Zoek op tag | Films | Mijn Films | Verlanglijst | Films gezien | Uitgeleende films | Favorieten
   0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 -11- 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27
Zoeken:
Kikuchi-jô Monogatari - Sakimori-tachi no Uta (2001) Kikuchi-jô Monogatari - Sakimori-tachi no Uta (2001)
Een collectie van drie losstaande kortfilms "Zuiketsu Gensô - Tonkararin Yume Densetsu" (1998), "Kikuchi-Jô Monogatari" (2000) en "Onna Kinishu Ikki" (2001). De films hebben als overlappend thema de strijd van de mensen uit Kyushu, die hun gebied proberen te verdedigen tegen buitenlandse invasies, maar gaat ook over mensen die losgerukt worden van hun vaderland.
Kikujirô no Natsu (1999) Kikujirô no Natsu (1999)
De kleine Masao is negen jaar oud en heeft net zomervakantie gekregen. Hij woont alleen met zijn grootmoeder die geen geld of tijd heeft voor vakantie, zijn vriendjes zijn allemaal weg omdat ze ouders hebben die wel op vakantie gaan en de voetbaltrainingen zijn ook al gestopt. Hij besluit, met niet meer dan een foto, zijn moeder te gaan zoeken. Een moeder die hij nooit heeft ontmoet. Een wereldse vriendin van zijn grootmoeder trekt zich het lot van Masao aan. Ze geeft haar man Kikujiro opdracht Masao te begeleiden op zijn zoektocht. De jongen beleeft een groots avontuur, de vakantie van zijn leven.
Kiler (1997) Kiler (1997)
Een taxichauffeur (Cezary Pazura) wordt per ongeluk aangezien voor een huurmoordenaar. Als hij ook nog eens Jurek Kiler blijkt te heten, weet de politie 100% zeker dat hij de dader is. Ondertussen maken de media en de bevolking een held van hem.
Kilibik (1983) Kilibik (1983)
Een doodnormale man met vrouw en kinderen blijkt verdacht veel op een bekende maffiabaas te lijken. Per toeval kruisen hun paden elkaar en besluiten zij om de rollen om te draaien.
Kilic Aslan (1975) Kilic Aslan (1975)
De handen van een moedige Turkse vrijheidsstrijder zijn tijdens een gevecht onbruikbaar geworden. Om toch te kunnen vechten tegen zijn vijanden maakt een ijzersmid speciale leeuwenklauwen die precies op zijn handen passen. Vanaf nu staat de strijder bekend als Kiliç Aslan (Lion Man) en vecht hij met zijn ijzeren klauwen tegen de overheersende Byzantijnen die zijn zoon gevangen houden.
Kilic Bey (1978) Kilic Bey (1978)
Kilic Bey is een keiharde man die het aan de stok krijgt met een paar zware jongens. Hij gooit alles in de strijd en zijn vijanden weten niet wat ze meemaken als hij ze laat zien waartoe hij in staat is.
Kilink Istanbul'da (1967) Kilink Istanbul'da (1967)
Kilink wordt weer tot leven gewekt en terroriseert dit keer de Turkse hoofdstad Istanbul. Uçan Adam moet er alles aan doen om hem te stoppen.
Kilink Uçan Adama Karsi (1967) Kilink Uçan Adama Karsi (1967)
Kilink is een duivels slechte crimineel die de inwoners van een stad teistert. De enige die hem kan stoppen is de moedige superheld Uçan Adam (The Flying Man).
Kilkenny Cross (2006) Kilkenny Cross (2006)
De drie belangrijkste dingen in het leven van de zeventienjarige Jordi zijn Magic The Gathering (geen spel, maar een passie), internet en zijn motorrijdende vriendin Tess. Internet zet Jordi’s wereld op zijn kop… totaal, en onverwacht. Hij pakt z’n kaarten bij elkaar, z’n mobieltje en z’n laptop en gaat er vandoor, samen met Tess, op de motor. Z’n huis, z’n moeder en haar vriend laat hij achter zich. Jordi’s leven blijkt boeiender te zijn dan Magic…Binnen een paar dagen merkt hij onder meer: dat hij iemand anders is dan hij dacht; dat hij niet de enige is met problemen; dat hij Tess nodig heeft - maar nú even niet; dat raadsels zich niet oplossen, maar alleen maar groter worden. En dat Ierland bestaat. Ierland wordt zijn circle of protection. Voorlopig. Een heel nieuw deck dus: nieuwe kaarten, nieuwe risico’s, nieuwe mogelijkheden...
Kill Alex Kill (1976) Kill Alex Kill (1976)
De uit Vietnam teruggekeerde militair Alexis Bravo ontdekt tijdens zijn gevangenschap dat zijn vrouw en kinderen door gangsters zijn vermoord. Hij infiltreert als 'killer' in de organisatie en raakt in een benarde positie als hij een schone dame op wie hij een oogje heeft moet liquideren.
Kill and Kill Again (1981) Kill and Kill Again (1981)
Dr. Horatio Kane wordt ontvoerd en wordt gedwongen om een leger van vechters op te richten. Zijn dochter Kandy Kane vraagt de hulp van Steve Chase en een paar van zijn vrienden om haar vader te gaan redden.
Kill Bill: Vol. 1 (2003) Kill Bill: Vol. 1 (2003)
De huurmoordenaar 'The Bride' wordt op haar eigen bruiloft neergeschoten door haar opdrachtgever Bill en zijn handlangers. Ze overleeft de aanslag, maar door een kogel in haar hoofd ligt ze vier jaar in coma. Als ze bijkomt, is ze compleet over de rooie en vastbesloten om wraak te nemen. Ze gaat op zoek naar de bendeleden om ze één voor één te vermoorden. Bill bewaart ze tot het laatst...
Kill Bill: Vol. 2 (2004) Kill Bill: Vol. 2 (2004)
Na de eerste twee namen op haar moordlijst te hebben doorgestreept vervolgt The Bride haar missie om wraak te nemen op haar vroegere handlangers: na O-Ren Ishii en Vernita Green is het nu de beurt aan Elle Driver, Budd en uiteindelijk haar baas Bill. Er is echter een onverwachte troef in het spel.
Kill Buljo: The Movie (2007) Kill Buljo: The Movie (2007)
Joompa Torma wordt wakker in een ziekenhuisbed, welke vol ligt met gebruikte condooms en een heleboel onbeantwoorde vragen. Het enige wat hij zich kan herinneren is dat zijn verloofde, zijn familie en rendier, allemaal vermoord zijn op zijn verlovingsfeestje door een niets ontziende bende. De Sami en vrouwen hatende politie officier, Sid Wisløff wordt op de zaak gezet. Samen met de collega van Sid, Unni Formen en Sami gids Peggy Mathilassi, probeert Sid de schuldigen te vinden, maar Jompa wil wraak voor wat hem is aangedaan.
Kill Her Gently (1957) Kill Her Gently (1957)
De ex-psychiatrische patiënt Jeff Martin houdt zijn vrouw Kay verantwoordelijk voor al zijn problemen. Jeff wil haar vermoorden, maar weet dat hij dan als de dader gezien zal worden. Dan hoort Jeff over de twee ontsnapte gevangenen William Connors en Lars Svenson. Tijdens een motorrit herkent Jeff de beide ontsnapte criminelen van de beschrijving op de radio. In plaats van de politie te informeren, neemt hij Connors en Svenson mee naar zijn huis en vraagt hen Kay te vermoorden.
Kill Me Again (1989) Kill Me Again (1989)
Jack Andrews is na de dood van zijn vrouw aan lager wal geraakt. Als hij Fay ontmoet voelt hij zich onweerstaanbaar aangetrokken tot deze femme fatale, die een miljoen dollar van de maffia gestolen heeft en nu Jacks hulp inroept om haar dood in scène te zetten. Jack stemt toe, zich niet realiserend dat ze achterna gezeten wordt door de wraakzuchtige maffia en haar moordzuchtige ex-vriendje.
Kill Me Later (2001) Kill Me Later (2001)
Shawn ziet het niet meer zitten: haar werk benauwt haar, haar relatie met een getrouwde man leidt nergens naar.. Ze ziet nog maar één uitweg. Charlie is een kruimeldief, maar heeft zich door zijn vrienden laten overhalen tot het plegen van een bankoverval. Verrast door de snelle komst van de politie slaagt hij er als enige in om te vluchten naar het dak van het bankgebouw. Daar stoort Charlie Shawn in haar zelfmoordpoging. Opgejaagd door de politie, neemt Charlie Shawn in gijzeling. Maar hoe gijzel je iemand die dood wil? Ze maken een afspraak: Shawn helpt Charlie ontsnappen, als hij haar nadien vermoordt. In de 24 uur waarin ze samen op de vlucht zijn, verandert hun leven echter totaal.
Kill or Cure (1962) Kill or Cure (1962)
Een detective wordt naar een kuuroord gestuurd en stuit hier op allerlei vreemde gebeurtenissen. Als er iemand vermoord wordt, begint hij een onderzoek. Natuurlijk gaat dit niet zonder slag of stoot.
Kill Reflex, The (1989) Kill Reflex, The (1989)
Soda Cracker (Fred Williamson), een politieagent uit Chicago wiens partner op mysterieuze wijze werd vermoord, gaat ondanks de bedreigingen van de maffia én de waarschuwingen van zijn politiedepartement op zoek naar de dader. Wanneer ook zijn nieuwe partner vermoord wordt, moet hij het alleen tegen de onbekende vijand opnemen.
Kill Squad (1982) Kill Squad (1982)
Een groep goedgetrainde kung-fu experts moeten de ene missie na de andere volbrengen in een poging een gevaarlijke misdadiger te pakken te krijgen.
Kill Switch (2008) Kill Switch (2008)
Detective Jacob Stillwell (Steven Seagal) is één van de meest geprezen detectives in het land. Zijn keiharde aanpak is legendarisch onder zijn collega's. Maar op zijn laatste klus lijkt hij zijn sterkste tegenstander te hebben gevonden; een sluwe, perverse moordenaar, die de stad terroriseert.
Kill the Man (1999) Kill the Man (1999)
Stanley (Luke Wilson) en Bob (Joshua Malina) zijn de eigenaren van een kleine copyshop. Ze moeten alle zeilen bijzetten om de concurrentie verderop in de straat het hoofd te bieden. Dat wordt extra moeilijk als de liefde opbloeit.
Kill the Scream Queen (2004) Kill the Scream Queen (2004)
Een sadistische filmmaker lokt aspirante actrices naar zijn studiootje met de belofte dat hij ze rijk en beroemd zal maken. Wat de actrices zich echter niet realiseren is dat de filmmaker zich specialiseert in snuff-films.
Kill the Umpire (1950) Kill the Umpire (1950)
Voormalig honkbalspeler Bill Johnson (William Bendix) heeft moeite om een baan te vinden én te houden. Zijn schoonvader Jonah Evans (Ray Collins), een gepensioneerde scheidsrechter, adviseert hem om een opleiding tot scheidsrechter te volgen. Uiteindelijk toegewezen aan de Texas League gaat alles zijn gangetje, totdat een incident uit de hand loopt. De betrokken speler ligt bewusteloos en kan daarom niet getuigen dat Bill de juiste beslissing nam. Dan is Bill zijn leven niet meer zeker...
Kill Them and Eat Them (2003) Kill Them and Eat Them (2003)
De sinistere Doctor Gore ontvoert onschuldige voorbijgangers en transformeert ze in bloeddorstige, kannibalistische monsters. Kellin is een van zijn slachtoffers, maar de vraag is of ze zich tegen de transformatie kan verzetten en ook nog eens de lugubere plannen van Gore's assistent kan dwarsbomen.
Kill You Twice (1998) Kill You Twice (1998)
Tommy Angolina (Elsvis Restaino) is electricien. Zijn leven wordt totaal verstoord als zijn vrouw in coma raakt. Wanhopig probeert hij alles om het leven van zijn vrouw te redden. Zelfs een wonderbaarlijke geneeswijze waarvan hij op de radio heeft gehoord. Kosten: 75.000 dollar. Maar waar haal je deze som geld vandaan? Zijn vriend Mickey (Damien Chapa) overtuigd hem om de kluis op hun werk te kraken. Ze schakelen maffiabaas Big Fred in, die de kraker Pickems inhuurd. Ze slagen erin hun doel te bereiken, maar doden Pickems. Nu breekt de hel pas echt los...
Kill Your Darlings (2006) Kill Your Darlings (2006)
Een jonge fotograaf en scriptschrijver vertrekt uit Zweden als hij een oude muze ontmoet. Reizend naar Amrika volgt een groep vreemde figuren hem waaronder een travestiete huisvrouw en een charmante huurmoordernaar.
Kill Zone (1993) Kill Zone (1993)
Vietnam, februari 1968. De oorlog woedt in alle hevigheid. Tegen het uitdrukkelijk verbod van generaal O'Neal (Ken Metcalfe) in, maar op aansporen van kolonel Wiggins ondernemen kapitein Holland (robert Youngblood) en luitenant Lazaro met hun peloton een levensgevaarlijke missie: ze willen in Cambodia de spoorlijn opblazen waarlangs de Viet Cong zich bevoorraadt. Dat lukt hen, maar algauw worden ze omsingeld door de Viet Cong. Ze vluchten de jungle in…
Kill! (1971) Kill! (1971)
Alan Hamilton is een van de meest gedreven agenten van InterPol. Samen met zijn collega Emily Hamilton komt hij een internationaal drugskartel op het spoor. Maar als blijkt dat InterPol niets wil ondernemen, gaan Alan en Emily in hun eentje op pad om de bende op te rollen.
Kill-Off, The (1989) Kill-Off, The (1989)
Ralph is gelukkig getrouwd met Luane en heeft een goede baan als conciërge van een school. Op een dag krijgt Ralph bezoek van een van zijn vroegere vrienden, een beruchte drugsdealer die Ralph weer op het slechte pad brengt.
Killa Season (2006) Killa Season (2006)
Flea was een basketbalspeler, blij met zijn kleine leventje, totdat een Dominicaanse kerel hem overtuigt om het groter te gaan zoeken en tenslotte opent hij een winkel met zijn vrienden. Ondertussen verkoopt hij ook drugs aan iedereen die geld heeft. Maar wanneer verschillende criminelen in de buurt hem willen vermoorden, merkt hij dat het leventje dat hij nu leidt niet helemaal rooskleurig is.
Kille och en Tjej, En (1975) Kille och en Tjej, En (1975)
De futloze Lasse is een grote vrouwenversierder en slaat de ene na de andere vrouw aan de haak. Dan ontmoet hij op een dag de bloedmooie Lena en wordt stapelverliefd. Lasse blijft echter in zijn achterhoofd houden dat hij zijn vrije levensstijl, die hij is gewend, eigenlijk niet wil opgeven. Toch moet hij op een gegeven moment een keuze maken.
Killer (1994) Killer (1994)
Mick (LaPaglia) is een huurmoordenaar met existentiële inslag. Wanneer hij zijn vriend, de mafiabaas George (Boyle) vertelt over zijn moordlust ten opzichte van een call-girl die hem niet opwond, stelt George hem een top-psychiater in het vooruitzicht, op één voorwaarde: hij moet de suïcidale Fiona doden. Schoorvoetend gaat Mick met zijn labiele maat Archie (Craven) op zijn doel af. Maar Fiona en Mick raken in elkaar geïnteresseerd. ‘Do you shoot them? Where?’ vraagt zij. Mick antwoordt: ‘In Jersey, mostly.’ De plot stuurt de kijker gedurende een nacht langs de uiteinden van de menselijke geest naar een finale.
Killer among Friends, A (1992) Killer among Friends, A (1992)
Gebaseerd op een waargebeurd verhaal in de San Fernando Valley in Californië, deze film over vriendschap tussen tieners, rivaliteit en moord. Een jaloerse psychopatische tiener, Ellen, vermoordt samen met een vriendin een van haar beste vriendinnen, Jenny. Daarna gaat zij inwonen bij de familie van haar slachtoffer...
Killer Barbys (1996) Killer Barbys (1996)
De leden van de rockband The Killer Barbys komen terecht bij Von Fledermaus, een oude vrouw die door en door slecht is. Ze heeft het verse bloed van jonge mannen nodig om weer jong te worden, en The Barbys staan op het menu.
Killer Barbys vs. Dracula (2002) Killer Barbys vs. Dracula (2002)
Er gebeuren vreemde dingen in een Thema-park aan de Costa del Sol. Terwijl de beroemde rockgroep Killer Barbies zich klaar maakt voor een tournee, arriveert er een mysterieuze lijkwagen in het park. Irina, de directeur van de Transylvaanse informatiecentrum, heeft de bekendste persoonlijkheid uit haar land naar Spanje gehaald. Silvia Superstar, de lead-singer van Killer Barbies, komt hier achter en probeert in contact te komen met Graaf Dracula. Echter, wanneer ze de Graaf wakker maakt door een liedje te zingen, roept ze een hoop onheil op haarzelf en haar naasten af.
Killer Bash (2005) Killer Bash (2005)
Dertig jaar geleden werd buitenbeentje en student Robert Hyde op de campus vermoord door vijf leden van de zogenaamde 'Delta Boys'. Zijn geest heeft sindsdien op die campus gespookt, wachtend op de perfecte kans voor wraak. Deze kans komt als Becky Jekyll op de campus verschijnt.
Killer Bees! (2002) Killer Bees! (2002)
Rond het stadje Sumas liggen grote weilanden met vee en akkerbouw. Ieder jaar betalen de boeren een imker om de natuur te laten bestuiven door bijen. Maar dit jaar gaat er iets verschrikkelijk mis. De imker neemt een illegale kolonie bijen mee, Afrikaanse killer bijen die alles aanvallen dat beweegt... Aanvankelijk staat de sheriff voor een raadsel: een paard dat verminkt wordt gevonden in de stal, een dode boer langs de kant van de weg. De lokale imker heeft echter het vermoeden wat er gaande is en licht de sheriff in. Samen proberen ze het stadje te ontruimen, maar ze worden tegengehouden door de burgemeester die geen paniek wil zaaien. Wanneer de zwerm bijen het stadje nadert en de doden zich opstapelen, moet de sheriff alles op alles zetten om de stad en haar bewoners van een gruwelijke dood te redden..
Killer Bud (2001) Killer Bud (2001)
Nadat ze alweer een baantje hebben verloren, gaan de twee idioten Waylon en Buzz op avontuur. Ze willen 'Feed Bags' bemachtigen. Aangezien de enige winkel die dit verkoopt gesloten is, besluiten ze in te breken. Er is een probleem, ze geraken niet terug buiten.
Killer contro Killers (1985) Killer contro Killers (1985)
Er wordt een formule voor synthetische brandstof ontdekt. Een Arabische sheik huurt een bende moordenaars in om de formule te stelen. Er zijn echter meer kapers op de Monegaskische kust.
Killer Cop (2002) Killer Cop (2002)
Luitenant Rick Callahan wordt door de producers van een real-life TV programma gekozen als het onderwerp van hun show. De cameraploeg volgt hem tijdens zijn patrouilles, maar tijdens zijn diensten gebeuren er helaas geen spectaculaire dingen. Wanneer de producers dreigen het programma om die reden van de buis te halen besluit Callahan twee criminelen te laten ontsnappen om deze dan live op TV weer in te rekenen.
Killer Crocodile (1989) Killer Crocodile (1989)
Een team wetenschappers gaat in een moeras op zoek naar de oorzaak van een vervuiling. Ze ontdekken er tonnen met radioactief materiaal aan de waterkant. Alvorens de autoriteiten in het naburige dorp te verwittigen, besluiten ze even aan wal te gaan en de zaak te onderzoeken.
Killer Crocodile 2 (1990) Killer Crocodile 2 (1990)
Een journaliste stuit op illegale chemische lozing in een toeristisch gebied, waar door de uitbater is nagelaten het op te ruimen. Er schuilt echter een ander gevaar dat de bewoners en toeristen onveilig maakt: een reusachtige, gemuteerde krokodil.
Killer Dill (1947) Killer Dill (1947)
Een huis aan huis verkoper, Johnny Dill, wordt aangezien voor een notoire gangster omdat hij er erg veel op lijkt. Dit brengt hem in allerlei netelige situaties.
Killer Diller (2004) Killer Diller (2004)
Een gitaarspelende autodief onmoet een autistische pianist en samen richten zij een band op. Met de hulp van een groep gedetineerden van een rehabilitatieprogramma vormen zij The Killer Diller Blues Band en hebben al snel groot succes.
Killer Elite, The (1975) Killer Elite, The (1975)
Mike Locken maakt deel uit van een groep freelance spionnen. Bij een geheime missie wordt hij door een collega verraden en neergeschoten. Zijn missie mislukt en Mike loopt voor langere tijd mank. Na zijn herstel is hij uit op wraak en zal niet rusten voordat hij de dader te pakken heeft.
Killer Eye, The (1999) Killer Eye, The (1999)
Een experiment van een gekke geleerde loopt compleet uit de hand. Het oog van een dode dakloze man krijgt een eigen wil en verandert in een meedogenloze moordmachine, met een voorkeur voor jonge vrouwen.
Killer Fish (1979) Killer Fish (1979)
Na een juwelenroof laat gangsterbaas Paul Diller de buit zakken in een stuwmeer. Zonder iets tegen zijn handlangers te zeggen, zet hij piranha's uit in het meer.
Killer Flick (1998) Killer Flick (1998)
(plot)
Killer Flood: The Day the Dam Broke (2003) Killer Flood: The Day the Dam Broke (2003)
Het dorpje Rutland in Montana wordt beschermd door de 4,5 ton beton van de Rankin Dam. Veelvuldige regens en het opkomende water veroorzaken echter een druk waar de dam niet tegen bestand is. Als één van de ontwerpers van de dam sterft, steken er verdenkingen de kop op dat de dam niet goed ontworpen zou zijn. Het meest sceptisch is David Arthur Powell (Lando), de originele architect van de dam die op slinkse wijze ontslagen werd door de directeur van het bouwbedrijf. Om Rutland voor het gevaar van de doorbrekende dam te behoeden moet David samenwerken met de twee mensen die hem het minst vertrouwen: stadsraadlid Natalie Powell (Greene) en de 17-jarige architectentalent Gart Powell (Ewald), de vrouw en de zoon die hij achterliet. Ze moeten snel met een nieuw plan komen om hun levens te redden...
Killer Force (1976) Killer Force (1976)
Harry Webb, de bewaker van een diamantmijn, vreest dat een groep gangsters de mijn willen plunderen. Hij maakt zich met zijn strenge veiligheidsmaatregelen niet erg populair, en vooral de knappe dochter van de eigenaar van de mijn heeft een hekel aan hem. Dat verandert echter als Webb een stokje voor de geplande overval weet te steken.
Killer Image (1992) Killer Image (1992)
Als Max Oliver erachter komt dat zijn broer is vermoord, wil hij de zaak nader onderzoeken. Hij komt erachter dat er veel meer achter de moord blijkt te zitten. Zijn broer was namelijk fotograaf en zijn laatst genomen foto is van een senator en een prostituée...
Killer Inside, The (1996) Killer Inside, The (1996)
Karen Stone is een emotioneel geruïneerde vrouw door het verlies van haar kind en een stukgelopen huwelijk. Ze verhuist naar L.A. om daar een nieuw leven op te bouwen en het verleden snel te vergeten. Wat ze niet verwacht gebeurt toch, ze wordt verliefd op een man, die reeds een relatie heeft met een andere vrouw. Een gevaarlijke maar wellustige gepassioneerde driehoeksverhouding begint. Dan raakt zij nog dieper verzeild in de donkere wereld van obsessies. Door haar eigen lust gevangen gaat zij volledig op, in het spel van erotiek, verraad en moord.
Killer Instinct (1987) Killer Instinct (1987)
Voor Amerika is de Viëtnam Oorlog voorbij. Maar Johnny Ransom ziet dat heel anders. Deze speciaal getrainde soldaat krijgt daarom een dodelijke opdracht en komt jammergenoeg achter vijandelijke linies terecht. Hij vecht onder andere tegen de wrede Vietcong en een sadistische Russische adviseur.
Killer Instinct (1991) Killer Instinct (1991)
Hij is een assistent-aanklager van wie men zegt dat hij te aardig is, dat hij het killer-instinct mist om het tuig aan te pakken. De nicht van de openbare aanklager spoort hem aan agressiever te worden. Zij beweert dat haar oom haar vroeger misbruikt heeft. Als hij het lijk van de oom in zijn auto vindt zegt ze dat hij de moord pleegde, maar hij herinnert zich er niets van.
Killer Instinct (2000) Killer Instinct (2000)
Een serie onopgeloste moorden uit het verleden wordt een groot probleem voor de inwoners van een klein stadje, als er bewijzen boven tafel komen omtrent de daders.
Killer Instinct: From the Files of Agent Candice DeLong (2003) Killer Instinct: From the Files of Agent Candice DeLong (2003)
FBI-agente Candice DeLong staat op het punt met pensioen te gaan om meer tijd met haar zoon te kunnen doorbrengen wanneer een serieverkrachter en -moordenaar één van haar beste vriendinnen aanvalt. Als moeder staat ze voor de verscheurende keuze om meer tijd te maken voor haar kind of haar vriendin te wreken.
Killer Is Loose, The (1956) Killer Is Loose, The (1956)
Bij de arrestatie van de bankemploye en nieuwbakken crimineel Leon Poole (Corey) wordt diens vrouw per ongeluk neergeschoten. Vijf jaar later vlucht hij uit de gevangenis en wil wraak nemen op de verantwoordelijke politieman Sam Wagner (Cotten).
Killer Kid (1967) Killer Kid (1967)
Ten tijde van de Mexicaanse revolutie hebben regeringstroepen hun handen vol aan guerilla-eenheden. Steffen krijgt de opdracht van de regering om een einde te maken aan de wapensmokkel rond de Mexicaanse grens. Onder een valse naam begint hij zijn werkzaamheden.
Killer Klowns from Outer Space (1988) Killer Klowns from Outer Space (1988)
Een klein dorpje wordt aangevallen door buitenaardse wezens die de bewoners van het dorpje vermoorden. Ze worden echter totaal niet serieus genomen, aangezien ze er uit zien als circus clowns. Slechts een paar jongeren zien de ernst van de situatie in.
Killer Me (2001) Killer Me (2001)
Joe, een student criminologie wordt geplaagd door de herinnering aan zijn vader die zijn moeder vermoordt. Hij hoort stemmen in zijn hoofd en raakt geobsedeerd door een reeks recente moorden die in het nieuws zijn. Sterker nog: het lijkt alsof hij er een binding mee heeft.. Wanneer studente Anna, met haar eigen psychologische problemen, voor hem valt ontstaat er een gevaarlijke situatie.
Killer Movie (2008) Killer Movie (2008)
Een reality programma gaat volkomen mis als de crew in een verlaten stad belandt waar een moordenaar actief is. De crewleden worden één voor één achterna gezeten door de moordenaar.
Killer Nerd (1991) Killer Nerd (1991)
Een nerd wordt alsmaar lastiggevallen en belachelijk gemaakt door een groep punkers. Hij besluit om een cursus 'cool zijn' op videobanden te kopen. Als hij daarna nog steeds wordt lastig gevallen, knapt er iets in hem en wordt hij opeens wel erg gewelddadig.
Killer Net (1998) Killer Net (1998)
Scott Miller, een student psychologie, leert via Internet Charlie kennen, een meisje met wie hij een relatie krijgt. Charlie heeft een slechte invloed op Scott en introduceert hem in de wereld van de online-porno. Scott koopt via een pornosite een virtueel moordspel. Zijn relatie met Charlie loopt echter stuk en na een pijnlijke confrontatie, gebruikt hij Charlie als slachtoffer in het moordspel om zijn woede te bekoelen. Als Charlie kort daarop wordt vermoord, wijzen alle sporen richting Scott.
Killer of Sheep (1977) Killer of Sheep (1977)
De zwarte wijk Watts in Los Angeles tijdens de jaren '70; Stan werkt in een slachthuis waar hij dagelijks de schapen in een lange rij binnen ziet komen, volledig aan hun lot overgelaten zoals ook veel mensen in Stans omgeving. Stan probeert het hoofd boven water te houden en heeft te maken met zijn vrouw die meer wil van het leven en zijn vrienden die hem wijs maken een crimineel plan te ondernemen om geld te verdienen.
Killer on Board (1977) Killer on Board (1977)
Vijfhonderd mensen beleven een aangename reis op de Grote Oceaan, totdat er plotseling iemand ernstig ziek wordt en kort daarna meerdere mensen ziek worden en sterven. Om de gezonde mensen nog te beschermen, wordt er een quarantainestation op het schip ingericht, maar dat maakt de paniek niet minder, want een antiserum is niet zomaar gevonden.
Killer Pad (2007) Killer Pad (2007)
Drie vrienden willen eens flink uit hun dak gaan en besluiten naar Hollywood te trekken. Daar huren ze een groot huis in de Hollywood Hills en nodigen vele vrienden uit om een groot feest te vieren. Maar ze weten niet dat dit huis een portaal is naar de hel en al snel komen de jongens stuk voor stuk vreselijk in de problemen.
Killer Party (1986) Killer Party (1986)
Enkele studenten besluiten het ontgroeningsfeest van hun nieuwe collega’s dit jaar te laten doorgaan in een oud, griezelig huis. Nochtans zijn ze gewaarschuwd het verlaten huis, waar de graftombe van een overleden student zich bevindt, in geen geval te betreden. Vivia, Jennifer en Phoebe willen dolgraag lid worden van de studentenvereniging en worden op het feest onderworpen aan een reeks rituele proeven.
Killer Shrews, The (1959) Killer Shrews, The (1959)
Een groep toeristen belandt na een verschrikkelijk onweer op een eiland waar een gekke professor probeert mensjes te maken die twee keer zo klein zijn dan normaal. Helaas ontstaat er als bijproduct van zijn proeven een nieuw soort dodelijke spitsmuis, en de beestjes zijn niet vies van een hapje mensenvlees.
Killer Tattoo (2001) Killer Tattoo (2001)
De gangster Pek wil de vooraanstaande politie-officier Iron Cop dood hebben, en huurt daarom zowel Kit Silencer als Pae Buffgun in. Kit Silencer werkt altijd alleen, maar Pae Buffgun vormt een team bestaande uit Ghost Rifle, Dog Badbomb, Elvis M16 en hemzelf. Wanneer alle huurmoordenaars tijdens een kunstvoorstelling tegelijkertijd in actie komen en Iron Cop geliquideerd wordt, is het onduidelijk wie precies betaald moet worden, en dus besluit Pek maar de huurmoordenaars in een hinderlaag te laten lopen op een tropisch eiland.
Killer That Stalked New York, The (1950) Killer That Stalked New York, The (1950)
Een getrouwd stel werkt als diamantsmokkelaars en ze komen naar New York om daar hun criminele praktijken uit te breiden. Zij zijn zich niet bewust van het feit dat de vrouw een zeer besmettelijk en dodelijk pokkenvirus met zich mee draagt. Het echtpaar boekt een kamer in een hotel, zonder te weten dat zij gevolgd worden door een geheim agent en dat iedere beweging van hen met camera’s wordt vastgelegd.
Killer Tomatoes Eat France! (1991) Killer Tomatoes Eat France! (1991)
Na de geslaagde ontsnapping uit een cel door zijn gemuteerde tomaten, komt professor Mortimer Gangreen wederom met een plan om de wereld te veroveren. Dit maal door z'n domme hulpje Igor op de troon van Frankrijk te zetten.
Killer Tomatoes Strike Back! (1990) Killer Tomatoes Strike Back! (1990)
Commissaris Boyle en tomatoloog Kennedi Johnson doen een uitgebreid onderzoek naar de eerdere tomaten-aanvallen en ontdekken dat Professor Gangreen alle Amerikanen wil hersenspoelen door middel van speciale talkshows. Bovendien plant hij een nieuwe tomaten-invasie die wel eens het einde van de mensheid zou kunnen betekenen.
Killer Upstairs, A (2005) Killer Upstairs, A (2005)
Een bloedmooi voormalig model en vrouw van een zeer rijke zakenman wordt dood aangetroffen. Vermoord! Alle aanknopingspunten wijzen naar de jong Michael en de politie is dan ook overtuigd van zijn schuld. Alleen Michael's moeder gelooft in de onschuld van haar zoon; hij kan geen brute moordenaar zijn. Zonder hulp zal zij de echte moordenaar moeten vinden. Steeds als ze een stapje dichterbij de waarheid komt, blijkt haar eigen leven meer gevaar te lopen. Kan ze op tijd de wrede misdadiger vinden of al zij het volgende slachtoffer worden...
Killer Wave (2007) Killer Wave (2007)
Een serie dodelijke vloedgolven teistert de Amerikaanse oostkust en alle grote steden worden van de kaart geveegd. Men staat voor een raadsel en roept de hulp in van de rebelse wetenschapper John McAdams, een expert op het gebied van door mensen veroorzaakte ecologische rampen die worden gebruikt als massavernietigingswapens. Hij en Sophie Marleau, een medewerkster van het Oceanografisch Instituut, vermoeden dat de dodelijke vloedgolven niet het gevolg zijn van zeebevingen, maar van doelbewuste pogingen om de helft van de wereldbevolking uit te roeien. Als een andere wetenschapper wil uitzoeken wie er achter de onderzeese explosies zit, wordt hij vermoord. De verdenking valt op McAdams.
Killer Weekend (2004) Killer Weekend (2004)
Door een serie moorden in een strandhuis in Santa Brabara raken drie koppels doodsbang en beginnen hun frustraties op elkaar af te reageren. Eén van hen is de moordenaar en terwijl het aantal slachtoffers toeneemt, raakt de tijd om de moordenaar te pakken op.
Killer Within, A (2004) Killer Within, A (2004)
Addison Terrill (Howell), een procureur uit Dallas, komt 's avonds thuis om daar zijn vrouw bruut vermoord aan te treffen. Alle sporen wijzen de kant van Addison uit en hij besluit dan ook te vluchten en de echte moordenaar van zijn geliefde te vinden....
Killer Workout (1986) Killer Workout (1986)
Twee jaar geleden stierf Valerie nadat ze verbrand werd in een zonnebank. Nu runt haar tweelingzus Rhonda een fitnessruimte en sterven er daar opeens allemaal sporters. Heeft de moordenaar iets met de moord op haar zus te maken?
Killer! (1989) Killer! (1989)
Door mislukte medische experimenten begint een man gestoord te worden. Hij begint aan het moorden te slaan en bovendien zijn slachtoffers op te eten.
Killer's Delight (1978) Killer's Delight (1978)
Tussen 1975 en 1979 werden knappe jonge meisjes aan de lopende band vermoord en verminkt door een man in een bestelwagen. James Luisi is de politieman die een niets ontziende jacht maakt op de misdadiger, die iedere keer weer weet te ontsnappen. Dan wordt er een dodelijke val uitgezet, en na een zenuwslopend kat en muis spel komt er een schokkend en verrasend eind aan het doden. Gebaseerd op de Ted Bundy moorden.
Killer's Edge, The (1990) Killer's Edge, The (1990)
Jack Saxon (Wings Hauser) is een doorgewinterde politieman in het criminele Los Angeles, die in een dodelijk web van verdachte omstandigheden verstrikt is geraakt. Samen met FBI-agent Barret (Karen Black) die de opdracht heeft gekregen een internationale vervalser in te rekenen, baant hij zich een weg door het criminele netwerk. De man op wie zij de jacht hebben geopend, is niemand minder dan de man die Saxons leven in Vietnam heeft gered. Nu staat Jack voor de moeilijkste keuze van zijn leven.
Killer's Kiss (1955) Killer's Kiss (1955)
Bokser Davy Gordon treedt op wanneer danseres Gloria Price aangevallen wordt door haar baas en geliefde Vincent Rapallo. Davy en Gloria krijgen iets met elkaar, iets dat Rapallo erg hoog zit, zo hoog zelfs dat hij opdracht geeft om Davy te laten vermoorden. Een vriend van Davy is echter degene die vermoord wordt, en Davy en Gloria besluiten te vluchten om voor eeuwig uit Rapallo's handen te blijven.
Killer: A Journal of Murder (1996) Killer: A Journal of Murder (1996)
Carl Panzram wordt naar de gevangenis gestuurd voor een inbraak. Terwijl hij daar verblijft wordt hij door een bewaker bruut in elkaar geslagen. Bewaker Henry Lesser leeft met hem mee en raakt bevriend. Lesser geeft hem de gelegenheid om zijn levensverhaal op te kunnen schrijven. Lesser ontdekt dat Panzram's verleden geweldadiger is dan hij verwacht had, maar ook dat hij een veel beter persoon is dan dat de andere bewakers denken.
Killerdeului Suda (2001) Killerdeului Suda (2001)
Sang-yun, Jung-woo, Jae-young and Ha-yun zijn profesionele huurmoordenaars. Elk hebben ze zo hun eigen vaardigheden en karakters. Op een dag krijgt Sang-yun een vrijwel onmogelijke opdracht die hij niet kan weigeren. Ondertussen zit ook de politie ze op de hielen...
Killers (1996) Killers (1996)
Odessa en Kyle James waren gemiddelde Amerikaanse jongens, totdat ze uiterst koelbloedig hun ouders vermoordden. De jongens, die totaal geen spijt hebben van hun daad, worden veroordeeld tot de electrische stoel. Na hun bloedige ontsnapping komen ze terecht in een bekrompen stadje, waar ze de familie Ryan in gijzeling nemen. Het komt tot extreme confrontaties tussen de twee moordenaars en de familie, want ook de Ryans deinzen niet terug voor extremiteiten.
Killers (1997) Killers (1997)
Ray en zijn vrienden verkopen drugs die ze hebben gestolen en ze verdienen er veel geld mee. Maar buiten worden ze opgewacht door vijf bloeddorstige moordenaars. Ray en de anderen komen vast te zitten in een warenhuis en ze worden constant lastig gevallen door 'The Killers'.
Killers (2003) Killers (2003)
Vijf regisseurs kregen de opdracht elk een kortfilm van 20 minuten te maken waar 3 regels aan verbonden werden. In elk filmpje speelt Susumu Terajima een detective. De rest van de cast is geheel vrouwelijk en in elke film moet er een moordenaar voorkomen. In Pay Off probeert een man zonder geld aan wapens te komen. In Candy wordt een werkloze vrouw omgeschoold tot huurmoordenares. In Perfect Partner vluchten twee vrienden van een moordenaar die uit is op hun geld. In Killer Idol wil een zanger afscheid nemen van z'n publiek, maar wordt gedwongen die woorden weer in te trekken. In .50 Woman organiseert een vrouw een picnic op een dak van een gebouw, waar ze mensen observeert met haar snipergeweer.
Killers 2: The Beast (2002) Killers 2: The Beast (2002)
Een meisje zit gevangen in een zwaarbewaakt gesticht. Hier doet ze flink haar best om tegen haar persoonlijke demonen te vechten en te zorgen dat ze niet langzamerhand doordraait. Ondertussen moet ze ook uitkijken voor een groep moordenaars. Deze moordenaars doen namelijk hun best om het meisje voorgoed te laten zwijgen.
Killers from Space (1954) Killers from Space (1954)
De wetenschapper Doug Martin sterft na een riskante test met een atoomwapen. Gelukkig wordt zijn lichaam door marsmannetjes gevonden en die slagen erin hem weer tot leven te wekken. Maar natuurlijk willen de wezens hem gebruiken om een grootscheepse invasie voor te bereiden.
Killers in the House (1998) Killers in the House (1998)
Rodney Sawyer en zijn familie worden opgeschrikt door een stel nietsontziende bankrovers onder leiding van Delaney Breckett, die hun huis als schuilplaats willen gebruiken.
Killers of Kilimanjaro (1959) Killers of Kilimanjaro (1959)
Een ingenieur wil de eerste Oost-Afrikaanse spoorweg maken. Hij wil vanuit Mombasa vertekken samen met Hooky, zijn assistent en Jane die aan de gevaarlijke onderneming deelneemt om haar vader en zijn verloofde terug te vinden die verdwenen zijn. Adamson en zijn bemanning worden gehinderd door wilde beesten, vreemde stammen en de huurlingen van Ben Ahmed, een Arabier, die een lijn wil vestigen voor zijn slavenhandel.
Killers Three (1968) Killers Three (1968)
Drie vrienden proberen er na de gruwelen van de Tweede Wereldoorlog weer bovenop te komen, maar kunnen alleen in het zwart aan de slag. In een poging om zo snel mogelijk aan veel geld te komen, maken de drie een plan om in de plaatselijke bank de kluis leeg te roven.
Killers Within, The (1995) Killers Within, The (1995)
Journalist Wallace wordt vermist. Zijn broer Ben gaat naar hem op zoek. Het lijk van de journalist wordt in het wrak van zijn auto teruggevonden met een heleboel drugs in het lichaam. Ben weet dat zijn broer al lang afgekickt was en besluit de moordenaars te zoeken.
Killers, The (1946) Killers, The (1946)
Een benzinepompbediende wordt meedogenloos doodgeschoten door twee professionele huurmoordenaars. Verzekerings-specialist Reardon (O'Brien) raakt geïnteresseerd in de zaak en graaft in het verleden van de dode. Hij blijkt een ex-bokser te zijn 'the Swede' genaamd, die steeds verder afzakte. Reardon ontdekt meer en meer van het verhaal, en vooral dat het iets te maken heeft met de mysterieuze Kitty.
Killers, The (1964) Killers, The (1964)
Twee huurmoordenaars proberen uit te vinden waarom hun laatste slachtoffer gewoon bleef staan en zich liet vermoorden zonder te proberen er iets aan te doen. Ze komen op het spoor van de femme fatale Sheila Farr en de rijke, verraderlijke Jack Browning.
Killing Ariel (2006) Killing Ariel (2006)
De verveelde echtgenoot Rick kan de sexy verleiding van de mooie hippiebruid Ariel niet weerstaan en neemt haar mee naar zijn weekendhuisje. Ariel ontpopt zich echter als extra-aanhankelijke seksdemoon, die zelfs na meerdere keren gedood te zijn telkens terug komt.
Killing at Hell's Gate (1981) Killing at Hell's Gate (1981)
Voor het eerst sinds jaren kan Charles weer op vakantie als zijn baas hem vertelt dat hij, voormalig sport-ster, het imago van de politicus bij de houtindustrie moet opkrikken. Daarbij komt hij ook in zijn geboortedorp genaamd Hell's Gate. Omdat ze hem zien als onheilsboodschapper, is hij niet erg welkom. Nadat oude herinneringen boven komen, valt er een dode.
Killing Birds - Uccelli Assassini (1987) Killing Birds - Uccelli Assassini (1987)
Een groep studenten trekt de bossen in om vogels te gaan bestuderen. Wanneer blijkt dat daar doden tot leven zijn gekomen zijn ze hun leven niet meer zeker.
Killing Blue (1988) Killing Blue (1988)
Commissaris Alex Glass krijgt de opdracht een reeks moorden op te lossen in de Berlijnse onderwereld, een broeinest van prostitutie en drugsverkoop. Wanneer een jonge prostituee hem hulp vraagt om uit het milieu te stappen raakt Alex meer en meer verstrikt in een web van drugs, seks en afpersing.
Killing Box, The (1993) Killing Box, The (1993)
In de Amerikaanse Burgeroorlog is het 51ste Alabama-regiment van de Confederatie bij Catum's Creek ten prooi gevallen aan een gruwelijke nederlaag. Een dood gewaande Zuidelijke officier, kolonel Nehemiah Strayn, is de enige van de in de pan gehakte militairen die het na kan vertellen. Hij wordt door een Unie-officier benaderd om het raadsel op te lossen van een nieuwe slachtpartij, op precies dezelfde locatie. Nu zijn Noordelijke soldaten aan X-vormige kruisen opgehangen en op rituele wijze vermoord door onbekenden. Strayn komt er achter dat er sprake moet zijn van voodoo.
Killing Cupid (2004) Killing Cupid (2004)
Valentine moordt al jaren. Ze beheerst de meest dodelijke technieken en kent alle doeltreffende wapens door en door. Als ze tijdens een opdracht opgesloten geraakt met één van haar stervende slachtoffers verandert haar leven voor altijd.
Killing Edge, The (1984) Killing Edge, The (1984)
Na een atoomoorlog is het land grotendeels verwoest. De streek is een woestijn geworden. Eén van de overlevenden, een man, gaat wanhopig op zoek naar zijn familie. Voortdurend wordt hij belaagd door moorddadige robotten, waartegen hij zich moet verdedigen. Hij staat voor alles alleen.
Killing Fields, The (1984) Killing Fields, The (1984)
Roland Joffé's drama vertelt het waargebeurde verhaal van de vriendschap tussen New York Times journalist Sydney Schanberg (Sam Waterston) en de Cambodjaanse journalist en tolk Dith Pran (Haing S. Ngor), in het door burgeroorlog verscheurde Cambodja. Wanneer de Rode Khmer de macht overneemt, is Sydney gedwongen het land te verlaten en wordt Dith Pran gevangen gezet. Beide mannen blijven vechten om elkaar weer in levende lijve terug te kunnen zien.
Killing Floor, The (2006) Killing Floor, The (2006)
Een uitgever van literatuur verhuist naar een nieuw appartement. Al gauw na de verhuizing, ontvangt hij foto's van misdaden die in zijn appartement plaats hebben gevonden. Niet lang daarna krijgt hij videobanden opgestuurd waarop beelden zijn vastgelegd van hem zelf.
Killing for Love (1995) Killing for Love (1995)
Een groep filmmensen komt een weekend bij elkaar in het vakantiehuisje van de producer. Hier gebeuren allerlei vreemde dingen waardoor het lijkt alsof er zich een typische slasherfilm afspeelt in het huis.
Killing Game, The (1988) Killing Game, The (1988)
Max Gilton is een man die alles heeft waar een Amerikaan van droomt, mooie vrouwen, snelle auto's en veel geld. Een simpele opdracht om een man en z'n minnares te vermoorden, wordt door iemand gefotografeerd en de chantage begint...
Killing Grounds, The (1997) Killing Grounds, The (1997)
Een groep bergbeklimmers ontdekt in het Sierra-gebergte een lading goud dat afkomstig is uit een klein neergestort vliegtuig. Ze besluiten de fortuinlijke vondst niet mee te nemen, maar ter plekke te begraven en later op te halen. Op hun weg naar beneden stuiten ze op Vin en Art, die op zoek zijn naar hun goud. Tijdens de schijnbaar vriendelijke ontmoeting lopen de spanningen op en wil iedereen de hand leggen op het fortuin.
Killing Hitler (2003) Killing Hitler (2003)
Killing Hitler vertelt het verhaal van een door de geallieerden in 1944 geplande aanslag op Adolf Hitler. De geheime operatie, die bekend stond onder de codenaam Operation Foxley, voorzag in verschillende scenario’s voor de uiteindelijke moord op Hitler op zijn landgoed Berghof in de Beierse Alpen. De film laat zien of een dergelijk plan kans van slagen zou hebben gehad en hoe het zou zijn geweest voor de agenten die de executie hadden moeten uitvoeren.
Killing in a Small Town, A (1990) Killing in a Small Town, A (1990)
Een klein stadje is geschokt door een brutale moord op een vrouw met een bijl. Hoofdverdachte is een getrouwde vrouw met kinderen. Als ze tijdens het onderzoek onder hypnose gaat, komt er een heel andere persoonlijkheid boven.
Killing Jar, The (1996) Killing Jar, The (1996)
Michael Sanford keert met zijn vrouw terug naar zijn geboortedorp om het familiebedrijf over te nemen. Helaas worden zijn kinderen in de omgeving van het huis op brute wijze vermoord. Michael was getuige van een van de moorden en begint zelf ook gestoord gedrag te vertonen. De politie verdenkt Sanford, die zelf ook niet helemaal overtuigd is van zijn onschuld.
Killing Kind, The (1973) Killing Kind, The (1973)
De jonge Terry Lambert heeft in de gevangenis gezeten voor verkrachting waaraan hij door een bende gedwongen werd om deel te nemen. Wanneer hij naar huis terugkeert plant hij wraak op zijn advocaat en op het meisje dat hem er heeft in geluisd. Maar zijn echt probleem is zijn ziekelijke band met zijn moeder, in wiens pension hij woont. Eén van de andere logees in het gebouw, Lori, voelt zich aangetrokken tot hem. Tijdens zijn verblijf in de gevangenis heeft Terry echter steeds meer interesse gekregen voor gewelddadige seks en bloederige moorden. Korte tijd na zijn vrijlating zijn in de stad al verschillende vrouwen op gruwelijke wijze om het leven gekomen.
Killing Machine, The (1994) Killing Machine, The (1994)
Harlin Garret raakt zijn geheugen kwijt en komt in een gebouw terecht wat het bezit is van de staatsveiligheidsdienst. De manager vertelt Garret dat hij eerst een huurmoordenaar voor de maffia was, maar Garret weigert hem te geloven. Dan wordt hij gedwongen om mensen te vermoorden die een gevaar zijn voor de staatsveiligheid, maar het wordt ingewikkeld wanneer Garret verliefd wordt op een van zijn slachtoffers.
Killing Me Softly (2002) Killing Me Softly (2002)
Een wetenschapper uit London besluit haar comfortabele maar saaie relatie met haar vriendje te beëindigen wanneer ze een gevaarlijke en obsessieve band met een mysterieuze bergbeklimmer aangaat. Hij blijkt enkele geheimen met zich mee te dragen. Naar het gelijknamige boek van het schrijversduo Nicci French.
Killing Moon (2000) Killing Moon (2000)
Een dodelijk virus moet per vliegtuig naar een laboratorium aan de andere kant van de VS gebracht worden, maar aan boord breekt per ongeluk de container en worden de passagiers met het virus besmet. De Amerikaanse regering toont weinig interesse voor het leven van de passagiers en wil eerst en vooral proberen het virus uit te roeien. En daarbij zijn alle middelen geoorloofd.
Killing Mr. Griffin (1997) Killing Mr. Griffin (1997)
Een opstandige scholier haalt een paar klasgenoten over om hem te helpen bij de ontvoering van de impopulaire leraar engels, en dat loopt ontzettend uit de hand omdat de volgende dag de leraar dood is...
Killing Obsession (1994) Killing Obsession (1994)
Een psychisch gestoorde moordenaar wordt vrijgelaten uit de gevangenis en gaat op zoek naar de dochter van zijn laatste slachtoffer om haar te vermoorden. In een race tegen de klok onderzoeken een psycholoog en een politiedetective het spoor van lijken, om de volgende moord tegen te voorkomen.
Killing of a Chinese Bookie, The (1976) Killing of a Chinese Bookie, The (1976)
Een nachtclubbaas raakt in de schulden bij een kleine bende. Als tegenprestatie moet hij voor hen een nietsvoorstellende Chinese bookie vermoorden. De feiten blijken echter anders te liggen dan hij vermoedde.
Killing of America, The (1982) Killing of America, The (1982)
"The Killing Of America" is een documentaire waarin de opkomst van (extreem) geweld in de Verenigde Staten wordt geportretteerd. Van de aanslagen op J.F.K., Martin Luther King en Robert Kennedy tot de gewelddadige betogen tegen de Vietnam-oorlog. Van de rituele moorden door de volgelingen van Charles Manson tot de seriemoordenaars Ted Bundy, Son of Sam en John Wayne Gacy. En van sluipschuttermoorden op onschuldige burgers tot de collectieve zelfmoord van de sekte van Jim Jones.
Killing of John Lennon, The (2006) Killing of John Lennon, The (2006)
Opgegroeid in Hawaï, in een nogal armzalige omgeving, ontwikkelt Mark Chapman zich tot een jongeman vol latente agressie, die ook door zijn Japans-Amerikaanse vrouw niet kan worden ingedamd. Door een bezoek aan de plaatselijke bibliotheek leert Chapman de protoganist uit J.D. Salingers The Catcher in the Rye kennen, die zich tegen Phoneys keert. De discrepantie tussen Lennons zinsnede ‘Imagine no possession’ en diens weelderige levensstijl doen bij Chapman vervolgens de stoppen doorslaan. Hij besluit naar New York te reizen om de wereld van Lennon te ontdoen.
Killing of Satan, The (1983) Killing of Satan, The (1983)
Een man wordt uitverkoren door zijn dode oom om kwade krachten, zoals "The Prince of Magic", die stralen uit zijn handen kan schieten, te bevechten. Zijn uiteindelijke doel is een magisch gevecht met Satan.
Killing of Sister George, The (1968) Killing of Sister George, The (1968)
Actrice June woont samen met haar geliefde Childie. Ze speelt al jaren een opgewekte wijkverpleegster in een soapserie. Als haar rol uit de serie wordt geschreven, is de enige baan die ze kan krijgen het inspreken van de stem van een koe, voor een kinderprogramma. Ze raakt totaal van slag als haar naïeve vriendin Childie een verhouding krijgt met een tv-producent.
Killing Spree (1987) Killing Spree (1987)
Tom heeft het gevoel dat zijn vrouw vreemd gaat. Na enige tijd loopt zijn frustatie zo hoog op dat hij de mannen die hij ervan verdenkt met zijn vrouw te slapen begint te vermoorden, en wel op een heel bijzondere manier.
Killing Spring, A (2002) Killing Spring, A (2002)
Wanneer een leraar journalistiek van het Lanholme College dood wordt aangetroffen lokt dat de aandacht van een hoop oudleerlingen. Onder hen ook Joanne Kilbourn die van plan is de zaak op te lossen.
Killing Time (1998) Killing Time (1998)
Een mafioso wordt vrijgesproken van de moord op zijn vriend, en dat zint agent Robert Bryant niet. Hij huurt de mooie huurmoordenares Maria in om het zaakje op te lossen. Als Bryant erachter komt dat hij Maria eigenlijk niet kan betalen, lijkt de enige oplossing het inhuren van een andere moordenaar te zijn.
Killing Time, The (1987) Killing Time, The (1987)
Sheriff Sam Wayburn ziet er netjes, braaf en verlegen uit. Maar schijn bedriegt, hij beraamt samen met zijn maîtresse de moord op haar steenrijke echtgenoot.
Killing Yard, The (2001) Killing Yard, The (2001)
De opstand in 'Attica Prison' van 1971 resulteerde in 10 dode bewakers en 39 dode gevangenen en zorgde voor een bloederig hoofdstuk uit de Amerikaanse geschiedenis. Dit is het waargebeurde verhaal van Shango, een Afro-Amerikaanse gevangene, die gebruikt werd als zondebok door de overheid om een complot in de doofpot te stoppen. Dit complot had zelfs door kunnen dringen tot Gouverneur Rockefeller. Met hulp van de rechtvaardige blanke advocaat Ernie Goodman, krijgt Shango een verdediging die hem van alle blaam moet zuiveren en die de schokkende waarheid boven tafel moet zien te krijgen.
Killing Zoe (1994) Killing Zoe (1994)
Zed is maar net aangekomen in Parijs, en hij is nu al op het slechte pad. Nadat hij geslapen heeft met een call-girl brengt hij de nacht door met zijn gevaarlijke vrienden. Ze besluiten de volgende dag een bank te beroven. Er is echter één probleem: Zed's call-girl, Zoe, blijkt bij de bank te werken die ze willen beroven.
Killing Zone, The (1991) Killing Zone, The (1991)
Carmen, de leider van een Mexicaans drugskartel, zweert wraak wanneer zijn broer vermoord wordt in de gevangenis. Hij vertrekt naar Los Angeles en gaat achter iedereen aan die maar iets met de dood van zijn broer te maken heeft.
Killing Zone, The (1999) Killing Zone, The (1999)
Als je als huurmoordenaar werkt voor het syndicaat, dat zit je er levenslang aan vast. Dit is een probleem voor de meedogenloze killer 'Matthew Palmer' die voor het eerst in zijn leven de smaak van echte liefde heeft geproefd. Maar als je uit het Syndicaat stapt, sterf je verdacht snel in de Londense onderwereld, tenzij je de juiste troeven in handen hebt. Tot op heden was Matthew altijd de jager, nu wordt er op hem gejaagd... This is the Killing Zone
Killing, The (1956) Killing, The (1956)
Johnny Clay heeft een plan. Na 5 jaar in de gevangenis op Alcatraz doorgebracht te hebben besluit hij dat als hij dan toch misdaden pleegt, hij er maar beter voor kan zorgen dat de opbrengst ervan het risico op een straf waard is. Hij verzint een slim plan om een grote som geld van de plaatselijke racebaan te stelen. Het enige minpunt van zijn plan is dat hij geen rekening houdt met de hebberige vrouw van één van de kassamedewerkers en haar vriend.
Killings at Outpost Zeta, The (1980) Killings at Outpost Zeta, The (1980)
Een team bestaande uit mannen en vrouwen gaat op onderzoek uit op een strategisch belangrijke planeet waar barre omstandigheden heersen. De vorige twee expedities zijn nooit teruggekeerd en het is aan dit team om uit te vogelen wat er is gebeurd.
Killjoy (2000) Killjoy (2000)
Een groepje studenten loopt de grootste nachtmerrie van elk mens tegen het lijf: een moordende clown. Killjoy de clown vermoordt zowel misdadigers als onschuldigen en alleen Jada, een slimme en knappe studente, kan hem stoppen...
Killjoy 2: Deliverance From Evil (2002) Killjoy 2: Deliverance From Evil (2002)
Wanneer een groep jongeren en hun begeleiders op weg zijn naar een opvangtehuis om het te renoveren, hebben ze buspech. Terwijl ze op zoek zijn naar een telefoon, wordt één van de tieners doodgeschoten. De rest kan zich verschuilen bij een voodoopriesteres. Ze proberen hun doodgeschoten vriend te redden door middel van een voodooritueel, maar ze ontwaken per ongeluk de boosaardige geest van de moordende clown Killjoy...
Killpoint (1984) Killpoint (1984)
Joe Marks en Nighthawk overvallen een wapenopslagplaats en verkopen de wapens door de hele stad. Aan iedere koper geven ze het advies mee om geen getuigen achter te laten om zo een proces te voorkomen. Hierdoor ontstaat een golf van geweld.
Killshot (2008) Killshot (2008)
Carmen Colson en haar echtgenoot Wayne raken betrokken bij de zwendelpraktijken van een oplichter, genaamd Richie. Ze weten de politie in te schakelen, die hen in het getuigenbeschermings-programma plaatst. Echter is het nog maar de vraag of dat Richie en zijn rechterhand, huurmoordenaar 'The Blackbird', kan tegenhouden.
Kilomètre Zéro (2005) Kilomètre Zéro (2005)
Februari 1988, de oorlog tussen Irak en Iran woedt in volle hevigheid. De jonge Koerd Ako droomt ervan het land te ontvluchten, maar zijn vrouw Selma weigert te vertrekken zolang haar vader nog leeft. Dan wordt Ako met geweld ingelijfd in het leger van Saddam en naar het front gestuurd. Alle pogingen van Ako om gewond te raken en bijgevolg naar huis gestuurd te worden, draaien op niets uit. Op een dag krijgt hij het bevel om het stoffelijke overschot van een martelaar naar diens nabestaanden te brengen. Een Arabische taxichauffeur wordt zijn kompaan op deze missie. Een Koerd, een Arabier en op het dak van de taxi het lijk van een martelaar, gewikkeld in een Iraakse vlag… dit vreemde konvooi doorkruist het hele land om uiteindelijk te eindigen bij de Koerdische bergen. Een ongekende kans voor Ako om er tussenuit te knijpen...
Kilómetro 31 (2006) Kilómetro 31 (2006)
De tweelingzussen Agata en Catalina ontwikkelden na de tragische dood van hun moeder een speciale gave waarmee ze met elkaar kunnen communiceren zonder te praten. Na een mysterieus ongeluk op Kilometerpunt 31 raakt Agata in een coma. Catalina voelt door de “link” die ze met haar zus heeft haar pijn en ze beseft dat hun band veel sterker is dan gedacht. Ze voelt dat Agata in haar coma in de val zit tussen de realiteit en een eeuwenoude legende van La Llorona. Samen met twee vrienden probeert zij Agata te bevrijden.
Kim (1950) Kim (1950)
Een jonge wees sluit vriendschap met een Afghaanse paardenhandelaar, die een contra-spion is van de Engelse geheime dienst.
Kim Novak Badade Aldrig i Genesarets Sjö (2005) Kim Novak Badade Aldrig i Genesarets Sjö (2005)
Zweden 1962. Erik is van plan zijn zomervakantie te houden in het zomerhuisje van zijn ouders, zijn beste vriend Edmund en zijn oudere broer Henry gaan ook mee. Vlak bij hun zomerhuisje woont een meisje dat denkt dat ze op Kim Novak lijkt. Haar echte naam is Ewa en geeft les op de plaatselijke school. Wat begint als een prachtige zomer ontaard al snel in een nachtmerrie.
Kim Possible: A Sitch in Time (2003) Kim Possible: A Sitch in Time (2003)
Kim en Ron beginnen een nieuw schooljaar, als Ron erachter komt dat zijn familie naar Noorwegen verhuist. Dit is lastig voor hun partnerschap, zeker nu Dr. Drakken, Monkey Fist en Duff Killigan samenwerken om de wereldheerschappij over te nemen.
Kim Possible: So the Drama (2005) Kim Possible: So the Drama (2005)
Dr. Drakken heeft een nieuw plan om de wereld te onderwerpen, maar hiervoor moet hij eerst het zwakke punt van Kim Possible zien te vinden. Hij bedenkt dat het misschien via de liefde lukt. Hij probeert daarom aan te pappen met Eric, een nieuwe jongen op school, die het hart van Kim voor zich wint. Ron vindt dit niet leuk en gaat in de tegenaanval.
Kimba the White Lion: Symphonic Poem (1991) Kimba the White Lion: Symphonic Poem (1991)
Kimba the White Lion: Symphonic poem is een woordenloze herbewerking van het klassieke verhaal van Kimba the White Lion, met als basis een symfonisch stuk van de componist Isao Tomita. De witte leeuw Panja sterft om te voorkomen dat zijn vrouw Eliza wordt gevangen genomen door mensen. Zijn offer is echter nutteloos en Eliza wordt op een transportschip gezet. Daar bevalt ze van een welpje: Leo. In een vernietigende storm, probeert ze Leo en zo het nageslacht van Panja te redden.
Kimberly (1999) Kimberly (1999)
De vriendschap van Michael, Walter, Bob en Scott staat op het spel als alle vier het voorzien hebben op de knappe Kimberly. Heimelijk heeft de vrouw affaires met alle vier de mannen, en als zij zwanger is, zit zij met de vraag wie de vader is en wie er nu voor haar en haar toekomstige kind gaat zorgen.
Kimi ga Wakamono Nara (1970) Kimi ga Wakamono Nara (1970)
Vijf ongeschoolde twintigers vertrekken naar Tokio om een baan te vinden, hetgeen ze niet lukt aangezien de economische groei er inmiddels redelijk is gestagneerd. Na een tijd van rusteloosheid besluiten ze met hun laatste geld gezamenlijk een stort-truck aan te schaffen.
Kimyô na Sâkasu (2005) Kimyô na Sâkasu (2005)
De aan een rolstoel gekluisterde Teako is een succesvolle schrijfster van erotische boeken en woont in een luxueus appartement omringt door enkele jonge assistenten en redacteuren. Ze is bezig een choquerend boek te schrijven over een incestueuze driehoeksverhouding tussen een vader, moeder, en dochter. Een nieuwe jonge editor, Yuji, begint een onderzoek naar Teako en ontdekt dat ze niet echt verlamd is.
Kin'yuu Hametsu Nippon: Tôgenkyô no Hito-bito (2002) Kin'yuu Hametsu Nippon: Tôgenkyô no Hito-bito (2002)
Een drukker moet noodgedwongen zijn zaakje sluiten nadat zijn rijke werkgever failliet is gegaan. De werkegever is echter niet van plan om de achterstallige schulden aan de drukker af te lossen en wil zijn geld liever voor zichzelf houden. De drukker ziet dit als een sociale vernedering en probeert zelfmoord te plegen, maar zijn poging mislukt, en hij belandt in het Shangri-La, een troosteloos vol met eenzaten en vreemde vogels.
Kin-Dza-Dza (1986) Kin-Dza-Dza (1986)
Twee mensen vinden zichzelf per ongeluk op een andere planeet, nadat ze op een knop op een vreemd apparaat in de handen van een alien gedrukt hebben. Planeet Plyuk in het sterrenstelsel Kin-Dza-Dza ziet er uit als een woestijn. Alle aliens lijken precies op gewone mensen en verstaan Russisch, aangezien ze gedachten kunnen lezen. Daarom is hun eigen taal gelimiteerd tot een paar woorden.
Kinali Kuzular (2005) Kinali Kuzular (2005)
In juni 1914 wordt heel Turkije gemobiliseerd: iedereen die een wapen kan vasthouden, wordt opgeroepen naar het front. Vooral in Gelibolu, Çanakkale (Gallipoli) gaat het er hevig aan toe: deze documentaire gunt de kijker een blik in de ervaringen van hen die daar aan Turkse zijde vochten.
Kinamand (2005) Kinamand (2005)
Keld is een dikke ongemotiveerde Deense loodgieter die er alleen voor staat. Wanneer zijn verveelde gefrustreerde vrouw hem verlaat, gaat hij eten in het Chinese afhaalrestaurant aan de overkant. Systematisch werkt hij zich door de nummers van het menu. Onverwacht sluit hij vriendschap met Feng, een sympathieke man met zijn eigen zorgen. Keld helpt met de riolering van het restaurant en dan vraagt Feng zijn hulp voor een ander probleem: zijn Chinese zus Ling heeft een schijnhuwelijk nodig om in Denemarken te kunnen blijven. Ling is een jonge vrouw die zich helemaal niet op haar gemak voelt bij deze pro-formaregeling. In de loop der tijd brengt Ling’s invloed Keld in een wereld vol traditie, verrassende beloningen en ongekende genegenheid.
Kind Hearts and Coronets (1949) Kind Hearts and Coronets (1949)
De moeder van Louis Mazzini behoorde tot een adellijke familie, maar ze werd verstoten toen ze met een operazanger trouwde. Omdat Louis toch graag de volgende hertog van de familie wil worden, vermoordt hij alle andere mogelijke opvolgers.
Kind Lady (1951) Kind Lady (1951)
Mary Herries heeft een passie voor kunst en mooie meubels, ze houdt ervan om zich tussen deze onbetaalbare objecten te begeven. Op een dag ontmoet ze een vreemde jonge schilder genaamd Elcott, die zijn schilderkunsten gebruikt om haar leven binnen te treden. Ze heeft echter niet het flauwste vermoeden dat het enige wat hij begeert al haar bezittingen zijn.
Kind of Loving, A (1962) Kind of Loving, A (1962)
Arme Vic begint een relatie met typiste Ingrid en al snel blijkt dat ze zwanger is. Ingrid's moeder, die nog van de oude garde is, dwingt de twee om te trouwen.
Kind van de Zon (1975) Kind van de Zon (1975)
Anna, dochter van een tuindersechtpaar, verlaat het echtelijk huis om in Amsterdam op kamers te gaan wonen. Ze heeft moeite om op eigen benen te staan en raakt steeds meer verstrengeld in conflictsituaties. Dientengevolge verandert ze steeds van adres en belandt zelfs op een gegeven moment op straat. Uiteindelijk komt Anna terecht in een psychiatrische inrichting terecht. Al gauw blijkt dat het er bij haar thuis emotioneel armelijk is toegegaan...
Kindar l'Invulnerabile (1964) Kindar l'Invulnerabile (1964)
Kindar wordt geboren in de stad Uthar. Tijdens de geboorte wordt de moeder getroffen door bliksem waardoor zij sterft en Kindar onkwetsbaar wordt. Een slaaf die dit geheim ontdekt ontvoert Kindar en brengt hem naar de nomaden die vijanden zijn van Uthar. Verloren gewaand groeit Kindar op met als enige doel de stad Uthar te veroveren als hij volwassen is.
Kinder aus Nr. 67, Die (1980) Kinder aus Nr. 67, Die (1980)
Verhaal gaat over kinderen, die in 1932-1933 in een zelfde woonblok in Berlijn wonen en te maken hebben met dezelfde crisis. In het begin spelen zij nog met elkaar, maar de opkomst van Hitler verandert het leven van ieder van hen: de ene familie schaart zich achter de Führer, terwijl de andere zich ertegen verzet. Het Joodse meisje Myriam en haar tante voelen zich gedwongen te vluchten.
Kinder Meiner Braut, Die (2003) Kinder Meiner Braut, Die (2003)
Een gelouterde arts wil zijn vriendin ten huwelijk vragen om een gezinnetje te stichten. Juist op dat moment dienen zich drie Spaanse kindertjes aan, die na de dood van hun ouders om een dak boven hun hoofd zitten te springen. Zo snel had het voor Michael nu ook weer niet gehoeven.
Kinder Sind Tot, Die (2003) Kinder Sind Tot, Die (2003)
Frankfurt aan de Oder, in de voormalige DDR is een uitzichtloze industriestad die sinds de val van de Muur geteisterd wordt door werkloosheid en armoede. In de zomer van 1999 laat de 23-jarige Daniela haar twee kleine kinderen alleen om er met haar minnaar op uit te trekken. Veertien dagen zitten de kinderen gevangen in het bloedhete appartementje, tot ze een lugubere dood sterven. De buren horen hun gekrijs, maar niemand doet iets. De kinderbescherming wist dat de kinderen gevaar liepen, maar kwam niet tussen beide. Hun oma woonde in hetzelfde appartementsgebouw, maar vergat te gaan kijken. Aelrun Goette, de regisseur van deze film, probeert te achterhalen hoe het zo ver kon komen. Wat bezielde Daniela, de jonge moeder die op haar zeventiende voor het eerst zwanger was en nadien nog drie andere kinderen kreeg, telkens van een andere man? Waarom liet haar moeder dit onder haar ogen gebeuren? Waarom greep de jeugdbescherming niet in? Maar vooral: waarom keek iedereen de andere kant op?
Kinder, Mütter und ein General (1955) Kinder, Mütter und ein General (1955)
Dornberg (Bernhard Wicki) is een officier van het Duitse leger tijdens de WOII. De oorlog loopt op het eind en omdat ze geen soldaten meer hebben moeten kinderen ook naar het front. De moeders komen in opstand en vragen aan de officier om hun kinderen te sparen.
Kinderarzt Dr. Fröhlich (1972) Kinderarzt Dr. Fröhlich (1972)
De jonge Dr. Hannes Fröhlich reist naar het plaatsje Sonnberg om daar de plaats in te nemen van een zieke collega. Eenmaal aangekomen wordt de jonge dokter hopeloos verliefd op de mooie Eva die in de apotheek werkt.
Kinderen van Stalin (2006) Kinderen van Stalin (2006)
Ooit huisden in het Alexander Kajaia Mental Hospital in het Georgische Surami zevenhonderd patiënten uit alle windstreken van de Sovjet-Unie. Vijftien jaar na de onafhankelijkheid van Georgië telt het psychiatrische ziekenhuis nog dertig mannelijke en veertig vrouwelijke bewoners. Het is armoe troef: het pleister valt van de muren, het eten is schaars en de luis is een lastige vijand. Maar bovenal heerst er de ledigheid op het uitgestrekte terrein. Men heeft niets te doen; de mannen en vrouwen hangen, liggen, staan of zitten doelloos buiten of binnen. De camera komt overal, registreert in iedere kamer en onder elke boom het loze bestaan achter slot en tralies, maar vangt ook de persoonlijkheden van de bewoners, die niet allemaal het gevoel voor realiteit kwijt zijn. Soms declameren ze prachtige gedichten, of heffen een melancholisch lied aan.
Kindergarten Cop (1990) Kindergarten Cop (1990)
John Kimble is een harde politieagent,die al jaren achter drugshandelaar Crullen Crisps aanzit. Hij weet hem uiteindelijk te vinden, maar dan blijkt dat de enige persoon die kan getuigen tegen Crips zijn ex-vrouw is. Zijn ex-vrouw blijkt spoorloos te zijn en de enige aanwijzing is haar zoontje op een kleuterschool. Kimble besluit undercover te gaan op de kleuterschool, om het jongetje te beschermen tegen een moordenaar.
Kindermädchen für Papa Gesucht (1957) Kindermädchen für Papa Gesucht (1957)
Om zijn stuntelige neef Kurt aan de vrouw te helpen, 'leent' vrouwenverslinder Peter het achtjarige zoontje van een kennis om zo kindermeisje Sabine, op wie Kurt in stilte verliefd is, naar hun huis te lokken. Peter houdt er echter geen rekening mee dat Sabine ook op hem een magische uitwerking heeft...
Kinderspiele (1992) Kinderspiele (1992)
Over de voorstad hangt een hete, stoffige zomerlucht. De laatste schooldag voor de grote vakantie. Duitland in de zestiger jaren. In een verlaten fabriekshal voelen Micha en Kalli zich thuis. Hier is men veilig voor de boze buitenwereld. Ruiten ingooien, messpelletjes, wildplassen, naakte vrouwen begluren, de seniele oma voor de gek houden, geld voor friet regelen, Kalli doet het allemaal. En hij weet waar zijn zus Rita en haar vriend zich ophouden. Micha´s vader, stukadoor van beroep, is erg streng. Regelmatig wordt hij door zijn onberekenbare vader geslagen, terwijl zijn moeder zijn kleine broer beschermt. Zo is het leven voor Mischa al op jonge leeftijd vrij hard en kan hij niet echt van zijn jeugd genieten. Dan verlaat zijn moeder zijn vader...
Kindred, The (1987) Kindred, The (1987)
Op haar sterfbed vraagt Amanda haar zoon John of hij alles van haar laatste experiment in haar lab wil vernietigen en vertelt hem daarna dat hij nog een broer had. Op haar begrafenis ontmoet John Melissa, die een grote fan van zijn moeder blijkt te zijn. Samen met een paar van John's vrienden gaan Melissa en John naar het huis van Amanda, niet wetend wat voor gruwelijks ze daar aan zullen treffen ...
Kinema no Tenchi (1986) Kinema no Tenchi (1986)
Aan het begin van de jaren 30, wanneer de gesproken films de plaats van de stomme films overnemen, is regisseur Ogura beroemd door het maken van makkelijk verteerbare films. Zijn jonge assistent Kenjiro heeft hier moeite mee, omdat hij liever films zou maken met meer diepgang en een boodschap. Ogura ontdekt de knappe Koharu en overtuigt haar een rol in zijn nieuwe film te spelen. Na een onwennig debuut weet ze een plaats te veroveren in de studio en speelt ze regelmatig een bijrol in een film. Op een dag wordt Kenjiro ten onrechte beschuldigd van communistische denkwijzen en wordt vastgezet. In de gevangenis leert hij van zijn celgenoten wat film betekent voor de bevolking in deze moeilijke tijd. Na zijn vrijlating is hij vastberaden een film voor het volk te maken met Koharu in haar eerste hoofdrol.
King & Country (1964) King & Country (1964)
Een leger-advocaat(Bogarde) krijgt de opdracht een deserteur(Courtenay) te verdedigen voor de krijgsraad. De advocaat heeft weinig zin in deze opdracht, maar na het aanhoren van het verhaal van de deserteur slaat zijn desinteresse om in sympathie. Hij besluit het legersysteem aan te vechten en de manier waarop aristocratische legerleiders hun dienstplichtigen behandelen.
King and Four Queens, The (1956) King and Four Queens, The (1956)
Twee jaar geleden overleefde slechts één van de beruchte McDade-broers een ontploffing tijdens een overval. Niemand weet echter wie, ook moeder McDade niet. Ze wacht al die tijd gespannen op de terugkeer van haar zoon samen met haar vier schoondochters. Wanneer cowboy Dan Kehoe (Clark Gable) aankomt op de ranch trachten de vier vrouwen hem te verleiden. Hij gaat in op deze avances om te weten te komen waar de buit van de McDades verstopt is.
King and I, The (1956) King and I, The (1956)
In 1862 arriveert de jonge Britse weduwe Anna en haar zoon Louis in Siam. Ze werd door de koning aangesteld om de opvoeding van zijn talrijke kinderen, waaronder de troonopvolger, ter hand te nemen. De koning stelt haar ook voor aan zijn vele vrouwen die in de harem verblijven en laat haar ook voor hun opvoeding zorgen. Anna vecht tegen de ingebakken gewoontes en tradities die soms niet alleen pittoresk maar ook barbaars zijn. Zo neemt ze het op voor een slavin die wil vluchten omdat ze één van de vrouwen van de koning moet worden. Gefascineerd als ze is door dit voor haar onbekende leven laat Anna zich door de koningskinderen overhalen om niet terug te keren naar Engeland.
King and I, The (1999) King and I, The (1999)
De koning van Siam huurt een Engelse lerares in om zijn kinderen te onderwijzen. De lerares vindt het daar aanvankelijk maar niks, maar blijft omdat ze een zwak heeft voor de kinderen.
King and Queen of Moonlight Bay, The (2003) King and Queen of Moonlight Bay, The (2003)
Al Dodge (Tim Matheson) is een uitgebrande intellectueel die op een boerderij werkt in Arizona en in een trailer woont. Al Dodge heeft 15 jaar geleden zijn familie vaarwel gezegd, maar dit gaat veranderen als plotseling een zekere Alison opduikt.
King Arthur (2004) King Arthur (2004)
Arthur is een aarzelende leider die niets liever wil dan Brittannië verlaten en naar de stabiliteit van Rome terugkeren. Maar voordat hij mag vertrekken, leidt een laatste opdracht hem en zijn ruiters - Lancelot, Galahad, Bors, Tristan, Dagonet en Gawain - hem verder van zijn doel af. Brittannië heeft een koning nodig, die het volk kan verenigen om het land tegen de binnenvallende Saksen te verdedigen. Onder begeleiding van zijn vroegere vijand Merlijn, de mooie en moedige Guinevere, zal Arthur de kracht moeten vinden om de het tij te doen keren en Brittanië weer terug te geven aan haar oorspronkelijke bewoners.
King Arthur Was a Gentleman (1942) King Arthur Was a Gentleman (1942)
Arthur King is soldaat in het leger. Hij is niet de meest productieve militair, maar wanneer hij een oud zwaard vindt, gaat hij er van uit dat dat het beroemde zwaard Excalibur is. Met dit oude wapen denkt Arthur dat hij over bovennatuurlijke krachten beschikt en gaat hij voor niets en niemand meer opzij.
King Cobra (1999) King Cobra (1999)
Tijdens een onderzoek naar mutatie van dieren, explodeert een laboratorium en ontsnapt het proefdier, half-cobra, half-ratelslang. Niet alleen is het dier buitengewoon groot, ook is het extra agressief gemaakt door de experimenten. In de nabijgelegen stad Fillmore worden niet veel later al de eerste sterfgevallen ten gevolge van slangenbeten gevonden.
King Corn (2007) King Corn (2007)
Twee studievrienden (Cheney en Ellis) verhuizen naar het platteland om de Amerikaanse mais-industrie onder de loep te nemen. Door het zelf verbouwen van mais komen ze erachter wat voor een impact deze industrie heeft op het dagelijks leven van de VS.
King Creole (1958) King Creole (1958)
Danny Fisher (Presley) is een bordenwasser in een nachtclub, die op zekere dag het podium beklimt en een doorslaand succes blijkt. Onderwereldfiguur Maxie Fields (Matthau) is erg gecharmeerd van zijn zangkunsten en wil hem aan het werk zetten in King Creole, zijn eigen nachtclub.
King David (1985) King David (1985)
David doodde op jonge leeftijd Goliath. Nu is hij rivaal geworden van de ooit machtige koning Saul. Maar als ze samen ten strijden trekken tegen de vijand, weet David dat hij ooit de plek van Saul zou moeten innemen.
King Dinosaur (1955) King Dinosaur (1955)
Een groep astronauten gaat op weg naar de planeet Nova, met de bedoeling de eigenschappen van de planeet te documenteren. Helaas is de planeet overspoeld door gevaarlijke monsters en reusachtige mutanten. Vooral de imposante King Dinosaur vormt een niet te onderschatten bedreiging voor de astronauten.
King Henry IV, Part II (1979) King Henry IV, Part II (1979)
De royalisten hebben de rebellen verslagen, maar Hal blijft volhouden in zijn losbandige leven, aangemoedigd door de ridder John Falstaff. Maar dan wordt koning Henry IV ziek en sterft en realiseert Hal (nu Henry V) dat hij zijn gewoontes niet kan volhouden en dat hij zich zal moeten veranderen om een goede koning te worden.
King in New York, A (1957) King in New York, A (1957)
Als er in zijn land een revolutie uitbreekt, vlucht koning Shahdov naar New York. Omdat hij geen geld bezit, gaat hij in tv-reclames spelen. Dan ontmoet hij een kind van communistische ouders, waardoor Shahdov zelf van communisme verdacht wordt, wat hem in de problemen brengt.
King Is Alive, The (2000) King Is Alive, The (2000)
In de woestijn van Namibië raakt de chauffeur van een touringbus de weg kwijt en komt zonder brandstof te zitten. De passagiers vinden water, voedsel en onderdak in een verlaten mijn, waar ze 's avonds met een kampvuur proberen de aandacht van vliegtuigen te trekken. Om de verveling tegen te gaan, stelt een van hen voor om Shakespeare's toneelstuk King Lear op te voeren. Met niks beters te doen beginnen de gestrande reizigers aan hun repetities. Langzaam lopen de spanningen op en onder de hete woestijnzon wordt het voor sommigen van hen moeilijk de grens tussen werkelijkheid en fictie te onderscheiden.
King Kong (1933) King Kong (1933)
Een expeditie die een verlaten tropisch eiland verkent neemt een gigantische gorilla gevangen en neemt hem mee naar New York om hem ten toon te stellen. In New York aangekomen ontsnapt King Kong echter en vecht hij voor zijn vrijheid.
King Kong (1976) King Kong (1976)
Remake van het klassieke monsterverhaal uit 1933. Een expeditie die een verlaten tropisch eiland verkennen neemt een gigantische gorilla gevangen en neemt hem mee naar New York om hem ten toon te stellen. In New York aangekomen ontsnapt King Kong echter en vecht hij voor zijn vrijheid.
King Kong (2005) King Kong (2005)
De jaren '30. Een groep filmmakers reist af naar een legendarisch eiland om hun nieuwste film op te nemen. Eenmaal aangekomen blijken alle verhalen over het eiland op waarheid berust: het eiland wordt bevolkt door mysterieuze inboorlingen en vele gigantische beesten. Hoofdrolspeelster Ann Darrow wordt de gevangene van één van deze beesten: de 8 meter grote gorilla Kong.
King Kong Lives (1986) King Kong Lives (1986)
Het blijkt dat King Kong het debâcle op de toren heeft overleefd en momenteel kunstmatig in leven wordt gehouden door een geheime groep wetenschappers. Dit om een synthetisch hart te fabriceren. Wanneer dit gelukt is, dient het uitgeprobeerd te worden en de enige geschikte is een vrouwelijke Kong die zojuist gevangen is op Borneo. King Kong besluit vervolgens dat hij 'zijn dame' dient te bevrijden.
King Lear (1971) King Lear (1971)
King Lear denkt na over zijn troonopvolging en biedt zijn koninkrijk aan zijn 3 dochters, Goneril, Regan en Cordelia, aan. Goneril en Regan bedriegen hem met hun vermeende affectie, maar Cordelia weigert mee te doen aan hun onoprechte gedrag. Ze wordt prompt afgewezen door haar vader totdat hij erachter komt wat er werkelijk gaande is. Er ontstaat een strijd tussen beide kampen van de familie wat uiteindelijk in een tragedie eindigt.
King Lear (1982) King Lear (1982)
King Lear denkt na over zijn troonopvolging en biedt zijn koninkrijk aan zijn 3 dochters: Goneril, Regan en Cordelia. Goneril en Regan bedriegen hem met hun vermeende affectie, maar Cordelia weigert mee te doen aan hun onoprechte gedrag. Ze wordt prompt afgewezen door haar vader totdat hij erachter komt wat er werkelijk gaande is. Er ontstaat een strijd tussen beide kampen van de familie wat uiteindelijk in een tragedie eindigt.
King Lear (1983) King Lear (1983)
Lear is een ouder wordende koning die nadenkt over zijn drie dochters wat betreft de troonopvolging. Hij vraagt hen wie van de drie het meest van hem houdt. Zijn twee egoïstische dochters proberen vervolgens een wit voetje bij hem te halen, terwijl de enige dochter die echt van hem houdt, Cordelia, weigert om dit domme spelletje mee te spelen. In een vlaag van woede verstoot Lear Cordelia terwijl de twee andere zusters hun vader langzaam tot wanhoop brengen.
King Lear (1987) King Lear (1987)
Na Chernobyl is het de taak aan William Shakespeare de Vijfde om de laatste kunstwerken der mensheid te restaureren. Hij wordt belaagd door de gangster Don Learo en zijn dochter Cordelia.
King Lear (1998) King Lear (1998)
Sombere Shakespeare-adaptatie, waarin de koning over zijn troonopvolging nadenkt en zijn koninkrijk aanbiedt aan zijn drie dochters Cordelia, Goneril en Regan. Cordelia is de enige goede dochter voor haar vader, al heeft hij dit niet in de gaten.
King Lear (1999) King Lear (1999)
Koning Lear wil zijn rijk verdelen onder zijn drie dochters, Goneril, Regan en Cordelia, waarvan de oudste twee getrouwd zijn. Cordelia is nog ongehuwd, maar wel geprezen en gewild als huwelijkspartner, gedeeltelijk omdat zij haar vaders lieveling is. Maar wanneer Lear zijn rijk wil verdelen en Cordelia het grootste deel wil schenken, mislukt zijn plan compleet. Cordelia weigert en de koning, zeer ontdaan door haar reactie, verdeelt haar deel van het rijk tussen Goneril and Regan.
King Maker, The (2005) King Maker, The (2005)
1547, de 'gelukzoeker' Fernando Da Gamma, vertrekt uit Portugal. Hij gaat op weg naar het Oosten, om de moordenaar van zijn vader te vinden en om zoals velen zijn fortuin te gaan maken. Zijn plannen dreigen te mislukken als het schip waarop hij vaart vergaat. Als enige overlevende, spoelt hij aan op een tropisch strand. Daar word hij gevangen genomen door Arabische soldaten, die hem als slaaf verkopen. Hij word gekocht door een uit Portugal afkomstige vrouw, die zijn redding blijkt te zijn.
King Midas (2003) King Midas (2003)
Het verhaal van deze gangsterfilm is gebaseerd op de Griekse mythe van Koning Midas (alles wat hij aanraakte, veranderde in goud). De beruchte drugsdealer Tommy Gold investeert het kapitaal dat hij met de handel in cocaïne heeft verdiend in de productie van een CD die wordt opgenomen door de rapgroep van een goede vriend. Tommy ontdekt, net als Midas in het mythologische verhaal, hoe gevaarlijk het kan zijn om je wensen in vervulling te zien gaan.
King Murder, The (1932) King Murder, The (1932)
Een mooie blondine leeft ervan om rijke, getrouwde mannen te chanteren. Zij wordt vermoord terug gevonden nadat zij 50.000 dollar gevraagd had aan haar laatste slachtoffer. De detective die zich met de zaak bezighoudt ontdekt dat zij zich met andere zaken dan alleen chantage bezighield.
King of Burlesque (1935) King of Burlesque (1935)
Een voormalig producent van een burlesque-show krijgt een baan bij een regulier theater en maakt snel carrière. Alles gaat goed, totdat hij trouwt met een dame van stand. Het huwelijk houdt geen stand en het echtpaar gaat scheiden. Maar dan komt een vroegere nachtclubzangeres terug uit London om hem uit de misère te helpen.
King of California (2007) King of California (2007)
Charlie is een instabiele huisvader die een tijdje in een inrichting heeft gezeten. Nadat hij wordt vrijgelaten, zoekt hij zijn dochter Miranda op. Wanneer hij haar probeert wijs te maken dat er goud uit Spanje onder hun huis is begraven, begint men zich al snel weer af te vragen of Charlie wel 100% genezen is.
King of Comedy, The (1983) King of Comedy, The (1983)
Komiek Rupert Pupkin koestert een grote droom: hij wil koste wat het kost een gastoptreden versieren in de talkshow van zijn idool Jerry Langford. Daarom probeert hij steeds in contact te komen met hem, doch de man wijst hem steevast af omdat hij niet in hem gelooft. Om zijn droom te verwezenlijken zal Pupkin echter tot het uiterste gaan. Samen met collega-fan Masha vat hij het plan op om Langford te ontvoeren en zo zijn zin te krijgen. Als losgeld eist Pupkin een optreden in Jerry's show.
King of Jazz, The (1930) King of Jazz, The (1930)
Deze musical gaat over orkestleider Paul Whiteman en zijn orkest. Met een cartoon, waarin onder andere Oswald Rabbit van Walter Lantz verschijnt, wordt verteld waarom Whiteman de titel 'King of Jazz' zou hebben verdiend. Enkele komedie-sketches worden opgevoerd door Laura LaPlante en Slim Summerville en een complete figuralisatie van 'Rhapsody in Blue' van Gershwin vormt het hoogtepunt van de film. Met muzikale optredens van John Boles, de Rhythm Boys (met Bing Crosby) en jazzviolist Joe Venuti.
King of Kings (1961) King of Kings (1961)
De inwoners van Judea moeten in hun geboorteplaats deelnemen aan een volkstelling. Jozef, een schrijnwerker, en zijn zwangere vrouw Maria trekken naar Bethlehem. Er is veel volk op de been en ze vinden geen logies, tenzij in een stal. Tijdens hun verblijf in de stal schenkt Maria het leven aan een baby. Koning Herodes herinnert zich de voorspelling over de Messias, de langverwachte Heiland. Herodes is bevreesd voor diens komst en beveelt aan zijn soldaten alle mannelijke kinderen jonger dan twee jaar om te brengen. Jozef hoort in zijn slaap een stem die hem aanspoort om met zijn gezin naar Egypte te vluchten. Vanaf dan volgen we het leven van Jezus tot aan de kruisiging en zijn wederopstanding.
King of Kings, The (1927) King of Kings, The (1927)
Gedurende de laatste weken van het leven van Jezus Christus (H.B. Warne) wordt Maria Magdalena (Jacqueline Logan) boos op Judas (Joseph Schildkraut), een bekeerde volgeling van Jezus, omdat hij niet naar het feest wil komen dat zij geeft. Daarop besluit Maria Magdalena om Jezus een bezoek te brengen en dan krijgt ze spijt van haar boosheid.
King of Kong, The (2007) King of Kong, The (2007)
Obsessie en de zoektocht naar perfectie drijft een groep volharde gamers ertoe om het Guinness World Record klassieke arcade games te verbreken voor spellen als; Q*bert, Joust, Pacman en Donkey Kong.
King of Marvin Gardens, The (1972) King of Marvin Gardens, The (1972)
1972. David Staebler werkt als nachtdeejay bij een landelijk radio-station in Philadelphia. Op een dag wordt hij door zijn broer Jason uitgenodigd om naar Atlantic City te komen omdat daar grof geld te verdienen is met vastgoedtransacties. Voor Jason is het leven één groot monopoly-spel. Niet voor niets wordt hij de koning van Marvin Gardens genoemd, één van de dure Atlantic City buurten op het originele spelbord. Jason heeft grote plannen: hij wil een eiland nabij Hawaï kopen en er een luxueus vakantiecentrum neerplanten. Maar David weet dat zijn broer een fantast is en beseft dat diens immobiliënrivaal, maffiabaas Lewis, een man is die niet met zich laat spotten.
King of New York (1990) King of New York (1990)
Net uit de gevangenis maakt Frank White, vergezeld door twee mooie bodyguards zijn comeback in de South Bronx, waar hij gevierd is. Hij komt op voor de zwarten en wil voor de buurt een ziekenhuis heropenen. Dit zijn de enige menselijke trekjes van een keihard crimineel die in no time de touwtjes van de drugshandel weer stevig in handen neemt.
King of Sorrow (2006) King of Sorrow (2006)
Verlossing en verdoemenis delen samen een bed in dit liefdesverhaal tussen een suïcidale psychiatrice en een drugsverslaafde moordende agent. Hoe ver kan iemand afdalen ... hoe slecht kan iemand worden ... en nog vergiffenis vinden?
King of Texas (2002) King of Texas (2002)
John Lear, een Texaan, verdeelt zijn bezittingen onder zijn twee dochters, Susannah en Rebecca. Er breekt een strijd los om het land en John komt erachter hoe belangrijk vrede en rust is.
King of the Ants (2003) King of the Ants (2003)
Een jonge man wordt door een groepje gangsters ingehuurd om een paar vuile klusjes op te knappen. Na afloop van zijn opdracht proberen de gangsters de man uit de weg te ruimen, maar dat blijkt niet zo makkelijk te zijn als ze hadden gedacht. De jongen besluit op zijn beurt keihard met de misdadigers af te rekenen.
King of the Corner (2004) King of the Corner (2004)
Leo Spivak (Peter Riegert) gaat doelloos door het leven. Zijn vader wordt heel snel oud, zijn tienerdochter gaat overal tegen in en zijn vrouw is ook al niet meer zo gelukkig met hem en verliest vaak haar geduld. Maar door een gunstige wending van het lot en enkele wijsheden van een freelance rabbi, zou Leo zijn leven weer op de rails kunnen krijgen.
King of the Cowboys (1943) King of the Cowboys (1943)
De gouverneur zendt Roy erop uit om een bende saboteurs te ontmaskeren. Roy sluit zich aan bij rondtrekkende artiesten en ontdekt dat de bende met elkaar communiceert via de act van Maurice, die gedachtenlezer is maar in werkelijkheid gebruik maakt van een verborgen ontvanger. Maurice doodt echter iemand en beschuldigt Roy van de moord. Nu moet Roy zijn onschuld zien te bewijzen.
King of the Grizzlies (1970) King of the Grizzlies (1970)
Miko is een Indiaanse voorman op de ranch van De Kolonel. Hij sluit vriendschap met een baby-grizzlie, maar besluit uiteindelijk de ranch te verlaten en voor zichzelf te gaan werken. Jaren later bedreigt de groot geworden beer het vee dat beschermd voor door Miko.
King of the Gypsies (1978) King of the Gypsies (1978)
De al ouder wordende zigeuner koning wil zijn macht overdragen aan zijn kleinzoon Dave. Dave's vader probeert dit te voorkomen, maar krijgt tegenslag te verduren van zijn vrouw, die haar zoon volledig steunt.
King of the Hill (1993) King of the Hill (1993)
De jonge Aaron leeft samen met zijn vader, z'n moeder en z'n broertje in een hotelkamer ten tijde van de crisisjaren. Als zijn moeder wordt opgenomen in een sanatorium, vader een baan ver van huis accepteert en zijn broertje door geldgebrek onderdak krijgt bij familie, blijft Aaron alleen achter in het armoedige hotel. De intelligente Aaron wordt gedwongen om het op allerlei manieren in zijn eentje te redden.
King of the Jungle (1933) King of the Jungle (1933)
Een klein blank jongetje dat is opgegroeid in de jungle en door de dieren is opgevoed, wordt vele jaren later gevangen genomen door jagers en meegenomen uit de jungle, om in een circus op te treden.
King of the Jungle (2000) King of the Jungle (2000)
Seymour is een jongeman die moet zien te overleven op de gruwelijke straten van New York. Het is zijn droom om in de NBA te spelen, maar als zijn moeder wordt vermoord draait alles uit op een nachtmerrie. Hij moet en zal zich wreken op de moordenaar.
King of the Khyber Rifles (1953) King of the Khyber Rifles (1953)
Na honderd jaar overheersing dreigt de plaatselijke bevolking tegen het Britse garnizoen in Peshwar in opstand te komen. Een jonge officier krijgt de opdracht de Khyber Rifles-eenheid hierop voor te bereiden, maar aangezien hij zelf een halfbloed is moet hij tegen allerlei vooroordelen vechten.
King of the Kickboxers, The (1991) King of the Kickboxers, The (1991)
Kahn is de wereldkampioen kickboxen die regelmatig een tegenstander in een gevecht vermoordt zodat hij de videobeelden op de zwarte markt kan verkopen. Jake ontdekt dat zijn broer op die manier werd vermoord, en nadat hij de video heeft gezien, besluit hij wraak te nemen op Kahn.
King of the Lost World (2005) King of the Lost World (2005)
Wanneer een passagiersvliegtuig midden in het Amazonegebied crasht, zijn er slechts enkele overlevenden. Net bekomen van de vliegramp wacht hen een volgende catastrofe. Terecht gekomen in een totaal onbekende wereld, staan ze tussen enorme wezens, waaronder gigantische schorpioenen, draken en de koning van dit dierenrijk, een reuzengorilla. De vliegramp overleven lijkt ineens een peulenschil met wat hen nu te wachten staat. Een avontuur dat ze nooit zullen vergeten...
King of the Mountain (1981) King of the Mountain (1981)
Al meer dan 30 jaar worden op Mulholland Drive in Los Angeles illegale autoraces georganiseerd. De vrienden Steve, Buddy en Roger zijn geobsedeerd door deze snelheidswedstrijden en brengen er al hun vrije tijd mee door. Steve is de “bergkoning” en verdedigt zijn titel tegen iedereen die hem uitdaagt.
King of the Newsboys (1938) King of the Newsboys (1938)
De vriendin (Helen Mack) van een arme jongeman (Lew Ayres) verlaat haar vriend voor een gangster, die het geld en de macht bezit die zij zich graag wenst. Dat heeft hij tot dusver nooit gehad. Vastbesloten toch nog een succes van zichzelf te maken -- en om te laten zien dat zij er helemaal naast zit -- begint hij een kranten-distributiebedrijf dat al spoedig uitgroeit tot de grootste van de stad. Maar de zaken blijken uiteindelijk anders te lopen dan hij zich vooraf voorgesteld had.
King of the Pecos (1936) King of the Pecos (1936)
Alexander Stiles is een bandiet die een boel land heeft weten te verkrijgen. Daarvoor heeft hij de ouders van John Clayborn neergeschoten. John Clayborn groeit op en wordt advocaat. Hij vestigt zich in dezelfde omgeving en begint Alexander Stiles met alle legale middelen te bevechten.
King of the Roaring 20's - The Story of Arnold Rothstein (1961) King of the Roaring 20's - The Story of Arnold Rothstein (1961)
Deze film vertelt het verhaal van de bloemrijke gangster, gokker en dranksmokkelaar Arnold Rothstein, ten tijde van de drooglegging in Amerika. Door zijn oplichterspraktijken wordt Rothstein snel rijk en vestigt zijn naam tussen de bestaande grote gangsterbazen. Hij wordt verliefd en trouwt, maar wordt gaandeweg steeds stugger en harder, zodat op het laatst zelfs zijn beste vrienden worden afgestoten.
King of the Underworld (1939) King of the Underworld (1939)
Dr. Carole Nelson is een arts die onderwereldfiguur Joe Gurney de schuld geeft van de dood van haar man tijdens een politie-operatie. Ze wil wraak en opent een praktijk in een plaatsje waar enkele handlangers van Gurney zich begeven. Na verloop van tijd bezoekt Gurney haar voor hulp na gewond te zijn geraakt door een gevangenis uitbraak.
King of the Wild Stallions (1959) King of the Wild Stallions (1959)
Martha, een jonge weduwe, woont met haar zoon op een geïsoleerde ranch. Als zij door Matt, een rijke veeboer en landeigenaar, haar land dreigt te verliezen, krijgt zij hulp van Randy, een slimme voorman. Matt aast tevens op een geweldige, wilde hengst en looft een beloning uit voor degene die hem vangt. Toevallig is de beloning van $500 precies het bedrag dat Martha hem schuldig is.
King of the Wind (1989) King of the Wind (1989)
1727. Een stomme weesjongen komt te werken in de stallen van de Sultan en ontfermt zich over een moederloos veulen. In zijn omgang met het dier heeft hij geen spraak nodig. Als het dier volgroeid is wordt het geschonken aan de Franse koning en mag de jongen met het paard mee.
King of the World (2000) King of the World (2000)
Film over de legendarische bokser Muhammad Alli, geboren in Louisville, Kentucky (V.S.) als Cassius Marcellus Clay. Men ziet Ali als de bokser met de grootste mond ooit maar hij zette zijn woorden steevast om in daden. Hij veranderde zijn naam (eerst in Cassius X) door de sterke invloed die Malcolm X's Nation of Islam op hem had. "Clay was zijn slavennaam", zo werd gezegd. Hij werd meervoudig wereldkampioen boksen in het zwaargewicht, vocht legendarische duels uit met Sonny Liston, George Foreman en de destijds onverslaanbaar geachte Joe Frazier. Zijn meest legendarische (door Don King gearrangeerd) gevecht is ongetwijfeld het duel in Kinshasa, Zaïre, tegen George Foreman, wat de boeken inging als Rumble in the Jungle. Een uitzinnige menigte haalde 'hun' held binnen.
King of the Zombies (1941) King of the Zombies (1941)
Tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt een klein verkenningsvliegtuigje door een flinke storm uit koers geblazen. De bemanning moet een noodlanding maken op een eiland waar een gekke professor vreemde experimenten uitvoert. Na hun eerste nacht op het eiland zijn ze er al van overtuigd dat de professor iets vreemds doet met spoken en levende doden.
King Ralph (1991) King Ralph (1991)
Het Engelse hof is samengekomen in het park van Buckingham Palace zodat er een officiële foto genomen kan worden. Een slordige belichtingsman laat een kabel op de vochtige grond slingeren en op het grote moment wordt de gehele koninklijke familie geëlektrocuteerd en er is geen erfgenaam voorhanden, buiten een zeer verre afstammeling in de Verenigde Staten. In Las Vegas accepteert barpianist Ralph met genoegen de 'rol' die hij moet gaan spelen. Ralph begint met veel goede wil aan zijn taak als koning, maar merkt al snel dat de etiquette aan het hof hem niet erg ligt.
King Rat (1965) King Rat (1965)
De Amerikaanse korporaal King is de strateeg van de zwarte markt-activiteiten in het Japanse krijgsgevangenenkamp Changi bij Singapore. Wanneer hij besluit knaagdieren te fokken om als voedsel te dienen voor medegevangenen wordt hij King Rat genoemd. Een Britse officier besluit King te helpen de zaken groter op te zetten door handel met de Japanners zelf op te zetten.
King Richard and the Crusaders (1954) King Richard and the Crusaders (1954)
Nadat Saladin, stichter van de dynastie van de stam Ajjoebiden, langzaam maar zeker de kruisvaartstaten in het Midden-Oosten veroverde, greep de christelijke wereld gezamenlijk in. Na een oproep van paus Clemens III, ging een christelijk leger andermaal op kruisvaart, met als voornaamste leiders keizer Frederik I Barbarossa, Filips II August en Richard Leeuwenhart.
King Richard the Second (1978) King Richard the Second (1978)
Richard II (Derek Jacobi) werd op zijn tiende koning van Engeland en hij is een arrogante en enigzins kinderlijke vorst. Bang als hij was om beledigd te worden, duldde hij geen kritiek. Echter, de raadgevers die hij om zich heen heeft verzameld, helpen hem vooral van de wal in de sloot.
King Rikki (2002) King Rikki (2002)
Rikki Ortega hoort bij de familie Ortega. Om hun rivalen, 'de Rojas', van de markt voor de drug 'Crystal' te vegen, vermoordt Rikki alle medewerkers en blaast dan de fabriek op. Rikki wil alles: geld, macht, vrouwen, drugs en het hoofd van de familie Ortega worden.
King Solomon's Mines (1937) King Solomon's Mines (1937)
Fortuinjager Patrick O'Brien heeft zijn dochter Kathy en zijn gids Umbopa achtergelaten en is alleen de woestijn ingetrokken, waar hij hoopt de befaamde mijnen van koning Salomon te vinden. Kathy maakt zich zorgen over haar vader en huurt jager Allan Quartermain in om een reddingsexpeditie te leiden.
King Solomon's Mines (1950) King Solomon's Mines (1950)
Gids Allan Quartermain helpt een jonge vrouw om haar verdwenen man op te sporen in Afrika. De vrouw kan hem in eerste instantie niet uitstaan, maar valt al snel voor hem. Het blijkt dat de broer naar een gebied was gegaan waar blanke mensen nog nooit waren geweest. Via een oude kaart volgen ze dezelfde weg als de broer in hoop om hem te vinden.
King Solomon's Mines (1985) King Solomon's Mines (1985)
Derde verfilming van het boek van H. Rider Haggard. Allan Quatermain wordt ingehuurd door Jesse Huston om haar verdwenen vader te vinden, een archeoloog die op zoek was naar de legendarische schatten van koning Solomon.
King Solomon's Mines (2004) King Solomon's Mines (2004)
Gids Allan Quatermain helpt een jonge vrouw om haar verdwenen broer op te sporen in Afrika. De vrouw kan Allan in eerste instantie niet uitstaan, maar na een tijdje valt ze voor hem. Het blijkt dat de broer naar een gebied was gereisd, waar blanke mensen nog nooit zijn geweest. Via een oude kaart volgen ze dezelfde weg als de vader, in de hoop hem te vinden.
King's Beard, The (2002) King's Beard, The (2002)
King Cuthbert heeft de langste baard ter wereld. Omdat hij zeer geliefd is doen al zijn onderdanen hem na en laten op hun beurt baard en haar groeien. Dit is niet naar de zin van de jonge Rufus, herenkapper...
King's Guard, The (2000) King's Guard, The (2000)
Augustus Talbert is de trots van de Koninklijke garde. Hij beschermt de koninklijke familie tegen kwaad. Maar dan verraadt hij de koning en samen met de slechte Lord Morton valt hij het kasteel van de koning aan en ontvoert hij de mooie prinses Gwendolyn.
King's Pirate, The (1967) King's Pirate, The (1967)
De atletische Luitenant Brian Fleming (McClure) speelt een geroyeerde officier die zich aansluit bij een piraat (Stockwell) en diens schone vriendin annex zwaardvechtster. Ze willen het eiland Madagascar van de piraten te bevrijden.
King's Ransom (2005) King's Ransom (2005)
De echtgenote van een rijke, arrogante zakenman wil van hem scheiden en heel veel geld losweken. De man wil er alles aan doen om zijn fortuin niet te verliezen en bedenkt een plan waarin hij zichzelf ontvoert, met behulp van zijn niet zo slimme minnares en haar criminele broer.
King's Story, A (1965) King's Story, A (1965)
Deze documentaire volgt koning Edward VIII van Engeland, vanaf zijn geboorte en zijn militaire scholing, tot aan het moment dat hij koning van Groot Brittanië wordt. De nu 70-jarige ex-koning, die ondertussen Duke of Windsor genoemd wordt, blikt terug op zijn leven en mijmert over zijn herinneringen aan het Victoriaanse Engeland, de crisis van 1936, zijn diensttijd in de Royal Navy en zijn reizen, toen hij Prince of Wales was.
King's Thief, The (1955) King's Thief, The (1955)
De mannen die ooit aan de zijde van Charles II hebben gestreden tegen Cromwell zijn niet beter geworden van de oorlog en staan nu op de lijst om opgehangen te worden. De dochter van één van de slachtoffers komt over uit Frankrijk om zijn onschuld te bewijzen en sluit zich aan bij een dievenbende die de dodenlijst hebben bemachtigd van de hertog, de echte dief. Ze willen zelfs de kroonjuwelen stelen om haar te helpen.
King, Queen, Knave (1972) King, Queen, Knave (1972)
Na de dood van zijn ouders trekt Frank in bij zijn oom en tante. De romantische jongen wordt al snel verliefd op zijn knappe tante Martha en begint over haar te fantaseren. Frank wordt daardoor heen en weer geslingerd tussen zijn gevoelens voor tante Martha en zijn genegenheid voor zijn aardige oom Charles.
King, The (2005) King, The (2005)
Het verhaal over de 21-jarige Elvis Sandow, die zojuist ontslagen is uit de Marine en op zoek gaat naar zijn lang uit het oog verloren vader in zijn geboorteplaatsje Corpus Christi. Als hij zijn vader eindelijk heeft gevonden, blijkt deze een dominee te zijn die niets meer met Elvis te maken wil hebben.
King: A Filmed Record... Montgomery to Memphis (1970) King: A Filmed Record... Montgomery to Memphis (1970)
Deze documentaire geeft een beeld van het publieke leven van Dr. Martin Luther King. Beelden van de beroemde busboycot in Alabama in 1955 tot de 'I have a dream'-speech voor het Lincoln Memorial in Washington D.C. komen voorbij. De fragmenten worden aan elkaar gepraat door verschillende beroemdheden en sympathisanten van Martin Luther King, zoals onder andere door Paul Newman, James Earl Jones, Charlton Heston, Sidney Poitier en Burt Lancaster.
Kingdom Come (2001) Kingdom Come (2001)
Wanneer haar man plotseling dood over de tafel valt, roept Raynelle Slocumb (Whoopi Goldberg) de hele familie bijeen om hun laatste eer aan hem te bewijzen en de begrafenis voor te bereiden. De familiale spanningen lopen even hoog op als de zinderende hitte in het stadje, wanneer alle 'gestoorde' broers samenkomen onder een dak.
Kingdom of Heaven (2005) Kingdom of Heaven (2005)
In de twaalfde eeuw heeft de nederige Franse smid Balian (Orlando Bloom) net zijn vrouw en kind verloren, wanneer ridder Godfrey van Ibelin (Liam Neeson) hem opzoekt en vertelt dat hij zijn vader is. Godfrey vraagt Balian mee te gaan naar het Heilige Land om Jeruzalem voor het westen te behouden. Als vreemdeling in een vreemde omgeving wordt hij verheven in de ridderstand, moet hij een melaatse koning dienen en koestert hij een verboden liefde voor een exotische koningin. In een poging om de broze vrede te bewaren, moet Balian van Ibelin uiteindelijk de mensen van Jeruzalem zien te beschermen tegen een overmachtige vijand.
Kingdom of the Spiders (1977) Kingdom of the Spiders (1977)
Na de dood van talloze boerderijdieren ontdekt veearts Rack Hansen dat een aantal farms op het pad liggen van een enorme groep migrerende tarantulas. Voordat hij de bevolking van het nabijgelegen stadje kan waarschuwen, worden de straten overspoeld met grote spinnen en moeten de bewoners onderdak zoeken in een afgelegen hotel.
Kingdom of the Vampire (1991) Kingdom of the Vampire (1991)
Jeff lijkt op een normale jongeman; hij woont bij zijn moeder en heeft een goede baan. Daarnaast ziet Jeff er ook prima uit voor een vampier die de leeftijd van 90 jaar al heeft bereikt. Op een dag ontmoet Jeff de mooie Nina en de twee worden stapelverliefd. Maar Jeff's moordlustige moeder heeft ook haar zinnen gezet op Nina en heeft gruwelijke plannen met de mooie jongedame.
Kingdom, The (2007) Kingdom, The (2007)
Ronald Fleuy (Foxx) leidt een anti-terrorisme eenheid die de verantwoordelijken van een bomaanslag op Amerikaanse burgers in het Midden Oosten moet opsporen. Eenmaal in het weinig toegankelijke woestijnland, proberen de Amerikanen een lokale politie-officier aan hun kant te krijgen om hun onderzoek te vergemakkelijken. Maar het onderzoek wordt gedwarsboomd door bureaucratie en tradities en de levens van Fleury en zijn manschappen staan op het spel.
Kingfish: A Story of Huey P. Long (1995) Kingfish: A Story of Huey P. Long (1995)
Een portret van het leven en de carriere van de controversiële gouverneur Huey Long, die wordt beschouwd als een van de meest opmerkelijke politici uit de Amerikaanse geschiedenis en die ook wel bekend was onder de naam Kingfish.
Kingfisher the Killer (1981) Kingfisher the Killer (1981)
Tam, één van de eigenaren van een nachtclub wil zijn compagnon Charles verdrijven. Tam is bereid zijn absolute macht in de club te bevechten, maar Charles, een uitstekend kung-fu-vechter, laat zich niet eenvoudig pakken. Met zijn hele lichaam verzet hij zich tegen Tam's geweld. Als dan zijn moeder echter omkomt in de strijd moet hij zijn stategie wijzigen.
Kingfisher, The (1983) Kingfisher, The (1983)
De ijsvogel zit in Sir Cecils (Rex Harrison) tuin. Vijftig jaar geleden zag hij er ook één, met Lady Evelyn (Wendy Hiller), waar hij smoorverliefd op was, maar hij trouwde een ander. Precies vandaag sterft haar man en zij komt bij hem langs om bij te praten, terwijl de butler sceptisch toekijkt. Voor Sir Cecil kan een nieuwe lente beginnen.
Kingpin (1985) Kingpin (1985)
De jonge Willie Hogo (Junior Amiga) raakt bevriend met Rikki (Mitchell Manuel) tijdens zijn verblijf op een heropvoedingsschool. Hij hoopt dat zijn nieuwe sterke vriend hem kan helpen tegen de gevaarlijke "Kingpin" Karl (Nicholas Rogers). Willie wordt echter in elkaar geslagen door Karl, en alleen Rikki kan hem helpen.
Kingpin (1996) Kingpin (1996)
Roy Munson is een professionele bowler die probeert een groep groentjes op te lichten door zich ook als groentje voor te doen. Als zijn slachtoffers hier achterkomen, verminken ze zijn werphand zo erg dat deze geamputeerd moet worden en Roy verder moet met een haak als hand. Roy’s hele leven raakt in het slop, totdat hij Ishmael (Quaid) tegenkomt, die een aardig potje kan bowlen. Hij besluit om hem in te schrijven voor een groot toernooi, maar is Ishmael wel zo goed als hij lijkt?
Kingpin (2003) Kingpin (2003)
De levens van Miguel Cardena en zijn familie zijn onlosmakelijk verbonden met zijn werk, het leiden van een Mexicaans drugskartel. Zijn sluwe echtgenote ondersteunt hem, terwijl zij beiden hun 8-jarige zoontje trachten te beschermen voor de schaduwkant van hun luxe leventje. Na een bloederige coup nemen Miguel en zijn gewetenloze broer Chato het kartel over en moeten zowel problemen met de familie als met de arm der wet zien op te lossen.
Kings (2007) Kings (2007)
In de jaren '70 verlaat een groep jonge Ierse mannen Connemara in het westen van Ierland, voor Londen, vol ambitie voor een beter leven. Na 30 jaar ontmoeten ze elkaar weer, bij de begrafenis van hun jongste vriend, Jackie. Langzaam sijpelt de waarheid rond Jackie's dood door en de vrienden komen erachter dat ze elkaar meer dan ooit nodig hebben.
Kings Go Forth (1958) Kings Go Forth (1958)
Monique Blair (Wood) is erg onder de indruk van luitenant Sam Loggins (Sinatra) wanneer zij elkaar voor het eerst ontmoeten. Haar moeder waarschuwt haar om niet te beginnen met deze man, omdat zij bang is dat haar dochter wordt afgewezen vanwege haar zwarte vader...
Kings of South Beach (2007) Kings of South Beach (2007)
Chris Troiano (Jason Gedrick) is eigenaar van de meest trendy club aan de Zuidkust van Miami. Hij moet zijn hoofd boven water zien te houden in een wereld van maffioso en drugs. Ondertussen houdt de politie de club goed in de gaten, wachtend op een moment om toe te slaan.
Kings of the Sun (1963) Kings of the Sun (1963)
Indianenleider Black Eagle (Brynner) valt in de handen van de Maya's en zal als mensenoffer moeten dienen. Zal hij kunnen ontsnappen en volgt er een oorlog tussen de twee stammen?
Kings Row (1942) Kings Row (1942)
Ze groeien op in Kings Row, in de tweede helft van de 19e eeuw. Rond de eeuwwisseling bloeien er liefdes op, maar gebeuren er ook verschrikkelijke dingen in privé-sfeer. Een van hen gaat psychiatrie studeren bij de vreemde vader van zijn vriendin en zal er zijn werk van maken.
Kingukongu no Gyakushû (1967) Kingukongu no Gyakushû (1967)
De echte King Kong wordt ontvoerd en moet werken in een mijn omdat MechaKong, een robot-dubbelganger van King Kong, niet in staat is om de radio-actieve stof Element X te vinden. De robot en het monster kunnen het echter niet zo goed vinden en gaan binnen de kortste keren op de vuist.
Kingukongu tai Gojira (1962) Kingukongu tai Gojira (1962)
Mr. Tako organiseert een expeditie om de legendarische King Kong naar Japan de krijgen. Ondertussen ontdekken twee Amerikaanse piloten dat Godzilla uit zijn ijsberg is ontsnapt en op weg is gegaan naar Tokio. Als King Kong dan ook nog eens ontsnapt, gaan de poppen helemaal aan het dansen, en alleen een nieuw soort super-draad, ontwikkeld door de jonge Kazuo, kan de monsters nog in bedwang houden.
Kinjite: Forbidden Subjects (1989) Kinjite: Forbidden Subjects (1989)
De politieman heeft zelf een dochter en wil zich inzetten tegen de toenemende verkrachting van jonge meisjes, die daarna aangezet worden tot prostitutie. Als zijn eigen dochter wordt betast door een Japanse zakenman weet hij niet dat het een losstaand incident is, maar hij krijgt wel vooroordelen tegenover Aziaten. De dochter van de zakenman wordt echter het jongste slachtoffer van de kinderseksorganisatie.
Kinky Boots (2005) Kinky Boots (2005)
Charlie Price wordt geconfronteerd met de sluiting van de schoenfabriek, die al generaties lang in handen is van zijn familie. Precies op het moment dat Charlie denkt dat alles verloren is, ontmoet hij toevallig drag queen en cabaret-ster Lola. Lola wijst Charlie op de behoefte aan stijlvolle, kinky laarzen voor haar en haar optredende collega's en dit geeft Charlie en het personeel van de fabriek zowaar wat hoop.
Kinky Friedman: Proud to Be an Asshole from El Paso (2001) Kinky Friedman: Proud to Be an Asshole from El Paso (2001)
Kinky Friedman is een joodse, Texaanse countryzanger, oprichter van The Texas Jewboys en schrijver van veertien hilarische detectiveverhalen over Kinky Friedman, de joodse, Texaanse countryzanger annex detective. Friedman maakte furore - en zette kwaad bloed - met controversiële songs als 'Ride 'em Jewboy' (de eerste countrysong over de Holocaust). Simone de Vries maakte een portret van deze eigenzinnige cultheld, onder andere in zijn vervallen caravan, waar zijn succes als schrijver begon. Behalve Friedman komt een aantal van zijn bewonderaars aan het woord, waaronder Lyle Lovett, countrylegende Willie Nelson (die een hoofdrol speelt in een van zijn romans) en Bill Clinton, die vertelt hoe Friedman hem eens een van zijn onafscheidelijke Cubaanse sigaren aanbood. Clinton kon de sigaar - vanwege de boycot - niet aannemen, waarop Friedman zei: 'Zie het niet als het steunen van hun economie, maar als het verbranden van hun velden.'
Kinoglaz (1924) Kinoglaz (1924)
Een documentaire die de vreugde van het leven van een aantal bewoners van een stad rondom de activiteiten van de 'de Jonge Pioniers' promoot. Deze kinderen zijn continue bezig met propagandistische activiteiten zoals het verspreiden van pamfletten, die het coöperatieve leven in de Sovjet Unie verheerlijken.
Kinpeibei (1969) Kinpeibei (1969)
De film speelt zich af in de dertiende eeuw. Ontevreden met haar leven als huisvrouw, probeert Chin Lien haar man, een rijstverkoper, om te ruilen voor zijn knappere broer Wu Sung, een officier. Wanneer dit mislukt, voert ze een ander plan uit. Ze vergiftigt haar man en begint een affaire met de rijke Men Ching. Terwijl het land naar anarchie afglijdt, begint Wu Sung een bloederige tocht om wraak te nemen op Chin Lien.
Kinsey (2004) Kinsey (2004)
In 1953 publiceerde Alfred Kinsey, na een zeer uitgebreid onderzoek, een rapport over de seksualiteit van Amerikanen. De conclusie: Amerikanen hebben veel seks, houden van seks, voor of na het huwelijk, met meerdere partners, speeltjes, zichzelf, etcetera. Amerika was diep geshockeerd en het establishment probeerde hem in diskrediet te brengen. Toch wist Kinsey een vat frustraties te openen en bracht het thema seksualiteit voor altijd in de openbaarheid.
Kinshasa Palace (2006) Kinshasa Palace (2006)
In 'Kinshasa Palace' zoekt regisseur Zeka Laplaine, spelend onder het anagram Kaze, naar een personage genaamd Max. In werkelijkheid is het zijn broer, met wie hij in Congo is opgegroeid. Deze is, nadat hij zijn kinderen op een station heeft afgezet, spoorloos verdwenen, zonder enige aanwijzing over zijn toekomstige verblijfplaats achter te laten. De in Parijs wonende Kaze begint een zoektocht die niet alleen de complexe geschiedenis van Congo aan het licht brengt, maar ook een scherp beeld schetst van de ontwrichtende invloed van die geschiedenis op een familie. Verspreid over verschillende continenten werpen de depressieve en getormenteerde blanke vader, zijn op een internaat opgegroeide zus, de kinderen van Max en zijn in Congo achtergebleven eigenzinnige, zwarte moeder een licht op al jaren sluimerende gevoeligheden, die door de verdwijning van Max nu enigszins bespreekbaar worden. Een brief die voor Max arriveert brengt Kaze uiteindelijk naar Cambodja, waar het er even op lijkt dat hij zijn broer zal vinden.
Kinski Paganini (1989) Kinski Paganini (1989)
Biografische film over de excentrieke Italiaanse vioolspeler Niccolò Paganini. Paganini weet het publiek, door als een "diabolische vampier met viool", op te zwepen met zijn emotioneel onweerstaanbare muziek. Hij verovert vele vrouwen en zijn leven wordt overheerst door de viool, geld en de dames.
Kinta 1881 (2008) Kinta 1881 (2008)
Weggedreven uit zijn vaderland gaat Chen Long Fei zijn geluk testen in Kinta. Terwijl hij hier ondergedoken zit, probeert hij de mijnwerkers te helpen die onderdrukt worden door He De Paddock in het dorpje Shaung Xi. Met enkele andere topvechters gaan ze samen met de mijnwerkers rebelleren voor meer gerechtvaardigdheid.
Kippur (2000) Kippur (2000)
Bij het uitbreken van de Yom Kippur-oorlog haasten twee soldaten, Amos en Uzi, zich naar het noorden om aansluiting te vinden bij hun eenheid. Uiteindelijk belandt het tweetal aan boord van een reddingshelikopter waarmee ze kriskras over de Golanhoogvlakte vliegen, op zoek naar gewonden. Dan wordt de helikopter neergeschoten en Amos overleeft de crash ternauwernood. De film volgt hem in zijn strijd om te genezen en het leven opnieuw te aanvaarden.
Kiraci (1987) Kiraci (1987)
Het verhaal gaat over Turkse huurders die met moeite hun huur bij elkaar kunnen sparen of een goede goedkope huurwoning kunnen vinden. Een tragie-komedie over een arme man met vrouw en kinderen die met pijn en moeite op zoek is naar een passende woning...
Kiraware Matsuko no Isshô (2006) Kiraware Matsuko no Isshô (2006)
Matsuko is een jong meisje met een overvloed aan fantasie. In haar dromen leidt ze een prinselijk leven, de realiteit is echter iets anders. Matsuko's familie is abnormaal, en brengt haar steeds weer in problemen. Hoe langer hoe meer verzinkt ze in haar eigen hersenspinsels.
Kirbac Altinda (1967) Kirbac Altinda (1967)
Het verhaal van een man met problemen die hevig verliefd is op een bloedmooie vrouw. Hij uit zijn liefde voor haar op zijn eigen manier, al is niet altijd iedereen hier tevreden mee. De problemen stapelen zich al snel op.
Kirik Bir Ask Hikayesi (1981) Kirik Bir Ask Hikayesi (1981)
Als de ouders van Fuat bijna failiet worden verklaard, wordt Fuat door zijn ouders gedwongen om met de dochter van een rijke familie te trouwen. Fuat is echter verliefd op een lerares, genaamd Aysel en moet een drastische keuze maken tussen het redden van zijn familie of lerares Aysel...
Kirikou et la Sorcière (1998) Kirikou et la Sorcière (1998)
'Kirikou is klein, maar wel heel dapper’ zingen de Afrikaanse dorpsbewoners, wanneer Kirikou weer een heldendaad heeft verricht. Hij is de enige die het durft op te nemen tegen de boze heks, die met haar leger de dorpsbewoners uitbuit en vernedert.
Kirikou et les Bêtes Sauvages (2005) Kirikou et les Bêtes Sauvages (2005)
Grootvader, fier gezeten in zijn blauwe grot, vertelt: ‘Het verhaal van Kirikou en de heks was niet lang genoeg. Ik kreeg de kans niet om alles uit de doeken te doen wat Kirikou voor elkaar heeft gekregen. En hij heeft mooie en goede dingen gedaan, die zeker niet vergeten mogen worden. Dus vertel ik ze jullie nu’. Grootvader verhaalt hoe de inventieve Kirikou niet alleen tuinman werd, maar ook detective, pottenbakker, handelaar, reiziger en dokter, en hoe hij ondertussen steeds opnieuw bewees de kleinste en dapperste van alle helden te zijn.
Kirlian Witness, The (1979) Kirlian Witness, The (1979)
Laurie heeft telepathisch contact met haar planten. Ze waarschuwen haar voor de nieuwe vriend van haar zus Rilla. Wanneer Lauri dood op straat wordt gevonden onder haar balkon, gelooft Rilla niet dat het een ongeluk was. Alleen een plant was getuige van de tragedie en Rilla probeert een manier te vinden om via de plant de waarheid te achterhalen.
Kirmes (1960) Kirmes (1960)
In 1945 deserteert een aan het front zijnde jonge Duitse soldaat en keert terug naar zijn woonplaats. De plaatselijke autoriteiten, de kerk en zelfs zijn vader weigeren dit echter te aanvaarden en uit angst voor represailles van de Nazi’s een schuilplaats aan te bieden waar hij zich zou kunnen verstoppen. Vijftien jaar later wordt zijn skelet gevonden en wederom wil en durft niemand enige verantwoordelijkheid te nemen voor de - nu dode - soldaat.
Kirschblüten - Hanami (2008) Kirschblüten - Hanami (2008)
Rudi, de echtgenoot van Trudi, heeft kanker in een vergevorderd stadium. Het is aan Trudi het slechte nieuws te vertellen aan haar man, maar ze besluit het geheim te houden en nog een laatste gezamenlijke onderneming op te zetten: hun kinderen en kleinkinderen in Berlijn opzoeken. Eenmaal daar aangekomen moeten ze echter vaststellen dat hun kinderen het veel te druk hebben met hun eigen leven om zich om hun ouders te bekommeren. Ze besluiten weg te gaan en een hotelletje aan de Oostzee te bezoeken. Daar gebeurt het onwaarschijnlijke.
Kiru (1962) Kiru (1962)
Na dat de vrouw van een krijgsheer een concubine van haar man vermoordt, slaat ze zwanger op de vlucht. Vlak na dat ze is bevallen van haar zoon wordt zij vermoord door haar man. Haar zoon, niets wetend van zijn verleden, groeit op en bekwaamt zich in het zwaardvechten.
Kiru (1968) Kiru (1968)
De samurai Genta, krijgt het bevel om zijn beste vriend te doden. Na het uitvoeren van het bevel stopt hij met het samurai zijn en ontmoet een jonge landbouwer. De landbouwer vraagt om zijn hulp en kan zijn zwaardvecht ervaringen goed gebruiken om samen met andere landbouwers te vechten tegen een groep ronin.
Kis Vuk (2008) Kis Vuk (2008)
Vervolg op de Hongaarse animatiefilm 'Vuk' uit 1981. De kleine Vuk is de zoon van de legendarische vos Vuk. Hij wordt op de proef gesteld om te laten zien dat hij durf, intelligentie en moed heeft.
Kiseichuu: Kiraa Pusshii (2004) Kiseichuu: Kiraa Pusshii (2004)
Een groepje jongens en meisjes trekt door het land. Plots raken de dames besmet met een parasiet die zich verbergt op het gevoelige plekje van de dames. De killer pussy's gaan in de aanval!
Kishiwada Shônen Gurentai: Bôkyô (1998) Kishiwada Shônen Gurentai: Bôkyô (1998)
Het verhaal draait rond het leven thuis en op school van een jongen in zijn puberteit, binnen een nogal apart gezin waar geweld, humor en traditionele gezinswaarden hand in hand gaan. De film volgt de gebeurtenissen binnen dit gezin, en registreert de invloed van het gezinsleven op de jongen z'n ontwikkeling.
Kishiwada Shônen Gurentai: Chikemuri Junjô-hen (1997) Kishiwada Shônen Gurentai: Chikemuri Junjô-hen (1997)
Drie tieners besluiten om op hun laatste schooldag hun leraar te overvallen. Ze slaan een bloempot op z'n hoofd kapot en gaan er met zijn geld vandoor. Daarna gaan ze allemaal hun eigen weg. Ryoko vindt een baan als kapster, maar de twee anderen komen op het slechte pad terecht en belanden in het criminele circuit.
Kisik Ateste 15 Dakika (2006) Kisik Ateste 15 Dakika (2006)
Restaurant "Le Chic" kent twee eigenaars: Sakir, meer een playboy dan een zakenman en Kader, een beroemd acteur. Er gebeurt weinig opwindends in dit goed draaiende restaurant, totdat Kader de blinde beeldhouwer Resul in dienst neemt. Wanneer chefkok Marcel achter een zeer akelig geheim van deze Resul komt, zal het restaurant de meest opwindende 15 minuten van zijn bestaan beleven.
Kismet (1944) Kismet (1944)
Jamilla (Marlene Dietrich) is een van de vrouwen van de slechte Grootvizier, in het oosterse sprookje van toneelschrijver Edward Knoblock. Bagdad's Koning der Zwervers Hafiz (Ronald Colman) valt op haar en doet alles om haar te krijgen en tegelijk om zijn dochter aan adel te binden.
Kismet (1955) Kismet (1955)
Een arme poeët uit Bagdad brengt zichzelf door zijn vlugge babbel steeds maar weer in de problemen. Hij houdt op een dag de gemene Wizar voor de gek en papt daarna aan met Wizar's vrouw Lalume.
Kisna: The Warrior Poet (2005) Kisna: The Warrior Poet (2005)
De film speelt zich af in de jaren '30 in India. Op dat moment vechten Indische nationalisten voor onafhankelijkheid. Katherine is de dochter van een wrede Britse landeigenaar en zij wordt verliefd op de Indier Kisna, die in het verzet zit.
Kiss & Tell (1996) Kiss & Tell (1996)
De dood van een vrouw uit Los Angeles leidt tot een surrealistisch moordonderzoek in de contreiën van la-la land. Als Molly McMannis (Justine Bateman) dood gevonden wordt, met het moordwapen -- een wortel -- nog in haar borst, begint de politie een grondig onderzoek in de vreemde wereld waar Molly woonde. De verdachten variëren van haar broer, een ex-gevangene, haar huisgenoot en haar fijnbesnaarde vriendin (Heather Graham). Maar een meer voor de hand liggende verdachte houdt zich op binnen een therapie groep bestaande uit bizarre seriemoordenaars en de dokters die hen koesteren. De fetisjistische politie inspecteurs -- waaronder de sadistische Angela Pierce (Jill Hennessy) -- blijken net zo gestoord als de mensen die ze ondervragen. Sterker nog, hun onorthodoxe werkwijze geeft de moordenaar de kans nog een keer toe te slaan...
Kiss and Run (2002) Kiss and Run (2002)
Emma staat achter de toonbank van een videotheek. Ze is eigenlijk actrice, maar wacht nog altijd op haar grote doorbraak. Ook proefkonijn en pornoliefhebber Max brengt veel tijd door in de plaatselijke videotheek, zij het niet als verkoper maar als klant. Als de lift waarin Emma en Max zitten op een dag komt vast te zitten, wordt Emma duidelijk dat ze haar leven radicaal moet veranderen.
Kiss before Dying, A (1956) Kiss before Dying, A (1956)
Ellen, dochter van een rijke kopermagnaat, wordt na de zelfmoord van haar tweelingzuster verliefd op de ambitieuze Bud. Als zij de zelfmoord van haar zuster onderzoekt, stuit ze op een aantal schokkende feiten. Allen wijzen in de richting van Bud die inmiddels haar man is geworden. Nu blijkt pas hoe slecht Ellen hem kent.
Kiss before Dying, A (1991) Kiss before Dying, A (1991)
Ellen, dochter van een rijke kopermagnaat, wordt na de zelfmoord van haar tweelingzuster verliefd op de ambitieuze Jonathan. Als zij de zelfmoord van haar zuster onderzoekt, stuit ze op een aantal schokkende feiten. Allen wijzen in de richting van Jonathan die inmiddels haar man is geworden. Nu blijkt pas hoe slecht Ellen hem kent.
Kiss Daddy Goodnight (1988) Kiss Daddy Goodnight (1988)
In de nacht doft Laura zich op voor de mannen en verleidt ze, waarna Laura hun geld steelt. Maar dan begint iemand haar te stalken en wordt een persoon uit haar omgeving vermoord, waardoor ze diep in de problemen raakt.
Kiss for Cinderella, A (1925) Kiss for Cinderella, A (1925)
Londen tijdens de Eerste Wereldoorlog. Een politieman merkt een fel licht op. Wanneer hij deze benadert, ziet hij dat een jongedame dit uitstraalt. Zij droomt ondertussen dat ze een dienstmeid is voor een gemene familie en op een bal verliefd wordt op een aantrekkelijke prins.
Kiss Kiss (Bang Bang) (2000) Kiss Kiss (Bang Bang) (2000)
Felix is een huurmoordenaar die zijn beste tijd wel heeft gehad en zit midden in een midlife-crisis. Nadat hij Jimmy geïntroduceerd heeft bij zijn huurmoordenaarsgilde, kondigt hij zijn vertrek aan. Felix belooft te babysitten op Bubba, de zoon van een goede kennis. Deze Bubba heeft ze niet allemaal op een rijtje en heeft ook nog eens de afgelopen 34 jaar in zijn kamer opgesloten gezeten.
Kiss Kiss Bang Bang (2000) Kiss Kiss Bang Bang (2000)
Richard is een science-fiction schrijver die thuis werkt. Hij raakt geobsedeerd door zijn nieuwe buurvrouw Anjelica. Richard past zijn leven totaal aan om Anjelica's doen en laten te kunnen volgen. Via allerlei leugens lukt het hem om indruk te maken op haar huisgenote, maar de dingen verlopen niet zoals gepland.
Kiss Kiss Bang Bang (2005) Kiss Kiss Bang Bang (2005)
Wanneer kruimeldief Harry Lockhart (Robert Downey jr.) op de vlucht slaat na een mislukte overval, loopt hij per ongeluk bij een casting voor een misdaadfilm naarbinnen. Zo wordt hij meegenomen naar Hollywood voor een echte screentest en wordt daar door zijn producer voorgesteld als het nieuwste 'snoepje van de maand'. Ter voorbereiding op de screentest moet Harry meelopen met privé-detective Perry van Shrike (Val Kilmer), door de meesten Gay Perry genoemd vanwege zijn homoseksuele geaardheid. Als crimineel die zich voordoet als acteur die zich voordoet als detective komt Harry in contact met Harmony Faith Lane (Michelle Monaghan). Via deze weinig succesvolle actrice raken Harry en Gay Perry betrokken bij een moordzaak die hun eigen levens wel eens in gevaar zou kunnen brengen.
Kiss Me a Killer (1991) Kiss Me a Killer (1991)
Een mooie serveerster die aan het werk is in de uitgaansgelegenheid van haar echtgenoot, valt als een blok voor de charmes van de knappe zanger die er geregeld optredens verzorgt. Een affaire is het gevolg en de zanger probeert al snel de serveerster aan te moedigen om haar man uit de weg te ruimen.
Kiss Me Again (2006) Kiss Me Again (2006)
Een getrouwd paar besluit de hoekstenen van hun relatie te testen met een verleidelijke Spaanse jongedame. Wanneer er een ongemakkelijke situatie ontstaat, worden alle drie betrokkenen gedwongen hun definitie van liefde te heroverwegen
Kiss Me Deadly (1955) Kiss Me Deadly (1955)
Privédetective Mike Hammer raakt verwikkeld in een mysterieuze moordzaak als hij 's nachts een meisje van de straat oppikt dat is weggelopen uit een sanatorium.
Kiss Me Deadly (2008) Kiss Me Deadly (2008)
Jacob Keane is een ex-spion die na jaren pensioen terug gaat in de duistere wereld van de spionage. Hij krijgt te maken met Marta, zijn voormalige partner wiens geheugen gewist is door onbekende redenen en op de vlucht is voor psychopathische moordenaars.
Kiss Me Goodbye (1982) Kiss Me Goodbye (1982)
Tot drie jaar na de dood van haar echtgenoot Jolly, durft Kay het niet aan om terug te gaan naar hun oude huis. Nu besluit ze toch om dit eens te doen, overgehaald door haar nieuwe vriend Rupert. Maar al snel komen worden haar slechte voorgevoelens werkelijkheid. En dat niet alleen omdat Jolly is teruggekeerd als spook, om haar nieuwe vriend af te keuren. Onzichtbaar voor iedereen (behalve Kay) probeert hij een huwelijk tegen te houden.
Kiss Me Guido (1997) Kiss Me Guido (1997)
Frankie is een Amerikaan van Italiaanse oorsprong die in een pizzeria werkt. Hij hoopt heimelijk op een carrière als acteur. Wanneer hij zijn vriendin met zijn broer in bed betrapt verhuist hij naar een andere wijk, alwaar hij een woning gaat delen met een homoseksuele acteur.
Kiss Me Kate (1953) Kiss Me Kate (1953)
De hoofrolspelers in Cole Porters Kiss me Kate zijn ook in werkelijkheid getrouwd en hebben buiten het toneel dezelfde relatieproblemen. Hij heeft daar bovenop ook nog financiële problemen en twee onnozele gangsters willen een gokschuld innen.
Kiss Me Kate (2003) Kiss Me Kate (2003)
De hoofrolspelers Fred en Lilli in Cole Porters Kiss me Kate zijn ook in werkelijkheid getrouwd en hebben buiten het toneel dezelfde relatieproblemen. Hij heeft daar bovenop ook nog financiële problemen en twee onnozele gangsters willen een gokschuld innen. Een remake van de film uit 1953.
Kiss Me Killer (1974) Kiss Me Killer (1974)
Spanje 1973. Tijdens een transactie worden verschillende drugsmokkelaars gedood. Twee ervan, Paul Fougere en Carlos Moroni, liquideren een bende en hun leider Freddy Carter. Twee jaar later zijn ze heel rijk en baten ze de nachtclub Flamingo uit. Een reeks vreemde gebeurtenissen doen echter steeds meer vermoeden dat Carter niet dood is en op wraak zint.
Kiss Me Quick! (1964) Kiss Me Quick! (1964)
Sterilox, een aseksuele ambassadeur van een verre planeet, komt naar de aarde op zoek naar vrouwen die kunnen dienen als broedvee.
Kiss Me, Stupid (1964) Kiss Me, Stupid (1964)
Barney Millsap ontmoet bij zijn tankstation de beroemde zanger Dino. Barney, die samen met zijn vriend vergeefs op zoek is naar een uitgever van hun eigengemaakte liedjes, ziet door deze ontmoeting zijn kans schoon. Door de auto van Dino onklaar te maken en de blonde Polly in te schakelen, probeert Barney Dino wat langer in Climax te houden.
Kiss Meets the Phantom of the Park (1978) Kiss Meets the Phantom of the Park (1978)
Het verhaal van rockband Kiss en hun pogingen om het maniakale plan te dwarsbomen van de kwaadwillende wetenschapper Devereaux. In zijn laboratorium in een veelbezocht pretpark heeft hij een manier gevonden om mensen te klonen in de vorm van robots.
Kiss My Act (2001) Kiss My Act (2001)
Samantha, een bardame in een New Yorkse club, zou graag op de planken willen staan als stand-up comedian, maar schaamt zich voor haar omvang. In plaats daarvan schrijft ze teksten voor de knappe, maar niet al te slimme Jenny en doen ze net alsof de teksten ook door Jenny geschreven zijn. Jenny krijgt meer en meer succes en de vraag is: hoe lang kunnen ze de schijn nog ophouden?
Kiss of a Killer (1993) Kiss of a Killer (1993)
Kate Wilson leidt een dubbelleven. Overdag heeft ze een saaie job en worstelt ze met haar moeder; 's Nachts hangt ze rond in bars, op zoek naar avontuur met mannen. Eén van de mannen die ze ontmoet, blijkt echter iets te verbergen.
Kiss of Death (1947) Kiss of Death (1947)
Nick Bianco wordt tijdens een juwelenkraak opgepakt. Hij weigert zijn maatjes te verlinken en belandt in de gevangenis, omdat zijn partners hebben beloofd zijn vrouw en kinderen te onderhouden. Als blijkt dat zijn vrouw zelfmoord heeft gepleegd verraadt hij alsnog de andere criminelen en wordt een vrij man. Zijn verraad blijft niet zonder gevolgen.
Kiss of Death (1973) Kiss of Death (1973)
Jonge vrouw wordt verkracht door vijf mannen en loopt daarbij een dodelijke ziekte op. Zij krijgt les in gevechtskunst door een clubeigenaar. Wanneer zij vervolgens een van haar belagers tegen komt, verleid ze deze en neemt ze wraak. Ze gaat op zoek naar de rest en loopt daarbij in een val. De clubeigenaar, die inmiddels verliefd is op haar, komt haar te hulp.
Kiss of Death (1995) Kiss of Death (1995)
Jimmy Kilmartin doet z'n uiterste best om op het rechte pad te blijven. Getrouwd, huisje, kindje. Dit lukt hem, tot zijn neef Ronnie hem smeekt hem te helpen met een klus. Jimmy wordt erin geluisd door zijn criminele vriendjes en moet de bak in. Hij besluit zijn kennis van de onderwereld te gebruiken om wraak te nemen en sluit een deal met de Officier van Justitie. Jimmy komt terecht in de vriendenkring van Little Junior, een keiharde schoft, die geen enkele vorm van geweld schuwt.
Kiss of Her Flesh, The (1968) Kiss of Her Flesh, The (1968)
Het derde deel uit de "Flesh" trilogy van cult regisseur Michael Findlay. Richard Jennings (Michael Findlay) leeft nog steeds en vermoordt nog steeds strippers op de meest gruwelijke wijzen. Bovendien wil hij nog steeds wraak op iedereen die onzedelijk handelt.
Kiss of Life (2003) Kiss of Life (2003)
Helen woont in Londen, samen met haar vader en kinderen. Haar echtgenoot John is hulpverlener ergens in Oost-Europa en is al enkele maanden van huis. Helen vindt dat het tijd is dat hij weer naar huis komt. Ze mist hem vreselijk. Nadat ze 's ochtends haar kinderen naar school heeft gebracht krijgt ze een auto-ongeluk. Gevangen in een schemerwereld beweegt ze verder tussen leven en dood. Duizenden kilometers weg in de door oorlog verwoeste Balkan is John zich niet bewust van haar overlijden maar hij voelt wel de urgentie naar huis te gaan. Helen zelf beseft ook nog niet dat ze dood is. Zodoende begint een vierdaagse odyssee: haar vader en de kinderen moeten met haar dood leren leven en John moet een moeilijke en lange reis ondernemen om thuis te komen. Helen observeert hen allen en daarmee het einde van haar leven - ze moet eerst vrede sluiten met John om daarna het aardse los te kunnen laten.
Kiss of the Dragon (2001) Kiss of the Dragon (2001)
Liu Jian is een officier van de Chinese geheime dienst. Als hij naar Parijs gaat voor een opdracht raakt hij verwikkeld in een dodelijke samenzwering.
Kiss of the Spider Woman (1985) Kiss of the Spider Woman (1985)
Twee mannen delen een cel in een Zuid-Amerikaanse gevangenis: Luis Molina omdat hij een minderjarige zou hebben verleid en Valentin, een journalist die banden heeft met een ondergrondse beweging. De twee zijn tegenpolen en proberen op geheel eigen wijze hun lot te verwerken. Molina is door de directie overgehaald om Valentin uit te horen in ruil voor vrijheid. De twee groeien echter naar elkaar toe en beleven zelfs een romantische nacht. Molina zal Valentin niet verraden en speelt de situatie uit om de zwakke Valentin op te lappen. Met een boodschap van Valentin verlaat Molina vroegtijdig de gevangenis.
Kiss of the Sun (2006) Kiss of the Sun (2006)
De vampier Katya is geobsedeerd door de zon, maar kan deze alleen maar ervaren via virtual-reality programma’s. Via deze virtual-reality ontmoet Katya de vampierjager Daly, welke verliefd wordt op de beeldschone vampier. Samen met Katya gaat Daly dan op zoek naar Katya’s meester Pyotr, om deze voor eens en voor altijd uit te schakelen.
Kiss of the Tarantula (1976) Kiss of the Tarantula (1976)
Een ontspoorde tiener meisje laat haar tarantula vrij om iedereen die ze niet mag uit te schakelen.
Kiss of the Vampire, The (1963) Kiss of the Vampire, The (1963)
De lugubere Beierse landheer annex vampier Dr. Ravna lokt de jonge Marianne en haar minnaar Gerald Harcourt naar zijn kasteel. Het blijkt helaas dat Dr. Ravna de leider is van een vampierensekte en bovendien een zwak heeft voor de schoonheid van Marianne.
Kiss or Kill (1997) Kiss or Kill (1997)
Een ogenschijnlijk routine klusje van 'kleine criminelen' Nikki en Al loopt verkeerd af. Achtervolgd door de politie trekken ze als een nieuwe Bonnie en Clyde door de verlaten binnenlanden van Australië. Op hun weg laten ze een spoor van moorden achter. Omdat ze beiden niets van deze moorden weten, beginnen ze elkaar te verdenken.
Kiss Shot (1989) Kiss Shot (1989)
Sarah Collins is een alleenstaande moeder die denkt dat ze alles voor elkaar heeft. Prachtige dochter, goede baan en eigen huis. Totdat ze ontslagen wordt. Met een dreigende uitzetting door de bank wordt ze genoodzaakt haar oude 'vak' weer op te nemen. Sarah is namelijk een van de beste vrouwelijke 'american pool' speelsters. Ze wint haar partijtjes gemakkelijk totdat haar manager Max voorstelt om voor het grote geld te gaan.
Kiss So Deadly, A (1996) Kiss So Deadly, A (1996)
De vader van een studente heeft een geheime affaire met haar kamergenote. Zijn seksuele obsessie met het meisje neemt onmetelijke proporties aan en de situatie loopt gruwelijk uit de hand.
Kiss the Blood Off My Hands (1948) Kiss the Blood Off My Hands (1948)
Bill Saunders, een doorgedraaide oorlogsveteraan, doodt een man tijdens een ruzie in een Engelse pub. Op de vlucht, verstopt hij zich in het appartement van de verpleegster Jane Wharton. Langszaam wordt Jane verliefd op Bill, ondanks zijn leugens over de moord, en Bill besluit zich te beteren. Maar Harry Carter, een criminele baas die de moord heeft gezien, dwingt Bill om voor hem te werken.
Kiss the Bride (2002) Kiss the Bride (2002)
Kiss the Bride geeft een kijk op het leven van een gepassioneerde en bonte Italiaans-Amerikaanse familie op Rhode Island en hun strijd voor liefde en erkenning. Het verhaal volgt drie totaal verschillende zussen en hun vriendjes en minnaars. De drie keren huiswaarts voor de bruiloft van hun nogal traditioneel ingestelde zus.
Kiss the Bride (2008) Kiss the Bride (2008)
In highschool waren Matt en Ryan de beste vrienden. Meer dan dat zelfs. Maar in de tien jaar daarna hebben ze contact met elkaar verloren. Dus wanneer Matt een uitnodiging krijgt voor Ryan's bruiloft, is hij verbaasd - zeker omdat hij met een vrouw gaat trouwen. Matt onderbreekt zijn alternatieve levensstijl om terug te gaan naar zijn geboortedorp. Hij is van plan om Ryan te redden van het "monster" dat hem gevangen houdt.
Kiss the Girls (1997) Kiss the Girls (1997)
Alex Cross, politieinspecteur en doctor in de psychologie te Washington, verneemt dat zijn nichtje, die rechten studeert in Noord-Carolina, is verdwenen en waarschijnlijk werd ontvoerd. Hij haast zich naar Durham om er aan de zoekacties deel te nemen. Ver buiten zijn gezagsgebied en tot grote wrevel van de plaatselijke speurders, begint hij zijn eigen onderzoek. Dankzij zijn buitengewoon deductievermogen ontdekt hij dat er eigenlijk acht meisjes verdwenen zijn, en dat een van hen net vermoord werd teruggevonden. Ze was verkracht en zorgvuldig vastgebonden aan een boom, in het woud rond Durham. Cross ziet dat hij te maken heeft met een zogenaamde 'verzamelaar' van buitengewone, al even knappe als verstandige, meisjes...
Kiss the Sky (1999) Kiss the Sky (1999)
Jeff en Marty gaan op zakenreis naar de Filipijnen en op een excursie ontmoeten ze daar een jonge vrouw. De mannen worden smoorverliefd op haar en beginnen een driehoeksrelatie. Ze zoeken een paradijs zonder regels.
Kiss Them for Me (1957) Kiss Them for Me (1957)
Drie gedecoreerde marine-piloten hebben vier dagen verlof in San Francisco. Ze huren een suite in een duur hotel en organiseren een feest. Terwijl commandant Crewson de uitnodigingen verstuurt, moedigt luitenenant Wallace de piloten aan om speeches te schrijven voor propaganda-doeleinden. De meeste soldaten hebben echter geen interesse en vieren liever feest.
Kiss to Die For, A (1993) Kiss to Die For, A (1993)
William Tauber is docent psychologie en rouwt om het verlies van zijn recent overleden vrouw. Wanneer hij op simpele wijze wordt verleid door de beeldschone en mysterieuze Ali Broussard wil hij na een nacht van onverwachte passie nooit meer uit haar leven verdwijnen. William krijgt echter de indruk dat Ali een groot geheim met zich meedraagt en als de politie op zoek is naar een prostituée met de naam 'Bedroom eyes' wordt zijn vermoeden bevestigd.
Kiss Toledo Goodbye (1999) Kiss Toledo Goodbye (1999)
Een jongeman, Kevin Gower (Rapaport), gaat op zoek naar zijn biologische vader. Hij ontdekt dat zijn vader een grote crimineel is. Nadat hij getuige is van zijn vaders dood, besluit hij zich aan te sluiten bij zijn nieuwe "familie". Maar of het hem bevalt...
Kiss Tomorrow Goodbye (1950) Kiss Tomorrow Goodbye (1950)
Nadat hij uit de gevangenis is ontsnapt doodt Ralph Cotter de broer van zijn vrouwelijke medeplichtige. Zij zweert wraak en Cotter trouwt met een prachtige, welgestelde vrouw die zijn ware identiteit niet kent. Het is de vraag hoe lang hij zijn verleden kan verbergen.
Kiss Tomorrow Goodbye (2000) Kiss Tomorrow Goodbye (2000)
Na een uit de hand gelopen nacht ontwaakt hij op het strand met dicht in zijn buurt het lijk van een jonge vrouw. Dustin kan zich niets herinneren maar alles lijkt erop te wijzen dat hij een moord heeft begaan. De dakloze Minnow stelt voor om hem te helpen, in ruil daarvoor moet Dustin hem een aantal diensten bewijzen.
Kiss, The (1929) Kiss, The (1929)
Irene Guarry is getrouwd met de veel oudere zakenman Charles, op wie ze eigenlijk niet verliefd is. Ze gaat veel liever om met de jonge André Dubail, maar hij wil haar huwelijk niet kapot maken, en is bovendien bang voor de toorn van haar man. Ze besluiten elkaar niet meer te zien, en Irene gaat meer en meer om met Pierre Lassalle, een vriend van de familie. Problemen ontstaan echter als Charles ziet dat Irene en Pierre elkaar een afscheidskus geven.
Kiss, The (1988) Kiss, The (1988)
Toen de zussen Felice en Hilary kinderen waren, werden ze gescheiden om beiden bij andere mensen te wonen. Felice woonde bij een familielid met een ongewone bloedlijn die aan Felice werd overgedragen via een kus. Nu, jaren later, is Felice een succesvolle vrouw, en Hilary is gelukkig getrouwd met Jack, en heeft een dochter, Amy. Dan belt Felice Hilary op, om te zeggen dat zij haar bloedlijn over wil dragen aan een ander familielid. Als Hilary overlijdt na het telefoongesprek, maakt Felice haar intrede in het gezin van Hilary, om te proberen haar bloedlijn over te dragen aan dochter Amy...
Kiss, The (2003) Kiss, The (2003)
Wanneer een redactrice een onvolledig manuscript ontdekt voor een boek wat de potentie heeft een bestseller te kunnen worden, gaat zij, geraakt door het passionele liefdesverhaal, op zoek naar de schrijver en het slot van het verhaal. Uiteindelijk vindt zij een eenzame man die nog steeds rouwt om het verlies van zijn, lang geleden, overleden vrouw. Er onstaat een hechte vriendschap tussen de twee waardoor de schrijver gemotiveerd wordt om het laatste hoofdstuk van zijn boek te schrijven en de redactrice een verloren liefde terugvindt.
Kissed (1996) Kissed (1996)
De romantische ideeën van een kind over de dood, ontwikkelen zich door de jaren heen tot een bijzondere relatie, necrofilie en een studie in balsemen.
Kisses and Caroms (2006) Kisses and Caroms (2006)
Jen, de ex van Zack, heeft de ideale manier gevonden om Zack terug te krijgen. Ze stelt voor om een triootje te doen met zijn medewerkster Tara. Zack wil dat natuurlijk meer dan graag maar hij gelooft nog altijd dat hij en Jen gewoon vrienden zouden moeten zijn. Maar wanneer Zack plotseling beseft dat hij wat voor Jen voelt, is hij te laat voor een verzoening. Dus nu moet Zack alles proberen om Jen weer voor zich te winnen.
Kissin' Cousins (1964) Kissin' Cousins (1964)
Luitenant Josh Morgan wordt door de Amerikaanse luchtmacht naar een afgelegen gebied gestuurd om er te onderhandelen over het afstaan van grondgebied voor de bouw van een nieuwe raketbasis. De eigenaar van het gebied verzet zich hevig.
Kissing a Fool (1998) Kissing a Fool (1998)
Jay en Max zijn al sinds hun kindertijd boezemvrienden. Max zet graag de bloempjes buiten, heeft altijd kortstondige avontuurtjes en is onrustig van aard. Jay is net het tegenovergestelde, hij is op zoek naar de grote liefde. Hij dacht die gevonden te hebben in Natasha. Helaas heeft zij hem een jaar geleden laten vallen en hij is dat nog steeds niet teboven gekomen. Op een dag stelt Jay Max voor aan een collega, Sam genaamd. Max en Sam gaan samen uit en worden halsoverkop verliefd op elkaar. Twee weken later zijn ze zelfs verloofd. Om te weten of Sam trouw zal zijn, vraagt Max aan Jay om haar te testen. Hij wil dat Jay probeert zijn verloofde in bed te lokken.
Kissing Bandit, The (1948) Kissing Bandit, The (1948)
Ricardo, de zoon van een Mexicaanse bandiet, gaat de zelfde weg in als dat van zijn vader. Hij wordt verliefd op Theresa, de dochter van de gouverneur. Deze gouverneur verwacht binnenkort zijn belastingen te innen van de Spanjaarden. Ricardo ziet zijn kansen groeien.
Kissing Jessica Stein (2001) Kissing Jessica Stein (2001)
Jessica Stein is een succesvolle journaliste uit New York die er maar niet in slaagt de liefde van haar leven te vinden. Wanneer haar ex-verloofde haar verwijt véél te kieskeurig te zijn, besluit ze de contactadvertentie van de biseksuele Helen Cooper te beantwoorden. Jessica is niet echt op zoek naar een relatie, maar ze wil haar vriendenkring uitbreiden en kan het meteen goed vinden met Helen. Na een tijdje komt Jessica echter tot de vaststelling dat Helen haar beter begrijpt dan elke man waar ze ooit een relatie mee had.
Kissing on the Mouth (2005) Kissing on the Mouth (2005)
Ellen slaapt nog steeds met haar ex-vriend, terwijl ze het feit probeert te ontkennen dat hij meer wil dan alleen seks. Haar kamergenoot, Patrick, maakt de situatie ook niet makkelijker, met zijn geheime en jaloerse gedrag.
Kissing Place, The (1990) Kissing Place, The (1990)
Waarom heeft Tony toch steeds die nachtmerries? Het jongetje doet een verbijsterende ontdekking over zijn eigen identiteit. Het blijkt dat zijn ouders toch niet helemaal zijn zoals ze zich voordoen..
Kissinger and Nixon (1995) Kissinger and Nixon (1995)
Het is de tijd voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 1972 en president Nixon staat aan kop in de opiniepeilingen. Henry Kissinger, de architect van Nixons buitenlandse politieke beleid, is hard bezig om op diplomatieke wijze zo spoedig mogelijk een eind te maken aan de oorlog in Vietnam. Maar Nixon wil de oorlog pas laten stoppen na zijn verwachte herverkiezing. Probeerden ze allebei de geschiedenis zo te sturen dat ze zelf het beste naar voren kwamen?
Kit Kittredge: An American Girl (2008) Kit Kittredge: An American Girl (2008)
Kitt Kittredge is een 11-jarig meisje dat opgroeit in de jaren '30, in de periode van de Grote Depressie. Omdat ze altijd optimistisch is, besluit ze haar familie te helpen aan geld, aangezien ze ondervoed zijn en bijna niets meer hebben.
Kita no Zeronen (2005) Kita no Zeronen (2005)
Eimei was ooit een samurai maar heeft het leven achter zich gelaten gekozen voor een bestaan als pionier. Samen met zijn vrouw en een groep gelijkgezinden willen ze een een nieuwe kolonie opbouwen, maar worden daarbij gehinderd door bandieten en ander gespuis.
Kitchen Party (1997) Kitchen Party (1997)
Scott en zijn vrienden wonen in een burgerlijke suburb waar nauwelijks iets te doen valt. Zijn moeder houdt het huis, en met name het tapijt van de woonkamer, op obsessieve wijze schoon. Als zijn ouders naar een cocktailparty gaan, is Scott dus enkel op de keuken aangewezen om een 'feestje' voor zijn vrienden te kunnen houden.
Kitchen Toto, The (1987) Kitchen Toto, The (1987)
Kenia, 1950, de onrust tegen het Britse koloniale regime groeit en als de vader van een jonge Mau Mau vermoordt wordt, ontfermt de districts politiechef zich over hem en neemt hem in huis als hulp in de huishouding. Wanneer de onrust zijn hoogtepunt beleeft, moet de jonge Mau Mau kiezen voor de Britten die hem liefdevol opgevangen hebben en de Mau Mau-terroristen die strijden voor hun onafhankelijkheid.
Kite (1998) Kite (1998)
Het jonge school schoolmeisje Sawa is tevens een huurmoordenaar. Ze wordt sterk onder de duim gehouden door de geheimzinnige Akai waar ze opdrachten voor moet uitvoeren. Op een gegeven moment ontmoet ze een jongeman van haar leeftijd die hetzelfde 'beroep' uitoefent. Het is Sawa's levensdoel wraak te nemen op de mensen die haar ouders hebben vermoord.
Kite Liberator (2007) Kite Liberator (2007)
Overdag is Monaka een normale studente. 's Nachts is ze een dodelijke premiejager, beter bekend als 'The Angel of Death'. Haar vader neemt deel aan een ruimtemissie, wanneer het ruimtestation wordt aangevallen weten slechts enkele crewleden te overleven. Ze keren terug naar Aarde, maar weten niet dat ze gevolgd worden.
Kite Runner, The (2007) Kite Runner, The (2007)
Amir en Hassan zijn gevoed door dezelfde min en groeien samen op in de hoofdstad van Afghanistan. Bij de jaarlijkse vliegerwedstrijd in Kabul is Amir de vliegeraar, degene die het touw van de vlieger in handen heeft. Hassan is zijn hulpje, de vliegervanger. Wanneer er iets vreselijks gebeurt met Hassan verraadt hij zijn trouwe metgezel. Na de Russische inval vluchten Amir en zijn vader naar de Verenigde Staten. Amir bouwt er een nieuw bestaan op, maar hij slaagt er niet in Hassan te vergeten. De ontdekking van een schokkend familiegeheim voert hem uiteindelijk terug naar Afghanistan.
Kitten with a Whip (1964) Kitten with a Whip (1964)
Een jonge vrouw steekt een medewerker neer in een gevangenis, steekt vervolgens de boel in de fik, gijzelt een politieagent en dwingt hem om haar en een gewonde medeplichtige naar Tijuana te rijden.
Kitty (1945) Kitty (1945)
London, 1783: Kitty, een pittig achterbuurtmeisje ontmoet schilder Gainsborough, door diens schoenen te stelen. Hij schildert haar anoniem als een echte dame en zijn rijke vrienden zijn diep onder de indruk van deze onbekende dame. In het bijzonder Sir Hugh Marcy, die platzak is en aan haar denkt te kunnen verdienen.
Kitty Foyle: The Natural History of a Woman (1940) Kitty Foyle: The Natural History of a Woman (1940)
Katherine Foyle is een hard werkend meisje uit Philadelphia. Op een dag ontmoet ze de jonge Wyn Strafford, een stadsjongen. Ze wordt verliefd op hem, maar haar familie is erop tegen.
Kizil Maske (1968) Kizil Maske (1968)
Een gewelddadige bende beraamt een plan om de beroemde Nerobi kristal uit de Topkapi Sarayi in Istanbul te stelen. De moedige gemaskerde held Kizil Maske steekt hier een stokje voor.
Kizilirmak-Karakoyun (1967) Kizilirmak-Karakoyun (1967)
Herder Ali Haydar is verliefd op Hatice, de dochter van een machtige landheer. De landheer vraagt de herder om onmogelijke dingen te doen 'in ruil' voor zijn dochter. Ali Haydar wil toch koste wat het kost trouwen met Hatice en is bereid om te doen wat de landheer wil maar of de landheer zich aan zijn woord zal houden is nog maar de vraag.
Kizlar Sinifi (1984) Kizlar Sinifi (1984)
Gebaseerd op de Hababam-reeks. De favoriete leraar van de zesde literaire A-klas van het meisjeslyceum wordt ontslagen. Uit wraak besluiten de meisjes hun nieuwe leraar, een naïeve plattelandsjongen, zo veel mogelijk tegen te werken.
Kjærlighetens Kjøtere (1995) Kjærlighetens Kjøtere (1995)
De dichter Larsen vertrekt naar het poolgebied om zich aan te sluiten bij Randbaek en Holm, twee doorgewinterde pelsjagers die al jaren wonen in dit onherbergzame gebied. Hij komt aan als een toerist en gedraagt zich ook zo, wat de irritatie opwekt van de twee jagers. Vooral Randbaek koestert vanaf het eerste ogenblik een diepe haat tegen Larsen. In de houten hut, de enige beschutting tegen de kou van de pool, lopen de spanningen hoog op.
Kkabuljima (2004) Kkabuljima (2004)
Drie gangsters worden net voor hun grote doorbraak opgepakt en krijgen allen een straf van 15 jaar. Wanneer ze weer vrijgelaten worden, zijn de heren op leeftijd hun vroegere leven nog niet vergeten, en ze plannen dan ook een comeback. Eerste punt op de agenda is wraak te nemen op diegene die hen de gevangenis in gewerkt heeft.
KKKomediant, De (1986) KKKomediant, De (1986)
Een artiest (Freek de Jonge) vertelt aan zijn zoon (Jelle de Jonge) zijn levensverhaal. Daarbij krijgt hij nogal wat angsten te verwerken, waaronder niet de geringste: het verliezen van het voor het vak zo wezenlijke spraakvermogen.
Klaani - Tarina Sammakoitten Suvusta (1984) Klaani - Tarina Sammakoitten Suvusta (1984)
De familie Sammakko bestaat uit kleine criminelen, maar de jongste zoon Aleksanteri Suuri probeert zich los te maken van van de traditie van inbreken en diefstal. Uiteindelijk zal ook hij echter in de voetsporen van zijn voorouders moeten treden...
Kladivo na Carodejnice (1970) Kladivo na Carodejnice (1970)
Moravië (huidig Tsjechië) in de 17de eeuw. Wanneer een katholieke priester een vrouw beschuldigt van het feit dat zij dient als gastheer van een demon, ziet een al gepensioneerde inquisiteur zijn kans schoon om naam te maken en een onderzoek te starten. Al snel beschuldigt de inquisiteur hele families en wordt hij schatrijk doordat hij diens bezitten inneemt. Honderden mensen, na gruwelijk gemarteld te zijn, biechten op 'heks' te zijn en worden ter dood veroordeeld.
Klansman, The (1974) Klansman, The (1974)
Bascomb, de sheriff van het door de Ku Klux Klan gedomineerde stadje Atoka in de Amerikaanse zuidelijke staten probeert de blanke grondeigenaar Breck Stancill te beschermen. Deze heeft zich de woede van de burgers van Atoka op de hals gehaald door zwarten een onderkomen op zijn land te bieden. Als Bascomb de racistische meute niet meer kan tegenhouden, komt het tot een bloedig gevecht op Stancills land.
Klaras Hochzeit (2001) Klaras Hochzeit (2001)
Klara Drost gaat bijna op pensioen. Toch stapt ze binnenkort in het huwelijksbootje met Gerhard Kogge. Maar dan gebeurt er iets wat Klara aardig in de war brengt. In Baden-Baden ziet ze Enrico Sabatini weer. Hij is een vriend uit haar studentenjaren.
Klass (2007) Klass (2007)
De introverte Joosep is een gemakkelijke prooi voor de grove grappen van zijn klasgenoten, die zich ergeren aan zijn zwijgzaamheid. Zonder het zelf echt te willen, kiest Kaspar partij voor hem, maar dat heeft een averechts effect, want telkens als dat gebeurt, keert de klas zich ook tegen hem. Anders, de leider van de bende, treedt steeds harder en mensonwaardiger op tegen de twee jongens. Na een bijzonder weerzinwekkend incident vinden Kaspar en Joosep dat het tijd is om te reageren. De dingen zullen nooit meer hetzelfde zijn.
Klassenfahrt (2002) Klassenfahrt (2002)
De klas van een normale Duitse school heeft een schoolreisje naar een dorpje in Polen aan zee, waar helemaal niets te beleven valt. Mede hierdoor zijn ze als groep op elkaar aangewezen. Eén meisje, Isa, moet kiezen tussen twee jongens die met elkaar in gevecht zijn. Het gevecht zal een winnaar moeten kennen...
Klassenverhältnisse (1984) Klassenverhältnisse (1984)
Aan het begin van de jaren '20 verhuist de jonge Karl naar de Verenigde Staten. Een rijke oom neemt hem onder zijn hoede. De naïeve Karl ontbreekt het aan sociale wetten, die het leven in een vreemd land mogelijk maken. Gebaseerd op Franz Kafka's roman "Amerika".
Klassfesten (2002) Klassfesten (2002)
De 35 jaar oude Magnus Edkvist haat klasreünies en slaat ze meestal over. Toch aanvaardt hij een uitnodiging van de reünie van zijn klas die hij twintig jaar geleden verliet. Maar hij heeft een reden. Er bestaat een kans dat hij zijn jeugdliefde terugziet, het meisje waarmee hij weg wilde lopen en de rest van zijn leven mee wilde delen.
Klatretøsen (2002) Klatretøsen (2002)
De gewaagde missie van Ida, Sebastiaan en Jonas zit vol obstakels. Uitgerust met het nieuwste klim-gereedschap gaat het trio voor de ultieme kraak - inbreken bij de best beveiligde bank van Denemarken. Voor de jongens gaat het maar om één ding; Ida's liefde winnen. Voor Ida telt alleen het geld waarmee ze de operatie van haar zieke vader wil betalen.
Kleene Punker, Der (1992) Kleene Punker, Der (1992)
De kleine punker Amadeus woont in een vuilnisbak. Op een dag krijgt hij het idee om mee te doen aan een punkrock-concert bij de Brandenburger Tor, en hij wil samen met vrienden een punkbandje oprichten. Maar helaas hebben ze geen instrumenten en moeten ze geld zien te verdienen. Ondertussen is politie-officier Herr Schulze bezig om op punkers in Berlijn te jagen, en zodoende de plannen van Amadeus in de war te schoppen.
Kleider Machen Leute (1940) Kleider Machen Leute (1940)
Het verhaal begint als op een novemberdag het kleermakertje Wenzel Strapinski op weg is naar het plaatsje Goldach. Hij werkte eerst bij een kleermaker in Seldwyla, maar omdat deze failliet gaat, moet hij op zoek naar een andere baas. Onderweg komt er een koets voorbij. De koetsier vraagt aan het kleermakertje of hij meerijden wil. Dit slaat hij niet af. Als ze in Goldach aankomen, zien de inwoners hem aan voor de graaf Strapinski, omdat hij in een koets rijdt en omdat hij zulke mooie kleren aan heeft. Het kleermakertje stapt uit de koets zonder te bedanken voor de rit. Omdat de koetsier zich hieraan ergert, besluit hij een grap uit te halen door te zeggen dat het kleermakertje graaf Strapinski is. Hij heeft echter geen flauw vermoeden dat het kleermakertje heel toevallig ook Strapinski van zijn achternaam heet.
Klein Erna auf dem Jungfernstieg (1969) Klein Erna auf dem Jungfernstieg (1969)
Klein Erna is een brutaal Hamburgs meisje. Met haar vriend Heini haalt ze de gekste dingen uit. Haar moeder stuurt haar voor straf met vakantie naar haar oom en tante. Maar ook daar zet Klein Erna alles op stelten.
Kleine Arschloch und der Alte Sack - Sterben Ist Sche... (2006) Kleine Arschloch und der Alte Sack - Sterben Ist Sche... (2006)
geregisseerd door Michael Schaack
met de stemmen van Helge Schneider, Ilona Schulz en Henni Nachtsheim
Kleine Blonde Dood, De (1993) Kleine Blonde Dood, De (1993)
De dichter Valentijn komt weer in contact met zijn vroegere juf Mieke. Ze krijgen een kortstondige relatie en later blijkt Mieke zwanger te zijn. Valentijn heeft geen zin om zijn verantwoordelijkheid te nemen en laat haar in de steek. Maar als hij later zijn zoon leert kennen ontwikkelt zich toch een band tussen de twee.
Kleine Eisbär 2 - Die Geheimnisvolle Insel, Der (2005) Kleine Eisbär 2 - Die Geheimnisvolle Insel, Der (2005)
De oudere ijsberen hebben genoeg van de zingende pinguïn Caruso en besluiten hem op de trein te zetten ver weg van de Noordpool. Lars en zijn vriendje Robbie willen hem redden, maar worden in plaats daarvan ook opgesloten in de trein. Ze komen aan bij de haven en verbergen zich op een schip. Onderweg slaan ze overboord maar het lukt hen de kust te bereiken van een mysterieus eiland. Hier sluit Lars vriendschap met een gigantische vis uit prehistorische tijden. Wanneer wetenschappers deze grote vis willen vangen, trommelt Lars zijn vrienden op om de jacht te dwarsbomen. Ondertussen moet Caruso schildpadeieren redden van een vulkaanuitbarsting. Lukt het Lars, Robbie en Caruso terug te keren naar de Noordpool?
Kleine Eisbär, Der (2001) Kleine Eisbär, Der (2001)
De kleine ijsbeer Lars woont op de besneeuwde wereld van de Noordpool, samen met zijn vrienden, de zeehond Robby, het ijsbeer meisje Greta, de pinguin Pieps en het Eskimo meisje Manili beleven ze spannende avonturen. Op een dag komt er een grote vissersboot langs die de vrienden en de ijsberen vangen. Lars bereidt een bevrijdingsplan voor om zijn vrienden te gaan redden.
Kleine Freiheit (2003) Kleine Freiheit (2003)
De Koerd Baran woont en werkt in Hamburg. Omdat zijn asielaanvraag niet goedgekeurd werd, leeft hij in de illegaliteit. Hij maakt kennis met Chernor, een Afrikaan, die hetzelfde lot deelt. Chernor is dealer. Hij wil genoeg geld bijeenkrijgen om te vertrekken naar Australië en daar een betere toekomst te bewerkstelligen.
Kleine Kreise (2001) Kleine Kreise (2001)
Paul is uitermate bedreven in het opzetten van uiterst onsuccesvolle ondernemingen. Hij woont in een garage tussen een handelsonderneming en een meubelcentrum. Sinds zijn vrouw hem verlaten heeft, ziet hij zijn zoontje Niki niet veel meer. Wanneer Niki een weekendje bij hem is, gaan de twee in een racehal met een kart een paar rondjes rijden. Al snel krijgen ze de smaak te pakken. Samen met de mopperige oude winkelier Karl, die ze misbruiken als sponsor voor hun avonturen, maken ze zich op om een hele zomervakantie van race naar race te trekken. Het wordt gauw duidelijk dat ze in de wedstrijden geen schijn van kans maken, maar Paul is veel te koppig om het zomaar op te geven.
Kleine König Macius - Der Film, Der (2007) Kleine König Macius - Der Film, Der (2007)
Wanneer de koning sterft, moet zijn zoon Macius de scepter overnemen. Macius heeft echter een probleem: hij is nog maar acht jaar oud. Opeens heeft hij veel verantwoordelijkheden, en het allerergste is dat niet alle volwassen onderdanen van het koninkrijk hem serieus kunnen nemen. En daar dient een nieuw probleem aan voor Macius: de generaal wil er alles aan doen om de jonge koning van de troon te stoten. Maar zo gemakkelijk gaat dat niet, want Macius krijgt hulp van zijn drie beste vrienden Felix, Hanna en Anton. En ook van Erasmus, de beste vriend van wijlen zijn vader en Macius' mentor, die een rotsvast vertrouwen in de jongen heeft.
Kleine Mann, Der (2001) Kleine Mann, Der (2001)
Verkoper Robert is te klein om succes te hebben bij de vrouwen. Ook Nora, die hij aanbidt sinds de kleuterschool, ziet hem nauwelijks staan. Maar nu wil hij haar zijn liefde bekennen.
Kleine mit dem Süßen Po, Die (1975) Kleine mit dem Süßen Po, Die (1975)
In de Oostenrijkse Alpen laat de eigenaar van een dorpskroegje zich voor het karretje van een fabrikant van erotische artikelen spannen, met alle gevolgen van dien.
Kleine Seitensprung, Der (1931) Kleine Seitensprung, Der (1931)
Lona geloofd dat haar man niet meer geïnteresseerd meer is in haar en besluit op zijn kosten wat plezier te beleven. Haar man, een advocaat die net bezig was om een echtscheidingsprocedure van een client, ziet dat het niet langer gaat en besluit een echtscheidingsprocedure te starten voor zijn eigen huwelijk. Lona realiseert zich nu dat ze te ver is gegaan...
Kleine Teun (1998) Kleine Teun (1998)
Zwarte komedie rondom drie personages die verstrikt raken in een onmogelijke situatie. Brand (Alex van Warmerdam) en Keet wonen op een boerderij. Overdag werkt Keet in de stad en 's avonds leest zij haar man de ondertiteling van de televisie voor, want Brand is analfabeet. Keet heeft er genoeg van en wil dat haar echtgenoot een cursus gaat volgen. De komst van privé-lerares Lena maakt het leven behoorlijk gecompliceerd; Lena en Brand worden verliefd op elkaar en Keet stimuleert dit juist om haar eigen kinderwens in vervulling te laten gaan. Dat is vragen om moeilijkheden.
Kleine und der Große Klaus, Der (1972) Kleine und der Große Klaus, Der (1972)
De tiranieke herenboer Großer Klaus (Siegfried Kilian) en het arme keuterboertje Kleiner Klaus (Fred Düren) heten allebei Klaus. Na een paar griezelige gebeurtenissen en een aantal leuke voorvallen is kleine Klaus zijn rijke collega eindelijk te slim af en gaat de zon weer voor hem schijnen.
Kleiner Mann - Ganz Groß (1957) Kleiner Mann - Ganz Groß (1957)
Een zevenjarige jongen die zijn ouders heeft verloren door een ongeluk, krijgt van zijn grootvader een veulen. Wanneer de grootvader sterft bepaalt zijn voogd dat het paard verkocht moet worden.
Kleines Arschloch (1997) Kleines Arschloch (1997)
Kleines Arschloch, een onuitstaanbaar vervelend tienerventje, doet de hele dag niets liever dan de mensen irriteren en de boel op stelten zetten. Niets is hem te dol: de ene keer stoort hij zijn ouders terwijl ze aan het vrijen zijn, dan geeft hij zijn drugs weer aan de hond of verkoopt hij de onderbroekjes van zijn zus op school.
Kleines Tropicana - Tropicanita (1997) Kleines Tropicana - Tropicanita (1997)
Detective Lorenzo, werkzaam in een afgelegen provinciestadje, wil graag af van een vervelende grafschennis-zaak. Wanneer het lijk van de Duitse toerist Herman opduikt in een wijk van Havanna, ziet hij de kans waar hij op gewacht heeft. In het onderzoek naar de precieze toedracht van deze misdaad moet Lorenzo alle zeilen bijzetten om de gebeurtenissen te kunnen begrijpen. Al zijn creativiteit en talent gooit hij in de strijd. Hij heeft echter ook te maken met zijn chef Amancio, een man die gehecht is aan concrete bewijzen en gewend is alle zaken op hetzelfde niveau te beschouwen. Lorenzo graaft in het verleden van de dode Duitser, en vindt daar nazi's, rumba-danseressen en Teutoonse gifdrankjes. Kortom, volop tegenwerpingen voor Amancio's scepsis. Tegen Lorenzo's krachtige verbeelding is het grijze bestaan van alledag niet opgewassen.
Kleinhoff Hotel (1977) Kleinhoff Hotel (1977)
Pascale mist haar vlucht naar London en neemt haar intrek in Hotel Kleinhoff, in Berlijn. Die nacht begluurt ze Karl een revolutionair, met zijn vriendin. De volgende dag volgt ze hem naar een betoging waar ze wordt gearresteerd. Wanneer ze vrijgelaten wordt keert ze terug naar het hotel, waar ze Karl huilend aantreft. Ze troost hem en gaat met hem naar bed, waarna hij 's nachts zelfmoord pleegt.
Kleinruppin Forever (2004) Kleinruppin Forever (2004)
Bremen 1985: De 19-jarige Tim (Tobias Schenke) is als beginnend proftennisser "On Top Of The World". De meisjes houden van hem, hij houdt van hen en van zijn perfecte topspin. Tijdens een schoolreis na Kleinruppin in de voormalige DDR staat Tim plotseling oog in oog met zijn onbekende tweelingbroer Ronnie, die Tim neerslaat en terug gaat als Tim. Tim zit vast in de DDR, niemand gelooft hem en iedereen beschouwt hem als Ronnie. Tim wil vluchten, maar het is niet eenvoudig om de DDR op een dergelijke manier te verlaten. Als Tim Jana (Anna Brueggemann) tegenkomt wordt de grijze DDR iets kleurrijker en merkt hij dat geluk iets anders betekent, dan het hebben van de juiste Lacoste overhemden in de kast. Maar dan wordt hem de kans geboden om met het Kleinruppin zwemteam naar het westen te gaan...
Kleren Maken de Man (1957) Kleren Maken de Man (1957)
In het middelpunt van het amusementsverhaaltje staat een rokkostuum, gestolen bij een Nederlandse gezant en door een paar gladde jongens voor een prikkie van de hand gedaan bij een opkoper. Johan Kaart fungeert als detective om het kledingstuk op te sporen. Verzekeringsagent Kees Brusse huurt het rokkostuum, omdat hij onverwacht bij een trouwpartij wordt ingeschakeld. Na het feest kan hij het pak niet terugbrengen, omdat de opkoper zijn zaakje enige dagen gesloten heeft. Dan zwerft Brusse in rok rond en beleeft avonturen als kelner, als invaller bij een cabaretprogramma, als amoureus zwerver en zelfs als deelnemer aan motorraces.
Klimt (2006) Klimt (2006)
Een portret van het leven van de Oostenrijkse kunstenaar Gustav Klimt (Malkovich) wiens overvloedige en sensuele schilderijen een symbool werden voor de art nouveau stijl eind 19e, begin 20e eeuw. Het verhaal speelt zich af in 1918 wanneer Klimt op punt van sterven ligt in zijn bed. Aan de hand van Klimts herinneringen en de verhalen van zijn vriend Schiele wordt het leven van Klimt geschetst.
Klondike Annie (1936) Klondike Annie (1936)
Rond 1890 vloert Rose "the Frisco Doll" Carlton (Mae West) één van haar aanbidders, echter niet met woorden, maar met een mes in zijn rug. Op de vlucht voor de politie vertrekt zij met de boot naar Klondike. Aan boord neemt zij de plaats in van een Leger des Heils missionaris, die op de boot komt te overlijden aan een hartaanval.
Klondike Fever (1980) Klondike Fever (1980)
Een verhaal over de goudkoorts in Alaska. Jack London maakte de reis naar Alaska vanuit San Francisco in 1898 en het verhaal wordt verteld zoals bezien door zijn ogen.
Klopka (2007) Klopka (2007)
Mladen en Marija, zijn een gelukkig, heel gewoon paar uit Belgrado. Hun grootse geluk ervaren ze door hun tien-jarige zoon Nemanja. Marija is lerares, en Mladen bouwkundig ingenieur in een Staats-Bouwbedrijf. Ze gaan er vanuit dat betere tijden er aan zitten te komen. Hun wereld stort in elkaar, als na een onverwachte hartaanval, blijkt dat Nemanja aan een zeldzame ziekte lijdt. De operatie in een buitenlands ziekenhuis en verdere doktersbehandelingen zullen 30.000 euro bedragen. Ze zullen dit bedrag snel moeten vergaren, want elke volgende aanval zal de gezondheid van Nemanja in gevaar brengen. Ze krijgen het geld niet bij elkaar. De banken weigeren ze een een lening te verstrekken en hun vrienden hebben niet voldoende. Ze zetten een advertentie in de kranten, waarin ze een financiële bijdrage vragen voor de operatie. Een mysterieuze man reageert op de advertentie. Hij doet Mladen een markant voorstel; hij krijgt het benodigde bedrag van hem, maar als tegenprestatie moet Mladen een zakenman van een crimineel kaliber, uit het veld ruimen. De mysterieuze aanbieder probeert het Mladen simpel uit te leggen: Het gaat om het leven van een barbaarse, egoïstische man in ruil voor het leven van een onschuldig kind.
Klown Kamp Massacre (2007) Klown Kamp Massacre (2007)
15 jaar geleden ging Edwin de clown naar het Bonzo Ranch Clown Kamp, om zijn levensdroom te vervullen: de wereld blij maken. Maar niemand moest lachen. Edwin vermoordde iedereen in het kamp en werd een legende. De oude Bonzo heropent het kamp, en een nieuwe serie moorden begint.
Klucht van de Brave Moordenaar, De (1956) Klucht van de Brave Moordenaar, De (1956)
De ten onrechte verdachte Max komt in de gevangenis terecht. In deze gevangenis zorgt de cipier als een vader voor zijn gevangenen, en deelt heel het dorp hun lief en leed. Er wordt zelfs een bal ter ere van de brave en verliefde gevangene georganiseerd, waarop hijzelf en de dochter van de cipier zijn uitgenodigd.
Klute (1971) Klute (1971)
John Klute's vriend is verdwenen en de enige aanwijzing die hij heeft is de call girl Bree Daniels. Klute luistert haar telefoon af om bewijs tegen haar te vinden zodat hij haar kan chanteren hem te helpen zijn vriend te vinden. Terwijl Klute zoekt stalkt iemand Bree.
Klyuch Bez Prava Peredachi (1976) Klyuch Bez Prava Peredachi (1976)
geregisseerd door Dinara Asanova
met Lyubov Malinovskaya, Aleksei Petrenko en Yelena Proklova
Km. 0 - Kilometer Zero (2000) Km. 0 - Kilometer Zero (2000)
De titel slaat op het centrale plein van Madrid, waarvan alle afstanden in Spanje zijn berekend; ook is het een punt waar mensen afpraakjes maken. Op een middag in Augustus hebben veertien mensen afgesproken op dit punt. Door een aantal vergissingen gaan ze er met de verkeerde dates vandoor.
Knafayim Shvurot (2002) Knafayim Shvurot (2002)
Portret van menselijke karakters die tot begrip komen wat de kracht van de familieband en haar helend vermogen is. De dood van de vader bij een tragisch en absurd ongeluk laat de Ulman familie in staat van beroering achter. Worstelend om ermee om te gaan - zowel emotioneel als financieel, raken Dafna en haar vier kinderen in toenemende mate vervreemd van elkaar.
Knallhart (2006) Knallhart (2006)
Samen met zijn moeder (Jenny Elvers) verhuist de vijftienjarige Michael Polischka (David Kross) naar een volksbuurt. De harde mentaliteit die er heerst, verschilt sterk van die van de chique buitenwijk waar hij voorheen woonde. Agressie en afpersing door een gewelddadige bende maken naar school gaan een hel voor hem. Zijn thuissituatie is al niet veel beter aangezien hij moet leren omgaan met de nieuwe liefjes van zijn moeder die wanhopig op zoek is naar een nieuwe man. Zijn leven neemt echter een nieuwe wending wanneer de crimineel Hamal (Erhan Emre) hem onder zijn hoede neemt. Michaels onschuldige voorkomen maakt van hem de geknipte persoon om drugs te leveren aan de plaatselijke dealers. De tiener gaat zeer bekwaam om met de druk die deze opdrachten met zich meebrengen. Michael bewijst dat hij taai genoeg is, maar uiteindelijk beseft hij ook dat hij zich in een uiterst gevaarlijke positie bevindt.
Knallharte Jungs (2002) Knallharte Jungs (2002)
Florian is bijna afgestudeerd, over een week om precies te zijn. Maar hij zit ook tot over zijn oren in de problemen. Zijn groeiende aandacht voor vrouwen leidt tot doldwaze en gênante situaties. Maar dan wordt hij verliefd op de mooie Maja, alleen het probleem is dat zij hem negeert.
Knetter (2005) Knetter (2005)
Bonnie en haar moeder Lis houden van olifanten. Lis is wel een lieve maar geen gewone moeder. Soms is ze heel druk en vrolijk, en dan weer heel somber. Bonnie’s vriendje Tom heeft een heleboel broertjes en zusjes en eigenlijk wil Bonnie ook graag een broertje. Maar dat vindt haar moeder niet zo’n goed idee. Baby’s krijg je niet zomaar, dan kun je beter een huisdier nemen, vindt Lis. Om Bonnie te verrassen neemt Lis op een dag een olifant mee naar huis.
Knickerbocker Holiday (1944) Knickerbocker Holiday (1944)
In 1650, toen New York nog Nieuw Amsterdam heette, arriveert aldaar Peter Stuyvesant (Charles Coburn) om zijn plichten als gouverneur te vervullen. Stuyvesant heeft als prioriteit om Brom Broeck (Nelson Eddy) uit de weg te ruimen. Broeck is namelijk een gevierde journalist die allerlei corruptiezaken binnen de politie en het gouvernement aan het licht brengt. Omdat Broeck echter nog niet wettelijk buiten zijn boekje is gegaan, zal Stuyvesant moeten wachten op gegronde reden, en hij is niet te beroerd om het lot een handje te helpen.
Knife Edge (2008) Knife Edge (2008)
Als een succesvolle jonge vrouw met haar man en haar zoontje van vijf jaar oud weer teruggaat naar Engeland om daar een nieuw leven op te starten, kopen ze een oud huis op het platteland. Al snel ontdekken ze echter dat het huis een gruwelijk geheim bevat en het duurt niet lang voor hun nieuwe leventje een gruwelijke nachtmerrie is geworden.
Knife for the Ladies, A (1974) Knife for the Ladies, A (1974)
Een verminkte messen-moordenaar struint door het stadje Mescal. Hoewel de meeste slachtoffers prostituees zijn, blijkt het eerste slachtoffer niemand minder te zijn geweest dan Travis Mescal, de enige zoon van een rijke familie. Als zelfs de sheriff het niet lukt de moordenaar te pakken te krijgen, huren de stedelingen een onderzoeker in om het mysterie te ontrafelen.
Knight Chills (2001) Knight Chills (2001)
Een groep vrienden speelt een role playing game. Als een van de spelers dood gaat, komt hij terug, maar dan als het karakter die hij speelde... een zwarte ridder.
Knight Club (2001) Knight Club (2001)
Uit noodzaak aanvaardt een jonge acteur een baantje als portier in een hippe nachtclub in het hartje van Los Angeles. Al snel leert hij de kneepjes van het vak van een ervaren 'doorman' en in heel korte tijd groeit hij uit tot één van de beste van de stad. Maar het succes groeit hem te snel boven het hoofd. Hij verliest zijn vrienden en langzaam kwijnt hij weg in de gevaarlijke onderwereld, waar niemand te vertrouwen is.
Knight in Camelot, A (1998) Knight in Camelot, A (1998)
Computerdeskundige dr. Vivien Morgan staat op het punt een belangrijke wetenschappelijke ontdekking te doen. Omdat ze echter in tijd- en geldnood is geraakt, besluit ze niet langer te wachten op de goedkeuring om haar experiment in gang te zetten. Eén druk op de knop en… oeps, Vivien bevindt zich in de vroege middeleeuwen in het Engeland van koning Arthur, waar ze met haar laptop en vlotte babbel al snel voor een heks wordt aangezien.
Knight Moves (1992) Knight Moves (1992)
Een klein stadje op het Amerikaanse platteland is het toneel voor een wereldtoernooi schaken. Helaas gaat deze feestelijke gelegenheid gepaard met een reeks macabere, ritueel getinte moorden. Alles wijst naar één van de wedijverende schakers. Als die liegt over zijn clandestiene ontmoeting met het eerste slachtoffer van deze ijzingwekkende reeks, bijt de politie zich vast. Vanwege de begrensde onderzoekmethodes in deze kleine stad, wendt de politie zich tot een vastberaden studente psychologie om de verwrongen geest van de verdachte te doorgronden.
Knight Rider (2008) Knight Rider (2008)
Mike Traceur, een verbitterde voormalige militair en geflopte autocoureur, krijgt een nieuwe kans in het leven. De organisatie F.L.A.G. zoekt een nieuwe chauffeur en vraagt Mike. Mike twijfelt echter om zich aan te sluiten bij deze mysterieuze organisatie. Vooral omdat hij nog schulden heeft openstaan en verschillende mensen het op zijn leven hebben voorzien.
Knight Rider 2000 (1991) Knight Rider 2000 (1991)
19 februari 2000. Wapendracht is volledig verboden voor politiemannen in de Verenigde Staten. Ze zijn uitgerust met ultrasone toestellen die de misdadigers voor enkele ogenblikken verstijven. Ondertussen wordt de politie zelf wél nog bedreigd met geweren en pistolen. De Knight Foundation werkt aan superintelligente wagens die kunnen denken en praten, als hulpmiddel in de strijd tegen het kwaad. Maar de productie loopt achter op het schema. Devon, de baas van deze organisatie, doet een beroep op Michael Knight. Hij moet de wagens testen en helpen bij de strijd tegen de misdaad. Het is nu tien jaar geleden dat Michael nog actief was bij de organisatie, maar hij neemt Devons voorstel aan op één voorwaarde: hij wil zij 'oude' wagen terug: K.I.T.T. Devon zit aardig in de problemen want de wagen werd gedemonteerd en alle onderdelen werden op de markt aangeboden en verkocht.
Knight Rider 2010 (1994) Knight Rider 2010 (1994)
Jake McQueen, een voortvluchtige smokkelaar, is op de vlucht voor zijn eigen broer en Jared, een organendief. Jared is de directeur van de Chrysalis Corporatie, een organisatie gespecialiseerd in menselijke verjonging. Eén van zijn slachtoffers is de vader van Jake, Dean. Jake is op een dodelijke missie om zijn moordenaar te vinden, zijn goede naam te vestigen bij zijn familie en een eind te maken aan de Chrysalis Corporatie.
Knight without Armour (1937) Knight without Armour (1937)
Omdat hij zich door kan laten gaan als een Rus gaat A.J. Fothergill spioneren tijdens de revolutie van 1913 in Rusland. Hij wordt gevangen genomen en naar Siberië gestuurd. Tijdens de chaos van de revolutie tracht hij het land te ontvluchten, samen met de mooie Gravin Alexandra.
Knight's Tale, A (2001) Knight's Tale, A (2001)
Nadat de meester van de jonge William komt te overlijden, gaat hij op pad met zijn vrienden Roland en Wat. Tijdens de reis komen ze de onbekende schrijver Chaucer tegen. William weet Chaucer zover te krijgen dat hij valse documenten maakt, zodat hij als ridder door het leven kan. Hierna is William van plan te bewijzen dat hij deze titel waardig is.
Knightriders (1981) Knightriders (1981)
Een groep moderne ridders organiseert steekspelen. De paarden hebben ze vervangen door motoren. Voor Billy, de koning van de groep, is het circus een manier om vast te houden aan de middeleeuwse principes. Op een nacht houdt de politie een huiszoeking. Merlin wordt opgepakt, maar Billy gaat met zijn vriend mee naar de gevangenis. Hij geeft de anderen de opdracht te wachten tot hij en Merlin zijn vrijgelaten. Maar Linet neemt het commando over en besluit met de groep verder te trekken.
Knights (1993) Knights (1993)
In de toekomst leiden een kickbokser en een afvallige robot een revolutie tegen de heersende cyborgs.
Knights and Emeralds (1986) Knights and Emeralds (1986)
Kevin woont met zijn vader in een arme wijk in Birmingham en is een getalenteerd drummer bij de Knights, het lokale muziekcorps. De inspiratie en de muzikaliteit is echter ver te zoeken bij de Knights. Kevin hoopt dat de komst van de Emeralds, een groep majorettes, hier verandering in brengt en dat Tina, de mooiste majorette, hem ziet staan. Dat gebeurd echter niet en gedesillusioneerd zoekt Kevin het gezelschap op van de Crusaders, een band die geheel bestaat uit zwarte jongeren. Daar ontmoet hij Melissa en al snel trekken ze veel met elkaar op.
Knights of the Range (1940) Knights of the Range (1940)
De jonge en hoog opgeleide Renn Frayne reist naar het westen en sluit zich aan bij de bende veedieven onder leiding van Gamecock. Hij redt echter Holly Ripple en Cappy uit handen van de outlaws en krijgt een baan aangeboden op de ranch van Holly’s oom en tante Ripple. Zij geven Frayne een kans om zo op het rechte pad te blijven. Frayne’s loyaliteit wordt op de proef gesteld, wanneer Gamecock en zijn bende de Ripple Ranch aanvallen. En dat geldt ook voor de gokker Malcolm Lascalles, die het met beide partijen goed kan vinden.
Knights of the Round Table (1953) Knights of the Round Table (1953)
Verfilming van de Arthurlegende. Koning Arthur en de Ridders van de Ronde Tafel besturen Engeland, maar ze worden bedreigd door sir Mordred, die meer macht wil. Bovendien is sir Lancelot verliefd op de vrouw van koning Arthur. Als verhalen over de Heilige Graal de ronde doen, zijn sommige ridders vastbesloten dit voorwerp te vinden.
Knights of the South Bronx (2005) Knights of the South Bronx (2005)
Zakenman Richard (Ted Danson) hangt zijn goed betaalde baan aan de wilgen om les te gaan geven op een school in The South Bronx, een achterstandswijk in New York. Richard weet de sympathie van de leerlingen te winnen, ondermeer door hen te leren schaken. De scholieren raken zelfs zo enthousiast dat ze echte wedstrijden gaan spelen en uiteindelijk mee willen doen aan het nationale scholieren kampioenschap.
Knock (1951) Knock (1951)
Saint-Maurice, een vredig dorpje waarvan alle inwoners gezond zijn. Maar dat was voor dokter Parpalaid op pensioen ging en vervangen werd door de charlatan, dokter Knock. Al snel overtuigt hij alle inwoners dat ze ziek zijn en verandert het dorp in een groot ziekenhuis.
Knock Knock (2007) Knock Knock (2007)
Je weet nooit wat er zich aan de andere kant van een deur bevindt. Een groep high-school studenten leert dit op de harde manier, wanneer zij stuiten op een moordenaar. Deze angstige zaak houdt het stadje in angst, als twee detectives proberen het op te lossen.
Knock Off (1998) Knock Off (1998)
Marcus Ray is vertegenwoordiger voor een jeansfabrikant in Hong Kong. Hij krijgt lucht van een complot van de Russische maffia, die microbommen in nagemaakte merk spijkerbroeken verstopt, om vervolgens de verfijnde technologieën te verkopen aan terroristische groeperingen over de hele wereld. Marcus is de enige die echte jeans van nep kan onderscheiden en alle hoop is dan ook op hem gericht.
Knock on Any Door (1949) Knock on Any Door (1949)
Andrew Morton is een advocaat die zijn weg uit een slechte buurt heeft gewerkt. Nick Romano is zijn client, een jonge man met een waslijst aan misdaden. Nadat hij zijn loon vergokt heeft, hoopt hij wat juwelen te kunnen kopen voor zijn vrouw. Het blijkt dat ze zwanger was als hij haar later dood vindt na een zelfmoord. Wanneer hij roofovervallen gaat plegen en opgepakt wordt door Nick, krijgt hij een heel patroon kogels in zijn lijf geboord. Als er dan een rechtzaak volgt legt Morton de nadruk op de kwaadheden van de achterbuurt.
Knock on Wood (1954) Knock on Wood (1954)
Jerry Morgan is een neurotische Amerikaanse buikspreker die een tour maakt door Europa. Hij wordt bijna krankzinnig, wanneer hij de woorden die uit zijn pop komen niet kan controleren. Op aanraden van zijn manager bezoekt hij de mooie psychiater Ilse Nordstrom. Onderweg haalt hij nog even één van zijn poppen op bij een raparateur, maar wat hij niet weet is dat de blauwdruk van een geheim wapen in de pop verstopt zit. Vanaf dat moment raakt Jerry tot over zijn oren verzeild in intrige en spionageperikelen.
Knockaround Guys (2001) Knockaround Guys (2001)
De film volgt vier zonen van bekende mafiosi uit Brooklyn, en hun pogingen een tas met geld op te halen in een klein dorpje in Montana, dat onder leiding staat van een corrupte sheriff. Terwijl ze samen werken om het geld te vinden komen ze tegenover het geweld en verraad te staan dat ze van hun ouders meegekregen hebben.
Knocked Up (2007) Knocked Up (2007)
De 24 jarige journaliste Alison Scott (Katherine Heigl) gaat met haar getrouwde zus flink de bloemetjes buiten zetten om een promotie op haar werk te vieren. Tijdens het stappen ontmoet ze Ben Stone (Seth Rogen), die een studentikoos leventje leidt en nog geen dag in zijn leven gewerkt heeft. Aan het eind van de avond belanden ze samen dronken in bed, met alle gevolgen van dien…
Knockin' On Heaven's Door (1997) Knockin' On Heaven's Door (1997)
Martin (Schweiger) en Rudi (Liefers) zijn zo goed als dood. De eerste heeft een joekel van een tumor in zijn hersenpan, terwijl de tweede een terminale vorm van botkanker heeft. Omdat Rudi nog nooit de zee heeft gezien, neemt Martin hem in een gestolen Mercedes mee op sleeptouw. Met de twee criminele eigenaars en de politie in hun nek raast het doodzieke duo richting zee.
Knocking On Death's Door (1999) Knocking On Death's Door (1999)
Twee paranormale wetenschappers proberen geesten waar te nemen in Hillside House. Ze proberen de moordenaar van een klein kind op te sporen, wiens geest nog steeds ronddwaalt. Als ze ontdekken wie de moordenaar is, worden zij de volgende twee slachtoffers...
Knockout (2000) Knockout (2000)
In een achterbuurt van L.A. zegt een stervende moeder tegen haar 9-jarige dochtertje dat ze nooit haar idealen mag opgeven. Vijftien jaar later heeft Isabelle een droom waar ze zich aan vastklampt: net als haar vader wil ze bokskampioen worden. Maar om het te maken in de koude en wrede wereld van het boksen, gedomineerd door mannen, heeft ze veel lef en volharding nodig.
Knoflíkáři (1997) Knoflíkáři (1997)
Korte verhalen met als verbindende schakel een taxichauffeur. Een jongen en meisje proberen seks te hebben tijdens een taxiritje. De volgende taxiklant is een man die zijn vrouw wil betrappen op overspel. Gelukkig voor hem is de overspelige vrouw niet zijn echtgenote, maar de vrouw van de onwetende taxichauffeur. In de korte verhalen keren een aantal personages steeds terug. Alle gebeurtenissen spelen zich af in de nacht van 6 augustus 1995, exact vijftig jaar nadat de atoombom is gevallen.
Knokken voor Twee (1982) Knokken voor Twee (1982)
De 12-jarige Freddie loopt weg van huis omdat hij denkt de reden te zijn van de vele echtelijke ruzies. Hij duikt onder in een clubhuis van kinderen van gescheiden ouders. Het clubhuis moet worden afgebroken en de kinderen gaan op zoek naar een nieuw onderdak. Ze roepen daarbij de hulp in van de poppenspeler Walter. Helaas komt hij in eerste instantie met onhaalbare suggesties voor een nieuw clubhuis. Op aanraden van een feministisch-strijdbare moeder worden zelfs acties bij de gemeente ondernomen. Tenslotte komt Walter op het idee om de kinderen het leegstaande huis van zijn ouders aan te bieden, maar daar maakt oom Theodoor bezwaar tegen. Als de vader van Saskia en de moeder van Sonja en de notaris de handen ineen slaan schijnt het allemaal te lukken, maar er zit nog een addertje onder het gras.
Knots (2004) Knots (2004)
Dave leidt samen met zijn vrouw Greta een doodgewoon leven. Hij en zijn vrienden, Cal en Jake, hebben hun eigen visie op relaties in de 21ste eeuw, vooral op de aspecten vertrouwen, vrijheid en onzekerheid. Wat vriendschap, liefde en seks betreft, beleven ze alle drie een enorme déjà vu…tot ze de ongelofelijk sexy en manipulatieve Lily ontmoeten.
Know Your Enemy: Japan (1945) Know Your Enemy: Japan (1945)
Deze documentaire werd in de Tweede Wereldoorlog gebruikt om de Amerikaanse soldaat bekend te maken met de kenmerken en vechtwijze van zijn Japanse tegenstander. Tevens wordt een poging gedaan om te ontdekken wat de reden is van de snelle opkomst van de Japanse wereldmacht.
Knowing (2008) Knowing (2008)
Een leraar, Ted Myles (Nicolas Cage), opent een tijdcapsule op de basisschool waar ook zijn zoon Caleb zijn lessen volgt. Vijftig jaar eerder is de capsule gevuld door leerlingen tijdens een oprichtingsceremonie van de school. Bij het onderzoek naar de cryptische boodschappen die zich in de capsule bevinden doet hij een verbazingwekkende ontdekking: de boodschappen voorspellen met zeer grote precisie de data, aantal slachtoffers en geografische coördinaten van iedere grote ramp van de afgelopen 50 jaar. Andere voorspellingen die in de documenten staan moeten nog plaats vinden. Eén daarvan voorspelt een algehele vernietiging van de aarde op zeer korte termijn. Ted doet er vervolgens alles aan om de autoriteiten voor het komende drama te waarschuwen, maar tevergeefs. Ted zelf moet nu alles op alles zetten om de dreigende catastrofe af te wenden.
Knuckle Draggers (2008) Knuckle Draggers (2008)
Wanner Ethan wordt gedumpt door zijn aanstaande, vraagt hij aan zijn oudere broer Kyle om hem te helpen haar terug te winnen. Kyle probeert Ethan te laten zien hoe een "echte man" zich gedraagt, en om nooit een vrouw op een voetstuk te zetten. Ethan walgt van Kyle's advies en slaat dat in de wind. Hij besluit om zich te storten in de wereld van het daten, maar ontdekt dat wat Kyle zei nog niet zo gek is.
Knuckle Sandwich (2004) Knuckle Sandwich (2004)
De football held van de school, Carter Simms, leeft het goede leven in de grote stad. Hij heeft een goed betaalde baan, een mooie auto, een penthouse en een mooie rijke vriendin. Zijn wereld stort in wanneer hij zijn baan verliest en zijn vriendin vreemd gaat. Carter besluit om terug te gaan naar zijn geboorteplaats, om advies te vragen aan zijn ouders. Eenmaal daar, zoekt hij weer contact met zijn oude vrienden, en een oude vlam. Carter probeert uit te vinden wat belangrijker is in zijn leven; zijn grote stadsleven of zijn oude leven?
Knut und Seine Freunde (2008) Knut und Seine Freunde (2008)
Op 5 december 2006 komt het ijsbeertje Knut ter wereld in de West-Berlijnse dierentuin. Al gauw wordt het beestje verstoten door zijn moeder. Het dierenpark besluit dat Knut zal worden grootgebracht door zijn verzorger. Dan is de hele wereld opeens in rep en roer. Knut zou uit dierenliefde moeten worden ingeslapen omdat hij anders een ongelukkig bestaan zou gaan leiden. Desondanks besluit de dierentuin het ijsbeertje te laten leven en hem een waardig bestaan proberen te geven.
Knute Rockne All American (1940) Knute Rockne All American (1940)
Het ware verhaal over Amerikaans Voetbal speler en coach Knute Rockne. Rockne begint als speler bij Notre Dame en blijft bij de school als assistent van een professor. Hij wordt ook gevraagd om zijn voormalige team te coachen, en met hulp van de speler George Gipp leidt hij het team tot vele overwinningen.
Ko Dou Gai Bei (1997) Ko Dou Gai Bei (1997)
Kwan, een voormalig expert in het opblazen van oude gebouwen, zit wegens moord in de gevangenis. Zijn invloed op de buitenwereld is echter nog zo groot, dat inspecteur Pao terecht vreest voor een ontsnapping. Omdat er bij de paardenraces in Hongkong zeer grote geldbedragen omgaan, krijgt Kwan van de Taiwanese Triade (de Chinese maffia) de opdracht de zwaarbewaakte kluis van de gokopbrengsten te overvallen. De drijfveer van meerdere miljoenen dollars maakt Kwan tot een nog sluwere en hardere tegenstander dan hij al was. Na zijn spectaculaire ontsnapping uit het gevang wordt het voor Pao zaak om de meedogenloze schurk weer achter slot en grendel te krijgen.
Ko To Tamo Peva (1980) Ko To Tamo Peva (1980)
Servië, 5 april 1941. Een gemêleerd gezelschap zit in een bus op weg naar Belgrado, waaronder twee zigeuners die niets liever doen dan smartlappen zingen, een oorlogsveteraan, een Nazi-sympathisant, een zanger en nog enkele anderen. Onderweg worden nog verschillende extra reizigers opgepikt, zoals een priester en een pasgetrouwd stel. De reis verloopt echter niet zonder problemen, want het ene incident na het andere zorgt ervoor dat de bus maar langzaam vooruit komt.
Ko van Dijk - Een Hommage (2007) Ko van Dijk - Een Hommage (2007)
Ko van Dijk, een hommage schetst een portret van een groot acteur aan de hand van fragmenten uit toneelvoorstellingen en interviews met collega's als Hans Croiset, Ellen Vogel, Kitty Courbois, Peter Oosthoek, Theu Boermans, Anne Wil Blankers, Petra Lasseur, en Jeroen Krabbé. Ook toont de documentaire veel fragmenten uit het privé-filmarchief van Ko van Dijk.
Koara Kachô (2005) Koara Kachô (2005)
Tamura is een typische Japanse loonslaaf, met dit verschil dat hij een koala is in zakenpak. Tamura is erg succesvol binnen het bedrijf dat gerund wordt door een konijn, maar in zijn privé-leven is hij niet gelukkig. Zijn vrouw Yukari is jaren geleden plotseling verdwenen en dan wordt ook zijn vriendin Yoko vermoord. Detective Ono verdenkt hem hiervan en doet er alles aan om hem achter tralies te krijgen.
Kobieta z Prowincji (1985) Kobieta z Prowincji (1985)
Een zestigjarige vrouw kijkt terug op haar leven. Ze is in eenvoud opgegroeid en draagt dit haar verdere leven uit. Ze trouwt met een pretentieloze man die op jonge leeftijd verdrinkt waardoor ze alleen met twee jonge kinderen achterblijft. Met een schier onuitputtelijke energie strijdt ze voor een menswaardig bestaan voor haar kinderen.
Kochaj Albo Rzuć (1978) Kochaj Albo Rzuć (1978)
In dit vervolg op Nie Ma Mocnych gaan Pawlak, Kargul en hun kleindochter Ania naar Amerika om Pawlaks broer John te ontmoeten. Wanneer zij arriveren blijkt John overleden te zijn. De advocaat vertelt hen over de dochter van John, waarna Pawlak besluit haar op te zoeken. Pawlak is echter geschokt als hij ontdekt wie Shirley is, of beter gezegd, wat voor huidskleur Shirley heeft.
Kochavim Shel Shlomi, Ha- (2003) Kochavim Shel Shlomi, Ha- (2003)
De 16-jarige Shlomi woont tezamen met zijn rusteloze moeder, zijn broer die soldaat is, en zijn zieke grootvader. Hoewel hij het niet zo goed doet op school heeft Shlomi wel een zeer groot kook talent en kookt ook thuis. Wanneer de directeur van zijn huidige school dit ontdekt, wil hij Shlomi naar een kookschool sturen, maar Shlomi wil liever blijven om voor zijn familie te zorgen en om zijn grote liefde, zijn buurmeisje.
Kocicí Princ (1978) Kocicí Princ (1978)
De familie Kràl, waarvan de vader dierenopzetter en restaurateur is, verhuist naar een zonderling, afgelegen kasteel. De eigenaar is een zwart geklede, vampierachtige bonenstaak die een hekel heeft aan katten. Nu bezit de familie Kràl precies een prachtige kat, Liza, die kort na de aankomst in het kasteel nog jongen krijgt. Dit wordt de inzet tot een betoverend avontuur. De twee kinderen van het gezin komen terecht in een sprookjeswereld, waarin ze tal van vreemde wezens ontmoeten. Hierbij behoudt het meisje haar identiteit, maar haar broer vervreemdt van zichzelf en verandert in een prins met een kat.
Kocken (2005) Kocken (2005)
In 1969 vaart de 18-jarig Martin mee als hulpkok met het vrachtschip de 'Snow Drift' naar Kaapstad. Het is Martins derde reis. Op het schip is alles en iedereen onderworpen aan de brutale kok Peter Stein. Gelukkig zijn Martin en zijn vriend Sundsvall zich niet bewust van wat hen te wachten staat. De ontmoeting tussen Martin en Stein ontwikkelt zich op een manier die beiden zich nooit hadden kunnen voorstellen.
Kod Amidže Idriza (2004) Kod Amidže Idriza (2004)
Het is vrede in Sarajevo, en in de wijk Bystrik is nergens een kapotgeschoten huis of buitenlandse soldaat te bekennen. Bij het oudere echtpaar Idriz en Sabira thuis lijkt alles vredig. Op een dag komt hun neef Fuke langs om er de boiler te repareren en een praatje te maken. Niemand praat openlijk over het verleden, maar er hangt een verdrietige sfeer. Als Fukes auto niet wil starten, moet hij bij zijn oom en tante overnachten. Dan komen we erachter dat Idriz en Sabira hun zoon verloren hebben. Fukes aanwezigheid verzacht hun stille verdriet. Er gebeurt verder niets spannends, men drinkt koffie en kletst wat met de buren. Het verdriet van het echtpaar vormt slechts het topje van een ijsberg.
Koele Woede, De (2007) Koele Woede, De (2007)
De in Parijs wonende politiek cartoonist Bernard 'Willem' Holtrop valt regelmatig in de prijzen. Roem vindt hij echter onzin. Maar, zo geeft hij toe: 'Zolang je dingen kunt doen waar je je niet voor schaamt in bladen waar je je niet voor schaamt, wil ik best een groot publiek hebben ja.' Holtrop geeft commentaar op het nieuws, eigentijdse geschiedenis is zijn thema. Zijn werk is behoorlijk controversieel, want ook rechtszaken zijn z'n deel. Waar zijn morele grens ligt? Zelfs een van zijn trouwe Franse opdrachtgevers weet het niet. En sommige tekeningen gaan zelfs zijn vrouw te ver. Zenuwen raken is Holtrops doel, anders kan hij net zo goed illustraties maken, vindt hij. Onder begeleiding van veelal jazzy muziek komen zijn politieke spotprenten voorbij. Afgewisseld door beelden van het leven dat hij en zijn vrouw Medi leiden.
Koenigsmark (1953) Koenigsmark (1953)
Aurora, de Grote Hertogin van Luxemburg, huwt om politieke redenen Federico, de broer van haar overleden echtgenoot. Zij houdt evenwel van Vignertè, de Franse privé-leraar van de kleine Prins. Vignertè ontdekt in een geheime kerker van het kasteel het skelet van de Hertog Gran en zo komt aan het licht dat hij niet in Afrika gestorven is, zoals iedereen geloofde, maar dat Federico hem had vermoord om zelf de troonopvolger te worden. Dan breekt de oorlog uit en dit betekent het einde van de liefde van Aurora en Vignertè: zij brengt hem naar de grens om zijn arrestatie te verhinderen maar weigert om hem verder te volgen...
Kôfuku no Kane (2002) Kôfuku no Kane (2002)
De dag breekt aan over een desolaat industrieterrein. Een van de fabrieken sloot zopas zijn deuren. De ontslagen werknemers staan er wezenloos en verward bij. Niemand beweegt. Tenslotte zet Igarashi, één van de arbeiders, een stap naar voren. Doelloos begint hij door de straten te dwalen. Als een stille en passieve getuige dringt Igarashi het leven binnen van mensen die we normaal niet eens zouden opmerken. Verhalen ontvouwen zich en interacties vinden plaats met een filosofische Yakuza, een bedrogen echtgenoot, een terminaal zieke man in een bar, een vrouw wiens huis is afgebrand, een wanhopige bediende…
Kogda Derevya Byli Bolshimi (1961) Kogda Derevya Byli Bolshimi (1961)
geregisseerd door Lev Kulidzhanov
met Inna Gulaya, Yuri Nikulin en Leonid Kuravlyov
Kogitsune Helen (2006) Kogitsune Helen (2006)
Taichi, een dromerig jongetje, heeft de drukke stad achter zich gelaten om in een dorpje op Hokkaido te gaan leven. Zijn moeder heeft een aantrekkelijke baan op een tropisch eiland gekregen en laat hem achter bij haar nieuwe vriend Koichi, een dierenarts die samen met zijn dochter in het bos zieke dieren opvangt. Op een dag vindt hij langs de kant van de weg een jong vosje dat ernstige gebreken blijkt te hebben. Zo lijkt het diertje geen zicht, reuk of gehoor te hebben. Koichi denkt dat het beter is het vosje af te maken, maar Taichi zet alles op alles om het te redden.
Kogyaru-Gui: Oosaka Terekura Hen (1997) Kogyaru-Gui: Oosaka Terekura Hen (1997)
Twee jonge mannen zijn beide lid van een angstaanjagende yakuza gang. Eén van hen is verslaafd aan telefoonsex en is nog altijd getraumatiseerd door een ernstige gebeurtenis die hij in zijn jeugd heeft meegemaakt. Hierdoor neemt hij visioenen waar van een engel-achtig wezen dat hem op pad stuurt om te moorden.
Kohayagawa-ke no Aki (1961) Kohayagawa-ke no Aki (1961)
Een portret van de familie Kohayagawa, eigenaar van een kleine sake-brouwerij in het na-oorlogse Japan. Voor de jongste dochter Noriko wordt een huwelijk met een man van stand voorbereid, terwijl haar schoonzus Akiko, een weduwe, op zoek is naar een nieuwe echtgenoot. Het hoofd van de familie, Manbei, gaat ondertussen regelmatig op bezoek bij zijn vroegere liefde Tsune en haar 21-jarige dochter Yuriko, tot ergernis van de rest van de familie. Bij een samenzijn ter herdenking van het overlijden van zijn vrouw, gebeurd er iets onverwachts.
Kôhî Jikô (2003) Kôhî Jikô (2003)
Japanse film die de eerste maanden zwangerschap van Yoko, een freelance-auteur, volgt. Yoko heeft besloten niet te huwen met de vader van haar ongeboren kind. Hoewel haar ouders en familie verschrikkelijk ongerust zijn, ziet zij haar toekomst kalm tegemoet… Troost vindt ze bij Hajime, de uitbater van een tweedehands boekenwinkel.
Kohlhiesels Töchter (1962) Kohlhiesels Töchter (1962)
Landheer Kohlhiesel heeft twee dochters die niet verschillender hadden kunnen zijn. Lisel, de oudste dochter, is onhandig en dom, terwijl Gretel, de jongste, een knap en charmant meisje is. Wanneer Gretel de kans krijgt om te trouwen met de man van haar dromen, staat haar vader dat echter niet toe, omdat vervolgens aloud gebruik eerst zijn oudste dochter zal moeten trouwen, voordat de jongste mag worden uitgehuwelijkt.
Koi Gokudo (1997) Koi Gokudo (1997)
Kinichi zit bij de lokale yakuza. Op een bepaalde dag ontmoet hij een dienster. Na een tumultueuze ontmoeting groeien beiden naar elkaar toe. Een kidnapping en stevige dosis drugs brengen hen nog dichter bij elkaar, en hun relatie groeit uit tot een passionele romance.
Koi no Mon (2004) Koi no Mon (2004)
Aoki wordt na een nacht hevig drinken wakker naast Akashi. Als Aoki erachter komt dat ze geen seks met elkaar gehad hebben gaat hij ervandoor, maar Akashi kan hem niet zo makkelijk loslaten door de gevoelens die ze zo snel al voor hem ontwikkeld heeft.
Koi Suru Madori (2007) Koi Suru Madori (2007)
Een mooie studente betrekt haar eerste eigen woning, waardoor er voor haar een nieuw onafhankelijk leven aanvangt. Ze is ook nog onervaren in de liefde maar wordt al snel verliefd op de humeurige bovenbuurman Takashi. Het blijkt dat de woning van de studente vroeger bewoond werd door Takashi's ex-vriendin Atsuko, met wie zij toevallig ook bevriend raakt. En zo begint een onverwacht verhaal van liefde en vriendschap tussen drie erg verschillende mensen.
Koi Suru Nichiyobi (2006) Koi Suru Nichiyobi (2006)
Het besef dat je kindertijd eigenlijk de mooiste periode van je leven was komt zelden wanneer je nog kind bent, maar de jonge scholiere Akira is precies op tijd om nog één dag écht jong te zijn. Een dag voor ze van het platteland naar de grote stad verhuist, geeft ze een afscheidsfeestje voor drie klasgenootjes. Tijdens het laatst gedeelde etmaal van hun leven komen in kleine details en terloopse toevalligheden lang verborgen emoties naar boven.
Koi suru Nichiyobi Watashi. Koishita (2007) Koi suru Nichiyobi Watashi. Koishita (2007)
Tienermeisje Nagisa heeft pas haar moeder aan kanker verloren als ze te horen krijgt dat zij dezelfde ziekte heeft en nog hooguit drie maanden te leven. Ze gaat terug naar haar geboorteplaats om haar eerste liefde Satoshi te bezoeken. Die is inmiddels volwassen, woont alleen in zijn ouderlijk huis en blijkt een verhouding te hebben met een getrouwde vrouw. Ofschoon hij minder blij is haar te zien dan zij hem, nodigt hij haar uit een tijdje bij hem te komen wonen. Ze verzwijgt haar ziekte en er ontstaat een geforceerde sfeer tussen beide. Voor Nagisa wordt het verblijf een zoektocht naar de betekenis van liefde en dood.
Koi... Mil Gaya (2003) Koi... Mil Gaya (2003)
Rohit Verma, een nogal vreemde twintigjarige man met de hersens van een kind van twaalf, groeit uit tot een lokale held. Zo vliegt hij tijdens het basketballen en groeien zijn biceps enorm tijdens het slapen.
Koirankynnen Leikkaaja (2004) Koirankynnen Leikkaaja (2004)
Mertsi, een soldaat, loopt tijdens de Tweede Wereldoorlog een zware hersenbeschadiging op. Na de oorlog begint hij een zwervend bestaan, op zoek naar makkelijk werk. Maar hij blijft voortdurend afhankelijk van anderen. Eén van zijn collega's vertelt hem over zijn hond, die altijd last heeft van te lange nagels. Als hij in de winter een te zwaar baantje als houthakker aanneemt, begint hij te dagdromen. Het beeld van de hulpbehoevende hond laat hem niet meer los.
Koiya Koi Nasuna Koi (1962) Koiya Koi Nasuna Koi (1962)
De film vertelt het krankzinnige verhaal over een ziener aan het hof die doordraait door een moord en uiteindelijk trouwt met het evenbeeld van zijn vermoorde geliefde, een vos in menselijke gedaante. De film bevat animatie, kabuki en butoh, kleurexperimenten, instortende decors, draaiende toneelvloeren en tekstrollen.
Koizora (2007) Koizora (2007)
De hogeschoolstudente Mika heeft nog altijd niet de ware liefde ontdekt. Zo loopt zij op een dag tijdens de pauze Hiro tegen het lijf, een rebel met wit haar en met een ongewoon gedrag. Mika verliest haar gsm en vindt hem terug, maar al haar contacten zijn er echter uit verwijderd. Vanaf dan begint er een onbekende haar dagelijks op te bellen en die doet dit telkens met geestige opmerkingen. Dit slaat aan bij Mika en zij valt als een blok voor de geheimzinnige beller. Op een dag vraagt de persoon om haar persoonlijk te ontmoeten. De dag nadien ontdekt Mika geschokt dat het de punkachtige witharige jongen is tegen wie zij eerder opgebotst was. Maar toch duurt het niet lang voor beiden een koppel worden, en zelfs meer... Maar de tragedie begint pas echt als Mika verkracht wordt door drie mannen die aangeworven werden door Hiro zijn ex-vriendin, die op deze manier wraak op hem wil nemen.
Kojak: The Belarus File (1985) Kojak: The Belarus File (1985)
Detective Theo Kojak onderzoekt samen met federaal agente Dana Sutton een dossier dat leidt naar Rusland waar een groep gestoorden de Nazi's weer aan de macht wil brengen.
Kojak: The Marcus-Nelson Murders (1973) Kojak: The Marcus-Nelson Murders (1973)
Kojak, een rechercheur moordzaken, denkt dat een zwarte tiener, die verdacht wordt van het ombrengen van twee blanke meisjes, er ingeluisd wordt door zijn eigen collega's.
Kôkaku Kidôtai (1995) Kôkaku Kidôtai (1995)
Alles speelt zich af in 2029. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de ideale topagent, de 'Puppet Master' gemaakt. Deze is niet menselijk, heeft geen lichaam en kan zichzelf verplaatsen via de elektronische snelweg, het net. Wanneer hij beslist om zichzelf een fysisch lichaam te geven, voelt het Ministerie zich bedreigd. Daarom schakelt het de hulp in van Section 9, een geheime organisatie die voor de overheid klusjes moet opknappen. Het is de taak van Motoko Kusanagi, een cyberagente om samen met haar partner op de 'Master' te jagen. Maar de 'Master' ziet in haar echter de kans op een extra-elektronisch leven en biedt haar dan ook de eeuwige wijsheid aan in ruil voor haar lichaam.
Kôkaku Kidôtai 2: Inosensu (2004) Kôkaku Kidôtai 2: Inosensu (2004)
Batou is een levende cyborg wiens lichaam volledig door mensen werd gemaakt. Het enige 'menselijke' aan hem is zijn brein, waarin de herinneringen sluimeren van een vorig leven. De wereld van Batou lijkt echter niet in het geringst op zijn droom: de grens tussen mens en machine is namelijk volledig vervaagd, en de mensen zijn vergeten hoe ze 'menselijk' moeten zijn. Ironisch genoeg is het de cyborg die dit maar al te goed beseft, en hij probeert iets van de menselijke essentie terug te winnen: de onschuld.
Kôkaku Kidôtai: Stand Alone Complex Solid State Society (2006) Kôkaku Kidôtai: Stand Alone Complex Solid State Society (2006)
Het is 2034, twee jaar nadat Motoko Kusanagi Section 9 heeft verlaten. Togusa is de nieuwe leider van een nu aanzienlijk groter team. Sectie 9 wordt geconfronteerd met een serie van ingewikkelde incidenten waar een hacker genaamd "Puppet Master" voor verantwoordelijk blijkt te zijn.
Koko Flanel (1990) Koko Flanel (1990)
Op zijn sterfbed vraagt pa Smellekens aan zijn zoon Placide om toch te trouwen en kinderen te kopen. Placide, die in een caravan woont, heeft echter een probleem. Hij vindt zichzelf zo’n lelijke donder en wil alleen met een heel mooie vrouw trouwen. Tijdens zijn zoektocht naar een vrouw die voldoet, wordt Placide geholpen door zijn broer Azère. Op een dag loopt Placide toevallig door een fotosessie voor een modereportage. Daar ontmoet hij Sarah, de vrouw van zijn dromen. Als Placide per ongeluk mee op de mode-affiche belandt, is het publiek razend enthousiast over die rare snuiter op de foto.
Koko, le Gorille Qui Parle (1978) Koko, le Gorille Qui Parle (1978)
In 1977 gingen regisseur Barbet Schroeder en cameraman Nestor Almendros het universum in van 's werelds bekendste primaat, Koko. Koko, een driejarige gorilla-vrouwtje, wordt vanuit de dierentuin van San Francisco naar de universiteit van Stanford gebracht, door Dr. Penny Patterson, voor een controversieel experiment - zij zal door Dr. Patterson de oervorm van communicatie leren, de gebarentaal.
Kokoda (2006) Kokoda (2006)
Tijdens de Tweede Wereldoorlog vechten de Australiërs een bittere strijd tegen de Japanse soldaten langs de Kokoda-lijn in Nieuw Guinea. De Australische soldaten, waaronder vele vrijwilligers, vechten op grote afstand van hun geboorteland, om dat voor een invasie te behoeden. Na een Japans bombardement raakt een bataljon Australiërs geïsoleerd achter de frontlijn en moeten zij op eigen gelegenheid weer naar hun eigen linies zien terug te keren.
Koktebel (2003) Koktebel (2003)
Na de dood van zijn vrouw, raakt een ingenieur aan de drank en hij verliest zijn baan. Daarna besluit hij met zijn elf-jarige zoon van Moskou naar het huis van zijn zus in Koktebel aan de Zwarte Zee te reizen. Het is een reis van ruim 1600 kilometer. Zonder geld of enige vorm van transport, dwalen ze op goede hoop door de uitgestrekte landschappen. Voor de vader is de reis een manier om zijn zelfrespect weer terug te krijgen, zijn leven weer op de rails te krijgen en om het vertrouwen van zijn zoon herwinnen. De zoon ziet de fabelachtige kust van Koktebel als het begin van een nieuw leven en onafhankelijkheid.
Kokusai Himitsu Keisatsu: Kagi no Kagi (1965) Kokusai Himitsu Keisatsu: Kagi no Kagi (1965)
Een geheim codebericht is de handen van een criminele organisatie gevallen. Zowel een geheim agent als een andere ganster zijn beide op zoek naar het papiertje. Als de agent wordt gevangen door de gangster, zit er niets anders op dan een pact te sluiten en te gaan samenwerken. Zodra echter het bewuste papiertje in zicht komt, verdwijnen alle vriendschappelijke beloften als sneeuw voor de zon.
Kokyô (1972) Kokyô (1972)
Op een prachtig eiland voor de Japanse kust proberen Seichi en Tamiko hun brood te verdienen door stenen van bouwterreinen per boot af te voeren. Ze houden van hun simpel leventje en genieten elke dag van hun verblijf op het eiland waar zij zijn geboren. Wanneer echter de industrialisering toeslaat en het steentransport steeds minder rendabel wordt, dreigen ze hun geboorteplaats te moeten verlaten om werk te zoeken in de grote stad.
Kolay Para (2002) Kolay Para (2002)
Eray, Servet en Güven delen hetzelfde huis. Eray is een student aan de medische faculteit. Hij heeft zijn studie echter verwaarloosd en droomt van een carrière in de showbizz. Servet is 38 jaar en wil snel rijk worden. Güven studeert scheikunde en is een stille jongen. Ender, een studiegenoot van Güven heeft de formule voor een whisky ontwikkeld. De mannen verkopen de whisky aan een grote horecaketen. De complicaties volgen wanneer de formule niet meer blijkt te werken en ze hun gekregen voorschot niet kunnen terugbetalen. Hülya, de ex-vriendin van Eray verschijnt op een dag weer in hun leven. Zij is inmiddels een welgestelde invloedrijke vrouw. Hülya misbruikt de weer opgevlamde verliefdheid van Eray en verlaat hem voor de tweede keer. Zijn vrienden smeden zonder het medeweten van Eray een plan. Ze chanteren Hülya met naaktfoto's van haar en Eray.
Kolberg (1945) Kolberg (1945)
Het Pruisische plaatsje Kolberg was één van de plaatsjes die niet meteen werden overlopen door de Franse troepen van Napoleon in 1806. De bevolking van Kolberg weigert zich over te geven. Onder het hoofd van de gemeenteraad Nettelbeck en de ambitieuze nieuwe bevelhebber Gneisenau werd uiteindelijke bewerkstelligd dat Pruisische soldaten en burgers samen stand hielden tegen een Franse overmacht.
Kolja (1996) Kolja (1996)
František Louka is een begaafd cellist, maar om politieke redenen uit het Tsjechisch filharmonisch orkest gezet. Zijn geld verdient hij met het spelen op uitvaarten en het restaureren van grafstenen, maar hij heeft altijd een chronisch geldgebrek. Louka is erg gehecht aan zijn leven als vrijgezel, maar dat sluit niet uit dat hij dol op vrouwen is. Het is dan ook alleen uit geldgebrek dat hij besluit te trouwen. Hij gaat een schijnhuwelijk aan met een mooie Russische die Tsjechische papieren nodig heeft om naar het westen te kunnen gaan. Haar zoontje laat ze achter bij een tante, maar als die plotseling overlijdt, zit Louka ineens met het jongetje opgescheept.
Kolle - Ein Leben für Liebe und Sex (2001) Kolle - Ein Leben für Liebe und Sex (2001)
Op het einde van de jaren '60 voert journalist en filmmaker Oswalt Kolle een geëngageerde strijd voor zijn liberale ideeën over de seksuele voorlichting.
Kollega's Maken de Brug, De (1988) Kollega's Maken de Brug, De (1988)
Een onooglijke afdeling van het Ministerie van Binnenlandse Zaken huist in een aftands gebouw ergens in de hoofdstad. Enkel ingewijden weten welke onbeduidende dossiers daar behandeld worden. Directeur Tienpondt is een heer die op zijn pensioen wacht. De afdeling wordt bevolkt door kleurrijke figuren: dienstchef Persez, onderbureauchef Verastenhoven, opsteller De Pesser, klerk Van Hie en archivaris Jomme Dockx. Karolijn Van Kersbeke is secretaresse van de directeur en Betty Bossé typiste. In de gang naast de lift zit bode Baconfoy. Tussen zondag 9 en dinsdag 11 november wordt een vrije dag ingelast. Baconfoy deponeert de dienstnota daaromtrent op het bureau van Persez, die de nota niet leest. De collega's verschijnen de bewuste maandag dus allemaal netjes op het werk.
Kollegi (1962) Kollegi (1962)
De film vertelt over drie pas afgestudeerde artsen, die aan hun medische carrière beginnen. Eén van de artsen is een echte charmeur, de tweede een rebel en de derde is vol van het verlangen te dienen in een gebied waar dokters het hardst nodig zijn. Hij gaat naar naar een afgelegen locatie en voegt zich bij een arme gemeenschap. Onder de medische studenten waren geen vrouwen en als bij aankomst blijkt dat er twee aantrekkelijke vrouwen om zijn aandacht vragen, komt hij in de problemen.
Kollegiet (2007) Kollegiet (2007)
De 19-jarige Katrine is in haar nopjes wanneer ze voor het eerst op zichzelf gaat wonen. Ze krijgt een kamer in een studentenhuis, maar wordt al snel geconfronteerd met het duistere verleden van het gebouw.
Kolobos (1999) Kolobos (1999)
Op een regenachtige nacht ontdekt een jong koppel een half afgeslacht meisje, liggend in een plas. Nog voordat ze het bewustzijn verliest zegt ze nog één woord; 'Kolobos'
Koltuk Belasi (1990) Koltuk Belasi (1990)
Het verhaal gaat over een naïeve man die werkt bij een architectenbureau. Als hij ziet dat het slecht gaat met de stad, stelt hij zich kandidaat als burgemeester en wint de verkiezingen. Maar de poppetjes beginnen pas echt te dansen, wanneer zijn campagneleiders zijn kraag niet willen loslaten...
Koma (2004) Koma (2004)
Twee prinsessen verblijven in een luxe hotel. Tijdens een stormachtige avond wordt er een misdaad gepleegd in het hotel en een kamermeisje beschuldigt één van de prinsessen van het misdrijf. De andere prinses zet alles op alles om de onschuld te bewijzen.
Komabrutale Duell, Das (1999) Komabrutale Duell, Das (1999)
Een man wordt gedood in een auto ongeluk. De zoon van de verongelukte man wil zijn vader's dood wreken op de dader maar ook op de gehele familie van diegene. Dit loopt uit tot een grootse slachtpartij tussen beide families.
Komal Gandhar (1961) Komal Gandhar (1961)
Twee concurrerende theatergroepen binnen de progressieve theaterbeweging van het Bengalen van de jaren ’50. De ene groep noemt zich Niriksha en wordt geleid door de trotse Bhrigu. De andere groep, Dakshinapath, wordt geleid door Shanta en Anusuya, een nieuwelinge in de groep. Als Bhrigu een speler tekort komt besluit Anusuya in te vallen, daarmee de leden van haar eigen groep beledigend. Bij haar nieuwe groep wordt ze betrokken bij de productie van het klassieke Shakuntalam. Ze voelt zich steeds meer tot Bhrigu aangetrokken en staat nu voor twee keuzes. Er zijn twee mannen en twee toneelgezelschappen in haar leven. De tweedeling wordt ook gesymboliseerd door de rivier Padma, die India en Bangladesh scheidt en door het verschil tussen het jachtige leven in de grote stad en de serene rust van het platteland.
Kombat Sechzehn (2005) Kombat Sechzehn (2005)
De zestienjarige taekwondo-beoefenaar Georg maakt grote kans op de landstitel. Als zijn vader voor zijn werk moet verhuizen naar een ander bondsland, ziet Georg het kampioenschap aan zijn neus voorbijgaan. Hoewel hij aanvankelijk diep ongelukkig is op zijn nieuwe school, ontstaat er gaanderweg een voorzichtige toenadering tot klasgenootje Thomas. De rechtsradicale bende waar Thomas aanvoerder van is, staat echter erg argwanend tegenover hun vriendschap.
Kombi Nation (2003) Kombi Nation (2003)
Vier twintigers reizen met een klassieke Volkswagen Combi dwars door Europa op zoek naar hun grote droom: "Overseas Experience", sex, drugs en rock'n roll, mischien... Wat kan er eigenlijk nog fout gaan?
Komedie om Geld (1936) Komedie om Geld (1936)
Een bankloper verliest zijn tas met geld en wordt ontslagen, op verdenking van diefstal. Een financieringsmaatschappij vermoedt in hem een vermogend man en stelt hem aan als directeur, in welke hoedanigheid Brand een plan ontwikkelt voor sociale woningbouw, maar tegelijkertijd niet opgewassen is tegen de macht en status van zijn nieuwe positie. Zijn dochter Willy brengt hem met beide benen weer op de grond.
Komischer Heiliger, Ein (1979) Komischer Heiliger, Ein (1979)
Wolfgang Fierek, een echte boerenjongen van het platteland. reist met zijn bijbel onder de arm naar München om daar naar de bijbel te leven. Eenmaal daar loopt hij het hoertje Baby Kirchbauer tegen het lijf en Wolfgang wordt verliefd.
Komissar (1967) Komissar (1967)
Als de Rode cavalerie in een door het Witte leger verlaten stadje halt houdt, ontdekt de commissaris dat ze zwanger is en dus niet meer in staat is met het leger mee te trekken. Ze wordt achtergelaten bij een arme, joodse familie, maar het nieuwe leven daar valt haar zwaar.
Komitas (1988) Komitas (1988)
Geinspireerd door het leven en werk van de Armeense monnik en componist Komitas (1869-1935) (Samvel Ovasapian) Hij legde rond 1900 een verzameling van drieduizend armeense volkswijsjes vast. Hij zette ze op muziek en schreef meerstemmige partituren voor zangkoren. Hij reisde de wereld rond en werd beroemd tot in de Eerste Wereldoorlog de Turken de kans zagen 75% van de Armeense bevolking te decimeren. Hij hield op met componeren en zette geen letter meer op papier. Hij stierf in 1935 in een gekkenhuis bij Parijs.
Komm Näher (2006) Komm Näher (2006)
Drie zussen worden gevolgd in een donker Berlijn. Hun levens verlopen enigszins choatisch en in de miljoenenstad komen ze elkaar zelden tegen. De een is bezorgd om haar carrière, de ander probeert de eindjes aan elkaar te knopen terwijl ze aanpapt met een politieagent en de derde lijdt onder een loodzwaar generatieconflict met haar dochter. Alle drie de vrouwen staan op een punt in hun leven waar ze moeten kiezen tussen hun eigen geestelijke emotionele rust en het welzijn van hen die in hun omgeving leven.
Komm, Süßer Tod (2000) Komm, Süßer Tod (2000)
Rechercheur Brenner heeft genoeg van het oplossen van moorden en besluit er mee te stoppen. Maar als er plotseling verschillende moorden worden gepleegd en zijn ex-vriendin Klara er bij betrokken raakt, moet hij zelf ook zijn onschuld zien te bewijzen omdat er verschillende aanwijzingen naar hem wijzen. Hij gaat op zoek naar de "echte" moordenaar en moet daarbij verschillende keuzes maken en dat is nu juist geen sterk punt van hem.
Komma (2006) Komma (2006)
Peter de Wit, een vijftiger, wordt wakker in een lijkenhuis. Hij weet niet hoe hij daar is terecht gekomen. Peter besluit om een andere identiteit aan te nemen, die van Lars Erickson, een Zweedse zakenman die tijdelijk in Brussel woont. Zijn personage introduceert hem in de chique Brusselse zakenwereld. Lars Erickson ontmoet Lucie, een kunstenares in shock die haar geheugen kwijt is. Haar verleden is een mistgordijn waar ze amper nog kan doorkijken. Tussen de twee zonderlingen ontstaat er een bizarre relatie waarbij het onderscheid tussen realiteit en fictie wordt weggewist.
Kommando Leopard (1985) Kommando Leopard (1985)
In een niet nader genoemd Centraal-amerikaans land blazen rebellen een stuwdam op. De elitetroepen van kolonel Silveira (Klaus Kinski), het commando Leopard, vervolgen ze medogenloos door de binnenlanden, daarbij zorgvuldig vermijdend gevangen te maken.
Kommando Störtebeker (2001) Kommando Störtebeker (2001)
Paul Bommel vergokt 30.000 euro van zijn werkgever bij de varkenraces. Het geld was van sponsors en bedoeld om een nieuw ziekenhuis te bouwen. De opa van Paul blijkt een oude schatkaart te hebben en samen gaan ze op zoek naar de grote schat om zo de schulden af te lossen.
Kommando, Das (2005) Kommando, Das (2005)
Generaal Heinz Büchner leidt het bijzondere commando waarin zijn zoon Christopher eerste luitenant is. Het GSK (Gebündelte Spezialkräfte) krijgt de opdracht in de Kaukasus terroristen onschadelijk te maken. Die beramen vermoedelijk een aanslag op het hoofdkwartier van de Amerikaanse strijdmachten in Heidelberg.
Kommissar X - Drei Gelbe Katzen (1966) Kommissar X - Drei Gelbe Katzen (1966)
Als de Amerikaanse Babs Lincoln in Ceylon, tijdens een Perahera-festival, wordt ontvoerd, krijgt privé-detective Joe Louis Walker (alias "Kommissar X") de opdracht haar terug te vinden. Achter de ontvoering blijkt de geheime organisatie 'Drie Gele Katten' te zitten.
Kommissar X - Drei Goldene Schlangen (1969) Kommissar X - Drei Goldene Schlangen (1969)
Tijdens een vakantie in Azië worden een aantal vrouwelijke Amerikaanse toeristen ontvoerd door een criminele organisatie onder leiding van een beeldschone Aziatische vrouw. Ze worden gedrogeerd en vervolgens als seksslaven gebruikt op een privé-eiland. Commissaris X en kapitein Rowland krijgen de opdracht om de vrouwen op te sporen en te bevrijden.
Kommissar X - Drei Grüne Hunde (1967) Kommissar X - Drei Grüne Hunde (1967)
Commissaris X en kapitein Rowland gaan samen in Istanbul op zoek naar een ondergedoken dochter. Tijdens deze opdracht krijgt hij van het Pentagon echter ook de opdracht om een vrouwelijke topcrimineel op te sporen en in te rekenen.
Kommissar X - In den Klauen des Goldenen Drachen (1966) Kommissar X - In den Klauen des Goldenen Drachen (1966)
Een wetenschapper vindt een filter uit dat de kracht van een laserstraal kan vergroten, waardoor het een dodelijke straal wordt. Een gevaarlijke misdaadorganisatie stopt voor niets of niemand om dat filter in handen te krijgen. Privé-detective Joe Walker en politie-commissaris Tom Rowland moeten naar Singapore reizen om dit te voorkomen.
Kommunist (1958) Kommunist (1958)
Vassili (Yevgeny Urbansky) is een fanatieke communist die de controle neemt over een strategisch gelegen pakhuis, tijdens de revolutie van 1917. Bijna in zijn eentje verweert hij zich tegen de tegenaanvallen van de gezagsgetrouwe Witten. Hij heeft ook nog de tijd om een relatie te beginnen met de aantrekkelijke Aniuta (Sofya Pavlova).
Komodo (1999) Komodo (1999)
Bij een experiment worden op een klein eilandje een aantal genetisch gemanipuleerde eieren van komodovaraans geplaatst. De dieren blijken echter goed in staat te overleven en vallen een gezin aan dat op het eiland woont, waarvan alleen de zoon Patrick overleeft. Om van het daarbij opgelopen trauma af te komen, keert hij jaren later terug naar zijn geboorteplaats, waar hij al spoedig zelf aangevallen wordt door komodovaraans.
Komodo vs. Cobra (2005) Komodo vs. Cobra (2005)
Wanneer in een topgeheim gebouw chaos uitbreekt, worden enkele commandos erop uitgestuurd om de situatie te onderzoeken. Ze belanden daar midden in het onderlinge gevecht van twee gigantische reptielen!
Komornik (2005) Komornik (2005)
Deurwaarder Lucek (Andrzej Chyra) vordert op onverbiddelijke wijze schulden in. Ten opzichte van zijn slachtoffers gedraagt hij zich oppermachtig en nonchalant, maar onder invloed van dramatische gebeurtenissen probeert hij het onrecht dat hij veroorzaakte goed te maken.
Komrades (2003) Komrades (2003)
Documentaire over de Russische soldaat van nu. Waar vroeger alles om discipline draaide, draait de dagelijkse gang van zaken tegenwoordig om ontgroenen, sex en drank...
Komser Sekspir (2001) Komser Sekspir (2001)
Commissaris Cemil (Kadir Inanir) is een harde politieagent. Op een dag word zijn dochter dodelijk ziek. Wat zijn dochter graag wilt is dat zij in Sneeuwitje en de 7 dwergen wilt spelen en dat de vader (Kadir Inanir) zijn hele leven een andere richting krijgt. Hij zet zijn baan op spel en richt een theatergroep in in een politiebureau om zo zijn dochter haar laatste wens uit te laten komen. Dus vraagt hij iedereen wie in het cel zit om mee te doen aan een theaterstuk. Met alle gevolgen van dien....
Komsomolsk (1932) Komsomolsk (1932)
Documentaire over de bouw van hoogovens door de communistische arbeidersjeugdorganisatie Komsomol, gemaakt in het kader van het eerste Vijfjarenplan van de Sovjet-Unie. Met opnamen in Magnitogorsk in de Oeral, waar binnen enkele jaren uit de steppegrond een industriestad van 200.000 bewoners werd gestampt, en het Koesbasbekken in Siberië. De film is een loflied op de prestaties van de vrijwilligers, de Komsomol, maar laat niet de schaduwzijde zien, de dwangarbeid van de duizenden gevangen Koelakken.
Komst van Joachim Stiller, De (1976) Komst van Joachim Stiller, De (1976)
De film verhaalt hoe Freek Groeneveld en Simone Marijnissen in de mysterieuze greep komen van Joachim Stiller, een vreemde man die steeds in een andere gedaante op verschillende manieren hun leven beïnvloedt.
Kon Raruek Chat (2005) Kon Raruek Chat (2005)
Tom is koerier. Als hij op een dag een pakje naar een klant wil brengen, raakt hij met zijn busje van de baan en belandt in het water. Hij krijgt zijn deur niet open en dreigt te verdrinken. Een tijdje later wordt hij wakker in het ziekenhuis en hoort dat hij werd gered door Pim, een jonge vrouw die hij nog nooit eerder heeft gezien. Nog veel vreemder wordt het als een monnik hem in een visioen vertelt dat de spectaculaire reddingsactie te maken had met datgene wat Tom en Pim in hun vorige leven hebben gedaan...
Kon-Tiki (1950) Kon-Tiki (1950)
Deze film registreert de unieke Kon-Tiki expeditie van Thor Heyerdahl in 1947. Met een vlot van balsa hout voer Thor, met vijf anderen, vanuit Peru voor 101 dagen. Het doel is om net als de Zuid Amerikanen honderden jaren eerder te reizen - alleen is er nu een radio mee in geval van nood.
Kona Coast (1968) Kona Coast (1968)
Sam Moran (Richard Boone) is kapitein van een huurboot op Honolulu, waarmee hij visexpeditie's houdt in dit tropische paradijs. Wanneer zijn dochter dood wordt gevonden op een feestje van een rijke playboy, gaat hij op onderzoek om de waarheid achter de moord te vinden. Ervan verzekerd dat de playboy schuldig is, roept hij de hulp in van zijn vriendin Kittibelle, die een afkickcentrum runt. Sam loopt een muur van stilte in, want de bewoners durven niet te praten, bang voor de rijke familie en wat zij hen aan kunnnen doen. Sam is vastbesloten om de waarheid boven water te halen, koste wat kost.
Kondom des Grauens (1996) Kondom des Grauens (1996)
Detective Luigi Macaroni onderzoekt een serie aanvallen in het New Yorkse hotel "Quickie". In dat hotel is van alle slachtoffers de penis afgebeten. Tijdens zijn onderzoek wordt Macaroni zelf ook slachtoffer van deze geweldadige acties. De dader is een kwaadaardige condoom met vlijmscherpe tanden. Vanaf dat moment komen er in heel de stad boze condooms te voorschijn die niet het beste voor hebben met de mensen. Macaroni werpt zich op als eenzame held om het op te nemen tegen de condooms.
Konec Srpna v Hotelu Ozon (1967) Konec Srpna v Hotelu Ozon (1967)
De nucleaire oorlog heeft het merendeel van de mensheid vernietigd. Een groep wilde meisjes is op zoek naar mannen die hen kinderen kunnen schenken. The End of the August at Hotel Ozone biedt een blik in de toekomst van de mensheid en humaniteit en van wat ons te wachten staat na het einde van de wereld.
Koneko Monogatari (1986) Koneko Monogatari (1986)
Milo de Kat en Otis de Hond kennen elkaar al sinds hun jeugd en wonen samen op dezelfde boerderij. Helaas haalt het noodlot de twee uit elkaar, maar de vrienden zijn vastbesloten elkaar terug te vinden, ook al moeten ze daarvoor letterlijk de hoogste bergen beklimmen.
Konets Sankt-Peterburga (1927) Konets Sankt-Peterburga (1927)
geregisseerd door Mikhail Doller en Vsevolod Pudovkin
met Aleksandr Chistyakov, Vera Baranovskaya en Ivan Chuvelyov
Konferenz der Tiere (1969) Konferenz der Tiere (1969)
Het gaat niet goed met de mensheid. Reeds voor de 365ste keer wordt er een Vredesconferentie georganiseerd, maar de mensen falen telkens weer. En aan de kinderen wordt niet gedacht. Voor de dieren is nu de maat vol. Zij willen voor eens en altijd een einde maken aan het zinloze geweld van de mensen. Naar een boek van Erich Kästner.
Konferenz, Die (2004) Konferenz, Die (2004)
Negen leraren komen op een namiddag in de vergaderzaal van hun school samen. Aanleiding is de beschuldiging dat de meerderjarige student Viktor een zeventienjarige medestudente heeft verkracht. Het lerarencorps moet beslissen wat ze met Viktor gaan doen en worden ondertussen met elkaar geconfronteerd.
Kong Liang Chang (1987) Kong Liang Chang (1987)
Bosarbeider Boonsong en zijn olifanten worden werkloos door de mechanisering in de bosbouw, waardoor hij zich gedwongen voelt om in de illegale houthandel te gaan. Als Boonsongs huis in vlammen opgaat en zijn vader om het leven komt, redt een trouwe olifant zijn leven.
Kong Que (2005) Kong Que (2005)
Een film over een gemiddeld Chinees arbeidersgezin met drie oudere kinderen in een kleine stad tussen 1977 en 1984. De kinderen hebben allemaal zo hun problemen. De oudste zoon is door een kinderziekte licht gehandicapt geraakt en wordt erg verwend door zijn ouders. De dochter trouwt een man van wie ze niet houdt en droomt ondertussen van een ander leven. De jongste zoon besluit in een andere stad te gaan wonen om wat afstand te nemen van het gezin.
Kong Shan Ling Yu (1979) Kong Shan Ling Yu (1979)
In een boeddhistisch klooster, waar een nieuwe abt moet worden aangesteld, zou het bezit van een gewijde rol van de Mahayana Sutra weleens van doorslaggevende betekenis kunnen zijn. Er ontspint zich derhalve een strijd om de rol tussen ambitieuze monniken, rijke wereldlijken en een op macht beluste generaal.
Kong Woo Giu Gap (2000) Kong Woo Giu Gap (2000)
Jim Yam is een belangrijke figuur in de onderwereld van Hong Kong, maar zijn dagen lijken geteld nadat hij ternauwernood ontkomt aan een aanslag. Hij komt tot de ontdekking liever de jager te zijn dan de gejaagde en begint zijn vijanden één voor één uit te schakelen. Alleen blijkt dit toch lastiger te zijn dan op voorhand gedacht.
Konga (1961) Konga (1961)
Dr. Charles Decker komt, terwijl iedereen dacht dat hij dood was, na een jaar weer terug uit Afrika. Tijdens dat jaar, heeft hij een methode ontwikkelt om planten en dieren tot enorme proporties te laten groeien. Hij neemt een baby-chimpansee mee om zijn theorie te testen. Hij gebruikt deze chimpansee, Konga, om zijn vijanden te vermoorden. Wanneer Konga echter uitgroeit tot een enorm beest zaait hij paniek in London.
Kongekabale (2004) Kongekabale (2004)
De leider van de Democratische Partij overlijdt door een auto-ongeluk, een week voor de verkiezingen. Onmiddellijk breekt er een interne machtsstrijd uit binnen de partij. De partij is de grootste van het land, dus de lijsttrekker zal waarschijnlijk Minister-President worden. Een jonge journalist krijgt een primeur, maar ontdekt al snel dat hij gebruikt wordt als pion in een lastercampagne tegen één van de kandidaten. Wanneer hij zich hiertegen uitspreekt wordt hij ontslagen. Hij besluit om dan zelf maar de waarheid aan het daglicht te stellen...
Kongo (1932) Kongo (1932)
Vanuit zijn rolstoel regeert een gehandicapte, witte man een gebied in Afrika als een levende god. Hij, “Deadlegs”, regeert over de inboorlingen door middel van achterdocht en magie en hij regeert over een klein aantal witte mensen door middel van sadisme, waarmee hij hen feitelijk gevangenen houdt. Hij kijkt voortdurend uit naar de dag dat hij zich gruwelijk kan wreken op de man die zijn vrouw heeft gestolen en zijn ruggengraat heeft beschadigd.
Kongo (1997) Kongo (1997)
Dit verhaal vertelt het einde van het koloniale tijdperk in Belgisch Kongo. Aan de hand van het verhaal van een aantal jonge mensen die kort na de Tweede Wereldoorlog met veel ambities en idealen naar de kolonie trekken, maar vijftien jaar later helemaal gedesillusioneerd en berooid naar België moeten terugkeren.
Kongreß der Pinguine, Der (1993) Kongreß der Pinguine, Der (1993)
In deze documentaire over de relatie tussen de mensheid en de natuur bezoekt een fictief persoon Antarctica en registeert de invloed van de mens op zijn omgeving. In South Georgia zien wij onder andere de verlaten walvisraffinaderijen in contrast met het wonderschone omliggende landschap.
Kongreß Tanzt, Der (1931) Kongreß Tanzt, Der (1931)
Een ambitieuze handschoenenverkoopster ziet zowel financiële als romantische kansen op een congres ter ere van de tsaar, en slaagt er consequent in om een ravage te creëren bij haar pogingen in contact te komen met de aanwezige adel.
Koning van de Wereld (2006) Koning van de Wereld (2006)
Sylvain Vandewalle is een jongeman die met zijn hoofd in de wolken leeft. Tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt zijn grote bokstalent ontdekt. Hij ontwikkelt zich razendsnel tot een kampioen van internationaal niveau: Brussel, Bilbao, Parijs, Havana. Tot hij op een dag zijn sterkste tegenstander tegenkomt: zichzelf. Zal hij de arrogantie van de roem, de one-night stands en het vlugge geld kunnen weerstaan? Hoe sterk zijn de schouders van Sylvain om die eeuwige roem te kunnen dragen?
Koninkrijk voor een Huis, Een (1949) Koninkrijk voor een Huis, Een (1949)
Een stel uit de Jordaan moet wegens de woningnood inwonen bij een deftig echtpaar in de Amsterdamse Apollolaan. De dochter van de een en de zoon van de ander raken verliefd ondanks het standsverschil.
Konketsuji Rika (1972) Konketsuji Rika (1972)
Rica werd geboren onder zeer slechte omstandigheden. Haar moeder werd verkracht door Amerikaanse G.I.'s en Rica was het resultaat. Rica zelf werd op jeugdige leeftijd aangerand door één van haar moeder minnaars. Dit liet sporen na voor de rest van haar leven. Ze werd als het ware opgevoed met het mes in haar hand en met een haat tegen alle mannen. Spoedig komt ze terecht in de wereld van de misdaad. Ze belandt in de gevangenis en wordt nadien afgetuigd door een stel misdadigers. Maar hoe erger ze wordt behandeld, des te wreder is haar wraak.
Konkurs (1963) Konkurs (1963)
Deze debuutfilm van Miloš Forman bevat twee aktes. De eerste handelt over twee blaas-ensembles, waarvan vooral de jongere spelers het belang van muziek als kunst moeten leren erkennen en waarderen. De tweede akte handelt over een talentenjacht voor meisjes. De deelnemers moeten een liedje zingen (veelal Tsjechoslowaakse rock'n'roll en twist) voor een jury die bepaalt of het slechts een liedje zingen was of puur talent.
Kono Mune Ippai no Ai Wo (2005) Kono Mune Ippai no Ai Wo (2005)
Suzuya Hiroshi komt op zakenreis voor het eerst sinds lange tijd terug in de stad waar hij is opgegroeid. Hij constateert dat er niets veranderd is sinds zijn jeugd. Hij ziet een jongetje lopen die sprekend op hem lijkt toen hij nog klein was. Een krant geeft uitsluitsel: hij is 20 jaar in de tijd gereisd. Als hij zich herinnert dat er een brand op het punt staat uit te breken, redt hij zijn familie die hem, als dank, in huis neemt en werk verschaft. Hij gaat op zoek naar zijn eerste liefde, een jonge violiste, en hoopt haar te kunnen redden van de vreselijke ziekte waaraan ze gestorven is.
Konsequenz, Die (1977) Konsequenz, Die (1977)
Een homoseksuele jongen, die vanwege zijn geaardheid door zijn ouders als grof vuil behandeld wordt, moet uiteindelijk in een inrichting worden opgenomen.
Konto, Das (2004) Konto, Das (2004)
Topman Mühlhausen van een levensmiddelenconcern is bezig met de overname van zijn machtigste concurrent. Als de belangrijkste chemicus van dat bedrijf wordt vermoord, is Mühlhausen de hoofdverdachte. Mede omdat zijn vrouw een affaire met het slachtoffer had.
Kontorstid (2003) Kontorstid (2003)
Lotta en Pernilla zijn de beste vriendinnen van de wereld en doen alles samen. Zij hebben zelfs dezelfde baan, op dezelfde werkplek. De baas van Lotta krijgt een hartaanval als zij voor een bespreking op kantoor is. Twee ervaren leidinggevende consultants (Bill en Erik) komen op dat moment binnen en plannen veranderingen die het bedrijf zou moeten leiden naar het nieuwe jaar en een meer effectieve benadering.
Kontroll (2003) Kontroll (2003)
Het verhaal over de ietwat vreemde trein-controleur Bulcsú en zijn team van vijf collega's. Hun dagelijkse leven bestaat uit het overstappen van trein naar trein en het controleren van kaartjes. Ze raken betrokken bij een serie-moordenaar, die zijn slachtoffers voor de voorbijrazende treinen duwt.
Konyec (2007) Konyec (2007)
De 81-jarige Emil en de 69-jarige Hédi zijn al vele jaren getrouwd. Emils decennialange dienst onder de communisten heeft hen echter niet veel gebracht: Hij raakt bedolven onder de schuldeisers en Hédi moet zelfs haar enige bezit, haar oorsieraden, opgeven. Dat is de druppel voor Emil die samen met zijn vrouw het plaatselijke postkantoor berooft, op een manier zoals alleen onschuldige bejaarden dat kunnen. Het zet een hele reeks van dwaze gebeurtenissen in gang.
Kook's Tour (1970) Kook's Tour (1970)
De drie Stooges willen het wat rustiger aan te doen en besluiten om een rondreis te maken door Amerika. Op hun reis door de nationale parken beleven zij allerlei avonturen. Ondertussen kan Larry het maar slecht verkroppen, dat iedereen vissen weet te vangen, terwijl zijn moeite niet wordt beloond. Met lede ogen moet hij aanzien dat Moe en Joe hem daarin telkens de baas zijn.
Koorogi (2006) Koorogi (2006)
De schoonheid van het Noord-Japanse platteland staat in schril contrast met de wansmakelijke knoeiboel die een oude blinde man van zijn maaltijden maakt. Hij wordt verzorgd door een dame die zich volledig in zijn dienst stelt. Ze blijft hem verzorgen ook wanneer een jong koppel haar tot een ander inzicht probeert te brengen.
Koper (2006) Koper (2006)
Yahya (Anjasmara), een simpele en laagopgeleide werknemer, vindt een koffer op een lege straat. De koffer wordt ervan verdacht geroofd geld van een bank te bevatten. Deze koffer zorgt ervoor dat iedereen de eerst onzichtbare Yahya ineens als vriend wil maken, in de hoop zo een deel van het geld te ontvangen. Yayha besluit aanvankelijk de koffer de houden, maar een reeks van gebeurtenissen in zijn leven doen hem hier snel aan twijfelen.
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 -11- 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27
  © 2007-2011 AllMy.nl
Welkom gast!
Inloggen | Aanmelden
[x]
Inloggen


Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Aanmelden
[x]
Uitloggen


Je bent al uitgelogd!