Zoek op tag | Films | Mijn Films | Verlanglijst | Films gezien | Uitgeleende films | Favorieten
   0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
  -1- 2
Zoeken:
X (1963) X (1963)
Dr. James Xavier is een wereld beroemd wetenschapper in het experimenteren met het menselijke zicht. Hij werkt aan een middel, dat gedruppeld in de ogen, het mogelijk maakt om de gebruiker hiervan kan zien buiten het normale beriek van het ons zicht, bijvoorbeeld uv-licht, het geeft de gebruiker ook de kracht om door objecten heen te kijken. Xavier probeert het middel op zichzelf als hij geen geld meer krijgt. Nadat hij doorgaat met testen van het middel op zichzelf, begint hij te doorzien, niet alleen door muren en kleren, maar ook door de realiteit.
X (1996) X (1996)
Het is vlak voor het millenium. Er zijn twee groepen: 'de draken van de aarde' en 'de draken van de hemel'. Deze twee groepen bestrijden elkaar om te beslissen over het lot van de wereld. Kamui is een jongen met bijzondere krachten, vandaar dat de twee groepen hem allebei binnen hun gelederen willen hebben. Welke keuze maakt Kamui, het lot van de wereld hangt ervan af.
X (2002) X (2002)
Rechercheur Javier (Antonio Resines) wordt op een ochtend met een kater wakker naast een hem onbekende vrouw. De avond tevoren heeft hij zoveel gedronken dat hij zich niets meer kan herinneren. In zijn auto vindt hij een rode zak en een bebloede schaar. Later op de dag wordt hij op deze moordzaak gezet, waarvan de voornaamste verdenkingen echter al snel in zijn eigen richting wijzen. Het slachtoffer, de homofiele José, werd met een schaar vermoord. En die avond werd hij voor het laatst gezien in een bar samen met een politieman. Met de aanwijzingen op zijn betrokkenheid bij deze zaak begint Javier ook privé problemen te krijgen : zijn zwangere vrouw Beatriz (Marta Belaustegui) dreigt hem vanwege zijn verslaving aan alcohol te verlaten. Hij slaagt erin een bizarre verstandhouding op te bouwen met de familie van de vermoorde José waarbij de zuster des huizes, femme fatal Alicia (María Adánez), iets te verbergen heeft...
X Files, The (1998) X Files, The (1998)
Twee tegenpolen, de "open-minded" Fox Mulder, en de sceptische Dana Scully, werken al enkele jaren bij de FBI aan de X-Files: onopgeloste zaken met een bovennatuurlijke tintje. Door de constante conflicten die ze hierbij hebben met hun superieuren zijn de X-Files onlangs gesloten, waarna Mulder en Scully op een bommelding gezet worden. Als het overheidsgebouw vervolgens daadwerkelijk wordt opgeblazen dreigt hen de schuld in de schoenen geschoven te worden. Ze besluiten zelfstandig op onderzoek uit te gaan. Mulder komt erachter dat zijn vermoedens over de aanwezigheid van buitenaards leven op aarde op waarheid berusten: er is een geheim genootschap dat alle informatie hierover verborgen houdt. Een uitbraak van alien-activiteit in Texas is het begin van het onderzoek.
X the Unknown (1956) X the Unknown (1956)
Het Britse leger houdt een oefening op een afgelegen Schots eiland, maar de soldaten hebben door dat er nog iets in hun buurt rondloopt. Spoedig worden ze aangevallen door een soort radioactief monster dat kort daarna ook een klein Schots dorpje onveilig begint te maken.
X's & O's (2007) X's & O's (2007)
Relatieproblemen ontstaan tussen een onderzoeker, met een theorie om zijn gefaalde dates te verklaren, een player die wil stoppen met daten, een DJ die vol van God is, een kleine crimineel met een slechte reputatie, en poëet die niet veel weet van de kunst der liefde en een vrouw die mannen manipuleert.
X-15 (1961) X-15 (1961)
Lt. Col. Lee Brandon is een ambitieuze piloot met maar één doel in zijn leven: een vlucht maken naar de ruimte. Dankzij zijn doorzettingsvermogen en talent werkt hij zich op tot een van de beste piloten van het land, en krijgt hij algauw de gelegenheid om testvluchten te doen met het legendarische X-15 toestel.
X-Files: I Want to Believe, The (2008) X-Files: I Want to Believe, The (2008)
Wanneer een groep vrouwen wordt ontvoerd in het winterse landschap van Virginia, zijn de enige aanwijzingen de groteske menselijke overblijfselen die langs de snelweg worden gevonden. Met de beambten op zoek naar enige vordering in de zaak, zorgen de twijfelachtige visioenen van een in ongenade gevallen priester ervoor dat de politie op de verkeerde plekken gaat zoeken. Tevens leidt het hen naar een bizar, en geheim, medisch experiment dat misschien met de verdwijning van de vrouwen te maken kan hebben. Dit is echt een zaak voor de X-Files. Maar de FBI heeft die afdeling voor onderzoek naar paranormale zaken jaren geleden gesloten. Voormalige agenten Fox Mulder en Dana Scully worden, tegen hun zin, gevraagd om te helpen in deze zaak.
X-Men (2000) X-Men (2000)
Mutanten, mensen met een afwijkende genetische opmaak, die hen zeer bijzondere krachten geeft. Sommige mensen zien het als een geschenk uit de hemel, anderen als een vloek. Professor Charles Xavier en zijn team behoren tot die eerste groep en proberen op Xavier's school jonge mutanten te laten opgroeien met hun speciale krachten. Maar niet iedere mutant gebruikt zijn krachten voor goede doeleinden. Zo wil de mensenhatende Eric Lensherr, alias Magneto, zijn krachten gebruiken om de mensheid uit te roeien. Het is aan Xavier en zijn team om Magneto te stoppen.
X-Men Origins: Wolverine (2009) X-Men Origins: Wolverine (2009)
Logan (Hugh Jackman), ook wel bekend als Wolverine, is een agressieve mutant met enorme klauwen en de kracht om zichzelf razendsnel te kunnen genezen. Dit verhaal over het verleden van de mutant vertelt over de ontmoeting met onder andere William Stryker (Danny Huston), die lange tijden experimenten heeft gedaan met Logan, en Victor Creed (Liev Schreiber), ook wel bekend als de mutant Sabretooth.
X-Men: The Last Stand (2006) X-Men: The Last Stand (2006)
Via de mutant Jimmy heeft men een 'geneesmiddel' voor mutatie uitgevonden. Voor het eerst in hun leven hebben mutanten nu een keus: hun krachten, waardoor ze niet geaccepteerd worden door de samenleving, behouden of hun krachten opgeven zodat ze menselijk worden. Ondertussen probeert Magneto een leger mutanten bij elkaar te krijgen om het geneesmiddel te vernietigen en ontdekken Charles Xavier en zijn mutanten dat Jean Grey terug is. Maar ze is niet helemaal zichzelf.
X2 (2003) X2 (2003)
Wanneer een onbekende, vermoedelijk een mutant met buitengewone krachten, de president aanvalt krijgen de mutanten met nog meer argwaan en discriminatie te maken dan al het geval was. Er komt bredere steun in de samenleving voor een registratieplicht voor mutanten. Militair leider William Stryker is één van de grootste voorstanders van dit plan, en leidt een aanval op de X-Men opleiding. De ontsnapte Magneto begint een opmerkelijke samenwerking met Professor Xavier om Stryker te stoppen. Ondertussen begint Wolverine een onderzoek naar zijn verleden.
X312 - Flug zur Hölle (1971) X312 - Flug zur Hölle (1971)
Een vliegtuig stort neer in de jungle. Een bankpresident bevindt zich onder de overlevenden met een tas gestolen juwelen. Als de rest hier achter komt ontstaat een gevecht om de juwelen en het gevecht tegen de elementen in de Braziliaanse jungle.
Xala (1975) Xala (1975)
Tijdens de huwelijksnacht van zijn derde huwelijk heeft de rijke man El Hadj Abdoukar last van 'xala', een tijdelijke impotentie die hij heeft opgelopen door de vloek van een bedelaar. Deze impotentie staat symbool voor de impotentie van heel Senegal, waar de nieuwe rijken niet veel verder komen dan het imiteren van de westerlingen.
Xanadu (1980) Xanadu (1980)
De Griekse muzen inspireren de mensheid tot het creëren van kunstwerken. Eén van de muzes neemt de vorm aan van de aantrekkelijke Kira en maakt kennis met de schilder Sonny Malone. Samen met Danny McGuire, een man die al eerder door Kira werd geïnspireerd, bouwt Sonny een enorme rolschaats-disco.
Xanda (2004) Xanda (2004)
Qiang beoefent traditionele Chinese vechtkunsten. Samen met zijn beste vriend kruist hij het pad van de gevaarlijke Wei, een Xanda kampioen. Qiang knokt er flink op los, maar Wei is te sterk. Hij besluit bij een Xanda meester in de leer te gaan om Wei een lesje te leren. Maar ook de volgende confrontatie loopt uit op een nederlaag. Net als Qiang heeft geaccepteerd dat hij Wei waarschijnlijk nooit zal kunnen verslaan moet hij een zware beslissing nemen. Om zijn zwaargewonde vriend te eren moet hij Wei verslaan en begint daarom een intensieve training bij de Xanda meester. Net voor het beslissende gevecht hoort Qiang dat zijn vriendin zwanger is en hem wil verlaten. Qiang moet Wei dus zo snel mogelijk verslaan om nog op tijd bij zijn liefde te zijn.
Xangô de Baker Street, O (2001) Xangô de Baker Street, O (2001)
Rio de Janeiro, 1886. De Franse toneel-actrice en diva Sarah Bernhardt (Maria de Medeiros) treedt op in het Stedelijk Theater, waarmee ze bij het publiek belangstelling opwekt voor de Franse cultuur. In de stad wordt ze op handen gedragen en zelfs Keizer Dom Pedro II komt naar haar kijken. En hij vertrouwt haar een geheim toe: een kostbare stradivarius, die hem door de weduwe en barones Maria Luiza is geschonken, is verdwenen. Sarah adviseert hem om haar goede vriend om hulp te vragen, de legendarische detective Sherlock Holmes (Joaquim de Almeida).
Xchange (2000) Xchange (2000)
In de niet al te verre toekomst kunnen, door nieuwe ontwikkelingen in de biotechnologie, mensen over de gehele wereld 'reizen' door hun bewustzijn te verplaatsen naar een ander lichaam. Terroristen plegen een aanslag op een belangrijke industrieel. Stefan Toffler wordt opgeroepen om deze moord op te lossen. Hij wordt getransporteerd naar San Francisco in het lichaam van de leider van de terroristen. Dan komt Toffler tot de verschrikkelijke ontdekking dat hij maar twee dagen heeft om in zijn eigen lichaam terug te keren...
Xcuse Me (2003) Xcuse Me (2003)
De vrienden Chantu en Bantu kunnen maar geen baan vinden omdat ze te weinig ervaring hebben. Dan lezen ze echter een advertentie voor een opleiding tot hotelmanager in een hotel in Goa. Ze aarzelen geen moment en geven zich op als de neefjes van de hoteleigenaar. Ze zetten echter al snel de boel op stelten door gasten lastig te vallen, grapjes uit te halen met het personeel en de dochters van de eigenaar te verleiden. De slachtoffers besluiten dat het tijd wordt om Chantu en Bantu eens een koekje van eigen deeg te geven.
Xi Chu Bawang (1994) Xi Chu Bawang (1994)
Een oproer zorgt ervoor dat de tirannieke keizer tijdens de Qin-dinastie wordt afgezet. Generaal Xiang Yu en de sluwe boer Liu Pang verenigen hun krachten om als winnaars uit de burgeroorlog tevoorschijn te komen. Xiang Yu's zwak voor de vrouw van Yu, gecombineerd met Liu Pangs verraad leiden tot de stichting van de legendarische Han- dinastie.
Xi Du Zhe (1974) Xi Du Zhe (1974)
Kuan Cheng-chun is een aan heroïne verslaafde kung fu-leraar. Zonder een cent op zak smeekt hij bij drugdealer Tseng Chien om een gratis dosis heroïne. Tseng voelt zich schuldig voor de situatie waarin Kuan zich verkeert en weigert voor Kuan's bestwil de drugs te geven. Door deze actie begint de baas van Tseng te twijfelen aan diens loyaliteit aan de organisatie, en besluit hem daarom te testen.
Xi Gan Dao (2006) Xi Gan Dao (2006)
1978: Li Siping woont in een grijs industriestadje in het noorden van China. In plaats van zijn best te doen op zijn werk en zich netjes te gedragen loopt Li Siping uit de pas. Hij neemt zijn baan niet serieus, steelt van fabrieksterreinen en luistert stiekem naar buitenlandse radiozenders. Zijn leven voelt doelloos. Als een achttienjarige muzikante uit het verre Peking in het huis tegenover het zijne komt werken wordt alles ineens anders.
Xi Hei Qian (1990) Xi Hei Qian (1990)
Nadat ex-politie agent Dragon zijn scheidingspapieren heeft getekend, raakt hij tegen wil en dank betrokken bij een strijd tussen de maffia en één van hun afvallige geld-witwassers. Om het erger te maken wijst Mary Chang hem nog eens per vergissing aan als één van de criminelen.
Xi Wo Yi Ge Wen (1994) Xi Wo Yi Ge Wen (1994)
Een blinde prostituee weet niet dat haar nieuwe vriendje een vampier is. Ondanks dat hij in de verleiding gebracht wordt door haar melkwitte huid kan hij er zich niet toe zetten haar te bijten, omdat ze teveel lijkt op zijn oude liefde die jaren geleden is overleden. Zijn vriend, ook een vampier, is echter niet erg gelukkig met zijn nieuwe dieet.
Xi You Ji Da Jie Ju Zhi Xian Lu Qi Yuan (1994) Xi You Ji Da Jie Ju Zhi Xian Lu Qi Yuan (1994)
Joker heeft zichzelf met de doos van Pandora 500 jaar terug in de tijd verplaatst. Hier steelt de onsterfelijke Zixia de doos, maar Joker moet de doos terug hebben om zijn echtgenote 500 jaar verder in de tijd, te redden. Nadat hij de Longevity Monk weer ontmoet, helpt deze hem zijn oude gedaante van Monkey King terug te krijgen, waarmee hij zijn opdracht kan volbrengen.
Xi You Ji Di Yi Bai Ling Yi Hui Zhi Yue Guang Bao He (1994) Xi You Ji Di Yi Bai Ling Yi Hui Zhi Yue Guang Bao He (1994)
De Monkey King is op weg naar het Westen, om enkele Boeddhistische geschriften terug naar China te brengen. Omdat hij de Godin tot razernij brengt, vernietigt zij hem, maar samen met de Longevity Monk weet hij te reïncarneren naar de Aarde. 500 jaar later komt een jonge bendeleider, genaamd Joker, tot de ontdekking dat hij de Monkey King is.
Xia Dao Gao Fei (1993) Xia Dao Gao Fei (1993)
Jeff (Chow Yun-Fat) werkt bij de beveiliging in een nachtclub, waar zijn vriendin danst. Zijn vriend Sam heeft gokschulden en Jeff besluit zijn vriend te helpen. Samen nemen ze deel aan een overval onder leiding van Judge. Maar dan wordt Jeff verraden..
Xia Ri Fu Xing (1985) Xia Ri Fu Xing (1985)
De toppers van het politiecorps van Hong Kong worden ingezet om een vrouw te beschermen die op de hitlijst staat van clanbaas Lau. De eerste killers zijn al ondereweg en Muscles (Chan) en zijn partner proberen uit alle macht Lau tegen te houden.
Xian Dai Hao Xia Zhuan (1993) Xian Dai Hao Xia Zhuan (1993)
De stad is verwoest na een kernaanval en een slechterik heeft de controle over het drinkwater. Hij oefent pressie uit op een populistische leider en een kolonel. Het heldinnen trio moet er voor waken dat een militaristische staat ontstaat en tegelijkertijd schoon drinkwater voor de bevolking zien te regelen.
Xian Fa Zhi Ren (1990) Xian Fa Zhi Ren (1990)
Een Japanse agente gaat naar Hong Kong om een aantal mysterieuze verdwijningen van jonge Japanse vrouwen te onderzoeken.
Xian Hun Nu (1993) Xian Hun Nu (1993)
Xiang bezit een molen waar sesamolie wordt geperst. De olie is van zulke hoge kwaliteit, dat men er zelfs in Japan belangstelling voor heeft. Zakelijk gaat het haar in alle opzichten voor de wind, maar privé beleeft zij alleen maar ellende. Zij werd geboren op het platteland en op jeugdige leeftijd uitgehuwelijkt. Haar man is een zwakkeling en een alcoholist, die haar slaat en verkracht. Hun oudste zoon is geestelijk gehandicapt, hun dochter wacht volgens traditie het huwelijk. Xiang compenseert de dagelijkse liefdeloosheid met een minnaar. Voor veel geld vindt zij uiteindelijk een echtgenote voor haar achterlijke zoon. Dit meisje, Huanhuan, wordt zich geleidelijk aan bewust van hun beider lot. Door toedoen van haar schoonmoeder, die zelf ooit hetzelfde lot onderging, ziet zij zich gedwongen tot een huwelijk met een zieke, geestelijk gehandicapte zoon.
Xian Si Jue (1982) Xian Si Jue (1982)
Iedere tien jaar vechten de kampioenen uit de Chinese Shoalin en de Japanse Samurai tradities een gevecht om wie de beste is. In het aanzicht van verraad en bedrog, zullen, twee grote strijders, één uit iedere natie, samen komen om een oorlog te voorkomen. Als het nootlot is gekeerd, brengt de oude erecode de twee weer tegenover elkaar...
Xian Xi Wei Lai Qian (1994) Xian Xi Wei Lai Qian (1994)
Mr. Chiang en zijn neefje Wuchi, geholpen door de technisch expert Blond Chiang hebben een manier gevonden om creditcards te vervalsen. Sisi, één van de slachtoffers, slaat de handen ineen met Do. Wu, die Do nog geld verschuldigd is en Lulu, de vriendin van Sisi die in Wu’s appartement woont, doen ook mee. De vier zetten gezamenlijk een val op voor het criminele drietal.
Xian Yu Fan Sheng (1980) Xian Yu Fan Sheng (1980)
De sheriff 'Butcher' Wing zit al een tijdje achter de vrijbuiter de 'Flower Kid' aan. Wanneer een premiejager ten tonele verschijnt, binden zij echter de strijd samen tegen hem aan.
Xiang Gang Qi An Zhi Xi Xue Gui Li Wang (1994) Xiang Gang Qi An Zhi Xi Xue Gui Li Wang (1994)
De hardwerkende Tong Chi-Ming lijkt het helemaal voor elkaar te hebben: hij heeft een mooie vrouw, een zoon en hij slaagt er bovendien in een mooi appartement te huren. Zijn geluk keert als zijn vrouw geld leent van een woekeraar en dit met gokken verspeeld. De meedogenloze woekeraar blijkt nergens voor terug te deinzen om zijn geld te krijgen. De bonte verzameling huurders van het appartementencomplex besluit echter een handje toe te steken en terug te vechten.
Xiang Ji Mao Yi Yang Fei (2002) Xiang Ji Mao Yi Yang Fei (2002)
Onzeker over zijn toekomst besluit Yunfei, een onbekende dichter, een oude vriend voor advies te bezoeken. Deze vriend heeft een succesvolle zaak in het broeden van zwarte kippen. Dit moedigt Yunfei niet echt aan om verder te gaan met schrijven. Maar dan ontmoet hij een jong meisje dat hem inspireert om weer te gaan schrijven.
Xiang Ri Kui (2005) Xiang Ri Kui (2005)
Liu wil kunstleraar worden. Zijn handen werden vermorzeld tijdens de culturele revolutie, en dit is zijn enige kans om nog actief met kunst bezig te zijn. Hij komt echter in conflict met zijn zoon, die zichzelf geen doel kan stellen in het leven. De film geeft een kijk op de relatie tussen de twee door de jaren heen.
Xianggang Zhizao (1997) Xianggang Zhizao (1997)
Chung-Chau is een rebelse jongeman. Zijn simpele vriend Sylvester vind met bloed doordrenkte brieven naast het lichaam van een zelfmoordenares, het schoolmeisje Susan. Chung-Chau voelt zich bezeten van haar geest en bezorgt de brieven. Later wordt hij verliefd op een 16-jarig meisje, maar wanneer zij verdwijnt wordt hij waanzinnig en besluit moorden uit te voeren voor zijn baas Wing.
Xiao Ao Jiang Hu Zhi Dong Fang Bu Bai (1991) Xiao Ao Jiang Hu Zhi Dong Fang Bu Bai (1991)
Voordat hij zich terugtrekt in zijn martial-artsschool afgelegen in de bergen, besluit de zwaardmeester prinses Yin-Yin (waar hij een oogje op heeft) op te zoeken. Hij komt erachter dat ze aangevallen en zwaar gewond is. Het vermoeden bestaat dat haar oom Fong hierachter zit, die tenslotte ook de vader van Yin-Yin achter de tralies heeft gekregen. De zwaardmeester besluit Yin-Yin te helpen in haar strijd.
Xiao Cai Feng (2002) Xiao Cai Feng (2002)
China, jaren '70. Luo en Ma, zoons van intellectuelen, worden tijdens de Culturele Revolutie naar een heropvoedingskamp gestuurd in een ver afgelegen dorp in de bergen vlakbij de grens met Tibet. Daar ontmoeten ze een oude kleermaker en zijn mooie kleindochter. Luo wordt verliefd op de Kleine Kleermaakster. Zij vertelt hen dat een andere jongeman onder zijn bed een koffer verbergt vol met verboden boeken van buitenlandse auteurs. Luo en Ma stelen de koffer. 's Avonds vertellen ze de verhalen die ze gelezen hebben aan de analfabete dorpelingen. Om geen argwaan te wekken, overgieten ze elk verhaal met een revolutionair sausje. De Kleine Kleermaakster is vooral onder de indruk van het werk van Balzac. Langzaam ziet ze in hoe belangrijk het is om vrij te zijn: vrij om te leven, om te denken, om te dromen, om te beminnen.
Xiao Cheng Zhi Chun (1948) Xiao Cheng Zhi Chun (1948)
1946: de oorlog heeft lelijke wonden geslagen. Ook in het kleine Zuid-Chinese stadje waar Liyan woont, is men nog puin aan het ruimen. Liyan lijdt aan een vreemde, schijnbaar ongeneeslijke ziekte die hem voortdurend in een diepe melancholie dompelt. Hij wordt nochtans op zijn wenken bediend door zijn mooie vrouw Yu Wen, maar ze spreken nauwelijks met elkaar. Die kilte stemt haar triest en ze vlucht gelaten in haar borduurwerk. Plotseling, na tien jaar, komt uit Shanghai dokter Zhang Zhichen op bezoek. Liyan verwelkomt zijn jeugdvriend hartelijk. Voor Yu Wen breekt een emotioneel moeilijke tijd aan. Zhang Zhichen was was immers haar grote liefde, maar haar huwelijk met Liyan was al gearrangeerd.
Xiao Cheng Zhi Chun (2002) Xiao Cheng Zhi Chun (2002)
Na een lange, strenge winter breekt uiteindelijk de lente aan in een klein stadje in het zuiden van China. Het is 1946 en de oorlog heeft zware schade aangebracht aan de mensenharten en aan het landschap. In het huis van de familie Dai begint het leven z'n gewone rustige gangetje te hernemen. Maar met de komst van de lente duiken er spanningen op, die de liefde, lust en overgave van de huisgenoten zwaar op de proef zullen stellen. Dai Liyan, het hoofd van het gezin, is jong en heel ziek. Yu Wan, zijn vrouw, is een plichtsbewuste, mooie vrouw, vol levenslust, maar… gefrustreerd. Xiu, de jongere zus van Liyan, en Old Huang, de knecht, wonen in hetzelfde huis. Op een dag klopt er een gast aan. Het is Zhang Zhichen, een oude schoolkameraad van Liyan, die intussen als arts in Shanghai werkt. Met zijn komst worden de bestaande relaties in het huis danig door elkaar geschud.
Xiao Hua (1979) Xiao Hua (1979)
Liu Xiaoqing en Joan Chen spelen personages die beide Xiaohua heten. De ene wordt in de jaren dertig als kind verkocht door haar straatarme ouders, de ander wordt door diezelfde ouders gered van revolutionaire vluchtelingen, en krijgt de naam van het meisje dat ze verkocht hebben. De tweede Xiaohua is een wees, net als haar geadopteerde broer Yongsheng, een toekomstige held in de revolutie. Ondertussen is de eerste Xiaohua opgegroeid en een communistische guerrillastrijder geworden.
Xiao Jie (1981) Xiao Jie (1981)
Regisseur Yang Yanjing speelt een filmregisseur die een aankomend scenarioschrijver filmt (Guo Kaimin) die zijn script probeert te slijten aan een regisseur die ook weer door Yang wordt gespeeld. Ze bespreken het onvolledige script.
Xiao Qian (1997) Xiao Qian (1997)
Ning is een vrolijke jonge knul die door China trekt als inner van schulden. Op een dag komt hij terecht in een stadje vol geesten, waarbij hij smoorverliefd wordt op één van hen. Tegelijkertijd krijgt hij twee geestjagers achter zich aan. Hoewel het land ontdoen van geesten hun beider doel is, zijn de twee met elkaar in strijd. Voor Ning breekt een lastige tijd aan, waarbij het de vraag is of hij de liefde van zijn geliefde geest kan winnen en hun beide uit handen te houden van de geestjagers.
Xiao Tai Ji (1984) Xiao Tai Ji (1984)
Als de zoon van Wang To te grazen wordt genomen door Ching Tao en zijn broer, roept hij de hulp in van een huurmoordenaar. Ching weet in eerste instantie aan de moordenaar te ontsnappen maar zijn broer en vader worden levend verbrand. Ching zwerft nu rond en probeert uit de buurt te blijven van de huurmoordenaar. Als Ching een man helpt in een gevecht op straat neemt deze hem onder zijn hoede. Van deze man leert hij de kunst van Tai Chi. Met deze vorm van kung fu gaat hij de confrontatie met de huurmoordenaar aan.
Xiao Wu (1997) Xiao Wu (1997)
Xiao Wu is een zakkenroller met weinig toekomstperspectief. Zijn voormalige misdaadpartner heeft het echter wel gemaakt en nodigt Xiao Wu daarom niet uit voor zijn bruiloft.
Xiao Xiang Mingliu (1985) Xiao Xiang Mingliu (1985)
Zhu Xu speelt Sima Shouxian, een schijnbaar timide, pedante, excentrieke handwerksman die rouwkransen maakt. Maar onder het verlegen uiterlijk van Sima schuilt een messcherpe geest. Hij grijpt elke kans om met zijn traditioneel sierlijke taalvirtuositeit de kleingeestige en pretentieuze Rode Gardisten te fileren die de baas spelen in zijn buurt.
Xiao Za Zhong (1973) Xiao Za Zhong (1973)
Als hij op het toppunt van zijn beheersing van de vechtkunsten is gekomen, besluit een jongeman om de tempel te verlaten waar hij door een monnik werd aangespoord om naar zijn vader te gaan zoeken. Onderweg ontmoet hij een bedelaarster waarmee hij vriendschap sluit. Kort daarna vindt hij zijn vader terug en die blijkt machtig en gevreesd te zijn en voorzien van een klein persoonlijk leger.
Xiaoao Jiang Hu (1990) Xiaoao Jiang Hu (1990)
Wanneer een belangrijk manuscript, met kung fu geheimen, uit de keizerlijke bibliotheek wordt gestolen breekt er paniek uit, en wordt de verantwoordelijke bewaking ontslagen. Per direct word Ling Hu-ching ingehuurd om het gestolen manuscript terug te vinden, maar hij is niet de enige die op zoek gaat naar het befaamde werk...
  -1- 2
  © 2007-2011 AllMy.nl
Welkom gast!
Inloggen | Aanmelden
[x]
Inloggen


Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Aanmelden
[x]
Uitloggen


Je bent al uitgelogd!