Zoek op tag | Films | Mijn Films | Verlanglijst | Films gezien | Uitgeleende films | Favorieten
   0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
  -1- 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Zoeken:
U (2006) U (2006)
De jonge prinses Mona woont in een vervallen kasteel aan de oever van de zee, waar ze een miserabel leven leidt. Op een goede dag maakt ze kennis met een schattige, kleine eenhoorn, U, die haar zal helpen om op te groeien en gelukkig te worden. Ze zijn onafscheidelijk tot er zich op een dag een groep muzikanten in het bos dichtbij het kasteel verschuilt. Vanaf dan gaan er twee hele nieuwe werelden open voor Mona: die van de muziek en die van de liefde. Wat zal er van U terechtkomen nu Mona een aantrekkelijke gitarist heeft leren kennen en het net zo goed zonder haar afkan?
U Bent Mijn Moeder (1984) U Bent Mijn Moeder (1984)
De film geeft een beeld van zijn dementerende moeder en de moeder-zoon relatie. Joop koopt een bloemetje, vertelt over zijn liefde voor de trein en gaat op weg naar Den Haag. Daar stapt hij over en gaat vervolgens met de bus naar het tehuis van zijn moeder. Hij praat zichtbaar tegen een leeg bed en vervolgens kleedt hij zich om tot een oude vrouw. Hij praat, zij praat. Joop praat wanneer hij zijn moeder speelt met gebroken stem. Zij vraagt naar vroeger, herhaalt, weet niet waar ze is, kent Joop nauwelijks, vindt alles mooi wanneer ze gaan wandelen, vergeet zijn bezoek, weet niet waar hij woont. Na het bezoek gaat hij weer terug naar Amsterdam. Dan wordt hij opgeschrikt wanneer men hem belt dat moeder gevallen is, ze ligt in het ziekenhuis.
U Raljama Zivota (1984) U Raljama Zivota (1984)
Deze film, gebaseerd op een bekende roman, vertelt de verhalen van twee moderne vrouwen. Het eerste verhaal gaat over Stefica Cvek, een normaal en eenzaam meisje, die wanhopig op zoek is naar de man van haar dromen. Het tweede gaat over een regisseuse die een film maakt over Stefica en dezelfde problemen ondervindt.
U Reki (2007) U Reki (2007)
Een oude moeder en diens dochter zitten beiden op een leeftijd waarop ze niet veel meer van elkaar verschillen. Op een dag besluiten ze een wandeling te maken langs de rivier, beide wetende dat de beste tijd van hun leven erop zit.
U Turn (1997) U Turn (1997)
Wanneer Bobby's auto pech krijgt in the middle of nowhere, terwijl hij op vlucht is voor een paar bookmakers, komt hij vast te zitten in een vlakbijgelegen dorpje. Nadat hij iets krijgt met een jonge getrouwde vrouw, huurt haar echtgenoot Bobby in om haar te vermoorden. Later huurt zij Bobby echter in om hÚm te vermoorden.
U, Me Aur Hum (2008) U, Me Aur Hum (2008)
Ajay (Ajay Devgan) geniet samen met zijn vrienden met volle teugen van zijn vakantie tijdens een cruisetocht. Hij ontmoet daar Pia (Kajol), zij is serveerster aan boord van het schip. De eerste ontmoeting verloopt echter niet al te gelukkig. Ajay probeert op allerlei manieren een band te creŰren tussen hem en Pia, en na vele pogingen lukt het hem om een plekje te veroveren in haar hart. Er ontstaat langzaamaan een hechte band tussen de twee geliefden.
U-571 (2000) U-571 (2000)
1942, de Tweede Wereldoorlog. Grote hoeveelheden munitie en talloze mensenlevens gaan verloren omdat de Amerikanen de boodschappen die Hitler naar zijn troepen stuurt, niet kunnen ontcijferen. Die tekortkoming zou op termijn wel eens de overwinning van de Duitsers kunnen betekenen. Om dat te verhinderen wordt een grootscheepse infiltratie-operatie opgezet. De opsporingsdiensten hebben noodsignalen onderschept die afkomstig zijn van de U-571, een Duitse onderzeeŰr die wegens technische defecten ergens op de Noord-Atlantische Oceaan drijft met aan boord de Enigma, de beruchte machine die de Duitse berichten codeert.
U-Carmen e-Khayelitsha (2005) U-Carmen e-Khayelitsha (2005)
Don JosÚ is een militair die valt voor de charmes van de vrijheidslievende Carmen, bewoonster van het township Khayelitsha. Wat volgt is een vurige, passionele relatie. Maar de liefde neemt een tragische wending als Carmens verleden haar inhaalt.
U.S. Marshals (1998) U.S. Marshals (1998)
U.S. Marshal Sam Gerard opent samen met zijn ervaren team de jacht op de mysterieuze ex-geheim agent Mark Sheridan die ontsnapt is nadat het vliegtuig waarin hij met anderen overgeplaatst werd, neerstortte. Sam Gerard krijgt daarbij de steun van geheim agent John Royce, wiens achtergronden hij niet kent. Gedetineerde Mark Sheridan is echter vastbesloten om uit de handen van Sam Gerard te blijven en dus opent Gerard de jacht op hem.
U.S. Seals (1999) U.S. Seals (1999)
Het elitekorps van de Amerikaanse marine wordt ingezet op een verlaten olie-platform in de Middellandse Zee. Het doel is een groepje piraten er van te weerhouden een lading goud te stelen.
U.S. Seals II (2001) U.S. Seals II (2001)
Op een geheime Russische lanceerbasis voor kernraketten, beraamt een ex-lid van de US Navy Seals een raketaanval op de VS. Alleen een elite-eenheid met topspecialisten kan hem nog tegenhouden. Vanwege een gaslek kan het nieuw geformeerde team niet opereren met conventionele wapens. Ze moeten zich bij hun zeer geheime aanval bedienen van vechtsporttechnieken, zwaarden, kruisbogen en andere conventionele wapens.
U.S. vs. John Lennon, The (2006) U.S. vs. John Lennon, The (2006)
Het verhaal achter John Lennons periode in de Verenigde Staten tussen 1966 en 1976 en zijn relatie met Yoko Ono. Duidelijk wordt hoe hij van een liedjeszanger verandert in een een vredes-activist. Ook wordt duidelijk dat de motieven en problemen van destijds, nog steeds actueel zijn.
U2: Rattle and Hum (1988) U2: Rattle and Hum (1988)
Een documentaire over de Ierse rockband U2, waarin de band gevolgd wordt tijdens hun tournee in 1987, dwars door Amerika, op zoek naar nieuwe invloeden. Een tocht, die leidt van Dublin tot Graceland, van San Francisco tot de straten van Harlem, van The Joshua Tree tot Rattle And Hum ...
U47 - Kapitńnleutnant Prien (1958) U47 - Kapitńnleutnant Prien (1958)
Kapitńn Prien (Dieter Eppler) heeft het commando over een onderzeeboot tijdens de Tweede Wereldoorlog. Samen met zijn tweede man, Oberleutnant Birkeneck (Joachim Fuchsberger) tracht hij het hoofd te bieden aan alle moeilijkheden. Ondertussen probeert priester Kille (Dieter Borsche) Prien over te halen om zich aan te sluiten bij het ondergrondse verzet in Nazi-Duitsland.
Uahan Segye (2007) Uahan Segye (2007)
In-gu is de baas van een criminele organisatie die niet terugdeinst voor een beetje geweld. Daarnaast is hij een zorgzame echtgenoot en vader. Zijn puberende dochter schaamt zich dood voor het beroep van haar vader en blijft het liefst zoveel mogelijk uit zijn buurt. Zijn vrouw is ook niet zo blij met zijn activiteiten en vraagt hem regelmatig een stabiele baan te zoeken. In-gu blijft echter vol overgave leiding geven aan het syndicaat. In de overtuiging dat een goede vader hard moet werken en voor het eten op tafel moet zorgen. Echter na verloop van tijd zitten de familie problemen steeds meer in de weg van zijn werk.
Ubitye Molniey (2002) Ubitye Molniey (2002)
Een vrouw is bezig met een antropologisch onderzoek naar de eerste stappen in de evolutie van aap naar mens. Het verhaal van de film ontvouwt zich voornamelijk in haar onderbewustzijn. Prehistorische spookbeelden uit haar onderzoek en herinneringen aan de traumatische dood van haar vader komen samen en vormen een theorie over de evolutie van de mens.
Ubu Krˇl (2003) Ubu Krˇl (2003)
Koning Ubu houdt de troon in een bloederige samenzwering, en van daaruit manipuleert hij het electoraat. Hij belooft hun democratie en vrijheid, maar hij en zijn wrede kliek hebben alleen oog voor hun persoonlijk gewin. De in werking gestelde hervormingen zijn absurd, de schatkisten van de staat zijn leeg, evenals het geplunderde land, en de verarmde massa’s morren.
Uccellacci e Uccellini (1966) Uccellacci e Uccellini (1966)
Een proletarische vader en zijn zoon wandelen door ItaliŰ als een niemandsland tussen katholicisme en marxisme, gevolgd door een sprekende kraai die voortdurend links intellectuele commentaren geeft tot ze hem vermoorden en opeten.
Uccello dalle Piume di Cristallo, L' (1970) Uccello dalle Piume di Cristallo, L' (1970)
Sam is een Amerikaanse schrijver die al jaren in Rome leeft en werkt. Op een dag is hij getuige van de moordpoging op de vrouw van een galerijeigenaar. Sam zit echter gevangen in een draaideur en kan niets doen. De vrouw overleeft de aanslag en de politie beweert dat zij de enige overlevende is van een beruchte seriemoordenaar die de stad al jaren onveilig maakt. Sam besluit de zaak nader te onderzoeken in de hoop er een spannend boek over te kunnen schrijven.
Uccideva a Freddo (1966) Uccideva a Freddo (1966)
De butler Jose Desmet schiet zijn werkgever dood omdat hij vroeger als rechter in het district zijn vader, een bekende gangster, ter dood heeft veroordeeld. Verder probeert Desmet de dochter van Salazar - erfgenaam aan een goudmijn - te verleiden. Hij vermoordt ook nog een vrouw en de dokter van het dorp omdat zij gezien hebben dat hij wapens aan de Indianen verkocht. De overheidsonderzoeker Bill Walcome krijgt de opdracht een einde te maken aan de misdadige activiteiten van Desmet. Hij vraagt de sheriff om hulp...
Uchiage Hanabi, Shita Kara Miruka? Yoko Kara Miruka? (1993) Uchiage Hanabi, Shita Kara Miruka? Yoko Kara Miruka? (1993)
De 12-jarigen Norimichi, Yusuke en Junichi kunnen er maar niet achterkomen hoe vuurwerk van opzij uitziet. Is het rond? Of is het plat? De perfecte manier om hierachter te komen, is door zelf te gaan experimenteren, zo denken ze. In de nacht van het Zomervuurwerk gaat het drietal op avontuur. Juist op die dag is hun klasgenootje Nazuna van plan om weg te lopen met Norimichi of Yusuke, afhankelijk van wie een 50 meter zwemwedstrijd wint. Twee vervlochten verhalen onderzoeken hoe een klein incident alles kan veranderen.
Ucho (1970) Ucho (1970)
Een man die bij de regering werkt komt er achter dat zijn huis door diezelfde regering vol is gestopt met afluisterapparatuur. Dan valt de electriciteit uit en ziet hij buiten een groepje verdachte mannen staan. Samen met zijn vrouw gaat hij een afschrikwekkende nacht in.
Uch˘ten Hoteru, The (2006) Uch˘ten Hoteru, The (2006)
Een film waarin je vreemde personages volgt die in hetzelfde hotel verblijven. De verhalen gaan onder andere over een gescheiden man en vrouw die met een confrontatie herenigen op nieuwjaarsavond en een hotelpiccolo die de hoop om zanger te worden opgegeven heeft en besluit terug naar huis te keren, wanneer hij een oude vriend weer tegenkomt.
Uchu Daikaijű Dogora (1964) Uchu Daikaijű Dogora (1964)
De aarde wordt aangevallen door Dagora, een gevaarlijk monster dat verdacht veel lijkt op een kwal. Dagora heeft een zwak voor diamanten, en vertrappelt stad na stad in de hoop een grote hoeveelheid van de waardevolle stenen te kunnen verzamelen.
Uchu Daisenso (1959) Uchu Daisenso (1959)
De aarde wordt aangevallen door een vijandig ras buitenaardse wezens. Na een eerste vlaag van paniek, besluiten alle lidstaten van de Verenigde Naties samen een krachtig wapen te bouwen om de aliens te kunnen verslaan.
Uchu Kaijű Gamera (1980) Uchu Kaijű Gamera (1980)
Aliens hebben alle monsters die Gamera ooit heeft verslagen weer tot leven gewekt en naar de aarde gestuurd. Gamera moet nu voor een laatste keer alles uit de kast halen om de monsters te verslaan en de wereld van de ondergang te redden.
Uchu Kaisoku-sen (1961) Uchu Kaisoku-sen (1961)
Een groep jongens, naar de hemel kijkend om een Russische satelliet te zien, worden opgeschrikt door een mysterieus vliegend schip dat recht uit de hemel lijkt te komen. Ze worden aangevallen door de wezens uit het schip maar worden gered door een mysterieuze man in een cape. Maar is deze man wel te vertrouwen?
Uchű Kaizoku Captain Harlock: Arcadia-G˘ no Nazo (1978) Uchű Kaizoku Captain Harlock: Arcadia-G˘ no Nazo (1978)
Nadat Kapitein Harlock terugkeert van een ruimtemissie blijkt de Aarde te zijn veroverd door de Illumidas. De mensen lijken hun wil om terug te vechten, te hebben verloren. De Illumidas herkennen in Kapitein Hardock een goede leider, en willen hem dan ook in dienst nemen. Hardock accepteert dit aanbod echter niet, en kiest ervoor om de rebellie te steunen met hun strijd tegen de vreemde overheersers.
Uchu Kara no Messeji (1978) Uchu Kara no Messeji (1978)
De vredige planeet Jillucia wordt aangevallen door de vijandige Gavanas, wiens leider liever naar zijn moeder luistert dan naar zijn heerser. King Kaiba, de koning van Jillucia, stuurt acht krijgers op pad in de hoop dat ze iemand zullen vinden die hem wil helpen zijn planeet te verdedigen.
Uchű Senkan Yamato: Aratanaru Tabidachi (1979) Uchű Senkan Yamato: Aratanaru Tabidachi (1979)
De planeten Iscandar, Gamilus en Aarde vechten samen tegen een nieuwe gemeenschappelijke vijand. Deze vijand is het Donkere Nevelrijk en zij willen bijzondere mineralen uit Iscandar en Gamilus ontginnen. Het Donkere Nevelrijk is haast onverslaanbaar met hun onverwoestbare ruimteschepen.
Uchűjin Tokyo ni Arawaru (1956) Uchűjin Tokyo ni Arawaru (1956)
UFOĺ s worden waargenomen in de buurt van Tokyo. Aangezien de wezens eruit zien als gigantische zeesterren kunnen ze de mensen niet benaderen zonder dat er paniek uitbreekt. Tot ÚÚn van hen zichzelf opoffert en transformeert in een populaire zangeres. Ze waarschuwt de mensheid dat er een meteoor op de aarde zal crashen. Terwijl de meteoor steeds dichterbij komt probeert de mens een anti-meteoor wapen te bouwen.
Ušurtmayi Vurmasinlar (1989) Ušurtmayi Vurmasinlar (1989)
Inci (Nur SŘrer) is een politieke gevangene. Baris (Ozan Bilen) is de zoon van een andere gedetineerde. Omdat er buiten niemand is die hem kan verzorgen, groeit hij op bij zijn moeder in de vrouwengevangenis. Hij leert de natuur, de buitenwereld, de liefde kennen door Inci's verhalen. De buitenwereld bestaat voor hem slechts uit het stukje hemel dat vanuit de binnenplaats te zien is. Op een dag raakt hij geobsedeerd door een vlieger die hij in dat stukje hemel ziet. Vanaf dat moment is vrijheid voor hem niets anders dan samen met Inci zijn zelfgemaakte vlieger laten zweven.
Udalionnyj Dostup (2004) Udalionnyj Dostup (2004)
Sergej is al op jonge leeftijd getraumatiseerd geraakt door een bootongeval waarbij zijn moeder en zus omkwamen, terwijl hijzelf door zijn vader werd gered. Zjenja is een opstandige tiener die het moeilijk heeft met de wereld in het algemeen en met haar moeder in het bijzonder. Ze gaat werken voor een sekslijn en zo begint een relatie Ĺop afstandĺ met Sergej.
Udon (2006) Udon (2006)
Een jongen raakt in een conflict met zijn vader, omdat hij geen intentie heeft om de familiezaak over te nemen, zoals van hem wordt verwacht. Nadat hij er in de grote stad niet in slaagt een succesvolle carriŔre op te bouwen, keert hij terug naar zijn geboorteplaats.
Udzinarta Mze (1992) Udzinarta Mze (1992)
Een ambulance-arts is bezig met de ontwikkeling van een belangrijk medicijn. Men heeft daar echter weinig belangstelling voor en hij krijgt daardoor ook problemen op zijn werk en wordt ontslagen. De enige die hem volledig steunt is zijn vrouw. Maar toch heeft hij het niet makkelijk met de hypocrisie en onverschilligheid van de maatschappij.
UFO Incident, The (1975) UFO Incident, The (1975)
Barney en Betty Hill zijn een heel gewoon stel dat onverwachts betrokken raakt bij een reeks gebeurtenissen, die zweven tussen werkelijkheid en fantasie. Na het uitvoeren van hypnose staat het beeld van een buitenaardse ontmoeting hen steeds duidelijker voor ogen.
UFO's: The Secret Evidence (2005) UFO's: The Secret Evidence (2005)
Redacteur, auteur en defensiejournalist Nick Cook gaat in deze documentaire op onderzoek uit naar de geheime zwarte budgetverdediging van de Verenigde Staten en de wereldwijde doofpot waarin alle UFO-affaires verdwijnen.
UFO: Target Earth (1974) UFO: Target Earth (1974)
In 1974 luistert een student communicatie per ongeluk een gesprek af van het ministerie van defensie, dat mogelijk duidt op de aanwezigheid van een UFO. Samen met een paranormaal begaafde vrouw gaat hij op onderzoek uit.
Ugetsu Monogatari (1953) Ugetsu Monogatari (1953)
In het Japan van de zestiende eeuw willen twee lijfeigenen rijk worden. De ene, Genjur˘, wil als pottenbakker zijn waren gaan verkopen, terwijl de andere, T˘bei, liever samurai wordt. Als de stad overvallen wordt door rovers, besluiten ze beiden de stad te verlaten, maar Genjur˘ stuurt zijn vrouw Miyagi al snel terug naar huis. Dan toont de rijke Lady Wakasa interesse voor zijn potten en nodigt hem uit.
Ugly American, The (1963) Ugly American, The (1963)
Harrison Carter MacWhite wordt benoemd als ambassadeur van een Aziatisch land, terwijl bekend is dat hij een vriend is van de man die gezien wordt als de leider van de communistische rebellen. Nauwelijks is hij aangekomen of hij krijgt ruzie met hem.
Ugly Dachshund, The (1966) Ugly Dachshund, The (1966)
Een echtpaar is gek op teckels. Zij laten zich overhalen om bij hun hondenverzameling ook een Great Dane puppy te nemen. Na verloop van tijd gaat de pup echter denken dat hij ook een teckel is.
Ugly Duckling and Me!, The (2006) Ugly Duckling and Me!, The (2006)
Ratso, een slinkse artiest met veel pech, droomt van de showbusiness. Als hij gevangen zit op een eendenboerderij, wordt Ratso de bewaker van een groot ei waaruit al snel een extreem lelijke eend komt. De eend, Ugly genaamd, ziet Ratso als zijn vader, hoewel deze nu niet bepaald een zorgzaam figuur is. Maar Ratos ontdekt dat Ugly een uitzonderlijk talent bezit en wil daar zijn voordeel uit halen.
Ugly Duckling, The (1997) Ugly Duckling, The (1997)
Ugly, een veelgeplaagd en buitengesloten jong eendje, loopt van huis weg. Niet veel later komt hij een kleine rat tegen, genaamd Scruffy, die eveneens van huis is weggelopen. Geen van beiden hebben enig idee waar ze naar toe zullen gaan. Maar al snel belanden de twee jonge dieren in allerlei gevaarlijke problemen.
Ugly, The (1997) Ugly, The (1997)
Simon is een onverbetelijke moordenaar die al vijf jaar in een psychiatrische inrichting zit. Hij wil nu bewijzen dat hij genezen is, zodat hij overgeplaatst zal worden naar een gewone gevangenis. Het is de taak van Karen, de psychologe, om uit te vinden of hij als een normale gevangene kan worden behandeld. De gesprekken die ze hiervoor met hem voert, wekken echter de sluimerende demonen in Simons ziel op.
UHF (1989) UHF (1989)
Beroepshalve is George een mislukking, maar in zijn dagdromen beleeft hij als Indiana Jones geweldige avonturen en maait hij als Rambo hele rijen tegenstanders neer. Op een dag erft hij van een oom een compleet regionaal tv-station dat weliswaar op sterven na dood is. Met de hulp van zijn vriend Bob en de knotsgekke showmaster Stanley tracht hij het tv-net er weer bovenop te helpen. Hun doldrieste invallen en gekke grappen jagen de kijkcijfers de hoogte in, tot groot ongenoegen van R.J., de baas van concurrent Channel 8. Die probeert voortdurend stokken tussen de wielen te steken...
Uinasu Senki (1989) Uinasu Senki (1989)
In de nabije toekomst is het de mens gelukt om Venus te koloniseren. Na de planeet bewoonbaar gemaakt te hebben zijn de kolonisten op zoek naar een beter leven dan dat ze op aarde hadden. Het leven op Venus is zwaar en de mensen verdoen hun tijd met het kijken naar een gewelddadige sport die nog het meest lijkt op een kruising tussen motorcross en voetbal. Hiro is gewoon ÚÚn van de spelers - maar wanneer een aangrenzende natie zijn moederland binnenvalt - besluit hij samen met zijn team ten strijde te trekken...
Uit Elkaar (1979) Uit Elkaar (1979)
Semi-autobiografisch speelfilmdebuut van liedjeszanger Herman Van Veen schildert het leven van een succesvolle artiest die geplaagd door een slecht huwelijk (de echtgenote werd gespeeld door Monique van de Ven) een relatie begint met een andere vrouw (gespeeld door Van Veens toenmalige echtgenote Marlous Fluitsma).
Uitgesloten (2001) Uitgesloten (2001)
Jonathan is Jehova's getuige. Samen met zijn vriend Koen doet hij echter allerlei dingen die volgens hun geloof verboden zijn. Beiden hebben ze een vriendin die geen Jehova's getuige is. Hierdoor lopen ze het risico om uit de gemeenschap gezet te worden. Jonathan besluit aan zijn vriendin te vertellen dat hij Jehova's getuige is. Nu komt hij echter voor de vraag te staan hoe hij deze liefde aan zijn ouders en de gemeenschap van Jehova's getuigen moet uitleggen.
Uitverkorene, De (2006) Uitverkorene, De (2006)
Op het moment dat het softwarebedrijf van de diepgelovige broers Johan en Peter van der Laan naar de beurs in Amerika gaat, blijkt dat het miljardenconcern op drijfzand is gebouwd. Als een jonge financiele directeur het aanlegt met de dochter van Johan, ontstaat er een onontwarbare knot van zakenbelangen, privÚ-zaken en het geloof en stort het imperium als een kaartenhuis ineen.
Ukigumo (1955) Ukigumo (1955)
In November 1946 keert een groep Japanners terug uit Indochina. Onder hen Yukiko, een vrouw die naar het land trok voor een baan als typiste. Vanwege de ruzie die zij had met haar familie voor vertrek, keert ze niet naar huis, maar naar haar ex-collega Kengo, met wie ze ooit een affaire had. Kengo blijkt echter veranderd en wil niets meer met haar te maken hebben.
  -1- 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
  © 2007-2011 AllMy.nl
Welkom gast!
Inloggen | Aanmelden
[x]
Inloggen


Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Aanmelden
[x]
Uitloggen


Je bent al uitgelogd!