Zoek op tag | Films | Mijn Films | Verlanglijst | Films gezien | Uitgeleende films | Favorieten
   0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
  1 2 3 4 -5- 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21
Zoeken:
Jannes (1999) Jannes (1999)
Portret van de in 1996, op 39-jarige leeftijd overleden wereldkampioen dammen, Jannes van der Wal. Als kind werd het damtalent niet serieus genomen, dus wilde hij zich bewijzen. Hij besloot profdammer te worden en maakte zijn droom waar toen hij op 24-jarige leeftijd in San Paolo wereldkampioen werd. Een beroep waar niemand van kan leven, maar waar Jannes een draai aan gaf door in elk televisie- of radioprogramma dat wat betaalde als een verlegen clownesk figuur op te draven. Aan de hand van archiefbeelden uit televisieshows, oude foto's en interviews met damvrienden en Jannes' broer wordt het beeld geschetst van een merkwaardig damgenie dat moeilijk zijn draai kon vinden in het leven.
Jánosik (1935) Jánosik (1935)
Tsjechoslowakije, de eerste helft van de 18de eeuw. Een jongeman komt op tegen het geweld van de lokale adel die de bevolking terroriseert. Samen met enkele betrouwbare metgezellen houdt hij zich schuil in de bergen en van daaruit organiseert hij aanvallen tegen de tirannieke machthebbers . Alles wat hij toendertijd gestolen heeft schenkt hij aan de landelijke bevolking. Maar op een dag verraadt een zigeuner zijn plannen en samen met enkele vrienden wordt hij gevangen genomen..
Jantjes, De (1934) Jantjes, De (1934)
Drie matrozen Dolle Dries, Schele Manus en Blauwe Ton keren, na een lange reis naar Nederlands Indië terug bij familie en vrienden in de Jordaan. Zij drinken, maken pret, zijn ongelukkig in de liefde en vinden uiteindelijk geen werk. Dries wil daarom weer weg uit de Jordaan. Na een vechtpartij met Leendert om Blonde Greet, de verloofde van Dries, wordt hij opgepakt. In de gevangenis hoort hij dat Greet hem ontrouw is...
January Man (1989) January Man (1989)
Nick en Frank Starkey waren beide politieagent. Door een schandaal werd Nick destijds gedwongen ontslag te nemen. Nu een seriemoordenaar de stad onveilig maakt, doet de politie weer een beroep op hem. Hij onderzoekt de moorden en weet erachter te komen dat de volgende moord zal plaatsvinden in januari.
Januskopf, Der (1920) Januskopf, Der (1920)
Wanneer dr. Warren een magisch beeldje achterhaald besluit hij dat dit een mooi cadeau is voor zijn vriendin, Jane Lanyon. Zij weigert echter het cadeau aan te nemen waardoor hij er mee zit opgescheept. Door de magische krachten verandert hij in Mr. O’Conner. Dit beestachtige monster ontvoerd in zijn woede Lanyon en neemt haar mee naar zijn laboratorium. Wanneer Warren weer de oude is realiseert hij zich dat hij zo snel mogelijk van het beeldje moet zien af te komen, maar door magische krachten blijft het beeldje bij hem terug komen.
Japan (2008) Japan (2008)
‘Japan’ is een huurmoordenaar. Hij krijgt een nieuwe opdracht en verblijft daarom in een hotel. In het hotel-restaurant ontmoet hij een man, Alfred. Alfred is onlangs door zijn ex-vrouw uit huis gezet en woont nu in het hotel. Ze raken bevriend. Deze onverwachte vriendschap zal leiden tot grote veranderingen in de levens van beide mannen.
Japanese Story (2003) Japanese Story (2003)
Sandy is geologe. Ze raakt verzeilt in een eindeloos lijkende woestijn in Australie, samen met een Japanse zakenman Hiromitsu. De twee zijn behoorlijk verschillend, het klikt dan ook niet tussen de twee. Met zo veel ruimte en zo weinig mensen in de buurt, blijkt het dat ze hoe dan ook elkaar nodig hebben. Ze passen zich aan, met de consequentie dat hun leven nooit meer hetzelfde zal zijn.
Japón (2002) Japón (2002)
Een man gaat op zoek naar de ideale plaats om een eind te maken aan zijn leven. Hij verlaat de stad en komt terecht in een verafgelegen majestueuze vallei. Daar trekt hij in bij een weduwe die door de rest van het dorp genegeerd wordt. Al na een paar dagen komt hij echter op zijn besluit terug. Reden daartoe is de neef van de vrouw die het huis wil afbreken. Bovendien ontstaat er een vriendschap tussen de man en de vrouw, die al snel uitgroeit tot een passionele liefdesrelatie.
Japon Isi (1987) Japon Isi (1987)
Het verhaal van een vrouwelijke robot en een goedhartige man die verliefd op elkaar worden. Maar dit brengt natuurlijk enkele problemen met zich mee.
Jar, The (1984) Jar, The (1984)
Een motorrijder rijdt langs de plek van een auto-ongeluk en vindt een glazen pot. De pot blijkt een demoon te hebben die nu bezit wil nemen van de motorrijder.
Jardim Do Outro Homem (2006) Jardim Do Outro Homem (2006)
Mozambique. Sofia woont met haar familie in een schamel huis aan de rand van het kokende en wriemelende Maputo vader is mijnwerker en verblijft ver van huis. Zij wil dokter worden en studeert voor haar ingangsexamen. Het begint al slecht: haar enige uniformbloesje is verbrand en er is nauwelijks geld om een nieuw exemplaar te kopen. En er is ook een leraar gestorven. Aids, zo blijkt. Ook Sofia’s levenslustige vriendin Jessica had met hem geslapen. Leraars aan die school hebben op dat vlak blijkbaar weinig scrupules. Neem nu die leraar biologie die Sofia wel ziet zitten – en niet alleen om haar een getuigschrift te geven.
Jardin de Celibidache, Le (1997) Jardin de Celibidache, Le (1997)
De één noemde hem een megalomane dicator, de ander een goeroe en een genie. De Roemeense dirigent Sergiu Celibidache (1912 - 1996) was in elk geval een bijzonder mens en een eigenzinnige persoonlijkheid. Hij heeft tot zijn dood geweigerd zijn uitvoeringen op grammofoonplaat en cd te laten vastleggen. De Tuin Van Celibidache schetst een portret van deze maestro. Deze film is niet alleen een muzikaal document, maar ook een kennismaking met de inzichten en opvattingen van een meesterdirigent.
Jardín de las Delicias, El (1970) Jardín de las Delicias, El (1970)
Antonio Cano is een rijke man van middelbare leeftijd die aan het hoofd staat van het familie-imperium. Na een auto-ongeluk herinnert hij zich niets meer van zijn Zwitserse bankcodes, kan hij geen cheques meer tekenen en geen vergaderingen van commissariaten voorzitten. Antonio’s vader heeft hem nodig als hoofd van het familiebedrijf en zijn vrouw, kinderen én maîtresse zijn uit op zijn geld. Ze spelen zijn jeugd na in de hoop dat hij zijn herinneringen terugkrijgt. Een poging die steeds surrealistischer, grotesker en gewelddadiger vormen aanneemt, naarmate Antonio’s shock toestand langer duurt.
Jardin de Papa, Le (2004) Jardin de Papa, Le (2004)
Jean en Marie, een pasgetrouwd Frans stel, gaan op huwelijksreis naar Afrika, waar Jean als jongetje woonde. Onderweg vanaf het vliegveld naar het hotel rijdt hun taxi een kind aan, dat gewond raakt. Omstanders geven de taxichauffeur en het blanke echtpaar de schuld, en ze worden bedreigd door een woedende menigte, die opgejut wordt door gelegenheidsbendeleider Cobra. Ternauwernood ontsnappen ze en verschuilen zich in het huis van een jonge vrouw, Kapinga. In de angstige nacht die het viertal noodgedwongen met elkaar doorbrengt, blijkt Jean een overtuigd racist. De eerder zo verliefde Marie verliest haar naïviteit wanneer ze in hem plotseling zijn vader herkent, de oude kolonist die Afrika beschouwde als de 'achtertuin' van Frankrijk. De situatie wordt grimmiger, het huis wordt belegerd en de chauffeur raakt gewond.
Jardín del Edén, El (1994) Jardín del Edén, El (1994)
In de Mexicaans-Amerikaanse grensplaats Tijuana kruist de weg van een klein aantal mensen hetzelfde pad. Serena die met haar drie kinderen in Tijuana arriveert om een nieuw leven op te bouwen. Jane die op zoek is naar haar broer en een vriendin en tenslotte hun tegenpool, de boerenzoon Felipe die in Tijuana is om samen met vele anderen de illegale oversteek te maken naar het beloofde land dat Jane en Serena net achter zich hebben gelaten.
Jardin des Supplices, Le (1976) Jardin des Supplices, Le (1976)
In 1926 moet een Franse dokter omwille van zijn drugverslaving uitwijken naar Kanton (China). Hij ontmoet op het schip een mysterieuze vrouw. Een vreemde liefde, waar haat en wederzijdse minachting verward worden, zal voortaan deze twee wezens verbinden. Ze leidt hem naar de tuin der folteringen, een monsterachtige uitvinding, waar sadistische orgieën plaatsgrijpen. Daar worden twee verbasterde en verdoemde beschavingen met elkaar geconfronteerd: deze van het traditionele China en deze van het koloniserende Europa. Plots vallen communistische troepen de stad binnen...
Jardín Secreto, El (1984) Jardín Secreto, El (1984)
Een vrouw, expert in computers, werkt overdag in een onderneming. 's Avonds levert ze zich over aan obsessieve vormen van seksualiteit. Op een dag leert ze een gehuwde man kennen, die werkt in een andere stad en één kind heeft. Ze besluit met hem een affaire te beginnen, zich met één partner tevreden te stellen en haar sado-masochistische neigingen opzij te schuiven, uit vrees hem te verliezen. Maar dan ontvangt ze regelmatig een geheimzinnige brief die afkomstig schijnt te zijn van haar vorige minnaar, een man die in een vliegtuigongeval is omgekomen.
Jardinier d'Argenteuil, Le (1966) Jardinier d'Argenteuil, Le (1966)
Mijnheer Martin, ook wel bekend als Tulipe (Jean Gabin) is een oude man die alleen woont in een oud spoorwegrijtuig in de Argentueil-wijk van Parijs. Zijn voornaamste hobby's zijn tuinieren en schilderen, maar hij heeft ook een geheime bron van inkomsten. Zijn stiefzoon komt erachter dat hij ook valsmunter is die perfecte kopieen kan maken van tienfranc-bankbiljetten. De vriendin van zijn zijn zoon ziet in deze kennis de mogelijkheid om heel snel rijk te worden, maar dan moeten ze Tulipe zo ver krijgen om 500-franc-biljetten te gaan vervalsen. Ervanuit gaande dat Tulipe zal toestemmen, kopen ze alvast een nieuwe auto en een luxueuze villa op het platteland, totdat ze erachter komen dat Tulipe vriendschap heeft gesloten met een playboy die miljonair is.
Jardins en Automne (2006) Jardins en Automne (2006)
Vincent (Severin Blanchet) is minister in het Franse kabinet. Hij leidt een zeer comfortabel leven, inclusief een minnares, een groot herenhuis en alles wat een man van middelbare leeftijd maar kan wensen. Op een dag wordt hij echter ontslagen en moet hij zijn mooie villa en zijn luxe leventje achter zich laten.
Jargo (2004) Jargo (2004)
Wanneer zijn vader zelfmoord pleegt, verhuist de vijftienjarige Jargo van Saudi-Arabie naar Berlijn. Hij moet flink wennen aan zijn nieuwe omgeving en niemand lijkt ook maar iets met hem te maken willen hebben. Dan raakt hij bevriend met zijn buurmeisje Emilia en de Turkse jongen Kamil.
Jarhead (2005) Jarhead (2005)
Anthony Swofford, kortweg Swoff (Jake Gyllenhaal), wordt na zijn training als scherpschutter bij de mariniers uitgezonden naar het Midden-Oosten. De Eerste Golfoorlog is net begonnen en Swoff en zijn maten kunnen niet wachten om in de praktijk te brengen waar ze jaren op getraind hebben en te strijden tegen de grote vijand in de woestijn. Maar de werkelijkheid blijkt anders. Maandenlang moeten de mannen wachten totdat er iets gebeurt, terwijl de vijand in principe om elke hoek kan liggen en op ieder moment toe kan slaan. Swoff en z'n maten houden zich op de gloeiende zandvlaktes staande met sardonische kameraadschap en boosaardige humor, en dit allemaal in een land waar ze niks van weten, tegen een vijand waar ze niks van zien en voor een zaak waar ze weinig van snappen.
Jarinko Chie (1981) Jarinko Chie (1981)
De kleine Chie woont in een populaire wijk van Osaka. Haar gezinssituatie is nogal ingewikkeld, maar als een echte McGyver slaat ze er zich doorheen. Met de hulp van haar grootouders en haar gewiekste kat probeert ze het povere familierestaurant te doen draaien. En alsof dat nog niet genoeg was, moet ze ook nog de streken van haar onverbeterlijk luie vader dulden. De buren noemen hem dan ook Tetsu de nietsnut. Ondanks al haar activiteiten en haar uitgesproken mening droomt de energieke Chie maar van één ding: een normaal gezinsleven.
Jas Sum od Titov Veles (2007) Jas Sum od Titov Veles (2007)
Drie zussen wonen samen in Titov Veles. Het Macedonische stadje is door zowel het kapitalisme als het communisme niet gezegend. Alledrie verlangen ze naar een beter leven en ze hebben zo hun eigen manier om hiermee om te gaan.
Jasminum (2006) Jasminum (2006)
Natasha komt bij een klooster aan om oude schilderijen te herstellen en te conserveren. Vader Kleofas gelooft dat de schilderijen zichzelf wel zullen redden. Natasha gebruikt toch haar methodes om de werken te herstellen. In het klooster wonen drie monniken, die alleen 's nachts naar buiten komen om in de tuin te werken. Wanneer de sexy kapster Patricia langs komt, wordt de rust verstoord.
Jason and the Argonauts (1963) Jason and the Argonauts (1963)
Verfilming van het oud-Griekse mythologische verhaal. Na de moord de koning van Thessalië door Pelias, overleeft alleen de zoon van de koning, Jason, die nog een kind is. Jaren later, als Jason volwassen is, krijgt hij van de goden te horen dat hij voorbeschikt is de troon terug te nemen, en dat hij daartoe het gulden vlies moet gaan halen in Colchis. Op reis daarnaartoe ondervindt hij vele obstakels.
Jason and the Argonauts (2000) Jason and the Argonauts (2000)
De vader van Jason, koning Aeson, werd vermoord door zijn oom Pelias toen hij nog klein was. Zijn oom trouwt vervolgens met zijn moeder. Hijzelf zou ook vermoord worden, maar dat wordt verhinderd en hij wordt door anderen opgevoed. Nu is hij 20 en wordt hem de waarheid verteld. Hij keert terug om zijn troon op te eisen, maar Pelias laat zich niet zomaar van de troon stoten. Hij veroordeeld Jason tot de dood, maar geeft hem 1 kans zijn leven te redden: het gulden vlies zoeken.
Jason Goes to Hell: The Final Friday (1993) Jason Goes to Hell: The Final Friday (1993)
Massamoordenaar Jason Voorhees wordt in een val gelokt door de FBI en aan stukken geblazen. De lijkschouwer, die de stukken van Jason's lichaam onderzoekt, eet plotseling het hart van de moordenaar op. Op deze manier komt Jason opnieuw tot leven en begint snel weer met moorden. Ondertussen lijkt de mysterieuze Creighton Duke de enige te zijn die weet hoe Jason Voorhees voor eens en voor altijd te stoppen is.
Jason X (2001) Jason X (2001)
In de verre toekomst is de Aarde niet langer bewoonbaar, en dus heeft de mensheid andere planeten gekoloniseerd. Tijdens een schoolreisje naar Aarde vindt de klas twee bevroren lichamen: een mooie vrouw en een man met een hockeymasker. Ze besluiten de twee lichamen mee te nemen voor onderzoek. Wat ze echter niet weten is dat de man de beruchte moordenaar Jason Voorhees is.
Jason's Lyric (1994) Jason's Lyric (1994)
Na de gewelddadige dood van zijn vader is Jason de enige man in huis. Zijn moeder vertrouwt op hem, zijn broer zit daarentegen meestal in de gevangenis. Maar dan wordt Jason verliefd op de knappe Lyric en samen willen ze een beter leven opbouwen. Zijn broer Joshua denkt daar echter anders over.
Jasper, Texas (2003) Jasper, Texas (2003)
In 1998 werd Amerika opgeschrikt door het drama dat zich afspeelde in Jasper, Texas. Daar werd in juni van dat jaar een onschuldige zwarte man door drie blanke racisten achter een auto gebonden en voort getrokken...
Jassy (1947) Jassy (1947)
Jassy (Margaret Lockwood) is een negentiende-eeuws dienstmeisje van zigeunerafkomst, dat verliefd wordt op haar heer Christopher (Dennis Price). De twee trouwen, maar de meester komt te overlijden en het meisje krijgt de schuld.
Jaune Revolver (1988) Jaune Revolver (1988)
Bankemployee Angèle Dubrieul wordt bij een overval gegijzeld en in een woonwagen verstopt. Ze weet de overvaller dood te schieten, maar zwijgt tegenover de politie over haar ontsnapping en ook laat ze niets los over de buit van 400 miljoen francs, daar ze het geld voor zichzelf wil houden. Al snel krijgt ze te maken met een verzekeringsdetective, die het geld terug wil vinden, en de vriendin van de overvaller, die de dood van haar vriend wil wreken. De drie spelen een gevaarlijk spel...
Jaurès, Naissance d'un Géant (2005) Jaurès, Naissance d'un Géant (2005)
Deze film vertelt over het leven van Jean Jaurès, de stichter van de socialistische partij en de krant L'Humanité. Jaurès kwam op voor de arbeiders die onder slechte omstandigheden veel te hard moesten werken.
Java Burn (1988) Java Burn (1988)
Het avontuurlijke Indonesië is een ideale schuilplaats voor de zwendelaar Nicky Hogan, die de Verenigde Staten moest ontvluchten en nu in de onderwereld van Jakarta bedrijvig is. Op een dag wordt hij benaderd door de mysterieuze Samantha, die hem vraagt of hij geen meisje kan regelen voor één nacht, en dat voor een belangrijke Amerikaanse diplomaat. Nicky overtuigt zijn vriendin Aileen om de klus op haar te nemen. Maar die nacht wordt de diplomaat overvallen en omgebracht door een commando team. Aileen kan vluchten, maar wordt achtervolgd door huurmoordenaars; dan pas beseft Nicky in wat voor wespennest hij beland is.
Jawbreaker (1999) Jawbreaker (1999)
In de poging een goede verjaardagsgrap uit te halen doen de vriendinnen Julie, Foxy en Courtney net alsof ze een vriend kidnappen. Ze schuiven een snoepbal in haar mond om te zorgen dat ze niet schreeuwt. Ze verslikt zich echter, en overlijdt. Het is nu aan de drie meiden om de misdaad te verbergen.
Jaws (1975) Jaws (1975)
Het lijk van een jonge vrouw spoelt aan op het strand van de Amerikaanse badplaats Amity. Politiechef Martin Brody start een onderzoek en vermoedt dat er een grote witte haai de wateren onveilig maakt. Het bestuur van het toeristendorpje kiest echter voor het commerciële belang en weigert het verhaal van Brody te geloven.
Jaws 2 (1978) Jaws 2 (1978)
Vier jaar na de gebeurtenissen van het origineel Jaws, word de stad Amity geteisterd door series van mysterieuze bootongelukken en verdwijningen. Chef van de politie, Martin Brody, vreest dat er nog een haai rondzwemt, maar hij wordt genegeerd door het volk. Hij heeft echter gelijk: er is nog een grote witte haai in de zee. En hij wil wraak.
Jaws 3-D (1983) Jaws 3-D (1983)
Vanuit tunnels van doorzichtige kunststof kunnen toeristen in het zeedierenpark 'Seaworld' in Florida het leven van vissen, waaronder een pas gevangen genomen jonge haai, in hun natuurlijke omgeving observeren. Niemand heeft echter gerekend op een grote witte haai, die op zoek naar haar jong, de toeristen de schrik op het lijf jaagt door onophoudelijke aanvallen op de onderwatertunnels en de zich in - en op het water bevindende toeristen.
Jaws of the Dragon (1976) Jaws of the Dragon (1976)
De leiders van twee rivaliserende Kung Fu bendes, 'Black Tiger' en 'White Tiger' voeren strijd om een vergeten fortuin, dat ergens begraven ligt. Om dit fortuin te bemachtigen zullen zij tevens moeten strijden om een mysterieuze dame.
Jaws: The Revenge (1987) Jaws: The Revenge (1987)
Het is alweer enkele jaren geleden dat het kuststadje Amity opgeschrikt werd door de moorddadige aanvallen van de bloeddorstige haai. Sinds deze dramatische gebeurtenissen heeft Ellen Brody haar leven heropgebouwd. Haar zoon Sean heeft de taak van zijn vader overgenomen en werkt als hulpsheriff in het vakantieoord. Tijdens een routinevaart met de dienstboot wordt het vaartuig in een enorme wateropwelling meegesleurd en verdwijnt in de diepte. Heeft de witte haai weer toegeslagen?
Jay and Silent Bob Strike Back (2001) Jay and Silent Bob Strike Back (2001)
De comic "Bluntman and Chronic", waar Jay en Silent Bob (bekend uit de vorige 4 films van Smith) model voor stonden, wordt verfilmd. Jay en Silent Bob krijgen niets van de opbrengst van de film, en zijn bovendien onthutst over de slechte naam die ze nu krijgen op verschillende internetsites. Ze besluiten naar Hollywood af te reizen om te voorkomen dat de film gemaakt zal worden.
Jayhawkers!, The (1959) Jayhawkers!, The (1959)
Rond 1850 strijden Luke Darcy (Chandler) en Cam Bleeker (Parker) om de macht. Daarnaast vechten ze bovendien om de liefde van Jeanne Dubois (Maurey).
Jayne Mansfield Story, The (1980) Jayne Mansfield Story, The (1980)
De film vertelt het levensverhaal van de actrice Jayne Mansfield: hoe ze opklom naar de top in Hollywood en hoe zij daar weer uit de gratie raakte tot aan haar noodlottige autoongeluk in 1967.
Jayu Manse (1946) Jayu Manse (1946)
Jeon Chang-Keun zit in het verzet en strijdt voor zelfstandigheid van het land onder de Japanse overheersing. Op een dag wordt hij achtervolgd en beschoten door een Japanse agent. Op zijn vlucht wordt hij gered door de verpleegster Hwang Yui-Hee, die hem verbergt.
Jazireh Ahani (2005) Jazireh Ahani (2005)
Een traag zinkende olietanker in de Perzische Golf dient als opvang voor een paar honderd dakloze Iraniërs. Het schip staat onder gezag van kapitein Nemat die met strenge hand zijn minimaatschappij regeert. Hij heeft niet alleen het bevel over de tanker, hij regelt ook de huwelijken, het economische verkeer en de gang naar de moskee. Niemand vecht de autoriteit van Nemat aan, behalve de jongeling Ahmad die de gangen van de kapitein nauwgezet in de gaten houdt. Het is tenslotte een kwestie van tijd voordat de tanker ten onder gaat. En wat dan?
Jazz Age, The (1956) Jazz Age, The (1956)
Fred Allen vertelt in deze documentaire over een prachtige en verlichtende periode in de Amerikaanse geschiedenis, te beginnen bij de Eerste Wereldoorlog tot en met de grote economische crisis van 1929. Er wordt gekeken naar de ontwikkelingen in de muziek en de historische en culturele gebeurtenissen die plaats vonden in deze periode, de The Jazz Age genoemd, in het begin van de vorige eeuw.
Jazz Seen: The Life and Times of William Claxton (2001) Jazz Seen: The Life and Times of William Claxton (2001)
In de vroege jaren ’50 startte Claxton zijn carrière met het fotograferen van de jonge Chet Baker, die al gauw het idool werd van de Amerikaanse jeugd. Hij legde de eerste momenten vast van de jonge, toen nog onbekende acteur Steve McQueen en van de jonge saxofonist Gerry Mulligan. Platenhoezen werden steeds meer gebruikt om de muziek te verkopen en het esthetische en soms uitdagende werk van Claxton sprak tot de verbeelding van het platenkopend publiek. Regisseur Julian Benedikt heeft een goede band en vriendschap met Claxton opgebouwd. Hij mocht exclusief gebruik maken van nooit eerder vertoond materiaal uit het zeer uitgebreide fotoarchief van Claxton.
Jazz Singer, The (1927) Jazz Singer, The (1927)
De joodse Jake Rabinowitz loopt weg van huis en wordt de jazz-zanger Jack Robin. Hij heeft succes, maar wanneer zijn vader sterft geeft hij zijn kansen op een Broadway-carrière op en neemt hij de baan van zijn vader over. The Jazz Singer is de eerste gesproken film.
Jazz Singer, The (1952) Jazz Singer, The (1952)
Wanneer Jerry Golding de hoge toppen van de show business verkent breekt hij het hart van zijn vader, die had gehoopt dat Jerry in zijn voetstappen zou volgen. Jerry's vader beschouwt hem dan als dood en wil hem nooit meer zien. Wat volgt is een reis die Jerry onderneemt om de liefde van zijn vader terug te winnen.
Jazz Singer, The (1980) Jazz Singer, The (1980)
De zoon van een Joodse man moet zijn vader er van overtuigen dat hij popzanger wil worden, wat niet makelijk is in verband met zijn vaders geloof.
Jazzclub - Der Frühe Vogel Fängt den Wurm (2004) Jazzclub - Der Frühe Vogel Fängt den Wurm (2004)
De vishandelaar Teddy Schu is tevens jazzmuzikant. Zijn vrouw vindt de muziek maar niets en tyranniseert Teddy zodra het maar kan. In de Jazzclub wordt elke avond muziek gespeeld. Dit wordt niet op prijs gesteld door de overbuurman, die demonstratief een bloempot uit het raam werpt, om zijn ongenoegen te tonen. De Jazzband die in de jazzclub speelt bestaat uit Jimmy (bassist), Pete (drummer), en Teddy. De eigenaar van de jazzclub en zijn doofstomme broer Theodor, die altijd de tafels schoonmaakt, hebben grote geldzorgen. De club zal derhalve moeten sluiten. Echter de platenbaas E. Klemke bezoekt de jazzclub op een dag. Als hij de jazzband wil contracteren, gebeurt er iets onverwachts.
Jazzmania (1923) Jazzmania (1923)
Koningin Ninon (Mae Murray) van het landje Jazzmania in de Balkan, weigert om te trouwen met prins Otto van Como (Jean Hersholt). Otto is woedend en begint als vergelding een revolutie. De Amerikaanse journalist Sonny Daimler adviseert de koningin om af te treden en te vluchten naar Monte Carlo. Daar ontmoet zij Jerry Langdon (Rod La Rocque) met wie zij naar Amerika vertrekt. Haar voorliefde voor jazzmuziek houdt Ninon een tijdje bezig, maar dan keert zij toch terug naar haar ontwrichte land om de revolutie te stoppen.
Je Chanterai pour Toi (2001) Je Chanterai pour Toi (2001)
Deze film vertelt over het leven van de Malinese gitarist Boubakar Traoré of de Zwarte Presley. Begin jaren zestig zong hij over de weldaad van de onafhankelijkheid van Mali. Op de Malinese radio riepen zijn liedjes zoals ‘Mali Twist’ en ‘Kayes-Ba’ zijn medeburgers op om aan het werk te gaan, en riepen ze de Malinese emigranten op om naar hun land terug te keren om het land mee te helpen opbouwen. De staatsgreep van 1968 maakte echter een einde aan de illusie dat het land vrij was. Boubakar vertrekt op dat moment in ballingschap naar Parijs om te kunnen overleven. Twintig jaar later maakt hij zijn comeback. Aan de hand van zijn leven en zijn muziek ontdekt de kijker niet alleen een deel van de geschiedenis van Mali, maar ook deze van Afrika.
Je Crois Que Je L'Aime (2007) Je Crois Que Je L'Aime (2007)
Lucas, een rijke, gescheiden industrieel van 43 jaar, voelt zich onweerstaanbaar aangetrokken tot Elsa, een 38-jarige, gereputeerde pottenbakster bij wie hij een fresco bestelt om de hal van zijn bedrijf wat op te fleuren. Doordat hij ontgoocheld is in een recente relatie schakelt hij een privédetective in om te achterhalen hoe het komt dat zo'n beeldschone vrouw nog steeds single is. Maar o wee als Elsa ontdekt hoe de vork in de steel zit...
Je Déteste les Enfants des Autres (2007) Je Déteste les Enfants des Autres (2007)
Vakantie onder vrienden: een oase van zon, geluk en niets doen. Enige minpunt…de kinderen van anderen. Niet altijd even makkelijk te verdragen, zeker wanneer opvoedingsmethodes verschillen, het kroost de attitude van de ouders weerspiegelt en sommige kleintjes zich ronduit onhebbelijk gedragen…
Je Hais les Parents (2006) Je Hais les Parents (2006)
Het is al moeilijk genoeg een evenwichtig leven te lijden als een koppel. Het is al helemaal niet makkelijk met drie drukke kinderen die constant in moeilijkheden raken. Bruno en Florence denken eindelijk een goed evenwicht gevonden te hebben tussen het leven als een koppel en het familieleven. Ze hebben echter hun ouders niet meegeteld. Het is nogal moeilijk om nee te zeggen tegen Monique, de moeder van Bruno, als ze vraagt of ze kan blijven logeren nu ze in het gips zit. En hoe kan men nee zeggen tegen Henri, de vader van Florence die net aan de kant is gezet door zijn vrouw. Monique en Henri zijn het nooit met elkaar eens en hebben veel meningsverschillen. En dan bemoeien ze zich allebei ook nog eens met de opvoeding van hun kleinkinderen. Het geduld van Bruno en Florence wordt flink op de proef gesteld door deze twee.
Je M'appelle Elisabeth (2006) Je M'appelle Elisabeth (2006)
De tienjarige Betty is bang voor spoken en duistere hoekjes. Wanneer haar zus Agnès naar een internaat gaat, blijft Betty alleen achter met haar in scheiding liggende ouders. Op een dag klimt er iemand over de muur tussen hun tuin en het park van de naburige instelling. Betty wil voor de vreemdeling zorgen en verbergt hem in het tuinhuisje. Ze vertelt hem alles, vastbesloten om van hem haar beste vriend te maken. De vreemdeling praat nauwelijks terug. Toch ontstaat er langzamerhand een vertrouwensband tussen hen. Betty beslist om samen met hem te vluchten.
Je M'Appelle Liotta (2005) Je M'Appelle Liotta (2005)
De film draait om een toevallige ontmoeting tussen twee zwangere vrouwen. De ene vrouw heet Liotta. De andere vrouw, een vrouw in een rode mantel, geeft haar naam niet prijs. Gedurende de twaalf uren die de handeling van de film beslaat blijft ze zelfs volledig zwijgen. Van de symbolen in de film spelen naast appels en beelden van Christus vooral kinderportretjes een rol. Ze verwijzen volgens de filmmaker naar een naderende geboorte, maar ook naar het feit dat de vrouw in de rode mantel haar kind en haar man door een auto-ongeluk verloor.
Je N'aime Que Toi (1949) Je N'aime Que Toi (1949)
Renaldo is een zanger die veel succes heeft en slechts denkt aan zijn carrière. Zijn vrouw voelt zich verwaarloosd en besluit van hem weg te gaan. Een trouwe vriend van het echtpaar besluit hen te helpen zodat ze zich weer met elkaar verzoenen.
Je N'en Ferai Pas un Drame (1996) Je N'en Ferai Pas un Drame (1996)
Na een moeilijke relatie van drie maanden, gaat een koppel - de Duitser Torsten en de Française Lily - voor een beslissend weekend naar het platteland. Ze zullen dan uitmaken of hun verhouding nog een toekomst heeft of niet. Alles wijst erop van niet: hij is introvert en eenzaam, zij is ludiek en filantropisch, hij is protestant en zij is atheïst.
Je Ne Suis Pas Là pour Être Aimé (2005) Je Ne Suis Pas Là pour Être Aimé (2005)
Gerechtsdeurwaarder Jean-Claude Delsart is 51 jaar, gescheiden en kan zelfs geen glimlach meer opbrengen. Het idee dat het leven voor hem nog iets magnifieks in petto zou hebben, heeft hij al lang opgegeven. Tot de dag waarop hij zichzelf toestaat een kijkje te nemen in een tangoles...
Je Ne Vois Pas Ce Qu'on Me Trouve (1997) Je Ne Vois Pas Ce Qu'on Me Trouve (1997)
Een dag in het leven van een man die na dertig jaar afwezigheid, samen met zijn zoon, terugkeert naar de plaats waar hij opgroeide: Liévin, in het noorden van Frankrijk. Hij is een komiek wiens act gebaseerd is op zelfspot en zijn eigen seksuele onzekerheid. Het is de bedoeling dat hij in Liévin als eregast een cultureel festivalletje van één nacht opent en begeleidt.
Je Pense à Vous (1992) Je Pense à Vous (1992)
Fabrice is een ontslagen arbeider in de staalindustrie. Hij begint zich een overtollig mens te voelen. Zijn vrouw Céline probeert hem nieuw leven in te blazen maar hij draait door en verdwijnt. Als Céline hem gevonden heeft moet ze hem voor zichzelf in bescherming nemen.
Je Pense à Vous (2006) Je Pense à Vous (2006)
Op een mooie ochtend ontdekt Diane dat haar partner Hermann, een bekende uitgever, een boek gaat uitbrengen van de populaire schrijver Worms. Diane had ooit een relatie met Worms en het boek in kwestie gaat over haar. Op een andere mooie ochtend loopt Hermann zijn ex-vriendin Anne tegen het lijf. Ooit verliet hij haar voor Diane. Worms, die toevallig getuige is van de ontmoeting, maakt een foto en stuurt het beeld naar Diane. Die nacht klopt Anne aan bij Hermann, terwijl Diane een bezoek brengt aan Antoine, de dokter die getrouwd is met Anne…
Je Préfère Qu'on Reste Amis (2005) Je Préfère Qu'on Reste Amis (2005)
Claude Mendelbaum is een alleenstaande hypochondrische verlegen informaticus. Sinds het uit is met zijn vriendin voelt hij zich ellendig. Maar dan ontmoet hij Serge, die alles is wat Claude niet is: zelfzeker, elegant en extravagant. Serge besluit hem op sleeptouw te nemen in zijn jacht op vrouwen ...
Je Règle Mon Pas sur le Pas de Mon Père (1999) Je Règle Mon Pas sur le Pas de Mon Père (1999)
Een jonge jongen ontmoet een bijzondere man. Deze man blijkt zijn vader te zijn, zonder dat hij dat zelf wist. Zijn vader verdient geld door mensen te vermaken en reist zo het hele land door. De jongen reist met zijn vader mee en begint zo het vak te leren.
Je Rentre à la Maison (2001) Je Rentre à la Maison (2001)
Gilbert Valence ontdekt dat zijn dochter en schoonzoon in een autocrash omgekomen zijn. Ogenschijnelijk doet de tragedie hem niet veel, maar de oude man zal toch de tol moeten betalen van de shock die onvermijdelijk toe zal slaan. Hij wordt geconfronteerd met zijn eigen stervelijkheid, en leert te accepteren dat de tijd voor hem ook nabij is.
Je Reste! (2003) Je Reste! (2003)
Vincent Perez is een onaangename echtgenoot. Op een dag besluit hij voor een internationale bouwfirma te gaan werken. Hij is hier zo druk mee dat zijn vrouw minder aandacht krijgt en ze interesse krijgt in iemand anders.
Je Sais Rien, Mais Je Dirai Tout (1973) Je Sais Rien, Mais Je Dirai Tout (1973)
Pierre Gastié-Leroy (Pierre Richard) is de goedhartige zoon van een wapenhandelaar die probeert voor iedereen goed te doen. Helaas komt hij hierdoor steeds in de problemen als alles anders uitdraait dan hij bedoelt.
Je Suis avec Toi (1943) Je Suis avec Toi (1943)
Teneinde de huwelijkstrouw van haar echtgenoot te testen, vertrekt een vrouw op reis. Gedurende haar afwezigheid gaat de man toevallig naar hetzelfde hotel waar zij logeert en wanneer hij haar ziet denkt hij dat zij een dubbelganger van zijn vrouw is.
Je Suis Frigide... Pourquoi? (1972) Je Suis Frigide... Pourquoi? (1972)
De dochter van een tuinman die werkt op een groot landgoed wordt verkracht door de zoon en de dochter van de eigenaar. Wanneer ze later een romance begint met de directeur van een theater, ontdekt ze dat het trauma uit haar jeugd de oorzaak is van haar frigiditeit. Ze probeert erover heen te komen via orgieën en prostitutie, tot een psychiater haar helpt de problemen uit haar verleden te overwinnen.
Je Suis le Seigneur du Chateau (1989) Je Suis le Seigneur du Chateau (1989)
1954. Na het overlijden van zijn moeder komt er een gouvernante in huis met een zoon van zijn leeftijd. Hij beschouwt hem als personeel, gedraagt zich als koning van het kasteel en brengt zijn slaafje in gevaarlijke situaties. Inmiddels ontstaat er een relatie tussen vader en de gouvernante.
Je Suis Né d'une Cigogne (1999) Je Suis Né d'une Cigogne (1999)
Drie Franse vrienden gaan op weg in een gestolen auto. Onderweg vinden ze een pratende, gewonde ooievaar. Deze ooievaar beweert dat hij gedeserteerd is uit het Algerijnse leger. De drie vrienden helpen de ooievaar om te vluchten naar een familielid in Duitsland.
Je Suis Pierre Rivière (1976) Je Suis Pierre Rivière (1976)
Het tragische verhaal van een wraakzuchtige boerenzoon, die zijn familie vermoordde. Hij beweerde dat het Gods oordeel was. In de gevangenis schrijft hij zijn memoires.
Je Suis Timide... Mais Je Me Soigne (1978) Je Suis Timide... Mais Je Me Soigne (1978)
De schuchtere Pierre heeft er genoeg van dat hij mooie vrouwen nooit durft te benaderen en hij gaat naar een psychotherapeut om van zijn probleem af te komen. Samen met Aldo gaat hij vervolgens naar Nice, waar hij zijn zinnen zet op de blondine Agnès.
Je Suis un Assassin (2004) Je Suis un Assassin (2004)
Een schrijver van detectiveromans die geen uitgever vindt, gaat akkoord om tegen een behoorlijke som geld de vrouw van een beroemde schrijver te vermoorden. Hij hoopt dat deze misdaad slechts een tijdelijk oponthoud is. Maar moord is een reis waar je niet van terugkeert.
Je Suis une Nymphomane (1970) Je Suis une Nymphomane (1970)
Een jonge vrouw maakt een zware val van een trap en verandert plots in een ...nymphomane. Ze ontdekt opeens haar lichaam voor wat het is en kan haar gedachten niet meer van sex en lust afhouden.
Je Suis Vivante et Je Vous Aime (1998) Je Suis Vivante et Je Vous Aime (1998)
Maart 1944. Een trein met gedeporteerden aan boord stopt even in Bussières. De spoorwegarbeider Julien, die de stellen moet controleren, vindt op de grond een briefje met een bericht en een adres, dat uit één van de wagons is gegooid. Julien gaat naar het adres en vindt er een oud joods echtpaar en hun kleinzoon Thibault die in angst en onzekerheid leven.
Je Suis Votre Homme (2004) Je Suis Votre Homme (2004)
Een bisexueel meisje, een masochistische man, een knotsgekke jongen... sinds de opening van een zéér mysterieus instituut krijgt iedereen nu intensieve schoktherapie.
Je T'aime Moi Non Plus (1976) Je T'aime Moi Non Plus (1976)
De serveerster 'Johnny' woont en werkt in een wegrestaurant. Ze is eenzaam en verlangt naar liefde. Als ze de vrachtwagenchauffeur Krassky ontmoet wordt ze verliefd op hem, ondanks dat zijn baas haar waarschuwt dat hij homosexueel is. Krassky's vriendje Padovan wordt steeds jaloerser en een escalatie kan niet uitblijven.
Je T'aime, Je T'adore (2003) Je T'aime, Je T'adore (2003)
Delphine is 25 jaar oud. Ze houdt ontzettend van zwemmen en bereidt zich met liefde en plezier voor op haar baantje als zwemlerares. Ze houdt van Laurent en woont samen met zijn vader in Drôme in de Provence. Tijdens een zwemwedstrijkd ontmoet ze David op wie ze verliefd wordt. David koopt een appartement in Montélimar dat Delphine zelf heeft uitgezocht. Maar dan blijkt ze zwanger te zijn van Laurent...
Je T'Aime, Je T'Aime (1968) Je T'Aime, Je T'Aime (1968)
Claude is herstellende van een zelfmoordpoging. Hij wordt geselecteerd voor een tijdreis-experiment dat alleen op muizen getest is. Er gaat echter iets mis waardoor de man zijn verleden opnieuw beleefd, maar in een willekeurige volgorde.
Je Te Tiens, Tu Me Tiens par la Barbichette (1979) Je Te Tiens, Tu Me Tiens par la Barbichette (1979)
Inspecteur Chodaque (Jean Yanne) en zijn vrouwelijke collega Monique Trechois (Mimi Coutelier) worden belast om de ontvoering van een van een populaire TV presentator op te lossen. De TV organiseert zelfs een speciaal programma om losgeld van de kijkers te krijgen. Inspecteur Chodaque vreest dat het misschien helemaal niet om ontvoering gaat.
Je Vais Bien, Ne T'en Fais Pas (2006) Je Vais Bien, Ne T'en Fais Pas (2006)
Wanneer ze terugkomt van vakantie hoort Lili, 19, van haar ouders dat Loïc, haar tweelingbroer, het huis verlaten heeft na een heftige ruzie met zijn vader. Loïc laat niets van zich horen en Lili raakt er stilaan van overtuigd dat hem iets overkomen is. Verteerd door ongerustheid stopt ze met eten. Ze kwijnt weg en wordt uiteindelijk opgenomen in het ziekenhuis. Maar het mag niet baten: ze laat zich verder wegzakken. Tot er uiteindelijk een brief komt van Loïc. Hij verontschuldigt zich dat hij niets van zich heeft laten horen, vertelt dat hij van stad naar stad trekt, leeft van kleine karweitjes die hij hier en daar opknapt, en hekelt zijn vader die hij verantwoordelijk acht voor hun bekrompen leventje. Loïc is dan ook vastbesloten om nooit meer terug te keren. Lili herstelt, verlaat het ziekenhuis en gaat op zoek naar haar broer. Wat ze zal ontdekken, gaat het verstand te boven.
Je Vais Craquer!!! (1980) Je Vais Craquer!!! (1980)
Jérôme Ozendron (Christian Clavier) is zijn kleinburgerlijke gezinsleven ontvlucht om zijn jeugdideaal te verwerkelijken: schrijver worden. De geboren underdog belandt in het even opgefokte als doortrapte Parijse glamourwereldje van kunstenaars, filmproducenten en call girls.
Je Veux Voir (2008) Je Veux Voir (2008)
Juli 2006, een oorlog barst uit in Libanon. Het is een nieuwe oorlog maar niet zomaar één meer. Het is er één die de hoop van vrede voor de nieuwe generatie verbreekt. Niemand weet meer wat er geschreven moet worden, welke verhalen en beelden vertoond moeten worden. Wat kan de cinema hierin betekenen? In Beiroet ontmoeten een comediene (Catherinne Deneuve) en Rabih Mroué elkaar. Samen bezoeken zij de gebieden die door het conflict zijn getroffen.
Je Vous Aime (1980) Je Vous Aime (1980)
Alice (Catherine Deneuve) nodigt de vier mannen die ze ooit heeft liefgehad uit voor een etentje ter gelegenheid van Nieuwjaar. Samen halen ze herinneringen op aan vroeger tijden.
Je Vous Salue, Marie (1985) Je Vous Salue, Marie (1985)
Moderne en controversiële versie van het bijbelverhaal van de heilige maagd en de geboorte van Christus. Marie, een studente die basketbalt en werkt in het benzinestation van haar vader, ontdekt dat ze zwanger is, ondanks dat ze nog maagd is. Haar vriendje, Joseph, een taxi chauffeur, kan dit niet geloven maar moet leren om haar van een afstand lief te hebben.
Je Vous Trouve Très Beau (2005) Je Vous Trouve Très Beau (2005)
Aymé Pigrenet heeft net zijn vrouw verloren. Vreemd genoeg is hij niet overmand door verdriet. Wel door het werk dat hij voortaan alleen zal moeten klaren op de boerderij. Al snel wordt duidelijk dat het een onmogelijke opdracht is. Hij moet dringend op zoek naar een andere vrouw. Maar in zijn dorp liggen de kandidates niet voor het oprapen. Aymé besluit beroep te doen op een huwelijksbureau. In tegenstelling tot de andere 'klanten' is hij niet op zoek naar een zielsverwant: Aymé wil een vrouw die met beide voeten stevig op de grond staat en niet te beroerd is om hem te helpen op de boerderij. Wanneer de directrice van het bureau beseft dat Aymé niet gedreven wordt door gevoelens, maar door praktische overwegingen, stelt ze hem voor naar Roemenië te gaan, waar de meisjes tot alles bereid zijn om aan hun misere te ontsnappen. In Roemenië ontmoet hij Elena…
Je, Tu, Il, Elle (1974) Je, Tu, Il, Elle (1974)
Julie schrijft een lange liefdesbrief in een verder lege kamer. Over een periode van vele weken verschuift ze haar matras soms wat en leeft ze op een zak suiker. Ze raakt steeds gefrustreerder door de inhoud van de brief. Ze lift langs de Brusselse snelweg waar ze wordt opgepikt door een vrachtwagenchauffeur. Ze drinken en dineren wat in snelwegrestaurants, en zij voorziet op passieve wijze in zijn sexuele behoeften. Ze gaan uit elkaar in een publieke badkamer.
Jealousy (1945) Jealousy (1945)
Janet Urban, de vrouw van een aan alcohol verslaafde schrijver Peter Urban moet een baan als taxichauffeur aannemen om de eindjes aan elkaar te knopen. Een jongeman, één van haar klanten, raakt met Janet bevriend. Maar wanneer haar man Peter vermoord wordt aangetroffen, verdenkt de politie Janet en haar nieuwe “vriend” van de moord.
Jean de Florette (1986) Jean de Florette (1986)
In een Frans dorpje hebben een oude man en zijn enig levend familielid hun oog gericht op een vrijstaand huis. Ze hebben het water van het huis nodig voor hun bloemen. Ze horen echter tot hun spijt dat de nieuwe eigenaar van het huis het zal gaan bewonen, en besluiten het water te blokkeren. Ze kijken twee jaar lang toe hoeveel moeite het de nieuwe buurman kost om zijn groenten te bewateren, hetgeen zelfs ten koste gaat van zijn gezondheid.
Jean de La Fontaine - Le Défi (2007) Jean de La Fontaine - Le Défi (2007)
17 augustus, 1661. Terwijl de vlammen van het vuurwerk boven het kasteel van Vaux-le-Vicomte uitsterven, rijst er een nieuwe ster op: de jonge koning Louis XIV wil zijn macht bevestigen. Nicolas Fouquet, minister van financiën en eigenaar van Vaux-le-Vicomte, wordt door d'Artagnan gearresteerd op bevel van Colbert, één van Louis XIV's meest trouwe ministers. Terwijl alle kunstenaars hun loyaliteit op de koning gaan richten, en niet langer op hun beschermheer, blijft dichter Jean de La Fontaine trouw aan Fouquet. Colbert is geprovoceerd door zijn koppigheid maar de koning maakt zich geen zorgen. De koning en Colbert onderschatten echter La Fontaine's parabels en slagen er niet in om de publicaties te verbieden, maar het volk laat zich niet misleiden en La Fontaine wordt één de meest gepubliceerde schrijvers in die tijd.
Jean de la Lune (1932) Jean de la Lune (1932)
Een dichterlijke bloemenverkoper troggelt, met steun van haar broer, een grillige jonge vrouw af van haar minnaar. Ze trouwen, maar dan blijkt dat ze hem ook niet helemaal trouw is.
Jean Galmot, Aventurier (1990) Jean Galmot, Aventurier (1990)
1906. De journalist Jean Galmot gaat in Frans Guyana het oerwoud in om in een verlaten mijn naar goud te zoeken. Na zes maanden vergeefs ploeteren wordt hij een rijk man. De blanke elite ziet hem liever gaan dan komen, zeker als hij zich ook nog sterk maakt voor de gekleurde bevoling. Als Galmot rum gaat produceren op zijn plantages, zien zij daarin hun kans schoon om hem dwars te zitten.
Jean Moulin (2002) Jean Moulin (2002)
Jean Moulin, één van de kopstukken van het Franse verzet, gebruikte zijn netwerk en zijn macht als topambtenaar om informatie te verzamelen over Duitse troepenbewegingen. Hij stond bekend onder zijn codenaam 'Max'; zijn informatie was onmisbaar voor de sabotagegroepen van het verzet en voor de geallieerde strijdkrachten in Engeland. Moulin's operatie werd opgerold toen de nazi's per toeval wind kregen van een clandestiene bijeenkomst van Moulin en andere verzetsleiders.
Jean-Marc ou La Vie Conjugale (1963) Jean-Marc ou La Vie Conjugale (1963)
De geschiedenis van een echtpaar dat beetje bij beetje van elkaar vervreemdt en waarvan de herinneringen worden verteld door de echtgenote Françoise. Eerst ontmoeten de twee jonge mensen elkaar op de schoolbanken van de Faculteit. Door bemiddeling van gemeenschappelijke vrienden, maken zij met elkaar kennis. Ze worden verliefd en beginnen een relatie. Jean-Marc slaagt voor zijn examens. Hij zal weldra advocaat zijn. Françoise verwacht een kindje. Zij besluiten om te trouwen. In het begin is de jonge advocaat gepassioneerd door zijn beroep en ontziet hij het niet om een post op het platteland te aanvaarden. Françoise is echter veel minder enthousiast om te verhuizen. Zij verveelt zich en vreest ook voor financiële problemen. Wanneer ze naar Parijs terugkeren, is Jean-Marc dan niet meer echt gelukkig. Françoise gaat werken in de hoofdstad als bediende en leert Patricia, een advocate kennen, die houdt van het vrije leven. Haar man komt toevallig terecht op het kabinet van haar vader, maar het duurt niet lang of hij begint zich te ergeren aan deze laatste en neemt ontslag. Françoise boekt vooruitgang in haar carrière op een reclamebureau en Jean-Marc wordt jaloers. Geleidelijk aan wordt het echtelijk leven van Jean-Marc en Françoise door hun tegenstellingen ondermijnd.
Jean-Philippe (2006) Jean-Philippe (2006)
Fabrice is Johnny Hallyday's grootste fan. Op een dag wordt hij wakker in een parallelle wereld waar Johnny niet bestaat. Hopeloos gaat hij op zoek naar Jean-Philippe Smet. Hij vindt hem terug in de Parijse buitenwijken, als baas van een bowlingbaan. Fabrice probeert Jean-Philippe over te halen Johnny "te worden".
Jeanne Dielman, 23 Quai du Commerce, 1080 Bruxelles (1975) Jeanne Dielman, 23 Quai du Commerce, 1080 Bruxelles (1975)
Jeanne Dielman, een jonge weduwe, leeft samen met haar zoon Sylvain volgens een wel zeer vast stramien: terwijl de jongen op school zit zorgt zij op routineuze wijze voor de flat. Elke handeling wordt uitvoerig getoond in al haar beklemmende routine. Naast haar huisvrouwenbestaan houdt zij er echter nog een tweede leven op na: ze ontvangt klanten voor betaalde liefde.
Jeanne Eagels (1957) Jeanne Eagels (1957)
Jeanne Eagels (Kim Novak) doet mee aan een schoonheidswedstrijd maar weet niet de eerste plaats te bemachtigen. Toch heeft zij indruk gemaakt op de organisator, Sal Satori (Jeff Chandler), die haar een baantje aanbiedt als danseresje in zijn kermisgezelschap. Het is echter Jeanne's droom om een echte actrice te worden.
Jeanne et le Garçon Formidable (1998) Jeanne et le Garçon Formidable (1998)
Jeanne is receptioniste bij een reisbureau en altijd op zoek naar een man om haar leven mee te delen. Wanneer ze Olivier ontmoet denkt ze dat hij de man van haar dromen is, maar hij blijkt besmet te zijn met het HIV-virus.
Jeanne la Pucelle I - Les Batailles (1994) Jeanne la Pucelle I - Les Batailles (1994)
Frankrijk, 1429. Jeanne, een eenvoudige boerendochter uit een dorpje in de Vogezen, gaat naar het hof van koning Charles VII. Ze deelt de koning mee dat ze hem komt helpen met zijn strijd tegen de Engelsen en ze zegt dat hemelse stemmen haar leiden. De koning is onder de indruk van haar en ze mag naar Orléans. Wanneer Jeanne d'Arc daar aankomt om het leger van de koning bij te staan in de strijd tegen het veel grotere Engelse leger, lijkt zich een klein wonder te voltrekken.
Jeanne la Pucelle II - Les Prisons (1994) Jeanne la Pucelle II - Les Prisons (1994)
Jeanne (Bonnaire) is een gelovige boerendochter, die een goddelijke opdracht zou hebben gekregen om de koning te helpen het land te bevrijden.
Jeans (2001) Jeans (2001)
Twee vrienden zijn de hele tijd op zoek naar het perfecte meisje. Ze hebben verschillende one night stands, maar daar blijft het bij. De meisjes zijn wel leuk, maar de perfecte vorm, zoals men die bij "Jeans" vindt, ontbreekt.
Jeder für Sich und Gott gegen Alle (1974) Jeder für Sich und Gott gegen Alle (1974)
Deze film van Herzog is gebaseerd op het ware en mysterieuze verhaal van Kasper Hauser, een jonge man die in 1828 plotseling opduikt in Neurenberg, nauwelijks in staat tot spreken of lopen en een vreemde brief bij zich dragend. Hij verklaarde later dat hij zolang als hij zich kon herinneren, hij gevangen had gezeten in een of andere kelder, waaruit hij net was vrijgelaten, zonder enige opgave reden. Een weldoener probeert hem te laten integreren in de samenleving, wat intrigerende resultaten oplevert.
Jeder Stirbt für Sich Allein (1976) Jeder Stirbt für Sich Allein (1976)
De fatsoenlijke en politiekcorrecte ouders Quangel verliezen in 1941 hun enige zoon. Anna Quangel begint een eenmansactie tegen het nazi-regime. Op straat deelt ze kaarten uit met de tekst 'De Führer heeft mijn zoon vermoord'. Haar man Otto doet mee. Nazi-getrouwe burgers geven het echtpaar aan, zodat al snel de Gestapo voor de deur staat.
Jedna Ruka Netleská (2003) Jedna Ruka Netleská (2003)
Standa is behalve een vreemde vogel ook een pechvogel. Het lot zit hem niet mee, maar ondanks dat blijft hij optimistisch. Nadat hij vrijgelaten wordt uit de gevangenis heeft hij goede hoop dat hij zijn leven een positieve wending kan geven. Zeker omdat hij nog een aanzienlijke som geld te goed heeft van zijn voormalige baas Zdenek. Wanneer Standa de prettig gestoorde Ondrej ontmoet wordt het keurige leventje van Zdenek flink op zijn kop gezet.
Jeepers Creepers (2001) Jeepers Creepers (2001)
Tijdens hun reis naar huis worden Trish en haar broer Darry bijna van de weg afgereden door een vies oud busje. Even later zien ze de bestuurder van het busje iets dumpen bij een verlaten kerk. Darry besluit om een kijkje te nemen en doet vervolgens een afschuwelijke ontdekking in de kelder van de kerk. De twee besluiten naar de politie te gaan, maar komen er dan achter dat de bestuurder van het busje hen niet met rust wil laten. Hij wil namelijk iets van hen.
Jeepers Creepers II (2003) Jeepers Creepers II (2003)
De Creeper is het vleesetende monster dat zich elke 23 jaar gedurende 23 dagen moet voeden met mensenvlees. Het is zijn laatste dag voordat hij weer 23 jaar verdwijnt. Dit keer heeft hij het gemunt op een bus met scholieren… Het monster terroriseert een groep basketbalspelers, cheerleaders en coaches die door een lekke band zijn gestrand op een verlaten snelweg. De scholieren raken in paniek omdat de bus niet meer verder kan en de Creeper om hen heen cirkelt. Ze proberen hun eigen angsten en vooroordelen de baas te blijven terwijl ze zich in de bus verschansen om uit de klauwen van het monster te blijven. Hulp is onderweg maar dat een aantal scholieren slachtoffer zal worden van zijn laatste feestmaal lijkt echter niet te voorkomen…
Jeff (1969) Jeff (1969)
Een groep overvallers heeft een succesvolle buit aan juwelen binnengehaald. Zoals afgesproken wachten zij op een onderduikadres op hun baas Jeff, zodat alles eerlijk verdeeld wordt. Maar Jeff komt niet opdagen en één van de overvallers probeert de anderen er van te overtuigen dat ze zijn verraden en moeten vluchten voor het te laat is. Laurent, een andere overvaller, houdt het vertrouwen in Jeff en gaat, met diens maitresse Eva, naar hem op zoek.
Jefferson in Paris (1995) Jefferson in Paris (1995)
Thomas Jefferson, is ambassadeur in Frankrijk waar een revolutie dreigt. Nadat hij verliefd is geworden op een mooie, mondaine vrouw wordt Jefferson verscheurd door de liefde voor haar en zijn stille begeerte voor een slavin. Hij raakt verstrikt in deze driehoeksverhouding en moet een van de zwaarste beslissingen van zijn leven nemen.
Jeffrey (1995) Jeffrey (1995)
Jeffrey woont in New York, is homoseksueel en heeft genoeg van safe sex. Hij kiest voor een celibatair bestaan, maar komt in de problemen als hij de man van zijn dromen aan de haak kan slaan. De ware Jakob is namelijk seropositief.
Jeg Elsker Blåt (1968) Jeg Elsker Blåt (1968)
Een 15-jarig meisje is zwanger en begint een relatie met een oudere man, die overigens niet de vader is van haar ongeboren kind. Het meisje, afkomstig uit een eenvoudig arbeidersgezin, heeft moeilijk met haar zwangerschap, vooral wanneer zij door haar relatie in de hogere klasse terecht komt. Ook heeft zij moeite zichzelf als een goede moeder te zien voor haar kind.
Jekyll & Hyde (1990) Jekyll & Hyde (1990)
De briljante dokter Henry Jekyll is bezig met de theorieën over de scheiding van goed en kwaad in de mens en hoopt dit te kunnen bewijzen op basis van experimenten met menselijke vrijwilligers. Maar als zijn voorstel op niets dan hoon wordt onthaald, besluit hij zichzelf als proefpesoon te gebruiken. Hij neemt zijn eigen drankje in en dan verandert de stille, beschaafde doctor Jekyll in het moorddadige monster Edward Hyde.
Jekyll & Hyde... Together Again (1982) Jekyll & Hyde... Together Again (1982)
Dr Daniel Jekyll doet onderzoek naar een poeder waarmee het beest in de mens naar boven komt. Na lang experimenteren is de formule klaar en als Daniel het goedje op zichzelf test, verandert hij in het feestbeest Hyde. Bovendien is Hyde behoorlijk in trek bij de vrouwen, tot groot ongenoegen van zijn verloofde.
Jekyll & Hyde: The Musical (2001) Jekyll & Hyde: The Musical (2001)
Henry Jekyll is een wetenschapper die een middel vindt om het goede en het kwade in de mens te scheiden. Hij wil hiermee het kwade in de mensheid uitroeien. Bij gebrek aan proefpersonen test hij het middel op zichzelf, hetgeen resulteert in een kwaadaardig alterego, Edward Hyde. Naarmate Hyde meer aan het moorden slaat, wordt de onderzoeker vaker gekweld door zijn geweten.
Jekyll + Hyde (2005) Jekyll + Hyde (2005)
Twee jonge geneeskundestudenten, Henry "J" Jekyll en Mary Glover, beginnen te experimenteren met de bestanddelen van extasy. Hun doel is om er een drug van te maken die hun persoonlijkheid zal "verbeteren" en hen meer het type mens laat zijn dat ze willen zijn. Met henzelf als enige proefpersonen, blijft "J" verder experimenteren en de drug aanpassen totdat de drug zijn ziel overneemt met verschrikkelijke gevolgen.
Jekyll Island (1998) Jekyll Island (1998)
Dr. Alex Madison is een professor in de criminologie. Hij leidt echter een dubbel leven. 's Nachts gaat hij op dievenpad. Een Amerikaanse senator wordt voor miljoenen dollars bestolen. De verantwoordelijken zijn uiteindelijk diegenen van wie je dat het minst zou verwachten. Een mislukt plan, gevaarlijke nieuwsgierigheid, buitensporige hebzucht, dodelijke wraak, razende obsessie, blinde wanhoop... Stel je voor wat er kan gebeuren op een strook zand voor de kunst van Georgia, niet groter dan Central Park in New York. Maar een ding is zeker: op Jekyll Island is er geen plaats om je te verstoppen!
Jelangkung (2001) Jelangkung (2001)
Universiteitsstudenten Ferdy, Gembol, Soni en Gita houden zich in hun vrije tijd bezig met het zoeken naar paranormale activiteit. Tot nu toe zonder resultaat. Ferdy is het gebrek aan spoken in Jakarta beu en stelt voor om eens een kijkje te gaan nemen in Angker Batu. Dit kleine dorpje in West Java raakte ontvolkt nadat in de jaren veertig, tijdens een ceremonie, een kind werd vermoord. De vrienden proberen zijn geest op te roepen met behulp van een Jelangklung, een traditionele voodoopop. Tot hun afgrijzen hebben hun pogingen deze keer resultaat. De ontwaakte geest wil wraak en zal zich door niets en niemand laten tegenhouden om deze behoefte bot te vieren op onze vier onfortuinlijke helden.
Jena Paradies (2004) Jena Paradies (2004)
Jeanette woont met haar zevenjarige zoon Louis in het stadje Jena. Door haar werk heeft ze niet veel tijd voor Louis die in terreinbeheerder Harry een vaderfiguur ziet. Als Jeanette vervolgens verliefd wordt op buurman Philipp, moeten ze er met zijn vieren zien uit te komen.
Jeni, Juno (2005) Jeni, Juno (2005)
Jenny en Juno zijn twee sympathieke 16-jarige studenten die een relatie met elkaar hebben. Op een dag heeft Jenny verrassend nieuws, wanneer ze Juno vertelt zwanger te zijn. Na wat bedenktijd, besluiten ze de baby te houden. Ze gaan tot het uiterste om de zwangerschap geheim te houden, maar toch komt Jenny's oudere zus er achter, waardoor het nieuws ook snel bekend is bij de ouders.
Jenifer (2005) Jenifer (2005)
Politieman Frank arriveert net op tijd om een man te beletten een jonge vrouw haar hoofd af te hakken. Dichterbij gekomen is het even schrikken, want het potentiële slachtoffer heeft nu niet bepaald een gezicht waarnaar het prettig kijken is. Niettemin ontstaat er tussen Frank en deze Jenifer een innige band, met desastreuze gevolgen voor zijn gezinsleven.
Jenin, Jenin (2002) Jenin, Jenin (2002)
In april 2002 viel het Israëlische leger de stad Jenin en het aanliggende Palestijnse vluchtelingenkamp binnen als onderdeel van Operatie Beschermingsschild, om terroristen te bestrijden. De meningen van verscheidene bewoners van Jenin over deze aanval krijgen gehoor in deze documentaire. Verbitterd en geemotioneerd gaan de inwoners op zoek naar overlevenden en meubilair tussen de ruïnes van Jenin.
Jenipapo (1995) Jenipapo (1995)
Michael is een Amerikaanse journalist die voor een Braziliaanse krant werkt. Hij krijgt de opdracht de beroemde katholieke missionaris Louis Stephen, die arme mensen in de jungle helpt, te interviewen. De priester geeft echter nooit interviews. Michael gaat toch op reis naar het midden van Brazilië met het doel om de eerste te zijn die de priester interviewt. Zo makkelijk als hij hoopt, wordt het echter niet.
Jennerwein (2003) Jennerwein (2003)
Girgl Jennerwein en zijn vriend Pföderl keren uit de Duits-Franse oorlog terug naar hun Beiers bergdorp. In het dorp heerst grote armoede. Girgl zet zich aan het stropen. Als een Robin Hood verdeelt hij zijn buit onder de armsten van het dorp. Maar de jager Mayr heeft het niet begrepen op stropers.
Jennie Project, The (2001) Jennie Project, The (2001)
Andrews beste vriendje speelt honkball, houdt van stripverhalen en is zijn steun en toeverlaat. Maar de buren zijn heel wat minder enthousiast over Jennie. Want Jennie is een chimpansee! Andrews vader is antropoloog en heeft haar meegebracht uit Afrika omdat Jennies moeder vermoord werd door stropers. Maar dan wordt Jennie gekidnapt door een bioloog die Jennie wil gebruiken voor een experiment. Andrew doet er alles aan om Jennie te redden uit de klauwen van deze harteloze bioloog. Zal Jennie haar adoptie- of haar echte familie ooit nog weerzien?
Jennie: Wife/Child (1968) Jennie: Wife/Child (1968)
Jenny (Beverly Lunsford) is de jonge bruid van de wat oudere Albert Peckingpaw (Jack Lester). Op hun boerderij werkt een knecht die echter niet alleen Albert helpt met het boerenwerk, maar ook zijn diensten verleent aan Jenny. Wanneer Albert daar achter komt kan hij dat natuurlijk niet over zijn kant laten gaan en neemt hij wraak.
Jennifer (1953) Jennifer (1953)
Jim Hollis helpt Agnes Langley aan een baan als toezichthouder van een oud en verlaten landgoed. Jennifer, de nicht van de eigenaar, was de laatste bewoonster op het landgoed. Zij was op geheimzinnige wijze verdwenen. Agnes begint te geloven dat Jennifer was vermoord en dat Jim, die inmiddels verliefd op haar is, daarvoor verantwoordelijk is.
Jennifer Eight (1992) Jennifer Eight (1992)
Een grote LAPD-agent gaat naar een klein dorpje en begint direct aan een moordzaak. Gebruikmakend van theorieën die geweigerd worden door zijn collega's ontmoet hij de jonge blinde vrouw Helena, door wie hij aangetrokken wordt. Ondertussen loopt er een seriemoordenaar rond en alleen de agent weet het.
Jennifer's Body (2009) Jennifer's Body (2009)
Een cheerleader (Megan Fox) leidt een vrolijk en onbezorgd leventje. Totdat een demon bezit van haar neemt. Haar bezetenheid verandert de tiener in een vleesetend monster. Niemand is meer veilig in haar aanwezigheid. Intussen moet haar beste vriendin (Amanda Seyfried) er voor zorgen dat haar bezetenheid beteugeld wordt. Bovendien hoopt ze informatie te vinden bij een satanische rockband die haar demonische gedrag heeft voorspeld in één van hun rocksongs.
Jennifer's Shadow (2004) Jennifer's Shadow (2004)
Na een afwezigheid van 10 jaar, keert actrice Jennifer Cassi terug naar Buenos Aires voor de begrafenis van haar tweelingzus Johanna. Het statige huis van haar zuster is nu het hare. Jennifer wil het pand zo snel mogelijk verkopen. Haar grootmoeder, Mary Ellen Cassi, die samen in het huis woont met de zieke tante Emma, verzet zich met hand en tand. Daarnaast wordt Jennifer ook gekweld door intense en verontrustende dromen over raven die haar ingewanden er uitpikken. Ze ontdekt dat ze lijdt aan dezelfde ziekte waaraan haar zus en haar ouders overleden zijn. Jennifer verdenkt haar grootmoeder. Er is een verband tussen de ziekte en Marry Ellen’s miraculeuze herstel van kanker 20 jaar geleden.
Jenny (1936) Jenny (1936)
Wanneer haar verloofde hun overeenkomst afbreekt, verlaat Danielle Londen en keert terug naar haar moeder Jenny, in Parijs. Met haar bedrijfspartner Benoît, baat Jenny een zaak uit die in het eerste opzicht een respectabele nachtclub lijkt te zijn, maar in werkelijkheid een plaats is waar de rijke mannen de gunsten van aantrekkelijke jonge vrouwen kunnen kopen. Zich niet bewust zijnde van het professionele en persoonlijke leven van haar moeder, ontmoet Danielle een knappe jonge man genoemd Lucien, en wordt verliefd op hem. Wat ze echter niet weet is dat de man de minnaar is van haar moeder.
Jenny (1958) Jenny (1958)
Jenny (Ellen van Hemert), een jong meisje van achttien jaar, enthousiast roeister, is verloofd met de kunsthandelaar Ed van Rijn (Maxim Hamel). Wanneer zij Ed bekent dat zij een baby verwacht en met hem wil trouwen, blijkt de jongeman daar weinig voor te voelen. Jenny, teleurgesteld en boos, besluit haar eigen boontjes te doppen.
Jenny und der Herr im Frack (1941) Jenny und der Herr im Frack (1941)
Een vastberaden jongeman probeert een beruchte juwelendief te pakken te krijgen. Hij gaat daarom naar een conferentie voor filatelisten in Kopenhagen. Daar ontmoet hij tevens de dochter van zijn chef en de twee worden verliefd. Samen gaan zij op pad om de crimineel in zijn kraag te vatten.
Jenny's War (1985) Jenny's War (1985)
Deze film vertelt het op ware feiten gebaseerde verhaal van Jenny Baines, een moeder wiens zoon, een piloot van de Royal Air Force, in 1941 boven Duitsland wordt neergeschoten. Als zij geen hulp krijgt van de ondergrondse, zet zij zelf een reddingsoperatie op touw om haar verloren zoon terug te krijgen.
Jenseits der Liebe (2001) Jenseits der Liebe (2001)
Na de zelfmoord van zijn zus gaat Jan Altenberg op zoek naar de moordenaar van zijn vader. Die werd tijdens de oorlop op bevel van een zekere luitenant Voigtländer wegens insubordinatie terechtgesteld. Hij volgt een spoor naar Engeland, waar hij de knappe Hlen Dubbs ontmoet. Zij vertelt hem dat haar overleden moeder de krijgsgevangene Voigtländer gekend heeft.
Jenseits der Stille (1996) Jenseits der Stille (1996)
De muzikaal begaafde Lara komt in botsing met haar dove ouders, wanneer deze weinig begrip kunnen opbrengen voor haar artistieke ambities. Film over tegenstellingen tussen de 'sprekende' en de 'dove' wereld.
Jenseits von Tibet - Eine Liebe zwischen den Welten (2000) Jenseits von Tibet - Eine Liebe zwischen den Welten (2000)
De Berlijnse punkmuzikante Sandra wordt verliefd op een Tibetaanse monnik die ze in India ontmoet. De liefde tussen de twee is zo groot dat hij, Gelek, notabene de zesde reïncarnatie van een lama, zijn geloften voor haar opgeeft. Ze trouwen en gaan leven in Berlijn, waar ze samen een kindje krijgen. Regisseuse Solveig Klaßen vertelt hun verhaal in deze documentaire. Zij filmde in Berlijn, waar het accordeon spelende punkmeisje Sandra in een piepklein appartement woont met haar monnik Gelek en hun driejarige dochter Tara. En volgde Sandra naar Tibet, waar zij kennismaakt met haar schoonouders. Die hebben hun zoon niet meer gezien sinds hij twaalf jaar geleden door de Chinese overheersers het land werd uitgezet. Via een digitale camera wil Sandra het contact tussen ouders en zoon herstellen.
Jenter (2007) Jenter (2007)
De Noorse tieners Iselin, Mahsa en hun vrienden worden gevolgd tijdens hun eerste anderhalf jaar op de middelbare school. Iselin en Mahsa groeien uit elkaar. Iselin is erg gesloten. Het lukt haar niet om haar gevoelens met haar vrienden te delen. Mahsa is agressief tegenover haar leraren, als ze al op komt dagen. Een portret van hoe het tegenwoordig is om op te groeien met vriendjes, vriendschap, ouders, school en alcohol.
Jeon Tae-il (1996) Jeon Tae-il (1996)
Jeon Tae-Il was in de zeer anti-communistische jaren zestig in Korea een jonge linkse activist. Tijdens zijn werk in een confectie-atelier zag hij op een dag een jonge vrouw bloed ophoesten als gevolg van de tuberculose die ze in de ongeventileerde werkruimte had opgelopen. Het incident veranderde zijn leven. Zijn vader vertelde hem dat er wel degelijk wetten waren die dit soort omstandigheden verboden. Ondanks zijn gedrevenheid maakte Jeon Tae-Il weinig vorderingen in zijn pogingen er iets aan te veranderen.
Jeong (2000) Jeong (2000)
Een 16-jaar-oud meisje Soonie genaamd wordt gedwongen om de 10-jaar-oude zoon van de dorpsarts te huwen. Na een hard leven van tien jaar, verlaat zij uiteindelijk het huishouden wanneer haar echtgenoot van de universiteit terugkeert met een 'moderne' vrouw.
Jeopardy (1953) Jeopardy (1953)
De Amerikaan Doug Stilwin is met zijn vrouw Helen en zijn zoontje Bobby op vakantie in Mexico, als hij aan zee klem komt te zitten op een bouwvallige pier. Alle pogingen hem los te krijgen zijn vergeefs. Zijn vrouw gaat weg om hulp te halen, maar valt in handen van een voorvluchtige crimineel. Daarmee lijkt het lot van Doug bezegeld, want als hij niet bevrijd wordt, zal hij verdrinken door de opkomende vloed.
Jeremiah (1998) Jeremiah (1998)
Jeremia verlaat zowel zijn familie als Judith, de vrouw van wie hij houdt, om de boodschap van God in Jeruzalem te verkondigen. Hij waarschuwt de mensen dat de Heilige Stad door de Babyloniërs zal worden vernietigd. De wrede koning Jojakim ziet Jeremia als verrader en laat hem vervolgen. Jeremia vlucht, maar wordt toch gevangen genomen. Judith wordt voor zijn ogen doodgestoken. Als blijkt dat de Egyptenaren de koning niet te hulp zullen komen, wordt Jeremia vrijgelaten en vraagt de koning hem om advies. Safan, de generaal van de koning, ziet kans Jeremia in een verlaten regenput te gooien.
Jeremiah Johnson (1972) Jeremiah Johnson (1972)
Jeremiah Johnson is een ex-soldaat die besluit een rustig leven te gaan leiden in de bergen van Colorado, rond 1850. Hij ontmoet een bergbewoner die hem er leert te overleven. Na een tijdje heeft hij zich aangepast en leidt een vreedzaam leven met de plaatselijke berg-stam. Dit verandert als de Amerikaanse cavalerie hem dwingt hen door de bergen te geleiden om blanke kolonisten te bevrijden.
Jeremy (1973) Jeremy (1973)
Jeremy Jones studeert cello op het conservatorium in New York. Daar ziet hij Susan Rollins, die daar ballet studeert, en hij wordt plotsklaps verliefd op haar. Jeremy is erg onzeker over zichzelf, dus vraagt hij zijn vriend met meer ervaring Ralph om hem te helpen. Susan is niet erg onder de indruk van Jeremy, maar dat verandert wanneer zij Jeremy cello hoort spelen.
Jericho (2000) Jericho (2000)
Jericho wordt achtervolgd door het verleden dat hij zich niet meer kan herinneren. Hij wordt halfdood aangetroffen door Joshua, een ex-slaaf, die hem verpleegt. Samen sluiten ze zich aan bij een veebedrijf, gaan ze op zoek naar goud en beginnen een eigen ranch. Maar dood en geweld blijft ze achtervolgen.
Jericho Fever (1993) Jericho Fever (1993)
Een dodelijk virus wordt door internationale terroristen, zonder dat ze zich daarvan bewust zijn, de Amerikaans-Mexicaanse grens overgebracht. De gehele Amerikaanse bevolking loopt hierdoor gevaar, en de terroristen moeten worden gevonden teneinde een effectieve behandelingsmethode voor het virus te kunnen ontwikkelen.
Jericho Mansions (2003) Jericho Mansions (2003)
Leonard Grey is de toezichthouder in een oud appartementengebouw. Hij is bang voor de buitenwereld en komt daardoor nooit buiten. Maar wanneer er een moord plaatsvindt in zijn gebouw is hij wel genoodzaakt iets te ondernemen. Dit leidt ertoe dat hij iedere bewoner gaat verdenken en later ook zichzelf..
Jericho Mile, The (1979) Jericho Mile, The (1979)
Larry Murphy (Peter Strauss) is een verbitterde, in zichzelf gekeerde oplichter. In de desolate omgeving van de gevangenis waar hij zijn tijd moet doorbrengen, vlucht hij in hardlopen. Hij blinkt daar zodanig in uit, dat hij aan professionele wedstrijden kan meedoen. Daarom vraagt hij toestemming aan de gevangenisdirecteur om dat te mogen doen, maar diverse intriges ontzeggen hem deze kans. Daarom besluit Larry toch het wereldrecord te verbreken, maar dan op het sportterrein van de gevangenis.
Jerk Theory, The (2008) Jerk Theory, The (2008)
Een eerzuchtige artiest, Adam, heeft slechte relatie-ervaringen en besluit dat als vrouwen niet reageren op de aardige aanpak, dat hij dan maar gemeen moet worden. Deze aanpak blijkt een succes en hij heeft vele onbeduidende relaties, totdat hij Molly ontmoet. Molly vindt zijn gemene routine maar niks. Adam wordt gedwongen om zijn filosofie opnieuw in overweging te nemen.
Jerk, The (1979) Jerk, The (1979)
Navin (Martin) is een supernaïeve jongeman met een hart van goud die opgroeit bij een zwart gezin in Mississippi. Als hij op z'n achttiende verjaardag te horen krijgt dat hij geadopteerd is, besluit hij om de wijde wereld in te trekken. Als snel maken mensen misbruik van zijn goedheid, maar Navin ziet nergens kwaad in. Door een stom toeval wordt hij de uitvinder van een brillenhouder, wordt ie stinkend rijk, en verandert hij van goedzak naar arrogante zak.
Jerky Boys, The (1995) Jerky Boys, The (1995)
Het verhaal gaat over 2 jongeren die extreem goed kunnen liegen en mensen verhalen kunnen laten geloven. Totdat ze de verkeerde mensen belazeren.
Jerry and Tom (1998) Jerry and Tom (1998)
Jerry en Tom zijn twee huurmoordenaars, maar overdag werken ze voor een tweedehands autodealer. Tom heeft jaren ervaring, Jerry is nieuw in het vak. Beide hebben nogal een afwijkende houding ten opzichte van hun werk. Dit komt vooral naar voren als Tom zijn oude vriend Karl moet vermoorden.
Jerry Maguire (1996) Jerry Maguire (1996)
Jerry Maguire is een succesvolle manager van topsporters. Als op een dag zijn geweten begint op te spelen besluit hij zijn nieuwe filosofie tot uitdrukking te brengen als onafhankelijke manager. Dit doet hij samen met de enige atleet die hem trouw is gebleven, de footballspeler Rod Tidwell, en zijn collega Dorothy.
Jersey Girl (1992) Jersey Girl (1992)
Toby Mastallone is op zoek naar een rijke echtgenoot. Als ze op straat Sal tegenkomt, die in een dure Mercedes rijdt, is ze vastbesloten met hem te praten. Ze volgt hem en probeert zijn aandacht te trekken, maar Sal, hierdoor afgeleid van het verkeer, krijgt een botsing. Omdat Mastallone dit echter als een kans op een ontmoeting ziet, biedt ze haar verontschuldigingen aan en overhandigt ze hem haar telefoonnummer.
Jersey Girl (2004) Jersey Girl (2004)
Ollie Trinke (Ben Affleck) is een gelikte zakenman uit New York met de wereld aan zijn voeten. Hij is onlangs getrouwd met de liefde van zijn leven, Gertrude (Jennifer Lopez) en hun eerste kindje is op komst. Zijn perfecte leventje verandert tragisch als zijn vrouw overlijdt. In één klap is hij een alleenstaande vader. Als hij dan ook nog eens zijn baan verliest, moet hij noodgedwongen weer bij zijn vader gaan wonen in zijn geboorteplaats New Jersey. Met hulp van de mooie, jonge Maya (Liv Tyler) probeert hij zijn leven weer op de rit te krijgen. Zij en zijn ontwapenende dochtertje Gertie laten hem inzien dat je soms het verleden achter je moet laten om gelukkig te worden.
Jerusalem (1996) Jerusalem (1996)
Gertrud en Ingmar zijn verliefd op elkaar, maar als Ingmar tijdens de winter weg moet, wordt Gertrud aanhanger van een fundamentalistisch christelijke beweging. De leider wil met z'n volgelingen naar Palestina emigreren en Ingmars zus besluit hem te volgen en verkoopt het huis dat eigendom van de familie is. Ingmar probeert het familiebezit te redden.
Jerusalem File, The (1972) Jerusalem File, The (1972)
David Armonstrong zit in een benarde positie temidden in de Zesdaagse Oorlog tussen Arabieren en Israëliers. Hij is een Amerikaanse student in Tel Aviv, waar hij zijn oud-kamergenoot Rashid weer tegenkomt. Beide studeren ze archeologie en vanwege hun vriendschap besluit David op te treden als tussenpersoon voor Arabische en Israëlische studenten. Hij weet echter niet dat hij hiermee in werkelijkheid een terroristische organisatie helpt.
Jerusalem Is Proud to Present (2007) Jerusalem Is Proud to Present (2007)
Jeruzalem bereidt zich voor op de eerste internationale Pride Parade. Deze stuit echter op fel verzet van joodse, moslim- en christelijke geestelijk leiders. Zij verenigen zich in een fanatieke strijd tegen ‘de bedoezeling van de heilige stad’. De organisatoren van de parade worden geconfronteerd met gewelddadige uitingen van homohaat en persoonlijke bedreigingen. In combinatie met de alom aanwezige politieke en religieuze spanningen in Jeruzalem, lijkt de parade gedoemd te mislukken. Maar gesteund door burgerrechtenorganisaties en het enige homoseksuele raadslid in de volksvertegenwoordiging, laten de activisten van de Open House, de organisatoren van de parade, zich ondanks alle tegenwerkende factoren niet uit het veld slaan.
Jes' Call Me Jim (1920) Jes' Call Me Jim (1920)
Jim Fenton (Will Rogers) helpt een vals beschuldigde uitvinder uit de gevangenis ontsnappen. Samen gaan ze op zoek naar de persoon die de uitvinder niet alleen van zijn uitvinding, maar ook van zijn vrijheid heeft beroofd.
Jesen Stiže, Dunjo Moja (2004) Jesen Stiže, Dunjo Moja (2004)
Gebaseerd op een nummer van Đorđe Balašević dat ''Priča o Vasi Ladačkom'' (Het verhaal van Vasi Ladački) heet. Het verhaal gaat over een heel arme jongen die welstand en rijkdommen wil, omdat hij vrijwel niks bezit. Hij is verliefd op een vrijwel even arm meisje wat zijn vader niet accepteert. Hij verlaat daarop zijn dorp om naar een andere woonplaats te gaan en begint stevig te drinken...
Jesse (1988) Jesse (1988)
Jesse Maloney is al negen jaar verpleegster in het afgelegen woestijnstadje Meredith. Aangezien de dokter die haar adviseert ruim honderd kilometer van Meredith vandaan woont, moet ze geregeld zelfstandige beslissingen nemen en zo is ze in de gemeenschap onmisbaar geworden. Nu zijn er echter anonieme telefoontjes waarin Jesse van onwettige medische praktijken wordt beschuldigd.
Jesse James (1939) Jesse James (1939)
De gebroeders James ,Frank en Jesse, verdedigen net als alle anderen hun lapje grond tegen de verkoop aan gewetenloze agenten van de spoorwegmaatschappij. Als hun huis in brand raakt komt moeder James om. De broers wreken zich door een vertegenwoordiger van de maatschappij koud te maken. Men looft een zeer hoge beloning uit aan wie ze opbrengt, dood of levend..
Jesse James at Bay (1941) Jesse James at Bay (1941)
Als Jesse James (Roy Rogers) erachter komt dat Phineas Kraeger (Pierre Watkin) de nieuwe immigranten oplicht, zijn bende berooft treinen met het doel zoveel geld te “verdienen” dat ze grote hoeveelheden land kunnen opkopen, poogt hij dit zo snel mogelijk te stoppen. Wat hij echter niet weet is dat de bende een dubbelganger van James, Clint Burns, gebruikt om onrust te stoken bij de nieuwkomers.
Jesse James Meets Frankenstein's Daughter (1966) Jesse James Meets Frankenstein's Daughter (1966)
Jesse James, de legendarische outlaw van het Wilde Westen, is op de vlucht voor marshall MacPhee. Hij besluit om te schuilen in een kasteel en komt daar Maria, de dochter van baron Frankenstein tegen.
Jesse James' Women (1954) Jesse James' Women (1954)
Jesse James gebruikt zijn liefjes voor zijn bandietenstreken. Hij papt aan met de dochter van de bankier om even later de bank te beroven. Daarna maakt hij de eigenares van de saloon het hof en verdwijnt dan met al haar geld. Zijn derde slachtoffer, een danseresje uit de saloon, is echter niet van gisteren. Zij luist hem erin en zorgt ervoor dat hij moet vechten tegen een professionele bokser.
Jesse Ventura Story, The (1999) Jesse Ventura Story, The (1999)
Het leven en de frapante carriere van Jesse Ventura (Stewart). Tijdens en na zijn rotjeugd trekt Ventura zich regelmatig terug in het krachthonk. Zijn spierbundels maken hem zeer geschikt voor een reeks korte carrieres als uitsmijter, bodyguard, Navy S.E.A.L. en profworstelaar.
Jessica (1962) Jessica (1962)
In een klein Siciliaans dorpje wordt de mooie jonge vroedvrouw Jessica belaagd door een aantal getrouwde mannen. De vrouwen van deze mannen pikken het niet langer en hebben een plan: ze besluiten geen sex meer te hebben met hun mannen, want geen sex betekent geen kinderen en geen kinderen betekent geen vroedvrouw. Als de pastoor hoort van hun plan dringt hij er bij Jessica op aan dat ze snel gaat trouwen. Ze trouwt met een rijke weduwnaar en krijgt het al snel erg druk, want geen van de vrouwen kan zich lang houden aan de opgelegde onthouding.
Jessica (2004) Jessica (2004)
Jessica is het verhaal van een vrouw en haar strijd voor rechtvaardigheid. Het verhaal speelt zich af aan het eind van de 20ste eeuw in het onherbergzame landschap van het Australische binnenland. Jessica staat symbool voor de buitengewone veerkracht van de menselijke geest wanneer zij de zwaarste uitdagingen van het leven te verwerken krijgt. De zusjes Bergman verschillen van elkaar als dag en nacht. Jessica is een pittige wildebras die het heerlijk vindt om haar vader op de boerderij te helpen. Haar mooie zus Meg wordt door moeder Hester opgevoed tot de ideale echtgenote zodat zij ooit via een goede huwelijkspartij de armoede kan ontvluchten. Maar al snel blijkt dat de levensloop niet zo eenvoudig te plannen is.
Jessica: A Ghost Story (1992) Jessica: A Ghost Story (1992)
Kan een op onmenselijke wijze vermoorde vrouw voor altijd in vrede rusten? Jessica niet. Ze voelt een brandende passie voor wraak en gaat achter haar moordenaars aan.
Jestem (2005) Jestem (2005)
Een jongen die Kundel wordt genoemd (een Pools scheldwoord dat halfbloed betekent) ontsnapt uit een grauw kindertehuis. Maar zijn alcoholistische moeder wil hem helemaal niet terug! Als hij in een oude boot gaat wonen, ontmoet hij een rijk meisje dat zich net zo alleen voelt als hij.
Jesus (1979) Jesus (1979)
Het levensverhaal van Jezus: Jezus, de zoon van God, wordt geboren en Maria en Josef voeden hem op. Op latere leeftijd krijgt hij discipelen om zich heen die zijn leer volgen. Jezus vericht wonderen. Jezus wordt gekruizigd door het Romeinse rijk. Jezus verrijst uit de dood.
Jesus (1999) Jesus (1999)
Jezus heeft een nachtmerrie en begrijpt de betekenis er niet van: hij is toch maar een gewone timmermanszoon ? De tijden zijn zwaar in Galilea, het juk van de Romeinse overheersing weegt steeds zwaarder en er heerst chaos en onzekerheid. Om elke tegenstand de kop in te drukken zijn er vele terechtstellingen en kruisigingen zijn aan de orde van de dag. Na de dood van Jozef bezoekt Jezus Johannes de Doper en wordt door hem gedoopt. Hij trekt zich terug in de woestijn, waar de duivel hem probeert te verleiden met macht en rijkdom. Jezus weerstaat deze verleiding, keert terug naar huis en weet nu wat zijn taak in deze wereld is. Hij verricht wonderen en geneest de zieken. Zijn volgelingen worden steeds groter in getal, alhoewel er ook mensen zijn die eraan twijfelen of Jezus wel de Messias is. Wanneer Jezus de tempel in Jeruzalem bezoekt en daar een chaos aantreft, ontsteekt hij in heftige woede en ontruimt de tempel. Als noch de Romeinen noch de joden enige weerstand bieden, wordt het duidelijk dat Jezus een belangrijke rol zal spelen in de toekomstige religieuze en politieke ontwikkelingen van Judea.
Jesus Camp (2006) Jesus Camp (2006)
Deze documentaire volgt het 'Kids on Fire' zomerkamp dat georganiseerd wordt voor een groep 'Born Again' Christelijke kinderen in North-Dakota. In het bijzonder drie kinderen worden gevolgd als zij dit kamp van Dominee Becky Fischer bezoeken en daar training krijgen in hoe ze Amerika 'terug in handen moeten krijgen' voor Christus en de religieuze kant al snel gecombineerd blijkt met een politieke missie.
Jesus Christ Superstar (1973) Jesus Christ Superstar (1973)
De film vertelt het verhaal van de laatste 6 dagen van het leven van Jezus Christus door de ogen van Judas Escariot. Gebaseerd op het concept-album van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice, en de daaropvolgende, langlopende Broadway-musical.
Jesus Christ Superstar (2000) Jesus Christ Superstar (2000)
Musical over de laatste week van Jezus. In die week trekt Jezus Jeruzalem binnen. Hij is heel snel ongekend populair, maar met zijn preken roept hij de vijandigheid van de Joodse religieuze leiders op.
Jesus Christ Vampire Hunter (2001) Jesus Christ Vampire Hunter (2001)
Jezus is terug gekeerd naar aarde om alles weer recht te zetten, maar voordat hij dat kan gaan doen moet hij eerst tegen vampieren vechten die ook overdag kunnen leven.
Jésus de Montréal (1989) Jésus de Montréal (1989)
Bij een troep acteurs die hun eigen interpretatie van een passiespel in Montréal willen ensceneren, verweeft hun eigen leven en de karakters die ze spelen door de groeiende tegenstand die ze ondervinden van de katholieke kerk aldaar.
Jesus of Nazareth (1977) Jesus of Nazareth (1977)
Het verhaal van Jezus Christus. Vanaf de komst van Jozef en Maria naar Bethlehem, zijn vroege jeugdjaren, zijn verrichtte wonderen, de aanstelling van de discipelen tot aan de climax van zijn kruiziging en zijn wederopstanding.
Jesus the Driver (2004) Jesus the Driver (2004)
Jesus Hernandez is tot over zijn oren verliefd. Zijn trouwerij met Rosa komt steeds dichterbij en Jesus wil zo snel mogelijk wat geld verdienen om het vertrouwen van zijn verloofde in hem niet te schenden en in ieder geval zijn eigen pak te betalen.
Jesus Trip, The (1971) Jesus Trip, The (1971)
Als de politie erachter komt dat een motorbende heroïne in hun motoren verstoppen, moeten Waco en zijn bende zich verstoppen in een klooster in de woestijn. Een agent gaat achter de bende aan, nadat die zuster Anna, een non, hebben ontvoert. Onderweg worden Waco en zuster Anna verliefd op elkaar en wordt zij gedwongen om te kiezen tussen de kerk en Waco.
Jesus Video, Das (2002) Jesus Video, Das (2002)
Wanneer Steffen Vogt tijdens opgravingen in Israël per ongeluk in een gat valt, ontdekt hij een skelet. Na onderzoek blijkt dat dit skelet 2000 jaar oud is. Op zich is dat niet bijzonder, maar wat wel heel bijzonder is, is dat dit skelet is voorzien van titanium schroeven afkomstig van een operatie, en vullingen in zijn tanden van amalgaam. Steffen oppert de optie dat dit skelet wel eens van een tijdreiziger zou kunnen zijn die terug in de tijd is gegaan, deze stelling wordt met gelach ontvangen, maar zo gek is het eigenlijk niet. Bij het skelet werd ook een handleiding ontdekt, een handleiding van een videocamera. Deze camera blijkt echter pas over 3 jaar op de markt te komen. Als zijn beste vriend Dan wordt vermoord, gaat Steffen, met hulp van Sharon en haar vriend Yehoshua op onderzoek uit. De camera is duidelijk de schakel waar iedereen naar zoekt en ze komen steeds dichter bij de oplossing van het raadsel. De spanning neemt toe richting de verrassende ontknoping.
Jesus' Son (1999) Jesus' Son (1999)
1971. FH (Billy Crudup) is op zoek naar zingeving in zijn bestaan nadat hij visionaire gedachten heeft overgehouden aan een auto-ongeluk. Hij ontmoet Michelle (Samantha Morton), raakt aan de drugs en reist door de VS.
Jesus, Du Weisst (2003) Jesus, Du Weisst (2003)
In deze documentaire worden zes verschillende Katholieke mensen gevolgd die hun gedachten en problemen met Jezus willen bespreken in verschillende kerken.
Jesus, Mary and Joey (2006) Jesus, Mary and Joey (2006)
Joey maakt deel uit van een zeer katholieke en zeer Italiaanse familie. Hij leeft nog bij zijn moeder. Andere huisgenoten zijn z'n grootmoeder, z'n broer Mikey en zijn zus, een kapster. Op een dag ontmoet hij een meisje uit zijn kindertijd, destijds bekend als Scary Mary, het lelijke eendje. Maar Mary heeft zich na een miraculeuze genezing van kanker ontpopt tot een ware schoonheid.
Jet Pilot (1957) Jet Pilot (1957)
De Russische straaljagerpilote Anna en de Amerikaanse luchtmachtkolonel Shannon voeren, gesteund door de geheime diensten van hun landen, een kat-en-muis-spel waarin ook plaats is voor liefde.
Jet Set (2000) Jet Set (2000)
Om hun bar van het faillissement te redden, worden Jimmy en Fifi gedwongen tot drastische maatregelen. Ze contacteren Mike, een werkloos komiek. Hij moet zich voordoen als een rijk edelman en zich begeven onder de Parijse jet set. Hij moet erin slagen in het bezit te komen van de adressen van de vips zodat Jimmy en Fifi hen naar hun bar kunnen lokken als 'the place to be'.
Jet Storm (1959) Jet Storm (1959)
Ernest Tilly is een man die bij een hit-and-run ongeluk z'n dochtertje verliest. Hij zoekt uit wie er verantwoordelijk voor is en belandt op hetzelfde vliegtuig met de persoon in kwestie. Hij heeft een bom mee aan boord gesmokkeld en is van plan het vliegtuig op te blazen. De bemanning en de medepassagiers zijn het hier niet mee eens.
Jetsons Meet the Flintstones, The (1987) Jetsons Meet the Flintstones, The (1987)
Elroy Jetson bouwt voor een project op school een werkende tijdmachine. Maar door een vergissing wordt hij samen met de rest van de familie Jetson naar de prehistorie gestuurd. Hier ontmoeten ze de familie Flintstone en Rubble. Deze worden dan per ongeluk in de tijd van de Jetsons gestuurd. De beide families kijken hun ogen uit in de vreemde tijd waar ze in terecht zijn gekomen. Lukt het ze ooit om terug te keren naar hun eigen tijd?
Jetsons: The Movie (1990) Jetsons: The Movie (1990)
Wanneer Spacely's intergalactische fabriek, door sabotage niet goed draait besluit Spacely om George Jetson, die toch gemist kan worden, met zijn familie naar de fabriek te sturen. Wanneer George ontdekt dat de sabotage een gevolg is van de vernielingen die de fabriek aanricht aan de natuur komt hij voor een dilemma te staan: hoe kan hij zijn baas tevreden stellen en toch de natuur behouden.
Jett Jackson: The Movie (2001) Jett Jackson: The Movie (2001)
Jett Jackson is de ster van de tv-serie Silverstone. Hij denkt erover om te stoppen met zijn serie, maar tijdens de laatste aflevering belandt hij in de wereld van Silverstone. Nu moet hij de wereld zien te redden van de duivelse plannen van één van de karakters.
Jetzt oder Nie - Zeit Ist Geld (2000) Jetzt oder Nie - Zeit Ist Geld (2000)
De oude dames Carla, Lilli en Meta beleven geen rooskleurige oude dag. Hun spaarcenten zijn beroofd tijdens een bankoverval. Na een paar flessen likeur en wat sigaren beraden de dames het plan om zelf ook de bank te beroven. Ze krijgen daarvoor het advies van een notoire bankovervaller.
Jeu avec le Feu, Le (1975) Jeu avec le Feu, Le (1975)
Wanneer het bericht de ronde doet dat Caroline, de dochter van de rijke bankier Georges de Saxe, ontvoerd is, doet het Georges veel pijn zelfs als hij weet dat het niet waar is. De ontvoerders hebben de verkeerde persoon meegenomen. De bankier huurt Franz, een verlopen detective, in om zijn dochter te vinden en haar naar een veilige plek te brengen. Caroline bevindt zich al snel in een fantasievol bordeel, waar alle soorten extremiteiten plaatsvinden. Daar bewerkt een dubbelganger van haar vader haar met een zweep en verleidt haar.
Jeu d'Enfant, Un (1990) Jeu d'Enfant, Un (1990)
Tijdens de bezetting van Frankrijk door de Duitsers woont de negenjarige Arthur bij zijn grootouders. Hij ontdekt dat zijn vader zich daar ook verbergt om de anti-Semitische vervolgingen te ontvluchten. De knaap is te jong om dit te begrijpen en wordt door zijn moeder naar een dame gestuurd, die haar kinderen op zeer strenge wijze opvoedt.
Jeu d'Enfants, Un (2001) Jeu d'Enfants, Un (2001)
Marianne en Jacques leven met hun twee jonge kinderen in een appartement wat ze zojuist hebben geërfd. Op een avond krijgen ze bezoek van een onbekend stel dat ook in het appartement gewoond heeft. Na hun bezoek volgen er mysterieuze gebeurtenissen in het huis waardoor Marianne gelooft dat haar kinderen bezeten zijn...
Jeu de Massacre (1967) Jeu de Massacre (1967)
Een echtpaar dat weinig succes heeft met een strip die ze maken, hebben een fan in een wereldvreemd rijkeluiszoon die zich met hun held identificeert. Hij huurt hen in om een nieuwe strip te maken. Terwijl ze werken aan een nieuwe strip begint de jongeman dat verhaal in het echt te beleven. Helaas gaat het verhaal over moord.
Jeuk Sing (2005) Jeuk Sing (2005)
Chi Mo-Sai is een professioneel gokker, maar hij bakt er niet veel van. Tot hij een croupier ontmoet die hem geluk brengt. Met hem aan zijn zijde weet hij zowat alle wedstrijden te winnen, maar dit levert hem meteen ook een hele hoop problemen op.
Jeuk Sing 2 Gi Ji Mor Tin Hau (2005) Jeuk Sing 2 Gi Ji Mor Tin Hau (2005)
Fanny is een toegewijde huisvrouw, maar daarnaast ook nog een opkomend mahjong kampioene. Ze wordt echter verboden zich verder te verdiepen in het gokspel, ook wanneer haar man diep in de schulden komt te zitten. Wanneer ze hem probeert vrij te spelen blijken haar kansen ook nog eens te keren.
Jeuk Sing 3 Gi Ji Mor Saam Bak Faan (2007) Jeuk Sing 3 Gi Ji Mor Saam Bak Faan (2007)
Ken is het nieuwe opkomend mahjong talent. Iedereen verwacht dat hij zijn vader opvolgt als mahjong meester, tot die een hartaanval krijgt en Ken's stiefmoeder met de erfenis aan de haal gaat. Als Ken ook nog eens verliefd wordt op Sophie, een vrouw die voor het ongeluk lijkt geboren, wordt het moeilijk om zijn fortuin terug te winnen.
Jeune Fille Assassinée, La (1974) Jeune Fille Assassinée, La (1974)
Georges Viguier, een beroemde schrijver, onderbreekt zijn schrijven van een roman over Freud om een onderzoek in te stellen naar de dood van Charlotte, een mannequin van negentien jaar. Het jonge meisje is enige tijd geleden zijn maîtresse geweest. Viguier verzamelt getuigenissen en ontdekt dat Charlotte was getrouwd met een homoseksueel en vervolgens de minnares werd van een perverse man.
Jeune Fille et les Loups, La (2008) Jeune Fille et les Loups, La (2008)
Het ziet ernaar uit dat de twintigjarige Angèle de eerste vrouwelijke veearts wordt na de oorlog. Ze is het object van rivaliteit tussen haar aanstaande, een scrupuleuze industrieel en een eenvoudige man die in de bergen woont in de nabijheid van wolven. Angèle maakt van de gelegenheid gebruik om haar ware doel te bereiken: de wolven redden.
Jeune Fille Libre le Soir (1975) Jeune Fille Libre le Soir (1975)
Een naïef jong meisje wordt met geweld ontvoerd, terwijl ze aan het babysitten is op de zoon van een rijke filmproducer. Het blijkt dat de dader een ex-stuntman was wiens carrière in het slop is geraakt...
Jeune Folle, La (1952) Jeune Folle, La (1952)
Ierland in 1922. Er is een nationalistische opstand tegen Engeland aan de gang. In een klooster gelegen in de omgeving van Dublin, denkt Catherine, een weesmeisje dat er in dienst is om de huishoudelijke taken te verrichten, aan haar broer Kevin, een republikein die door de regering wordt nagejaagd. Op een nacht hoort ze in haar droom haar broer om hulp roepen. De volgende dag vlucht ze weg uit de hoofdstad en gaat hem zoeken. Maar in werkelijkheid is de jongeman bij de dageraad als een verrader gefusilleerd.
Jeune Werther, Le (1993) Jeune Werther, Le (1993)
De tiener Ismael krijgt van het schoolhoofd te horen dat zijn vriend Guillaume zelfmoord gepleegd heeft. Guillaume was vorig jaar blijven zitten en zijn klasgenoten trekken het zich zeer aan. Ze vragen zich af waarom hij dit deed. De klas gaat op zoek naar de oorzaak van zijn daad; ze voelen zich schuldig en wenen op het graf. Ze straffen de leraar die hem eens had geschorst door hem traangas in de ogen te spuiten. Uiteindelijk vinden ze in een kerk het meisje Miren, op wie Guillaume verliefd was.
Jeunes Filles en Détresse (1939) Jeunes Filles en Détresse (1939)
De ouders van de 16-jarige Jacqueline zijn vooral bezig met carrière te maken. Wanneer zij er zich van bewust worden dat zij geen tijd genoeg hebben voor hun dochter, sturen zij haar naar een kostschool voor meisjes. Daar ontmoet Jacqueline haar nieuwe vriendinnen, bijna allemaal kinderen van gescheiden ouders. Ze besluiten zelf een bond op te richten tegen echtscheidingen en noemen deze Licodipa.
Jeunes Loups, Les (1968) Jeunes Loups, Les (1968)
De jonge Chris slaapt met zowel oudere vrouwen als mannen om vooruit te komen in het leven. Hij jaagt opportunistisch op weerloze slachtoffers om er beter van te worden. Op een dag ontmoet hij een hippie meisje die zijn manier van leven (luxe appartement, mooie auto etc) verwerpt. Desondanks beginnen ze een relatie, maar het is al snel duidelijk dat Chris geenszins van plan is om zijn manier van leven op te geven.
Jeunes Mariés (1953) Jeunes Mariés (1953)
Jacques en Gisella kennen een bewogen begin van hun huwelijksreis, wanneer Jacques ruzie krijgt met een Amerikaanse militair buiten hun hotel. Het incident blijkt controversieel voor de twee politieke partijen in de gemeenschap, maar uiteindelijk komen de ware feiten aan het licht en iedereen kalmeert, zodat Jacques en Gisella hun wittebroodsweken in rust en vrede kunnen voortzetten.
Jeunesse Dorée (2001) Jeunesse Dorée (2001)
Gwénaëlle en Angéla, 17 en 18 jaar oud, twee vriendinnen uit een buitenwijk van Parijs, hebben met hun project een wedstrijd gewonnen in het jeugdcentrum. Ze mogen twee weken lang door Frankrijk trekken voor een fotoreportage over huizen en hun bewoners.
Jeux d'Enfants (2003) Jeux d'Enfants (2003)
Julien en Sophie beginnen het spel van hun leven met een eenvoudige weddenschap. Een weddenschap om te vergeten dat mama zwaar ziek is en dat de hele klas je uitscheldt voor smerige Pool. De regels zijn simpel: degene die het snoepjesblik in handen heeft mag de ander de meest uiteenlopende opdrachten geven. Durf jij brutale antwoorden te geven in de klas, of te plassen op het tapijt van het hoofd van de school? De uitdagingen worden naarmate ze ouder worden steeds meedogenlozer. Wat onschuldig begon tussen twee kinderen, leidt tot de grootste uitdaging: elkaar toegeven dat ze niet zonder elkaar kunnen leven.
Jeux Dangereux, Les (1958) Jeux Dangereux, Les (1958)
Alain Leroy-Comez, de enige en goed verzorgde zoon van twee rijke burgers, volgt muzieklessen in Ménilmontant. Hij maakt er kennis met Fleur, een arme adolescente, die de materiële en morele steun is van haar zieke moeder. Zij heeft een broer Julien, een jongen die samen met zijn kameraden gewapende overvallen pleegt in de omgeving en vervolgens de gestolen goederen aan een garagehouder verkoopt. Op een dag wordt hij echter gearresteerd. Fleur wil ten koste van alles aan geld geraken om een advocaat te betalen en vraagt Alain om zich te laten ontvoeren door de bende van haar broer om zo losgeld vrij te krijgen van zijn ouders.
Jeux de Femmes (1946) Jeux de Femmes (1946)
Stanislas heeft een mooie minnares maar zijn rijke oom wil niet dat hij nog langer 'in zonde leeft'. Hij dreigt hem zelfs te onterven. Het huwelijksagentschap 'Tot Uw Dienst' heeft de reputatie aan alle behoeften van zijn klanten te voldoen. Ten einde raad vraagt Stanislas daar hulp om hem uit de nood te helpen.
Jeux Interdits (1952) Jeux Interdits (1952)
Als de Nazi's in 1940 Parijs binnenvallen, verliest een klein meisje haar beide ouders. Een familie van lijfeigenen vangt haar op, en ze raakt snel bevriend met de zoon. Beiden proberen ze de sterfgevallen om hen heen te verwerken, wat ze doen door middel van het aanleggen van een begraafplaats voor dieren.
Jeux Sont Faits, Les (1947) Jeux Sont Faits, Les (1947)
Eva en Pierre zijn op hetzelfde uur gestorven, in de hoofdstad van een land dat aan het regime van de dictator Aguerra is onderworpen. Eva was gehuwd met de rijke André Charlier, de secretaris-generaal van de Militie, maar werd door haar echtgenoot vergiftigd omdat deze laatste haar jongere zuster begeerde. Pierre, een eenvoudige arbeider, had wel de leiding over de Bond voor de Vrijheid die een opstand voorbereidde. Hij werd door een jonge spion neergeslagen en stierf. Eva en Pierre ontmoeten elkaar in het hiernamaals, waarbij ze toch kunnen zien wat er in de wereld van de levenden gebeurt. En zo ontdekt Pierre dat Aguerra, de dictator, met een meedogenloze repressie bezig is terwijl Eva zich bewust wordt van de twee gezichten van haar echtgenoot. Als man en vrouw die voor elkaar bestemd zijn, maar elkaar tijdens hun leven nooit hebben ontmoet, krijgen zij nu een tweede kans...
Jewboy (2005) Jewboy (2005)
Yuri Kovner, de 23-jarige zoon van een rabbi, reist terug naar de Chassidische gemeenschap van de Joodse wijk in Sydney, wanneer zijn vader is overleden. Buiten zijn rouwgevoelens worstelt Yuri tevens met zijn geloof, familie en de gemeenschap en hij komt langzaam tot de ontdekking wie hij is en wat hij allemaal voelt.
Jewel (2001) Jewel (2001)
Mississippi, jaren '40. Jewel Hillard is een gelukkig getrouwde huisvrouw met vier kinderen en een vijfde op komst. Na een moeilijke bevalling blijkt de pasgeboren Brenda het syndroom van Down te hebben. Jewel weigert haar echter in een instelling te plaatsen, waardoor de spanningen in het gezin toenemen.
Jewel of the Nile, The (1985) Jewel of the Nile, The (1985)
Jack en Joan hebben een mooie boot en een rustig leventje, maar raken uitgekeken op elkaar en op deze manier van leven. Joan accepteert een uitnodiging om naar een land in het Midden Oosten te gaan als gast van de sjeik. Daar aangekomen wordt ze ontvoerd en wordt gedwongen om een juweel te vinden. Jack besluit haar te redden met zijn nieuwe partner Ralph.
Jewel Robbery (1932) Jewel Robbery (1932)
De mooie barones Teri krijgt van haar man een ring met briljanten. Bij de juwelier raken zij betrokken bij een overval. Teri is bijzonder onder de indruk van de elegante en welbespraakte bendeleider. Bij een nachtelijk bezoek brengt hij haar zelfs haar kostbare ring met briljanten terug en heeft hij zelfs nog meer opwindende verrassingen in petto...
Jezebel (1938) Jezebel (1938)
Het speelt zich af in periode voor de Amerikaanse Burgeroorlog. De onrustzaaiende, onconventionele Bette waagt het in een rode jurk op het bal te verschijnen. Gewoonlijk dragen ongehuwde vrouwen witte jurk op het bal. Maar zoveel assertiviteit wordt niet op prijs gesteld. De verloofde (Henry Fonda) keert zich ook tegen haar.
Jezebel's Kiss (1990) Jezebel's Kiss (1990)
Getraumatiseerd door de herinneringen aan de dood van haar opa, keert de mooie Jezebel terug naar het Californische dorp waar ze opgegroeid was. Binnen een paar dagen heeft ze vele mannen achter haar aan. Door deze verleidingen komt een donkere geheim van het dorp naar boven...
Jezus Is een Palestijn (1999) Jezus Is een Palestijn (1999)
Ramses (Hans Teeuwen) is een sullige twintiger die al acht jaar in een commune verblijft in Limburg. Van top tot teen doorboord met piercings en gekleed in een vormloos gewaad houdt hij zich daar bezig met de leer van Kahn-Goeroe. Vlak voor zijn nogal pijnlijke (genitale) initiatie verschijnt zijn zus Natasha (Van Kooten) ten tonele met het bericht dat hun vader (Mascini) op sterven ligt in Amsterdam. Samen gaan ze naar de hoofdstad waar Ramses kennismaakt met het vrouwelijk geslacht én met een Palestijnse profeet in de Bijlmer die het dak van zijn flat heeft ingericht als landingsplaats voor de Messias.
JFK (1991) JFK (1991)
1963: Jim Garrison neemt de taak op zich om de moord op president John F. Kennedy in Texas te onderzoeken. Garrison staat erg argwanend ten opzichte van het officiële verhaal dat door de FBI verteld wordt. Wat hij al weet, en wat hij vervolgens allemaal ontdekt, zorgt ervoor dat hij begint te vermoeden dat er meer aan de hand is dan wat er aan het publiek wordt verteld.
Jhankaar Beats (2003) Jhankaar Beats (2003)
Deep en Rishi werken overdag samen voor een reclamebureau en spelen 's avonds in een club aan het eind van de straat waar ze wonen. Hun grootste ambitie om de Jhankaar Beats te winnen, een muziekcompetitie die ze de laatste twee jaar hebben verloren. Deep is gelukkig getrouwd met Shanti, die zeven maanden zwanger is. Hun leven kan op het moment niet gelukkiger zijn. Er komt echter een kink in de kabel als Deep's schoonmoeder, die als haar dochter op het punt van bevallen staat tijdelijk in komt wonen om voor haar dochter te zorgen.
Jhoom Barabar Jhoom (2007) Jhoom Barabar Jhoom (2007)
Twee vreemdelingen Rikki Thukral (Abhishek Bachchan) en Alvira Khan (Preity Zinta) zitten in een druk café en wachten beiden op hun verloofde, die straks met de trein aan zullen komen. De twee kennen elkaar niet, maar raken uiteindelijk in gesprek. Ze praten onder andere over hun verloofdes, hoe ze elkaar ontmoet hebben , en naarmate het gesprek vordert beginnen ze elkaar steeds leuker te vinden. Wanneer de vonk echt is overgeslagen tussen de twee, komt de trein met hun verloofdes aan in het station.
Ji Dong Ji Xia (1989) Ji Dong Ji Xia (1989)
De film opent met een verraad tijdens de Ming Dynastie, waardoor de keizerlijke wacht Ah Ching tegenover de afvallige zwaardvechter Fung San komt te staan. Om redenen die te ingewikkeld zijn om uit te leggen bevriezen ze in elkaars armen in een gletsjer. De hedendaagse wetenschappers die hen daar aantreffen beschouwen hen als bewijs dat homoseksualiteit in het oude China al bestond. Maar wanneer de twee uiteindelijk in Hongkong ontdooid en gereanimeerd worden, blijken ze geen grote minnaars.
Ji Zhao (1979) Ji Zhao (1979)
Een jonge man zweert wraak te nemen op de moordenaars van zijn vader. Maar hij begrijpt dat hij dit niet zomaar voor elkaar kan krijgen, daarom gaat hij in training bij de oude trainer van zijn vader. Van deze man leert hij de 'schaduwklauw'-techniek, een dodelijke combinatie van de 'adelaarsklauw' en de 'shaduwstoot'.
Jia You Xi Shi (1992) Jia You Xi Shi (1992)
Shang Moon, de oudste van de drie Shang-broers is een rondreizende zakenman die zijn vrouw als vuil behandelt. Shang Foon is een echte playboy die zoveel mogelijk vrouwen probeert te versieren en zijn jongere broer Shang So is dansleraar. Het leven van de drie broers wordt flink op zijn kop gezet als ze allemaal kennismaken met drie knappe vrouwen die hen een nieuwe kijk op de wereld geven.
Jian hua Yan yu Jiang Nan (1977) Jian hua Yan yu Jiang Nan (1977)
De jonge martial arts meester Cao Lei (Jackie Chan) stuurt zijn zwangere vriendin weg van het familiekasteel. Hij doet dit zodat ze gered wordt van de gewelddadige bandieten die zijn familie gaan vermoorden.
Jiang Bei Hao Ren (2007) Jiang Bei Hao Ren (2007)
Een niet bepaald op haar mondje gevallen plattelandsvrouw brengt haar zieke zoon naar de stad voor de doktersbezoek. Op het moment dat ze hem wil betalen, komt ze erachter dat haar geld verdwenen is. Ze vermoedt dat ze het in de taxi is kwijtgeraakt en begint aan een lange zoektocht die haar in contact zal brengen met veel goede bewoners van het stad. Maar of dat een garantie biedt voor een goede afloop?
Jiang Cheng Xia ri (2006) Jiang Cheng Xia ri (2006)
Leraar He Huang verlaat het platteland waar hij veertig jaar eerder naar verbannen werd en trekt naar de stad Wuhan. Zijn vrouw is thuisgebleven, doodziek, en het is haar laatste wens haar kinderen, die nu al jaren in Wuhan wonen, nog een laatste keer te zien. De zoon blijkt spoorloos de dochter is blij met haar vaders komst. Zij is ondertussen verloofd met de eigenaar van een karaokeclub waar zij als animeermeisje werkt. Bij de zoektocht naar zijn zoon krijgt de leraar hulp van een oude politieman die in de verloofde van He Huangs dochter een man herkent die hij tien jaar eerder arresteerde.
Jiang Hu Long Hu Men (1987) Jiang Hu Long Hu Men (1987)
Chang en Alan groeien samen op in de straten van het broeierige gokparadijs Macau, waar de georganiseerde misdaad de dienst uitmaakt. Als kinderen verdienen ze hun brood als zakkenrollers, maar uiteindelijk groeien de twee kruimeldieven uit tot machtige figuren in de lokale onderwereld. Alan staat aan het hoofd van een misdaadbende, en Chang is zijn trouwe rechterhand. Totdat hij verliefd wordt op het meisje van zijn dromen en Chang het criminele leven voorgoed vaarwel wil zeggen. Maar Alan, die verzeild is geraakt in een bloederige strijd met een concurrerende bende, kan zijn broer niet zomaar laten gaan...
Jiao Tou Fa Wei (1985) Jiao Tou Fa Wei (1985)
De beroemde wapeninstructeur Tung Tieh-Cheng wordt verzocht om de militairen van ambtenaar Ching te leren vechten en trainen. Omdat hij zich teveel met de zaken van een corrupte officier bemoeit, wordt zijn zoon ontvoerd en er volgt een bloedige wraaktocht.
Jibeuro (2002) Jibeuro (2002)
De film vertelt het verhaal van de relatie tussen een jongetje en zijn doofstomme grootmoeder. Wanneer de jongen, een product van de moderne cultuur, bij zijn grootmoeder moet wonen heeft hij twee keuzes: aan de nieuwe situatie wennen of om er alles aan te doen om er weg te komen.
Jidu Hanleng (1996) Jidu Hanleng (1996)
Qi is een performance-kunstenaar. Hij is jong, impulsief en zit vol idealen. Maar door de grauwheid van het bestaan verliest hij langzaam maar zeker zijn vitaliteit. Nervositeit en vermoeidheid leiden tot verwarring. Voor Qi wordt de dood aantrekkelijker dan al het andere in zijn leven. Maar hij heeft specifieke ideeën over wat de dood is en over hoe je moet sterven. Hij besluit te sterven en van zijn dood zijn laatste performance te maken. Op de langste dag van het jaar zal hij met zijn eigen lichaamswarmte een groot blok ijs laten smelten, om daarna door onderkoeling om te komen...
Jidu Zhongfan (1998) Jidu Zhongfan (1998)
Hung Chan is net vervroegd vrijgelaten uit de gevangenis en probeert een nieuw leven op te bouwen. Helaas weet hij niet dat zijn oude bendeleden verantwoordelijk is voor zijn vrijlating, en in ruil eisen ze dat hij een laatste opdracht voor hen vervult.
Jie Dao Sha Ren (1981) Jie Dao Sha Ren (1981)
Plattelandsjongen Wong Jing gaat zijn broer helpen in diens rijstbedrijf. Wanneer Wong ontdekt dat een concurrerend rijstbedrijf het volk bedriegt, huren deze een topvechter in om af te rekenen met de beide broers.
Jie Kou (2008) Jie Kou (2008)
Jie Kou verteld het verhaal van een aantal scholieren van een jaar of zestien, die gevolgd worden in al hun ambities en zorgen, pech en geluk, loyaliteiten en verraad. Dit alles rondom een middelbare school in een saai provinciestadje in Noord-China.
Jie Quan Ying Zhua Gong (1980) Jie Quan Ying Zhua Gong (1980)
Wederom krijgt de plaatselijke Chinese bevolking te kampen met Japanse bezetters. Men roept dan ook snel de hulp in van Bruce, zodat hij kan afrekenen met de terroriserende en afpersende Japanners.
Jie Tou Sha Shou (1996) Jie Tou Sha Shou (1996)
De eenvoudige boerenzoon Kam, een zeer bekwame Kung-Fu beoefenaar, gaat op zoek naar zijn vader die verdwenen is. Hij weet dat zijn vader contact heeft gehad met Iron Monkey, de legendarische held van de revolutie. Kam kan zijn vader niet vinden maar maakt wel kennis met kruimeldief Siu Chun en zijn vriendin Xie Min, die niets anders wil dan wraak op Snow Fox voor de dood van haar vader. Een grote zending wapens wordt de inzet om het conflict tussen Kam, zijn vader, Xie Min, Siu Chin en de beruchte Snow Fox voor eens en voor altijd te beëindigen.
Jie Zi Zhan Shi (1991) Jie Zi Zhan Shi (1991)
Yu Shu, die comics tekent over fictieve martial-arts kunstenaars, redt een jong meisje van de prostitutie. Een lokale politiechef is hier echter niet blij mee omdat dit een extra inkomstenbron van hem was. Yu Shu roept nu met de hulp van zijn comics en een echte kung-fu meester nieuwe krachten aan.
Jigoku (1960) Jigoku (1960)
De student Shimizu heeft niet zo'n beste tijd. Als hij bij zijn eigenaardige vriend Tamura in de auto zit rijden ze een yakuza-lid aan. Daarna komt Shimizu's verloofde om wanneer haar taxi verongelukt. En als hij thuis arriveert ontdekt hij dat zijn moeder stervende is en zijn vader een buiten-echtelijke relatie heeft. Tamura heeft Shiro gevolgd en zet een reeks gebeurtenissen in gang waardoor iedereen in het huis in de hel belandt...
Jigoku (1999) Jigoku (1999)
Rika, een mooi en populair meisje schrijft zich op een dag in bij een Yoga club. Al snel blijkt echter dat ze verzeild is geraakt in een occulte gemeenschap, die zo hun leden werft. Ze kan en durft echter niet te ontsnappen, en haar enige optie blijkt een bezoek aan de hel te zijn.
Jigoku Kôshien (2003) Jigoku Kôshien (2003)
Yakyu Jubei, een nieuwe student aan een school, wordt door het schoolhoofd overgehaald om mee te spelen in het honkbalteam van de school. Het schoolhoofd is zich zeer bewust van Jubei's discutabele reputatie. Jubei werd al meerdere keren van scholen gestuurd vanwege gewelddadig gedrag. De school heeft hem echter hard nodig in de eerste wedstrijd van het seizoen, tegen het gevreesde schoolteam uit Gedo. Dit team staat bekend om zijn dodelijke strategie, waarbij geen enkele tegenstander ooit levend het veld heeft weten te verlaten. Echter op de wedstrijddag bevind Jubei zich in een cel. Zonder de garantie dat de belangrijkste speler van het team op tijd komt, moet de school het opnemen tegen zijn dodelijke tegenstander.
Jigoku Kozô (2004) Jigoku Kozô (2004)
In deze verfilming van een manga van Hideshi Hino ontmoet Setsu, die pas haar zoontje verloren heeft in een tragisch verkeersongeluk, een mysterieuze oude vrouw die haar aanbiedt haar verloren kind weer tot leven te wekken. Setsu gaat op het aanbod in maar stelt tot haar afgrijzen vast dat haar zoontje een wangedrocht geworden is. Ze zet alles op alles om haar zoontje nieuwe, verse organen te bezorgen in de hoop dat hij weer de oude wordt, maar het jongetje wordt steeds monsterlijker en gaat zelf op pad op zoek naar menselijk vlees.
Jigoku no Banken: Akai Megane (1987) Jigoku no Banken: Akai Megane (1987)
Op het einde van de twintigste eeuw wordt binnen de Metropoliton Police een eliteëenheid opgericht, die de groeiende misdaad in de stad moet tegengaan. In het begin loopt alles vlot, maar de eenheid krijgt teveel macht, en stemmen gaan op om de groep te ontbinden. Niet iedereen is het daar echter mee eens.
Jigoku no Banken: Kerubersu (1991) Jigoku no Banken: Kerubersu (1991)
Op het einde van de 20e eeuw beslist the Metropolitan Police een elite anti-misdaad unit op te richten, als antwoord op de groeiende misdaadgolf die door de stad trekt. De invloed van deze unit groeide, maar daarbij ook de sociale kritiek op dit regime. Uiteindelijk wordt de unit ontbonden, maar één lid weet te ontsnappen. Stray Dogs volgt de avonturen van een man op zoek naar z'n mentor, niet toevallig de Kerberos (zo werden de leden van de unit genoemd) die jaren geleden als enige wist te ontvluchten.
Jigoku no Keibiin (1992) Jigoku no Keibiin (1992)
Akiko Narushima is een intelligente, jonge vrouw die ingehuurd wordt door een bedrijf dat in kunst handelt. Al op de eerste dag wordt ze opgeschrikt door het nieuws dat er een beruchte Sumoworstelaar is ontsnapt die enkele moorden op zijn naam heeft staan. Ze weet dan nog niet dat hij door het bedrijf als nieuwe bewaker is aangesteld.
Jigokuhen (1969) Jigokuhen (1969)
De egocentrische kunstschilder Yoshihide raakt bezeten van de artistieke waarheid van wat hij maakt. Hij claimt dat het onmogelijk is om enige valsheid te verbeelden. Hij krijgt een opdracht van Hosokawa, een gevaarlijk en gestoord tiran, om een schilderij te maken van de hemel dat de muren van zijn tempel moet sieren. Oshihide zegt dat zijn ervaringen als onderdaan van Hosokawa het hem alleen mogelijk maken om een schilderij van de hel te maken.
Jigokumon (1953) Jigokumon (1953)
Tijdens de feodale 12de eeuw in Japan, zal de samurai Moritoh beloond worden voor de moed om zijn heerser te beschermen. Hij kiest voor de mooie, aristocratische Kesa, die helaas al getrouwd is met een andere samurai. Moritoh tracht op allerlei manieren haar man te laten verlaten, maar net als bij hemzelf, is haar trouw onvoorwaardelijk.
Jigsaw (1949) Jigsaw (1949)
Als de eigenaar van een drukkerij dood wordt aangetroffen neemt de onderzoeksrechter aan dat het zelfmoord was. Maar zijn assistent, Howard Malloy, vermoedt dat er een connectie is met een extreem politieke groepering die zichzelf 'Crusaders' noemen. Als een journalist die in zijn artikels de crusaders aanviel ook gedood wordt is Malloy overtuigd. Met de hulp van de weduwe van een belangrijke rechter start hij een onderzoek.
Jigsaw (2002) Jigsaw (2002)
Een klas van de modeacademie krijgt een bizar project aangewezen, wat gericht is op het maken van een model. Ieder student maakt een deel van het model klaar. Het eindresultaat wordt Jigsaw genoemd. Op een avond onder invloed van veel drank, verbranden de studenten het levenloze lichaam van Jigsaw. Dit lijd tot een gruwelijke dood voor iedere student, in de vorm van hun eigen persoonlijke angst. Jigsaw....zet hem in elkaar en hij zal je verscheuren!
  1 2 3 4 -5- 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21
  © 2007-2011 AllMy.nl
Welkom gast!
Inloggen | Aanmelden
[x]
Inloggen


Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Aanmelden
[x]
Uitloggen


Je bent al uitgelogd!