Zoek op tag | Films | Mijn Films | Verlanglijst | Films gezien | Uitgeleende films | Favorieten
   0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
  1 2 3 -4- 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
Zoeken:
Namibia: The Struggle for Liberation (2007) Namibia: The Struggle for Liberation (2007)
Deze film vertelt het verhaal van Sam Nujoma, de eerste president van Namibië. De film traceert de politieke bewustwording van het land en het gevecht tegen de Zuid-Afrikaanse bezetter. Eerder dan een geschiedenis van het gewelddadig conflict te presenteren in de stijl van een documentaire, brengt de film bestaande en samengestelde personages om de ziel en de opofferingen van de strijd die in 1990 leidde tot de onafhankelijkheid.
Namu, the Killer Whale (1966) Namu, the Killer Whale (1966)
De Amerikaanse bioloog Donner (Lansing) doet al 15 jaar onderzoek naar walvissen. Om het gedrag van deze dieren beter te kunnen bestuderen, vangt hij een orka in een baai van de Stille Oceaan. In de ogen van de vissers is de 'killer'-walvis een dier dat gedood moet worden.
Namus (1926) Namus (1926)
De jonge geliefden Seyran en Susan, die door hun ouders uitgehuwelijkt worden, ontmoeten elkaar 's nachts al ruim voor de huwelijksnacht. Aangezien dit verboden is volgens traditionele gebruiken, besluit de vader van Susan dat zij uitgehuwelijkt wordt aan een andere man; ondanks de echte liefde tussen Seyran en Susan.
Namus Düsmani (1986) Namus Düsmani (1986)
Als twee onschuldige café-eigenaren de dochter van een beruchte mafiabaas kidnappen groeien ze uit tot plaatselijke beroemdheden. Dit brengt natuurlijk enige problemen met zich mee.
Namus ve Silah (1971) Namus ve Silah (1971)
Ilyas is een jonge man die voor een transportbedrijf werkt. Hij ontmoet de mooie Aysel en de twee worden op slag verliefd op elkaar en zijn van plan om te trouwen. Maar er zijn problemen op komst en Ilyas zal zijn vrouw tegen enkele kwaadwilligen moeten beschermen.
Namuslu (1985) Namuslu (1985)
Ali Rıza (Şener Şen) is betaalmeester van beroep. Hij is eerlijk als goud: oprechter dan hem kun je ze niet krijgen. Daarom is hij ook dikwijls het mikpunt van spot voor familie, vrienden en collega's. Wanneer hij echter op een dag bestolen wordt met een groot geldbedrag van zijn firma op zak, lukt het hem maar niet zijn omgeving ervan te overtuigen dat hij niet zélf het geld heeft verstopt. Hij wordt zelfs als een held ontvangen door iedereen die voorheen de spot met hem dreef en nu een graantje probeert mee te pikken. Als Ali Rıza merkt dat de mensen de waarheid maar niet willen zien, besluit hij het spelletje mee te spelen. De oude, oprechte Ali Rıza is voortaan dood voor hem.
Nan Bei Shao Lin (1986) Nan Bei Shao Lin (1986)
Zhi Ming wordt door de noordelijke Shaolintempel aangewezen om een despotische heerser te liquideren tijdens een groots evenement. Twee andere monniken van de zuidelijke tempel krijgen dezelfde opdracht, maar alle drie falen zij in het liquideren van de heerser en slaan op de vlucht. Tijdens deze vlucht blijkt één van de zuidelijke monniken een vrouw te zijn, en wel een vrouw die met Zhi Ming moet gaan trouwen.
Nan Bei Shi Wang (1981) Nan Bei Shi Wang (1981)
Een naïeve politie-officier (Lo Meng) die veel te eerlijk is voor zijn eigen bestwil wordt door zijn corrupte meerderen ontslagen. Een lokale oplichter (Yue Wong), betrekt hem bij zijn plannetjes om zijn baas op slinkse wijze geld te ontfutselen. Op zoek naar het grote geld beginnen ze samen een vechtschool waarbij ze andere scholen uitdagen om zodoende aan meer studenten, en dus geld, te komen. In hun onwetendheid raken ze betrokken bij een gevaarlijk spel tussen de Hemel en Aarde beweging, wiens doel het is de Ming dynastie opnieuw op de troon te krijgen. In de hoofdprijs van de jaarlijkse Leeuwendans is een lijst verborgen met daarin alle namen van de rebellen. Er wordt dan ook fel gestreden waarbij niets en niemand ontzien wordt.
Nan Bei Zui Quan (1979) Nan Bei Zui Quan (1979)
Sammy the Seed komt erachter dat hij een zoon heeft, Foggy. Hij probeert Foggy te trainen maar dat wil niet lukken. Dan wordt hij getraind door zijn oom in de Drunken Fist stijl als hij het moet opnemen tegen Rubber Legs, een rivaal van zijn vader. Rubber Legs is een meester in de Drunken Fist stijl en hij combineert deze met de Mantis Fist om een dodelijke stijl te creeren.
Nan Er Ben Se (2007) Nan Er Ben Se (2007)
Tien Yen Seng en zijn aanhangers beroven een beveiligingsbedrijf met behulp van explosieve apparatuur en het resultaat? Enorme explosies en veel doden. Ze vluchten met 100,000 Hongkongse dollars en schijnbaar is er geen spoor van terug te vinden. Zes maanden later houden agent Fong en zijn teamgenoten een verdachte wagen aan, die tevens bruut wordt aangevallen door Tien en zijn aanhangers. Oftewel Tien is terug gekeerd naar Hongkong, alleen met welk doel?
Nan Quan Bei Tui (1976) Nan Quan Bei Tui (1976)
De twee rivaliserende Kung-Fu-meesters, Sheng uit het zuiden en Shao uit het noorden, hebben in de 'Silver Fox' een gemeenschappelijke vijand. Hij heeft namelijk de ouders van Shao vermoord en het paleis van Sheng beroofd van zijn waardevolle spullen. Wanneer Shao en en Sheng beide afzonderlijk falen in het verslaan van 'Silver Fox', besluiten ze samen te gaan werken.
Nan Quan Bei Tui Dou Jin Hu (1977) Nan Quan Bei Tui Dou Jin Hu (1977)
In dit vervolg op de film "Silver Fox Rivals"/"Secret Rivals" wil de broer van 'Silver Fox' wraak nemen op de moordenaar van zijn broer. Tevens wil hij de geheime schat opsporen met behulp van de "Achtste Diagram". Twee jonge helden moeten hem zien te stoppen.
Nan Shao Lin yu Bei Shao Lin (1978) Nan Shao Lin yu Bei Shao Lin (1978)
Een gemene generaal heeft een plan gesmeden om Noord Shaolin en Zuid Shaolin tegen elkaar op te hitsen, zodat hij uiteindelijk alle macht krijgt. Nu is de taak van de Shaolin-mannen, om deze list te doorzien.
Nan Yang Shi Da Xie Shu (1995) Nan Yang Shi Da Xie Shu (1995)
Wanneer een stel vakantiegangers in Taiwan een machtige tovenaar beledigt en naar Hong Kong terugkeert, slaat de dood genadeloos, bizar en smerig toe.
Nan Yang Tang Ren Jie (1977) Nan Yang Tang Ren Jie (1977)
Kung fu-leerling Cheng wordt naar Maleisië gestuurd om het verschil tussen goed en slecht ter herontdekken. Hij besluit echter toe te treden tot een militaristische groepering die het opneemt tegen 'de patriotten'. Een groep medeleerlingen besluit Cheng in Maleisië te gaan zoeken.
Nana (1926) Nana (1926)
De mooie Nana (Catherine Hessling) verdient haar geld als prostituee en zangeres in Parijs. Ze kan niet zingen en ook niet toneelspelen, maar elke voorstelling van haar in een klein, obscuur theater is altijd uitverkocht. De macht die ze over mannen heeft, weet ze genadeloos uit te buiten. Deze femme fatale heeft klanten tot in de hoogste kringen, en ieder van hen die op haar verliefd wordt, is verloren.
Nana (1955) Nana (1955)
Nana is een vedette in de wereld van de Variété, maar door haar uitdagende houding gooit zij de Parijse mondaine wereld overhoop. De bankier Steiner heeft voor haar zijn vriendin, de zangeres Rose Mignon, in de steek gelaten en heeft zelfs een fortuin aan haar verspild. Nana breekt evenwel met hem en wordt de minnares van Graaf Muffat, kamerheer van Keizer Napoléon III. De graaf is nooit meer thuis en zijn eigen vrouw gaat van hem weg. Maar dan heeft Nana alweer een nieuwe liefde: de hertog Vandeuvre, die al het mogelijke doet opdat Nana de graaf Muffat zou vergeten. Nana krijgt echter steeds meer schrik van de gevolgen van de hartstochten die ze doet oplaaien en besluit Parijs te verlaten.
Nana (2001) Nana (2001)
Nana wordt verkracht, wordt zwanger en besluit het kind te houden. De rector van haar school ziet liever dat ze het kind niet houdt en zorgt ervoor dat het van haar afgenomen wordt. Nana doet er nu alles aan om haar kind terug te krijgen.
Nana (2005) Nana (2005)
Twee meisjes ontmoeten elkaar toevallig in de trein. Ze heten beiden Nana, maar hebben een totaal verschillend karakter. De ene Nana is lief en onschuldig, de andere is een rockster in hart en nieren. Toch klikt het tussen beiden, en samen ontdekken ze allebei een nieuwe wereld.
Nana 2 (2006) Nana 2 (2006)
In dit vervolg op Nana is Hachi zwanger, alleen is het kind niet van haar vriend Nobu, maar van Tranpests bassist Takumi. De relatie tussen beide Nana's verslechtert en dreigt uit elkaar te vallen.
Nanas, Les (1984) Nanas, Les (1984)
De relatie van Christine (Pisier) loopt stuk als ze erachter komt dat haar vriend nog een relatie heeft. Naast dit verhaal wordt het leven van nog twee vrouwen binnen en buiten hun huwelijk gevolgd. De mannen zelf blijven buiten beeld.
Nancherrow (1999) Nancherrow (1999)
Centraal staat de rijke Britse familie van Diana Carey-Lewis (Lumley), die vanaf het einde van de Tweede Wereldoorlog tot de jaren '50 gevolgd wordt.
Nancy & Frank - A Manhattan Love Story (2002) Nancy & Frank - A Manhattan Love Story (2002)
Nancy Ferencz (Frances Anderson) komt oorspronkelijk uit Hongarije maar woont al jarenlang in de V.S. Ze studeert aan de universiteit van New York en ze is volledig geïntegreerd in het Amerikaanse leven. Ze krijgt de kans om wilde dieren te gaan beschermen in Afrika, en daar ontmoet ze Frank (Hardy Krüger Jr.), een Duits zakenman. Ze besluiten om samen naar Manhattan te gaan om daar samen gelukkig te worden.
Nancy Drew (2007) Nancy Drew (2007)
De jonge tiener Nancy Drew heeft als grote hobby detective spelen. Als ze met haar vader mee gaat naar op zakenreis naar Los Angeles raakt ze verwikkelt in een moordzaak met een acteur. Nancy Drew zet alles op alles om dit raadsel op te lossen.
Nancy Goes to Rio (1950) Nancy Goes to Rio (1950)
Frances Elliott is een populaire Broadway-ster die naar Rio reist voordat haar nieuwe productie zal beginnen. Zonder dat ze het weet wordt haar dochter Nancy ingehuurd om in haar moeders show te spelen. Alsof dat nog niet genoeg is strijden beide dames ook nog eens om dezelfde man.
Naneun Nareul Pagoehal Gwolliga Itda (2003) Naneun Nareul Pagoehal Gwolliga Itda (2003)
S. is een schrijver, die daarnaast mensen helpt bij het plegen van zelfmoord. Wanneer een jonge barvrouw zelfmoord pleegt, gaat haar vriend, een taxichauffeur, op onderzoek uit om erachter te komen waar het fout is gegaan. Hierdoor komt hij op het spoor van S. Hij begint te vermoeden dat S. zijn vriendin heeft geholpen bij haar zelfmoord.
Nang Nak (1999) Nang Nak (1999)
Nang Nak is de liefdevolle en loyale echtgenote van Mak, die op een dag door het leger wordt opgeroepen om te gaan vechten. Een tijd later keert Mak met een oorlogstrauma terug naar Nang Nak, die inmiddels is bevallen van een baby. Met z'n drieën leiden ze vervolgens een gelukkig leven, totdat enkele dorpelingen Mak benaderen en vertellen dat er iets met Nang Nak is gebeurd in de tijd dat hij weg was.
Nangman Jagaek (2003) Nangman Jagaek (2003)
Als een incompetente groep huurlingen tijdens een opdracht strandt in een tempel, verstoren ze de hemelvaart van een groep nymfen. Om nog te kunnen stijgen naar de hemel, moeten nu de moorden op de nymfen gewreekt worden. Als ze verborgen kennis over de zwaardkunst ontvangen van de nymfen, trekken de huurlingen ten strijde tegen de Chinese moordenaars.
Nanguo Zaijan, Nanguo (1996) Nanguo Zaijan, Nanguo (1996)
Het verhaal gaat over de lotgevallen van een aantal gangsters en hun vriendinnen. Kao is het centrale personage. Samen met zijn beste vriend, de explosieve, gefrustreerde Flathead en diens vriendin Pretzel, beide exponenten van de Taiwanese generation-X, verzint hij plannen om snel en gemakkelijk rijk te worden. Zo openen ze een goktent in de bergen, maar dat gaat al snel mis, net als hun bemoeienissen met een amusementshal op het vasteland. Een ingewikkeld opzetje rond varkens, grond en overheid levert inderdaad geld op, maar wanneer Flathead oude leningen wil innen, wordt hij afgetuigd.
Naniwa Erejî (1936) Naniwa Erejî (1936)
Ayako Murai wordt de maîtresse van haar baas om de schulden van haar vader af te lossen. Ook stuurt ze geld naar haar broer Hiroshi opdat hij kan studeren, maar dat geld wordt door haar vader onderschept. Als ze vervolgens een list bedenkt om Yoshizo Fujino geld afhandig te maken, wat haar in staat zou stellen met haar vriend te trouwen, schakelt Fujino de politie in.
Naniwa no koi no Monogatari (1959) Naniwa no koi no Monogatari (1959)
Chubei Kameya (Kinnosuke Nakamura), de adoptiefzoon van een bode uit Osaka, wordt verliefd op Umegawa (Ineko Arime), een prostituee. Als hij ontdekt dat ze door een klant gekocht dreigt te worden, steelt hij geld van zijn werkgever om haar vrij te kopen.
Naniwa Yuukyôden (1995) Naniwa Yuukyôden (1995)
Makoto en Eiji, twee straatjongeren, zitten zonder geld. Ze besluiten om op zoek te gaan naar een job en het geluk lijkt aan hun kant. Ze krijgen een baan aangeboden met een aanzienlijk salaris, waar geen kennis voor vereist is. Zonder het te weten worden ze zo ingelijfd in de lokale yakuza.
Nanking (2007) Nanking (2007)
Verhaal over de waargebeurde gebeurtenissen in 1937 in het Chinese Nanking, waar een invasie door de Japanners plaatsvond. Hun soldaten vermoordden 200.000 mensen en verkrachtten er tienduizenden. Tussen alle chaos en ellende wistten enkele Westerse lieden samen honderdduizenden mensen te redden in een vlaag van heroïek. Een verhaal over hoe individuen de geschiedenis kunnen maken.
Nankyoku Monogatari (1983) Nankyoku Monogatari (1983)
Twee Japanse wetenschappers op Antarctica moeten halsoverkop hun studiegebied Antarctica verlaten en zijn verplicht hun trouwe sledehonden achter te laten. De honden worden aan hun lot overgelaten en proberen zich te redden ...
Nanny Diaries, The (2007) Nanny Diaries, The (2007)
Annie is net afgestuurd en krijgt de kans om bij een groot bedrijf te werken en succesvol te worden, maar voor ze er aan begint krijgt ze twijfels of ze dit wel wil. Tijdens een worsteling met zichzelf over wie ze wil worden krijgt ze, door een misverstand, het aanbod om als nanny te gaan werken bij een rijk gezin. Al snel ontdekt ze dat het zoontje geen aandacht krijgt van zijn ouders en daarom zijn woede op de buitenwereld afreageert. De moeder is te druk met haar rijke leventje om de problemen in haar leven onder ogen te zien en de vader is nooit thuis en zondert zich af van zijn gezin. Wanneer Annie, die door het misverstand alleen Nanny genoemd wordt, een band begint te krijgen met het jongetje, moet ze haar privé-leven opzij zetten om dat van hem op de rails te krijgen.
Nanny McPhee (2005) Nanny McPhee (2005)
Nanny McPhee (Emma Thompson) wordt ingehuurd om toezicht te houden op de zeven kinderen van meneer Brown. De kinderen hebben het niet zo op gouvernantes en hebben een reputatie hen snel weer de deur uit te werken. Nanny McPhee gebruikt echter magie om de kinderen het nodige bij te brengen..
Nanny, The (1965) Nanny, The (1965)
Joey Fane wordt ervan beschuldigd zijn zusje te hebben vermoord en wordt naar een verbeteringsgesticht gestuurd. Hij weet dat de babysitter de schuldige is, maar niemand wil hem geloven.
Nanook of the North (1922) Nanook of the North (1922)
Een jaar uit het leven van de Inuit Nanook en zijn gezin. Nanook jaagt, vist, handelt en verhuist met amper hulp van technologie.
Nanu, Sie Kennen Korff Noch Nicht? (1938) Nanu, Sie Kennen Korff Noch Nicht? (1938)
Dufour en Morton, twee schurken, voelen zich bedreigd door de openbaringen van Niels Korff, een populaire schrijver van misdaadromans. In diens nieuwste roman beschrijft hij hun schanddaden en belooft hij nog meer onthullingen te zullen doen. Reden genoeg voor de twee boeven om Korff voorgoed het zwijgen op te leggen.
Não por Acaso (2007) Não por Acaso (2007)
Enio is een ingenieur in Sao Paulo die aan een groot controlebord werkt dat de stoplichten en verkeersdruk reguleert. Zijn persoonlijke leven is een klein drama en als klap op de vuurpijl informeert zijn ex Monica dat hun dochter Bia die hem nauwelijks kent hem wil ontmoeten. Tijdens een groot verkeersongeluk, dat Enio onderzoekt, blijken Monica en haar nieuwe echtgenoot gestorven. De film verschuift naar diverse andere personen die in de buurt wonen en wiens levens mede beinvloed zijn door hetzelfde Sao Paulo.
Naomi & Wynonna: Love Can Build a Bridge (1995) Naomi & Wynonna: Love Can Build a Bridge (1995)
Deze film, gebaseerd op ware gebeurtenissen, vertelt het verhaal van moeder en dochter Judd, bekend als het Country-duo 'The Judds'. De relatie tussen de twee, en hun strijd om door te breken in de muziekindustrie komen aan bod.
Naples au Baiser de Feu (1938) Naples au Baiser de Feu (1938)
Mario is een zanger in een Italiaans restaurant. Een avonturierster verleidt hem zodat hij zijn verloofde Assunta in de steek laat op de dag van de bruiloft. Maar het duurt niet lang vooraleer hij begint te beseffen dat hij een zware fout gemaakt heeft.
Napló Apámnak, Anyámnak (1990) Napló Apámnak, Anyámnak (1990)
Teruggekomen van de fimacademie in Moskou ervaart de jonge vrouw Juli (Zsuzsa Czinkóczi) hoe tijdens de Hongaarse Opstand van 1956, haar vriend na zijn arrestatie wordt gedood door de 'rechtsorde'. Zijn ouders, op zoek naar zijn graf, worden door de politie dwars gezeten door middel van mishandeling.
Napló Gyermekeimnek (1984) Napló Gyermekeimnek (1984)
Het weesmeisje Juli (Zsuzsa Czinkóczi) keert in 1945 terug uit de Russische ballingschap naar Boedapest, waar zij onder bescherming komt te staan van een zonder veel scrupules aan de socialistische opbouw werkende gevangenisdirectrice Magda (Anna Polony). Er ontwikkelt zich een machtstrijd op psychologisch en politiek niveau tussen Juli en Magda.
Napló Szerelmeimnek (1987) Napló Szerelmeimnek (1987)
In het begin van de jaren vijftig is Juli (Ágnes Csere) langzamerhand aan het volwassen worden. Ze denkt veel na over haar toekomst en haar grootste wens is om regisseur te worden en de politieke ontwikkelingen in Hongarije te filmen. Helaas hebben haar ouders hele andere ideeën over Juli's toekomst.
NaPolA (2004) NaPolA (2004)
De Nationaal-Politieke Academies (kortweg NaPolA) waren in nazi-Duitsland dé scholen waar de toekomstige elite werd opgeleid. Slechts de allerbesten werden toegelaten en eenmaal binnen, was er geen verschil wat betreft rang of stand: iedereen kreeg er gelijke kansen en was voorbestemd om gouverneur te worden in Washington, Parijs, Moskou of eender welke stad die ingepalmd zou worden in het duizendjarige Rijk. Dat gold ook voor de jonge Friedrich, een arbeiderszoon die door de bokscoach van één van die scholen opgemerkt wordt als een groot bokstalent, die de school mogelijk naar een overwinning zou kunnen brengen in de jaarlijkse bokscompetitie tussen de scholen onderling. Hij slaagt voor de ingangsproef en vervalst de handtekening van zijn vader (die niets van de nazi-praktijken moet hebben) om naar de school te gaan.
Napoléon (1927) Napoléon (1927)
Biografie over Napoleon Bonaparte, vanaf de schooldagen in zijn jeugd, langs de Franse revolutie, tot aan de triomfantelijke invasie van Italië in 1797.
Napoleon (1995) Napoleon (1995)
Napoleon is een hond die in Sydney, Australië woont. Als hij op een dag in een mand springt waar een aantal met helium gevulde ballonnen aan bevestigd zijn, vliegt hij weg. Hij strandt op een eiland in de buurt waar hij bevriend raakt met een papegaai, die hem leert te overleven op het eiland.
Napoléon (2002) Napoléon (2002)
Serie over het leven van Napoleon, die hier wordt afgebeeld als een man van vlees en bloed, een soldaat, politicus en idealist tegelijk. Hij plaatste zichzelf boven andere mensen en transfomeerde zichzelf in een mythe. De kijker ziet hoe hij omging met macht, vrouwen en zijn veeleisende Corsicaanse familie.
Napoleon and Josephine: A Love Story (1987) Napoleon and Josephine: A Love Story (1987)
Deze miniserie vertelt het verhaal van Josephine de Beauharnais, een Creoolse weduwe die onstnapte aan de gruwelen van de Franse revolutie. Ze verloor echter wel haar man onder de guillotine. In de jaren na de revolutie komt ze de "kleine" generaal Bonaparte tegen. Napoleon Bonaparte trouwt kort daarop met Josephine. Met het groeien van zijn rijk, groeit het aanzien van het keizerlijk echtpaar. Alleen zijn de plichten die daarbij komen kijken niet goed voor hun huwelijk.
Napoleon and Samantha (1972) Napoleon and Samantha (1972)
De kinderen Samantha en Napoleon trekken met hun leeuw de wildernis in als Napoleon's opa overlijdt. Ze gaan op zoek naar Danny, een vrijbuiter die voor de jongen als vaderfiguur is gaan fungeren.
Napoleon Dynamite (2004) Napoleon Dynamite (2004)
Napoleon Dynamite is een weirdo die naar school gaat in het plaatsje Preston. Hij heeft geen vrienden en iedereen vindt hem een loser. Hij heeft niet veel vaardigheden, maar kan wel goed mythische beesten tekenen, zoals zijn lievelingsdier: de lijger, een mix tussen een leeuw en een tijger. Hij zit in een dansgroepje genaamd 'happy hands club', waarmee hij voor zijn klas optreedt. Zijn broer Kip is een chat-verslaafde nerd die kooivechter wil worden, en die een vriendin genaamd LahFawnduh heeft. Als oma een ongeluk krijgt, komt oom Rico oppassen op Napoleon en Kip. Napoleon vindt dit onnodig omdat Kip al over de 30 is. Napoleon krijgt voor het eerst in zijn leven een vriend: Pedro Sanchez. Samen gaan ze alles er aan doen om Pedro als hoofd van de leerlingenraad van school te maken.
Napoleon Ist an Allem Schuld (1938) Napoleon Ist an Allem Schuld (1938)
Lord Arthur Cavershott is een enthousiaste onderzoeker van Napoleon en ziet hem als zijn grote voorbeeld. Hij tracht Napoleon zelfs te imiteren in zijn dagelijks leven. Zijn vrouw Josephine en de bedienden hebben geleerd te leven met zijn grillen. Op een dag reist Lord Cavershott naar Parijs, waar hij is uitgenodigd op een Napoleon-congres. Bij het avondprogramma zorgt hij ervoor dat een danseresje, genaamd Madeleine, wordt ontslagen. Als hij haar na afloop huilend in zijn auto aantreft, trekt hij zich haar lot aan, en na de nodige misverstanden wordt Madeleine uiteindelijk door Lord en Lady Cavershott geadopteerd.
Napoli Milionaria (1950) Napoli Milionaria (1950)
De burgers van Napels moeten in de jaren '40 en '50 leven onder telkens verschillende omstandigheden. Eerst zijn er de fascisten en nazi's en later de geallieerden. Burgervader Gennaro Iovine (Eduardo De Filippo) tracht de bevolking door alle moeilijkheden heen te leiden. Met de hulp van zijn vriend Pasquale Miele (Totò) probeert hij er maar het beste van te maken.
Napoli Piange e Ride (1954) Napoli Piange e Ride (1954)
Blasi, een bekende playboy en opera-agent, ontdekt het vocale talent van Marisa, maar haar verlamde echtgenoot Luciano vermoedt onmiddellijk dat Blasi een affaire heeft met haar. Marisa, die een toegewijde echtgenote is, weigert de voorstellen van Blasi, maar tijdens een hevige ruzie sterft hij aan een schot van zijn eigen revolver! Luciano heeft een ernstig auto-ongeval en Marisa beslist het contract met de opera toch te aanvaarden om zijn dure operatie te kunnen betalen. Maar de politie stelt een onderzoek in...
Napoli Spara (1977) Napoli Spara (1977)
Santoro (Henry Silva) is een obscure, maar succesvolle, onderwereldbaas die vooral 's nachts opereert. Zijn succes maakt hem echter overmoedig en hij besluit zijn criminele activiteiten bij klaar daglicht te gaan uitvoeren.
Napoli Violenta (1976) Napoli Violenta (1976)
Politieagent Betti moet als hoofdcommissaris van Napoli, de stad zuiveren van drugs die met name door het misdaadsyndicaat van de 'Commandante' worden verspreid. Om de 'Commandante' en zijn handlangers op te sporen en achter slot en grendel te laten verdwijnen gebruikt commissaris Betti echter nogal onorthodoxe methoden.
Nappun Yeonghwa (1998) Nappun Yeonghwa (1998)
De film beschrijft het leven van de dakloze tieners en bedelaars die in de buurt van het Centraal Station van Seoul rondhangen. De personages, tienerrockers die mensen beroven en wier rebellerende houding tegenover de oudere generatie maakt dat ze hun lichaam verkopen, worden gekenmerkt door zowel humor als cynisme. De bedelaars rebelleren tegen de sleur van het leven en de consumptiemaatschappij. Ze hebben huis en haard verlaten om op straat te sterven.
Naqaab: Disguised Intentions (2007) Naqaab: Disguised Intentions (2007)
Twee mannen vechten voor de aandacht van hetzelfde meisje Sophie (Urvashi Sharma), een meisje uit een middenklasse familie. Ze is sexy en zelfverzekerd en bovendien verloofd met Karan Khanna (Bobby Deol), een stijlvolle miljonair. Alles verloopt prima totdat Sophie Vicky Malhotra (Akshaye Khanna) ontmoet. Vicky is een ambitieuze man die er alles voor doet om acteur te worden. Sophie valt voor Vicky wat de nodige problemen meebrengt voor haar aanstaande huwelijk met Karan.
Naqoyqatsi (2002) Naqoyqatsi (2002)
Naqoyqatsi toont de alomtegenwoordigheid van technologie in onze wereld. De film verkent hoe alles in ons leven, van de media, politiek, religie en oorlog tot voedsel, het weer, sport en de geneeskunde gesitueerd zijn in deze 'nieuwe natuur'.
Nara: Nara Yoshitomo To no Tabi no Kiroku (2007) Nara: Nara Yoshitomo To no Tabi no Kiroku (2007)
Deze film documenteert Nara's grootste project tot nog toe. Nara zelf trekt er op uit om in 240 dagen de wereld rond de reizen op zoek naar inspiratie. Met die inspiratie gaat hij een volledig dorp opzetten en vormgeven in zijn typische stijl.
Narayama Bushiko (1958) Narayama Bushiko (1958)
Het verhaal volgt de 69-jarige Orin die nog een uitstekende gezondheid heeft, maar het gebruik in het geïsoleerde bergdorp waar zij leeft, dicteert echter dat ouderen op de leeftijd van zeventig jaar door hun kinderen naar de top van de berg Narayama worden gebracht om daar in de sneeuw te sterven. Voordat het zover is, heeft Orin nog een aantal zaken te regelen: zij zoekt een geschikte vrouw voor haar oudste zoon, die weduwnaar is. Intussen bereidt zij zich in alle kalmte voor op haar eigen reis naar de dood.
Narayama Bushiko (1982) Narayama Bushiko (1982)
Het verhaal speelt in de 19de eeuw in een afgelegen dorpje in Noord-Japan. In deze (fictieve) gemeenschap, dienen ouderen als ze de leeftijd van 70 jaar bereiken, naar de berg Nara te trekken om daar te sterven voor de oude Goden. Dit offer zorgt ervoor dat er voedsel in het dorp is voor iemand anders. Orin is 69 en besteedt een vol jaar aan de voorbereiding op haar dood. Ze probeert haar zoons en kleinkinderen zo goed mogelijk voor te bereiden op hun toekomstige leven voordat zijzelf moet sterven.
Narc (2002) Narc (2002)
Wanneer een undercoveragent komt te overlijden raakt een drugsonderzoek in het slop. De politie van Detroit roept Nick Telles terug in dienst, die 18 maanden eerder ontslagen is toen één van zijn kogels een zwangere vrouw raakte. Tellis werkt samen met Henry Oak, een vriend van de dode agent, en samen gaan ze op zoek naar wat er met hem gebeurd is.
Narco (2004) Narco (2004)
Gus valt voortdurend in slaap. Hij heeft narcolepsie en zijn dagelijkse leven lijdt enorm onder zijn ziekte. Gelukkig kan hij in zijn dromen wel doen wat hij wil, want als hij slaapt, droomt hij ervan dat hij tussen superhelden leeft.
Narradores de Javé (2003) Narradores de Javé (2003)
Een Braziliaans stadje dreigt te verdwijnen na het besluit een stuwdam aan te leggen. Om dit besluit te voorkomen, moeten de bewoners voor hun dorp een belangrijke geschiedenis verzinnen. De in diskrediet geraakte postbode (hij bracht zelfverzonnen brieven rond) legt hiervoor een dossier aan. Hij moedigt de fantasie van de dorpsvertellers aan en al snel ontstaat onder de dorpelingen een driftige poëtische strijd.
Narrow Margin (1990) Narrow Margin (1990)
Carol Hunnicut (Anne Archer) is getuige van moord op haar blind date voor die avond. Het blijkt de mafia te zijn die achter de moord zit. Carol vlucht en ze neemt de trein. Wie zal haar het eerste vinden, de mafia of de procureur(Gene Hackman), die haar wil laten getuigen in de rechtbank?
Narrow Margin, The (1952) Narrow Margin, The (1952)
Agent Walter Brown moet kroongetuige Neall van Chicago naar Los Angeles met de trein vervoeren, zodat zij kan getuigen tegen de maffia. Onderweg worden ze van alle kanten belaagd door maffia-leden die haar het liefst dood zouden willen hebben.
Narrows, The (2008) Narrows, The (2008)
Mike doet aan fotografie en heeft zojuist een beurs aan de NYU gewonnen. Mike, die eraan gewend is in een achterbuurt vol criminaliteit te leven, moet nu zien te wennen aan de bovenklasse. Daarnaast krijgt hij geldproblemen, aangezien hij ondanks zijn beurs niet genoeg geld heeft.
Naruto Movie 1: Daikatsugeki! Yukihime Ninpôchô Datte... (2004) Naruto Movie 1: Daikatsugeki! Yukihime Ninpôchô Datte... (2004)
geregisseerd door Hayato Date en Tensai Okamura
met de stemmen van Junko Takeuchi, Eirou Ishikawa en Sugiyama Noriaki
Nashan Naren Nagou (1999) Nashan Naren Nagou (1999)
Een oude postbode heeft zijn hele leven de post rondgebracht ver in het Hunan gebergte, en staat nu op het punt met pensioen te gaan. Zijn enige zoon zal zijn werk overnemen. Om de zoon de kneepjes van het vak aan te leren, reizen ze samen door het gebergte om de post te brengen. De zoon raakt steeds meer onder de indruk van het werk van zijn vader en de belangrijke taak die hij heeft voor de geïsoleerd wonende bewoners daar.
Nashim (1996) Nashim (1996)
Jeruzalem begin twintigste eeuw. Na 14 jaar is het huwelijk tussen Rebecca en haar echtgenoot rabbi Jacob nog altijd kinderloos. Zich baserend op de Thora stelt Rebecca haar man voor een tweede vrouw te nemen om het nageslacht te verzekeren. Uiteindelijk stemt Jacob toe en huwt hij met de 18-jarige Sultana, een dochter van een vriendin van zijn vrouw. Maar al snel maakt Rebecca's onderhuids woekerende jaloezie de driehoeksverhouding onhoudbaar.
Nashville (1975) Nashville (1975)
De film vertelt over verschillende mensen die allemaal iets met de muziek business in Nashville te maken hebben. Zo is er Barbara Jean die op het punt staat in te storten, Linnea en Delbert Reese wiens huwelijk moeilijke tijden beleeft en een Britse journalist die de omgeving bezoekt.
Nasser Asphalt (1958) Nasser Asphalt (1958)
Greg Bachmann (Horst Buchholz) is een jonge, dynamische nieuwsreporter die net uit de gevangenis is vrijgekomen. Onmiddellijk krijgt hij een baan aangeboden door Cesar Boyd (Martin Held), die Bachmann artikels laat schrijven waaronder hij zijn naam schrijft. Deze verkoopt hij dan aan buitenlandse kranten. Nadat een deadline dreigt niet gehaald te worden, verzint Boyd een verhaal. Een verhaal dat een eigen leven gaat leiden en waarvan de gevolgen niet te overzien zijn. Niemand weet echter dat dit verhaal op geen enkele waarheid gebaseerd is, totdat Greg een vermoeden krijgt.
Nassereddin Shah, Actor-e Cinema (1992) Nassereddin Shah, Actor-e Cinema (1992)
geregisseerd door Mohsen Makhmalbaf
met Ezzatolah Entezami, Mehdi Hashemi en Mohamad Ali Keshavarz
Nastrojshchik (2004) Nastrojshchik (2004)
Het verhaal centreert zich rond twee stellen. Aan de ene kant is er de pianostemmer Andrej (George Delijev) en zijn vriendin, de excentrieke schoonheid Lina (Renata Litvinova). Aan de andere kant zijn er twee vriendinnen: oude aristocratische Russische dames. Het eerste stel vertegenwoordigt de nieuwe wereld van de moderne Russische samenleving, terwijl het tweede de nog immer bestaande samenleving van de rijke Russische aristocratie weerspiegelt, een wereld die waarschijnlijk aan het verdwijnen is. Omdat Andrej het liefst alle dromen van zijn veeleisende en verwende vriendin wil vervullen, moet hij manieren verzinnen om aan veel geld te komen, maar als pianostemmer is dit gemakkelijker gezegd dan gedaan. Daarom bedenken hij en zijn vriendin een ingewikkeld plan om geld los te krijgen van de rijke dames.
Nasty Boys (1989) Nasty Boys (1989)
Een verklikker in de narcoticabrigade kost zes agenten het leven. De politie schakelt het nasty team in, undercover agenten die vrij spel hebben ...dus ook genadeloos mogen doden.
Nasty Habits (1977) Nasty Habits (1977)
Twee nonnen gaan de strijd met elkaar aan in een klooster in Philadelphia. Beide willen ze de vacante positie van hoofdnon invullen, maar er is maar één plek. Ze proberen elkaar op allerlei manieren tegen te werken, om zo te krijgen wat ze willen.
Nasty Neighbours (2000) Nasty Neighbours (2000)
Een overspannen verkoper slaat door wanneer hij een arrogant stel als buren krijgt.
Nasty Rabbit, The (1964) Nasty Rabbit, The (1964)
Rusland probeert op een wel heel slinkse manier Amerika aan te vallen. Ze zetten konijnen met een dodelijk virus uit in Amerika. Eenmaal daar aangekomen houden de Russen alles nauwlettend in de gaten.
Nasu: Andalusia no Natsu (2003) Nasu: Andalusia no Natsu (2003)
Het verhaal van een renner, wiens carrière en leven een belangrijke wending kan krijgen als hij een etappe in de Ronde van Spanje weet te winnen. Hij raced niet alleen voor zichzelf, maar ook om de sponsers te houden, en z'n broer een speciaal geschenk te geven op z'n huwelijksdag. Hij breekt de koers open, en van dan af is er nog maar één weg. Als eerste de finish halen is het doel.
Nata di Marzo (1960) Nata di Marzo (1960)
Francesca houdt van pret maken. Zij en de kalmere Sandro lijken een perfect stel, maar hun totaal complementaire karakters leiden wel tot een hele hoop huiselijke problemen: ze raken soms verzeild in dolkomische situaties en hebben vaak onenigheden. Ze kunnen evenwel niet leven zonder elkaar...
Nata Pa Hënë (2004) Nata Pa Hënë (2004)
In The Moonless Night lijkt heel Albanië zich per trein richting de kust te begeven om naar het Westen te emigreren. Ook de zestienjarige Rudina en haar strenge en geheimzinnige grootvader hebben met dat doel hun dorp verlaten. In de trein ontmoet Rudina Gjergj, die samen met zijn vriend Millo op weg is. De grootvader probeert ten koste van alles de twee bij elkaar vandaan te houden, maar blijft machteloos in de trein achter als Rudina en Gjergj bij een tussenstop de trein missen. Terwijl ze hun tocht te voet vervolgen, leren ze elkaar beter kennen. Op het strand aangekomen is de lokale maffia druk met de organisatie van mensen-en goederensmokkel. Wanneer ook de treinreizigers daar arriveren, wordt langzaam duidelijk hoezeer Rudina's grootvader zijn verleden probeert te verbergen, en waarom hij niet wil dat de twee jongeren met elkaar omgaan.
Natale Che Quasi Non Fu, Il (1966) Natale Che Quasi Non Fu, Il (1966)
Willibald Floh is een kinderhater en wil daarom dat er dit jaar geen kerst gevierd wordt. Hij heeft ook de macht om daarvoor te zorgen, want de Kerstman is hem nog veel geld schuldig. Maar de kinderen zorgen er zelf voor dat het kerstfeest toch door kan gaan.
Natalia (1989) Natalia (1989)
In 1940 droomt Natalia, een jonge Pools-Joodse vrouw, ervan om een comédienne te worden. Zij ontmoet een filmregisseur die haar een rol en valse papieren geeft. Maar nadien wordt ze aangegeven en naar een concentratiekamp gestuurd. Bij haar terugkeer probeert ze haar identiteit terug te vinden.
Natasha (2006) Natasha (2006)
De Russische studente Natasha arriveert in het slaperige stadje Little Haven. Met haar verleidelijke charme, opgewekte glimlach en prachtige lichaam brengt ze iedereen in Little Haven het hoofd op hol. Echter Natasha is uit Rusland gevlucht nadat ze getuige was van een moord door de Russische maffia. Als ze achter haar schuilplaats komen, loopt iedereen in Little Haven gevaar. Natasha staat voor een dilemma: vluchten of terugvechten?
Nate and Hayes (1983) Nate and Hayes (1983)
De piratenkapitein Bully Hayes en de missionaris Nate Williamson hebben een ongebruikelijke doch hechte vriendschap. Samen schuimen ze de zeeën af, op zoek naar de moordlustige ex-partner van Hayes die Nate's verloofde heeft gekidnapt.
Nathalie (1957) Nathalie (1957)
Nathalie Princesse, mannequin in het modehuis van Cyril Boran, wordt ervan beschuldigd tijdens de presentatie van de laatste collectie een oorclip van grote waarde gestolen te hebben van Gravin de Lancy. Zij slaagt er gemakkelijk in om haar onschuld te bewijzen, maar vindt het sieraad nadien toevallig zelf terug onder een zetel. Ze besluit het persoonlijk naar de gravin in haar hotel te brengen. Maar wanneer ze haar kamer binnenloopt stelt ze vast dat de gravin vermoord is en wordt ze door twee gangsters meegenomen.
Nathalie Granger (1972) Nathalie Granger (1972)
Twee vrouwen zitten zwijgend in een villa met een grote tuin. Het dochtertje van een van hen komt thuis en haar gewelddadige gedrag tegen klasgenootjes geeft zorgen. De radio heeft berichten van gewelderupties in de buitenwereld. Een vertegenwoordiger (Depardieu) komt langs met verkooppraatjes en gaat tegenover de stilte van de vrouwen steeds meer praten. De wasmachine die hij wil slijten hebben ze al.
Nathalie, Agent Secret (1959) Nathalie, Agent Secret (1959)
Nathalie, een mooie mannequin, verschaft zich toegang tot een schuilplaats in een fabriek waar proeven voor een atoommotor plaatsvinden. De volgende dag wordt zij door de politie gearresteerd en ervan verdacht de verantwoordelijke te zijn voor de inbraak in de fabriek. De inspecteur, die verliefd is op haar, laat haar vrij en Nathalie besluit om zelf een onderzoek in te stellen zonder de politie ervan te verwittigen.
Nathalie... (2003) Nathalie... (2003)
Twee vrouwen. De ene, Catherine, is een getrouwde, werkende vrouw uit de middenklasse. De andere, Marlène, is een prostituee in een club. Catherine betaalt Marlène om met haar ontrouwe man Bernard naar bed te gaan. En ze wil dat zij haar achteraf alles over hun ontmoetingen vertelt tot in de details… Catherine transformeert Marlène tot een liegende en bedriegende Nathalie. Het is hun geheim, hun verhaal.
Nati con la Camicia (1983) Nati con la Camicia (1983)
Twee mannen ontmoeten elkaar tijdens een vreemde situatie en worden eerst aangezien voor dieven en later als agenten van de geheime dienst.
National Lampoon Goes to the Movies (1982) National Lampoon Goes to the Movies (1982)
Een drieluik korte films die elk op zich een bepaald filmgenre in de maling nemen. Zowel de politiefilm, films met een diepmenselijke boodschap alsook de soap-reeksen moeten het ontgelden.
National Lampoon Presents Dorm Daze (2003) National Lampoon Presents Dorm Daze (2003)
Een dag uit het leven van enkele studenten die wonen op de campus bij hun universiteit. Er ontstaat grote verwarring wanneer er twee vrouwen arriveren die beide Dominique heten. De ene Dominique is een buitenlandse studente, net overgevlogen vanuit Frankrijk. De andere Dominique is een hoertje dat is ingehuurd om één van de studenten te ontmaagden.
National Security (2003) National Security (2003)
Earl Montgomery is afgewezen op de politieschool, en Hank Rafferty is een agent. De twee ontmoeten elkaar bij een verkeersincident, waarna ze als beveiligingsbeambten samen moeten werken om een smokkeloperatie te stoppen. Ondanks dat ze tegengewerkt worden door de politie komen ze op het spoor van de criminele plannen van Nash en zijn bende.
National Treasure (2004) National Treasure (2004)
Benjamin Franklin Gates komt uit een familie vol schattenzoekers. Alle familieleden hebben hetzelfde levensdoel gehad: het vinden van een oorlogsbuit die na de Revolutie door de Founding Fathers werd verstopt. Ben staat op het punt om de schat te vinden, maar wordt verraden door twee vrienden die de schat zelf willen hebben. Om de schat zo snel mogelijk te vinden, moet Ben eerst een goed bewaakt document stelen, wat helaas tot gevolg heeft dat ook het FBI hem op de hielen zit.
National Treasure: Book of Secrets (2007) National Treasure: Book of Secrets (2007)
Schatzoeker Benjamin Franklin Gates gaat op onderzoek naar de moord op voormalig president Abraham Lincoln door John Wilkes Booth. Hij heeft namelijk diens dagboek gevonden waarin 18 pagina's ontbreken. De moord blijkt samen te hangen met een complot dat ver over de grenzen van Amerika reikt.
National Velvet (1944) National Velvet (1944)
Mi Taylor is een reislustige jongeman die terechtkomt in een Engels plaatsje bij de familie Brown. Hun jongste dochter Velvet is bezeten van paarden, en als zij het paard Pie wint tijdens een loterij, is Mi vastbesloten Velvet en Pie te trainen voor de Grand National, Engelands grootste paardenwedstrijd.
Nationale 7 (2000) Nationale 7 (2000)
De 50 jarige René leeft in een tehuis voor gehandicapte mensen. Het enige vermaak wat hij heeft is de nabij gelegen snelweg Nationale 7, waar de vrachtwagens af en aan rijden en waar de meeste prositutie te vinden is.
Native Son (1986) Native Son (1986)
In het Chicago van de jaren '40 neemt de Afrikaan Bigger Thomas (Love) een baantje aan als privé-chauffeur van de rijke familie Dalton. Op een dag moet hij dochter Mary Dalton (McGovern) naar de universiteit brengen en onderweg nemen ze haar vriend Jan (Dillon) mee. De twee besluiten om te gaan spijbelen en in plaats van naar school gaan te gaan feesten en drinken. Op de terugweg raakt Mary buiten bewustzijn en moet Bigger haar ongezien naar haar slaapkamer krijgen. Omdat Mary's blinde moeder binnenkomt, houdt Bigger een kussen over het hoofd van Mary, zodat ze stil is. Zonder het te weten heeft hij haar net gedood en nu probeert hij in een angstaanval het lichaam te dumpen, omdat hij bang is geen eerlijk proces te krijgen. Nadien wordt Jan gezocht door de politie voor de moord op Mary en speelt Bigger een grote rol in de beschuldigingen.
Nativity Story, The (2006) Nativity Story, The (2006)
Deze film vertelt het verhaal van Jozef en Maria vanaf twee jaar voor de geboorte van Jezus. Door een wonder wordt Maria zwanger, en ze trekken richting Betlehem, waar haar kind Jezus wordt geboren.
Nattens Engel (1998) Nattens Engel (1998)
Rebecca heeft net het kasteel van haar grootmoeder ge-erft. Ze nodigt haar vriendje en een vriendin uit om het huis te bezoeken. Ze gaan naar de ondergrondse grafkelder van het kasteel waar haar grootvader begraven ligt. Rebecca besluit haar grootvader opnieuw tot leven te brengen met behulp van een heksenritueel. Haar plan slaagt, maar ze wekt ook de ziel van een vampier.
Nattevagten (1994) Nattevagten (1994)
Rechtenstudent accepteert - om wat bij te verdienen - een baan als nachtwaker in een mortuarium. De oude nachtwaker houdt ermee op, maar wil niet vertellen waarom. En daarmee is de suggestie dat er vanalles mis is op het mortuarium gelijk gedaan.
Nattlek (1966) Nattlek (1966)
Vlak voor zijn huwelijk besluit Jan (Keve Hjelm) terug te gaan naar het kasteel waarin hij is opgegroeid. Daar aangekomen komen herinneringen uit zijn jeugd naar boven. Zo blijkt zijn egocentrische en ijzige moeder betrokken bij tal van perversiteiten.
Nattvardsgästerna (1962) Nattvardsgästerna (1962)
Op een koude winter zondag, terwijl hij last heeft van een opkomende griep en een crisis ondergaat in zijn geloof, houdt dominee Tomas Ericsson van een klein kerkje zijn dienst voor een kleine gemeenschap. Na de dienst probeert hij een visser te troosten die geplaagd word door angsten, maar Tomas kan alleen maar spreken over zijn verstoorde relatie tot God. De schooljuffrouw Märta Lundberg biedt hem liefde als troost voor zijn verlies in het geloof. Tomas is hardvochtig.
Natura Contro (1988) Natura Contro (1988)
Professor Koranz is vermist, dus vier mensen (een vrouwelijke reporter en drie mannen) gaan het Amazonegebied in om hem te vinden. Tijdens de zoektocht worden ze lastiggevallen door piranhas, vleermuizen, anacondas en kannibalen.
Natural Born Killers (1994) Natural Born Killers (1994)
Mickey en Mallory Knox zijn Amerika's meest sexy en monsterlijke duo seriemoordenaars. In hun rode convertible scheuren ze over Highway 666 en laten ze een spoor van lijken achter. Wayne Gale is de maker van het programma American Maniacs, waarin hij zijn kijkers een dieet voert van bruut geweld en massamoordenaars. Als Mickey en Mallory worden gearresteerd, grijpt Wayne zijn kans: een exclusief interview vanuit de gevangenis moet de kijkcijfers opvijzelen...
Natural Causes (1994) Natural Causes (1994)
Als Jessica McCarthy na twintig jaar haar moeder Rachel in Bangkok gaat bezoeken, blijkt zij vermoord te zijn door een man die The Westerner wordt genoemd. Fran Jakes, een medewerkster van de overheid, brengt haar naar het lijkenhuis, waar haar moeder volgens Thaise gewoonte al is gecremeerd. Als Jessica in haar ouderlijk huis op zoek gaat, vindt zij valse paspoorten waarmee haar moeder Vietnamezen naar Amerika smokkelde. Met de hulp van detective Somchai ontdekt zij bovendien dat haar moeder betrokken was bij een plan om Henry Kissinger te vermoorden. Als Fran en Westerner hier achter komen, besluiten zij Jessica op te ruimen. Die weet echter te ontkomen, totdat ze aan boord van Kissinger's jacht uit wraak de Westerner neerschiet. Dan wordt zij gearresteerd op verdenking van poging tot moord op Henry Kissinger.
Natural City (2003) Natural City (2003)
Het is het jaar 2080. Een aantal multinationals hebben zich de afgelopen jaren bezig gehouden met het perfectioneren van androïden, die bijna niet meer van gewone mensen te onderscheiden zijn. De 'bots' nemen zowat alle lastige klusjes van de mensen over en maken voor hen het leven een stuk gemakkelijker. Helaas veroorzaken de androïden een maatschappelijk probleem dat niemand had voorzien: omdat de robots zo menselijk zijn, beginnen sommige mensen zich té veel aan hen te hechten.
Natural Enemy (1997) Natural Enemy (1997)
Ted Robards heeft het als effectenmakelaar in Boston niet gemakkelijk. Als de jonge makelaar Jeremy op een dag zijn hulp aanbiedt, lijken Ted's problemen van de baan. Maar als Jeremy met z'n oudere vriendin Gina op de derde verdieping van Ted's huis komt wonen, begint hij aan de complete verwoesting van de familie Robards.
Natural History of the Chicken, The (2000) Natural History of the Chicken, The (2000)
De relatie tussen de kip en de mens staat centraal in deze documentaire. Onder andere, verhalen over mensen die hun kip wisten te redden van een gewisse dood. Het verhaal van Miracle Mike, de onthoofde haan, die een populaire kermis-attractie was in de jaren '40. En hedendaagse verhalen over de kip als 'produkt'.
Natural Selection (1994) Natural Selection (1994)
Ben Braden krijgt de schrik van zijn leven wanneer hij een man ontmoet die angstvallig veel op hem lijkt. De mysterieuze man, genaamd Alex Connelly, toont bovendien opvallend veel interesse in het privéleven van Ben. Na een aantal slapeloze nachten besluit Ben een onderzoek te starten naar zijn eigen verleden. Zijn moeder vertelt hem dat hij eigenlijk geadopteerd is, maar nog voor hij verdere navraag kan doen, komt zijn moeder op mysterieuze wijze om het leven. Ben ontdekt op eigen houtje dat zijn geboorte het resultaat is van een illegaal experiment dat dertig jaar geleden plaatsvond. Dr. Salazar slaagde er destijds in zeven identieke klonen van zichzelf voort te brengen.
Natural Selection (1999) Natural Selection (1999)
Wanneer een seriemoordenaar in een klein stadje enkele moorden achter elkaar pleegt stuurt de FBI hun geheime wapen tegen bovennatuurlijke vijanden. Een eigenaardige agent die in de ziel van mensen kan kijken en zo al hun geheimen in 1 oogslag kent.
Natural, The (1984) Natural, The (1984)
Een onbekende slagman genaamd Roy Hobbs met een mysterieus verleden neemt een verliezend baseballteam onder zijn hoede. Nu pas geniet hij van de beroemdheid als een pitcher.
Nature Boy (2000) Nature Boy (2000)
David is een tiener, die zich meer thuisvoelt in de natuur dan met de mensen in zijn omgeving. Hij staat onder de hoede van Maatschappelijk Werk. Zijn vader heeft hem en zijn drugsverslaafde moeder verlaten. Op een dag neemt hij het besluit om naar zijn vader op zoek te gaan. Onderweg belandt hij van de ene gebeurtenis in de ander. Zo ontmoet hij Jenny, een jonge milieuactiviste, en voordat hij het weet bevindt hij zich samen met haar en andere activisten in een tunnel onder de grond, om te voorkomen dat het bos wordt weggevaagd. Daarna heeft hij een affaire met de vrouw van een politicus, die weer te maken heeft met de plannen waartegen de milieuactivisten zo strijden. Ook belandt hij in een milieu-protest, waarbij het tot een confrontatie komt tussen de activisten en de autoriteiten....
Nature Morte (2006) Nature Morte (2006)
Een Franse undercoveragent en een Amerikaanse kunstcriticus reizen naar een mystiek eiland om de oorsprong van een schilderij te vinden. Dit portret kan namelijk alleen geschilderd zijn door het 'Monster van Marseille', een geduchte seriemoordenaar.
Nature of the Beast (1995) Nature of the Beast (1995)
Jack, een eenvoudige vertegenwoordiger, en Adrian, een jonge zwerver, reizen beiden dwars door de woestijn. Op zijn weg naar huis komt Jack de jonge Adrian tegen die staat te liften langs de kant van de weg. Omdat hij zojuist heeft gehoord dat er in de buurt een aantal gruwelijke moorden zijn gepleegd, laat hij Adrian staan. Maar als hij kort daarna nog eens in aanraking komt met Adrian kan Jack hem met geen mogelijkheid van zich afslaan.
Nature Unleashed: Avalanche (2004) Nature Unleashed: Avalanche (2004)
Het begint op een ijzige bergtop hoog in het woest Oeralgebergte in Rusland, op een gletsjer, op het dak van de wereld. Deze onherbergzame, grimmige plek is vertrouwd terrein voor Thom Cussler en zijn broer Jock, twee westerlingen die hun geluk beproeven in Ruslands kersverse kapitalistische economie. Ze hebben een noodlijdend bedrijfje dat avontuurlijke toeristen op sneeuwscooters hoog in de bergen de ultieme wintersensatie laat beleven. Tijdens zo'n tocht breekt onverwachts een enorme sneeuwrichel op de bergkam af en ontstaat er een lawine. De broers brengen het er levend van af maar het dorp, helemaal beneden in het dal heeft minder geluk. Lawinesirenes loeien, maar de panische bewoners hebben amper tijd om te vluchten, terwijl de lawine naar beneden raast.
Nature Unleashed: Earthquake (2004) Nature Unleashed: Earthquake (2004)
De 40-jarige Josh, een gerespecteerd ingenieur, wordt door zijn bedrijf gevraagd een kerncentrale te inspecteren. Hij voelt er weinig voor, maar als hij hoort dat er in het betreffende gebied een kleine aardbeving heeft plaatsgevonden pakt hij direct het eerste vliegtuig. Waarom? Omdat zijn ex-vrouw Rachel werkzaam is bij die kerncentrale en zijn kinderen daar wonen. Bij aankomst wordt hij weinig hartelijk ontvangen door Rachel. Ze is veel te druk bezig met het controleren van de reactor. Ze maakt zich zorgen over een eventueel lek in het koelsysteem waardoor de reactor oververhit zou kunnen raken. Josh bestudeert verschillende uitdraaien en ontdekt een afwijking: de reactor lijkt inderdaad oververhit te raken. Wanneer Josh met een groep technici naar de reactor afdaalt om het mogelijke lek te zoeken, slaat het noodlot toe.
Nature Unleashed: Fire (2004) Nature Unleashed: Fire (2004)
Tijdens een tocht door het bos valt een toerist in een modderige kuil. Hij komt ongelukkig terecht en breekt zijn been. Ondertussen maakt Jake Langford, een jonge ranger in opleiding, vreselijke ruzie met zijn beeldschone vriendin Jo. Dan gaat opeens de telefoon. Jake wordt uitgestuurd om de toeristen te redden, wat op zich een eenvoudige opdracht lijkt. Hij heeft de groep dan ook snel gevonden en maakt zich op voor de terugweg. Maar als ze weglopen, zien ze een verloren bril op de grond over het hoofd. Niemand ziet hoe het zonlicht door de glazen wordt versterkt...
Nature Unleashed: Tornado (2004) Nature Unleashed: Tornado (2004)
Een dreigende wolk schuift over de prairie. Donder en bliksem! De zes haar oude Josh Pallady wordt wakker van een vreemd geluid: het oorverdovend gekraak van hout. Als Josh geschrokken uit het raam kijkt, blijkt de houten schuur aan de rand van het terrein te zijn verdwenen. Dit is het werk van een tornado. In de helse uren die volgen probeert Josh zijn vier jaar oude broertje in veiligheid te brengen, terwijl zijn vader, een voormalig klimatoloog, de storm als een bezetene blijft filmen..
Nature Unleashed: Volcano (2004) Nature Unleashed: Volcano (2004)
Een klein Zuid-Amerikaans dorpje wordt bedreigd door de lavastroom van een uitbarstende vulkaan. Vulkanoloog Russel Walker zet zijn leven op het spel om twee kinderen uit een brandend huis te redden en te herenigen met hun dolblije ouders. Maar 25.000 dorpsbewoners vinden alsnog de dood. Russel geeft zichzelf en zijn collega Theresa de schuld, omdat zij de mensen te laat gewaarschuwd hebben. Een paar maanden later wordt Russel door zijn vriend Andy Wagner uitgenodigd voor een vakantie in Magdalena. Daar ontdekt Russel dat Mount Magdalena in werkelijkheid een ontwakende vulkaan is, die het hele dorp bedreigt. Maar niemand gelooft hem.
Natvris Khe (1977) Natvris Khe (1977)
De titel slaat op de speurtocht van één van de dorpsbewoners Ezio die naar een toverboom, een wensboom zoekt, maar haar niet vindt. Een ander figuur is Iorami, de socialist die walgt van de primitieve levens- en denkhouding van zijn mededorpsbewoners en rekent op de revolutie, die wellicht voor hen te laat zal komen, maar hij rekent meer op de kinderen, die hij dan bij zijn redevoeringen ook telkens om zich heen verzamelt. Aan het andere uiteinde staat Tsitsikore, een man die alle tradities en de oude levenswijze wil beschermen en zich als een soort dorpshoofd heeft opgeworpen. Daartussenin zit een man die ziet hoe het land verscheurd is en al evenzeer om de gunst van de kinderen preekt en daarmee regelmatig aanvaringen met een corrupte priester.
Natürlich die Autofahrer (1959) Natürlich die Autofahrer (1959)
Politieagent Eberhard Dobermann is een fel tegenstander van auto's en heeft er dan ook geen enkele moeite mee om automobilisten wegens de kleinste overtredingen op de bon te slingeren. Wanneer de doorgewinterde auto-hater echter een auto wint en onverhoeds zijn rijbewijs moet halen, ontpopt hij zich als een gevaarlijke snelheidsduivel.
Naufragés de l'île de la Tortue, Les (1976) Naufragés de l'île de la Tortue, Les (1976)
De bedienden van een reisagentschap komen met een even eenvoudige als briljante formule op de proppen: dump een aantal reizigers – in ruil voor een aanzienlijke som geld – op een onbewoond eiland en laat ze daar verder aan hun lot over.
Naufragés de la D17, Les (2002) Naufragés de la D17, Les (2002)
In de omstreken van het dorp Majastres, het meest woestijnachtig gebied van Frankrijk kruisen gedurende de Golfoorlog de trajecten van verschillende personages zich. Onder hen een astrofysicus, een team van filmmakers, een groep debiele militairen, een maniakale geoloog, zwervers te voet, een makelaar, een kampioen in autorally’s en degene die zijn wagen gebouwd heeft. Onvermijdelijk komen er door hun diversiteit problemen.
Naufrageurs, Les (1959) Naufrageurs, Les (1959)
Op een afgelegen eiland heerst temidden van de bewoners al sinds eeuwen een waanzinnig bijgeloof. Een vrouw wordt ervan beschuldigd verantwoordelijk te zijn voor de hongersnood die het eiland treft. Marnez heeft medelijden met haar en tracht tevergeefs de fanatieke bewoners tot rede te brengen.
Naughty But Nice (1939) Naughty But Nice (1939)
Professor Hardwick geeft les op Winfield College en schrijft tevens hippe muziekstukken, die hij laat uitgeven in New York. Maar wanneer hij na een drinkgelag enigszins aangeschoten wordt gefotografeerd, kan hij bij geen enkele uitgever meer terecht en zal hij concessies moeten doen om zijn muziek nog ergens kwijt te kunnen.
Naughty Dallas (1964) Naughty Dallas (1964)
Een meisje uit een klein stadje op het platteland, gaat naar Dallas in Texas. Zij hoopt daar door te breken in de showbizz. Alles blijkt niet zo rooskleurig als zij gedacht had, als zij uiteindelijk terecht komt als amusementsmeisje in één van de vele clubs van de stad.
Naughty Marietta (1935) Naughty Marietta (1935)
Voor de mooie, verfijnde Franse prinses Marie de Namours de la Bonfain is ware liefde belangrijker dan een adelijke titel. Op de vooravond van haar gearrangeerde huwelijk met een Spaanse edelman, ruilt zij van plaats met haar kamermeisje. Zo vertrekt zij diezelfde nacht op een vrachtschip naar New Orleans, in de hoop daar een nieuw leven te beginnen en een echtgenoot te vinden. Tijdens de reis wordt het schip overvallen door piraten. Hun redder, kapitein Richard Warrington, wordt door Marietta’s schoonheid aangetrokken. In Frankrijk is ondertussen door haar oom en haar aanstaande man, een zoektocht ingesteld naar de verdwenen prinses. Als men haar vindt in New Orleans en haar ware indentiteit bekend wordt, kan Warrington het meisje waarvan hij ondertussen is gaan houden, niet eenvoudig laten gaan.
Naughty New Orleans (1954) Naughty New Orleans (1954)
Zonder dat haar omgeving het weet, werkt een jong meisje in een nachtclub in New Orleans. Haar vriendje krijgt dan ook de schrik van zijn leven, wanneer hij op een avond de bewuste club bezoekt en ontdekt dat zijn vriendin daar werkt.
Naughty Nineties, The (1945) Naughty Nineties, The (1945)
Rond het jaar 1890 neemt een bende kaartspelers op sluwe wijze bezit van de Mississippiboot van een goedhartige kapitein. Nadat zij de boot in handen hebben, veranderen zij het al snel in een drijvend gokpaleis. Wanneer de kapitein de wanhoop nabij is, krijgt hij hulp in de vorm van een tweederangs acteur en zijn stuntelige partner.
Naughty Stewardesses (1975) Naughty Stewardesses (1975)
Een jetliner is op zijn weg terug naar Los Angeles. Aan boord zijn de drie stewardessen Jane, Margie en Barbara. Deze dames willen hun passagiers graag vermaken... op verschillende manieren...
Naui Gyeolhon Wonjeonggi (2005) Naui Gyeolhon Wonjeonggi (2005)
In Korea wonen een hoop mannen van dik in de 30 jaar die het maar niet voor elkaar krijgen een vrouw aan de haak te slaan. Boezemvrienden Man-taek en Hee-chul zijn ook twee van die mannen. Omdat ze de moed in Korea al hebben opgegeven besluiten ze hun geluk te beproeven in het buitenland. Van hun laatste geld boeken ze via een matchmaking bureau een georganiseerde reis naar Oezbekistan. In Oezbekistan is het een race tegen de klok om binnen 10 dagen, en 8 nachten een vrouw te vinden die zo gek is om mee te gaan naar Korea.
Naukar Ki Kameez (1999) Naukar Ki Kameez (1999)
In Naukar Ki Kameez wordt er met zowel grove als subtiele voorbeelden een piramide van hiërarchische relaties opgebouwd: van de Sahib, de bestuurder die met zijn vrouw in een bungalow uit de koloniale tijd woont, tot zijn alcoholistische secretaris Bade Babu die op kantoor de tijd doodt met het zoeken naar een huis voor de Sahib, tot de jonge held van de film, Santu, die met zijn vrouw de strijd aanbindt met hun lekkende dak. De taal vol heimelijke manipulaties die de personages gebruiken tegen hun zakelijke, maar ook liefdespartners, maakt van de film bijna een klucht. Alsof het winnen van een discussie de ultieme uitdaging is. Hun vermogen het absurde te verdragen resulteert bij deze mensen in een van traagheid vervulde tragi-komische stemming. Santu's vrouw Bahu, aanvankelijk een huisvrouw uit de lage burgerij, slaagt er langzaam in uitdrukking te geven aan haar innerlijke kracht. Net als de film ontwikkelt zij zich van een typische Indiase tot een gelijkwaardige partij binnen een man-vrouwrelatie.
Nautilus (2000) Nautilus (2000)
Meer dan honderd jaar geleden is de wereld compleet veranderd. Bijna de hele beschaving is hierdoor uitgeroeid. Een paar overlevenden keren terug in de tijd om de gebeurtenissen die hiervoor gezorgd hebben te veranderen.
Navajo Blues (1996) Navajo Blues (1996)
Een politieman uit Las Vegas wordt naar het Navajo-reservaat gestuurd. Hij is vastberaden de moordenaars van zijn partner op te sporen. In het reservaat komt hij in contact met een agente. Samen beginnen ze een onderzoek naar een aantal bizarre rituele moorden.
Navajo Joe (1966) Navajo Joe (1966)
Een gewelddadige bende bandieten moordt een complete indianenstam uit. De enige overlevende is Joe (Burt Reynolds). Hij zweert wraak te nemen en gaat helemaal alleen achter de moordenaars aan.
Nave de Los Locos, La (1995) Nave de Los Locos, La (1995)
In een kleine stad in Patagonië (Zuid Argentinië) steekt een opperhoofd van de Mapuche indianen een accomodatie voor toeristen in brand. Vervolgens doet hij geen enkele poging om zichzelf te verdedigen, omdat hij beweert dat de geesten van zijn voorvaderen hem opdracht gegeven hebben om het gebouw in brand te steken. Hij krijgt een advocate toegewezen, die hem moet gaan verdedigen.
Nave delle Donne Maledette, La (1954) Nave delle Donne Maledette, La (1954)
Isabella, schuldig aan kindermoord, huwt een rijke gouverneur en haar verwanten geven haar neef Consuelo de raad om de misdaad te bekennen. Wanneer Isabella en de advocaat De Silva Consuelo willen bevrijden worden ze zelf gevangen genomen en komen ze terecht op een schip van veroordeelden. Intriges en misverstanden leiden uiteindelijk tot muiterij onder de gevangenen, die steeds beter met elkaar kunnen opschieten. Maar uiteindelijk ontaardt de kameraadschap in losbandigheid. Als er een storm opsteekt kunnen De Silva en Consuelo het schip nog tijdig verlaten, maar lukt dat Isabella ook?
Navigating the Heart (2000) Navigating the Heart (2000)
De stadse, politiek geëngageerde journaliste Edith Iglauer wordt door haar nieuwe uitgever op pad gestuurd om een artikel over zalm te schrijven. Zeer tegen haar zin aanvaardt zij de opdracht en komt terecht in een klein vissersdorpje. Daar ontmoet ze de rauwe en introverte visser John Daly. Hoewel de twee elkaars absolute tegenpolen zijn, en aanvankelijk niet met elkaar kunnen opschieten, groeit er toch begrip en later zelfs liefde...
Navigator, The (1924) Navigator, The (1924)
Rollo en Betsy zijn twee verwende rijke mensen. Rollo wil Betsy ten huwelijk vragen en vervolgens op een luxe zeilschip op huwelijksreis naar Honolulu gaan. Betsy weigert echter en Rollo besluit om dan maar alleen op reis te gaan. Hij gaat echter per ongeluk aan boord op het verkeerde schip. Wat Rollo niet weet is dat het schip van de ouders van Betsy is. Betsy is op zoek naar haar vader en gaat ook aan boord. Dan vaart het primitieve schip per ongeluk weg en zijn de twee verwende mensen aan boord zonder dat ze het van elkaar weten.
Navigator: A Mediaeval Odyssey, The (1988) Navigator: A Mediaeval Odyssey, The (1988)
Een jonge jongen in het 14de eeuws Cumbria (Noord Engeland) blijft maar visioenen krijgen dij hij niet kan verklaren. Tot nu toe is zijn dorp gespaard gebleven voor de zwarte dood, maar de bewoners blijven bang voor de mogelijke komst. Met de jongen als hun gids, graaft een groep een gat naar de andere kant van de wereld, om de visioenen waar te maken en het dorp te redden. Aan de 'andere kant' is het 20ste eeuws Nieuw-Zeeland.
Navigators, The (2001) Navigators, The (2001)
Paul, Mick, Len en Gerry werken in het depot van de spoorwegen in Sheffield. Ze werken er al jaren. Maar op een dag krijgen ze te horen dat de spoorwegen worden geprivatiseerd en het werk vooral verdeeld wordt onder concurrerende bedrijven. Er wordt een bedrijfsfilm getoond waarin wordt beweerd dat niemand zijn baan zal verliezen door de privatisering. Maar Paul, Mick, Len en Gerry zijn daar niet van overtuigd. Ze worden door de nieuwe directie dan ook al snel als oproerkraaiers beschouwd.
Navire Night, Le (1979) Navire Night, Le (1979)
Een telefonische hulplijn verbindt gedurende de nacht een getrouwde vrouw die aan leukemie lijdt, met een onbekende man. Drie jaar lang zijn ze hartstochtelijk verliefd, ze beminnen elkaar per telefoon maar zonder elkaar te ontmoeten.
Navodneniye (1994) Navodneniye (1994)
Sofia is een arbeidersvrouw in het Sint Petersburg van de jaren 20. Ze is gelukkig getrouwd met de hardwerkende Trofim. Het enige wat aan hun huwelijk ontbreekt zijn kinderen, doordat Sofia onvruchtbaar is. Ze besluiten daarom het 13 jarige weeskind Ganka te adopteren. Ganka is een prachtig meisje en al snel wordt duidelijk dat Trofim zich tot haar aangetrokken voelt. Als hij een seksuele relatie begint met Ganka zint Sofia op wraak.
Návrat Idiota (1999) Návrat Idiota (1999)
František heeft zijn hele leven doorgebracht tussen de vier muren van een inrichting. Wanneer hij de buitenwereld betreedt om zijn familie op te zoeken, ziet en ervaart hij alles voor het eerst. In zijn onschuld is hij bereid om van iedereen te houden, niemand te veroordelen. Zijn familie heeft echter weinig oog voor hem; ze zijn te zeer in beslag genomen door hun eigen problemen, te zeer verstrikt geraakt in hun eigen gecompliceerde levens. František is de allesziende, ultra-sensitieve waarnemer van de verwikkelingen om hem heen. Met zijn onbezoedelde blik begrijpt hij zijn familieleden beter dan ze zichzelf begrijpen. Hij kan echter niemand helpen, want hij kan geen partij kiezen; hij houdt tenslotte van iedereen even veel. Maar de vraag is of er wel iemand is die van hem houdt.
Navy Blue and Gold (1937) Navy Blue and Gold (1937)
De drie jongens, Roger, Richard en Truck zitten met z'n drieën op de officiersopleiding in Anapolis. Ze worden al snel goede vrienden en tegelijkertijd ook kamergenoten.
Navy Seals (1990) Navy Seals (1990)
De speciale eenheid Navy Seals werd opgericht in 1962 door president John F. Kennedy en klaargestoomd om dag en nacht ingezet te kunnen worden bij de verdediging van Amerika. Tijdens een routinematige reddingsactie in het door oorlog geteisterde Midden-Oosten, ontdekken de Seals dat uiterst gevaarlijke en dodelijke Stingerraketten in handen gevallen zijn van 's werelds meest gevreesde terroristen. De Seals kunnen een deel van hen inrekenen, maar slagen er niet in de raketten te bemachtigen. Een tweede interventie dringt zich op. James, de leider van de Navy Seals, wil zich echter tot in de puntjes voorbereiden en zoekt contact met journaliste Claire. Zij verdiept zich immers al enkele jaren in de politieke problemen van het Midden-Oosten en in de activiteiten van terroristische leiders. Hij hoopt dat zij hem kan helpen om de locatie van de raketten te ontdekken.
Navy vs. the Night Monsters, The (1966) Navy vs. the Night Monsters, The (1966)
Tijdens de geheime 'Operation Deep Freeze' worden op de Noordpool drie vreemde levensvormen ontdekt. De vondsten worden naar een militaire basis verscheept, maar ontwikkelen zich door de mildere temperaturen al snel tot levensgevaarlijke monsters.
Nayak (1966) Nayak (1966)
De befaamde filmster Arindam Mukherjee (Uttam Kumar) gaat zijn grote-toneelprijs ophalen via de trein. In de trein ontmoet hij de journaliste Aditi (Sharmila Tagore) die hem overhaalt om een interview te geven. Langzaam maar zeker geeft hij steeds meer prijs aan haar.
Nazareth 2000 (2000) Nazareth 2000 (2000)
In Nazareth is 72 procent van de huidige 60.000 inwoners moslim. Veel grond is echter nog in handen van christelijke instellingen. Dat leidt tot hoogoplopende conflicten. Nazareth is een stad met een voortvarende burgemeester en welvarende inwoners: 'Ze houden hier meer van hun Mercedes dan van hun kinderen.' Het is ook de geboorteplaats van filmmaker Hany Abu-Assad, die al jaren in Nederland woont. Abu-Assad ging op de vooravond van de eeuwwisseling terug naar zijn geboortestad en registreerde hoe zelfs twee wereldleiders als Arafat en de Paus in Nazareth figuranten worden. Hoofdrolspelers in de documentaire zijn twee pompbedienden, die hun tegenstellingen bij de verslavende benzinedampen uitvechten. Want Nazareth is anno 2000 ook een stad waar christenen en moslims samenwerken.
Nazarín (1959) Nazarín (1959)
Nazarín is een priester die een puur en eerlijk leven tracht te leiden volgens de Christelijke grondbeginselen. Zijn omgeving echter schenkt hem vooral wantrouwen en haat, afgezien van de plaatselijke prostituée dan.
Nazi Agent (1942) Nazi Agent (1942)
Conrad Veidt, in een dubbelrol als tweeling, speelt de duivelse nazi Baron Hugo von Detner en de in Duitsland geboren, maar loyale Amerikaan Otto Becker. De 'slechte' tweeling dwingt zijn broer Duitse spionnen te helpen, maar de 'goede' tweeling is niet van plan zomaar naar zijn pijpen te dansen.
Nazis: A Warning from History, The (1997) Nazis: A Warning from History, The (1997)
In The Nazis, A Warning From History worden allerlei mythen rond de opkomst en ondergang van het Derde Rijk onder de loep genomen. De serie laat zien hoe de Nazi's aan de macht kwamen, hoe ze regeerden, hoe ze de door hen bezette gebieden behandelden en vooral: hoe een beschaafde natie kon komen tot zulke onvoorstelbare misdaden tegen de menselijkheid. Deze documentairereeks kwam tot stand na drie jaar nauwgezette research en interviews met ooggetuigen. Velen van hen konden pas na de val van de Berlijnse Muur eindelijk hun verhaal vertellen. De makers van de serie kregen toegang tot nooit eerder gepubliceerde bronnen en recentelijk ontdekt film- en documentatiemateriaal uit de archieven van het voormalige Oostblok. Zo wordt het ernstigste wereldconflict aller tijden vanuit een uniek nieuw perspectief belicht.
Ndeysaan (2002) Ndeysaan (2002)
In het vissersdorpje Timbering aan de zuidkust van Senegal leeft in angst vanwege een mysterieuze mist die boven de kust hangt en het vissen belet. Op datzelfde oment worden in het dorpje de twee vrienden Yatma en Mbanick verliefd op de mooie Maxoye.Gebaseerd op de oude orale traditie van de Lebu-stam, dompelt de film ons onder in een tijd toen het bijgeloof en het bovennatuurlijke nog een belangrijke rol speelden.
Né de Père Inconnu (1950) Né de Père Inconnu (1950)
Raymond Denis, een bescheiden arbeider, heeft geweigerd het kind te erkennen, die zijn vriendin Rose op de wereld heeft gebracht. Als gevolg van zijn zwakke houding liet de moeder de zorgen voor het kind over aan iemand anders en verdronk ze zich in het kanaal. Raymond wordt nu van moord beschuldigd en verschijnt voor de rechtbank. Hij wordt verdedigd door een succesvolle procureur, Maître Claude Nogent. Wanneer de laatstgenoemde in zijn toespraak de oneerlijkheid van de maatschappij aan de kaak stelt, laat het hof weten dat de lijn van Nogent in zijn defensie beïnvloed is door het feit dat zijn eigen vader onbekend is. De procureur is geschokt, want zijn eigen moeder heeft hem dit voorheen nooit verteld.
Ne Fais Pas Ça (2004) Ne Fais Pas Ça (2004)
Na de zoveelste ruzie met Joël keert Nicole met haar zoontje terug naar haar ouders. Het huwelijk van haar ouders, Francis en Edith, is echter ook niet bepaald geslaagd. Ooit had Edith een relatie met een andere man, maar nu proberen ze in stilte hun problemen te verwerken. De plotse breuk van het jonge koppel zal ook de schijnbare toegeeflijkheid van haar ouders op de helling zetten. Joël probeert ondertussen om Nicole terug te winnen, maar als dat niet lukt, ziet hij nog maar één oplossing: hun zoontje ontvoeren...
Ne Faites pas de Cinéma! (2004) Ne Faites pas de Cinéma! (2004)
In deze documentaire over het maken van de film 'Le Fetsin de la Mante' zien we hoe regisseur Marc Levie blunder na blunder begaat, hoe hij voor het draaien iedereen hopeloos op zijn post probeert te krijgen, hoe hij acteurs en assistenten telkens opnieuw moet overtuigen van het belang van weer eens een erotische achtervolgingsscène (steevast met als ontegensprekelijk argument: "Oui, mais c'est quand-même un beau paysage"), hoe hij zijn preutse hoofdactrice tevergeefs probeert te overhalen haar kleren uit te trekken voor een cruciale naaktscène, hoe hij (in regenjas en ondergoed!) een beek induikt om een buitenscène voor te bereiden terwijl de rest van de crew hem op de oever smalend de rug toekeert én hoe ze met aanstekers en pattex de finale ontploffingscène in de serre in elkaar knutselen.
Ne Goryuy (1969) Ne Goryuy (1969)
Speelt zich af in het oosten van Georgië. Daar woont de vrijgezelle arts, Benjamen Glonti bij het gezin van zijn zuster, Sopiko en haar man, de nietsnut Luka. De avonturen van Benjamin en Luka zorgen voor de heel veel hilarische momenten. Die wil de hoogzwangere Sopiko niet accepteren. Maar Benjamin heeft overal lak aan. Hij is een vrije en trotse man. Totdat iemand hem dwingt zichzelf te vernederen.
Ne Joči, Peter (1964) Ne Joči, Peter (1964)
Het verhaal concentreert zich op drie partizanen die tijdens de Tweede Wereldoorlog de opdracht krijgen om twee kinderen in veiligheid te brengen. Tijdens deze barre toch hebben zij niet alleen te kampen met het woeste landschap maar ook met tal van Duitse militairen die hen dwars zitten.
Ne Le Criez Pas sur les Toits (1943) Ne Le Criez Pas sur les Toits (1943)
Als professor Léonard Bontagues, die aan een geheime formule voor een superbrandstof werkte, dood wordt aangetroffen, krijgt zijn assistent Vincent Fleuret zowel de politie die denkt dat hij de moordenaar is als de onderwereld die denkt dat hij de formule kent achter zich aan. Gelukkig is er de jonge journaliste Renée Lancel er die in zijn onschuld gelooft en probeert om bewijsmateriaal te verzamelen om hem van alle blaam te zuiveren.
Ne Le Dis à Personne (2006) Ne Le Dis à Personne (2006)
De vrouw van Alex wordt vermoord door een seriemoordenaar waarna hij verward achterblijft. Acht jaar later ontvangt Alex raadselachtige e-mails in zijn mailbox van een onbekende afzender. Tegelijk blijkt dat de politie het onderzoek naar de dood van zijn vrouw heeft hervat. Wat volgt is een gevaarlijke zoektocht naar de waarheid.
Ne Mozhet Byt! (1975) Ne Mozhet Byt! (1975)
De film is een drieluik. Het eerste deel gaat over een winkeluitbater die van zichzelf steelt. Als hij gearresteerd wordt om te getuigen over een moord denkt hij dat hij moet terechtstaan voor diefstal. Het tweede deel gaat over een man die zijn vrouw bedriegt en probeert te overleven in de driehoeksverhouding. Het derde deel gaat over een man die gaat trouwen, maar die de bruid slechts eenmaal gezien heeft op de bus.
Ne Nous Fâchons Pas (1966) Ne Nous Fâchons Pas (1966)
Een gewezen gangster (Lino Ventura) moet een zielige dief, die geld van een Engelse gangster heeft gestolen, helpen. Ze worden achterna gezeten door een bende van Britse motorrijders.
Ne Quittez Pas! (2004) Ne Quittez Pas! (2004)
Felix krijgt op een dag een telefoontje van zijn vader. Hij is zijn jas kwijt! Op zich niet vreemd ware het niet dat zijn vader al twee jaar dood is. Is dit een grap of een hallucinatie? Op den duur beginnen deze telefoontjes uit het hiernamaals zijn leven te verwoesten. Felix gaat op zoek naar de jas van zijn vader in de hoop dat hij daarmee met rust gelaten wordt.
Ne Réveillez Pas Un Flic Qui Dort (1988) Ne Réveillez Pas Un Flic Qui Dort (1988)
Rechtse politieagenten nemen in Parijs het recht in eigen hand en richten een bloedbad aan onder criminelen. Een deel van de bevolking onthaalt de 'lynchjustitie' met open armen en ook inspecteur Grindel laat geen traan om de vermoorde criminelen. Toch zet Grindel alles in het werk om de losgeslagen bende een halt toe te roepen.
Ne Touchez Pas la Hache (2007) Ne Touchez Pas la Hache (2007)
De Franse hertogin de Langeais staat bekend als een fragiele en behaagzieke aristocrate. Toch heeft ze een grote invloed op haar omgeving en weet ze menig aristocraat naar haar hand te zetten. Dan begeeft zich een nieuwkomer op haar terrein, en de hertogin besluit een gevaarlijk spel met hem te spelen.
Ne Umduk Ne Bulduk (1976) Ne Umduk Ne Bulduk (1976)
Een bloedmooie vrouw en haar sluwe moeder zijn echte geldwolven en zien mannen alleen als een manier om geld te verdienen. De mooie vrouw begint hier anders over te denken als ze verliefd wordt op een knappe, arme man.
Néa (1976) Néa (1976)
Nea, een verwaand meisje van 16 jaar uit een rijk milieu, besluit om erotische literatuur te gaan schrijven die ze onder een pseudoniem publiceert. Ze moedigt haar lesbische moeder aan om haar vader te verlaten en voor haar vriendin te kiezen.
Neak Sre (1994) Neak Sre (1994)
Poeuv en zijn vrouw Om leven met hun zeven kinderen in een afgelegen dorp. Om kent vele zorgen. De kwaliteit van het land gaat achteruit en als Poeuv iets zou overkomen zou de ellende niet te overzien zijn. Hun bestaan is geheel afhankelijk van de jaarlijkse rijstoogst. Op een dag wordt Poeuv vergiftigd door een doorn in zijn voet en overlijdt.
Neal n'Nikki (2005) Neal n'Nikki (2005)
Voordat de in Canada opgegroeide Neal (Uday Chopra) wordt uitgehuwelijkt aan een meisje uit Bathinda in India, wil hij de bloemetjes buiten gaan zetten in Vancouver. In zijn pogingen om een meisje te versieren, wordt hij echter steeds gedwarsboomd door de ondeugende en vrijpostige Nikki (Tanisha Mukherjee). Zo valt de vrijgezellenvakantie van Neal telkens weer in het water, totdat Nikki besluit dat ze hem genoeg gepest heeft. Dan blijken de twee meer met elkaar gemeen te hebben dan ze hadden gedacht. Maar dan komt Neal erachter dat Nikki al die tijd heel andere plannen met hem had.
Neanderthal Man, The (1953) Neanderthal Man, The (1953)
Een gekke professor ontwikkelt in zijn laboratorium een serum dat de evolutie zou moeten stimuleren. Helaas blijkt het goedje niet goed te werken en verandert de professor in een Neanderthaler.
Near Dark (1987) Near Dark (1987)
Een jonge boer ontmoet een meisje. Dit meisje blijkt lid te zijn van een bende. Het is geen gewone bende maar een vampieren bende die de buurt onveilig maakt. De jongen sluit zich aan bij de bende.
Near Room, The (1995) Near Room, The (1995)
Een journalist is hoofdverdachte in een moordzaak en raakt verzeild in een schandaal rond kinderpornografie. Hij gaat op zoek naar zijn dochter, die hij als kind ter adoptie heeft gegeven, en zij blijkt een belangrijke rol in het schandaal te spelen.
Nearing Grace (2005) Nearing Grace (2005)
Het verhaal over de excentrieke teenager Henry die na de dood van zijn moeder het leven niet meer ziet zitten. Wanneer hij de mooie, onvoorspelbare en wat oudere Grace ontmoet neemt het leven echter een totaal andere wending.
Nearly a Nasty Accident (1961) Nearly a Nasty Accident (1961)
Groepscommandant Kingsley (Jimmy Edwards) van de RAF heeft het niet makkelijk. De vliegtuigmonteurs die hij tot zijn beschikking heeft gekregen, zijn stuk voor stuk prutsers van de bovenste plank. Kingsley moet daarom alles in het werk stellen om te voorkomen dat zijn manschappen het aanwezige materieel helemaal verknoeien.
Nebo v Almazakh (1999) Nebo v Almazakh (1999)
Een man met de beroemde naam Anton Tsjechov is zo wanhopig op zoek naar erkenning als schrijver, dat hij een uitgever bedreigt en vermoordt. Met de politie en mafia achter hem aan, en ook een stel schone dames, bevindt Anton zich in de rol van een burleske James Bond.
Nebo Zovyot (1960) Nebo Zovyot (1960)
De Sovjet-Unie en de Verenigde Staten zijn bezig, in een nek aan nek race, om als eerste voet te zetten op Mars. Terwijl beide partijen ploeteren om een ruimteschip te maken om deze reis te winnen, wordt het duidelijk dat Mars bewoond wordt door een "iets" dat de mensheid niet kan vatten!
Necessary Parties (1988) Necessary Parties (1988)
De strijd van de vijftien jaar-oude Chris, die met de hulp van een advocaat terugvecht als zijn ouders uit elkaar gaan. Hij zet alles op alles om dat te voorkomen.
Necessary Roughness (1991) Necessary Roughness (1991)
De Texas State Armadillos zijn helemaal nergens meer na het corruptieschandaal dat een punt zette achter hun footballseizoen. Hun coach Ed Gennaro (Hector Elizondo) moet een heel nieuw team opstellen. Als quarterback zoekt hij Paul Blake (Scott Bakula) op die inmiddels 34 is en vader van een gezin. Zijn spel zit wel goed, maar kan hij wel scoren met een team dat bestaat uit een raar stelletje losers, mafkezen en eenlingen ?
Necessity (1988) Necessity (1988)
De gelukkig getrouwde Lauren LaSalle ontdekt op een dag dat haar man Rick een drugshandelaar is en deel uitmaakt van de drugsmaffia. Met twee miljoen gestolen dollar op zak neemt ze de benen, meet zich een nieuwe identiteit aan en probeert met de hulp van een vlieginstructeur haar dochter uit het zeer goed beveiligde huis van haar man te redden.
Necro Files 2 (2003) Necro Files 2 (2003)
De broer van de maniak in The Necro Files leidt een dubbelleven als waanzinnige verkrachter. Als hij zijn zombiebroer op laat staan uit de dood, moeten de detectives Sloan en Manners op jacht naar de twee broers die de straten van Seattle onveilig maken.
Necro Files, The (1997) Necro Files, The (1997)
Op een kerkhof wordt een satanisch ritueel uitgevoerd. Hierdoor worden een moordenaar, een verkrachter en een gestoorde man weer tot leven gewekt. Samen gaan ze op zoek naar slachtoffers.
Necrocam (2001) Necrocam (2001)
Vier pubers vormen een clubje waarin de computer centraal staat. Ze surfen, spelen videogames, gaan naar digiparty's en communiceren per computer. Wanneer één van hen overlijdt zetten de anderen zich in om diens laatste wens in vervulling te laten gaan: als grafmonument een webcam in de doodskist die live via het internet het ontbindingsproces registreert en waarbij de sitebezoeker met een temperatuurregelaar zelfs het proces kan versnellen danwel vertragen. Maar doordat onwillige ouders, die gruwen van het morbide idee, hen tegenwerken, lijkt het plan uiteindelijk niet door te gaan.
Necromancer (1988) Necromancer (1988)
Een jongedame wordt verkracht door drie mannen. Vervolgens wordt ze gechanteerd door de daders, die willen dat ze tegen niemand iets zegt. Maar de jongedame wil niets liever dan wraak nemen en ze gaat naar een necromancer, die de jongedame belooft af te rekenen met de heren door haar magische krachten te gebruiken.
Necromancy (1972) Necromancy (1972)
Mr. Cato (Orson Welles) is hoofd van een heksenkring in de stad Lilith. Hij heeft de bovennatuurlijke krachten van Lori Brandon (Pamela Franklin) nodig om zijn eigen zoon te doen herrijzen uit de dood.
Necromania (1971) Necromania (1971)
Een liefdespaar heeft huwelijksproblemen doordat de man geen erectie meer kan krijgen. Ze roepen de hulp in van Madame Helen, een necromancer, die hopelijk via bizarre rituelen hun relatie nog kan redden.
Necronomicon (1993) Necronomicon (1993)
Een drieluik gebaseerd op verhalen van H.P. Lovecraft: The Drowned (Christophe Gans) - waarin een jongeman er achter komt dat zijn grootvader een pact met de duivel heeft gesloten, The Cold (Shusuke Kaneko) - waarin een journalist onderzoek doet naar een aantal moorden in de buurt en een vrouw ontmoet wier moeder slachtoffer was van een gestoorde wetenschapper - en Whispers (Brian Yuzna) - waarin een politie-agente haar collega kwijtraakt bij de achtervolging van een serial-killer. In het kaderverhaal komt H.P.Lovecraft terecht bij monniken die de Necronomicon, het boek der doden, in hun bezit hebben.
Necronomicon - Geträumte Sünden (1968) Necronomicon - Geträumte Sünden (1968)
Een stripper in een nachtclub verliest het onderscheid tussen droom en werkelijkheid en bezoekt allerlei landschappen vol met droomfiguren, dansende dwergen en bizarre SM-spelletjes ...
Necrophagia: Through Eyes of the Dead (2002) Necrophagia: Through Eyes of the Dead (2002)
De blackmetal rockgroep Necrophagia neemt de kijker mee naar de onderwereld, aan de hand van interviews, videoclips en interessante feiten. Wanneer de leden van Necrophagia vertellen over de duistere kant van hun leven, gebeuren er de meest opmerkelijke dingen.
Necrophagus (1971) Necrophagus (1971)
Een gestoorde wetenschapper experimenteert er op los, totdat hij door een ongelukje verandert in een monster, dat de graven langs gaat om lijken te stelen.
Necrophobia (1995) Necrophobia (1995)
Horrorfilm over een jonge vrouw die na de dood van haar minnaar hulp zoekt bij een psychiater die lichamen van overledenen gebruikt om zijn patiënten met hun angsten te confronteren. Deze onorthodoxe methode heeft echter een averechts effect op de vrouw die, naarmate de therapie vordert, langzaam maar zeker verandert in een kettingzaag hanterende moordmachine. Op zekere dag nodigt ze een eenzame weduwnaar uit voor een diner bij haar thuis. De visite mondt uit in een bloederig drama. De dolgedraaide vrouw probeert haar bezoeker te vermoorden en laat hem zwaargewond achter in een met lijken bezaaid labyrint. Als hij weer bij kennis komt bindt hij de strijd aan met de bloeddorstige vrouw en haar excentrieke psychiater.
Necrosis (2008) Necrosis (2008)
Zes vrienden vertrekken naar een afgelegen blokhut om daar in de sneeuw vakantie te vieren. Maar dan worden de zes vrienden geconfronteerd met een grote sneeuwstorm, die ervoor zorgt dat het zestal niet meer uit het huisje kan komen. Ze zitten opgesloten en het duurt niet lang voordat ze worden lastig gevallen door een paar angstaanjangende geesten.
Ned (2003) Ned (2003)
De paardrijdende illusionist Ned Kelly (Abe Forsythe) meldt zich aan als vierde bendelid bij Dan Hughes, Steve Hart en Joe Byrne. Keer op keer beroven ze de bank in Glenrowan. Met dit geld wil Ned graag van geslacht veranderen.
Ned Kelly (1970) Ned Kelly (1970)
Na ten onrechte gevangen te hebben gezeten raakt een Australische man op het slechte pad. Hij gaat zijn brood verdienen als paardendief, samen met zijn broers en stiefvader en zijn hond. Als de politie de mannen uit hun schuilplaats wil lokken door hun moeder gevangen te nemen, loopt dat uit op een grimmige strijd.
Ned Kelly (2003) Ned Kelly (2003)
De film vertelt het verhaal van Ned Kelly, die samen met zijn broer Dan en twee anderen de beruchte Kelly Gang vormde. Gebruikmakend van eigengemaakte kogelwerende uitrustingen pleegden ze tussen 1878 en 1880 een serie roofovervallen.
Nederlands in 7 Lessen (1948) Nederlands in 7 Lessen (1948)
Engelse cameraman komt in Nederland rondkijken. Audrey Hepburn vertelt als KLM-stewardess iets meer over ons land. Film over de wederopbouw van Nederland na de Tweede Wereldoorlog.
Nederlands voor Beginners (2007) Nederlands voor Beginners (2007)
De Poolse Alina is getrouwd met een Nederlander, woont in een comfortabele blanke buitenwijk en heeft een leuke Nederlandse kennissenkring. Tot haar schrik moet ze een Inburgeringscursus volgen. Wanneer een van haar klasgenoten, de Afrikaanse Lula, bij haar als schoonmaker begint, staat Alina nog veel verrassingen te wachten.
Nederlandse Robinson Crusoe, Een (1969) Nederlandse Robinson Crusoe, Een (1969)
De 15-jarige Peter leest het boek van Robinson Crusoë in het vliegtuig als ze in een zware storm terecht komen. Als het vliegtuig in tweeën breekt, belandt hij in zee en weet een schijnbaar onbewoond eiland te bereiken. Het duurt weken voor er een schip voorbij komt en er blijkt ook nog een oude piraat op het eiland te zijn.
  1 2 3 -4- 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
  © 2007-2011 AllMy.nl
Welkom gast!
Inloggen | Aanmelden
[x]
Inloggen


Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Aanmelden
[x]
Uitloggen


Je bent al uitgelogd!