Zoek op tag | Films | Mijn Films | Verlanglijst | Films gezien | Uitgeleende films | Favorieten
   0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
  1 2 3 4 5 6 7 -8- 9
Zoeken:
Zulu (1964) Zulu (1964)
Op 22 januari 1879 verliezen de Engelsen 1500 man tijdens een van de zwaarste veldslagen met Zulu-krijgers in de Zuid-Afrikaanse provincie Natal. Een korte tijd later rukken 4000 Zulu's op richting een bevoorradings-eenheid van 140 Engelsen, die helemaal zijn ingesloten. De twee luitenants verschillen van mening over hoe zij zich tegen de zulu's zullen verdedigen. De film concentreert zich op deze 12 uur durende veldslag. Gebaseerd op ware gebeurtenissen.
Zulu Dawn (1979) Zulu Dawn (1979)
In 1879, nadat ze de eerste veldslag hebben gewonnen, bieden de Britse kolonisten een onmogelijk ultimatum aan de koning. Deze reageert met het op oorlogspad sturen van zijn krijgers. De Britten zijn vol vertrouwen over hun wapentechnologieën en de kwaliteiten en organisatie van hun leger, en met goede moed vallen ze Zululand binnen. De veldslag bij Isandlwana wordt door de ogen van strijders van beide kampen gevolgd, en laat de arrogantie van de Britten goed zien, die hun tegenstanders zwaar onderschatten...
Zum Gasthof der Spritzigen Mädchen (1979) Zum Gasthof der Spritzigen Mädchen (1979)
Bij de plaatselijke herberg is de deurwaarder kind aan huis en wil de brouwerij niet meer leveren; reden voor paniek dus. De hoogwaardigheidsbekleders stellen voor een toneelvoorstelling te houden, zodat de omzet wat kan stijgen. De dochter van de waard denkt echter dat een optreden van haar zang-groepje meer publiek zal trekken. Met alle middelen proberen de initiatiefnemers elkaar over te halen....
Zum Teufel mit der Penne (1968) Zum Teufel mit der Penne (1968)
De klas van Pepe Nietnagel komt onder leiding te staan van een jonge, sympatieke leraar. Tijdens een gezellig onderonsje met de klas vertelt de leraar dat hij eigenlijk een journalist is en dat hij materiaal verzamelt voor een documentaire over aardsconservatieve scholen. Als directeur Taft er achter komt, wil hij zich niet laten kennen en laat hij meteen een uitwisselingsstudent uit Nederland overkomen.
Zuo You (2007) Zuo You (2007)
Gebaseerd op een waargebeurd verhaal vertelt deze film over een getrouwde vrouw die te horen krijgt dat haar dochter, uit een vorig huwelijk, lijdt aan bloedkanker. De beste kans op genezing is het doneren van stamcellen door de directe familie, dat wil zeggen een broertje of zusje. De vrouw zal daarom opnieuw een kind moeten maken met haar ex-echtgenoot, die ook alweer hertrouwd is.
Zuotian (2001) Zuotian (2001)
Film-ster Jia Hongshen beleeft zijn hoogtijdagen eind jaren '80 in stoere gangsterrollen, waardoor hij een icoon van zijn generatie wordt. Tijdens de oefeningen voor een toneelbewerking van 'Kiss of the Spider Woman' komt hij in aanraking met drugs. Zijn voorheen al labiele geest gecombineerd met de drugs brengen hem in een ontredderde staat. Jia stopt met acteren en sluit zich geheel af van de maatschappij, inclusief zijn familie en vrienden, in een hotelkamer.
Zur Chronik von Grieshuus (1925) Zur Chronik von Grieshuus (1925)
Hinrich, de zoon van een feodale grootgrondbezitter, wordt verliefd op de beeldschone dochter van één van zijn vaders vazallen. De wederzijdse liefde wordt echter door beide families niet geaccepteerd, een situatie die helemaal uit de hand dreigt te lopen wanneer het koppel besluit te trouwen. Wanneer de broer van Hinrich, Detlev, ook nog eens ten tonele verschijnt met een vrouw van adellijke stand, loopt de situatie nog verder uit de hand.
Zura Deka (2006) Zura Deka (2006)
Agent Genda wordt overgeplaatst naar een nieuwe afdeling, net op het moment dat een groep radicale terroristen een zending uranium weten te bemachtigen. Als er een DVD op het politiebureau wordt bezorgd, waarin wordt gevraagd om 5 biljoen yen in ruil voor het leven van de bevolking van Tokio, is er voor Genda geen andere mogelijkheid dan de zaak op te lossen met zijn vreemde collega's; Tonka, de beste theeserveerder in Japan, kampioen eter Fatty, gewichtheffer Shorty, versierder Gigolo, grappenmaker Gagster en Big Willie, die constant in staat van opwinding is. Met zijn groep en zijn toupet moet Genda proberen de zaak op te lossen.
Zurück auf Los! (2000) Zurück auf Los! (2000)
Een aantal homoseksuele artiesten krijgen met moeite brood op de plank. Sam is werkloos en droomt van een carrière als zanger van oude DDR-liederen. Hij en zijn vriend gaan uit elkaar. Zijn nieuwe 'lover', de aantrekkelijke Rainer, is niet bepaald trouw. Sams beste vriend Bastl is alcoholist, treedt op als travestiet en wordt verliefd op Mike, een grappenmaker en van beroep kunstschilder, maar zonder succes. Een auto-ongeluk brengt Sam en Rainer dichter bij elkaar.
Zurück aus dem Weltall (1959) Zurück aus dem Weltall (1959)
Dr. Peter Holmes geeft de toestemming om zijn hond Wolf de ruimte in te sturen. Holmes heeft het dier al jaren, en is bang dat Wolf iets zal overkomen. Toch gaat hij door met de missie, en terwijl Wolf aan zijn lange reis begint, denkt Holmes aan het verleden en aan hoe hij Wolf als pup ooit uit een benarde situatie heeft gered.
Zus & Zo (2001) Zus & Zo (2001)
Als Nino (Jacob Derwig) zijn zussen Wanda, Sonja en Michelle vertelt dat hij gaat trouwen met zijn vriendin Bo, zijn ze alledrie sprakeloos. Niet alleen omdat ze dachten dat hij homo was, maar ook omdat hij door te trouwen hotel Paraiso in Portugal erft. Het hotel waar ze allemaal recht op dachten te hebben… De drie zussen smeden een plan om de bruiloft te saboteren totdat ze uitgenodigd worden door Bo om haar te helpen bij de bruiloft.
Zusje (1995) Zusje (1995)
De film gaat over Martijn's obsessie voor zijn jongere zus Daantje (Kim van Kooten), verteld vanuit het perspectief van zijn home video. Martijn (Hugo Metsers III), die in Londen woont, bezoekt zijn vijf jaar jongere zus om, zo zegt hij, van haar een documentaire te maken. Met zijn video camera weet hij het leven van Daantje binnen te dringen. Al gauw blijkt er een onopgeloste kwestie uit een ver verleden te bestaan waarvan Daantje niets meer wil weten. Langzamerhand wordt duidelijk hoe Martijn's contactgestoordheid en zijn obsessie voor zijn jongere zus zijn ontstaan.
Zusje van Katia, Het (2008) Zusje van Katia, Het (2008)
Portret van een 13 jarig meisje in Amsterdam dat haar Russische moeder en oudere zus Katia “verliest” aan de harde wereld van de prostitutie. Zusje blijft alleen achter in een flat aan het IJ-plein. Maar toch blijft ze de wereld, hoe wreed ook, onbevangen en met een onvoorwaardelijke liefde tegemoet treden.
Zusjes Kriegel, De (2004) Zusjes Kriegel, De (2004)
De elfjarige drieling Lien, Fien en Sien zijn geen doetjes. Als ze per ongeluk een brandje veroorzaken is het hek helemaal van de dam.. De zusjes belanden in een instelling. Op het eerste zicht lijkt alles reuze mee te vallen. Meer zelfs, het gesticht is een echt paradijs! Maar dan komen de meisjes er achter dat dokter Vandenkerckhoven,de directeur van het tehuis, zwarte magie op de kinderen gebruikt. De drieling besluit de strijd aan te gaan met de dokter. Naar het gelijknamige boek van Marc de Bel.
Zuzu Angel (2006) Zuzu Angel (2006)
Stuart Angel, de zoon van mode-ontwerpster Zuzu Angel, is gevangen genomen, gemarteld en vermoord door de overheid, omdat hij samen met de studentenbeweging actie voerde tegen het militaire bewind in de jaren '60 en '70. Zuzu werd in 1976 vermoord, omdat ze constant op zoek was naar antwoorden op vragen die de moord van haar zoon opriep. 'Zuzu Angel' vertelt deze geschiedenis.
Zvenigora (1928) Zvenigora (1928)
Een jongen wiens grootvader hem altijd traditionele verhalen vertelde over een schat die verborgen moet liggen, zoekt zijn hele jeugd naar die schat. Als hij hem echter niet blijkt te vinden vertrekt hij als jong-volwassene naar Parijs, alwaar hij kaartjes gaat verkopen aan rijke mensen om zijn eigen zelfmoord bij te wonen. Uiteindelijk keert hij toch terug naar Oekraïne en wordt revolutionair.
Zvezda (2002) Zvezda (2002)
Zvezda speelt zich af in de zomer van 1944. Aan de Poolse grens vecht het Rode Leger tegen de Duitsers. Een groep verkenners wordt in de haast samen gesteld om informatie te vergaren over een op handen zijnde Duitse tankaanval.
Zvezda Plenitelnogo Schastya (1975) Zvezda Plenitelnogo Schastya (1975)
geregisseerd door Vladimir Motyl
met Irina Kupchenko, Aleksei Batalov en Natalya Bondarchuk
Zwaar Hart, Een (2001) Zwaar Hart, Een (2001)
Het zigeunerorkest Tata Mirando werd in de jaren '30 opgericht door vader en zonen Weiss, die destijds van Duitsland naar Nederland vluchtten om uit handen van de nazi`s te blijven. Wat begon als een groep straatmuzikanten groeide uit tot een van Nederlands meest vermaarde orkesten. In een film vol muziek en weemoed beschrijven de leden van het orkest het leven van zigeuners zoals dat in Nederland ooit bestond en nu vrijwel verdwenen is.
Zwaarmoedige Verhalen voor bij de Centrale Verwarming (1975) Zwaarmoedige Verhalen voor bij de Centrale Verwarming (1975)
In het eerste verhaal in de film komt typiste Lenie haar directe chef Frits tegen in de stad. Frits brengt Lenie dan naar huis en binnen in het huis blijkt er vervolgens iets moois te ontstaan tussen de twee. In het tweede verhaal wordt een eenzame oude man door twee aggresievelingen van zijn jas beroofd. Als hij dan nodig moet en zijn plas in een portiek doet, ziet men hem aan voor een exhibitionist. In het derde verhaal is Jon doodongelukkig met zijn leven. Hij drinkt veel te veel, wil eigenlijk meer varen en wenst het meisje, waar hij mee samen leeft, een auto-ongeluk toe. In het vierde verhaal krijgt een middenstander problemen met een postbode als hij diens zakmes kapot maakt en de postbode hier veel geld voor vraagt.
Zware Jongens (1984) Zware Jongens (1984)
Gaston is opgegroeid aan de rand van de maatschappij en gaat zo weinig mogelijk om met andere mensen. Leo daarentegen is een zeer burgerlijk iemand. Hij leeft ver boven zijn stand, maar heeft een gouden hart. Door het gebruik van vervalste cheques en ongedekte kredietkaarten probeert hij de schijn op te houden. Door een toeval wordt het lot van Gaston aan dat van Leo gekoppeld.
Zwart Goud onder het Notecka Woud (2005) Zwart Goud onder het Notecka Woud (2005)
Vorig jaar werd onder het sprookjesachtige Noteckawoud het grootste olieveld van Polen gevonden. De arme bewoners van het bos lijkt het weinig te schelen. Noch het idee dat de olie hen rijk zou kunnen maken, noch het idee dat de ontginning ervan hun belangrijkste bron van inkomsten, het woud zelf, waarschijnlijk ernstig zal aantasten. Zwart Goud onder het Notecka Woud is een documentaire over arme mensen die zich met blijmoedig gescharrel en clandestiene activiteiten goed weten te redden. In het sprookjesachtige woud van Notecka serveert Andrzej, de cynische eigenaar van bar 'In het Hert', worst en bier. Maria en Josef vertellen na de zondagsmis met genoegen hoe ze in '46 vanuit Lvov hierheen kwamen. Verder zorgt de vaak illegale handel in vis, sigaretten en auto's voor brood op de plank. In Zwart Goud onder het Notecka Woud leren we het vrij onbekende en nieuwe hart van Europa beter kennen vanuit de bewoners zelf. Daarnaast wordt de intrige van het zwarte goud onder het bos verteld; een intrige die een deel van die geschiedenis in een notendop samenvat.
Zwartboek (2006) Zwartboek (2006)
In het laatste jaar van WOII wordt plotseling de boerderij, waar de Joodse revue-ster Rachel Stein ondergedoken zit, gebombardeerd. Ze wordt opgevangen door een lokale zeiler, maar krijgt dezelfde avond nog bezoek van Van Gein, die hen waarschuwt dat de Duitsers dit nieuwe adres al op het spoor zijn, en hen een veilige doorvaart door de Biesbosch naar het (bevrijde) zuiden van Nederland aanbiedt. Het bezette deel van Nederland ontvluchten blijkt echter niet zo gemakkelijk als ze had gedacht.
Zwarte Meteoor, De (2000) Zwarte Meteoor, De (2000)
Speelfilm naar het gelijknamige, op werkelijke gebeurtenissen gebaseerde, boek van sportjournalist Tom Egbers. Eind jaren '50 komt de zwarte ZuidAfrikaanse sterspeler Steve Mokone naar Almelo om voor de plaatselijke voetbal club Heracles te spelen. Het leven in het provinciestadje verandert danig door zijn komst. De 15-jarige Felix Verbeek, sluit vriendschap met Steve. Dit zal zijn leven een beslissende wending geven.
Zwarte Ruiter, De (1983) Zwarte Ruiter, De (1983)
In het grensgebied van Zeeuws-Vlaanderen komen in 1952 twee gabbers uit het verzet tegenover elkaar te staan. Fons de Ruiter, alias de Zwarte Ruiter, heeft zich de reputatie verworven van de gewiekste en brutaalste botersmokkelaar van de streek. Rinus IJzerman is douanechef geworden en zal tot zijn leedwezen genoodzaakt zijn alles in het werk te stellen om zijn oude vriend te grazen te nemen, maar hij wordt pas fanatiek als de meestersmokkelaar een ongewenste verhouding begint met IJzermans dochter Liza.
Zwarte Tulp, De (1921) Zwarte Tulp, De (1921)
De bollenkweker Cornelis slaagt erin een zwarte tulp te kweken, maar hij komt wegens politieke verwikkelingen in de gevangenis terecht. De enige die hem uit deze situatie kan redden is de prins van Oranje...
Zwarte Zwanen (2005) Zwarte Zwanen (2005)
Vince is een onafhankelijke jongen die bijna nergens om geeft. Hij woont in een oude vissersboot aan de Spaanse zuidkust. Marleen is een intelligent maar dromerig meisje. Ze doet vrijwilligerswerk in een bejaardentehuis in een dorp in Zuid Spanje. Hoewel Vince en Marleen elkaar niet lijken te begrijpen, ervaren zij een onweerstaanbare aantrekkingskracht. Er bloeit een gepassioneerde en onvermijdelijke liefdesaffaire tussen hen op. Maar op den duur begrijpen zij dat hun liefde voor elkaar hun beider ondergang zal betekenen.
Zwei Däninnen in Lederhosen (1979) Zwei Däninnen in Lederhosen (1979)
Twee Deense schonen zijn op vakantie in Beieren, Duitsland. Niet alleen zijn ze mooi, maar alsof de heren in Beieren nog niet genoeg het hoofd op hol wordt gebracht, hebben de dames tevens een soort drug die de sexuele drang doet toenemen.
Zwei Frauen (1989) Zwei Frauen (1989)
Eva Martin is een ambitieuze danseres die haar toekomstdroom door haar ziekte ziet instorten. Ze ontmoet in het ziekenhuis Claudia Jacoby, een agressieve en onbeschaafde meid. Samen strijden ze tegen hun gemeenschappelijke vijand, kanker.
Zwei Girls vom Roten Stern (1966) Zwei Girls vom Roten Stern (1966)
In 1965 vindt de conferentie tussen de grote wereldmachten plaats, met als hoofddoel een wereldwijde ontwapening. Ondertussen zitten de spionagediensten echter niet stil en proberen diplomaten en overheidsagenten iets op te vangen over een nieuw Amerikaans wapen. Twee Russische officieren, overste Olga Nikolaijewna (Lilli Palmer) en majoor Anja Petrovna (Pascale Petit), gooien hun vrouwelijke charmes in de strijd om hun vaderland een dienst te bewijzen.
Zwei in einem Boot (1999) Zwei in einem Boot (1999)
Twee jongens gaan met hun opa de wildernes in, onderweg nemen ze ook nog een meisje mee dat voor veel spanning zorgt. Als de opa een hartaanval krijgt moeten ze samen werken om te overleven.
Zwei Mütter (1957) Zwei Mütter (1957)
Vlak voor de uitbraak van de tweede wereldoorlog stuurt Madelaine haar kind uit veiligheidsoverwegingen naar het platteland. Tijdens de oorlogsjaren verliest ze echter het contact, en na de bevrijding stelt ze alles in het werk om haar kind terug te vinden.
Zwei Nasen Tanken Super (1984) Zwei Nasen Tanken Super (1984)
Een diamant, die pas geleden gestolen was, valt bij toeval in de handen van Tommy en Mike. De diamant was in de trike van het tweetal verstopt door de dieven. Zij zetten nu de achtervolging in om het gestolen waar terug te krijgen.
Zwei Tage Hoffnung (2003) Zwei Tage Hoffnung (2003)
De Berlijnse familie Kaminski leeft uit elkaar in Oost en West-Berlijn. Zoon Helmut woont in het westen en heeft op een dag een afspraak met de Oost-Duitse contactman Krohn, die de grens over zal vluchten. De vluchtpoging mislukt en als op een door Krohn aangedragen lijst van het regime met ongewenste DDR-burgers ook Helmuts vader en broer staan vermeld, reist Helmut naar Oost-Berlijn.
Zwei Wochen für Uns (2004) Zwei Wochen für Uns (2004)
Na tien harmonische huwelijksjaren zijn de carrièregerichte Ina en Klaus Heller toe aan vakantie om zo een nieuwe impuls aan hun liefdesleven te geven. Het plan loopt echter uit de hand: Klaus kan het werk niet loslaten en Ina begaat bijna overspel .
Zweimalige Frau, Eine (2004) Zweimalige Frau, Eine (2004)
De succesvolle advocate Rebekka Butt kan haar ogen niet geloven als zij schaars gekleed op de omslag van een roddelblad staat. Rebekka denkt aan een politiek complot en weet niet dat de vrouw op de foto een onbekende dubbelganger is, de levenslustige alleenstaande moeder Tatjana. De persoonsverwisseling leidt al gauw tot turbulente verwikkelingen.
Zweite Blick, Der (2005) Zweite Blick, Der (2005)
Paul krijgt de opdracht van zijn krant om een reisreportage over een eiland in de Noordzee te maken. 22 jaar geleden was hij al een keer op het eiland en de terugkeer roept allerlei herinneringen op. Zo ook aan zijn grote liefde Anna. De getrouwde man en vader neemt opnieuw contact met haar op.
Zweite Erwachen der Christa Klages, Das (1978) Zweite Erwachen der Christa Klages, Das (1978)
Een kleuterleidster overvalt een bank, waarbij een handlanger wordt gepakt. De buit is bestemd om een crèche te sponsoren. Een bankbediende sympathiseert met de overvallers en weigert de daders te identificeren.
Zweite Frühling, Der (2003) Zweite Frühling, Der (2003)
De vriendinnen Hanne en Barbara willen de bloemetjes nog eens buiten zetten in het kuuroord Bad Elster. Als 17-jarigen deden ze er hun eerste ervaringen op met het andere geslacht. Ook nu, zovele jaren later, hebben ze succes. Ze vallen er op twee charmante heren.
Zweite Heimat - Chronik einer Jugend, Die (1992) Zweite Heimat - Chronik einer Jugend, Die (1992)
Heimat 2 vertelt het verhaal van een groepje mensen die film en muziek studeren. Hoofdpersoon is de jonge componist Hermann die vanuit Schabbach naar Munchen verhuist. Er wordt aandacht geschonken aan de liefde, vriendschap, pech, verlies, kunst, politiek met de belangrijkste historische gebeurtenissen als achtergrond.
Zwemmers, De (2007) Zwemmers, De (2007)
In de zomer van 2006 wordt Nederland getroffen door een hittegolf. De extreme temperatuur is aanleiding voor de inwoners van de Indische Buurt, één van de armste wijken van Amsterdam, om verkoeling te zoeken in het plaatselijke zwembad. De mensen in dit deel van de stad, met een hoge concentratie immigranten, ontmoeten elkaar normaal gesproken in café's en restaurants, maar vanwege de hitte is het zwembad de favoriete ontmoetingsplek geworden. In 'De Zwemmers' wordt gezwommen, geroddeld en geflirt, en praten mensen verrassend openhartig over hun moeilijke levens. Levens die onder normale omstandigheden gesloten zouden blijven.
Zwijgen, Het (2006) Zwijgen, Het (2006)
‘Het Zwijgen’ gaat over onderzoeker Victor Dreissen (Vincent Croiset). Hij ontdekt in zijn onderzoeksinstituut Drentse liederen uit het begin van de vorige eeuw. Die liederen zijn bijzonder. Ze gaan over misdaden die gepleegd zijn en nooit zijn opgelost. Speciaal door één lied wordt Victor Dreissen gegrepen. Hij raakt verliefd op de stem van het lied en reist af naar Drenthe, op zoek naar de oorsprong en achtergrond. Hij weet dan nog niet dat degene die deze liederen wil nazingen of najagen nooit meer zal terugkeren.
Zwijgende Reiziger, De (1994) Zwijgende Reiziger, De (1994)
Speelfilm over het leven in een naamloos Koerdisch bergdorp, waar de eindeloze strijd tussen het regeringsleger en de voorvechters van een vrij Koerdistan, leidt tot verdeeldheid, moord en onderdrukking. De film vertelt het verhaal van de Koerdische schaapherder Silo (Abdulkadir Yousif) en zijn twee kinderen. Na een confrontatie tussen soldaten en vrijheidsstrijders, besluit de herder een pistool te kopen om zichzelf te kunnen verdedigen. De spanningen in het dorp lopen hoog op wanneer de neef van de herder als politiebeambte in het dorp terugkeert. De jonge man begrijpt al snel dat een aantal dorpsbewoners, zijn oom incluis, wapens verbergen. Zijn gevoelens voor de dochter van zijn oom maken het voor hem echter moeilijk te handelen naar de instructies van zijn superieuren. Dan besluiten de vrijheidsstrijders het politiebureau aan te vallen.
Zwilling Zuviel, Ein (2001) Zwilling Zuviel, Ein (2001)
Zakenvrouw Inga heeft haar leven en haar zoontje Nicki goed in de hand. Franz is een charmante oplichter, die bij zijn vrijlating uit de gevangenis nog openstaande schulden moet afbetalen. In de gevangenis heeft Franz van Inga's tweelingbroer, van wie zij het bestaan niet afweet, gehoord over hoe rijk Inga is. De tweelingbroer is van plan na zijn vrijlating zijn zus op te zoeken, maar Franz is hem voor. Hij doet zich voor als Inga's broer en wint het vertrouwen van zowel Inga als Nicki. Hoofddoel is de inhoud van de kluis, maar Franz wordt verliefd.
Zwillinge vom Immenhof, Die (1973) Zwillinge vom Immenhof, Die (1973)
De tweeling Bobbi en Billi wonen op de gezellige Immenhof-boerderij, en het tweetal wordt opgevoed door hun lieve, maar strenge grootmoeder. Op een dag lijkt hun leven echter een hele andere wending te nemen, als de meisjes ontdekken dat Immenhof op de rand van het faillissement staat.
Zwischen Gestern und Morgen (1947) Zwischen Gestern und Morgen (1947)
Alexander Corty heeft de laatste tien jaar ondergedoken gezeten in Zwitserland en keert na WOII terug naar München waar hij door zijn vrienden met de rug wordt aan gekeken.
Zwischen Tag und Nacht (2004) Zwischen Tag und Nacht (2004)
Een zelfmoordenaar werpt zich geheel onverwacht voor de metro van Achim Maerz. Nadien lukt het de machinist niet meer de gruwelbeelden kwijt te raken. Gevangen door de herinneringen dreigt hij ten onder te gaan aan deze traumatische gebeurtenis, totdat hij het slachtoffer, Vera, op een nacht opnieuw ontmoet
Zwischensaison (1992) Zwischensaison (1992)
Valentin keert terug naar het hotel van zijn grootouders, waar hij een groot deel van jeugd doorgebracht heeft, en dat binnenkort gesloopt gaat worden. Op zijn tocht door de lege kamers komt het verleden weer tot leven.
Zwoele Zomeravond, Een (1982) Zwoele Zomeravond, Een (1982)
Film over een derderangs voor-elk-wat-wils- amusementsprogramma in een grote circustent waarbij de voorstelling, door echtelijke problemen achter de schermen, nogal uit de hand loopt. Met Thoolen als de gemoedelijke Surinaamse mevrouw Emanuels.
Zübük (1980) Zübük (1980)
Wanneer Ibrahim Zübükzade per ongeluk het gebouw van de lokale partij binnenstapt, ziet hij de partijleden bekvechten. Hij mengt zich in de discussie, schreeuwt het hardst van allemaal en vindt zich even later in de voorzittersstoel. Vanaf dat moment streeft hij steeds naar het hogere: burgemeester, gouverneur, volksvertegenwoordiger, minister en op een dag misschien wel... president? 'Het doel heiligt de middelen' is zijn devies, dus schrikt hij zelfs niet terug om zijn goedgelovige vrienden en kennisen steeds opnieuw op te lichten. Zo worden zijn dromen langzaam maar zeker verwezenlijkt. Gebaseerd op de veelvuldig vertaalde roman van Aziz Nesin.
Zügürt Aga (1985) Zügürt Aga (1985)
De film bestaat in principe uit twee delen. In het eerste deel maken we kennis met het dorpje Haraptar; met het feodale systeem, het 'neppe' respect van de 'horigen' tegenover de Aga (Landheer, Sener Sen), het bijgeloof van de dorpelingen, de invloed van de politieke ontwikkelingen op het dorp; met de sluwe leegloper Salman (Erdal Özyagcilar) die inziet dat het feodale systeem niet lang stand zal houden en hier profijt uit probeert te trekken; met Salmans mooie en goedaardige zusje Kiraz (Nilgün Nazli). Ten slotte zijn we getuige van de droogte die Haraptar teistert en het 'complot' van de dorpelingen, waardoor de Aga zijn dorpje uiteindelijk moet verkopen. In het tweede deel zien we de migratie van het ganse dorp, inclusief de Aga, naar Istanbul; we zien de meedogenloze metamorfose van de dorpelingen in de grote stad, de neergang van de feodaliteit en hoe de ondernemingen van de eens zo machtige Landsheer stuk voor stuk mislukken waardoor hij zelfs zijn prachtige laarzen moet verkopen...
Zürcher Verlobung, Die (1957) Zürcher Verlobung, Die (1957)
Tandartsassistente Juliane wordt smoorverliefd op patiënt Jean. Ze schrijft een liefdesverhaal en stuurt het script naar een filmregisseur. Tot Julie's verbazing herkent ze in de regisseur een goede vriend van Jean. En in het verhaal, gebaseerd op haar eigen leven, komt deze man er niet bepaald goed vanaf.
Zyzzyx Rd. (2005) Zyzzyx Rd. (2005)
Een accountant en zijn jonge vriendin rijden door de woestijn om het levenloze lichaam van de vrouw haar ex-vriend te begraven. De man leeft echter nog, en dat is het begin van een gevecht voor leven en dood.
Zzang (1998) Zzang (1998)
Een groep highschool studenten heeft een gebrek aan discipline, richting en doelen. Totdat er een nieuwe muziekleraar op school arriveert, die hen een doel geeft om naar toe te werken, en ze ondertussen een aantal levenslessen kunnen oppikken.
Zzikhimyeon Jukneunda (2000) Zzikhimyeon Jukneunda (2000)
Een groep studenten proberen een nep snuff-movie te maken. Het loopt allemaal uit de hand en één van hun klasgenoten wordt verbrand en levend begraven. Zijn lichaam verdwijnt en vervolgens worden de betrokkenen één voor één vermoord.
Zzyzx (2006) Zzyzx (2006)
Drie mensen bevinden zich op de beroemde snelweg Zzyzx. Die zelfde weg wijst hun de weg naar verraad en moord en zal hun een toekomst laten zien waar ieder niet zo blij mee is....
Zärtliche Chaoten (1987) Zärtliche Chaoten (1987)
De brokkenmakers Ricky, Schmidgruber en Walker zijn ontslagen op de set van een Winnetou-film. Onderweg helpen ze de jonge Rosi die autopech heeft en alledrie vallen ze als een blok voor de charmante blondine. Dan raakt Rosi zwanger en de drie raken in paniek: wie van hen is de vader? Maar ondanks het onderlinge wantrouwen besluiten ze gezamenlijk doch op geheel eigen wijze de financiële toekomst van hun baby veilig te stellen.
Zärtliche Chaoten II (1988) Zärtliche Chaoten II (1988)
Medewerkers van een kantoor hebben het niet zo op hun baas. Wanneer ze de beschikking krijgen over een teletijdmachine proberen ze er alles aan te doen om de geboorte van hun baas in het verleden te voorkomen.
  1 2 3 4 5 6 7 -8- 9
  © 2007-2011 AllMy.nl
Welkom gast!
Inloggen | Aanmelden
[x]
Inloggen


Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Aanmelden
[x]
Uitloggen


Je bent al uitgelogd!