickenbacker (Jean Claude van Damme) die met ware doodsverachting het ultieme kwaad zal bestrijden...
Cyborg 009 Gekijô Ban: Chô Ginga Densetsu (1980) Cyborg 009 Gekijô Ban: Chô Ginga Densetsu (1980)
De cyborgs op Aarde werken niet langer in dienst van de mens. Hier komt echter verandering in wanneer er man op Aarde landt en de bewoners van Aarde waarschuwt voor de mysterieuze Zoa die het hele universum wil veroveren.
Cyborg 2 (1993) Cyborg 2 (1993)
In het jaar 2074 maakt het Pinwheel bedrijf een cyborg genaamd Cassandra Reese, die bijna een normaal mens. Ze is ontworpen om door middel van verleiding in hoofdkwartiers te komen, om vervolgens te ontploffen. Het gaat echter helemaal verkeerd wanneer ze gevoelens krijgt voor Colson Ricks, een mens. Hij valt ook voor haar en met de hulp van Mercy ontsnappen ze uit het bedrijf. PinWheel stuurt Danny Bench achter ze aan om ze te vermoorden.
Cyborg 2087 (1966) Cyborg 2087 (1966)
In het jaar 2087 is het verboden om vrij te denken en worden de gedachten van de bevolking gecontroleerd door de overheid. Een groepje rebellen, de Free Thinkers, stuurt een cyborg naar het jaar 1960 om de wetenschapper uit te schakelen die de uitvinding zal doen die uiteindelijk tot de ondergang van de mensheid zal leiden.
Cyborg 3: The Recycler (1994) Cyborg 3: The Recycler (1994)
Cash, de heldin uit de vorige film, is ontsnapt en leeft inmiddels in de Free Zone, waar de cyborgs in alle rust kunnen leven. Helaas krijgt ze algauw problemen met de biomechanische onderdelen van haar lichaam en besluit om de bekende dokter Silica op te zoeken. De dokter stelt echter een ongewone diagnose, die nog nooit eerder bij een cyborg werd vastgesteld: Cash is in verwachting.
Cyborg Cop (1993) Cyborg Cop (1993)
Ex-agent Jack krijgt een telefoontje van zijn broer in nood, Phillip. Jack vertrekt naar het Caribische eiland St. Keith en wil zijn broer te hulp schieten. Hij weet alleen niet dat de diabolische wetenschapper Kessel mensen transformeert tot cyborgs en die verkoopt als killer-robots.
Cyborg Cop II (1995) Cyborg Cop II (1995)
Een politieagent is getuige van de gruwelijke moord op zijn partner en zorgt ervoor dat de moordenaar, een beruchte terrorist, op de elektrische stoel terecht komt. Wat hij echter niet weer is dat de moordenaar na zijn dood zal worden omgebouwd tot een Cyborg Cop, een bionische robot, die de strijd met de misdaad zal moeten aangaan. Helaas is de nieuwe robot niet stabiel, en vermoordt de wetenschappers die hem tot leven hebben gewekt. Het is nu aan de politie om de cyborg tegen te houden.
Cyborg Cop III (1996) Cyborg Cop III (1996)
Dr. Phelps is een geschifte wetenschapper die mensen kidnapt en verandert in gewetenloze cyborgs. Max is een plichtsbewuste agent die alles in het werkt stelt om Phelps te stoppen.
Cyborg, Il Guerriero d'Acciaio (1989) Cyborg, Il Guerriero d'Acciaio (1989)
Een androïde van het Amerikaanse Ministerie van Defensie is de perfecte soldaat: de robot heeft geen menselijke gevoelens en is gebouwd om te vernietigen. Als laatste opdracht wordt de androïde naar een Caribisch eiland gestuurd om daar een vrouw en haar zoontje te beschermen.
Cycle Psycho (1972) Cycle Psycho (1972)
Een zakenman huurt een man in om zijn vrouw te vermoorden. De moordenaar begint vervolgens de man te chanteren. Hij moet jonge meisjes leveren die de moordenaar dan kan martelen. Hij sluit een overeenkomst met een motorbende die de meisjes moet leveren.
Cycle Savages, The (1969) Cycle Savages, The (1969)
Bruce Dern is Keeg, de sadistische leider van een geweldadige motorbende. Wanneer een tekenaar, Romko (Chris Robinson), zomaar wat tekent en daarbij dus ook de bende van Keeg, is hij meteen het mikpunt van haat en geweld. Keeg wil er alles aan doen om Romko's tekeningen te vernietigen (dit in verband met de vrouwen die hij "vindt" voor de prostitutie), zodat de politie ze niet te zien krijgt. Romko laat het er niet bij zitten en vecht terug.
Cycle Vixens (1978) Cycle Vixens (1978)
Drie tienermeiden hebben genoeg van hun saaie leventje in Colorado. Ze springen op hun motorfietsen en vertrekken richting California want ze willen de zee zien. Onderweg worden ze aangevallen, gedrogeerd en verkracht door een bende motorrijders. En dit is pas het begin van een hoop ellende.
Cyclomania (2001) Cyclomania (2001)
De vrienden K en Eetu zetten alles op alles om te slagen als topwielrenner. Eetu wil uit het team stappen, wanneer hij door de trainer gepasseerd wordt en K als kopman wordt aangewezen. K weet echter dat hij zonder de steun van Eetu nooit kans maakt op het kampioenschap.
Cyclone (1978) Cyclone (1978)
Een groep mensen op een cruise komt terecht in een wervelwind, die hun boot uit zijn koers slaat. Ze belanden ergens in de oceaan en worden omringd door mensenetende haaien. Omdat ze dreigen te verhongeren overwegen ze de lichamen van de doden als voedsel te gebruiken.
Cyclone (1987) Cyclone (1987)
Rick Davenport heeft de ultieme motor ontwikkeld; de Cyclone. Deze grote motor, welke maar liefst 5 miljoen dollar waard is, is uitgerust met raketten en lasergeweren en is daarmee een erg geliefd voorwerp bij het grote publiek. Als Rick komt te overlijden is het vervolgens aan zijn vriendin Teri Marshall om te zorgen dat de Cyclone niet in de verkeerde handen valt. Ze kan niemand meer vertrouwen.
Cyclone Tracy (1986) Cyclone Tracy (1986)
20 december 1974. De inwoners van de plaats Darwin maken zich klaar voor kerstavond. Wat ze niet weten is dat er een tropische storm genaamd "tracy" richting Darwin raast. De autoriteiten proberen de mensen nog te waarschuwen maar het is al te laat.
Cyclops, The (1957) Cyclops, The (1957)
Susan Winter begint aan een gevaarlijke expeditie naar het Amazonewoud, in de hoop haar man te vinden, die daar met zijn vliegtuig is neergestort. Helaas stort ook zij met haar vliegtuig neer, en samen met haar crew belandt ze in een afgelegen vallei die bewoond wordt door gemuteerde monsters en een gevaarlijke, gemuteerde, eenogige reus.
Cynara (1932) Cynara (1932)
Het verhaal handelt over een Londense advocaat die een relatie heeft met een jong meisje uit het arbeidersmilieu. De affaire met het meisje zet zijn huwelijk zwaar onder druk.
Cypher (2002) Cypher (2002)
Morgan Sullivan is een gewone man. Hij is getrouwd en woont in een goede wijk in California. Wanneer hij een freelance-baantje aanneemt zit hij al snel tot zijn oren in de wereld van bedrijfsspionage. Hij wordt hierin geholpen door de mysterieuze Rita.
Cypress Edge (1999) Cypress Edge (1999)
Beau's zus is onder mysterieuze omstandigheden om het leven gekomen. Beau keert terug naar New Orleans om van daaruit een onderzoek te starten naar haar dood. Al gauw blijkt dat ook de FBI met de zaak bezig is en dat er meer aan de hand is dan Beau eerst dacht.
Cyrano de Bergerac (1950) Cyrano de Bergerac (1950)
Frankrijk 1640: Cyrano, de charismatische dichter met de absurd grote neus is hopeloos verliefd op de mooie Roxanne. Zij, op haar beurt, vertelt Cyrano in vertrouwen haar liefde voor de mooie maar verlegen Christian. Cyrano besluit Christian te helpen door liefdesbrieven uit zijn naam aan Roxanne te schrijven, uiteindelijk met een tragisch einde als resultaat.
Cyrano de Bergerac (1962) Cyrano de Bergerac (1962)
Cyrano de Bergerac (Christopher Plummer) is een zeer bekwame soldaat maar daarnaast ook een goede dichter. Hij is hopeloos verliefd op zijn nichtje maar durft haar dat niet te bekennen vanwege de enorme omvang van zijn neus. Als blijkt dat zijn nichtje wel oog heeft voor een andere jonge soldaat geeft Cyrano de hoop op. De relatie met de andere soldaat blijkt echter passieloos en Cyrano krijgt met beide medelijden.
Cyrano de Bergerac (1990) Cyrano de Bergerac (1990)
De film vertelt het verhaal van de dichter en filosoof Cyrano die verliefd wordt op zijn mooie nicht Roxanne. Hij durft echter niet op haar af te stappen vanwege zijn grote neus. De ironie wil dat de knappe maar doorsnee Christian Cyrano vraagt of hij hem wil helpen om Roxanne voor zich te winnen .
Cyrano et D'Artagnan (1963) Cyrano et D'Artagnan (1963)
Cyrano de Bergerac en musketier D'Artagnan sluiten een pact om de revolutie de kop in te drukken. Beiden strijden moedig om de monarchie stevig in het zadel te houden, maar wanneer twee hofdames hun levens ondersteboven zetten, denken ze de ware liefde gevonden te hebben.
Człowiek z Żelaza (1981) Człowiek z Żelaza (1981)
Maciek Tomczyk is de zoon van Birkut, een populaire leider van de werkende klasse. Zijn vader werd omgebracht tijdens de rellen in 1970. Ook Tomczyk's faam stijgt binnen de Solidariteitspartij. Winkel, een slappe TV-journalist, krijgt de opdracht van de staat het leven van Tomczyk na te gaan. Het is de bedoeling hem in diskrediet te brengen en daarmee de hele Solidariteitspartij.
Człowiek z Marmuru (1977) Człowiek z Marmuru (1977)
Een bouwvakker is zo goed in zijn vak dat hij een nationale held wordt. Een documentairemaakster volgt hem en ontdekt dat de man zijn nieuwe roem gebruikt om te strijden voor rechten van arbeiders. De overheid doet vervolgens hard haar best de prestaties van de man teniet te doen.
Czardasfürstin, Die (1951) Czardasfürstin, Die (1951)
Waar de beroemde revue-ster Sylva Varescu (Marika Rökk) ook optreedt, overal brengt zij de mannen het hoofd op hol. In Buenos Aires valt een plantagebezitter voor haar en op Sicilië wordt een rijke koopman op haar verliefd. En nu is de Hongaarse graaf Edwin von Weylersheim (Johannes Heesters), die de betoverde zangeres in Rome zag optreden, voor haar charmes gevallen. Sylva ziet de verliefde graaf eerst als de zoveelste aanbidder, maar moet dan ontdekken dat deze man een stuk aanhoudender is dan alle anderen. Edwin von Weylersheim is zelfs zo onder de indruk van de mooie Sylva dat hij zelfs zijn verloofde vergeet.
Cześć Tereska (2001) Cześć Tereska (2001)
Tereska woont met haar ouders en jonger zusje in een van de vele grauwe appartementsblokken die tijdens het communisme werden gebouwd. Haar vader drinkt af en toe, haar moeder is een kwezel, die Tereska’s zusje duidelijk boven haar verkiest. Om aan dit saaie bestaan te ontsnappen zou Tereska graag modeontwerpster worden. Op school ontmoet ze Renata, naar wie ze opkijkt en die haar sterk beïnvloedt. Ze rookt haar eerste sigaret, drinkt haar eerste glas wijn, heeft haar eerste (nare) seksuele ervaringen. Maar ze beseft ook wel dat dit niet het leven is waarvan ze droomt. De enige die haar min of meer begrijpt is Edzio, een gehandicapte bewaker met wie ze het goed kan vinden. In zijn gezelschap lijkt ze af en toe zelfs gelukkig. Maar hij respecteert haar vriendschap en gevoeligheid nauwelijks en eens te meer voelt Tereska zich afgewezen.
Czeka na Nas Swiat (2006) Czeka na Nas Swiat (2006)
Piotr Novak is dertig maar parasiteert nog onbeschaamd op zijn moeders pensioentje. Op een dag heeft zij haar geld niet ontvangen, net voordat ze zelf drie weken naar een kuuroord gaat. Piotr staat voor de opgave om de komende weken op eigen benen te gaan staan. Hoe komt hij aan geld en eten? En zit de boze buitenwereld wel op Piotr te wachten?
Cztery Noce z Anna (2008) Cztery Noce z Anna (2008)
Leon Okrasa werkt in een ziekenhuis van een klein stadje. Ooit was hij getuige van een brutale verkrachting. Het slachtoffer, Anna, werkt nu bij hem in het ziekenhuis als verpleegster. Leon raakt geobsedeerd door Anna en bespioneert haar dag en nacht. Op een nacht klimt hij zelfs via het raam haar slaapkamer binnen terwijl ze licht te slapen. Tot hoe ver zal hij gaan?
Çöl (1983) Çöl (1983)
Een politieagent heeft zijn handen vol aan het arresteren van gestoorde criminelen. Ook gebeurt het een en ander in zijn privé-leven dat zijn terugslag heeft op zijn werk.
Çöpçüler Krali (1977) Çöpçüler Krali (1977)
Het verhaal gaat over het leven van Apti, die als vuilnisman de wijk schoonhoudt. Een ambtenaar van de gemeente probeert uit jaloezie, met zijn hiërarchische bevoegdheden Apti zo veel mogelijk tegen te werken. Beiden zijn namelijk verliefd op de schoonmaakster Hacer en doen er alles aan om met haar te kunnen trouwen. Als Hacer besluit met Apti te trouwen -tot ieders verbazing- staat de hele wijk op zijn kop...
Cœur au Poing, Le (1998) Cœur au Poing, Le (1998)
Louise is ongelukkig. Haar ouders zijn dood en van het contact met haar oudere zus moet ze het ook al niet hebben. Ze zoekt troost in poëzie of bij haar minnaar die echter getrouwd is en alleen tussen 5 en 7 tijd voor haar heeft. Louise heeft een oplossing: Ze klampt willekeurige personen op straat aan en biedt zichzelf aan voor precies een uur. De reacties lopen uiteen. Sommigen reageren negatief, sommigen tonen medelijden, anderen denken dat het haar om seks te doen is.
Cœur de Lilas (1932) Cœur de Lilas (1932)
Als de eigenaar van een fabriek dood wordt aangetroffen, wordt één van de arbeiders beschuldigd van de moord. Detective André Lucot is echter niet overtuigd van de man zijn schuld en verdenkt de mooie Lilas van de misdaad. Hij wint haar vertrouwen en als hun vriendschap in liefde verandert geeft ze haar gruwelijke geheim prijs.
Cœur des Hommes, Le (2003) Cœur des Hommes, Le (2003)
Vier vrienden. Alex, Antoine, Jeff en Manu. Vier mannen van vandaag, sterk en toch onrijp. Ze zijn al sinds 25 jaar vrienden en zien elkaar geregeld. Maar deze lente is speciaal. Ze worden geconfronteerd met de gebeurtenissen van hun levens: het trouwen van een dochter, het overlijden van een vader, een ontrouwe vrouw...
Cœur en Hiver, Un (1992) Cœur en Hiver, Un (1992)
Hij is niet geslaagd aan het conservatorium maar bouwt nu zeer succesvol violen. Zijn baas is meer zijn partner, al zal hij hem nooit een vriend noemen omdat zijn hart te winters is om vriendschap te voelen. Zijn baas krijgt nu een zeer mooie dame, die door het werk ook veel met hem omgaat.
Cœur Fantôme, Le (1996) Cœur Fantôme, Le (1996)
Phillipe (Luis Rego) is een schilder van middelbare leeftijd. Hij heeft samen met Annie (Evelyne Didi) twee kinderen. Zijn relatie met Annie is vol liefde maar de passie is al jaren verdwenen. Dan ontmoet hij Justine (Aurélia Alcaïs), die zet hem aan het denken. Phillipe herinnert zich de tijden waarin hij gelukkiger was en een enorm verlangen begint in hem te branden.
Cœur Gros comme Ça, Un (1962) Cœur Gros comme Ça, Un (1962)
Een jonge Afrikaanse bokser besluit om naar Parijs te gaan om het daar te gaan maken in de bokswereld. De camera volgt hem als hij verschillende Parijsenaars ontmoet, een kamer huurt, interessante vrouwen ontmoet, een waarzegster raadpleegt, en vooral zijn training start die hem naar zijn eerste wedstrijd zal brengen.
Cœur Qui Bat, Un (1991) Cœur Qui Bat, Un (1991)
Mado wordt op straat gevolgd door een man. Hij biedt haar aan om samen naar een hotel te gaan en zij gaat op de uitnodiging in. Ze beleven een korte affaire en besluiten elkaar nooit meer te zien, want Mado is getrouwd met Jean en heeft een tienerzoon. Maar Yves heeft haar telefoonnummer. Op een dag belt Mado hem...
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 -65- 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77
  © 2007-2011 AllMy.nl
Welkom gast!
Inloggen | Aanmelden
[x]
Inloggen


Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Aanmelden
[x]
Uitloggen


Je bent al uitgelogd!