Zoek op tag | Films | Mijn Films | Verlanglijst | Films gezien | Uitgeleende films | Favorieten
   0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
  1 2 3 4 5 6 7 8 -9- 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21
Zoeken:
Jeune Fille et les Loups, La (2008) Jeune Fille et les Loups, La (2008)
Het ziet ernaar uit dat de twintigjarige Angèle de eerste vrouwelijke veearts wordt na de oorlog. Ze is het object van rivaliteit tussen haar aanstaande, een scrupuleuze industrieel en een eenvoudige man die in de bergen woont in de nabijheid van wolven. Angèle maakt van de gelegenheid gebruik om haar ware doel te bereiken: de wolven redden.
Jeune Fille Libre le Soir (1975) Jeune Fille Libre le Soir (1975)
Een naïef jong meisje wordt met geweld ontvoerd, terwijl ze aan het babysitten is op de zoon van een rijke filmproducer. Het blijkt dat de dader een ex-stuntman was wiens carrière in het slop is geraakt...
Jeune Folle, La (1952) Jeune Folle, La (1952)
Ierland in 1922. Er is een nationalistische opstand tegen Engeland aan de gang. In een klooster gelegen in de omgeving van Dublin, denkt Catherine, een weesmeisje dat er in dienst is om de huishoudelijke taken te verrichten, aan haar broer Kevin, een republikein die door de regering wordt nagejaagd. Op een nacht hoort ze in haar droom haar broer om hulp roepen. De volgende dag vlucht ze weg uit de hoofdstad en gaat hem zoeken. Maar in werkelijkheid is de jongeman bij de dageraad als een verrader gefusilleerd.
Jeune Werther, Le (1993) Jeune Werther, Le (1993)
De tiener Ismael krijgt van het schoolhoofd te horen dat zijn vriend Guillaume zelfmoord gepleegd heeft. Guillaume was vorig jaar blijven zitten en zijn klasgenoten trekken het zich zeer aan. Ze vragen zich af waarom hij dit deed. De klas gaat op zoek naar de oorzaak van zijn daad; ze voelen zich schuldig en wenen op het graf. Ze straffen de leraar die hem eens had geschorst door hem traangas in de ogen te spuiten. Uiteindelijk vinden ze in een kerk het meisje Miren, op wie Guillaume verliefd was.
Jeunes Filles en Détresse (1939) Jeunes Filles en Détresse (1939)
De ouders van de 16-jarige Jacqueline zijn vooral bezig met carrière te maken. Wanneer zij er zich van bewust worden dat zij geen tijd genoeg hebben voor hun dochter, sturen zij haar naar een kostschool voor meisjes. Daar ontmoet Jacqueline haar nieuwe vriendinnen, bijna allemaal kinderen van gescheiden ouders. Ze besluiten zelf een bond op te richten tegen echtscheidingen en noemen deze Licodipa.
Jeunes Loups, Les (1968) Jeunes Loups, Les (1968)
De jonge Chris slaapt met zowel oudere vrouwen als mannen om vooruit te komen in het leven. Hij jaagt opportunistisch op weerloze slachtoffers om er beter van te worden. Op een dag ontmoet hij een hippie meisje die zijn manier van leven (luxe appartement, mooie auto etc) verwerpt. Desondanks beginnen ze een relatie, maar het is al snel duidelijk dat Chris geenszins van plan is om zijn manier van leven op te geven.
Jeunes Mariés (1953) Jeunes Mariés (1953)
Jacques en Gisella kennen een bewogen begin van hun huwelijksreis, wanneer Jacques ruzie krijgt met een Amerikaanse militair buiten hun hotel. Het incident blijkt controversieel voor de twee politieke partijen in de gemeenschap, maar uiteindelijk komen de ware feiten aan het licht en iedereen kalmeert, zodat Jacques en Gisella hun wittebroodsweken in rust en vrede kunnen voortzetten.
Jeunesse Dorée (2001) Jeunesse Dorée (2001)
Gwénaëlle en Angéla, 17 en 18 jaar oud, twee vriendinnen uit een buitenwijk van Parijs, hebben met hun project een wedstrijd gewonnen in het jeugdcentrum. Ze mogen twee weken lang door Frankrijk trekken voor een fotoreportage over huizen en hun bewoners.
Jeux d'Enfants (2003) Jeux d'Enfants (2003)
Julien en Sophie beginnen het spel van hun leven met een eenvoudige weddenschap. Een weddenschap om te vergeten dat mama zwaar ziek is en dat de hele klas je uitscheldt voor smerige Pool. De regels zijn simpel: degene die het snoepjesblik in handen heeft mag de ander de meest uiteenlopende opdrachten geven. Durf jij brutale antwoorden te geven in de klas, of te plassen op het tapijt van het hoofd van de school? De uitdagingen worden naarmate ze ouder worden steeds meedogenlozer. Wat onschuldig begon tussen twee kinderen, leidt tot de grootste uitdaging: elkaar toegeven dat ze niet zonder elkaar kunnen leven.
Jeux Dangereux, Les (1958) Jeux Dangereux, Les (1958)
Alain Leroy-Comez, de enige en goed verzorgde zoon van twee rijke burgers, volgt muzieklessen in Ménilmontant. Hij maakt er kennis met Fleur, een arme adolescente, die de materiële en morele steun is van haar zieke moeder. Zij heeft een broer Julien, een jongen die samen met zijn kameraden gewapende overvallen pleegt in de omgeving en vervolgens de gestolen goederen aan een garagehouder verkoopt. Op een dag wordt hij echter gearresteerd. Fleur wil ten koste van alles aan geld geraken om een advocaat te betalen en vraagt Alain om zich te laten ontvoeren door de bende van haar broer om zo losgeld vrij te krijgen van zijn ouders.
Jeux de Femmes (1946) Jeux de Femmes (1946)
Stanislas heeft een mooie minnares maar zijn rijke oom wil niet dat hij nog langer 'in zonde leeft'. Hij dreigt hem zelfs te onterven. Het huwelijksagentschap 'Tot Uw Dienst' heeft de reputatie aan alle behoeften van zijn klanten te voldoen. Ten einde raad vraagt Stanislas daar hulp om hem uit de nood te helpen.
Jeux Interdits (1952) Jeux Interdits (1952)
Als de Nazi's in 1940 Parijs binnenvallen, verliest een klein meisje haar beide ouders. Een familie van lijfeigenen vangt haar op, en ze raakt snel bevriend met de zoon. Beiden proberen ze de sterfgevallen om hen heen te verwerken, wat ze doen door middel van het aanleggen van een begraafplaats voor dieren.
Jeux Sont Faits, Les (1947) Jeux Sont Faits, Les (1947)
Eva en Pierre zijn op hetzelfde uur gestorven, in de hoofdstad van een land dat aan het regime van de dictator Aguerra is onderworpen. Eva was gehuwd met de rijke André Charlier, de secretaris-generaal van de Militie, maar werd door haar echtgenoot vergiftigd omdat deze laatste haar jongere zuster begeerde. Pierre, een eenvoudige arbeider, had wel de leiding over de Bond voor de Vrijheid die een opstand voorbereidde. Hij werd door een jonge spion neergeslagen en stierf. Eva en Pierre ontmoeten elkaar in het hiernamaals, waarbij ze toch kunnen zien wat er in de wereld van de levenden gebeurt. En zo ontdekt Pierre dat Aguerra, de dictator, met een meedogenloze repressie bezig is terwijl Eva zich bewust wordt van de twee gezichten van haar echtgenoot. Als man en vrouw die voor elkaar bestemd zijn, maar elkaar tijdens hun leven nooit hebben ontmoet, krijgen zij nu een tweede kans...
Jewboy (2005) Jewboy (2005)
Yuri Kovner, de 23-jarige zoon van een rabbi, reist terug naar de Chassidische gemeenschap van de Joodse wijk in Sydney, wanneer zijn vader is overleden. Buiten zijn rouwgevoelens worstelt Yuri tevens met zijn geloof, familie en de gemeenschap en hij komt langzaam tot de ontdekking wie hij is en wat hij allemaal voelt.
Jewel (2001) Jewel (2001)
Mississippi, jaren '40. Jewel Hillard is een gelukkig getrouwde huisvrouw met vier kinderen en een vijfde op komst. Na een moeilijke bevalling blijkt de pasgeboren Brenda het syndroom van Down te hebben. Jewel weigert haar echter in een instelling te plaatsen, waardoor de spanningen in het gezin toenemen.
Jewel of the Nile, The (1985) Jewel of the Nile, The (1985)
Jack en Joan hebben een mooie boot en een rustig leventje, maar raken uitgekeken op elkaar en op deze manier van leven. Joan accepteert een uitnodiging om naar een land in het Midden Oosten te gaan als gast van de sjeik. Daar aangekomen wordt ze ontvoerd en wordt gedwongen om een juweel te vinden. Jack besluit haar te redden met zijn nieuwe partner Ralph.
Jewel Robbery (1932) Jewel Robbery (1932)
De mooie barones Teri krijgt van haar man een ring met briljanten. Bij de juwelier raken zij betrokken bij een overval. Teri is bijzonder onder de indruk van de elegante en welbespraakte bendeleider. Bij een nachtelijk bezoek brengt hij haar zelfs haar kostbare ring met briljanten terug en heeft hij zelfs nog meer opwindende verrassingen in petto...
Jezebel (1938) Jezebel (1938)
Het speelt zich af in periode voor de Amerikaanse Burgeroorlog. De onrustzaaiende, onconventionele Bette waagt het in een rode jurk op het bal te verschijnen. Gewoonlijk dragen ongehuwde vrouwen witte jurk op het bal. Maar zoveel assertiviteit wordt niet op prijs gesteld. De verloofde (Henry Fonda) keert zich ook tegen haar.
Jezebel's Kiss (1990) Jezebel's Kiss (1990)
Getraumatiseerd door de herinneringen aan de dood van haar opa, keert de mooie Jezebel terug naar het Californische dorp waar ze opgegroeid was. Binnen een paar dagen heeft ze vele mannen achter haar aan. Door deze verleidingen komt een donkere geheim van het dorp naar boven...
Jezus Is een Palestijn (1999) Jezus Is een Palestijn (1999)
Ramses (Hans Teeuwen) is een sullige twintiger die al acht jaar in een commune verblijft in Limburg. Van top tot teen doorboord met piercings en gekleed in een vormloos gewaad houdt hij zich daar bezig met de leer van Kahn-Goeroe. Vlak voor zijn nogal pijnlijke (genitale) initiatie verschijnt zijn zus Natasha (Van Kooten) ten tonele met het bericht dat hun vader (Mascini) op sterven ligt in Amsterdam. Samen gaan ze naar de hoofdstad waar Ramses kennismaakt met het vrouwelijk geslacht én met een Palestijnse profeet in de Bijlmer die het dak van zijn flat heeft ingericht als landingsplaats voor de Messias.
JFK (1991) JFK (1991)
1963: Jim Garrison neemt de taak op zich om de moord op president John F. Kennedy in Texas te onderzoeken. Garrison staat erg argwanend ten opzichte van het officiële verhaal dat door de FBI verteld wordt. Wat hij al weet, en wat hij vervolgens allemaal ontdekt, zorgt ervoor dat hij begint te vermoeden dat er meer aan de hand is dan wat er aan het publiek wordt verteld.
Jhankaar Beats (2003) Jhankaar Beats (2003)
Deep en Rishi werken overdag samen voor een reclamebureau en spelen 's avonds in een club aan het eind van de straat waar ze wonen. Hun grootste ambitie om de Jhankaar Beats te winnen, een muziekcompetitie die ze de laatste twee jaar hebben verloren. Deep is gelukkig getrouwd met Shanti, die zeven maanden zwanger is. Hun leven kan op het moment niet gelukkiger zijn. Er komt echter een kink in de kabel als Deep's schoonmoeder, die als haar dochter op het punt van bevallen staat tijdelijk in komt wonen om voor haar dochter te zorgen.
Jhoom Barabar Jhoom (2007) Jhoom Barabar Jhoom (2007)
Twee vreemdelingen Rikki Thukral (Abhishek Bachchan) en Alvira Khan (Preity Zinta) zitten in een druk café en wachten beiden op hun verloofde, die straks met de trein aan zullen komen. De twee kennen elkaar niet, maar raken uiteindelijk in gesprek. Ze praten onder andere over hun verloofdes, hoe ze elkaar ontmoet hebben , en naarmate het gesprek vordert beginnen ze elkaar steeds leuker te vinden. Wanneer de vonk echt is overgeslagen tussen de twee, komt de trein met hun verloofdes aan in het station.
Ji Dong Ji Xia (1989) Ji Dong Ji Xia (1989)
De film opent met een verraad tijdens de Ming Dynastie, waardoor de keizerlijke wacht Ah Ching tegenover de afvallige zwaardvechter Fung San komt te staan. Om redenen die te ingewikkeld zijn om uit te leggen bevriezen ze in elkaars armen in een gletsjer. De hedendaagse wetenschappers die hen daar aantreffen beschouwen hen als bewijs dat homoseksualiteit in het oude China al bestond. Maar wanneer de twee uiteindelijk in Hongkong ontdooid en gereanimeerd worden, blijken ze geen grote minnaars.
Ji Zhao (1979) Ji Zhao (1979)
Een jonge man zweert wraak te nemen op de moordenaars van zijn vader. Maar hij begrijpt dat hij dit niet zomaar voor elkaar kan krijgen, daarom gaat hij in training bij de oude trainer van zijn vader. Van deze man leert hij de 'schaduwklauw'-techniek, een dodelijke combinatie van de 'adelaarsklauw' en de 'shaduwstoot'.
Jia You Xi Shi (1992) Jia You Xi Shi (1992)
Shang Moon, de oudste van de drie Shang-broers is een rondreizende zakenman die zijn vrouw als vuil behandelt. Shang Foon is een echte playboy die zoveel mogelijk vrouwen probeert te versieren en zijn jongere broer Shang So is dansleraar. Het leven van de drie broers wordt flink op zijn kop gezet als ze allemaal kennismaken met drie knappe vrouwen die hen een nieuwe kijk op de wereld geven.
Jian hua Yan yu Jiang Nan (1977) Jian hua Yan yu Jiang Nan (1977)
De jonge martial arts meester Cao Lei (Jackie Chan) stuurt zijn zwangere vriendin weg van het familiekasteel. Hij doet dit zodat ze gered wordt van de gewelddadige bandieten die zijn familie gaan vermoorden.
Jiang Bei Hao Ren (2007) Jiang Bei Hao Ren (2007)
Een niet bepaald op haar mondje gevallen plattelandsvrouw brengt haar zieke zoon naar de stad voor de doktersbezoek. Op het moment dat ze hem wil betalen, komt ze erachter dat haar geld verdwenen is. Ze vermoedt dat ze het in de taxi is kwijtgeraakt en begint aan een lange zoektocht die haar in contact zal brengen met veel goede bewoners van het stad. Maar of dat een garantie biedt voor een goede afloop?
Jiang Cheng Xia ri (2006) Jiang Cheng Xia ri (2006)
Leraar He Huang verlaat het platteland waar hij veertig jaar eerder naar verbannen werd en trekt naar de stad Wuhan. Zijn vrouw is thuisgebleven, doodziek, en het is haar laatste wens haar kinderen, die nu al jaren in Wuhan wonen, nog een laatste keer te zien. De zoon blijkt spoorloos de dochter is blij met haar vaders komst. Zij is ondertussen verloofd met de eigenaar van een karaokeclub waar zij als animeermeisje werkt. Bij de zoektocht naar zijn zoon krijgt de leraar hulp van een oude politieman die in de verloofde van He Huangs dochter een man herkent die hij tien jaar eerder arresteerde.
Jiang Hu Long Hu Men (1987) Jiang Hu Long Hu Men (1987)
Chang en Alan groeien samen op in de straten van het broeierige gokparadijs Macau, waar de georganiseerde misdaad de dienst uitmaakt. Als kinderen verdienen ze hun brood als zakkenrollers, maar uiteindelijk groeien de twee kruimeldieven uit tot machtige figuren in de lokale onderwereld. Alan staat aan het hoofd van een misdaadbende, en Chang is zijn trouwe rechterhand. Totdat hij verliefd wordt op het meisje van zijn dromen en Chang het criminele leven voorgoed vaarwel wil zeggen. Maar Alan, die verzeild is geraakt in een bloederige strijd met een concurrerende bende, kan zijn broer niet zomaar laten gaan...
Jiao Tou Fa Wei (1985) Jiao Tou Fa Wei (1985)
De beroemde wapeninstructeur Tung Tieh-Cheng wordt verzocht om de militairen van ambtenaar Ching te leren vechten en trainen. Omdat hij zich teveel met de zaken van een corrupte officier bemoeit, wordt zijn zoon ontvoerd en er volgt een bloedige wraaktocht.
Jibeuro (2002) Jibeuro (2002)
De film vertelt het verhaal van de relatie tussen een jongetje en zijn doofstomme grootmoeder. Wanneer de jongen, een product van de moderne cultuur, bij zijn grootmoeder moet wonen heeft hij twee keuzes: aan de nieuwe situatie wennen of om er alles aan te doen om er weg te komen.
Jidu Hanleng (1996) Jidu Hanleng (1996)
Qi is een performance-kunstenaar. Hij is jong, impulsief en zit vol idealen. Maar door de grauwheid van het bestaan verliest hij langzaam maar zeker zijn vitaliteit. Nervositeit en vermoeidheid leiden tot verwarring. Voor Qi wordt de dood aantrekkelijker dan al het andere in zijn leven. Maar hij heeft specifieke ideeën over wat de dood is en over hoe je moet sterven. Hij besluit te sterven en van zijn dood zijn laatste performance te maken. Op de langste dag van het jaar zal hij met zijn eigen lichaamswarmte een groot blok ijs laten smelten, om daarna door onderkoeling om te komen...
Jidu Zhongfan (1998) Jidu Zhongfan (1998)
Hung Chan is net vervroegd vrijgelaten uit de gevangenis en probeert een nieuw leven op te bouwen. Helaas weet hij niet dat zijn oude bendeleden verantwoordelijk is voor zijn vrijlating, en in ruil eisen ze dat hij een laatste opdracht voor hen vervult.
Jie Dao Sha Ren (1981) Jie Dao Sha Ren (1981)
Plattelandsjongen Wong Jing gaat zijn broer helpen in diens rijstbedrijf. Wanneer Wong ontdekt dat een concurrerend rijstbedrijf het volk bedriegt, huren deze een topvechter in om af te rekenen met de beide broers.
Jie Kou (2008) Jie Kou (2008)
Jie Kou verteld het verhaal van een aantal scholieren van een jaar of zestien, die gevolgd worden in al hun ambities en zorgen, pech en geluk, loyaliteiten en verraad. Dit alles rondom een middelbare school in een saai provinciestadje in Noord-China.
Jie Quan Ying Zhua Gong (1980) Jie Quan Ying Zhua Gong (1980)
Wederom krijgt de plaatselijke Chinese bevolking te kampen met Japanse bezetters. Men roept dan ook snel de hulp in van Bruce, zodat hij kan afrekenen met de terroriserende en afpersende Japanners.
Jie Tou Sha Shou (1996) Jie Tou Sha Shou (1996)
De eenvoudige boerenzoon Kam, een zeer bekwame Kung-Fu beoefenaar, gaat op zoek naar zijn vader die verdwenen is. Hij weet dat zijn vader contact heeft gehad met Iron Monkey, de legendarische held van de revolutie. Kam kan zijn vader niet vinden maar maakt wel kennis met kruimeldief Siu Chun en zijn vriendin Xie Min, die niets anders wil dan wraak op Snow Fox voor de dood van haar vader. Een grote zending wapens wordt de inzet om het conflict tussen Kam, zijn vader, Xie Min, Siu Chin en de beruchte Snow Fox voor eens en voor altijd te beëindigen.
Jie Zi Zhan Shi (1991) Jie Zi Zhan Shi (1991)
Yu Shu, die comics tekent over fictieve martial-arts kunstenaars, redt een jong meisje van de prostitutie. Een lokale politiechef is hier echter niet blij mee omdat dit een extra inkomstenbron van hem was. Yu Shu roept nu met de hulp van zijn comics en een echte kung-fu meester nieuwe krachten aan.
Jigoku (1960) Jigoku (1960)
De student Shimizu heeft niet zo'n beste tijd. Als hij bij zijn eigenaardige vriend Tamura in de auto zit rijden ze een yakuza-lid aan. Daarna komt Shimizu's verloofde om wanneer haar taxi verongelukt. En als hij thuis arriveert ontdekt hij dat zijn moeder stervende is en zijn vader een buiten-echtelijke relatie heeft. Tamura heeft Shiro gevolgd en zet een reeks gebeurtenissen in gang waardoor iedereen in het huis in de hel belandt...
Jigoku (1999) Jigoku (1999)
Rika, een mooi en populair meisje schrijft zich op een dag in bij een Yoga club. Al snel blijkt echter dat ze verzeild is geraakt in een occulte gemeenschap, die zo hun leden werft. Ze kan en durft echter niet te ontsnappen, en haar enige optie blijkt een bezoek aan de hel te zijn.
Jigoku Kôshien (2003) Jigoku Kôshien (2003)
Yakyu Jubei, een nieuwe student aan een school, wordt door het schoolhoofd overgehaald om mee te spelen in het honkbalteam van de school. Het schoolhoofd is zich zeer bewust van Jubei's discutabele reputatie. Jubei werd al meerdere keren van scholen gestuurd vanwege gewelddadig gedrag. De school heeft hem echter hard nodig in de eerste wedstrijd van het seizoen, tegen het gevreesde schoolteam uit Gedo. Dit team staat bekend om zijn dodelijke strategie, waarbij geen enkele tegenstander ooit levend het veld heeft weten te verlaten. Echter op de wedstrijddag bevind Jubei zich in een cel. Zonder de garantie dat de belangrijkste speler van het team op tijd komt, moet de school het opnemen tegen zijn dodelijke tegenstander.
Jigoku Kozô (2004) Jigoku Kozô (2004)
In deze verfilming van een manga van Hideshi Hino ontmoet Setsu, die pas haar zoontje verloren heeft in een tragisch verkeersongeluk, een mysterieuze oude vrouw die haar aanbiedt haar verloren kind weer tot leven te wekken. Setsu gaat op het aanbod in maar stelt tot haar afgrijzen vast dat haar zoontje een wangedrocht geworden is. Ze zet alles op alles om haar zoontje nieuwe, verse organen te bezorgen in de hoop dat hij weer de oude wordt, maar het jongetje wordt steeds monsterlijker en gaat zelf op pad op zoek naar menselijk vlees.
Jigoku no Banken: Akai Megane (1987) Jigoku no Banken: Akai Megane (1987)
Op het einde van de twintigste eeuw wordt binnen de Metropoliton Police een eliteëenheid opgericht, die de groeiende misdaad in de stad moet tegengaan. In het begin loopt alles vlot, maar de eenheid krijgt teveel macht, en stemmen gaan op om de groep te ontbinden. Niet iedereen is het daar echter mee eens.
Jigoku no Banken: Kerubersu (1991) Jigoku no Banken: Kerubersu (1991)
Op het einde van de 20e eeuw beslist the Metropolitan Police een elite anti-misdaad unit op te richten, als antwoord op de groeiende misdaadgolf die door de stad trekt. De invloed van deze unit groeide, maar daarbij ook de sociale kritiek op dit regime. Uiteindelijk wordt de unit ontbonden, maar één lid weet te ontsnappen. Stray Dogs volgt de avonturen van een man op zoek naar z'n mentor, niet toevallig de Kerberos (zo werden de leden van de unit genoemd) die jaren geleden als enige wist te ontvluchten.
Jigoku no Keibiin (1992) Jigoku no Keibiin (1992)
Akiko Narushima is een intelligente, jonge vrouw die ingehuurd wordt door een bedrijf dat in kunst handelt. Al op de eerste dag wordt ze opgeschrikt door het nieuws dat er een beruchte Sumoworstelaar is ontsnapt die enkele moorden op zijn naam heeft staan. Ze weet dan nog niet dat hij door het bedrijf als nieuwe bewaker is aangesteld.
Jigokuhen (1969) Jigokuhen (1969)
De egocentrische kunstschilder Yoshihide raakt bezeten van de artistieke waarheid van wat hij maakt. Hij claimt dat het onmogelijk is om enige valsheid te verbeelden. Hij krijgt een opdracht van Hosokawa, een gevaarlijk en gestoord tiran, om een schilderij te maken van de hemel dat de muren van zijn tempel moet sieren. Oshihide zegt dat zijn ervaringen als onderdaan van Hosokawa het hem alleen mogelijk maken om een schilderij van de hel te maken.
Jigokumon (1953) Jigokumon (1953)
Tijdens de feodale 12de eeuw in Japan, zal de samurai Moritoh beloond worden voor de moed om zijn heerser te beschermen. Hij kiest voor de mooie, aristocratische Kesa, die helaas al getrouwd is met een andere samurai. Moritoh tracht op allerlei manieren haar man te laten verlaten, maar net als bij hemzelf, is haar trouw onvoorwaardelijk.
Jigsaw (1949) Jigsaw (1949)
Als de eigenaar van een drukkerij dood wordt aangetroffen neemt de onderzoeksrechter aan dat het zelfmoord was. Maar zijn assistent, Howard Malloy, vermoedt dat er een connectie is met een extreem politieke groepering die zichzelf 'Crusaders' noemen. Als een journalist die in zijn artikels de crusaders aanviel ook gedood wordt is Malloy overtuigd. Met de hulp van de weduwe van een belangrijke rechter start hij een onderzoek.
Jigsaw (2002) Jigsaw (2002)
Een klas van de modeacademie krijgt een bizar project aangewezen, wat gericht is op het maken van een model. Ieder student maakt een deel van het model klaar. Het eindresultaat wordt Jigsaw genoemd. Op een avond onder invloed van veel drank, verbranden de studenten het levenloze lichaam van Jigsaw. Dit lijd tot een gruwelijke dood voor iedere student, in de vorm van hun eigen persoonlijke angst. Jigsaw....zet hem in elkaar en hij zal je verscheuren!
Jigsaw Man, The (1983) Jigsaw Man, The (1983)
Philip Kimberly, de voormalige directeur van de Britse geheime dienst, is overgelopen naar Rusland. Nadat hij plastische chirurgie ondergaat wordt hij door de KGB naar Groot-Brittannië gestuurd om belangrijke documenten te bemachtigen. Met de documenten in handen speelt hij MI6 en de KGB tegen elkaar uit.
Jigsaw Murders, The (1988) Jigsaw Murders, The (1988)
Detective DaVonzo en zijn jonge partner Elliott proberen een moord op te lossen door middel van een puzzel, maar lukt het ze om alle stukjes op tijd te vinden om zo DaVonzo's dochter te redden?
Jigureul Jikyeora! (2003) Jigureul Jikyeora! (2003)
Een psychisch instabiele jonge man, die aan de medicijnen is, gelooft dat aliens een aanval op planeet aarde beramen. Na zelf een onderzoek te hebben gedaan, door naar B-films te kijken en niet alledaagse boeken te lezen, is hij ervan overtuigd dat de leider van de aliens zich al op aarde bevindt, vermomd als succesvol zakenman bij een grote onderneming.
Jihad for Love, A (2007) Jihad for Love, A (2007)
Documentaire over diepgelovige moslims en moslima’s uit verschillende delen van de wereld die worstelen met de combinatie van hun geloof en hun seksuele identiteit. Zes jaar lang trok regisseur Sharma, zelf homoseksueel en moslim, over de wereld om verhalen van andere homoseksuele moslims en moslima’s op te tekenen. Het relaas van de openlijk homoseksuele imam Hendricks uit Zuid-Afrika bijvoorbeeld, en de ervaringen van Mazen die twee jaar vastzat in Egypte. Mazen's vergrijp: zijn geaardheid. De titel refereert niet aan een gewapende heilige oorlog, maar aan een interne religieuze strijd en het streven om het pad van God te volgen. Sharma filmt deze strijd over geloof en geaardheid in twaalf landen, waaronder Saoedi-Arabië, Iran, Bangladesh, India, Pakistan en Turkije. Hij filmt meestal in het geheim omdat het vaak geen optie is om de overheid om toestemming te vragen.
Jill Rips (2000) Jill Rips (2000)
Matt Sorensen is oud-bokser en voormalig politieagent. Nu verdient hij de kost door openstaande schulden te innen. Maar dan wordt zijn broer op wrede wijze vermoord. De politie gelooft dan een prostituee zijn broer gedood heeft, maar hij gelooft daar niets van. Hij gaat zelf op onderzoek uit.
Jiltuneun Naui Him (2002) Jiltuneun Naui Him (2002)
Nadat zijn vriendin het heeft uitgemaakt, solliciteert de 27-jarige, verlegen Won-Sang op een nederige functie bij een tijdschrift, in het volle bewustzijn dat de hoofdredacteur, een charmante man-van-de-wereld, degene is die zijn vriendin heeft ingepikt - en ook al snel weer heeft afgedankt. Het lijkt erop dat Won-Sang uit is op wraak. Maar vreemd genoeg lijkt hij het goed met zijn baas te kunnen vinden, zelfs wanneer die ook nog nietsvermoedend Won-Sangs nieuwe liefde, een stoere fotografe annex dierenarts, voor zich opeist.
Jim Brown: All American (2002) Jim Brown: All American (2002)
Een ode van Spike Lee aan één van de belangrijkste en beste zwarte American Footballers. De film toont wat Jim Brown moest doen om zover te komen.
Jim il Primo (1964) Jim il Primo (1964)
De trefzekere pistoolheld Jim redt een dorpje uit de greep van een bende bandieten en weet ook een overval op de postkoets te verijdelen. Maar wie is deze gemaskerde man, die in zijn eentje tegen het kwaad vecht?
Jim Shvante (Marili Svanets) (1930) Jim Shvante (Marili Svanets) (1930)
Deze documentaire toont het strenge klimaat in het noorden van Svanetië, een noordwestelijke provincie van Georgië. Door de hoge bergen en de extreme sneeuwval is dit gebied ieder jaar zes maandenlang van de buitenwereld afgesloten. Zout valt onder de eerste levensbehoeftes en juist dat is in Svanetië zo bijzonder schaars.
Jiminy Glick in Lalawood (2004) Jiminy Glick in Lalawood (2004)
Televisiepresentator Jiminy Glick (Martin Short) brengt zijn familie naar het filmfestival in Toronto, waar hij beroemde sterren interviewt. Glick raakt in de problemen als hij door de gemene regisseur David Lynch (eveneens gespeeld door Short) in een moordcomplot betrokken raakt.
Jimmy and Judy (2006) Jimmy and Judy (2006)
Jimmy Wright en Judy zijn twee jongeren uit de achterbuurten van de stad. Ze voelen zich misbegrepen en al snel belanden ze aan de verkeerde kant van de wet. Met de politie op de hielen leggen ze al hun daden vast op camera.
Jimmy Carter Man from Plains (2007) Jimmy Carter Man from Plains (2007)
Man From Plains volgt de rode draad van "Palestine: Peace not Apartheid" het meest recente boek van oud-president Jimmy Carter. Jonathan Demme laat met deze documentaire meer zien van zowel de privé-kant als de publieke kant van Carter in zijn publiciteits-toer die hem dwars door het land leidt. Hij schetst daarmee het beeld van een man die, ondanks veel kritiek van de pers, blijft geloven in zijn ideaal.
Jimmy Hollywood (1994) Jimmy Hollywood (1994)
Deze film draait om Jimmy Alto alias Jimmy Hollywood (Joe Pesci). Jimmy praat veel, maar zegt weinig. Jimmy probeert een baantje te vinden als acteur in Hollywood. Niets helpt, zelfs het billboard dat hij met het geld van zijn vriendin (Victoria Abril) heeft laten plaatsen niet. Totdat Jimmy zelfs filmpjes gaat maken. Met zijn suffige maatje (Christian Slater) maakt Jimmy nachtelijke video-opnames van criminelen, geeft die aan tv-stations en suggereert dat er een soort burgerwachtguerilla actief is. De media springen er op, het publiek is enthousiast. Het geintje loopt uit de hand: Jimmy verliest zich in zijn eerste echte rol. De anonieme leider van Save Our Streets wordt door een enorme politiemacht ontmaskerd.
Jimmy Neutron: Attack of the Twonkies (2005) Jimmy Neutron: Attack of the Twonkies (2005)
Als het superslimme wonderkind Jimmy Neutron met zijn raket naar een verre planeet reist, neemt hij per ongeluk een vreemd wezentje mee terug naar de Aarde. Zijn vriend Carl neemt dit wezentje, wat hij een Twonkie noemt, van Jimmy over om als huisdier te houden. Als dan blijkt dat deze Twonkie zich kan vermenigvuldigen, duurt het niet lang voor iedereen zo'n schattig wezentje heeft. Maar alles gaat grandioos mis als blijkt dat dit schattige wezentje muziek hoort, hij transformeert in een gruwelijk en gewelddadig monstertje.
Jimmy Neutron: Boy Genius (2001) Jimmy Neutron: Boy Genius (2001)
Jimmy Neutron is een wonderkind dat qua ontwikkeling ver vooruit ligt op zijn leeftijdsgenoten. Maar als het op "cool" zijn aankomt, moet hij het toch tegen ze afleggen. Wanneer ouders over de gehele wereld door aliens worden gekidnapped is het aan hem om de kinderen van de wereld te leiden in een reddingsmissie voor hun ouders.
Jimmy Rosenberg - De Vader, de Zoon & het Talent (2006) Jimmy Rosenberg - De Vader, de Zoon & het Talent (2006)
De zigeunerjongen Jimmy Rosenberg zit nog op de basisschool als hij furore maakt als de gedoodverfde opvolger van gitaarlegende Django Reinhardt. Zijn virtuositeit is ongekend en een gouden toekomst ligt in het verschiet. Als Jimmy's vader acht jaar achter de tralies gaat, verliest het gezin zijn vaste structuur en raakt ook Jimmy het spoor bijster. Drugsverslaafd jaagt hij de miljoenen erdoor en raakt hij het contact met zijn kinderen en hun moeders kwijt. Jimmy, nu vijfentwintig, lijkt uit een diep dal op te klimmen. Zijn vader komt na acht jaar vrij en kan zich weer over hem ontfermen. Zijn talent is onverminderd en misschien is een doorstart toch nog mogelijk.
Jimmy Show, The (2001) Jimmy Show, The (2001)
Jimmy O'Brien werkt als vakkenvuller in een supermarkt, en wordt voortdurend vernederd door zijn baas. Gelukkig put Jimmy troost uit de liefde voor zijn vrouw en kind, maar als ze plots voor zijn zieke grootmoeder moeten zorgen, wordt ook die liefde flink op de proef gesteld.
Jimmy the Gent (1934) Jimmy the Gent (1934)
Jimmy the Gent is een sjacheraar die zijn geld verdient met het opsporen van dubieuze erfgenamen, van overledenen die geen echte erfgenamen meer hebben. Zijn geliefde en secretaresse Joan heeft op een dag genoeg van zijn achterbakse praktijken en stapt op. Jimmy ontdekt echter dat haar nieuwe werkgever nog frauduleuzer is dan hijzelf en zet alles op alles om Joan terug te winnen.
Jimmy the Kid (1982) Jimmy the Kid (1982)
Jimmy Lovejoy is het verwende zoontje van rijke ouders, dat wordt ontvoerd door een paar stuntelige boeven. Dit avontuur blijkt echter het beste te zijn dat hem kon overkomen, want hij leert waardering op te brengen voor de kleine dingen in het leven. Iets wat zijn ouders hem nooit zouden kunnen bijbrengen
Jimmy the Kid (1999) Jimmy the Kid (1999)
Een kleine bende uit Dortmund is al een hele tijd niet succesvol. Daar komt verandering in als ze op een dag een klein kindje ontvoeren.
Jimmy Timmy Power Hour 2: When Nerds Collide, The (2006) Jimmy Timmy Power Hour 2: When Nerds Collide, The (2006)
Timmy Turner kan geen date vinden voor het opkomende schoolfeest. Maar dan herinnert hij zich Cindy. Daarom gaat hij met Cosmo en Wanda naar Retroville. Maar hier blijkt dat Jimmy Neutron ook al van plan was Cindy uit te vragen voor een feest op zijn school. Ze gaan tegen elkaar strijden voor Cindy, maar hebben niet door dat de kwaadaardige professor Calamitous achter hen aan zit.
Jimmy Timmy Power Hour 3: The Jerkinators!, The (2006) Jimmy Timmy Power Hour 3: The Jerkinators!, The (2006)
Het superslimme wonderkind Jimmy Neutron en de ietwat onnozele Timmy Turner vervelen zich flink en komen daarom voor een derde en laatste maal in elkaars universum. Ze besluiten om superheld te spelen en creëren daarom een schurk. Maar als de schurk een lieverdje blijkt te zijn, doen ze alles om hem kwaadaardig te krijgen. Als ze op een gegeven moment zijn gevoelens dan kwetsen, draait hun creatie door en begint met het vernietigen van de stad. Met de technische snufjes van Jimmy en de toverkracht van de toverfeeën van Timmy besluit het tweetal om de schurk te verslaan.
Jimmy Timmy Power Hour, The (2004) Jimmy Timmy Power Hour, The (2004)
Timmy Turner heeft een wetenschapsproject te volbrengen waar hij nog niet aan begonnen is. Omdat hij bijna geen tijd meer heeft, wenst hij dat hij de beschikking heeft over het grootste, beste laberatorium aller tijden. Dit blijkt Jimmy Neutron's lab te zijn. Hier beginnen de problemen...
Jin Bei Tong (1979) Jin Bei Tong (1979)
Wanneer een overheidsdienaar, Yang, een goudtransport moet voor bereiden, komt hij erachter dat de een bende het goed wil stelen. Deze Chi Sah-bende bestaat uit vechters met allemaal een eigen specialiteit. Yang krijgt hulp van een zwaardvechter, zijn met bijl bewapende vriendin en een dronken Kung Fu-meester.
Jin Nian Xia Tian (2001) Jin Nian Xia Tian (2001)
Xiao Qun, die in een dierentuin voor de olifanten zorgt, wordt verliefd op Xiao Ling, verkoopster en styliste. Al snel trekken ze bij elkaar in. Maar hun liefde komt zwaar onder druk te staan door de komst van Xiao Qun’s moeder en van een vroegere geliefde, Junjun, die gezocht wordt door de politie.
Jin Pai Shi Jie (1990) Jin Pai Shi Jie (1990)
Twee vrouwelijke politieagenten uit Hong Kong moeten de maitresse van een gangster beschermen, wanneer zij tegen haar minnaar wil gaan getuigen.
Jin Ping Shuang Yan (1974) Jin Ping Shuang Yan (1974)
Gebaseerd op de beroemde erotische roman wordt het leven rondom de Sung dynastie beschreven. 900 jaar geleden heerste deze dynastie die werd gekenmerkt door moord, corruptie en sexuele uitspattingen.
Jin Pu Sa (1966) Jin Pu Sa (1966)
Een miljonairsdochter maakt jacht op een schat en wordt daarbij belaagd door de Skeleton bende. Zij wordt bij gestaan door een super spion.
Jin San Jiao Qun Ying Hui (1992) Jin San Jiao Qun Ying Hui (1992)
De twee vrouwelijke politieagenten Moon en Bullet krijgen de opdracht een grote misdaadorganisatie op te rollen, die zich bezighoudt met vervalsing, slavernij en het smokkelen van drugs.
Jin Tian De Yu Zen Me Yang? (2007) Jin Tian De Yu Zen Me Yang? (2007)
Scenarioschrijver Rao Hui schrijft een script over een tv-film. De hoofdpersoon is een jonge man van zijn leeftijd. Lin Hao vermoordt na een ruzie zijn vriendin en vlucht van zijn zuidelijk gelegen woonplaats naar het noordelijkste puntje van China, het plaatsje Mohe. Terwijl hij nadenkt over het lot van Lin Hao, besluit Rao Hui naar Mohe af te reizen.
Jin Yu Liang Yuan Gong Lou Meng (1977) Jin Yu Liang Yuan Gong Lou Meng (1977)
De twee jonge geliefden Jia Baoyu (Brigitte Lin speelt hier een man) en Lin Daiyu (Sylvia Chang) willen met elkaar trouwen, maar hun familie ziet dat niet zitten. En dat gaat uiteraard veel problemen opleveren, of laten ze hun familie links liggen...?
Jin Yu Man Tang (1995) Jin Yu Man Tang (1995)
Kit is een gangster die als chefkok in Canada een nieuwe start met zijn leven wil maken. Bovendien kan hij dan dichter bij zijn vriendin zijn. Terwijl hij langzaamaan de fijne culinaire kneepjes leert ontmoet hij een vrouw die zijn zorgvuldige toekomstplan in een stroomversnelling brengt, omdat hij zijn kooktalenten direct moet etaleren in de ultieme kookwedstrijd.
Jin-Rô (1998) Jin-Rô (1998)
In het Tokyo van begin jaren 60 voeren militaire contra-spionagetroepen strijd tegen een sterk georganiseerde ondergrondse beweging van subversievelingen en terroristen. Tijdens een anti-terroristische actie betrapt geheimagent Kazuki een zelfmoordterroriste, maar twijfelt zo lang met haar neer te schieten dat haar bom explodeert. Hij krijgt een reprimande voor zijn weifelachtig gedrag en moet in heropleiding. Kazuki's politie-geweten wordt aan het denken én aan het wankelen gebracht wanneer hij bevriend raakt met de zus van de zelfmoord-terroriste....
Jin. Gwu (2007) Jin. Gwu (2007)
Sid is de rebelse zoon van Kwan, een wrede triadebaas in Hongkong. Hij moet Hongkong ontvluchten na een ruzie met een machtige misdaadpartner van zijn vader. Sid verstopt zich in de bergen en ontmoet een groep Zen drummers wiens adembenemende kunst, fysieke training en manier van leven Sid erg aanspreken. Hij voegt zich bij hen en ontwikkelt zich van een verwend, opvliegend mannetje tot een gebalanceerde jongeman. Maar dan komt zijn oude leven weer naar de voorgrond door een noodlottige gebeurtenis en moet hij kiezen tussen loyaliteit aan zijn familie en zijn herboren zelf.
Jindabyne (2006) Jindabyne (2006)
Stewart Kane is een Ierse immigrant die woont in het Australische plaatsje Jindabyne. Wanneer hij met drie vrienden een vistochtje houdt ontdekken ze het lichaam van een dode vrouw in de rivier. In plaats van hier melding van te doen vervolgen ze hun visreisje om pas dagen later aangifte te doen. Stewart's vrouw is echter zwaar geschokt door deze onverschilligheid en probeert er alles aan te doen om het meisje een laatste eer te bewijzen.
Jing Bian (1996) Jing Bian (1996)
Er wordt een naakte vrouw aangetroffen die blijkbaar zefmoord heeft gepleegd. Haar man neemt wraak op een rijke zakenman die hij ervan verdenkt een affaire gehad te hebben met zijn vrouw. Hij doet dit door de zakenman zijn maîtresse te ontvoeren. De zaken worden echter gecompliceerd als de kidnapper en de gijzelaarster zelf een affaire beginnen.
Jing Cha Gu Shi III: Chao Ji Jing Cha (1992) Jing Cha Gu Shi III: Chao Ji Jing Cha (1992)
In Hong Kong en China dreigt het drugsprobleem uit de hand te lopen. Kevin Chan (Jackie Chan) gaat samen met een Chinese commandante Jessica Yang (Michelle Yeoh) undercover in de drugsbende die ze moeten oprollen.
Jing Cha Gu Shi IV: Jian Dan Ren Wu (1996) Jing Cha Gu Shi IV: Jian Dan Ren Wu (1996)
Jackie heeft indruk gemaakt op de CIA en de organisatie wil graag dat hij de verdachte Tsui volgt naar Australie. Van zijn eigen baas krijgt hij de aanvullende instructie om ook een paar dagen vakantie op te nemen en te ontspannen. Bij aankomst blijkt echter dat een eenvoudig rapport uitbrengen over haar gedrag in het vliegtuig niet genoeg is, en hij raakt verwikkeld in een situatie waarin hij niet weet wie hij vertrouwen kan.
Jing Gu Jyun Ga (1991) Jing Gu Jyun Ga (1991)
Een acteur wordt ingehuurd om de relatie tussen vader en zoon te verpesten. Hij doet zich voor als familielid en trekt bij hen in. De vraag is echter wie er achter deze actie zit, want vader en zoon lijken geen vijanden te hebben.
Jing Ke Ci Qin Wang (1999) Jing Ke Ci Qin Wang (1999)
De leider van het koningkrijk Qin, wil de zes koningkrijken van China veroveren om ze te verenigen tot een groot en machtig land. Om zijn doel te bereiken gaat Ying over lijken en schrikt hij er niet voor terug een bloederig en brutaal terreur bewind te voeren. Diegene die hem hierbij helpt is zijn jeugdliefde Lady Zhao, die een ingenieus plan opzet om het koninkrijk Yan te veroveren. Wanneer Ying haar echter bedriegt en onverwacht Zhao binnenvalt, sluit Lady Zhao een verbond met Jing Ke, een dappere krijger en voormalig huurmoordenaar: samen met de prins van Yan proberen ze Qin tegen te houden in zijn allesvernietigende veroveringstocht.
Jing Mo Gaa Ting (2005) Jing Mo Gaa Ting (2005)
De weduwenaar Teddy Yu is een getalenteert chiropracticus. Maar hij is ook een legendarische strijder en in zijn vrije tijd leert hij zijn zoon Nicky en zijn dochter Nathalie de geheimen van de kung-fu. Op een dag krijgt Teddy bezoek van Rocco, die informatie nodig heeft over een geheime missie waaraan Teddy vroeger heeft deelgenomen. Zijn kinderen weten niets van het verleden van hun vader, maar ze zijn vastbesloten om uit te vissen wat hij vroeger heeft gedaan. Helaas brengt hun nieuwsgierigheid Teddy flink in de problemen.
Jing Tian Long Hu Bao (1990) Jing Tian Long Hu Bao (1990)
CIA-agente Betty Lee doet onderzoek naar een bende valsmunters die geld van de Filipijnen naar de VS smokkelen. Hierbij kruist ze het pad van twee huurmoordenaars met een dodelijke opdracht.
Jing Wu Jing Xiong (1994) Jing Wu Jing Xiong (1994)
Wanneer Chen (Jet Li) ontdekt dat zijn leraar en mentor is vermoord, zweert hij wraak te nemen op zijn dood. Dan, met alle tegenslagen, zet hij alles op alles om wraak te kunnen nemen.
Jing Wu Men (1972) Jing Wu Men (1972)
Hij is zeer overstuur als zijn meester gedood wordt, en na drie dagen niet gegeten te hebben komt de wraak in hem boven. Met andere leden van de Chinese school moet hij met de verantwoordelijken van de Japanse vechtschool op de vuist gaan.
Jing Wu Men Xu Ji (1977) Jing Wu Men Xu Ji (1977)
De kung fu vechter Chen neemt het op tegen een wrede bende die zijn moeder heeft vermoord.
Jingi Naki Tatakai (1973) Jingi Naki Tatakai (1973)
Na de Tweede Wereldoorlog is Hiroshima een complete chaos geworden, en ondanks de controle van Amerikaanse troepen wordt de stad volledig beheerst door diverse Yakuza-bende's. Eén hiervan is die van de machtige 'Godfather' Yamamoru, die de meedogenloze Hirono Shozo in dienst neemt. Shozo lijkt de enige te zijn die nog volgens de traditionele Yakuza code leeft.
Jingi Naki Tatakai: Dairi Senso (1973) Jingi Naki Tatakai: Dairi Senso (1973)
Wanneer een grote Yakuza baas overlijdt is het onzeker wie hem zal opvolgen. De onderbazen komen bijeen en benoemen Yamamori tot hoogste baas. Dit valt niet bij iedereen even goed en er ontstaat al snel een groot conflict om de macht in Hiroshima.
Jingi Naki Tatakai: Hiroshima Shito Hen (1973) Jingi Naki Tatakai: Hiroshima Shito Hen (1973)
Wanneer Yamanaka in het chaotische naoorlogse Japan op vrije voeten komt en in Hiroshima een normale baan probeert te zoeken, komt hij al snel in aanvaring met een plaatselijke Yakuza bende. Een rivaliserende bende komt hem te hulp en neemt hem op in de familie. Hier staat echter wel volledige toewijding aan de familie tegenover. Yamanaka wordt verliefd maar komt al snel tot te conclusie dat hij nooit meer een normaal leven zal leiden.
Jingi no Hakaba (1975) Jingi no Hakaba (1975)
Rikio Ishikawa is een jonge en brutale crimineel die in het Tokyo van 1946 zijn intrede doet in de yakuza-wereld. Hij kan zich echter niet gemakkelijk aanpassen en gaat uiteindelijk over de schreef door zijn 'godfather' aan te vallen. Ishikawa belandt in de gevangenis en daarnaast dient hij zich volgens de traditionele yakuza-code voor 10 jaar uit de organisatie te houden. Wanneer hij na anderhalf jaar vrijkomt kan hij zich niet aan deze code houden, en dreigt de situatie te escaleren.
Jingle All the Way (1996) Jingle All the Way (1996)
Howard Langston is een sympathieke zakenman die van zijn familie houdt, maar niet genoeg tijd aan ze kan besteden. Met kerst staat bovenaan het verlanglijstje van z'n zoon de speelgoedpop Turbo Man, om die in handen te krijgen moet Howard het gevecht aangaan met de dolgedraaide Myron. Dit betekend oorlog en Howard heeft besloten te winnen, wat er ook gebeurt.
Jingle Bells (1999) Jingle Bells (1999)
De ouders van een arm gezin willen hun kinderen graag, ondanks alle geldproblemen, een mooi kerstfeest bezorgen. Maar om hun schulden te kunnen betalen, hebben zij bijna alle dieren van hun boerderijtje al verkocht. De kinderen hebben van hun eigen spaargeld voor hun ouders een arreslee gekocht, die hun paard Kris zou moeten trekken. Vader, die daar niets van af weet, ziet geen andere mogelijkheid dan hun dierbare paard verkopen, zodat hij cadeautjes voor zijn kroost zal kunnen betalen. Kerstochtend is dus een teleurstelling voor allen, want nu hebben ze wel een slee, maar geen paard meer. Alleen een wonder zal de familie weer blij kunnen maken.
Jinn, The (2007) Jinn, The (2007)
Op een dag wordt Juliet Howard, een actrice, ontvoerd door een groep tieners onder leiding van Puck Victorious. Zij komen aan op een verlaten ranche, maar zij worden gestoord wanneer de toezichthouder Ahmed terugkeert. Ahmad is een uiterst voorzichtige maar ook een gastvrije man en nodigt hen uit om voor het eten te blijven. Puck die voor alles een stokje wil steken probeert hier oneruit te komen en dringt aan om te kunnen vertrekken. Maar Ahmad waarschuwt hen om het huis niet te verlaten of de Jinn zal ze te pakken krijgen. Ahmad vult hun hoofden met verhalen over de Jinn die in het land woont en iedereen afslacht die in donker de weg kwijtraakt. Juliet negeert hem en probeert uit haar gevangenschap te ontsnappen en de bende begint ongeduldig te worden en er breekt onderling ruzie uit. Nu is hun enige ontsnappingsmogelijkheid dat zij een voor een naar buiten gaan.
Jinnah (1998) Jinnah (1998)
Mohammed Ali Jinnah (Lee) is de grondlegger van het huidige Pakistan. Samen met onder andere Gandhi probeerde hij een einde te maken aan de Britse heerschappij over een groot gebied in Azië. In zijn strijd tegen de heersende overmacht stuitte hij op veel tegenstand. Zowel van de overheersers als van zijn eigen landgenoten die hun voordeel met de overheersing deden.
Jinruigaku Nyumon (1966) Jinruigaku Nyumon (1966)
Het drama van het alledaagse leven van een man bijgenaamd Yoshimoto 'Sub' Ogata, die de kost verdient met het maken en distribueren van pornofilms.
Jinsei-Gekijô: Hishakaku to Kiratsune (1968) Jinsei-Gekijô: Hishakaku to Kiratsune (1968)
Kiratsune (Ken Takakura) krijgt een relatie met de kwetsbare vrouw van zijn beste vriend, Hishakaku (Koji Tsuruta). Hishakaku zit in de gevangenis. Beide mannen zijn lid van de Yakuza, wat hun relatie binnen die groep natuurlijk geen goed doet.
Jinxed! (1982) Jinxed! (1982)
De professionele gokker Harold maakt de jonge croupier Willie het leven zuur door telkens aan zijn tafel grote winsten te behalen. Uiteindelijk wordt Willie zelfs ontslagen en dat is de reden waarom hij ingaat op het voorstel van Harolds vriendin Bonita om de gokker te vermoorden. Maar Harold is hen voor: hij pleegt zelfmoord. Om daar toch een voordeeltje uit te halen proberen Willie en Bonita het te doen voorkomen dat het een ongeluk is geweest, zodat ze een half miljoen dollar zullen opstrijken. Maar zelfs na zijn dood speelt Harold een boosaardig spel...
Jipangu (1990) Jipangu (1990)
Oude legendes vertellen over Zipang, het land van goud en daarom is iedereen op zoek naar dit mythische land. Een bende vluchtelingen ontdekt de sleutels tot dit magische koninkrijk en gaat er naar op zoek. Wat ze echter niet weten is dat ze de aandacht getrokken hebben van een premiejager die zijn zinnen gezet heeft op hun leider.
Jirai wo Fundara Sayônara (1999) Jirai wo Fundara Sayônara (1999)
Biografische film over de Japanse oorlogsfotograaf Taiza Ichinose (Tadanobu Asano). Zijn wens was een succesvol oorlogsfotograaf te worden wiens foto's op de voorpagina van de New York Times e.d. kwamen. Hij raakt meer en meer geobsedeerd met het maken van een foto van Abgkor Wat in Cambodja, wat op dat moment wordt vastgehouden door de Khmer Rouge. Als hij begint doet hij dit alleen om het bovenstaande te bereiken, maar geleidelijk aan wordt het een doel op zich.
Jisatsu Manyuaru (2003) Jisatsu Manyuaru (2003)
Drie jonge mannen en vrouwen die bij "Suicide Net" samenkwamen plegen een groepszelfmoord. Yu en Rie, een directeur en hulpdirectrice bij het lokale TV-station, beginnen met een nieuws-item over de groepszelfmoord. Er is sprake van een vreemde DVD, "De Zelfmoord Manual" welke een verscheidenheid van manieren toont om zelfmoord te begaan. Verscheidene mensen die deze hebben bekeken begaan zelfmoord. Yu en waren Rie willen de zaak onderzoeken.
Jisatsu Manyuaru 2: Chuukyuu-hen (2003) Jisatsu Manyuaru 2: Chuukyuu-hen (2003)
Verscheidene exemplaren van een zwarte DVD zijn ontdekt bij zelfmoordgevallen. "De Zelfmoord Manual" - DVD schildert een verscheidenheid van manieren om zelfmoord te plegen, door middel van bijvoorbeeld dood door voertuigen, verdrinking, electrocutering, verstikking en vergiftiging. Nozomi is een zelfmoordverslaafde die een affaire heeft met een voormalig poilitie-agent, Yosuke. Yosuke omtdekt dat een sekte waar Nozomi mee verbonden raakt, een link heeft met de zelfmoord-DVD's. Op een bepaalde dag verdwijnt de sekte plotseling, samen met Nozomi...
Jisatsu Sakuru (2002) Jisatsu Sakuru (2002)
Japan, 2001. De populariteit van het muziekbandje Desert golft door jeugdkringen in het hele land. Op een dag plegen 54 middelbare-schoolmeisjes in Tokio zelfmoord door zich op het station Shinjuku voor de rijdende trein te werpen. Dit lijkt een hele reeks zelfmoorden in Tokio in gang te zetten. De politie onderzoekt de zaak maar tast in het duister: is er geen sprake van toeval ? Dan belt een jongedame de politie en wijst hen op een website die de sleutel zou kunnen zijn voor alle incidenten. Bovendien belt een mysterieus kind detective Kuroda persoonlijk op, en zegt dat er een volgende golf van zelfmoorden op handen is. Dan gebeurt er iets waar niemand op heeft gerekend...
Jishin Retto (1980) Jishin Retto (1980)
Een seismoloog, Hoichi, voorspelt dat een enorme aardbeving Tokyo zal treffen, maar niemand gelooft hem. De film concentreert zich op het familieleven van Hoichi.
Jism (2003) Jism (2003)
Het verhaal gaat over een zeer aantrekkelijke dame die vreemdgaat met een charmante en knappe advocaat. Die gaat zoveel voelen voor de dame dat hij haar niet meer samen met haar man kan zien. Hij vraagt haar om van haar man te scheiden. Dit is precies wat de dame wil. Ze zegt dat ze niet wil scheiden vanwege het vermogen van haar man. Geld is alles en maakt haar gelukkig. Samen besluiten ze haar man te vermoorden, opdat zij al het geld kunnen krijgen en rustig samen kunnen leven.
Jitsuroku Abe Sada (1975) Jitsuroku Abe Sada (1975)
De film behandelt het waargebeurde verhaal van Abe Sada. Ze kon het niet verkroppen dat haar minnaar terugging naar diens vrouw. Het was hierom dat zij hem vermoordde en hem ontdeed van zijn geslachtsdeel.
Jitsuroku Andô Noboru Kyôdô-den: Rekka (2002) Jitsuroku Andô Noboru Kyôdô-den: Rekka (2002)
Kunisada is een meedogenloze yakuza en de leider van de levensgevaarlijke Sanadas. Terwijl Kunisada een gevangenisstraf moet uitzitten, hoort hij dat zijn opvolger werd vermoord door een lid van de rivaliserende Otaki-bende. De moord blijkt echter onderdeel te zijn van een plan om Kunisada uit te schakelen, en als hij dit ontdekt, besluit hij om wraak te nemen op zijn eigen bende.
Jitsuroku Rengô Sekigun: Asama Sansô e no Michi (2007) Jitsuroku Rengô Sekigun: Asama Sansô e no Michi (2007)
Het verhaal over de beruchte links-extremistische terroristengroep die in 1972 samenkwam na de afbrokkeling van het idealisme van de jaren '60. We zien hun opkomst, de belangrijkste leden van de groep en de jaren erna waarin ze de Japanse maatschappij teisterden. Na verloop van tijd vroeg de groep steeds meer van haar eigen leden en vijf radicale studenten uit de groep verschansten zich in de Asano-berg, waarna een lang gevecht met de politie ontstond.
Jitterbugs (1943) Jitterbugs (1943)
Stan en Ollie raken als rondreizende jazzmuzikanten verwikkeld in een misdadig complot, dat alleen kan worden ontmaskerd als Stan zich verkleedt als tante en Ollie als een patser uit het Zuiden van de Verenigde Staten.
Jitters, The (1989) Jitters, The (1989)
Een rijke Chinese winkelier wordt vermoord door een bende. Zijn dochter neemt de winkel over maar ook zij wordt geterroriseerd. Maar dan keert hij terug als zombie!
Jiu er Shen Diao Xia lu Zhi Chi Xin Chang Jian (1992) Jiu er Shen Diao Xia lu Zhi Chi Xin Chang Jian (1992)
Ching Yan trekt naar de Virgin Mountain om daar het Virgin Ice te zoeken. De koning heeft veel geld beloofd aan wie hem het Virgin Ice brengt. Samen met zijn companen en een vrouw die in zijn dromen leeft trekt hij ten strijde tegen de King of Hell, die ook aast op het Virgin Ice.
Jiu Pin Zhi Ma Guan Bai Mian Bao Qing Tian (1994) Jiu Pin Zhi Ma Guan Bai Mian Bao Qing Tian (1994)
Een corrupte magistraat wordt zelf beetgenomen, en uit z'n ambt ontzet. Hij betert z'n leven en neemt het op voor een vrouw die onterecht beschuldigd is van de moord op haar hele familie. Hiervoor moet hij in de hoofdstad zien te geraken, om daar een nieuw proces aan te vragen. Er zijn echter heel wat mensen die hem liever niet zien slagen, en er wordt dan ook alles aan gedaan om hem uit de hoofdstad te weren.
Jivaro (1954) Jivaro (1954)
Op Rio Galdez’s afgelegen plantage in het Braziliaanse Amazonegebied verblijft een groep Amerikaanse en Europese gelukzoekers, waaronder de oud-ingenieur Jerry Russell. Russell heeft een obsessie voor de goudschat van de Jivaro koppensnellers en heeft daarom zijn baan in de Verenigde Staten opgezegd en is vervolgens vertrokken naar Brazilië. Hij is nu aan de drank en trekt op met het plaatselijke meisje Maroa. Hij krijgt nog wel steeds brieven van zijn voormalige en aantrekkelijke verloofde Alice Parker uit Californië. Ondanks negatieve adviezen reist Alice onaangekondigd toch af naar het Amazonegebied in de hoop alsnog met Russell te kunnen trouwen. Teleurgesteld in Russell zoekt Alice steun bij Galdez, maar dan komt het bericht, dat Russell vermist wordt in het gebied van Jivaro koppensnellers.
Jiyan (2002) Jiyan (2002)
In maart 1988 vonden in Irak tijdens het bewind van Saddam Hoessein gruwelijke aanvallen plaats met chemische en biologische wapens op Koerdische gebieden in het land. In de plaats Halabja werden 5000 mensen gedood en nog eens duizenden ernstig gewond. In dit drama keert een Koerdische man, Diyari, na lange tijd in Amerika te hebben gewoond, terug naar zijn vaderland om in Halabja een weeshuis op te zetten. Hij treft er, enkele jaren na de aanslagen, een gemeenschap aan met overal zichtbare littekens. Hij trekt zich in het bijzonder het lot aan van Jiyan, een tienjarig meisje met een verminkt gezicht.
Jiyin Jueding Wo Ai Ni (2007) Jiyin Jueding Wo Ai Ni (2007)
Gigi en Marlene werken bij een biotechnologie bedrijf. Ze doen onderzoek naar een medicijn dat specifieke genen kan onderdrukken en de invloed hiervan op het lichaam. Gigi is geboren met een 'schoonmaak-freak gen'. Marlene is geboren met een gen waardoor haar gewicht onstabiel is en neemt hier medicijnen voor. Op een dag komt ze erachter dat de pillen van de markt worden gehaald. Beide vrouwen krijgen problemen met hun liefdesrelaties. Gigi en Marlene besluiten om een anti 'schoonmaak-gen' pil te nemen om hun liefdesrelaties te verbeteren. Zullen de twee vrouwen echte liefde vinden zonder de hulp van technologie?
Jiyuan Qiaohe (2000) Jiyuan Qiaohe (2000)
De rivaliserende Changs en Wongs zijn Singaporese kippenrijstverkopers, wier stalletjes naast elkaar bij de markt staan. De families zijn al vijanden sinds mensenheugenis en zijn jaloers op elkaars geheime recept. Fenson, de zoon van de Wongs, wordt desondanks verliefd op Audrey, de ijdele verwende dochter van de Changs. Wanneer Fenson er achter komt dat Audrey de rol van Julia speelt in een schooluitvoering, zorgt hij er voor haar knappe vriendje voorbij te streven voor de rol van Romeo.
Jízda (1994) Jízda (1994)
Twee vrienden maken samen een rondrit met hun auto en komen langs een verlaten landweg de knappe Aňa tegen. De jongens nemen haar mee, en samen hebben ze heel wat lol. Tot ze op een gegeven moment achtervolgd worden door een man in een snelle auto. Het blijkt de ex-vriend van Aňa te zijn, maar wat hij precies wil, lijkt zelfs zij niet te weten.
Jjakpae (2006) Jjakpae (2006)
Detective Tae-su (Jeong Doo-hong) hoort over de plotselinge dood van een vroegere schoolvriend. Hij besluit naar z'n oude stad terug te keren om de begrafenis te bezoeken. Eenmaal terug krijgt hij het gevoel dat er iets raars aan de hand is met de dood van z'n vriend, en gaat op onderzoek uit.
JLG/JLG - Autoportrait de Décembre (1995) JLG/JLG - Autoportrait de Décembre (1995)
'Zelfportret' van regisseur Jean-Luc Godard, waarin hij praat over onder andere zichzelf, zijn plaats in de filmhistorie, en de aard van cinema.
Jo (1971) Jo (1971)
Schrijver Antoine (De Funes) krijgt bezoek van een onbekende man. Hij vermoedt dat het zijn chanteur is, waarop hij de man per ongeluk vermoordt. In uiterste paniek probeert hij het lijk kwijt te raken.
Jo Jo Dancer, Your Life Is Calling (1986) Jo Jo Dancer, Your Life Is Calling (1986)
Deze film belicht het leven van Richard Pryor zelf. Richard Pryor speelt hier Jo Jo Dancer, een populaire stand-up comedian, die tijdens het gebruik van drugs in brand stond. Als hij in het ziekenhuis in coma ligt, gaat zijn spirituele alter-ego op reis naar zijn verleden en merkt wat de voor en -nadelen van zijn roem zijn...
Jo Sok (2005) Jo Sok (2005)
Een jongeman, afkomstig uit een laag sociaal-economisch milieu, wordt verliefd op een jongedame uit één van de hogere klassen. Ze raakt zwanger en samen met haar vriend vluchten ze uit huis om de confrontaties met hun ouders te vermijden.
Jo, Papá (1975) Jo, Papá (1975)
Een oud-strijder wil met zijn familie de route, die hij als soldaat voor Spanje heeft afgelegd, nog eens opnieuw doorlopen om te herdenken. Door zijn autoritair karakter begrijpt hij vaak zijn dochters niet. Wanneer één van hen in contact komt met een jongeman en verliefd wordt op hem reageert hij met geweld en veroorzaakt hij steeds meer onbegrip.
Jo-la-Romance (1949) Jo-la-Romance (1949)
Uit liefde voor de koppige Martine geeft de zanger Georges Hyverlin zijn carrière op en gaat hij tegen zijn zin bij zijn schoonbroer in een autofabriek werken. De herinnering aan zijn succesvolle loopbaan blijft hem echter achtervolgen.
Joan of Arc (1948) Joan of Arc (1948)
Verhaal over Jeanne d'Arc, het 15de eeuwse boerenmeisje, dat een nationale heldin werd, door het Franse leger aan te voeren tegen de Engelsen. Voordat ze in de handen van de Engelse terechtkwam, werd ze tot heilige verklaard.
Joan of Arc (1999) Joan of Arc (1999)
Het relaas van een eenvoudige boerendochter en de zoektocht die haar veranderde in één van de meest geruchtmakende personen aller tijden. Ze hoorde stemmen en ging erop uit om Frankrijk te herenigen.
Joan of Arc (2005) Joan of Arc (2005)
Dit docudrama laat het bekende verhaal zien vanuit de ogen van Jeanne zelf. Haar inspanningen om haar vaderland vrij te maken werden wereldberoemd. Ook de visioenen en stemmen die haar daar toe aan gezet hebben inspireren vandaag nog vele mensen. Toch was deze "maagd van Orleans" een gewoon boerenmeisje uit de provincie, dat in haar tijd door bijna niemand werd geloofd. Haar "roeping" werd door de Franse kroonprins uitgebuit om daarna zichzelf op de troon te zetten.
Joan of Paris (1942) Joan of Paris (1942)
Vijf RAF-piloten springen boven Frankrijk uit het vliegtuig en gaan via Parijs terug naar Engeland. Terwijl zij hun best doen de Gestapo te vermijden, ontmoet de leider een fraaie serveerster die hem wil helpen thuis te komen. Als de Nazi's hier achter komen, moet zij de consequenties onder ogen zien.
Joan the Woman (1917) Joan the Woman (1917)
Tijdens de Eerste Wereldoorlog vindt een Brits officier bij toeval het zwaard van Jeanne d'Arc, die vervolgens in een visioen aan hem verschijnt. Zij vertelt hem haar levensverhaal.
Joanna (1968) Joanna (1968)
Joanna, een student aan de kunstacademie van het bruisende Londen, heeft het ene na het andere vriendje. Haar losbandige leven stopt wanneer ze zwanger wordt van Gordon.
Joanne Lees: Murder in the Outback (2007) Joanne Lees: Murder in the Outback (2007)
Na het overleven van de beangstigende ontvoering samen met haar vriend, wordt Joanne Lees een slachtoffer van de media in twee continenten. De gebeurtenissen die Joanna achtervolgen zijn genoeg om iemand te vernietigen. Joanne had haar vriend bedrogen voor hij verdween, maar ondanks dat Peter gezien zou zijn, weigeren de Amerikanen en Australiërs haar onschuld te geloven. Maar waarom? Geloven de mensen dat ze echt schuldig is? Of weigeren ze gewoon haar aan te horen? Maar als ineens Bradely Murdoch opgepakt en schuldig bevonden wordt, is het eindelijk tijd om haar verhaal te aanhoren.
João en het Mes (1972) João en het Mes (1972)
João, een oude Braziliaanse koeherder en jaguar-doder, weduwnaar met een volwassen zoon, trouwt met een jonge vrouw. Zij moet hem naar 's lands wijs volkomen onderdanig zijn. Jaloers als hij is, brengt João haar naar een eenzame boerderij en verbant zelfs zijn zoon. Desondanks laat hij zijn jonge vrouw vier jaar lang moederziel alleen, omdat hij rijk wil worden met het winnen van rubber in de Braziliaanse oerwouden. Als hij terugkomt heeft zijn vrouw haar intrek genomen bij haar moeder en is er een kind waarvan hij niet zeker is of het al dan niet is geadopteerd. João, in goede doen nu, koopt een mes en neemt zijn vrouw mee op bootreis.
Joaquín Sabina - 19 Días y 500 Noches (2008) Joaquín Sabina - 19 Días y 500 Noches (2008)
Documentaire over Joaquín Sabina, een binnen het Spaanse taalgebied legendarische singer-songwriter. Sabina was al een singer-songwriter lang voordat deze benaming in de mode kwam. Zijn teksten hechten zich als poëzie aan het geheugen en zijn onverbrekelijk verbonden met zijn muziek, zijn voordracht, zijn hele persoonlijkheid. Ramón Gieling koos voor een omtrekkende beweging om het fenomeen Sabina in beeld te brengen. Hij neemt de tijd voordat hij Sabina aan het woord laat. Eerst laat hij gedetailleerd diens befaamde huis zien, dat oogt als een klein museum en waarvan al zijn vrienden een sleutel hebben. Daarna praat hij met vrienden, liefhebbers en geliefden en neemt hij de kijker mee naar de sfeervolle en emotionele concerten. Tot slot komt Joaquín Sabina zelf aan het woord.
Job Seines Lebens 2, Der (2004) Job Seines Lebens 2, Der (2004)
Drie weken voor de verkiezingen wordt minister-president Achimsen uit voorzorg opgenomen in het ziekenhuis: de man loopt kans op een hartinfarct. De oppositie staat ondertussen te popelen om de verkiezingen naar zich toe te trekken. Hoog tijd voor de grote verwisseltruc: de werkloze Erwin, dubbelganger van de minister-president, zal de komende tijd zijn plaats innemen.
Job, The (2003) Job, The (2003)
C.J. een sexy, koelbloedige huurmoordenares raakt zwanger en wil uit het vak stappen. Zonder familie en vrienden is haar enige relatie, die met haar baas Vernon Cray, een drugsdealer. Ze neemt nog een laatste opdracht aan. Ze moet Troy Riverside uitschakelen, een straatrover, die twintig kilo heroïne heeft gestolen. Als C.J. op het punt staat Troy en zijn vriendin Emily te liquideren, ontdekt ze dat Emily zwanger is. Overmand door emoties kan ze de trekker niet overhalen. Maar een moordcontract is bindend. C.J. staat voor de keus; of Troy en Emily vermoorden of Vernon trotseren en haar eigen leven riskeren.
Jock of the Bushveld (1992) Jock of the Bushveld (1992)
Wanneer Percy heeft gehoord van de goudkoorts in het plaatsje Transvaal, gaat hij vastbesloten op zoek naar goud. Tijdens zijn reis naar Transvaal redt hij de hond Jock van een verdrinkingsdood. Samen reizen ze verder richting de goudstad.
Jocks (1987) Jocks (1987)
Het tennisteam van een universiteit reist naar Las Vegas voor een regionaal toernooi. Al snel blijkt dit hun laatste wedstrijd te zijn, want de directeur heeft alle toekomstige sportactiviteiten opgeheven. De aanvoerder en de sterspeler van het team zetten alles op alles om het sportprogramma van hun universiteit te redden. Het team weet zich op een wel heel wonderlijke wijze staande te houden.
Jodhaa Akbar (2008) Jodhaa Akbar (2008)
16e eeuws liefdesverhaal over het huwelijk tussen een keizer en prinses uit twee verschillende volken die op die manier een eenheid tussen de volken wisten te bewerkstelligen. De succesvolle keizer Akbar had een gigantisch rijk in het Oosten van Azië veroverd. Akbar was er op uit om tevens de vriendschap van het invloedrijke Hindu-volk de Rajputs te krijgen en daarvoor trouwde hij met de vurige Rajput-prinses Jodhaa. Hij had echter niet verwacht dat er daadwerkelijk een zo grote liefde voor haar zou ontstaan dat zij voor hem belangrijker werd dan zijn rijk.
Joe (1970) Joe (1970)
Zakenman Bill gaat de confrontatie aan met zijn drugsverslaafde dochter en haar vriend, die hij vermoordt. Hij slaat op de vlucht en stopt onderweg bij een bar waar hij ene Joe ontmoet. Joe haat buitenlanders, hippies en mensen die anders zijn. Bill vertelt hem zijn geheim, waardoor hij in de problemen raakt.
Joe and Max (2002) Joe and Max (2002)
De legendarische boksers Joe Louis en Max Schmeling bevechten elkaar op brutale wijze. De ene is een zwarte Amerikaan; de andere een Duitser die door Hilter op handen wordt gedragen. In de rematch, 2 jaar later, leidt de overweldigende kritiek voor Max' connecties met Hitler indirect tot zijn nederlaag. Zowel Joe als Max beseffen dat enkel een derde match bepaalt wie de echte winnaar is.
Joë Caligula - Du Suif Chez Les Dabes (1966) Joë Caligula - Du Suif Chez Les Dabes (1966)
Een groep eerzuchtige jonge beroepsmisdadigers uit Marseille wil de plek hebben van de gevestigde misdadigers. Ze martelen, moorden en intimideren de gangsters totdat ze opgeven. Eén bendelid, die zich sexueel aangetrokken voelt door zijn zuster wordt door haar aangeklaagd na een verkrachting.
Joe D'Amato Totally Uncut (1999) Joe D'Amato Totally Uncut (1999)
In deze documentaire wordt de carrière van Italiaanse cultregisseur Joe D'Amato - vooral bekend van zijn vele soft-erotische (en) horrorfilms - onder de loep genomen. Dit gebeurt onder andere door middel van interviews met de regisseur zelf en door het tonen van enkele exemplarische fragmenten uit zijn meest legendarische en beruchte films.
Joe Dirt (2001) Joe Dirt (2001)
Wanneer de white-trash loser Joe Dirt tijdens zijn schoonmaak-baantje bij een radiostation de studio inloopt, begin de DJ (die moeite heeft z'n uurtjes te vullen) "on air" met hem te praten. Het gesprek gaat al snel richting het levensverhaal van Joe. Met duizenden luisteraars aan de radio gekluisterd vertelt Joe hoe hij als 8-jarig jongetje door zijn ouders in de steek is gelaten, en hoe zijn zoektocht naar zijn ouders in z'n werk ging.
Joe Gould's Secret (2000) Joe Gould's Secret (2000)
Deze film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal over Joe Gould, een bijzonder excentriek persoon. Gould, naar eigen zeggen afgestudeerd aan Harvard, is een klaploper die rijkelijk profiteert van de verhalen van mensen om hem heen... In 1942 schrijft een journalist van de New Yorker over zijn leven.
Joe Hill (1971) Joe Hill (1971)
Joel Emanuel Hägglund emigreert in het begin van de 20e eeuw naar de VS en verandert zijn naam in Joe Hill. Hij sluit zich aan bij de IWW, een vakbond. Omdat het verboden is om te demonstreren en te spreken in het openbaar gaat hij protestsongs schrijven en zingen die grote invloed hebben. De autoriteiten besluiten dat hij te gevaarlijk wordt en schuiven hem een moord in de schoenen.
Joe Kidd (1972) Joe Kidd (1972)
Joe Kidd is een voormalige premiejager tijdens de Mexicaans-Amerikaanse oorlog. Hij krijgt een opdracht van groot-grondbezitter Frank Harlan om samen met huurlingen een groep Mexicaanse Amerikanen op te sporen die geleid worden door Louis Chama. Aanvankelijk voelt Joe niks voor de opdracht totdat de bende van Chama een aantal paarden van hem jat en zijn vrienden terroriseert.
Joe Panther (1976) Joe Panther (1976)
Een jonge Seminole-indiaan wil het reservaat waarin hij leeft verlaten, en opgenomen worden in de wereld der blanken. Hij neemt een baan aan op een vissersboot, maar zowel de wilde zee als de vooroordelen van blanken leiden tot problemen voor hem.
Joe Somebody (2001) Joe Somebody (2001)
Wanneer Joe Scheffer door een collega in elkaar geslagen wordt vlak voor zijn dochter (op "neem je kind mee naar je werk-dag"), besluit hij om terug te vechten. Hierdoor begint hij langzamerhand omhoog te klimmen op de carrière-ladder binnen het bedrijf.
Joe Strummer: The Future Is Unwritten (2007) Joe Strummer: The Future Is Unwritten (2007)
Documentaire over Joe Strummer, frontman van de legendarische punkgroep The Clash. De film portretteert zijn muziek alsmede de mythen en legenden om zijn persoon. Inmiddels vier jaar overleden, herinneren vrienden en bekenden Strummer en zijn geschiedenis.
Joe the King (1999) Joe the King (1999)
De 14-jarige Joe Henry groeit op in een wereld waarin het moeilijk is om respect te krijgen. Wanneer Joe voortdurend uitgescholden en voor schut gezet wordt door zijn klasgenoten en leraren, ontdekt hij dat hij enkel kan terugvallen op zichzelf. In een wanhopige poging om af te rekenen met zijn brutale vader, zijn vloekende moeder en zijn erg vijandige omgeving, begaat Joe een verschrikkelijke daad waarvan de gevolgen niet te overzien zijn.
Joe versus the Volcano (1990) Joe versus the Volcano (1990)
In eerste instantie lijdt Joe onder een verrotte baas, een benauwd kantoor, slecht licht en smerige koffie. Na een bezoek aan de arts verandert zijn leven - of wat daar van overblijft - radicaal. Dat brengt hem er toe om - samen met Patricia - een wereldreis met hindernissen te ondernemen, die tenslotte zal moeten eindigen met een enorme sprong in een onvervalste vulkaan. Maar voor het zover is, vindt er natuurlijk nog heel wat plaats...
Joe's Apartment (1996) Joe's Apartment (1996)
Joe komt van Iowa naar New York, en is vanwege een geldtekort op zoek naar een goedkoop apartement. Hij vind een kamer, maar moet deze wel delen met zo'n 50.000 kakkerlakken. Deze worden echter goede vrienden met Joe.
Joe's Bed-Stuy Barbershop: We Cut Heads (1983) Joe's Bed-Stuy Barbershop: We Cut Heads (1983)
Zack Homer neemt een kapperszaak over nadat de vorige eigenaar Joe is vermoord door zijn 'inversteerder', 'Mr. Lovejoy' omdat Joe hem probeerde op te lichtten. Zack wil slechts een kapperszaak runnen en mensen traditionele kapsels geven. Van alle nieuwe en hippe kapsels weet Zack niets af en daarom gaan de zaken ook niet zo goed. Op een avond komt 'Mr. Lovejoy' op bezoek en biedt hem hetzelfde als wat hij Joe geboden heeft. Wat 'Mr. Loverboy' te bieden heeft zou Zack uit de brand kunnen helpen, maar wat heeft Zack hem te geven?
Joe's Palace (2007) Joe's Palace (2007)
De multimiljonair Elliot leeft als een kluizenaar alleen in een groot herenhuis in hartje Londen. Zijn enige contact met de buitenwereld is de tiener Joe, die deels boodschapper deels beschermeling is. Joe is de nieuwe opzichter van Elliots tweede herenhuis tegenover het huis waar hij woont. Dit tweede huis heeft een roerige geschiedenis; Elliot vond het altijd een soort van spookhuis, en gaat op zoek naar het verleden van het huis dat zijn vader heeft gekocht. Het leven van zowel Elliot als Joe verandert compleet als het desbetreffende huis betrokken wordt in de avonduren door een politicus en zijn maîtresse, en de ware geschiedenis van het huis aan het licht komt.
Joe's So Mean to Josephine (1996) Joe's So Mean to Josephine (1996)
Josephine, een op het eerste gezicht verlegen en braaf meisje, leert de kleine crimineel Joe kennen. Ze word verliefd en hals over de kop beginnen ze een heftige relatie. Joe is eigenlijk niet erg aardig voor haar, ze ziet dat in het begin door de verliefdheid niet in. Wanneer ze gaat studeren gaat ze het steeds meer beseffen.
Joe's Wedding (1997) Joe's Wedding (1997)
Joe (Moffett) was een punkrocker, maar nadat hij op het podium zichzelf in brand had gestoken heeft hij zijn muziekcarrière opgegeven voor een baan bij een gewetenloze projectontwikkelaar. Hij staat nu aan de vooravond van zijn huwelijk met de dochter van de projectontwikkelaar, en krijgt nu de kans om op te treden met een rockband. Zijn vriend heeft ook nog een vrijgezellenfeest georganiseerd, maar de dame die hij aanziet voor de stripteuse is er in werkelijkheid op uit om hem te ontvoeren.
Joe... Cercati un Posto per Morire! (1968) Joe... Cercati un Posto per Morire! (1968)
Een voortvluchtige soldaat uit het leger van de Noordelijke staten wordt gerehabiliteerd, wanneer hij een vrouw beschermd tegen het geweld van een bende die uit is op diens fortuin.
Joeun Nom, Napun Nom, E-sanghan Nom (2008) Joeun Nom, Napun Nom, E-sanghan Nom (2008)
In de jaren dertig van de twintigste eeuw, wanneer het Koreaanse schiereiland onder bewind staat van de Japanners, vetrekken veel Koreanen naar Mantsjoerije om te overleven. Sommige worden bandieten, sommige treinrovers en anderen worden premiejagers. Wanneer "The Weird", een onverbeterlijke treinrover, een Japanse trein berooft, ontdekt hij een schatkaart. Deze schatkaart wordt echter gezocht door de meedogenloze bende "The Bad". Toevallig bevindt premiejager "The Good" zich ook op de trein in zijn achtervolging op "The Bad". Nu achtervolgen de drie elkaar met ieder zijn eigen doel.
Joey (1985) Joey (1985)
Als de vader van de kleine Joey sterft, blijkt Joey plots over telepathische krachten te beschikken. Hij kan ondermeer met zijn vader spreken via een rode speelgoedtelefoon tot een kwade speelgoedpop Joey's leventje in een hel verandert.
Joey (1997) Joey (1997)
Australië. Billy heeft net als zijn vader een ongelooflijke passie voor kangoeroes. Op een dag trekt een karavaan jagers voorbij, die het op die diertjes gemunt heeft. Ze verdoven en transporteren de beesten naar Sydney waar ze in een pretpark ondergebracht zullen worden. Na de ontvoering vindt Billy een achtergebleven kangoeroejong, Joey. De jongen, dapper en moedig als hij is, trekt samen met zijn nieuwe vriend naar Sydney om hem te herenigen met zijn ontvoerde ouders.
Joey Breaker (1993) Joey Breaker (1993)
Joey Breaker is een ijskoude snelle jongen die altijd bezig is met het zoeken naar nieuw groot talent en een volgende deal. Samen met zijn vrouwelijke collega Jennie proberen ze potentiële klanten binnen te halen. Wanneer Joey de exotische serveerster Cyann ontmoet en voor het eerst in zijn leven echt verliefd wordt, realiseert hij zich dat zijn leven tot nu toe geen inhoud heeft gehad en dat er veel meer is dan alleen nieuw talent ontdekken en deals afsluiten.
Jofroi (1933) Jofroi (1933)
Jofroi is een boer die zijn land verkoopt aan zijn buurman Fonse. Als de olijfbomen geen vruchten meer willen dragen besluit Fonse ze te kappen. Als Jofroi dit hoort komt hij in opstand en dreigt zelfs met zelfmoord als Fonse zijn plannen doorzet. Fonse is niet overtuigd en de burgemeester en de pastoor moeten er aan te pas komen om hem op andere gedachten te brengen.
Jogo Subterrâneo (2005) Jogo Subterrâneo (2005)
In Jogo Subterrâneo voert regisseur Roberto Gervitz het personage Martin op, een pianist in een nachtclub. Die heeft een wel heel bizarre hobby: de vrouw van zijn leven vinden in het ondergrondse metronet van Sao Paulo. Metroplan bestuderen, route uitkiezen, de ondergrond induiken, jonge aantrekkelijke vrouwen volgen en zien of ze zijn vooraf uitgestippeld parcours kiezen. Wie dat volgt, kan de liefde van zijn leven zijn. Een dagelijks spel dat haast niet te winnen valt en waardoor hij stilaan vast raakt in het web van zijn eigen regels. Toch houdt Martin er een aantal ‘prijzen’ aan over: de zoete Tania, taptoeartieste en moeder van een autistische dochter, en Laura, de blinde schrijfster die zijn toeverlaat wordt. Tot hij zijn oog laat vallen op Ana, een neurotisch model, zo mogelijk nog gekker dan hijzelf, voor wie hij besluit de regels van zijn eigen spel opzij te zetten.
Johan (1976) Johan (1976)
Parijs, lente 1975. Een jonge filmmaker besluit, geïnspireerd door de liefde, de mooie Johan te filmen. Juist voordat hij wil gaan draaien, wordt Johan gearresteerd. Omdat hij geen acteur heeft, gaat de filmmaker op zoek naar Johan in de homoseksuele underground-scene van Parijs uit die tijd.
Johan (2005) Johan (2005)
JOHAN gaat over een gezin met 10 voetballende broers, allemaal vernoemd naar bekende Nederlandse voetballers. Dan wordt nummer 11 geboren en ze noemen hem: Johan. Er is echter een probleem: Johan houdt niet van voetballen, hij houdt van zingen en muziek. En hij houdt van zijn buurmeisje Evy, maar ook zijn broer Johnny heeft gevoelens voor haar. Terwijl de broers stuk voor stuk carrière maken bij de beste clubs van Nederland, jaagt Johan zijn droom achterna: zanger worden. Evy moet kiezen, wordt ze liever voetbalvrouw of gaat ze toch voor haar eerste liefde Johan?
Johan Cruijff - En un Momento Dado (2004) Johan Cruijff - En un Momento Dado (2004)
In 1974 kwam Cruijff, op een gegeven moment, in Barcelona aan. `Moest deze schriele kettingroker onze club na jarenlange kommer en kwel weer kampioen maken?' aldus een van de geïnterviewden. `Het lukte, maar Cruijff deed meer. Hij gaf de Catalanen hun trots terug na de onderdrukking tijdens de dictatuur van Franco.' Ramón Gieling laat vele Catalanen aan het woord. Van de taxichauffeur, de kok, de flamencogitarist die Cruijffs sierlijke acties van muziek voorziet, tot de hartchirurg die Cruijff opereerde na een hartinfarct. Gieling schetst de unieke voetballer die Cruijff was en toont de gekkige eigenheid van de leider door de woorden van zijn bewonderaars. Zij hebben Cruijff geanalyseerd, imiteren zijn bewegingen en beargumenteren hun bewondering, zoals de alleenstaande secretaresse die nooit een man heeft kunnen vinden die in de buurt kwam van de eigenzinnigheid, sierlijkheid en 'leukheid' van Johan Cruijff. Johan Cruijff, En un Momento Dado is veel meer dan een portret van de voetballer Cruijff. Het is een documentaire over de rol van Cruijff en de voetbalclub Barcelona voor het eigenzinnige Catalonië.
Johan Padan a la Descoverta de le Americhe (2002) Johan Padan a la Descoverta de le Americhe (2002)
Johan Padan ontsnapt aan de Spanjaarden en vlucht naar Florida waar hij kennis maakt met de Indianen. De Indianen worden zijn vrienden en samen bedenken ze een plan om de Spanjaarden te verslaan.
Johanna (2005) Johanna (2005)
Deze variant op het verhaal van Jeanne dArc speelt zich af in een vervallen Hongaars ziekenhuis. Na een verkeersongeluk komt de aan pillen verslaafde Johanna in het ziekenhuis terecht en raakt in coma. Men vreest voor haar leven, maar tegen alle verwachtingen in ontwaakt ze en geneest volledig. Johanna ontdekt dat ze de gave heeft om andere patiënten te genezen door hen haar lichaam aan te bieden. Eén van de artsen ziet wel wat in het meisje en biedt haar een betrekking als verpleegster aan. De patiënten zijn zielsgelukkig met Johanna en haar genezende krachten, maar als ze de avances van de arts herhaaldelijk afwijst, zet deze de hele staf tegen haar op.
Johanna Enlists (1918) Johanna Enlists (1918)
Johanna heeft haar vroegere leven doorgebracht met het verzorgen van haar tweelingzusjes en hielp met het vee op haar vader's boerderij in Pennsylvania. Op een dag komt er een groep soldaten op het land van haar vader kamperen en Johanna wordt opeens overspoeld met mannen. Onder andere Frank Le Roy, Archie van Renssaller en soldaat Vibbard zijn gecharmeerd door Johanna, maar geen van allen durft het toe te geven. Renssaller is van plan met haar te trouwen, terwijl de andere twee in de tussentijd voor het gerecht moeten komen.
Johannisnacht (1956) Johannisnacht (1956)
Na het mislukken van zijn tweede huwelijk met Martina vertelt Christian zijn dochter Micky dat haar moeder dood is. Jaren later probeert Martina zich met Micky te verzoenen.
John (2005) John (2005)
Numby en X zijn twee goede vrienden, die drugs dealen in het toilet van een club. Naast het dealen van drugs praten de twee vrienden over de verschillende soorten personen die ze tegenkomen of over dingen als seks, televisie en tekenfilms. Als X op een nacht dan opmerkt dat dit zijn laatste nacht dealen zal zijn, weet Numby dat dit iets met X's vriendin Liz te maken moet hebben ...
John Adams (2008) John Adams (2008)
Het verhaal van John Adams (Paul Giamatti) en de beginjaren van de Verenigde Staten. De boerenzoon Adams begint zijn loopbaan als onderwijzer en later schoolhoofd, en vervolgens als advocaat in Boston. In 1764 trouwt hij met Abigail Smith (Laura Linney) en begint hij zich in te zetten voor de nationale politiek.
John and Julie (1955) John and Julie (1955)
De ouders van John en Julie zijn niet van plan om de ceremoniële kroning van koningin Elizabeth bij te wonen, waarop de kinderen zich genoodzaakt zien om op eigen gelegenheid naar Londen af te reizen. Gelukkig krijgen ze daarbij de nodige hulp van verschillende welliswaar vreemde, maar wel behulpzame personen.
John and Mary (1969) John and Mary (1969)
John en Mary ontmoeten elkaar in een vrijgezellenbar, slapen met elkaar, en de volgende dag nemen ze uitgebreid de tijd om elkaar beter te leren kennen.
John and Yoko's Year of Peace (2000) John and Yoko's Year of Peace (2000)
In 1969 heerste er een periode van chaos. Ondertussen waren John Lennon en Yoko Ono verliefd op elkaar en omringd door journalisten verklaarden ze hun streven om een einde te maken aan oorlog, haat en geweld. Deze documentaire volgt John en Yoko in die periode.
John Carpenter's Cigarette Burns (2005) John Carpenter's Cigarette Burns (2005)
Kirby Sweetman krijgt op een dag veel geld aangeboden om de horrorfilm "La Fin Absolue du Monde" op te sporen. Men zegt dat wie deze film bekijkt zal veranderen in een gestoorde, moordlustige en gewelddadige kannibaal. Als Kirby langzaam steeds dichterbij het enige exemplaar van de film komt, komt hij ook steeds dichterbij de gruwelijke en verknipte waarheid.
John Goldfarb, Please Come Home (1965) John Goldfarb, Please Come Home (1965)
Voormalig footballspeler John Goldfarb (Richard Crenna) is nu piloot. Hij wordt uitgezonden op een geheime militaire missie boven de Sovjet-Unie, maar hij verdwaalt en moet een noodlanding maken in het koninkrijk Fawzia, ergens in het Midden-Oosten. Koning Fawz (Peter Ustinov) was net bezig om een nationaal footballteam op te zetten en hij wil dat John hun trainer wordt. Zo niet, dan levert hij hem als spion over aan de Russen...
John Hus (1977) John Hus (1977)
Honderd jaar voordat de katholieke kerk te maken krijgt met de reformatie onder Martin Luther, leefde de Boheemse priester John Hus (Rod Colbin). Ondanks de tegenwerking van de kerken begint hij zijn visie op het christelijk geloof te verkondigen. Al snel hebben de kerkelijke leiders genoeg van zijn ketterij.
John John in the Sky (2000) John John in the Sky (2000)
Het leven van John Claiborne is werkelijk 1 grote frustratie. Zijn huwelijk is op de klippen gelopen, zijn carriere lijkt volstrekt uitzichtloos en zijn zoon heeft geen enkel respect voor hem. Op een dag krijgt hij echter een mysterieuze brief die hem opnieuw confronteert met zijn verleden.
John Johnson's Shadowhunters (2004) John Johnson's Shadowhunters (2004)
In een oud, verlaten ziekenhuis wordt een demoon vastgehouden door een oude spreuk. Deze spreuk begint echter uit te werken en daardoor kan de demoon ontsnappen. Als een groep meisjes het ziekenhuis binnengaan, raken ze opgesloten en alleen Het Shadow Hunters-team kan hen redden.
John Lennon: The Messenger (2002) John Lennon: The Messenger (2002)
The Messenger biedt een even indrukwekkende als intrigerende kijk op het leven van John Lennon voor en na zijn Beatle tijd. Dit portret bewijst eens te meer dat de uit idealistische overtuiging van Lennon nooit tot zwijgen is gebracht, ook niet door de kogel van een 24-jarige die dacht wereldroem te vergaren met een laffe moord.
John Loves Mary (1949) John Loves Mary (1949)
Mary wacht in de Verenigde Staten gretig op haar verloofde John Lawrence, die dienst doet als G.I. in het buitenland. Maar in zijn plaats komt Johns oorlogsmaatje Fred Taylor, die uitlegt dat John getrouwd is met Lily, een Engels meisje, maar dit enkel om haar naar de Verenigde Staten te laten overkomen, daar te scheiden en dan te trouwen met Fred.
John Paul Jones (1959) John Paul Jones (1959)
De film vertelt het verhaal van John Paul Jones, de held van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog, die door zijn daden voortdurend voor verwarring en agressie zorgt bij de Amerikaanse regering. Al snel neemt de regering maatregelen tegen Jones, die één van hun belangrijkste vijanden is.
John Q (2002) John Q (2002)
John Q. Archibald is een hardwerkende arbeider die samen met zijn vrouw Denise en zoontje Mike een hecht gezin vormt. Ondanks hun penibele financiële situatie, weten ze het hoofd net boven water te houden. Maar dan wordt Mike ernstig ziek Hij kan alleen overleven met een donorhart. John Q. kan de ingreep echter niet betalen en zijn verzekeringsmaatschappij wil hem ook niet helpen. John is ten einde raad en gijzelt uit pure wanhoop de spoedafdeling van het ziekenhuis.
John Rabe (2008) John Rabe (2008)
Waargebeurd verhaal over de Duitse zakenman John Rabe die zich in 1937 in Nanking, China bevindt. De stad wordt echter aangevallen en overgenomen door het Japanse leger. Rabe weet echter met enkele andere buitenlanders een beschermde zone voor burgers op te richten, waardoor duizenden mensen de dood ontlopen.
John Tucker Must Die (2006) John Tucker Must Die (2006)
Film over drie meiden die wraak nemen op de grote verleider van hun school die de meiden als vuil heeft behandeld. Ze willen er voor zorgen dat de man verliefd wordt en dan zou het meisje de relatie moeten beëindigen om zo de man te laten voelen wat ze zelf ook hebben meegemaakt.
John Wesley (1954) John Wesley (1954)
Als klein kind wordt John Wesley gered uit een brandend huis, wat een levenslange indruk op hem achterlaat. Hij gaat studeren in Oxford, maar kiest er al snel voor om als missionaris naar Amerika te vertrekken. Zijn prediking slaat aan en vele mensen volgen zijn leer en handelswijze, waardoor John Wesley uiteindelijk de geschiedenis in gaat als de grondlegger van het methodisme.
John Wycliffe: The Morning Star (1984) John Wycliffe: The Morning Star (1984)
John Wycliffe (Peter Howell) leefde in de 14-eeuw in Groot-Brittanië. Hij komt voortdurend in aanvaring met de staatskerk vanwege zijn moderne opvattingen. De gevestigde kerken zien Wycliffe als een bedreiging, mede omdat hij als eerste de Bijbel naar het Engels heeft vertaald, waardoor de macht van de kerk over de gelovigen wordt ondermijnd.
Johnnie Mae Gibson: FBI (1986) Johnnie Mae Gibson: FBI (1986)
Een jonge zwarte vrouw is vastbesloten een FBI-agente te worden. Deze instelling biedt helaas weinig ruimte voor zwart-zijn en carrièremaken.
Johnny & Clyde (1995) Johnny & Clyde (1995)
Een kleine jongen en een hond komen tijdens het zoeken naar een ontsnapte huisvogel in de problemen en maken doldwaze avonturen mee.
Johnny 2.0 (1998) Johnny 2.0 (1998)
Het is het jaar 2013 en de wereld wordt geleid door machtige ondernemingen in plaats van regeringen. Johnny Dalton is de leider van een onderzoek naar klonen van de firma Azimuth Corporation. Door een aanval op deze firma van een groep militaire milieuactivisten, raakt Johnny in coma en ontwaakt vervolgens na vijftien jaar als Johnny 2.0. Hij is namelijk tijdens zijn coma gekloond vanwege ontbrekende gegevens in het kloonexperiment.
Johnny Allegro (1949) Johnny Allegro (1949)
Johnny Allegro (George Raft) is een ex-crimineel en nu bloemist in een hotel. Hij ontmoet de mysterieuze Glenda (Nina Foch), een klassieke "femme fatale", en raakt binnen no-time betrokken bij een grote fraude-operatie. Op een afgelegen Caribisch eiland ontmoet Johnny een meester-crimineel. Dit blijkt de man van Glenda blijkt te zijn en deze houdt er nogal vreemde jachtmethoden op na, met Johnny als prooi...
Johnny and the Bomb (2006) Johnny and the Bomb (2006)
Wanneer Johnny Maxwell uit de bioscoop komt lopen met zijn vrienden, stuiten ze op de gewonde Mrs. Tachyon, een lokale zwerfster. Johnny belt een ambulance en neemt haar zwerfkarretje mee, om er op te letten nu ze naar het ziekenhuis is. Mrs. Tachyon blijkt echter geen doodnormaal persoon en haar karretje is een tijdmachine. Binnen de kortste keren bevindt Johnny zich al in 1941, met alle gevolgen vandien...
Johnny Angel (1945) Johnny Angel (1945)
Johnny Angel heeft het schip van zijn vader gevonden en de lading is nog aan boord, maar zijn vader de kapitein en de rest van de bemanning zijn verdwenen. Op kantoor is men benieuwd naar de status van de lading, maar hij zal niet rusten voor hij zijn vader heeft gevonden...
Johnny Apollo (1940) Johnny Apollo (1940)
Wall Street aandelenhandelaar Robert Cain Sr. wordt tot de gevangenis veroordeeld wegens fraude. Zijn gestudeerde zoon Bob gaat vervolgens de criminaliteit in om geld te verdienen voor zijn vaders' borgsom. Hij wordt al snel de rechterhand van mafiabaas Mickey Dwyer, maar gaat in de fout wanneer hij valt voor diens vriendin.
Johnny Be Good (1988) Johnny Be Good (1988)
Johnny Walker is een groot football-talent, die iedereen wel in zijn team wil hebben. Dat is ook meteen zijn grootste probleem, want wat moet hij kiezen? Zijn carriere als professionele footballspeler, of zijn vriendinnetje?
Johnny Belinda (1948) Johnny Belinda (1948)
Dokter Robert Richardson raakt geïntrigeerd door het doofstomme meisje Belinda en leert haar liplezen. Zij bloeit helemaal open en wordt tot over haar oren verliefd op haar held. Op een nacht wordt Belinda verkracht door Locky MacCormick, de plaatselijke bullebak, en raakt zwanger. In het dorp is men er het echter over eens dat Belinda niet in staat is om moeder te zijn en de baby wordt toegewezen aan de verkrachter. Een beslissing met dramatische gevolgen...
Johnny Cien Pesos (1993) Johnny Cien Pesos (1993)
Johnny en zijn vier vrienden gaan een bank overvallen. Ze doen zich voor als klanten en halen dan plots vuurwapens te voorschijn. Ze dwingen het personeel het aanwezige geld te overhandigen. Wanneer ze willen vertrekken, verschijnt de politie. De media springen onmiddellijk op het verhaal en brengen alles live in de ether.
Johnny Come Lately (1943) Johnny Come Lately (1943)
Tom Richards is een werkloze journalist. Hij wordt in een stadje opgepakt wegens landloperij. Door toedoen van Vinnie MacLeod, de redactrice van de lokale krant, komt hij voorwaardelijk vrij.
Johnny Concho (1956) Johnny Concho (1956)
Johnny Concho is een jong ventje, dat in zijn woonplaatsje beschouwd wordt als een lafaard, die leeft op de reputatie van zijn broer. Slechts een priester ziet de ware aard van het schijnbaar stoere mannetje. Wanneer het nieuws arriveert dat Johnny's broer is vermoord en de moordenaars richting het stadje komen, slaat Johnny op de vlucht.
Johnny Cool (1963) Johnny Cool (1963)
De jonge bandiet Salvatore Giordano gaat op het eiland waar hij geboren is door voor een Siciliaanse Robin Hood. Een politieactie waarbij hij schijnbaar doodgeschoten wordt, blijkt een geraffineerde schijnmanoeuvre te zijn, in scène gezet door maffiabaas Johnny Colini en corrupte politieambtenaren. Colini heeft namelijk de nodige rekeningen uit het verleden te vereffenen en belooft Salvatore gouden bergen als hij voor Collini naar Amerika gaat om iedereen te vermoorden die Colini bedrogen heeft.
Johnny Dangerously (1984) Johnny Dangerously (1984)
Johnny Dangerously wordt in de jaren 30 gedwongen om het criminele milieu in te gaan, zodat hij de doktersrekeningen van zijn moeder kan betalen. Maar Johnny is altijd al een brave, eerlijke burger geweest, wat het voor hem extra moeilijk maakt.
Johnny Dark (1954) Johnny Dark (1954)
De autoconstructeur Johnny Dark steekt al zijn energie in het ontwerpen van een nieuwe sportwagen. Tijdens een autorace probeert hij zijn chef van zijn nieuwe ontwerp te overtuigen, maar hij heeft geen rekening gehouden met de mogelijk gevaarlijke concurrentie.
Johnny Eager (1942) Johnny Eager (1942)
De gangster Johnny Eager wordt verliefd op de sociologiestudente Lisbeth Bard die zijn gevoelens hartstochtelijk beantwoordt. Als hij erachter komt dat ze de stiefdochter is van officier van justitie Farrell, die destijds de rechtszaak tegen hem in gang heeft gezet, begint hij zijn relatie met Lisbeth te misbruiken om wraak te nemen op Farrell.
Johnny English (2003) Johnny English (2003)
Nadat alle agenten van de Britse Geheime Dienst in één klap worden vermoord bij een aanslag, rest Pegasus (het Hoofd van de Britse Geheime Dienst) niets anders dan geheimagent Johnny English (Rowan Atkinson) op de zaak van de gestolen kroonjuwelen te zetten. Het spoor leidt naar de Franse zakenman, Pascal Sauvage (John Malkovich). Natuurlijk wil de baas van English hier niets van weten, want de heer Sauvage geniet een uiterst goede reputatie en is geliefd in de hogere kringen.
Johnny Firecloud (1975) Johnny Firecloud (1975)
Als de jonge indiaan Johnny Firecloud terugkomt uit het leger, merkt hij dat zijn geboortedorpje wordt geterroriseerd door een meedogenloze grootgrondbezitter. Johnny laat zich echter niet op de kop zitten en neemt het recht in eigen handen.
Johnny Gaddaar (2007) Johnny Gaddaar (2007)
Vijf mannen die in een misdaadbende zitten hebben een deal om zoals normaal de buit eerlijk te verdelen. Alles gaat goed totdat een van de personen, Vikram, besluit dat hij alles zelf wil houden. Hij bedenkt samen met zijn maîtresse een plan om dat te realiseren. Maar het plan kan niet perfect worden uitgevoerd, omdat niemand in de groep makkelijk te beïnvloeden is. Vikram moet nu elke lid van de groep afzonderlijk elimineren zonder dat de rest achter zijn plan komt.
Johnny Got His Gun (1971) Johnny Got His Gun (1971)
Een jonge soldaat trapt op een landmijn en belandt in het ziekenhuis zonder armen, benen, ogen en zijn gehoor. Het wordt voor de dokters onmogelijk contact met hem te maken...
Johnny Got His Gun (2008) Johnny Got His Gun (2008)
Johnny Got His Gun is het verhaal van een jonge Amerikaanse soldaat die wordt getroffen door een artilleriegranaat op één van de laatste dagen van de Eerste Wereldoorlog. De film speelt zich af in het hoofd van deze soldaat die zijn ogen, neus, oren en mond heeft verloren. Wanneer de 20-jarige Joe langzamerhand wakker wordt, terwijl zijn brein nog perfect intact is, moet hij tot de ontdekking komen dat een groot deel van zijn lichaam is verwoest.
Johnny Greyeyes (2000) Johnny Greyeyes (2000)
Nadat Johnny haar vader heeft doodgeschoten belandt ze in de gevangenis, waar ze een groot deel van haar leven verblijft. Ze heeft leren leven met haar bestaan achter de tralies en wordt verliefd op haar nieuwe celgenoot Lara. Wanneer haar straf er bijna opzit moet ze kiezen tussen een leven in vrijheid en Lara.
Johnny Guitar (1954) Johnny Guitar (1954)
Vienna is de eigenaresse van een afgelegen saloon. Het nabijliggende dorpje wil echter niks van haar weten en ook niet van The Dancin' Kid en zijn bende, die regelmatig in Vienna's saloon te vinden zijn. Opgestookt door Emma Small probeert het dorpje dan ook een einde te maken aan Vienna's saloon. Vienna krijgt hulp van een oude bekende: Johnny Guitar, die echter geen geweld wil gebruiken.
Johnny Handsome (1989) Johnny Handsome (1989)
Een misvormde beroepscrimineel wordt verraden. In de gevangenis krijgt hij een nieuw gezicht. Als hij uit de gevangenis komt, lijkt het dat hij op het rechte pad is. Hij plant echter om wraak te nemen op degenen die ervoor gezorgd hebben dat hij in de gevangenis gezet is.
Johnny Hoes - Och Was Ik Maar... (2008) Johnny Hoes - Och Was Ik Maar... (2008)
"Johnny Hoes – Och Was Ik Maar…" is een documentaire over het leven en werk van de ongekroonde koning van de Nederlandse smartlap. Johnny Hoes (1917) drukt met zijn familiebedrijf een belangrijke stempel op de Nederlandse muziekindustrie. Maar zaken en familie gaan niet altijd even goed samen. Hoes kent veel succes maar in zijn privéleven ook veel tragiek. Zijn moeder zei ooit: 'Pech in de portemonnee is het minste dat een mens kan overkomen.' En Johnny kan er over meepraten.
Johnny Mad Dog (2008) Johnny Mad Dog (2008)
Johnny Mnemonic (1995) Johnny Mnemonic (1995)
2021: De gehele wereld is gekoppeld aan het gigantische Internet. Johnny heeft als opdracht gekregen om met een geïmplanteerde geheugenchip in z'n hoofd een grote hoeveelheid informatie vanuit Beijing te smokkelen. Een groepering probeert de code uit Johnny's hoofd te downloaden om zo een ziekte te genezen waar een groot deel van de bevolking aan leidt.
Johnny Mysto: Boy Wizard (1996) Johnny Mysto: Boy Wizard (1996)
Wanneer Johnny Mysto, een beginnend goochelaar, een verdwijntruc uithaalt met zijn zusje, werkt de truc te goed. Zijn zus wordt terug in de tijd gestuurd naar het koninkrijk van Camelot. Met de hulp van Blackmoor reist de goochelaar terug in de tijd op zoek naar zijn zus.
Johnny O'Clock (1947) Johnny O'Clock (1947)
Johnny O'Clock, een beroepsgokker, komt in de problemen met de politie. Hij moet er alles aan doen om zijn onschuld te bewijzen.
Johnny One-Eye (1950) Johnny One-Eye (1950)
De grote crimineel Martin Martin was bijna zover dat hij deel kon nemen aan de New-Yorkse politiek, maar ontsnapt op tijd aan het O.M., die hem wil arresteren voor een moord die hij vijf jaar eerder, samen met medecrimineel Dane Cory, gepleegd heeft. Om zichzelf vrij te pleiten heeft Cory een ontmoeting geregeld met het O.M. Op deze ontmoeting schiet Cute Freddie, in opdracht van Cory, Martin neer en Cory doodt vervolgens Freddie. Cory duikt onder in het appartement van zijn vriendin Lily White en haar zesjarige dochter Elsie in Greenwich Village. De gewonde Martin weet Cury te traceren.
Johnny Oro (1966) Johnny Oro (1966)
Premiejager Johnny Oro krijgt de opdracht om Juanito Perez op te sporen en uit leveren. Wanneer Johnny er achter komt dat Juanito zijn broer heeft vermoord, besluit hij om hem te vermoorden, maar om dit voor elkaar te krijgen moet hij eerst het stadje Coldstone City belegeren en de bende van Perez uit de weg ruimen.
Johnny Reno (1966) Johnny Reno (1966)
US Marshall Johnny Reno wordt omsingeld door bandieten op weg naar het stadje Stone Junction. De bandieten Joe Connors en zijn broer Ab denken ten onrechte dat de wetsdienaar het op hen heeft voorzien en er volgt een vuurgevecht. Reno weet Joe te overmeesteren, maar diens broer Ab komt om. Het tweetal ontmoet veel weerstand in het stadje waar sheriff Hodges de scepter zwaait. Reno moet alle mogelijke moeite doen om de gevangene te beschermen tegen de groeiende menigte die uit is op een lynchpartij.
Johnny Skidmarks (1998) Johnny Skidmarks (1998)
Johnny Skidmarks fotografeert de plekken waar een misdrijf heeft plaatsgevonden. Daarnaast is hij niet vies van illegale klusjes. Johnny en zijn team hebben een zeer lucratief zaakje gaande. Bij dit zaakje raakt niemand gewond, er worden geen vragen gesteld en er wordt geen schade gemaakt. Alles lijkt goed te zijn gegaan totdat...
Johnny Stecchino (1991) Johnny Stecchino (1991)
Dante is een aardige, ietwat sullige en helaas nogal lelijke jongen die verliefd wordt op de mooie en rijke Maria. Zij krijgt het echter benauwd van Dantes onophoudelijke liefdesbetuigingen en gaat bij haar oom in Sicilië wonen. In de villa van die oom houdt zich ene Johnny Stecchino schuil, een maffialeider die door het 'milieu' ter dood is veroordeeld. Als de radeloze Dante ook naar Sicilië komt om zijn geliefde te zoeken, zijn de poppen aan het dansen. Dante lijkt namelijk als twee druppels water op Johnny Stecchino...
Johnny Stool Pigeon (1949) Johnny Stool Pigeon (1949)
Johnny Evans (Dan Duryea) is een dief die in de gevangenis zit, en wiens vrouw gedood wordt door een gevaarlijke drugsbende. Een FBI-agent (Howard Duff) sluit een deal met Johnny, die daarna de agent helpt bij het infiltreren in de bende.
Johnny Suede (1991) Johnny Suede (1991)
Johnny Suede is een werkeloze gitarist en leidt een simpel leven in z'n kleine appartement. Hij droomt er van om ooit een rock and roll ster te worden maar dat blijkt nog niet zo makkelijk te gaan. Ook in z'n liefdesleven is van alles mis.
Johnny Tiger (1966) Johnny Tiger (1966)
George Dean (Robert Taylor) en zijn drie kinderen moeten verhuizen nadat hij een baan krijgt aangeboden bij het Seminole Indianen reservaat. Hij is overweldigd door de armoe van de Indianen stam, en hun mogelijkheid om in de hedendaagse cultuur te leven zonder hun geschiedenis op te geven. Sam is de stamoudste en veracht George, en alle andere blanken. Hij wil dat zijn kleinzoon Johnny alles wat maar met de blanken te maken heeft afzweert en de leiderschap van de stam op zich neemt. Johnny en Barbara, de dochter van George, worden verliefd op elkaar tegen de wil van zowel George als de stamoudste, terwijl George valt voor de charmes van de mooie dokter Leslie Frost.
Johnny Tremain (1957) Johnny Tremain (1957)
Johnny Tremain, de leerling van een zilversmid, kan zijn beroep niet meer uitoefenen nadat hij zijn hand heeft bezeerd. Hij trekt maar wat door het land en raakt bevriend met een aantal leden van Sons of Liberty, een groep die de Amerikaanse Revolutie wil afdwingen.
Johnny Tsunami (1999) Johnny Tsunami (1999)
Wanneer de 13-jarige surfkampioen Johnny Kapahaala van Hawaï naar Vermont verhuist, is hij ervan overtuigd dat de fun in zijn leven voorgoed voorbij is. Hij ziet er tegenop om zijn vrienden en zijn geliefde grootvader achter te laten. In zijn nieuwe buurt voelt hij zich een buitenstaander, tot hij een nieuwe sportieve uitdaging ontdekt: het snowboarden. Toch zijn de problemen nog niet helemaal van de baan want Johnny bevindt zich plots tussen twee rivaliserende bendes. Kan hij de vete voor eens en voor altijd bekoelen?
Johnny Vik (1977) Johnny Vik (1977)
Een man raakt bekneld tussen twee verschillende culturen, de Indiaanse en de Nieuw-Amerikaanse cultuur. Het verhaal begint wanneer Johnny Vik (Warren Hammack) wordt opgepakt voor wildplassen en wordt veroordeeld tot 30 dagen gevangenisstraf. Hij ontsnapt uit zijn cel en verbergt zich in het bos. Een jong meisje vindt hem en neemt hem mee naar een verlaten boshut, waar zij hem verzorgt. Johnny blijft daar en is gelukkig met zijn nieuwe situatie, totdat de politie hem vindt en hij zonder pardon wordt neergeschoten.
Johnny Was (2006) Johnny Was (2006)
Johnny Doyle ontvlucht zijn gewelddadige verleden en verhuist van Ierland naar London. Hier wordt zijn rustige leventje verstoord door zijn voormalige mentor Flynn, die uit de gevangenis is ontsnapt en meteen het Ierse vredesproces letterlijk wil opblazen. Het blijkt echter nog niet gemakkelijk om de woonwijk van Doyle, Brixton, te ontvluchten met de politie op je hielen en ze zijn voorlopig veroordeeld tot het afwachten in Doyles huis, temidden van diens vreemde en eigenzinnige huisgenoten.
Johnny Yuma (1967) Johnny Yuma (1967)
Een vrouw laat haar man vermoorden, maar krijgt hierdoor problemen met Johnny Yuma, de erfgenaam van de vermoorde man. De vrouw wil de erfenis van haar vermoorde man zelf houden en schakelt hierop haar vroegere geliefde in om Johnny om te brengen.
Johns (1996) Johns (1996)
Santa Monica Blvd. is de plaatselijke straat waar mannelijke prostituees hun klanten scoren. John (zoals veel schandknapen zich noemen) droomt van niets minder dan een acteercarrière...
Johnson County War (2002) Johnson County War (2002)
We schrijven het jaar 1891. Wyoming is pas toegetreden tot de Unie. De drie gebroeders Hammett, Cain, Harry en Dale raken verstrikt in de snel escalerende strijd om land tussen de veebaronnen die de graslanden van oudsher in handen hadden en de kolonisten die zich hier kwamen vestigen. De veebaronnen zijn verenigd in de "Cheyenne Social Club". Op initiatief van Lord Peter, een Engelse adellijke grootgrondbezitter, wordt een killer als sheriff aangesteld. Hij moet de kleine landbezitters zo zien te intimideren dat ze op de vlucht slaan... Maar de gebroeders Hammett besluiten te blijven, en daar hebben ze alledrie zo hun redenen voor.
Johnson Family Vacation (2004) Johnson Family Vacation (2004)
De familie Johnson wil op vakante in Caruthersville, Missouri. Helaas hebben ze een behoorlijk slecht orientatiegevoel en als dan ook nog het navigatiesysteem stuk gaat lijkt Caruthersville, Missouri heel erg ver weg.
Johnsons,  De (1992) Johnsons, De (1992)
Deze horrorfilm van Hollandse bodem verbindt een legende over zeven psychopatische broers met de herhaaldelijke nachtmerries van een veertienjarig meisje (De la Bretonière). Het script voor dit griezelverhaal vol occulte elementen en puberangsten werd geschreven door Leon de Winter, naar een origineel scenario van Rocco Simonelli.
Joi Gin A Long (1999) Joi Gin A Long (1999)
Een voormalige triade-baas is zojuist vrijgekomen na een lange celstraf en gaat een kamer huren bij een simpele maar eerlijke weduwe. Snel pakt hij zijn oude levensstijl weer op en probeert hij zijn oude positie terug te veroveren. De weduwe laat de crimineel echter al gauw inzien dat het leven ook om andere dingen draait dan geld en macht.
Jôi-uchi: Hairyô Tsuma Shimatsu (1967) Jôi-uchi: Hairyô Tsuma Shimatsu (1967)
In 1725, raakt samurai Isaburo getergd, als zijn zoon dient te trouwen met de minnares van zijn leider. Isaburo wil dit niet toestaan, maar zijn zoon accepteert het en hij en de vrouw, Ichi, worden verliefd. Wanneer echter de zoon van de leider sterft dient Ichi terug te keren aan de zijde van de leider, en Isaburo die zich net had verzoend met de situatie ontsteekt opnieuw in woede.
Joie de Vivre, La (1993) Joie de Vivre, La (1993)
Sinds zijn geliefde Mado gestorven is, denkt de oude Monsieur Charme er alleen maar aan om bij haar in de hemel te zijn. Hij is echter te bang om zelf een einde te maken aan zijn leven. Reine, zijn verpleegster, en Joyeux willen hem echter een handje helpen. Maar de Dood verzet zich en neemt Reine zelf mee naar het hiernamaals. Monsieur Charme is geschokt en besluit zijn plan uit te stellen. Dat biedt hem de gelegenheid om weer vreugde te vinden in zijn leven.
Jojo la Frite (2002) Jojo la Frite (2002)
Raph en Swan, twee schurken, zijn druk bezig met uit te zoeken hoe ze hun slag kunnen slaan. Op het moment dat Raph een weerloos meisje berooft van haar tas, begaat Swan echter een goede daad en begint er zich een aureool te vormen rondom zijn hoofd. Hij wil nu kost wat kost die schitterende krans kwijtraken. Maar hoe?
Joker Is Wild, The (1957) Joker Is Wild, The (1957)
Joe E. Lewis (Sinatra) is een beroemde komiek en een getalenteerd zanger. Tijdens een aanslag op zijn leven verliest hij zijn zangvermogens. Jaren later sporen zijn vrienden hem op en proberen hem weer op het juiste spoor te brengen. Hierdoor ontmoet hij Letty Page (Crain). De twee worden verliefd en zij spoort hem aan weer komiek te worden. Maar Joe heeft problemen: door de aanslag op zijn leven is hij gokverslaafde en alcoholist geworden. Deze problemen besluit hij te gebruiken in zijn acts. Dit blijkt zakelijk een groot succes, maar het haalt zijn persoonlijke leven overhoop.
Joker, Der (1987) Joker, Der (1987)
Verschillende criminelen werden vermoord door een professioneel huurmoordenaar. Het enige spoor dat hij achterlaat is een speelkaart, de aas. De politie vermoedt dat een nieuwe bende zo probeert de controle over het gebied te verkrijgen. Onderzoeksagent Jan wordt het slachtoffer van een bomaanslag als hij in het restaurant van zijn toekomstig schoonvader uit eten is. Hoewel Jan verlamd is en tijdelijk geschorst wordt, blijft hij de zaak onderzoeken.
Jokers, The (1967) Jokers, The (1967)
Twee mislukte broers besluiten samen de kroonjuwelen te stelen en ze na een week weer terug te brengen, puur en alleen om te bewijzen dat het kan. Alles verloopt soepeltjes totdat een van de twee de veleiding om de juwelen te houden niet kan weerstaan.
Jokes My Folks Never Told Me (1978) Jokes My Folks Never Told Me (1978)
Jokes My Folks Never Told Me is een verzameling van bekende en minder bekende moppen en grappen, die in geuren en kleuren worden verteld of in live action worden uitgebeeld.
Joko Invoca Dio... E Muori (1970) Joko Invoca Dio... E Muori (1970)
Een bende bandieten denkt de goudroof van de eeuw gepland te hebben. De operatie loopt echter faliekant verkeerd: twee van de vier overvallers laten het leven en een derde blijkt hen verraden te hebben. De overgebleven Rocco laat het hier niet bij zitten en zweert wraak te nemen op degene die hem en zijn vrienden heeft verraden.
Jol (2001) Jol (2001)
Amir, filmmaker van beroep ontvangt een telegram waarin staat dat zijn moeder ernstig ziek is. Hij gaat op weg naar zijn afgelegen geboortedorp. De lange emotionele reis voert hem dwars door het uitgestrekte, stoffige Kazachse landschap. Amir denkt veel na. Over de moeilijkheden van het filmmaken, over de jonge vrouw die de montage doet voor zijn film, over zijn hand op haar huid... En over de blik op het gezicht van zijn vrouw toen zij plotseling de montageruimte binnenstapte. Maar of dit nu herinneringen, dromen, of scènes uit een nog te maken film zijn, blijft in het midden.
Jolene (2008) Jolene (2008)
De roodharige wees Jolene, 15 jaar oud, trekt de wijde wereld in. Dat wil zeggen, ze reist heel de Verenigde Staten door en ontmoet allerlei soorten mensen waarmee ze diverse levenservaringen opdoet. Een reis die 10 jaar in beslag zal nemen.
Jolies Choses, Les (2001) Jolies Choses, Les (2001)
Marie en Lucie zijn een ééneiige tweeling. Op het eerste gezicht houden ze van elkaar, maar diep vanbinnen haten ze elkaar. Lucie is het voorbeeld bij uitstek van oppervlakkigheid. Ze is dol op blitse wagens, playboys en decadente seks. Marie daarentegen is integer en authentiek. Geen make-up, geen hippe kleren, een eenvoudig leven en slechts één man: Sébastien. Aangezien Lucie gefascineerd is door de showbusiness, krijgt ze ook de mogelijkheid om zangeres te worden. Een droom wordt werkelijkheid, ware het niet dat ze niet kan zingen in tegenstelling tot haar zus die aanvaardt om Lucie op het podium te vervangen. Wanneer Marie op een nacht na haar optreden bij Lucie aankomt, ontdekt ze dat haar zus zelfmoord heeft gepleegd. Deze tragedie is voor Marie een geluk bij een ongeluk: nu kan ze eindelijk het verboden leven van Lucie leiden.
Jolly Roger: Massacre at Cutter's Cove (2005) Jolly Roger: Massacre at Cutter's Cove (2005)
Een groep vrienden vindt een oude schatkist, maar daarbij laten ze onbedoeld de geest van de demonische piraat Jolly Roger los. Deze doet er alles aan om zijn schat terug te krijgen en begint iedereen die op zijn pad komt te vermoorden. De twee overgebleven vrienden Alex en Jessie moeten zien te ontrafelen wat Jolly Roger terug heeft gebracht voordat ze zelf zijn slachtoffer worden.
Jolson Sings Again (1949) Jolson Sings Again (1949)
Al Jolson heeft zijn vroegere carrière als zanger aan de wilgen gehangen en leeft nu een luxe leventje dat vooral bestaat uit vrouwen, paardenrennen en reizen. Het sterven van Moma Yoelson en het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog zet Jolson echter weer met beide benen op de grond. Hij gaat weer samen werken met zijn oude manager Steve Martin en zet zich in voor het entertainment ten behoeve van de Amerikaanse troepen die over de hele wereld gelegerd zijn.
Jolson Story, The (1946) Jolson Story, The (1946)
De film is het verhaal van Asa Joelson, de talentvolle zoon van een cantor die vast van plan is het helemaal te gaan maken in de showbusiness. Nadat hij zijn naam veranderd heeft in Al Jolson, verdringt het publiek zich overal om te luisteren naar de fascinerende zangkunst en de jazz-muziek van Al Jolson.
Jon Good's Wife (2001) Jon Good's Wife (2001)
Vijf oude schoolvrienden komen na vijftien jaar opnieuw samen tijdens een reunie. Ze dragen echter een diep geheim met hen mee: op de dag van hun afstuderen hebben ze in woede iemand vermoord. Als ze teruggaan naar de plaats waar ze het lichaam begraven hebben, merken ze dat wraak tijdloos is.
Jona Che Visse nella Balena (1993) Jona Che Visse nella Balena (1993)
Op vierjarige leeftijd wordt Jonah vanuit Amsterdam met zijn ouders gedeporteerd naar concentratiekamp Westerbork. Vandaar worden ze overgebracht naar Bergen Belsen waar Jonah's vader onder de ogen van zijn kleine zoon sterft. Als Jonah en zijn inmiddels zeer verzwakte moeder enige tijd later opnieuw per trein vertrekken, wordt het konvooi in de omgeving van Trobitz door de Russen bevrijd.
Jonah: A VeggieTales Movie (2002) Jonah: A VeggieTales Movie (2002)
Na een ongeluk met de auto waarin ze vervoerd werden bevinden Bob de Tomaat en de Veggie-kinderen zich in een visrestaurant waar niets is zoals het lijkt.
Jonas et Lila, à Demain (1999) Jonas et Lila, à Demain (1999)
Bijna een kwart eeuw later komt Alain Tanner terug op zijn 'Jonas qui Aura 25 en l'An 2000' uit 1976. Het nieuwe millennium is begonnen, Jonas (Robart) is 25 en woont in Genève samen met zijn jeugdliefde Lila (Maïga). Alles lijkt toch nog goed te komen, of niet?
Jonas Qui Aura 25 Ans en l'An 2000 (1976) Jonas Qui Aura 25 Ans en l'An 2000 (1976)
Door toevallige omstandigheden kruisen in Genève de levens van acht verschillende personages elkaar, die ieder op hun manier een eigen vorm proberen te vinden voor hun gefrustreerd idealisme t.a.v. een nieuwe maatschappij. Conflicten en teleurstellingen blijven niet uit, maar de hoop op de toekomst wordt gevestigd op de geboorte van een baby in een "ecologisch" boerengezin.
Jonathan (1970) Jonathan (1970)
Leden van een groep aristrocratische vampieren, die op een of andere manier immuun voor zonlicht zijn, geleid door een kwaadaardige graaf (Paul Albert Krumm), nemen in snel tempo de macht over en onderwerpen de boerengemeenschap als slaven en als extra bloedvoorraad. De laatste hoop voor de mensheid is Jonathan (Jürgen Jung), die een kruistocht begint tegen de graaf en zijn krachtige, ondode leger.
Jonathan degli Orsi (1993) Jonathan degli Orsi (1993)
Jonathan, die is opgevoed door beren en een indianenstam, keert terug naar de bewoonde wereld om zijn stam te redden van een oliemagnaat die het op hun territorium heeft voorzien.
Jonathan Livingston Seagull (1973) Jonathan Livingston Seagull (1973)
Naar de bestseller van Richard Bach, over de jonge meeuw Jonathan die door zijn groep wordt verstoten omdat hij de grenzen van het vliegen wil verkennen. Met muziek van Neil Diamond.
Jonathan: The Boy Nobody Wanted (1992) Jonathan: The Boy Nobody Wanted (1992)
Een jongen met het syndroom van Down wordt door zijn ouders in een tehuis geplaatst. Een vrijwilliger probeert de jongen het beste te geven van wat het leven te bieden heeft. Dit zeer tegen de wens van zijn ouders in.
Jonestown: Paradise Lost (2007) Jonestown: Paradise Lost (2007)
Deels archiefbeelden en deels nagespeelde scenes over wat er voorafging aan de collectieve zelfmoord van 912 leden van 'The Peoples Temple', een sekte onder leiding van Jim Jones, op 18 november 1978.
Jonestown: The Life and Death of Peoples Temple (2006) Jonestown: The Life and Death of Peoples Temple (2006)
Een kijk op de gebeurtenissen die plaatsvonden in 1978, toen Jim Jones, leider van de sekte 'The Peoples Temple', 900 volgelingen naar Guyana liet overkomen. Het doel was een grote collectieve zelfmoord te ondernemen door middel van een vergiftigd drankje.
Jonge Harten (1936) Jonge Harten (1936)
Een groepje studenten uit Amsterdam houden zomervakantie op Texel, waarbij ze continu avances op elkaar maken. Peter is verliefd op Annie. Sip is verliefd op Hans die voor zichzelf een toekomst ziet als tekenaar. Maja, een oudere vrouw, ziet op haar beurt wel wat in Peter en gaat heel ver om zijn hart te veroveren.
Jongen Die Niet Meer Praatte, De (1995) Jongen Die Niet Meer Praatte, De (1995)
Memo is een Koerdisch jongetje dat samen met zijn moeder en zusje in Oost-Turkije woont. Zijn vader werkt in een Nederlandse havenstad, en wanneer ook in Memo's dorp oorlog dreigt, besluit de vader hen naar Nederland te halen. Zeer tegen de zin van Memo, die protesteert tegen de gedwongen verhuizing door niet meer te praten. Toch wordt hij vriendjes met boekenwurm Jeroen, op zijn manier ook een buitenstaander en de enige die accepteert dat Memo niet praat. Op een dag ziet Memo hoe Kemal, een Koerdische vriend, in elkaar wordt geslagen, en uit noodweer een van zijn belagers doodt.
Jonny Vang (2003) Jonny Vang (2003)
Jonny, Magnus en Tuva kennen elkaar sinds hun kinderjaren. Nu zij volwassen zijn, trekken zij nog steeds samen op. Maar er is veel veranderd in hun leven. Jonny is nog steeds de beste vriend van Magnus, maar Magnus is nu gehuwd met Tuva en hijzelf is haar minnaar. En daar voelt hij zich niet echt vrolijk bij. Hij wil een serieuze relatie. Hij vertelt dit aan Tuva. Kort na dit gesprek wordt Jonny meegesleurd in een maalstroom van nare gebeurtenissen. Wie is de kwelduivel die er voor zorgt dat plots alles op soms spektakulaire wijze mis loopt voor Jonny?
Jopog Manura 3 (2006) Jopog Manura 3 (2006)
Wanneer Aryong (Qi Shu), de dochter van een triade baas uit Hong Kong, wordt beschuldigd van de moord op de baas van een rivaliserende triade vlucht ze naar Zuid-Korea. Bij aankomst wordt ze begeleid door de loyale Gi-chul. Hij en zijn bende worden aangesteld om Aryong te beschermen tot haar terugkeer naar Hong Kong.
Jopok Manura (2001) Jopok Manura (2001)
Eun-jin is de vrouwelijke nummer twee van een misdaadorganisatie. Op een gegeven moment komt ze erachter dat haar zus dodelijk ziek is, en diens laatste wens is Eun-jin te zien trouwen. Eun-jin gaat op zoek naar een echtgenoot, maar dat blijkt niet makkelijk. Uiteindelijk ontmoet ze de conservatieve Su-il, die echter geen weet heeft van Eun-jin's dubbelleven.
Jopok Manura 2: Dolaon Jeonseol (2003) Jopok Manura 2: Dolaon Jeonseol (2003)
Wanneer Eun-jin een klap op haar hoofd krijgt tijdens een ruzie veroorzaakt dit bij haar een vorm van geheugenverlies, waarna zij een Chinees restaurant binnenwandelt en daar een deeltijd baantje krijgt.
Jorobado de la Morgue, El (1973) Jorobado de la Morgue, El (1973)
Een gebochelde die in een mortarium werkt wordt verliefd op een jonge, zieke vrouw, die tevens de enige is die hem mag. Op een dag sterft ze en de gebochelde draait door. Hij gelooft niet dat ze dood is en doodt zelf de mensen die in haar lichaam aan het snijden zijn, waarna de politie naar hem op zoek gaat...
Josefine Mutzenbacher (1970) Josefine Mutzenbacher (1970)
Josefine Mutzenbacher is een pittige straatprostituee in het Wenen van eind 19de eeuw. Via rijke en machtige klandizie weet ze haarzelf omhoog te werken naar de jetset van Wenen. Hier groeit ze uit tot een erotische legende.
Josefine Mutzenbacher II - Meine 365 Liebhaber (1971) Josefine Mutzenbacher II - Meine 365 Liebhaber (1971)
Adrian is de zoon van een rijke Hamburgse koopman die naar Wenen trekt, op zoek naar liefde. Hij komt naar verloop van tijd in een huwelijksintrige terecht en wordt uitgedaagd voor een duel. Hij wordt voor dood achtergelaten maar gelukkig gevonden door mooie Josefine en haar vriendin. Om Adrian tijdens de operatie in leven te houden en hem bij de les te houden vertelt Josefine enkele van haar erotische belevenissen.
Joseph (1995) Joseph (1995)
Het verhaal speelt zich af in Egypte, waar Josef op een markt wordt verkocht als slaaf aan Potifar, de rechterhand van de farao. Josef, de favoriete zoon van Jacob, was gevangengenomen en verkocht door zijn broers. Hij is echter een harde en productieve werker en wint al snel het vertrouwen van zijn meester Potifar. Hij wordt benoemd als hoofd van het huishouden.
Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat (1999) Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat (1999)
Deze musical vertelt het bijbelverhaal van Joseph. Hij is de lievelingszoon van zijn vader Jacob en zijn broers zijn hem zat en willen van hem af. Daarom verkopen ze Joseph als slaaf aan de Egyptenaren.
Joseph Andrews (1977) Joseph Andrews (1977)
Joseph Andrews (Peter Firth) is een 18de-eeuwse gewone jongen die bij een deftige familie komt te wonen. Het avontuur begint als hij de avances van zijn jonge pleegmoeder Belle (Ann-Margret) afwijst.
Joseph: King of Dreams (2000) Joseph: King of Dreams (2000)
Joseph, één van de twaalf zonen van Jakob, wordt op een dag achtergelaten in een waterput. Enkele dagen later wordt hij als slaaf meegenomen naar Egypte. In een visioen ziet hij dat Egypte gaat worden getroffen door een hongersnood en meldt dit aan de farao.
Josephine Baker Story, The (1991) Josephine Baker Story, The (1991)
1943. Josephine Baker (Lynn Whitfield) ligt in het ziekenhuis. Hoewel ze na de dood van haar vader in Amerika haar succes maakte, voelt ze zich in haar hart nog Française. Ze kijkt terug op haar carrière.
Josh and S.A.M. (1993) Josh and S.A.M. (1993)
Josh en Sam besluiten van huis weg te lopen en een roadtrip doorheen Amerika te maken. Maar beiden zijn nog te jong, om zelf een wagen te besturen. Maar wat zou dat geven?
Josh Kirby... Time Warrior: Chapter 3, Trapped on Toyworld (1995) Josh Kirby... Time Warrior: Chapter 3, Trapped on Toyworld (1995)
De tiener Josh (Corbin Allred) reist rond in de tijd en wordt daarbij achtervolgd door de sinistere dr. Zoetrope (Derek Webster). In Toy World wordt Josh echter geholpen door levensecht speelgoed.
Joshua (1976) Joshua (1976)
Een zwarte soldaat keert terug uit de burgeroorlog en komt te weten dat zijn moeder door een bende blanken werd vermoord. Hij is vastbesloten om de moordenaars te vinden en hen één voor één te vermoorden.
Joshua (2002) Joshua (2002)
Wanneer Joshua naar de buitenwijken van Auburn verhuisd, ontwaakt hij de nieuwsgierigheid van de inwoners. Ze weten niet goed wat ze met hem aanmoeten. Wat is de bedoeling van deze eenvoudige maar charismatische man, die eigenhandig probeert de kerk weer op te bouwen? Met zijn onbaatzuchtig gedrag weet hij velen voor zich te winnen. Langzamerhand ontstaat er een hechte gemeenschap. Ondanks zijn liefdadigheid zijn er mensen die Joshua blijven wantrouwen. Sommigen geloven niet dat iemand, in deze tijd, iets voor niets doet. Wat voert Joshua in zijn schild...
Joshua (2006) Joshua (2006)
Kelby Unger en zijn verloofde keren na 13 jaar weer terug naar hun geboortedorp Bisbee om de begravenis van Kelby's vader bij te wonen. De reden dat Kelby uit de buurt van z'n vader bleef is dat zijn vader iets te maken zou hebben met de dood van zijn 13-jarige zus...
Joshua (2007) Joshua (2007)
Brad en Abby Cairn zijn de perfecte ouders die een perfect leventje leiden in hun perfecte appartementje in Manhattan. Dit leventje begint echter scheuren te vertonen als zij hun tweede kindje krijgen. Hun eerste zoon Joshua van 9 jaar blijkt namelijk niet alleen een wonderkind te zijn in de positieve zin van het woord, maar ook briljant te zijn in manipulatie, en momenteel zint de situatie hem niet.
Joshua Then and Now (1985) Joshua Then and Now (1985)
Journalist en tv-ster Joshua Shapiro blikt in een melancholische bui terug op zijn leven. Als zoon van een kruimeldief en een bardanseres was de straat zijn leerschool. Later trok hij naar Londen waar hij journalist werd. Hij leerde er Pauline kennen, de dochter van een rijke aristocraat. Door hun huwelijk kwam Joshua in de uper-class terecht.
Joshua Tree (1993) Joshua Tree (1993)
Ex-coureur Wellman Santee ontsnapt uit de gevangenis, steelt een auto en gijzelt de knappe eigenaresse ervan. Al snel komt hij erachter dat hij een hulpsheriff ontvoerd heeft en zit een heel politiecorps hem op de hielen.
Joshua's Heart (1990) Joshua's Heart (1990)
Claudia (Melissa Gilbert) denkt in architect Tom (Tim Matheson) de man van haar dromen ontdekt te hebben. Als hun relatie mis loopt, mist ze vooral zijn 10-jarige zoontje. Ze overweegt een rechtszaak over de voogdij.
Joshuu 701-gô: Sasori (1972) Joshuu 701-gô: Sasori (1972)
Nima Matsushima (Sasori) wordt gevangene 701 in een vrouwenbajes nadat ze haar ex-minnaar, een undercover agent die haar oplichtte, met een mes aanviel. Matsu is vastberaden wraak te nemen, maar dan moet ze eerst ontsnappen uit de gevangenis, waar ze niet geliefd is en iedereen getergd is haar te breken.
Joshuu Sasori: 701-gô Urami-bushi (1973) Joshuu Sasori: 701-gô Urami-bushi (1973)
Sasori (Scorpion) staat op het punt geëxecuteerd te worden maar ontsnapt net op het nippertje aan haar dood. Ze wil nu wraak nemen op de gemene bewakers die haar eerder al zwaar onder handen genomen hadden.
Joshuu Sasori: Dai-41 Zakkyo-bô (1972) Joshuu Sasori: Dai-41 Zakkyo-bô (1972)
Matsu arriveert in de gevangenis en wordt meteen zwaar onder handen genomen door de gemene bewakers. Wanneer ze naar de binnenplaats wordt geleid valt ze de hoofdcipier aan. Deze neemt wraak door alle gevangenen te straffen voor haar daad waardoor ook zij zich tegen Matsu zullen keren. Dit verloopt niet geheel volgens plan.
Joshuu Sasori: Kemono-beya (1973) Joshuu Sasori: Kemono-beya (1973)
Sasori (Scorpion) heeft een liefdesrelatie met haar verstandelijk gehandicapte broer en wordt gechanteerd door een yakuza die haar geheim weet. Deze man wordt vermoord en hiervoor word Matsu beschuldigd, zowel door de politie als de yakuza, dus moet ze op de vlucht slaan.
Josie and the Pussycats (2001) Josie and the Pussycats (2001)
Jarenlang heeft de platenindustrie verborgen boodschappen in hun muziek gestopt, zodat tieners niets anders zijn dan zombies die maar één ding kunnen: kopen, kopen en nog eens kopen. Wanneer de jongensband DuJour dit ontdekt, zorgt hun manager ervoor dat zij in een vliegtuigcrash omkomen. Nu moet er een nieuwe band gezocht worden voor de slechte plannen van de platenmaatschappij. Dit wordt Josie and the Pussycats, die een groot succes worden.
Jouet, Le (1976) Jouet, Le (1976)
François Perrin is een veertigjarige journalist die al twee jaar werkloos is. Eindelijk vindt hij een nieuwe baan, bij het bekende France Hebdo. Dat is eigendom van de excentrieke miljardair Rambal-Cochet. Deze neemt elke dag deel aan de redactievergadering en zo ontmoet deze machtige man de eenvoudige Perrin. Zijn zoon Pierre vindt François zo leuk dat hij hem prompt als speelgoed wil.
Joueur d'Échecs, Le (1927) Joueur d'Échecs, Le (1927)
Pools Litouwen zwoegt in 1776 onder het ijzeren regime van Rusland en de spanningen tussen de Russische bezetters en de Polen zijn hoog. De zonderlinge uitvinder en Oostenrijkse diplomaat Baron Wolfgang von Kempelen heeft In zijn zorg de eigenwijze soldaat Boleslas Vorowski en zijn idealistische pleegzuster Sophie Novinska; beiden zijn leiders van de Poolse weerstand. Slechts de vriendschap tussen Boleslas en een Russische luitenant, Prins Serge Oblomoff en de (schaak)rivaliteit met Majoor Nicolaieff houden Boleslav en zijn aanhangers onder controle. Wanneer Boleslav echter een Russische soldaat, die een Poolse danseres verkrachtte, doodt en Sophie haar minnaar, de Russische Prins, onder druk verlaat is het gedaan met de rust.
Joueur, Le (1958) Joueur, Le (1958)
Verfilming van het boek The Gambler van Dostoyevsky. Het verhaal speelt zich af in het 19e eeuwse Baden-Baden en laat de beproevingen en kwellingen van een aantal chronische gokkers zien. Eén van de gokkers is Alevei, hij is verliefd op Pauline, de dochter van de armzalige generaal Zagoriensky. Alevei probeert Pauline van armoede te redden door haar de kneepjes van het gokkersvak te leren. Helaas is Alevei te laat om Pauline te redden wanneer die zichzelf letterlijk en figuurlijk te gronde richt.
Jouissance des Hystériques, La (2000) Jouissance des Hystériques, La (2000)
Jan Bucquoy, cineast, beleeft zijn midlife-crisis. Zijn politieke en amoureuse avonturen zijn tot nu toe steeds gedoemd tot mislukken. Om een duidelijker inzicht te krijgen over zijn problemen beslist Jan een film te draaien over liefde en lust. Tijdens de casting ontmoet hij twee intelligente, vrijgevochten vrouwen die als een katalysator zullen werken op Jan, die als het ware herboren wordt, klaar voor nieuwe liefdesavonturen.
Jour d'Été, Un (2006) Jour d'Été, Un (2006)
Een provinciestadje in de zomerse Vendée. Bij een doodgewone voetbalwedstrijd gebeurt een bijzonder ongeluk. Een jongen raakt dodelijk gewond doordat hij bedolven raakt onder het doel, dat waarschijnlijk niet volgens de voorschriften verankerd was. Hoe het ongeluk kon gebeuren is onbegrijpelijk voor de nabestaanden van het slachtoffer.
Jour de Fête (1949) Jour de Fête (1949)
Bij wijze van een grap laten een aantal inwoners van een klein Frans dorpje de postbode François, terwijl hij dronken is, een stuntfilm zien, waarbij ze zeggen dat het een demonstratie is van het efficiëntere Amerikaanse postbezorgingssysteem is. François heeft niet door dat het een grap is en begint de volgende dag zijn eigen bezorgingstechnieken in te richten naar die in de film.
Jour et l'Heure, Le (1963) Jour et l'Heure, Le (1963)
Een vrouw houdt zich tijdens de oorlog afzijdig van het verzet tot er een geallieerde piloot bij haar onderduikt. De piloot moet naar onbezet gebied worden gebracht.
Jour Se Lève, Le (1939) Jour Se Lève, Le (1939)
Gabin pleegt een moord en sluit zichzelf op in een hotelkamer. Tijdens de nacht herinnert hij zich zijn liefdesaffaire die tot de moord geleid heeft en 's ochtends, nadat hij een emotionele 'toespraak' gehouden heeft, volgt een dramatische climax. De film is een metafoor van de deftige man die door het lot getroffen wordt en hieraan ten onder gaat.
Journal d'un Curé de Campagne (1951) Journal d'un Curé de Campagne (1951)
Een jonge priester krijgt als eerste parochie het Noord-Franse Ambricourt toegewezen. De inwoners van de stad zijn echter niet geïnteresseerd, en praten dan ook weinig met hem.
Journal d'une Femme de Chambre, Le (1964) Journal d'une Femme de Chambre, Le (1964)
Celestine neemt een baan aan als kamermeisje voor de familie Monteil. De fascistische bediende Joseph wordt verliefd op haar, maar zij moet niets van hem hebben. Als een meisje uit de buurt verkracht en vermoord wordt, verdenkt zij Joseph.
Journal de Lady M, Le (1993) Journal de Lady M, Le (1993)
Lady M treedt op in de minder bekende nachtclubs van Parijs. Ze is een begenadigd zangeres maar haar werk is niet van het populaire soort. Ondanks het feit dat ze niet beroemd zal worden houdt ze van het leven als zangeres buiten het mainstreamgenre. Op een avond komt een Spaanse schilder die haar heeft zien optreden backstage om kennis te maken. Ze maken nader kennis en hij keert terug naar Spanje. De schilder heeft echter iets van passie losgemaakt bij Lady M en ze zoekt hem op in Catalonië waar ze een stormachtige relatie met hem heeft. Ze is zo verliefd op hem dat als ze er achter komt dat hij met een negerin getrouwd is en een kind heeft ze dit niet erg vind, sterker nog, ze nodigt het gezin uit in Parijs. Daar aangekomen delen ze elkaars liefde.
Journal du Séducteur, Le (1996) Journal du Séducteur, Le (1996)
Claire, een psychologiestudente, vindt per toeval een boek: Kierkegards "Dagboek van een verleider". Ze bezorgt het terug aan de eigenaar, de filosofiestudent Gregoire. Deze vraagt haar om het boek te lezen, waardoor Claire onder de betovering valt van Gregoire en hij haar vervolgens meesleurt in zijn vreemde wereld.
Journals of Knud Rasmussen, The (2006) Journals of Knud Rasmussen, The (2006)
Januari 1922. De snel veranderende wereld gaat aan niemand voorbij. De Deense ontdekkingsreiziger en wetenschapper Knud Rasmussen bezoekt het geïsoleerde kamp van de Inuit-sjaman Aua. Voor Rasmussen en zijn protégé Mathiassen grenst hun bezoek aan het kamp aan een paradijs. Wat de Denen zich echter niet realiseren is dat ook dit rustieke en vreedzame oord aan de vooravond van grote veranderingen staat zoals Christelijke Bijbels in de Inuit-taal, afhankelijkheid van buitenlandse handelswaar en hun allereerste kennismakig met de politie.
Journée Bien Remplie, Une (1973) Journée Bien Remplie, Une (1973)
Nadat een jongeman tot de doodstraf is veroordeeld, zweert zijn vader wraak. Hij is van plan om degenen die daar verantwoordelijk voor zijn te straffen. Hij stapt op zijn motorfiets met zijspan en wil op één dag alle negen juryleden vermoorden die het oordeel over zijn zoon hebben geveld.
Journée de Merde!, Une (1999) Journée de Merde!, Une (1999)
Het is een belangrijke dag in het leven van Marc Chanois: het is de verjaardag van zijn verloofde Sabine en haar ouders komen vandaag aan in Parijs, hij zal hen aankondigen dat ze verloofd zijn. De dag begint echter slecht met een onkundige secretaresse, verder komt er nog een ex-lief langs die hij al vijf jaar niet meer gezien heeft en tot overmaat van ramp keert zijn baas vervroegd terug van zijn reis naar Zwitserland.
Journey (1995) Journey (1995)
Het is niet voor de eerste keer dat Min het familielandgoed verlaat en haar elfjarige zoon Journey en zijn oudere zuster Cat achterlaat bij haar ouders, die de brokstukken weer moeten lijmen en proberen hun kleinkinderen een thuis te geven. Vooral Journey heeft het moeilijk. Wanneer hij ontdekt dat zijn moeder familiefoto's heeft vernietigd, richt al zijn woede zich op zijn opa, wiens halstarrigheid zijn moeder zou hebben weggejaagd. Stap voor stap probeert opa de liefde van zijn kleinzoon terug te winnen door het familiefotoalbum te reconstrueren en Journey alles over fotografie bij te brengen.
Journey Back to Oz (1974) Journey Back to Oz (1974)
Dorothy en Toto reizen terug naar het land van Oz, waar zij net op tijd aankomen om hun oude vrienden te helpen om een invasie van magische groene olifanten af te weren.
Journey Beneath the Sea (1997) Journey Beneath the Sea (1997)
Jack Pumpkinhead wil dolgraag een boottrip maken met zijn vrienden. Wanneer dit eindelijk gebeurt, zinkt de boot. Jack en zijn vriendjes belanden onder water. Hier ontmoeten ze twee zeemeerminnen en samen beleven ze een avontuur vol spanning en gevaar.
Journey from the Fall (2006) Journey from the Fall (2006)
Op 30 april 1975 eindigde de Vietnamese burgeroorlog. Honderdenduizenden vluchtelingen vertrekken uit het vernielde land. Long (Long Nguyen) besluit om in Vietnam te blijven en wordt gearresteerd, waarna men hem gevangen houdt in een kamp. Zijn vrouw, kind en moeder vluchten daarop naar Amerika in de hoop daar vrijheid te vinden.
Journey into Fear (1943) Journey into Fear (1943)
Een marinier, samen terugkerend met zijn vrouw in de VS, ontdekt dat hij wordt achtervolgd door nazi agenten die er op uit zijn hem te vermoorden. Zonder een woord te zeggen tegen zijn vrouw vlucht uit het hotel waar zij verblijven en gaat hij aan boord van een schip, om als het schip een maal is uitgevaren te ondekken dat nazi agenten hem zijn gevolgd hier heen.
Journey Into Genius (1988) Journey Into Genius (1988)
Een documentaire-stijl drama over het leven en werk van schrijver Eugene O'Neil. Hij werd ooit wegens onbehoorlijk gedrag van Princeton geschopt, maar ontving uiteindelijk de Pulitzer Prize voor zijn werk 'Beyond the Horizon'.
Journey of August King, The (1995) Journey of August King, The (1995)
1815 in North Carolina. August King, weduwnaar en landbouwer, heeft zijn oogst verkocht en heeft zijn wintervoorraden aangeschaft. Op weg naar huis ontmoet hij Annalees, een weggelopen 19-jarige slavin...
Journey of Jared Price, The (2000) Journey of Jared Price, The (2000)
Jared is verhuisd van Georgia naar Los Angeles. Hij verblijft tijdelijk in een jeugdherberg, waar hij Robert ontmoet die meteen wel wat in Jared ziet. Jared vindt werk als persoonlijk verzorger van de blinde mevrouw Haines. Hij valt als een blok voor haar zoon Matthew, maar die blijkt al een vriend te hebben...
Journey of Natty Gann, The (1985) Journey of Natty Gann, The (1985)
Chicago 1935. Amerika is al zes jaar lang ondergedompeld in armoede en ellende. De grote crisis is op zijn hoogtepunt. Tienduizenden radeloze mensen trekken door het land op zoek naar eten en werk. Velen van hen wagen hun leven, hangend aan vrachttreinen waar de politie ze genadeloos vanaf probeert te slaan. Sol Gann en zijn dertienjarige dochter Natty hebben een pensionnetje in een buitenwijk van de stad. Ze slaan zich samen door de moeilijkheden heen, waarbij Natty leert dat ook kleine meisjes soms niet buiten een paar stevige knuisten kunnen. Het moment breekt aan dat Sol werk moet zien te vinden. Hij zit aan de grond. Ten einde raad neemt hij een baantje aan als houthakker, aan de andere kant van het land. Hij laat Natty achter bij de beheerster van zijn hotelletje, Connie. Maar de kleine Natty heeft andere plannen. Ze gaat op zoek naar haar vader. Een lange reis begint.
Journey of the Fifth Horse, The (1966) Journey of the Fifth Horse, The (1966)
Dmitri Zoditch werkt bij een uitgeverij en levert goed werk. Dan krijgt hij een belangrijke opdracht die hij zal moeten uitvoeren. Hij schijnt er helemaal klaar voor te zijn.
Journey through the Black Sun (1976) Journey through the Black Sun (1976)
Na een enorme atoomontploffing wordt de maan uit zijn orbit gebracht en beginnen alle inwoners van de maankolonie Moonbase Alpha aan een reis naar het onbekende. Na een tijdje stellen de wetenschappers van de basis vast dat de maan binnen afzienbare tijd in botsing zal komen met de planeet Astheria en het voortbestaan van zowel de mensen als de Astherianen in gevaar brengt.
Journey Through the Past (1974) Journey Through the Past (1974)
Journey Through the Past is een documentaire die het bestaan van Buffalo Springfield, van 1966 tot 1972, laat zien. De bandleden komen aan het woord en diverse nummers komen langs, zoals; "Only Love Can Break Your Heart" en "Heart of Gold."
Journey to Lasta (2004) Journey to Lasta (2004)
Tsegaye verlaat zijn vrouw en kinderen om zijn twee jeugdvrienden te vinden, om samen met de twee vrienden een jeugddroom te laten uitkomen ... namelijk muziek maken...
Journey to Shiloh (1968) Journey to Shiloh (1968)
Terwijl de Amerikaanse Burgeroorlog in volle gang is, besluiten zeven jonge Texanen om zich vrijwillig aan te melden bij het leger. De zeven jongemannen noemen zichzelf de 'Concho County Comanches'. Zij moeten al snel ondervinden dat de weg naar Shiloh erg lang is en dat de reis ook niet zonder gevaren is.
Journey to the Center of the Earth (1959) Journey to the Center of the Earth (1959)
Edinburgh, 1880. Professor Oliver Lindenbrook doceert geologie aan de universiteit. Op een dag krijgt hij van een van zijn studenten een brok lava. Omdat de steen te zwaar weegt, besluit Lindenbrook hem te smelten. Tot zijn grote verbazing zit er in het rotsblokje een loodje, waarop tekens aangebracht werden. De inscripties wijzen het middelpunt van de aarde aan, dat ergens onder IJsland zou zijn. Lindenbrook organiseert meteen een expeditie naar het hoge noorden. Hij ervaart al vrij snel dat nog andere wetenschappers de ontdekking op hun naam willen schrijven.
Journey to the Center of the Earth (1989) Journey to the Center of the Earth (1989)
Een aantal jonge mensen gaat op ontdekkingstocht in een grot op Hawaï. Ze vallen in een gat en komen hierdoor terecht in de verloren onderwaterstad Atlantis.
Journey to the Center of the Earth (1999) Journey to the Center of the Earth (1999)
Geoloog Theo Lytton, zijn neefje Jonas, de rijke Alice Hastings en de robuuste Ier McNiff zijn in Nieuw Zeeland op zoek naar Casper, de echtgenoot van Alice die daar 7 jaar geleden spoorloos verdwenen is. Na een lange reis vol gevaren komen ze uit in een donkere en mysterieuze grot, die hen naar het centrum van de aarde leidt. Daar vinden ze bewijzen dat Casper hier ook moet zijn geweest of misschien zelfs nog is. De vraag is alleen; leeft hij nog en zo ja, waar is hij dan? Wat het antwoord op deze vraag ook is, al gauw blijkt dat ze niet de enige levende wezens zijn in deze donkere uithoek van de aarde.
Journey to the Center of the Earth (2008)  (I) Journey to the Center of the Earth (2008) (I)
Als de broer van een wetenschapper plotseling verdwijnt, besluit deze wetenschapper samen met zijn neefje en een gids op zoek te gaan naar zijn broer. Het drietal komt terecht in een bijzondere, maar ook gevaarlijke verloren wereld, ergens in het midden van de Aarde.
Journey to the Center of the Earth (2008)  (II) Journey to the Center of the Earth (2008) (II)
Een reddingsteam komt tijdens een reddingsactie terecht in het midden van de Aarde. Hier ontdekken ze een exotische en bijzondere nieuwe wereld, met hele speciale planten en fantastische dieren. Maar er schuilt ook veel gevaar voor het team in deze gloednieuwe wereld.
Journey to the Center of the Earth (2008)  (III) Journey to the Center of the Earth (2008) (III)
Martha Dennison (Victoria Pratt) huurt avonturier en antropoloog Jonathan Brock (Rick Schroder) in om haar geliefde man Edward (Peter Fonda) terug te vinden. Deze verdween namelijk spoorloos toen hij op zoek ging naar een bijzondere wereld ergens in het centrum van de Aarde.
Journey to the Center of Time (1967) Journey to the Center of Time (1967)
De wetenschappers Manning, Gordon en White staan vlak voor een grote doorbraak. Ze hebben namelijk ontdekt hoe ze door de tijd kunnen reizen. Voordat ze hun apparatuur goed en wel hebben getest, dreigt de teamleider ermee de geldkraan dicht te draaien. Om te bewijzen dat hun tijdmachine wel degelijk werkt, maken de drie wetenschappers een reis naar het begin en het einde der tijden.
Journey to the End of the Night (2006) Journey to the End of the Night (2006)
Vader Sinatra en zoon Paul proberen beide te ontsnappen uit het desolate en uitzichtsloze bestaan, dat de Braziliaanse porno-industrie zo kenmerkt. Deze afzonderlijke ontsnappingspoging heeft echter wel tot gevolg dat de relatie tussen vader en zoon hevig wordt aangetast, waardoor zij uiteindelijk steeds meer tegenover elkaar komen te staan.
Journey to the Lost City (1959) Journey to the Lost City (1959)
Een architect reist af naar de afgelegen stad Eschnapur om de plaatselijke bouwkunst te bezichtigen. In Eschnapur wordt de man verliefd op een plaatselijke danseres, een liefde die wederzijds is en spoedig denkt het stel om in het echt te treden. De lokale overheid verzet zich echter hevig tegen dit voornemen, waardoor er voor het stel een gevaarlijke situatie ontstaat.
Journey to the Seventh Planet (1962) Journey to the Seventh Planet (1962)
Een groep astronauten op weg naar Uranus moeten een noodlanding maken op een vreemde planeet. Tot hun grote verbazing is de planeet bewoond met mensen die de astronauten kennen uit hun verleden. De mensen blijken echter waanbeelden te zijn, opgeroepen door een machtige heerser die niet houdt van pottekijkers op zijn planeet.
Journey with Peter Sellars, A (2007) Journey with Peter Sellars, A (2007)
Regisseur Mark Kidel volgde twee jaar lang Peter Sellars, regisseur van hoofdzakelijk klassieke opera's die hij herinterpreteert en in een modern jasje steekt. Tijdens repetities, masterclasses en interviews komen thema's aan bod die terug te vinden zijn in het werk van Sellars: avant-garde, marionettenspel, politiek, poëzie en spiritualiteit.
Journey, The (1959) Journey, The (1959)
Het is 1956, de Russen nemen Boedapest over. Een groepje westerse mensen wil het land ontvluchten en per bus reizen ze naar de grens. Daar worden ze opgewacht door majoor Surov. Surov is geïnteresseerd in één van de vrouwelijke reizigers.
Journey, The (2002) Journey, The (2002)
1991, de Sovjet-Unie valt uit elkaar en Armenië staat op de rand van onafhankelijkheid. Eve, 23 jaar oud, is 10 jaar geleden vanuit Armenië naar New York vertrokken en werkt als fotografe, hoewel de drukte in New York haar allerminst bevalt. Ze krijgt bericht daar haar jeugdvriend in Armenië vermoord is en accepteert een opdracht om de gebeurtenissen in het land te fotograferen. Daar raakt ze betrokken bij de onafhankelijkheids-beweging en krijgt weer een emotionele band met haar thuisland.
Journey: Absolution, The (1997) Journey: Absolution, The (1997)
In het jaar 2243 heerst een conflict tussen het Orion Triumviraat en de Alliantie van Gefedereerden, een streng regime dat het aanzicht van het universum tracht te veranderen. De Alliantie is net geland op de planeet New Victoria, waar enkel de rijkste burgers aan de bezetting kunnen ontkomen. Valerie Lasalle heeft een leven als luxe callgirl voor het Triumviraat achter de rug. Deze genetisch gemanipuleerde en buitengewoon sexy vrouw heeft zich vrijgekocht. Tijdens haar vlucht naar een ruimtestation botst Valeire op een despotische commandant van de Allisntie. Terwijl de klok voor de machtsovername langzaam wegtikt ligt het lot van de bemanning in haar handen.
Journeyman (2005) Journeyman (2005)
Een 21-jarige jonge vrouw reist door Amerika, een emotioneel gesloopt land, sinds 9/11. Ze hoopt haar vader te vinden die haar al op jonge leeftijd verlaten heeft. Onderweg ontmoet ze allerlei mensen en beleeft de nodige avonturen.
Journeys with George (2002) Journeys with George (2002)
Alexandra Pelosi, een bevlogen Democrate, volgt de presidentscampagne van George W. Bush in 2000. Naast de gebruikelijke mediaplaatjes, zijn we dit keer ook getuige van veel persoonlijke ontboezemingen van 'Dubya', van het moment dat hij campagne voert om te worden gekozen als Republikeinse kandidaat, tot het moment dat hij wordt uitgeroepen tot 43ste president van Amerika.
Jours Où Je N'existe Pas, Les (2003) Jours Où Je N'existe Pas, Les (2003)
Je kan het een ziekte noemen of een anomalie, maar Antoine bestaat slechts één dag van iedere twee. Iedere andere dag, om klokslag middernacht verdwijnt hij om de volgende dag op het zelfde uur en dezelfde plaats terug te keren. Er is geen rookwolk of verblindende flits. 24 uur lang is hij er gewoon niet. Antoine heeft zich aangepast aan deze buitengewone situatie. Maar wanneer hij Clementine ontmoet en er harten sneller slaan, wordt het ingewikkeld. Hoe kan je van iemand houden en slecht één dag van de twee bij haar zijn? Hoe kan je niet jaloers worden op de dagen dat zij niet met jou leeft?
Jours Tranquilles à Clichy (1990) Jours Tranquilles à Clichy (1990)
Een armlastige maar ambitieuze Amerikaanse schrijver neemt in de jaren '30 zijn intrek in Club Melody, een chique hotel in Parijs. Al gauw raakt hij verloren in het decadente losbollige Parijs.
Joutilaat (2001) Joutilaat (2001)
In het uiterste noordoosten van Finland, bij de grens met Rusland, is niet veel werk voor jongeren. Ze moeten naar een grotere stad verhuizen of afwachten tot zich een kans voordoet. De drie werkloze jongens die gevolgd worden in deze film, vertegenwoordigen een nieuwe, stuurloze generatie in het hoge Finse noorden. Ze hangen rond, drinken bier en trappen wat lol, maar ze willen meer. Ze willen ook werken. Aangezien ze geen werkervaring hebben, hebben ze weinig kans op een baan. Omdat ze geen kinderen zijn en ook nog geen volwassenen, moeten deze jongens hun onafhankelijkheid nog bevechten. Het landschap, vastgelegd in poëtische beelden, lijkt een versiering te zijn van het leven van de jongens. Ze passen niet in deze pracht, maar ze laten zich ook niet meevoeren door de sleur van alledag. En zoals gezegd wordt in de film: ‘Ze leven voor de volgende dag, maar morgen komt nooit’.
Joven y la Tentación, La (1986) Joven y la Tentación, La (1986)
Om een punt te zetten achter het verleden heeft Pierre Canada verlaten en keert hij terug naar Spanje waar hij Paul, een vriend uit zijn jeugdjaren, ontmoet. Deze laatste stelt hem voor aan zijn vrouw Agnès en zijn dochter Marthe. Later op de avond begint hij te praten over een geheime bibliotheek die hij bezit, met een aantal erotische boeken van Markies de Sade. ‘s Nachts, terwijl hij één van de werken aan het lezen is, komt Marthe binnen in de kamer van Pierre. Het meisje vraagt hem een paar fragmenten uit het boek voor te lezen.
Joven, La (1960) Joven, La (1960)
Miller leeft op een geïsoleerd eiland voor de kust van Carolina. De enige andere eilandbewoner is Evvie, een onschuldig en naief 13-jarig meisje. Miller voelt zich seksueel aangetrokken tot haar. Wanneer Traver, een zwarte muzikant op de vlucht voor een bende die hem wil lynchen nadat hij valselijk is beschuldigd van verkrachting, op het eiland arriveert, wil Miller hem meteen aangeven om hem uit de weg te werken. Echter Evvie mag Traver erg graag en beschermt hem. Als een predikant op het eiland aankomt om Evvie mee terug te nemen naar het vaste land, wordt Traver's aanwezigheid opgemerkt. Miller moet nu kiezen tussen het aangeven van Traver, met het risico dat Evvie haar sympathie in hem verliest, en het verzwijgen van Traver's indentiteit.
Jovencito Drácula, El (1977) Jovencito Drácula, El (1977)
De afstammelingen van Graaf Dracula en Jonathan Harker gaan naar Transsylvanië om aanwezig te zijn op de lezing van een testament. Wanneer ze daar arriveren voelt één jong lid van de familie Dracula de onweerstaanbare drang om het verleden van zijn voorvaderen terug op te graven.
Joves (2004) Joves (2004)
De drie hoofpersonen van Joves moeten zich nog realiseren dat ze zich al in hun toekomst bevinden. Jordi heeft als egocentrische carrièrejongen de ambitie om koste wat kost snel rijk te worden en de lakens uit te delen, maar verliest in zijn baantje bij een beleggingsfirma al meteen een kapitaal. Jordi’s broer Pau is zijn tegenpool: een doelloze feestneus en dopehead die z’n frustraties afreageert op het nieuwe vriendje van zijn ex. Tot slot viert Cristina, bevoorrechte dochter van de directeur van de firma waar Jordi in de hoogste regionen hoopt te belanden, haar verjaardag zo excessief dat ze het slachtoffer wordt van haar eigen grensoverschrijding.
Joy (1983) Joy (1983)
Joy is een jonge vrouw die al sinds haar jeugd op zoek is naar haar vader. Op een dag ontmoet ze een oudere man waarop ze verliefd wordt. Ze reist met hem naar Parijs en maakt er kennis met zijn vrouwelijk gezelschap. Dat wordt het begin van een hele reeks nieuwe seksuele ervaringen.
Joy Division (2006) Joy Division (2006)
In 1944 wordt de veertienjarige tiener Thomas opgeroepen om in het Duitse leger te vechten. Hij overleeft, maar zijn geboortestad wordt volledig verwoest, zijn familie sterft in de hevige bombardementen en zijn grote liefde Melanie wordt verkracht en vermoord door soldaten van het Russische leger. Een commissaris brengt de wees Thomas over naar de Sovjet Unie en daar wordt hij in een militaire school geplaatst. Jaren later, tijdens de Koude Oorlog, wordt Thomas een agent van de KGB en hij wordt aangewezen om te gaan werken in Londen. Levend met de geesten uit zijn verleden en de constante vrees voor paranoia, ontmoet hij de donkere Londense Yvonne, die hem sterkte en vreugde in zijn leven geeft.
Joy in the Morning (1965) Joy in the Morning (1965)
Carl Brown en Annie McGairy zijn hopeloos verliefd. Hun beider ouders zijn oude bekenden van elkaar vanuit hun vroegere vaderland. De ouders van Carl willen een betere partij voor hun zoon dan Annie, die opgegroeid is in sloppenwijken. Annie vlucht weg en gaat naar de school van Carl om hem te vragen haar te trouwen. Ze komen in moeilijkheden, enerzijds door het hoofd van de school die hun huwelijk afkeurt en anderzijds de boze ouders van Carl.
Joy Luck Club, The (1993) Joy Luck Club, The (1993)
Vier Chinese vriendinnen komen regelmatig bij elkaar om een spel te spelen en bij te praten. Wanneer één van hen sterft, wordt haar dochter gevraagd haar plaats in te nemen. De moeders zijn grootgebracht in China, hun dochters zijn Amerikaans. Dit zorgt regelmatig voor botsingen en onbegrip. Maar doordat de moeders over hun jeugd vertellen, wordt dit doorbroken.
Joy of Life, The (2005) Joy of Life, The (2005)
Vanaf de Golden Gate Bridge in San Francisco hebben al heel wat zelfmoordenaars hun fatale sprong gewaagd. Zo ook Mark Finch, vriend en collega van de regisseuse. In deze experimentele film eert Olsen hem met een liefdevolle ode aan San Francisco. Zij verweeft er twee verhalen in: de geschiedenis van de brug met daarnaast het wederervaren van een lesbische vrouw die haar weg zoekt in de voor haar nieuwe stad.
Joy of Sex (1984) Joy of Sex (1984)
De tiener Leslie Hindenberg vreest dat hij nog maar twee weken te leven heeft en is vast besloten om nog voor zijn dood van bil te gaan. Het blijkt echter niet zo makkelijk te zijn om een partner te vinden, zeker niet omdat al zijn versier-pogingens verpest worden door zijn geile vriend Alan.
Joy Ride (2001) Joy Ride (2001)
De student Lewis besluit om naar de andere kant van Amerika te rijden om zijn vriendin Venna te zien. Lewis raakt opgescheept met zijn oudere broer Fuller, wiens geintjes op de weg er voor zorgen dat de broers en Venna in een nachtmerrie gezogen worden wanneer een gestoorde truckchauffeur beledigd raakt.
Joy Ride 2: Dead Ahead (2008) Joy Ride 2: Dead Ahead (2008)
Vier vrienden zijn onderweg naar een concert in Las Vegas, maar tijdens hun reis gaat hun auto plotseling kapot. Het viertal besluit vervolgens om een auto te stelen om zo hun reis te kunnen doorzetten. Maar ze ontdekken al snel dat deze auto eigendom is van Rusty Nails, een gestoorde vrachtwagenchauffeur die de achtervolging op het viertal inzet.
Joy Unspeakable (1981) Joy Unspeakable (1981)
Joyeuses Pâques (1984) Joyeuses Pâques (1984)
Stéphane heeft net een twintig jaar jongere vriendin opgedoken als zijn vrouw, Sophie, plotseling voor zijn neus staat. Stéphane laat zich niet uit het veld slaan en stelt de jonge vrouw voor als zijn dochter uit een vroegere relatie.
Joyeux Noël (2005) Joyeux Noël (2005)
Waargebeurd verhaal, zich afspelend aan het front in de winter van 1914. De Eerste Wereldoorlog woedde volop en eindigde de levens van talloze jonge mannen. Wanneer de Kerst aanbreekt gebeurt er echter iets volkomen onverwachts. Die nacht worden de levens gevolgd van vier personen: een Anglicaanse priester, een Franse luitenant, een tenor en zijn zingende geliefde, een sopraan. Op die nacht gebeurt het ondenkbare, wanneer soldaten de wapens neerleggen en elkaar benaderen om Kerst te vieren.
Joyeux Pélerins, Les (1951) Joyeux Pélerins, Les (1951)
Aimé Barelli is verliefd op de peetdochter van één van de musici van zijn orkest. Om haar in Rome te kunnen ontmoeten, weigert hij het contract dat zijn impresario hem aanbiedt. Aldus zullen de leden van het orkest heel wat dolle avonturen meemaken. Wanneer ze na de explosie van een bom omkomen ontmoeten zij Sint-Pieter die hen terugstuurt naar de aarde opdat zij er het optimisme en het goede humeur zouden verspreiden.
Joyride (1977) Joyride (1977)
Vier verveelde teenagers uit Los Angelos: Scott (Desi Arnaz Jr), John (Robert Carradine), Cindy Young (Anne Lockheart) en Susie (Melanie Griffith) stelen per ongeluk een lijkauto en besluiten naar het noordelijkste puntje van Amerika te gaan. In Alaska aangekomen hebben ze geen geld meer en door de kou gedwongen, breken ze een huis in.
Joyride (1996) Joyride (1996)
Twee vrienden vervelen zich te pletter in een afgrijselijk dorp. De geschiedenis is triest. De toekomst biedt geen perspectief. Tot die ene dag dat de oogverblindende en sensuele Tanya met haar vader het dorp binnenrijdt. Vanaf dat moment klopt ieders hart sneller. vooral dat van de maten die wel een verzetje kunnen gebruiken. Als Tanya zich laat verleiden tot het maken van een Joyride met één van hen, krijgt het avontuurtje een even verrassende als dramatische wending. Al snel blijkt dat er geen weg terug meer is...
Joyride (2005) Joyride (2005)
Joy, Roos en Chantal zijn drie jonge meiden die een oldtimer cabriolet stelen om mee te kunnen doen aan een talentenjacht voor supermodellen in Nice. Onderweg blijkt dat Joy ervoor heeft gezorgd dat ze in de achterbak een bewusteloze student meevoeren. Wat is Joy precies van plan? En wat heeft de joy ride te maken met de oude middeleeuwse "Legende van Troisvierges"?
Joyride to Nowhere (1977) Joyride to Nowhere (1977)
Cindy en Leah zijn twee vriendinnen die besluiten van huis weg te lopen. Ze stelen de auto van Cindy's vader en begeven zich op weg naar vrijheid. Onderweg nemen ze een een kerel mee die hen bij hem thuis uitnodigt. Als de man, die Tank heet, een douche neemt stelen de meiden zijn portefeuille en auto. Wat ze echter niet weten is dat in de wagen 2 miljoen dollar ligt van een bankoverval.
Joyriders, The (1999) Joyriders, The (1999)
De bejaarde Gordon Trout (Landau) is op weg naar een wapenwinkel om een pistool te kopen met het doel een einde aan zijn leven te maken. Bij een winkelcentrum besluit hij drie jongelui een lift te geven. Ze blijken criminele daklozen te zijn. Gordon wordt gegijzeld, maar onderweg ontdooit de koude sfeer en leert jong en oud van elkaar.
Joysticks (1983) Joysticks (1983)
Op weg naar zijn werk stopt Eugene Groebe voor een groepje aantrekkelijke vrouwelijke lifsters. Ze praten hem letterlijk uit zijn broek en laten hem achter in zijn onderbroek en gaan ervandoor. Eugene wil wraak nemen op de meisjes. Hij weet ze tot groot vermaak van het publiek in een videospeelzaal in hun panty's te zetten. Het daardoor ontstane tumult trekt de aandacht van de vader van het mooie meisje, Patty. Hij verbiedt Patty daar nog vaker te komen. Maar wat doet hij zelf als hij gechanteerd wordt, middels een foto van hem met twee bijna naakte meisjes?
Joyû-Rei (1996) Joyû-Rei (1996)
Regisseur Murai is bezig met een film over de Tweede Wereldoorlog. Op een gegeven moment ziet hij in een scène iets merkwaardigs op het scherm: een vrouw in het wit. Murai weet zeker dat hij deze vrouw al eens eerder heeft gezien.
Joze to Tora to Sakana Tachi (2003) Joze to Tora to Sakana Tachi (2003)
Tsuneo is een zorgeloze student met een bijbaantje in een Mahjong-tent. Daar hoort hij verhalen over een vreemde oude vrouw die met een kinderwagen door de wijk zou lopen. Er gaan de wildste geruchten over wat er in de kinderwagen zou liggen. Terwijl de gasten hier druk over aan het discussiëren zijn, vraagt Tsuneo's baas hem de hond uit te laten. Tijdens deze wandeling stuit hij op de vrouw met de kinderwagen en maakt hij kennis met de vreemde jonge vrouw Josee.
Ju Dou (1990) Ju Dou (1990)
China 1920. Ju Dou is de derde vrouw van de rijke zijdeproducent Jin-Shan. Omdat zij nog geen kind voor hem gebaard heeft wordt zij telkens slecht behandeld en gestraft. Haar ellende krijgt de aandacht van Jin-Shan's neef en hij en Ju Dou krijgen een geheime verhouding.
Ju Ma Pao (1976) Ju Ma Pao (1976)
Een vreedzaam eiland, Phoenix, met als hoofdstad de Gouden Stad, wordt aangevallen door een wrede despoot en zijn tovenaar. Het eiland wordt veroverd en de drie heroïsche beschermers van het eiland worden hierbij gedood. Echter hun jonge kinderen kunnen ontsnappen en worden weggeborgen totdat ze volwassen zijn. Ze worden in het ongewisse gelaten over hun identiteit. In hun ligt de hoop om de wrede heerser uit te dagen en te verslaan.
Ju No-myeong Bakery (2000) Ju No-myeong Bakery (2000)
No-myeong is een bakker in hart en nieren en runt een bakkerij samen met zijn vrouw Jung-hee, met wie hij al jaren gelukkig is getrouwd. Op een gegeven moment begint Jung-hee echter steeds vaker zuchten te slaken. Niet wetend wat dat betekent gaat No-myong haar achtervolgen, en hij komt er vervolgens achter dat ze vaak afspraakjes heeft met de schrijver en fervente broodliefhebber Mu-seok, die thuis qua brood niet aan z'n trekken komt. No-myeong wil Mu-seok confronteren, maar hij verzwakt wanneer hij leert dat ook Mu-seok een passie voor brood heeft.
Ju-on (2000) Ju-on (2000)
Wanneer vrijwilligster Nishina Rika een bezoek brengt aan een bedlegerige oudere vrouw, ontdekt ze een mysterieuze deur die afgesloten is met plakband. Nishina kan haar nieuwsgierigheid niet bedwingen en ze opent de deur. Een vreemde, duistere geest kan hierdoor ontsnappen en werpt een kwaadaardige vloek op de bezoekers van het huis: iedereen die de woning betreedt, komt in verdachte omstandigheden om het leven. Dat is ook de politie van Tokyo niet ontgaan en de detectives openen een onderzoek. Dit leidt hen naar een moord die jaren geleden in het huis werd gepleegd. Een man vermoordde er zijn vrouw, maar het zoontje van het koppel werd nooit teruggevonden.
Ju-on 2 (2000) Ju-on 2 (2000)
Actrice Harase Kyoko weet niets van de vloek 'ju-on', die ontstaat door de wrok van iemand die in kwade toestand overlijdt. Als blijkt dat ze zwanger is, overweegt ze te stoppen met haar werk. Toch accepteert ze een klus voor een paranormale televisieshow, waarvoor ze naar een met geesten bevolkt huis gaat. In dit huis is ooit een vrouw vermoord door haar man en hun zesjarige zoon is spoorloos verdwenen. Alle mensen die hierna in het huis hebben gewoond, zijn op onverklaarbare wijze overleden. Al snel krijgt Harase's vriend een auto-ongeluk en krijgt ze zelf een miskraam. Toch voelt ze dat er nog iets in haar buik leeft.
Ju-on: The Grudge (2003) Ju-on: The Grudge (2003)
Wanneer vrijwilligster Nishina Rika een bezoek brengt aan een bedlegerige oudere vrouw, ontdekt ze een mysterieuze deur die afgesloten is met plakband. Nishina kan haar nieuwsgierigheid niet bedwingen en ze opent de deur. Een vreemde, duistere geest kan hierdoor ontsnappen en werpt een kwaadaardige vloek op de bezoekers van het huis: iedereen die de woning betreedt, komt in verdachte omstandigheden om het leven. Dat is ook de politie van Tokyo niet ontgaan en de detectives openen een onderzoek. Dit leidt hen naar een moord die jaren geleden in het huis werd gepleegd. Een man vermoordde er zijn vrouw, maar het zoontje van het koppel werd nooit teruggevonden.
Ju-on: The Grudge 2 (2003) Ju-on: The Grudge 2 (2003)
Actrice Harase Kyoko weet niets van de vloek 'ju-on', die ontstaat door de wrok van iemand die in kwade toestand overlijdt. Als blijkt dat ze zwanger is, overweegt ze te stoppen met haar werk. Toch accepteert ze een klus voor een paranormale televisieshow, waarvoor ze naar een met geesten bevolkt huis gaat. In dit huis is ooit een vrouw vermoord door haar man en hun zesjarige zoon is spoorloos verdwenen. Alle mensen die hierna in het huis hebben gewoond, zijn op onverklaarbare wijze overleden. Al snel krijgt Harase's vriend een auto-ongeluk en krijgt ze zelf een miskraam. Toch voelt ze dat er nog iets in haar buik leeft.
Ju-yon-sai (2006) Ju-yon-sai (2006)
Ryo is een jonge lerares die, in tegenstelling tot haar collega’s, geen autoritaire houding aanneemt ten opzichte van de pubers die ze onder haar hoede heeft. Ze beseft in eerste instantie niet dat ze hiermee een risico neemt. De veertienjarigen voelen zich vooral onbegrepen door de volwassenen die hun jonge ambities gevoelloos in de kiem smoren. Als hun frustratie groeit, ontpoppen de pubers zich tot heimelijke en harde jongeren.
Juan Xing Quan Fa Yu Fa (1980) Juan Xing Quan Fa Yu Fa (1980)
Ta Kun moet noodgedwongen het Shaolin-klooster waar hij monnik is verlaten, wanneer een corrupte monnik het leiderschap krijgt toebedeeld in het klooster. Tijdens zijn zwerftocht leert Ta Kun Kung-Fu, waarmee hij de corrupte monnik en zijn volgelingen kan verdrijven.
Juana la Loca (2001) Juana la Loca (2001)
Film over de zestiende-eeuwse levensloop van Juana van Castilië (Pilar López de Ayala), wiens eigenzinnigheid als vrouw haar grote problemen opleverde.
Juanita de Tanger (2005) Juanita de Tanger (2005)
Juanita, dochter van een Engelse vader uit Gibraltar en een Andalusische moeder, vertelt over haar problemen en haar dromen. Ze heeft het niet alleen over haar eigen leven, maar ook over het leven van vrouwen in haar omgeving. Bijvoorbeeld Esther, haar Joodse vriendin die verliefd is op een moslim. En haar zus Helena, die de vrijheid zoekt zoals ze die kende tijdens haar jaren op een Franse school.
Juarez (1939) Juarez (1939)
De zojuist benoemde keizer Maximilian en zijn vrouw Carlotta arriveren in Mexico om de opstand onder de rebellerende president Benito Juraez te doen bedaren. Maximilian doet zijn uiterste best om het vertrouwen van de Mexicanen te winnen, maar dat lijkt onmogelijk. Abraham Lincoln ondersteunt Juarez en vraagt de Fransen om Maximilian hun steun te ontzeggen. Carlotta gaat daarop naar Frankrijk om Napoleon te vragen hen toch te blijven steunen.
Jubal (1956) Jubal (1956)
Jubal (Ford) is een ronddolende cowboy die een job krijgt van rancher Shep (Borgnine). Diens vrouw Mae (French) ziet wel wat in Jubal, tot grote ergernis van voorman Pinky (Steiger) die ook op haar verliefd is. Als Jubal door harde arbeid voorman wordt zint Pinky op wraak. Hij weet Shep te overtuigen dat Jubal met Mae vrijt, en Shep valt aan. Uit zelfverdediging moet Jubal de rancher doodschieten. Hij moet dan voor een lynchgezelschap vluchten.
Jûbei Ninpûchô (1993) Jûbei Ninpûchô (1993)
In het dorpje Shemoto heerst een epidemie waaraan alle inwoners sterven. In opdracht van clanleider Chamberlain gaat een aantal leden van de Koga Ninja Clan naar het dorp om te onderzoeken wat er aan de hand is. In de buurt van het getroffen dorp wordt de groep in het bos aangevallen en op gruwelijke wijze afgeslacht door een aantal merkwaardige en oersterke wezens. De enige die het er levend vanaf brengt is de geweldige vrouwelijke Ninja Kagero wiens kussen dodelijk zijn. Zij wordt door Tessaï, een demon die zijn huid in graniet kan veranderen, gevangen genomen.
Jubilee (1977) Jubilee (1977)
In het jaar 1579 wil Koningin Elizabeth I een glimp van de toekomst van haar land zien. De hofmagiër laat haar door de tijd reizen en ze komt terecht in een futuristisch Groot-Brittanië. Meidenpunkbands maken de straten onveilig en hebben als tegenstanders een fascistische politie. Buckingham Palace is een platenstudio geworden en de maatschappij is een chaos.
Jubunairu (2000) Jubunairu (2000)
De elfjarige Yusuke en zijn klasgenoten kamperen in het bos en zien een vreemd licht. Ze ontdekken een kleine robot die kan praten, het noemt zichzelf Tetra en weet zelfs Yusuke's naam. Tetra's taak is om samen met Yusuke de wereld te redden van kwaadaardige buitenaardse wezens.
Jud Süß (1940) Jud Süß (1940)
Deze beruchte nazi-film, gemaakt in opdracht van de Reichspropagandaminister Joseph Goebbels, gaat over de historische figuur Joseph Süß Oppenheimer, bijgenaamd 'Jud Süss', die in de achttiende eeuw de financieel adviseur was van de corrupte hertog van Württemberg. In het nationaal-socialistische kostuumdrama bezit Jud Süss alle stereotype antisemitische karaktertrekken: onbetrouwbaar, laf, hebzuchtig, wellustig, bruut en samenzweerderig.
Judas (2004) Judas (2004)
Judas Iscariot. Bescheiden wijnhandelaar met een behoorlijk opstandig karakter. Judas is verontwaardigd over de behandeling van zijn volk door de Romeinse onderdrukker en daarom wil hij radicale actie. Als hij geruchten hoort over de komst van een Messias, voelt Judas dat de tijd gekomen is. Hij gaat op zoek naar Jezus van Nazareth, de rustig sprekende profeet die liefde predikt, zieken geneest, en de boel op stelten zet. Nadat hij bij zijn leerlingen verwelkomd is, krijgt Judas meteen ontzag voor Jezus. Maar al gauw ontstaan er spanningen. Terwijl Jezus drijft op spirituele krachten en geweld afwijst, heeft Judas meer fysieke tactieken in gedachten. Deze botsing tussen idealen en de ingehouden naijver van Judas loopt parallel met de gebeurtenissen. Terwijl de autoriteiten Jezus steeds meer op de hielen zitten, komt Judas tot zijn ultieme daad van verraad.
Judas Kiss (1998) Judas Kiss (1998)
Coco Chavez en haar minnaar Junior Armstrong zijn kleine criminelen. Ze willen nu echter het grotere werk gaan doen, te beginnen met de ontvoering van Ben Dyson, de eigenaar van een computer-bedrijf. Ze huren een technicus in en een domme kracht. Het gaat echter niet zoals gepland. Tijdens de ontvoering wordt een vrouw gedood die de echtgenote blijkt te zijn van een machtige senator.
Judas, El (1952) Judas, El (1952)
In de Catalaanse stad Esparraguera wordt elk jaar een toneelstuk opgevoerd dat geïnspireerd is door het passieverhaal van Jezus Christus. De rol van Judas wordt dan gespeeld door een man die veracht en gehaat wordt door zijn buren en in wezen een interne rechtspraak wil doen, waarin hij Jezus ten onrechte beschuldigt van een diefstal die hij zelf begaan heeft.
Jude (1996) Jude (1996)
Jude droomt over studeren in de grote stad. Voor hij het weet is hij echter getrouwd met een boerendochter en veroordeeld tot het dorpsleven. Als zijn vrouw plotseling vertrekt, ziet hij zijn kans schoon: hij gaat werken en studeren in Christminster. Daar ontmoet hij zijn nichtje Sue. De twee worden uitstekende vrienden. Ze besluiten niet toe te geven aan de verliefdheid die volgt. Sue stort zich in een huwelijk met een oudere leraar en Jude keert huiswaarts. Toch blijft hij Sue steeds weer opzoeken tot ze uiteindelijk voor elkaar kiezen.
Judeu, O (1996) Judeu, O (1996)
Het verhaal van de Braziliaan Antônio José da Silva, een Joodse dichter, toneelschrijver en advocaat die leefde in het achttiende-eeuwse Lissabon. Antônio José da Silva wist aan de inquisitie te ontsnappen door zich tot het katholicisme te laten bekeren, nadat hij gemarteld was. Maar zijn felle kritiek op de Portugese elite leidde hem alsnog naar schavot.
Judex (1916) Judex (1916)
Favraux, een corrupte bankier, leidt een luxe leventje in Parijs. Op een dag krijgt hij bericht van een wreker genaamd Judex dat hij de helft van zijn fortuin moet overmaken naar het bureau voor publieke zaken. Hij huurt een privé-detective in om hem te beschermen. Later die avond, op het verlovingsfeest van zijn dochter krijgt hij een hartaanval en overlijdt. Maar is Favraux wel echt dood?
Judex (1963) Judex (1963)
Een mysterieuze gemaskerde man, Judex, ontvoert een gewetenloze bankier en zet vervolgens diens kennissen tegen hem op. Het blijkt dat de vader van Judex iets te maken heeft met de wraak op de bankier. Om de gemoederen nog wat verder te verhitten versiert Judex de dochter van de bankier.
Judge and Jury (1996) Judge and Jury (1996)
Een geëxecuteerde moordenaar keert terug uit de dood om wraak te nemen op de verantwoordelijke autoriteiten.
Judge Dredd (1995) Judge Dredd (1995)
In de toekomst zit de mensheid opeengepakt in mega-steden die hen beschermen tegen de buitenwereld. De vrede wordt bewaard door de Judges: politie, jury en uitvoerders van de wet tegelijk. Judge Dredd wordt veroordeeld voor de moord op een reporter. Met de hulp van een gevangene die hij zelf veroordeeld heeft gaat Dredd proberen zijn naam te zuiveren.
Judge Priest (1934) Judge Priest (1934)
De inwoners van een stadje in Kentucky anno 1890 gaan gebukt onder vooroordelen. Judge William 'Billy' Priest moet hier een einde aan maken. In de tussentijd probeert hij zijn neefje te koppelen aan een leuke dame.
Judge, The (2001) Judge, The (2001)
Rechter Armando Acosti is berucht om zijn harde en scherpe veroordelingen. De onrechtvaardige uitspraak in de zaak van advocaat Paul Mandriani die een vrouw verdedigde, die beschuldigd werd van moord op haar man, is hier het bewijs van. Dan wordt rechter Acosti gearresteerd voor het lastigvallen van een prostituee, maar hij ontkent alle aanklachten. Als de kroongetuige in deze zaak, Brittany Hill, wordt vermoord en alle bewijzen leiden naar Acosti, wendt hij zich ten einde raad tot Paul Mandriani om hem te verdedigen. Dit is een uitdaging voor Mandriani, hij krijgt te maken met corruptie, onwillige getuigen, bedreigingen, en een vijandige cliènt die zowel rechter als beul kan zijn.
Judgement (1989) Judgement (1989)
Een vrouwelijke jeugdrechter, doet er alles aan om een jongen te helpen waarvan zij denkt dat hij per ongeluk te maken heeft gekregen met een bende.
Judgement Day (1988) Judgement Day (1988)
Twee reizigers belanden in een dorpje genaamd Santana. Zonder dat zij het weten is Santana een dorp waar Satan elk jaar terugkomt om zielen op te eisen.
Judgment (2001) Judgment (2001)
Advocaat Mitch Kendrick (Bernsen) moet Helen Hannah verdedigen. Ze is een belijdend christen en dat is niet naar de zin van Franco Mancalousso, de antichrist. Hij is op aarde neergedaald om te bewijzen dat Jezus nooit heeft bestaan. De openbare aanklager is Vickie, de ex-vriendin van Mitch. Daar is hij niet blij mee.
Judgment at Nuremberg (1961) Judgment at Nuremberg (1961)
Neurenberg, Duitsland 1947. Rechter Dan Haywood (Spencer Tracey) arriveert in een vrijwel platgebombardeerde stad om leiding te geven aan een tribunaal om de Duitsers, die tijdens het nazi-regime een vooraanstaande taak hadden, te veroordelen. In een eerder proces waren alle kopstukken van de partij, en militaire gezaghebbers al veroordeeld. De strijd wordt aangegaan tegen 4 rechters die destijds belangwekkende functies hadden. Maar de Duitse advocaat, die zijn collega's gaat verdedigen, probeert het onderste uit de kan te halen.
Judgment Day (1999) Judgment Day (1999)
Wanneer een meteoriet op de aarde af komt, kan alleen de geleerde Linden Ashby de wereld redden. Hij heeft namelijk een machine uitgevonden die de meteoriet kan vernietigen. Maar hij wordt ontvoerd door een sekte-leider. Om de geleerde terug te vinden wordt een crimineel ingeschakeld.
Judgment Day: The Ellie Nesler Story (1999) Judgment Day: The Ellie Nesler Story (1999)
Wanneer Brandon (Andrew Ducote), de zevenjarige zoon van Ellie Nesler (Christine Lahti), slachtoffer wordt van pedofiel Daniel (Robert Bockstael), neemt de godsvruchtige vrouw het recht in eigen handen en vermoordt hem. De rest van de film concentreert zich op de vraag of dit nu wel of niet een goede daad was van Ellie.
Judgment Day: The John List Story (1993) Judgment Day: The John List Story (1993)
John List lijkt op het eerste gezicht een normale man. Hij heeft een goede baan; gaat regelmatig naar de kerk en is een goede echtgenoot en vader van drie kinderen. Als kind is hij echter seksueel misbruikt en zijn moeder heeft hem jarenlang getiranniseerd met godsdienstige ideeën. Door zijn starre en onbuigzame levenshouding kan John steeds minder omgaan met de complexiteit en druk van zijn werk en familieleven. Hij raakt in een depressie; veliest zijn baan en wanneer hij bijna al zijn geld heeft verloren; knapt er iets in hem. Op een koude winterochtend vermoordt hij zijn vrouw en drie kinderen. Vervolgens rijdt hij naar het vliegveld en verdwijnt zonder een spoor achter te laten. Er is echter een man die vastbesloten is om; zelfs na achttien jaar; deze moordenaar achter de tralies te zetten.
Judgment in Berlin (1988) Judgment in Berlin (1988)
Twee Oost-Duitsers zijn in een gekaapt vliegtuig naar het Westen gevlucht. Rechter Stern (Sheen) moet de daaropvolgende rechtszaak behandelen. Waargebeurd in 1978.
Judgment Night (1993) Judgment Night (1993)
Vier vrienden komen op weg naar een boxwedstrijd vast te zitten in het drukke verkeer. Om toch nog op tijd te komen voor de wedstrijd nemen ze de eerste de beste afslag om via een ander weg bij de boxwedstrijd te komen. Ze rijden totaal verdwaald rond in een gebied geregeerd door straatbendes. Hier komen ze vast te zitten en zijn getuigen van een afschuwlijke moord. De moordenaar heeft het vanaf nu voorzien op de getuigen. Een kat en muisspel met de moordenaar volgt terwijl de vier vrienden hulp zoeken in een totaal niemandsland.
Judicial Consent (1994) Judicial Consent (1994)
Een collega wordt dood aangetroffen in zijn kantoor en rechter Gwen Warwick wordt belast met de zaak. Wanneer er bewijsmateriaal wordt gevonden dat haar kant op wijst, raakt ze als verdachte persoonlijk betrokken.
Judith (1966) Judith (1966)
Het is 1947, en de omstandigheden zijn explosief in Palestina, waar de situatie naar oorlog dreigt, maar de Britten nog steeds hun protectoraat hebben. Aaron Stein is leider van een joodse ondergrondse paramilitaire beweging, Haganah, en komt er achter dat Gustav Schiller een Nazi-crimineel is, en bezig Arabieren op te leiden om de Joodse staat aan te vallen. Aaron smokkelt Judith in het land, ze is Gustav's ex-vrouw en haat hem. Hij gaf haar als jodin aan tijdens de oorlog en ze werd met haar jonge zoon in een concentratiekamp geworpen. Haar zoon is nog steeds vermist, en ze is wanhopig op zoek.
Judith of Bethulia (1914) Judith of Bethulia (1914)
De joodse stad Bethulia wordt belegerd door de Assyriërs. De bevolking van de stad is uitgehongerd en ze staan op de rand van overgave. Een weduwe genaamd Judith heeft een plan om de oorlog te stoppen; ze verkleedt zich als een harem-meisje en probeert de belangrijkste Assyrische generaal te verleiden om hem daarna te vermoorden.
Judith Therpauve (1978) Judith Therpauve (1978)
Ze is in de 50, Judith Therpauve en leeft alleen op het platteland, in een huis geerfd van haar man, een verzetsstrijder die tijdens de oorlog omkwam. Op een dag wordt ze bezocht door een paar vrienden die haar vragen om de leiding over te nemen van een krant die tijdens de oorlog opgericht is. De huidige directeur ligt op sterven, en de krant is in financiële problemen en zou door een concurent opgekocht kunnen worden. Judith accepteert de uitdaging, en probeert de toekomst voor de krant te verbeteren. Maar het personeel is het niet met al haar maatregelen eens, en een van haar editoren zegt op en helpt mee aan het opzetten van een concurrerende krant.
Judy Berlin (1999) Judy Berlin (1999)
De eenzame, maar begaafde lerares Sue Berlin geniet van een flirt met haar gehuwde schoolhoofd Arthur Gold. Hij valt voor haar charmes, maar blijft bij zijn vrouw Alice. Ook heeft hij problemen met zijn zoon David, die een filmproducer wil worden. Sue heeft een dochter, Judy, die een goede actrice wil worden. De twee kinderen krijgen een affaire met elkaar, maar wat er met hun ouders Sue en Arthur gaat gebeuren blijft onzeker..
Judy's Little No-No (1969) Judy's Little No-No (1969)
Judy, een go-go danseres, komt in het bezit van een kostbaar juweel. Al snel is ze het doelwit van een bende Cubaanse gangsters die de edelsteen ook in hun bezit willen.
Jue Dai Shuang Jiao (1992) Jue Dai Shuang Jiao (1992)
In Villain Valley wonen de tien onkwetsbare Villains. Wanneer twee van hen een geldtransport overvallen, wil Eva (Man Cheung), ultieme heerseres van Martial World, hen alle tien gevangen nemen. De acht onschuldigen zijn het daar natuurlijk niet mee eens, waarna het gevecht losbarst. Hierbij raakt Eva's man in een coma en wordt haar zoon Fishy (Andy Lau) vermist. Ze trekt zich terug en zweert over 18 jaar wraak te nemen. Eva adopteert een meisje, Eva More (Brigitte Lin), om het verlies van haar zoon te verzachten. Ze traint haar zodat ze haar kan opvolgen als heerseres. 18 jaar later begint het ultieme gevecht om de heerschappij van Martial World.
Juego de la Oca, El (1966) Juego de la Oca, El (1966)
Madrid, de jaren zestig. Pablo, een jonge tekenaar is gehuwd en heeft twee zonen. Op zijn werk ontmoet hij een aantrekkelijke collega en wordt steeds meer tot haar aangetrokken. Wanneer het zomer wordt gaat de familie van zijn echtgenote op reis en zijn vrouw gaat samen met hun twee kinderen mee met hen. Op dat moment begint Pablo met zijn collega een relatie. Maar dan verneemt hij dat zijn vrouw in verwachting is van hun derde kind.
Juego de Luna, El (2001) Juego de Luna, El (2001)
Luna, de dochter van een pokerspeler, hangt rond goktenten sinds zij een kind was. Als zij 30 is, verdient zij haar brood op de enige manier die zij kent: met gokken. Dankzij haar natuurlijk talent is zij één van de besten in de wereld die vooral door mannen gedomineerd wordt. In een wereld waarin zij voelt dat het haar lotsbestemming is.
Juego del Diablo, El (1978) Juego del Diablo, El (1978)
Een tiener begint visioenen te krijgen van een grote man, die volledig in het zwart is gekleed. Vanaf dan ervaart ze ook vreemde verschijnselen in haar eigen lichaam. Haar moeder wordt vermoord: de mysterieuze demon, die blijkbaar in het meisje zit, gooit haar van de trappen. De familie roept de hulp in van een priester die de duivel uit haar lichaam moet drijven.
Juego Sucio en Casablanca (1985) Juego Sucio en Casablanca (1985)
Dean Baker, een eens beroemd auteur is gescheiden van zijn vrouw en is daardoor zo ongelukkig dat hij verslaafd is geraakt aan de drank. Hij probeert zelfmoord te plegen en speelt een pokerspel waarin degene die harten aas bezit hem moet doden. Na het spel gaat hij naar huis en treft er zijn vrouw, die om zijn vergiffenis bedelt. Nu wenst hij niet meer te sterven. Maar het is te laat. De afspraak om gedood te worden is inmiddels gemaakt.
Juet Sai Ho Bun (2004) Juet Sai Ho Bun (2004)
De superrijke Jennifer heeft geen idee van de waarde van geld en is daarbij ook nog eens bijzonder naïef. Haar vader huurt voormalig politie-agent Kit in, om Jennifer te beschermen. Om het echte leven te leren kennen, wordt Jennifer gedwongen in een achterstandswijk een leven op te bouwen. Vermomd als de Filipijnse chauffeur Mario, helpt Kit Jennifer door de tegenslagen heen.
Jueves, Milagro, Los (1957) Jueves, Milagro, Los (1957)
In het stadje Fuentecilla is een medicinale bron, die vroeger erg in trek was, maar die nu door het publiek vergeten is. Om de toeristen terug te halen, organiseert een groepje prominente mannen van het dorp een nep-wonder: De verschijning van San Dimas, de locale beschermheilige. Elke donderdagnacht zal het "wonder" plaats vinden. In het begin slaat dit aan, maar moeilijkheden beginnen wanneer een vreemdeling opduikt, die beweert dat hij weet wat er aan de hand is, en speciale gunsten eist in ruil voor zijn stilzwijgen.
Jugando a Morir (1966) Jugando a Morir (1966)
Blas is een jongeman die maar één ambitie heeft: hij wil de hoogste top bereiken in de wereld van de stierenvechters. Maar om zijn doel te realiseren moet hij een hele weg afleggen. Momenten van succes en tegenspoed wisselen elkaar af, maar Blas geeft het niet op als hij met een tegenslag geconfronteerd wordt.
Jugando con la Muerte (1982) Jugando con la Muerte (1982)
De Spaanse politiechef O'Donnell (Max von Sydow) huurt een geheimagent in, die moet infiltreren in een bende drugssmokkelaars. De huurling heeft als bijnaam Eagle, vanwege een tattoo. Het wordt moeilijker voor hem om contact te krijgen met de buitenwereld, naarmate hij dieper infiltreert. Hij ontdekt ook dat de bende in meer spullen handelt dan alleen drugs.
Juge et l'Assassin, Le (1976) Juge et l'Assassin, Le (1976)
Eind 19de eeuw worden meisjes en jongens verkracht door een onbekende die zich op God beroept. De dorpsrechter, die zijn status gebruikt om zijn eigen perversiteit uit te leven, krijgt steeds sterkere vermoedens over de identiteit van de dader.
Juge Fayard dit le 'Shériff', Le (1977) Juge Fayard dit le 'Shériff', Le (1977)
Fayard is een zeer gedreven magistraat binnen het Franse rechtssysteem. Wanneer bijvoorbeeld zijn vriendin in een bordeel opduikt, organiseert hij een inval bij haar thuis, door hem zelf aangevoerd. Door deze actie krijgt hij de bijnaam 'De Sheriff'. Helaas heeft Fayard door de jaren heen aardig wat vijanden gemaakt die hem op de hielen zitten.
Jugement de Dieu, Le (1952) Jugement de Dieu, Le (1952)
Bavaria, 1433. Staatsbeleid wijst uit dat prins Albert moet trouwen met prinses Bertha van Würtemberg. Geheel tegen zijn zin in vertrekt hij, op bevel van zijn autoritaire vader hertog Ernest, naar Würtemberg samen met zijn trouwe vriend graaf Törring. Tijdens een stop in Augsburg, wordt hij verliefd op de mooie Agnès Bernauer, dochter van de plaatselijke herenkapper. Ze besluiten in het geheim te trouwen en nemen hun toevlucht in het kasteel van Alberts tante, markiezin Josepha. Wanneer Alberts vader het nieuws verneemt, accepteert hij het huwelijk niet. Teleurgesteld besluit Albert de oorlog te verklaren tegen zijn vader. En met succes, lijkt het. Alberts broer Enrique, een monnik, gooit roet in het eten wanneer hij Agnès beschuldigt van hekserij.
Jugendrichter, Der (1960) Jugendrichter, Der (1960)
De jeugdrechter Ferdinand Blühme (Heinz Rühmann) verdiept zich na zijn werk zich ook nog in de problemen van de jongeren.
Jugeulrae Salrae (2003) Jugeulrae Salrae (2003)
Een jonge man die werkt bij een afhaalrestaurant en altijd ervan droomde Bruce Lee te zijn, ontdekt dat één van zijn klanten de man is die zijn vader doodde.
Juggernaut (1936) Juggernaut (1936)
Dr. Victor Sartorius stemt toe de rijke man van een hebzuchtige dame te vermoorden, zodat hij met het verworven geld zijn wetenschappelijk onderzoek kan verderzetten.
Juggernaut (1974) Juggernaut (1974)
De Britannic, een reusachtige pakketboot van de Britse handelsvloot, maakt een routinevaart naar Amerika. Dan vertelt een mysterieuze stem de eigenaars dat er een bom aan boord is, die de volgende ochtend zal ontploffen tenzij een immens losgeld wordt betaald. Explosievendeskundige Anthony Fallon (Harris) komt aan boord om de bom onschadelijk te maken, maar hij staat voor een haast onmogelijke opdracht.
Juggernaut (2003) Juggernaut (2003)
Het wagenfeest Karthikai Deepam is een van de belangrijkste hindoeïstische feesten van het jaar. In Thiruvannamalai, in het zuiden van India, stromen jaarlijks vele duizenden gelovigen toe om deel te nemen aan de vele ceremonies op straat en rond de tempels, en om offers te brengen aan de god Shiva. De film observeert de gebeurtenissen van nabij en voert de kijker zo mee in een onbekende wereld.
Juggler, The (1953) Juggler, The (1953)
Hans Muller (Kirk Douglas) is een Joodse vluchteling uit Duitsland. Hij verhuist naar Israël waar hij te kampen heeft met psychologische problemen die de oorlog bij hem heeft veroorzaakt. Nadat hij een politieman heeft aangevallen slaat hij op de vlucht. Hij reist door Israël samen met een jongen die hij onderweg ontmoet.
Juha (1999) Juha (1999)
Juha is een Finse boer, die samen met zijn jonge vrouw Marja een gelukkig leven leidt. Op een zomerse dag strandt Shemeikka met wagenpech op hun land. Terwijl Juha probeert de auto te repareren, flirt Shemeikka met Marja. Hij houdt haar voor dat ze veel te goed en te mooi is voor zo'n armoedig leven op het land. De ontmoeting met deze charmante stadse man betekent een ommekeer teweeg in het leven van Marja. Ze bekijkt zichzelf en Juha met andere ogen en raakt ontevreden over haar leventje.
Juhong Geulshi (2004) Juhong Geulshi (2004)
De getalenteerde en intelligente detective Han begint een stiekeme relatie, ondanks dat hij getrouwd is met een vrouw die nog van hem houdt. Hij voelt zich aangetrokken tot Kyong-hee, de vrouw van een vermoorde man, waarvan hij de zaak onderzoekt en waarbij zij ook nog eens een verdachte is.
Jui Kuen (1978) Jui Kuen (1978)
De jonge Wong Fei-Hong (Chan) gaat in de leer bij een kung-fu meester om de geheimen van de Drunken Fist te leren. De kung-fu meester blijkt echter nogal onconventionele methodes te hebben, waardoor Fei-Hong het regelmatig niet meer ziet zitten. Uiteindelijk moet hij toch doorzetten om op te kunnen tegen een slechte kung-fu meester.
Jui Kuen II (1994) Jui Kuen II (1994)
Wong Fei-Hung heeft zijn vader beloofd om niet meer te drinken, maar hij heeft het erg moeilijk om zich aan deze belofte te houden, aangezien hij zijn Drunken Fist techniek beter kan uitvoeren als hij dronken is. Hij moet zijn belofte toch breken als hij moet aantreden tegen een groep smokkelaars, die waardevolle chinese kunstvoorwerpen het land uit wil smokkelen.
Jui Kuen III (1994) Jui Kuen III (1994)
China 1900: het Witte Lotus broederschap beraamt een plan om een andere keizer op de troon te krijgen: hun protégé moet met prinses Sun Yu trouwen. Yueng Kwan wordt op pad gestuurd om de prinses te ontvoeren maar hij is een patriot die voor de Sun Yat Sen werkt en hij gooit roet in het eten.
Juice (1992) Juice (1992)
Vier tieners uit Harlem ontdekken tijdens een dagje spijbelen dat een vriend bij een schietpartij omgekomen is. Ze komen tot de conclusie dat ze geen respect genieten, en besluiten dit te verkrijgen door het overvallen van een kruidenier. Hierbij wordt de winkelier echter neergeschoten door één van hen. De andere drie zijn de enige die weten wat er gebeurd is, wat voor de dader reden is om ook met hun af te rekenen.
Jûichi-nin Iru! (1986) Jûichi-nin Iru! (1986)
Een groep studenten van de Cosmo Academie staat op het punt om voor hun laatste examen op te gaan: vijftig dagen overleven op een oud vervallen ruimteschip. Na aankomst merken zij dat er één persoon te veel onder hen is, in plaats van tien studenten zijn zij nu met elf personen. Wie is de oplichter, wie hoort er niet bij hen en waarom is hij of zij daar?
Juízo (2007) Juízo (2007)
Scherpe analyse van het jeugdrechtssysteem in Brazilië. Een eindeloze rij zaken vult de monotone ruimte van de rechtbank. Dag in, dag uit wacht rechter Luciana Fiala daar de belangrijke, maar schier onmogelijk taak jonge dieven, moordenaars en oplichters op een zinvolle wijze te berispen en berechten. Haar gepassioneerde, dominante optreden wint het niet van de uitzichtloze situatie die de delinquenten in het vooruitzicht staat, of ze nu vrijgelaten worden of naar een gevangenis met onmenselijke leefomstandigheden worden gestuurd. In Brazilië mogen minderjarigen niet gefilmd worden. Daarom filmt Maria Ramos tijdens de rechtsgang de echte rechters, aanklagers, verdedigers en ouders, maar gebruikt ze voor de jeugdige aangeklaagden stand-ins.
Jujiro (1928) Jujiro (1928)
Yoshiwara, Tokio’s beroemde amusementswijk, in de 18e eeuw: de jongeman Rikiya is ervan overtuigd dat hij zijn rivaal bij een duel heeft gedood. Vanuit het huis van geisha O-Ume haast hij zich naar zijn zus om zich door haar te laten verzorgen aan zijn verwondingen. Als hij terugkeert naar O-Ume treft hij haar aan in het gezelschap van zijn nog levende rivaal. Als hij het volgende duel om O-Ume verliest vlucht hij terug naar zijn zus, met tragische gevolgen.
Juju Factory (2006) Juju Factory (2006)
De schrijver Kongo Congo krijgt de opdracht om een boek te schrijven over de Kongolese gemeenschap in de Brusselse wijk Matonge, waar hij woont. Zijn eindredacteur wil een toeristisch gidsje, zonder verwijzing naar het verleden of de huidige politieke verhoudingen met Afrika. Gaat Kongo zijn eigen verhaal schrijven, of dat van zijn eindredacteur?
Juke Box Rhythm (1959) Juke Box Rhythm (1959)
Terwijl prinses Ann in New York is om een jurk voor haar kroning te halen, wordt ze gefotografeerd terwijl ze met Riff Manton danst. Riff is de zoon van de arme producent George Manton. Een modeontwerper biedt Riff geld aan als hij de prinses kan overhalen om van hem een jurk te kopen. Van dat geld wil Riff zijn vader helpen met het maken van een hit-show.
Juke Girl (1942) Juke Girl (1942)
Danny en Steve zijn twee migrerende landbouwers die in Cat Tail, Florida aanbelanden. Cat Tail wordt gerund door Henry Madden en terwijl Danny aan het werk gaat voor Madden is Steve in dienst bij diens concurrent Nick Garcos. Nadat hun tomatenoogst verwoest werd door Madden, neemt Steve Nick, Lola en de volledige volgende oogst naar Atlanta en verkoopt hem daar voor veel geld. Danny is echter in de ban van Madden en denkt dat Steve een sukkelaar is die enkel goed genoeg is om in de modder te werken. Lola blijft in Atlanta terwijl Nick en Steve terugkeren naar Cat Tail, waar de echte moeilijkheden nu pas echt beginnen.
Juke Joint (1947) Juke Joint (1947)
Twee mannen komen aan in een klein stadje. Ze krijgen onderdak bij Mama Lou in haar hotel. Als tegenprestatie zullen zij Mama Lou helpen met haar dochters: eentje wil graag een schoonheidswedstrijd winnen terwijl de ander ervandoor dreigt te gaan met de baas van een nachtclub, de Juke Joint.
Jukgeona Hokeun Nabbeugeona (2000) Jukgeona Hokeun Nabbeugeona (2000)
In een biljartzaal ontstaat een vechtpartij waarbij student Sung-bin per ongeluk iemand vermoordt. Hij wordt hiervoor opgepakt en wanneer hij zeven jaren later wordt vrijgelaten komt hij in aanraking met een gangster, die Sung-bin in dienst neemt. Vervolgens wordt Sung-bin geconfronteerd met de reclassering, de politie, rivaliserende gangsters en een groep jongeren die ook bij de organisatie willen horen.
Jukti, Takko Aar Gappo (1974) Jukti, Takko Aar Gappo (1974)
Neelkantha is een aan drank verslaafde intellectueel, die door zijn vrouw en kind in de steek wordt gelaten. Hij begint daarop aan een curieuze odyssee dwars door het door oorlog verscheurde Bengalen in de hoop zich met zijn vrouw te kunnen verzoenen. Hij wordt vergezeld door een werkloze ingenieur, een jonge vluchteling uit Bangladesh en een straatarme leraar Sanskriet. Hun reis brengt hen in contact met andere leden van de gegoede klasse, stakende arbeiders, exponenten van de klassiek Chau-cultuur en een bende guerillastrijders.
Jules et Jim (1962) Jules et Jim (1962)
In het Parijs van 1900 zijn de Franse Jim en de Oostenrijkse Jules allebei verliefd op Catherine, die uiteindelijk besluit om met Jules te trouwen. Als ze elkaar na de Eerste Wereldoorlog in Duitsland terugzien, wordt ze echter verliefd op Jim.
Julia (1977) Julia (1977)
In de jaren '30 tracht toneelschrijfster Lilian Hellman een carrière op te bouwen met hulp van haar geliefde, Dashiell Hammett. Haar goede vriendin Julia strijdt tegen het Nazi-regime. Lilian gaat bij haar vriendin op bezoek en ziet wat haar idealen haar hebben aangedaan. Julia's vriend vraagt Lilian om een grote som geld te smokkelen, zodat de Nazi's beter bestreden kunnen worden.
Julia (2007) Julia (2007)
Julia (Tilda Swinton) leidt een eenzaam en onrustig bestaan. Ze besluit haar alcoholverslaving aan te pakken en bezoekt een bijeenkomst van de anonieme alcoholisten. Daar ontmoet ze een jonge Mexicaanse vrouw, die haar zoon niet meer mag zien. Julia besluit de jongen te ontvoeren om hen weer te herenigen. Maar als de Mexicaanse vrouw plots spoorloos verdwijnt, zit Julia diep in de problemen. Ze besluit de ontvoering voort te zetten en gaat op de vlucht, met de grootvader van de jongen op haar hielen.
Julia Has Two Lovers (1991) Julia Has Two Lovers (1991)
Julia (Daphna Kastner) is een kinderboeken-schrijfster en heeft een relatie met een man maar heeft daar twijfels over. Ze begint een gefantaseerde verhouding te koesteren met iemand die haar per vergissing belt en zorgt voor stimulerende gesprekken.
Julia Misbehaves (1948) Julia Misbehaves (1948)
Komedie waarin revuester Julia Packett (Greer Garson) zich herenigt met haar man (Walter Pidgeon) als dochter Susan (Elizabeth Taylor) gaat trouwen. Susan blijkt echter niet van haar verloofde, maar van kunstenaar Ritchie (Peter Lawford) te houden.
Julia's Geheim (1987) Julia's Geheim (1987)
De Turkse Arzu (Funda Müjde), leerlinge op een Nederlandse middelbare school, wordt uitgekozen om de rol van Julia te spelen in een theatervoorstelling van 'Romeo en Julia', die op school wordt georganiseerd. Ze is erg geobsedeerd door de rol, waarin ze parallellen met haar eigen leven herkent. Haar ouders willen haar namelijk uithuwelijken aan een jongen uit Turkije die ze nog nooit gezien heeft. Met de repetities begint voor Arzu een zenuwslopend dubbelleven. Thuis weet men niets over haar toneelactiviteiten en als haar vader er tenslotte achter komt, haalt hij haar van school weg en vervroegt de huwelijksdatum van zín dochter. Toch weten de school oversten de ouders te overtuigen Arzu haar rol te laten spelen. De vader bekijkt de première met gemengde gevoelens en herkent zich in de voorgehouden spiegel...
  1 2 3 4 5 6 7 8 -9- 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21
  © 2007-2011 AllMy.nl
Welkom gast!
Inloggen | Aanmelden
[x]
Inloggen


Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Aanmelden
[x]
Uitloggen


Je bent al uitgelogd!