Zoek op tag | Films | Mijn Films | Verlanglijst | Films gezien | Uitgeleende films | Favorieten
   0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 -11- 12
Zoeken:
Uppo-Nalle (1991) Uppo-Nalle (1991)
De zesjarige Reeta ziet een teddybeer aanspoelen. Het is Teddy Uppo die in Frankrijk in het water is gegooid en helemaal naar Finland is komen drijven. Ze worden dikke vrienden en trekken veel samen op. Omdat Reeta ook nog haar pop Anselm heeft, wordt Teddy een beetje jaloers en loopt weg.
Uprising (2001) Uprising (2001)
18 Januari, 1943. Nazi-soldaten overrompelen het getto van Warschau voor een opdracht die ze al talloze malen hebben uitgevoerd: joden verzamelen om ze op het transport naar het dodenkamp van Treblinka te zetten. Maar dit keer gaat het niet als gepland. Gewapende mannen en vrouwen van de Jewish Fighting Organization mengen zich tussen de massa gedeporteerden. Als het signaal klinkt, storten ze zich in een laatste wanhoopspoging op hun belagers.
Upside of Anger, The (2005) Upside of Anger, The (2005)
Wanneer haar echtgenoot haar verlaat zonder ook maar vaarwel te zeggen ligt het leven van Terry (Joan Allen) en haar vier mooie dochters plotseling overhoop. Denny (Kevin Costner), vriend van de familie , vindt hierdoor zijn weg in het leven van de familie en een complexe en vooral ontwrichte verhouding ontpopt zich tussen Denny en de vrouwen.
Upstairs and Downstairs (1959) Upstairs and Downstairs (1959)
Nadat Richard is getrouwd met de dochter van zijn baas, luistert hij naar het advies van zijn schoonvader om een inwonende hulp in de huishouding te nemen. Al snel moet Richard tot de ontdekking komen dat goede hulp moeilijk te vinden is. Maar wanneer, na een reeks van zeer onbruikbare personen, de Zweedse Ingrid arriveert, wordt de situatie pas écht ingewikkeld.
Upstairs Neighbour, The (1994) Upstairs Neighbour, The (1994)
In een kleine gezellige flat in L.A. worstelt de jonge schrijver Eric Espinosa (Sebastian Gutierrez) met zijn literaire inspiratie. Hij verdient zijn brood met het bedenken van fantasieën die hij, net zoals zijn lezers, wel nooit zal beleven. Maar de laatste tijd vlot het niet echt. Een reeks vreemde telefoontjes en een legioen rare geluiden afkomstig van zijn bovenbuur en collegaschrijver storen zijn concentratie. Eric ontvlucht het witte blad en besluit om buurlief te gaan bespieden. Wat hij hierbij te zien krijgt is zo afschuwelijk, dat hij onmiddellijk de hulp inroept van zijn vriend Josh (Kane Picoy) en zijn vriendin Sarah (Christina Fulton). Samen met Sarah breekt hij binnen bij de onverlaat en vindt er het bewijs van bizarre gebeurtenissen. Het heeft er veel van weg dat de man lid is van een Satanische sekte die mensen vervloekt en er bloederige rituelen op nahoudt. Maar noch de politie noch zijn vrienden slikken deze wilde beschuldigingen.
Uptown Girls (2003) Uptown Girls (2003)
Een vrouw uit New York (Brittany Murphy) neemt een baantje als Babysitter om respect van haar vriendje te krijgen. Alleen blijkt het meisje waar ze op moet passen (Dakota Fanning) een heel verwend kreng, en het oppassen gaat het niet zo makkelijk als ze had gehoopt.
Uptown Saturday Night (1974) Uptown Saturday Night (1974)
Steve Jackson en Wardell Franklin sluipen uit hun huis om Madame Zenobia's illegale nachtclub te bezoeken. Tijdens hun bezoek wordt de club echter beroofd en moeten zijn hun portefeuile afgeven. In Steve's portefeuile blijkt een winnend loterij kaartje te zitten, nu moeten ze samen de portefeuile terug zien te vinden.
Upturned Glass, The (1947) Upturned Glass, The (1947)
De prominente neurochirurg Michael Joyce vertelt aan zijn studenten op de medische faculteit een verhaal over een affaire, die hij had met een getrouwde vrouw en dat zij nadat deze affaire was beëindigd op een dag uit een raam viel en stierf. Joyce vermoedde dat ze was vermoord en ging op onderzoek uit om haar moordenaar te vinden. In plaats van dat hij de verdachte overdroeg aan de politie was hij voornemens op zijn manier wraak te nemen op de moordenaar.
Uranus (1990) Uranus (1990)
Na W.O.II tracht een Frans dorpje de oorlog achter zich te laten, maar de Communistische partij is druk bezig de loyalisten te verdrijven. Een plaatselijke bar-eigenaar wordt een mikpunt van de Communisten als hij niet meewerkt een bepaalde loyalist te vinden.
Uranya (2006) Uranya (2006)
Zomer 1969. De jonge Achileas breekt zijn been tijdens het inbreken in de bioscoop van zijn dorp, omdat hij Brigitte Bardot naakt wilde zien. Hij moet naar een ziekenhuis in de stad en daar ziet hij voor het eerst een televisie. Hij raakt gefascineerd door de beelden van de Apollo-ruimtevlucht en hij en zijn vrienden sparen voor een eigen televisie. Maar ze willen ook graag geld hebben om 'de liefde te leren' bij de geweldig mooie prostituee Uranya, die bekend is in de hele regio. Dat wordt dus een dilemma.
Urban Cowboy (1980) Urban Cowboy (1980)
De licht ontvlambare plattelandsjongen Bud Davis reist naar de stad Pasadena om er zijn oom te bezoeken. Hij bezoekt er regelmatig de bar Gilley's en ontmoet er de jonge cowgirl Sissy. De tortelduifjes trouwen snel en vanaf dan gaan ze elk weekend samen naar Gilley's, waar Bud de show steelt op de mechanische stier. Aan het sprookje komt al snel een einde wanneer zware jongen Wes ten tonele verschijnt. Hij temt de mechanische stier met verbluffend gemak, en laat bovendien zijn oog vallen op Sissy.
Urban Decay (2007) Urban Decay (2007)
Taxi-chauffeur Stan rijdt op een dag in op een laveloze zwerver die echter op hetzelfde moment weer opstaat en wegloopt, een sjaal krioelend van de maden achterlatend. Geobsedeerd door deze gebeurtenis achtervolgt Stan dit schepsel dwars door de stad en ontdekt daarbij een heel spoor van halfvergane zombies. Waarbij hij ook nog eens verteld wordt over een oude legende over de naaier Pusshead die na een periode in het rioleringstelsel terugkeerde als halflevende/halfdode zombie. Ouders waarschuwen hun kinderen sindsdien dat Pusshead hun te pakken zal nemen als ze 's avond te lang buiten spelen... Maar gaandeweg als het aantal zombies toeneemt moet ook Stan gaan vrezen voor z'n menselijke leventje.
Urban Demographic, The (2005) Urban Demographic, The (2005)
Omdat de klassieke zender KSOF Radio in Seattle steeds meer luisteraars verliest, besluiten ze voortaan hiphop te gaan draaien. Dit zorgt voor veel opschudding. In het begin zijn de meeste mensen tegen, maar steeds meer mensen veranderen van mening.
Urban Ghost Story (1998) Urban Ghost Story (1998)
Na een auto-ongeluk ligt de twaalfjarige Lizzie voor dood op het asfalt. Langzaam beweegt ze naar het licht, maar ze wordt teruggetrokken wanneer doktoren haar reanimeren. Lizzie is ervan overtuigd dat iets zich aan haar heeft vastgeklampt. Eerst zijn het nachtmerries die haar ervan overtuigen dat ze eigenlijk dood had moeten zijn, daarna beginnen allerlei bovennatuurlijke zaken de kop op te steken. Haar klachten over geklop en vieze luchtjes worden afgedaan als aandachttrekkerij, maar wanneer ook haar moeder met onverklaarbare zaken wordt geconfronteerd, schakelt ze hulp in.
Urban Justice (2007) Urban Justice (2007)
Simon Ballister (Steven Seagal) is een man met een gewelddadig verleden bij de special forces. Als zijn zoon door zinloos geweld vermoordt wordt, is zijn woede niet meer te stoppen en rust hij niet voordat het recht gezegevierd heeft. Simon duikt in het gevaarlijke gangsterleven om op zoek te gaan naar de moordenaar. Maar de bendes vechten terug met meer munitie, meer mannen en zelfs meer politiebescherming. Simon heeft echter een uniek wapen: de onverwoestbare gedrevenheid om koste wat kost wraak te nemen. Op slinkse wijze gebruikt Simon de aanvallen van de gangsters ter eigen verdediging.
Urban Legend (1998) Urban Legend (1998)
Natalie en haar vrienden volgen colleges folklore van Dr. Wexler. Wexler vertelt over verschillende 'urban legends', waaronder die van een psychotische professor, die 25 jaar geleden op de universiteit zes studenten vermoordde. , Nadat haar vroegere vriendin onthoofd teruggevonden wordt, vermoedt Natalie als eerste dat er een moordenaar op de campus rondloopt. Er werd immers ook al een in het bos was opgehangen en haar kamergenote pleegde op een nogal vreemde wijze zelfmoord. Niemand gelooft haar, totdat het echt uit de hand begint te lopen.
Urban Legends: Bloody Mary (2005) Urban Legends: Bloody Mary (2005)
In 1969 werd op een school in Utah de jonge Mary Bonner per ongeluk vermoord door de aanvoerder van het football team. Nu, in het heden, besluiten een paar jonge meiden de 'Bloody Mary' legende uit te voeren, niet wetend dat zij op deze manier de ziel van Mary Bonner terug tot leven brengen.
Urban Legends: Final Cut (2000) Urban Legends: Final Cut (2000)
Amy Mayfield is een studente aan de Alpine University, die problemen heeft met het afronden van haar film over "urban legends". De leden van haar crew worden één voor één slachtoffers van fatale "ongelukken". Achterdochtig geworden besluit Amy de boel te gaan onderzoeken, en ze komt er achter dat er een moordenaar actief is.
Urban Menace (1999) Urban Menace (1999)
Een priester zint op wraak nadat zijn familie vermoord is en zijn kerk verbrand is door een plaatselijke misdaadorganisatie.
Urban Safari (1996) Urban Safari (1996)
Joe en Candy Johnson zijn naar New York verhuisd. Vooral Candy wil dat zij en Joe in aanzien stijgen en vertelt tijdens een etentje met Joe's nieuwe baas, dat ze binnenkort op safari gaan in Afrika. Aangezien de Johnsons daar eigenlijk helemaal geen geld voor hebben, verschuilen ze zich twee weken lang in hun eigen huis. Zo'n 'verlaten' huis is echter erg aantrekkelijk voor allerlei ongure types...
Urban Task Force (2001) Urban Task Force (2001)
Een levensgevaarlijke wereld van seks, moord en verraad. Een reis naar de wereld van de beruchte straat-bendes van Filipino's, hun onderlinge geweld en bedrog. Gebaseerd op een waargebeurde moord en een verboden liefde. Detectives Ernie Lopes (Ace Cruz) en Bob Swanson (Blaine Tyler) moeten het mysterie achter de moord oplossen.
Urban Warriors (1987) Urban Warriors (1987)
Drie technici waren aan het werk in een ondergronds laboratorium toen een kernoorlog het grootste deel van de beschaving wegvaagde. Eenmaal boven gekomen merken ze dat mutanten het op hen hebben voorzien om als eten te dienen.
Urbane (2005) Urbane (2005)
Lili's huisgenoot Mia, werkzaam in een exotische nachtclub, pleegt zelfmoord. Op de begrafenis van Mia ontmoet Lili Mia's vrienden en collega's uit deze club, waaronder de eigenaar Richard Germaine. Lila's leven neemt vanaf dat moment een totaal andere wending...
Urbania (2000) Urbania (2000)
In de vreemde wereld van Urbania kan het leven in één seconde totaal veranderen. Urbania is in dit geval New York, waar Charlie (een subtiele rol van Dan Futterman) door de nacht zwerft. Hij is na een relatie weer single, maar kan het verlies van zijn vriend niet verwerken. Op zijn tochten langs cafés in de duistere straten van downtown Manhattan kruist zijn blik even die van een mooie stoere jongen. Dat is het begin van een 'reis naar het einde van de nacht'. Steeds bezetener probeert Charlie de mysterieuze vreemdeling terug te vinden. Op die zoektochten ontmoet hij oude vrienden en nieuwe kennissen, zoals een geheelonthoudende zwerver en een geile soap-acteur, die allemaal een sterk verhaal te vertellen hebben: broodje-aap-verhalen over poedels in de magnetron of gestolen nieren.
Urchin (2007) Urchin (2007)
Binnen de commune van Scum-City, een kampement van daklozen in de diepe tunnels vam Manhattan, zijn technologie en verlichting de bepalende levensfactoren. De inwoners zijn ervan overtuigd dat hun leider, een profetische man en toepasselijk betiteld 'The Old Man' (Larry Swansen), vanuit het verlossende paradijs Agharta komt, en hen zal leiden door de ondergrondse catacomben en metrotunnels. Een 9 jaar oude jongen wordt door 'The Old Man' gerecutreerd om de laatste fasen van zijn profetie te volbrengen. The Kid (Sebastian Montoya) is in zijn jeugd misbruikt en de straat opgevlucht na door de wispelturigheden van de samenleving te zijn getroffen. Vroeg volwassen geworden overleeft hij door schranderheid en hardheid. The Old Man brengt hem hoop en een toekomst tenminste als hij zijn taak weet te volbrengen. The Old Man's plannen worden tegengewerkt door zijn voormalige bodyguard en machtige dwerg genaamd Goliath (Rick Poli) wiens longen en geest aan het verrotten zijn. Zijn vroegtijdige dood vooruit lopend heeft hij zich toegelegd op het vermoorden van onschuldigen en het bemachtigen van de landkaart die door The Old Man als cruciaal wordt gezien voor de overleving.
Urga (1991) Urga (1991)
De schaapsherder Gombo leeft samen met zijn vrouw, drie kinderen en oma in een tent op de Mongoolse steppe. Ze zijn blij en gelukkig met de heerlijke stilte van de steppe totdat Serguie, een russische vrachtwagenchauffeur, pech krijgt vlakbij hun tent. Het grote culturele verschil tussen Gombo en Serguie lijkt onoverbrugbaar. Maar misschien kunnen ze iets van elkaar leren ?
Urgence (1985) Urgence (1985)
Een amateurfotograaf maakt foto's van een geheime neo-nazi bijeenkomst. Hij wordt vermoord en geeft het fotorolletje vlak voor zijn dood aan zijn zus. Vanaf dat moment is zij hun doelwit. Ze krijgt steun van een journalist en ex-collega van haar vermoorde broer.
Uri Dongne (2007) Uri Dongne (2007)
Kyung-ju is een auteur die verhalen over gruwelijke en gewelddadige moorden schrijft. Wanneer een hevige discussie met zijn huisbazin eindigt in haar dood, reconstrueert hij de moord op een manier alsof het lijkt dat de seriemoordenaar die zijn dorp teistert het heeft gedaan. Uit angst dat de politie erachter komt dat de moord niet door de seriemoordenaar is gepleegd, start hij een eigen onderzoek met de hulp van een vriend, om de politie te misleiden.
Uri Hyeong (2004) Uri Hyeong (2004)
Jong-hyon en Seong-hyon zijn twee broers met zeer verschillende karakters. Jong-hyon is het zorgeloze type dat regelmatig in de problemen komt en Seong-hyon is de serieuze jongen die goede resultaten haalt op school. Er heerst een tweestrijd door de voorkeur van hun moeder voor de oudere Seong-hyon. Het conflict dreigt serieuzere vormen aan te nemen wanneer ze beiden verliefd worden op de mooie Mi-ryong.
Uri Saengae Choego-ui Sungan (2008) Uri Saengae Choego-ui Sungan (2008)
De start van de Olympische Spelen van Athene nadert en Korea probeert op ieder onderdeel mee te doen om de prijzen. Vrouwelijke deelnemers wisten in het verleden vaak goede resultaten te halen voor hun land, met uitzondering voor de weinig populaire sport handbal. Wanneer de selectie voor het handbalteam vorm krijgt, zijn er weinig aanwijzingen dat ze deze keer wel om de medailles kunnen meestrijden.
Urideul-ui Haengbok-han Shigan (2006) Urideul-ui Haengbok-han Shigan (2006)
Yu-jeong, een suďcidale jonge vrouw, wordt door haar tante, zuster Monica, geintroduceerd aan de ter dood veroordeelde Yun-soo. Yun-soo groeide werd als jongetje alleen achtergelaten met zijn jongere broertje en leefde voornamelijk op straat. Op latere leeftijd raakte hij betrokken bij een geweldadige misdaad en werd veroordeeld voor drievoudige moord. Yu-jeong, daarentegen, groeide op in een rijke familie. Alleen had zij ook te maken met een traumatische ervaring die nooit goed verwerkt werd. Naarmate Yu-jeong hem vaker bezoekt worden ze steeds meer bevriend en vinden ze motivatie om te willen leven.
Urine: Good Health (1999) Urine: Good Health (1999)
Documentaire over de controversiële urine therapie, namelijk het drinken van je eigen urine voor een betere gezondheid.
Urlatori alla Sbarra (1960) Urlatori alla Sbarra (1960)
De enige manier voor een groep jonge amateur rock-and-roll zangers om aan genoeg geld te geraken voor het opzetten van een "new wave" concert is om op televisie te verschijnen. De vader van de leadzanger's vriendin, Julia, is toevallig Gammarelli, de directeur-generaal van een TV-station, maar hij wil hen niet helpen. Senator Bucci zorgt er echter wel voor en het wordt een succes. Vanaf dan is Gammarelli zo onder de indruk van de nieuwe muziek dat hij zelfs aan Julia zijn toestemming geeft om met Joe, de leadzanger te huwen.
Urlaub vom Leben (2005) Urlaub vom Leben (2005)
Rolf Köster werkt jarenlang als kassier bij een bank in Bremen. Daar doet hij, dag in, dag uit, hetzelfde monotone werk, ziet hij steeds dezelfde voorspelbare klanten en dezelfde omgeving. Toch heeft Rolf Köster steeds een glimlach op zijn lippen. Hij schenkt zijn familieleven niet veel aandacht, en gaat dat ook liever uit de weg. De problemen van zijn vrouw en kinderen zijn hem vreemd. Met zijn gezondheid gaat het slecht. Als Köster na vaak last te hebben gehad naar een arts gaat, kan die geen ziekte vinden. Köster's werknemer besluit om hem een week verlof te geven, wat Köster aanneemt zonder het zijn familie te vertellen.
Urlo nelle Tenebre, Un (1975) Urlo nelle Tenebre, Un (1975)
De tiener Piero neemt een foto van een mysterieuze, naakte vrouw bij een waterval. Tijdens het ontwikkelen van de foto is de vrouw niet te zien. Op de plek van de foto vindt Peter een amulet en wordt hierdoor bezeten door haar geest...
Urlo, L' (1970) Urlo, L' (1970)
Een jong bruidje (Aumont), dat op het punt staat haar ja- woord te geven trekt zich op het laatste moment terug om te ontsnappen aan een voorgeprogrammeerd leven. Wars van hypocrisie verkiest ze de vrijheid en ze gaat met een wonderlijke en excentrieke man (Proietti) het avontuur tegemoet.
Urmel aus dem Eis (2006) Urmel aus dem Eis (2006)
Op het vulkaaneiland Titiwu is de wereld nog zoals die wezen moet. Professor Tibatong leeft er met een aantal eilanddieren. Op een dag strand er op het eiland een ijsberg met daarin een dino-ei. Iedereen is erg opgewonden als het ei ontdekt wordt. Als even later Urmel uit het ei kruipt is niets meer zoals het was op het eiland.
Urnebesna Tragedija (1994) Urnebesna Tragedija (1994)
In de jaren negentig besluit de directeur van een psychiatrisch ziekenhuis in Belgrado al zijn patiënten naar hun families terug te brengen, vanwege de slechte leefomstandigheden in het ziekenhuis. Hij sluit het ziekenhuis en begint met zijn patiënten door de buitenwijken van Belgrado te zwerven. Eén van hen is de vader van een theaterregisseur, wiens familie uit elkaar dreigt te vallen.
Uro (2006) Uro (2006)
Nieuwbakken agent Hans Petter (Nicolai Cleve Broch) werkt bij de URO, een speciale undercoveréénheid van de Noorse politie. HP schuwt bij z'n riskante beroep allerminst de vuisten en brengt daardoor meermaals z'n teamgenoten in gevaar. Wanneer zijne heetgebakerdheid op een avondje stappen z'n jeugdvriendin Mette (Ane Dahl Torp) terug tegenkomt, raakt hij, voor hij het weet, door zijn ongeduldige en instinctieve karakter vastgenesteld tot in de hoogste regionen van een nationaal drugsnetwerk. Door zijn loyaliteit (en ook wel door nog andere gevoelens) tegenover de mooie Mette verbergt hij echter z'n speurwerk voor z'n collega's en begint hij dus een dubbelleven te leiden.
Urs Al-jalil (1987) Urs Al-jalil (1987)
Een Palestijn is op zoek naar toestemming van de Israeli om de avondklok te negeren teneinde zijn zoon een fijne bruiloft te verschaffen. De voorwaarde van de militaire gouverneur is dat hij en zijn officieren de bruiloft bijwonen. De vader en de bruidegom stemmen hierin toe. Vrouwen bereiden de bruid op rituele wijze voor; mannen de bruidegom. Gasten verzamelen zich. De Arabische jeugd plant gewelddadigheden. Een Israelische officier raakt bedwelmd door de hitte en Arabische vrouwen nemen haar mee naar het koele huis ter verzorging. Een paard ontsnapt en rent een mijnenveld in. De soldaten en de Arabieren moeten samenwerken om haar te redden. Als de duisternis intreedt nemen de spanningen tussen de legereenheden en de bewoners toe, terwijl de bruidegom de familie-eer bedreigd. Kan men het hoofd koel houden?
Ursus, il Gladiatore Ribelle (1963) Ursus, il Gladiatore Ribelle (1963)
Wanneer de wijze Keizer Marc Aurel sterft, erft zijn zoon Commodus de troon. In tegenstelling tot zijn gematigde en begrijpende vader, heeft Commodus slechts oog voor wedstrijden met gladiatoren en alle vormen van geweld tegen de lokale stammen. Zijn ijdelheid wordt echter spoedig afgestraft wanneer de reus Ursus hem in de arena uitdaagt. Bovendien krijgen zijn eigen manschappen steeds meer afkeer van zijn oneerlijkheid en dictatuur...
Urusei Yatsura 1: Onri Yű (1983) Urusei Yatsura 1: Onri Yű (1983)
Wanneer iedereen in de stad een uitnodiging ontvangt om naar het huwelijk van Ataru te komen, zijn zij geshockeerd om te zijn zien dat zijn buitenaardse verloofde Lum niet de bruid is. Atura blijkt als klein kind op de schaduw van een onbekend buitenaards meisje te zijn gestapt, eenmaal volwassen geworden keert zij terug naar de aarde om te kijken of Atura zich aan zijn belofte houdt, en met haar gaat trouwen ... wat uiteraard grote problemen met Lum oplevert.
Urusei Yatsura 2: Byűtifuru Dorîmâ (1984) Urusei Yatsura 2: Byűtifuru Dorîmâ (1984)
Lum is een buitenaards wezen dat samen met haar menselijke verloofde, Ataru op de aarde woont. Tijdens een nacht voor het schoolbal gebeuren er vreemde dingen, zo schijnen dingen zich te herhalen en iedereen op de aarde lijkt langzaam te verdwijnen, behalve Lum en haar vrienden. Lum en haar vrienden gaan op onderzoek uit.
Urusei Yatsura 3: Rimenbâ Mai Rabu (1985) Urusei Yatsura 3: Rimenbâ Mai Rabu (1985)
In de derde Urusei Yatsura film opent een amusementspark zijn deuren in Tomobiki Town. Tijdens een magische show op de openingsdag wordt Ataru veranderd in een roze nijlpaard, zou hij ooit nog normaal worden?
Urusei Yatsura 4: Ramu za Fôebâ (1986) Urusei Yatsura 4: Ramu za Fôebâ (1986)
Terwijl Lum en haar vrienden bezig zijn een film te maken, zorgt een vreemd voorval ervoor dat Lum haar krachten verliest. Samen trekken ze erop uit om te achterhalen wat er gebeurd is, maar als blijkt dat ook het collectieve geheugen van de stad stilaan bezig is te verdwijnen, en een oorlog zich aanbiedt lijkt de situatie niet meer te redden.
Urutoraman (1967) Urutoraman (1967)
In de nabije toekomst beschermt een speciale wetenschappelijke divisie de Aarde doormiddel van wetenschappelijk onderzoek. Tijdens een dergelijk onderzoek naar een buitenaards voertuig, komt de agent Haiyata om het leven. Het buitenaardse wezen dat verantwoordelijk was voor zijn dood toont echter berouw en geeft zijn leven in ruil voor dat van Haiyata, die tevens diens sterke alter ego erft: Ultraman.
USA vs Al-Arian (2007) USA vs Al-Arian (2007)
Tragisch portret van een Arabisch-Amerikaanse familie 'under attack' in de War on Terror. De Palestijnse hoogleraar en mensenrechtenactivist dr. Samia Al-Arian zit al drie jaar zonder veroordeling vast. Angst voor terrorisme leidt tot toenemende stigmatisatie en discriminatie tegen moslims. Dr. Sami Al-Arian is een Palestijnse vluchteling, professor aan de universiteit en mensenrechtenactivist die al meer dan dertig jaar in de Verenigde Staten woont. De laatste drie jaar verblijft hij in detentie, in eenzame opsluiting. Al-Arian wordt ervan beschuldigd materiële steun te hebben gegeven aan een terroristische organisatie. Zelf zegt hij dat zijn opsluiting een poging is om hem zijn politieke mening het zwijgen op te leggen. Zijn zes maanden durende rechtszaak eindigde zonder een veroordeling. De jury kon geen overeenstemming bereiken. Toch blijft Al-Arian gevangen omdat de aanklager hem opnieuw dreigt te vervolgen. Zijn vrouw Nahla Al-Arian en hun kinderen blijven proberen zijn onschuld te bewijzen.
Used Cars (1980) Used Cars (1980)
Tweedehands-autoverkoper Rudy doet alles om een auto te verkopen, om rijk te worden en om vervolgens politicus te worden. Dat hij na de dood van zijn vriendelijke baas (gespeeld door Warden) strijdt tegen de overnamepogingen van diens demonische broer (ook gespeeld door Warden), heeft niks met moraal en alles met geld en de dochter van de baas te doen.
Used People (1992) Used People (1992)
Op de dag van de begrafenis van haar man Jack, met wie ze 23 jaar getrouwd is geweest, ontmoet de joodse Pearl de flamboyante Italiaan Joe Meledandri, een oude vriend van haar overleden man. Jaren geleden gaf Joe aan Jack relatieadvies, dat uiteindelijk zijn huwelijk redde en sindsdien is Joe stiekem verliefd op Pearl. Nu Jack gestorven is, wil hij haar het hof maken. Aanvankelijk weigert de verbitterde Pearl op zijn avances in te gaan, maar Joe geeft niet op. Stilaan brengt hij met zijn enthousiasme opnieuw vreugde in haar leven en langzaamaan raakt ook de rest van Pearls disfunctionele familie onder de indruk van de Italiaan.
Usher (2004) Usher (2004)
Een jonge huurmoordenaar beleeft slechte tijden. Om toch aan geld te komen gaat hij in de plaatselijke bioscoop werken.
Ushpizin, Ha- (2004) Ushpizin, Ha- (2004)
De film toont een week uit het leven van Moshe en zijn vrouw Mali, die zich een paar jaar eerder bekeerd hebben en in een ultraorthodoxe wijk van Jeruzalem wonen. Aan de vooravond van het soekotfeest (waarin men de uittocht uit Egypte door de Sinaď-woestijn herdenkt door in zelfgebouwde hutjes te verblijven en daar gasten te ontvangen) hebben ze nauwelijks geld om aan hun religieuze verplichtingen te voldoen. Als ze door toeval toch nog een flinke som geld ontvangen en er ook nog eens twee gasten -'ushpizin' is Aramees voor gasten - in hun hutje opduiken lijkt hun geluk gekeerd. Maar de twee, oude bekenden uit Moshes duistere verleden, blijken net uit de gevangenis ontsnapt en niet van zins om zich aan Moshes nieuwe levenswijze aan te passen.
Usual Suspects, The (1995) Usual Suspects, The (1995)
Na een explosie in een haven vertelt ooggetuige Verbal Kint aan de politie hoe het allemaal zo ver is gekomen. Via flashbacks zien we hoe vijf criminelen bij elkaar gebracht werden bij een "line-up". Ze besluiten hierna samen een overval te plegen. Er lijkt echter iemand achter de schermen de hele bijeenkomst op touw gezet te hebben.
Usugesho (1985) Usugesho (1985)
Wanneer de getrouwde mijnwerker Sakane na een bedrijfsongeval waarbij twintig doden vallen een aanzienlijke hoeveelheid contant geld, dat eigenlijk bedoeld is als smartegeld voor de nabestaanden, voor zichzelf houdt, wordt hij een ander mens; het geld geeft Sakane de gelegenheid zich aan zijn obsessie voor vrouwen over te geven, met als gevolg dat hij overspel pleegt. Zijn echtgenote komt er achter, en tijdens een daaropvolgende ruzie vermoordt hij haar. Sakane belandt in de gevangenis, waar hij eerst zelfmoord probeert te plegen, maar later ontsnapt.
Utah (1945) Utah (1945)
Roy Rogers is voorman op de ranch waarvan Dorothy Bryant de nieuwe eigenaresse is geworden. Roy ziet zijn nieuwe bazin niet zitten en zorgt ervoor dat Dorothy terecht komt op de vervallen ranch van Gabby Wittaker. Hij hoopt dat zij de moed zal laten zakken en zal terugkeren naar het oosten. Roy werkt zich zo echter flink in de nesten, want Dorothy denkt werkelijk dat de ranch niets waard is en verkoopt de echte ranch alles voor een schijntje.
Utomlyonnye Solntsem (1994) Utomlyonnye Solntsem (1994)
Rusland, 1936: Held uit de russische revolutie Kolonel Kotov brengt de idyllische zomer in zijn datsja met zijn jonge vrouw door, zijn 6 jarig dochtertje Nadya, andere familieleden en vrienden. De zomerse rust verandert dramatisch met het onaangekondigde bezoek van neef Mitya uit Moskou, een echte charmeur die indruk maakt bij de vrouwen. Met zijn spelletjes en pianospel palmt hij ook de kleine Nadya in. Maar Kotov laat zich niet voor het lapje houden: het is de tijd van Stalins repressie met onheilspellende telefoontjes in het midden van de nacht en hij weet dat Mitya niet voor de gezelligheid is langsgekomen.
Utomlyonnye Solntsem 2 (2007) Utomlyonnye Solntsem 2 (2007)
In dit vervolg op Burnt by the Sun vinden we kolonel Sergei Petrovich Kotov terug, wanneer hij verraden is door Stalin en naar de gevangenis wordt gestuurd voor een levenslange straf. Kotov ontsnapt echter uit de Gulag, als deze aan het begin van W.O.II gebombardeerd wordt. Hij sluit zich vervolgens aan aan het front als eenvoudige soldaat.
Utopía (2003) Utopía (2003)
Adrian is op de vlucht voor zichzelf. Rusteloos, zwervend van stad naar stad, van baan naar baan, zichzelf afsluitend voor de buitenwereld. Hij voorzag de dood van zijn ouders, maar kon daar niets aan veranderen. Nu is Adrian zijn gave liever kwijt dan rijk. Angela, enig kind van rijke ouders, verlaat haar familie en vertrekt naar Zuid-Amerika, waar ze zich aansluit bij een geheime guerrillabeweging. Terug in Spanje wordt ze gevraagd fondsen te werven voor een goed doel. Maar de plannen veranderen en veel gruwelijker dan men zich ooit kon voorstellen. Hervé is een ex-politieman. Hij heeft de dienst verlaten, nadat zijn vrouw en dochter bij een bomaanslag zijn gedood en hijzelf blind is geworden. Nu gebruikt hij al zijn energie om mensen, die door sekten zijn geďndoctrineerd, te redden. Hij realiseert zich niet, dat zijn volgende zaak hem in contact zal brengen met de man, die hem waarschuwde voor zijn ongeluk. Deze drie mensen ontmoeten elkaar in Madrid, gemanipuleerd door het alom aanwezige geheime genootschap.
Utsukushisa to Kanashimi to (1965) Utsukushisa to Kanashimi to (1965)
Otoko is een beroemd artieste die schilderles geeft aan Keiko, een wonderschoon jong meisje. Ze worden meer door elkaar aangetrokken dan door hun omgeving als betamelijk wordt geacht voor twee vrouwen. Keiko's jaloezie en haar blinde liefde voor Otoko zorgt ervoor dat ze contact zoekt met Ohki. De man die vroeger de geheime minnaar van Otoko was en met wie ze een geheim deelt dat tot een trauma leidde. De ontmoeting is ook dit keer niet onschuldig.
Uttara (2000) Uttara (2000)
Twee vrienden, wisselwachter Balaram en spoorwegbewaker Nimai, wonen bij een afgelegen spoorwegovergang op het platteland van Bengalen. Hun vrije tijd besteden ze aan hun grote passie: worstelen - met elkaar. In de buurt woont ook een priester die zich bezighoudt met liefdadigheidswerk voor de lokale bewoners die hij tot het christendom heeft bekeerd. Het vreedzame bestaan wordt verstoord wanneer Balaram naar een nabijgelegen dorp gaat om zijn stervende moeder bij te staan. Hij wordt daar uitgehuwelijkt aan de lieftallige Uttara en neemt haar mee terug naar het dorp. De schoonheid en onschuld van het meisje wekken de afgunst van Nimai. Uttara wordt de inzet van de steeds agressievere worstelpartijen tussen de beide mannen. Tezelfdertijd arriveren in het dorp drie Hindu-extremisten, vastbesloten de hun onwelgevallige priester te verdrijven. Terwijl Balaram en Nimai vechten om Uttara, zaaien de extremisten dood en verderf.
Utu (1983) Utu (1983)
New Zealand in 1870 - in een vriendelijk Maori-dorp vindt een massaslachting plaats door koloniale troepen. Te Wheke is een lid van die troepen en ontdekt dat zijn eigen volk zich onder de doden bevindt. Hij besluit wraak (utu) te nemen...
Utvandrarna (1971) Utvandrarna (1971)
Episch verhaal over de familie Larsen die tijdens de voedselschaarste in het Zweden van de 19e eeuw naar Minnesota emigreren. De film volgt hun moeilijke tijden in Zweden, waarna het besluit valt om te emigreren. Samen met andere boeren en onder leiding van een priester varen ze naar de V.S. het wordt al snel duidelijk dat niet iedereen deze vreselijke reis zal overleven.
Utz (1992) Utz (1992)
Fisher, een kunsthandelaar, gaat naar Praag na de dood van een vriend, de Baron von Utz, om te kijken of hij enkele van de stukken uit de 'Meisen' porselein collectie van de Baron kan bemachtigen. Hij ontmoet een gezamelijke vriend, Orlik, die hem vertelt over het verleden van de Baron en diens strijd om zijn collectie compleet te houden. Intussen probeert Fisher er achter te komen wat er met de collectie gebeurd is.
UV (2007) UV (2007)
Op een dag duikt er een onbekende op, Boris (Nicolas Cazalé) genaamd. Hij komt een bezoekje brengen aan zijn oude klasgenoot Philip (Alexis Loret), alleen is die momenteel niet in de buurt. Boris voelt zich echter meteen op zijn gemak en gooit al zijn charmes in de strijd. Nog nooit is het zo warm geweest...
Uvlecheniya (1994) Uvlecheniya (1994)
We volgen een aantal markante personages die met elkaar in een passievolle discussie zijn over van alles en nog wat. Paardenrennen passeert de revu, het circus, maar ook belangrijke thema's als het leven, de dood en liefde.
Uwasa no Onna (1954) Uwasa no Onna (1954)
Hatsuko Umabuchi is een weduwe die een goed lopend geisha-huis runt in Kyoto. Haar dochter Yukiko keert terug uit Tokyo nadat haar vriendje haar verlaten heeft en ze een zelfmoordpoging heeft gedaan. Hatsuko heeft een geheime affaire met de arts die de geisha's behandelt en deze arts valt nu ook voor haar dochter. Yukiko, echter, moet helemaal niets van het geisha-huis en de daar aanwezigen hebben.
Uyanik Gazeteci (1988) Uyanik Gazeteci (1988)
Een wat domme journalist met een brede fantasie gaat naar een dorp om als het ware voorpagina nieuws te 'zoeken'. Van het een komt het ander en door hem ontstaan er problemen in het dorp tussen twee verschillende groepen.
Uyaniklar Dünyasi (1985) Uyaniklar Dünyasi (1985)
Een jonge man gaat van het dorp naar de stad om een busje te kopen. De naďeve man wordt echter belazerd in de stad en van het een komt het ander en al snel zit hij tot over zijn oren in de problemen.
Uzak (2002) Uzak (2002)
Uzak speelt zich af in en rond Istanbul, waar hoofdpersonage Yusuf aankomt in de hoop op een beter leven. Hij vindt onderdak bij een verre verwant. Deze Mahmut realiseert zich hierdoor dat zijn leven en idealen erg ver van elkaar verwijderd zijn geraakt. Hij probeert van zijn gast af te komen.
Uzel (1999) Uzel (1999)
Sokurov gaat samen met de inmiddels op leeftijd zijnde auteur Solzhenitsyn op pad. Samen bespreken ze dingen als de essentie van het leven.
Uzlasma (1992) Uzlasma (1992)
Berhan is een luie, alcoholistische, in de vergetelheid geraakte acteur. Wanneer hem echter wordt gevraagd de rol van Grijze Wolf M. Ali Agca, de moordenaar van de linkse journalist Abdi Ipekçi, op zich te nemen, ziet hij dit als een kans om zich opnieuw te bewijze. Om zich zo goed mogelijk in te kunnen leven in zijn rol, besluit de acteur zo veel mogelijk te weten te komen over de moordenaar en diens slachtoffer. Daarvoor gaat hij o.a. naar het kantoor van Milliyet, de krant waaraan Ipekçi verbonden was. Daar ontmoet hij Sema, een jonge journaliste die stagiare bij Milliyet was toen Ipekçi nog leefde. Dankzij haar ziet Berhan in dat er meer achter de moord moet zitten: alles wijst naar een relatie tussen de staat en de mafia.
Uzumaki (2000) Uzumaki (2000)
Kirie komt de vader van haar vriendje tegen terwijl hij een slak aan het filmen is. Hij merkt haar aanwezigheid niet op. Later neemt de obsessie van de man voor spiralen bizarre vormen aan. Ook andere mensen van het stadje raken in de ban van de spiraal, op de meest vreemde manieren. Een klasgenootje van Kirie verandert langzaam in een slak en de moeder van Kirie's vriendje ontwikkelt een hevige vorm van 'spiralopfobia'.
Uzun Ince Bir Yol (1991) Uzun Ince Bir Yol (1991)
Müfik woont al jaren in Engeland met zijn vrouw Mary. Voor de besnijdenis van hun zoon Adem vertrekken ze naar Turkije. Jammergenoeg krijgen ze een verkeersongeluk en een strijd om te overleven barst uit. Azazel, de engel des doods, staat klaar om toe te slaan...
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 -11- 12
  © 2007-2011 AllMy.nl
Welkom gast!
Inloggen | Aanmelden
[x]
Inloggen


Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Aanmelden
[x]
Uitloggen


Je bent al uitgelogd!