Zoek op tag | Films | Mijn Films | Verlanglijst | Films gezien | Uitgeleende films | Favorieten
   0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
  1 2 3 -4- 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21
Zoeken:
Jambon d'Ardenne (1977) Jambon d'Ardenne (1977)
Durbuy aan het begin van de zomervakantie. Onder de middenstanders is de klassieke strijd om de toeristen begonnen. De hotelhoudster van de Esplanada trekt doorgaans aan het langste eind. Maar dit jaar wil Madame La Radoux, eigenaresse van een friettent, per se winnen. Ze begint een lastercampagne.
James and the Giant Peach (1996) James and the Giant Peach (1996)
Het rustige leventje van James aan de Engelse kust komt tot een abrupt einde wanneer zijn ouders gedood worden door een neushoorn, en hij bij zijn twee verschrikkelijke tantes intrekt. Wanneer hij het leven van een spin redt krijgt hij enkele magische gekookte krokodillentongen in zijn bezit, waarna er een gigantische perzik in de tuin begint te groeien. In de perzik treft hij niet alleen de spin aan, maar ook een aantal nieuwe vrienden. Ze helpen hem met zijn plan om naar New York te reizen.
James Blunt in Kosovo (2007) James Blunt in Kosovo (2007)
In deze documentaire keert voormalig officier uit het Britse leger en popster James Blunt terug naar Kosovo, waar hij in 1999 leiding gaf aan een 'bevrijdende' NAVO tankdivisie. Samen met de Albanese tolk waarmee hij destijds bevriend raakte bezoekt hij onder andere enkele dorpjes rond Pristina en een massagraf voor de mensen die in het beruchte jaar vielen. De beelden van deze emotionele ervaring worden afgewisseld met Blunt’s persoonlijk beelden uit het destijds door oorlog verscheurde gebied.
James Bond Story, The (1999) James Bond Story, The (1999)
James Bond is de hoofdfiguur uit de verhalen van de Engelse schrijver Ian Fleming. James Bond is spion in dienst van Hare Majesteit, de koningin van Groot-Brittannië. Hij staat bekend onder zijn nummer 007 en heeft een license to kill - een vergunning om te doden. De avonturen die Ian Fleming schreef, verschenen eerst als boek, later zijn ze ook verfilmd. De films kenmerken zich door geavanceerde technische trucs in James' arsenaal, en door het uiterlijk schoon van James' tegenspeelsters.
James Cagney: Top of the World (1992) James Cagney: Top of the World (1992)
James Cagney behoort tot een van de populairste acteurs van diens generatie. Door middel van archiefmatriaal en anekdotes van collega's schetst men een beeld van de acteur die vooral beroemd werd om het spelen van gangsters in de jaren 30.
James Dean (1976) James Dean (1976)
In het begin van de jaren vijftig proberen de kamergenoten James Dean en William Bast door te breken als filmacteurs. Gedramatiseerd verhaal van de legendarische filmster James Dean.
James Dean (2001) James Dean (2001)
In Burbank zet de jonge James Dean in april 1954 zijn eerste acteerpassen in een film van Elia Kazan. Ondanks zijn gebrek aan ervaring voert James het hoge woord op de set en jaagt hij zijn beroemde tegenspeler Raymond Massey tegen zich in het harnas. Regisseur Kazan pikt het gedrag van zijn beschermeling echter omwille van diens ongekend talent. James' moeilijke karakter is het resultaat van het verlies van zijn moeder op 9-jarige leeftijd, waardoor de gesloten jongen bij zijn tante opgroeid. Met zijn vader heeft hij nauwelijks contact en wanneer hij hem als tiener opzoekt, verloopt hun relatie zeer moeilijk. James' ster schiet als een komeet omhoog aan het filmfirmament, maar zijn getormenteerde ziel vindt geen rust...
James Dean (2004) James Dean (2004)
De legendarische filmheld James Dean: een charmante, opvliegende, loyale en seksueel ambigue acteur. Aan de hand van persoonlijke verhalen van vrienden wordt een levendig beeld geschetst van Dean, die gek was op racen maar zijn liefde voor snelle auto’s moest bekopen met een fataal ongeluk in zijn nieuwste Porsche. Met bijzonder archief uit zijn korte carrière en interviews met vrienden en collega’s zoals Sir Alec Guinness, Martin Landau en Betsy Palmer.
James Dean Story, The (1957) James Dean Story, The (1957)
Regisseurs Robert Altman en George W. George proberen door middel van achiefbeelden en onuitgegeven outtakes uit 'East of Eden' een beeld te schetsen van de legendarische James Dean.
James Dean: Race With Destiny (1997) James Dean: Race With Destiny (1997)
Het waargebeurde verhaal over de legendarische filmacteur James Dean (Casper Van Dien), actrice Pier Angeli (Carrie Mitchum) en hun liefdesaffaire...
James Dean: The First American Teenager (1975) James Dean: The First American Teenager (1975)
Deze documentaire vertelt het verhaal over het leven van James Dean door middel van historische filmpjes en interviews met vrienden en mede-acteurs. Van zijn opkomst tot zijn ondergang.
James Ellroy Presents Bazaar Bizarre (2004) James Ellroy Presents Bazaar Bizarre (2004)
In april 1988 werd de 39-jarige Robert Berdella, eigenaar van de in allerlei rariteiten gespecialiseerde winkel Bob’s Bazaar Bizarre in Kansas City, gearresteerd nadat een ontvoerde en gefolterde man uit zijn huis was gevlucht. De man was aan de dood ontsnapt: Berdella bekende zes moorden op jonge mannen, die hij de afgelopen vier jaar van de straat had opgepikt en opgesloten in zijn, als martelruimte ingerichte, huis. Hij had experimenten op ze uitgevoerd, ze geïnjecteerd met drugs, onder stroom gezet en penetreerde ze met groentesoorten en andere dingen. Dit alles legde hij vast op talloze polaroids. De lijken ruimde hij vervolgens weinig respectvol op.
James Gang, The (1997) James Gang, The (1997)
Bernadette James heeft de zorg over haar vier kinderen. Nadat haar man voorgoed is vertrokken naar Londen om een carrière als karaoke-zanger te beginnen, wordt op een nacht hun huis in brand gestoken door een wraakzuchtige schuldeiser. Met behulp van haar zoon, Spendlove jr, weet ze nog net de zusjes Geraldine, Jessica en baby Angus uit de vuurzee te redden. Met als enige bezit de kleren die ze dragen, gaan ze op zoek naar haar man om hem aan zijn vaderlijke plichten te herinneren. Maar hij wil niets meer van haar weten. Als hij haar weer op de trein naar Schotland wil zetten, berooft ze uit wanhoop opeens een juwelier en staat haar man, Spendlove sr, zonder het te beseffen met de vluchtauto klaar. De media noemen het ontspoorde gezin 'The James Gang' en beschouwen Bernadette als een moeder die haar kinderen misbruikt voor criminele activiteiten. Al snel worden ze achtervolgd door een grote politiemacht.
James Joyce's Women (1985) James Joyce's Women (1985)
Fionnula Flanagan geeft in dit eerbetoon aan de Ierse schrijver James Joyce gestalte aan verschillende vrouwen uit zijn leven. Zowel de vrouwen die zijn inspiratie vormden, als zijn eigen vrouw worden door Flanagan neergezet. Het totaal schetst een duidelijk beeld van de manier waarop James Joyce tegen 'het andere geslacht' aankeek.
Jammed, The (2007) Jammed, The (2007)
Wanneer een Chinese moeder in Melbourne arriveert om haar vermiste dochter te vinden, roept ze de hulp in van Ashley Hudson. Ashley reageert in eerste instantie terughoudend om haar helpen te zoeken, maar zit al snel in de donkere onderwereld als ze drie meisjes probeert te redden van het syndicaat die die mensenhandel/sexslavernij runt.
Jamón, Jamón (1992) Jamón, Jamón (1992)
Wanneer een Spanjaard iets echt goed vindt, zegt hij 'jamón jamón'. En een aantrekkelijke, verleidelijke vrouw heet 'Una mujeur jamóna'. Zo'n vrouw is de jonge Sylvia. Ze heeft een verhouding met José Luis, raakt zwanger en wil met hem trouwen. Dat wil hij ook wel maar er is een probleem. José Luis is de zoon van de rijke Conchita en Manuel die fortuin hebben gemaakt met een onderbroekenfabriek waar Sylvia op het atelier werkt. En Sylvia is de dochter van Carmen, een warme alleenstaande moeder met twee dochters en tevens plaatselijke prostituee.
Jan Akkerman - Portret met Gitaar (2007) Jan Akkerman - Portret met Gitaar (2007)
Jan Akkerman werd in 1973 door het toonaangevende Britse muziekblad Melody Maker uitgeroepen tot de beste gitarist ter wereld. We zijn inmiddels meer dan dertig jaar verder. Hoe is het de gitarist vergaan in de rest van zijn turbulente leven? In 2006, het jaar dat Akkerman 60 werd, heeft filmmaker Hans Hylkema hem een jaar lang gevolgd. Het heeft een biografische film opgeleverd, die duidelijk maakt dat Akkerman vooral het begrip ‘vrijheid’ hoog in het vaandel heeft staan.
Jan Dara (2001) Jan Dara (2001)
Jan's moeder overlijdt bij het bevallen van Jan. Hierdoor wordt hij gehaat door zijn vader. Wanneer hij 17 is, neemt zijn vader zijn vroegere geliefde in huis. Zij is de eerste die Jan leert wat liefde is. Tot het moment dat hij ervan wordt beschuldigd zijn zus te hebben gemolesteerd en uit huis wordt gezet. Drie jaar later komt Jan terug om wraak te nemen...
Jan Rap en Z'n Maat (1989) Jan Rap en Z'n Maat (1989)
Verfilming van de bestseller en toneelstuk van Yvonne Keuls. Jan Rap en z'n maat volgt de dagelijkse beslommeringen van een aantal kansarme dakloze jongeren in een opvangtehuis. De spanningen lopen steeds hoger op wanneer het tehuis dreigt te worden gesloten.
Jan Schaper, de Stad, het Licht en de Film (2005) Jan Schaper, de Stad, het Licht en de Film (2005)
Portret van een van de meest intrigerende persoonlijkheden van het Rotterdamse culturele leven in de jaren vijftig en zestig. De fotograaf en cineast Jan Schaper (Den Haag, 1921), thans geruime tijd woonachtig in Schiedam, was in de jaren vijftig en zestig een van de meest intrigerende persoonlijkheden binnen het Rotterdamse culturele leven. De bekendheid van het 'fenomeen Schaper' is tot nu toe echter beperkt gebleven tot een kleine kring. De tijd is daar dat Schaper alsnog onder de aandacht van een breder publiek wordt gebracht.
Jan Schoonhoven - Beambte 18977 (2005) Jan Schoonhoven - Beambte 18977 (2005)
De legendarische kunstenaar uit Delft, Jan Schoonhoven (1914 – 1994), werd bij zijn leven al vergeleken met Vermeer en Mondriaan. Zijn mysterieuze, witte reliëfs gemaakt van karton en papier maché worden nu voor tonnen geveild in Sotheby’s en Christie’s. Jan Schoonhoven zelf leefde als een sobere en bescheiden PTT ambtenaar. Tijdens de research ontdekken de filmmakers dat één van de belangrijkste werken van Jan Schoonhoven is verdwenen uit het postkantoor in Delft. In de film gaat zijn vriend, kunstenaar Jan Henderikse, op zoek naar dit verloren gewaande werk. Gaandeweg ontstaat er een beeld van Schoonhovens leven, zijn raadselachtige persoonlijkheid en de betekenis van zijn werk.
Jan zonder Vrees (1984) Jan zonder Vrees (1984)
Antwerpen 1410. Een sterke jongen laadt tonnen uit het ruim van een schip. De schipper wil hem nadien eerst niet betalen, maar als hij de ijzeren vuist van de jongen voelt, verandert hij snel van gedachten. Wie is die jongeman? Het is Jan Zonder Vrees, de kleinzoon van moeder Neeltje. Jan is nergens bang voor, ook niet voor spoken op het kerkhof. Hij houdt van kattekwaad uithalen en hierdoor komt het dat hij op een dag per ongeluk zijn neef Thijs vermoordt. Onderweg naar de gevangenis, het Steen, ontsnapt Jan. Hij ontmoet Dokus, een arme lijfeigene. Samen ondernemen ze de lange tocht naar het land van Dendermonde waar de gemene waterduivel Kludde de streek onveilig maakt. Maar met Dokus aan zijn zijde trotseert Jan alle gevaren. Naar het boek van Constant De Kinder.
Jan-Gel, the Beast from the East (1999) Jan-Gel, the Beast from the East (1999)
Jan-Gel ontwaakt na een slaap van 50.000 jaar en spendeert zijn tijd met het opjagen van mensen die hij tegenkomt in de heuvels van Maryland en West Virginia. Bovendien wordt hij verliefd op de jonge Beth Simmons maar special agents Conrad Brooks en Gary West zitten hem op de hielen.
Jana Aranya (1976) Jana Aranya (1976)
Als Somnath zijn geschiedenisexamen niet haalt omdat zijn kleine handschrift onleesbaar wordt verklaard, blijft hij werkloos achter. Na een aantal maanden neemt hij een baan aan als verkoper van papier, maar om rond te komen ziet hij zichzelf gedwongen zijn toevlucht te nemen tot minder legale middelen.
Jancio Wodnik (1993) Jancio Wodnik (1993)
De oude man Jancio leidt een rustig bestaan met zijn jonge vrouw Weronka. Na het verwekken van hun sterk verlangde eerste kind, komt Jancio erachter dat hij speciale, genezende krachten bezit en controle heeft over het element water. Hij laat Weronka achter, om met zijn magie de wereld in te trekken. Op zijn tocht komt hij Stygma, een oplichtster, tegen en zij verdienen veel geld. Wanneer het kind bijna geboren wordt, neemt Weronka contact op met Jancio, maar hij weigert terug te komen. Het kind wordt geboren met een staart en tegelijkertijd verliest Jancio zijn krachten. Vervolgens wordt hij door iedereen verlaten. Hij probeert zijn magie nog een keer aan te spreken; hij probeert terug te gaan in de tijd.
Jane and the Lost City (1987) Jane and the Lost City (1987)
1940. Ze hebben de verloren stad gevonden en een gigantische diamant meegenomen, maar ze sterven door inboorlingen en de diamant komt in handen van de Duitsers, die de ontdekking graag voor zichzelf willen houden en opdracht geven tot de liquidatie van een Britse kolonel en zijn vertrouwelinge Jane.
Jane Austen Book Club, The (2007) Jane Austen Book Club, The (2007)
Zes mensen in Californië (vijf vrouwen en een man) richten een boekclubje op, waarin ze de literatuur van Jane Austen bespreken. We zien hoe ze elkaar ontmoeten en er een sfeer ontstaat waarin liefde, vriendschap, ruzie en allerlei moderne relaties voorkomen. Ze realiseren zich dat ze zelf in een 21ste eeuw-versie van een verhaal van Jane Austen leven.
Jane Austen in Manhattan (1980) Jane Austen in Manhattan (1980)
Een geschiedkundige ontdekt een toneelstuk van Jane Austen, geschreven toen ze nog maar twaalf jaar oud was. Twee bekende toneelregisseurs horen per toeval van het stuk en vechten een bittere strijd uit over wie het stuk nu op de planken mag brengen.
Jane Austen's Mafia! (1998) Jane Austen's Mafia! (1998)
De jonge Vincenzo Cortino, zoon van een Siciliaanse postbode, bezorgt een pakketje voor zijn vader en ziet per ongeluk iets dat hij niet had mogen zien. Hij wordt de stad uit gesmokkeld en probeert een schip naar Amerika te bereiken. Daar aangekomen weet Vincenzo zich op te werken naar de top van de Mafia. De hoofden van de andere families willen Don Cortino echter uit de weg ruimen.
Jane B. par Agnès V. (1987) Jane B. par Agnès V. (1987)
Ogenschijnlijk documentair portret van Jane Birkin dat is opgebouwd uit geregisseerde vraaggesprekken en voor de gelegenheid vervaardigde speelfilmfragmenten. Regisseuse Varda incorporeert vele spiegelbeelden en doolhoven in deze collage, waarin Birkin o.m. optreedt als Calamity Jane en Jeanne d'Arc en poseert in tableaux vivants naar schilderijen van Titiaan, Dali en Bosch.
Jane Doe (1983) Jane Doe (1983)
Een vrouw lijdt aan geheugenverlies, wat mogelijk is veroorzaakt door één of ander ongeval. Zij weet niet wie ze is en wat er met haar gebeurd is. Langzaam begint ze zich echter weer dingen te herinneren en door middel van flashbacks die ze krijgt, ontdekt zij haar ware identiteit en haar eigen geschiedenis.
Jane Doe (2001) Jane Doe (2001)
Jane Doe is een heel gewone moeder. Haar leven verandert in een nachtmerrie als haar zoon Michael wordt ontvoerd. Om hem levend terug te krijgen, moet ze mysterieuze instructies opvolgen. Verward en vertwijfeld volgt Jane de instructies precies op.
Jane Eyre (1934) Jane Eyre (1934)
De wees Jane Eyre wordt als jong meisje door haar tante naar een kostschool gestuurd. Daar leert ze voor onderwijzeres, en uiteindelijk zoekt ze werk buiten de school. Ze wordt aangenomen door de huishoudster van Thornfield Hall, Mrs. Fairfax.
Jane Eyre (1944) Jane Eyre (1944)
Na een hard leven als wees, wordt Jane Eyre gouvernante bij Edward Rochester, heer van Thornfield, een mysterieus landgoed. Wanneer Jane vreemde geluiden hoort in één van de vleugels van het gebouw, wordt haar onderzoek gedwarsboomd. Na enige tijd raken Jane en haar meester verliefd en besluiten te trouwen. Maar het huwelijk wordt tegengegaan als een vreemde bezoeker het schokkende geheim vertelt, wat Rochester jaren verborgen hield.
Jane Eyre (1970) Jane Eyre (1970)
De wees Jane Eyre wordt als jong meisje door haar tante naar een kostschool gestuurd. Daar leert ze om onderwijzeres te worden, en uiteindelijk zoekt ze werk buiten de school. Ze wordt aangenomen door de huishoudster van Thornfield Hall, Mrs. Fairfax.
Jane Eyre (1996) Jane Eyre (1996)
De wees Jane Eyre wordt als jong meisje door haar tante naar een kostschool gestuurd. Daar leert ze om onderwijzeres te worden, en uiteindelijk zoekt ze werk buiten de school. Ze wordt aangenomen door de huishoudster van Thornfield Hall, Mrs. Fairfax. Gebaseerd op de roman van Charlotte Brontë.
Jane Eyre (1997) Jane Eyre (1997)
De wees Jane Eyre wordt als jong meisje door haar tante naar een kostschool gestuurd. Daar leert ze voor onderwijzeres, en uiteindelijk zoekt ze werk buiten de school. Ze wordt aangenomen door de huishoudster van Thornfield Hall, Mrs. Fairfax, die haar het leven echter niet makkelijk maakt.
Jane Eyre (2006) Jane Eyre (2006)
Jane Eyre is een jonge vrouw die als gouvernante werkt. Ze krijgt een relatie met haar raadselachtige werkgever en ontdekt steeds meer over hem. Maar terwijl ze zijn geheimen ontrafelt komt ze meer te weten over zijn eerste vrouw en dat maakt haar bang.
Jane Goodall's Wild Chimpanzees (2002) Jane Goodall's Wild Chimpanzees (2002)
Dr. Jane Goodall onderzocht het gedrag van chimpansees in Tanzania. Chimpansees In Het Wild is een documentaire over Jane en de apen. De film geeft een goede indruk van het historische werk van de onderzoekster en de 'chimps' in hun natuurlijke omgeving.
Jane White Is Sick & Twisted (2002) Jane White Is Sick & Twisted (2002)
Jane White is een romantische komedie, over een meisje die denkt dat Gerry King, de meest waanzinnige praatshow-presentator op tv, haar vader is. Jane probeert alles om in zijn show te komen en haar lang verloren vader te ontmoeten.
Janela da Alma (2001) Janela da Alma (2001)
De Portugese schrijver en Nobelprijswinnaar José Saramago zat ooit op het bovenste balkon van de opera, waar hij goed zicht had op de kroonluchter die er vanaf de grond zo schitterend uitzag. Vanaf het balkon zag hij plots de ware gedaante van het object, compleet met spinrag en vuil. Een levensles die hij nooit zou vergeten, zo vertelt hij aan regisseurs João Jardim en Walter Carvalho, die in hun documentaire de subjectieve ervaring van het zien als onderwerp namen. Ook Wim Wenders doet zijn obsessie met kijken en blindheid nogmaals uit de doeken: hij houdt een pleidooi voor de bril, die anders dan contactlenzen de wereld kadreert. Wenders ziet in die beperking juist een voordeel. Neuroloog Oliver Sacks onderstreept het belang van verbeeldingskracht: je kunt jezelf wijsmaken dat je een magnetisch veld boven een voorwerp kunt zien met ‘the eyes of the mind’. Verder komen Agnès Varda, Hanna Schygulla en een aantal Braziliaanse schrijvers, dichters en muzikanten aan het woord over hun persoonlijke ervaringen met blind- en slechtziendheid. Zo weet een blinde busreiziger precies waar hij zich op een bepaald moment op de route bevindt, doordat hij de kaart van de wijk en alle bobbels en bochten van de weg uit zijn hoofd kent. Ook blindheid is relatief: er is kritiek te horen op het bombardement aan beelden dat over de hedendaagse kijker wordt uitgestort en dat ons murw geslagen, ‘blind’ achterlaat. ‘
Janem Janem (2006) Janem Janem (2006)
Professor geschiedenis Eldi zit volop in de midlifecrisis, hij ziet het allemaal niet meer zitten. Zijn vrouw geeft hem de raad te gaan reizen, kwestie van zijn zinnen te verzetten. Hij staat op het punt het vliegtuig naar Parijs te nemen, maar… doet het net niet. Hij gaat in Tel Aviv bij illegale bouwvakkers werken. Zo begint voor hem een tocht door zijn eigen land, incognito.
Janghwa, Hongryeon (2003) Janghwa, Hongryeon (2003)
Twee zusters wonen in een huis met hun vader en de mentaal labiele stiefmoeder, na het herstellen van een onbekende ziekte. Vreemde dingen beginnen in en om het geïsoleerde landhuis te gebeuren, bovendien beginnen de spanningen onder de vier toe te nemen.
Janguru Taitei (1997) Janguru Taitei (1997)
Leo, een witte leeuw, is de koning van de jungle. Hij leeft aan de voet van een hoge berg, waar hij samen met zijn vrouwtje Liya hun twee welpjes Rune en Rukyo probeert op te voeden. Wanneer een groep mensen in hun omgeving op zoek gaat naar kostbare maanstenen, wordt Leo's familie bedreigd. Zal hij hen kunnen beschermen, zelfs wanneer er een grote bosbrand uitbreekt?
Janis (1974) Janis (1974)
Hoe werd dat schuchtere meisje uit Texas de hogepriesteres van de rock? Wat is het geheim van haar krachtige zangstem, die zelfs vandaag de dag zijn gelijke niet kent. In deze documentaire wordt Janis Joplin van jongs af aan gevolgd, tot aan de wereldwijde roem die haar na Woodstock te beurt viel.
Janis et John (2003) Janis et John (2003)
De zaken zien er slecht uit voor de verzekeringsmakelaar Pablo Sterni. Al maanden licht hij zijn cliënt Mr. Cannon op en nu moet hij 100.000 euro ophoesten om Cannon’s vernielde Aston Martin te vergoeden. Om aan het geld te komen, probeert Pablo zijn rijke neef Léon ervan te overtuigen dat zijn idolen, John Lennon en Janis Joplin, uit de dood verrezen zijn en geld nodig hebben om een nieuwe song over de wereldvrede op te nemen. Als hij daar niet in slaagt, verliest Pablo alles: zijn gezin, zijn baan, zelfs zijn vrijheid...
Janitor, The (2003) Janitor, The (2003)
Lionel (Andy Signore) is een schoonmaker bij de Generico Corporation waar hij dagelijks belachelijk gemaakt wordt door de kantoorbedienden. Op een dag heeft hij genoeg van z'n lot in het leven, hij neemt wraak en begint de ondankbare bedienden op brutale wijze af te slachten. De situatie wordt zo ernstig dat de FBI een onderzoek instelt en stuurt Agent Page er op af.
Janji Joni (2005) Janji Joni (2005)
Joni werkt als een filmbezorger in Jakarta. Op een dag, wanneer hij wacht op zijn volgende klus, ontmoet hij een charmant meisje. Ze wil alleen haar naam aan Joni vertellen als hij de film op tijd bezorgt. Wat een normale, makkelijke taak zou moeten zijn blijkt toch vies tegen te vallen. Precies op deze dag lijkt het alsof de hele stad zich tegen Joni keert.
Janku Fudo (1997) Janku Fudo (1997)
In Junk Food lopen enkele verhaallijnen dwars door elkaar. Zo is er een zakenvrouw die verslaafd is aan methadon en steeds verder wegzakt in seksuele ontmoetingen en moorden. In een ander verhaal loopt een jongen rond met het as van zijn overleden vriend, terwijl hij met een Japans-Amerikaanse dame feesten afloopt. Dan is er nog een Pakistaan die in de val gelokt is door naar Japan te komen en een overval moet plegen om zijn schulden af te betalen.
Jannat (2008) Jannat (2008)
Arjun is een jongeman die een obsessie heeft voor het verdienen van geld door middel van kaartspellen. Wanneer hij Zoya ontmoet, is hij van plan om zijn ordinaire levensstijl naast zich neer te leggen. Jammer genoeg komt hij bij de maffia terecht. Op dat moment moet hij kiezen tussen zijn grote liefde of blijven bij de maffia. Welke weg zal hij kiezen?
Jannes (1999) Jannes (1999)
Portret van de in 1996, op 39-jarige leeftijd overleden wereldkampioen dammen, Jannes van der Wal. Als kind werd het damtalent niet serieus genomen, dus wilde hij zich bewijzen. Hij besloot profdammer te worden en maakte zijn droom waar toen hij op 24-jarige leeftijd in San Paolo wereldkampioen werd. Een beroep waar niemand van kan leven, maar waar Jannes een draai aan gaf door in elk televisie- of radioprogramma dat wat betaalde als een verlegen clownesk figuur op te draven. Aan de hand van archiefbeelden uit televisieshows, oude foto's en interviews met damvrienden en Jannes' broer wordt het beeld geschetst van een merkwaardig damgenie dat moeilijk zijn draai kon vinden in het leven.
Jánosik (1935) Jánosik (1935)
Tsjechoslowakije, de eerste helft van de 18de eeuw. Een jongeman komt op tegen het geweld van de lokale adel die de bevolking terroriseert. Samen met enkele betrouwbare metgezellen houdt hij zich schuil in de bergen en van daaruit organiseert hij aanvallen tegen de tirannieke machthebbers . Alles wat hij toendertijd gestolen heeft schenkt hij aan de landelijke bevolking. Maar op een dag verraadt een zigeuner zijn plannen en samen met enkele vrienden wordt hij gevangen genomen..
Jantjes, De (1934) Jantjes, De (1934)
Drie matrozen Dolle Dries, Schele Manus en Blauwe Ton keren, na een lange reis naar Nederlands Indië terug bij familie en vrienden in de Jordaan. Zij drinken, maken pret, zijn ongelukkig in de liefde en vinden uiteindelijk geen werk. Dries wil daarom weer weg uit de Jordaan. Na een vechtpartij met Leendert om Blonde Greet, de verloofde van Dries, wordt hij opgepakt. In de gevangenis hoort hij dat Greet hem ontrouw is...
January Man (1989) January Man (1989)
Nick en Frank Starkey waren beide politieagent. Door een schandaal werd Nick destijds gedwongen ontslag te nemen. Nu een seriemoordenaar de stad onveilig maakt, doet de politie weer een beroep op hem. Hij onderzoekt de moorden en weet erachter te komen dat de volgende moord zal plaatsvinden in januari.
Januskopf, Der (1920) Januskopf, Der (1920)
Wanneer dr. Warren een magisch beeldje achterhaald besluit hij dat dit een mooi cadeau is voor zijn vriendin, Jane Lanyon. Zij weigert echter het cadeau aan te nemen waardoor hij er mee zit opgescheept. Door de magische krachten verandert hij in Mr. O’Conner. Dit beestachtige monster ontvoerd in zijn woede Lanyon en neemt haar mee naar zijn laboratorium. Wanneer Warren weer de oude is realiseert hij zich dat hij zo snel mogelijk van het beeldje moet zien af te komen, maar door magische krachten blijft het beeldje bij hem terug komen.
Japan (2008) Japan (2008)
‘Japan’ is een huurmoordenaar. Hij krijgt een nieuwe opdracht en verblijft daarom in een hotel. In het hotel-restaurant ontmoet hij een man, Alfred. Alfred is onlangs door zijn ex-vrouw uit huis gezet en woont nu in het hotel. Ze raken bevriend. Deze onverwachte vriendschap zal leiden tot grote veranderingen in de levens van beide mannen.
Japanese Story (2003) Japanese Story (2003)
Sandy is geologe. Ze raakt verzeilt in een eindeloos lijkende woestijn in Australie, samen met een Japanse zakenman Hiromitsu. De twee zijn behoorlijk verschillend, het klikt dan ook niet tussen de twee. Met zo veel ruimte en zo weinig mensen in de buurt, blijkt het dat ze hoe dan ook elkaar nodig hebben. Ze passen zich aan, met de consequentie dat hun leven nooit meer hetzelfde zal zijn.
Japón (2002) Japón (2002)
Een man gaat op zoek naar de ideale plaats om een eind te maken aan zijn leven. Hij verlaat de stad en komt terecht in een verafgelegen majestueuze vallei. Daar trekt hij in bij een weduwe die door de rest van het dorp genegeerd wordt. Al na een paar dagen komt hij echter op zijn besluit terug. Reden daartoe is de neef van de vrouw die het huis wil afbreken. Bovendien ontstaat er een vriendschap tussen de man en de vrouw, die al snel uitgroeit tot een passionele liefdesrelatie.
Japon Isi (1987) Japon Isi (1987)
Het verhaal van een vrouwelijke robot en een goedhartige man die verliefd op elkaar worden. Maar dit brengt natuurlijk enkele problemen met zich mee.
Jar, The (1984) Jar, The (1984)
Een motorrijder rijdt langs de plek van een auto-ongeluk en vindt een glazen pot. De pot blijkt een demoon te hebben die nu bezit wil nemen van de motorrijder.
Jardim Do Outro Homem (2006) Jardim Do Outro Homem (2006)
Mozambique. Sofia woont met haar familie in een schamel huis aan de rand van het kokende en wriemelende Maputo vader is mijnwerker en verblijft ver van huis. Zij wil dokter worden en studeert voor haar ingangsexamen. Het begint al slecht: haar enige uniformbloesje is verbrand en er is nauwelijks geld om een nieuw exemplaar te kopen. En er is ook een leraar gestorven. Aids, zo blijkt. Ook Sofia’s levenslustige vriendin Jessica had met hem geslapen. Leraars aan die school hebben op dat vlak blijkbaar weinig scrupules. Neem nu die leraar biologie die Sofia wel ziet zitten – en niet alleen om haar een getuigschrift te geven.
Jardin de Celibidache, Le (1997) Jardin de Celibidache, Le (1997)
De één noemde hem een megalomane dicator, de ander een goeroe en een genie. De Roemeense dirigent Sergiu Celibidache (1912 - 1996) was in elk geval een bijzonder mens en een eigenzinnige persoonlijkheid. Hij heeft tot zijn dood geweigerd zijn uitvoeringen op grammofoonplaat en cd te laten vastleggen. De Tuin Van Celibidache schetst een portret van deze maestro. Deze film is niet alleen een muzikaal document, maar ook een kennismaking met de inzichten en opvattingen van een meesterdirigent.
Jardín de las Delicias, El (1970) Jardín de las Delicias, El (1970)
Antonio Cano is een rijke man van middelbare leeftijd die aan het hoofd staat van het familie-imperium. Na een auto-ongeluk herinnert hij zich niets meer van zijn Zwitserse bankcodes, kan hij geen cheques meer tekenen en geen vergaderingen van commissariaten voorzitten. Antonio’s vader heeft hem nodig als hoofd van het familiebedrijf en zijn vrouw, kinderen én maîtresse zijn uit op zijn geld. Ze spelen zijn jeugd na in de hoop dat hij zijn herinneringen terugkrijgt. Een poging die steeds surrealistischer, grotesker en gewelddadiger vormen aanneemt, naarmate Antonio’s shock toestand langer duurt.
Jardin de Papa, Le (2004) Jardin de Papa, Le (2004)
Jean en Marie, een pasgetrouwd Frans stel, gaan op huwelijksreis naar Afrika, waar Jean als jongetje woonde. Onderweg vanaf het vliegveld naar het hotel rijdt hun taxi een kind aan, dat gewond raakt. Omstanders geven de taxichauffeur en het blanke echtpaar de schuld, en ze worden bedreigd door een woedende menigte, die opgejut wordt door gelegenheidsbendeleider Cobra. Ternauwernood ontsnappen ze en verschuilen zich in het huis van een jonge vrouw, Kapinga. In de angstige nacht die het viertal noodgedwongen met elkaar doorbrengt, blijkt Jean een overtuigd racist. De eerder zo verliefde Marie verliest haar naïviteit wanneer ze in hem plotseling zijn vader herkent, de oude kolonist die Afrika beschouwde als de 'achtertuin' van Frankrijk. De situatie wordt grimmiger, het huis wordt belegerd en de chauffeur raakt gewond.
Jardín del Edén, El (1994) Jardín del Edén, El (1994)
In de Mexicaans-Amerikaanse grensplaats Tijuana kruist de weg van een klein aantal mensen hetzelfde pad. Serena die met haar drie kinderen in Tijuana arriveert om een nieuw leven op te bouwen. Jane die op zoek is naar haar broer en een vriendin en tenslotte hun tegenpool, de boerenzoon Felipe die in Tijuana is om samen met vele anderen de illegale oversteek te maken naar het beloofde land dat Jane en Serena net achter zich hebben gelaten.
Jardin des Supplices, Le (1976) Jardin des Supplices, Le (1976)
In 1926 moet een Franse dokter omwille van zijn drugverslaving uitwijken naar Kanton (China). Hij ontmoet op het schip een mysterieuze vrouw. Een vreemde liefde, waar haat en wederzijdse minachting verward worden, zal voortaan deze twee wezens verbinden. Ze leidt hem naar de tuin der folteringen, een monsterachtige uitvinding, waar sadistische orgieën plaatsgrijpen. Daar worden twee verbasterde en verdoemde beschavingen met elkaar geconfronteerd: deze van het traditionele China en deze van het koloniserende Europa. Plots vallen communistische troepen de stad binnen...
Jardín Secreto, El (1984) Jardín Secreto, El (1984)
Een vrouw, expert in computers, werkt overdag in een onderneming. 's Avonds levert ze zich over aan obsessieve vormen van seksualiteit. Op een dag leert ze een gehuwde man kennen, die werkt in een andere stad en één kind heeft. Ze besluit met hem een affaire te beginnen, zich met één partner tevreden te stellen en haar sado-masochistische neigingen opzij te schuiven, uit vrees hem te verliezen. Maar dan ontvangt ze regelmatig een geheimzinnige brief die afkomstig schijnt te zijn van haar vorige minnaar, een man die in een vliegtuigongeval is omgekomen.
Jardinier d'Argenteuil, Le (1966) Jardinier d'Argenteuil, Le (1966)
Mijnheer Martin, ook wel bekend als Tulipe (Jean Gabin) is een oude man die alleen woont in een oud spoorwegrijtuig in de Argentueil-wijk van Parijs. Zijn voornaamste hobby's zijn tuinieren en schilderen, maar hij heeft ook een geheime bron van inkomsten. Zijn stiefzoon komt erachter dat hij ook valsmunter is die perfecte kopieen kan maken van tienfranc-bankbiljetten. De vriendin van zijn zijn zoon ziet in deze kennis de mogelijkheid om heel snel rijk te worden, maar dan moeten ze Tulipe zo ver krijgen om 500-franc-biljetten te gaan vervalsen. Ervanuit gaande dat Tulipe zal toestemmen, kopen ze alvast een nieuwe auto en een luxueuze villa op het platteland, totdat ze erachter komen dat Tulipe vriendschap heeft gesloten met een playboy die miljonair is.
Jardins en Automne (2006) Jardins en Automne (2006)
Vincent (Severin Blanchet) is minister in het Franse kabinet. Hij leidt een zeer comfortabel leven, inclusief een minnares, een groot herenhuis en alles wat een man van middelbare leeftijd maar kan wensen. Op een dag wordt hij echter ontslagen en moet hij zijn mooie villa en zijn luxe leventje achter zich laten.
Jargo (2004) Jargo (2004)
Wanneer zijn vader zelfmoord pleegt, verhuist de vijftienjarige Jargo van Saudi-Arabie naar Berlijn. Hij moet flink wennen aan zijn nieuwe omgeving en niemand lijkt ook maar iets met hem te maken willen hebben. Dan raakt hij bevriend met zijn buurmeisje Emilia en de Turkse jongen Kamil.
Jarhead (2005) Jarhead (2005)
Anthony Swofford, kortweg Swoff (Jake Gyllenhaal), wordt na zijn training als scherpschutter bij de mariniers uitgezonden naar het Midden-Oosten. De Eerste Golfoorlog is net begonnen en Swoff en zijn maten kunnen niet wachten om in de praktijk te brengen waar ze jaren op getraind hebben en te strijden tegen de grote vijand in de woestijn. Maar de werkelijkheid blijkt anders. Maandenlang moeten de mannen wachten totdat er iets gebeurt, terwijl de vijand in principe om elke hoek kan liggen en op ieder moment toe kan slaan. Swoff en z'n maten houden zich op de gloeiende zandvlaktes staande met sardonische kameraadschap en boosaardige humor, en dit allemaal in een land waar ze niks van weten, tegen een vijand waar ze niks van zien en voor een zaak waar ze weinig van snappen.
Jarinko Chie (1981) Jarinko Chie (1981)
De kleine Chie woont in een populaire wijk van Osaka. Haar gezinssituatie is nogal ingewikkeld, maar als een echte McGyver slaat ze er zich doorheen. Met de hulp van haar grootouders en haar gewiekste kat probeert ze het povere familierestaurant te doen draaien. En alsof dat nog niet genoeg was, moet ze ook nog de streken van haar onverbeterlijk luie vader dulden. De buren noemen hem dan ook Tetsu de nietsnut. Ondanks al haar activiteiten en haar uitgesproken mening droomt de energieke Chie maar van één ding: een normaal gezinsleven.
Jas Sum od Titov Veles (2007) Jas Sum od Titov Veles (2007)
Drie zussen wonen samen in Titov Veles. Het Macedonische stadje is door zowel het kapitalisme als het communisme niet gezegend. Alledrie verlangen ze naar een beter leven en ze hebben zo hun eigen manier om hiermee om te gaan.
Jasminum (2006) Jasminum (2006)
Natasha komt bij een klooster aan om oude schilderijen te herstellen en te conserveren. Vader Kleofas gelooft dat de schilderijen zichzelf wel zullen redden. Natasha gebruikt toch haar methodes om de werken te herstellen. In het klooster wonen drie monniken, die alleen 's nachts naar buiten komen om in de tuin te werken. Wanneer de sexy kapster Patricia langs komt, wordt de rust verstoord.
Jason and the Argonauts (1963) Jason and the Argonauts (1963)
Verfilming van het oud-Griekse mythologische verhaal. Na de moord de koning van Thessalië door Pelias, overleeft alleen de zoon van de koning, Jason, die nog een kind is. Jaren later, als Jason volwassen is, krijgt hij van de goden te horen dat hij voorbeschikt is de troon terug te nemen, en dat hij daartoe het gulden vlies moet gaan halen in Colchis. Op reis daarnaartoe ondervindt hij vele obstakels.
Jason and the Argonauts (2000) Jason and the Argonauts (2000)
De vader van Jason, koning Aeson, werd vermoord door zijn oom Pelias toen hij nog klein was. Zijn oom trouwt vervolgens met zijn moeder. Hijzelf zou ook vermoord worden, maar dat wordt verhinderd en hij wordt door anderen opgevoed. Nu is hij 20 en wordt hem de waarheid verteld. Hij keert terug om zijn troon op te eisen, maar Pelias laat zich niet zomaar van de troon stoten. Hij veroordeeld Jason tot de dood, maar geeft hem 1 kans zijn leven te redden: het gulden vlies zoeken.
Jason Goes to Hell: The Final Friday (1993) Jason Goes to Hell: The Final Friday (1993)
Massamoordenaar Jason Voorhees wordt in een val gelokt door de FBI en aan stukken geblazen. De lijkschouwer, die de stukken van Jason's lichaam onderzoekt, eet plotseling het hart van de moordenaar op. Op deze manier komt Jason opnieuw tot leven en begint snel weer met moorden. Ondertussen lijkt de mysterieuze Creighton Duke de enige te zijn die weet hoe Jason Voorhees voor eens en voor altijd te stoppen is.
Jason X (2001) Jason X (2001)
In de verre toekomst is de Aarde niet langer bewoonbaar, en dus heeft de mensheid andere planeten gekoloniseerd. Tijdens een schoolreisje naar Aarde vindt de klas twee bevroren lichamen: een mooie vrouw en een man met een hockeymasker. Ze besluiten de twee lichamen mee te nemen voor onderzoek. Wat ze echter niet weten is dat de man de beruchte moordenaar Jason Voorhees is.
Jason's Lyric (1994) Jason's Lyric (1994)
Na de gewelddadige dood van zijn vader is Jason de enige man in huis. Zijn moeder vertrouwt op hem, zijn broer zit daarentegen meestal in de gevangenis. Maar dan wordt Jason verliefd op de knappe Lyric en samen willen ze een beter leven opbouwen. Zijn broer Joshua denkt daar echter anders over.
Jasper, Texas (2003) Jasper, Texas (2003)
In 1998 werd Amerika opgeschrikt door het drama dat zich afspeelde in Jasper, Texas. Daar werd in juni van dat jaar een onschuldige zwarte man door drie blanke racisten achter een auto gebonden en voort getrokken...
Jassy (1947) Jassy (1947)
Jassy (Margaret Lockwood) is een negentiende-eeuws dienstmeisje van zigeunerafkomst, dat verliefd wordt op haar heer Christopher (Dennis Price). De twee trouwen, maar de meester komt te overlijden en het meisje krijgt de schuld.
Jaune Revolver (1988) Jaune Revolver (1988)
Bankemployee Angèle Dubrieul wordt bij een overval gegijzeld en in een woonwagen verstopt. Ze weet de overvaller dood te schieten, maar zwijgt tegenover de politie over haar ontsnapping en ook laat ze niets los over de buit van 400 miljoen francs, daar ze het geld voor zichzelf wil houden. Al snel krijgt ze te maken met een verzekeringsdetective, die het geld terug wil vinden, en de vriendin van de overvaller, die de dood van haar vriend wil wreken. De drie spelen een gevaarlijk spel...
Jaurès, Naissance d'un Géant (2005) Jaurès, Naissance d'un Géant (2005)
Deze film vertelt over het leven van Jean Jaurès, de stichter van de socialistische partij en de krant L'Humanité. Jaurès kwam op voor de arbeiders die onder slechte omstandigheden veel te hard moesten werken.
Java Burn (1988) Java Burn (1988)
Het avontuurlijke Indonesië is een ideale schuilplaats voor de zwendelaar Nicky Hogan, die de Verenigde Staten moest ontvluchten en nu in de onderwereld van Jakarta bedrijvig is. Op een dag wordt hij benaderd door de mysterieuze Samantha, die hem vraagt of hij geen meisje kan regelen voor één nacht, en dat voor een belangrijke Amerikaanse diplomaat. Nicky overtuigt zijn vriendin Aileen om de klus op haar te nemen. Maar die nacht wordt de diplomaat overvallen en omgebracht door een commando team. Aileen kan vluchten, maar wordt achtervolgd door huurmoordenaars; dan pas beseft Nicky in wat voor wespennest hij beland is.
Jawbreaker (1999) Jawbreaker (1999)
In de poging een goede verjaardagsgrap uit te halen doen de vriendinnen Julie, Foxy en Courtney net alsof ze een vriend kidnappen. Ze schuiven een snoepbal in haar mond om te zorgen dat ze niet schreeuwt. Ze verslikt zich echter, en overlijdt. Het is nu aan de drie meiden om de misdaad te verbergen.
Jaws (1975) Jaws (1975)
Het lijk van een jonge vrouw spoelt aan op het strand van de Amerikaanse badplaats Amity. Politiechef Martin Brody start een onderzoek en vermoedt dat er een grote witte haai de wateren onveilig maakt. Het bestuur van het toeristendorpje kiest echter voor het commerciële belang en weigert het verhaal van Brody te geloven.
Jaws 2 (1978) Jaws 2 (1978)
Vier jaar na de gebeurtenissen van het origineel Jaws, word de stad Amity geteisterd door series van mysterieuze bootongelukken en verdwijningen. Chef van de politie, Martin Brody, vreest dat er nog een haai rondzwemt, maar hij wordt genegeerd door het volk. Hij heeft echter gelijk: er is nog een grote witte haai in de zee. En hij wil wraak.
Jaws 3-D (1983) Jaws 3-D (1983)
Vanuit tunnels van doorzichtige kunststof kunnen toeristen in het zeedierenpark 'Seaworld' in Florida het leven van vissen, waaronder een pas gevangen genomen jonge haai, in hun natuurlijke omgeving observeren. Niemand heeft echter gerekend op een grote witte haai, die op zoek naar haar jong, de toeristen de schrik op het lijf jaagt door onophoudelijke aanvallen op de onderwatertunnels en de zich in - en op het water bevindende toeristen.
Jaws of the Dragon (1976) Jaws of the Dragon (1976)
De leiders van twee rivaliserende Kung Fu bendes, 'Black Tiger' en 'White Tiger' voeren strijd om een vergeten fortuin, dat ergens begraven ligt. Om dit fortuin te bemachtigen zullen zij tevens moeten strijden om een mysterieuze dame.
Jaws: The Revenge (1987) Jaws: The Revenge (1987)
Het is alweer enkele jaren geleden dat het kuststadje Amity opgeschrikt werd door de moorddadige aanvallen van de bloeddorstige haai. Sinds deze dramatische gebeurtenissen heeft Ellen Brody haar leven heropgebouwd. Haar zoon Sean heeft de taak van zijn vader overgenomen en werkt als hulpsheriff in het vakantieoord. Tijdens een routinevaart met de dienstboot wordt het vaartuig in een enorme wateropwelling meegesleurd en verdwijnt in de diepte. Heeft de witte haai weer toegeslagen?
Jay and Silent Bob Strike Back (2001) Jay and Silent Bob Strike Back (2001)
De comic "Bluntman and Chronic", waar Jay en Silent Bob (bekend uit de vorige 4 films van Smith) model voor stonden, wordt verfilmd. Jay en Silent Bob krijgen niets van de opbrengst van de film, en zijn bovendien onthutst over de slechte naam die ze nu krijgen op verschillende internetsites. Ze besluiten naar Hollywood af te reizen om te voorkomen dat de film gemaakt zal worden.
Jayhawkers!, The (1959) Jayhawkers!, The (1959)
Rond 1850 strijden Luke Darcy (Chandler) en Cam Bleeker (Parker) om de macht. Daarnaast vechten ze bovendien om de liefde van Jeanne Dubois (Maurey).
Jayne Mansfield Story, The (1980) Jayne Mansfield Story, The (1980)
De film vertelt het levensverhaal van de actrice Jayne Mansfield: hoe ze opklom naar de top in Hollywood en hoe zij daar weer uit de gratie raakte tot aan haar noodlottige autoongeluk in 1967.
Jayu Manse (1946) Jayu Manse (1946)
Jeon Chang-Keun zit in het verzet en strijdt voor zelfstandigheid van het land onder de Japanse overheersing. Op een dag wordt hij achtervolgd en beschoten door een Japanse agent. Op zijn vlucht wordt hij gered door de verpleegster Hwang Yui-Hee, die hem verbergt.
Jazireh Ahani (2005) Jazireh Ahani (2005)
Een traag zinkende olietanker in de Perzische Golf dient als opvang voor een paar honderd dakloze Iraniërs. Het schip staat onder gezag van kapitein Nemat die met strenge hand zijn minimaatschappij regeert. Hij heeft niet alleen het bevel over de tanker, hij regelt ook de huwelijken, het economische verkeer en de gang naar de moskee. Niemand vecht de autoriteit van Nemat aan, behalve de jongeling Ahmad die de gangen van de kapitein nauwgezet in de gaten houdt. Het is tenslotte een kwestie van tijd voordat de tanker ten onder gaat. En wat dan?
Jazz Age, The (1956) Jazz Age, The (1956)
Fred Allen vertelt in deze documentaire over een prachtige en verlichtende periode in de Amerikaanse geschiedenis, te beginnen bij de Eerste Wereldoorlog tot en met de grote economische crisis van 1929. Er wordt gekeken naar de ontwikkelingen in de muziek en de historische en culturele gebeurtenissen die plaats vonden in deze periode, de The Jazz Age genoemd, in het begin van de vorige eeuw.
Jazz Seen: The Life and Times of William Claxton (2001) Jazz Seen: The Life and Times of William Claxton (2001)
In de vroege jaren ’50 startte Claxton zijn carrière met het fotograferen van de jonge Chet Baker, die al gauw het idool werd van de Amerikaanse jeugd. Hij legde de eerste momenten vast van de jonge, toen nog onbekende acteur Steve McQueen en van de jonge saxofonist Gerry Mulligan. Platenhoezen werden steeds meer gebruikt om de muziek te verkopen en het esthetische en soms uitdagende werk van Claxton sprak tot de verbeelding van het platenkopend publiek. Regisseur Julian Benedikt heeft een goede band en vriendschap met Claxton opgebouwd. Hij mocht exclusief gebruik maken van nooit eerder vertoond materiaal uit het zeer uitgebreide fotoarchief van Claxton.
Jazz Singer, The (1927) Jazz Singer, The (1927)
De joodse Jake Rabinowitz loopt weg van huis en wordt de jazz-zanger Jack Robin. Hij heeft succes, maar wanneer zijn vader sterft geeft hij zijn kansen op een Broadway-carrière op en neemt hij de baan van zijn vader over. The Jazz Singer is de eerste gesproken film.
Jazz Singer, The (1952) Jazz Singer, The (1952)
Wanneer Jerry Golding de hoge toppen van de show business verkent breekt hij het hart van zijn vader, die had gehoopt dat Jerry in zijn voetstappen zou volgen. Jerry's vader beschouwt hem dan als dood en wil hem nooit meer zien. Wat volgt is een reis die Jerry onderneemt om de liefde van zijn vader terug te winnen.
Jazz Singer, The (1980) Jazz Singer, The (1980)
De zoon van een Joodse man moet zijn vader er van overtuigen dat hij popzanger wil worden, wat niet makelijk is in verband met zijn vaders geloof.
Jazzclub - Der Frühe Vogel Fängt den Wurm (2004) Jazzclub - Der Frühe Vogel Fängt den Wurm (2004)
De vishandelaar Teddy Schu is tevens jazzmuzikant. Zijn vrouw vindt de muziek maar niets en tyranniseert Teddy zodra het maar kan. In de Jazzclub wordt elke avond muziek gespeeld. Dit wordt niet op prijs gesteld door de overbuurman, die demonstratief een bloempot uit het raam werpt, om zijn ongenoegen te tonen. De Jazzband die in de jazzclub speelt bestaat uit Jimmy (bassist), Pete (drummer), en Teddy. De eigenaar van de jazzclub en zijn doofstomme broer Theodor, die altijd de tafels schoonmaakt, hebben grote geldzorgen. De club zal derhalve moeten sluiten. Echter de platenbaas E. Klemke bezoekt de jazzclub op een dag. Als hij de jazzband wil contracteren, gebeurt er iets onverwachts.
Jazzmania (1923) Jazzmania (1923)
Koningin Ninon (Mae Murray) van het landje Jazzmania in de Balkan, weigert om te trouwen met prins Otto van Como (Jean Hersholt). Otto is woedend en begint als vergelding een revolutie. De Amerikaanse journalist Sonny Daimler adviseert de koningin om af te treden en te vluchten naar Monte Carlo. Daar ontmoet zij Jerry Langdon (Rod La Rocque) met wie zij naar Amerika vertrekt. Haar voorliefde voor jazzmuziek houdt Ninon een tijdje bezig, maar dan keert zij toch terug naar haar ontwrichte land om de revolutie te stoppen.
Je Chanterai pour Toi (2001) Je Chanterai pour Toi (2001)
Deze film vertelt over het leven van de Malinese gitarist Boubakar Traoré of de Zwarte Presley. Begin jaren zestig zong hij over de weldaad van de onafhankelijkheid van Mali. Op de Malinese radio riepen zijn liedjes zoals ‘Mali Twist’ en ‘Kayes-Ba’ zijn medeburgers op om aan het werk te gaan, en riepen ze de Malinese emigranten op om naar hun land terug te keren om het land mee te helpen opbouwen. De staatsgreep van 1968 maakte echter een einde aan de illusie dat het land vrij was. Boubakar vertrekt op dat moment in ballingschap naar Parijs om te kunnen overleven. Twintig jaar later maakt hij zijn comeback. Aan de hand van zijn leven en zijn muziek ontdekt de kijker niet alleen een deel van de geschiedenis van Mali, maar ook deze van Afrika.
Je Crois Que Je L'Aime (2007) Je Crois Que Je L'Aime (2007)
Lucas, een rijke, gescheiden industrieel van 43 jaar, voelt zich onweerstaanbaar aangetrokken tot Elsa, een 38-jarige, gereputeerde pottenbakster bij wie hij een fresco bestelt om de hal van zijn bedrijf wat op te fleuren. Doordat hij ontgoocheld is in een recente relatie schakelt hij een privédetective in om te achterhalen hoe het komt dat zo'n beeldschone vrouw nog steeds single is. Maar o wee als Elsa ontdekt hoe de vork in de steel zit...
Je Déteste les Enfants des Autres (2007) Je Déteste les Enfants des Autres (2007)
Vakantie onder vrienden: een oase van zon, geluk en niets doen. Enige minpunt…de kinderen van anderen. Niet altijd even makkelijk te verdragen, zeker wanneer opvoedingsmethodes verschillen, het kroost de attitude van de ouders weerspiegelt en sommige kleintjes zich ronduit onhebbelijk gedragen…
Je Hais les Parents (2006) Je Hais les Parents (2006)
Het is al moeilijk genoeg een evenwichtig leven te lijden als een koppel. Het is al helemaal niet makkelijk met drie drukke kinderen die constant in moeilijkheden raken. Bruno en Florence denken eindelijk een goed evenwicht gevonden te hebben tussen het leven als een koppel en het familieleven. Ze hebben echter hun ouders niet meegeteld. Het is nogal moeilijk om nee te zeggen tegen Monique, de moeder van Bruno, als ze vraagt of ze kan blijven logeren nu ze in het gips zit. En hoe kan men nee zeggen tegen Henri, de vader van Florence die net aan de kant is gezet door zijn vrouw. Monique en Henri zijn het nooit met elkaar eens en hebben veel meningsverschillen. En dan bemoeien ze zich allebei ook nog eens met de opvoeding van hun kleinkinderen. Het geduld van Bruno en Florence wordt flink op de proef gesteld door deze twee.
Je M'appelle Elisabeth (2006) Je M'appelle Elisabeth (2006)
De tienjarige Betty is bang voor spoken en duistere hoekjes. Wanneer haar zus Agnès naar een internaat gaat, blijft Betty alleen achter met haar in scheiding liggende ouders. Op een dag klimt er iemand over de muur tussen hun tuin en het park van de naburige instelling. Betty wil voor de vreemdeling zorgen en verbergt hem in het tuinhuisje. Ze vertelt hem alles, vastbesloten om van hem haar beste vriend te maken. De vreemdeling praat nauwelijks terug. Toch ontstaat er langzamerhand een vertrouwensband tussen hen. Betty beslist om samen met hem te vluchten.
Je M'Appelle Liotta (2005) Je M'Appelle Liotta (2005)
De film draait om een toevallige ontmoeting tussen twee zwangere vrouwen. De ene vrouw heet Liotta. De andere vrouw, een vrouw in een rode mantel, geeft haar naam niet prijs. Gedurende de twaalf uren die de handeling van de film beslaat blijft ze zelfs volledig zwijgen. Van de symbolen in de film spelen naast appels en beelden van Christus vooral kinderportretjes een rol. Ze verwijzen volgens de filmmaker naar een naderende geboorte, maar ook naar het feit dat de vrouw in de rode mantel haar kind en haar man door een auto-ongeluk verloor.
Je N'aime Que Toi (1949) Je N'aime Que Toi (1949)
Renaldo is een zanger die veel succes heeft en slechts denkt aan zijn carrière. Zijn vrouw voelt zich verwaarloosd en besluit van hem weg te gaan. Een trouwe vriend van het echtpaar besluit hen te helpen zodat ze zich weer met elkaar verzoenen.
Je N'en Ferai Pas un Drame (1996) Je N'en Ferai Pas un Drame (1996)
Na een moeilijke relatie van drie maanden, gaat een koppel - de Duitser Torsten en de Française Lily - voor een beslissend weekend naar het platteland. Ze zullen dan uitmaken of hun verhouding nog een toekomst heeft of niet. Alles wijst erop van niet: hij is introvert en eenzaam, zij is ludiek en filantropisch, hij is protestant en zij is atheïst.
Je Ne Suis Pas Là pour Être Aimé (2005) Je Ne Suis Pas Là pour Être Aimé (2005)
Gerechtsdeurwaarder Jean-Claude Delsart is 51 jaar, gescheiden en kan zelfs geen glimlach meer opbrengen. Het idee dat het leven voor hem nog iets magnifieks in petto zou hebben, heeft hij al lang opgegeven. Tot de dag waarop hij zichzelf toestaat een kijkje te nemen in een tangoles...
Je Ne Vois Pas Ce Qu'on Me Trouve (1997) Je Ne Vois Pas Ce Qu'on Me Trouve (1997)
Een dag in het leven van een man die na dertig jaar afwezigheid, samen met zijn zoon, terugkeert naar de plaats waar hij opgroeide: Liévin, in het noorden van Frankrijk. Hij is een komiek wiens act gebaseerd is op zelfspot en zijn eigen seksuele onzekerheid. Het is de bedoeling dat hij in Liévin als eregast een cultureel festivalletje van één nacht opent en begeleidt.
Je Pense à Vous (1992) Je Pense à Vous (1992)
Fabrice is een ontslagen arbeider in de staalindustrie. Hij begint zich een overtollig mens te voelen. Zijn vrouw Céline probeert hem nieuw leven in te blazen maar hij draait door en verdwijnt. Als Céline hem gevonden heeft moet ze hem voor zichzelf in bescherming nemen.
Je Pense à Vous (2006) Je Pense à Vous (2006)
Op een mooie ochtend ontdekt Diane dat haar partner Hermann, een bekende uitgever, een boek gaat uitbrengen van de populaire schrijver Worms. Diane had ooit een relatie met Worms en het boek in kwestie gaat over haar. Op een andere mooie ochtend loopt Hermann zijn ex-vriendin Anne tegen het lijf. Ooit verliet hij haar voor Diane. Worms, die toevallig getuige is van de ontmoeting, maakt een foto en stuurt het beeld naar Diane. Die nacht klopt Anne aan bij Hermann, terwijl Diane een bezoek brengt aan Antoine, de dokter die getrouwd is met Anne…
Je Préfère Qu'on Reste Amis (2005) Je Préfère Qu'on Reste Amis (2005)
Claude Mendelbaum is een alleenstaande hypochondrische verlegen informaticus. Sinds het uit is met zijn vriendin voelt hij zich ellendig. Maar dan ontmoet hij Serge, die alles is wat Claude niet is: zelfzeker, elegant en extravagant. Serge besluit hem op sleeptouw te nemen in zijn jacht op vrouwen ...
Je Règle Mon Pas sur le Pas de Mon Père (1999) Je Règle Mon Pas sur le Pas de Mon Père (1999)
Een jonge jongen ontmoet een bijzondere man. Deze man blijkt zijn vader te zijn, zonder dat hij dat zelf wist. Zijn vader verdient geld door mensen te vermaken en reist zo het hele land door. De jongen reist met zijn vader mee en begint zo het vak te leren.
Je Rentre à la Maison (2001) Je Rentre à la Maison (2001)
Gilbert Valence ontdekt dat zijn dochter en schoonzoon in een autocrash omgekomen zijn. Ogenschijnelijk doet de tragedie hem niet veel, maar de oude man zal toch de tol moeten betalen van de shock die onvermijdelijk toe zal slaan. Hij wordt geconfronteerd met zijn eigen stervelijkheid, en leert te accepteren dat de tijd voor hem ook nabij is.
Je Reste! (2003) Je Reste! (2003)
Vincent Perez is een onaangename echtgenoot. Op een dag besluit hij voor een internationale bouwfirma te gaan werken. Hij is hier zo druk mee dat zijn vrouw minder aandacht krijgt en ze interesse krijgt in iemand anders.
Je Sais Rien, Mais Je Dirai Tout (1973) Je Sais Rien, Mais Je Dirai Tout (1973)
Pierre Gastié-Leroy (Pierre Richard) is de goedhartige zoon van een wapenhandelaar die probeert voor iedereen goed te doen. Helaas komt hij hierdoor steeds in de problemen als alles anders uitdraait dan hij bedoelt.
Je Suis avec Toi (1943) Je Suis avec Toi (1943)
Teneinde de huwelijkstrouw van haar echtgenoot te testen, vertrekt een vrouw op reis. Gedurende haar afwezigheid gaat de man toevallig naar hetzelfde hotel waar zij logeert en wanneer hij haar ziet denkt hij dat zij een dubbelganger van zijn vrouw is.
Je Suis Frigide... Pourquoi? (1972) Je Suis Frigide... Pourquoi? (1972)
De dochter van een tuinman die werkt op een groot landgoed wordt verkracht door de zoon en de dochter van de eigenaar. Wanneer ze later een romance begint met de directeur van een theater, ontdekt ze dat het trauma uit haar jeugd de oorzaak is van haar frigiditeit. Ze probeert erover heen te komen via orgieën en prostitutie, tot een psychiater haar helpt de problemen uit haar verleden te overwinnen.
Je Suis le Seigneur du Chateau (1989) Je Suis le Seigneur du Chateau (1989)
1954. Na het overlijden van zijn moeder komt er een gouvernante in huis met een zoon van zijn leeftijd. Hij beschouwt hem als personeel, gedraagt zich als koning van het kasteel en brengt zijn slaafje in gevaarlijke situaties. Inmiddels ontstaat er een relatie tussen vader en de gouvernante.
Je Suis Né d'une Cigogne (1999) Je Suis Né d'une Cigogne (1999)
Drie Franse vrienden gaan op weg in een gestolen auto. Onderweg vinden ze een pratende, gewonde ooievaar. Deze ooievaar beweert dat hij gedeserteerd is uit het Algerijnse leger. De drie vrienden helpen de ooievaar om te vluchten naar een familielid in Duitsland.
Je Suis Pierre Rivière (1976) Je Suis Pierre Rivière (1976)
Het tragische verhaal van een wraakzuchtige boerenzoon, die zijn familie vermoordde. Hij beweerde dat het Gods oordeel was. In de gevangenis schrijft hij zijn memoires.
Je Suis Timide... Mais Je Me Soigne (1978) Je Suis Timide... Mais Je Me Soigne (1978)
De schuchtere Pierre heeft er genoeg van dat hij mooie vrouwen nooit durft te benaderen en hij gaat naar een psychotherapeut om van zijn probleem af te komen. Samen met Aldo gaat hij vervolgens naar Nice, waar hij zijn zinnen zet op de blondine Agnès.
Je Suis un Assassin (2004) Je Suis un Assassin (2004)
Een schrijver van detectiveromans die geen uitgever vindt, gaat akkoord om tegen een behoorlijke som geld de vrouw van een beroemde schrijver te vermoorden. Hij hoopt dat deze misdaad slechts een tijdelijk oponthoud is. Maar moord is een reis waar je niet van terugkeert.
Je Suis une Nymphomane (1970) Je Suis une Nymphomane (1970)
Een jonge vrouw maakt een zware val van een trap en verandert plots in een ...nymphomane. Ze ontdekt opeens haar lichaam voor wat het is en kan haar gedachten niet meer van sex en lust afhouden.
Je Suis Vivante et Je Vous Aime (1998) Je Suis Vivante et Je Vous Aime (1998)
Maart 1944. Een trein met gedeporteerden aan boord stopt even in Bussières. De spoorwegarbeider Julien, die de stellen moet controleren, vindt op de grond een briefje met een bericht en een adres, dat uit één van de wagons is gegooid. Julien gaat naar het adres en vindt er een oud joods echtpaar en hun kleinzoon Thibault die in angst en onzekerheid leven.
Je Suis Votre Homme (2004) Je Suis Votre Homme (2004)
Een bisexueel meisje, een masochistische man, een knotsgekke jongen... sinds de opening van een zéér mysterieus instituut krijgt iedereen nu intensieve schoktherapie.
Je T'aime Moi Non Plus (1976) Je T'aime Moi Non Plus (1976)
De serveerster 'Johnny' woont en werkt in een wegrestaurant. Ze is eenzaam en verlangt naar liefde. Als ze de vrachtwagenchauffeur Krassky ontmoet wordt ze verliefd op hem, ondanks dat zijn baas haar waarschuwt dat hij homosexueel is. Krassky's vriendje Padovan wordt steeds jaloerser en een escalatie kan niet uitblijven.
Je T'aime, Je T'adore (2003) Je T'aime, Je T'adore (2003)
Delphine is 25 jaar oud. Ze houdt ontzettend van zwemmen en bereidt zich met liefde en plezier voor op haar baantje als zwemlerares. Ze houdt van Laurent en woont samen met zijn vader in Drôme in de Provence. Tijdens een zwemwedstrijkd ontmoet ze David op wie ze verliefd wordt. David koopt een appartement in Montélimar dat Delphine zelf heeft uitgezocht. Maar dan blijkt ze zwanger te zijn van Laurent...
Je T'Aime, Je T'Aime (1968) Je T'Aime, Je T'Aime (1968)
Claude is herstellende van een zelfmoordpoging. Hij wordt geselecteerd voor een tijdreis-experiment dat alleen op muizen getest is. Er gaat echter iets mis waardoor de man zijn verleden opnieuw beleefd, maar in een willekeurige volgorde.
Je Te Tiens, Tu Me Tiens par la Barbichette (1979) Je Te Tiens, Tu Me Tiens par la Barbichette (1979)
Inspecteur Chodaque (Jean Yanne) en zijn vrouwelijke collega Monique Trechois (Mimi Coutelier) worden belast om de ontvoering van een van een populaire TV presentator op te lossen. De TV organiseert zelfs een speciaal programma om losgeld van de kijkers te krijgen. Inspecteur Chodaque vreest dat het misschien helemaal niet om ontvoering gaat.
Je Vais Bien, Ne T'en Fais Pas (2006) Je Vais Bien, Ne T'en Fais Pas (2006)
Wanneer ze terugkomt van vakantie hoort Lili, 19, van haar ouders dat Loïc, haar tweelingbroer, het huis verlaten heeft na een heftige ruzie met zijn vader. Loïc laat niets van zich horen en Lili raakt er stilaan van overtuigd dat hem iets overkomen is. Verteerd door ongerustheid stopt ze met eten. Ze kwijnt weg en wordt uiteindelijk opgenomen in het ziekenhuis. Maar het mag niet baten: ze laat zich verder wegzakken. Tot er uiteindelijk een brief komt van Loïc. Hij verontschuldigt zich dat hij niets van zich heeft laten horen, vertelt dat hij van stad naar stad trekt, leeft van kleine karweitjes die hij hier en daar opknapt, en hekelt zijn vader die hij verantwoordelijk acht voor hun bekrompen leventje. Loïc is dan ook vastbesloten om nooit meer terug te keren. Lili herstelt, verlaat het ziekenhuis en gaat op zoek naar haar broer. Wat ze zal ontdekken, gaat het verstand te boven.
Je Vais Craquer!!! (1980) Je Vais Craquer!!! (1980)
Jérôme Ozendron (Christian Clavier) is zijn kleinburgerlijke gezinsleven ontvlucht om zijn jeugdideaal te verwerkelijken: schrijver worden. De geboren underdog belandt in het even opgefokte als doortrapte Parijse glamourwereldje van kunstenaars, filmproducenten en call girls.
Je Veux Voir (2008) Je Veux Voir (2008)
Juli 2006, een oorlog barst uit in Libanon. Het is een nieuwe oorlog maar niet zomaar één meer. Het is er één die de hoop van vrede voor de nieuwe generatie verbreekt. Niemand weet meer wat er geschreven moet worden, welke verhalen en beelden vertoond moeten worden. Wat kan de cinema hierin betekenen? In Beiroet ontmoeten een comediene (Catherinne Deneuve) en Rabih Mroué elkaar. Samen bezoeken zij de gebieden die door het conflict zijn getroffen.
Je Vous Aime (1980) Je Vous Aime (1980)
Alice (Catherine Deneuve) nodigt de vier mannen die ze ooit heeft liefgehad uit voor een etentje ter gelegenheid van Nieuwjaar. Samen halen ze herinneringen op aan vroeger tijden.
Je Vous Salue, Marie (1985) Je Vous Salue, Marie (1985)
Moderne en controversiële versie van het bijbelverhaal van de heilige maagd en de geboorte van Christus. Marie, een studente die basketbalt en werkt in het benzinestation van haar vader, ontdekt dat ze zwanger is, ondanks dat ze nog maagd is. Haar vriendje, Joseph, een taxi chauffeur, kan dit niet geloven maar moet leren om haar van een afstand lief te hebben.
Je Vous Trouve Très Beau (2005) Je Vous Trouve Très Beau (2005)
Aymé Pigrenet heeft net zijn vrouw verloren. Vreemd genoeg is hij niet overmand door verdriet. Wel door het werk dat hij voortaan alleen zal moeten klaren op de boerderij. Al snel wordt duidelijk dat het een onmogelijke opdracht is. Hij moet dringend op zoek naar een andere vrouw. Maar in zijn dorp liggen de kandidates niet voor het oprapen. Aymé besluit beroep te doen op een huwelijksbureau. In tegenstelling tot de andere 'klanten' is hij niet op zoek naar een zielsverwant: Aymé wil een vrouw die met beide voeten stevig op de grond staat en niet te beroerd is om hem te helpen op de boerderij. Wanneer de directrice van het bureau beseft dat Aymé niet gedreven wordt door gevoelens, maar door praktische overwegingen, stelt ze hem voor naar Roemenië te gaan, waar de meisjes tot alles bereid zijn om aan hun misere te ontsnappen. In Roemenië ontmoet hij Elena…
Je, Tu, Il, Elle (1974) Je, Tu, Il, Elle (1974)
Julie schrijft een lange liefdesbrief in een verder lege kamer. Over een periode van vele weken verschuift ze haar matras soms wat en leeft ze op een zak suiker. Ze raakt steeds gefrustreerder door de inhoud van de brief. Ze lift langs de Brusselse snelweg waar ze wordt opgepikt door een vrachtwagenchauffeur. Ze drinken en dineren wat in snelwegrestaurants, en zij voorziet op passieve wijze in zijn sexuele behoeften. Ze gaan uit elkaar in een publieke badkamer.
Jealousy (1945) Jealousy (1945)
Janet Urban, de vrouw van een aan alcohol verslaafde schrijver Peter Urban moet een baan als taxichauffeur aannemen om de eindjes aan elkaar te knopen. Een jongeman, één van haar klanten, raakt met Janet bevriend. Maar wanneer haar man Peter vermoord wordt aangetroffen, verdenkt de politie Janet en haar nieuwe “vriend” van de moord.
Jean de Florette (1986) Jean de Florette (1986)
In een Frans dorpje hebben een oude man en zijn enig levend familielid hun oog gericht op een vrijstaand huis. Ze hebben het water van het huis nodig voor hun bloemen. Ze horen echter tot hun spijt dat de nieuwe eigenaar van het huis het zal gaan bewonen, en besluiten het water te blokkeren. Ze kijken twee jaar lang toe hoeveel moeite het de nieuwe buurman kost om zijn groenten te bewateren, hetgeen zelfs ten koste gaat van zijn gezondheid.
Jean de La Fontaine - Le Défi (2007) Jean de La Fontaine - Le Défi (2007)
17 augustus, 1661. Terwijl de vlammen van het vuurwerk boven het kasteel van Vaux-le-Vicomte uitsterven, rijst er een nieuwe ster op: de jonge koning Louis XIV wil zijn macht bevestigen. Nicolas Fouquet, minister van financiën en eigenaar van Vaux-le-Vicomte, wordt door d'Artagnan gearresteerd op bevel van Colbert, één van Louis XIV's meest trouwe ministers. Terwijl alle kunstenaars hun loyaliteit op de koning gaan richten, en niet langer op hun beschermheer, blijft dichter Jean de La Fontaine trouw aan Fouquet. Colbert is geprovoceerd door zijn koppigheid maar de koning maakt zich geen zorgen. De koning en Colbert onderschatten echter La Fontaine's parabels en slagen er niet in om de publicaties te verbieden, maar het volk laat zich niet misleiden en La Fontaine wordt één de meest gepubliceerde schrijvers in die tijd.
Jean de la Lune (1932) Jean de la Lune (1932)
Een dichterlijke bloemenverkoper troggelt, met steun van haar broer, een grillige jonge vrouw af van haar minnaar. Ze trouwen, maar dan blijkt dat ze hem ook niet helemaal trouw is.
Jean Galmot, Aventurier (1990) Jean Galmot, Aventurier (1990)
1906. De journalist Jean Galmot gaat in Frans Guyana het oerwoud in om in een verlaten mijn naar goud te zoeken. Na zes maanden vergeefs ploeteren wordt hij een rijk man. De blanke elite ziet hem liever gaan dan komen, zeker als hij zich ook nog sterk maakt voor de gekleurde bevoling. Als Galmot rum gaat produceren op zijn plantages, zien zij daarin hun kans schoon om hem dwars te zitten.
Jean Moulin (2002) Jean Moulin (2002)
Jean Moulin, één van de kopstukken van het Franse verzet, gebruikte zijn netwerk en zijn macht als topambtenaar om informatie te verzamelen over Duitse troepenbewegingen. Hij stond bekend onder zijn codenaam 'Max'; zijn informatie was onmisbaar voor de sabotagegroepen van het verzet en voor de geallieerde strijdkrachten in Engeland. Moulin's operatie werd opgerold toen de nazi's per toeval wind kregen van een clandestiene bijeenkomst van Moulin en andere verzetsleiders.
Jean-Marc ou La Vie Conjugale (1963) Jean-Marc ou La Vie Conjugale (1963)
De geschiedenis van een echtpaar dat beetje bij beetje van elkaar vervreemdt en waarvan de herinneringen worden verteld door de echtgenote Françoise. Eerst ontmoeten de twee jonge mensen elkaar op de schoolbanken van de Faculteit. Door bemiddeling van gemeenschappelijke vrienden, maken zij met elkaar kennis. Ze worden verliefd en beginnen een relatie. Jean-Marc slaagt voor zijn examens. Hij zal weldra advocaat zijn. Françoise verwacht een kindje. Zij besluiten om te trouwen. In het begin is de jonge advocaat gepassioneerd door zijn beroep en ontziet hij het niet om een post op het platteland te aanvaarden. Françoise is echter veel minder enthousiast om te verhuizen. Zij verveelt zich en vreest ook voor financiële problemen. Wanneer ze naar Parijs terugkeren, is Jean-Marc dan niet meer echt gelukkig. Françoise gaat werken in de hoofdstad als bediende en leert Patricia, een advocate kennen, die houdt van het vrije leven. Haar man komt toevallig terecht op het kabinet van haar vader, maar het duurt niet lang of hij begint zich te ergeren aan deze laatste en neemt ontslag. Françoise boekt vooruitgang in haar carrière op een reclamebureau en Jean-Marc wordt jaloers. Geleidelijk aan wordt het echtelijk leven van Jean-Marc en Françoise door hun tegenstellingen ondermijnd.
Jean-Philippe (2006) Jean-Philippe (2006)
Fabrice is Johnny Hallyday's grootste fan. Op een dag wordt hij wakker in een parallelle wereld waar Johnny niet bestaat. Hopeloos gaat hij op zoek naar Jean-Philippe Smet. Hij vindt hem terug in de Parijse buitenwijken, als baas van een bowlingbaan. Fabrice probeert Jean-Philippe over te halen Johnny "te worden".
Jeanne Dielman, 23 Quai du Commerce, 1080 Bruxelles (1975) Jeanne Dielman, 23 Quai du Commerce, 1080 Bruxelles (1975)
Jeanne Dielman, een jonge weduwe, leeft samen met haar zoon Sylvain volgens een wel zeer vast stramien: terwijl de jongen op school zit zorgt zij op routineuze wijze voor de flat. Elke handeling wordt uitvoerig getoond in al haar beklemmende routine. Naast haar huisvrouwenbestaan houdt zij er echter nog een tweede leven op na: ze ontvangt klanten voor betaalde liefde.
Jeanne Eagels (1957) Jeanne Eagels (1957)
Jeanne Eagels (Kim Novak) doet mee aan een schoonheidswedstrijd maar weet niet de eerste plaats te bemachtigen. Toch heeft zij indruk gemaakt op de organisator, Sal Satori (Jeff Chandler), die haar een baantje aanbiedt als danseresje in zijn kermisgezelschap. Het is echter Jeanne's droom om een echte actrice te worden.
Jeanne et le Garçon Formidable (1998) Jeanne et le Garçon Formidable (1998)
Jeanne is receptioniste bij een reisbureau en altijd op zoek naar een man om haar leven mee te delen. Wanneer ze Olivier ontmoet denkt ze dat hij de man van haar dromen is, maar hij blijkt besmet te zijn met het HIV-virus.
Jeanne la Pucelle I - Les Batailles (1994) Jeanne la Pucelle I - Les Batailles (1994)
Frankrijk, 1429. Jeanne, een eenvoudige boerendochter uit een dorpje in de Vogezen, gaat naar het hof van koning Charles VII. Ze deelt de koning mee dat ze hem komt helpen met zijn strijd tegen de Engelsen en ze zegt dat hemelse stemmen haar leiden. De koning is onder de indruk van haar en ze mag naar Orléans. Wanneer Jeanne d'Arc daar aankomt om het leger van de koning bij te staan in de strijd tegen het veel grotere Engelse leger, lijkt zich een klein wonder te voltrekken.
Jeanne la Pucelle II - Les Prisons (1994) Jeanne la Pucelle II - Les Prisons (1994)
Jeanne (Bonnaire) is een gelovige boerendochter, die een goddelijke opdracht zou hebben gekregen om de koning te helpen het land te bevrijden.
Jeans (2001) Jeans (2001)
Twee vrienden zijn de hele tijd op zoek naar het perfecte meisje. Ze hebben verschillende one night stands, maar daar blijft het bij. De meisjes zijn wel leuk, maar de perfecte vorm, zoals men die bij "Jeans" vindt, ontbreekt.
Jeder für Sich und Gott gegen Alle (1974) Jeder für Sich und Gott gegen Alle (1974)
Deze film van Herzog is gebaseerd op het ware en mysterieuze verhaal van Kasper Hauser, een jonge man die in 1828 plotseling opduikt in Neurenberg, nauwelijks in staat tot spreken of lopen en een vreemde brief bij zich dragend. Hij verklaarde later dat hij zolang als hij zich kon herinneren, hij gevangen had gezeten in een of andere kelder, waaruit hij net was vrijgelaten, zonder enige opgave reden. Een weldoener probeert hem te laten integreren in de samenleving, wat intrigerende resultaten oplevert.
Jeder Stirbt für Sich Allein (1976) Jeder Stirbt für Sich Allein (1976)
De fatsoenlijke en politiekcorrecte ouders Quangel verliezen in 1941 hun enige zoon. Anna Quangel begint een eenmansactie tegen het nazi-regime. Op straat deelt ze kaarten uit met de tekst 'De Führer heeft mijn zoon vermoord'. Haar man Otto doet mee. Nazi-getrouwe burgers geven het echtpaar aan, zodat al snel de Gestapo voor de deur staat.
Jedna Ruka Netleská (2003) Jedna Ruka Netleská (2003)
Standa is behalve een vreemde vogel ook een pechvogel. Het lot zit hem niet mee, maar ondanks dat blijft hij optimistisch. Nadat hij vrijgelaten wordt uit de gevangenis heeft hij goede hoop dat hij zijn leven een positieve wending kan geven. Zeker omdat hij nog een aanzienlijke som geld te goed heeft van zijn voormalige baas Zdenek. Wanneer Standa de prettig gestoorde Ondrej ontmoet wordt het keurige leventje van Zdenek flink op zijn kop gezet.
Jeepers Creepers (2001) Jeepers Creepers (2001)
Tijdens hun reis naar huis worden Trish en haar broer Darry bijna van de weg afgereden door een vies oud busje. Even later zien ze de bestuurder van het busje iets dumpen bij een verlaten kerk. Darry besluit om een kijkje te nemen en doet vervolgens een afschuwelijke ontdekking in de kelder van de kerk. De twee besluiten naar de politie te gaan, maar komen er dan achter dat de bestuurder van het busje hen niet met rust wil laten. Hij wil namelijk iets van hen.
Jeepers Creepers II (2003) Jeepers Creepers II (2003)
De Creeper is het vleesetende monster dat zich elke 23 jaar gedurende 23 dagen moet voeden met mensenvlees. Het is zijn laatste dag voordat hij weer 23 jaar verdwijnt. Dit keer heeft hij het gemunt op een bus met scholieren… Het monster terroriseert een groep basketbalspelers, cheerleaders en coaches die door een lekke band zijn gestrand op een verlaten snelweg. De scholieren raken in paniek omdat de bus niet meer verder kan en de Creeper om hen heen cirkelt. Ze proberen hun eigen angsten en vooroordelen de baas te blijven terwijl ze zich in de bus verschansen om uit de klauwen van het monster te blijven. Hulp is onderweg maar dat een aantal scholieren slachtoffer zal worden van zijn laatste feestmaal lijkt echter niet te voorkomen…
Jeff (1969) Jeff (1969)
Een groep overvallers heeft een succesvolle buit aan juwelen binnengehaald. Zoals afgesproken wachten zij op een onderduikadres op hun baas Jeff, zodat alles eerlijk verdeeld wordt. Maar Jeff komt niet opdagen en één van de overvallers probeert de anderen er van te overtuigen dat ze zijn verraden en moeten vluchten voor het te laat is. Laurent, een andere overvaller, houdt het vertrouwen in Jeff en gaat, met diens maitresse Eva, naar hem op zoek.
Jefferson in Paris (1995) Jefferson in Paris (1995)
Thomas Jefferson, is ambassadeur in Frankrijk waar een revolutie dreigt. Nadat hij verliefd is geworden op een mooie, mondaine vrouw wordt Jefferson verscheurd door de liefde voor haar en zijn stille begeerte voor een slavin. Hij raakt verstrikt in deze driehoeksverhouding en moet een van de zwaarste beslissingen van zijn leven nemen.
Jeffrey (1995) Jeffrey (1995)
Jeffrey woont in New York, is homoseksueel en heeft genoeg van safe sex. Hij kiest voor een celibatair bestaan, maar komt in de problemen als hij de man van zijn dromen aan de haak kan slaan. De ware Jakob is namelijk seropositief.
Jeg Elsker Blåt (1968) Jeg Elsker Blåt (1968)
Een 15-jarig meisje is zwanger en begint een relatie met een oudere man, die overigens niet de vader is van haar ongeboren kind. Het meisje, afkomstig uit een eenvoudig arbeidersgezin, heeft moeilijk met haar zwangerschap, vooral wanneer zij door haar relatie in de hogere klasse terecht komt. Ook heeft zij moeite zichzelf als een goede moeder te zien voor haar kind.
Jekyll & Hyde (1990) Jekyll & Hyde (1990)
De briljante dokter Henry Jekyll is bezig met de theorieën over de scheiding van goed en kwaad in de mens en hoopt dit te kunnen bewijzen op basis van experimenten met menselijke vrijwilligers. Maar als zijn voorstel op niets dan hoon wordt onthaald, besluit hij zichzelf als proefpesoon te gebruiken. Hij neemt zijn eigen drankje in en dan verandert de stille, beschaafde doctor Jekyll in het moorddadige monster Edward Hyde.
Jekyll & Hyde... Together Again (1982) Jekyll & Hyde... Together Again (1982)
Dr Daniel Jekyll doet onderzoek naar een poeder waarmee het beest in de mens naar boven komt. Na lang experimenteren is de formule klaar en als Daniel het goedje op zichzelf test, verandert hij in het feestbeest Hyde. Bovendien is Hyde behoorlijk in trek bij de vrouwen, tot groot ongenoegen van zijn verloofde.
Jekyll & Hyde: The Musical (2001) Jekyll & Hyde: The Musical (2001)
Henry Jekyll is een wetenschapper die een middel vindt om het goede en het kwade in de mens te scheiden. Hij wil hiermee het kwade in de mensheid uitroeien. Bij gebrek aan proefpersonen test hij het middel op zichzelf, hetgeen resulteert in een kwaadaardig alterego, Edward Hyde. Naarmate Hyde meer aan het moorden slaat, wordt de onderzoeker vaker gekweld door zijn geweten.
Jekyll + Hyde (2005) Jekyll + Hyde (2005)
Twee jonge geneeskundestudenten, Henry "J" Jekyll en Mary Glover, beginnen te experimenteren met de bestanddelen van extasy. Hun doel is om er een drug van te maken die hun persoonlijkheid zal "verbeteren" en hen meer het type mens laat zijn dat ze willen zijn. Met henzelf als enige proefpersonen, blijft "J" verder experimenteren en de drug aanpassen totdat de drug zijn ziel overneemt met verschrikkelijke gevolgen.
Jekyll Island (1998) Jekyll Island (1998)
Dr. Alex Madison is een professor in de criminologie. Hij leidt echter een dubbel leven. 's Nachts gaat hij op dievenpad. Een Amerikaanse senator wordt voor miljoenen dollars bestolen. De verantwoordelijken zijn uiteindelijk diegenen van wie je dat het minst zou verwachten. Een mislukt plan, gevaarlijke nieuwsgierigheid, buitensporige hebzucht, dodelijke wraak, razende obsessie, blinde wanhoop... Stel je voor wat er kan gebeuren op een strook zand voor de kunst van Georgia, niet groter dan Central Park in New York. Maar een ding is zeker: op Jekyll Island is er geen plaats om je te verstoppen!
Jelangkung (2001) Jelangkung (2001)
Universiteitsstudenten Ferdy, Gembol, Soni en Gita houden zich in hun vrije tijd bezig met het zoeken naar paranormale activiteit. Tot nu toe zonder resultaat. Ferdy is het gebrek aan spoken in Jakarta beu en stelt voor om eens een kijkje te gaan nemen in Angker Batu. Dit kleine dorpje in West Java raakte ontvolkt nadat in de jaren veertig, tijdens een ceremonie, een kind werd vermoord. De vrienden proberen zijn geest op te roepen met behulp van een Jelangklung, een traditionele voodoopop. Tot hun afgrijzen hebben hun pogingen deze keer resultaat. De ontwaakte geest wil wraak en zal zich door niets en niemand laten tegenhouden om deze behoefte bot te vieren op onze vier onfortuinlijke helden.
Jena Paradies (2004) Jena Paradies (2004)
Jeanette woont met haar zevenjarige zoon Louis in het stadje Jena. Door haar werk heeft ze niet veel tijd voor Louis die in terreinbeheerder Harry een vaderfiguur ziet. Als Jeanette vervolgens verliefd wordt op buurman Philipp, moeten ze er met zijn vieren zien uit te komen.
Jeni, Juno (2005) Jeni, Juno (2005)
Jenny en Juno zijn twee sympathieke 16-jarige studenten die een relatie met elkaar hebben. Op een dag heeft Jenny verrassend nieuws, wanneer ze Juno vertelt zwanger te zijn. Na wat bedenktijd, besluiten ze de baby te houden. Ze gaan tot het uiterste om de zwangerschap geheim te houden, maar toch komt Jenny's oudere zus er achter, waardoor het nieuws ook snel bekend is bij de ouders.
Jenifer (2005) Jenifer (2005)
Politieman Frank arriveert net op tijd om een man te beletten een jonge vrouw haar hoofd af te hakken. Dichterbij gekomen is het even schrikken, want het potentiële slachtoffer heeft nu niet bepaald een gezicht waarnaar het prettig kijken is. Niettemin ontstaat er tussen Frank en deze Jenifer een innige band, met desastreuze gevolgen voor zijn gezinsleven.
Jenin, Jenin (2002) Jenin, Jenin (2002)
In april 2002 viel het Israëlische leger de stad Jenin en het aanliggende Palestijnse vluchtelingenkamp binnen als onderdeel van Operatie Beschermingsschild, om terroristen te bestrijden. De meningen van verscheidene bewoners van Jenin over deze aanval krijgen gehoor in deze documentaire. Verbitterd en geemotioneerd gaan de inwoners op zoek naar overlevenden en meubilair tussen de ruïnes van Jenin.
Jenipapo (1995) Jenipapo (1995)
Michael is een Amerikaanse journalist die voor een Braziliaanse krant werkt. Hij krijgt de opdracht de beroemde katholieke missionaris Louis Stephen, die arme mensen in de jungle helpt, te interviewen. De priester geeft echter nooit interviews. Michael gaat toch op reis naar het midden van Brazilië met het doel om de eerste te zijn die de priester interviewt. Zo makkelijk als hij hoopt, wordt het echter niet.
Jennerwein (2003) Jennerwein (2003)
Girgl Jennerwein en zijn vriend Pföderl keren uit de Duits-Franse oorlog terug naar hun Beiers bergdorp. In het dorp heerst grote armoede. Girgl zet zich aan het stropen. Als een Robin Hood verdeelt hij zijn buit onder de armsten van het dorp. Maar de jager Mayr heeft het niet begrepen op stropers.
Jennie Project, The (2001) Jennie Project, The (2001)
Andrews beste vriendje speelt honkball, houdt van stripverhalen en is zijn steun en toeverlaat. Maar de buren zijn heel wat minder enthousiast over Jennie. Want Jennie is een chimpansee! Andrews vader is antropoloog en heeft haar meegebracht uit Afrika omdat Jennies moeder vermoord werd door stropers. Maar dan wordt Jennie gekidnapt door een bioloog die Jennie wil gebruiken voor een experiment. Andrew doet er alles aan om Jennie te redden uit de klauwen van deze harteloze bioloog. Zal Jennie haar adoptie- of haar echte familie ooit nog weerzien?
Jennie: Wife/Child (1968) Jennie: Wife/Child (1968)
Jenny (Beverly Lunsford) is de jonge bruid van de wat oudere Albert Peckingpaw (Jack Lester). Op hun boerderij werkt een knecht die echter niet alleen Albert helpt met het boerenwerk, maar ook zijn diensten verleent aan Jenny. Wanneer Albert daar achter komt kan hij dat natuurlijk niet over zijn kant laten gaan en neemt hij wraak.
Jennifer (1953) Jennifer (1953)
Jim Hollis helpt Agnes Langley aan een baan als toezichthouder van een oud en verlaten landgoed. Jennifer, de nicht van de eigenaar, was de laatste bewoonster op het landgoed. Zij was op geheimzinnige wijze verdwenen. Agnes begint te geloven dat Jennifer was vermoord en dat Jim, die inmiddels verliefd op haar is, daarvoor verantwoordelijk is.
Jennifer Eight (1992) Jennifer Eight (1992)
Een grote LAPD-agent gaat naar een klein dorpje en begint direct aan een moordzaak. Gebruikmakend van theorieën die geweigerd worden door zijn collega's ontmoet hij de jonge blinde vrouw Helena, door wie hij aangetrokken wordt. Ondertussen loopt er een seriemoordenaar rond en alleen de agent weet het.
Jennifer's Body (2009) Jennifer's Body (2009)
Een cheerleader (Megan Fox) leidt een vrolijk en onbezorgd leventje. Totdat een demon bezit van haar neemt. Haar bezetenheid verandert de tiener in een vleesetend monster. Niemand is meer veilig in haar aanwezigheid. Intussen moet haar beste vriendin (Amanda Seyfried) er voor zorgen dat haar bezetenheid beteugeld wordt. Bovendien hoopt ze informatie te vinden bij een satanische rockband die haar demonische gedrag heeft voorspeld in één van hun rocksongs.
Jennifer's Shadow (2004) Jennifer's Shadow (2004)
Na een afwezigheid van 10 jaar, keert actrice Jennifer Cassi terug naar Buenos Aires voor de begrafenis van haar tweelingzus Johanna. Het statige huis van haar zuster is nu het hare. Jennifer wil het pand zo snel mogelijk verkopen. Haar grootmoeder, Mary Ellen Cassi, die samen in het huis woont met de zieke tante Emma, verzet zich met hand en tand. Daarnaast wordt Jennifer ook gekweld door intense en verontrustende dromen over raven die haar ingewanden er uitpikken. Ze ontdekt dat ze lijdt aan dezelfde ziekte waaraan haar zus en haar ouders overleden zijn. Jennifer verdenkt haar grootmoeder. Er is een verband tussen de ziekte en Marry Ellen’s miraculeuze herstel van kanker 20 jaar geleden.
Jenny (1936) Jenny (1936)
Wanneer haar verloofde hun overeenkomst afbreekt, verlaat Danielle Londen en keert terug naar haar moeder Jenny, in Parijs. Met haar bedrijfspartner Benoît, baat Jenny een zaak uit die in het eerste opzicht een respectabele nachtclub lijkt te zijn, maar in werkelijkheid een plaats is waar de rijke mannen de gunsten van aantrekkelijke jonge vrouwen kunnen kopen. Zich niet bewust zijnde van het professionele en persoonlijke leven van haar moeder, ontmoet Danielle een knappe jonge man genoemd Lucien, en wordt verliefd op hem. Wat ze echter niet weet is dat de man de minnaar is van haar moeder.
Jenny (1958) Jenny (1958)
Jenny (Ellen van Hemert), een jong meisje van achttien jaar, enthousiast roeister, is verloofd met de kunsthandelaar Ed van Rijn (Maxim Hamel). Wanneer zij Ed bekent dat zij een baby verwacht en met hem wil trouwen, blijkt de jongeman daar weinig voor te voelen. Jenny, teleurgesteld en boos, besluit haar eigen boontjes te doppen.
Jenny und der Herr im Frack (1941) Jenny und der Herr im Frack (1941)
Een vastberaden jongeman probeert een beruchte juwelendief te pakken te krijgen. Hij gaat daarom naar een conferentie voor filatelisten in Kopenhagen. Daar ontmoet hij tevens de dochter van zijn chef en de twee worden verliefd. Samen gaan zij op pad om de crimineel in zijn kraag te vatten.
Jenny's War (1985) Jenny's War (1985)
Deze film vertelt het op ware feiten gebaseerde verhaal van Jenny Baines, een moeder wiens zoon, een piloot van de Royal Air Force, in 1941 boven Duitsland wordt neergeschoten. Als zij geen hulp krijgt van de ondergrondse, zet zij zelf een reddingsoperatie op touw om haar verloren zoon terug te krijgen.
Jenseits der Liebe (2001) Jenseits der Liebe (2001)
Na de zelfmoord van zijn zus gaat Jan Altenberg op zoek naar de moordenaar van zijn vader. Die werd tijdens de oorlop op bevel van een zekere luitenant Voigtländer wegens insubordinatie terechtgesteld. Hij volgt een spoor naar Engeland, waar hij de knappe Hlen Dubbs ontmoet. Zij vertelt hem dat haar overleden moeder de krijgsgevangene Voigtländer gekend heeft.
Jenseits der Stille (1996) Jenseits der Stille (1996)
De muzikaal begaafde Lara komt in botsing met haar dove ouders, wanneer deze weinig begrip kunnen opbrengen voor haar artistieke ambities. Film over tegenstellingen tussen de 'sprekende' en de 'dove' wereld.
Jenseits von Tibet - Eine Liebe zwischen den Welten (2000) Jenseits von Tibet - Eine Liebe zwischen den Welten (2000)
De Berlijnse punkmuzikante Sandra wordt verliefd op een Tibetaanse monnik die ze in India ontmoet. De liefde tussen de twee is zo groot dat hij, Gelek, notabene de zesde reïncarnatie van een lama, zijn geloften voor haar opgeeft. Ze trouwen en gaan leven in Berlijn, waar ze samen een kindje krijgen. Regisseuse Solveig Klaßen vertelt hun verhaal in deze documentaire. Zij filmde in Berlijn, waar het accordeon spelende punkmeisje Sandra in een piepklein appartement woont met haar monnik Gelek en hun driejarige dochter Tara. En volgde Sandra naar Tibet, waar zij kennismaakt met haar schoonouders. Die hebben hun zoon niet meer gezien sinds hij twaalf jaar geleden door de Chinese overheersers het land werd uitgezet. Via een digitale camera wil Sandra het contact tussen ouders en zoon herstellen.
Jenter (2007) Jenter (2007)
De Noorse tieners Iselin, Mahsa en hun vrienden worden gevolgd tijdens hun eerste anderhalf jaar op de middelbare school. Iselin en Mahsa groeien uit elkaar. Iselin is erg gesloten. Het lukt haar niet om haar gevoelens met haar vrienden te delen. Mahsa is agressief tegenover haar leraren, als ze al op komt dagen. Een portret van hoe het tegenwoordig is om op te groeien met vriendjes, vriendschap, ouders, school en alcohol.
Jeon Tae-il (1996) Jeon Tae-il (1996)
Jeon Tae-Il was in de zeer anti-communistische jaren zestig in Korea een jonge linkse activist. Tijdens zijn werk in een confectie-atelier zag hij op een dag een jonge vrouw bloed ophoesten als gevolg van de tuberculose die ze in de ongeventileerde werkruimte had opgelopen. Het incident veranderde zijn leven. Zijn vader vertelde hem dat er wel degelijk wetten waren die dit soort omstandigheden verboden. Ondanks zijn gedrevenheid maakte Jeon Tae-Il weinig vorderingen in zijn pogingen er iets aan te veranderen.
Jeong (2000) Jeong (2000)
Een 16-jaar-oud meisje Soonie genaamd wordt gedwongen om de 10-jaar-oude zoon van de dorpsarts te huwen. Na een hard leven van tien jaar, verlaat zij uiteindelijk het huishouden wanneer haar echtgenoot van de universiteit terugkeert met een 'moderne' vrouw.
Jeopardy (1953) Jeopardy (1953)
De Amerikaan Doug Stilwin is met zijn vrouw Helen en zijn zoontje Bobby op vakantie in Mexico, als hij aan zee klem komt te zitten op een bouwvallige pier. Alle pogingen hem los te krijgen zijn vergeefs. Zijn vrouw gaat weg om hulp te halen, maar valt in handen van een voorvluchtige crimineel. Daarmee lijkt het lot van Doug bezegeld, want als hij niet bevrijd wordt, zal hij verdrinken door de opkomende vloed.
Jeremiah (1998) Jeremiah (1998)
Jeremia verlaat zowel zijn familie als Judith, de vrouw van wie hij houdt, om de boodschap van God in Jeruzalem te verkondigen. Hij waarschuwt de mensen dat de Heilige Stad door de Babyloniërs zal worden vernietigd. De wrede koning Jojakim ziet Jeremia als verrader en laat hem vervolgen. Jeremia vlucht, maar wordt toch gevangen genomen. Judith wordt voor zijn ogen doodgestoken. Als blijkt dat de Egyptenaren de koning niet te hulp zullen komen, wordt Jeremia vrijgelaten en vraagt de koning hem om advies. Safan, de generaal van de koning, ziet kans Jeremia in een verlaten regenput te gooien.
Jeremiah Johnson (1972) Jeremiah Johnson (1972)
Jeremiah Johnson is een ex-soldaat die besluit een rustig leven te gaan leiden in de bergen van Colorado, rond 1850. Hij ontmoet een bergbewoner die hem er leert te overleven. Na een tijdje heeft hij zich aangepast en leidt een vreedzaam leven met de plaatselijke berg-stam. Dit verandert als de Amerikaanse cavalerie hem dwingt hen door de bergen te geleiden om blanke kolonisten te bevrijden.
Jeremy (1973) Jeremy (1973)
Jeremy Jones studeert cello op het conservatorium in New York. Daar ziet hij Susan Rollins, die daar ballet studeert, en hij wordt plotsklaps verliefd op haar. Jeremy is erg onzeker over zichzelf, dus vraagt hij zijn vriend met meer ervaring Ralph om hem te helpen. Susan is niet erg onder de indruk van Jeremy, maar dat verandert wanneer zij Jeremy cello hoort spelen.
Jericho (2000) Jericho (2000)
Jericho wordt achtervolgd door het verleden dat hij zich niet meer kan herinneren. Hij wordt halfdood aangetroffen door Joshua, een ex-slaaf, die hem verpleegt. Samen sluiten ze zich aan bij een veebedrijf, gaan ze op zoek naar goud en beginnen een eigen ranch. Maar dood en geweld blijft ze achtervolgen.
Jericho Fever (1993) Jericho Fever (1993)
Een dodelijk virus wordt door internationale terroristen, zonder dat ze zich daarvan bewust zijn, de Amerikaans-Mexicaanse grens overgebracht. De gehele Amerikaanse bevolking loopt hierdoor gevaar, en de terroristen moeten worden gevonden teneinde een effectieve behandelingsmethode voor het virus te kunnen ontwikkelen.
Jericho Mansions (2003) Jericho Mansions (2003)
Leonard Grey is de toezichthouder in een oud appartementengebouw. Hij is bang voor de buitenwereld en komt daardoor nooit buiten. Maar wanneer er een moord plaatsvindt in zijn gebouw is hij wel genoodzaakt iets te ondernemen. Dit leidt ertoe dat hij iedere bewoner gaat verdenken en later ook zichzelf..
Jericho Mile, The (1979) Jericho Mile, The (1979)
Larry Murphy (Peter Strauss) is een verbitterde, in zichzelf gekeerde oplichter. In de desolate omgeving van de gevangenis waar hij zijn tijd moet doorbrengen, vlucht hij in hardlopen. Hij blinkt daar zodanig in uit, dat hij aan professionele wedstrijden kan meedoen. Daarom vraagt hij toestemming aan de gevangenisdirecteur om dat te mogen doen, maar diverse intriges ontzeggen hem deze kans. Daarom besluit Larry toch het wereldrecord te verbreken, maar dan op het sportterrein van de gevangenis.
Jerk Theory, The (2008) Jerk Theory, The (2008)
Een eerzuchtige artiest, Adam, heeft slechte relatie-ervaringen en besluit dat als vrouwen niet reageren op de aardige aanpak, dat hij dan maar gemeen moet worden. Deze aanpak blijkt een succes en hij heeft vele onbeduidende relaties, totdat hij Molly ontmoet. Molly vindt zijn gemene routine maar niks. Adam wordt gedwongen om zijn filosofie opnieuw in overweging te nemen.
  1 2 3 -4- 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21
  © 2007-2011 AllMy.nl
Welkom gast!
Inloggen | Aanmelden
[x]
Inloggen


Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Aanmelden
[x]
Uitloggen


Je bent al uitgelogd!