Zoek op tag | Films | Mijn Films | Verlanglijst | Films gezien | Uitgeleende films | Favorieten
   0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
  -1- 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22
Zoeken:
O (2001) O (2001)
De jonge zwarte Odin is erg succesvol in zijn highschool-basketballteam. Hij wordt er door zijn beste vriend Hugo van overtuigd dat zijn vriendin hem bedriegt. Wat Odin echter niet weet is dat Hugo liegt, en dat zijn leugens gemotiveerd worden door zijn jaloezie ten opzichte van Odin. De spanning loopt langzaam op tot een onvermijdelijke climax.
O Brother, Where Art Thou? (2000) O Brother, Where Art Thou? (2000)
Amerika in de jaren '20: drie gevangenen slagen er in te ontsnappen tijdens de dwangarbeid. Ze zijn van plan de buit die één van hen verstopt heeft op te halen. Aangezien het geld verborgen is in een huis dat binnen korte tijd onder water zal staan door de aanleg van een nieuwe dam, is er haast bij geboden. Dat is echter niet de enige moeilijkheid waarmee de drie te maken krijgen.
O Da Beni Seviyor (2001) O Da Beni Seviyor (2001)
Ooit waren er drie vrienden. Eén ervan is overleden en zijn oudste zoon, Husseyn moet volgens de traditie zijn stuk land overnemen. Dat wil die echter niet, want hij wil gaan studeren in Ankara. Het is naar die streek dat één van de andere mannen zijn dochter stuurt, wanneer ze thuiskomt met een slecht rapport. Zij wordt verliefd op de jongeman, maar de jongeman zelf is verliefd op haar tante. Haar tante was ooit tegen de wil van de familie uit liefde getrouwd met een man. Nu heeft die man haar echter verlaten en ook zij wil haar stuk land verkopen. Dit alles gaat echter niet van een leien dakje.
O Dve Slabiky Pozadu (2005) O Dve Slabiky Pozadu (2005)
Zuzana is een typische representatrice van de postcommunistische generatie die het verleden van hun ouders allang vergeten is (en misschien wel nooit gekend heeft). Ze is jong, energiek en wil zoveel mogelijk uit het leven halen. Ze verdient de kost met het nasynchroniseren van soapseries. Geld geeft haar de ruimte om van het leven te genieten en te reizen. Het enige probleem is dat ze ongedurig is, en op zoek naar meer of iets nieuws. De nieuwe wereld van Zuzana staat in schril contrast met de wereld van haar grootmoeder, die in het oude Bratislava woont en een overlevende is uit een tijd dat iedereen er drie talen sprak.
O Jerusalem (2006) O Jerusalem (2006)
27 november 1947, New York. Vertegenwoordigers van 56 lidstaten van de pas opgerichte Verenigde Naties stemmen voor de opdeling van Palestina. Twee vrienden van 27, de New Yorkse Jood Bobby Goldman en de Arabische, uit Jeruzalem afkomstige Saďd Chahďn, delen dezelfde ideeën en waarden. Geschokt door de gebeurtenissen, reist het duo naar het Heilige Land. Bobby en Saďd beseffen niet welke dramatische wending hun leven zal nemen, hun twee werelden, volkeren en religies komen lijnrecht tegenover elkaar te staan en de vrienden worden vijanden.
O Ji San He Hui Dang An (1999) O Ji San He Hui Dang An (1999)
Ho en Lok zijn twee vrienden die samen opgroeien in het Hong Kong van de jaren 60. Ho is bezig zich op te werken in een machtige criminele organisatie terwijl Lok zijn intrede doet bij de politie. Ondanks het verschil in beroep blijven ze goede vrienden.
O Lucky Man (2003) O Lucky Man (2003)
In de toekomst is Em een knappe jongen die zich bezig houdt met het zogenaamde Dream Machine Project. Vrouwen staan voor hem in de rij, zelfs zijn bazin. Hij neemt het er flink van, tot God in de vorm van een vreemd wezen hem een voorstel doet.
O Lucky Man! (1973) O Lucky Man! (1973)
Michael is een verkoper van koffie en hij is een voorbeeld voor de arbeidersmoraal. Niets kan hem van zijn werk afhouden, zelfs auto-ongelukken, laboratorium-proeven, fysieke martelingen en verleidelijke klanten niet.
Ó Paí, Ó (2007) Ó Paí, Ó (2007)
Op de laatste dag van de carnaval worden de bewoners gevolgd van een vervallen appartementencomplex in Pelourinho, het historisch centrum van de plaats Salvador. Ondanks het gebrek aan geld, is het voor de bewoners een dag vol met muziek, dans en blijdschap. Dona Joana, de eigenaresse van het pand en een evangeliste, is de herrie echter meer dan zat en besluit, in een poging het feest te beëindigen, de watertoevoer af te sluiten waardoor de huurders zonder water komen te zitten.
O Palmenbaum (2000) O Palmenbaum (2000)
Kerstmis nadert en Kati en Johannes plannen opnieuw een reis naar Mauritius. Dit jaar hebben ze het plan gemaakt om elkaar daar eindelijk het ja-woord te geven. Heel romantisch zonder vrienden of familie. Helaas kunnen ze twee zieke familieleden niet zomaar thuislaten.
O Pioneers! (1992) O Pioneers! (1992)
Een jonge vrouw erft het landhuis en een enorm grondstuk van haar vader en is vastbesloten om er iets moois van te maken. Vijftien jaar later heeft ze een goeddraaiend bedrijf opgebouwd en verdient ze een fortuin, maar droomt ze nog steeds van de man die ze jaren geleden heeft achtergelaten.
O Princezne Jasnence a Létajicim Sevci (1987) O Princezne Jasnence a Létajicim Sevci (1987)
In haar boosheid over de koning, spreekt de Heks der Duisternis een vloek over diens dochter uit: ze zal met een arme schoenmaker trouwen. Jaren later lijkt het of de vloek waarheid wordt, maar de schoenmaker ontpopt zich als een charmante jongen, waar de prinses meteen verliefd op wordt. Nu moet de heks proberen om koste wat het kost die twee uit elkaar te houden.
O Simdi Asker (2003) O Simdi Asker (2003)
Het verhaal speelt zich af rondom een militaire divisie, bestaande uit een groep mannen die, tegen betaling, hun dienstplicht maar voor 28 dagen hoeven te vervullen. Deze Turkse mannen komen uit uiteenlopende klassen, culturen en bestaanswijzen. Ondanks de grote verschillen, moeten deze mannen een eenheid vormen en leren samenwerken. Samen beleven zij een groot avontuur. Hun eerdere showbizzvriendinnen zijn buitengesloten, de mannen beleven nieuwe liefdesaffaires in het stadje waarbij ze gelegerd zijn. De eerste dagen worden de mannen onderworpen aan zware trainingen en discipline. De laatste dagen van hun militaire dienstperiode vindt er een aardbeving plaats, waardoor er een eiland ontstaat dichtbij de kust van de Egeďsche Zee. Naar aanleiding van dit nieuwe grondgebied ontstaat er een diplomatieke crisis tussen Turkije en Griekenland. De oorlog dreigt…
O Simdi Mahkum (2005) O Simdi Mahkum (2005)
Levent is na zijn diensttijd in de handel gegaan, maar verdient eigenlijk al twee jaar geen stuiver. Hij zoekt naar andere wegen om in zijn onderhoud te voorzien en schrijft een sitcom-scenario met de titel 'In the Jail Now'. Voor de hoofdrol heeft hij zanger Gokhan in gedachte. De twee vrienden belanden door allerlei tegenslag en verwikkelingen daadwerkelijk in de gevangenis. In deze voor hen totaal onbekende wereld komen ze tot hun verrassing hun oude vriend Karlidag tegen. Vervolgens raken ze geleidelijk verzeild in een machtsstrijd tussen onderwereldfiguren.
O Slavnosti a Hostech (1966) O Slavnosti a Hostech (1966)
Een satire op de situatie in het voormalige Tjechoslowakije dat werd overheersd door de Sovjet-Unie. Een groep picknickers wordt gemanipuleerd door een groep vreemdelingen tijdens een experiment, waarin wordt getest hoe klein de vrije wil van de mens daadwerkelijk is. Gebaseerd op een verhaal van Ester Krumbachová.
O Trech Ospalých Princeznách (1997) O Trech Ospalých Princeznách (1997)
Een koning maakt zich grote zorgen over zijn vermoeide dochters. Alleen 's nachts schijnen de prinsessen actief te worden, getuige de versleten dansschoenen die iedere ochtend voor de slaapkamerdeur staan.
O' Horten (2007) O' Horten (2007)
Op het moment dat de trein het station verlaat zonder machinist Odd Horten aan boord, beseft hij dat het pad voor hem een reis is zonder vaste dienstregelingen en bekende stations. Horten is met pensioen en het perron voelt niet meer aan als een veilige plek.
O-bi, O-ba - Koniec Cywilizacji (1985) O-bi, O-ba - Koniec Cywilizacji (1985)
In O-bi, O-ba verschuilen de overlevenden van een nucleaire oorlog zich tegen de toxische atmosfeer in een enorme koepel gelegen in het hooggebergte. Om de bevolking zoet te houden, creëerden de autoriteiten de mythe van de Ark, een ruimteschip van een hogere beschaving die hen zou komen redden. Jaren later, de koepel begint serieuze barsten te vertonen. Geconfronteerd met deze desastreuze realiteit laten de gedesillusioneerde machtshebbers de controle varen en, hoewel al langer als fictie ontmaskerd, toch blijft het volk rotsvast geloven in de komst van de Ark.
O-Haepidei (2003) O-Haepidei (2003)
Een jonge vrouw raakt verliefd op een man die werkt bij Club Med. De volgende dag breekt ze in in zijn appartement en steelt zijn agenda. Met behulp van de agenda begint ze hem te stalken.
Ô-oku: The Movie (2006) Ô-oku: The Movie (2006)
Ô-oku is een kleurrijk paleis drama dat zich afspeelt in 1713, als Japan geregeerd wordt door de pas vijfjarig Shogun. Terwijl in Edo populaire cultuur bloeit, heersen er in het paleis nog de oude zeden en de vrouwen hebben het er voor het zeggen. Onder hen Teneiin, de weduwe van de vorige Shogun, en Gekkouin, moeder van de jonge Ietsugu. Het paleis raakt in de ban van intriges tussen beide vrouwen die elkaar willen beschadigen om macht over het shogunaat te verkrijgen.
O. Henry's Full House (1952) O. Henry's Full House (1952)
“O. Henry's Full House” is een compilatie waarin vijf regisseurs elk een verhaal van de bekende Amerikaanse schrijver O. Henry verfilmen. Het verhaal "The Cop and the Anthem" (door Henry Koster) gaat over een zwerver die tracht in de gevangenis te komen om daar te overwinteren. "The Clarion Call" (door Henry Hathaway) gaat over een politieagent die een oude vriend moet arresteren. In "The Last Leaf" (door Jean Negulesco) ziet een zieke vrouw in de vallende herfstblaadjes het komende einde van haar leven uitgebeeld. "The Ransom of Red Chief" (door Howard Hawks) gaat over twee kidnappers die een kind ontvoeren. En "The Gift of the Magi" (Henry King) verhaalt over twee pasgetrouwden die problemen hebben om een passend kerstcadeau voor elkaar te vinden.
O... Cocuklari (2008) O... Cocuklari (2008)
O.C. and Stiggs (1987) O.C. and Stiggs (1987)
Twee ondeugende tieners worden verplicht hun zomervakantie door te brengen in een burgerlijk voorstadje. Ze zijn bang dat ze net als hun ouders worden als ze alles doen wat zhen gezegd wordt en slim als ze zijn, laten ze dat niet gebeuren. Ze maken er een onvergetelijke vakantie van door erg veel lol te trappen.
O.H.M.S. (1937) O.H.M.S. (1937)
Jimmy Tracy is een Amerikaanse gangster die vlucht naar Engeland. Daar voegt hij zich als Canadees bij het Britse leger. Al snel wordt hij maatjes met Bert Dawson en ze doen pogingen elkaar af te troeven om de gunsten van Sally, de dochter van de commandant. Dan ontdekt Jimmy dat zijn Amerikaanse vriendin hem achterna is gereisd en zijn identiteit dreigt te onthullen.
O.J. Simpson Story, The (1995) O.J. Simpson Story, The (1995)
Gedramatiseerde navertelling van de spectaculaire rechtszaak rond football-speler O.J. Simpson die er van werd verdacht zowel zijn ex-vrouw Nichole als haar nieuwe vriend te hebben vermoord. De uitspraak van de rechtbank was een druk bekeken tv-evenement, en uitspraak ongetwijfeld een van de meest controversiële beslissingen van een rechtbank ooit.
O.J. Simpson: Juice on the Loose (1974) O.J. Simpson: Juice on the Loose (1974)
Documentaire over de ex american football ster O.J. Simpson, die in de jaren '70 furore maakte in zijn tak van sport. In deze documentaire wordt oa. zijn ex-collega Al "A.C." Cowlings, zijn ex-vrouw en zijn ouders geďnterviewd.
O.K. Garage (1998) O.K. Garage (1998)
Rachel, een suikerzoete naďeve lerares (Lili Taylor), haar platonische aanbidder met hagedissen in zijn zak (Will Patton) en een extreem verlegen lasser die zijn cheques niet durft te innen omdat hij verliefd is op de bankcaissičre (John Turturro). Allen figuranten in een wonderlijk verhaal rond een garagist die geen auto's repareert maar zijn klanten wel laat betalen en als het even kan ook nog ontdoet van hun mobiel. Wanneer Rachel eindelijk doorheeft dat ze bedrogen wordt door haar garagehouder Yannick, vindt ze dat de maat vol is.
O.S.S. (1946) O.S.S. (1946)
1943. In Amerika wordt een Office of Stategic Services (OSS) opgericht, die ingezet moet worden om informatie te krijgen en samen te werken met het Franse verzet om het verkeer in Normandië vast te leggen. Ze weten niet dat ze daarmee defensie dwarszitten met hun plan Overlord.
Oasis (2002) Oasis (2002)
Oasis begint als Jong-Du uit de gevangenis komt, waar hij negen maanden heeft gezeten voor een aanrijding met dodelijke afloop, een misdrijf dat eigenlijk is gepleegd door zijn oudere broer. Jong-Du is een wat naďeve, onaangepaste man, een kind in een groot lichaam. Op een dag bezoekt Jong-Du de familie van de man die is doodgereden. De zoon van de man staat op het punt om te verhuizen en laat daarbij zijn spastische zuster Gong-Ju achter. Jong-Du is direct gefascineerd door Gong-Ju. Hij stuurt haar cadeautjes en komt op een dag bij haar op bezoek. Na een moeizame kennismaking bloeit er uiteindelijk een onwaarschijnlijke romance tussen hen op. Jong-Du kijkt door de handicap van Gong-Ju heen en ziet een mooie jonge vrouw. Voor Gong-Ju is hij de eerste man die haar als vrouw bekijkt. De families van de beide geliefden zien de romance echter voor iets heel anders.
Občan Havel (2008) Občan Havel (2008)
Citizen Havel gaat over de dertien jaar dat Václav Havel president was. De film illustreert pijnlijk hoe de Tsjechische politiek na de val van het Oost-Europees communisme in snel tempo zijn onschuld verloor en wegzakte in cynische partijpolitieke en onderlinge intriges. Citizen Havel is gemaakt door huisvriend Pavel Koutecký, die de president met de camera dertien jaar lang in zijn werkzame en persoonlijke leven mocht volgen, tot de slaapkamer toe. Op voorwaarde dat de beelden pas vijf jaar na afloop van Havels presidentschap voor het eerst zouden worden vertoond.
Obaba (2005) Obaba (2005)
Lourdes is een filmstudente uit de grote stad die naar de mythische regio in de bergen, Obaba, in het noorden van Spanje, afreist om een film te maken. Al op de weg er naar toe ontdekt ze de mysterieuze sfeer van de regio, die haar door mensen die ze ontmoet wordt ingefluisterd. In het bijzonder in een herberg waar ze overnacht gebeuren er vreemde zaken. Het komt op Lourdes aanvankelijk absurd over, maar na verloop van tijd begint ze zelf te geloven in mystiek.
Obaltan (1960) Obaltan (1960)
In het naoorlogse Zuid-Korea zien enkele veteranen hun dromen vervagen wanneer ze terugkeren naar de maatschappij. Ieder van hen draagt nog de littekens van de oorlog, lichamelijk dan wel geestelijk. Song Yong-ho is één van deze veteranen, en hij werkt hard om zijn gezin te onderhouden en nog iets van zijn leven te maken. Hoeveel moeite hij echter ook doet, hij lijkt er niet voor beloond te worden.
Obchod na Korze (1965) Obchod na Korze (1965)
Tsjechoslowakije, 1942. Een uitbreidende fascistische gezindheid maakt zich meester van een kleinsteedse omgeving. Een meubelmaker krijgt de opdracht een Joodse winkel over te nemen. Hij bouwt echter een relatie op met de eigenaresse. Hoewel hij zich bewust is van het onrecht wat haar aangedaan wordt, is er voor hemzelf geen weg meer terug.
Obeo Deo Reinbou (2002) Obeo Deo Reinbou (2002)
Jin-Soo is een weerman die probeert zijn geheugen te herstellen na een auto-ongeval. Hij probeert herinneringen te vinden van "Rainbow", zijn oude geliefde, waarvan hij niets meer weet. Yeon-Hee, een vrouw die werkt bij de "gevonden voorwerpen" van een metrostation, wil haar herinneringen over een geliefde die ze ooit had wissen en vergeten. Twee parallelle verhalen die de ironie van de liefde reflecteren.
Ober (2006) Ober (2006)
Edgar werkt als ober in Het Westen, een matig lopend restaurant met een groot aquarium. Zijn vrouw is chronisch ziek, hij heeft bijzonder veel last van zijn buren, zijn vriendin doet vaak behoorlijk moeilijk en op het werk wordt hij door zijn klanten als vuil behandeld. Op een gegeven moment is Edgar zijn leven spuugzat en besluit maatregelen te treffen. Hij gaat verhaal halen bij Herman, de scenarioschrijver van zijn leven.
Oberst Redl (1985) Oberst Redl (1985)
Redl, een arme Oekraďner, werkt zich begin 20e eeuw, naar de top van het Oostenrijkse leger. Hij weet zijn homosexualiteit geheim te houden. Omdat hij veel talen spreekt, krijgt hij van Keizer Franz-Josef de opdracht om de Russen te bespioneren. Redl bespeelt het ene land met het andere en geniet van de financiële en sexuele geneugten die hem ten deel vallen. Dan blijkt dat het geheim van zijn sexuele aard uitgelekt is.
Obiettivo Ragazze (1963) Obiettivo Ragazze (1963)
Wanneer een groep ex-militairen voor een diner samenkomt, wijden zij hun gesprekken volledig aan de oorlog. Hun tongen komen los door de goede wijn en het lekkere maal en als gevolg daarvan worden hun verhalen meer en meer overdreven, terwijl ze fantaseren hoe moedig ze in het conflict hadden willen zijn. In werkelijkheid was hun bijdrage tot de oorlogsinspanningen evenwel uiterst bescheiden en stapelden hun blunders en misverstanden zich op...
Obitaemyy Ostrov (2008) Obitaemyy Ostrov (2008)
Maxim Kammerer is een amateur-ruimteontdekkingsreiziger van de Aarde in de toekomst. Per toeval ontdekt hij een nieuwe planeet, bevolkt door een mensachtig ras. Kammerer vindt het wel stoer dat hij een nieuw volk ontdekt heeft, ook al vernietigen ze meteen zijn ruimteschip. Al snel kijgt Maxim door dat hij in een totalitaire staat terecht is gekomen, inclusief hersenspoelende media, die ook nog eens in oorlog is.
Object of Beauty, The (1991) Object of Beauty, The (1991)
Een yuppenstel dat een suite in een deftig Londens hotel bewoont, geraakt in de financiële problemen, verzint list om de verzekering op te lichten, maar wordt dan echt bestolen. Het corpus delicti betreft in dit geval een 'object of beauty', oftewel een waardevol bronzen beeldje van beeldhouwer Henry Moore.
Object of My Affection, The (1998) Object of My Affection, The (1998)
George en Nina lijken het perfecte paar. Ze wonen samen, hebben veel met elkaar gemeen, en houden van elkaar. Er is echter een probleempje: George is homo. Wanneer Nina bekend maakt dat ze zwanger is wordt het ingewikkeld. Nina's vriendje wil trouwen, maar Nina wil onafhankelijk blijven. George doet alles om Nina te helpen, maar is hij bereid om een vader voor haar kind te zijn?
Object of Obsession (1995) Object of Obsession (1995)
Door een mysterieus telefoontje beleeft Margaret een erotische ervaring die ze zich nog lang zal heugen. Er ontstaat een verhouding met Blaze, de aantrekkelijke man die het verkeerde nummer draaide, en die haar nu hartstochtelijke nachten bezorgt. In het begin vindt Margaret zijn spel heerlijk als ze heimelijk toekijkt hoe hij de liefde bedrijft met andere vrouwen of als ze hem naakt opwacht na een afspraak. Maar als het haar gaat vervelen en ze hem wil verlaten, komt ze tot een benauwende ontdekking...
Objectif: 500 Millions (1966) Objectif: 500 Millions (1966)
Een verbitterde ex-para wordt na zijn ontslag uit de gevangenis ertoe overhaald door een mysterieuze schone dame om het postvliegtuig Parijs-Bordeaux te beroven van vijfhonderd miljoen (oude) franc. Hij vindt niemand bereid om hem daarbij te helpen, behalve de meerdere die hem aangaf voor een vergrijp waardoor hij in de bak belandde.
Objective, Burma! (1945) Objective, Burma! (1945)
WO II. Birma is het grootste slagveld ter wereld en na de vernedering twee jaar geleden hebben de Amerikanen nu wat te bewijzen. In een belangrijke missie moeten ze een communistencentrum lokaliseren en uitschakelen. Een journalist gaat met de patrouille mee.
Objective, The (2008) Objective, The (2008)
Een groep Special Ops Reservists uit de Verenigde Staten is voor een missie aan het werk in Afghanistan. De missie zelf is al levensgevaarlijk, maar als het team een soort Bermudadriehoek ontdekt, waarna de soldaten stuk voor stuk kennis maken met een eeuwenoud kwaad, zijn ze pas echt in levensgevaar.
Objetivo: Las Estrellas (1963) Objetivo: Las Estrellas (1963)
Moli en haar grootmoeder zijn de eigenaars van een molen in de stad. Maar nu zullen ze hun eigendom moeten achterlaten omdat de grond waar het is op gebouwd werd verkocht.
Oblako-Ray (1991) Oblako-Ray (1991)
Satirische, melancholieke film over de opgewekte Kolja die graag praatjes aanknoopt met zijn lethargische buren in een Moskouse buitenwijk. Kolja woont in een troosteloze buitenwijk van Moskou waar iedereen uitgeblust en lusteloos is. Kolja echter is de vrolijkheid zelve en op een dag deelt hij zijn vriend Fjodor mee dat hij naar het verre Oosten vertrekt waar hem een prachtbaan is aangeboden. De hele buurt komt in actie, zet een groot afscheidsfeest op stapel en verdeelt vast Kolja's spullen. Niemand gelooft hem meer als hij bekend alles verzonnen te hebben.
Oblivion (1994) Oblivion (1994)
Ergens heel ver in de toekomst, is een bizarre bende outlaws bezig om van de vervallen stad Oblivion hun privé speelplaats te maken. Hun hagedisachtige leider Redeye, heeft sheriff Stone gedood en terroriseert de bewoners van de stad. Ontredderd probeert de hulpsheriff samen met Doc Valentine de stad tevergeefs terug in handen te krijgen. Ondertussen rijdt Stone's verloren zoon 'Zach', samen met z'n maatje Buteo de stad binnen om hun laatste eer te bewijzen. Wanner Redeye en zijn sexy vriendin Lash, Buteo aanvallen en de beeldschone Mattie ontvoeren, slaan de stoppen door bij Zach, echter alvorens hij zijn vriendin kan redden zal hij eerst de Badlands moeten trotseren, een verdorde woestijn waar het krioelt van meterslange dodelijke schorpioenen, en daarna zal hij de dodelijke strijd moeten aangaan met zijn buitenaardse vijanden.
Oblivion 2: Backlash (1996) Oblivion 2: Backlash (1996)
Het dorpje Oblivion wordt alweer geplaagd door een aantal vervelende aliens, en Zack Stone wordt ingeroepen om de orde te herstellen. Helaas is de kwaaie Lash niet van plan om zich rustig te houden en richt hij samen met zijn bende een hoop schade aan.
Oblomok Imperii (1929) Oblomok Imperii (1929)
Deze Russische stomme film gaat over een soldaat (Yakov Gudkin) die tijdens de Eerste Wereldoorlog zijn geheugen verliest. Na tien jaar ontwaakt hij in Leningrad, terwijl hij zich St. Petersburg herinnert en meent hij achter het raam van een voorbij rijdende trein zijn vrouw te herkennen.
Oblong Box, The (1969) Oblong Box, The (1969)
The Oblong Box is gebaseerd op een verhaal van Edgar Allan Poe en handelt over een verminkte man die door zijn broer gevangen wordt gehouden in een kerker. Hij weet te ontsnappen en zint op wraak.
  -1- 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22
  © 2007-2011 AllMy.nl
Welkom gast!
Inloggen | Aanmelden
[x]
Inloggen


Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Aanmelden
[x]
Uitloggen


Je bent al uitgelogd!