Zoek op tag | Films | Mijn Films | Verlanglijst | Films gezien | Uitgeleende films | Favorieten
   0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
  1 2 3 4 5 6 -7- 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21
Zoeken:
Jeanne et le Garçon Formidable (1998) Jeanne et le Garçon Formidable (1998)
Jeanne is receptioniste bij een reisbureau en altijd op zoek naar een man om haar leven mee te delen. Wanneer ze Olivier ontmoet denkt ze dat hij de man van haar dromen is, maar hij blijkt besmet te zijn met het HIV-virus.
Jeanne la Pucelle I - Les Batailles (1994) Jeanne la Pucelle I - Les Batailles (1994)
Frankrijk, 1429. Jeanne, een eenvoudige boerendochter uit een dorpje in de Vogezen, gaat naar het hof van koning Charles VII. Ze deelt de koning mee dat ze hem komt helpen met zijn strijd tegen de Engelsen en ze zegt dat hemelse stemmen haar leiden. De koning is onder de indruk van haar en ze mag naar Orléans. Wanneer Jeanne d'Arc daar aankomt om het leger van de koning bij te staan in de strijd tegen het veel grotere Engelse leger, lijkt zich een klein wonder te voltrekken.
Jeanne la Pucelle II - Les Prisons (1994) Jeanne la Pucelle II - Les Prisons (1994)
Jeanne (Bonnaire) is een gelovige boerendochter, die een goddelijke opdracht zou hebben gekregen om de koning te helpen het land te bevrijden.
Jeans (2001) Jeans (2001)
Twee vrienden zijn de hele tijd op zoek naar het perfecte meisje. Ze hebben verschillende one night stands, maar daar blijft het bij. De meisjes zijn wel leuk, maar de perfecte vorm, zoals men die bij "Jeans" vindt, ontbreekt.
Jeder für Sich und Gott gegen Alle (1974) Jeder für Sich und Gott gegen Alle (1974)
Deze film van Herzog is gebaseerd op het ware en mysterieuze verhaal van Kasper Hauser, een jonge man die in 1828 plotseling opduikt in Neurenberg, nauwelijks in staat tot spreken of lopen en een vreemde brief bij zich dragend. Hij verklaarde later dat hij zolang als hij zich kon herinneren, hij gevangen had gezeten in een of andere kelder, waaruit hij net was vrijgelaten, zonder enige opgave reden. Een weldoener probeert hem te laten integreren in de samenleving, wat intrigerende resultaten oplevert.
Jeder Stirbt für Sich Allein (1976) Jeder Stirbt für Sich Allein (1976)
De fatsoenlijke en politiekcorrecte ouders Quangel verliezen in 1941 hun enige zoon. Anna Quangel begint een eenmansactie tegen het nazi-regime. Op straat deelt ze kaarten uit met de tekst 'De Führer heeft mijn zoon vermoord'. Haar man Otto doet mee. Nazi-getrouwe burgers geven het echtpaar aan, zodat al snel de Gestapo voor de deur staat.
Jedna Ruka Netleská (2003) Jedna Ruka Netleská (2003)
Standa is behalve een vreemde vogel ook een pechvogel. Het lot zit hem niet mee, maar ondanks dat blijft hij optimistisch. Nadat hij vrijgelaten wordt uit de gevangenis heeft hij goede hoop dat hij zijn leven een positieve wending kan geven. Zeker omdat hij nog een aanzienlijke som geld te goed heeft van zijn voormalige baas Zdenek. Wanneer Standa de prettig gestoorde Ondrej ontmoet wordt het keurige leventje van Zdenek flink op zijn kop gezet.
Jeepers Creepers (2001) Jeepers Creepers (2001)
Tijdens hun reis naar huis worden Trish en haar broer Darry bijna van de weg afgereden door een vies oud busje. Even later zien ze de bestuurder van het busje iets dumpen bij een verlaten kerk. Darry besluit om een kijkje te nemen en doet vervolgens een afschuwelijke ontdekking in de kelder van de kerk. De twee besluiten naar de politie te gaan, maar komen er dan achter dat de bestuurder van het busje hen niet met rust wil laten. Hij wil namelijk iets van hen.
Jeepers Creepers II (2003) Jeepers Creepers II (2003)
De Creeper is het vleesetende monster dat zich elke 23 jaar gedurende 23 dagen moet voeden met mensenvlees. Het is zijn laatste dag voordat hij weer 23 jaar verdwijnt. Dit keer heeft hij het gemunt op een bus met scholieren… Het monster terroriseert een groep basketbalspelers, cheerleaders en coaches die door een lekke band zijn gestrand op een verlaten snelweg. De scholieren raken in paniek omdat de bus niet meer verder kan en de Creeper om hen heen cirkelt. Ze proberen hun eigen angsten en vooroordelen de baas te blijven terwijl ze zich in de bus verschansen om uit de klauwen van het monster te blijven. Hulp is onderweg maar dat een aantal scholieren slachtoffer zal worden van zijn laatste feestmaal lijkt echter niet te voorkomen…
Jeff (1969) Jeff (1969)
Een groep overvallers heeft een succesvolle buit aan juwelen binnengehaald. Zoals afgesproken wachten zij op een onderduikadres op hun baas Jeff, zodat alles eerlijk verdeeld wordt. Maar Jeff komt niet opdagen en één van de overvallers probeert de anderen er van te overtuigen dat ze zijn verraden en moeten vluchten voor het te laat is. Laurent, een andere overvaller, houdt het vertrouwen in Jeff en gaat, met diens maitresse Eva, naar hem op zoek.
Jefferson in Paris (1995) Jefferson in Paris (1995)
Thomas Jefferson, is ambassadeur in Frankrijk waar een revolutie dreigt. Nadat hij verliefd is geworden op een mooie, mondaine vrouw wordt Jefferson verscheurd door de liefde voor haar en zijn stille begeerte voor een slavin. Hij raakt verstrikt in deze driehoeksverhouding en moet een van de zwaarste beslissingen van zijn leven nemen.
Jeffrey (1995) Jeffrey (1995)
Jeffrey woont in New York, is homoseksueel en heeft genoeg van safe sex. Hij kiest voor een celibatair bestaan, maar komt in de problemen als hij de man van zijn dromen aan de haak kan slaan. De ware Jakob is namelijk seropositief.
Jeg Elsker Blåt (1968) Jeg Elsker Blåt (1968)
Een 15-jarig meisje is zwanger en begint een relatie met een oudere man, die overigens niet de vader is van haar ongeboren kind. Het meisje, afkomstig uit een eenvoudig arbeidersgezin, heeft moeilijk met haar zwangerschap, vooral wanneer zij door haar relatie in de hogere klasse terecht komt. Ook heeft zij moeite zichzelf als een goede moeder te zien voor haar kind.
Jekyll & Hyde (1990) Jekyll & Hyde (1990)
De briljante dokter Henry Jekyll is bezig met de theorieën over de scheiding van goed en kwaad in de mens en hoopt dit te kunnen bewijzen op basis van experimenten met menselijke vrijwilligers. Maar als zijn voorstel op niets dan hoon wordt onthaald, besluit hij zichzelf als proefpesoon te gebruiken. Hij neemt zijn eigen drankje in en dan verandert de stille, beschaafde doctor Jekyll in het moorddadige monster Edward Hyde.
Jekyll & Hyde... Together Again (1982) Jekyll & Hyde... Together Again (1982)
Dr Daniel Jekyll doet onderzoek naar een poeder waarmee het beest in de mens naar boven komt. Na lang experimenteren is de formule klaar en als Daniel het goedje op zichzelf test, verandert hij in het feestbeest Hyde. Bovendien is Hyde behoorlijk in trek bij de vrouwen, tot groot ongenoegen van zijn verloofde.
Jekyll & Hyde: The Musical (2001) Jekyll & Hyde: The Musical (2001)
Henry Jekyll is een wetenschapper die een middel vindt om het goede en het kwade in de mens te scheiden. Hij wil hiermee het kwade in de mensheid uitroeien. Bij gebrek aan proefpersonen test hij het middel op zichzelf, hetgeen resulteert in een kwaadaardig alterego, Edward Hyde. Naarmate Hyde meer aan het moorden slaat, wordt de onderzoeker vaker gekweld door zijn geweten.
Jekyll + Hyde (2005) Jekyll + Hyde (2005)
Twee jonge geneeskundestudenten, Henry "J" Jekyll en Mary Glover, beginnen te experimenteren met de bestanddelen van extasy. Hun doel is om er een drug van te maken die hun persoonlijkheid zal "verbeteren" en hen meer het type mens laat zijn dat ze willen zijn. Met henzelf als enige proefpersonen, blijft "J" verder experimenteren en de drug aanpassen totdat de drug zijn ziel overneemt met verschrikkelijke gevolgen.
Jekyll Island (1998) Jekyll Island (1998)
Dr. Alex Madison is een professor in de criminologie. Hij leidt echter een dubbel leven. 's Nachts gaat hij op dievenpad. Een Amerikaanse senator wordt voor miljoenen dollars bestolen. De verantwoordelijken zijn uiteindelijk diegenen van wie je dat het minst zou verwachten. Een mislukt plan, gevaarlijke nieuwsgierigheid, buitensporige hebzucht, dodelijke wraak, razende obsessie, blinde wanhoop... Stel je voor wat er kan gebeuren op een strook zand voor de kunst van Georgia, niet groter dan Central Park in New York. Maar een ding is zeker: op Jekyll Island is er geen plaats om je te verstoppen!
Jelangkung (2001) Jelangkung (2001)
Universiteitsstudenten Ferdy, Gembol, Soni en Gita houden zich in hun vrije tijd bezig met het zoeken naar paranormale activiteit. Tot nu toe zonder resultaat. Ferdy is het gebrek aan spoken in Jakarta beu en stelt voor om eens een kijkje te gaan nemen in Angker Batu. Dit kleine dorpje in West Java raakte ontvolkt nadat in de jaren veertig, tijdens een ceremonie, een kind werd vermoord. De vrienden proberen zijn geest op te roepen met behulp van een Jelangklung, een traditionele voodoopop. Tot hun afgrijzen hebben hun pogingen deze keer resultaat. De ontwaakte geest wil wraak en zal zich door niets en niemand laten tegenhouden om deze behoefte bot te vieren op onze vier onfortuinlijke helden.
Jena Paradies (2004) Jena Paradies (2004)
Jeanette woont met haar zevenjarige zoon Louis in het stadje Jena. Door haar werk heeft ze niet veel tijd voor Louis die in terreinbeheerder Harry een vaderfiguur ziet. Als Jeanette vervolgens verliefd wordt op buurman Philipp, moeten ze er met zijn vieren zien uit te komen.
Jeni, Juno (2005) Jeni, Juno (2005)
Jenny en Juno zijn twee sympathieke 16-jarige studenten die een relatie met elkaar hebben. Op een dag heeft Jenny verrassend nieuws, wanneer ze Juno vertelt zwanger te zijn. Na wat bedenktijd, besluiten ze de baby te houden. Ze gaan tot het uiterste om de zwangerschap geheim te houden, maar toch komt Jenny's oudere zus er achter, waardoor het nieuws ook snel bekend is bij de ouders.
Jenifer (2005) Jenifer (2005)
Politieman Frank arriveert net op tijd om een man te beletten een jonge vrouw haar hoofd af te hakken. Dichterbij gekomen is het even schrikken, want het potentiële slachtoffer heeft nu niet bepaald een gezicht waarnaar het prettig kijken is. Niettemin ontstaat er tussen Frank en deze Jenifer een innige band, met desastreuze gevolgen voor zijn gezinsleven.
Jenin, Jenin (2002) Jenin, Jenin (2002)
In april 2002 viel het Israëlische leger de stad Jenin en het aanliggende Palestijnse vluchtelingenkamp binnen als onderdeel van Operatie Beschermingsschild, om terroristen te bestrijden. De meningen van verscheidene bewoners van Jenin over deze aanval krijgen gehoor in deze documentaire. Verbitterd en geemotioneerd gaan de inwoners op zoek naar overlevenden en meubilair tussen de ruïnes van Jenin.
Jenipapo (1995) Jenipapo (1995)
Michael is een Amerikaanse journalist die voor een Braziliaanse krant werkt. Hij krijgt de opdracht de beroemde katholieke missionaris Louis Stephen, die arme mensen in de jungle helpt, te interviewen. De priester geeft echter nooit interviews. Michael gaat toch op reis naar het midden van Brazilië met het doel om de eerste te zijn die de priester interviewt. Zo makkelijk als hij hoopt, wordt het echter niet.
Jennerwein (2003) Jennerwein (2003)
Girgl Jennerwein en zijn vriend Pföderl keren uit de Duits-Franse oorlog terug naar hun Beiers bergdorp. In het dorp heerst grote armoede. Girgl zet zich aan het stropen. Als een Robin Hood verdeelt hij zijn buit onder de armsten van het dorp. Maar de jager Mayr heeft het niet begrepen op stropers.
Jennie Project, The (2001) Jennie Project, The (2001)
Andrews beste vriendje speelt honkball, houdt van stripverhalen en is zijn steun en toeverlaat. Maar de buren zijn heel wat minder enthousiast over Jennie. Want Jennie is een chimpansee! Andrews vader is antropoloog en heeft haar meegebracht uit Afrika omdat Jennies moeder vermoord werd door stropers. Maar dan wordt Jennie gekidnapt door een bioloog die Jennie wil gebruiken voor een experiment. Andrew doet er alles aan om Jennie te redden uit de klauwen van deze harteloze bioloog. Zal Jennie haar adoptie- of haar echte familie ooit nog weerzien?
Jennie: Wife/Child (1968) Jennie: Wife/Child (1968)
Jenny (Beverly Lunsford) is de jonge bruid van de wat oudere Albert Peckingpaw (Jack Lester). Op hun boerderij werkt een knecht die echter niet alleen Albert helpt met het boerenwerk, maar ook zijn diensten verleent aan Jenny. Wanneer Albert daar achter komt kan hij dat natuurlijk niet over zijn kant laten gaan en neemt hij wraak.
Jennifer (1953) Jennifer (1953)
Jim Hollis helpt Agnes Langley aan een baan als toezichthouder van een oud en verlaten landgoed. Jennifer, de nicht van de eigenaar, was de laatste bewoonster op het landgoed. Zij was op geheimzinnige wijze verdwenen. Agnes begint te geloven dat Jennifer was vermoord en dat Jim, die inmiddels verliefd op haar is, daarvoor verantwoordelijk is.
Jennifer Eight (1992) Jennifer Eight (1992)
Een grote LAPD-agent gaat naar een klein dorpje en begint direct aan een moordzaak. Gebruikmakend van theorieën die geweigerd worden door zijn collega's ontmoet hij de jonge blinde vrouw Helena, door wie hij aangetrokken wordt. Ondertussen loopt er een seriemoordenaar rond en alleen de agent weet het.
Jennifer's Body (2009) Jennifer's Body (2009)
Een cheerleader (Megan Fox) leidt een vrolijk en onbezorgd leventje. Totdat een demon bezit van haar neemt. Haar bezetenheid verandert de tiener in een vleesetend monster. Niemand is meer veilig in haar aanwezigheid. Intussen moet haar beste vriendin (Amanda Seyfried) er voor zorgen dat haar bezetenheid beteugeld wordt. Bovendien hoopt ze informatie te vinden bij een satanische rockband die haar demonische gedrag heeft voorspeld in één van hun rocksongs.
Jennifer's Shadow (2004) Jennifer's Shadow (2004)
Na een afwezigheid van 10 jaar, keert actrice Jennifer Cassi terug naar Buenos Aires voor de begrafenis van haar tweelingzus Johanna. Het statige huis van haar zuster is nu het hare. Jennifer wil het pand zo snel mogelijk verkopen. Haar grootmoeder, Mary Ellen Cassi, die samen in het huis woont met de zieke tante Emma, verzet zich met hand en tand. Daarnaast wordt Jennifer ook gekweld door intense en verontrustende dromen over raven die haar ingewanden er uitpikken. Ze ontdekt dat ze lijdt aan dezelfde ziekte waaraan haar zus en haar ouders overleden zijn. Jennifer verdenkt haar grootmoeder. Er is een verband tussen de ziekte en Marry Ellen’s miraculeuze herstel van kanker 20 jaar geleden.
Jenny (1936) Jenny (1936)
Wanneer haar verloofde hun overeenkomst afbreekt, verlaat Danielle Londen en keert terug naar haar moeder Jenny, in Parijs. Met haar bedrijfspartner Benoît, baat Jenny een zaak uit die in het eerste opzicht een respectabele nachtclub lijkt te zijn, maar in werkelijkheid een plaats is waar de rijke mannen de gunsten van aantrekkelijke jonge vrouwen kunnen kopen. Zich niet bewust zijnde van het professionele en persoonlijke leven van haar moeder, ontmoet Danielle een knappe jonge man genoemd Lucien, en wordt verliefd op hem. Wat ze echter niet weet is dat de man de minnaar is van haar moeder.
Jenny (1958) Jenny (1958)
Jenny (Ellen van Hemert), een jong meisje van achttien jaar, enthousiast roeister, is verloofd met de kunsthandelaar Ed van Rijn (Maxim Hamel). Wanneer zij Ed bekent dat zij een baby verwacht en met hem wil trouwen, blijkt de jongeman daar weinig voor te voelen. Jenny, teleurgesteld en boos, besluit haar eigen boontjes te doppen.
Jenny und der Herr im Frack (1941) Jenny und der Herr im Frack (1941)
Een vastberaden jongeman probeert een beruchte juwelendief te pakken te krijgen. Hij gaat daarom naar een conferentie voor filatelisten in Kopenhagen. Daar ontmoet hij tevens de dochter van zijn chef en de twee worden verliefd. Samen gaan zij op pad om de crimineel in zijn kraag te vatten.
Jenny's War (1985) Jenny's War (1985)
Deze film vertelt het op ware feiten gebaseerde verhaal van Jenny Baines, een moeder wiens zoon, een piloot van de Royal Air Force, in 1941 boven Duitsland wordt neergeschoten. Als zij geen hulp krijgt van de ondergrondse, zet zij zelf een reddingsoperatie op touw om haar verloren zoon terug te krijgen.
Jenseits der Liebe (2001) Jenseits der Liebe (2001)
Na de zelfmoord van zijn zus gaat Jan Altenberg op zoek naar de moordenaar van zijn vader. Die werd tijdens de oorlop op bevel van een zekere luitenant Voigtländer wegens insubordinatie terechtgesteld. Hij volgt een spoor naar Engeland, waar hij de knappe Hlen Dubbs ontmoet. Zij vertelt hem dat haar overleden moeder de krijgsgevangene Voigtländer gekend heeft.
Jenseits der Stille (1996) Jenseits der Stille (1996)
De muzikaal begaafde Lara komt in botsing met haar dove ouders, wanneer deze weinig begrip kunnen opbrengen voor haar artistieke ambities. Film over tegenstellingen tussen de 'sprekende' en de 'dove' wereld.
Jenseits von Tibet - Eine Liebe zwischen den Welten (2000) Jenseits von Tibet - Eine Liebe zwischen den Welten (2000)
De Berlijnse punkmuzikante Sandra wordt verliefd op een Tibetaanse monnik die ze in India ontmoet. De liefde tussen de twee is zo groot dat hij, Gelek, notabene de zesde reïncarnatie van een lama, zijn geloften voor haar opgeeft. Ze trouwen en gaan leven in Berlijn, waar ze samen een kindje krijgen. Regisseuse Solveig Klaßen vertelt hun verhaal in deze documentaire. Zij filmde in Berlijn, waar het accordeon spelende punkmeisje Sandra in een piepklein appartement woont met haar monnik Gelek en hun driejarige dochter Tara. En volgde Sandra naar Tibet, waar zij kennismaakt met haar schoonouders. Die hebben hun zoon niet meer gezien sinds hij twaalf jaar geleden door de Chinese overheersers het land werd uitgezet. Via een digitale camera wil Sandra het contact tussen ouders en zoon herstellen.
Jenter (2007) Jenter (2007)
De Noorse tieners Iselin, Mahsa en hun vrienden worden gevolgd tijdens hun eerste anderhalf jaar op de middelbare school. Iselin en Mahsa groeien uit elkaar. Iselin is erg gesloten. Het lukt haar niet om haar gevoelens met haar vrienden te delen. Mahsa is agressief tegenover haar leraren, als ze al op komt dagen. Een portret van hoe het tegenwoordig is om op te groeien met vriendjes, vriendschap, ouders, school en alcohol.
Jeon Tae-il (1996) Jeon Tae-il (1996)
Jeon Tae-Il was in de zeer anti-communistische jaren zestig in Korea een jonge linkse activist. Tijdens zijn werk in een confectie-atelier zag hij op een dag een jonge vrouw bloed ophoesten als gevolg van de tuberculose die ze in de ongeventileerde werkruimte had opgelopen. Het incident veranderde zijn leven. Zijn vader vertelde hem dat er wel degelijk wetten waren die dit soort omstandigheden verboden. Ondanks zijn gedrevenheid maakte Jeon Tae-Il weinig vorderingen in zijn pogingen er iets aan te veranderen.
Jeong (2000) Jeong (2000)
Een 16-jaar-oud meisje Soonie genaamd wordt gedwongen om de 10-jaar-oude zoon van de dorpsarts te huwen. Na een hard leven van tien jaar, verlaat zij uiteindelijk het huishouden wanneer haar echtgenoot van de universiteit terugkeert met een 'moderne' vrouw.
Jeopardy (1953) Jeopardy (1953)
De Amerikaan Doug Stilwin is met zijn vrouw Helen en zijn zoontje Bobby op vakantie in Mexico, als hij aan zee klem komt te zitten op een bouwvallige pier. Alle pogingen hem los te krijgen zijn vergeefs. Zijn vrouw gaat weg om hulp te halen, maar valt in handen van een voorvluchtige crimineel. Daarmee lijkt het lot van Doug bezegeld, want als hij niet bevrijd wordt, zal hij verdrinken door de opkomende vloed.
Jeremiah (1998) Jeremiah (1998)
Jeremia verlaat zowel zijn familie als Judith, de vrouw van wie hij houdt, om de boodschap van God in Jeruzalem te verkondigen. Hij waarschuwt de mensen dat de Heilige Stad door de Babyloniërs zal worden vernietigd. De wrede koning Jojakim ziet Jeremia als verrader en laat hem vervolgen. Jeremia vlucht, maar wordt toch gevangen genomen. Judith wordt voor zijn ogen doodgestoken. Als blijkt dat de Egyptenaren de koning niet te hulp zullen komen, wordt Jeremia vrijgelaten en vraagt de koning hem om advies. Safan, de generaal van de koning, ziet kans Jeremia in een verlaten regenput te gooien.
Jeremiah Johnson (1972) Jeremiah Johnson (1972)
Jeremiah Johnson is een ex-soldaat die besluit een rustig leven te gaan leiden in de bergen van Colorado, rond 1850. Hij ontmoet een bergbewoner die hem er leert te overleven. Na een tijdje heeft hij zich aangepast en leidt een vreedzaam leven met de plaatselijke berg-stam. Dit verandert als de Amerikaanse cavalerie hem dwingt hen door de bergen te geleiden om blanke kolonisten te bevrijden.
Jeremy (1973) Jeremy (1973)
Jeremy Jones studeert cello op het conservatorium in New York. Daar ziet hij Susan Rollins, die daar ballet studeert, en hij wordt plotsklaps verliefd op haar. Jeremy is erg onzeker over zichzelf, dus vraagt hij zijn vriend met meer ervaring Ralph om hem te helpen. Susan is niet erg onder de indruk van Jeremy, maar dat verandert wanneer zij Jeremy cello hoort spelen.
Jericho (2000) Jericho (2000)
Jericho wordt achtervolgd door het verleden dat hij zich niet meer kan herinneren. Hij wordt halfdood aangetroffen door Joshua, een ex-slaaf, die hem verpleegt. Samen sluiten ze zich aan bij een veebedrijf, gaan ze op zoek naar goud en beginnen een eigen ranch. Maar dood en geweld blijft ze achtervolgen.
Jericho Fever (1993) Jericho Fever (1993)
Een dodelijk virus wordt door internationale terroristen, zonder dat ze zich daarvan bewust zijn, de Amerikaans-Mexicaanse grens overgebracht. De gehele Amerikaanse bevolking loopt hierdoor gevaar, en de terroristen moeten worden gevonden teneinde een effectieve behandelingsmethode voor het virus te kunnen ontwikkelen.
Jericho Mansions (2003) Jericho Mansions (2003)
Leonard Grey is de toezichthouder in een oud appartementengebouw. Hij is bang voor de buitenwereld en komt daardoor nooit buiten. Maar wanneer er een moord plaatsvindt in zijn gebouw is hij wel genoodzaakt iets te ondernemen. Dit leidt ertoe dat hij iedere bewoner gaat verdenken en later ook zichzelf..
Jericho Mile, The (1979) Jericho Mile, The (1979)
Larry Murphy (Peter Strauss) is een verbitterde, in zichzelf gekeerde oplichter. In de desolate omgeving van de gevangenis waar hij zijn tijd moet doorbrengen, vlucht hij in hardlopen. Hij blinkt daar zodanig in uit, dat hij aan professionele wedstrijden kan meedoen. Daarom vraagt hij toestemming aan de gevangenisdirecteur om dat te mogen doen, maar diverse intriges ontzeggen hem deze kans. Daarom besluit Larry toch het wereldrecord te verbreken, maar dan op het sportterrein van de gevangenis.
Jerk Theory, The (2008) Jerk Theory, The (2008)
Een eerzuchtige artiest, Adam, heeft slechte relatie-ervaringen en besluit dat als vrouwen niet reageren op de aardige aanpak, dat hij dan maar gemeen moet worden. Deze aanpak blijkt een succes en hij heeft vele onbeduidende relaties, totdat hij Molly ontmoet. Molly vindt zijn gemene routine maar niks. Adam wordt gedwongen om zijn filosofie opnieuw in overweging te nemen.
Jerk, The (1979) Jerk, The (1979)
Navin (Martin) is een supernaïeve jongeman met een hart van goud die opgroeit bij een zwart gezin in Mississippi. Als hij op z'n achttiende verjaardag te horen krijgt dat hij geadopteerd is, besluit hij om de wijde wereld in te trekken. Als snel maken mensen misbruik van zijn goedheid, maar Navin ziet nergens kwaad in. Door een stom toeval wordt hij de uitvinder van een brillenhouder, wordt ie stinkend rijk, en verandert hij van goedzak naar arrogante zak.
Jerky Boys, The (1995) Jerky Boys, The (1995)
Het verhaal gaat over 2 jongeren die extreem goed kunnen liegen en mensen verhalen kunnen laten geloven. Totdat ze de verkeerde mensen belazeren.
Jerry and Tom (1998) Jerry and Tom (1998)
Jerry en Tom zijn twee huurmoordenaars, maar overdag werken ze voor een tweedehands autodealer. Tom heeft jaren ervaring, Jerry is nieuw in het vak. Beide hebben nogal een afwijkende houding ten opzichte van hun werk. Dit komt vooral naar voren als Tom zijn oude vriend Karl moet vermoorden.
Jerry Maguire (1996) Jerry Maguire (1996)
Jerry Maguire is een succesvolle manager van topsporters. Als op een dag zijn geweten begint op te spelen besluit hij zijn nieuwe filosofie tot uitdrukking te brengen als onafhankelijke manager. Dit doet hij samen met de enige atleet die hem trouw is gebleven, de footballspeler Rod Tidwell, en zijn collega Dorothy.
Jersey Girl (1992) Jersey Girl (1992)
Toby Mastallone is op zoek naar een rijke echtgenoot. Als ze op straat Sal tegenkomt, die in een dure Mercedes rijdt, is ze vastbesloten met hem te praten. Ze volgt hem en probeert zijn aandacht te trekken, maar Sal, hierdoor afgeleid van het verkeer, krijgt een botsing. Omdat Mastallone dit echter als een kans op een ontmoeting ziet, biedt ze haar verontschuldigingen aan en overhandigt ze hem haar telefoonnummer.
Jersey Girl (2004) Jersey Girl (2004)
Ollie Trinke (Ben Affleck) is een gelikte zakenman uit New York met de wereld aan zijn voeten. Hij is onlangs getrouwd met de liefde van zijn leven, Gertrude (Jennifer Lopez) en hun eerste kindje is op komst. Zijn perfecte leventje verandert tragisch als zijn vrouw overlijdt. In één klap is hij een alleenstaande vader. Als hij dan ook nog eens zijn baan verliest, moet hij noodgedwongen weer bij zijn vader gaan wonen in zijn geboorteplaats New Jersey. Met hulp van de mooie, jonge Maya (Liv Tyler) probeert hij zijn leven weer op de rit te krijgen. Zij en zijn ontwapenende dochtertje Gertie laten hem inzien dat je soms het verleden achter je moet laten om gelukkig te worden.
Jerusalem (1996) Jerusalem (1996)
Gertrud en Ingmar zijn verliefd op elkaar, maar als Ingmar tijdens de winter weg moet, wordt Gertrud aanhanger van een fundamentalistisch christelijke beweging. De leider wil met z'n volgelingen naar Palestina emigreren en Ingmars zus besluit hem te volgen en verkoopt het huis dat eigendom van de familie is. Ingmar probeert het familiebezit te redden.
Jerusalem File, The (1972) Jerusalem File, The (1972)
David Armonstrong zit in een benarde positie temidden in de Zesdaagse Oorlog tussen Arabieren en Israëliers. Hij is een Amerikaanse student in Tel Aviv, waar hij zijn oud-kamergenoot Rashid weer tegenkomt. Beide studeren ze archeologie en vanwege hun vriendschap besluit David op te treden als tussenpersoon voor Arabische en Israëlische studenten. Hij weet echter niet dat hij hiermee in werkelijkheid een terroristische organisatie helpt.
Jerusalem Is Proud to Present (2007) Jerusalem Is Proud to Present (2007)
Jeruzalem bereidt zich voor op de eerste internationale Pride Parade. Deze stuit echter op fel verzet van joodse, moslim- en christelijke geestelijk leiders. Zij verenigen zich in een fanatieke strijd tegen ‘de bedoezeling van de heilige stad’. De organisatoren van de parade worden geconfronteerd met gewelddadige uitingen van homohaat en persoonlijke bedreigingen. In combinatie met de alom aanwezige politieke en religieuze spanningen in Jeruzalem, lijkt de parade gedoemd te mislukken. Maar gesteund door burgerrechtenorganisaties en het enige homoseksuele raadslid in de volksvertegenwoordiging, laten de activisten van de Open House, de organisatoren van de parade, zich ondanks alle tegenwerkende factoren niet uit het veld slaan.
Jes' Call Me Jim (1920) Jes' Call Me Jim (1920)
Jim Fenton (Will Rogers) helpt een vals beschuldigde uitvinder uit de gevangenis ontsnappen. Samen gaan ze op zoek naar de persoon die de uitvinder niet alleen van zijn uitvinding, maar ook van zijn vrijheid heeft beroofd.
Jesen Stiže, Dunjo Moja (2004) Jesen Stiže, Dunjo Moja (2004)
Gebaseerd op een nummer van Đorđe Balašević dat ''Priča o Vasi Ladačkom'' (Het verhaal van Vasi Ladački) heet. Het verhaal gaat over een heel arme jongen die welstand en rijkdommen wil, omdat hij vrijwel niks bezit. Hij is verliefd op een vrijwel even arm meisje wat zijn vader niet accepteert. Hij verlaat daarop zijn dorp om naar een andere woonplaats te gaan en begint stevig te drinken...
Jesse (1988) Jesse (1988)
Jesse Maloney is al negen jaar verpleegster in het afgelegen woestijnstadje Meredith. Aangezien de dokter die haar adviseert ruim honderd kilometer van Meredith vandaan woont, moet ze geregeld zelfstandige beslissingen nemen en zo is ze in de gemeenschap onmisbaar geworden. Nu zijn er echter anonieme telefoontjes waarin Jesse van onwettige medische praktijken wordt beschuldigd.
Jesse James (1939) Jesse James (1939)
De gebroeders James ,Frank en Jesse, verdedigen net als alle anderen hun lapje grond tegen de verkoop aan gewetenloze agenten van de spoorwegmaatschappij. Als hun huis in brand raakt komt moeder James om. De broers wreken zich door een vertegenwoordiger van de maatschappij koud te maken. Men looft een zeer hoge beloning uit aan wie ze opbrengt, dood of levend..
Jesse James at Bay (1941) Jesse James at Bay (1941)
Als Jesse James (Roy Rogers) erachter komt dat Phineas Kraeger (Pierre Watkin) de nieuwe immigranten oplicht, zijn bende berooft treinen met het doel zoveel geld te “verdienen” dat ze grote hoeveelheden land kunnen opkopen, poogt hij dit zo snel mogelijk te stoppen. Wat hij echter niet weet is dat de bende een dubbelganger van James, Clint Burns, gebruikt om onrust te stoken bij de nieuwkomers.
Jesse James Meets Frankenstein's Daughter (1966) Jesse James Meets Frankenstein's Daughter (1966)
Jesse James, de legendarische outlaw van het Wilde Westen, is op de vlucht voor marshall MacPhee. Hij besluit om te schuilen in een kasteel en komt daar Maria, de dochter van baron Frankenstein tegen.
Jesse James' Women (1954) Jesse James' Women (1954)
Jesse James gebruikt zijn liefjes voor zijn bandietenstreken. Hij papt aan met de dochter van de bankier om even later de bank te beroven. Daarna maakt hij de eigenares van de saloon het hof en verdwijnt dan met al haar geld. Zijn derde slachtoffer, een danseresje uit de saloon, is echter niet van gisteren. Zij luist hem erin en zorgt ervoor dat hij moet vechten tegen een professionele bokser.
Jesse Ventura Story, The (1999) Jesse Ventura Story, The (1999)
Het leven en de frapante carriere van Jesse Ventura (Stewart). Tijdens en na zijn rotjeugd trekt Ventura zich regelmatig terug in het krachthonk. Zijn spierbundels maken hem zeer geschikt voor een reeks korte carrieres als uitsmijter, bodyguard, Navy S.E.A.L. en profworstelaar.
Jessica (1962) Jessica (1962)
In een klein Siciliaans dorpje wordt de mooie jonge vroedvrouw Jessica belaagd door een aantal getrouwde mannen. De vrouwen van deze mannen pikken het niet langer en hebben een plan: ze besluiten geen sex meer te hebben met hun mannen, want geen sex betekent geen kinderen en geen kinderen betekent geen vroedvrouw. Als de pastoor hoort van hun plan dringt hij er bij Jessica op aan dat ze snel gaat trouwen. Ze trouwt met een rijke weduwnaar en krijgt het al snel erg druk, want geen van de vrouwen kan zich lang houden aan de opgelegde onthouding.
Jessica (2004) Jessica (2004)
Jessica is het verhaal van een vrouw en haar strijd voor rechtvaardigheid. Het verhaal speelt zich af aan het eind van de 20ste eeuw in het onherbergzame landschap van het Australische binnenland. Jessica staat symbool voor de buitengewone veerkracht van de menselijke geest wanneer zij de zwaarste uitdagingen van het leven te verwerken krijgt. De zusjes Bergman verschillen van elkaar als dag en nacht. Jessica is een pittige wildebras die het heerlijk vindt om haar vader op de boerderij te helpen. Haar mooie zus Meg wordt door moeder Hester opgevoed tot de ideale echtgenote zodat zij ooit via een goede huwelijkspartij de armoede kan ontvluchten. Maar al snel blijkt dat de levensloop niet zo eenvoudig te plannen is.
Jessica: A Ghost Story (1992) Jessica: A Ghost Story (1992)
Kan een op onmenselijke wijze vermoorde vrouw voor altijd in vrede rusten? Jessica niet. Ze voelt een brandende passie voor wraak en gaat achter haar moordenaars aan.
Jestem (2005) Jestem (2005)
Een jongen die Kundel wordt genoemd (een Pools scheldwoord dat halfbloed betekent) ontsnapt uit een grauw kindertehuis. Maar zijn alcoholistische moeder wil hem helemaal niet terug! Als hij in een oude boot gaat wonen, ontmoet hij een rijk meisje dat zich net zo alleen voelt als hij.
Jesus (1979) Jesus (1979)
Het levensverhaal van Jezus: Jezus, de zoon van God, wordt geboren en Maria en Josef voeden hem op. Op latere leeftijd krijgt hij discipelen om zich heen die zijn leer volgen. Jezus vericht wonderen. Jezus wordt gekruizigd door het Romeinse rijk. Jezus verrijst uit de dood.
Jesus (1999) Jesus (1999)
Jezus heeft een nachtmerrie en begrijpt de betekenis er niet van: hij is toch maar een gewone timmermanszoon ? De tijden zijn zwaar in Galilea, het juk van de Romeinse overheersing weegt steeds zwaarder en er heerst chaos en onzekerheid. Om elke tegenstand de kop in te drukken zijn er vele terechtstellingen en kruisigingen zijn aan de orde van de dag. Na de dood van Jozef bezoekt Jezus Johannes de Doper en wordt door hem gedoopt. Hij trekt zich terug in de woestijn, waar de duivel hem probeert te verleiden met macht en rijkdom. Jezus weerstaat deze verleiding, keert terug naar huis en weet nu wat zijn taak in deze wereld is. Hij verricht wonderen en geneest de zieken. Zijn volgelingen worden steeds groter in getal, alhoewel er ook mensen zijn die eraan twijfelen of Jezus wel de Messias is. Wanneer Jezus de tempel in Jeruzalem bezoekt en daar een chaos aantreft, ontsteekt hij in heftige woede en ontruimt de tempel. Als noch de Romeinen noch de joden enige weerstand bieden, wordt het duidelijk dat Jezus een belangrijke rol zal spelen in de toekomstige religieuze en politieke ontwikkelingen van Judea.
Jesus Camp (2006) Jesus Camp (2006)
Deze documentaire volgt het 'Kids on Fire' zomerkamp dat georganiseerd wordt voor een groep 'Born Again' Christelijke kinderen in North-Dakota. In het bijzonder drie kinderen worden gevolgd als zij dit kamp van Dominee Becky Fischer bezoeken en daar training krijgen in hoe ze Amerika 'terug in handen moeten krijgen' voor Christus en de religieuze kant al snel gecombineerd blijkt met een politieke missie.
Jesus Christ Superstar (1973) Jesus Christ Superstar (1973)
De film vertelt het verhaal van de laatste 6 dagen van het leven van Jezus Christus door de ogen van Judas Escariot. Gebaseerd op het concept-album van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice, en de daaropvolgende, langlopende Broadway-musical.
Jesus Christ Superstar (2000) Jesus Christ Superstar (2000)
Musical over de laatste week van Jezus. In die week trekt Jezus Jeruzalem binnen. Hij is heel snel ongekend populair, maar met zijn preken roept hij de vijandigheid van de Joodse religieuze leiders op.
Jesus Christ Vampire Hunter (2001) Jesus Christ Vampire Hunter (2001)
Jezus is terug gekeerd naar aarde om alles weer recht te zetten, maar voordat hij dat kan gaan doen moet hij eerst tegen vampieren vechten die ook overdag kunnen leven.
Jésus de Montréal (1989) Jésus de Montréal (1989)
Bij een troep acteurs die hun eigen interpretatie van een passiespel in Montréal willen ensceneren, verweeft hun eigen leven en de karakters die ze spelen door de groeiende tegenstand die ze ondervinden van de katholieke kerk aldaar.
Jesus of Nazareth (1977) Jesus of Nazareth (1977)
Het verhaal van Jezus Christus. Vanaf de komst van Jozef en Maria naar Bethlehem, zijn vroege jeugdjaren, zijn verrichtte wonderen, de aanstelling van de discipelen tot aan de climax van zijn kruiziging en zijn wederopstanding.
Jesus the Driver (2004) Jesus the Driver (2004)
Jesus Hernandez is tot over zijn oren verliefd. Zijn trouwerij met Rosa komt steeds dichterbij en Jesus wil zo snel mogelijk wat geld verdienen om het vertrouwen van zijn verloofde in hem niet te schenden en in ieder geval zijn eigen pak te betalen.
Jesus Trip, The (1971) Jesus Trip, The (1971)
Als de politie erachter komt dat een motorbende heroïne in hun motoren verstoppen, moeten Waco en zijn bende zich verstoppen in een klooster in de woestijn. Een agent gaat achter de bende aan, nadat die zuster Anna, een non, hebben ontvoert. Onderweg worden Waco en zuster Anna verliefd op elkaar en wordt zij gedwongen om te kiezen tussen de kerk en Waco.
Jesus Video, Das (2002) Jesus Video, Das (2002)
Wanneer Steffen Vogt tijdens opgravingen in Israël per ongeluk in een gat valt, ontdekt hij een skelet. Na onderzoek blijkt dat dit skelet 2000 jaar oud is. Op zich is dat niet bijzonder, maar wat wel heel bijzonder is, is dat dit skelet is voorzien van titanium schroeven afkomstig van een operatie, en vullingen in zijn tanden van amalgaam. Steffen oppert de optie dat dit skelet wel eens van een tijdreiziger zou kunnen zijn die terug in de tijd is gegaan, deze stelling wordt met gelach ontvangen, maar zo gek is het eigenlijk niet. Bij het skelet werd ook een handleiding ontdekt, een handleiding van een videocamera. Deze camera blijkt echter pas over 3 jaar op de markt te komen. Als zijn beste vriend Dan wordt vermoord, gaat Steffen, met hulp van Sharon en haar vriend Yehoshua op onderzoek uit. De camera is duidelijk de schakel waar iedereen naar zoekt en ze komen steeds dichter bij de oplossing van het raadsel. De spanning neemt toe richting de verrassende ontknoping.
Jesus' Son (1999) Jesus' Son (1999)
1971. FH (Billy Crudup) is op zoek naar zingeving in zijn bestaan nadat hij visionaire gedachten heeft overgehouden aan een auto-ongeluk. Hij ontmoet Michelle (Samantha Morton), raakt aan de drugs en reist door de VS.
Jesus, Du Weisst (2003) Jesus, Du Weisst (2003)
In deze documentaire worden zes verschillende Katholieke mensen gevolgd die hun gedachten en problemen met Jezus willen bespreken in verschillende kerken.
Jesus, Mary and Joey (2006) Jesus, Mary and Joey (2006)
Joey maakt deel uit van een zeer katholieke en zeer Italiaanse familie. Hij leeft nog bij zijn moeder. Andere huisgenoten zijn z'n grootmoeder, z'n broer Mikey en zijn zus, een kapster. Op een dag ontmoet hij een meisje uit zijn kindertijd, destijds bekend als Scary Mary, het lelijke eendje. Maar Mary heeft zich na een miraculeuze genezing van kanker ontpopt tot een ware schoonheid.
Jet Pilot (1957) Jet Pilot (1957)
De Russische straaljagerpilote Anna en de Amerikaanse luchtmachtkolonel Shannon voeren, gesteund door de geheime diensten van hun landen, een kat-en-muis-spel waarin ook plaats is voor liefde.
Jet Set (2000) Jet Set (2000)
Om hun bar van het faillissement te redden, worden Jimmy en Fifi gedwongen tot drastische maatregelen. Ze contacteren Mike, een werkloos komiek. Hij moet zich voordoen als een rijk edelman en zich begeven onder de Parijse jet set. Hij moet erin slagen in het bezit te komen van de adressen van de vips zodat Jimmy en Fifi hen naar hun bar kunnen lokken als 'the place to be'.
Jet Storm (1959) Jet Storm (1959)
Ernest Tilly is een man die bij een hit-and-run ongeluk z'n dochtertje verliest. Hij zoekt uit wie er verantwoordelijk voor is en belandt op hetzelfde vliegtuig met de persoon in kwestie. Hij heeft een bom mee aan boord gesmokkeld en is van plan het vliegtuig op te blazen. De bemanning en de medepassagiers zijn het hier niet mee eens.
Jetsons Meet the Flintstones, The (1987) Jetsons Meet the Flintstones, The (1987)
Elroy Jetson bouwt voor een project op school een werkende tijdmachine. Maar door een vergissing wordt hij samen met de rest van de familie Jetson naar de prehistorie gestuurd. Hier ontmoeten ze de familie Flintstone en Rubble. Deze worden dan per ongeluk in de tijd van de Jetsons gestuurd. De beide families kijken hun ogen uit in de vreemde tijd waar ze in terecht zijn gekomen. Lukt het ze ooit om terug te keren naar hun eigen tijd?
Jetsons: The Movie (1990) Jetsons: The Movie (1990)
Wanneer Spacely's intergalactische fabriek, door sabotage niet goed draait besluit Spacely om George Jetson, die toch gemist kan worden, met zijn familie naar de fabriek te sturen. Wanneer George ontdekt dat de sabotage een gevolg is van de vernielingen die de fabriek aanricht aan de natuur komt hij voor een dilemma te staan: hoe kan hij zijn baas tevreden stellen en toch de natuur behouden.
Jett Jackson: The Movie (2001) Jett Jackson: The Movie (2001)
Jett Jackson is de ster van de tv-serie Silverstone. Hij denkt erover om te stoppen met zijn serie, maar tijdens de laatste aflevering belandt hij in de wereld van Silverstone. Nu moet hij de wereld zien te redden van de duivelse plannen van één van de karakters.
Jetzt oder Nie - Zeit Ist Geld (2000) Jetzt oder Nie - Zeit Ist Geld (2000)
De oude dames Carla, Lilli en Meta beleven geen rooskleurige oude dag. Hun spaarcenten zijn beroofd tijdens een bankoverval. Na een paar flessen likeur en wat sigaren beraden de dames het plan om zelf ook de bank te beroven. Ze krijgen daarvoor het advies van een notoire bankovervaller.
Jeu avec le Feu, Le (1975) Jeu avec le Feu, Le (1975)
Wanneer het bericht de ronde doet dat Caroline, de dochter van de rijke bankier Georges de Saxe, ontvoerd is, doet het Georges veel pijn zelfs als hij weet dat het niet waar is. De ontvoerders hebben de verkeerde persoon meegenomen. De bankier huurt Franz, een verlopen detective, in om zijn dochter te vinden en haar naar een veilige plek te brengen. Caroline bevindt zich al snel in een fantasievol bordeel, waar alle soorten extremiteiten plaatsvinden. Daar bewerkt een dubbelganger van haar vader haar met een zweep en verleidt haar.
Jeu d'Enfant, Un (1990) Jeu d'Enfant, Un (1990)
Tijdens de bezetting van Frankrijk door de Duitsers woont de negenjarige Arthur bij zijn grootouders. Hij ontdekt dat zijn vader zich daar ook verbergt om de anti-Semitische vervolgingen te ontvluchten. De knaap is te jong om dit te begrijpen en wordt door zijn moeder naar een dame gestuurd, die haar kinderen op zeer strenge wijze opvoedt.
Jeu d'Enfants, Un (2001) Jeu d'Enfants, Un (2001)
Marianne en Jacques leven met hun twee jonge kinderen in een appartement wat ze zojuist hebben geërfd. Op een avond krijgen ze bezoek van een onbekend stel dat ook in het appartement gewoond heeft. Na hun bezoek volgen er mysterieuze gebeurtenissen in het huis waardoor Marianne gelooft dat haar kinderen bezeten zijn...
Jeu de Massacre (1967) Jeu de Massacre (1967)
Een echtpaar dat weinig succes heeft met een strip die ze maken, hebben een fan in een wereldvreemd rijkeluiszoon die zich met hun held identificeert. Hij huurt hen in om een nieuwe strip te maken. Terwijl ze werken aan een nieuwe strip begint de jongeman dat verhaal in het echt te beleven. Helaas gaat het verhaal over moord.
Jeuk Sing (2005) Jeuk Sing (2005)
Chi Mo-Sai is een professioneel gokker, maar hij bakt er niet veel van. Tot hij een croupier ontmoet die hem geluk brengt. Met hem aan zijn zijde weet hij zowat alle wedstrijden te winnen, maar dit levert hem meteen ook een hele hoop problemen op.
Jeuk Sing 2 Gi Ji Mor Tin Hau (2005) Jeuk Sing 2 Gi Ji Mor Tin Hau (2005)
Fanny is een toegewijde huisvrouw, maar daarnaast ook nog een opkomend mahjong kampioene. Ze wordt echter verboden zich verder te verdiepen in het gokspel, ook wanneer haar man diep in de schulden komt te zitten. Wanneer ze hem probeert vrij te spelen blijken haar kansen ook nog eens te keren.
Jeuk Sing 3 Gi Ji Mor Saam Bak Faan (2007) Jeuk Sing 3 Gi Ji Mor Saam Bak Faan (2007)
Ken is het nieuwe opkomend mahjong talent. Iedereen verwacht dat hij zijn vader opvolgt als mahjong meester, tot die een hartaanval krijgt en Ken's stiefmoeder met de erfenis aan de haal gaat. Als Ken ook nog eens verliefd wordt op Sophie, een vrouw die voor het ongeluk lijkt geboren, wordt het moeilijk om zijn fortuin terug te winnen.
Jeune Fille Assassinée, La (1974) Jeune Fille Assassinée, La (1974)
Georges Viguier, een beroemde schrijver, onderbreekt zijn schrijven van een roman over Freud om een onderzoek in te stellen naar de dood van Charlotte, een mannequin van negentien jaar. Het jonge meisje is enige tijd geleden zijn maîtresse geweest. Viguier verzamelt getuigenissen en ontdekt dat Charlotte was getrouwd met een homoseksueel en vervolgens de minnares werd van een perverse man.
Jeune Fille et les Loups, La (2008) Jeune Fille et les Loups, La (2008)
Het ziet ernaar uit dat de twintigjarige Angèle de eerste vrouwelijke veearts wordt na de oorlog. Ze is het object van rivaliteit tussen haar aanstaande, een scrupuleuze industrieel en een eenvoudige man die in de bergen woont in de nabijheid van wolven. Angèle maakt van de gelegenheid gebruik om haar ware doel te bereiken: de wolven redden.
Jeune Fille Libre le Soir (1975) Jeune Fille Libre le Soir (1975)
Een naïef jong meisje wordt met geweld ontvoerd, terwijl ze aan het babysitten is op de zoon van een rijke filmproducer. Het blijkt dat de dader een ex-stuntman was wiens carrière in het slop is geraakt...
Jeune Folle, La (1952) Jeune Folle, La (1952)
Ierland in 1922. Er is een nationalistische opstand tegen Engeland aan de gang. In een klooster gelegen in de omgeving van Dublin, denkt Catherine, een weesmeisje dat er in dienst is om de huishoudelijke taken te verrichten, aan haar broer Kevin, een republikein die door de regering wordt nagejaagd. Op een nacht hoort ze in haar droom haar broer om hulp roepen. De volgende dag vlucht ze weg uit de hoofdstad en gaat hem zoeken. Maar in werkelijkheid is de jongeman bij de dageraad als een verrader gefusilleerd.
Jeune Werther, Le (1993) Jeune Werther, Le (1993)
De tiener Ismael krijgt van het schoolhoofd te horen dat zijn vriend Guillaume zelfmoord gepleegd heeft. Guillaume was vorig jaar blijven zitten en zijn klasgenoten trekken het zich zeer aan. Ze vragen zich af waarom hij dit deed. De klas gaat op zoek naar de oorzaak van zijn daad; ze voelen zich schuldig en wenen op het graf. Ze straffen de leraar die hem eens had geschorst door hem traangas in de ogen te spuiten. Uiteindelijk vinden ze in een kerk het meisje Miren, op wie Guillaume verliefd was.
Jeunes Filles en Détresse (1939) Jeunes Filles en Détresse (1939)
De ouders van de 16-jarige Jacqueline zijn vooral bezig met carrière te maken. Wanneer zij er zich van bewust worden dat zij geen tijd genoeg hebben voor hun dochter, sturen zij haar naar een kostschool voor meisjes. Daar ontmoet Jacqueline haar nieuwe vriendinnen, bijna allemaal kinderen van gescheiden ouders. Ze besluiten zelf een bond op te richten tegen echtscheidingen en noemen deze Licodipa.
Jeunes Loups, Les (1968) Jeunes Loups, Les (1968)
De jonge Chris slaapt met zowel oudere vrouwen als mannen om vooruit te komen in het leven. Hij jaagt opportunistisch op weerloze slachtoffers om er beter van te worden. Op een dag ontmoet hij een hippie meisje die zijn manier van leven (luxe appartement, mooie auto etc) verwerpt. Desondanks beginnen ze een relatie, maar het is al snel duidelijk dat Chris geenszins van plan is om zijn manier van leven op te geven.
Jeunes Mariés (1953) Jeunes Mariés (1953)
Jacques en Gisella kennen een bewogen begin van hun huwelijksreis, wanneer Jacques ruzie krijgt met een Amerikaanse militair buiten hun hotel. Het incident blijkt controversieel voor de twee politieke partijen in de gemeenschap, maar uiteindelijk komen de ware feiten aan het licht en iedereen kalmeert, zodat Jacques en Gisella hun wittebroodsweken in rust en vrede kunnen voortzetten.
Jeunesse Dorée (2001) Jeunesse Dorée (2001)
Gwénaëlle en Angéla, 17 en 18 jaar oud, twee vriendinnen uit een buitenwijk van Parijs, hebben met hun project een wedstrijd gewonnen in het jeugdcentrum. Ze mogen twee weken lang door Frankrijk trekken voor een fotoreportage over huizen en hun bewoners.
Jeux d'Enfants (2003) Jeux d'Enfants (2003)
Julien en Sophie beginnen het spel van hun leven met een eenvoudige weddenschap. Een weddenschap om te vergeten dat mama zwaar ziek is en dat de hele klas je uitscheldt voor smerige Pool. De regels zijn simpel: degene die het snoepjesblik in handen heeft mag de ander de meest uiteenlopende opdrachten geven. Durf jij brutale antwoorden te geven in de klas, of te plassen op het tapijt van het hoofd van de school? De uitdagingen worden naarmate ze ouder worden steeds meedogenlozer. Wat onschuldig begon tussen twee kinderen, leidt tot de grootste uitdaging: elkaar toegeven dat ze niet zonder elkaar kunnen leven.
Jeux Dangereux, Les (1958) Jeux Dangereux, Les (1958)
Alain Leroy-Comez, de enige en goed verzorgde zoon van twee rijke burgers, volgt muzieklessen in Ménilmontant. Hij maakt er kennis met Fleur, een arme adolescente, die de materiële en morele steun is van haar zieke moeder. Zij heeft een broer Julien, een jongen die samen met zijn kameraden gewapende overvallen pleegt in de omgeving en vervolgens de gestolen goederen aan een garagehouder verkoopt. Op een dag wordt hij echter gearresteerd. Fleur wil ten koste van alles aan geld geraken om een advocaat te betalen en vraagt Alain om zich te laten ontvoeren door de bende van haar broer om zo losgeld vrij te krijgen van zijn ouders.
Jeux de Femmes (1946) Jeux de Femmes (1946)
Stanislas heeft een mooie minnares maar zijn rijke oom wil niet dat hij nog langer 'in zonde leeft'. Hij dreigt hem zelfs te onterven. Het huwelijksagentschap 'Tot Uw Dienst' heeft de reputatie aan alle behoeften van zijn klanten te voldoen. Ten einde raad vraagt Stanislas daar hulp om hem uit de nood te helpen.
Jeux Interdits (1952) Jeux Interdits (1952)
Als de Nazi's in 1940 Parijs binnenvallen, verliest een klein meisje haar beide ouders. Een familie van lijfeigenen vangt haar op, en ze raakt snel bevriend met de zoon. Beiden proberen ze de sterfgevallen om hen heen te verwerken, wat ze doen door middel van het aanleggen van een begraafplaats voor dieren.
Jeux Sont Faits, Les (1947) Jeux Sont Faits, Les (1947)
Eva en Pierre zijn op hetzelfde uur gestorven, in de hoofdstad van een land dat aan het regime van de dictator Aguerra is onderworpen. Eva was gehuwd met de rijke André Charlier, de secretaris-generaal van de Militie, maar werd door haar echtgenoot vergiftigd omdat deze laatste haar jongere zuster begeerde. Pierre, een eenvoudige arbeider, had wel de leiding over de Bond voor de Vrijheid die een opstand voorbereidde. Hij werd door een jonge spion neergeslagen en stierf. Eva en Pierre ontmoeten elkaar in het hiernamaals, waarbij ze toch kunnen zien wat er in de wereld van de levenden gebeurt. En zo ontdekt Pierre dat Aguerra, de dictator, met een meedogenloze repressie bezig is terwijl Eva zich bewust wordt van de twee gezichten van haar echtgenoot. Als man en vrouw die voor elkaar bestemd zijn, maar elkaar tijdens hun leven nooit hebben ontmoet, krijgen zij nu een tweede kans...
Jewboy (2005) Jewboy (2005)
Yuri Kovner, de 23-jarige zoon van een rabbi, reist terug naar de Chassidische gemeenschap van de Joodse wijk in Sydney, wanneer zijn vader is overleden. Buiten zijn rouwgevoelens worstelt Yuri tevens met zijn geloof, familie en de gemeenschap en hij komt langzaam tot de ontdekking wie hij is en wat hij allemaal voelt.
Jewel (2001) Jewel (2001)
Mississippi, jaren '40. Jewel Hillard is een gelukkig getrouwde huisvrouw met vier kinderen en een vijfde op komst. Na een moeilijke bevalling blijkt de pasgeboren Brenda het syndroom van Down te hebben. Jewel weigert haar echter in een instelling te plaatsen, waardoor de spanningen in het gezin toenemen.
Jewel of the Nile, The (1985) Jewel of the Nile, The (1985)
Jack en Joan hebben een mooie boot en een rustig leventje, maar raken uitgekeken op elkaar en op deze manier van leven. Joan accepteert een uitnodiging om naar een land in het Midden Oosten te gaan als gast van de sjeik. Daar aangekomen wordt ze ontvoerd en wordt gedwongen om een juweel te vinden. Jack besluit haar te redden met zijn nieuwe partner Ralph.
Jewel Robbery (1932) Jewel Robbery (1932)
De mooie barones Teri krijgt van haar man een ring met briljanten. Bij de juwelier raken zij betrokken bij een overval. Teri is bijzonder onder de indruk van de elegante en welbespraakte bendeleider. Bij een nachtelijk bezoek brengt hij haar zelfs haar kostbare ring met briljanten terug en heeft hij zelfs nog meer opwindende verrassingen in petto...
Jezebel (1938) Jezebel (1938)
Het speelt zich af in periode voor de Amerikaanse Burgeroorlog. De onrustzaaiende, onconventionele Bette waagt het in een rode jurk op het bal te verschijnen. Gewoonlijk dragen ongehuwde vrouwen witte jurk op het bal. Maar zoveel assertiviteit wordt niet op prijs gesteld. De verloofde (Henry Fonda) keert zich ook tegen haar.
Jezebel's Kiss (1990) Jezebel's Kiss (1990)
Getraumatiseerd door de herinneringen aan de dood van haar opa, keert de mooie Jezebel terug naar het Californische dorp waar ze opgegroeid was. Binnen een paar dagen heeft ze vele mannen achter haar aan. Door deze verleidingen komt een donkere geheim van het dorp naar boven...
Jezus Is een Palestijn (1999) Jezus Is een Palestijn (1999)
Ramses (Hans Teeuwen) is een sullige twintiger die al acht jaar in een commune verblijft in Limburg. Van top tot teen doorboord met piercings en gekleed in een vormloos gewaad houdt hij zich daar bezig met de leer van Kahn-Goeroe. Vlak voor zijn nogal pijnlijke (genitale) initiatie verschijnt zijn zus Natasha (Van Kooten) ten tonele met het bericht dat hun vader (Mascini) op sterven ligt in Amsterdam. Samen gaan ze naar de hoofdstad waar Ramses kennismaakt met het vrouwelijk geslacht én met een Palestijnse profeet in de Bijlmer die het dak van zijn flat heeft ingericht als landingsplaats voor de Messias.
JFK (1991) JFK (1991)
1963: Jim Garrison neemt de taak op zich om de moord op president John F. Kennedy in Texas te onderzoeken. Garrison staat erg argwanend ten opzichte van het officiële verhaal dat door de FBI verteld wordt. Wat hij al weet, en wat hij vervolgens allemaal ontdekt, zorgt ervoor dat hij begint te vermoeden dat er meer aan de hand is dan wat er aan het publiek wordt verteld.
Jhankaar Beats (2003) Jhankaar Beats (2003)
Deep en Rishi werken overdag samen voor een reclamebureau en spelen 's avonds in een club aan het eind van de straat waar ze wonen. Hun grootste ambitie om de Jhankaar Beats te winnen, een muziekcompetitie die ze de laatste twee jaar hebben verloren. Deep is gelukkig getrouwd met Shanti, die zeven maanden zwanger is. Hun leven kan op het moment niet gelukkiger zijn. Er komt echter een kink in de kabel als Deep's schoonmoeder, die als haar dochter op het punt van bevallen staat tijdelijk in komt wonen om voor haar dochter te zorgen.
Jhoom Barabar Jhoom (2007) Jhoom Barabar Jhoom (2007)
Twee vreemdelingen Rikki Thukral (Abhishek Bachchan) en Alvira Khan (Preity Zinta) zitten in een druk café en wachten beiden op hun verloofde, die straks met de trein aan zullen komen. De twee kennen elkaar niet, maar raken uiteindelijk in gesprek. Ze praten onder andere over hun verloofdes, hoe ze elkaar ontmoet hebben , en naarmate het gesprek vordert beginnen ze elkaar steeds leuker te vinden. Wanneer de vonk echt is overgeslagen tussen de twee, komt de trein met hun verloofdes aan in het station.
Ji Dong Ji Xia (1989) Ji Dong Ji Xia (1989)
De film opent met een verraad tijdens de Ming Dynastie, waardoor de keizerlijke wacht Ah Ching tegenover de afvallige zwaardvechter Fung San komt te staan. Om redenen die te ingewikkeld zijn om uit te leggen bevriezen ze in elkaars armen in een gletsjer. De hedendaagse wetenschappers die hen daar aantreffen beschouwen hen als bewijs dat homoseksualiteit in het oude China al bestond. Maar wanneer de twee uiteindelijk in Hongkong ontdooid en gereanimeerd worden, blijken ze geen grote minnaars.
Ji Zhao (1979) Ji Zhao (1979)
Een jonge man zweert wraak te nemen op de moordenaars van zijn vader. Maar hij begrijpt dat hij dit niet zomaar voor elkaar kan krijgen, daarom gaat hij in training bij de oude trainer van zijn vader. Van deze man leert hij de 'schaduwklauw'-techniek, een dodelijke combinatie van de 'adelaarsklauw' en de 'shaduwstoot'.
Jia You Xi Shi (1992) Jia You Xi Shi (1992)
Shang Moon, de oudste van de drie Shang-broers is een rondreizende zakenman die zijn vrouw als vuil behandelt. Shang Foon is een echte playboy die zoveel mogelijk vrouwen probeert te versieren en zijn jongere broer Shang So is dansleraar. Het leven van de drie broers wordt flink op zijn kop gezet als ze allemaal kennismaken met drie knappe vrouwen die hen een nieuwe kijk op de wereld geven.
Jian hua Yan yu Jiang Nan (1977) Jian hua Yan yu Jiang Nan (1977)
De jonge martial arts meester Cao Lei (Jackie Chan) stuurt zijn zwangere vriendin weg van het familiekasteel. Hij doet dit zodat ze gered wordt van de gewelddadige bandieten die zijn familie gaan vermoorden.
Jiang Bei Hao Ren (2007) Jiang Bei Hao Ren (2007)
Een niet bepaald op haar mondje gevallen plattelandsvrouw brengt haar zieke zoon naar de stad voor de doktersbezoek. Op het moment dat ze hem wil betalen, komt ze erachter dat haar geld verdwenen is. Ze vermoedt dat ze het in de taxi is kwijtgeraakt en begint aan een lange zoektocht die haar in contact zal brengen met veel goede bewoners van het stad. Maar of dat een garantie biedt voor een goede afloop?
Jiang Cheng Xia ri (2006) Jiang Cheng Xia ri (2006)
Leraar He Huang verlaat het platteland waar hij veertig jaar eerder naar verbannen werd en trekt naar de stad Wuhan. Zijn vrouw is thuisgebleven, doodziek, en het is haar laatste wens haar kinderen, die nu al jaren in Wuhan wonen, nog een laatste keer te zien. De zoon blijkt spoorloos de dochter is blij met haar vaders komst. Zij is ondertussen verloofd met de eigenaar van een karaokeclub waar zij als animeermeisje werkt. Bij de zoektocht naar zijn zoon krijgt de leraar hulp van een oude politieman die in de verloofde van He Huangs dochter een man herkent die hij tien jaar eerder arresteerde.
Jiang Hu Long Hu Men (1987) Jiang Hu Long Hu Men (1987)
Chang en Alan groeien samen op in de straten van het broeierige gokparadijs Macau, waar de georganiseerde misdaad de dienst uitmaakt. Als kinderen verdienen ze hun brood als zakkenrollers, maar uiteindelijk groeien de twee kruimeldieven uit tot machtige figuren in de lokale onderwereld. Alan staat aan het hoofd van een misdaadbende, en Chang is zijn trouwe rechterhand. Totdat hij verliefd wordt op het meisje van zijn dromen en Chang het criminele leven voorgoed vaarwel wil zeggen. Maar Alan, die verzeild is geraakt in een bloederige strijd met een concurrerende bende, kan zijn broer niet zomaar laten gaan...
Jiao Tou Fa Wei (1985) Jiao Tou Fa Wei (1985)
De beroemde wapeninstructeur Tung Tieh-Cheng wordt verzocht om de militairen van ambtenaar Ching te leren vechten en trainen. Omdat hij zich teveel met de zaken van een corrupte officier bemoeit, wordt zijn zoon ontvoerd en er volgt een bloedige wraaktocht.
Jibeuro (2002) Jibeuro (2002)
De film vertelt het verhaal van de relatie tussen een jongetje en zijn doofstomme grootmoeder. Wanneer de jongen, een product van de moderne cultuur, bij zijn grootmoeder moet wonen heeft hij twee keuzes: aan de nieuwe situatie wennen of om er alles aan te doen om er weg te komen.
Jidu Hanleng (1996) Jidu Hanleng (1996)
Qi is een performance-kunstenaar. Hij is jong, impulsief en zit vol idealen. Maar door de grauwheid van het bestaan verliest hij langzaam maar zeker zijn vitaliteit. Nervositeit en vermoeidheid leiden tot verwarring. Voor Qi wordt de dood aantrekkelijker dan al het andere in zijn leven. Maar hij heeft specifieke ideeën over wat de dood is en over hoe je moet sterven. Hij besluit te sterven en van zijn dood zijn laatste performance te maken. Op de langste dag van het jaar zal hij met zijn eigen lichaamswarmte een groot blok ijs laten smelten, om daarna door onderkoeling om te komen...
Jidu Zhongfan (1998) Jidu Zhongfan (1998)
Hung Chan is net vervroegd vrijgelaten uit de gevangenis en probeert een nieuw leven op te bouwen. Helaas weet hij niet dat zijn oude bendeleden verantwoordelijk is voor zijn vrijlating, en in ruil eisen ze dat hij een laatste opdracht voor hen vervult.
Jie Dao Sha Ren (1981) Jie Dao Sha Ren (1981)
Plattelandsjongen Wong Jing gaat zijn broer helpen in diens rijstbedrijf. Wanneer Wong ontdekt dat een concurrerend rijstbedrijf het volk bedriegt, huren deze een topvechter in om af te rekenen met de beide broers.
Jie Kou (2008) Jie Kou (2008)
Jie Kou verteld het verhaal van een aantal scholieren van een jaar of zestien, die gevolgd worden in al hun ambities en zorgen, pech en geluk, loyaliteiten en verraad. Dit alles rondom een middelbare school in een saai provinciestadje in Noord-China.
Jie Quan Ying Zhua Gong (1980) Jie Quan Ying Zhua Gong (1980)
Wederom krijgt de plaatselijke Chinese bevolking te kampen met Japanse bezetters. Men roept dan ook snel de hulp in van Bruce, zodat hij kan afrekenen met de terroriserende en afpersende Japanners.
Jie Tou Sha Shou (1996) Jie Tou Sha Shou (1996)
De eenvoudige boerenzoon Kam, een zeer bekwame Kung-Fu beoefenaar, gaat op zoek naar zijn vader die verdwenen is. Hij weet dat zijn vader contact heeft gehad met Iron Monkey, de legendarische held van de revolutie. Kam kan zijn vader niet vinden maar maakt wel kennis met kruimeldief Siu Chun en zijn vriendin Xie Min, die niets anders wil dan wraak op Snow Fox voor de dood van haar vader. Een grote zending wapens wordt de inzet om het conflict tussen Kam, zijn vader, Xie Min, Siu Chin en de beruchte Snow Fox voor eens en voor altijd te beëindigen.
Jie Zi Zhan Shi (1991) Jie Zi Zhan Shi (1991)
Yu Shu, die comics tekent over fictieve martial-arts kunstenaars, redt een jong meisje van de prostitutie. Een lokale politiechef is hier echter niet blij mee omdat dit een extra inkomstenbron van hem was. Yu Shu roept nu met de hulp van zijn comics en een echte kung-fu meester nieuwe krachten aan.
Jigoku (1960) Jigoku (1960)
De student Shimizu heeft niet zo'n beste tijd. Als hij bij zijn eigenaardige vriend Tamura in de auto zit rijden ze een yakuza-lid aan. Daarna komt Shimizu's verloofde om wanneer haar taxi verongelukt. En als hij thuis arriveert ontdekt hij dat zijn moeder stervende is en zijn vader een buiten-echtelijke relatie heeft. Tamura heeft Shiro gevolgd en zet een reeks gebeurtenissen in gang waardoor iedereen in het huis in de hel belandt...
Jigoku (1999) Jigoku (1999)
Rika, een mooi en populair meisje schrijft zich op een dag in bij een Yoga club. Al snel blijkt echter dat ze verzeild is geraakt in een occulte gemeenschap, die zo hun leden werft. Ze kan en durft echter niet te ontsnappen, en haar enige optie blijkt een bezoek aan de hel te zijn.
Jigoku Kôshien (2003) Jigoku Kôshien (2003)
Yakyu Jubei, een nieuwe student aan een school, wordt door het schoolhoofd overgehaald om mee te spelen in het honkbalteam van de school. Het schoolhoofd is zich zeer bewust van Jubei's discutabele reputatie. Jubei werd al meerdere keren van scholen gestuurd vanwege gewelddadig gedrag. De school heeft hem echter hard nodig in de eerste wedstrijd van het seizoen, tegen het gevreesde schoolteam uit Gedo. Dit team staat bekend om zijn dodelijke strategie, waarbij geen enkele tegenstander ooit levend het veld heeft weten te verlaten. Echter op de wedstrijddag bevind Jubei zich in een cel. Zonder de garantie dat de belangrijkste speler van het team op tijd komt, moet de school het opnemen tegen zijn dodelijke tegenstander.
Jigoku Kozô (2004) Jigoku Kozô (2004)
In deze verfilming van een manga van Hideshi Hino ontmoet Setsu, die pas haar zoontje verloren heeft in een tragisch verkeersongeluk, een mysterieuze oude vrouw die haar aanbiedt haar verloren kind weer tot leven te wekken. Setsu gaat op het aanbod in maar stelt tot haar afgrijzen vast dat haar zoontje een wangedrocht geworden is. Ze zet alles op alles om haar zoontje nieuwe, verse organen te bezorgen in de hoop dat hij weer de oude wordt, maar het jongetje wordt steeds monsterlijker en gaat zelf op pad op zoek naar menselijk vlees.
Jigoku no Banken: Akai Megane (1987) Jigoku no Banken: Akai Megane (1987)
Op het einde van de twintigste eeuw wordt binnen de Metropoliton Police een eliteëenheid opgericht, die de groeiende misdaad in de stad moet tegengaan. In het begin loopt alles vlot, maar de eenheid krijgt teveel macht, en stemmen gaan op om de groep te ontbinden. Niet iedereen is het daar echter mee eens.
Jigoku no Banken: Kerubersu (1991) Jigoku no Banken: Kerubersu (1991)
Op het einde van de 20e eeuw beslist the Metropolitan Police een elite anti-misdaad unit op te richten, als antwoord op de groeiende misdaadgolf die door de stad trekt. De invloed van deze unit groeide, maar daarbij ook de sociale kritiek op dit regime. Uiteindelijk wordt de unit ontbonden, maar één lid weet te ontsnappen. Stray Dogs volgt de avonturen van een man op zoek naar z'n mentor, niet toevallig de Kerberos (zo werden de leden van de unit genoemd) die jaren geleden als enige wist te ontvluchten.
Jigoku no Keibiin (1992) Jigoku no Keibiin (1992)
Akiko Narushima is een intelligente, jonge vrouw die ingehuurd wordt door een bedrijf dat in kunst handelt. Al op de eerste dag wordt ze opgeschrikt door het nieuws dat er een beruchte Sumoworstelaar is ontsnapt die enkele moorden op zijn naam heeft staan. Ze weet dan nog niet dat hij door het bedrijf als nieuwe bewaker is aangesteld.
Jigokuhen (1969) Jigokuhen (1969)
De egocentrische kunstschilder Yoshihide raakt bezeten van de artistieke waarheid van wat hij maakt. Hij claimt dat het onmogelijk is om enige valsheid te verbeelden. Hij krijgt een opdracht van Hosokawa, een gevaarlijk en gestoord tiran, om een schilderij te maken van de hemel dat de muren van zijn tempel moet sieren. Oshihide zegt dat zijn ervaringen als onderdaan van Hosokawa het hem alleen mogelijk maken om een schilderij van de hel te maken.
Jigokumon (1953) Jigokumon (1953)
Tijdens de feodale 12de eeuw in Japan, zal de samurai Moritoh beloond worden voor de moed om zijn heerser te beschermen. Hij kiest voor de mooie, aristocratische Kesa, die helaas al getrouwd is met een andere samurai. Moritoh tracht op allerlei manieren haar man te laten verlaten, maar net als bij hemzelf, is haar trouw onvoorwaardelijk.
Jigsaw (1949) Jigsaw (1949)
Als de eigenaar van een drukkerij dood wordt aangetroffen neemt de onderzoeksrechter aan dat het zelfmoord was. Maar zijn assistent, Howard Malloy, vermoedt dat er een connectie is met een extreem politieke groepering die zichzelf 'Crusaders' noemen. Als een journalist die in zijn artikels de crusaders aanviel ook gedood wordt is Malloy overtuigd. Met de hulp van de weduwe van een belangrijke rechter start hij een onderzoek.
Jigsaw (2002) Jigsaw (2002)
Een klas van de modeacademie krijgt een bizar project aangewezen, wat gericht is op het maken van een model. Ieder student maakt een deel van het model klaar. Het eindresultaat wordt Jigsaw genoemd. Op een avond onder invloed van veel drank, verbranden de studenten het levenloze lichaam van Jigsaw. Dit lijd tot een gruwelijke dood voor iedere student, in de vorm van hun eigen persoonlijke angst. Jigsaw....zet hem in elkaar en hij zal je verscheuren!
Jigsaw Man, The (1983) Jigsaw Man, The (1983)
Philip Kimberly, de voormalige directeur van de Britse geheime dienst, is overgelopen naar Rusland. Nadat hij plastische chirurgie ondergaat wordt hij door de KGB naar Groot-Brittannië gestuurd om belangrijke documenten te bemachtigen. Met de documenten in handen speelt hij MI6 en de KGB tegen elkaar uit.
Jigsaw Murders, The (1988) Jigsaw Murders, The (1988)
Detective DaVonzo en zijn jonge partner Elliott proberen een moord op te lossen door middel van een puzzel, maar lukt het ze om alle stukjes op tijd te vinden om zo DaVonzo's dochter te redden?
Jigureul Jikyeora! (2003) Jigureul Jikyeora! (2003)
Een psychisch instabiele jonge man, die aan de medicijnen is, gelooft dat aliens een aanval op planeet aarde beramen. Na zelf een onderzoek te hebben gedaan, door naar B-films te kijken en niet alledaagse boeken te lezen, is hij ervan overtuigd dat de leider van de aliens zich al op aarde bevindt, vermomd als succesvol zakenman bij een grote onderneming.
Jihad for Love, A (2007) Jihad for Love, A (2007)
Documentaire over diepgelovige moslims en moslima’s uit verschillende delen van de wereld die worstelen met de combinatie van hun geloof en hun seksuele identiteit. Zes jaar lang trok regisseur Sharma, zelf homoseksueel en moslim, over de wereld om verhalen van andere homoseksuele moslims en moslima’s op te tekenen. Het relaas van de openlijk homoseksuele imam Hendricks uit Zuid-Afrika bijvoorbeeld, en de ervaringen van Mazen die twee jaar vastzat in Egypte. Mazen's vergrijp: zijn geaardheid. De titel refereert niet aan een gewapende heilige oorlog, maar aan een interne religieuze strijd en het streven om het pad van God te volgen. Sharma filmt deze strijd over geloof en geaardheid in twaalf landen, waaronder Saoedi-Arabië, Iran, Bangladesh, India, Pakistan en Turkije. Hij filmt meestal in het geheim omdat het vaak geen optie is om de overheid om toestemming te vragen.
Jill Rips (2000) Jill Rips (2000)
Matt Sorensen is oud-bokser en voormalig politieagent. Nu verdient hij de kost door openstaande schulden te innen. Maar dan wordt zijn broer op wrede wijze vermoord. De politie gelooft dan een prostituee zijn broer gedood heeft, maar hij gelooft daar niets van. Hij gaat zelf op onderzoek uit.
Jiltuneun Naui Him (2002) Jiltuneun Naui Him (2002)
Nadat zijn vriendin het heeft uitgemaakt, solliciteert de 27-jarige, verlegen Won-Sang op een nederige functie bij een tijdschrift, in het volle bewustzijn dat de hoofdredacteur, een charmante man-van-de-wereld, degene is die zijn vriendin heeft ingepikt - en ook al snel weer heeft afgedankt. Het lijkt erop dat Won-Sang uit is op wraak. Maar vreemd genoeg lijkt hij het goed met zijn baas te kunnen vinden, zelfs wanneer die ook nog nietsvermoedend Won-Sangs nieuwe liefde, een stoere fotografe annex dierenarts, voor zich opeist.
Jim Brown: All American (2002) Jim Brown: All American (2002)
Een ode van Spike Lee aan één van de belangrijkste en beste zwarte American Footballers. De film toont wat Jim Brown moest doen om zover te komen.
Jim il Primo (1964) Jim il Primo (1964)
De trefzekere pistoolheld Jim redt een dorpje uit de greep van een bende bandieten en weet ook een overval op de postkoets te verijdelen. Maar wie is deze gemaskerde man, die in zijn eentje tegen het kwaad vecht?
Jim Shvante (Marili Svanets) (1930) Jim Shvante (Marili Svanets) (1930)
Deze documentaire toont het strenge klimaat in het noorden van Svanetië, een noordwestelijke provincie van Georgië. Door de hoge bergen en de extreme sneeuwval is dit gebied ieder jaar zes maandenlang van de buitenwereld afgesloten. Zout valt onder de eerste levensbehoeftes en juist dat is in Svanetië zo bijzonder schaars.
Jiminy Glick in Lalawood (2004) Jiminy Glick in Lalawood (2004)
Televisiepresentator Jiminy Glick (Martin Short) brengt zijn familie naar het filmfestival in Toronto, waar hij beroemde sterren interviewt. Glick raakt in de problemen als hij door de gemene regisseur David Lynch (eveneens gespeeld door Short) in een moordcomplot betrokken raakt.
Jimmy and Judy (2006) Jimmy and Judy (2006)
Jimmy Wright en Judy zijn twee jongeren uit de achterbuurten van de stad. Ze voelen zich misbegrepen en al snel belanden ze aan de verkeerde kant van de wet. Met de politie op de hielen leggen ze al hun daden vast op camera.
Jimmy Carter Man from Plains (2007) Jimmy Carter Man from Plains (2007)
Man From Plains volgt de rode draad van "Palestine: Peace not Apartheid" het meest recente boek van oud-president Jimmy Carter. Jonathan Demme laat met deze documentaire meer zien van zowel de privé-kant als de publieke kant van Carter in zijn publiciteits-toer die hem dwars door het land leidt. Hij schetst daarmee het beeld van een man die, ondanks veel kritiek van de pers, blijft geloven in zijn ideaal.
Jimmy Hollywood (1994) Jimmy Hollywood (1994)
Deze film draait om Jimmy Alto alias Jimmy Hollywood (Joe Pesci). Jimmy praat veel, maar zegt weinig. Jimmy probeert een baantje te vinden als acteur in Hollywood. Niets helpt, zelfs het billboard dat hij met het geld van zijn vriendin (Victoria Abril) heeft laten plaatsen niet. Totdat Jimmy zelfs filmpjes gaat maken. Met zijn suffige maatje (Christian Slater) maakt Jimmy nachtelijke video-opnames van criminelen, geeft die aan tv-stations en suggereert dat er een soort burgerwachtguerilla actief is. De media springen er op, het publiek is enthousiast. Het geintje loopt uit de hand: Jimmy verliest zich in zijn eerste echte rol. De anonieme leider van Save Our Streets wordt door een enorme politiemacht ontmaskerd.
Jimmy Neutron: Attack of the Twonkies (2005) Jimmy Neutron: Attack of the Twonkies (2005)
Als het superslimme wonderkind Jimmy Neutron met zijn raket naar een verre planeet reist, neemt hij per ongeluk een vreemd wezentje mee terug naar de Aarde. Zijn vriend Carl neemt dit wezentje, wat hij een Twonkie noemt, van Jimmy over om als huisdier te houden. Als dan blijkt dat deze Twonkie zich kan vermenigvuldigen, duurt het niet lang voor iedereen zo'n schattig wezentje heeft. Maar alles gaat grandioos mis als blijkt dat dit schattige wezentje muziek hoort, hij transformeert in een gruwelijk en gewelddadig monstertje.
Jimmy Neutron: Boy Genius (2001) Jimmy Neutron: Boy Genius (2001)
Jimmy Neutron is een wonderkind dat qua ontwikkeling ver vooruit ligt op zijn leeftijdsgenoten. Maar als het op "cool" zijn aankomt, moet hij het toch tegen ze afleggen. Wanneer ouders over de gehele wereld door aliens worden gekidnapped is het aan hem om de kinderen van de wereld te leiden in een reddingsmissie voor hun ouders.
Jimmy Rosenberg - De Vader, de Zoon & het Talent (2006) Jimmy Rosenberg - De Vader, de Zoon & het Talent (2006)
De zigeunerjongen Jimmy Rosenberg zit nog op de basisschool als hij furore maakt als de gedoodverfde opvolger van gitaarlegende Django Reinhardt. Zijn virtuositeit is ongekend en een gouden toekomst ligt in het verschiet. Als Jimmy's vader acht jaar achter de tralies gaat, verliest het gezin zijn vaste structuur en raakt ook Jimmy het spoor bijster. Drugsverslaafd jaagt hij de miljoenen erdoor en raakt hij het contact met zijn kinderen en hun moeders kwijt. Jimmy, nu vijfentwintig, lijkt uit een diep dal op te klimmen. Zijn vader komt na acht jaar vrij en kan zich weer over hem ontfermen. Zijn talent is onverminderd en misschien is een doorstart toch nog mogelijk.
Jimmy Show, The (2001) Jimmy Show, The (2001)
Jimmy O'Brien werkt als vakkenvuller in een supermarkt, en wordt voortdurend vernederd door zijn baas. Gelukkig put Jimmy troost uit de liefde voor zijn vrouw en kind, maar als ze plots voor zijn zieke grootmoeder moeten zorgen, wordt ook die liefde flink op de proef gesteld.
Jimmy the Gent (1934) Jimmy the Gent (1934)
Jimmy the Gent is een sjacheraar die zijn geld verdient met het opsporen van dubieuze erfgenamen, van overledenen die geen echte erfgenamen meer hebben. Zijn geliefde en secretaresse Joan heeft op een dag genoeg van zijn achterbakse praktijken en stapt op. Jimmy ontdekt echter dat haar nieuwe werkgever nog frauduleuzer is dan hijzelf en zet alles op alles om Joan terug te winnen.
Jimmy the Kid (1982) Jimmy the Kid (1982)
Jimmy Lovejoy is het verwende zoontje van rijke ouders, dat wordt ontvoerd door een paar stuntelige boeven. Dit avontuur blijkt echter het beste te zijn dat hem kon overkomen, want hij leert waardering op te brengen voor de kleine dingen in het leven. Iets wat zijn ouders hem nooit zouden kunnen bijbrengen
Jimmy the Kid (1999) Jimmy the Kid (1999)
Een kleine bende uit Dortmund is al een hele tijd niet succesvol. Daar komt verandering in als ze op een dag een klein kindje ontvoeren.
Jimmy Timmy Power Hour 2: When Nerds Collide, The (2006) Jimmy Timmy Power Hour 2: When Nerds Collide, The (2006)
Timmy Turner kan geen date vinden voor het opkomende schoolfeest. Maar dan herinnert hij zich Cindy. Daarom gaat hij met Cosmo en Wanda naar Retroville. Maar hier blijkt dat Jimmy Neutron ook al van plan was Cindy uit te vragen voor een feest op zijn school. Ze gaan tegen elkaar strijden voor Cindy, maar hebben niet door dat de kwaadaardige professor Calamitous achter hen aan zit.
Jimmy Timmy Power Hour 3: The Jerkinators!, The (2006) Jimmy Timmy Power Hour 3: The Jerkinators!, The (2006)
Het superslimme wonderkind Jimmy Neutron en de ietwat onnozele Timmy Turner vervelen zich flink en komen daarom voor een derde en laatste maal in elkaars universum. Ze besluiten om superheld te spelen en creëren daarom een schurk. Maar als de schurk een lieverdje blijkt te zijn, doen ze alles om hem kwaadaardig te krijgen. Als ze op een gegeven moment zijn gevoelens dan kwetsen, draait hun creatie door en begint met het vernietigen van de stad. Met de technische snufjes van Jimmy en de toverkracht van de toverfeeën van Timmy besluit het tweetal om de schurk te verslaan.
Jimmy Timmy Power Hour, The (2004) Jimmy Timmy Power Hour, The (2004)
Timmy Turner heeft een wetenschapsproject te volbrengen waar hij nog niet aan begonnen is. Omdat hij bijna geen tijd meer heeft, wenst hij dat hij de beschikking heeft over het grootste, beste laberatorium aller tijden. Dit blijkt Jimmy Neutron's lab te zijn. Hier beginnen de problemen...
Jin Bei Tong (1979) Jin Bei Tong (1979)
Wanneer een overheidsdienaar, Yang, een goudtransport moet voor bereiden, komt hij erachter dat de een bende het goed wil stelen. Deze Chi Sah-bende bestaat uit vechters met allemaal een eigen specialiteit. Yang krijgt hulp van een zwaardvechter, zijn met bijl bewapende vriendin en een dronken Kung Fu-meester.
Jin Nian Xia Tian (2001) Jin Nian Xia Tian (2001)
Xiao Qun, die in een dierentuin voor de olifanten zorgt, wordt verliefd op Xiao Ling, verkoopster en styliste. Al snel trekken ze bij elkaar in. Maar hun liefde komt zwaar onder druk te staan door de komst van Xiao Qun’s moeder en van een vroegere geliefde, Junjun, die gezocht wordt door de politie.
Jin Pai Shi Jie (1990) Jin Pai Shi Jie (1990)
Twee vrouwelijke politieagenten uit Hong Kong moeten de maitresse van een gangster beschermen, wanneer zij tegen haar minnaar wil gaan getuigen.
Jin Ping Shuang Yan (1974) Jin Ping Shuang Yan (1974)
Gebaseerd op de beroemde erotische roman wordt het leven rondom de Sung dynastie beschreven. 900 jaar geleden heerste deze dynastie die werd gekenmerkt door moord, corruptie en sexuele uitspattingen.
Jin Pu Sa (1966) Jin Pu Sa (1966)
Een miljonairsdochter maakt jacht op een schat en wordt daarbij belaagd door de Skeleton bende. Zij wordt bij gestaan door een super spion.
Jin San Jiao Qun Ying Hui (1992) Jin San Jiao Qun Ying Hui (1992)
De twee vrouwelijke politieagenten Moon en Bullet krijgen de opdracht een grote misdaadorganisatie op te rollen, die zich bezighoudt met vervalsing, slavernij en het smokkelen van drugs.
Jin Tian De Yu Zen Me Yang? (2007) Jin Tian De Yu Zen Me Yang? (2007)
Scenarioschrijver Rao Hui schrijft een script over een tv-film. De hoofdpersoon is een jonge man van zijn leeftijd. Lin Hao vermoordt na een ruzie zijn vriendin en vlucht van zijn zuidelijk gelegen woonplaats naar het noordelijkste puntje van China, het plaatsje Mohe. Terwijl hij nadenkt over het lot van Lin Hao, besluit Rao Hui naar Mohe af te reizen.
Jin Yu Liang Yuan Gong Lou Meng (1977) Jin Yu Liang Yuan Gong Lou Meng (1977)
De twee jonge geliefden Jia Baoyu (Brigitte Lin speelt hier een man) en Lin Daiyu (Sylvia Chang) willen met elkaar trouwen, maar hun familie ziet dat niet zitten. En dat gaat uiteraard veel problemen opleveren, of laten ze hun familie links liggen...?
Jin Yu Man Tang (1995) Jin Yu Man Tang (1995)
Kit is een gangster die als chefkok in Canada een nieuwe start met zijn leven wil maken. Bovendien kan hij dan dichter bij zijn vriendin zijn. Terwijl hij langzaamaan de fijne culinaire kneepjes leert ontmoet hij een vrouw die zijn zorgvuldige toekomstplan in een stroomversnelling brengt, omdat hij zijn kooktalenten direct moet etaleren in de ultieme kookwedstrijd.
Jin-Rô (1998) Jin-Rô (1998)
In het Tokyo van begin jaren 60 voeren militaire contra-spionagetroepen strijd tegen een sterk georganiseerde ondergrondse beweging van subversievelingen en terroristen. Tijdens een anti-terroristische actie betrapt geheimagent Kazuki een zelfmoordterroriste, maar twijfelt zo lang met haar neer te schieten dat haar bom explodeert. Hij krijgt een reprimande voor zijn weifelachtig gedrag en moet in heropleiding. Kazuki's politie-geweten wordt aan het denken én aan het wankelen gebracht wanneer hij bevriend raakt met de zus van de zelfmoord-terroriste....
Jin. Gwu (2007) Jin. Gwu (2007)
Sid is de rebelse zoon van Kwan, een wrede triadebaas in Hongkong. Hij moet Hongkong ontvluchten na een ruzie met een machtige misdaadpartner van zijn vader. Sid verstopt zich in de bergen en ontmoet een groep Zen drummers wiens adembenemende kunst, fysieke training en manier van leven Sid erg aanspreken. Hij voegt zich bij hen en ontwikkelt zich van een verwend, opvliegend mannetje tot een gebalanceerde jongeman. Maar dan komt zijn oude leven weer naar de voorgrond door een noodlottige gebeurtenis en moet hij kiezen tussen loyaliteit aan zijn familie en zijn herboren zelf.
Jindabyne (2006) Jindabyne (2006)
Stewart Kane is een Ierse immigrant die woont in het Australische plaatsje Jindabyne. Wanneer hij met drie vrienden een vistochtje houdt ontdekken ze het lichaam van een dode vrouw in de rivier. In plaats van hier melding van te doen vervolgen ze hun visreisje om pas dagen later aangifte te doen. Stewart's vrouw is echter zwaar geschokt door deze onverschilligheid en probeert er alles aan te doen om het meisje een laatste eer te bewijzen.
Jing Bian (1996) Jing Bian (1996)
Er wordt een naakte vrouw aangetroffen die blijkbaar zefmoord heeft gepleegd. Haar man neemt wraak op een rijke zakenman die hij ervan verdenkt een affaire gehad te hebben met zijn vrouw. Hij doet dit door de zakenman zijn maîtresse te ontvoeren. De zaken worden echter gecompliceerd als de kidnapper en de gijzelaarster zelf een affaire beginnen.
Jing Cha Gu Shi III: Chao Ji Jing Cha (1992) Jing Cha Gu Shi III: Chao Ji Jing Cha (1992)
In Hong Kong en China dreigt het drugsprobleem uit de hand te lopen. Kevin Chan (Jackie Chan) gaat samen met een Chinese commandante Jessica Yang (Michelle Yeoh) undercover in de drugsbende die ze moeten oprollen.
Jing Cha Gu Shi IV: Jian Dan Ren Wu (1996) Jing Cha Gu Shi IV: Jian Dan Ren Wu (1996)
Jackie heeft indruk gemaakt op de CIA en de organisatie wil graag dat hij de verdachte Tsui volgt naar Australie. Van zijn eigen baas krijgt hij de aanvullende instructie om ook een paar dagen vakantie op te nemen en te ontspannen. Bij aankomst blijkt echter dat een eenvoudig rapport uitbrengen over haar gedrag in het vliegtuig niet genoeg is, en hij raakt verwikkeld in een situatie waarin hij niet weet wie hij vertrouwen kan.
Jing Gu Jyun Ga (1991) Jing Gu Jyun Ga (1991)
Een acteur wordt ingehuurd om de relatie tussen vader en zoon te verpesten. Hij doet zich voor als familielid en trekt bij hen in. De vraag is echter wie er achter deze actie zit, want vader en zoon lijken geen vijanden te hebben.
Jing Ke Ci Qin Wang (1999) Jing Ke Ci Qin Wang (1999)
De leider van het koningkrijk Qin, wil de zes koningkrijken van China veroveren om ze te verenigen tot een groot en machtig land. Om zijn doel te bereiken gaat Ying over lijken en schrikt hij er niet voor terug een bloederig en brutaal terreur bewind te voeren. Diegene die hem hierbij helpt is zijn jeugdliefde Lady Zhao, die een ingenieus plan opzet om het koninkrijk Yan te veroveren. Wanneer Ying haar echter bedriegt en onverwacht Zhao binnenvalt, sluit Lady Zhao een verbond met Jing Ke, een dappere krijger en voormalig huurmoordenaar: samen met de prins van Yan proberen ze Qin tegen te houden in zijn allesvernietigende veroveringstocht.
Jing Mo Gaa Ting (2005) Jing Mo Gaa Ting (2005)
De weduwenaar Teddy Yu is een getalenteert chiropracticus. Maar hij is ook een legendarische strijder en in zijn vrije tijd leert hij zijn zoon Nicky en zijn dochter Nathalie de geheimen van de kung-fu. Op een dag krijgt Teddy bezoek van Rocco, die informatie nodig heeft over een geheime missie waaraan Teddy vroeger heeft deelgenomen. Zijn kinderen weten niets van het verleden van hun vader, maar ze zijn vastbesloten om uit te vissen wat hij vroeger heeft gedaan. Helaas brengt hun nieuwsgierigheid Teddy flink in de problemen.
Jing Tian Long Hu Bao (1990) Jing Tian Long Hu Bao (1990)
CIA-agente Betty Lee doet onderzoek naar een bende valsmunters die geld van de Filipijnen naar de VS smokkelen. Hierbij kruist ze het pad van twee huurmoordenaars met een dodelijke opdracht.
Jing Wu Jing Xiong (1994) Jing Wu Jing Xiong (1994)
Wanneer Chen (Jet Li) ontdekt dat zijn leraar en mentor is vermoord, zweert hij wraak te nemen op zijn dood. Dan, met alle tegenslagen, zet hij alles op alles om wraak te kunnen nemen.
Jing Wu Men (1972) Jing Wu Men (1972)
Hij is zeer overstuur als zijn meester gedood wordt, en na drie dagen niet gegeten te hebben komt de wraak in hem boven. Met andere leden van de Chinese school moet hij met de verantwoordelijken van de Japanse vechtschool op de vuist gaan.
Jing Wu Men Xu Ji (1977) Jing Wu Men Xu Ji (1977)
De kung fu vechter Chen neemt het op tegen een wrede bende die zijn moeder heeft vermoord.
Jingi Naki Tatakai (1973) Jingi Naki Tatakai (1973)
Na de Tweede Wereldoorlog is Hiroshima een complete chaos geworden, en ondanks de controle van Amerikaanse troepen wordt de stad volledig beheerst door diverse Yakuza-bende's. Eén hiervan is die van de machtige 'Godfather' Yamamoru, die de meedogenloze Hirono Shozo in dienst neemt. Shozo lijkt de enige te zijn die nog volgens de traditionele Yakuza code leeft.
Jingi Naki Tatakai: Dairi Senso (1973) Jingi Naki Tatakai: Dairi Senso (1973)
Wanneer een grote Yakuza baas overlijdt is het onzeker wie hem zal opvolgen. De onderbazen komen bijeen en benoemen Yamamori tot hoogste baas. Dit valt niet bij iedereen even goed en er ontstaat al snel een groot conflict om de macht in Hiroshima.
Jingi Naki Tatakai: Hiroshima Shito Hen (1973) Jingi Naki Tatakai: Hiroshima Shito Hen (1973)
Wanneer Yamanaka in het chaotische naoorlogse Japan op vrije voeten komt en in Hiroshima een normale baan probeert te zoeken, komt hij al snel in aanvaring met een plaatselijke Yakuza bende. Een rivaliserende bende komt hem te hulp en neemt hem op in de familie. Hier staat echter wel volledige toewijding aan de familie tegenover. Yamanaka wordt verliefd maar komt al snel tot te conclusie dat hij nooit meer een normaal leven zal leiden.
Jingi no Hakaba (1975) Jingi no Hakaba (1975)
Rikio Ishikawa is een jonge en brutale crimineel die in het Tokyo van 1946 zijn intrede doet in de yakuza-wereld. Hij kan zich echter niet gemakkelijk aanpassen en gaat uiteindelijk over de schreef door zijn 'godfather' aan te vallen. Ishikawa belandt in de gevangenis en daarnaast dient hij zich volgens de traditionele yakuza-code voor 10 jaar uit de organisatie te houden. Wanneer hij na anderhalf jaar vrijkomt kan hij zich niet aan deze code houden, en dreigt de situatie te escaleren.
Jingle All the Way (1996) Jingle All the Way (1996)
Howard Langston is een sympathieke zakenman die van zijn familie houdt, maar niet genoeg tijd aan ze kan besteden. Met kerst staat bovenaan het verlanglijstje van z'n zoon de speelgoedpop Turbo Man, om die in handen te krijgen moet Howard het gevecht aangaan met de dolgedraaide Myron. Dit betekend oorlog en Howard heeft besloten te winnen, wat er ook gebeurt.
Jingle Bells (1999) Jingle Bells (1999)
De ouders van een arm gezin willen hun kinderen graag, ondanks alle geldproblemen, een mooi kerstfeest bezorgen. Maar om hun schulden te kunnen betalen, hebben zij bijna alle dieren van hun boerderijtje al verkocht. De kinderen hebben van hun eigen spaargeld voor hun ouders een arreslee gekocht, die hun paard Kris zou moeten trekken. Vader, die daar niets van af weet, ziet geen andere mogelijkheid dan hun dierbare paard verkopen, zodat hij cadeautjes voor zijn kroost zal kunnen betalen. Kerstochtend is dus een teleurstelling voor allen, want nu hebben ze wel een slee, maar geen paard meer. Alleen een wonder zal de familie weer blij kunnen maken.
Jinn, The (2007) Jinn, The (2007)
Op een dag wordt Juliet Howard, een actrice, ontvoerd door een groep tieners onder leiding van Puck Victorious. Zij komen aan op een verlaten ranche, maar zij worden gestoord wanneer de toezichthouder Ahmed terugkeert. Ahmad is een uiterst voorzichtige maar ook een gastvrije man en nodigt hen uit om voor het eten te blijven. Puck die voor alles een stokje wil steken probeert hier oneruit te komen en dringt aan om te kunnen vertrekken. Maar Ahmad waarschuwt hen om het huis niet te verlaten of de Jinn zal ze te pakken krijgen. Ahmad vult hun hoofden met verhalen over de Jinn die in het land woont en iedereen afslacht die in donker de weg kwijtraakt. Juliet negeert hem en probeert uit haar gevangenschap te ontsnappen en de bende begint ongeduldig te worden en er breekt onderling ruzie uit. Nu is hun enige ontsnappingsmogelijkheid dat zij een voor een naar buiten gaan.
Jinnah (1998) Jinnah (1998)
Mohammed Ali Jinnah (Lee) is de grondlegger van het huidige Pakistan. Samen met onder andere Gandhi probeerde hij een einde te maken aan de Britse heerschappij over een groot gebied in Azië. In zijn strijd tegen de heersende overmacht stuitte hij op veel tegenstand. Zowel van de overheersers als van zijn eigen landgenoten die hun voordeel met de overheersing deden.
Jinruigaku Nyumon (1966) Jinruigaku Nyumon (1966)
Het drama van het alledaagse leven van een man bijgenaamd Yoshimoto 'Sub' Ogata, die de kost verdient met het maken en distribueren van pornofilms.
Jinsei-Gekijô: Hishakaku to Kiratsune (1968) Jinsei-Gekijô: Hishakaku to Kiratsune (1968)
Kiratsune (Ken Takakura) krijgt een relatie met de kwetsbare vrouw van zijn beste vriend, Hishakaku (Koji Tsuruta). Hishakaku zit in de gevangenis. Beide mannen zijn lid van de Yakuza, wat hun relatie binnen die groep natuurlijk geen goed doet.
Jinxed! (1982) Jinxed! (1982)
De professionele gokker Harold maakt de jonge croupier Willie het leven zuur door telkens aan zijn tafel grote winsten te behalen. Uiteindelijk wordt Willie zelfs ontslagen en dat is de reden waarom hij ingaat op het voorstel van Harolds vriendin Bonita om de gokker te vermoorden. Maar Harold is hen voor: hij pleegt zelfmoord. Om daar toch een voordeeltje uit te halen proberen Willie en Bonita het te doen voorkomen dat het een ongeluk is geweest, zodat ze een half miljoen dollar zullen opstrijken. Maar zelfs na zijn dood speelt Harold een boosaardig spel...
Jipangu (1990) Jipangu (1990)
Oude legendes vertellen over Zipang, het land van goud en daarom is iedereen op zoek naar dit mythische land. Een bende vluchtelingen ontdekt de sleutels tot dit magische koninkrijk en gaat er naar op zoek. Wat ze echter niet weten is dat ze de aandacht getrokken hebben van een premiejager die zijn zinnen gezet heeft op hun leider.
Jirai wo Fundara Sayônara (1999) Jirai wo Fundara Sayônara (1999)
Biografische film over de Japanse oorlogsfotograaf Taiza Ichinose (Tadanobu Asano). Zijn wens was een succesvol oorlogsfotograaf te worden wiens foto's op de voorpagina van de New York Times e.d. kwamen. Hij raakt meer en meer geobsedeerd met het maken van een foto van Abgkor Wat in Cambodja, wat op dat moment wordt vastgehouden door de Khmer Rouge. Als hij begint doet hij dit alleen om het bovenstaande te bereiken, maar geleidelijk aan wordt het een doel op zich.
Jisatsu Manyuaru (2003) Jisatsu Manyuaru (2003)
Drie jonge mannen en vrouwen die bij "Suicide Net" samenkwamen plegen een groepszelfmoord. Yu en Rie, een directeur en hulpdirectrice bij het lokale TV-station, beginnen met een nieuws-item over de groepszelfmoord. Er is sprake van een vreemde DVD, "De Zelfmoord Manual" welke een verscheidenheid van manieren toont om zelfmoord te begaan. Verscheidene mensen die deze hebben bekeken begaan zelfmoord. Yu en waren Rie willen de zaak onderzoeken.
Jisatsu Manyuaru 2: Chuukyuu-hen (2003) Jisatsu Manyuaru 2: Chuukyuu-hen (2003)
Verscheidene exemplaren van een zwarte DVD zijn ontdekt bij zelfmoordgevallen. "De Zelfmoord Manual" - DVD schildert een verscheidenheid van manieren om zelfmoord te plegen, door middel van bijvoorbeeld dood door voertuigen, verdrinking, electrocutering, verstikking en vergiftiging. Nozomi is een zelfmoordverslaafde die een affaire heeft met een voormalig poilitie-agent, Yosuke. Yosuke omtdekt dat een sekte waar Nozomi mee verbonden raakt, een link heeft met de zelfmoord-DVD's. Op een bepaalde dag verdwijnt de sekte plotseling, samen met Nozomi...
Jisatsu Sakuru (2002) Jisatsu Sakuru (2002)
Japan, 2001. De populariteit van het muziekbandje Desert golft door jeugdkringen in het hele land. Op een dag plegen 54 middelbare-schoolmeisjes in Tokio zelfmoord door zich op het station Shinjuku voor de rijdende trein te werpen. Dit lijkt een hele reeks zelfmoorden in Tokio in gang te zetten. De politie onderzoekt de zaak maar tast in het duister: is er geen sprake van toeval ? Dan belt een jongedame de politie en wijst hen op een website die de sleutel zou kunnen zijn voor alle incidenten. Bovendien belt een mysterieus kind detective Kuroda persoonlijk op, en zegt dat er een volgende golf van zelfmoorden op handen is. Dan gebeurt er iets waar niemand op heeft gerekend...
Jishin Retto (1980) Jishin Retto (1980)
Een seismoloog, Hoichi, voorspelt dat een enorme aardbeving Tokyo zal treffen, maar niemand gelooft hem. De film concentreert zich op het familieleven van Hoichi.
Jism (2003) Jism (2003)
Het verhaal gaat over een zeer aantrekkelijke dame die vreemdgaat met een charmante en knappe advocaat. Die gaat zoveel voelen voor de dame dat hij haar niet meer samen met haar man kan zien. Hij vraagt haar om van haar man te scheiden. Dit is precies wat de dame wil. Ze zegt dat ze niet wil scheiden vanwege het vermogen van haar man. Geld is alles en maakt haar gelukkig. Samen besluiten ze haar man te vermoorden, opdat zij al het geld kunnen krijgen en rustig samen kunnen leven.
Jitsuroku Abe Sada (1975) Jitsuroku Abe Sada (1975)
De film behandelt het waargebeurde verhaal van Abe Sada. Ze kon het niet verkroppen dat haar minnaar terugging naar diens vrouw. Het was hierom dat zij hem vermoordde en hem ontdeed van zijn geslachtsdeel.
Jitsuroku Andô Noboru Kyôdô-den: Rekka (2002) Jitsuroku Andô Noboru Kyôdô-den: Rekka (2002)
Kunisada is een meedogenloze yakuza en de leider van de levensgevaarlijke Sanadas. Terwijl Kunisada een gevangenisstraf moet uitzitten, hoort hij dat zijn opvolger werd vermoord door een lid van de rivaliserende Otaki-bende. De moord blijkt echter onderdeel te zijn van een plan om Kunisada uit te schakelen, en als hij dit ontdekt, besluit hij om wraak te nemen op zijn eigen bende.
Jitsuroku Rengô Sekigun: Asama Sansô e no Michi (2007) Jitsuroku Rengô Sekigun: Asama Sansô e no Michi (2007)
Het verhaal over de beruchte links-extremistische terroristengroep die in 1972 samenkwam na de afbrokkeling van het idealisme van de jaren '60. We zien hun opkomst, de belangrijkste leden van de groep en de jaren erna waarin ze de Japanse maatschappij teisterden. Na verloop van tijd vroeg de groep steeds meer van haar eigen leden en vijf radicale studenten uit de groep verschansten zich in de Asano-berg, waarna een lang gevecht met de politie ontstond.
Jitterbugs (1943) Jitterbugs (1943)
Stan en Ollie raken als rondreizende jazzmuzikanten verwikkeld in een misdadig complot, dat alleen kan worden ontmaskerd als Stan zich verkleedt als tante en Ollie als een patser uit het Zuiden van de Verenigde Staten.
Jitters, The (1989) Jitters, The (1989)
Een rijke Chinese winkelier wordt vermoord door een bende. Zijn dochter neemt de winkel over maar ook zij wordt geterroriseerd. Maar dan keert hij terug als zombie!
Jiu er Shen Diao Xia lu Zhi Chi Xin Chang Jian (1992) Jiu er Shen Diao Xia lu Zhi Chi Xin Chang Jian (1992)
Ching Yan trekt naar de Virgin Mountain om daar het Virgin Ice te zoeken. De koning heeft veel geld beloofd aan wie hem het Virgin Ice brengt. Samen met zijn companen en een vrouw die in zijn dromen leeft trekt hij ten strijde tegen de King of Hell, die ook aast op het Virgin Ice.
Jiu Pin Zhi Ma Guan Bai Mian Bao Qing Tian (1994) Jiu Pin Zhi Ma Guan Bai Mian Bao Qing Tian (1994)
Een corrupte magistraat wordt zelf beetgenomen, en uit z'n ambt ontzet. Hij betert z'n leven en neemt het op voor een vrouw die onterecht beschuldigd is van de moord op haar hele familie. Hiervoor moet hij in de hoofdstad zien te geraken, om daar een nieuw proces aan te vragen. Er zijn echter heel wat mensen die hem liever niet zien slagen, en er wordt dan ook alles aan gedaan om hem uit de hoofdstad te weren.
Jivaro (1954) Jivaro (1954)
Op Rio Galdez’s afgelegen plantage in het Braziliaanse Amazonegebied verblijft een groep Amerikaanse en Europese gelukzoekers, waaronder de oud-ingenieur Jerry Russell. Russell heeft een obsessie voor de goudschat van de Jivaro koppensnellers en heeft daarom zijn baan in de Verenigde Staten opgezegd en is vervolgens vertrokken naar Brazilië. Hij is nu aan de drank en trekt op met het plaatselijke meisje Maroa. Hij krijgt nog wel steeds brieven van zijn voormalige en aantrekkelijke verloofde Alice Parker uit Californië. Ondanks negatieve adviezen reist Alice onaangekondigd toch af naar het Amazonegebied in de hoop alsnog met Russell te kunnen trouwen. Teleurgesteld in Russell zoekt Alice steun bij Galdez, maar dan komt het bericht, dat Russell vermist wordt in het gebied van Jivaro koppensnellers.
Jiyan (2002) Jiyan (2002)
In maart 1988 vonden in Irak tijdens het bewind van Saddam Hoessein gruwelijke aanvallen plaats met chemische en biologische wapens op Koerdische gebieden in het land. In de plaats Halabja werden 5000 mensen gedood en nog eens duizenden ernstig gewond. In dit drama keert een Koerdische man, Diyari, na lange tijd in Amerika te hebben gewoond, terug naar zijn vaderland om in Halabja een weeshuis op te zetten. Hij treft er, enkele jaren na de aanslagen, een gemeenschap aan met overal zichtbare littekens. Hij trekt zich in het bijzonder het lot aan van Jiyan, een tienjarig meisje met een verminkt gezicht.
Jiyin Jueding Wo Ai Ni (2007) Jiyin Jueding Wo Ai Ni (2007)
Gigi en Marlene werken bij een biotechnologie bedrijf. Ze doen onderzoek naar een medicijn dat specifieke genen kan onderdrukken en de invloed hiervan op het lichaam. Gigi is geboren met een 'schoonmaak-freak gen'. Marlene is geboren met een gen waardoor haar gewicht onstabiel is en neemt hier medicijnen voor. Op een dag komt ze erachter dat de pillen van de markt worden gehaald. Beide vrouwen krijgen problemen met hun liefdesrelaties. Gigi en Marlene besluiten om een anti 'schoonmaak-gen' pil te nemen om hun liefdesrelaties te verbeteren. Zullen de twee vrouwen echte liefde vinden zonder de hulp van technologie?
Jiyuan Qiaohe (2000) Jiyuan Qiaohe (2000)
De rivaliserende Changs en Wongs zijn Singaporese kippenrijstverkopers, wier stalletjes naast elkaar bij de markt staan. De families zijn al vijanden sinds mensenheugenis en zijn jaloers op elkaars geheime recept. Fenson, de zoon van de Wongs, wordt desondanks verliefd op Audrey, de ijdele verwende dochter van de Changs. Wanneer Fenson er achter komt dat Audrey de rol van Julia speelt in een schooluitvoering, zorgt hij er voor haar knappe vriendje voorbij te streven voor de rol van Romeo.
Jízda (1994) Jízda (1994)
Twee vrienden maken samen een rondrit met hun auto en komen langs een verlaten landweg de knappe Aňa tegen. De jongens nemen haar mee, en samen hebben ze heel wat lol. Tot ze op een gegeven moment achtervolgd worden door een man in een snelle auto. Het blijkt de ex-vriend van Aňa te zijn, maar wat hij precies wil, lijkt zelfs zij niet te weten.
Jjakpae (2006) Jjakpae (2006)
Detective Tae-su (Jeong Doo-hong) hoort over de plotselinge dood van een vroegere schoolvriend. Hij besluit naar z'n oude stad terug te keren om de begrafenis te bezoeken. Eenmaal terug krijgt hij het gevoel dat er iets raars aan de hand is met de dood van z'n vriend, en gaat op onderzoek uit.
JLG/JLG - Autoportrait de Décembre (1995) JLG/JLG - Autoportrait de Décembre (1995)
'Zelfportret' van regisseur Jean-Luc Godard, waarin hij praat over onder andere zichzelf, zijn plaats in de filmhistorie, en de aard van cinema.
Jo (1971) Jo (1971)
Schrijver Antoine (De Funes) krijgt bezoek van een onbekende man. Hij vermoedt dat het zijn chanteur is, waarop hij de man per ongeluk vermoordt. In uiterste paniek probeert hij het lijk kwijt te raken.
Jo Jo Dancer, Your Life Is Calling (1986) Jo Jo Dancer, Your Life Is Calling (1986)
Deze film belicht het leven van Richard Pryor zelf. Richard Pryor speelt hier Jo Jo Dancer, een populaire stand-up comedian, die tijdens het gebruik van drugs in brand stond. Als hij in het ziekenhuis in coma ligt, gaat zijn spirituele alter-ego op reis naar zijn verleden en merkt wat de voor en -nadelen van zijn roem zijn...
Jo Sok (2005) Jo Sok (2005)
Een jongeman, afkomstig uit een laag sociaal-economisch milieu, wordt verliefd op een jongedame uit één van de hogere klassen. Ze raakt zwanger en samen met haar vriend vluchten ze uit huis om de confrontaties met hun ouders te vermijden.
Jo, Papá (1975) Jo, Papá (1975)
Een oud-strijder wil met zijn familie de route, die hij als soldaat voor Spanje heeft afgelegd, nog eens opnieuw doorlopen om te herdenken. Door zijn autoritair karakter begrijpt hij vaak zijn dochters niet. Wanneer één van hen in contact komt met een jongeman en verliefd wordt op hem reageert hij met geweld en veroorzaakt hij steeds meer onbegrip.
Jo-la-Romance (1949) Jo-la-Romance (1949)
Uit liefde voor de koppige Martine geeft de zanger Georges Hyverlin zijn carrière op en gaat hij tegen zijn zin bij zijn schoonbroer in een autofabriek werken. De herinnering aan zijn succesvolle loopbaan blijft hem echter achtervolgen.
Joan of Arc (1948) Joan of Arc (1948)
Verhaal over Jeanne d'Arc, het 15de eeuwse boerenmeisje, dat een nationale heldin werd, door het Franse leger aan te voeren tegen de Engelsen. Voordat ze in de handen van de Engelse terechtkwam, werd ze tot heilige verklaard.
Joan of Arc (1999) Joan of Arc (1999)
Het relaas van een eenvoudige boerendochter en de zoektocht die haar veranderde in één van de meest geruchtmakende personen aller tijden. Ze hoorde stemmen en ging erop uit om Frankrijk te herenigen.
Joan of Arc (2005) Joan of Arc (2005)
Dit docudrama laat het bekende verhaal zien vanuit de ogen van Jeanne zelf. Haar inspanningen om haar vaderland vrij te maken werden wereldberoemd. Ook de visioenen en stemmen die haar daar toe aan gezet hebben inspireren vandaag nog vele mensen. Toch was deze "maagd van Orleans" een gewoon boerenmeisje uit de provincie, dat in haar tijd door bijna niemand werd geloofd. Haar "roeping" werd door de Franse kroonprins uitgebuit om daarna zichzelf op de troon te zetten.
Joan of Paris (1942) Joan of Paris (1942)
Vijf RAF-piloten springen boven Frankrijk uit het vliegtuig en gaan via Parijs terug naar Engeland. Terwijl zij hun best doen de Gestapo te vermijden, ontmoet de leider een fraaie serveerster die hem wil helpen thuis te komen. Als de Nazi's hier achter komen, moet zij de consequenties onder ogen zien.
Joan the Woman (1917) Joan the Woman (1917)
Tijdens de Eerste Wereldoorlog vindt een Brits officier bij toeval het zwaard van Jeanne d'Arc, die vervolgens in een visioen aan hem verschijnt. Zij vertelt hem haar levensverhaal.
Joanna (1968) Joanna (1968)
Joanna, een student aan de kunstacademie van het bruisende Londen, heeft het ene na het andere vriendje. Haar losbandige leven stopt wanneer ze zwanger wordt van Gordon.
Joanne Lees: Murder in the Outback (2007) Joanne Lees: Murder in the Outback (2007)
Na het overleven van de beangstigende ontvoering samen met haar vriend, wordt Joanne Lees een slachtoffer van de media in twee continenten. De gebeurtenissen die Joanna achtervolgen zijn genoeg om iemand te vernietigen. Joanne had haar vriend bedrogen voor hij verdween, maar ondanks dat Peter gezien zou zijn, weigeren de Amerikanen en Australiërs haar onschuld te geloven. Maar waarom? Geloven de mensen dat ze echt schuldig is? Of weigeren ze gewoon haar aan te horen? Maar als ineens Bradely Murdoch opgepakt en schuldig bevonden wordt, is het eindelijk tijd om haar verhaal te aanhoren.
João en het Mes (1972) João en het Mes (1972)
João, een oude Braziliaanse koeherder en jaguar-doder, weduwnaar met een volwassen zoon, trouwt met een jonge vrouw. Zij moet hem naar 's lands wijs volkomen onderdanig zijn. Jaloers als hij is, brengt João haar naar een eenzame boerderij en verbant zelfs zijn zoon. Desondanks laat hij zijn jonge vrouw vier jaar lang moederziel alleen, omdat hij rijk wil worden met het winnen van rubber in de Braziliaanse oerwouden. Als hij terugkomt heeft zijn vrouw haar intrek genomen bij haar moeder en is er een kind waarvan hij niet zeker is of het al dan niet is geadopteerd. João, in goede doen nu, koopt een mes en neemt zijn vrouw mee op bootreis.
Joaquín Sabina - 19 Días y 500 Noches (2008) Joaquín Sabina - 19 Días y 500 Noches (2008)
Documentaire over Joaquín Sabina, een binnen het Spaanse taalgebied legendarische singer-songwriter. Sabina was al een singer-songwriter lang voordat deze benaming in de mode kwam. Zijn teksten hechten zich als poëzie aan het geheugen en zijn onverbrekelijk verbonden met zijn muziek, zijn voordracht, zijn hele persoonlijkheid. Ramón Gieling koos voor een omtrekkende beweging om het fenomeen Sabina in beeld te brengen. Hij neemt de tijd voordat hij Sabina aan het woord laat. Eerst laat hij gedetailleerd diens befaamde huis zien, dat oogt als een klein museum en waarvan al zijn vrienden een sleutel hebben. Daarna praat hij met vrienden, liefhebbers en geliefden en neemt hij de kijker mee naar de sfeervolle en emotionele concerten. Tot slot komt Joaquín Sabina zelf aan het woord.
Job Seines Lebens 2, Der (2004) Job Seines Lebens 2, Der (2004)
Drie weken voor de verkiezingen wordt minister-president Achimsen uit voorzorg opgenomen in het ziekenhuis: de man loopt kans op een hartinfarct. De oppositie staat ondertussen te popelen om de verkiezingen naar zich toe te trekken. Hoog tijd voor de grote verwisseltruc: de werkloze Erwin, dubbelganger van de minister-president, zal de komende tijd zijn plaats innemen.
Job, The (2003) Job, The (2003)
C.J. een sexy, koelbloedige huurmoordenares raakt zwanger en wil uit het vak stappen. Zonder familie en vrienden is haar enige relatie, die met haar baas Vernon Cray, een drugsdealer. Ze neemt nog een laatste opdracht aan. Ze moet Troy Riverside uitschakelen, een straatrover, die twintig kilo heroïne heeft gestolen. Als C.J. op het punt staat Troy en zijn vriendin Emily te liquideren, ontdekt ze dat Emily zwanger is. Overmand door emoties kan ze de trekker niet overhalen. Maar een moordcontract is bindend. C.J. staat voor de keus; of Troy en Emily vermoorden of Vernon trotseren en haar eigen leven riskeren.
Jock of the Bushveld (1992) Jock of the Bushveld (1992)
Wanneer Percy heeft gehoord van de goudkoorts in het plaatsje Transvaal, gaat hij vastbesloten op zoek naar goud. Tijdens zijn reis naar Transvaal redt hij de hond Jock van een verdrinkingsdood. Samen reizen ze verder richting de goudstad.
Jocks (1987) Jocks (1987)
Het tennisteam van een universiteit reist naar Las Vegas voor een regionaal toernooi. Al snel blijkt dit hun laatste wedstrijd te zijn, want de directeur heeft alle toekomstige sportactiviteiten opgeheven. De aanvoerder en de sterspeler van het team zetten alles op alles om het sportprogramma van hun universiteit te redden. Het team weet zich op een wel heel wonderlijke wijze staande te houden.
Jodhaa Akbar (2008) Jodhaa Akbar (2008)
16e eeuws liefdesverhaal over het huwelijk tussen een keizer en prinses uit twee verschillende volken die op die manier een eenheid tussen de volken wisten te bewerkstelligen. De succesvolle keizer Akbar had een gigantisch rijk in het Oosten van Azië veroverd. Akbar was er op uit om tevens de vriendschap van het invloedrijke Hindu-volk de Rajputs te krijgen en daarvoor trouwde hij met de vurige Rajput-prinses Jodhaa. Hij had echter niet verwacht dat er daadwerkelijk een zo grote liefde voor haar zou ontstaan dat zij voor hem belangrijker werd dan zijn rijk.
Joe (1970) Joe (1970)
Zakenman Bill gaat de confrontatie aan met zijn drugsverslaafde dochter en haar vriend, die hij vermoordt. Hij slaat op de vlucht en stopt onderweg bij een bar waar hij ene Joe ontmoet. Joe haat buitenlanders, hippies en mensen die anders zijn. Bill vertelt hem zijn geheim, waardoor hij in de problemen raakt.
Joe and Max (2002) Joe and Max (2002)
De legendarische boksers Joe Louis en Max Schmeling bevechten elkaar op brutale wijze. De ene is een zwarte Amerikaan; de andere een Duitser die door Hilter op handen wordt gedragen. In de rematch, 2 jaar later, leidt de overweldigende kritiek voor Max' connecties met Hitler indirect tot zijn nederlaag. Zowel Joe als Max beseffen dat enkel een derde match bepaalt wie de echte winnaar is.
Joë Caligula - Du Suif Chez Les Dabes (1966) Joë Caligula - Du Suif Chez Les Dabes (1966)
Een groep eerzuchtige jonge beroepsmisdadigers uit Marseille wil de plek hebben van de gevestigde misdadigers. Ze martelen, moorden en intimideren de gangsters totdat ze opgeven. Eén bendelid, die zich sexueel aangetrokken voelt door zijn zuster wordt door haar aangeklaagd na een verkrachting.
Joe D'Amato Totally Uncut (1999) Joe D'Amato Totally Uncut (1999)
In deze documentaire wordt de carrière van Italiaanse cultregisseur Joe D'Amato - vooral bekend van zijn vele soft-erotische (en) horrorfilms - onder de loep genomen. Dit gebeurt onder andere door middel van interviews met de regisseur zelf en door het tonen van enkele exemplarische fragmenten uit zijn meest legendarische en beruchte films.
Joe Dirt (2001) Joe Dirt (2001)
Wanneer de white-trash loser Joe Dirt tijdens zijn schoonmaak-baantje bij een radiostation de studio inloopt, begin de DJ (die moeite heeft z'n uurtjes te vullen) "on air" met hem te praten. Het gesprek gaat al snel richting het levensverhaal van Joe. Met duizenden luisteraars aan de radio gekluisterd vertelt Joe hoe hij als 8-jarig jongetje door zijn ouders in de steek is gelaten, en hoe zijn zoektocht naar zijn ouders in z'n werk ging.
Joe Gould's Secret (2000) Joe Gould's Secret (2000)
Deze film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal over Joe Gould, een bijzonder excentriek persoon. Gould, naar eigen zeggen afgestudeerd aan Harvard, is een klaploper die rijkelijk profiteert van de verhalen van mensen om hem heen... In 1942 schrijft een journalist van de New Yorker over zijn leven.
Joe Hill (1971) Joe Hill (1971)
Joel Emanuel Hägglund emigreert in het begin van de 20e eeuw naar de VS en verandert zijn naam in Joe Hill. Hij sluit zich aan bij de IWW, een vakbond. Omdat het verboden is om te demonstreren en te spreken in het openbaar gaat hij protestsongs schrijven en zingen die grote invloed hebben. De autoriteiten besluiten dat hij te gevaarlijk wordt en schuiven hem een moord in de schoenen.
Joe Kidd (1972) Joe Kidd (1972)
Joe Kidd is een voormalige premiejager tijdens de Mexicaans-Amerikaanse oorlog. Hij krijgt een opdracht van groot-grondbezitter Frank Harlan om samen met huurlingen een groep Mexicaanse Amerikanen op te sporen die geleid worden door Louis Chama. Aanvankelijk voelt Joe niks voor de opdracht totdat de bende van Chama een aantal paarden van hem jat en zijn vrienden terroriseert.
Joe Panther (1976) Joe Panther (1976)
Een jonge Seminole-indiaan wil het reservaat waarin hij leeft verlaten, en opgenomen worden in de wereld der blanken. Hij neemt een baan aan op een vissersboot, maar zowel de wilde zee als de vooroordelen van blanken leiden tot problemen voor hem.
Joe Somebody (2001) Joe Somebody (2001)
Wanneer Joe Scheffer door een collega in elkaar geslagen wordt vlak voor zijn dochter (op "neem je kind mee naar je werk-dag"), besluit hij om terug te vechten. Hierdoor begint hij langzamerhand omhoog te klimmen op de carrière-ladder binnen het bedrijf.
Joe Strummer: The Future Is Unwritten (2007) Joe Strummer: The Future Is Unwritten (2007)
Documentaire over Joe Strummer, frontman van de legendarische punkgroep The Clash. De film portretteert zijn muziek alsmede de mythen en legenden om zijn persoon. Inmiddels vier jaar overleden, herinneren vrienden en bekenden Strummer en zijn geschiedenis.
Joe the King (1999) Joe the King (1999)
De 14-jarige Joe Henry groeit op in een wereld waarin het moeilijk is om respect te krijgen. Wanneer Joe voortdurend uitgescholden en voor schut gezet wordt door zijn klasgenoten en leraren, ontdekt hij dat hij enkel kan terugvallen op zichzelf. In een wanhopige poging om af te rekenen met zijn brutale vader, zijn vloekende moeder en zijn erg vijandige omgeving, begaat Joe een verschrikkelijke daad waarvan de gevolgen niet te overzien zijn.
Joe versus the Volcano (1990) Joe versus the Volcano (1990)
In eerste instantie lijdt Joe onder een verrotte baas, een benauwd kantoor, slecht licht en smerige koffie. Na een bezoek aan de arts verandert zijn leven - of wat daar van overblijft - radicaal. Dat brengt hem er toe om - samen met Patricia - een wereldreis met hindernissen te ondernemen, die tenslotte zal moeten eindigen met een enorme sprong in een onvervalste vulkaan. Maar voor het zover is, vindt er natuurlijk nog heel wat plaats...
Joe's Apartment (1996) Joe's Apartment (1996)
Joe komt van Iowa naar New York, en is vanwege een geldtekort op zoek naar een goedkoop apartement. Hij vind een kamer, maar moet deze wel delen met zo'n 50.000 kakkerlakken. Deze worden echter goede vrienden met Joe.
Joe's Bed-Stuy Barbershop: We Cut Heads (1983) Joe's Bed-Stuy Barbershop: We Cut Heads (1983)
Zack Homer neemt een kapperszaak over nadat de vorige eigenaar Joe is vermoord door zijn 'inversteerder', 'Mr. Lovejoy' omdat Joe hem probeerde op te lichtten. Zack wil slechts een kapperszaak runnen en mensen traditionele kapsels geven. Van alle nieuwe en hippe kapsels weet Zack niets af en daarom gaan de zaken ook niet zo goed. Op een avond komt 'Mr. Lovejoy' op bezoek en biedt hem hetzelfde als wat hij Joe geboden heeft. Wat 'Mr. Loverboy' te bieden heeft zou Zack uit de brand kunnen helpen, maar wat heeft Zack hem te geven?
Joe's Palace (2007) Joe's Palace (2007)
De multimiljonair Elliot leeft als een kluizenaar alleen in een groot herenhuis in hartje Londen. Zijn enige contact met de buitenwereld is de tiener Joe, die deels boodschapper deels beschermeling is. Joe is de nieuwe opzichter van Elliots tweede herenhuis tegenover het huis waar hij woont. Dit tweede huis heeft een roerige geschiedenis; Elliot vond het altijd een soort van spookhuis, en gaat op zoek naar het verleden van het huis dat zijn vader heeft gekocht. Het leven van zowel Elliot als Joe verandert compleet als het desbetreffende huis betrokken wordt in de avonduren door een politicus en zijn maîtresse, en de ware geschiedenis van het huis aan het licht komt.
Joe's So Mean to Josephine (1996) Joe's So Mean to Josephine (1996)
Josephine, een op het eerste gezicht verlegen en braaf meisje, leert de kleine crimineel Joe kennen. Ze word verliefd en hals over de kop beginnen ze een heftige relatie. Joe is eigenlijk niet erg aardig voor haar, ze ziet dat in het begin door de verliefdheid niet in. Wanneer ze gaat studeren gaat ze het steeds meer beseffen.
Joe's Wedding (1997) Joe's Wedding (1997)
Joe (Moffett) was een punkrocker, maar nadat hij op het podium zichzelf in brand had gestoken heeft hij zijn muziekcarrière opgegeven voor een baan bij een gewetenloze projectontwikkelaar. Hij staat nu aan de vooravond van zijn huwelijk met de dochter van de projectontwikkelaar, en krijgt nu de kans om op te treden met een rockband. Zijn vriend heeft ook nog een vrijgezellenfeest georganiseerd, maar de dame die hij aanziet voor de stripteuse is er in werkelijkheid op uit om hem te ontvoeren.
Joe... Cercati un Posto per Morire! (1968) Joe... Cercati un Posto per Morire! (1968)
Een voortvluchtige soldaat uit het leger van de Noordelijke staten wordt gerehabiliteerd, wanneer hij een vrouw beschermd tegen het geweld van een bende die uit is op diens fortuin.
Joeun Nom, Napun Nom, E-sanghan Nom (2008) Joeun Nom, Napun Nom, E-sanghan Nom (2008)
In de jaren dertig van de twintigste eeuw, wanneer het Koreaanse schiereiland onder bewind staat van de Japanners, vetrekken veel Koreanen naar Mantsjoerije om te overleven. Sommige worden bandieten, sommige treinrovers en anderen worden premiejagers. Wanneer "The Weird", een onverbeterlijke treinrover, een Japanse trein berooft, ontdekt hij een schatkaart. Deze schatkaart wordt echter gezocht door de meedogenloze bende "The Bad". Toevallig bevindt premiejager "The Good" zich ook op de trein in zijn achtervolging op "The Bad". Nu achtervolgen de drie elkaar met ieder zijn eigen doel.
Joey (1985) Joey (1985)
Als de vader van de kleine Joey sterft, blijkt Joey plots over telepathische krachten te beschikken. Hij kan ondermeer met zijn vader spreken via een rode speelgoedtelefoon tot een kwade speelgoedpop Joey's leventje in een hel verandert.
Joey (1997) Joey (1997)
Australië. Billy heeft net als zijn vader een ongelooflijke passie voor kangoeroes. Op een dag trekt een karavaan jagers voorbij, die het op die diertjes gemunt heeft. Ze verdoven en transporteren de beesten naar Sydney waar ze in een pretpark ondergebracht zullen worden. Na de ontvoering vindt Billy een achtergebleven kangoeroejong, Joey. De jongen, dapper en moedig als hij is, trekt samen met zijn nieuwe vriend naar Sydney om hem te herenigen met zijn ontvoerde ouders.
Joey Breaker (1993) Joey Breaker (1993)
Joey Breaker is een ijskoude snelle jongen die altijd bezig is met het zoeken naar nieuw groot talent en een volgende deal. Samen met zijn vrouwelijke collega Jennie proberen ze potentiële klanten binnen te halen. Wanneer Joey de exotische serveerster Cyann ontmoet en voor het eerst in zijn leven echt verliefd wordt, realiseert hij zich dat zijn leven tot nu toe geen inhoud heeft gehad en dat er veel meer is dan alleen nieuw talent ontdekken en deals afsluiten.
Jofroi (1933) Jofroi (1933)
Jofroi is een boer die zijn land verkoopt aan zijn buurman Fonse. Als de olijfbomen geen vruchten meer willen dragen besluit Fonse ze te kappen. Als Jofroi dit hoort komt hij in opstand en dreigt zelfs met zelfmoord als Fonse zijn plannen doorzet. Fonse is niet overtuigd en de burgemeester en de pastoor moeten er aan te pas komen om hem op andere gedachten te brengen.
Jogo Subterrâneo (2005) Jogo Subterrâneo (2005)
In Jogo Subterrâneo voert regisseur Roberto Gervitz het personage Martin op, een pianist in een nachtclub. Die heeft een wel heel bizarre hobby: de vrouw van zijn leven vinden in het ondergrondse metronet van Sao Paulo. Metroplan bestuderen, route uitkiezen, de ondergrond induiken, jonge aantrekkelijke vrouwen volgen en zien of ze zijn vooraf uitgestippeld parcours kiezen. Wie dat volgt, kan de liefde van zijn leven zijn. Een dagelijks spel dat haast niet te winnen valt en waardoor hij stilaan vast raakt in het web van zijn eigen regels. Toch houdt Martin er een aantal ‘prijzen’ aan over: de zoete Tania, taptoeartieste en moeder van een autistische dochter, en Laura, de blinde schrijfster die zijn toeverlaat wordt. Tot hij zijn oog laat vallen op Ana, een neurotisch model, zo mogelijk nog gekker dan hijzelf, voor wie hij besluit de regels van zijn eigen spel opzij te zetten.
Johan (1976) Johan (1976)
Parijs, lente 1975. Een jonge filmmaker besluit, geïnspireerd door de liefde, de mooie Johan te filmen. Juist voordat hij wil gaan draaien, wordt Johan gearresteerd. Omdat hij geen acteur heeft, gaat de filmmaker op zoek naar Johan in de homoseksuele underground-scene van Parijs uit die tijd.
Johan (2005) Johan (2005)
JOHAN gaat over een gezin met 10 voetballende broers, allemaal vernoemd naar bekende Nederlandse voetballers. Dan wordt nummer 11 geboren en ze noemen hem: Johan. Er is echter een probleem: Johan houdt niet van voetballen, hij houdt van zingen en muziek. En hij houdt van zijn buurmeisje Evy, maar ook zijn broer Johnny heeft gevoelens voor haar. Terwijl de broers stuk voor stuk carrière maken bij de beste clubs van Nederland, jaagt Johan zijn droom achterna: zanger worden. Evy moet kiezen, wordt ze liever voetbalvrouw of gaat ze toch voor haar eerste liefde Johan?
Johan Cruijff - En un Momento Dado (2004) Johan Cruijff - En un Momento Dado (2004)
In 1974 kwam Cruijff, op een gegeven moment, in Barcelona aan. `Moest deze schriele kettingroker onze club na jarenlange kommer en kwel weer kampioen maken?' aldus een van de geïnterviewden. `Het lukte, maar Cruijff deed meer. Hij gaf de Catalanen hun trots terug na de onderdrukking tijdens de dictatuur van Franco.' Ramón Gieling laat vele Catalanen aan het woord. Van de taxichauffeur, de kok, de flamencogitarist die Cruijffs sierlijke acties van muziek voorziet, tot de hartchirurg die Cruijff opereerde na een hartinfarct. Gieling schetst de unieke voetballer die Cruijff was en toont de gekkige eigenheid van de leider door de woorden van zijn bewonderaars. Zij hebben Cruijff geanalyseerd, imiteren zijn bewegingen en beargumenteren hun bewondering, zoals de alleenstaande secretaresse die nooit een man heeft kunnen vinden die in de buurt kwam van de eigenzinnigheid, sierlijkheid en 'leukheid' van Johan Cruijff. Johan Cruijff, En un Momento Dado is veel meer dan een portret van de voetballer Cruijff. Het is een documentaire over de rol van Cruijff en de voetbalclub Barcelona voor het eigenzinnige Catalonië.
Johan Padan a la Descoverta de le Americhe (2002) Johan Padan a la Descoverta de le Americhe (2002)
Johan Padan ontsnapt aan de Spanjaarden en vlucht naar Florida waar hij kennis maakt met de Indianen. De Indianen worden zijn vrienden en samen bedenken ze een plan om de Spanjaarden te verslaan.
Johanna (2005) Johanna (2005)
Deze variant op het verhaal van Jeanne dArc speelt zich af in een vervallen Hongaars ziekenhuis. Na een verkeersongeluk komt de aan pillen verslaafde Johanna in het ziekenhuis terecht en raakt in coma. Men vreest voor haar leven, maar tegen alle verwachtingen in ontwaakt ze en geneest volledig. Johanna ontdekt dat ze de gave heeft om andere patiënten te genezen door hen haar lichaam aan te bieden. Eén van de artsen ziet wel wat in het meisje en biedt haar een betrekking als verpleegster aan. De patiënten zijn zielsgelukkig met Johanna en haar genezende krachten, maar als ze de avances van de arts herhaaldelijk afwijst, zet deze de hele staf tegen haar op.
Johanna Enlists (1918) Johanna Enlists (1918)
Johanna heeft haar vroegere leven doorgebracht met het verzorgen van haar tweelingzusjes en hielp met het vee op haar vader's boerderij in Pennsylvania. Op een dag komt er een groep soldaten op het land van haar vader kamperen en Johanna wordt opeens overspoeld met mannen. Onder andere Frank Le Roy, Archie van Renssaller en soldaat Vibbard zijn gecharmeerd door Johanna, maar geen van allen durft het toe te geven. Renssaller is van plan met haar te trouwen, terwijl de andere twee in de tussentijd voor het gerecht moeten komen.
Johannisnacht (1956) Johannisnacht (1956)
Na het mislukken van zijn tweede huwelijk met Martina vertelt Christian zijn dochter Micky dat haar moeder dood is. Jaren later probeert Martina zich met Micky te verzoenen.
John (2005) John (2005)
Numby en X zijn twee goede vrienden, die drugs dealen in het toilet van een club. Naast het dealen van drugs praten de twee vrienden over de verschillende soorten personen die ze tegenkomen of over dingen als seks, televisie en tekenfilms. Als X op een nacht dan opmerkt dat dit zijn laatste nacht dealen zal zijn, weet Numby dat dit iets met X's vriendin Liz te maken moet hebben ...
John Adams (2008) John Adams (2008)
Het verhaal van John Adams (Paul Giamatti) en de beginjaren van de Verenigde Staten. De boerenzoon Adams begint zijn loopbaan als onderwijzer en later schoolhoofd, en vervolgens als advocaat in Boston. In 1764 trouwt hij met Abigail Smith (Laura Linney) en begint hij zich in te zetten voor de nationale politiek.
John and Julie (1955) John and Julie (1955)
De ouders van John en Julie zijn niet van plan om de ceremoniële kroning van koningin Elizabeth bij te wonen, waarop de kinderen zich genoodzaakt zien om op eigen gelegenheid naar Londen af te reizen. Gelukkig krijgen ze daarbij de nodige hulp van verschillende welliswaar vreemde, maar wel behulpzame personen.
John and Mary (1969) John and Mary (1969)
John en Mary ontmoeten elkaar in een vrijgezellenbar, slapen met elkaar, en de volgende dag nemen ze uitgebreid de tijd om elkaar beter te leren kennen.
John and Yoko's Year of Peace (2000) John and Yoko's Year of Peace (2000)
In 1969 heerste er een periode van chaos. Ondertussen waren John Lennon en Yoko Ono verliefd op elkaar en omringd door journalisten verklaarden ze hun streven om een einde te maken aan oorlog, haat en geweld. Deze documentaire volgt John en Yoko in die periode.
John Carpenter's Cigarette Burns (2005) John Carpenter's Cigarette Burns (2005)
Kirby Sweetman krijgt op een dag veel geld aangeboden om de horrorfilm "La Fin Absolue du Monde" op te sporen. Men zegt dat wie deze film bekijkt zal veranderen in een gestoorde, moordlustige en gewelddadige kannibaal. Als Kirby langzaam steeds dichterbij het enige exemplaar van de film komt, komt hij ook steeds dichterbij de gruwelijke en verknipte waarheid.
John Goldfarb, Please Come Home (1965) John Goldfarb, Please Come Home (1965)
Voormalig footballspeler John Goldfarb (Richard Crenna) is nu piloot. Hij wordt uitgezonden op een geheime militaire missie boven de Sovjet-Unie, maar hij verdwaalt en moet een noodlanding maken in het koninkrijk Fawzia, ergens in het Midden-Oosten. Koning Fawz (Peter Ustinov) was net bezig om een nationaal footballteam op te zetten en hij wil dat John hun trainer wordt. Zo niet, dan levert hij hem als spion over aan de Russen...
John Hus (1977) John Hus (1977)
Honderd jaar voordat de katholieke kerk te maken krijgt met de reformatie onder Martin Luther, leefde de Boheemse priester John Hus (Rod Colbin). Ondanks de tegenwerking van de kerken begint hij zijn visie op het christelijk geloof te verkondigen. Al snel hebben de kerkelijke leiders genoeg van zijn ketterij.
John John in the Sky (2000) John John in the Sky (2000)
Het leven van John Claiborne is werkelijk 1 grote frustratie. Zijn huwelijk is op de klippen gelopen, zijn carriere lijkt volstrekt uitzichtloos en zijn zoon heeft geen enkel respect voor hem. Op een dag krijgt hij echter een mysterieuze brief die hem opnieuw confronteert met zijn verleden.
John Johnson's Shadowhunters (2004) John Johnson's Shadowhunters (2004)
In een oud, verlaten ziekenhuis wordt een demoon vastgehouden door een oude spreuk. Deze spreuk begint echter uit te werken en daardoor kan de demoon ontsnappen. Als een groep meisjes het ziekenhuis binnengaan, raken ze opgesloten en alleen Het Shadow Hunters-team kan hen redden.
John Lennon: The Messenger (2002) John Lennon: The Messenger (2002)
The Messenger biedt een even indrukwekkende als intrigerende kijk op het leven van John Lennon voor en na zijn Beatle tijd. Dit portret bewijst eens te meer dat de uit idealistische overtuiging van Lennon nooit tot zwijgen is gebracht, ook niet door de kogel van een 24-jarige die dacht wereldroem te vergaren met een laffe moord.
John Loves Mary (1949) John Loves Mary (1949)
Mary wacht in de Verenigde Staten gretig op haar verloofde John Lawrence, die dienst doet als G.I. in het buitenland. Maar in zijn plaats komt Johns oorlogsmaatje Fred Taylor, die uitlegt dat John getrouwd is met Lily, een Engels meisje, maar dit enkel om haar naar de Verenigde Staten te laten overkomen, daar te scheiden en dan te trouwen met Fred.
John Paul Jones (1959) John Paul Jones (1959)
De film vertelt het verhaal van John Paul Jones, de held van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog, die door zijn daden voortdurend voor verwarring en agressie zorgt bij de Amerikaanse regering. Al snel neemt de regering maatregelen tegen Jones, die één van hun belangrijkste vijanden is.
John Q (2002) John Q (2002)
John Q. Archibald is een hardwerkende arbeider die samen met zijn vrouw Denise en zoontje Mike een hecht gezin vormt. Ondanks hun penibele financiële situatie, weten ze het hoofd net boven water te houden. Maar dan wordt Mike ernstig ziek Hij kan alleen overleven met een donorhart. John Q. kan de ingreep echter niet betalen en zijn verzekeringsmaatschappij wil hem ook niet helpen. John is ten einde raad en gijzelt uit pure wanhoop de spoedafdeling van het ziekenhuis.
John Rabe (2008) John Rabe (2008)
Waargebeurd verhaal over de Duitse zakenman John Rabe die zich in 1937 in Nanking, China bevindt. De stad wordt echter aangevallen en overgenomen door het Japanse leger. Rabe weet echter met enkele andere buitenlanders een beschermde zone voor burgers op te richten, waardoor duizenden mensen de dood ontlopen.
John Tucker Must Die (2006) John Tucker Must Die (2006)
Film over drie meiden die wraak nemen op de grote verleider van hun school die de meiden als vuil heeft behandeld. Ze willen er voor zorgen dat de man verliefd wordt en dan zou het meisje de relatie moeten beëindigen om zo de man te laten voelen wat ze zelf ook hebben meegemaakt.
John Wesley (1954) John Wesley (1954)
Als klein kind wordt John Wesley gered uit een brandend huis, wat een levenslange indruk op hem achterlaat. Hij gaat studeren in Oxford, maar kiest er al snel voor om als missionaris naar Amerika te vertrekken. Zijn prediking slaat aan en vele mensen volgen zijn leer en handelswijze, waardoor John Wesley uiteindelijk de geschiedenis in gaat als de grondlegger van het methodisme.
John Wycliffe: The Morning Star (1984) John Wycliffe: The Morning Star (1984)
John Wycliffe (Peter Howell) leefde in de 14-eeuw in Groot-Brittanië. Hij komt voortdurend in aanvaring met de staatskerk vanwege zijn moderne opvattingen. De gevestigde kerken zien Wycliffe als een bedreiging, mede omdat hij als eerste de Bijbel naar het Engels heeft vertaald, waardoor de macht van de kerk over de gelovigen wordt ondermijnd.
Johnnie Mae Gibson: FBI (1986) Johnnie Mae Gibson: FBI (1986)
Een jonge zwarte vrouw is vastbesloten een FBI-agente te worden. Deze instelling biedt helaas weinig ruimte voor zwart-zijn en carrièremaken.
Johnny & Clyde (1995) Johnny & Clyde (1995)
Een kleine jongen en een hond komen tijdens het zoeken naar een ontsnapte huisvogel in de problemen en maken doldwaze avonturen mee.
Johnny 2.0 (1998) Johnny 2.0 (1998)
Het is het jaar 2013 en de wereld wordt geleid door machtige ondernemingen in plaats van regeringen. Johnny Dalton is de leider van een onderzoek naar klonen van de firma Azimuth Corporation. Door een aanval op deze firma van een groep militaire milieuactivisten, raakt Johnny in coma en ontwaakt vervolgens na vijftien jaar als Johnny 2.0. Hij is namelijk tijdens zijn coma gekloond vanwege ontbrekende gegevens in het kloonexperiment.
Johnny Allegro (1949) Johnny Allegro (1949)
Johnny Allegro (George Raft) is een ex-crimineel en nu bloemist in een hotel. Hij ontmoet de mysterieuze Glenda (Nina Foch), een klassieke "femme fatale", en raakt binnen no-time betrokken bij een grote fraude-operatie. Op een afgelegen Caribisch eiland ontmoet Johnny een meester-crimineel. Dit blijkt de man van Glenda blijkt te zijn en deze houdt er nogal vreemde jachtmethoden op na, met Johnny als prooi...
Johnny and the Bomb (2006) Johnny and the Bomb (2006)
Wanneer Johnny Maxwell uit de bioscoop komt lopen met zijn vrienden, stuiten ze op de gewonde Mrs. Tachyon, een lokale zwerfster. Johnny belt een ambulance en neemt haar zwerfkarretje mee, om er op te letten nu ze naar het ziekenhuis is. Mrs. Tachyon blijkt echter geen doodnormaal persoon en haar karretje is een tijdmachine. Binnen de kortste keren bevindt Johnny zich al in 1941, met alle gevolgen vandien...
Johnny Angel (1945) Johnny Angel (1945)
Johnny Angel heeft het schip van zijn vader gevonden en de lading is nog aan boord, maar zijn vader de kapitein en de rest van de bemanning zijn verdwenen. Op kantoor is men benieuwd naar de status van de lading, maar hij zal niet rusten voor hij zijn vader heeft gevonden...
Johnny Apollo (1940) Johnny Apollo (1940)
Wall Street aandelenhandelaar Robert Cain Sr. wordt tot de gevangenis veroordeeld wegens fraude. Zijn gestudeerde zoon Bob gaat vervolgens de criminaliteit in om geld te verdienen voor zijn vaders' borgsom. Hij wordt al snel de rechterhand van mafiabaas Mickey Dwyer, maar gaat in de fout wanneer hij valt voor diens vriendin.
Johnny Be Good (1988) Johnny Be Good (1988)
Johnny Walker is een groot football-talent, die iedereen wel in zijn team wil hebben. Dat is ook meteen zijn grootste probleem, want wat moet hij kiezen? Zijn carriere als professionele footballspeler, of zijn vriendinnetje?
Johnny Belinda (1948) Johnny Belinda (1948)
Dokter Robert Richardson raakt geïntrigeerd door het doofstomme meisje Belinda en leert haar liplezen. Zij bloeit helemaal open en wordt tot over haar oren verliefd op haar held. Op een nacht wordt Belinda verkracht door Locky MacCormick, de plaatselijke bullebak, en raakt zwanger. In het dorp is men er het echter over eens dat Belinda niet in staat is om moeder te zijn en de baby wordt toegewezen aan de verkrachter. Een beslissing met dramatische gevolgen...
Johnny Cien Pesos (1993) Johnny Cien Pesos (1993)
Johnny en zijn vier vrienden gaan een bank overvallen. Ze doen zich voor als klanten en halen dan plots vuurwapens te voorschijn. Ze dwingen het personeel het aanwezige geld te overhandigen. Wanneer ze willen vertrekken, verschijnt de politie. De media springen onmiddellijk op het verhaal en brengen alles live in de ether.
Johnny Come Lately (1943) Johnny Come Lately (1943)
Tom Richards is een werkloze journalist. Hij wordt in een stadje opgepakt wegens landloperij. Door toedoen van Vinnie MacLeod, de redactrice van de lokale krant, komt hij voorwaardelijk vrij.
Johnny Concho (1956) Johnny Concho (1956)
Johnny Concho is een jong ventje, dat in zijn woonplaatsje beschouwd wordt als een lafaard, die leeft op de reputatie van zijn broer. Slechts een priester ziet de ware aard van het schijnbaar stoere mannetje. Wanneer het nieuws arriveert dat Johnny's broer is vermoord en de moordenaars richting het stadje komen, slaat Johnny op de vlucht.
Johnny Cool (1963) Johnny Cool (1963)
De jonge bandiet Salvatore Giordano gaat op het eiland waar hij geboren is door voor een Siciliaanse Robin Hood. Een politieactie waarbij hij schijnbaar doodgeschoten wordt, blijkt een geraffineerde schijnmanoeuvre te zijn, in scène gezet door maffiabaas Johnny Colini en corrupte politieambtenaren. Colini heeft namelijk de nodige rekeningen uit het verleden te vereffenen en belooft Salvatore gouden bergen als hij voor Collini naar Amerika gaat om iedereen te vermoorden die Colini bedrogen heeft.
Johnny Dangerously (1984) Johnny Dangerously (1984)
Johnny Dangerously wordt in de jaren 30 gedwongen om het criminele milieu in te gaan, zodat hij de doktersrekeningen van zijn moeder kan betalen. Maar Johnny is altijd al een brave, eerlijke burger geweest, wat het voor hem extra moeilijk maakt.
Johnny Dark (1954) Johnny Dark (1954)
De autoconstructeur Johnny Dark steekt al zijn energie in het ontwerpen van een nieuwe sportwagen. Tijdens een autorace probeert hij zijn chef van zijn nieuwe ontwerp te overtuigen, maar hij heeft geen rekening gehouden met de mogelijk gevaarlijke concurrentie.
Johnny Eager (1942) Johnny Eager (1942)
De gangster Johnny Eager wordt verliefd op de sociologiestudente Lisbeth Bard die zijn gevoelens hartstochtelijk beantwoordt. Als hij erachter komt dat ze de stiefdochter is van officier van justitie Farrell, die destijds de rechtszaak tegen hem in gang heeft gezet, begint hij zijn relatie met Lisbeth te misbruiken om wraak te nemen op Farrell.
Johnny English (2003) Johnny English (2003)
Nadat alle agenten van de Britse Geheime Dienst in één klap worden vermoord bij een aanslag, rest Pegasus (het Hoofd van de Britse Geheime Dienst) niets anders dan geheimagent Johnny English (Rowan Atkinson) op de zaak van de gestolen kroonjuwelen te zetten. Het spoor leidt naar de Franse zakenman, Pascal Sauvage (John Malkovich). Natuurlijk wil de baas van English hier niets van weten, want de heer Sauvage geniet een uiterst goede reputatie en is geliefd in de hogere kringen.
Johnny Firecloud (1975) Johnny Firecloud (1975)
Als de jonge indiaan Johnny Firecloud terugkomt uit het leger, merkt hij dat zijn geboortedorpje wordt geterroriseerd door een meedogenloze grootgrondbezitter. Johnny laat zich echter niet op de kop zitten en neemt het recht in eigen handen.
Johnny Gaddaar (2007) Johnny Gaddaar (2007)
Vijf mannen die in een misdaadbende zitten hebben een deal om zoals normaal de buit eerlijk te verdelen. Alles gaat goed totdat een van de personen, Vikram, besluit dat hij alles zelf wil houden. Hij bedenkt samen met zijn maîtresse een plan om dat te realiseren. Maar het plan kan niet perfect worden uitgevoerd, omdat niemand in de groep makkelijk te beïnvloeden is. Vikram moet nu elke lid van de groep afzonderlijk elimineren zonder dat de rest achter zijn plan komt.
Johnny Got His Gun (1971) Johnny Got His Gun (1971)
Een jonge soldaat trapt op een landmijn en belandt in het ziekenhuis zonder armen, benen, ogen en zijn gehoor. Het wordt voor de dokters onmogelijk contact met hem te maken...
Johnny Got His Gun (2008) Johnny Got His Gun (2008)
Johnny Got His Gun is het verhaal van een jonge Amerikaanse soldaat die wordt getroffen door een artilleriegranaat op één van de laatste dagen van de Eerste Wereldoorlog. De film speelt zich af in het hoofd van deze soldaat die zijn ogen, neus, oren en mond heeft verloren. Wanneer de 20-jarige Joe langzamerhand wakker wordt, terwijl zijn brein nog perfect intact is, moet hij tot de ontdekking komen dat een groot deel van zijn lichaam is verwoest.
Johnny Greyeyes (2000) Johnny Greyeyes (2000)
Nadat Johnny haar vader heeft doodgeschoten belandt ze in de gevangenis, waar ze een groot deel van haar leven verblijft. Ze heeft leren leven met haar bestaan achter de tralies en wordt verliefd op haar nieuwe celgenoot Lara. Wanneer haar straf er bijna opzit moet ze kiezen tussen een leven in vrijheid en Lara.
Johnny Guitar (1954) Johnny Guitar (1954)
Vienna is de eigenaresse van een afgelegen saloon. Het nabijliggende dorpje wil echter niks van haar weten en ook niet van The Dancin' Kid en zijn bende, die regelmatig in Vienna's saloon te vinden zijn. Opgestookt door Emma Small probeert het dorpje dan ook een einde te maken aan Vienna's saloon. Vienna krijgt hulp van een oude bekende: Johnny Guitar, die echter geen geweld wil gebruiken.
Johnny Handsome (1989) Johnny Handsome (1989)
Een misvormde beroepscrimineel wordt verraden. In de gevangenis krijgt hij een nieuw gezicht. Als hij uit de gevangenis komt, lijkt het dat hij op het rechte pad is. Hij plant echter om wraak te nemen op degenen die ervoor gezorgd hebben dat hij in de gevangenis gezet is.
Johnny Hoes - Och Was Ik Maar... (2008) Johnny Hoes - Och Was Ik Maar... (2008)
"Johnny Hoes – Och Was Ik Maar…" is een documentaire over het leven en werk van de ongekroonde koning van de Nederlandse smartlap. Johnny Hoes (1917) drukt met zijn familiebedrijf een belangrijke stempel op de Nederlandse muziekindustrie. Maar zaken en familie gaan niet altijd even goed samen. Hoes kent veel succes maar in zijn privéleven ook veel tragiek. Zijn moeder zei ooit: 'Pech in de portemonnee is het minste dat een mens kan overkomen.' En Johnny kan er over meepraten.
Johnny Mad Dog (2008) Johnny Mad Dog (2008)
Johnny Mnemonic (1995) Johnny Mnemonic (1995)
2021: De gehele wereld is gekoppeld aan het gigantische Internet. Johnny heeft als opdracht gekregen om met een geïmplanteerde geheugenchip in z'n hoofd een grote hoeveelheid informatie vanuit Beijing te smokkelen. Een groepering probeert de code uit Johnny's hoofd te downloaden om zo een ziekte te genezen waar een groot deel van de bevolking aan leidt.
Johnny Mysto: Boy Wizard (1996) Johnny Mysto: Boy Wizard (1996)
Wanneer Johnny Mysto, een beginnend goochelaar, een verdwijntruc uithaalt met zijn zusje, werkt de truc te goed. Zijn zus wordt terug in de tijd gestuurd naar het koninkrijk van Camelot. Met de hulp van Blackmoor reist de goochelaar terug in de tijd op zoek naar zijn zus.
Johnny O'Clock (1947) Johnny O'Clock (1947)
Johnny O'Clock, een beroepsgokker, komt in de problemen met de politie. Hij moet er alles aan doen om zijn onschuld te bewijzen.
Johnny One-Eye (1950) Johnny One-Eye (1950)
De grote crimineel Martin Martin was bijna zover dat hij deel kon nemen aan de New-Yorkse politiek, maar ontsnapt op tijd aan het O.M., die hem wil arresteren voor een moord die hij vijf jaar eerder, samen met medecrimineel Dane Cory, gepleegd heeft. Om zichzelf vrij te pleiten heeft Cory een ontmoeting geregeld met het O.M. Op deze ontmoeting schiet Cute Freddie, in opdracht van Cory, Martin neer en Cory doodt vervolgens Freddie. Cory duikt onder in het appartement van zijn vriendin Lily White en haar zesjarige dochter Elsie in Greenwich Village. De gewonde Martin weet Cury te traceren.
Johnny Oro (1966) Johnny Oro (1966)
Premiejager Johnny Oro krijgt de opdracht om Juanito Perez op te sporen en uit leveren. Wanneer Johnny er achter komt dat Juanito zijn broer heeft vermoord, besluit hij om hem te vermoorden, maar om dit voor elkaar te krijgen moet hij eerst het stadje Coldstone City belegeren en de bende van Perez uit de weg ruimen.
Johnny Reno (1966) Johnny Reno (1966)
US Marshall Johnny Reno wordt omsingeld door bandieten op weg naar het stadje Stone Junction. De bandieten Joe Connors en zijn broer Ab denken ten onrechte dat de wetsdienaar het op hen heeft voorzien en er volgt een vuurgevecht. Reno weet Joe te overmeesteren, maar diens broer Ab komt om. Het tweetal ontmoet veel weerstand in het stadje waar sheriff Hodges de scepter zwaait. Reno moet alle mogelijke moeite doen om de gevangene te beschermen tegen de groeiende menigte die uit is op een lynchpartij.
Johnny Skidmarks (1998) Johnny Skidmarks (1998)
Johnny Skidmarks fotografeert de plekken waar een misdrijf heeft plaatsgevonden. Daarnaast is hij niet vies van illegale klusjes. Johnny en zijn team hebben een zeer lucratief zaakje gaande. Bij dit zaakje raakt niemand gewond, er worden geen vragen gesteld en er wordt geen schade gemaakt. Alles lijkt goed te zijn gegaan totdat...
Johnny Stecchino (1991) Johnny Stecchino (1991)
Dante is een aardige, ietwat sullige en helaas nogal lelijke jongen die verliefd wordt op de mooie en rijke Maria. Zij krijgt het echter benauwd van Dantes onophoudelijke liefdesbetuigingen en gaat bij haar oom in Sicilië wonen. In de villa van die oom houdt zich ene Johnny Stecchino schuil, een maffialeider die door het 'milieu' ter dood is veroordeeld. Als de radeloze Dante ook naar Sicilië komt om zijn geliefde te zoeken, zijn de poppen aan het dansen. Dante lijkt namelijk als twee druppels water op Johnny Stecchino...
Johnny Stool Pigeon (1949) Johnny Stool Pigeon (1949)
Johnny Evans (Dan Duryea) is een dief die in de gevangenis zit, en wiens vrouw gedood wordt door een gevaarlijke drugsbende. Een FBI-agent (Howard Duff) sluit een deal met Johnny, die daarna de agent helpt bij het infiltreren in de bende.
Johnny Suede (1991) Johnny Suede (1991)
Johnny Suede is een werkeloze gitarist en leidt een simpel leven in z'n kleine appartement. Hij droomt er van om ooit een rock and roll ster te worden maar dat blijkt nog niet zo makkelijk te gaan. Ook in z'n liefdesleven is van alles mis.
Johnny Tiger (1966) Johnny Tiger (1966)
George Dean (Robert Taylor) en zijn drie kinderen moeten verhuizen nadat hij een baan krijgt aangeboden bij het Seminole Indianen reservaat. Hij is overweldigd door de armoe van de Indianen stam, en hun mogelijkheid om in de hedendaagse cultuur te leven zonder hun geschiedenis op te geven. Sam is de stamoudste en veracht George, en alle andere blanken. Hij wil dat zijn kleinzoon Johnny alles wat maar met de blanken te maken heeft afzweert en de leiderschap van de stam op zich neemt. Johnny en Barbara, de dochter van George, worden verliefd op elkaar tegen de wil van zowel George als de stamoudste, terwijl George valt voor de charmes van de mooie dokter Leslie Frost.
Johnny Tremain (1957) Johnny Tremain (1957)
Johnny Tremain, de leerling van een zilversmid, kan zijn beroep niet meer uitoefenen nadat hij zijn hand heeft bezeerd. Hij trekt maar wat door het land en raakt bevriend met een aantal leden van Sons of Liberty, een groep die de Amerikaanse Revolutie wil afdwingen.
Johnny Tsunami (1999) Johnny Tsunami (1999)
Wanneer de 13-jarige surfkampioen Johnny Kapahaala van Hawaï naar Vermont verhuist, is hij ervan overtuigd dat de fun in zijn leven voorgoed voorbij is. Hij ziet er tegenop om zijn vrienden en zijn geliefde grootvader achter te laten. In zijn nieuwe buurt voelt hij zich een buitenstaander, tot hij een nieuwe sportieve uitdaging ontdekt: het snowboarden. Toch zijn de problemen nog niet helemaal van de baan want Johnny bevindt zich plots tussen twee rivaliserende bendes. Kan hij de vete voor eens en voor altijd bekoelen?
Johnny Vik (1977) Johnny Vik (1977)
Een man raakt bekneld tussen twee verschillende culturen, de Indiaanse en de Nieuw-Amerikaanse cultuur. Het verhaal begint wanneer Johnny Vik (Warren Hammack) wordt opgepakt voor wildplassen en wordt veroordeeld tot 30 dagen gevangenisstraf. Hij ontsnapt uit zijn cel en verbergt zich in het bos. Een jong meisje vindt hem en neemt hem mee naar een verlaten boshut, waar zij hem verzorgt. Johnny blijft daar en is gelukkig met zijn nieuwe situatie, totdat de politie hem vindt en hij zonder pardon wordt neergeschoten.
Johnny Was (2006) Johnny Was (2006)
Johnny Doyle ontvlucht zijn gewelddadige verleden en verhuist van Ierland naar London. Hier wordt zijn rustige leventje verstoord door zijn voormalige mentor Flynn, die uit de gevangenis is ontsnapt en meteen het Ierse vredesproces letterlijk wil opblazen. Het blijkt echter nog niet gemakkelijk om de woonwijk van Doyle, Brixton, te ontvluchten met de politie op je hielen en ze zijn voorlopig veroordeeld tot het afwachten in Doyles huis, temidden van diens vreemde en eigenzinnige huisgenoten.
Johnny Yuma (1967) Johnny Yuma (1967)
Een vrouw laat haar man vermoorden, maar krijgt hierdoor problemen met Johnny Yuma, de erfgenaam van de vermoorde man. De vrouw wil de erfenis van haar vermoorde man zelf houden en schakelt hierop haar vroegere geliefde in om Johnny om te brengen.
Johns (1996) Johns (1996)
Santa Monica Blvd. is de plaatselijke straat waar mannelijke prostituees hun klanten scoren. John (zoals veel schandknapen zich noemen) droomt van niets minder dan een acteercarrière...
Johnson County War (2002) Johnson County War (2002)
We schrijven het jaar 1891. Wyoming is pas toegetreden tot de Unie. De drie gebroeders Hammett, Cain, Harry en Dale raken verstrikt in de snel escalerende strijd om land tussen de veebaronnen die de graslanden van oudsher in handen hadden en de kolonisten die zich hier kwamen vestigen. De veebaronnen zijn verenigd in de "Cheyenne Social Club". Op initiatief van Lord Peter, een Engelse adellijke grootgrondbezitter, wordt een killer als sheriff aangesteld. Hij moet de kleine landbezitters zo zien te intimideren dat ze op de vlucht slaan... Maar de gebroeders Hammett besluiten te blijven, en daar hebben ze alledrie zo hun redenen voor.
Johnson Family Vacation (2004) Johnson Family Vacation (2004)
De familie Johnson wil op vakante in Caruthersville, Missouri. Helaas hebben ze een behoorlijk slecht orientatiegevoel en als dan ook nog het navigatiesysteem stuk gaat lijkt Caruthersville, Missouri heel erg ver weg.
Johnsons,  De (1992) Johnsons, De (1992)
Deze horrorfilm van Hollandse bodem verbindt een legende over zeven psychopatische broers met de herhaaldelijke nachtmerries van een veertienjarig meisje (De la Bretonière). Het script voor dit griezelverhaal vol occulte elementen en puberangsten werd geschreven door Leon de Winter, naar een origineel scenario van Rocco Simonelli.
Joi Gin A Long (1999) Joi Gin A Long (1999)
Een voormalige triade-baas is zojuist vrijgekomen na een lange celstraf en gaat een kamer huren bij een simpele maar eerlijke weduwe. Snel pakt hij zijn oude levensstijl weer op en probeert hij zijn oude positie terug te veroveren. De weduwe laat de crimineel echter al gauw inzien dat het leven ook om andere dingen draait dan geld en macht.
Jôi-uchi: Hairyô Tsuma Shimatsu (1967) Jôi-uchi: Hairyô Tsuma Shimatsu (1967)
In 1725, raakt samurai Isaburo getergd, als zijn zoon dient te trouwen met de minnares van zijn leider. Isaburo wil dit niet toestaan, maar zijn zoon accepteert het en hij en de vrouw, Ichi, worden verliefd. Wanneer echter de zoon van de leider sterft dient Ichi terug te keren aan de zijde van de leider, en Isaburo die zich net had verzoend met de situatie ontsteekt opnieuw in woede.
Joie de Vivre, La (1993) Joie de Vivre, La (1993)
Sinds zijn geliefde Mado gestorven is, denkt de oude Monsieur Charme er alleen maar aan om bij haar in de hemel te zijn. Hij is echter te bang om zelf een einde te maken aan zijn leven. Reine, zijn verpleegster, en Joyeux willen hem echter een handje helpen. Maar de Dood verzet zich en neemt Reine zelf mee naar het hiernamaals. Monsieur Charme is geschokt en besluit zijn plan uit te stellen. Dat biedt hem de gelegenheid om weer vreugde te vinden in zijn leven.
Jojo la Frite (2002) Jojo la Frite (2002)
Raph en Swan, twee schurken, zijn druk bezig met uit te zoeken hoe ze hun slag kunnen slaan. Op het moment dat Raph een weerloos meisje berooft van haar tas, begaat Swan echter een goede daad en begint er zich een aureool te vormen rondom zijn hoofd. Hij wil nu kost wat kost die schitterende krans kwijtraken. Maar hoe?
Joker Is Wild, The (1957) Joker Is Wild, The (1957)
Joe E. Lewis (Sinatra) is een beroemde komiek en een getalenteerd zanger. Tijdens een aanslag op zijn leven verliest hij zijn zangvermogens. Jaren later sporen zijn vrienden hem op en proberen hem weer op het juiste spoor te brengen. Hierdoor ontmoet hij Letty Page (Crain). De twee worden verliefd en zij spoort hem aan weer komiek te worden. Maar Joe heeft problemen: door de aanslag op zijn leven is hij gokverslaafde en alcoholist geworden. Deze problemen besluit hij te gebruiken in zijn acts. Dit blijkt zakelijk een groot succes, maar het haalt zijn persoonlijke leven overhoop.
Joker, Der (1987) Joker, Der (1987)
Verschillende criminelen werden vermoord door een professioneel huurmoordenaar. Het enige spoor dat hij achterlaat is een speelkaart, de aas. De politie vermoedt dat een nieuwe bende zo probeert de controle over het gebied te verkrijgen. Onderzoeksagent Jan wordt het slachtoffer van een bomaanslag als hij in het restaurant van zijn toekomstig schoonvader uit eten is. Hoewel Jan verlamd is en tijdelijk geschorst wordt, blijft hij de zaak onderzoeken.
Jokers, The (1967) Jokers, The (1967)
Twee mislukte broers besluiten samen de kroonjuwelen te stelen en ze na een week weer terug te brengen, puur en alleen om te bewijzen dat het kan. Alles verloopt soepeltjes totdat een van de twee de veleiding om de juwelen te houden niet kan weerstaan.
Jokes My Folks Never Told Me (1978) Jokes My Folks Never Told Me (1978)
Jokes My Folks Never Told Me is een verzameling van bekende en minder bekende moppen en grappen, die in geuren en kleuren worden verteld of in live action worden uitgebeeld.
  1 2 3 4 5 6 -7- 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21
  © 2007-2011 AllMy.nl
Welkom gast!
Inloggen | Aanmelden
[x]
Inloggen


Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Aanmelden
[x]
Uitloggen


Je bent al uitgelogd!