Zoek op tag | Films | Mijn Films | Verlanglijst | Films gezien | Uitgeleende films | Favorieten
   0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
  -1- 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
Zoeken:
V Avguste 44-go (2001) V Avguste 44-go (2001)
De film speelt zich af in Wit-Rusland in augustus 1944. Een aantal officieren van de Russische inlichtingendienst krijgt slechts drie dagen de tijd om een Duitse radio operator, die zich voordoet als Sovjet soldaat, achter de Russische linies te ontmaskeren, vlak voordat een belangrijk offensief begint.
V Dvizhenii (2002) V Dvizhenii (2002)
Sasha Gurjev is een beroemd en onvermoeibaar journalist. Gurjev zoekt de sensatie en krijgt geld daarvoor. Maar meestal komt hij in de problemen. Terwijl hij op zoek is naar nieuwe verhalen wordt hij door vrouwen achtervolgd. Uiteengescheurd tussen corrupte geschiedenissen, allerhande vrienden, vrouwen en echtgenotes, kan Gurjev zijn levenswandel niet veranderen.
V for Vendetta (2005) V for Vendetta (2005)
In een futuristische toekomst is Groot-BrittanniŽ een totalitaire staat geworden. Tegen deze achtergrond wordt de jonge vrouw Evey (Natalie Portman) van de dood gered door een gemaskerde man, beter bekend als "V". V is weergaloos en charismatisch, maar vooral meester in list en bedrog en zeer bekwaam in de vechtkunst. Hij ontketent een revolutie als hij twee belangrijke regeringsgebouwen opblaast en het door de regering gecontroleerde radio- en TV-station overneemt. V spoort zijn burgervrienden aan in opstand te komen tegen de tirannie en onderdrukking van het onmenselijke schrikbewind. Als Evey de waarheid blootlegt over V's mysterieuze achtergrond en hiermee ook de waarheid over zichzelf ontdekt, is zij zijn onwaarschijnlijke bondgenoot in de strijd voor vrijheid en gerechtigheid in een samenleving die geplaagd wordt door wreedheid en corruptie...
V Toj Strane... (1997) V Toj Strane... (1997)
Zolang de vrouwen kijven en de mannen zicht op de wodkafles houden gaat alles wel goed daar in het noorden van Rusland. Iedere vorm van initiatief lijkt echter doem en onheil met zich mee te brengen. De goeiige Nikolai werkt zich te pletter, maar heeft daar niet meer aan overgehouden dan een maagzweer, een dominante vrouw en een nog dominantere schoonmoeder. Als het dorpshoofd hem wil belonen met een reisje komt hij onherroepelijk in de problemen.
V Word, The (2006) V Word, The (2006)
Twee verveelde tieners maken de vergissing om voor de kick in te breken in een mortuarium. Ze krijgen hier al snel spijt van als blijkt dat ze niet de enigen zijn die door het dodenhuis dwalen. De afschuwelijke straf die ze moeten ondergaan voor de inbraak is vele malen erger dan hun misdaad.
Všichni Moji BlŪzcŪ (1999) Všichni Moji BlŪzcŪ (1999)
Terwijl de Nazi's zich klaar maken om Tsjechoslowakije binnen te vallen, helpt de jonge Britse effectenmakelaar Winton 669 Joodse kinderen ontsnappen. We volgen het verhaal van David die ťťn van die kinderen was.
V.D. (1961) V.D. (1961)
Een jonge getalenteerde atleet van de middelbare school is van plan te gaan trouwen. De huwelijksplannen dreigen echter stuk te lopen door zowel een geslachtsziekte als een meisje dat nieuw in de stad is komen wonen en die een ware femme fatale blijkt te zijn. Zijn trainer en de dokter proberen beide de sportman weer op het rechte pad te krijgen.
V.I. Warshawski (1991) V.I. Warshawski (1991)
V.I. Warschawski is een freelance privť-detective in Chicago. Na een avondje stevig drinken ontmoet ze ex-ijshockeyer Boom Boom Grafalk en een romance is aanstaande. Dan staat Boom Boom opeens voor de deur met zijn 13-jarig dochtertje en vraagt aan Warschawski of zij een tijdje op haar kan passen. Ze stemt toe, maar Boom Boom wordt dezelfde avond nog vermoord.
V.I.P.s, The (1963) V.I.P.s, The (1963)
De turbulente levens van een groep passagiers op weg naar New York kruisen elkaar in de VIP-ruimte. Als er mist opkomt zijn de passagiers gedwongen een nachtje in het hotel op het vliegveld door te brengen. Dit heeft zo zijn invloed op de plannen van de reizigers en drastische wijzigingen en spanningen zijn het gevolg.
V2 - Jšštynyt Enkeli (2007) V2 - Jšštynyt Enkeli (2007)
Na een rockconcert wordt een dame van lichte zeden op haar weg naar huis vermoord. De hoofdverdachte van de moord is een plaatselijke autohandelaar, maar hij zegt onschuldig te zijn. Door alle negatieve publiciteit doet hij slechte zaken en de politie weet maar niet de echte dader op te sporen. Daarom huurt de autohandelaar een vriend in die de onderste steen boven moet krijgen.
V: The Final Battle (1984) V: The Final Battle (1984)
In V: The final battle wordt de climax bereikt van het verhaal dat met V begon in een heroische strijd om de wereld te redden. Het verhaal begint met de vreselijke ontdekking dat de mensachtige wezens eigenlijk gemuteerde reptielen zijn. Een andere mijlpaal is de geboorte van het eerste gemengde kind. Maar de climax komt er wanneer de gruwelijke aftelling naar de nucleaire Dag des Oordeels een aanvang neemt. Hier begint ... of eindigt de mensheid.
Va Ankaboot Amad (2002) Va Ankaboot Amad (2002)
Tussen 2000 en 2001 worden zestien vrouwen vermoord in de stad Mashhad, te Iran. Seriemoordenaar Saeed Hanaei bekent de moorden en vertelt in een interview wat hem dreef tot de verschikkelijke moorden.
Va Savoir (2001) Va Savoir (2001)
Camille keert na drie jaar weer terug naar Parijs als actrice bij een Italiaans theatergezelschap. De toneelgroep is naar de Franse hoofdstad afgereisd om een stuk van Pirandello op te voeren. Haar vriend Ugo is de regisseur en belangrijkste acteur van het gezelschap. Hoewel Camille ogenschijnlijk erg blij is met haar werk en liefdesleven, vindt ze het erg moeilijk om in Parijs met haar verleden te worden geconfronteerd. Terwijl Ugo zich zorgen maakt om de teleurstellende kaartverkoop, komt Camille weer in contact met haar ex-vriend Pierre, een professor in de filosofie.
Va Voir Maman, Papa Travaille (1978) Va Voir Maman, Papa Travaille (1978)
Een gehuwde vrouw heeft een relatie met een gescheiden man. Beiden komen ze tot de vaststelling dat de aanwezigheid van hun kinderen hun romance erg bemoeilijkt. Ze kunnen elkaar alleen maar weerzien dankzij hun herhaaldelijke leugens en deze situatie wordt uiteindelijk voor beiden onhoudbaar.
Va' Dove Ti Porta Il Cuore (1996) Va' Dove Ti Porta Il Cuore (1996)
Na de dood van haar oma Olga wordt Marta als enige erfgename geconfronteerd met het feit dat Olga haar haar hele leven leugens verteld heeft. Marta komt te weten dat haar moeder overleden is na een ruzie met Olga, waarna zij het kind opvoedde.
Va, Petite! (2002) Va, Petite! (2002)
De 12 jaar oude Marie loopt van huis weg als haar ouders het idee opvatten om haar naar een kostschool te sturen. De 35 jaar oude FranÁois keert na vijf jaar op zee terug naar het vasteland om de liefde van zijn leven te zoeken. Tijdens zijn zoektocht kruisen zijn wegen met die van Marie die op zoek is naar een wereld zonder leugens.
Va, Vis et Deviens (2005) Va, Vis et Deviens (2005)
1984, hongersnood in Afrika. Duizenden Afrikanen uit 26 landen worden door de honger naar een vluchtelingenkamp in Soedan gedreven. Op initiatief van IsraŽl en de Verenigde Staten van Amerika, wordt een actie op poten gezet om de Ethiopische Joden naar IsraŽl over te brengen. Een christelijke moeder dwingt haar zoontje van 9, om zich aan te geven als Jood en zich zo te redden van de hongersdood. Officieel aangegeven als wees, komt het kind aan in het Heilige Land waar het geadopteerd wordt door een Franse familie uit Tel Aviv. Hij groeit op met de angst dat zijn dubbele leugen uitkomt: noch Jood, noch wees, enkel een zwarte Afrikaan. Hij ontdekt de liefde, de westerse cultuur, het judaÔsme maar ook het racisme en de oorlog in de bezette gebieden.
Vaada (2005) Vaada (2005)
Het leven van een gelukkig getrouwd stel veranderd drastisch wanneer ze een ongeluk meemaken, waarin Rahul (Arjun Rampal) op slag blind wordt. De twee krijgen langzaam maar zeker hun leven weer op de rails en Rahul gaat naar het buitenland voor een zakenreis. Tijdens de zakenreis ontmoet Rahul de jonge en charmante Karan (Zayed Khan). Het klikt meteen tussen beiden waarna Rahul besluit om Karan aan te nemen als medewerker. Wanneer Rahul thuiskomt samen met zijn nieuwe zakenpartner, Karan, is Pooja sprakeloos. Karan is de ex geweest van Pooja. Pooja wilt loyaal blijven aan Rahul maar voor Karan is de vlam tussen hem en Pooja nog lang niet gedooft.
Vaarwel (1973) Vaarwel (1973)
De oude vagebond NoŽl kan niet sterven. Vergezeld door zijn hond en kraai zwerft hij gedurende vele eeuwen door het land. Geboren in een grot in het stenen tijdperk, gaat hij zijn einde tegemoet in een modern winkelcentrum. Ondertussen is het verleden zichtbaar geworden in scŤnes metvele historische personages zoals Romeinse soldaten, kruisvaarders en een vrouwelijke vampier. NoŽl vraagt zich af wat de bedoeling van het leven is.
Vaarwel Pavel (1999) Vaarwel Pavel (1999)
Vaarwel Pavel speelt zich af in twee steden. In Rotterdam volgen we de Russische verslaggever Alexej Petrov. Hij verblijft in een pover hotelletje voor een onderzoek naar Russische, aan de ketting gelegde schepen en schrijft een artikel over vrouwenhandel. Zijn contact met een Russische prostitituťe brengt hem in moeilijkheden als hij voor haar een vals paspoort probeert te regelen. Terwijl Alexej in het westen verstrikt raakt in een crimineel web, verlangt in St. Petersburg Alexej's 14-jarige zoon Pavel naar zijn vader en zet hij zijn eerste schreden op het liefdespad. De gebeurtenissen in beide steden lopen bijna parallel, maar worden verteld vanuit verschillende tijdsperspectieven. Na verloop van tijd treedt er een verschuiving op. Voor Pavel, die op weg is naar volwassenheid, loopt de tijd steeds vlugger, terwijl voor Alexej, die zich steeds meer bedreigd voelt, de tijd lijkt stil te staan.
Vacances de Monsieur Hulot, Les (1953) Vacances de Monsieur Hulot, Les (1953)
Eerste deel uit Tati's Monsieur-Hulotserie. Monsieur Hulot gaat op vakantie naar een hotel aan de kust, maar door ongelukken en misverstanden krijgen de andere hotelgasten weinig rust.
Vacances de NoŽl, Les (2005) Vacances de NoŽl, Les (2005)
Na hun waanzinnige liefdesleven en hun tumultueuze artistieke carriŤre, vertrekken twee Belgen, NoŽl Godin en Jan Bucquoy, samen naar het summum van de showbizz wereld, met name het Film Festival Van Cannes. Deze wereld, waar het visuele het inhoudelijke manipuleert, vormt de achtergrond van een verhaal vol conflictsituaties tussen gevoelens uit verschillende generaties enerzijds en wisselende ontmoetingen anderzijds...
Vacanciers, Les (1974) Vacanciers, Les (1974)
De vrouw van de wijnbouwer Aloyse Frankensteinmuhl heeft een advertentie geplaatst om een deel van hun huis te verhuren. Maar haar echtgenoot is hiervan niet op de hoogte en wanneer het echtpaar Chatton - op vakantie in de Elzas - arriveert om in twee kamers te logeren, worden ze zeer slecht ontvangen. Gelukkig komt tante Aimťe op bezoek en kunnen ze haar huis tijdelijk in gebruik nemen.
Vacancy (2007) Vacancy (2007)
De auto van David en Amy Fox begeeft het in een verlaten gebied. Hierdoor zijn ze gedwongen de nacht door te brengen in het enige motel in de omgeving. Ze vermaken zich met wat horrorfilmpjes op de t.v. in de kamer, tot ze er achter komen dat die filmpjes opgenomen zijn in dezelfde kamer waar ze nu zitten en de camera's er nog hangen...
Vacanze alla Baia d'Argento (1961) Vacanze alla Baia d'Argento (1961)
Twee mannen, in financiŽle moeilijkheden, nemen hun kinderen mee naar het strand in de hoop een rijk huwelijk te organiseren. Het lot wil dat de twee kinderen elkaar ontmoeten. Ze zijn zich niet bewust van de plannen van hun vaders en worden verliefd op elkaar. Wanneer ze elk de armoede van hun gezin van elkaar vernemen, willen ze ondanks het protest van hun vaders, niet van elkaar scheiden.
Vacanze del Signor Rossi, Le (1976) Vacanze del Signor Rossi, Le (1976)
Signor Rossi besluit om met een camper op vacantie te gaan, omdat dat het ware gevoel van vrijheid betekent. Helaas lijkt hij wel een magneet voor problemen, want onderweg komt de arme meneer Rossi niets anders tegen dan moeilijkheden en rampzalige situaties.
Vacanze in America (1985) Vacanze in America (1985)
Een groep studenten van een privťschool in Rome maakt een vakantiereis van 15 dagen door de Verenigde Staten. De studenten, die op school strikt in het gareel worden gehouden door strenge priesters die daar lesgeven, komen terecht in de vrije wereld en maken gretig van die gelegenheid gebruik. Toch blijkt al snel dat niet alles altijd rozengeur en maneschijn is.
Vacanze per un Massacro (1980) Vacanze per un Massacro (1980)
Een ontsnapte moordenaar arriveert bij het vakantiehuis van een echtpaar en haar zus. Het drietal viert hier hun vakantie. De komst van de moordenaar zorgt voor een spoor van verkrachtingen en geweld.
Vacas (1992) Vacas (1992)
Een Baskische vallei tussen 1875 en 1926, de jaren van de Tweede Carlistische Oorlog en de Spaanse Burgeroorlog. De rivaliteit tussen Manuel en Carmelo begint voor de oorlog en eindigt in een loopgraaf waar Carmelo sneuvelt en Manuel, die liever laf dan dood is, ontsnapt. Hun karaktertrekken blijken erfelijk en dus gaat de strijd nog twee generaties lang door, vergezeld door verboden liefde, houthakwedstrijden en vacas, koeien die dit alles gadeslaan. Het patroon wordt doorbroken als Christina en Peru verliefd op elkaar worden.
Vacation (1983) Vacation (1983)
Clark Griswold heeft de gezinsvakantie goed uitgekiend. Samen met zijn vrouw Ellen, zijn zoon Rusty en zijn dochter Audrey wil hij heel Amerika doorkruisen om een paar dolle dagen te beleven in de pretparken aan de westkust. Dat hij weigert met het vliegtuig te reizen, kan niemand begrijpen. Zeker wanneer de nieuwe wagen een lelijke stationwagen blijkt te zijn in plaats van de bestelde sportauto. Saai wordt de trip niet, want waar Clark Griswold voorbij komt, gebeuren er altijd rare dingen...
Vacationland (2006) Vacationland (2006)
Twee highschool vrienden in de jaren 80. De artistieke Joe en de footballspeler Andrew hebben elk een vriendin, maar Joe wordt model voor een oudere homoseksuele man en verkent de homo scene. Als de vriendinnetjes besluiten dat hun mannen maar eens met elkaar moeten gaan 'spelen', ontluikt een erotische verhouding en eerste liefde tussen Joe en Andrew.
Vache et le Prťsident, La (2000) Vache et le Prťsident, La (2000)
De negenjarige Lucas, een weesjongetje, woont op een boerderij. Hij wordt dikke vriendjes met Maeve, een kalf. Als op een dag ťťn van de koeien uit de veestapel blijkt te lijden aan de gekke-koeien-ziekte, moeten alle dieren geslacht worden. Lucas is tot alles bereid om Maeve te redden. Zelfs naar Parijs gaan, om aan de president zelf te vragen Maeve gratie te verlenen.
Vache et le Prisonnier, La (1959) Vache et le Prisonnier, La (1959)
De Tweede Wereldoorlog. Een Franse krijgsgevangene krijgt van de boerin van de hoeve in Duitsland waar hij tewerkgesteld is, een koe als vrijgeleide bij zijn ontsnappingspoging. De koe moet er voor zorgen dat de Duitsers geen achterdocht krijgen: het heeft er immers de schijn van dat hij het dier naar de weide brengt. Intussen levert de koe aan de krijgsgevangene het nodige voedsel. De 800 kilometer lange tocht naar huis verloopt niet zonder moeilijkheden. Ondertussen gaat de gevangene zich steeds meer aan de koe hechten...
Vacillations of Poppy Carew, The (1995) Vacillations of Poppy Carew, The (1995)
Een jong Engels meisje (Tara Fitzgerald) is druk bezig met het voorbereiden van de begrafenis van haar vader, waarvan haar een enorme erfenis ten deel is gevallen. Terwijl ze de voorbereidingen treft ontmoet ze een aantal aantrekkelijke mannen. Ze besluit uit te zoeken met welke man ze verder wil en ontdekt dat het ware fortuin, niet de erfenis van haar vader maar de man van wie ze houdt is.
VacŪo en el Alma (1971) VacŪo en el Alma (1971)
Na de dood van een man krijgt zijn zuster van haar familie de opdracht om voor haar neef te zorgen. De knaap werd geboren uit een buitenechtelijke relatie met een Puerto Ricaanse vrouw, die ook zangeres was. Wanneer de jongen in het nieuwe gezin terecht komt zijn er in het begin wel veel problemen.
Vacuuming Completely Nude in Paradise (2001) Vacuuming Completely Nude in Paradise (2001)
Naakt stofzuigen: zo ziet de corpulente handelsreiziger Tommy Rag (Spall) het paradijs. Verder heeft hij geen spirituele kanten. Hij is keihard, vooral als het om het verkopen van stofzuigers gaat. Zijn methoden zijn meedogenloos. Met maniakale precisie brengt hij zijn waar aan de - berooide, onwelwillende - man. Bovendien is hij bijna verkoper van de maand bij JAC Stofzuigers. Goed voor de 'gouden stofzuigerprijs' ťn een reisje naar Benidorm. Net als het een beetje loopt verschijnt beginnelingverkoper Pete (Begley), een hobby-DJ die tapes slijt aan lokale tieners. Zijn droom is een eigen nachtclub.
Vadertje Langbeen (1938) Vadertje Langbeen (1938)
De haar onbekende weeshuisbestuurder Albert van Woudenberg (Paul Storm - Vadertje Langbeen) maakt het mogelijk dat het weesmeisje Judy Aalders (Lily Bouwmeester) kan studeren. Regelmatig schrijft Judy haar vereerde Vadertje Langbeen over haar vorderingen, vreugden en zorgen, totdat ze via enkele omwegen toch haar geluk vindt.
Vado... l'Ammazzo e Torno (1967) Vado... l'Ammazzo e Torno (1967)
Een voormalige bankier, een bounty hunter en een bandiet hebben maar een doel in hun leven en dat is de trein overvallen die vol met goud geladen is.
Vagabond King, The (1930) Vagabond King, The (1930)
In het Middeleeuwse Frankrijk staat de valse dichter FranÁois Villon op het punt om opgehangen te worden, wegens beledigingen over de koning. Hij krijgt 24 uur uitstel en in die tijd moet hij de BourgondiŽrs, die het land binnenvallen, tegenhouden en het hart van de mooie Katherine veroveren.
Vagabond King, The (1956) Vagabond King, The (1956)
De adel zit in 1461 op hete kolen, want koning Lodewijk XI dreigt in naam van een verenigd Frankrijk beslag te leggen op hun landerijen. Zij schakelen de hulp in van de populaire Kirkop, die als een soort Robin Hood de armen bijstaat.
Vagabond Lover, The (1929) Vagabond Lover, The (1929)
Rudy Bronson vormt samen met andere studenten een band en ze besluiten om naar Long Island te gaan, waar zijn saxofoonleraar Ted Grant woont bij wie hij een cursus per post volgt. Grant en zijn manager zijn het beu de pogingen voor erkenning te moeten aanhoren en ze vluchten naar de stad. In een laatste poging forceren de jongeren de deur van het huis, maar worden daarbij betrapt door de buurvrouw en haar mooie nichtje die de politie belt. Om de gevangenis te ontlopen doet Rudy zich voor als Ted Grant die zijn sleutel is verloren.
Vaghe Stelle dell'Orsa (1965) Vaghe Stelle dell'Orsa (1965)
Een vrouw keert terug in haar ouderlijk huis, waar ze haar jongere broer probeert aan te zetten tot wraak op hun moeder. Ze verdenkt haar ervan hun in Auschwitz gestorven vader met haar tweede echtgenoot verraden te hebben.
Vagrant, The (1992) Vagrant, The (1992)
De zakenman Graham Krakowski koopt een nieuw huis maar al snel wordt hij geterroriseerd door de oude bewoner, een zwerver. Maar wie is deze geheimzinnige zwerver eigenlijk? Graham komt achter de waarheid wat slechte gevolgen voor hem heeft.
Vagues, Les (2005) Vagues, Les (2005)
Elke vrije minuut probeert de 20-jarige Jeremy met zijn surfplank op zee door te brengen. Daar kan hij zijn dagelijkse zorgen vergeten. Op een dag ontmoet hij Cťlia. Zij ziet net als Jeremy een onzekere toekomst tegemoet. De ontmoeting lijkt op een positieve manier hun toekomst te beinvloeden.
Vai e Vem (2003) Vai e Vem (2003)
Jo„o Vuvu, een weduwenaar zonder familie, behalve een zoon die langdurig in de gevangenis zit wegens een dubbele moord en een bankoverval, leeft alleen in zijn grote, zonnige huis in een oude rijke buurt in Lissabon. Jo„o Vuvu is niet erg graag onder de mensen, en als hij weg moet pakt hij buslijn 100, dezelfde route telkens herhalend. Hij leeft een rustig leventje, totdat zijn zoon wederkeert.
Vai Gorilla (1976) Vai Gorilla (1976)
Een man op leeftijd krijgt te maken met criminelen. Tot zijn eigen verbazing verslaat hij de criminelen op hun eigen gebied, door zijn eigen baas te kidnappen. Om de zaak een beetje gecompliceerder te maken, wordt hij verliefd op de dochter van zijn baas, en zij op hem. Kan dit nog goed komen?
Vajas con Dios, Gringo! (1966) Vajas con Dios, Gringo! (1966)
Gringo's broer wordt vermoord en hij krijgt de schuld. Wanneer hij met een paar bandieten ontsnapt vluchten ze naar een dorpje. Als ze worden herkend nemen ze Carmen, een danseres, mee als gijzelaar. In de woestijn laat de bende Gringo achter, omdat hij Carmen te veel in bescherming neemt. Wanneer de bende een postkoets overvalt en daarbij alle bewakers doodt, weet Gringo een pistool te bemachtigen en zint hij op wraak.
Vajont - La Diga del Disonore (2001) Vajont - La Diga del Disonore (2001)
1959, in de vallei van de Dolomieten begint men aan de grootste dam van Europa. Carlo Semenza (Michel Serrault) is de grootste architect van dammen ter wereld en hier realiseert hij Het Werk van zijn leven, geholpen door de ingenieur Biadene (Daniel Auteuil) die verantwoordelijk is voor dit projekt dat de economie van ItaliŽ zal veranderen. Algauw zijn er dramatische gevolgen mogelijk met als gevolg een natuurramp. Als de sneeuw van de bergen zou smelten in het artificieel meer van de dam die in constructie is, kan de aardebeweging zoveel water meenemen dat vele dorpen beneden in de vallei weggespoeld kunnen worden. Duizenden levens worden bedreigd. Enkel ťťn journaliste (Laura Morante) die zich van dit gevaar bewust is, vecht tegen deze stommiteit van mensen die de natuur durven uit te dagen. Maar de economische vooruitzichten zijn zo belangrijk en de werken gaan voort...
Vakvagany (2002) Vakvagany (2002)
Regisseur Benjamin Meade wist door toeval de hand te leggen op een doos home movies van een zekere familie Locsei uit Budapest. Hij zag al snel dat het geen gewone familiefilmpjes betrof maar dat er, voor wie goed keek, veel meer te zien was dan alleen doorsnee familiegeluk. Hij benaderde drie prominente observators om de films, geschoten tussen 1948 en 1964, te analyseren. Experimenteel filmmaker Stan Brakhage, psychiater Roy Menninger en schrijver James Ellroy bogen zich over de ogenschijnlijk frivole beelden, die integraal in de documentaire zijn opgenomen, en ontdekten in kleine details en wonderlijke shots al voortekenen van een complex, getroebleerd gezin. "Waarom werd de blote baby zo onfotogeniek van onderaf gefilmd?", vraagt de psychiater zich af. "En is het niet vreemd dat moeder het piemeltje van het zoontje vasthoudt tijdens het plassen?" In een geŽnsceneerde scŤne poedert vader zich met de make-up van moeder. En in een andere scŤne worden vlak na de Tweede Wereldoorlog juwelen en ander eigendommen van vermoorde Hongaren geÔnventariseerd. Ook worden interviews afgenomen met familieleden en buurtbewoners, die een boekje opendoen over de Locseis. Zo ontvouwt zich een familietragedie van jewelste, die wordt bevestigd door de huidige toestand van de inmiddels volwassen kinderen. De zoon is alcoholist en mentaal ingestort, de dochter is hysterisch en wil niet gefilmd worden.
Val d'Enfer, Le (1943) Val d'Enfer, Le (1943)
De voorman van een steengroeve in de Haute Provence, NoŽl Bienvenu, leeft na de dood van zijn vrouw bij zijn bejaarde ouders. Kort nadat zijn zoon Bastien naar de gevangenis wordt gestuurd voor een minder belangrijke diefstal, bezoekt NoŽl een oude vriend die op zijn sterfbed aan de voorman vraagt om te zorgen voor zijn dochter Marthe. In het spoor van een noodlottige romance in Marseille, voelt Marthe zich bijzonder enthousiast om een nieuw leven te beginnen en aanvaardt daarom de uitnodiging van NoŽl om in zijn huis te leven. NoŽl wordt verliefd op Marthe, en hoewel hij twintig jaar ouder is dan haar trouwen ze. Het duurt echter niet lang vooraleer Marthe haar fout realiseert. Verveeld door haar echtgenoot en verveeld door haar leven in de steengroeve, begint ze een relatie met een jonge officier.
  -1- 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
  © 2007-2011 AllMy.nl
Welkom gast!
Inloggen | Aanmelden
[x]
Inloggen


Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Aanmelden
[x]
Uitloggen


Je bent al uitgelogd!