Zoek op tag | Films | Mijn Films | Verlanglijst | Films gezien | Uitgeleende films | Favorieten
   0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 -11- 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34
Zoeken:
Wellness (2008) Wellness (2008)
Thomas Lindsey gaat de deuren langs om Wellness te verkopen. Hij lijkt zelf in het product te geloven, maar het is nep, een soort mislukte piramidecontsructie. Zijn baas Paul scheldt hem ondertussen de huid vol. Langzaam beseft Thomas dat ook hij bedrogen wordt en dat zijn pogingen om via Wellness hogerop te komen in de maatschappij mislukt zijn.
Welt am Draht (1973) Welt am Draht (1973)
Ergens in de toekomst loopt een project om met een een computer, Simulacron genaamd, een volledige realiteit na te bootsen. Plotseling overlijdt de projectleider Henry Volmer. Zijn opvolger Dr. Fred Stiller krijgt te maken met vreemde verschijnselen. Een goede vriend, Guenther Lause, verdwijnt middenin een gesprek en een week later heeft nooit iemand van zijn bestaan geweten. Ondanks de vreemde zaken die hij meemaakt kan Stiller de gedachte niet accepteren dat hij gek is geworden. Er moet een verklaring te vinden zijn voor dit alles.
Welt Spiegel Kino (2005) Welt Spiegel Kino (2005)
Welt Spiegel Kino bestaat uit drie min of meer zelfstandige delen. Het ligt in de bedoeling van de maker om nog meer vergelijkbare delen te maken, die dan in wisselende samenstelling en volgorde kunnen worden vertoond. De delen volgen een vergelijkbaar procédé. Ze vertrekken vanuit exterieuropnamen voor een bioscoop. Vervolgens wordt als het ware ingezoomd op de mensen, voertuigen en gebeurtenissen voor en zelfs in de bioscoop. De maker zocht in diverse archieven naar materiaal om een willekeurig straatbeeld op een willekeurig moment tot leven te roepen. De bioscopen in deze drie delen zijn: het Kinematograf Theater Erdberg in Wenen (1912), het Apollo Theater in Surabaya (1929) en de Cinema Sao Mamede Infesta in Porto (1929). Men kan zien hoe Deutsch tracht te slagen om het dagelijkse leven in Oostenrijk, Indonesië en Portugal aan het begin van de vorige eeuw tot leven te wekken.
Wen Da (1979) Wen Da (1979)
Chang is een vriendelijk schoolleraar die geweld verafschuwt. Maar wanneer hij ziet hoe de lokale bewoners door de Fluteplayer of Doom (Bolo) worden geterroriseerd, verandert hij van gedachten en traint de inwoners in de geheime kunst van de Writing Kung Fu, om weer vrede in het dorp te brengen.
Wen die Liebe Trifft (2005) Wen die Liebe Trifft (2005)
De aantrekkelijke Franka heeft, in tegenstelling tot haar zus, geen tijd voor mannen. Maar als zij de gevoelige en pas getrouwde Luca leert kennen komt daar verandering in. Franka's zus wordt ondertussen verliefd op de luchthartige barman Marco.
Wendell Baker Story, The (2005) Wendell Baker Story, The (2005)
Wendell Baker is een wat ongelukkige, maar goedhartige ex-gevangene, die wanneer hij vrijkomt op zoek gaat naar een baan. Hij komt terecht in een bejaardenhuis en wordt al snel goede maatjes met enkele van de oudjes. Via hen probeert Wendell tevens zijn ex-vriendin weer terug te krijgen en hij helpt de bewoners van het bejaardenhuis in hun strijd tegen de corruptie in hun instelling.
Wendigo (2001) Wendigo (2001)
Kim en George McLaren zijn voor een wintervakantie met hun achtjarige zoontje Miles op weg naar het huisje van een vriend. Daar leert de kleine Miles een mysterieuze indiaan kennen die hem vertelt over de Wendigo geest die rondwaart in de omgeving. Miles is zo onder de indruk van dit verhaal dat hij meent de Wendigo te zien.
Wendy Wu: Homecoming Warrior (2006) Wendy Wu: Homecoming Warrior (2006)
Wendy Wu heeft het allemaal: Ze is populair, aantrekkelijk en heeft een vriendje. Terwijl ze zich richt op het eindbal, komt ze erachter dat ze de reïncarnatie is van een Yin Warrior. En nu wil ze alleen nog maar de wereld redden van de kwaadaardige Yan Lo!
Wenn der Richtige Kommt (2003) Wenn der Richtige Kommt (2003)
Paula heeft een gelukkig leven. Op een dag ontmoet ze Mustafa en ze wordt verliefd. Als plotseling Mustafa zonder werk komt te zitten komen ze in grote problemen. Hij gaat op zoek naar nieuw werk en dat valt niet mee totdat hij werk vindt in Turkije. Paula weet niet waar Mustafa is en besluit hem te gaan zoeken.
Wenn der Vater mit dem Sohne (1955) Wenn der Vater mit dem Sohne (1955)
Teddy Lemke. een rond trekkende clown zorgt voor het kind Ulli; zoon van een vriendin die naar Amerika is vertrokken. Als de moeder een nieuwe man heeft gevonden besluit ze haar kind op te halen, Teddy schrikt hier van en besluit met het kind er vandoor te gaan.
Wenn der Vater mit dem Sohne (2005) Wenn der Vater mit dem Sohne (2005)
De beroemde pianist Paul Bachmann is na de dood van zijn vrouw de lust van het spelen ontgaan en hij legt zich helemaal toe op de zorg voor zijn adoptiezoon Rico. Als op een dag de aantrekkelijke Luisa opduikt en Paul ontdekt dat zij de biologische moeder van Rico is, verandert dit de zaak nogal..
Wenn der Weiße Flieder Wieder Blüht (1953) Wenn der Weiße Flieder Wieder Blüht (1953)
Therese Forster en haar echtgenoot Willy gaan na de eerste huwelijksnacht al uit elkaar. Als hij na vijftien jaar als beroemd entertainer terugkeert, heeft hij geen idee dat Therese van hem in verwachting was en een dochter genaamd Evchen heeft.
Wenn die Abendglocken Läuten (1951) Wenn die Abendglocken Läuten (1951)
Omdat Michael zijn kleine vriendin Rosemarie van de verdrinkingsdood gered heeft, financiert de welgestelde vader van het meisje zijn muziekopleiding. In de vakanties keert Michael terug naar zijn jeugdliefde Rosemarie en zijn wereld stort in als haar vader haar uithuwelijkt aan een buurjongen.
Wenn die Conny mit dem Peter (1958) Wenn die Conny mit dem Peter (1958)
Wanneer leerlingen van een school ergens op het platteland samen een muziekgroepje vormen, wordt Peter, de leider van het groepje, al snel verliefd op zangeres Conny. Maar helaas lijkt Conny meer interesse te hebben voor de knappe leraar Engels van de school.
Wenn die Glocken Hell Erklingen (1959) Wenn die Glocken Hell Erklingen (1959)
Graf von Warthenberg heeft zijn dochter Maria verstoten, omdat zij een onbemiddelde man trouwde. Uit het huwelijk komt haar zoon Meckie voort. Jaren later op een vakantie met de Wiener Sängerknaben leert Meckie zijn grootvader kennen, zonder te weten wie hij voor zich heeft. Voordat de waarheid echter boven tafel komt en grootvader zijn dochter weer aan zijn hart kan drukken moeten er eerst nog een heleboel tegenslagen overwonnen worden.
Wenn die Heide Blüht (1960) Wenn die Heide Blüht (1960)
Rolf is de zoon van een grootgrondbezitter, maar voelt zich op het landgoed niet thuis. Dit in tegenstelling tot zijn halfbroer Klaus. Als het tijdens een feest tot een ruzie komt, besluit Rolf om zijn koffers te pakken. Die nacht wordt Klaus echter vermoord en is Rolf de hoofdverdachte.
Wenn die Sonne Wieder Scheint (1943) Wenn die Sonne Wieder Scheint (1943)
Vlasboer Vermeulen en zijn vrouw Barbele kijken uit naar de thuiskomst van zoon Louis, die aan de landbouwschool studeert. Wanneer Louis zijn kennis wil toepassen en voorstelt het vlas op een ander veld te zaaien, blijkt vader Vermeulen niet gediend met deze nieuwerwetse ideeën. De ‘eeuwige strijd tussen oud en nieuw’ breekt los. Dat Louis verliefd is op het stalmeisje Schellebelle, versterkt de spanning tussen de generaties. Het conflict bereikt een dramatisch hoogtepunt wanneer Louis de wens van zijn vader negeert en op eigen houtje beslist het vlas binnen te halen.
Wenn die Tollen Tanten Kommen (1970) Wenn die Tollen Tanten Kommen (1970)
Twee werknemers van een groot bedrijf reizen naar het dorpje Velden om zaken te doen. Door een misverstand worden de heren echter als "Mevr. Himmelreich en secretaresse" ingecheckt en aangezien hun klanten nu twee dames verwachten, verkleden ze zich noodgedwongen als oudere dames. Natuurlijk gaat dat niet onopgemerkt voorbij en binnen de kortste keren staat het hele dorp op stelten.
Wenn Du Bei Mir Bist (1970) Wenn Du Bei Mir Bist (1970)
De Duitse co-piloot Chris Bergen (Roy Black) en de Thaise studente Tamani (Zienia Merton) leren elkaar kennen tijdens de vlucht van München naar Thailand en worden verliefd. Tamani, die eigenlijk een prinses is, gaat naar haar land terug omdat ze moet trouwen met de prins van een buurland.
Wenn Du Mich Brauchst (2006) Wenn Du Mich Brauchst (2006)
De rijke Elvira en de dakloze Paul raken door hun honden met elkaar aan de praat. De twee groeien naar elkaar toe en Elvira biedt Paul aan in haar tuinhuis te verblijven. Dit zeer tegen de zin van buurman Reiner, die zijn oog op Elvira's grondstuk heeft laten vallen.
Wenn Jeder Tag ein Sonntag Wär (1973) Wenn Jeder Tag ein Sonntag Wär (1973)
Zakenman Karl Maria Wegner leidt een keten van reisbureaus en is van plan incognito zijn eigen vakantie in één van zijn vakantieparadijzen door te brengen. De vooraf gewaarschuwde hoteldirecteur wil Wegner een buitengewone service verlenen maar verwisselt de man met een andere gast.
Wenn Ludwig ins Manöver Zieht (1967) Wenn Ludwig ins Manöver Zieht (1967)
Als er opgeroepen wordt om manoeuvres te houden in Gamsting, wordt er in werkelijkheid gerepeteerd voor de oorlog van Beieren tegen Pruisen. Ook voor Ludwig Thoma is er weer allerhande te doen. Hij moet sergeant Falkenberg en de miskende predikant Kindlein, die beiden een bedreiging voor de Beierse infanterie vormen, uitschakelen. Daarnaast moet ook de regimentsvlag van de Pruisen veroverd worden tijdens een nachtelijke trip, en dat alles in uniform.
Wenn Man Baden Geht auf Teneriffa (1964) Wenn Man Baden Geht auf Teneriffa (1964)
Als beloning voor hun diploma krijgen drie jongens en drie meisjes een vakantie op het Canarische eiland Tenerife. Daar aangekomen worden ze verwelkomd door een vrolijke reisleidster, al vergaat haar het lachen als ze ontdekt dat haar reisbureau bijna falliet is.
Wenn Mein Schätzchen auf die Pauke Haut (1971) Wenn Mein Schätzchen auf die Pauke Haut (1971)
Kristian Werner, zoon van een industrieel, bezorgt zijn vader een monster van uranium-gesteente. Maar ook crimineel Big Ben is geïnteresseerd in het monster, en Kristian vlucht incognito naar Waldsee waar hij aangezien wordt voor de nieuwe schooldirecteur.
Went the Day Well? (1942) Went the Day Well? (1942)
In deze film lijkt het kleine Britse dorpje Bramley Green, het middelpunt te worden van de Duitse invasie. Een slimme telefoniste, Mrs. Collins, onderschept echter een telefoongesprek betreffende een geplande aanval met Duitse parachutisten. Zij waarschuwt de andere dorpelingen voor het dreigende gevaar en met een snel opgezet legertje vrijwilligers weet men het tij te keren.
Wer Früher Stirbt, Ist Länger Tot (2006) Wer Früher Stirbt, Ist Länger Tot (2006)
De 11-jaar oude Sebastian leeft samen met zijn vader en broer Franz in een Beiers dorpje. Wanneer hij op een dag hoort dat zijn moeder is gestorven tijdens zijn geboorte, is hij er van overtuigd dat haar dood zijn schuld is geweest. Sebastian ziet zichzelf al voor het vagevuur staan en bedenkt twee mogelijke manieren om de hel te vermijden: een onsterfelijke rockster worden of een nieuwe vrouw vinden voor zijn vader.
Wer Küßt Schon einen Leguan? (2003) Wer Küßt Schon einen Leguan? (2003)
De dertienjarige Tobias groeit op bij zijn overwerkte moeder en leert al vroeg voor zichzelf te zorgen. De jongen weet niet wie zijn vader is. Ook Max Feldkamp leeft volgens eigen regels en voelt zich na een beknellende relatie weer gelukkig als vrijgezel. De man bekijkt alles van de positieve kant en heeft carrière gemaakt als schrijver van een dagelijkse soap. Als door toeval de wegen van Tobias en Max elkaar kruisen ontstaat er een bijzondere band.
Wer Liebt, Hat Recht (2002) Wer Liebt, Hat Recht (2002)
Maja en Helmut zijn al 27 jaar gelukkig getrouwd en dik tevreden met hun huwelijk op afstand. Maja woont in Berlijn en vertaalt Italiaanse kookboeken, terwijl Helmut in Tübingen aan de universiteit werkzaam is. Wanneer echter blijkt dat Helmut er een dubbelleven op na houdt, begint een huwelijksdrama dat zijn weerga niet kent...
Wer Zuletzt Lacht, Lacht Am Besten (1971) Wer Zuletzt Lacht, Lacht Am Besten (1971)
Theo Frobenius, wiens hotel op het randje van faillisement staat, wil zijn bedrijf onder valse voorwendselen verkopen aan bedrijfsleider Mertens. Mertens blijkt in werkelijkheid de leraar Krüglein te zijn. 'Mertens' charmante zoon Robby heeft ondertussen incognito een baantje als portier bij het hotel bemachtigd. Hij laat zijn oog meteen vallen op Frobenius' dappere nicht Sabine.
WerAngstWolf (2000) WerAngstWolf (2000)
Een groepje acteurs is onderweg naar Rome, ze repeteren hun rollen, en citeren stukjes dialoog uit klassiekers van Shakespeare, Chekov en Shaw en uit een stuk van Albee. De teksten lijken van toepassing te zijn op hun eigen situaties en de onderlinge verhoudingen tussen de acteurs, die in kleine groepjes met elkaar optrekken. Ze gaan steeds een andere interactie aan met de dagelijkse bezigheden tijdens het reizen. Telefoontjes naar het Goethe instituut in Rome om te zeggen dat ze wat later komen, lopen als een rode draad door de film.
Werckmeister Harmóniák (2000) Werckmeister Harmóniák (2000)
Een rondtrekkend circus strijkt neer in een Hongaars dorpje. De bewoners vergapen zich aan de belangrijkste attracties, zoals het opgezette skelet van een walvis en een geheimzinnige 'Prins', die als een ware demagoog de bevolking in zijn greep probeert te krijgen. De door de Prins gemanipuleerde massa ontketent een collectieve vernietigingsdrang die het stadje uiteindelijk naar de ondergang voert.
Wereld Is Plat - Door de Vogelkijker van Theunis Piersma, De (2007) Wereld Is Plat - Door de Vogelkijker van Theunis Piersma, De (2007)
De onverschilligheid over de wereld en de organismen waarmee we leven, zit bioloog Theunis Piersma dwars. De documentaire portretteert het werk en de motivaties van deze bevlogen wetenschapper, die in 2004 werd bekroond met de Prins Bernhard Cultuurfondsprijs voor Natuurbehoud. Deze documentaire volgt Piersma tijdens zijn veldwerk, en bij zijn dialoog met beleidsmakers om hen van zijn zorg over de vogelstand in de Waddenzee te doordringen.
Werewolf (1996) Werewolf (1996)
Een team van archeologen vindt een skelet in Arizona. De inheemse bewoners herkennen hier direct het skelet van een weerwolf in, maar de archeologen vinden het fascinerend. Eén van de inheemse bewoners infecteert zichzelf, door zich te verwonden met het skelet. Al snel is het hele dorp geïnfecteerd.
Werewolf in a Women's Prison (2007) Werewolf in a Women's Prison (2007)
In het derdewereldland Canpuna wordt Sarah Ragdale, die samen met haar vriend aan het kamperen is, aangevallen door een weerwolf. Ze wordt vervolgens wakker in een gevangenis en komt tot de ontdekking dat haar vriendje aan stukken is gescheurd door de wolf en zij de enige verdachte is. Niet veel later ontdekt Sarah tevens dat ze gebeten is door de weerwolf. En die beet brengt bijzondere gevolgen met zich mee.
Werewolf of London (1935) Werewolf of London (1935)
Dr. Wilfred Glendon wordt tijdens een expeditie in Tibet aangevallen door een geheimzinnig monster. Gelukkig overleeft hij de aanval, maar als hij weer terug is in London, verandert hij bij de eerste de beste volle maan in een weerwolf en gaat hij op zoek naar een prooi.
Werewolf of Washington, The (1973) Werewolf of Washington, The (1973)
Terwijl hij door Transylvannië reist, wordt journalist van de Washington Press Jack Whittier aangevallen door een beest. Terug in Washington, verandert Whittier in een weerwolf en begint een serie bloederige moorden. De politie denkt dat de moorden het werk zijn van een gewone crimineel.
Werewolf Reborn!, The (1998) Werewolf Reborn!, The (1998)
De veertien jaar oude Eleanor Crane gaat op bezoek bij haar neef Peter in een afgelegen Oost-Europees dorpje. In het dorpje wordt ze achterdochtig aangekeken, omdat de inwoners weten dat haar neef een dodelijk geheim met zich meedraagt.
Werewolf, The (1956) Werewolf, The (1956)
Twee wetenschappers spuiten een man met een serum tegen giftige straling in, maar ongewild veranderd de man in een weerwolf.
Werewolf: The Devils Hound (2007) Werewolf: The Devils Hound (2007)
Kevin heeft het allemaal. Een opwindende baan, een zorgzame familie en een beeldschone vrouw. Dat verandert allemaal wanneer hij op een avond de bloeddorstige weerwolvin Christine tegen het lijf loopt. Hij begint te veranderen en zich tegen zijn familie en collega's te keren. Met de hulp van de onberekenbare weerwolven jager Kwan, probeert zijn vrouw hem te redden van het lot dat hem wacht als weerwolf.
Werewolves on Wheels (1971) Werewolves on Wheels (1971)
Een groepje bikers komt in een klooster terecht, en wanneer een monnik probeert één van de bikers tot het geloof te bekeren, slaan ze alles kort en klein. De monniken spreken echter een vloek uit over één van de vrouwen van de bende, en bij de eerste volle maan verandert deze Helen in een weerwolf.
Werner - Beinhart! (1990) Werner - Beinhart! (1990)
De striptekenaar Brösel krijgt de opdracht om een tekenfilm te maken rond zijn personage Werner, maar hij heeft geen idee hoe hij dat moet aanpakken. Hij doet daarom maar geen moeite om een zinnig plot te bedenken en tekent gewoon wat willekeurige situaties uit Werners jeugd.
Werner - Das Muß Kesseln!!! (1996) Werner - Das Muß Kesseln!!! (1996)
De enige passie van Werner is met een motorfiets aan een hels tempo door de straten scheuren en bier te drinken tot zijn dorst gelest is. Na een nederlaag tijdens een wedstrijd besluit Werner een onoverwinnelijke racemachine te ontwerpen.
Werner - Gekotzt Wird Später! (2003) Werner - Gekotzt Wird Später! (2003)
Werner gaat met zijn twee beste vrienden Andi en Röhre op vakantie om eens een weekje lekker uit de bol te gaan. Elke dag kiest het drietal een koning, die mag bepalen wat er die dag wordt gedaan. Helaas komen ze van de ene ramp in de andere terecht, en als Werner per ongeluk een Oldsmobile vernielt, is er geen houden meer aan.
Werner - Volles Rooäää!!! (1999) Werner - Volles Rooäää!!! (1999)
Het idyllische dorpje Knöllerup in het noorden van Duitsland valt ten prooi aan de gierige en gewetenloze bouwgigant Günzelsen. Hij is van plan om een hele wijk met de grond gelijk te maken. Ook het huis van Werner en zijn vrienden wordt bedreigd, maar ze besluiten zich niet zomaar weg te laten pesten.
Wernher von Braun (1960) Wernher von Braun (1960)
Wernher von Braun heeft voor de Nazi's en hun raketprogramma gewerkt. Deze geschiedenis achtervolgt hem zijn hele leven, ook wanneer hij voor de VS gaat werken na de oorlog.
Werther (1938) Werther (1938)
Een dichter is verliefd op een jonge vrouw. Zij is echter met zijn beste vriend getrouwd. De “ongelukkige” liefde leidt uiteindelijk tot zijn dood. Film gebaseerd op het beroemde boek van Goethe.
Werther (1986) Werther (1986)
Carlota (Mercedes Sampietro) en Alberto (Féodor Atkine) zijn een wat van de wereld vervreemd echtpaar. Zij hebben Werther (Eusebio Poncela) in dienst genomen als docent van hun zoon. Carlota is chirurg en daardoor een ongewone vrouw voor haar omgeving. Zij en Werther krijgen algauw romantische gevoelens voor elkaar, die dieper gaan dan dat het op het eerste gezicht lijkt.
Wesele (1973) Wesele (1973)
De 19e eeuw. Polen bestaat niet meer. Het is verdeeld over drie landen. In deze tijd besluit een intellectuele dichter met een meisje van eenvoudige komaf te trouwen. Op zijn huwelijk verschijnen allerlei verschillende kleurrijke figuren. De gasten dansen, feesten en worden dronken. Hoe langer het feest duurt, hoe meer bizar het wordt. Uiteindelijk krijgen de bruidegom en een aantal van de gasten ieder een visioen.
Wesh Wesh, Qu'est-ce Qui Se Passe? (2001) Wesh Wesh, Qu'est-ce Qui Se Passe? (2001)
Kamel stamt uit een Arabische familie en is opgegroeid in een Parijse buitenwijk. Hij zat vijf jaar achter de tralies voor drugshandel. Wanneer hij vrijkomt, wordt hij uitgewezen naar Algerije. Hij keert echter terug naar Parijs en wil proberen een normaal leven te leiden. Kamel heeft echter geen papieren meer.
Wesley Cash (2004) Wesley Cash (2004)
Na de details te weten over zijn vaders dood, keert Wesley Cash (Chad Mathews), met goede hoop, weer terug naar huis. Dromen over het leven, het opbouwen van familiebanden en terug keren in de werksfeer zijn de belangrijkste aspecten in Wesley's leven.
West (2007) West (2007)
De neven Pete en Jerry wonen in de westelijke buitenwijken van Sydney, waar het leven bestaat uit drinken, stoned worden, vechten en rondhangen. Dit verandert echter wanneer Pete en Jerry beide verliefd worden op hetzelfde meisje.
West and Soda (1965) West and Soda (1965)
Een klein stadje in het Wilde Westen wordt geregeerd door een rijke grootgrondbezitter. Hij bezit vrijwel de vallei waarin het stadje ligt. Alleen het grondstuk van de mooie Clementina wil hij nog hebben, maar die verzet zich tegen hem. Daarop ontstaat er een strijd om de grond, waarbij Clementina gelukkig wordt bijgestaan door de stoere cowboy.
West Beyrouth (1998) West Beyrouth (1998)
In April 1975 breekt er een burgeroorlog uit. Beirut wordt opgedeeld door een Moslim-Christen scheidslijn. Tarek is een scholier die filmpjes maakt met zijn vriend Omar. Aanvankelijk is de oorlog voor hen vrij spannend en bovendien hebben ze geen school en is het geweld fascinerend. Na verloop van tijd krijgt de tragedie steeds meer de overtoon in hun leven.
West Is West (1987) West Is West (1987)
De jonge Indiër Vikram uit Bombay heeft als droom om in Amerika een hamburger te eten en reist naar San Francisco, waar hij kan studeren aan de Berkeley Universiteit. Als de universiteit echter op het laatste moment laat weten dat er geen plaats voor hem is, rest hem slechts één oplossing: trouwen met zijn vriendin Sue.
West Lusaka Man, The (2006) West Lusaka Man, The (2006)
Roel Goosen, een gelukszoeker in Afrika, wordt aangeklaagd voor moord op een Zambiaanse vrouw die een gebedsdienst bezocht. Er zijn twee getuigen die zeggen een blanke man met een geweer te hebben gezien. Verdere echte bewijslast ontbreekt, maar op deze gammele verklaringen wordt Goosen ter dood veroordeeld. The West Lusaka Man is een verslag van de pogingen die Goosens ouders vervolgens ondernemen om hun zoon vrij te krijgen. De documentaire houdt niet op bij een reconstructie van een delict en de moeizame strijd om in een vreemd en ver land over rechtspraak te onderhandelen.
West of Shanghai (1937) West of Shanghai (1937)
Gordon Creed reist naar het achterland van China om de rechten te verwerven van een daar aanwezige oliereserve. Creed's ex-echtgenote werkt als missionaris in dezelfde regio. De wrede Generaal Wu Yen Fang neemt echter het gebied over en gijzelt de oliemensen en missionarissen. Het is aan Creed om een oplossing te vinden.
West of Singapore (1933) West of Singapore (1933)
Wanneer Dan Manton, medewerker van een oliemaatschappij, naar olie zoekt in de moerassen van Singapore, wordt hij verliefd op de Engelse levensgenietster Lou. Alhoewel Dan al een relatie heeft met Shelby Worrell, kan hij Lou niet weerstaan. Ondertussen wordt ook Shelby’s broer Glenn verliefd op Lou. Wanneer Dan dat niet accepteert, schiet Glenn hem neer en vlucht met Lou. Dan overleeft de schietpartij en Lou weet bij Shelby te ontsnappen.
West of Texas (1943) West of Texas (1943)
De Texas Rangers Tex Wyatt en Jim Steele arriveren in Gabe’s Crossing, Nieuw-Mexico. Tex en Jim zijn gekomen om de rancheigenaar Bent Yeager te arresteren. Yeager wordt beschuldigd van sabotage van de vorderingen in verband met de komst van een spoorweglijn. Het blijkt echter dat de spoorwegvertegenwoordiger Bart Calloway en advocaat Conlon gesjoemeld hebben met de resultaten van de landmetingen, zodat Yeagers grond staatseigendom zou zijn. Een derde Texas Ranger, Panhandle Perkins, is inmiddels incognito actief in de bende van Calloway.
West of the Divide (1934) West of the Divide (1934)
Ted Hayden en Dusty Rhodes zijn op zoek naar de moordenaars van Ted’s ouders. Onderweg redden ze Fay Winters, die samen met haar vader een ranch in de buurt heeft. Hun naaste buurman Gentry wil hun land in handen krijgen en is bereid zeer ver te gaan om zijn doel te bereiken.
West of the Pecos (1934) West of the Pecos (1934)
De sterke en rustige Pecos Smith wordt verdacht van vee-diefstal. Pecos doet er alles aan, om zijn onschuld te bewijzen. Dit wordt echter bemoeilijkt door de temperamentvolle en als jongen geklede Ril Lambeth, Commanches en de bandiet Sawtelle.
West of Zanzibar (1928) West of Zanzibar (1928)
Magiër Phroso's vrouw Anna verlaat hem voor een andere man, genaamd Crane, die vecht met Phroso en hem bewusteloos achterlaat. Later keert Anna terug en vindt hij haar dood, waardoor ze één dochter alleen achterlaat. Achttien jaar lang bereidt Phroso, beter bekend als "Dead Legs", zijn wraak voor. Hierbij wordt hij een pseudo-koning in Oost-Afrika, dichtbij de plaats waar Crane een ivoorzaak had. Wanneer de dochter is volgroeid, en bovendien levend in een bordeel in Zanzibar dankzij "Dead Legs" zit, zet Phroso zijn plan om in een daad van wraak en retributie.
West Point (1928) West Point (1928)
Brice Wayne is een jongeman die een befaamde militaire academie in gaat. Hier weet hij zich van zijn medestudenten te vervreemden door overal een beter antwoord op te hebben en geen respect te hebben voor de regels. Alleen Betty Channing ziet iets in hem, maar ook van haar weet hij zich te vervreemden wanneer zijn footballteam een wedstrijd verliest door zijn egoïsme.
West Point Story, The (1950) West Point Story, The (1950)
Elwin Bixby (James Cagney) is een producer op Broadway, die nogal wat tegenvallers heeft, maar die wel vol ideeën zit. Hij gaat naar West Point om daar het jaarlijkse millitaire kadetten musical te leiden, waarna hij besluit om dat te gebruiken als tryout voor een show op Broadway. Maar eerst moet hij de getalenteerde Tom Fletcher bij het leger zien weg te krijgen. Gelukkig heeft Elwin het juiste lokaas, de mooie hollywoodster Jan Wilson (Doris Day).
West Side Story (1961) West Side Story (1961)
Een musical gebaseerd op het bekend Romeo en Julia-verhaal. In New York waar de rivaliserende straatbendes de Jets en de Sharks tegen elkaar strijden voor hun territorium en respect, worden Jets-leider Tony en Maria, het zusje van de Sharks-leider verliefd. Hun liefde is gedoemd te mislukken.
West Side Waltz, The (1995) West Side Waltz, The (1995)
Margaret Mary Elderdice is een intelligente al wat oudere vrouw. Ze is vrij afstandelijk en heeft weinig contact, behalve dan met haar luidruchtige buurvrouw Cara Varnum. Die speelt namelijk viool, zodat Margaret haar mooi kan begeleiden op de piano. Cara komt op een dag aanzetten met een nieuwe vriendin, de jonge Robin Oiseau. In haar herkent Margaret veel van haar jeugddromen en ze ontpopt zich tot een gedreven manager en koppelaarster.
West Ti Va Stretto, Amico... È Arrivato Alleluja, Il (1972) West Ti Va Stretto, Amico... È Arrivato Alleluja, Il (1972)
Ramirez, generaal van de Mexicaanse revolutie tegen Maximilian, de nieuwe koning van Mexico, organiseert zijn strijdkrachten om hem aan te vallen. Ramirez realiseert zich dat de Azteekse Indianen voor hem bondgenoten van grote waarde zouden kunnen zijn, zodat hij hen voorstelt van een afgodsstandbeeld, dat gestolen is, naar hen terug te brengen. De enige man geschikt voor deze taak is Alleluja, die de reputatie heeft verworven van de snelste schutter te zijn. Maar als Alleluja dit beeld in handen krijgt wil hij het zelf verkopen aan de hoogste bieder...
Westbound (1959) Westbound (1959)
Capt. John Hayes moet tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog goud van het westen naar het oosten brengen. Helaas zijn er onderweg veel mensen die het goud willen stelen.
Westen Leuchtet, Der (1982) Westen Leuchtet, Der (1982)
Rainer Lesniak is Oostduitser, maar leeft als geheim agent onder de naam Harald Liebe in Frankfurt am Main. Zijn contactpersoon is Heinz, maar Heinz wordt van contraspionage beschuldigd en Lesniak moet dit onderzoeken. Wanneer hij Heinz eindelijk in levende lijve treft, blijkt deze een vrouw te zijn en nog een mooie ook.
Westend (2001) Westend (2001)
Twee werkloze slampampers brengen hun dagen al bierdrinkend en werkzoekend door. Hun halfbakken pogingen leveren uiteindelijk een baantje op als barmannen in een klein barretje buiten de stad. Hun zakenpartner is echter nogal malafide, en zijn vrienden ook.
Westender (2003) Westender (2003)
De Middeleeuwen. Asbrey van Westender (Blake Stadel) verliest zijn ring, het enige waardevolle dat hij nog bezit. Met de hulp van een man gaat hij op zoek naar de ring. Onderweg wordt hij geconfronteerd met de demonen uit zijn verleden.
Western (1997) Western (1997)
Roadmovie over de Spanjaard Paco Cazale (Sergei López) en de Rus Nino (Sacha Bourdo) die drie weken liftend doorbrengen in Bretagne en voortdurend in bizarre situaties met vrouwen belanden. Zonder duidelijk verhaallijn kabbelt het verhaal rustig voort met als enig houvast het vinden van een vrouw voor Nino.
Western Code, The (1932) Western Code, The (1932)
Wanneer Tim Barrett Carabinas binnenrijdt, is zelfs daar zijn reputatie als ordehandhaver al bekend. Hij redt er in een saloon Polly Loomis van de ongewenste attenties van een vechtersbaas. Hij krijgt te horen dat haar moeder pas getrouwd was met de voorman Nick Grindel voor haar dood en dat zij alles aan hem achterlaat. Nick heeft ook aan zijn stiefdochter Polly haar hand gevraagd, maar die is bang voor geweld als haar heethoofdige broer Dick dit te weten komt. Wanneer een lichaam gevonden wordt aan de 'Bow Knot', kan Tim Dick maar amper redden van een lynchpartij. Hij wordt aangesteld als plaatsvervangend sheriff om te onderzoeken waarom Dick een moord bekent die hij onmogelijk gepleegd kan hebben.
Western Union (1941) Western Union (1941)
Amerika, ten tijde van de Burgeroorlog. Vance Shaw heeft het bandietenbestaan de rug toegekeerd, maar wordt toch achternagezeten. Hij helpt een gewonde man en ontdekt dat die de leiding heeft over de aanleg van een telegraafverbinding van Nebraska naar Utah. Shaw kan meteen bij hem in dienst treden.
Westerner, The (1940) Westerner, The (1940)
Cole Hardin (The Westerner) wordt beschuldigd van het stelen van een paard. Judge Roy Bean veroordeelt hem tot de doodstraf. Doordat Cole zich voordoet als vriend van de actrice Lily Langtree (wie Roy Bean adoreert)weet hij aan de dood te ontsnappen en houdt zich schuil op het platteland.
Westfront 1918 (1930) Westfront 1918 (1930)
Een groep Duitse soldaten krijgt tijdens WOI verlof. Ze proberen hun ellende te vergeten door uit te gaan in een klein Frans dorp vlakbij het front. Helaas wordt ook hun verlof overschaduwd door oorlogsperikelen.
Westing Game, The (1997) Westing Game, The (1997)
Een tiener stuit op het testament van een vorige huurder waarin staat dat een andere bewoner hem heeft vermoord en dat zijn nalatenschap miljoenen bedraagt. Deze nalatenschap komt toe aan de persoon die de moord oplost. Vervolgens gaan alle bewoners van het Westing-appartementencomplex op onderzoek uit.
Westler (1985) Westler (1985)
De West Berlijner Felix is op bezoek bij Bruce, een vriend in Los Angeles. Bruce reist mee terug naar West Berlijn en wil ook Oost Berlijn bezoeken. Felix heeft daar eigenlijk geen zin in. Oost Berlijn is grauw en deprimerenden hij ergert zich aan de uitgebreide grenscontroles. Maar Bruce drinkt aan en Felix gaat tegen wil en dank mee. Op straat ontmoeten ze Thomas en het is liefde op het eerste gezicht tussen Thomas en Felix. Ze wisselen adressen uit en Thomas is de eerste die schoorvoetend kontakt zoekt. Felix mag echter nooit langer dan 24 uur naar het oosten en Thomas mag nooit naar het Westen. Het is een onoplosbaar probleem dat zwaar op hun breekbare liefde drukt. Praag biedt uitkomst: daar mag Thomas wel naar toe reizen en zo kunnen ze voor het eerst een paar dagen bij elkaar zijn. Thomas wil een poging wagen via Hongarije en (voormalig) Joegoslavie naar West Duitsland te vluchten.
Westward Ho (1935) Westward Ho (1935)
Ballard's misdadigers vallen de 'Wyatt Company Wagon' trein aan en vermoorden de jonge John, zijn ouders en kidnappen zijn broer Jim. Jaren later, na de Burgeroorlog in Californië, stelt Jim, die nu al een man is, een burgerwacht samen. Dit worden de Zingende Ruiters, die allen witte paarden berijden, hetzelfde gekleed gaan en al zingend de bandieten en hun bendes oprollen. Ondertussen is John nog steeds op zoek naar de bende die zijn ouders vermoord hebben.
Westward Ho the Wagons! (1956) Westward Ho the Wagons! (1956)
Disney-western over een groep pioniers die voortdurend moet opboksen tegen vijandige indianen.
Westward the Women (1951) Westward the Women (1951)
Onder aanvoering van een ruige prairieman gaat een karavaan vrouwen naar Californie, naar hun mannen waarmee ze met de handschoen zijn getrouwd.
Westworld (1973) Westworld (1973)
Westworld is een thema-pretpark in de toekomst. Delos heet het totale park en heeft naast het wilde westen ook nog de Romeinse tijd en de middeleeuwen als thema's in zich. Alle figuren die daarin spelen, zelfs de dieren, zijn robots. Ze worden bestuurd vanuit een ondergronds laboratorium door specialisten. Twee mannelijke bezoekers van Westworld schieten een lokale 'gunfighter' neer en gaan daarna slapen in de saloon met twee hoertjes.
Wet and Wild Summer! (1992) Wet and Wild Summer! (1992)
Bobby McCain (Atkins) werkt op het strand bij de Amerikaanse reddingsbrigade. Hij gaat op reis naar Australie en ziet dat de reddingsbrigade daar heel anders te werk gaat.
Wet Hot American Summer (2001) Wet Hot American Summer (2001)
Het hele zomerkamp dreigt vernietigd te worden door aanstormende massa brokstukken uit de ruimte! Een knettergekke door hormonen gestuurde groep kampleiders probeert deze laatste dag te redden. Echter, de professor en de puberende kampers willen maar twee dingen op de dag des oordeels: lol en seks. Op de valreep willen de losgeslagen gasten ook nog eens een talentenshow houden.
Wetherby (1985) Wetherby (1985)
John Morgan (Tim McInnery) is een vreemdeling in het stadje Wetherby, die zonder duidelijke redenen zelfmoord pleegt in de keuken van Jean Travers (Vanessa Redgrave). Ze is een alleenstaande schooljuffrouw en raakt door deze gebeurtenis ernstig in de war. Ze wil de onderlinge verhoudingen in het stadje eens goed onderzoeken en organiseert een etentje voor haar vrienden.
Wetterleuchten um Maria (1957) Wetterleuchten um Maria (1957)
Boswachter Thomas Sebald moet van baron Siebenzell de stropers in de omgeving aanpakken. De bevolking keert zich tegen Thomas, omdat hij enkele dorpsbewoners oppakt. Tot ergernis van de burgemeester wordt hij ook nog eens verliefd op diens dochter Maria. De burgervader zet alles op alles om Thomas en Maria uit elkaar te drijven.
Whacked! (2002) Whacked! (2002)
Er zit iets helemaal mis bij ’s wereld machtigste geheime dienst, de CIA. Computerspecialist Peter ontdekt dat er veel geld verdwijnt. Nu hij dat weet is hij zijn leven niet meer zeker. Hij zoekt hulp bij zijn CIA-collega Mark en direct krijgen de mannen een huurmoordenaar achter zich aan. Deze killer blijkt echter Marks pleegbroer Tony te zijn! Hij sluit zich bij hen aan en met z’n drieën vormen ze een formidabel team. Ze lijken alles in huis te hebben om de corrupte CIA-kliek te ontmaskeren
Whale of a Tale, A (1976) Whale of a Tale, A (1976)
Een klein jongetje helpt een handje in een dolfinarium en kijkt toe hoe de walvissen en dolfijnen getraind worden. Als zijn tante hem uit angst verbiedt er nog heen te gaan, vlucht hij met een bootje de zee op en komt in groot gevaar.
Whale Rider (2002) Whale Rider (2002)
Whale Rider is het verhaal van een Maori stam in een klein kustplaatsje in Nieuw Zeeland. In elke generatie staat een man aan het hoofd, genaamd Whale Rider. Als een tweeling wordt geboren, overlijden moeder en zoon en blijft dochter Pai (Keisha Catle-Hughes) in leven. Voor het huidige stamhoofd Koro (Rawiri Paratene) is het onacceptabel dat een vrouw de nieuwe leider zal worden. Hij gaat daarom binnen de stam op zoek naar een jongen die deze rol op zich kan nemen. Pai houdt zielsveel van haar opa maar toch doet ze iets tegen zijn zin in. Ze wil hem namelijk hoe dan ook bewijzen dat zij wel degelijk het nieuwe stamhoofd kan worden, ook al is dat tegen duizenden jaren van tradities in....
Whales of August, The (1987) Whales of August, The (1987)
Twee oudere zussen, weduwen, brengen al 50 jaar de zomer door in hun huisje aan de kust. Libby is blind en bereidt zich al voor op haar dood. Sarah zorgt voor haar zuster en is geïnteresseerd in de Russische aristocraat die vist in hun kustplaatsje. Op Sarah's 46e huwelijksdag brengt de Rus als geschenk een paar gevangen vissen mee en Sarah piekert over wat zij met haar zus moet en of ze het huisje moeten verkopen.
Whales: An Unforgettable Journey (1997) Whales: An Unforgettable Journey (1997)
Walvissen, de oudste en grootste diersoort ter wereld. Want wist je dat hun gewicht zwaarder is dan de Spaceshuttle? Dat ze langer zijn dan een tennisbaan? Dat hun hart alleen al groter is dan een auto en dat hun stem meer dan een kilometer ver reikt? Met bovenstaande kennis kun je bijna niet denken aan deze dieren zonder veel bewondering en ontzag. Er wordt in deze film onder meer getoond dat er een groot deel van de walvissen paren en jongen bij Hawaii en één keer per jaar weer naar Alaska gaan om zich te voeden. De manier van samenwerken en voeden is uniek te noemen. De reis van Hawaii naar Alaska is een reis van duizenden kilometers en vele van hen overleven de reis niet. Ze zijn ook sterk vermagerd als ze aankomen in Alaska.
Wham Bam Thank You Spaceman (1975) Wham Bam Thank You Spaceman (1975)
Twee Casanova's uit de ruimte landen op aarde om de vrouwen te leren wat echte liefde is. Hiervoor hebben ze hun eigen eigenaardige manieren.
Whasango (2001) Whasango (2001)
Op een dag wordt student Kim Kyung-Soo overgeplaatst naar Volcano High. Ondanks dat de school al 108 jaar bestaat is Volcano High totaal onbekend bij het gewone volk. Alleen de grootste meesters in de martial arts zijn ervan op de hoogte. Kim is al van acht scholen geschopt omdat hij niet in staat was om zijn bovennatuurlijke krachten onder controle te houden. Deze keer is hij vastbesloten zijn studie af te maken...
What a Carve Up! (1962) What a Carve Up! (1962)
De oom van Ernie, een lezer van manuscripts van romans (voor ze gepubliceerd worden), is net overleden. Dit krijgt hij te horen als hij op een nacht, lezend in horrorromans, wordt onderbroken door een mysterieuze man die beweert de advocaat van de oom te zijn. Om de bezittingen van deze oom, Gabriel, te claimen moet hij de nacht doorbrengen in een antiek landhuis in Yorkshire, met de rest van zijn verwanten. Ernie en zijn vriend Sid vertrekken naar Yorkshire. Langzaam beginnen de gasten één voor één te overlijden en iedereen kan als verdacht worden aangemerkt. Ernie en Sid proberen hun dood te vermijden en ondertussen uit te zoeken wie achter de moorden zit.
What a Girl Wants (2003) What a Girl Wants (2003)
De tiener Daphne reist af van New York naar Engeland om op zoek te gaan naar haar vader. Hij weet niet dat hij een kind heeft met zijn Amerikaanse vriendin die hij ontmoette toen hij in Marokko werkte. Terwijl Daphne haar vader probeert te leren kennen moet ze zich aanpassen aan de voor haar nieuwe sociale regels waar ze mee te maken krijgt.
What a Way to Go! (1964) What a Way to Go! (1964)
Louisa Foster is miljonaire tegen wil en dank. Ze stapte vier keer in het huwelijksbootje, maar al haar echtgenoten kwamen om het leven. En Louisa bleef telkens achter met hun geld. De weduwe is ervan overtuigd dat er een vloek op haar fortuin rust en ze besluit een grote som aan de overheid te schenken. Maar in de bank wordt haar cheque geweigerd. Totaal over haar toeren roept Louisa de hulp in van psychiater Stephanson...
What a Whopper (1961) What a Whopper (1961)
Ondernemende, jonge schrijver probeert de verkoop van zijn boek te stimuleren door ervoor te zorgen dat het onderwerp van zijn boek enkele keren in het openbaar verschijnt. Aangezien het boek over het monster van Loch Ness gaat, zorgt dit voor opschudding.
What about Bob? (1991) What about Bob? (1991)
Dr. Leo Marvin heeft alles wat zijn hartje begeert, een goede baan, een bestseller, een geweldige familie, maar dat verandert allemaal als zijn nieuwe patient Bob arriveert. Na 1 afspraak met Bob vertelt Dr. Marvin dat hij een maand op vakantie gaat. Bob doet er alles aan om mee te gaan en brengt wat tijd door met de familie van Dr. Marvin. Dit alles zorgt ervoor dat Dr. Marvin zelf helemaal gek wordt.
What Alice Found (2003) What Alice Found (2003)
Een jong arm meisje komt door een aardig stel in aanraking met de trucker-prostitutie. Ze wordt door hen meegezogen in de duistere wereld van sex en drugs.
What Became of Jack and Jill? (1972) What Became of Jack and Jill? (1972)
Jill Standish en Johnny Tallent zijn een verliefd stel dat plannen heeft om Jills rijke grootmoeder te vermoorden, om zo een grote erfenis binnen te halen. Ze besluiten om haar zo te laten schrikken dat ze dood neervalt. Om dat te bereiken vertellen ze haar dat de jonge mensen van tegenwoordig besloten hebben om alle oude mensen te vermoorden omdat ze toch maar in de weg lopen. Als er op een dag een protestmars wordt gehouden door jongeren, die langs Jills grootmoeders huis gaat, schrikt ze zich zo dat ze dood neervalt. Maar krijgen Jill en Johnny nu de erfenis of heeft grootmoeder nog iets achter de hand?
What Becomes of the Broken Hearted? (1999) What Becomes of the Broken Hearted? (1999)
Wanneer Beth hem verlaat voor een leven zonder geweld en onzekerheid, keert Jake zijn gezin de rug toe. Hij vindt een nieuwe vriendin, Rita, maar dan wordt zijn oudste zoon Nig gedood in een bende oorlog. Sonny, Nigs jongere broer en zijn vriend Mookie besluiten Nig te wreken. Samen met Tania, Nigs vriendin, vragen ze Jake om hulp. Jake ziet niets in hun plan. De drie besluiten zich dan op eigen houtje aan te sluiten bij een rivaliserende bende. Ze raken steeds meer verstrikt in een wereld van geweld. Als Jake eindelijk besluit zijn zoon te hulp te schieten, heeft het noodlot al toegeslagen. Vervolg op Once Were Warriors.
What Did You Do in the War, Daddy? (1966) What Did You Do in the War, Daddy? (1966)
1943 Sicilië. Het is voor het Amerikaanse leger geen probleem om de Italianen te verslaan, want ze geven zich graag over zolang het grote feest maar doorgaat. De Amerikanen besluiten mee te feesten en in hun roes komen de Duitsers.
What Do Men Want? (1921) What Do Men Want? (1921)
Mannen weten niet goed wat ze willen. Ten eerste wil Frank (J. Frank Glendon) uitvinder worden. Tevens wil hij trouwen met zijn jeugdliefde Hallie (Claire Windsor), en behalve dat wil hij ook nog kinderen. Maar als een uitvinding hem financieel succes brengt, raakt hij de draad kwijt en begint iets met een andere vrouw. Nadat hij ontdekt dat de reputatie van deze vrouw niet onbezoedeld is, wil hij weer terug naar Hallie. Maar dan ziet hij Yost, een vroegere aanbidder van Hallie, haar huis binnengaan en weet hij dat het nu te laat is. Of toch niet?
What Do You Say to a Naked Lady? (1970) What Do You Say to a Naked Lady? (1970)
Candid Camera's Allen Funt neemt in het geheim mensen op die reageren op onvoorziene omstandigheden die te maken hebben met naaktheid. Zoals een vrouw die plotseling naakt uit een lift stapt in een kantoorgebouw of een mannelijk naaktmodel die begint te praten met de vrouwelijke kunstenaars.
What Dreams May Come (1998) What Dreams May Come (1998)
Na de dood van hun twee kinderen wordt het leven van Dr. Chris Nielsen en zijn vrouw Annie er niet makkelijker op. Vooral Annie heeft het erg moeilijk met het verlies. Wanneer Chris ook nog eens komt te overlijden arriveert hij bij de hemel, waar hij Albert ontmoet. Hij ontdekt dat de hemel nog opmerkelijker is dan hij ooit had kunnen denken. De dood van Chris is echter de druppel voor Annie, die zelfmoord pleegt en daardoor in de hel belandt. Wanneer Chris hier achter komt probeert hij de ziel van zijn vrouw te redden.
What Ever Happened to Baby Jane? (1962) What Ever Happened to Baby Jane? (1962)
Het ooit geliefde kindsterretje Baby Jane is nu een onevenwichtige volwassen vrouw, verslaafd aan wodka en krankzinnig werkend aan een comeback. Blanche van haar kant was een volwassen filmster tot een auto-ongeval haar verlamde en zij totaal afhankelijk werd van haar knettergekke zus Jane...
What Girls Learn (2001) What Girls Learn (2001)
Naarmate de onderlinge rivaliteit tussen haar dochters toeneemt, speelt 'Mama' al de vredestichter en geeft ze de meisjes al de liefde die ze zich maar zouden kunnen wensen. En dan ontmoet Mama Nick en wordt ze verliefd. Hun hechte gezinsleven komt op zijn kop te staan. Tilden en Elizabeth worden ontworteld en moeten in Long Island leven met Nick als hun surrogaat-vader en ze zwoegen om zich aan te passen. Tragisch genoeg valt Mama ten prooi aan een levensbedreigende ziekte. Terwijl Nick poogt het gezin bijeen te houden, worden de twee meisjes gedwongen om hun houding ten opzichte van hem opnieuw te bezien - hoe pijnlijk dat ook zou kunnen zijn.
What Happened to Jones (1926) What Happened to Jones (1926)
Een nacht voordat hij gaat trouwen, is Tom Jones aan het pokeren met zijn vrienden. De politie onderbreekt dit illegale kansspel, en Tom vlucht een Turks badhuis in, waar een speciale damesnacht aan de gang is. Om aan de politie te ontsnappen, verkleedt Jones zich als de priester die op zijn bruiloft dienst moest doen.
What Happened to Rosa (1920) What Happened to Rosa (1920)
Een waarzegger vertelt aan Rosa Alvaro, een winkelbediende, dat zij in haar vorig leven tot de Spaanse adel behoorde. Wanneer Rosa dit verneemt en naar haar appartement terugkeert, herinnert ze zich dat haar moeder ooit een Spaanse danseres was. Korte tijd later maakt Rosa kennis met een man uit de hogere kringen.
What Happens in Vegas... (2008) What Happens in Vegas... (2008)
Twee vreemdelingen ontmoeten elkaar in Las Vegas. Als de twee tijdens een feestje stomdronken worden en met een spel de jackpot winnen besluiten ze in hun dronken bui te gaan trouwen. De volgende morgen komen ze er echter achter hoe dom ze geweest zijn, maar ook dat ze een jackpot gewonnen hebben. Vechtend over wie de jackpot mag hebben groeien de twee dichter naar elkaar toe.
What Hides Beneath (2004) What Hides Beneath (2004)
Na de dood van zijn vader besluit Tyler Mason om naar Los Angeles te verhuizen. Als hij jaren later weer terugkeert naar zijn geboortedorp om zijn leven zoals het voor de verhuizing was voort te zetten, blijkt er nogal wat veranderd. Ondertussen probeert Holly Garner de dood van haar vader te verwerken, en overweegt ze om het dorp te verlaten, moe van de belemmeringen van het dorpsleven. Zowel Garner als Mason ontdekken echter opmerkelijke veranderingen in het gedrag van de mensen om hen heen. Ze komen tot een schokkende ontdekking.
What If God Were the Sun? (2007) What If God Were the Sun? (2007)
Jamie Spagnoletti (Lacey Chabert) is een cynische verpleegster, die een zware baan probeert te combineren met grootse huwelijksplannen. Haar wereld stort echter in wanneer haar vader wordt binnengebracht op de eerste hulp en sterft terwijl Jamie met een andere patiënt bezig is. Ze kan haar verdriet niet verwerken en krijgt problemen op haar werk en met haar verloofde Jeff (Sam Trammell). Jamie wordt overgeplaatst naar een andere afdeling in het ziekenhuis, waar ze Melissa (Gena Rowlands) ontmoet, een ongeneeslijk zieke vrouw die haar leven in stijl wil eindigen. Ondanks haar ziekte, zit Melissa vol humor en vertrouwen. Dit maakt grote indruk op de nog altijd rouwende Jamie, die zo opnieuw leert invulling te geven haar eigen leven.
What Is It? (2005) What Is It? (2005)
Een minstreel droomt ervan een ongewerveld dier te worden en behandelt zichzelf met een elixer, dat hij heeft gewonnen uit enzymen van wormen. Helaas heeft het goedje een bijzonder onaangename nevenwerking, en tijdens de onvermijdelijke hallucinaties droomt de man van Shirley Temple in een Nazi-pakje, naakte mannen op gigantische schelpen en naakte vrouwen met apenmaskers.
What Just Happened? (2008) What Just Happened? (2008)
Een filmproducer in Hollywood (Robert de Niro) probeert zich te manoeuvreren langs de valkuilen van de filmindustrie. Hij moet binnen twee weken zowel zijn nieuwste film maken en tegelijkertijd zijn huwelijk zien te redden.
What Katy Did (1999) What Katy Did (1999)
1900. Katy Carr, een dertienjarig meisje met een nogal opvliegend karakter, bezorgt haar vader, die weduwnaar is, heel wat kopzorgen. Wanneer haar zieke nicht Helen bij hen intrekt, verandert Katy's wereld echter.
What Lies Beneath (2000) What Lies Beneath (2000)
De briljante wetenschapper Norman Spencer maakt zich zorgen over zijn echtgenote Claire. Sinds hun enige dochter Caitlin op kamers is gegaan, hoort Claire stemmen en ziet ze voortdurend een gezicht van een jonge vrouw gereflecteerd in het water. Claire vermoedt dat de bizarre verschijnselen alles te maken hebben met de nieuwe buren. Ze verdenkt Warren Feur er zelfs van zijn echtgenote Mary te hebben vermoord. Haar geest zou nu in Claires huis ronddwalen. Voor Norman gaat dit te ver en hij stuurt zijn echtgenote naar een therapeut. Die raadt Claire aan om in contact te treden met de geest...
What Love Is (2007) What Love Is (2007)
Het is Valentijnsdag en Tom heeft grote plannen. Hij staat op het punt zich te verloven en heeft een verrassingsfeestje gepland om het goede nieuws met zijn vrienden te delen. Maar goede dingen kunnen ook verslechteren. Tom komt terug thuis en ziet dat zijn vriendin hem verlaten heeft en met pak en zak vertrokken is. In plaats van een verrassingsparty te geven, krijgt hij er nu een.
What Love Sees (1996) What Love Sees (1996)
Jean Treadway is een blinde, maar een zelfbewuste jonge vrouw die in een gegoede familie is opgegroeid. Op een dag leert ze de eveneens blinde Gordon Holly kennen, die van eenvoudige afkomst is. Samen proberen ze hun dromen waar te maken .
What Makes a Family (2001) What Makes a Family (2001)
Janine en Sandy zijn een lesbisch koppel. Sandy is de biologische moeder van hun dochtertje. Maar Sandy wordt ziek en overlijdt. Dit is het begin van een juridische strijd tussen de ouders van Sandy en Janine met als inzet het voogdijschap over het meisje.
What on Earth Have I Done Wrong?! (2007) What on Earth Have I Done Wrong?! (2007)
De film is een mockumentary over een filmmaker die op slinkse wijze geld verzamelt om een mockumentary te maken. Het verhaal gaat uiteraard over Niu Chen-zer zelf, die dan ook de hoofdrol speelt. Niu Chen-zer zoekt naarstig naar extra geld voor zijn film en komt daardoor in aanraking met louche zakenlieden, corrupte politici en andere opportunisten. Het onderscheid tussen een filmmaker, een politicus, een gangster en een pooier is soms moeilijk te maken.
What Planet Are You From? (2000) What Planet Are You From? (2000)
Om zijn planeet te redden moet het ruimtewezen Harold naar de aarde om een vrouw te vinden bij wie hij een kind kan verwekken. Op de planeet heeft hij als beste het examen over het benaderen en omgaan met vrouwen afgelegd maar eenmaal op aarde komt hij erachter dat het handboek over de vrouw toch niet helemaal compleet was.
What Price Glory (1926) What Price Glory (1926)
Quirt en Flagg zijn twee Amerikaanse Marine-sergeanten die op missie zijn in China en de Filipijnen. In de tussentijd zijn ze ook de hele tijd elkaars rivalen op vrouwengebied. In 1917 stapt Amerika W.O.I binnen en Flagg, inmiddels Kapitein, wordt in Frankrijk gestationeerd. Hier is hij vooral bezig de flirterige Charmaine, dochter van de waard te versieren, maar dan blijkt ook Quirt opgeroepen te zijn, natuurlijk nooit te beroerd om het ook met Charmaine aan te leggen. Na verloop van tijd brengt de oorlog zoveel ellende en gevaar dat de mannen zich toch met elkaar moeten verenigen.
What Price Glory (1952) What Price Glory (1952)
Frankrijk, 1918. Tijdens W.O.I leidt Captain Flagg een groep mariniers en krijgt een nieuwe commandant, namelijk zijn oude rivaal Quirt. Beide blijken ze ook nog een oogje te hebben op de mooie dochter van de plaatselijke herbergier, Charmaine. Dan raakt de oorlog in een versnelling en wordt het bataljon naar het front gestuurd, voor rivaliteit is er geen plek meer.
What Price Hollywood? (1932) What Price Hollywood? (1932)
Serveerster Mary Evans schopt het met hulp van de alcoholische regisseur Maximillan 'Max' Carey tot filmster. Ze papt aan met miljonair Lonnie Borden, maar hij heeft al snel genoeg van het Hollywood-leventje.
What Price Innocence? (1933) What Price Innocence? (1933)
Ruth Harper is een jonge vrouw, die zich maar niet kan binden. Ze heeft dan ook de ene relatie na de andere en dumpt zonder problemen haar huidige vent om vervolgens met de volgende te kunnen rommelen. Maar dan neemt Ruth's leven ineens een onverwachte wending en het lijkt alsof Ruth wordt gestraft voor haar manier van leven.
What Rats Won't Do (1998) What Rats Won't Do (1998)
Net nu advocate Kate Beckenham binnenkort gaat trouwen, krijgt zij een grote zaak voor haar kiezen. In de rechtszaal moet zij het opnemen tegen de charmante Jack Sullivan die nog nooit een zaak verloren heeft .
What Remains (2005) What Remains (2005)
De eigenzinnige en spraakmakende fotografe Sally Mann zoekt haar onderwerpen bewust dicht bij huis, fotografeert waar ze van houdt en wat haar bezig houdt. In 1992 breekt ze door met een expositie van een serie zwart-wit foto’s van haar kinderen: Immediate Family. Omdat haar kinderen er vaak naakt op staan, rijst in Amerika de vraag of dit kunst is of kinderporno. Mann ontketent zo onbedoeld een discussie die haar werk meteen beroemd maakt. Met haar esthetische benadering van controversiële onderwerpen roept ze vaker discussies over kunstzinnigheid en ethiek. Deze documentaire belicht op intieme wijze haar werkproces en de ontwikkeling van Sally Mann over tien jaar en betrekt daarin, zoals zij dat ook doet in haar foto’s, haar leefomgeving, haar onzekerheden en haar familie. Haar man en jeugdliefde Larry lijdt aan een dodelijke spierziekte en ze probeert via haar fotografie vat te krijgen op de dood en ontbindingsprocessen. Ze graaft daarvoor niet alleen de botten op van haar overleden honden, maar fotografeert ook lijken in een forensische laboratoriumtuin. De fotoserie wordt een oogverblindende en persoonlijke meditatie over sterfelijkheid.
What the #$*! Do We (K)now!? (2004) What the #$*! Do We (K)now!? (2004)
Amanda (Marlee Matlin), wordt wakker in een Alice in Wonderland-achtige wereld. Haar tot dan toe oninteressante leven wordt ontrafeld tot op moleculair en kwantumniveau. Ze ontdekt dat haar neurologische processen onzekerheid met zich meebrengen en de vraag is of de realiteit wel echt is of slechts haar perceptie van de realiteit.
What the Bleep!?: Down the Rabbit Hole (2006) What the Bleep!?: Down the Rabbit Hole (2006)
Op haar Alice in Wonderland-achtige reis, desintegreert het saaie leven van Amanda (Marlee Matlin) steeds verder, en wordt de onzekere wereld van de kwantummechanica steeds zichtbaarder onder het oppervlak van de alledaagse realiteit. Maar haar leven dient nu meer als een menselijke toetssteen voor de mystieke en met steeds meer raadselen omgeven wetenschap die uit de doeken wordt gedaan. De wetenschappers zijn de echte sterren, maar het zijn en blijven ook mensen die met hun informatie de intelligentie van de gemiddelde kijker niet overstijgen. Ze maken duidelijk op welke manieren mensen met elkaar en met de kosmos verbonden zijn, en hoe wij met ons allen de werkelijkheid beïnvloeden.
What the Deaf Man Heard (1997) What the Deaf Man Heard (1997)
In 1940 wordt de tienjarige Sammy Ayers door zijn moeder achtergelaten in de bus. Als de buschauffeur Sammy vraagt de bus te verlaten, doet Sammy of hij doof is. Deze act houdt hij langer vol dan hij had verwacht.
What We Did That Night (1999) What We Did That Night (1999)
Vier collegejongens maken graag overal een pesterijtje van. Totdat het een keer misgaat en een meisje overlijdt. De vrienden verbergen het lijk en proberen de zaak te vergeten. Acht jaar later echter belt één van hen, die inmiddels crimineel van beroep is, de rest op.
What We Do Is Secret (2007) What We Do Is Secret (2007)
Biografische film over Darby Crash en zijn band The Germs. We zien hoe Darby de band en haar concept in 1975 opzet, tot grote populariteit weet te stuwen eind jaren '70, tot aan Darby's dood in 1980. Tegen de achtergrond van dit verhaal speelt de opkomst van de muziekstroming punkrock in Amerika en de opkomst van hardcore.
What Women Want (2000) What Women Want (2000)
Na een ongeluk is de playboy Nick Marshall ineens in staat om alles te horen wat vrouwen denken. Hij besluit deze gave te gebruiken op de vrouw die de positie binnen hun bedrijf krijgt die Marshall graag had willen hebben, om zo de baan van haar af te kunnen pikken. Hij wordt echter verliefd op haar.
What Would Jesus Buy? (2007) What Would Jesus Buy? (2007)
Deze documentaire neemt de commercialisatie van kerstmis in de Verenigde Staten onder de loep. We volgen hierbij Reverend Billy (Bill Talen), die samen met zijn kerk het land probeert te waarschuwen voor wat hij de "shopacalypse" noemt: de ondergang van de mensen aan overconsumptie en schulden.
What! No Beer? (1933) What! No Beer? (1933)
Elmer J. Butts (Buster Keaton) is verliefd op Hortense (Phyllis Barry), hoewel hij haar nog nooit aangesproken heeft. Elmer droomt ervan een miljoen te verdienen, zodat hij voor Hortense een Rolls-Royce kan kopen en met haar kan trouwen. Samen met zijn vriend Jimmy Potts (Jimmy Durante) tracht Elmer fortuin te maken met een bierbrouwerij, maar juist tijdens de drooglegging maakt de politie jacht op illegale alcoholstokerijen.
What's a Carry On? (1998) What's a Carry On? (1998)
Vanwege het 40-jarig jubileum maakte John Highlander een documentaire over het succes van de welbekende, Britse "Carry On"-films. Verschillende acteurs en actrices, die regelmatig in deze "Carry On"-films speelden, worden geïnterviewd. Deze persoonlijke gesprekken worden gecombineerd met vele archiefbeelden en verwijderde, nooit eerdere vertoonde scènes.
What's Cookin'? (1942) What's Cookin'? (1942)
Het radiostation van Agatha Courtney draait enkel klassieke muziek. Haar man J.P. wil graag dat er ook moderne muziek gedraaid wordt en schakelt de hulp in van zijn nichtje Sue. Zij en haar muzikale vrienden veranderen de zender in een groot succes. Agatha is er echter minder blij mee.
What's Cooking? (2000) What's Cooking? (2000)
De film volgt families met een verschillend geloof, Aziatische, Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse families tijdens een viering van Thanksgiving. Tijdens die dag zijn er heel wat beslommeringen, tegenslagen, romances en familiecrises.
What's Eating Gilbert Grape (1993) What's Eating Gilbert Grape (1993)
Gilbert Grape leeft in Endora, een klein plaatsje waar niets te beleven valt. Zijn voornaamste taak is het zorgen voor zijn geestelijk gehandicapte broertje Arnie. Op een dag passeren Becky en haar grootmoeder door Endora. Gilbert wordt verliefd op Becky, maar hij raakt in de problemen als hij tijd probeert vrij te maken voor zijn privé-leven.
What's Good for the Goose (1969) What's Good for the Goose (1969)
Timothy Bartlett (Norman Wisdom) is een bankier van middelbare leeftijd, die naar een vakantieoord aan het strand wordt gestuurd voor een conventie van bankiers. Hij is bang dat de besprekingen erg saai zullen zijn, maar alles verandert wanneer twee hippie meisjes hem meenemen in hun leven. Timothy voelt zich helemaal thuis in de hippie-scene, maar als hij op een gegeven moment zich toch begint te schamen voor zijn nieuwe levensstijl besluit hij om zijn vrouw naar de conventie te halen, om zo hun liefde een nieuwe impuls te geven.
What's Love Got to Do with It (1993) What's Love Got to Do with It (1993)
Anna Mae heeft altijd al een speciaal stemgeluid gehad. In haar tienerjaren wordt ze ontdekt door de popster Ike Turner. Ze trouwt met hem, wordt de moeder van zijn kinderen en wordt het belangrijkste lid van zijn band. Door Ike's alcohol- en drugsgebruik mishandelt hij haar, maar omdat ze vroeger door haar eigen moeder is verlaten, wil ze niet dezelfde fout maken. Het geweld wordt echter van kwaad tot erger.
What's New, Pussycat (1965) What's New, Pussycat (1965)
Michael James heeft een dwangmatige ziekte. Hij is gek op vrouwen. Hij wil trouw zijn aan zijn verloofde Carole, maar krijgt problemen omdat iedere vrouw die hij tegenkomt op hem verliefd wordt. Zijn psychiater Dr. Fassbender kan hem niet helpen omdat hij druk bezig is om één van zijn patiënten te verleiden die op haar beurt weer naar Michael lonkt. Een ramp doet zich voor als alle betrokken personen in hetzelfde hotel inchecken en niet op de hoogte zijn van elkaars aanwezigheid.
What's So Bad About Feeling Good? (1968) What's So Bad About Feeling Good? (1968)
Een nieuw soort virus dat mensen simpelweg gelukkig maakt wordt gezien als een bedreiging door de autoriteiten. Ondertussen verspreiden de 'slachtoffers' het virus zoveel mogelijk.
What's the Matter with Helen? (1971) What's the Matter with Helen? (1971)
De kranten hebben volgestaan over Helen en haar vriendin, de moeders van de daders van een moord. Omdat ze telefonisch worden lastiggevallen, verhuizen ze naar California, waar ze een dansschool openen voor kind-sterren. Helen kan blijkbaar door de dramatische ervaringen niet zo snel vergeten, ze doet zo raar...
What's the Worst That Could Happen? (2001) What's the Worst That Could Happen? (2001)
De dief Kevin Caffery probeert in te breken in het huis van de rijke zakenman Max Fairbanks. Fairbanks weet 'm echter te betrappen, en steelt Caffery's geliefde ring die hij van zijn vriendin gekregen heeft. Caffery wil wraak, en probeert met de hulp van zijn partners om de ring terug te krijgen.
What's Up, Doc? (1972) What's Up, Doc? (1972)
Een geflipte studente heeft haar zinnen gezet op een verstrooide muziekprofessor, die meer van zijn hobby houdt dan van zijn tuttige verloofde. Dan zijn er ook nog een aantal identieke reistassen die voortdurend worden verwisseld. Paniek gegarandeerd.
What's Up, Hideous Sun Demon (1983) What's Up, Hideous Sun Demon (1983)
The Hideous Sun Demon maar dan opnieuw ingesproken en geknipt. Een parodie op de monster films over een zonnebrandolie die van binnen naar buiten werkt.
What's Up, Tiger Lily? (1966) What's Up, Tiger Lily? (1966)
Woody Allen voorziet een Japanse spionagefilm van nasynchronisatie, geheel naar eigen smaak. De dialogen hebben niks meer met de oorspronkelijke film te maken, en het plot verdwijnt door alle onzin volledig in het niets.
What? (1972) What? (1972)
Nancy, een jonge Amerikaanse, kan tijdens een reis door Italië ontkomen aan een stel snoodaards die haar probeerden te verkrachten. Ze vlucht in de villa van de steenrijke M. Joseph Noblart. Die ligt op sterven en is omringd door een excentriek gezelschap van lieden die het op de erfenis gemunt hebben. In afwachting doen ze zich te goed aan perverse seksspelletjes.
Whatever (1998) Whatever (1998)
Begin jaren '80: Een meisje leeft samen met haar moeder en sadistische broertje. Ze heeft een passie voor beeldende kunst en is goed op school. Ze stort zich echter meer en meer op feesten en komt in aanraking met drugs en vrije seks.
Whatever Happened to Aunt Alice? (1969) Whatever Happened to Aunt Alice? (1969)
Een weduwe is vastbesloten haar rijke levensstijl te handhaven. Ze bedenkt een kwaadaardig plan waarbij ze keer op keer rijke huishoudsters in dienst neemt, die vervolgens onder dubieuze omstandigheden verdwijnen.
Whatever Happened to Harold Smith? (1999) Whatever Happened to Harold Smith? (1999)
De stille Harold Smith wordt een bekendheid wanneer hij speciale telekinetische krachten begint te vertonen. Nadat hij gearresteerd wordt voor het vermoorden van drie bejaarden (hij liet per ongeluk hun pacemakers stoppen), huurt zijn advocaat een sceptische wetenschapper in om te bewijzen dat Harolds gaven niet echt zijn. Ondertussen zit de zoon van Harold achter de dochter van de wetenschapper aan.
Whatever It Takes (1999) Whatever It Takes (1999)
De agenten van de L.A.P.D. ontdekken per toeval een grootschalige smokkelring. Ze gaan op onderzoek uit en komen in het bodybuilersmilieu terecht waar op regelmatige basis drugs en steroiden verhandeld worden.
Whatever It Takes (2000) Whatever It Takes (2000)
De grootste hobby van Ryan is het spelen van de accordeon. Daar maak je nou niet bepaald de blits mee op school, waar het verschil tussen niet en wel populair zijn belangrijk is. Zijn maatje Chris daarentegen is de all-American boy die zijn, wat gemiddelde, intellectuele capaciteiten compenseert door de ster van het footballteam te zijn. Vanzelfsprekend zijn ze allebei verliefd, niet op hetzelfde meisje, maar wel op types die op zijn zachtst gezegd een heel andere marktwaarde hebben dan zij zelf. Het object van Ryan is mooi en populair, dat van Chris een boekenwurm. Samen broeden ze een ingewikkeld plan uit. Ondanks de overtuiging van het slagen daarvan zien de twee vrienden dat alles toch anders verloopt dan ze hadden voorzien.
Wheel of Time (2003) Wheel of Time (2003)
Het 'Kalachakra Initiation', het grootste Buddistische ritueel wordt gehouden in Oostenrijk in Oktober 2002. Een gelijkaardig evenement werd in het begin van 2002 gehouden in Bodgaya/India. Een documentaire over beide evenementen, inclusief exclusieve interviews met Dalai Lama, toegang tot geheime rituelen voor het eerst op film vastgelegd en tevens verslag over een pelgrimage naar de heilige berg Kailash in Tibet.
Wheeler Dealers, The (1963) Wheeler Dealers, The (1963)
Henry Tyroone is een rijke oliebaron uit Texas. Hij komt naar New York om op de beurs nog meer geld te verdienen. Daar ontmoet hij beursanalyste Molly Thatcher. Henry doet zich voor als een onervaren en onvermogend investeerder.
Wheelmen (2002) Wheelmen (2002)
Een limousine bedrijf in Los Angeles krijgt de opdracht om de vice-president (James Avery) te vervoeren. Door een andere klant, een paranoïde gek die met geld smijt, komen ze erachter dat een groep van plan is de vice-president te ontvoeren.
Wheels (2002) Wheels (2002)
Een vrouw is gebonden aan haar rolstoel. Door haar eenzaamheid manipuleert ze haar familie en verzorgers en eist alle aandacht van hen op.
Wheels of Fire (1985) Wheels of Fire (1985)
In een post-apocalyptische wereld houdt Trace zich met zijn raketwagen staande tussen de gemuteerde Highway Warriors die het op hem hebben voorzien.
Wheels of Fortune (2001) Wheels of Fortune (2001)
'Stylish Marco' en 'Speedy Erik' zijn de beste en beroemdste inline-skaters van Amsterdam. Skatevrienden vanaf de begindagen, maar tegenovergesteld wat betreft skate- en levensstijl. Vijf jaar geleden vormden ze de harde kern van de slalom in het Vondelpark. Nu verovert Erik de openbare weg met de Friday Night Skate en vernieuwt Marco de danswereld op skates met zijn eigen groep ISH. Marco schittert in het theater. Op de pompende livebeatbox van zijn vriend Thor danst hij ritmisch bewegingen die alleen op inline-skates kunnen, zoals alleen hij dat kan. Explosief en eigenwijs verlegt hij met "jumps, slides en moves" de grenzen van de bewegingsvrijheid, dromend van Broadway... Erik trekt elke week de aandacht in de stad als 'voorganger' van duizenden skaters die tezamen één groot skate-organisme vormen om de stad te veroveren op de auto. In een grote kist bewaart hij de honderden wielen die hij de afgelopen jaren versleten heeft. Hij "beukt, scheurt en rost" elke dag, want hij wil de snelste skater van Nederland worden... De regisseur is tevens skatende cameraman en achtervolgt dwars door Amsterdam de twee skaters in hun twee verschillende werelden; Marco als skater tussen de dansers als in een dansfilm; Erik hectisch en massaal door de stad als in een actiefilm. De wielen onder hun voeten bepalen hun levensloop; zij hebben hun skates getransformeerd tot Wheels of Fortune.
Wheels of Terror (1990) Wheels of Terror (1990)
Een gemene kidnapper rijdt in zijn pikzwarte auto door de stad, op zoek naar jonge meisjes die hij kan ontvoeren. Als de chauffeur van de schoolbus ziet hoe de man haar dochter ontvoerd, begint ze een roekeloze achtervolging in de hoop de maniak te kunnen pakken.
When a Killer Calls (2006) When a Killer Calls (2006)
Trisha en haar vriend Matt passen op een rustige avond op een kindje als babysitters. Op diezelfde avond krijgt trisha een telefoontje van een anonieme beller. Trisha denkt dat het Matt is en speelt mee, maar als zij er achter komt dat het telefoontjegesprek uit het huis zelf komt, is dit het begin van een nachtmerrie.
When a Man Falls in the Forest (2007) When a Man Falls in the Forest (2007)
Een viertal ongelukkige mensen leeft in een achtergesteld klein dorpje in the middle of nowhere. Ieder van hen probeert wanhopig de isolatie te doorbreken, maar komt al snel achter de waarheid. De echte wereld staat zo ver van hen af dat ze daar nooit in zouden kunnen leven.
When a Man Loves a Woman (1994) When a Man Loves a Woman (1994)
Alice en Michael Green, een hartstochtelijk echtpaar dat hard gewerkt heeft voor een goed leven voor henzelf en hun twee dochtertjes. Maar een duister geheim uit het verleden van Alice dreigt boven water te komen. Een geheim dat hen dreigt te vernietigen als geliefden, als gezin en als mensen.
When a Stranger Calls (1979) When a Stranger Calls (1979)
Een ouders van twee jonge kinderen gaan een avondje weg. Een babysitter zal die avond op de kinderen passen. Alles gaat goed, de kinderen liggen in bed en dan gaat de telefoon: een macabere mannenstem vraagt: 'Have you checked the children?' Dat is het begin van een angstig drama...
When a Stranger Calls (2006) When a Stranger Calls (2006)
Het nieuwe baantje als babysitter van een jonge middelbare scholiere verandert in een nachtmerrie, wanneer zij geheimzinnige telefoontjes ontvangt. Terwijl ze verifieert of alles in de omgeving wel veilig afgesloten is, lijkt iemand die het op haar gemunt heeft, toch steeds dichterbij te komen.
When a Stranger Calls Back (1993) When a Stranger Calls Back (1993)
Een vrouw is alleen thuis en maakt zich op voor een gezellig avondje achter de buis. Helaas krijgt ze al gauw een telefoontje van een vreemde man die haar de rest van de avond zal lastig vallen. Hij blijft haar echter niet alleen opbellen. Tot grote paniek van de vrouw trekt de stalker op een gegeven moment ook aan de deurbel.
When Andrew Came Home (2000) When Andrew Came Home (2000)
Gail is gescheiden van haar man. Ze leeft nu samen met haar zoontje Andrew en haar nieuwe vriend Eddie. Andrew logeert tijdens het weekend af en toe bij zijn vader Ted en diens vriendin. Op een dag brengt Ted de jongen niet meer terug. Hoe Gail ook haar best doet om haar zoontje op te sporen, het kind blijft vermist. Als Andrew uiteindelijk gevonden wordt, is hij helemaal geïndoctrineerd door zijn vader en kompleet onhandelbaar geworden.
When Angels Come to Town (2004) When Angels Come to Town (2004)
In dit vervolg van 'Finding John Christmas' volgen we opnieuw de engel Max. Zijn baan als engel staat op het spel als Jo, zijn bazin uit de hemel, zelf naar de Aarde afdaalt om hem te disciplineren, aangezien hij de verkeerde familie heeft uitgezocht om te helpen. Hij had een jongedame moeten helpen om haar jongere broertje te kunnen opvoeden in plaats van de man die zijn fabriek wil automatiseren, waar hij nu mee bezig is. Maar het blijkt dat de twee families nogal wat met elkaar te maken hebben...
When Angels Fly (1983) When Angels Fly (1983)
De jonge vrouw Marta krijgt een baan als hoofdverpleegster. Echter, ze heeft een geladen pistool op zak waarmee ze uit is op wraak, maar op wie? Bovendien zet ze haar relatie op het spel.
When Billie Beat Bobby (2001) When Billie Beat Bobby (2001)
In 1973 daagde de sexistische tennisser Bobby Riggs, de vrouwelijke (feministische) tennis-kampioene Billie Jean King uit voor een wedstrijd, die de ultieme Battle of the Sexes voor moest stellen. Een media-circus vol venijnige beschuldigingen over en weer volgde..
When Brendan Met Trudy (2000) When Brendan Met Trudy (2000)
De verlegen Brendan, een gerespecteerd leraar uit Dublin, met een passie voor het witte doek, ontmoet de vlotte, naar plezier hunkerende Trudy en ze worden verliefd. Brendan komt er al snel achter dat Trudy niet helemaal is wie ze lijkt en heeft een licht wantrouwen jegens haar. Ze gaat hele nachten uit en er verschijnen ook berichten over een in het zwart geklede vrouw die lokale mannen castreert. Hierdoor groeien Brendan's verdenkingen al gauw uit tot ernstig paranoide gedrag.
When Danger Follows You Home (1997) When Danger Follows You Home (1997)
Anne Werden (Williams) is assistente van een psycholoog in een inrichting. Als patient Gogol (Manasseri) sterft aan een overdosis medicijnen, krijgt ze opeens de schuld.
When Dinosaurs Ruled the Earth (1970) When Dinosaurs Ruled the Earth (1970)
In een wereld waarin mensen en dinosaurussen samenleven, probeert een kleine stam zich met man en macht staande te houden. Ze proberen de goden zelfs gunstig te stemmen door hen een mooie blonde vrouw te offeren, maar de gevaarlijke dinosaurussen willen hen niet met rust laten.
When Do We Eat? (2005) When Do We Eat? (2005)
De familie Stuckman staat op het punt een Joodse feestdag te vieren, met daarbij een familiediner. Patriarch Pa Stuckman is een strenge man voor zijn kinderen, die deze avond stiekem een drug krijgt toegediend om hem 'een nieuw perspectief te geven'. De gevolgen zijn tijdens het diner niet meer te overzien.
When Eagles Strike (2003) When Eagles Strike (2003)
Nadat terroristen een Amerikaanse senator hebben ontvoerd, roept Generaal Thurmond zijn speciale eenheid bijeen, om de senator te redden. Ze moeten snel zijn, want deze ontvoering kan wel eens voor grote problemen zorgen.
When Eight Bells Toll (1971) When Eight Bells Toll (1971)
Twee geheimagenten van de Britse marine krijgen de opdracht de mysterieuze verdwijning van een schip met een goudlading te verklaren, nadat al eerder twee Engelse spionnen dood zijn teruggevonden.
When Evil Calls (2008) When Evil Calls (2008)
Wilburn Hall is een gemiddelde universiteit met een complexe hiërarchie. Zo is er Samantha (Jennifer Lim). Op een gewone doordeweekse dag loopt ze naar huis als er plots een deur uit de lucht valt. Uit de deur komt een clown tevoorschijn. Van hem mag Samatha één wens doen via een sms'je. In ruil moet zij de tekst van een bepaald sms'je doorsturen naar twee mensen. De clown (of is het een boze djinn) gaat verder op de universiteit met alle jongeren te treiteren die een mobiele telefoon hebben, zo een ware ravage aanrichtend. Zullen de studenten van Wilburn Hall het 'kwaad' kunnen afweren?
When Friendship Kills (1996) When Friendship Kills (1996)
Lexi en Jennifer proberen hun lichaam mooi te krijgen door hun eten uit te spugen. Als de moeder van Lexi haar in een boelemie-centrum plaatst, vertelt Lexi dat Jennifer hetzelfde probleem heeft. Jennifer wordt boos op Lexi en ze krijgen ruzie. Als Jennifer boos wegrent van een feest belandt ze onder een auto. Lexi wordt hierdoor depressief en begint weer van vooraf aan met haar eet-obsessie.
When G-Men Step In (1938) When G-Men Step In (1938)
Nadat Frederick Garth, die verschillende vuile zaakjes heeft lopen, de opleiding om advocaat te worden voor zijn broer Bruce heeft betaald, vindt hij het niet leuk als die besluit om een FBI agent te worden. Vooral niet als blijkt dat hij de volgende kan zijn die zal worden opgerold.
When Good Ghouls Go Bad (2001) When Good Ghouls Go Bad (2001)
De 12-jarige Danny Walker trekt bij zijn vader in, die in Walker Falls de chocoladefabriek van zijn familie probeert te runnen. Danny ontdekt dat de inwoners al twintig jaar geen Halloween meer vieren en dat zijn vaders fabriek daar iets mee te maken heeft. Samen met zijn excentrieke opa gaat Danny uitzoeken hoe het nu zit met Halloween in Walker Falls.
When Harry Met Sally... (1989) When Harry Met Sally... (1989)
Harry en Sally ontmoetten elkaar wanneer zij hem een ritje geeft naar New York nadat ze allebei geslaagd zijn. Ze gaan allebei het leven door zoekende naar de juiste partner ook zien ze elkaar af en toe. Er ontstaat een goede vriendschap tussen de twee, maar kan een vriendschap tussen een man en een vrouw wel bestaan zonder dat sex in de weg komt?
When He Didn't Come Home (1998) When He Didn't Come Home (1998)
Wanneer Timothy Dolan de mooie Carolyn ontmoet, lijkt alles eindelijk op zijn plaats te vallen. Ze zijn beide tot over hun oren verliefd en plannen al snel hun huwelijk, ondanks de achterdocht van Timothy’s moeder Faye. Haar wantrouwen wordt al gauw bevestigd als Timothy plots verdwijnt. Hoewel Carolyn bij hoog en bij laag beweert van niets te weten en de politie ook overtuigd is, is Faye niet geneigd haar te geloven. Ze begint dan ook haar eigen onderzoek in de hoop de ware toedracht van de verdwijning van haar zoon te achterhalen.
When He's Not a Stranger (1989) When He's Not a Stranger (1989)
Studente Lyn McKenna wordt verkracht door een vriend van haar vriendin. Zij stuit op ongeloof bij ouders, vrienden, de universiteit en zelfs de officiele instanties. Met de hulp van Rick gaat zij op zoek naar gerechtigheid.
When Hell Broke Loose (1958) When Hell Broke Loose (1958)
Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog wordt de Amerikaanse soldaat Steve Boland verliefd op het Duitse meisje Ilsa. De twee besluiten om er vandoor te gaan, maar ze worden op het nippetje tegengehouden door de broer van Ilsa, die vertelt dat hij een Werewolf is, een sluipschutter die de opdracht heeft gekregen om hoge Amerikaanse officieren te vermoorden. Boland wil met die informatie naar de legerleiding stappen, maar wordt opgepakt voor desertie en in de gevangenis gegooid.
When Husbands Cheat (1998) When Husbands Cheat (1998)
Tess McCall begon ooit uit nieuwsgierigheid mannen te schaduwen van wie ze vermoedde dat ze overspel pleegden. Maar ze werd zo bedreven in haar speurwerk dat ze uiteindelijk een professioneel detectivebureau begon. Met haar vrouwelijke intuïtie en hoog technologische afluisterapparatuur ontmaskert Tess in opdracht van wanhopige echtgenotes de ene overspelige man na de andere. Tot ze uiteindelijk tot de ontdekking komt dat ze zelf wel eens met een overspelige echtgenoot getrouwd zou kunnen zijn...
When I Came Home (2006) When I Came Home (2006)
Documentaire over dakloze oorlogsveteranen in Amerika, zowel mensen die destijds in Vietnam als recent in Irak hebben 'gediend'. De film is gebaseerd op het leven van Herold Noel, een dakloze Irak-veteraan die lijdt aan een Post-traumatische stress-stoornis en in zijn auto woont. Hij is het slachtoffer van een falend politiek systeem en probeert na terugkomst uit Irak wanhopig het hoofd boven water te houden. “When I Came Home” doet verslag van Herold's strijd tegen dakloosheid en zijn oorlogstrauma, en zijn zoektocht naar deskundige hulp.
When in Rome (2002) When in Rome (2002)
De tweelingzusjes Leila en Charly Hunter mogen naar Rome om daar een vakantiejob te doen. Helaas worden ze al na een paar uur ontslagen omdat het tweetal de boel volledig in de war heeft gestuurd. Gelukkig staan de meisjes op een goed blaadje bij de directeur, en mogen ze opnieuw aan de slag. Ondertussen gaat de tweeling ook op stap in Rome en maken ze kennis met twee knappe Griekse jongens.
When Innocence Is Lost (1997) When Innocence Is Lost (1997)
Als de zeventienjarige scholiere Erica zwanger van haar vriend Mike blijkt te zijn, kiest ze voor het kind, hoewel Mike het daar helemaal niet mee eens is. De twee gaan dan ook uit elkaar, maar de ouders van Mike willen de zorg voor hun kleinkind graag op zich nemen. Ze eisen tijdens een rechtszaak het voogdijschap en winnen in eerste instantie, omdat Erica een studerende moeder is. Zij geeft het echter niet zomaar op.
When Is Tomorrow (2007) When Is Tomorrow (2007)
Jake en Ron zijn twee vrienden die elkaar in jaren niet meer hebben gezien. Na vijf jaar komt hun reünie. Nu ze opnieuw in elkaars leven zijn, komen ze, zoals ze vroeger ook deden, weer in de meest ongemakkelijke en opmerkelijke situaties terecht.
When Johnny Comes Marching Home (1942) When Johnny Comes Marching Home (1942)
Soldaat Johnny Kovacs kan niet accepteren dat hij eindelijk eens volwassen moet worden en zoekt onderdak onder een alias in een opvangtehuis. Hier wordt hij verliefd op een meisje en heeft hij de tijd van zijn leven. Maar dan weet het leger hem op te sporen.
When Justice Fails (1998) When Justice Fails (1998)
Detective Tom Chaney onderzoekt samen met zijn nieuwe partner de moord op een man die met een schaar gecastreerd werd. Onderzoek naar de criminele achtergrond van het slachtoffer leidt het politieduo naar het kantoor van de openbare aanklager. Daar werkt de dove maar briljante advocate Katy Wesson. Als enkele dagen later een vrijgesproken verkrachter eveneens gecastreerd wordt teruggevonden, lijkt het erop dat Katy bij de moorden betrokken is.
When Knighthood Was in Flower (1922) When Knighthood Was in Flower (1922)
Mary Tudor (Marion Davies), de jongere zuster van koning Henry VIII (Lyn Harding), wordt verliefd op ridder Charles Brandon (Forrest Stanley), die in de ogen van haar omgeving natuurlijk te min is. Omdat men voor haar een politiek huwelijk gepland heeft met koning Louis XII van Frankrijk, wordt niets geschuwd om de twee geliefden uit elkaar te houden.
When Ladies Meet (1941) When Ladies Meet (1941)
Mary (Joan Crawford), een jonge schrijfster die momenteel een roman schrijft over een driehoeksverhouding, voelt zich aangetrokken tot haar uitgever. Haar huwelijkskandidaat Jimmy heeft besloten om uit elkaar te gaan, en hij stelt haar voor aan de vrouw van de uitgever (Greer Garson) zonder haar te vertellen wie zij is.
When Michael Calls (1972) When Michael Calls (1972)
Helen krijgt steeds telefoontjes van een kind dat beweert haar neef Michael te zijn, maar die is 15 jaar geleden overleden. In deze telefoontjes noemt hij kennissen die allemaal zijn omgekomen onder verdachte omstandigheden, waardoor Helen vreest voor haar leven.
When My Baby Smiles at Me (1948) When My Baby Smiles at Me (1948)
Bonny (Betty Grable) en 'Skid' Johnson (Dan Dailey) zijn een echtpaar dat optreedt als vaudeville artiesten. Zij krijgen problemen in hun huwelijk wanneer hij plotseling beroemd wordt. De problemen worden nog eens versterkt door het feit dat 'Skid' mede door deze moeilijkheden naar de fles grijpt.
When Nature Calls (1985) When Nature Calls (1985)
Greg (Orange) is bouwvakker, maar hij vindt niet dat hij waardering krijgt als rader in het grote geheel. Hij besluit daarom om met zijn gezin naar de wildernis te trekken, als echte buitenmensen. De wildernis zit niet bepaald te wachten op hun komst.
When Nietzsche Wept (2007) When Nietzsche Wept (2007)
Nietzsche loopt met zelfmoordplannen rond nadat Lou Salomé geweigerd heeft zijn vrouw te worden. Dr. Breuer is bezeten van een patiënte en weet zich geen raad met zijn obsessie. Op verzoek van Lou Salomé begint Breuer een poging om Nietzsche te 'behandelen', maar hij ontdekt dat Nietzsche spelenderwijs zijn, Breuers, problemen ter hand neemt.
When Night Is Falling (1995) When Night Is Falling (1995)
Camille, professor aan een christelijk college, heeft een verhouding met haar collega Martin. Een huwelijk zou ten goede kunnen komen aan haar carrière en status, en lijkt een vanzelfsprekende keuze in haar tot nu toe geordende bestaan. Een ontmoeting met de verleidelijke circus-artieste Petra plaatst Camille echter voor het blok.
When Pigs Fly (1993) When Pigs Fly (1993)
In een doorsnee Amerikaanse havenstad krijgt een huisbaas een schommelstoel kado van één van zijn huurders. De schommelstoel brengt geesten tot leven die wraak komen nemen voor wat hen is aangedaan in het verleden.
When Saturday Comes (1996) When Saturday Comes (1996)
Jimmy Muir woont in een van de ruigste buurten van Sheffield. Op zijn laatste schooldag krijgt hij twee keuzes voor de toekomst voorgelegd: in de mijn of in de brouwerij werken. Maar Jimmy droomt ervan een professionele voetballer te worden. Jimmy leeft voor de zaterdag, als hij weer kan spelen. Dan krijgt Jimmy een relatie met Annie Doherty wiens oom hem een kans wil geven bij een echte voetbalclub.
When She Was Bad... (1979) When She Was Bad... (1979)
Betina Morgan is moeder van een klein meisje. Echter, zij mishandelt haar lichamelijk. Haar dochter is volkomen onschuldig en hulpeloos, maar Betina worstelt met gevoelens die ze aan niemand laat zien en botviert haar frustraties op haar dochtertje.
When Strangers Appear (2001) When Strangers Appear (2001)
Wanneer Jack, een bange en gewonde jongen, het restaurantje van Beth binnenkomt raakt ze ineens betrokken bij mysterieuze vechtpartijen en zelfs moord. Drie schijnbaar onschuldige surfers komen vlak na hem binnen. Volgens Jack zijn ze op zoek naar hem en willen ze hem vermoorden. Hij verstopt zich in de keuken en Beth moet nu snel beslissen wat ze moet geloven, de waarschuwingen van Jack over de surfers of het feit dat hij haar met een mes bedreigt om hem niet te verraden... Als ze eindelijk ontdekt wat de waarheid is blijkt dat haar eigen leven ook in gevaar is.
When Strangers Marry (1944) When Strangers Marry (1944)
De serveerster Millie Baxter uit de provincie vertrekt naar New York om te trouwen met Paul Baxter. Millie’s huwelijk verloopt rommelig en ze weet daardoor nauwelijks, wie Paul eigenlijk is. Ze komt er al snel achter, dat haar man bij een moordzaak betrokken is. Dan wordt Millie, wanneer ze voor het raam van haar hotelkamer staat, neergeschoten.
When the Bough Breaks (1993) When the Bough Breaks (1993)
Houston, Texas. Tijdens een striemende wolkbreuk doen twee tieners een ontnuchterende ontdekking. De wegspoelende modder onthult een reeks afgehakte kinderhandjes. De autoriteiten sturen Texas Ranger Audrey Macleah ter assistentie. Deze specialiste gaat af op haar grillige intuïtie en de cryptische gegevens van haar gesofistikeerde apparatuur om psychopaten op te sporen. Oude rot in het vak, kapitein Junius Swaggert, staat vrij cynisch tegenover al deze nieuwerwetse technieken. Voordat de huizenhoge spanningen tot uitbarsting kunnen komen, ontvangen ze verontrustende informatie. Jordan, één van de patientjes van een psychatrische inrichting blijkt heel wat af te weten van de activiteiten van de handenrover.
When the Boys Meet the Girls (1965) When the Boys Meet the Girls (1965)
Danny Churchill (Harve Presnell) is een rijke jongeman, die met liefde de knappe postbode Ginger Gray (Connie Francis) wil helpen. Ginger's vader heeft een ranch in Nevada, die hij door zijn gokschulden dreigt te verliezen aan een bende criminelen. Danny en zijn schoolvrienden bedenken daarom een plan om de ranch om te bouwen tot motel, waardoor Ginger's vader uit de schulden kan komen. Ondertussen wil Danny zijn afkomst voor Ginger verborgen houden, maar dat lukt niet meer wanneer Tess Rawley (Sue Ane Langdon), een ex-vriendin die nog steeds op Danny's geld uit is, plotseling weer opduikt.
When the Bullet Hits the Bone (1995) When the Bullet Hits the Bone (1995)
Dokter Jack Davies werkt al jaren onder hoge druk op de eerstehulp van een ziekenhuis waar hij een constante stroom van geweld- en drugsslachtoffers probeert te genezen. Het maakt zijn leven tot een hel en ontsnappen lijkt onmogelijk. Op een avond komt hij hardhandig in aanraking met de wereld van Nicholas Turner, een machtige drugscrimineel die met hulp van de regering zijn louche zaakjes kan voortzetten. Als Jack de wanhopige Lisa Ryan ontmoet, die aan de wrede Turner probeert te ontkomen, knapt er iets in hem. Hij zegt zijn leven als arts vaarwel en bindt de strijd aan met Nick Turners drugssyndicaat.
When the Clock Strikes (1961) When the Clock Strikes (1961)
In deze film verzamelen verschillende mensen bij een herberg naast een gevangenis. Daar zal een ter dood veroordeelde man terecht worden gesteld, precies om middernacht. Net voor de klok op het punt staat om twaalf uur te slaan, komt er een man aan die de misdaad waarvoor de andere terechtgesteld gaat worden, opbiecht. Hij wordt direct gearresteerd. De rest van de gasten, die eigenlijk gekomen zijn om te weten te komen waar de buit van de misdaad verborgen ligt, moeten zich nu toespitsen op de andere man.
When the Clouds Roll By (1919) When the Clouds Roll By (1919)
Daniel Boone Brown, een zeer bijgelovige man, gaat naar een psychiater, Dr. Metz, voor steun en advies. Wat Brown niet weet, is dat Metz net ontsnapt is uit een inrichting. Metz laat Brown meedogenloze oefeningen doen en zet hem op een gruwelijk dieet, in de hoop dat Brown zelfmoord pleegt.
When the Cradle Falls (1997) When the Cradle Falls (1997)
Wanneer de negen maanden oude baby van het echtpaar McCarter spoorloos verdwijnt, worden de echtlieden beschuldigd van moord op hun eigen kind. De McCarters besluiten uiteindelijk het recht in eigen hand te nemen en stuiten op een professionele organisatie in kinderhandel
When the Daltons Rode (1940) When the Daltons Rode (1940)
Jonge advocaat Tod Jackson arriveert in Kansas om zijn vrienden, de Daltons, op hun succesvolle ranch te bezoeken. Juist op dat moment is een frauduleuze opkoper bezig de jongens hun bezit te ontnemen. Tod biedt aan hen te helpen. Maar als een valse beschuldiging de gebroeders Dalton plotseling op de "most-wanted" lijst plaatst, moet Tod kiezen of hij hen trouw blijft. Dit is vooral ook moeilijk omdat hij verliefd wordt op Bob Dalton's ex-verloofde Julie.
When the Dark Man Calls (1995) When the Dark Man Calls (1995)
Psychiater Julie Kaiser was jaren geleden ooggetuige van een moord, waarna de moordenaar is veroordeeld tot een gevangenisstraf. Nu de man uit de gevangenis is en beweert dat hij onschuldig is, wil hij wraak nemen.
When the Legends Die (1972) When the Legends Die (1972)
De jonge indiaan Tom Black leeft in zijn eentje in een reservaat. Als hij opgroeit, maakt hij faam als paardenman en rodeoruiter. Hij en zijn compagnon Red verdienen veel geld, totdat Tom een ongeluk krijgt. In het ziekenhuis leert hij verpleegster Mary kennen, maar het rodeowereldje blijft trekken.
When the Levees Broke: A Requiem in Four Acts (2006) When the Levees Broke: A Requiem in Four Acts (2006)
Op 29 augustus 2005 raasde orkaan Katrina over New Orleans. De stad liep grotendeels onder water, en tienduizenden mensen raakten dakloos. De echte ramp voltrok zich echter in de dagen na de orkaan. Terwijl de bevolking om hulp schreeuwde en de wereld vol afschuw toekeek, deed de regering in Washington vrijwel niets om de mensen te helpen. Regisseur Spike Lee registreerde via interviews met betrokkenen wat er gebeurde tijdens, maar vooral na een van de grootste natuurrampen in de Amerikaanse geschiedenis.
When the Light Comes (1998) When the Light Comes (1998)
Ellen Vanderlaan wil na haar middelbare school eindelijk eens doen waar ze zelf zin in heeft. Na een bootreis belandt ze in Spitsbergen waar ze temidden van ijsschotsen en eindeloze witte vlaktes, een winter het huis zal delen met de Noorse pelsjager Lars. Haar verwachtingen komen niet allemaal uit: ze kan zich met moeite aanpassen aan het zware leven boven de Poolcirkel en Lars is niet het ruige type man zoals ze zich had voorgesteld. In de houten hut heerst een ijzige atmosfeer door het gebrek aan communicatie en het feit dat Lars voortdurend sexuele toespelingen maakt. Naarmate de tijd verstrijkt begrijpt Ellen dat ze zich zal moeten aanpassen om het leven draaglijk te maken. When the Light Comes is gebaseerd op de autobiografische roman 'Waar blijft het licht' van Heleen van der Laan.
When the Mountains Tremble (1983) When the Mountains Tremble (1983)
Deze documentaire vertelt het verhaal van een oorlog die, hoewel het een schrikbarend aantal mensen beïnvloed heeft, amper in het nieuws is geweest. De film draait om Rigoberta Menchú, een Indiase vrouw die de macht van het Guatemalaanse leger trotseerde. Toen zij een hulpeloze Mayacultuur decimeerden, rekenden ze niet op de kracht en het doorzettingsvermogen van de inspirerende Menchú. Documentairemakers Pamela Yates en Newton Thomas Siegel zochten Rigoberta Menchú op om het verhaal vast te leggen.
When the Party's Over (1992) When the Party's Over (1992)
M.J. woont samen met haar vriendinnen Amanda en Frankie in een huis in Beverly Hills. Terwijl haar carrière een hoge vlucht neemt, valt haar persoonlijk leven helaas induigen. Tot overmaat van ramp wordt Frankie verliefd op de ex-verloofde van M.J. en hun vriendschap lijkt voorgoed verloren.
When the Road Bends: Tales of a Gypsy Caravan (2006) When the Road Bends: Tales of a Gypsy Caravan (2006)
In 2001 deden 35 muzikanten mee aan een wervelende concerttour bestaande uit Flamenco-dans, een koperband, Roemeense ballades, trouw muziek, Indiaanse raga, Sufi en folk. Ze kregen staande ovaties en geweldige recensies. Hun optredens werden toegejuicht in USA en Europa. De camera volgt deze concerttour en bezoekt daarna de artiesten thuis in Spanje, Macedonië, Roemenië en India. Vibrerende scènes van muziek en dans worden onderbroken door intieme, trieste en vrolijke off-stage momenten. Dit is een unieke reis door zigeunermuziek, zijn oorsprong en leven.
When the Sky Falls (2000) When the Sky Falls (2000)
De Ierse journaliste Sinead Hamilton (Allen) besluit zich te verdiepen in de drugsscène van Dublin, omdat de gevestigde orde dit probleem totaal negeert. Aan het begin van het onderzoek wordt ze bejubeld, maar zodra de waarheid dichterbij komt, krijgt ze steeds meer vijanden. Deze proberen haar tegen te werken met allerlei bedreigingen, ook gericht tegen haar gezin. Toch zal ze tot het uiterste gaan, letterlijk en figuurlijk...
When the Whales Came (1989) When the Whales Came (1989)
In 1844 verlieten de inwoners van het eiland Samsom massaal het eiland om nooit meer terug te keren. Dit werd toegeschreven aan een vloek die over het eiland heersde. Zeventien jaar later ontmoeten twee kinderen op het naburig eiland Bryher een vreemde oude man. Men noemt hem ‘Birdman’. Dan spoelt er een narwal (walvis) aan en volgens Birdman betekent dit dat ook het eiland Bryher nu is vervloekt.
When the Wind Blows (1986) When the Wind Blows (1986)
Jim en Hilda, een ouder echtpaar op het Britse platteland, krijgen op een dag een brochure van de overheid, waarin gewaarschuwd wordt voor de gevolgen van een Derde Wereldoorlog. Jim en Hilda hebben echter een nogal geromantiseerd beeld van de Tweede Wereldoorlog, en hoewel Jim toch maar een schuilkeldertje bouwt, maken ze zich nauwelijks zorgen. De overheid zal wel voor hen zorgen en van fall-out hebben ze nog nooit gehoord.
When Thugs Cry (2003) When Thugs Cry (2003)
Tijdens een drugsdeal komt onbedoeld door toedoen van twee vriendinnen, het neefje van de officier van justitie om het leven. De meiden wissen de sporen en proberen de stad te verlaten. Maar ze worden dwarsgezeten door een wraakzuchtige drugsdealer en een schimmige agent van de narcotica-brigade. Wat volgt is een harde strijd op leven en dood.
When Time Ran Out... (1980) When Time Ran Out... (1980)
Shelby (William Holden) opent een weelderig palace-hotel op een afgelegen eiland waar in de buurt naar olie wordt geboord. Hank (Paul Newman) is de Chef van een ploeg die naar olie spoort en er achter komt dat een vulkaanramp zich aandient. Maar niemand luistert naar de raad van Hank, totdat...
When Tomorrow Comes (1939) When Tomorrow Comes (1939)
Concertpianist Philip ontmoet tijdens de lunch in een restaurant serveerster Helen. Hoewel hij getrouwd is met een psychotische echtgenote, valt hij voor haar en neemt haar mee op zijn zeilboot. Ze stranden echter door een storm en moeten vluchten in een verlaten kerk, waar Helen er achter komt dat Philip al getrouwd is.
When Trumpets Fade (1998) When Trumpets Fade (1998)
Deze explosieve oorlogsfilm sleept je mee naar het slagveld van Hurtgen Forest in de herfst van 1944, waar Amerikaanse soldaten een brug versterken die wordt bestookt met vijandige tanks. Honderden soldaten zijn reeds gesneuveld en de overlevenden zijn vaak gewond en in shocktoestand. Een bange soldaat bevorderd tot Kapitein, een wilskrachtige verpleger, een 'angry young man' en een onervaren rekruut hebben de wanhopige wil om te overleven. In volle oorlogswaanzin groeien zij uit tot onwaarschijnlijke helden.
When We Were Kings (1996) When We Were Kings (1996)
Documentaire over de gang van zaken rond de 'Rumble in the Jungle': het bekendste boksgevecht ooit, tussen de jonge, verse wereldkampioen George Foreman en de op zijn retour zijnde Muhammad Ali. Het is 1974 en bokspromoter Don King heeft het klaargespeeld om de twee kanonnen tegen elkaar te laten boksen. Daarvoor moet wel het hele circus naar Zaïre verplaatst worden.
When Will I Be Loved (2004) When Will I Be Loved (2004)
Een jonge vrouw (Neve Campbell) voelt zich ondergewaardeerd door haar vriend. Zij besluit hierdoor om haar sexualiteit te ontdekken, met andere personen dan haar vriend. Onder deze 'andere personen' bevindt zich ook een elegante miljardair die er een aanzienlijk bedrag voor over heeft om gebruik te mogen maken van de diensten die zij bereid is te verstrekken.
When Worlds Collide (1951) When Worlds Collide (1951)
Wetenschappers berekenen dat er binnen onafzienbare tijd een andere planeet op onze aarde zal botsen. Ze bouwen een raket en selecteren een aantal vrijwilligers die van de onvermijdelijke ramp kunnen vluchten.
When You Remember Me (1990) When You Remember Me (1990)
Mike Mills lijdt aan musculaire distrofie en zit vastgekluisterd aan zijn rolstoel. Hij weet dat hij niet lang te leven heeft, dat hij waarschijnlijk nooit twintig zal worden. Niettemin heeft hij een sterke levensmoed. Zijn moeder Joanne staat echter alleen in voor de opvoeding van Mike en haar drie andere kinderen. Ze heeft het financieel moeilijk en moet Mike noodgedwongen naar een instelling brengen. Voor Mike is dat een hele ommezwaai. Hij komt in een verzorgingstehuis terecht waar de meerderheid van de patiënten bejaarden zijn. Geen televisietoestel, geen recreatie en al vlug krijgt hij kalmeermiddelen toegediend. In zijn diepste binnenste verlangt hij naar de dag dat hij de saaie, akelige plek mag verlaten.
When Zachary Beaver Came to Town (2003) When Zachary Beaver Came to Town (2003)
Het ziet er naar uit dat de zomervakantie voor Toby Wilson weer zoals altijd zal verlopen, totdat er zich een nieuwe bewoner meldt in het plaatsje waar Toby woont. De twaalfjarige Zachary Beaver, het dikste jongetje van de wereld...
Where Angels Fear to Tread (1991) Where Angels Fear to Tread (1991)
De Engelse weduwe Lilia Herrington reist, gechaperonneerd door Caroline Abbott, naar Italië. Als zij zich daar verlooft met een veel jongere Italiaan, weet haar schoonfamilie meteen wat er gedaan moet worden. Lilia's zwager Philip reist halsoverkop af naar het Italiaanse dorpje om haar tot bezinning te brengen.
Where Angels Go, Trouble Follows (1968) Where Angels Go, Trouble Follows (1968)
Een paar nonnen besluiten om met een paar meiden van de Katholieke school vanuit het oosten naar Californië te gaan. Onderweg worden de nonnen lastig gevallen door een motorbende, ze komen terecht op een filmset van een western en nog veel meer...
Where Are the Children? (1986) Where Are the Children? (1986)
Nancy Eldridge krijgt voor de tweede maal in haar leven te maken met ontvoering van haar kinderen. In haar eerste huwelijk zijn de kinderen vermoord teruggevonden en werd zij verdacht van moord. Ze is opnieuw getrouwd en heeft twee kinderen. Maar weer slaat het noodlot toe, op een dag zijn Michael en Missy spoorloos verdwenen en is Nancy de wanhoop nabij. Samen met haar man Clay en met hulp van de plaatselijke politie proberen ze de kinderen terug te vinden.
Where Danger Lives (1950) Where Danger Lives (1950)
Jonge arts (Mitchum) vlucht met dubieuze patiënte Faith (Domergue) naar Mexico nadat hij haar man (Rains) in een opstootje heeft omgebracht. Als laatste daad weet deze zijn rivaal nog een hersenschudding te bezorgen waarvan psychisch wrak Faith handig gebruikt maakt om haar schuld te verbloemen.
Where Does It Hurt? (1972) Where Does It Hurt? (1972)
Dr. Albert T. Hopfnagel (Peter Sellers) werkt als chirurg in een ziekenhuis en maakt er regelmatig een zootje van. Zijn plichtsgetrouwe assistente Alice Gilligan (Jo Ann Pflug) is het uiteindelijk zat. Zij doet aangifte en zorgt ervoor dat Hopfnagel in de gevangenis terecht komt. Maar eerder dan gedacht komt de arts al weer op vrije voeten.
Where Eagles Dare (1968) Where Eagles Dare (1968)
In 1944 wordt een Amerikaanse generaal neergeschoten bij een zwaarbewaakt Duits fort en gevangen genomen. Meteen wordt er een reddingsoperaties op touw gezet door de Britten, aangezien de generaal bevrijd moet worden voordat hij de plannen van een invasie in Frankrijk onthult. Als de missie op touw gezet wordt, worden er geheime agenten en een mysterieuze Amerikaanse luitenant toegevoegd aan het team die de missie moeten gaan uitvoeren.
Where East Is East (1929) Where East Is East (1929)
"Tiger" Haynes is pelsjager in China en heeft een mooie dochter Toyo. Ze houdt van Bobby, de zoon van één van Tiger's oude vrienden en verlooft zich met hem. Bobby gaat voor Tiger werken, maar tijdens één van zijn tochten ontmoet hij Madame de Sylva, die in werkelijkheid Toyo's moeder is en voorheen met Tiger gehuwd was. Ze wordt zijn minnares. Wanneer ze echter te weten komt dat Bobby van plan is te trouwen met Toyo, ontstaan er problemen.
Where Eskimos Live (2002) Where Eskimos Live (2002)
Het is 1995 in een door oorlog verscheurd Bosnië. Etnische zuiveringen en volkerenmoord zijn aan de orde van de dag in dit verwoeste land. Sharkey is een onbehouwen Engelsman, die zich uitgeeft voor een Unesco hulpverlener. In werkelijkheid smokkelt hij kinderen voor de Russische maffia. Op een dag ontmoet hij de wees Vlalo en besluit hem naar Polen te smokkelen. Er groeit een band tussen de twee. Als Sharkey er in Polen achter komt dat de gangsters de jongen voor een duister doel willen verkopen, zet hij zijn leven op het spel...
Where Evil Lies (1995) Where Evil Lies (1995)
Alex is gevraagd voor een auditie in de populaire Dragonclub. Na enige tijd ontdekt ze dat deze club een dekmantel is voor internationale vrouwenhandel. Alex is te laat en valt zelf ten prooi aan de handel. Haar vriend gaat naar haar op zoek.
Where Have All the People Gone (1974) Where Have All the People Gone (1974)
Een reeks vreemde explosies op de zon blijken fataal te zijn voor de inwoners van de Aarde. Enkel een paar mensen blijken immuun te zijn voor de effecten van de zonexplosies. Dieren worden gek en mensen vergaan tot een wit poeder. Een handvol overlevenden probeert hun leven weer op te bouwen.
Where in the World Is Osama Bin Laden? (2008) Where in the World Is Osama Bin Laden? (2008)
Morgan Spurlock zet zijn zinnen op de beruchte terroristenleider Bin Laden en vraagt zich af waarom hij nog steeds niet gevonden is, zodat hij berecht kan worden. Per kameel reist hij het Midden-Oosten af op zoek naar Bin Laden en zet zich in om de uitgeloofde premie van 25 miljoen dollar door de Amerikaanse overheid op te strijken.
Where Love Has Gone (1964) Where Love Has Gone (1964)
Danielle's ouders, Luke en Valerie, zijn recentelijk gescheiden. Wanneer haar moeder weer een nieuwe relatie begint, is Danielle daar woedend om. Zij is daarom ook de hoofdgedachte wanneer de nieuwe partner van moeder dood wordt aangetroffen.
Where Sleeping Dogs Lie (1992) Where Sleeping Dogs Lie (1992)
Bruce Simmons heeft last van writer's block en raakt onder andere zijn huis kwijt. Hij krijgt onderdak bij Eddie en als er in de buurt moorden gepleegd worden, besluit Bruce op onderzoek uit te gaan.
Where the Boys Are '84 (1984) Where the Boys Are '84 (1984)
Vier studentes, de maagdelijke Jennie, de extroverte Carole, de verwende Sandra en de wilde Laurie, reizen af naar Fort Lauderdale om daar Spring Break te vieren. Eenmaal daar krijgen de meiden te maken met verschillende problemen; Jennie wordt achterna gezeten door muzikant Scott, Carole wil even niet denken aan haar jaloerse vriend Chip, Sandra raakt verwikkeld in een romance met politieagent Ernie en Laurie is gewoon op zoek naar willekeurige mannen.
Where the Boys Are (1960) Where the Boys Are (1960)
Merritt, Melanie, Tuggle en Angie zijn vier tienermeisjes die hun eerste Spring Break in Fort Lauderdale willen doorbrengen. De meisjes maken daar kennis met een aantal leuke jongens en feesten de hele nacht door.
Where the Buffalo Roam (1980) Where the Buffalo Roam (1980)
Quasi-biografische film over de excentrieke auteur Hunter S. Thompson (Fear and Loathing in Las Vegas) en diens advocaat Oscar Acosta (die in deze film Carl Lazlo heet). Thompsons liefde voor drugs en alcohol gaan hand in hand met zijn bizarre manier van journalistiek bedrijven. Zo geeft hij zijn tickets voor de Super Bowl weg en verslaat hij de wedstrijd vanuit zijn hotelkamer. Door de jaren heen ontmoet hij steeds de advocaat Lazlo, die zo mogelijk nog krankzinniger is dan hijzelf. De ontmoetingen worden dan ook steeds meer bizar.
Where the Bullets Fly (1966) Where the Bullets Fly (1966)
Een sinistere organisatie, onder de leiding van Angel, probeert een Brits vliegtuig te kapen om zo de Spurium Apparatus in handen te krijgen, een uitvinding die het mogelijk maakt om vliegtuigen op nucleaire kracht te laten vliegen. Het is aan Brits geheim-agent Charles Vine om Angel te stoppen, en het Britse rijk te redden!
Where the Day Takes You (1992) Where the Day Takes You (1992)
Enkele tieners zijn van huis weggelopen en moeten vechten om in Los Angeles op straat te kunnen overleven. Drugs, prostitutie en geweld zijn dagelijkse kost. De straatjongeren vormen een bende en worden als het ware één familie. King is de natuurlijke leider van het groepje. Als hij na een korte gevangenisstraf weer vrijkomt, zoekt hij zijn ’familieleden’ opnieuw op en probeert hij hen op basis van zijn ervaring te tonen hoe ze hun overlevingskansen op straat kunnen vergroten.
Where the Heart Is (1990) Where the Heart Is (1990)
Stewart McBain heeft een sloopbedrijf en drie kinderen die het zo goed hebben thuis, dat ze absoluut het huis niet uit willen. De kinderen zijn echter volwassen en vader vindt het de hoogste tijd dat ze zelfstandig worden. Daarom besluit hij ze in een pand achter te laten dat rijp is voor de sloop. Terwijl de kinderen langzaamaan wennen aan hun zelfstandige bestaan, gaat vader de beurs op. Het beursavontuur kent echter een zeer slechte afloop en pa lijkt gedwongen om bij de kinderen in te trekken.
Where the Heart Is (2000) Where the Heart Is (2000)
De zeventienjarige Novalee Nation heeft al een miserabel leven achter de rug. Haar vader heeft ze nooit gekend en haar moeder liet haar in de steek voor de eerste de beste macho. Novalee verhuisde van de ene gastfamilie naar de andere en een warm nestgevoel heeft ze nooit gekend. Maar dan ontmoet ze Willy Jack. Aanvankelijk vindt Novalee liefde bij hem, tot zijn drankverslaving van hem een bullebak maakt. Wanneer Novalee zwanger raakt, weigert Willy Jack zijn verantwoordelijkheid te nemen en dumpt haar in een wegrestaurant. Daar staat ze dan: zonder diploma, geen geld, geen werk en geen verblijfplaats.
Where the Lilies Bloom (1974) Where the Lilies Bloom (1974)
Vier kinderen uit de bergachtige streek in het oosten van de VS, de Appalachen, moeten als hun vader doodgaat voor zichzelf zorgen. Ze houden zijn dood geheim zodat ze zelfstandig hun gang kunnen blijven gaan zonder dat de plaatselijke overheid ze onder curatele stelt.
Where the Money Is (2000) Where the Money Is (2000)
Henry is een in professionele crimineel die doet alsof hij onwel wordt om zo uit de gevangenis te ontsnappen. Hij komt in een rustig verzorghuis terecht, waar Carol Ann McKay hem door begint te krijgen. Dit lijkt haar een perfecte mogelijkheid om haar rustige leventje wat op te peppen, en ze haalt Henry over om haar en haar man te helpen bij een gewapende overval.
Where the North Begins (1923) Where the North Begins (1923)
Rin Tin Tin, een jonge herdershond, verdwaalt tijdens een transport door Alaska en komt terecht bij een troep wolven. De wolven nemen hem liefdevol in hun midden op. Als Rin Tin Tin een volwassen 'wolfshond' is, komt hij voor het eerst in aanraking met de mens. Gabriel Dupré, een jonge Canadese transporteur van huiden, wordt aangevallen door een boef die hem zijn handelswaar afhandig wil maken. Rin Tin Tin is getuige van de vechtpartij tussen Gabriel Dupré en de boef. Zijn honden instinct ontwaakt en hij beschermt Dupré. Gabriel en Rin Tin Tin worden dikke vrienden, maar hun vriendschap wordt danig op de proef gesteld. Rin Tin Tin bewijst dat hij wel degelijk een hele trouwe kameraad is.
Where the Red Fern Grows (1974) Where the Red Fern Grows (1974)
Billy Coleman is dol op honden en spaart voor een paar jachthonden. Op een dag is het zo ver, Billy koopt een paar pups en gaat de honden zelf trainen.
Where the Red Fern Grows (2003) Where the Red Fern Grows (2003)
Billy Coleman is dol op honden en spaart voor een paar jachthonden. Op een dag is het zo ver. Billy koopt twee pups en gaat de honden zelf trainen. Hij wint er wedstrijden mee en beleeft vele avonturen met zijn honden, waaronder een gevecht met een leeuw. Billy ontdekt wat ware vriendschap, loyaliteit, en moed is.
Where the Red Fern Grows: Part 2 (1992) Where the Red Fern Grows: Part 2 (1992)
Een verbitterde oorlogsveteraan keert terug naar de boerderij van zijn grootvader. De oude man woont er nog steeds, en leert zijn kleinzoon lezen, gewoon door hem voor twee jonge hondjes te laten zorgen.
Where the River Runs Black (1986) Where the River Runs Black (1986)
Priester O’Reilly vertelt het verhaal van Lazaro, een weesjongen die leeft in een afgelegen deel van het Amazonegebied. Zijn vader, die missionaris was, heeft hij nooit gekend, zijn moeder werd gedood door goudzoekers. O’Reilly zelf neemt de jongen mee naar de beschaafde wereld en brengt hem onder in een weeshuis, zodat hij zich leert te handhaven in de moderne wereld.
Where the Rivers Flow North (1994) Where the Rivers Flow North (1994)
We schrijven 1927. Het leven van Noel Lord en zijn vriend Bangor krijgt een drastische wending als er een dam gebouwd wordt waar zij grote last van ondervinden.
Where the Sidewalk Ends (1950) Where the Sidewalk Ends (1950)
Agent Mark Dixon ligt constant overhoop met zijn bazen vanwege zijn onorthodoxe aanpak. Als hij dan ook nog per ongeluk een verdachte doodschiet, probeert hij dit af te schuiven op Scalise, een afperser waar hij een hekel aan heeft.
Where the Spies Are (1965) Where the Spies Are (1965)
Jason Love werd jaren terug ingezet door de geheime dienst, terwijl hij als dokter dienst deed in de oorlog. Nu na 20 jaar vragen ze hem terug voor een missie waarbij hij een man in Afrika moet zien terug te vinden. Eenmaal daar weet hij niet wie hij kan vertrouwen en merkt hij dat de missie niet zo makkelijk is als hij gedacht had. Al snel maakt hij kennis met een stel mensen die hem willen omleggen.
Where the Spirit Lives (1989) Where the Spirit Lives (1989)
Canada, 1937. Onder het voorwendsel van een uitstapje ontvoert de overheid een aantal kinderen van indianen en stuurt ze naar een internaat, waar ze hun herkomst moeten vergeten en 'beschaafde' mensen moeten worden. Amelia slaagt er niet in zich thuis te voelen in de blanke cultuur, en onderneemt een poging om te vluchten.
Where the Toys Come From (1984) Where the Toys Come From (1984)
Twee speelgoedfiguurtjes, Peeper en Zoom, vragen zich af waarom ze speelgoed zijn. Via hun eigenaar Robin komen ze in een speelgoedmuseum, waar ze alles over hun verleden leren.
Where the Truth Lies (1999) Where the Truth Lies (1999)
Na de dood van politicus Sander Morgan, staat de doofstomme campagneleidster onder verdenking van moord. Een jonge advocate neemt de verdediging voor haar op, maar haar client verzwijgt wat, verblind door de liefde.
Where the Truth Lies (2005) Where the Truth Lies (2005)
Journaliste Karen O'Connor onderzoekt de waarheid achter het uit elkaar gaan van een beroemd komisch duo, jaren geleden. De twee komieken, Vince Collins en Lanny Morris, vonden destijds een jong meisje overleden in hun hotelkamer, waarna ze besloten te stoppen. Ondanks dat ze beiden een waterdicht alibi hadden en ze niet werden beschuldigd, bleek dit het einde van het duo.
Where the Wild Things Are (2008) Where the Wild Things Are (2008)
Max (Max Records) is een klein jongetje vol kattekwaad. Maar achter zijn schijnbare stoere verschijning gaat een heuse wereld schuil. Deze wereld, die alleen voor Max is, bestaat uit een bos bewoond door fabelachtige wilde beesten, die Max tot hun koning gekroond hebben. Gebaseerd op het kinderboek van Maurice Sendak.
Where There's Life (1947) Where There's Life (1947)
Michael Valentine is een New Yorker die vindt dat hij de enige erfgenaam is van de troon van Barovia. Daar wordt hij echter voor afgewezen, maar wanneer hij de prachtige General Katrina Grimovitch ontvoert keert het tij. Valentine begint te begrijpen dat zijn positie achteraf gezien misschien nog niet zo slecht is geweest.
Where Truth Lies (1996) Where Truth Lies (1996)
Na de dood van zijn vrouw raakt psychotherapeut Ian zo depressief, dat hij zelf aan therapie toe is. De nachtmerrie begint echter pas goed, wanneer hij onder invloed van een experimentele drug bizarre visioenen krijgt.
Where Were You When the Lights Went Out? (1968) Where Were You When the Lights Went Out? (1968)
Wanneer een grote stroomuitval New York teistert, zitten miljoenen mensen in het donker. Waaronder Waldo Zane, een producer die van plan is het geld van een productie te stelen en van twee mensen wiens pad hij voortbestemd is om te kruisen, Broadway actrice Margaret Garrison en haar man Peter.
Where's Jack? (1969) Where's Jack? (1969)
Wanneer de broer van Jack Sheppard veroordeeld wordt tot de galg, ziet Jack geen andere uitweg dan als inbreker te gaan werken voor de beruchte schurk Jonathan Wild. Al snel lijkt Jack dezelfde kant als zijn broer op te gaan...
Where's Marlowe? (1998) Where's Marlowe? (1998)
Wilton en A.J. hebben de ambitie om bekende documentaire-makers te worden. Na hun geflopte debuut hebben ze echter problemen om serieus genomen te worden. Vastbesloten om het toch helemaal te gaan maken beginnen ze aan hun volgende project: een documentaire over privé-detectives in Los Angeles. Hun gids door de stad is echter de incompetente Joe Boone.
Where's Poppa? (1970) Where's Poppa? (1970)
Advocaat Gordan Hocheiser woont bij zijn moeder en krijgt het steeds moeilijker met deze eenzame vrouw. Als hij dan verliefd wordt op de zuster die hij inhuurt, wil hij haar het liefst het huis uit hebben. Maar dan denkt hij terug aan de belofte die hij op het sterfbed van zijn vader deed en begint te twijfelen.
Where's the Money, Noreen? (1995) Where's the Money, Noreen? (1995)
Norreen is een tiener die in de jaren tachtig haar broer en een vriend hielp bij een bankoverval. De overval mislukt; haar broer wordt doodgeschoten en Noreen gaat naar de gevangenis. Noreen denkt dat er nog een vierde persoon bij de overval was betrokken achter de schermen. Het geld verdwijnt spoorloos. Twaalf jaar later, als Noreen de gevangenis verlaat in haar proefperiode, zit iedereen achter haar aan om erachter te komen waar de verdwenen $3 miljoen is; de agent die haar vastzette, een collega in de bakkerij waar ze werkt en een vreemde man die haar achtervolgt. Noreen besluit zelf ook op onderzoek uit te gaan met iemand van de verzekeringsmaatschappij die ook achter het geld aan zit en samen gaan ze op zoek naar de 'vierde persoon'.
Where's the Party Yaar? (2003) Where's the Party Yaar? (2003)
Hari Patel is een Indiase immigrnant die zich met vallen en opstaan probeert aan te passen. Hij merkt dat de plaatselijke 'desi' scene hip en trendy is, maar dat het publiek in die scene geen 'fresh of the boat' immigranten met hun grappige danspasjes en witte sneakers op hun 'desi' feesten willen.
Which Way Home (1991) Which Way Home (1991)
Cambodja, 1979. Tijdens het binnenvallen van het Vietnamese leger neemt een verpleegster een levensgevaarlijke beslissing. Ze neemt het op voor het leven van zeven weeskinderen.
Which Way Is Up? (1977) Which Way Is Up? (1977)
Het verhaal van een domme man en zijn problemen in de sex en politiek. Pryor speelt meerdere rollen, als een sinaasappel plukker, als een oude man en als een predikant.
Which Way to the Front? (1970) Which Way to the Front? (1970)
Het verhaal speelt zich af in 1943 en gaat over miljonair Brendan Byers III (Lewis) die een privé-commando vormt met rijke jongemannen die, net als hijzelf, werden afgekeurd voor de dienstplicht. Om hun steentje bij te dragen aan WO II vertrekken ze naar Europa met het snode plan Hitler ten val te brengen.
Whiffs (1975) Whiffs (1975)
De plichtsbewuste korporaal Dudley Frapper zit vijftien jaar lang in het leger als proefkonijn voor chemische wapens. Als hij vervolgens zonder schadevergoeding afgedankt wordt, besluit hij in de verdediging te gaan. Samen met zijn collega legt hij de hele stad plat met lachgas.
While I Was Gone (2004) While I Was Gone (2004)
In hoeverre bepaalt ons verleden wie we zijn? Welke risico's willen we nemen om terug te gaan naar het verleden, om het opnieuw te ontdekken en te begrijpen? Voor een toegewijde echtgenote en moeder die voor moeilijke keuzes in haar leven staat, kunnen de antwoorden op deze vraag haar hele leven overhoop gooien....Jo Beckett heeft een goedlopende dierenartsenpraktijk in New England en is gelukkig getrouwd met dominee Daniel. Toch voelt ze een toenemende onrust en vraagt zich af hoe haar leven verlopen zou zijn als ze andere keuzes had gemaakt. Misschien komt het door hun vrijgevochten dochter Cass (die zangeres is bij een rockband), dat ook Jo terug verlangt naar haar eigen vrije jeugd. En dan duikt ook nog Eli Mayhew op, haar oude huisgenoot in een commune in Cambridge in de woelige jaren zestig.
While My Pretty One Sleeps (1997) While My Pretty One Sleeps (1997)
Society-journaliste Ethel Lambton wordt vermoord voordat zij haar onthullende boek over de modewereld kan uitbrengen. Neeve Kearny, eigenaresse van een boetiek, merkt spoedig dat ook haar leven in gevaar is. Neeve denkt dat ze iets weet dat de moordenaar kan ontmaskeren maar vermoedt niet dat de dader dichterbij is dan zij ooit had kunnen dromen.
While the City Sleeps (1956) While the City Sleeps (1956)
Nadat mediamagnaat Kyne sterft, onstaat er een machtsstrijd tussen zijn topmedewerkers. In de tussentijd worden de vrouwen van New York opgejaagd door een seriemoordenaar. Journalist Edward Mobley heeft nu drie moeilijke taken: de moordenaar vinden, zorgen dat het media-imperium niet in de verkeerde handen valt en zijn liefdesrelatie in stand houden.
While You Were Sleeping (1995) While You Were Sleeping (1995)
De eenzame Lucy is verliefd geraakt op een reiziger die ze elke dag tegenkomt. Wanneer hij op een dag op de rails valt redt ze zijn leven. Hij raakt echter wel in een coma. De familie van de man denkt dat ze zijn verloofde is. De broer van de man is in eerste instantie sceptisch, maar wordt langzaam verliefd op Lucy.
Whip Hand, The (1951) Whip Hand, The (1951)
Journalist Matt Corbin die op visvakantie is, komt stomtoevallig in een vissersplaatsje terecht waar alle vissen op mysterieuze wijze blijken te zijn doodgegaan. De plaatselijke bevolking is te angstig om hierover te praten of is zelfs regelrecht vijandig. Na wat wroeten in de plaatselijke media en rondkijken in de omgeving ontdekt de journalist dat een groep geheimzinnige mannen een lokaal pand heeft gekocht om die om te turnen in een uiterst geheimzinnig wetenschappelijk laboratorium. De journalist en de zuster van de plaatselijke huisarts zijn vastbesloten om uit te vinden wat er schuil gaat achter dit geheimzinnige gebeuren.
Whiplash (1948) Whiplash (1948)
Michael Gordon is een strandzwerver, die schildert in een kustplaatsje dichtbij San Francisco. Een eenzame vakantiegangster, Alexis Smith, die een schilderij van hem koopt, laat een onuitwisbare indruk bij hem achter. Wanneer zij plotseling vertrekt, gaat Michael ook weg en opent een studio In New York. Maar ondertussen blijft hij zoeken naar Alexis.
Whiplash (2002) Whiplash (2002)
Brad is een jonge advocaat die in een firma werkt waar ze de belangen van mensen verdedigen die een ongeval hebben gehad verdedigen. De firma werkt echter niet op een eerlijke manier en dit stoot Brad tegen de borst. Tot hij op een dag de zaak in handen krijgt van de acht jaar oude Casey Thomson die door een ongeval in coma beland is...
Whipped (2000) Whipped (2000)
De drie vrienden Brad (Brian van Holt), Zeke (Zorie Barber) en Jonathan (Jonathan Abrahams) zijn echte ladiesmen. Ze komen één keer per week bij elkaar en dan vertellen ze elkaar over hun laatste veroveringen. Op een dag ontmoeten ze Mia (Amanda Peet). Alle drie de mannen vallen als een blok voor haar. Mia geniet van de aandacht en begint een relatie met hen allemaal. De concurrentiestrijd die Brad, Jonathan en Zeke met elkaar voeren om de dame gaat echter ten koste van hun vriendschap.
Whipping Boy, The (1995) Whipping Boy, The (1995)
Weesje Jemmy is zo arm dat hij met zijn zusje Annyrose in het riool moet leven. Om wat geld te verdienen verkopen zij zelfs ratten. Het leven van de twee wordt echter een spannend avontuur wanneer een eenzame jonge prins hen laat ontvoeren.
Whipsaw (1935) Whipsaw (1935)
Vivian, Ed en Harry stelen enkele juwelen in Parijs. In New York ontmoet Vivian agent McBride en ze wordt verliefd op hem en betert haar leven. Maar McBride vindt de buit en arresteert haar. Twee rivaliserende criminelen, Doc en Steve, die de juwelen al eens gestolen hadden, proberen het nu opnieuw.
Whirlpool (1949) Whirlpool (1949)
Van kinds af aan leidt Ann (Gene Tierney) aan kleptomanie. Dokter Korvo (José Ferrer), die astroloog en hypnotiseur is, biedt zich aan om haar te genezen. Ann accepteert het en is onder behandeling. Maar dokter Korvo is eigenlijk van iets anders plan.
Whirlwind (1951) Whirlwind (1951)
Big Jim Lassiter (Hall) probeert een misdaadsyndicaat in het Wilde Westen op te zetten, maar postinspecteur Gene Autry laat dit niet zomaar gebeuren! Samen met agent Smiley Burnette, die zich voordoet als dokter, gaat hij de strijd aan tegen Big Jim en zijn bende bandieten.
Whirlwind, The (1933) Whirlwind, The (1933)
Na jaren rondgezworven te hebben keert Tim Reynolds terug naar Sagebrush, waar hij van moord wordt verdacht en het conflict tussen de sheriff Tate Hurley en Tim laait weer op. Nadat Tim de sheriff in een worstelwedstrijd heeft verslagen, gaat Tim naar de bank om de prijs te incasseren. Maar Tate en bankier Blackton hebben zich dat geld al toegeëigend en geven Tim de schuld van de bankroof.
Whirlygirl (2006) Whirlygirl (2006)
James is een jonge propedeuse-student die zich stort in het wilde uitgaansleven, dat het beruchte studentenleven voorheen altijd zo heeft gekenmerkt. Op één van die wilde feestjes ontmoet hij de niet zo brave stripdanseres Alice. Nadat hij bij haar verhaal komt halen over een gestolen horloge, worden ze langzamerhand verliefd op elkaar. James verandert in een niet zo brave student en Alice wordt wat minder rebels.
Whiskey Echo (2005) Whiskey Echo (2005)
Het verhaal speelt zich af aan de frontlinies van de burgeroorlog in Zuid-Soedan, waar een groep van jonge mensen van allerlei nationaliteiten aan vluchtelingenhulp doen. Ze trachten zo vlug mogelijk medische hulp aan de slachtoffers te brengen, maar dat lijkt een zeer zware ware strijd. Zowel de natuurlijke als de menselijke catastrofes zorgen ervoor dat de conflicten stilaan uit de hand dreigen te lopen en bovendien is de bevolking in hongersnood. Doordat de plaatselijke bevolking geleidelijk aan naar een andere en veiliger plaats wordt overgebracht, bereiken de spanningen een pijnlijk hoogtepunt. In het licht van deze vreselijke stroom van gebeurtenissen weten de groepsleden toch hun onderlinge band te versterken, dit door de kleine individuele overwinningen en beslommeringen. Wat drijft zulke idealistische jonge mensen, zeker nu ze blijkbaar aan het einde van de wereld vastzitten zonder hulp.
Whisky (2004) Whisky (2004)
Jacobo is de eigenaar van een sokkenfabriek. Als zijn broer na jaren opduikt, wil Jacobo de indruk wekken dat zijn leven succesvol is. Hij vraagt zijn werkneemster Marta de rol te spelen van geliefde echtgenote.
Whisky Galore! (1949) Whisky Galore! (1949)
Als gevolg van WO II is een Schots eiland “drooggelegd”. Als er voor de kust een schip vergaat met 50.000 vaten whisky aan boord kunnen de bewoners de verleiding niet weerstaan. Ze beramen een plan om de whisky aan land te smokkelen onder de neus van de Engelse autoriteiten onder leiding van kapitein Waggett.
Whisky, Romeo, Zulu (2004) Whisky, Romeo, Zulu (2004)
Autobiografsisch verhaal van Enrique Pineyro die als klokkenluider de corrupte praktijken binnen de Argentijnse vliegtuigindustrie aan de kaak stelt. Piloot Pineyro wordt gedwongen om met afgekeurde vliegtuigen te vliegen. Dit resulteert in de crash met het LAPA-vliegtuig in Buenos Aires in 1999.
Whisper (2007) Whisper (2007)
Een professionele crimineel en zijn bende weten een jongetje bij zijn rijke ouders weg te halen en nemen hem mee naar een verlaten zomerkamp. Als er dan vreemde dingen beginnen te gebeuren, ontdekken de bendeleden dat ze geen normaal jongetje hebben ontvoerd.
Whisper of Sin (2007) Whisper of Sin (2007)
Vika, een jonge journaliste wordt verliefd op priester Paulius, een man die verscheurd wordt tussen zijn geloften en de lusten voor de vrouw die hij ontmoette bij het verzorgen van haar stervende man in een instelling. Na de poging van de priester om de affaire af te breken is Vika belust op wraak.
Whisperers, The (1967) Whisperers, The (1967)
Mrs. Ross is een oudere, eenzame dame die zich allerlei wezentjes verbeeldt in haar paranoïde fantasie. Ze vertelt de wezentjes ('whisperers') dat ze hen doorheeft en licht de politie in, die haar vervolgens uitlacht achter haar rug. Naast dat ze zich wezentjes inbeeldt, heeft ze ook het idee dat ze erfgename is van een adellijke familie. Haar hele dagelijkse routine komt op z'n kop te staan wanneer haar criminele zoon thuiskomt.
Whispering Chorus, The (1918) Whispering Chorus, The (1918)
John Trimble heeft een grote som geld verduisterd en om een nieuwe identiteit aan te nemen heeft hij een verminkt lijk laten begraven in zijn plaats. Toch wordt hij later voor moord gearresteerd. Zijn moeder vraagt hem om alsnog zijn ware identiteit geheim te houden, omdat zijn vrouw ondertussen getrouwd is met de gouverneur en een kind van hem verwacht.
Whispering City (1947) Whispering City (1947)
Een verslaggeefster hoort dat een beroemde actrice op sterven ligt in een ziekenhuis, nadat ze aangereden was door een wagen. Ze gaat naar het ziekenhuis om de actrice te interviewen en deze vertelt aan de reporter dat haar rijke verloofde, die jaren geleden overleden is door een ongeval, eigenlijk vermoord is. Voor de verslaggeefster het beseft bevindt ze zich in een web van corruptie en moord.
Whispering Footsteps (1943) Whispering Footsteps (1943)
Een rustige bankmedewerker brengt zijn korte vakantie door in Indianapolis en gaat vervolgens terug naar zijn huis in Ohio. Dan hoort de bankmedewerker op de radio, dat in zijn vakantiehuisje het lichaam van een jonge vrouw is gevonden en dat het signalement van de dader exact lijkt op die van hem. De bankmedewerker wordt met argwaan aangekeken, zeker als er nog meer moorden op jonge vrouwen volgen. Is hij een psychopatische moordenaar, een “dr. Jekyll & mr. Hyde”, of zit er iemand anders achter de moorden?
Whispering Shadow, The (1933) Whispering Shadow, The (1933)
Een mysterieuze crimineel, die bekend staat als The Whispering Shadow, begaat misdaden door middel van radio en televisiestraling. Jack Norton, wiens broer vermoord werd door The Whispering Shadow, vermoedt dat de akelige Professor Strang er bij betrokken is.
Whispering Skull, The (1944) Whispering Skull, The (1944)
Een mystereuze ruiter die bekend staat als de Whispering Skull pleegt moorden en verdwijnt op een paard dat geen geluid maakt. De sheriff zegt dat hij weet wie de dader is en vertrekt om de man te arresteren, maar wordt in de rug geschoten. De hulp van de Texas Rangers wordt ingeroepen om de zaak op te helderen.
Whispering Smith (1948) Whispering Smith (1948)
Smith, die zichzelf altijd onder controle heeft, heeft op één na alle overvallers te pakken. Om de laatste te grijpen moet hij zoeken in de buurt van goede vrienden.
Whispering Smith Hits London (1951) Whispering Smith Hits London (1951)
Terwijl “Whispering” Smith in Londen met vakantie is, raakt hij betrokken bij een zelfmoordzaak. Smith vermoedt, dat er wat achter de zelfmoord zit en zijn vermoeden blijkt juist: het is moord geweest. Smith krijgt te maken met een complot en chantage, waarin ook ene Louise betrokken blijkt te zijn.
Whispers (1989) Whispers (1989)
Zelfs de dood kan een geobsedeerde gek (LeClerc) niet stoppen Hilary (Tennant) te volgen.
Whispers from a Shallow Grave (2006) Whispers from a Shallow Grave (2006)
Deze film is gebaseerd op onder andere de rechtbankverslagen en haar dagboek. Fotomodel Linda Sobek verdwijnt tijdens een Thanksgiving weekend. De politie vindt sporen die leiden naar een fotograaf genaamd Charles Rathbun, dat tegenstrijdige verklaringen van haar laatste uren geeft. Op de getuigenbank en vanuit haar graf, vertelt Linda haar kant van het verhaal.
Whispers in the Dark (1992) Whispers in the Dark (1992)
Psycholoog Ann Hecker helpt een patiënte die er vreemde sexuele gedachten op na houdt. Een man die de psychiater leert kennen blijkt de geliefde van haar patiënte te zijn. Als er iemand wordt vermoord, moet Ann erachter komen of de man een moordenaar is of iemand van wie ze houdt.
Whispers in the Gloom (1998) Whispers in the Gloom (1998)
Buitenaardse wezens zijn geland op Aarde en de mensheid is nergens meer veilig. Gelukkig verschijnt er een 'anti-alien'-eenheid om de mensheid met grof geweld te redden.
Whispers: An Elephant's Tale (2000) Whispers: An Elephant's Tale (2000)
De jonge olifant Whispers zoekt nadat zijn moeder door jagers gevangen wordt, aansluiting bij een verstoten en onafhankelijk vrouwtje. Samen met haar begint hij een zoektocht naar zijn moeder.
Whistle Blower, The (1986) Whistle Blower, The (1986)
De jonge Brit Robert Jones (Nigel Havers) luistert communistische Russische telefoongesprekken af voor de Britse regering. Als hij onder verdachte omstandigheden sterft, wordt Robert’s vader Frank (Michael Caine) verteld dat het om een ongeluk gaat. Frank vertrouwt deze verklaring niet en gaat op onderzoek uit om de werkelijke doodsoorzaak van zijn zoon te achterhalen. In deze zoektocht komt Frank terecht in een web vol intriges, wanneer hij ontdekt dat zijn zoon betrokken was bij een samenzwering in de hoogste kringen van de Britse regering.
Whistle down the Wind (1961) Whistle down the Wind (1961)
Een gewonde voortvluchtige moordenaar wil zich schuil houden in een schuur, maar wordt aangetroffen door een klein meisje. Ze vraagt hem naar zijn naam, maar hij kan alleen nog maar 'Jesus Christ' uitroepen voordat hij flauwvalt. Het meisje, christelijk opgevoed als ze is, veronderstelt nu echter dat ze te maken heeft met Jezus die teruggekeerd is naar Aarde, en schakelt haar schoolvrienden en -vriendinnen in om de man in leven te houden en verborgen te houden voor volwassenen. Het nieuws verspreidt zich echter snel en al snel staan alle kinderen uit het dorp in de rij om Jezus te ontmoeten.
Whistle Stop (1946) Whistle Stop (1946)
Mary (Ava Gardner) is een vriendelijke dame. Ze heeft jaren in een klein dorpje gewoond, maar verhuisde op een dag naar de grote stad. Nu is ze weer terug, maar bevindt zich al onmiddelijk in een groot probleem: Ze is verliefd op een charmante man en criminele nachtclub eigenaar Kenny Veech (George Sanders)
Whistlin' Dan (1932) Whistlin' Dan (1932)
Een meedogenloze desperado kidnapt de vriend van cowboy Dan Savage en vraagt vijfduizend dollar losgeld tegen zonsondergang, anders zal zijn vriend geëxecuteerd worden. Savage krijgt het geld bij elkaar maar niet tegen zonsondergang, zijn vriend is echter vermoord. Savage zweert wraak te nemen op de moordenaar.
Whistling in Brooklyn (1943) Whistling in Brooklyn (1943)
Wally Benton, alias 'De Vos', wordt ervan verdacht een koelbloedige moordenaar te zijn. Zo moet deze privé-detective uit een radio-misdaadserie zowel de politie van New York als de werkelijke daders op afstand zien te houden.
Whistling in Dixie (1942) Whistling in Dixie (1942)
Wally Benton is de ster van een misdaadserie op de radio waarin hij een privé-detective speelt waar alle boeven bang voor zijn. 'De Vos' is zo populair dat zijn producent hem eigenlijk geen vakantie wil geven. Als hij het toch klaarspeelt om met zijn vrouw Carol op huwelijkreis naar Georgia te gaan, raken ze daar verstrikt in een gevaarlijk avontuur met echte schurken.
White Air (2007) White Air (2007)
Alex Crow was ooit een veelbelovende snowboarder, maar werkt nu in een garage en snowboardwinkel om zijn moeder te helpen onderhouden. Eigenlijk wil hij weer snowboarden, maar zijn tegenslagen in het verleden houden hem tegen. Zijn goede vriend en coach Pete probeert hem er weer bovenop te helpen en de competitie aan te laten gaan.
White Angel (1993) White Angel (1993)
De carrière van Ellen Carter gaat hard achteruit, ze heeft geen goed boek meer geschreven sinds haar man vermist werd. De politie denkt dat Ellen haar man heeft vermoord. Daar komt nog bij dat ze begint te vermoeden dat haar nieuwe huurder Leslie Steckler een gruwelijke moordenaar is...
White Badge (1992) White Badge (1992)
Zuid Korea 1979: Han Kiju is een schrijver. Maar Han is ook een alcoholist omdat hij een jaar gevochten heeft in Vietnam en dit jaar niet goed heeft kunnen verwerken. Nu wordt hij gevraagd om een boek te schrijven over de Koreaanse soldaten die in Vietnam hebben gevochten.
White Boy (2002) White Boy (2002)
Brian Lovero heeft het niet al te breed en aanvaardt dan ook elke klus die ze hem bieden. Met de drugs die hij verhandelt en allerlei andere ongure praktijken vergaart hij een paar luttele centen. Wanneer hij echter diep in de problemen raakt, kan hij niet anders dan ingaan op een voorstel van een stelletje criminelen. Een voorstel dat zijn leven ingrijpend zal veranderen.
White Buffalo, The (1977) White Buffalo, The (1977)
Wild Bill Hicock jaagt op de witte bizon die hij gezien heeft in zijn dromen. Hij krijgt hierbij de hulp van Crazy Horse, maar wanneer zij het beest eindelijk gevonden hebben, blijkt alles toch niet volgens plan te verlopen.
White Cargo (1942) White Cargo (1942)
Congo 1910. Ontdekkingsreiziger Harry Witzel doet Tondelayo een huwelijksaanzoek dat veel tegenstand opwerpt omdat Tondelayo niet blank is.
White Chicks (2004) White Chicks (2004)
Twee F.B.I agenten verknallen een grote drugsvangst, maar hebben een idee om hun baas alsnog te imponeren. Hiervoor besluiten ze de bescherming van de Wilson-zusjes op zich te nemen (erfgenames van een groot hotel-imperium) aangezien ze een tip hebben dat zij ontvoerd zullen worden. Hun strategie is nogal onorthodox: ze vermommen zich als de zusjes Wilson en verstoppen de echte zussen op een veilige plek...
White Christmas (1954) White Christmas (1954)
Twee oude legermakkers, Phil en Bob, die nu een zang- en danskoppel zijn, ontmoeten de glamoureuze Haynes-zusters, en besluiten ze te vergezellen naar hun volgende voorstelling in het Columbia Inn Hotel. Zij ontdekken dat het hotel eigendom is van hun oude legercommandant. Maar doordat er geen sneeuwval is en het hotel van wintergasten moet zien te overleven, gaan de zaken slecht en is het moreel laag. Daarom besluit het duo om in het geheim een grootse show op poten te zetten.
White Cliffs of Dover, The (1944) White Cliffs of Dover, The (1944)
De Amerikaanse Susan Dunn is in 1914 op vakantie in Engeland wanneer ze de adellijke John Ashwood ontmoet. Ze trouwen, maar hij moet direct de oorlog in. Zij, inmiddels zwanger, voegt zich bij het Rode Kruis en behandelt de vele gewonden, maar krijgt ook te maken met het overlijden van haar echtgenoot.
White Corridors (1951) White Corridors (1951)
Een jonge arts vindt een serum uit waarmee een besmettelijke ziekte gestopt kan worden. Hij besluit het te testen op een jonge jongen die waarschijnlijk op sterven ligt.
White Countess, The (2005) White Countess, The (2005)
In de jaren '30 werkt een blinde Amerikaanse diplomaat in Shanghai. Hij komt in contact met een jonge Russische vluchtelinge, die allerlei vreemde en soms illegale baantjes verricht om de aristocratische familie van haar overleden echtgenoot te onderhouden. Een curieuze affaire ontwikkelt zich tussen deze twee personen.
White Dawn, The (1974) White Dawn, The (1974)
In 1896 stranden drie walvisvaarders in het noorden van Canada en zij zoeken onderdak bij een eskimostam. Na verloop van tijd voelen ze zich steeds meer thuis in het eskimodorp en ze introduceren drank, gokken, diefstal en verschillende manieren van sex. Aanvankelijk accepteren de eskimo's dit allemaal, maar er ontstaat steeds meer weerstand tegen deze manier van leven en zij verlangen terug naar hun oude leven.
White Diamond, The (2004) White Diamond, The (2004)
Elf jaar na de dood van de betrokken filmmaker Dieter Plage, wiens grootste droom het was om de jungle van boven af te onderzoeken, komt zijn droom toch uit. Piloot Graham Dorrington maakt een tocht naar de reusachtige Kaieteur-waterval in het hart van Guyana, in een poging in zijn met helium gevulde Jungle Airship over de boomtoppen te kunnen vliegen. Werner Herzog is aan boord en legt deze risicovolle onderneming van een luchtvaartuig dat koers zet naar het onbekende, ongerepte regenwoud vast.
White Dog (1982) White Dog (1982)
Julie Sawyer rijdt een witte hond aan en neemt haar mee om te verzorgen. Het dier geneest en redt vervolgens Julie's leven wanneer het een verkrachter gewelddadig vermoordt. Ze ontdekt dat de hond getraind is om donkere mensen aan te vallen. Ze consulteert een hondentrainer die haar onmiddelijk adviseert het dier te laten afmaken maar de zwarte hondentrainer Keys besluit een poging te wagen het dier te hersenspoelen.
White Fang (1991) White Fang (1991)
Na de dood van zijn vader gaat hij naar Alaska om in diens voetsporen te treden als goudzoeker. Het is niet makkelijk voor hem in de barre omstandigheden, maar hij vindt warmte bij een wolvenjong, dat van de indianen de naam White Fang heeft meegekregen.
White Fang 2: Myth of the White Wolf (1994) White Fang 2: Myth of the White Wolf (1994)
Jack gaat op reis en vraagt aan zijn beste vriend Henry om op zijn wolfhond White Fang te passen. Op een van hun wandelingen ontdekken Henry en White Fang dat het grondgebied van een nabijgelegen indianenstam wordt bedreigd door roekeloze goudzoekers. Samen proberen ze er alles aan te doen om de indianen te helpen en hun grond te redden.
White Feather (1955) White Feather (1955)
Kolonel Lindsay, een indianenvriend, is bezorgd dat de Cheyenne-indianen het vredesverdrag, dat hun jachtgrond verplaatst, niet willen ondertekenen. Daarop vooruitlopend is landmeter Josh Tanner onderweg naar het fort. Bij twee ontmoetingen met de Cheyennes toont hij geen angst, waarop Little Dog, de zoon van het opperhoofd, hem in hun kamp uitnodigt. Daar wordt Josh verliefd op Appearing Day, de zuster van Little Dog, hetgeen de betrekkingen tussen de blanken en de indianen verder verstoort.
White Fury (1990) White Fury (1990)
Een romantisch weekend in een afgelegen hutje wordt rampzalig voor een groep tieners wanneer sadistische criminelen hen in gijzeling nemen. De gevangenen moeten het opnemen tegen de gijzelaars en het noodweer buiten.
White Ghost (1988) White Ghost (1988)
Steve Shepard is een soldaat met ongekende vaardigheden. Maar nadat in 1970 zijn 'Special Forces Attack Squad' wordt uitgemoord ziet hij het leven niet meer zitten.
White Girl (2008) White Girl (2008)
Leah verhuist met haar moeder naar Bradford in Birmingham. De wijk bestaat voornamelijk uit moslims en Leah voelt zich geïsoleerd en kan haar draai niet vinden. Dan raakt ze gefascineerd door de islam, wat haar moeder grote zorgen baart.
White Gold (2003) White Gold (2003)
Californie, 2003. De jonge Vlad is een Amerikaan van Russische afkomst. Wanneer zijn grootvader overlijdt, erft hij een kaart waarop een goudschat staat aangegeven. Samen met zijn vriend vertrekt hij naar Rusland om het fortuin te gaan zoeken. Al gauw trekt hij de aandacht van de FBI en corrupte ex/KGB agenten, die over lijken gaan om de kaart in handen te krijgen.
White Gorilla, The (1945) White Gorilla, The (1945)
Een albino gorilla wordt door zwarte gorillas uitgesloten omdat hij de verkeerde kleur heeft. Afgezonderd van zijn stam, wordt het dier al snel eenzaam en kwaad. Na op de vlucht te moeten voor inboorlingen en jagers keert het dier terug naar zijn stam om het op te nemen tegen de leider.
White Heat (1949) White Heat (1949)
Cody Jarrett is een genadeloos bendeleider, niet alleen in de overvallen die hij pleegt, maar ook in de manier waarop hij laat afrekenen met zijn tegenstanders of mensen die niet meer tot nut zijn. Hij heeft alleen respect voor zijn moeder, van wie hij zijn genadeloze mentaliteit heeft.
White Hunter, Black Heart (1990) White Hunter, Black Heart (1990)
Regisseur John Wilson wil een film in Afrika opnemen. Een belangrijke oorzaak is het feit dat hij bezeten is van de olifantenjacht. Terwijl de filmploeg zich op de opnamen voorbereidt, concentreert John zich op zowel de olifanten- als op de vrouwenjacht. In Afrika krijgt de regisseur met iedereen ruzie en gaat letterlijk op de vuist. Terwijl kostbare draaidagen wegtikken, probeert John een olifant te verschalken. Terwijl het filmproject op de rand van de finaciële afgrond balanceert, staat John midden in de jungle oog in oog met een olifant. Het wordt een dodelijke confrontatie voor de helper Kivu. De eerste opnamen van de film moeten nog beginnen...maar de Afrikaanse drums vertellen al het verhaal van de blanke jager met het boosaardige hart.
White Lie (1991) White Lie (1991)
Len Madison Jr., de New Yorkse pers secretaris van de burgemeester, ontdekt dat zijn ouders hem hebben voorgelogen over zijn biologische vader. Het blijkt dat zijn vader was opgehangen vanwege de verkrachting van een blanke vrouw. Hij stelt een onderzoek in, maar na verloop van tijd weet hij niet meer wat hij moet geloven.
White Lies (1998) White Lies (1998)
Film over het sluimerende neo-nazisme onder de jeugd. Catherine Chapman is een intelligente jonge blanke meid. Op haar multiraciale school voelt zij zich bedreigd. Tijdens een bijeenkomst op school uit zij haar gevoelens, waardoor zij als racist wordt bestempeld. Niet iedereen keert haar de rug toe. Erina Baxter neemt het voor haar op en introduceert haar bij de NIM, de National Identity Movement. Al snel heeft zij een relatie met Rex Brennan, die de extremistische leider is van de groep. Zij glijdt steeds verder weg in de waanzin van de groep, totdat het bloedvergieten haar teveel wordt, maar dan is er nauwelijks nog een weg terug mogelijk.
White Light/Black Rain: The Destruction of Hiroshima and Nagasaki (2007) White Light/Black Rain: The Destruction of Hiroshima and Nagasaki (2007)
62 Jaar geleden werden voor de eerste keer in de geschiedenis van de mensheid atoombommen als wapens ingezet, namelijk in Hiroshima en Nagasaki waar meer dan 200.000 mensen om het leven kwamen. Filmmaker Steven Okazaki laat in deze documentaire 14 Japanse overlevenden aan het woord en 4 Amerikanen die betrokken waren bij de bombardementen.
White Lightnin' Road (1965) White Lightnin' Road (1965)
Snake en Slick zijn rivalen in de lokale stockcarraces. Ook buiten de racetracks moeten ze elkaar beconcurreren. Beiden zijn immers verliefd op Ruby, een blonde vamp. Ruby wil niet kiezen tussen beiden, ze speelt hen liever tegen elkaar uit.
White Lightning (1973) White Lightning (1973)
Gator is een dranksmokkelaar die uit de gevangenis wordt ontslagen, op voorwaarde dat hij meehelpt een einde te maken aan de sinistere praktijken van de sadistische sheriff Connors. Een verhaal van bruut geweld, misdaad en dranksmokkel beleeft haar hoogtepunt tijdens een uitermate spectaculaire auto-achtervolging, die een spoor van verwoesting achter laat.
White Line Fever (1975) White Line Fever (1975)
Carrol Jo Hummer heeft zijn hele leven gespaard voor een truck. Nu hij de truck heeft wil hij ook graag werken maar een alleenstaande vrachtwagenchauffeur wordt door de grote bazen genegeerd. Op een dag pikt Carrol het niet meer en probeert met alle middelen voor zichzelf op te komen.
White Man's Burden (1995) White Man's Burden (1995)
In een alternatief Amerika, waar de zwarten de sociale bovenklasse vormen, en de blanken de ghetto's in de steden bevolken, is de blanke Louis Pinnock werkzaam in een chocoladefabriek, en een liefhebbende echtgenoot en vader. Wanneer hij een pakketje bezorgt voor de zwarte baas van zijn bedrijf, Thaddeus Thomas, wordt hij aaggezien voor een voyeur. Hierdoor verliest hij zijn baan, wordt hij in elkaar geslagen wordt door agenten en wordt 'ie uit z'n huis gezet. Hij besluit Thomas te ontvoeren, en eist gerechtigheid.
White Material (2008) White Material (2008)
In Kameroen verbouwt een blank gezin al drie generaties koffie. Als het door een burgeroorlog onrustig wordt weigert Maria, de moeder van het gezin, de plantage alleen te laten en de oogst op te geven. Voor haar is dat een teken van zwakte. Maria's ex-man en vader van haar kinderen, André, is echter van plan terug te gaan naar Frankrijk samen met zijn nieuwe vrouw, daar heeft hij alles voor over, ook Maria verraden.
White Men Can't Jump (1992) White Men Can't Jump (1992)
Oplichter Bill is op de vlucht voor zijn schuldeisers en belandt hierbij in de wijk Venice in Los Angeles. Om wat bij te verdienen daagt hij op een veldje waar een groep zwarte jongens aan het basketballen is, één van hen uit tot een duel om geld. Sidney gaat de uitdaging aan, want hoe zou zo'n slungelige blanke nu iets van basketbal afweten? Wanneer Sidney voor de ogen van zijn vrienden word ingemaakt, bedenkt hij dat hij samen met Bill wel eens veel geld zou kunnen verdienen door weddenschappen aan te gaan. Dit zou ook voor hem goed uitkomen, want Sidney kan wel wat geld gebruiken. Maar wat Sidney echter niet weet, is dat Billy schulden heeft bij twee gangsters die hun geld binnenkort komen opeisen.
White Mile (1994) White Mile (1994)
Dan Cutler is de manager van een reclamebureau. Hij wil het engagement en de competitiegeest van zijn personeel aanscherpen. Daarom wil hij een teambuilding evenement organiseren. Een raftingexpeditie in Canada lijkt hem ideaal. Niemand in de groep heeft echter enige ervaring met rafting. De uitstap neemt dan ook al snel een dramatische wending.
White Mischief (1987) White Mischief (1987)
Een oudere miljonair en zijn jonge vrouw arriveren in Kenia in de jaren 40, waar ze merken dat de daar wonende Britten het er goed van nemen, terwijl het thuisland zich opmaakt voor oorlog. Er wordt van partner gewisseld, drugs gebruikt, en er worden wilde feesten gehouden. De jonge vrouw begint een affaire met een van de bon vivants. Haar man komt erachter, en confronteert het jonge stel daarmee, met alle gevolgen van dien.
White Nights (1985) White Nights (1985)
Een vliegtuig met bestemming Japan moet met technische problemen een noodlanding maken in Siberië. Aan boord bevindt zich Nicolaï Rodchenko, een Russisch balletdanser die naar de Verenigde Staten is gevlucht. Rodchenko vernietigt zijn identiteitspapieren, maar hij is gewond aan het hoofd en wordt naar een ziekenhuis gebracht. Daar wordt hij herkend door Chaiko, een kolonel van de KGB. Die vat het plan op om hem op te voeren in een stuk als een berouwvolle Rodchenko en vertrouwt hem daarom toe aan Raymond Greenwood, een zwarte Amerikaan die samen met zijn vrouw het racisme van Harlem ontvlucht is en in de Sovjet-Unie ging wonen.
White Noise (2005) White Noise (2005)
Het rustige leven van architect Jonathan Rivers (Michael Keaton) verandert op slag door de onverklaarbare dood van zijn vrouw Anna. Een tijd daarna wordt Jonathan benaderd door een man die beweert contact te hebben met de overleden Anna via EVP - Electronic Voice Phenomenon - waarbij de doden via audio en video apparatuur communiceren met de levenden. Jonathan staat eerst nogal sceptisch tegenover dit verhaal maar gelooft al snel dat de boodschappen werkelijk van Anna komen. Zijn speurtocht via de EVP en de bovennatuurlijke berichten openen een deur naar de andere wereld, waardoor iets onaangenaams zijn leven binnendringt.
White Noise 2: The Light (2007) White Noise 2: The Light (2007)
In dit vervolg, volgen we een man wiens familie is vermoord en die zelf nipt aan de dood is ontsnapt. Vanaf dat moment kan hij aan mensen zien dat ze snel zullen sterven. Als hij ze vervolgens van dit noodlot wil redden, ontdekt hij de hoge prijs die hij moet betalen als je je bemoeit met de natuurlijke gang tussen leven en dood.
White of the Eye (1987) White of the Eye (1987)
Paul is een succesvol geluidstechnicus die muziekinstallaties aanlegt bij welgestelde klanten. Zijn leven en dat van zijn vrouw wordt ernstig verstoord nadat hij gezien wordt als mogelijke dader van vier brute moorden op huisvrouwen. Dat dankzij hardnekkig bewijsmateriaal en zijn duistere verleden.
White Oleander (2002) White Oleander (2002)
Astrid Magnussen is een 12-jarig meisje uit Californië. Haar moeder, Ingrid, is een vrijzinnige dichter. Wanneer Barry Kolker in het leven van Ingrid komt, wordt ze verliefd op hem. Maar als hij haar hart breekt, vermoordt ze hem en verdwijnt ze voor de rest van haar leven achter de tralies. Astrid komt van het ene in het andere weesgezin terecht.
White Palace (1990) White Palace (1990)
Max Baron is een 27-jarige snelle reclamejongen die aan het opkrabbelen is na de dood van zijn vrouw. Op een avond in een bar ontmoet hij Nora Baker, een 43-jarige serveerster. Ze worden verliefd op elkaar, maar de verschillen in leeftijd en sociale achtergrond zorgen voor nog wat obstakels.
White Pongo (1945) White Pongo (1945)
Een groep jagers en wetenschappers trekt de jungle in op zoek naar een gewelddadige albino gorilla. Ze geloven dat die gorilla de missing link kan zijn tussen mens en aap.
White Pony, The (1999) White Pony, The (1999)
De twaalf jaar oude Leah heeft maar één wens: een pony. Ze besluit dan ook om te gaan werken bij haar oma op de boederij om daar te sparen voor deze wens.
White Raven, The (1998) White Raven, The (1998)
Een journalist raakt ongewild betrokken bij een smerig zaakje. Het blijkt dat zijn eigen baas hierin de hoofdrol speelt. De zaak handelt over een enorme diamant waarmee in W.O.II een joodse vrouw vrijgekocht werd uit een concentratiekamp. Na de oorlog blijkt de diamant spoorloos en nu zit iedereen er achter aan.
White River Kid, The (1999) White River Kid, The (1999)
Edgar is een vrijgevige ondernemer die sokken verkoopt. Hij adopteert Morales Pittman, een jongeman die grote dromen heeft. Samen reizen ze af naar Arkansas om sokken te verkopen en ze komen in allerlei vreemde situaties terecht.
White Rush (2003) White Rush (2003)
Een groepje kampeerders is getuige van een mislukte drugdeal. Ze nemen de gevonden drugs en het geld en vluchten ermee naar de stad. Maar daar worden ze opgespoord door een bloedmooie huurmoordenares en een narcotica-agent.
White Sands (1992) White Sands (1992)
Hulpsheriff Ray Dolezal vindt in de woestijn een lijk en een koffertje met een half miljoen dollar. De dode blijkt een zekere Bob Spencer te zijn. Bij een autopsie vindt men in de maag van Spencer een stukje papier met daarop enkele nummers. Ray veronderstelt dat het om een telefoonnummer gaat en probeert het uit.
White Savage (1943) White Savage (1943)
Een haaiendoder wordt verliefd op de heerser van een eiland, en zal zich dan afvragen wie of wat er nu gevaarlijker is: zij of de haaien.
White Shadows in the South Seas (1928) White Shadows in the South Seas (1928)
Als Matthew Lloyd in opstand komt tegen de uitbuiting van parelduikers op de Polynesische eilanden, wordt hij door de handelaars op zinkend schip opgesloten. Lloyd overleeft echter en spoelt aan op een tot dan toe onontdekt eiland, waar hij al snel verliefd wordt op één van de inboorlingen.
White Shoulders (1931) White Shoulders (1931)
Een rijke man maakt Norma Selbee het hof en doet dit niet alleen met liefde maar vooral met geschenken. Wanneer hij voor een paar maanden naar het buitenland gaat om nog meer geld te verdienen komt er een gigolo in Norma's leven.
White Sister, The (1933) White Sister, The (1933)
Angela heeft haar gelofte gegeven aan het geloof maar ze komt sterk in twijfel als ze verliefd wordt op de mooie Giovanni Severi.
White Squall (1996) White Squall (1996)
Op één van de Bermuda-eilanden scheept een groep jongens zich in op het opleidingsschip de Albatros. Doel: de Galapagoseilanden. Onder leiding van schipper Christopher Sheldon wordt het een reis waarbij ieder op zichzelf wordt teruggeworpen, maar waarbij ze ook op elkaar leren vertrouwen. Aan het eind van de reis worden ze geconfronteerd met een van de zeldzaamste verschijnselen op zee: de witte wervelwind. Tijdens dit natuurgeweld kapseist het schip. Eenmaal terug in de V.S. blijkt pas echt of er tijdens alle ontberingen een hechte groep is ontstaan...
White Squaw, The (1955) White Squaw, The (1955)
In plaats van een Sioux-stam van hun land te verdrijven, probeert de regering land terug te eisen van de blanke kolonist Sigrod Swanson en terug te geven aan de indianen. De claim op een stuk grond door de half-bloed Sioux Ectay-O-Wahnee wordt echter door Swanson genegeerd. Bob Garth schiet haar te hulp en een escalatie van het conflict met Swanson lijkt onvermijdelijk.
White Tiger (1996) White Tiger (1996)
DEA-agenten Mike Ryan en John Grogan zijn op kampeervakantie met Grogans vrouw en zoon, wanneer zij worden teruggeroepen om de nietsontziende drugdealer Victor Chow in te rekenen. Bij de arrestatie raken Mike en John verstrikt in het vuurgevecht en weet Chow te ontsnappen door Grogan als schild te gebruiken en daarna dood te schieten. Na de begrafenis wordt Ryan met verlof naar huis gestuurd door zijn bazen, maar hij besluit op eigen houtje achter Chow aan te gaan en reist hem achterna naar Hongkong. Tijd is kostbaar want Chow heeft een synthetische drug ontwikkeld die binnen enkele weken op straat in Amerika te verkrijgen is. Intussen raakt Ryan verstrikt in de Chinese onderwereld met geen weg terug.
White Tower, The (1950) White Tower, The (1950)
Een groep klimmers van verschillende nationaliteiten probeert de beruchte berg Weisshorn te bedwingen. Ieder heeft zo zijn of haar eigen redenen om te participeren. Allereerst is daar Carla (Valli), die wraak op de berg wil nemen omdat haar vader er overleed. Zij sleept o.a. de Amerikaanse piloot Martin (Ford) mee die een oogje op haar heeft, en de Franse auteur Paul (Rains) die een doel in het leven zoekt. Onderweg komen geheimen en emoties boven.
White Water Summer (1987) White Water Summer (1987)
Alan, een verlegen jongen uit New York, brengt de zomer door met zijn vrienden in de wildernis. De tocht lijkt niet alleen een overlevingstocht te worden, maar ook een strijd met zijn begeleider Vic die erop gebrand is om een echte man van Alan te maken. Alan schrijft zich liever in voor een computerkamp, maar zijn ouders dwingen hem om mee te doen aan de survivaltocht. Hoewel hij niet de fysieke kwaliteiten bezit die de overige jongens wel hebben, weet Alan zich toch te redden door slim te zijn. Hij weet pas waartoe hij in staat is wanneer de groep jongens het op eigen houtje moet zien te redden.
White Wilderness (1958) White Wilderness (1958)
De witte wildernis van Canada staat centraal in deze natuurfilm van Walt Disney.
White Witch Doctor (1953) White Witch Doctor (1953)
Congo, 1907. De professionele jager Lonni Douglas wordt door zuster Ellen Burton ingehuurd haar te begeleiden door de jungle, terwijl zij op zoek is naar haar verdwenen mentor. Het blijkt dat de man is overleden, maar toch blijven ze een tijdje bij de plaatselijke bevolking, onder meer om de zoon van de medicijnman te verplegen. Wanneer de partner van Douglas ondertussen op een verboden goudjacht gaat, ontstaan er problemen.
White Wolves II: Legend of the Wild (1995) White Wolves II: Legend of the Wild (1995)
Een groep tieners, die problemen hebben op school, krijgt de kans om in de wildernis van de Cascade Mountains een natuurwetenschapper te helpen. Als die ernstig gewond raakt, staan ze er alleen voor in de jungle en gaan ze de grootste uitdaging van hun leven tegemoet.
White Wolves III: Cry of the White Wolf (2000) White Wolves III: Cry of the White Wolf (2000)
Drie tieners zijn midden in de wildernis gestrand na een ernstig ongeluk met een vliegtuig. Zij hebben geen idee waar ze naar toe moeten en tegelijkertijd moeten ze zien te overleven. Maar ze krijgen al snel hulp van een heldhaftige wolf.
White Wolves: A Cry in the Wild II (1993) White Wolves: A Cry in the Wild II (1993)
Jake (Matt McCoy), biologieleraar, heeft met een vijftal leerlingen een wandelclubje gevormd: de "White Wolves", zo genoemd naar een mysterieuze witte wolf, die ooit Jake's leven redde. Hij trekt er met de club op uit voor twee weken avontuur in de Cascade Mountains. Voor het plezier, maar als de jongeren intussen ook wat zelfredzaamheid en verantwoordelijkheid leren is dat mooi meegenomen. De tocht begint goed. Over een woeste rivier en steile rotsen bereiken ze Eagle Rock, een bergtop midden in Deschutes Forest. Boven op de top haalt Adam een paar gevaarlijke toeren uit. Jake probeert hem tegen te houden en stort naar beneden. En daar zitten ze dan: alleen, verloren in de wildernis en mijlen van de bewoonde wereld...
White Woman (1933) White Woman (1933)
Nachtclubzangeres Judith trouwt met de rijke eigenaar van een rubberplantage. Ze reizen naar zijn huis in Maleisië, waar ze er al snel achterkomt dat hij een wrede, gemene en zeer jaloerse man is. Judith en de opzichter van de plantage voelen zich tot elkaar aangetrokken, maar ze zijn doodsbang dat haar echtgenoot er achter zal komen.
White Zombie (1932) White Zombie (1932)
Madeleine en Neil willen gaan trouwen op een plantage ergens op het eiland Haiti. Beaumont, de eigenaar van de plantage, wordt echter ook verliefd op de mooie Madeleine en vraagt aan de medicijnman Legendre om een drankje voor hem te brouwen waarmee hij haar voor zich kan winnen. Helaas verandert Madeleine na het drinken van het brouwsel in een emotieloze zombie en Beamont moet zo vlug mogelijk een tegengif zien te vinden.
Whiteboyz (1999) Whiteboyz (1999)
Flip woont in een schijnbaar geheel blank plaatsje in Iowa en droomt ervan een rap-ster te zijn. Hij oefent voor de spiegel en praat 'slang'. In de tussentijd merkt hij nauwelijks wat er om hem heen gebeurt. Zijn vader wordt bijvoorbeeld ontslagen, zijn vriendin is misschien zwanger enzovoorts.
Whiteforce (1988) Whiteforce (1988)
Johnny Quinn is een Amerikaanse undercover agent op de Filippijnen. Hij zit al maanden achter Korda aan om genoeg bewijzen te verzamelen. Tom, de partner van Quinn, wordt gevangen genomen door Korda en vermoord. De dochter van Tom bemoeit zich met de zaak en probeert haar vader te wreken door Quinn te vermoorden. Al snel begrijpt ze dat Quinn niet verantwoordelijk is voor de dood van haar vader en bundelen ze de krachten om Korda voorgoed uit te schakelen.
Whiteout (2000) Whiteout (2000)
Een groep terroristen bezet de grootste dam in Japan en gijzelt daarbij de arbeiders van de dam. Ze eisen binnen 24 uur en belachelijk grote som geld. Door een sneeuwstorm kan niemand van de dam af of erbij, maar er is één iemand die de situatie kan redden.
Whiteout (2008) Whiteout (2008)
U.S. Marshal Carrie Stetko is als enige gelegerd in Antarctica. Ze moet daar een moord oplossen, op het continent waar het over drie dagen donker zal worden. Ze ontmoet een U.N. afgezant, die ook de moord onderzoekt.
Whitewash: The Clarence Brandley Story (2002) Whitewash: The Clarence Brandley Story (2002)
In 1940 werd op klaarlichte dag in Main Street, Conroe, Texas de zwarte Dan Brandley doodgeschoten. Ofschoon zijn blanke moordenaar bekend was bij de plaatselijke bevolking is er nooit iemand berecht. Veertig jaar later ontdekt zijn kleinzoon Clarence het verkrachte en vermoorde lichaam van een blank tienermeisje en hij zal er snel achterkomen dat zijn huidskleur het enige bewijs is dat een corrupt en racistisch wetstelsel nodig heeft. Ondanks zijn duidelijke onschuld en een volstrekt gebrek aan bewijs tegen hem, wordt Clarence na een jaren durende rechtszaak en beroep ter dood veroordeeld. Nog slechts enkele dagen vóór zijn executie hebben de advocaten van Clarence nog maar één mogelijkheid.
Whity (1971) Whity (1971)
1878, het zuidwesten van de VS. "Whity" is een zwarte butler in het gezin Nicholson. De vader, Ben Nicholson, is hertrouwd met de aantrekkelijke jonge Katherine. Hij heeft twee zonen uit een eerder huwelijk, de homoseksuele Frank en de slome Davy. Whity probeert al hun bevelen uit te voeren, hoe vernederend deze soms ook zijn, totdat verschillende familieleden hem vragen om andere familieleden te vermoorden.
Who Are the DeBolts? And Where Did They Get Nineteen Kids? (1977) Who Are the DeBolts? And Where Did They Get Nineteen Kids? (1977)
Toen Bob en Dorothy DeBolt trouwden had Bob een dochter van zijn eerste huwelijk, en had Dorothy acht kinderen, waarvan drie geadopteerd. Binnen tien jaar hebben ze er tien kinderen bij. De kinderen zijn geadopteerd uit arme landen en veel zijn gehandicapt. Samen leven de DeBolts in San Fransisco en proberen ze hun negentien kinderen op te voeden.
Who Are You? (2002) Who Are You? (2002)
In-ju, een mooi en verlegen meisje, kan alleen maar contacten leggen via internet, maar zo gauw het serieus wordt haakt ze af om haar indentiteit te verbergen. Dit lijkt te gaan veranderen als ze hevig verliefdt word op Hyung-tae die meer wil dan alleen contact op het internet...
Who Dares Wins (1982) Who Dares Wins (1982)
Een commando team van de British Special Air Service (SAS) infiltreert in een radicale politieke partij, die een terroristische aanslag voorbereid op doelen in Amerika. Het beroemde Britse anti-terroristen team laat zien welke methodes en technieken ze gebruiken.
Who Do I Gotta Kill? (1992) Who Do I Gotta Kill? (1992)
Om inspiratie op te doen voor zijn nieuwe boek, besluit de jonge schrijver Jimmy Corona te duiken in de wereld van de maffia. In New York heeft zijn oom een pizzeria met contacten in de onderwereld. Dat het werken met maffiosi niet zonder gevaar is, zal Jimmy spoedig merken.
Who Done It? (1942) Who Done It? (1942)
Twee domme frisdrankverkopers (Abbott en Costello), dromen van het schrijven van radioprogramma's. Ze denken een goed idee te hebben voor een leuk programma. Als ze bij de radiostudio aankomen is de eigenaar tijdens een uitzending vermoord. Hoe zullen ze dit weer gaan oplossen?
Who Done It? (1956) Who Done It? (1956)
Hugo Dill (Benny Hill) wil graag een privédetective zijn, maar daar heeft hij al snel spijt van. Voor hij weet wat hem overkomt zit Hugo midden tussen een aantal gevaarlijke spionnen. Samen met zijn assistente Frankie Mayne (Belinda Lee) probeert Hugo het spionagenetwerk op te rollen, dit tot ongenoegen van een gefrusteerde rechercheur van de Scotland Yard, die zijn plannen om de spionnen op te pakken in duigen ziet vallen.
Who Framed Roger Rabbit (1988) Who Framed Roger Rabbit (1988)
De cartoonster Roger is bang dat zijn vrouw Jessica vreemdgaat, en dus huurt de studio een privé-detective in. Wanneer Roger de voornaamste verdachte wordt van een moord begint de boel pas echt uit de hand te lopen.
Who Gets the House? (1999) Who Gets the House? (1999)
Het huwelijk van Don en Rebecca loopt na twintig jaar op z'n eind. Ze besluiten tijdelijk uit elkaar te gaan. Terwijl de kinderen in het oude huis blijven wonen, zullen Don en Rebecca om beurten in het oude huis en hun nieuwe verblijf wonen.
Who Is Alan Smithee? (2002) Who Is Alan Smithee? (2002)
Deze documentaire gaat over regisseur Alan Smithee, een verzonnen naam die andere regisseurs gebruikten als ze hun naam niet meer aan de film willen verbinden.
Who Is Cletis Tout? (2001) Who Is Cletis Tout? (2001)
In de gevangenis ontmoet de vervalser Trevor Finch de googelaar en een juwelendief Micah. Samen nemen ze een nieuwe identiteit aan en zijn ze van plan om een berg diamanten op te graven die één van hen verstopt heeft. De plannen komen in gevaar als Finch het alias Cletis Tout aanneemt. Cletis Tout was een journalist die bepaalde foto's aan de roddelbladen verkocht, waardoor de mafia nu achter hem aan zit...
Who Is Harry Kellerman and Why Is He Saying Those Terrible Things about Me? (1971) Who Is Harry Kellerman and Why Is He Saying Those Terrible Things about Me? (1971)
Georgie Soloway, een pophit lovesong schrijver, kan geen liefde over brengen aan andere mensen. Door middel van reisjes in zijn vliegtuig met verscheidene vrouwen, probeert hij dit probleem op te lossen.
Who Is Killing the Great Chefs of Europe? (1978) Who Is Killing the Great Chefs of Europe? (1978)
Eén voor één worden de topkoks van Europa vermoord. Iedere kok wordt omgebracht op de wijze waarin zijn specifieke gerecht bereid werd. Restaurateurs, koks en kenners eisen dat het mysterie opgelost wordt.
Who Is KK Downey? (2008) Who Is KK Downey? (2008)
Terrence is een man die alles wil doen om beroemd te worden. Helaas is zijn band 'The Black Guts' geen succes, en hij is nog altijd verliefd op Sue Byrkit, zijn ex-vriendin. Sue kan hij tot zijn grote frustratie niet terug winnen. Theo Huxtable, zijn beste vriend, is bezig met een boek. Wanneer Theo eindelijk zijn boek voltooid heeft, hoopt Terrence hier een graantje van mee te pikken... Helaas verkoopt het boek niet goed en ze besluiten het anders aan te pakken. Allereerst veranderen ze de naam van Theo in K.K. Downey. De tweede verandering die doorgevoerd wordt, is dat Terrence voortaan door het leven zal gaan als K.K Downey. Kunnen de 2 vrienden deze maskerade ooit volhouden?
Who Is the Black Dahlia? (1975) Who Is the Black Dahlia? (1975)
Op 15 januari 1947 werd bij Los Angeles het lichaam gevonden van een jonge vrouw. Ze was op beestachtige wijze gedood en in twee stukken gesneden. De wereld noemde haar "de zwarte Dahlia" vanwege haar zwarte haar. Niemand wist wie ze eigenlijk was en waarom zij moest sterven. Tijdens zijn intensieve onderzoek is inspecteur Harry Hanssen iedere fase van haar leven nagegaan op zoek naar het motief.
Who Killed Atlanta's Children? (2000) Who Killed Atlanta's Children? (2000)
Van 1979 tot 1981 werden de inwoners van Atlanta opgeschrikt door een reeks brute moorden op Afrikaans-Amerikaanse jongens. De dader werd gepakt en veroordeeld en de zaak gesloten. Een aantal jaren na dato besluiten twee journalisten de zaak opnieuw te bekijken. zij krijgen geheime politierapporten in handen en stellen zich de vraag: Wie vermoordde Atlanta's kinderen?
Who Killed Baby Azaria? (1983) Who Killed Baby Azaria? (1983)
Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Lindy Chamberlain. Tijdens een campingreis naar Ayer’s Rock, Australië, claimt Lindy dat haar baby Azaria is gestolen door een dingo uit de tent. Azaria’s lichaam wordt niet gevonden. De politie gelooft het verhaal niet en ze wordt aangeklaagd voor moord. Er ontstaat een mediacircus rond het voorval.
Who Killed Doc Robbin (1948) Who Killed Doc Robbin (1948)
Wanneer het laboratorium ontploft en Dr. Hugo Robbin wordt gedood is zijn huishoudster verdachte nummer één. Het proces wordt voortdurend onderbroken door een groep kinderen die beweren belangrijke bewijzen te hebben. Wanneer ze eindelijk mogen getuigen wordt hun vriend Dan beschuldigd. De kinderen zijn nu genoodzaakt om Dan's onschuld te bewijzen en gaan naar het verlaten laboratorium om bewijzen te verzamelen.
Who Killed Mary What's 'er Name? (1971) Who Killed Mary What's 'er Name? (1971)
Een prostituee wordt vermoord in de straat van een ongure, arme buurt. Een bewoner die haar kende is geschokt door het feit dat noch de wijkbewoners noch de politie enige interesse tonen om de dader op te sporen en besluit zelf een onderzoek in te stellen.
Who Killed Teddy Bear? (1965) Who Killed Teddy Bear? (1965)
Een jonge werknemer in een disco heeft seksuele problemen die teruggaan tot zijn kindertijd. Hij raakt geobsedeerd door de disc-jockey wat leidt tot onder meer obscene telefoontjes en voyeurisme. Ook een politieman raakt erbij betrokken.
Who Killed the Baby Jesus (1992) Who Killed the Baby Jesus (1992)
In het droge Zuidwesten leeft de aantrekkelijke Dee Cody met haar even knappe dochter Eve. Hun verschijning doet het kwik tot recordhoogtes stijgen. Moeder en dochter hebben een grillig karakter: huichelachtig, doortrapt en onberekenbaar. Maar elke man verliest zijn verstand bij zoveel vrouwelijk schoon.Samen bedenken ze een levensgevaarlijk plan waarmee ze voor vele jaren binnen kunnen lopen. Ze recruteren een koele huurmoordenaar, die zijn instructies pas krijgt wanneer het tijd is om toe te slaan.
Who Killed the Electric Car? (2006) Who Killed the Electric Car? (2006)
Stijgende benzineprijzen, onrust in het Midden-Oosten en vervuiling weerhouden oliemaatschappijen er niet van om de invoer van alternatieven voor de benzinemotor enorm uit te stellen. Deze documentaire legt uit dat het anders kan en laat deze alternatieven zien, met als centraal punt de dood en herintroductie van de electrische auto.
Who Loves the Sun (2006) Who Loves the Sun (2006)
Will Morrison (Lukas Haas) en Daniel Bloom (Adam Scott) waren altijd dikke maatjes. Zij groeiden samen op. Gingen naar dezelfde scholen. Hielden van dezelfde muziek en dezelfde meisjes. Daniel was de meest vooraanstaande gast van Will bij zijn huwelijk met Maggie Claire (Molly Parker). Dan plotseling verdwijnt Will op een dag zonder een woord te zeggen. Een half decennium later duikt hij plotseling weer op en veroorzaakt een vloedgolf van onvoorspelbare gebeurtenissen.
Who Made the Potatoe Salad? (2006) Who Made the Potatoe Salad? (2006)
Een jonge politieagent uit San Diego reist met zijn verloofde naar Los Angeles om daar kennis te maken met zijn aanstaande schoonfamilie en hun verloving bekend te maken. Daar aangekomen blijkt de familie niet zoals hij had gehoopt en natuurlijk gaat er van alles fout.
Who Shot Patakango? (1989) Who Shot Patakango? (1989)
Nostalgisch portret van een aantal highschool leerlingen in het Brooklyn van de eind jaren '50. Wanneer één van hen wordt neergeschoten begint de jacht op de schutter.
Who Was That Lady? (1960) Who Was That Lady? (1960)
David Wilson (Tony Curtis) is professor aan de universiteit die wordt betrapt door zijn vrouw Ann (Janet Leigh), die hem ziet zoenen met één van zijn studentes. Wanneer Ann een echtscheiding eist, zoekt David hulp bij een oude vriend, Michael Haney (Dean Martin), een televisieschrijver, die daarop een verhaal verzint. Zij overtuigen Ann ervan dat David als geheim agent voor de FBI werkt, en dat het zoenen deel uitmaakt van een opgezet plan. De goedhartige Ann gelooft hem. Als zij later David en Michael met twee vrouwen in een restaurant ziet, verdenkt zij de vrouwen van spionage voor de Russen. Haar reactie wordt echter gefilmd door een tv-nieuwsploeg, waarna échte Russische spionnen denken dat David werkelijk een FBI-agent is.
Who Will Love My Children? (1983) Who Will Love My Children? (1983)
Een moeder heeft een ziekte, het is al bijna zeker dat ze het niet kan overleven. Maar ze heeft wel kinderen die liefde moeten krijgen en in een gezin moeten leven. Dus moet ze iemand zoeken die voor de kinderen wil zorgen, ze liefde wil geven en altijd voor ze klaar zal staan. Maar hoe vindt ze die?
Who'll Stop the Rain (1978) Who'll Stop the Rain (1978)
Vietnam veteraan Ray Hicks wordt opgepakt voor het helpen van zijn vriend John Converse bij het smokkelen van heroine. Zo wil hij een relatie zien te krijgen met John's vrouw Marge.
Who's Afraid of Virginia Woolf? (1966) Who's Afraid of Virginia Woolf? (1966)
De nieuwe biologieleraar Nick bezoekt samen met zijn vrouw Honey het huis van de uitgebluste geschiedenisleraar George en zijn vrouw Martha. De ontmoeting ontaardt langzaam in een lelijke woordstrijd tussen George en Martha die hun gasten gebruiken om elkaar te kwetsen.
Who's Been Sleeping in My Bed? (1963) Who's Been Sleeping in My Bed? (1963)
Jason Steel (Martin) is een acteur die een populaire rol als arts in een televisie-serie vertolkt. In zijn privé-leven tobt hij vooral over zijn op handen zijnde huwelijk.
Who's Got the Action? (1962) Who's Got the Action? (1962)
Om de gokverslaving van manlief Steve Flood (Martin) onder controle te krijgen wordt Melanie (Turner) incognito zijn bookmaker. Dat wordt een probleem wanneer hij begint te winnen en ze haar eigen spullen moet verkopen om hem te betalen. Bovendien krijgt ze ook nog zijn mafiose ex-bookmaker op haar nek.
Who's Harry Crumb? (1989) Who's Harry Crumb? (1989)
Harry is de laatste nakomeling van het notoire geslacht van uitstekende privé-detectives. Harry zelf is een onverbeterlijke kluns en dat is ook de reden waarom hij zijn eigen klein kantoortje heeft in een onbeduidend provinciestadje, terwijl de ambitieuze Eliot het kantoor van zijn familie runt met ijzeren hand. Op een dag krijgt Harry een telefoontje van het moederkantoor: ze hebben zijn hulp nodig in een ontvoeringszaak.
Who's Making tha Rules (2003) Who's Making tha Rules (2003)
Tariq Meyers en zijn neef Sharif beginnen hun eigen Hip Hop label. Op hun label krijgen positieve en party-rappers van de West Coast een kans. Hun muziek probeert de generatie van de probleemjongeren te motiveren. Binnen de kortste keren wordt het label een daverend succes. Maar dan verschijnt de misdadige LAPD-agent Ray, die vastbesloten is de drug en rap handel in eigen handen te krijgen. Kunnen Tariq en Sharif hem er uit rappen in een battle?…
Who's Minding the Mint? (1967) Who's Minding the Mint? (1967)
Harry Lucas (Hutton), werknemer bij de Amerikaanse munt, neemt door een klein misverstand per ongeluk $50.000,- mee naar huis en gooit het in de vuilvernietiger. Hij heeft precies een weekend de tijd om zijn blunder te corrigeren door bij de munt in te breken en de verloren gegane bankbiljetten bij te drukken. Om zijn helpers tevreden te houden moet er natuurlijk wel wat extra gedrukt worden...
Who's Minding the Store? (1963) Who's Minding the Store? (1963)
Norman Phiffier is verliefd op de mooie en rijke Barbare Tuttle. Haar moeder, Mrs. Tuttle, is niet zo blij met deze ontwikkeling en geeft hem een baantje in een van haar warenhuizen met de bedoeling hem zo te schofferen, dat haar dochter uiteindelijk op hem afknapt.
Who's That Girl? (1987) Who's That Girl? (1987)
Advocaat Lounden krijgt van zijn aanstaande schoonvader de klus om de mooie Nikki Finn een lift te geven van de gevangenis naar een busstation, om er zo zeker van te zijn dat ze de stad meteen verlaat. Nikki heeft echter andere plannen: na jaren vastgezeten te hebben voor een moord die ze niet gepleegd heeft, wil ze uitzoeken wie haar vriend Johnny destijds heeft vermoord. Ze gebruikt Loundon om hier achter te komen.
Who's That Knocking at My Door? (1967) Who's That Knocking at My Door? (1967)
J.R. (Keitel) is een jongeman uit een Italiaanse buurt in New York. Hij brengt zijn tijd door met rondhangen met zijn maatjes in Little Italy, naar de film gaan en dames te versieren. Op zekere dag ontmoet hij op een veerpont 'The Girl'. Zij blijkt net als hij idolaat te zijn van John Ford's 'The Searchers' en J.R. is onmiddelijk in haar geïnteresseerd. Het blijkt dat het meisje aardig wereldwijs is ze maakt J.R. duidelijk dat er meer is dan het leven op straat.
Who's the Man? (1993) Who's the Man? (1993)
Twee stuntelende kappers in Harlem besluiten na aanvaringen met hun baas een ander beroep te overwegen. Ze schrijven zich in bij de politie-academie. Het blijkt dat een gemene landontwikkelaar hun ex-baas chanteert zodat hij zijn stuk land op moet geven. Ed en Dre wenden hun nieuwe politie-vaardigheden aan om hem te stoppen.
Who's Your Caddy? (2007) Who's Your Caddy? (2007)
Een rapper probeert tevergeefs lid te worden van een erg besloten golfclub. Wanneer dit niet lukt, koopt hij het land gelegen in de buurt van de golfbaan, en chanteert hij het bestuur zo, dat hij lid mag worden, in ruil voor het stuk land. Als hij eenmaal lid is, onderneemt het bestuur vele pogingen om het lidmaatschap van C-Note af te breken. Omdat de reputatie van C-Note's familie op het spel staat, doet C-note er alles aan om de golfclub te bezinnen.
Who's Your Daddy? (2003) Who's Your Daddy? (2003)
Wanneer de, door zijn ouders onderdrukte tiener Chris Hughes erachter komt dat hij allesbehalve populair is, besluit hij er iets aan te doen. Hij geeft een enorm eindexamenfeest. Dit feest zal zijn ware "coole" aard moeten bevestigen. Helaas loopt het niet zoals hij het gepland heeft. Hij is de wanhoop nabij op het moment dat hij hoort dat zijn ouders niet zijn echte ouders zijn. Zijn ware ouders zijn helaas overleden en laten hun gehele zakenimperium na aan hun enige zoon. Laat dit nou net een uitgevers-imperium zijn van het meest gewilde seksblad! Tja, als je daar niet populair van wordt...
Whodunit (1986) Whodunit (1986)
Een prachtige en mysterieuze vrouw en een journalist komen op een eiland terecht waar lang geleden een moord is gepleegd. Eenmaal op het eiland aangekomen gebeuren er vreemde dingen en er verdwijnen mensen...
Whoever Slew Auntie Roo? (1971) Whoever Slew Auntie Roo? (1971)
Voor de kinderen en het personeel van het weeshuis is Auntie Roo (Winters) een vriendelijke Amerikaanse weduwe, die elk jaar erg gezellige kerstpartijtjes geeft in haar huis. Maar eigenlijk is ze een zwaar gestoorde vrouw die de gemummificeerde resten van haar dochtertje op de zolder bewaart. Als een klein weesmeisje (Franks) op één van haar kerstpartijtjes komt, wordt ze herinnerd aan haar dochter en houdt ze het meisje gevangen op de zolder. Niemand gelooft haar broer, Christopher (Lester), als deze vertelt wat er is gebeurd.
Whole New Thing (2005) Whole New Thing (2005)
Na jaren thuis geschoold te zijn door zijn hippie-ouders gaat Emerson (Aaron Webber) naar de middelbare school. De intelligente en androgyne jongeman trekt de aandacht van Don (Daniel MacIvor) zijn leraar Engels, waardoor een problematische relatie ontstaat.
Whole Nine Yards, The (2000) Whole Nine Yards, The (2000)
Tandarts Nicholas "Oz" Oseransky heeft het moeilijk om het hoofd boven water te houden en bovendien zit zijn huwelijk in het slop. Op een dag krijgt hij een nieuwe buur. Wanneer hij met de man wil gaan kennismaken, ontdekt Nicholas dat die niemand minder is dan Jimmy "The Tulip" Tudeski, een beruchte beroepsmoordenaar. Hij gaat, op aandringen van z'n vrouw, naar Chicago om een maffiabaas hierover te informeren en hiervoor hopelijk een premie op te strijken.
Whole of the Moon, The (1997) Whole of the Moon, The (1997)
Een jonge topsporter van goeden huize, die een glansrijke carrière voor de boeg heeft, krijgt tijdens een routineonderzoek te horen dat hij botkanker heeft. Door de belastende chemotherapie is de jongen erg van slag en wordt hij door zijn vrienden in de steek gelaten. Als hij bevriend raakt met een andere jongen met kanker, krijgt hij opnieuw zin in het leven.
Whole Shebang, The (2001) Whole Shebang, The (2001)
Frank Bazinni (Boucher) handelt in vuurwerk en verliest zijn zoon bij een explosie. Hij laat zijn neef Giovanni uit Italië overkomen om hem te vervangen. Terwijl deze zich wegwijs maakt, wordt de weduwe (Fonda) van de omgekomen zoon verliefd op uitgerekend de zoon van een concurrerende vuurwerkmagnaat.
Whole Ten Yards, The (2004) Whole Ten Yards, The (2004)
Dankzij de vervalsde tandarts-documenten van zijn buurman Nicholas 'Oz' Oseransky leidt de voormalig huurmoordenaar Jimmy 'The Tulip' Tudeski een rustig leventje met zijn vrouw Jill. Totdat Oz, een onwelkome connectie met zijn vorig leven, ineens voor z'n deur staat. Hij vraagt Jimmy om hem te helpen zijn vrouw uit handen van de Hongaarse mafia te redden.
Whole Town's Talking, The (1935) Whole Town's Talking, The (1935)
Brave boekhouder Jones (Edward G. Robinson) lijkt als twee druppels water op de gevaarlijke gangster Mannion. Wanneer hij per vergissing gearresteerd wordt, krijgt Jones van de politie een speciaal paspoort dat hem voor verdere (identiteits)problemen moet behoeden. Mannion probeert uiteraard van die vrijgeleide gebruik te maken...
Whole Truth, The (1958) Whole Truth, The (1958)
Een filmproducent raakt uitgekeken op zijn vrouw en begint een affaire met een mooie actrice. Na een tijdje dumpt hij de actrice echter, om weer bij zijn vrouw terug te keren. Maar dan beginnen voor hem de problemen, wanneer de actrice wordt vermoord en hij als verdachte wordt gezien.
Whole Wide World, The (1996) Whole Wide World, The (1996)
In het Texas van de jaren '30 ontmoet de lerares Novalyne Price een knappe, excentrieke en interessante jongeman, Robert Howard. Hij is een succesvol schrijver van de pulpboeken over Conan the Barbarian. Zij is een inspiratiebron voor hem. Hun vriendschap ontwikkelt zich langzamerhand tot een soort relatie.
Wholetrain (2006) Wholetrain (2006)
Vier graffitispuiters vormen samen een team. Hun leven bestaat uit spuitbussen, schetsen maken en treinen beschilderen. Als een groep andere graffitispuiters zich op hun territorium begeeft, brandt er een strijd los die het leven van de jongens voor altijd zal veranderen.
Wholly Moses (1980) Wholly Moses (1980)
Eigenlijk vindt Harvey de busreis langs Bijbelse plaatsen niets aan, de ene woestijn na de andere. Door toedoen van een medereizigster komt hij echter in een grot waarin ze een belangrijke vondst doen: het verhaal van Mozes.
Whoopee Boys, The (1986) Whoopee Boys, The (1986)
De New Yorker Jake valt als een blok voor de mooie schooljuf Olivia Farragut. Deze heeft het echter te druk met het zoeken naar geldschieters om haar school open te houden. Jake en zijn vriend Barney ontdekken dat Olivia een fortuin zal erven indien zij een echte heer huwt. Jake besluit daarop om zich voor te doen als een man van goeden huize.
Whoopee! (1930) Whoopee! (1930)
Sheriff Bob Wells is van plan te trouwen met Sally Morgan, maar zij houdt van Wanenis, een halfbloed Indiaan. Sally gaat ervandoor tijdens de bruiloft en vlucht weg met de hypochondrische Henry Williams, die haar in zijn onschuld een lift geeft. Sally heeft echter een afscheidsbrief achtergelaten waarin zij de indruk wekt een relatie met Henry te willen beginnen. Nu zit niet alleen Bob achter hen aan, maar ook Henry’s verpleegster Mary Custer, die een oogje had op Henry, wil haar buit niet zonder slag of stoot opgeven.
Whoops Apocalypse (1986) Whoops Apocalypse (1986)
Een kleine Britse kolonie is binnengevallen bij hun communistische buren. De onlangs verkozen vrouwelijke president van de Verenigde Staten, Barbara Adams (Swit) moet de problemen zien op te lossen. Maar de Britten, onder leiding van Mortimer Chirs (Cook), sturen een werkgroep om de eilanden voor zich terug te winnen. Uit wraak huurt generaal Mosquera (Lom), leider van het communistische land, de beste terrorist ter wereld in. Om op die manier de Britse prinses Wendy (Pearce) te ontvoeren om haar pas vrij te laten als ze hun zin hebben.
Whore (1991) Whore (1991)
24 uur uit het leven van een straathoer in Los Angeles.
Whore (2008) Whore (2008)
Een grote groep tieners leeft op de straten van Hollywood. Ze verkopen hun lichaam om in leven te blijven en moeten zien om te gaan met de filmbusiness die elke keer de deur in hun gezicht slaat.
Whore 2 (1994) Whore 2 (1994)
Een auteur krijgt de opdracht om een boek te schrijven over het 'echte' straatleven. Om zich een goed beeld te kunnen vormen, besluit hij zijn intrek te nemen in een hotel, dat bekend staat als bordeel. Hier kan hij met eigen ogen zien hoe de prostituees met hun klanten omgaan en welke kneepjes van het vak gebruikt worden. Na korte tijd weet hij een aardig verhaal te schrijven over het leven van pooiers, prostituees en hun klanten. Wanneer een van de meisjes echter wordt vermoord, realiseert hij zich dat het leven ook donkere kanten heeft.
Whose Life Is It Anyway? (1981) Whose Life Is It Anyway? (1981)
Ken Harrison, een 32-jarige beeldhouwer, blijft na een zwaar ongeval volledig verlamd. Alleen zijn hersenen functioneren nog normaal en hij beseft dat hij geen normaal leven zal kunnen leiden...
Why Am I Doing This? (2009) Why Am I Doing This? (2009)
Lester Niles, een zwoegende zwarte acteur en Tony Chang, een zwoegende Amerikaanse acteur van Aziatishe afkomst zijn begaafd en op zoek naar geluk. De twee vrienden houden zich in Hollywood al tijden bezig met de vraag: waarom doe ik dit? Terwijl de twee knoeien met hun relatie en familie zien ze hun ondergang tegemoet en zijn ze bang dat ze hun carrière als acteur zullen mislopen.
Why Change Your Wife? (1920) Why Change Your Wife? (1920)
Robert en Beth Bordon zijn getrouwd, maar hebben weinig gemeen. Dan ontmoet Robert Sally bij een cabaret, en het duurt niet lang of de Bordons zijn gescheiden. Maar hij raakt snel verveeld met Sally's oppervlakkigheid, en ondertussen doet Beth er alles aan om haar uiterlijk te verbeteren. Het oude koppel wordt opnieuw verliefd op elkaar tijdens een verblijf in een vakantieplaats.
Why Did I Get Married? (2007) Why Did I Get Married? (2007)
Acht getrouwde college-vrienden reizen af naar Colorado voor hun jaarlijkse zevendaagse reünie. De gezellige stemming verdwijnt al snel als sneeuw voor de zon als het vreemdgaan van één van de koppels aan het licht komt. Meer en meer geheimen worden onthuld, wat er toe leidt dat elk koppel hun relatie eens grondig onder de loep neemt.
Why Didn't Anybody Tell Me It Would Become This Bad i... (2007) Why Didn't Anybody Tell Me It Would Become This Bad i... (2007)
geregisseerd door Cyrus Frisch
met Cyrus Frisch
Why Didn't They Ask Evans? (1980) Why Didn't They Ask Evans? (1980)
Terwijl hij een potje golf speelt met zijn goede vriend Dr. Thomas, ontdekt Bobby Jones het lichaam van een man die blijkbaar van een rots is gevallen. De laatste woorden die de dodelijk gewonde man kan uitbrengen zijn: "Why didn't they ask Evans?". Bobby en zijn vriendin Lady Frances Derwent worden daarna meegesleurd in een spiraal van mysterieuze zaken en onwaarheden. Want wie is nou Evans en wat had men hem of haar moeten vragen?
Why Do Fools Fall in Love (1998) Why Do Fools Fall in Love (1998)
Midden jaren '80. Drie vrouwen, ieder met hun eigen advocaat, arriveren bij het kantoor van entertainmentmanager Morris Levy. Alledrie claimen ze de weduwe te zijn van de overleden doo-wop singer-songwriter Frankie Lyman, en alledrie claimen ze recht te hebben op de opbrengsten van zijn muziek. Tijdens de rechtzaak die hier op volgt zien we via flashbacks hoe de relatie tussen de vrouwen en de aan heroïne overleden zanger was.
Why Girls Leave Home (1945) Why Girls Leave Home (1945)
Diana Leslie (Pamela Blake) wordt door journalist Chris Williams (Sheldon Leonard) gered van de verdrinkingsdood. Hoewel zij een brief bij zich draagt die op een zelfmoordpoging duidt, vermoedt Chris dat iemand anders haar probeerde te vermoorden. Diana had namelijk een afspraak met hem en zou hem ontmoeten bij de havens.
Why I Wore Lipstick to My Mastectomy (2006) Why I Wore Lipstick to My Mastectomy (2006)
De pasgetrouwde journaliste Geralyn wint de job van haar dromen en ontdekt even later dat ze kanker heeft. De 27-jarige Geralyn is vastberaden de strijd aan te gaan met veel moed en humor, en niet te vergeten haar felrode lippenstift, die symbool staat voor haar positieve houding. De film is gebaseerd op het succesvolle boek van Geralyn Lucas ‘Why I wore lipstick to my mastectomy’.
Why Me? (1990) Why Me? (1990)
De charmante inbreker Gus en z’n kameraad Bruno breken in bij een juwelier en halen er de brandkast leeg. Een prachtige buit. ‘Maar wat moeten we met zo’n enorm stuk rood glas?’, vragen ze zich af. ‘Weg ermee!’. Zonder het te beseffen gooien Gus en Bruno de meest waardevolle edelsteen van hun gestolen schat weg. Het ‘stuk glas’ blijkt ‘Het Byzantijns Vuur’ te zijn, een edelsteen die vooral politiek gezien van onschatbare waarde is. Paniek alom! Er ontstaat een internationale rel van jewelste. De Armeniërs, de Turken, de CIA en de georganiseerde misdaad gaan elkaar te lijf. Gus en Bruno bevinden zich in een zeer penibele situatie…
Why Must I Die? (1960) Why Must I Die? (1960)
Dottie Manson, de dochter van de safekraker wordt verliefd op de attractieve gangster Lois King, de zoon van 'Red', ook een crimineel. Lois is nog steeds op zoek naar een grote roof, die hem voorgoed rijk zal maken. Lois doet Dottie herinneren aan haar vader, maar dit weerhoudt haar er van niet deel te nemen aan een roofoverval. Lois blijkt echter een slechte safekraker te zijn en de overval mislukt. Dottie gaat vervolgens weer terug naar haar nachtclub en krijgt een verhouding met de nachtclubeigenaar Kenny Randall. Ook Dottie’s vader heeft een nieuwe vriendin, Mitzi. Wat later wordt Dottie gedwongen mee te doen aan een overval van haar vader en Mitzi. Dan duikt Randall op en hij wordt neergeschoten door Mitzi. Dottie krijgt daarvan de schuld.
Why We Fight (2005) Why We Fight (2005)
Deze documentaire plaatst de oorlog in Irak in een historische context en bestudeert de economische, politieke en ideologische krachten die de drijfveer zijn van het Amerikaanse militarisme.
Why Worry? (1923) Why Worry? (1923)
Harold Van Pelham is een hypochondrische, welgestelde zakenman, die voor zijn gezondheid naar de tropen gaat. In plaats van de gewenste rust en genezing, komt de arme Harold echter midden in een revolutie terecht. Samen met zijn nieuwe vriend Colosso, belandt hij in de gevangenis en ziet de toekomst er voor hem niet rooskleurig uit.
Wichita (1955) Wichita (1955)
De legendarische Wyatt Earp probeert in 1874 de orde in het plaatsje Wichita te herstellen. Hij besluit als eerste alle wapens binnen de stadsgrenzen te verbieden, maar of ook daadwerkelijk iedereen zich iets van dit verbod zal aantrekken?
Wicked (1998) Wicked (1998)
De veertienjarige outcast Ellie Christianson wil de geliefde van haar vader Ben worden. Als haar moeder Karen dood blijkt te zijn, neemt ze letterlijk haar plaats in en verleidt ze haar vader. Een rechercheur die de dood van Karen onderzoekt, komt erachter dat er vele verdachten zijn, en allen houden ze iets achter...
Wicked Dreams of Paula Schultz, The (1968) Wicked Dreams of Paula Schultz, The (1968)
Wanneer de nogal rebelse Oost-Duitse atlete Paula Schultz haar saaie sportoutfit inruilt voor een erg uitdagend minirokje, trekt ze al gauw de aandacht van een crimineel meesterbrein. Om aan hem te ontsnappen besluit ze de Berlijnse muur over te steken. Eenmaal in West-Berlijn aangekomen komt ze al snel in aanraking met een smokkelaar en de CIA.
Wicked Lady, The (1945) Wicked Lady, The (1945)
Kostuumdrama gebaseerd op het gelijknamige boek van Magdalen King-Hall. De ambitieuze en egocentrische Barbara verleidt Sir Ralph Skelton, de verloofde van haar beste vriendin Caroline. Barbara en Ralph trouwen maar Barbara is al snel uitgekeken op haar nieuwe luxe leventje. Uit verveling gaat ze gokken en verspeelt ze al haar bezittingen. Geïnspireerd door de verhalen over de struikrover Captain Jackson verkleed Barbara zich als struikrover en steelt haar bezittingen vervolgens weer terug. Het struikroven bevalt haar en Barbara trekt er regelmatig op uit. Op een van haar tochtjes komt ze de echte Captain Jackson tegen en de twee worden geliefden. Als Barbara Jackson echter betrapt met een andere vrouw neemt ze wraak
Wicked Lady, The (1983) Wicked Lady, The (1983)
Remake van de gelijknamige film uit 1945. De ambitieuze en egocentrische Barbara verleidt Sir Ralph Skelton, de verloofde van haar beste vriendin Caroline. Barbara en Ralph trouwen maar Barbara is al snel uitgekeken op haar nieuwe luxe leventje. Om de verveling te verdrijven verkleedt Barbara zich `s avonds als struikrover en berooft ze de rijke vrienden en kennissen van haar man. Tijdens een van haar rooftochten komt ze een echte struikrover, Jerry Jackson tegen. De twee krijgen een verhouding en gaan verder als een team.
Wicked Little Things (2006) Wicked Little Things (2006)
Weduwe Karen Tunny verhuist met haar dochters Sarah en Emma naar een afgelegen huis in de bergen, welke Karen heeft geërft van de familie van haar overleden man. Maar zij weten niet dat het huis dichtbij een oude mijn ligt, waar vele kinderen begraven liggen door een ramp die in het begin van de twintigste eeuw heeft plaatsgevonden ...
Wicked Minds (2002) Wicked Minds (2002)
De jonge Holden Price keert terug naar zijn vader. Daar wacht hem de verrassing van zijn leven: zijn vader is inmiddels hertrouwd met de beeldschone Lana zonder hem hiervan op de hoogte te brengen.
Wicked Pursuits (2003) Wicked Pursuits (2003)
Met zijn twee biseksuele vriendinnen leidt Richard niet direct een alledaags leven. Maar binnen hun spannende driehoeksverhouding is alles koek en ei. Althans, zo lijkt het. Want plotseling breekt er een periode aan van verraad en zelfs moord – en verandert een rustig stadje in het zuiden van de Verenigde Staten in een orkaan van beschuldigingen en geweld. Langzaam maar zeker ontdekken de twee mooie vrouwen de gruwelijke waarheid achter de dood van hun gezamenlijke minnaar...
Wicked Spring (2002) Wicked Spring (2002)
1864. Tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog raken zowel enkele Noordelijke soldaten als enkele Zuidelijke soldaten verdwaald in de rook die uit het slagveld de bossen indrijft. Na een tijdje vinden ze elkaar per toeval en brengen samen de avond door rond een kampvuurtje. Pas bij dageraad realiseren ze zich dat ze vijanden zijn.
Wicked Stepmother (1989) Wicked Stepmother (1989)
Twee heksen, moeder en dochter, veroorzaken heel wat ellende in het huis van een rijke yuppie. Ze doen het echter niet alletwee te gelijk, omdat de heksen samen één lichaam moeten delen. Terwijl de ene heks het lichaam bestuurt, wordt de andere opgesloten in het lichaam van een kat.
Wicked Woman (1953) Wicked Woman (1953)
De blondine Billie Nash komt in een stadje in Californië terecht en krijgt een baan als serveerster. Billie heeft haar zinnen gezet op bareigenaar Matt Bannister, die voor haar zijn aan alcohol verslaafde vrouw Dora verlaat. Het verliefde koppel is van plan de bar te verkopen en naar Mexico te vertrekken. Het loopt echter anders, wanneer Billie’s kostganger Charlie Borg achter haar plannen komt.
Wicked, Wicked (1973) Wicked, Wicked (1973)
In een kustplaats in Californië hakt een onbekende moordenaar drie blondines in stukken. Een detective maakt overuren om uit te vinden wie die moordenaar is!
Wicker Man, The (1973) Wicker Man, The (1973)
Een Christelijke politie-inspecteur onderzoekt de verdwijning van een 12-jarig meisje. Hij reist daarvoor naar een Schots eilandje, waar de bewoners niet veel interesse blijken te hebben in de verdwijning. Na verloop van tijd blijkt dat de bewoners er een nogal aparte levensinstelling op na houden, waaronder extreme natuurverering, vrije sex en hekserij. Dit alles onder het toeziend oog van de excentrieke Lord Summerisle.
Wicker Man, The (2006) Wicker Man, The (2006)
Politieman Edward Maulis raakt geobsedeerd door de verdwijning van een jong meisje. Haar spoor leidt naar een eiland waar de bewoners zich vreemd gedragen. Maar Maulis laat zich niet uit het veld slaan en ontdekt dat de eilandbewoners zich bezighouden met bizarre, heidense rituelen.
Wicker Park (2004) Wicker Park (2004)
Drama over een man die een obsessieve liefde heeft voor een vrouw waar hij verliefd op werd en die vervolgens spoorloos verdween. Twee jaar na haar verdwijning ziet hij haar voorbij flitsen in een bar, waarna een lastige zoektocht naar de waarheid begint. Remake van L' Appartement.
Wicksboro Incident, The (2003) Wicksboro Incident, The (2003)
In 1953 verdwijnt de hele populatie van het stadje Wicksboro. 45 jaar later duikt er een man op die zegt meer te weten van het voorval...
Widaehan Yusan (2003) Widaehan Yusan (2003)
Mi-Yeong (Seon-a Kim) komt erachter dat ze geadopteerd is. Na dit gehoord te hebben maakt ze opeens allerlei vreemde situaties mee. De ene dag wordt ze bijna ontvoerd door een groep zware jongens, de volgende dag ligt ze opeens vastgebonden achterin een auto.
Wide Awake (1998) Wide Awake (1998)
Een jongetje begint na de dood van zijn grootvader een zoektocht naar God. Gaandeweg kom hij in allerlei problemen op de Waldon Academy, de jongensschool waar hij op zit. Hij wordt in zijn zoektocht geholpen door een sportende non.
Wide Awake (2006) Wide Awake (2006)
Wat doe je als je je 'gejetlagt' voelt in je eigen tijdzone? Filmmaker Alan Berliner werkt 's nachts en komt zelfs daarna nog nauwelijks in slaap. Hij voelt zich altijd moe, al van jongs af aan. Nu hij vader wordt, wil hij weten of het erfelijk is. Kan hij een normaal ritme hervinden zodat hij zijn kind ook in de ochtenduren kan meemaken? Grondig als hij is, inventariseert Berliner zijn klachten. 'Wide Awake' is een film vol interviews, archiefbeelden, familiefilmpjes en persoonlijke observaties. In ritmische beeldreeksen, voorzien van geluidseffecten, muziek of zijn eigen ironische commentaar, monteert hij zijn zoektocht tot een bont dagboek.
Wide Sargasso Sea (1993) Wide Sargasso Sea (1993)
De film en de gelijknamige roman van Jean Rhys vertellen de voorgeschiedenis van Bronte's Jane Eyre waarin de zeer Britse Edward Rochester aan zijn kersverse echtgenote Jane Eyre moet bekennen dat hij al getrouwd is. Bij Bronte wordt nauwelijks duidelijk wie de eerste echtgenote was. Het was een Creoolse vrouw die door Rochesters toendoen vervreemd raakt van al wat haar eigen is en zo aan haar 'identiteit' gaat twijfelen.
Wide Sargasso Sea (2006) Wide Sargasso Sea (2006)
Een rijke Creoolse vrouw begint een relatie met een Engelsman, waar ze stapelgek op is. Als blijkt dat zijn interesse maar van korte duur is, wordt ze gek van verdriet. Gebaseerd op het gelijknamige boek van Jean Rhys dat een prequel voor Jane Eyre vormt.
Wide-Eyed and Legless (1993) Wide-Eyed and Legless (1993)
Na een ogenschijnlijk onschuldige griep komt Diana in een rolstoel terecht. Oorzaak: een ziekte zonder naam. Gelukkig laat haar gevoel voor humor haar niet in de steek. Moedig bindt Diana de strijd aan met haar pijn en de medische wetenschap die haar niet serieus neemt. Echtgenoot Deric is haar steun en toeverlaat, maar hun huwelijk komt zwaar onder druk te staan. Als Deric een succesvolle schrijfster ontmoet, voelt hij zich sterk tot haar aangetrokken. Hij voelt zich er enorm schuldig onder, maar Diana's reactie op de affaire is anders dan verwacht.
Widow on the Hill (2005) Widow on the Hill (2005)
Linda Cavanaugh (Natsha Henstridge) is een jonge verpleegster die terecht komt in een slaperig landelijk dorpje. Ze is op zoek naar werk en wordt al snel aangenomen door de welgestelde Hank (James Brolin), die wil dat ze zijn zieke vrouw Felicia verzorgt die lijdt aan een terminale ziekte. Naarmate Felicia zwakker en zwakker wordt, groeit de invloed van Linda over Hank, die het moeilijk heeft om de ziekte van zijn vrouw te aanvaarden. Linda biedt hem een troostende schouder en kort na het overlijden van Felicia besluiten ze te trouwen. Hank's dochters zijn ziedend en vooral zijn jongste dochter Jenny laat haar ongenoegen merken. Het hele dorp roddelt lustig over de gebeurtenissen maar als Hank plotseling overlijdt, is het hek helemaal van de dam. De kinderen van Hank beschuldigen Linda van moord op hun vader en zij wordt gearresteerd en voor de rechtbank gebracht.
Widow's Kiss (1996) Widow's Kiss (1996)
De advocaat Justin Sager kan niet meer goed opschieten met zijn zoon Sean sinds de dood van zijn vrouw bij een auto-ongeluk. Als Justin verliefd wordt op een client, Vivian Fairchild, die zelf pas weduwe is geworden, trouwen ze al snel. Fairchild en haar zoon komen bij Justin wonen, maar dan sterft de laatste plotseling onder mysterieuze omstandigheden.
Widows (1983) Widows (1983)
Dolly Rawlins bemoeide zich nooit met de misdaden van haar man Harry, maar als hij en zijn partners sterven vindt ze een volledig uitgewerkt plan voor een overval. Samen met de andere weduwen wil ze het plan ten uitvoer brengen, en ze nemen een vierde sterke vrouw aan omdat ze denken dat ze het niet met zijn drieën te kunnen klaren.
Widows (2002) Widows (2002)
Aan een overval op een kunstgalerie wordt op geweldadige wijze een einde gemaakt door de opdrachtgever. De dieven worden vermoord en de buit, een schilderij van Vermeer, verdwijnt op mysterieuze wijze. De weduwen van de vermoorde mannen Dolly, Shirley en Linda staan voor een raadsel. Wie pleegden de moorden en waarom? Na een web van mysteries ontrafeld te hebben, beramen zij een plan om de moord om hun mannen te wreken.
Widows' Peak (1994) Widows' Peak (1994)
Ierland 1926. Op de heuvel wonen weduwen die zich verheven voelen boven de rest van het dorp. De zoon van de matriarch is de enige man die er woont. Nu komt een jonge weduwe in hun midden en de armste weduwe krijgt meteen een hekel aan de nieuweling.
Widziadlo (1984) Widziadlo (1984)
In het begin van de 20e eeuw wordt een plattelandsheer geteisterd door herinneringen van zijn eerste vrouw. Zijn huidige vrouw heeft er genoeg van en neemt een minnaar die verlamd is. Ondertussen wordt de zoon van de man voor het eerst verliefd op een doof meisje.
Wie de Waarheid Zegt Moet Dood (1981) Wie de Waarheid Zegt Moet Dood (1981)
Dit is een documentaire over de complexe en controversiële kunstenaar die Pier Paolo Pasolini, filmer, dichter, schrijver en essayist, was. Pasolini, geboren in 1922 op de dag dat Musolini de macht overnam, werd vermoord op 2 november 1975 in een buitenwijk van Rome. Deze documentaire spendeert de meeste tijd aan drie personen die Pasolini erg goed kenden; Laura Betti, zijn voormalige vriendin en muze, speelde mee in een aantal van zijn films; Alberto Moravia, de begaafde intellectuele linkse schrijver, die met Pasolini naar Marokko trok; en Antonietta Macciochi, editor van een communistische krant waarvoor Pasolini een column schreef. Verder komt onder andere Bernardo Bertolucci, regisseur, aan het woord.
Wie die Karnickel (2002) Wie die Karnickel (2002)
Horst is contrabassist en ongelukkig getrouwd. Zijn echtgenote vindt zijn lul te groot en als de buurvrouw porno in de vuilbak vindt is het huwelijk van de baan. Horsts vroegere, homoseksuele schoolvriend laat hem in het homomilieu los en Horst leert zijn seksuele fantasieën in beide milieus te plaatsen.
Wie Feuer und Flamme (2001) Wie Feuer und Flamme (2001)
Duitsland 1982. Het land is opgedeeld in Oost en West. Nele komt uit West-Duitsland en reist naar de DDR waar zij Captain ontmoet. Captain is zanger van een punk band. Zij worden verliefd op elkaar, maar het regime maakt de relatie onmogelijk. Als het land in 1990 weer herenigd wordt, gaat Nele op zoek naar de verloren liefde.
Wie Heiratet Man einen König (1969) Wie Heiratet Man einen König (1969)
Een boer en zijn dochter vinden op het stuk land dat ze pachten van de koning een geldkistje, echter zonder deksel en inhoud. De boer besluit, ondanks waarschuwingen van zijn dochter, het voorwerp terug te geven aan de koning. Deze verdenkt de boer ervan de deksel en inhoud gestolen te hebben, en gooit hem in de kerker. Hij zal vrij gelaten worden indien zijn dochter drie moeilijke raadsels weet op te lossen. Met speels gemak lukt het haar en de koning is zo onder de indruk van de wijsheid en schoonheid van de boerendochter dat hij met haar trouwt. De kersverse koningin is het echter niet eens met de regeerwijze van haar echtgenoot en zijn omgang met zijn volk. Op een dag is de maat vol, en hij verbant haar uit zijn kasteel. Maar ze mag toch meenemen wat zij het allerliefste lief heeft. De boerendochter heeft nog één wijze les in petto.
Wie het Laatst Lacht (1985) Wie het Laatst Lacht (1985)
Oom Theodor is gestorven en geeft drie miljoen gulden aan diegene die de blauwe diamant vindt. Er zijn twee erfgenamen, mevrouw Kakel en mevrouw Ter Beek. Binnen 7 dagen moeten ze de diamant gevonden hebben. Beiden krijgen een tape met informatie hoe en waar ze de diamant kunnen vinden. Mevrouw Ter Beek gaat samen met haar zoon zoeken. Mevrouw Kakel echter, laat mevrouw Ter Beek volgen door Bram, Lam en haar zoon, zodat de drie de diamant van mevrouw Ter Beek af kunnen pakken. Wie zal hier het laatst lachen?
Wie Krieg Ich Meine Mutter Groß? (2004) Wie Krieg Ich Meine Mutter Groß? (2004)
De knappe 38-jarige Ginger leeft alleen met haar twee kinderen, dochter Patty en zoon Max. Mannen krijgt ze genoeg over de vloer. Maar aan een vaste relatie denkt ze niet. Wanneer Patty op een dag opstandig wordt omdat ze graag een normale moeder zou hebben, valt Ginger van haar wolk. Ze is echter nog steeds niet bereid haar levenswandel zo maar te veranderen.
Wie Licht Schmeckt (2006) Wie Licht Schmeckt (2006)
Op zijn veertiende verjaardag besluit Lukas de komende drie dagen flierefluitend door de stad te struinen. Zo leert hij dingen op een intensere manier te beleven en te zien. Dan ontmoet hij Sonja, blind, en drie jaar ouder dan Lukas. Hij geraakt op slag verliefd. De manier waarop ze dingen beleeft en 'ziet', zorgt er voor dat Lukas' flierenfluitend gedrag meer en meer een duidelijkere en volwassenere richting inslaat.
Wie Man die Leute von Ihrem Geld Trennt (1998) Wie Man die Leute von Ihrem Geld Trennt (1998)
Dennis Hopper verbindt diverse onderwerpen en voorbeelden die handelen over het fenomeen commercialiteit in de media. De onderwerpen worden besproken via voorbeelden van hoe de commercie de film, tv en muziekwereld heeft beinvloed met interviews van belangrijke personen uit deze branches, waaronder bekende regisseurs en popartiesten.
Wie Man Sein Leben Kocht (2007) Wie Man Sein Leben Kocht (2007)
Edward Espe Brown, filosoof en Zen-leermeester. Maar ook meesterkok en schrijver van de Tassajara kookboeken. Regisseur Doris Dörrie volgt hem bij lezingen, in de keuken en bij kookcursussen. Een andere kijk op de verschillende vormen van koken en haar ingrediënten en zodoende levenswijsheid te creëren en over te brengen.
Wie Verliebt Man Seinen Vater? (2002) Wie Verliebt Man Seinen Vater? (2002)
De negenjarige Julius woont samen met zijn onhandige vader, een astrofysicus. Omdat de man geen gevoel heeft voor huishoudelijke taken neemt Julius deze verantwoordelijkheid op zich. Elsa, het vriendinnetje van Julius, vindt dat haar vriendje te weinig tijd voor haar heeft en heeft een idee.
Wiedźmin (2001) Wiedźmin (2001)
In een ver, mythisch verleden bevolken mensen, dwergen, elven, tovenaars en monsters dezelfde gevaarlijke wereld. Om zich te beschermen, hebben de mensen een speciaal gilde opgericht van wolfkrijgers, de zogenaamde Hexers. Geralt is één van hen. Hij is de perfecte krijger, het resultaat van genetische mutaties. Niet alleen is Geralt een expert in het hanteren van allerlei wapens, hij kent ook de grondbeginselen van de magie en kan het opnemen tegen om het even welke tegenstander. De zin van zijn leven bestaat uit het doden van de vele monsters en gevaren die de mensheid belagen. Zoals iedere hexer, zwerft Geralt voortdurend over de wereld, waar hij vele avonturen beleeft met zijn zeldzame vrienden en zijn talrijke vijanden.
Wieg van het Pissend Ketje, De (2008) Wieg van het Pissend Ketje, De (2008)
Deze documentaire voert ons mee door een hartelijk en soms tragisch Brussel. We ontdekken de geschiedenis van een stad met de ambities van een hoofdstad die zorgvuldig haar rijkdommen en haar trots verbergt achter het beeld van een plassend jongetje. Waarom? Door een onderzoek naar verleden en heden, ontdekken we wat achter dit vreemde symbool steekt. En waarom Brusselaars pochen dat ze bescheiden zijn.
Wielka Podróż Bolka i Lolka (1977) Wielka Podróż Bolka i Lolka (1977)
Lolek en Bolek maken een reis om de wereld. Onderweg maken ze veel vrienden en leren veel over de dieren en de mensen.
Wien-Film (1976) Wien-Film (1976)
Een documentaire die een historisch overzicht van Wenen tussen 1896 en 1976 geeft, als een muzikaal plaatjesboek. Een collage van het geweten in de jaren '70. Het toont de beschaving en de avantgarde, die uiteen viel en weer bij elkaar kwam en die tegelijkertijd ruw en breekbaar is.
Wieners (2008) Wieners (2008)
Drie vrienden reizen in een Wiener-wagen door het hele land. Ze zijn op weg naar Hollywood waar één van de vrienden wraak wil nemen op een talkshowhost die zijn leven voorgoed veranderde. Onderweg komen ze hun oud lerares tegen, een bejaard koppel dat niet vies is van de liefde bedrijven en een tofu-wagen met wat minder op vlees gestelde mensen.
Wife vs. Secretary (1936) Wife vs. Secretary (1936)
Uitgever Van Stanhope heeft in Whitey een uiterst bekwame secretaresse getroffen. De vrouw vormt geen enkele bedreiging voor Van Stanhope's jongere vrouw, Linda,maar zijn moeder denkt daar anders over.
Wigstock: The Movie (1995) Wigstock: The Movie (1995)
Documentaire over het jaarlijkste travestietenfestival in New York. Deze documentaire bevat onder andere een optreden van één van de meest bekende travestieten ter wereld, Ru Paul en de onbekende Lypsinca.
Wijster (2008) Wijster (2008)
2 december 1975. Susan houdt haar vader (Rob) te lang aan de praat waardoor hij de trein naar zijn werk mist. Later die dag komt ze erachter dat hij in de stoptrein van Groningen naar Zwolle zit die door een groep jonge Molukkers is gekaapt. De stoptrein komt ter hoogte van Wijster tot stilstand. Twaalf angstige dagen volgen, zowel voor Susan en haar familie, als voor haar vader en de medegegijzelden in de trein. De vader van Susan is hoofdredacteur van een grote krant. Hij leeft voornamelijk voor zijn werk. Als hij dreigt te worden doodgeschoten ziet hij in hoe belangrijk zijn familie voor hem is. Als kaper Noes hem toch laat leven beseft hij dat hij een nieuwe kans krijgt.
Wilbur Wants to Kill Himself (2002) Wilbur Wants to Kill Himself (2002)
Wilbur probeert keer op keer zich van het leven te beroven maar vooralsnog is hij daar niet in geslaagd. Zijn unieke aantrekkingskracht, vooral op vrouwen, zijn pit en charme kunnen niet verhullen dat hij gebukt gaat onder groot pessimisme. De desillusie bij Wilbur is zo groot dat hij ernstige vraagtekens zet bij de zin van zijn leven op aarde. Dat in tegenstelling tot zijn oudere broer Harbour die een optimist zonder weerga is en het zorgdragen voor geluk in Wilbur’s leven tot een belangrijk doel heeft gemaakt. De twee excentrieke broers van rond de dertig leven in Glasgow waar ze een vervallen boekenwinkel hebben geërfd, de enige herinnering aan hun onlangs overleden vader.
Wilby Conspiracy, The (1975) Wilby Conspiracy, The (1975)
Shack Twala is een politiek activist in racistisch Zuid-Afrika, die eerst vrijgelaten wordt door de autoriteiten, om vervolgens weer opgejaagd te worden. De Brit Jim Keogh, vriend van Twala's advocate, komt met Twala in aanraking en al gauw vluchten ze samen.
Wilby Wonderful (2004) Wilby Wonderful (2004)
In het kleine eilandstadje aan de oostenlijke kust van Wilby, probeert Carol French, de lokale makelaar, de burgemeester een huis te verkopen dat aan haar onlangs overleden schoonmoeder behoorde. Haar echtgenoot ,de politieambtenaar Buddy, is bezig met een groot onderzoek in het stadje Wilby. Ondertussen, is Sandra's dochter Emily niet gelukkig dat haar moeder haar een handvol condooms heeft gegeven, omdat ze nu een vriendje heeft. Er gebeuren veel vreemde dingen in het stadje Wilby, maar er is ook een groot schandaal die hen allen zal beïnvloeden.
Wilczyca (1983) Wilczyca (1983)
Kacper, een ex-guerrillasoldaat die door een vrouwelijke weerwolf wordt achtervolgd, beseft dat hij is bezeten door de geest van zijn overleden vrouw. Hij herkent dezelfde weerwolf symptomen ook bij Julia, een roofzuchtige gravin die een verhouding heeft met een Oostenrijkse officier.
Wild About Harry (2000) Wild About Harry (2000)
Harry McKee, presentator van een talkshow, was ooit een liefdevolle echtgenoot, maar zijn dronkenschap en overspel doen zijn vrouw Ruth nu besluiten om een echtscheiding aan te vragen. Wanneer Harry aan de vooravond van de hoorzitting in elkaar wordt geslagen, heeft dat echter onvoorziene consequenties.
Wild America (1997) Wild America (1997)
Drie broers zijn gefascineerd door de Amerikaanse wildernis. Marty's grootste droom is om adembenemende films te maken. Hij weet een oude filmcamera op de kop te tikken. Samen met zijn broers trekt hij de wildernis in. Op dit moment beseffen de broers zich nog niet dat deze expeditie hun leven drastisch zal veranderen.
Wild and the Free, The (1980) Wild and the Free, The (1980)
Twee geleerden houden zich bezig met experimenten waarbij chimpansees zijn betrokken. Ze zijn er beide van overtuigd dat de apen kunnen praten.
Wild and the Innocent, The (1959) Wild and the Innocent, The (1959)
Yancy Hawks is een echte jager die ver weg in de bergen leeft. Als Yancy Hawks een keer in het dorp is voor levensmiddelen valt zijn oog op de mooie Rosalie Stocker. De liefde verloopt nogal moeizaam en wanneer het stadje in de problemen komt, besluit Yancy actie te ondernemen.
Wild and the Naked, The (1962) Wild and the Naked, The (1962)
Paulette is een Frans naaktmodel en heeft zich onlangs met haar man, die fotograaf is, gesetteld in Amerika. Nadat ze haar man afgezet heeft bij zijn studio gaat ze naar haar fotoshoot met een naaktfotograaf. Tijdens een pauze op de set valt ze in slaap en droomt ze dat ze zich in een nachtclub bevindt en achteraf gaat liften, waar ze achterna gezeten wordt in de bossen door een verkrachter.
Wild and the Willing, The (1962) Wild and the Willing, The (1962)
Harry Brown (Ian McShane) is een ruwe student aan de Kilminster Universiteit, die makkelijk vrienden maakt. Ook bij de dames is hij een geliefd persoon en zelfs de vrouw van professor Chown heeft een oogje op Harry. Hij wordt tijdelijk geschorst vanwege zijn gedrag en na zijn terugkeer besluit hij om een gevaarlijke stunt uit te voeren, namelijk een spandoek ophangen aan de wankele toren van het universteitsgebouw.
Wild and Wonderful (1964) Wild and Wonderful (1964)
Cognac is de poedel van de knappe Giselle Ponchon. De verwende en bekakte hond is een populaire ster op de Franse televisie. Hij wordt echter jaloers wanneer zijn bazinnetje trouwt met Terry Williams. Cognac doet dan ook zijn best om het prille huwelijksleven van Terry en Giselle zoveel mogelijk te verstoren.
Wild Angels, The (1966) Wild Angels, The (1966)
Blues is de leider van een bende Hell's Angels die na een aanvaring met de politie zonder motor komt te zitten. Hij besluit een motor van een agent te stelen, maar wordt neergeschoten en belandt in het ziekenhuis. Zijn bendeleden stellen alles in het werk om de gewonde Blues uit de handen van de politie te houden.
Wild at Heart (1990) Wild at Heart (1990)
Sailor (Nicolas Cage) wordt ontslagen uit de gevangenis en wil met zijn vriendin (Laura Dern) naar Californië. Haar moeder is hier fel op tegen en stuurt een huurmoordenaar achter hen aan om Sailor uit de weg te ruimen. Niet alleen omdat hij haar dochter van haar afneemt, maar ook en vooral omdat Sailor meer weet over iets wat in het verleden is gebeurd.
Wild Beasts - Belve Feroci (1984) Wild Beasts - Belve Feroci (1984)
Als de watervooraad van een grote dierentuin wordt besmet met de drug PCP, worden de dieren gek en breken los. Eenmaal los zorgen de dieren voor een chaos in de stad doordat ze mensen aanvallen en opeten. De arts van de dierentuin, zijn vriendin en een politie agent proberen een manier te vinden om de dieren onder controle te krijgen en ze te stoppen voordat ze de hele stad uitmoorden.
Wild Bill (1995) Wild Bill (1995)
Wild Bill Hickock, een legende in het Wilde Westen, wordt achterna gezeten door zijn reputatie en zijn verleden. De jonge Jack McCall volgt in zijn spoor. Hij beschuldigt Bill van het in de steek later van zijn moeder. McCall heeft gezworen om Bill te vermoorden.
Wild Blue Yonder, The (2005) Wild Blue Yonder, The (2005)
Een groep astronauten cirkelt rond de aarde in een ruimteschip, maar kan niet terugkeren omdat onze planeet onbewoonbaar is geworden. De bemanning van het ruimteschip moet een meer gastvrije plaats in de ruimte zien te vinden, en laat een sonde los vanuit hun laadruim, Galileo.
Wild Blue, Notes à Quelques Voix (2000) Wild Blue, Notes à Quelques Voix (2000)
Deze documentaire gaat over de tegenstelling tussen het goede en kwade in de mens. Er zijn uitsluitend stemmen van vrouwen te horen. Deze stemmen uit verschillende landen vertellen in hun eigen taal over de moorden en martelingen in hun eigen land. Zo zijn er o.a. beelden van meester-drummers uit Burundi waarbij we een vrouw schijnbaar kalm horen vertellen over aantallen van lichamen in massagraven.
Wild Boys of the Road (1933) Wild Boys of the Road (1933)
Drie jongens doorkruisen het land op zoek naar werk, maar merken dat ze alleen als criminelen kunnen overleven.
Wild Bunch, The (1969) Wild Bunch, The (1969)
Pike Bishop is de leider van een groep wat oudere outlaws die nog een keer een bank willen overvallen om zo met pensioen te kunnen gaan. Wanneer deze overval mislukt worden ze gedwongen naar Mexico uit te wijken terwijl ze achtervolgd worden door hun ex-partner Deke Thornton. Daar aangekomen plannen ze een beroving op een trein om alsnog te kunnen stoppen.
Wild Cactus (1993) Wild Cactus (1993)
Het huwelijk van Philip en Alex zit in een neerwaartse spiraal. Philip is een professor, gespecialiseerd in woestijnplanten. Hij krijgt van zijn baas een belangrijke opdracht toegewezen, waarvoor hij gedurende zes weken onderzoek mag doen in een vakantiehuis in Arizona. Alex hoopt dat het verblijf in de woestijn hun relatie weer nieuw leven zal inblazen. Niet ver bij hen vandaan wordt Randall Miller op vrije voeten gesteld. Deze zeer gevaarlijke man is uit op wraak en gaat daarbij niets of niemand uit de weg. Hij begint zijn weg door de woestijn om zijn prooi te vinden en pikt onderweg Maggie op. Wanneer de paden van Philip en Alex die van Randall en Maggie kruisen, lijkt in eerste instantie een leuke vriendschap te ontstaan.
Wild Card (2003) Wild Card (2003)
In een metrostation wordt het lichaam gevonden van een slachtoffer van een moord. Detectives Oh Yeong-dal en Bang Je-su moeten de zaak onderzoeken. Terwijl ze met behulp van de lokale onderwereld met hun onderzoek bezig zijn, vindt er een vergelijkbare moord plaats. Hevig gefrustreerd, omdat ze nog geen enkele aanwijzing gevonden hebben, proberen ze geforceerd de dader te vinden.
Wild Card, The (2004) Wild Card, The (2004)
Een jonge mooie vrouw, die haar rijke oudere echtgenoot bedriegt in Las Vegas, wordt ontvoerd door vier misdadigers die losgeld willen. Maar er is een verrader in hun midden. Overspel, verraad, ontvoering en moord leiden tot grote problemen en niemand is uiteindelijk onschuldig.
Wild Child (2008) Wild Child (2008)
Poppy (Emma Roberts) is een rebelse meid uit Malibu. Haar vader is haar gedrag zat en stuurt haar naar een strenge Engelse kostschool.
Wild Country (2005) Wild Country (2005)
Zes weken nadat de 16 jarige Kelly Ann onder dwang haar baby heeft moeten afstaan, besluit ze met een groep jongeren op een nachtelijke trektocht te gaan langs de Schotse Hoogvlakten. Lee, Kelly Ann's ex-vriendje, komt ook ongevraagd opdagen om te pogen hun relatie nieuw leven in te blazen. De dingen verlopen niet zoals gepland wanneer Kelly Ann en Lee een achtergelaten baby vinden in de ruïne van een oud kasteel.
Wild Country, The (1971) Wild Country, The (1971)
Jim Tanner en zijn gezin hebben de grote stad achter zich gelaten en hun intrek genomen in een vervallen ranch op braakliggend terrein. Ze hebben het zwaar te verduren; vooral van rancher Ab Cross. Deze steekt niet alleen hun ranch in brand; maar probeert ook nog eens Jim te vermoorden. Virgil; Jims oudste zoon; kan dit gelukkig voorkomen door Ab neer te schieten en vanaf dat moment breken er betere tijden aan.
Wild Gals of the Naked West (1962) Wild Gals of the Naked West (1962)
Een oude man vindt het maar saai in het wilde westen en besluit om vele rondborstige dames uit te nodigen.
Wild Geese II (1985) Wild Geese II (1985)
Een huurling en zijn mannen wordt gevraagd Rudolf Hess uit de Spandau-gevangenis te bevrijden.
Wild Geese, The (1978) Wild Geese, The (1978)
Kolonel Allen Faulkner is de leider van een groep huurlingen die een ontvoerde Afrikaanse politicus willen bevrijden.
Wild Grizzly (1999) Wild Grizzly (1999)
Een grizzlybeer ontsnapt uit een wildpark en trekt een spoor van vernieling door het bergdorpje Pine Lake. De zestienjarige Josh wordt ervan beschuldigd de beer te hebben vrijgelaten. Hij gaat achter de beer aan om te ontdekken wat de reden is voor diens agressiviteit.
Wild Guitar (1962) Wild Guitar (1962)
Met slechts een goedkope gitaar en een koffer rijdt Bud Eagle op zijn motor Hollywood binnen. Als hij naar een tv-opname gaat en één van de artiesten ziek wordt springt Bud op het podium en neemt zijn plaats in. Het publiek gaat reeds na een paar momenten uit hun dak en Bud is direct een ster. De grootste manager van Hollywood, Mike McCauley, neemt hem onder zijn vleugels en belooft hem fortuin en roem. Hij bedelft hem met geschenken en vrouwen maar uiteindelijk besteelt hij hem van alles. Maar Bud en zijn vriendin Vicky smeden een plan om wraak te nemen.
Wild Guys, The (2004) Wild Guys, The (2004)
Vier vrienden van middelbare leeftijd, Randall, Andy, Stewart en Robin uit de stad besluiten samen een weekend als 'mannen onder elkaar' door te brengen in de bossen. Hun gids is Stewart, die zelf niet goed weet waar ze heen moeten en al snel zijn de vier hopeloos verdwaald.
Wild Gypsies (1969) Wild Gypsies (1969)
Een reizende groep zigeuners wordt bedreigd door een man die zij uit hun groep hebben gestoten. De wraakzuchtige man verkracht en vermoordt de vrouwen uit de groep. Het is aan de leider om hem te stoppen.
Wild Heart, The (1952) Wild Heart, The (1952)
Een meisje gaat in op het aanzoek van de plaatselijke predikant om met haar te trouwen en komt terecht in kringen met omgangsvormen waar ze nauwelijks iets van begrijpt. Vervolgens wordt ze echter verliefd op de plaatselijke charmeur.
Wild Hearts Can't Be Broken (1991) Wild Hearts Can't Be Broken (1991)
De opstandige Sonora Webster (Anwar) loopt weg van het pleeggezin waar ze verblijft. Ze start een glansrijke carriere als stuntduikster bij een rondreizend circus.
Wild Hogs (2007) Wild Hogs (2007)
Een groep vrienden van middelbare leeftijd met een doorsnee leventje brengt hun vrije tijd door met het rijden op hun stoere 'bikes' en het zich identificeren met de wereld van de échte motorrijders. Wanneer ze op een reisje per motor in New Mexico belanden en het daar aan de stok krijgen met de bende Del Fuegos, wordt het opeens allemaal een stuk minder leuk.
Wild Horse (1931) Wild Horse (1931)
Ben Hall biedt 1000 dollar voor het wilde paard Devil Horse dat gevangen genomen werd door Jim Wright en Skeeter. Als Jim weg is wordt Skeeter vermoord door Gil Davis die het paard meeneemt. De sheriff arresteert Jim voor de moord op Skeeter, maar zonder dat er iemand weet van heeft was er een getuige van de misdaad, een andere outlaw….
Wild Horse Hank (1979) Wild Horse Hank (1979)
Een jong meisje, Hank Bradford, probeert een groep wilde paarden te redden uit de handen van stropers die de paarden willen slachten voor hondenvoer.
Wild Horse Phantom (1944) Wild Horse Phantom (1944)
Billy Carson overtuigt de gouverneur om Dagget en zijn bende te laten ontsnappen uit de gevangenis, in de hoop dat zij hem naar het geld zullen leiden dat ze uit een bank gestolen hebben. Billy en Fuzzy volgen de bende naar een oude mijn, maar het lijkt erop dat Billy’s plan zal falen als Daggett zich niet meer kan herinneren waar het geld verstopt is.
Wild in the Country (1961) Wild in the Country (1961)
Na een vechtpartij moet Glenn van het gerecht bij zijn oom Rolfe gaan werken en één keer per week op bezoek gaan bij maatschappelijk werkster Irene. Glenn heeft hier geen problemen mee en wordt verliefd op zijn jeugdvriendin Betty Lee, maar ook Noreen, de dochter van Rolfe, is erg geïnteresseerd in hem, evenals Irene.
Wild in the Sky (1972) Wild in the Sky (1972)
Een groep anti-oorlog guerilla's kaapt een atoombom en een B-52 om Fort Knox op te blazen. Dit doen ze als protest tegen de gevestigde orde.
Wild in the Streets (1968) Wild in the Streets (1968)
Max Frost is een 24-jaar oude rockster, die samenspant met een politicus in Californië om zo de stemmen van de jeugd te verwerven. Hij bezorgt één van zijn groupies zelfs een plekje in de Senaat en doet er alles aan om de wettelijke stemgerechtigde leeftijd te verlagen.
Wild Iris (2001) Wild Iris (2001)
Na de laffe zelfmoord van haar man Ronnie, hebben 'wilde' Iris (Laura Linney) en haar zoon geen andere keus dan in te trekken bij haar kritische en dominante moeder Minnie (Gena Rowlands), die Iris de schuld geeft van Ronnie's dood. 8 Jaar later woont Iris er nog steeds en maakt ze trouwjurken voor zwangere tieners voor in haar moeders winkel. Daarnaast neemt ze toevlucht in de wodka en leeft ze voortdurend met haar gedachten bij bruiloften en daarmee ook haar eigen stukgelopen huwelijk. Haar zoon Lonnie is ondertussen uitgegroeid tot een eenzame en verlegen tiener. Hj probeert de ruzies tussen moeder en oma uit de weg te gaan door zich in zijn eigen wereld van cowboy-films en romans terug te trekken. Zo hoopt hij de dood van zijn vader te begrijpen. Als plots een tweede tragische gebeurtenis staat te gebeuren, wordt het tijd dat Iris kiest: doorgaan met haar leven of weer vervallen in de ellende…
Wild Is the Wind (1957) Wild Is the Wind (1957)
De vader van de familie heeft genoeg van de eenzaamheid die ontstaan is door het overlijden van zijn vrouw en laat haar zus overkomen uit Italië om zijn tweede vrouw te worden. Door rouw en familiegelijkenis is hij echter niet in staat zijn dode vrouw van zijn levende te onderscheiden.
Wild Life (1997) Wild Life (1997)
Een ex-boxer raakt verwikkeld in een chantage affaire. Zelf heeft hij geen flauw idee wat hem overkomt, wanneer hij terechtkomt in een bendeoorlog en hij achterna gezeten wordt door een dief. Dan blijkt ook de dochter van een van de yakuzabazen hem naar het leven te staan.
Wild Life, The (1984) Wild Life, The (1984)
Vier vrienden staan op de rand van de volwassenheid en moeten zo langzamerhand belangrijke keuzes gaan maken. Helaas lukt dat nog niet al te best, en vooral Bill ontdekt dat alleen wonen moeilijker is dan hij had gedacht. Ook het wilde duo Tom en Jim komt in moeilijkheden, en Anita wordt verliefd op een oudere man.
Wild Man Blues (1997) Wild Man Blues (1997)
Woody Allen kennen we allemaal als eigenzinnig filmregisseur. Deze documentaire over hem laat echter een andere kant van hem zien: die van jazzliefhebber en muzikant, die gevolgd wordt tijdens een toernee met zijn band.
Wild Man of the Navidad, The (2007) Wild Man of the Navidad, The (2007)
Het verhaal dat gebaseerd is op de dagboeken van Texaan Dale S. Rogers (Justin Meeks), over een afschuwelijk en mysterieus beest dat in de bossen van Texas zou rondspoken. Het wezen, waarvan niemand weet wat het is en hoe het er is gekomen, heeft vele jaren de bewoners van Texas in angst laten leven en heeft in de loop der jaren al vele slachtoffers weten te maken.
Wild North, The (1952) Wild North, The (1952)
Zwerver Jules Vincent helpt in de saloon van een klein plaatsje in het noorden van Canada een jonge indiaanse, die wordt lastiggevallen door een zekere Brody. Als Brody's lijk gevonden wordt, valt de verdenking op Vincent. Deze laat zich vervolgens gemakkelijk oppakken door de Canadese politieagent Pedley, die daarmee echter nog niet klaar is.
Wild One, The (1953) Wild One, The (1953)
De Black Rebels, een motorbende, valt in een stadje de plaatselijke bar binnen. Johnny heeft namelijk een oogje op de dochter van de eigenaar, maar als deze niets wil van hem weten begint de bende het dorp te terroriseren.
Wild op Klassiek (2007) Wild op Klassiek (2007)
Het Ricciotti Ensemble is een symfonieorkest van veertig jonge musici. Zij treden op voor publiek dat normaal gesproken niet met live klassieke muziek in aanraking komt; ze spelen in gevangenissen, voor daklozen, in asielzoekerscentra of gewoon op straat, op een plein of in een plantsoen. Op tournee geeft het orkest vier of vijf optredens per dag. Over de ontmoetingen tussen twee werelden. De wereld van jonge veelbelovende klassiek geschoolde musici vol idealisme en talent en de dagelijkse werkelijkheid van een aantal bezoekers van de concerten, voor wie het leven minder kansrijk verloopt.
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 -11- 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34
  © 2007-2011 AllMy.nl
Welkom gast!
Inloggen | Aanmelden
[x]
Inloggen


Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Aanmelden
[x]
Uitloggen


Je bent al uitgelogd!