Zoek op tag | Films | Mijn Films | Verlanglijst | Films gezien | Uitgeleende films | Favorieten
   0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
  1 2 -3- 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21
Zoeken:
Jacquou le Croquant (2007) Jacquou le Croquant (2007)
Jacqou is een jonge boerenzoon van 9 jaar, die in 1815 in Périgord woont. Door de waanzinnige grillen van een wrede edelman wordt hij van zijn ouders beroofd, en wordt hij een wees. Hij moet vechten om te overleven en maakt een zware tijd mee. Met het idee wraak te zullen nemen, probeert Jacquou weer een normaal bestaan op te bouwen. Dankzij een aantal vrienden en een jong geduldig meisje, zal hij in enkele jaren tot een jonge zelfverzekerde en aantrekkelijke man worden. Hij zal zijn verlangens van wraak kunnen veranderen in een gevecht tegen de onrechtvaardigheid.
Jade (1995) Jade (1995)
In het miljonairskwartier van San Francisco wordt miljardair, vrouwengek en kunstverzamelaar Kyle Madford beestachtig vermoord. In zijn kluis vindt de jonge assistent van de officier van justitie David Corelli interessante foto's van de gouverneur van Californië met het luxehoertje Patric Jacinto. Via Patrice komt Corelli op het spoor van de mysterieuze "Jade", een soort dure SM-maîtresse van de beau monde van San Franciso. Dat spoor leidt echter ook naar Trina Gavin, een oude vlam van David Corelli.
Jaded (1996) Jaded (1996)
'Jaded' is het verhaal van Meg Harris, een eenling in een ingedut stadje in Amerika. Meg komt in de belangstelling als zij verkracht wordt door twee vrouwen. Zij laat het hierbij niet zitten en gaat naar de rechter. Daar wordt ze geconfronteerd met de wet die zegt dat alleen een man een vrouw kan verkrachten, en bovendien blijken niet alle getuigen de waarheid te spreken. Vastbesloten haar onzekerheden te overwinnen en door te gaan met haar leven is Meg bereid de lange strijd aan te gaan.
Jadesoturi (2006) Jadesoturi (2006)
Jade Warrior gaat over een Finse jongen die erachter komt dat hij een reďncarnatie is van een Chinese vechtheld. Omdat hij vroeger een opdracht niet goed heeft vervuld, is hij gedoemd elke keer als hij reďncarneert weer de liefde van zijn leven te verliezen. De jongen besluit echter in zijn Chinese verleden te duiken en alsnog de confrontatie met zijn taak aan te gaan.
Jag - en Oskuld (1968) Jag - en Oskuld (1968)
Nadat haar moeder sterft gaat de 17-jarige Inga bij haar 30-jarige aantrekkelijke tante Greta wonen. Greta zit echter in financiële moeilijkheden door de schuld van haar jongere vriend Karl die er een dure levensstijl op na houd. Greta maakt dan ook plannen om de lichamelijke diensten van Inga te verkopen aan een rijke oude man die van groene blaadjes houdt. Maar alles loopt niet zoals Greta het gepland had...
Jag - en Älskare (1966) Jag - en Älskare (1966)
Beatrice Islřv verlaat haar man Peter. Zij denkt dat Peter impotent is, want de laatste keer dat zij de liefde bedreven is alweer veertien dagen geleden. Beatrice vertrekt naar Parijs, de stad van de liefde, in de hoop daar gelukkiger te worden. Maar zij is nog niet lang weg als blijkt dat Peter heel wat virieler is dan Beatrice had gedacht.
Jag Är Nyfiken - en Film i Blĺtt (1968) Jag Är Nyfiken - en Film i Blĺtt (1968)
Dezelfde film, met dezelfde cast en crew als in "I am Curious (Yellow)", maar met enkele verschillende scčnes en een andere politieke inslag. De politieke punten in Blue zijn persoonlijke relaties, religie, gevangenissen en seks. Blue laat veel weg van de interviews over bewustheid en pacifisme, die Yellow dit wel had.
Jag Är Nyfiken - en Film i Gult (1967) Jag Är Nyfiken - en Film i Gult (1967)
Lena, 20 jaar, wil alles weten over het leven en de realiteit. Ze verzamelt informatie over alles en iedereen en ze slaat haar gegevens op in een enorm archief. Ze expirimenteert met relaties, politieke activiteiten en medicijnen. Ondertussen zijn filmmakers te zien in een parallel lopend verhaal over het maken van een film en hun reacties op het verhaal en op elkaar.
Jagd auf den Flammenmann (2003) Jagd auf den Flammenmann (2003)
Op een nacht staat de kamer van de kleine Hannah in lichterlaaie. Bij de poging om zijn dochter te redden, komt de vader om in de vlammenzee. Rechercheur Susanna Beckert krijgt de zaak toegewezen en ze sluit al snel op enkele opmerkelijke zaken.
Jagdhunde (2007) Jagdhunde (2007)
Kerstmis in Uckermark, een klein dorp waar de tijd heeft stil gestaan. Lars is een gevoelige jongeman en komt per toeval in aanraking met de doofstomme Marie en raakt opslag verliefd op de mooie ingetogen vrouw. De familie van de twee jonge mensen keurt deze liefde af omdat tussen de twee families een groot geheim bestaat. Lars gaat op onderzoek uit maar stuit op veel weerstand in zijn naaste omgeving.
Jagged Edge (1985) Jagged Edge (1985)
Het is het verhaal over de brute moord op Page Forrester. Haar man Jack Forrester wordt verdacht. Niet vreemd want Jack is de enige erfgenaam en was op het moment van de moord in het huis aanwezig. Ondanks de vasthoudendheid van de Officier van Justitie Krasny weet zijn advocate Teddy Barnes de jury zover te krijgen dat ze hem vrijspreken. Maar is hij eigenlijk wel onschuldig?
Jagoda u Supermarketu (2003) Jagoda u Supermarketu (2003)
Ex-soldaat Marko bestormt een supermarkt in Belgrado en neemt alle kassičres in gijzeling, omdat één van hen zijn grootmoeder heeft beledigd. Deze kassičre, Jagoda, is een onzekere, naar liefde hunkerende, jonge vrouw van het platteland. Een dag vol bizarre taferelen volgt.
Jaguar Lives! (1979) Jaguar Lives! (1979)
Eén van de dodelijkste geheim agenten ter wereld, Jonathan Cross, ook bekend als The Jaguar (Lewis), is op het spoor van een groot misdaadsyndicaat met aan het hoofd de sinistere Adam Caine (Lee). Gewapend met zijn vuisten en veel karate-moves zal hij de wereld moeten redden van Caine en zijn handlangers.
Jaguar, Le (1996) Jaguar, Le (1996)
De film gaat over een gokker die met een mysterieuze opdracht in de jungle terechtkomt. Op een dag bevindt Perrin zich in een hotellift met een etnoloog en een Indiaan uit de Amazone. Voordat hij het weet is er een bijzondere band ontstaan tussen hem en de bijzondere Zuid-Amerikaanse gast en wordt hij de jungle ingestuurd op zoek naar de ziel die de Indiaan zou hebben verloren.
Jaguimo (1998) Jaguimo (1998)
Wanneer een vrouw, die door haar verloofde is verlaten voor de dochter van diens baas, komt te overlijden treedt zij een vreemde wereld binnen. In deze wereld, met een strikte hiërarchie waar zij haar plaats moet zien te vinden, plant zij haar wraak op haar ex-verloofde en zijn vrouw.
Jahrgang '45 (1965) Jahrgang '45 (1965)
Alfred en Lisa vormen een jong echtpaar dat heeft besloten te gaan scheiden. Alfred heeft niet het gevoel dat hij zich kan ontwikkelen en neemt een paar dagen vakantie waarbij hij doelloos door Berlijn slentert. Lisa gaat zwaar gebukt onder de scheiding en weet niet wat ze met haar leven moet.
Jail Bait (1954) Jail Bait (1954)
Vic Brady brengt de jonge Don Gregor op het slechte pad en leidt hem op tot gangster. Vervolgens bedreigt Vic Don's vader, een plastische chirurg, met de dood zodat hij een volledig nieuw gezicht kan krijgen. Op die manier hoopt Vic uit de handen van de politie te kunnen blijven.
Jailbait (1994) Jailbait (1994)
Een jonge vrouw gaat op zoek naar haar halfzus, die in Los Angeles carričre zou hebben gemaakt als zangeres. In werkelijkheid is zij echter in handen gevallen van een crimineel en is het trottoir haar enige schouwspel.
Jailbait (2000) Jailbait (2000)
Al is laatstejaarsstudent op Galitan High. Zijn vriendin Amber wil geen seks voor het huwelijk. Dan leert Al Gynger kennen. Zij wil wel met hem naar bed. Al begint ook met haar een relatie. Dan wordt de minderjarige Gynger zwanger en wordt Al beschuldigd van verkrachting.
Jailbait (2004) Jailbait (2004)
Randy begaat een misdaad zonder slachtoffers, maar wegens de zero-tolerance politiek, vliegt hij meteen 25 jaar de gevangenis in. Zijn celmaat Jake is een wrede man zonder wroeging die levenslang heeft, omdat hij de keel van zijn vrouw heeft doorgesneden. Jake merkt al snel dat Randy het erg moeilijk heeft en stelt hem voor zijn 'gevangenis-mentor' te worden, om hem het nodige bij te brengen om te overleven. Maar het blijkt al snel dat Jake een dubbele agenda heeft.
Jailbait Babysitter (1977) Jailbait Babysitter (1977)
Vicki is zeventien en haar oudere vrienden noemen haar Jailbait. Haar vriendje Robert is gefrustreerd omdat Vicki geen seks met hem wil hebben, maar hij is bereid om te wachten. Nadat een feestje uit de hand loopt, weet Vicki weg te komen met de hulp van Lorraine, die haar bij haar laat wonen. Terwijl Lorraine aan Vicki etiquette leert, vraagt Robert zich af wat er met zijn vriendin is gebeurd. Al snel leert Vicki dat Lorraine helemaal niet zo'n net meisje is.
Jailbirds (1991) Jailbirds (1991)
Janice Grant en Rosie LaCroix, twee aan elkaar geketende vrouwen, slaan op de vlucht na een gevangenisuitbraak.
Jailbreakers (1994) Jailbreakers (1994)
De jaren '50. Een cheerleader wordt verliefd op een ruige motorboy die voor haar uit de gevangenis ontsnapt. Daar komen natuurlijk problemen van.
Jailhouse Rock (1957) Jailhouse Rock (1957)
Vince werkt elke dag keihard op een bouwwerf, maar toch gaat hij ondanks zijn weinig veelbelovende toekomst enthousiast door het leven. Wanneer hij op een dag echter een man hardhandig aanpakt, belandt hij een jaar in de cel. Daar leert hij de ex-countryzanger Hunk Houghton kennen. Deze introduceert hem in de wereld van de muziek en leert hem gitaar spelen. Vince blijkt over het nodige talent te beschikken en besluit een carričre als zanger te ambiëren van zodra hij terug op vrije voeten is. En dat doet hij ook, met de hulp van ene Peggy Van Alden. Hij moet echter al vlug ervaren dat de muziekbusiness een keiharde wereld is om in te overleven.
Jak Być Kochaną (1963) Jak Być Kochaną (1963)
Tijdens haar reis naar Parijs denkt een actrice terug aan de Duitse bezetting waarin ze in haar flatje een collega acteur schuilhield die verdacht werd van de moord op een collaborateur. Na de oorlog, pakte hij de draad van zijn glamourleven snel weer op, terwijl zij werd beschuldigd van heulen met de bezetter. Jaren na afloop van de oorlog ontmoeten ze elkaar weer. Zij kent eindelijk weer voorspoed terwijl hij een alcoholist blijkt wiens heroďsche verzetsverhalen niemand meer interesseren.
Jak Chutná Láska (2002) Jak Chutná Láska (2002)
Prinses Lucia droomt al jaren van een prins die haar betovert. Ze gaat er zo in op dat ze compleet vergeet te eten. De koning kan dit niet aanzien en bedenkt met kok Hans een list: ze voeren een toneelstuk op waarin Hans een prins speelt. Lucia wordt verliefd op hem en kan eindelijk wegdromen.
Jak si Zaslouzit Princeznu (1995) Jak si Zaslouzit Princeznu (1995)
Het huwelijk van prinses Verunka met een prins wordt ruw verstoord door een tovenaar, die de koning om haar hand vraagt. De koning weigert en de tovenaar brengt het hele gezelschap in een diepe slaap...
Jak To Sie Robi (2006) Jak To Sie Robi (2006)
In 'Jak To Się Robi' maken we kennis met Piotr Tymochowicz, een Poolse mediaconsultant die beweert dat iedereen carričre kan maken in de politiek, mits gebruik van de juiste techniek en tactiek en een goede omkadering, ongeacht de politieke boodschap of partij.
Jaka Sembung (1981) Jaka Sembung (1981)
Indonesië wordt geterroriseerd door haar Nederlandse onderdrukkers. Jaka Sembung, een rebellenleider, pikt dit niet langer en gaat in verzet. Hij moet het echter opnemen tegen een, door de Nederlanders opgeroepen, gemene tovenaar.
Jakarta (1988) Jakarta (1988)
De topman van de CIA in Indonesië kreeg drie jaar terug een eenvoudige klus te klaren: hij moest een mysterieuze Oosterse schone, Esha beschermen omdat zij een hoofdgetuige was in een belangrijk drugsproces. Maar CIA man Falco beging een fout: hij werd verliefd. De huurmoordenaars van drugs-koning Dolf konden dan ook gemakkelijk hun slag slaan en Esha opruimen. Nu is Falco een verbitterd man, terug in New York en ontslagen door de CIA, tot hij ontdekt dat een aantal van Dolfs huurlingen hem op het spoor zijn. Falco wordt ontvoerd en komt terug in Jakarta terecht, waar blijkt dat men hem nog steeds niet vergeten is.
Jakarta Undercover (2006) Jakarta Undercover (2006)
De film vertelt het verhaal van Vikitra (Luna Maya) en Amanda (Fachri Albar), twee sexy striptease danseressen die in een nachtclub in Jakarta werken. Vikitra en Amanda zijn niet gelukkig met hun werk. Vikitra is naar Jakarta gevlucht vanwege beschuldiging van moord van haar vader. Als de broer van Vikitra getuige is van een moord door drie mannen, zoekt hij bescherming bij zijn zus. Ze moeten zien te schuilen in het rumoerige nachtleven van Jakarta, dat bol staat van seks, drugs en corruptie.
Jake Lassiter: Justice on the Bayou (1995) Jake Lassiter: Justice on the Bayou (1995)
Jack Lassiter was vroeger een succesvolle footballspeler, maar werkt nu al geruime tijd als advocaat en ook in die functie heeft hij zijn strepen reeds verdiend. Op een dag wordt hem gevraagd de verdediging te voeren van dokter Roger Salisbury, een chirurg die beschuldigd wordt van beroepsfouten met de dood van Philip Corrigan tot gevolg.
Jake Speed (1986) Jake Speed (1986)
De zus van Margaret Winston wordt op een dag ontvoerd door medogenloze slavendrijvers, en niemand lijkt er iets aan te kunnen doen. Gelukkig herinnert de opa van Margaret zich een legende over de held Jake Speed, en samen besluiten ze de man te gaan zoeken. Speed blijkt zelfs nog te leven, al heeft hij ondertussen heel wat van zijn glans verloren, en is hij minder legendarisch dan de verhalen deden vermoeden.
Jake's Corner (2008) Jake's Corner (2008)
Na een familietragedie besluit Johnny Dunn, een ex-voetbalster, een teruggetrokken leven te leiden, ver van alle schijnwerpers, en verhuist hij naar een klein woestijnstadje, Jake's Corner. Johnny’s leven verandert bovendien nog grondig wanneer hij moet zorgen voor zijn jonge neef Spence, die zelf ook ernstige familieproblemen heeft. De jongen brengt een vorm van kinderlijke onschuld in de stad, terwijl de volwassenen hem in ruil wat levenswijsheid bijbrengen.
Jake's Women (1996) Jake's Women (1996)
Jake is een schrijver. Hij is getrouwd met Maggie, maar hun huwelijk is niet meer wat het geweest is. Jake heeft in gedachten voortdurend gesprekken met andere vrouwen, zoals zijn overleden vrouw Julie, zijn dochter Molly, zijn zuster Karen en zijn psychiater Edith. Het spreekt voor zich dat Maggie het lastig vindt om daarmee om te gaan.
Jakeob-ui Jeongseok (2005) Jakeob-ui Jeongseok (2005)
Min-jun is een wat saaie architect die ’s avonds verandert hij in een casanova en met zijn sublieme technieken elke vrouw makkelijk kan verleiden. Dit verloopt prima, totdat hij Ji-won ontmoet. Zij heeft in de wereld van de liefde of in haar carričre als bankier nog nooit een strijd verloren. De film laat zien hoe deze twee meesters te werk gaan.
Jakob the Liar (1999) Jakob the Liar (1999)
Tijdens WO II, onder het ijzeren regime van de Nazi's, bestaat het leven van de joden in een Pools getto in Warschau uit verhongering, mishandeling en zijn ze bovendien volledig afgesloten van nieuws van buitenaf. Een arme Joodse cafebezitter, Jakob Heym (Williams) hoort bij toeval een verboden radio-nieuwsbulletin over het succes van het Sovjetleger tegen de Duitsers. Om de ongelooflijke depressie en het aantal zelfmoorden in het Joodse getto terug te dringen, bazuint Jakob verhalen rond over fictieve overwinningen van de geallieerden op de Nazi's. Hierdoor komt langzaam maar zeker het optimisme en het geloof in de toekomst terug in het getto. Echter, de Duitsers horen de geruchten over een 'geheime radio' en gaan op zoek naar diegene die hun gezag durft te ondermijnen.
Jakob, der Lügner (1975) Jakob, der Lügner (1975)
Jacob Heim wordt aangehouden door de politie in het getto omdat hij schijnbaar zich niet aan de regels gehouden heeft. Als straf moet hij zich bij de commandant melden. Op het politiebureau hoort hij toevallig op de radio dat het Russische leger snel naderbij komt. Dat is een grote meevallen, voor hem en zijn lotgenoten. Stiekem geeft hij het nieuws door; hij doet het voorkomen alsof hij een radio bezit en wordt daardoor een held in het getto.
Jal Sarabose (2006) Jal Sarabose (2006)
Aan het eind van de jaren 60 had Zuid-Korea het hoogste percentage geboortecijfers wereldwijd. Als het volk zich zo voort zou blijven planten zou Zuid-Korea binnen de kortste keren een bevolkingsoverschot hebben, dus is de regering van plan daar wat aan te doen. In Seoul worden overal informatie spotjes vertoond, maar aangezien 70% van de bevolking nog op het platte land woont worden er mensen aangesteld die seksuele voorlichting moeten gaan geven in de kleinere dorpjes. Zo gaat Hyun-joo naar een dorpje om de mensen alles te leren over de pil en condooms.
Jalan Raya Pos (1996) Jalan Raya Pos (1996)
Een film over het Nederlands koloniaal verleden en de Groote Postweg, welke over een afstand van 1000 kilometer loopt van de oostkust tot de westkust van Java (Indonesië). De filmmaker wordt geleid door de verhalen en getuigenissen van de meest bekende indonesische schrijver Pramoedya Ananta Toer. Het is Pramoedya verboden zijn huis te verlaten. Thuis vertelt hij over zijn ervaringen met de koloniale en de huidige autoriteiten, terwijl de "roadmovie" over de Postweg beweegt, geleid door zijn ogen en oren.
Jalla! Jalla! (2000) Jalla! Jalla! (2000)
Twintigers Mĺns en Roro zijn de beste vrienden. Ze werken beiden bij de plantsoenendienst. Roro, gespeeld door de broer van de regisseur, is van Arabische afkomst, en heeft zonder dat zijn ouders daar weet van hebben een Zweeds vriendinnetje. Hij is wel de hele tijd van plan om haar aan zijn familie voor stellen, maar het komt er niet van. Op het moment dat hij eindelijk zover is, heeft de familie een huwelijk geregeld. Zij willen dat hij met een Libanese Zweedse gaat trouwen, die daar overigens ook geen zin in heeft. Toch sluiten ze een pact, want anders dreigt ze teruggestuurd te worden naar Libanon. Ook Mĺns heeft zo zijn problemen. Zo krijgt hij 'm niet meer omhoog, ondanks diverse hulpmiddelen.
Jalsaghar (1958) Jalsaghar (1958)
Ondanks zijn adellijke afkomst is Biswambhar Roy niet rijk, waardoor hij zich ergert aan alle feesten die zijn buurman organiseert. Omdat hij echter toch zijn status wil tonen, besluit hij de juwelen van zijn vrouw te verkopen om zelf een feest te organiseren. Hierdoor raakt hij echter steeds meer vervreemd van zijn vrouw en zoon.
Jam (2006) Jam (2006)
Door een verkeersongeval op een landelijke weg verandert het leven van vijftien reizigers. Het is vaderdag en Ted maakt een ritje met zijn 19-jarige zoon Josh. Maar plotseling moet Josh hard remmen omdat hij moet uitwijken voor een hond die over de weg loopt. Daardoor ramt hij de wagen van Lorraine, een muzikante op weg naar een optreden, en botst hij tegen een telefoonpaal, die spoedig heel de weg blokkeert. Daardoor kunnen de andere 13 ook niet doorrijden en moeten ze samen wachten totdat de paal weg is. Tijdens het wachten ontstaan er allerlei gesprekken en inzichten.
Jam Films (2002) Jam Films (2002)
Jam Films is een collectie van zeven verschillende kortfilms, telkens geregisserd door een bekende Japanse regisseur. In "The Messenger" krijgt een yakuza-baas een bezoekje van een geheimzinnige vrouw; in "Kendama" krijgt een sumo-worstelaar een vreemd geschenk van zijn baas; in "Cold Sleep"wordt een man plotseling wakker in het schooltje van zijn kinderen; in "Pandra" kan een vrouw niet stoppen met het krabben aan haar tenen; in "Hijiki" gijzelt een gangster een gezinnetje met drie kinderen; in "Justice" vertelt een leraar zijn studenten over het Verdrag van Potsdam; en in "Arita" maakt een stil, verlegen meisje een tekening van haar ideale vriendinnetje.
Jam Films 2 (2004) Jam Films 2 (2004)
Een collectie van vier kortfilms, telkens gedraaid door een veelbelovende Japanse regisseur. In "Hoops Men Soul" proberen een aantal jonge basketballers op creatieve wijze een wedstrijd te winnen van de ongenaakbare kampioenen; in "Clean Room" heeft een jong meisje zich opgesloten in een plastic tentje omdat ze de stress van het dagelijkse leven niet meer aankan; in "Armchair Theory" legt een jongen in negen stappen uit hoe je het snelst een Japanse meid versiert; en in "Fastener" denkt een stervende man terug aan zijn jeugdliefde en zijn eerste kus.
Jam Films S (2004) Jam Films S (2004)
Omnibus die aan zeven nieuwe regisseurs de mogelijkheid geeft hun kunnen te tonen. Alle films werden gemaakt rond de themas "Succession", "Succes" en "Special".
Jamaica Inn (1939) Jamaica Inn (1939)
Engeland, rond 1800. Mary heeft haar beide ouders verloren en wil gaan inwonen bij haar oom en tante die een herberg (Jamaica Inn) runnen in een dorp aan de rotsachtige kust van Cornwall. Aan deze kust leiden opvallend veel schepen schipbreuk. Ze worden vervolgens geplunderd door een bende. Dat de Jamaica Inn middelpunt is van deze criminele activiteiten wordt Mary al snel duidelijk wanneeer ze Jem redt uit de moordlustige handen van de bende. Maar wie is de grote man achter de bende?
Jamaica Inn (1985) Jamaica Inn (1985)
Na de dood van haar moeder gaat Mary Yellan bij haar tante in Cornwall wonen. Haar tante is inmiddels getrouwd met Joss, de waard van de Jamaica Inn. Deze obscure herberg vormt het decor voor zaken die het daglicht niet verdragen. Ze ontmoet een predikant die haar zijn vriendschap aanbiedt en waar ze steun aan denkt te hebben. Daarnaast wordt ze heen en weer geslingerd tussen haar gevoelens voor Jem, de broer van Joss, en haar argwaan ten opzichte van deze vrijbuiter.
Jambes en l'Air, Les (1971) Jambes en l'Air, Les (1971)
César Grand Blaise is een gelukkig man. Hij verricht kleine werkjes maar meestal profiteert hij van het nietsdoen en van feesten met zijn kameraden. Hij is getrouwd met Favouille en ze hebben drie mooie dochters; Sarah, Cécile en Pitou. Cécile is een rebels kind en loopt vaak halfnaakt rond. Op een ochtend is ze de verwijten van haar vader zat en gaat er van door. Samen met enkele vrienden en hun twee andere dochters gaat het echtpaar op zoek naar haar.
Jambok-Geunmu (2005) Jambok-Geunmu (2005)
Cha Young-jae is een kroongetuige in een zaak tegen een beroemde gangster. Hij is echter onvindbaar voor de politie, dus valt hij niet te beschermen. Om achter zijn locatie zien te komen gaat Chun Jae-in undercover als scholier zodat ze contact kan maken met de dochter van Cha Young-jae in de hoop zo achter zijn locatie te komen.
Jambon d'Ardenne (1977) Jambon d'Ardenne (1977)
Durbuy aan het begin van de zomervakantie. Onder de middenstanders is de klassieke strijd om de toeristen begonnen. De hotelhoudster van de Esplanada trekt doorgaans aan het langste eind. Maar dit jaar wil Madame La Radoux, eigenaresse van een friettent, per se winnen. Ze begint een lastercampagne.
James and the Giant Peach (1996) James and the Giant Peach (1996)
Het rustige leventje van James aan de Engelse kust komt tot een abrupt einde wanneer zijn ouders gedood worden door een neushoorn, en hij bij zijn twee verschrikkelijke tantes intrekt. Wanneer hij het leven van een spin redt krijgt hij enkele magische gekookte krokodillentongen in zijn bezit, waarna er een gigantische perzik in de tuin begint te groeien. In de perzik treft hij niet alleen de spin aan, maar ook een aantal nieuwe vrienden. Ze helpen hem met zijn plan om naar New York te reizen.
James Blunt in Kosovo (2007) James Blunt in Kosovo (2007)
In deze documentaire keert voormalig officier uit het Britse leger en popster James Blunt terug naar Kosovo, waar hij in 1999 leiding gaf aan een 'bevrijdende' NAVO tankdivisie. Samen met de Albanese tolk waarmee hij destijds bevriend raakte bezoekt hij onder andere enkele dorpjes rond Pristina en een massagraf voor de mensen die in het beruchte jaar vielen. De beelden van deze emotionele ervaring worden afgewisseld met Blunt’s persoonlijk beelden uit het destijds door oorlog verscheurde gebied.
James Bond Story, The (1999) James Bond Story, The (1999)
James Bond is de hoofdfiguur uit de verhalen van de Engelse schrijver Ian Fleming. James Bond is spion in dienst van Hare Majesteit, de koningin van Groot-Brittannië. Hij staat bekend onder zijn nummer 007 en heeft een license to kill - een vergunning om te doden. De avonturen die Ian Fleming schreef, verschenen eerst als boek, later zijn ze ook verfilmd. De films kenmerken zich door geavanceerde technische trucs in James' arsenaal, en door het uiterlijk schoon van James' tegenspeelsters.
James Cagney: Top of the World (1992) James Cagney: Top of the World (1992)
James Cagney behoort tot een van de populairste acteurs van diens generatie. Door middel van archiefmatriaal en anekdotes van collega's schetst men een beeld van de acteur die vooral beroemd werd om het spelen van gangsters in de jaren 30.
James Dean (1976) James Dean (1976)
In het begin van de jaren vijftig proberen de kamergenoten James Dean en William Bast door te breken als filmacteurs. Gedramatiseerd verhaal van de legendarische filmster James Dean.
James Dean (2001) James Dean (2001)
In Burbank zet de jonge James Dean in april 1954 zijn eerste acteerpassen in een film van Elia Kazan. Ondanks zijn gebrek aan ervaring voert James het hoge woord op de set en jaagt hij zijn beroemde tegenspeler Raymond Massey tegen zich in het harnas. Regisseur Kazan pikt het gedrag van zijn beschermeling echter omwille van diens ongekend talent. James' moeilijke karakter is het resultaat van het verlies van zijn moeder op 9-jarige leeftijd, waardoor de gesloten jongen bij zijn tante opgroeid. Met zijn vader heeft hij nauwelijks contact en wanneer hij hem als tiener opzoekt, verloopt hun relatie zeer moeilijk. James' ster schiet als een komeet omhoog aan het filmfirmament, maar zijn getormenteerde ziel vindt geen rust...
James Dean (2004) James Dean (2004)
De legendarische filmheld James Dean: een charmante, opvliegende, loyale en seksueel ambigue acteur. Aan de hand van persoonlijke verhalen van vrienden wordt een levendig beeld geschetst van Dean, die gek was op racen maar zijn liefde voor snelle auto’s moest bekopen met een fataal ongeluk in zijn nieuwste Porsche. Met bijzonder archief uit zijn korte carričre en interviews met vrienden en collega’s zoals Sir Alec Guinness, Martin Landau en Betsy Palmer.
James Dean Story, The (1957) James Dean Story, The (1957)
Regisseurs Robert Altman en George W. George proberen door middel van achiefbeelden en onuitgegeven outtakes uit 'East of Eden' een beeld te schetsen van de legendarische James Dean.
James Dean: Race With Destiny (1997) James Dean: Race With Destiny (1997)
Het waargebeurde verhaal over de legendarische filmacteur James Dean (Casper Van Dien), actrice Pier Angeli (Carrie Mitchum) en hun liefdesaffaire...
James Dean: The First American Teenager (1975) James Dean: The First American Teenager (1975)
Deze documentaire vertelt het verhaal over het leven van James Dean door middel van historische filmpjes en interviews met vrienden en mede-acteurs. Van zijn opkomst tot zijn ondergang.
James Ellroy Presents Bazaar Bizarre (2004) James Ellroy Presents Bazaar Bizarre (2004)
In april 1988 werd de 39-jarige Robert Berdella, eigenaar van de in allerlei rariteiten gespecialiseerde winkel Bob’s Bazaar Bizarre in Kansas City, gearresteerd nadat een ontvoerde en gefolterde man uit zijn huis was gevlucht. De man was aan de dood ontsnapt: Berdella bekende zes moorden op jonge mannen, die hij de afgelopen vier jaar van de straat had opgepikt en opgesloten in zijn, als martelruimte ingerichte, huis. Hij had experimenten op ze uitgevoerd, ze geďnjecteerd met drugs, onder stroom gezet en penetreerde ze met groentesoorten en andere dingen. Dit alles legde hij vast op talloze polaroids. De lijken ruimde hij vervolgens weinig respectvol op.
James Gang, The (1997) James Gang, The (1997)
Bernadette James heeft de zorg over haar vier kinderen. Nadat haar man voorgoed is vertrokken naar Londen om een carričre als karaoke-zanger te beginnen, wordt op een nacht hun huis in brand gestoken door een wraakzuchtige schuldeiser. Met behulp van haar zoon, Spendlove jr, weet ze nog net de zusjes Geraldine, Jessica en baby Angus uit de vuurzee te redden. Met als enige bezit de kleren die ze dragen, gaan ze op zoek naar haar man om hem aan zijn vaderlijke plichten te herinneren. Maar hij wil niets meer van haar weten. Als hij haar weer op de trein naar Schotland wil zetten, berooft ze uit wanhoop opeens een juwelier en staat haar man, Spendlove sr, zonder het te beseffen met de vluchtauto klaar. De media noemen het ontspoorde gezin 'The James Gang' en beschouwen Bernadette als een moeder die haar kinderen misbruikt voor criminele activiteiten. Al snel worden ze achtervolgd door een grote politiemacht.
James Joyce's Women (1985) James Joyce's Women (1985)
Fionnula Flanagan geeft in dit eerbetoon aan de Ierse schrijver James Joyce gestalte aan verschillende vrouwen uit zijn leven. Zowel de vrouwen die zijn inspiratie vormden, als zijn eigen vrouw worden door Flanagan neergezet. Het totaal schetst een duidelijk beeld van de manier waarop James Joyce tegen 'het andere geslacht' aankeek.
Jammed, The (2007) Jammed, The (2007)
Wanneer een Chinese moeder in Melbourne arriveert om haar vermiste dochter te vinden, roept ze de hulp in van Ashley Hudson. Ashley reageert in eerste instantie terughoudend om haar helpen te zoeken, maar zit al snel in de donkere onderwereld als ze drie meisjes probeert te redden van het syndicaat die die mensenhandel/sexslavernij runt.
Jamón, Jamón (1992) Jamón, Jamón (1992)
Wanneer een Spanjaard iets echt goed vindt, zegt hij 'jamón jamón'. En een aantrekkelijke, verleidelijke vrouw heet 'Una mujeur jamóna'. Zo'n vrouw is de jonge Sylvia. Ze heeft een verhouding met José Luis, raakt zwanger en wil met hem trouwen. Dat wil hij ook wel maar er is een probleem. José Luis is de zoon van de rijke Conchita en Manuel die fortuin hebben gemaakt met een onderbroekenfabriek waar Sylvia op het atelier werkt. En Sylvia is de dochter van Carmen, een warme alleenstaande moeder met twee dochters en tevens plaatselijke prostituee.
Jan Akkerman - Portret met Gitaar (2007) Jan Akkerman - Portret met Gitaar (2007)
Jan Akkerman werd in 1973 door het toonaangevende Britse muziekblad Melody Maker uitgeroepen tot de beste gitarist ter wereld. We zijn inmiddels meer dan dertig jaar verder. Hoe is het de gitarist vergaan in de rest van zijn turbulente leven? In 2006, het jaar dat Akkerman 60 werd, heeft filmmaker Hans Hylkema hem een jaar lang gevolgd. Het heeft een biografische film opgeleverd, die duidelijk maakt dat Akkerman vooral het begrip ‘vrijheid’ hoog in het vaandel heeft staan.
Jan Dara (2001) Jan Dara (2001)
Jan's moeder overlijdt bij het bevallen van Jan. Hierdoor wordt hij gehaat door zijn vader. Wanneer hij 17 is, neemt zijn vader zijn vroegere geliefde in huis. Zij is de eerste die Jan leert wat liefde is. Tot het moment dat hij ervan wordt beschuldigd zijn zus te hebben gemolesteerd en uit huis wordt gezet. Drie jaar later komt Jan terug om wraak te nemen...
Jan Rap en Z'n Maat (1989) Jan Rap en Z'n Maat (1989)
Verfilming van de bestseller en toneelstuk van Yvonne Keuls. Jan Rap en z'n maat volgt de dagelijkse beslommeringen van een aantal kansarme dakloze jongeren in een opvangtehuis. De spanningen lopen steeds hoger op wanneer het tehuis dreigt te worden gesloten.
Jan Schaper, de Stad, het Licht en de Film (2005) Jan Schaper, de Stad, het Licht en de Film (2005)
Portret van een van de meest intrigerende persoonlijkheden van het Rotterdamse culturele leven in de jaren vijftig en zestig. De fotograaf en cineast Jan Schaper (Den Haag, 1921), thans geruime tijd woonachtig in Schiedam, was in de jaren vijftig en zestig een van de meest intrigerende persoonlijkheden binnen het Rotterdamse culturele leven. De bekendheid van het 'fenomeen Schaper' is tot nu toe echter beperkt gebleven tot een kleine kring. De tijd is daar dat Schaper alsnog onder de aandacht van een breder publiek wordt gebracht.
Jan Schoonhoven - Beambte 18977 (2005) Jan Schoonhoven - Beambte 18977 (2005)
De legendarische kunstenaar uit Delft, Jan Schoonhoven (1914 – 1994), werd bij zijn leven al vergeleken met Vermeer en Mondriaan. Zijn mysterieuze, witte reliëfs gemaakt van karton en papier maché worden nu voor tonnen geveild in Sotheby’s en Christie’s. Jan Schoonhoven zelf leefde als een sobere en bescheiden PTT ambtenaar. Tijdens de research ontdekken de filmmakers dat één van de belangrijkste werken van Jan Schoonhoven is verdwenen uit het postkantoor in Delft. In de film gaat zijn vriend, kunstenaar Jan Henderikse, op zoek naar dit verloren gewaande werk. Gaandeweg ontstaat er een beeld van Schoonhovens leven, zijn raadselachtige persoonlijkheid en de betekenis van zijn werk.
Jan zonder Vrees (1984) Jan zonder Vrees (1984)
Antwerpen 1410. Een sterke jongen laadt tonnen uit het ruim van een schip. De schipper wil hem nadien eerst niet betalen, maar als hij de ijzeren vuist van de jongen voelt, verandert hij snel van gedachten. Wie is die jongeman? Het is Jan Zonder Vrees, de kleinzoon van moeder Neeltje. Jan is nergens bang voor, ook niet voor spoken op het kerkhof. Hij houdt van kattekwaad uithalen en hierdoor komt het dat hij op een dag per ongeluk zijn neef Thijs vermoordt. Onderweg naar de gevangenis, het Steen, ontsnapt Jan. Hij ontmoet Dokus, een arme lijfeigene. Samen ondernemen ze de lange tocht naar het land van Dendermonde waar de gemene waterduivel Kludde de streek onveilig maakt. Maar met Dokus aan zijn zijde trotseert Jan alle gevaren. Naar het boek van Constant De Kinder.
Jan-Gel, the Beast from the East (1999) Jan-Gel, the Beast from the East (1999)
Jan-Gel ontwaakt na een slaap van 50.000 jaar en spendeert zijn tijd met het opjagen van mensen die hij tegenkomt in de heuvels van Maryland en West Virginia. Bovendien wordt hij verliefd op de jonge Beth Simmons maar special agents Conrad Brooks en Gary West zitten hem op de hielen.
Jana Aranya (1976) Jana Aranya (1976)
Als Somnath zijn geschiedenisexamen niet haalt omdat zijn kleine handschrift onleesbaar wordt verklaard, blijft hij werkloos achter. Na een aantal maanden neemt hij een baan aan als verkoper van papier, maar om rond te komen ziet hij zichzelf gedwongen zijn toevlucht te nemen tot minder legale middelen.
Jancio Wodnik (1993) Jancio Wodnik (1993)
De oude man Jancio leidt een rustig bestaan met zijn jonge vrouw Weronka. Na het verwekken van hun sterk verlangde eerste kind, komt Jancio erachter dat hij speciale, genezende krachten bezit en controle heeft over het element water. Hij laat Weronka achter, om met zijn magie de wereld in te trekken. Op zijn tocht komt hij Stygma, een oplichtster, tegen en zij verdienen veel geld. Wanneer het kind bijna geboren wordt, neemt Weronka contact op met Jancio, maar hij weigert terug te komen. Het kind wordt geboren met een staart en tegelijkertijd verliest Jancio zijn krachten. Vervolgens wordt hij door iedereen verlaten. Hij probeert zijn magie nog een keer aan te spreken; hij probeert terug te gaan in de tijd.
Jane and the Lost City (1987) Jane and the Lost City (1987)
1940. Ze hebben de verloren stad gevonden en een gigantische diamant meegenomen, maar ze sterven door inboorlingen en de diamant komt in handen van de Duitsers, die de ontdekking graag voor zichzelf willen houden en opdracht geven tot de liquidatie van een Britse kolonel en zijn vertrouwelinge Jane.
Jane Austen Book Club, The (2007) Jane Austen Book Club, The (2007)
Zes mensen in Californië (vijf vrouwen en een man) richten een boekclubje op, waarin ze de literatuur van Jane Austen bespreken. We zien hoe ze elkaar ontmoeten en er een sfeer ontstaat waarin liefde, vriendschap, ruzie en allerlei moderne relaties voorkomen. Ze realiseren zich dat ze zelf in een 21ste eeuw-versie van een verhaal van Jane Austen leven.
Jane Austen in Manhattan (1980) Jane Austen in Manhattan (1980)
Een geschiedkundige ontdekt een toneelstuk van Jane Austen, geschreven toen ze nog maar twaalf jaar oud was. Twee bekende toneelregisseurs horen per toeval van het stuk en vechten een bittere strijd uit over wie het stuk nu op de planken mag brengen.
Jane Austen's Mafia! (1998) Jane Austen's Mafia! (1998)
De jonge Vincenzo Cortino, zoon van een Siciliaanse postbode, bezorgt een pakketje voor zijn vader en ziet per ongeluk iets dat hij niet had mogen zien. Hij wordt de stad uit gesmokkeld en probeert een schip naar Amerika te bereiken. Daar aangekomen weet Vincenzo zich op te werken naar de top van de Mafia. De hoofden van de andere families willen Don Cortino echter uit de weg ruimen.
Jane B. par Agnčs V. (1987) Jane B. par Agnčs V. (1987)
Ogenschijnlijk documentair portret van Jane Birkin dat is opgebouwd uit geregisseerde vraaggesprekken en voor de gelegenheid vervaardigde speelfilmfragmenten. Regisseuse Varda incorporeert vele spiegelbeelden en doolhoven in deze collage, waarin Birkin o.m. optreedt als Calamity Jane en Jeanne d'Arc en poseert in tableaux vivants naar schilderijen van Titiaan, Dali en Bosch.
Jane Doe (1983) Jane Doe (1983)
Een vrouw lijdt aan geheugenverlies, wat mogelijk is veroorzaakt door één of ander ongeval. Zij weet niet wie ze is en wat er met haar gebeurd is. Langzaam begint ze zich echter weer dingen te herinneren en door middel van flashbacks die ze krijgt, ontdekt zij haar ware identiteit en haar eigen geschiedenis.
Jane Doe (2001) Jane Doe (2001)
Jane Doe is een heel gewone moeder. Haar leven verandert in een nachtmerrie als haar zoon Michael wordt ontvoerd. Om hem levend terug te krijgen, moet ze mysterieuze instructies opvolgen. Verward en vertwijfeld volgt Jane de instructies precies op.
Jane Eyre (1934) Jane Eyre (1934)
De wees Jane Eyre wordt als jong meisje door haar tante naar een kostschool gestuurd. Daar leert ze voor onderwijzeres, en uiteindelijk zoekt ze werk buiten de school. Ze wordt aangenomen door de huishoudster van Thornfield Hall, Mrs. Fairfax.
Jane Eyre (1944) Jane Eyre (1944)
Na een hard leven als wees, wordt Jane Eyre gouvernante bij Edward Rochester, heer van Thornfield, een mysterieus landgoed. Wanneer Jane vreemde geluiden hoort in één van de vleugels van het gebouw, wordt haar onderzoek gedwarsboomd. Na enige tijd raken Jane en haar meester verliefd en besluiten te trouwen. Maar het huwelijk wordt tegengegaan als een vreemde bezoeker het schokkende geheim vertelt, wat Rochester jaren verborgen hield.
Jane Eyre (1970) Jane Eyre (1970)
De wees Jane Eyre wordt als jong meisje door haar tante naar een kostschool gestuurd. Daar leert ze om onderwijzeres te worden, en uiteindelijk zoekt ze werk buiten de school. Ze wordt aangenomen door de huishoudster van Thornfield Hall, Mrs. Fairfax.
Jane Eyre (1996) Jane Eyre (1996)
De wees Jane Eyre wordt als jong meisje door haar tante naar een kostschool gestuurd. Daar leert ze om onderwijzeres te worden, en uiteindelijk zoekt ze werk buiten de school. Ze wordt aangenomen door de huishoudster van Thornfield Hall, Mrs. Fairfax. Gebaseerd op de roman van Charlotte Brontë.
Jane Eyre (1997) Jane Eyre (1997)
De wees Jane Eyre wordt als jong meisje door haar tante naar een kostschool gestuurd. Daar leert ze voor onderwijzeres, en uiteindelijk zoekt ze werk buiten de school. Ze wordt aangenomen door de huishoudster van Thornfield Hall, Mrs. Fairfax, die haar het leven echter niet makkelijk maakt.
Jane Eyre (2006) Jane Eyre (2006)
Jane Eyre is een jonge vrouw die als gouvernante werkt. Ze krijgt een relatie met haar raadselachtige werkgever en ontdekt steeds meer over hem. Maar terwijl ze zijn geheimen ontrafelt komt ze meer te weten over zijn eerste vrouw en dat maakt haar bang.
Jane Goodall's Wild Chimpanzees (2002) Jane Goodall's Wild Chimpanzees (2002)
Dr. Jane Goodall onderzocht het gedrag van chimpansees in Tanzania. Chimpansees In Het Wild is een documentaire over Jane en de apen. De film geeft een goede indruk van het historische werk van de onderzoekster en de 'chimps' in hun natuurlijke omgeving.
Jane White Is Sick & Twisted (2002) Jane White Is Sick & Twisted (2002)
Jane White is een romantische komedie, over een meisje die denkt dat Gerry King, de meest waanzinnige praatshow-presentator op tv, haar vader is. Jane probeert alles om in zijn show te komen en haar lang verloren vader te ontmoeten.
Janela da Alma (2001) Janela da Alma (2001)
De Portugese schrijver en Nobelprijswinnaar José Saramago zat ooit op het bovenste balkon van de opera, waar hij goed zicht had op de kroonluchter die er vanaf de grond zo schitterend uitzag. Vanaf het balkon zag hij plots de ware gedaante van het object, compleet met spinrag en vuil. Een levensles die hij nooit zou vergeten, zo vertelt hij aan regisseurs Joăo Jardim en Walter Carvalho, die in hun documentaire de subjectieve ervaring van het zien als onderwerp namen. Ook Wim Wenders doet zijn obsessie met kijken en blindheid nogmaals uit de doeken: hij houdt een pleidooi voor de bril, die anders dan contactlenzen de wereld kadreert. Wenders ziet in die beperking juist een voordeel. Neuroloog Oliver Sacks onderstreept het belang van verbeeldingskracht: je kunt jezelf wijsmaken dat je een magnetisch veld boven een voorwerp kunt zien met ‘the eyes of the mind’. Verder komen Agnčs Varda, Hanna Schygulla en een aantal Braziliaanse schrijvers, dichters en muzikanten aan het woord over hun persoonlijke ervaringen met blind- en slechtziendheid. Zo weet een blinde busreiziger precies waar hij zich op een bepaald moment op de route bevindt, doordat hij de kaart van de wijk en alle bobbels en bochten van de weg uit zijn hoofd kent. Ook blindheid is relatief: er is kritiek te horen op het bombardement aan beelden dat over de hedendaagse kijker wordt uitgestort en dat ons murw geslagen, ‘blind’ achterlaat. ‘
Janem Janem (2006) Janem Janem (2006)
Professor geschiedenis Eldi zit volop in de midlifecrisis, hij ziet het allemaal niet meer zitten. Zijn vrouw geeft hem de raad te gaan reizen, kwestie van zijn zinnen te verzetten. Hij staat op het punt het vliegtuig naar Parijs te nemen, maar… doet het net niet. Hij gaat in Tel Aviv bij illegale bouwvakkers werken. Zo begint voor hem een tocht door zijn eigen land, incognito.
Janghwa, Hongryeon (2003) Janghwa, Hongryeon (2003)
Twee zusters wonen in een huis met hun vader en de mentaal labiele stiefmoeder, na het herstellen van een onbekende ziekte. Vreemde dingen beginnen in en om het geďsoleerde landhuis te gebeuren, bovendien beginnen de spanningen onder de vier toe te nemen.
Janguru Taitei (1997) Janguru Taitei (1997)
Leo, een witte leeuw, is de koning van de jungle. Hij leeft aan de voet van een hoge berg, waar hij samen met zijn vrouwtje Liya hun twee welpjes Rune en Rukyo probeert op te voeden. Wanneer een groep mensen in hun omgeving op zoek gaat naar kostbare maanstenen, wordt Leo's familie bedreigd. Zal hij hen kunnen beschermen, zelfs wanneer er een grote bosbrand uitbreekt?
Janis (1974) Janis (1974)
Hoe werd dat schuchtere meisje uit Texas de hogepriesteres van de rock? Wat is het geheim van haar krachtige zangstem, die zelfs vandaag de dag zijn gelijke niet kent. In deze documentaire wordt Janis Joplin van jongs af aan gevolgd, tot aan de wereldwijde roem die haar na Woodstock te beurt viel.
Janis et John (2003) Janis et John (2003)
De zaken zien er slecht uit voor de verzekeringsmakelaar Pablo Sterni. Al maanden licht hij zijn cliënt Mr. Cannon op en nu moet hij 100.000 euro ophoesten om Cannon’s vernielde Aston Martin te vergoeden. Om aan het geld te komen, probeert Pablo zijn rijke neef Léon ervan te overtuigen dat zijn idolen, John Lennon en Janis Joplin, uit de dood verrezen zijn en geld nodig hebben om een nieuwe song over de wereldvrede op te nemen. Als hij daar niet in slaagt, verliest Pablo alles: zijn gezin, zijn baan, zelfs zijn vrijheid...
Janitor, The (2003) Janitor, The (2003)
Lionel (Andy Signore) is een schoonmaker bij de Generico Corporation waar hij dagelijks belachelijk gemaakt wordt door de kantoorbedienden. Op een dag heeft hij genoeg van z'n lot in het leven, hij neemt wraak en begint de ondankbare bedienden op brutale wijze af te slachten. De situatie wordt zo ernstig dat de FBI een onderzoek instelt en stuurt Agent Page er op af.
Janji Joni (2005) Janji Joni (2005)
Joni werkt als een filmbezorger in Jakarta. Op een dag, wanneer hij wacht op zijn volgende klus, ontmoet hij een charmant meisje. Ze wil alleen haar naam aan Joni vertellen als hij de film op tijd bezorgt. Wat een normale, makkelijke taak zou moeten zijn blijkt toch vies tegen te vallen. Precies op deze dag lijkt het alsof de hele stad zich tegen Joni keert.
Janku Fudo (1997) Janku Fudo (1997)
In Junk Food lopen enkele verhaallijnen dwars door elkaar. Zo is er een zakenvrouw die verslaafd is aan methadon en steeds verder wegzakt in seksuele ontmoetingen en moorden. In een ander verhaal loopt een jongen rond met het as van zijn overleden vriend, terwijl hij met een Japans-Amerikaanse dame feesten afloopt. Dan is er nog een Pakistaan die in de val gelokt is door naar Japan te komen en een overval moet plegen om zijn schulden af te betalen.
Jannat (2008) Jannat (2008)
Arjun is een jongeman die een obsessie heeft voor het verdienen van geld door middel van kaartspellen. Wanneer hij Zoya ontmoet, is hij van plan om zijn ordinaire levensstijl naast zich neer te leggen. Jammer genoeg komt hij bij de maffia terecht. Op dat moment moet hij kiezen tussen zijn grote liefde of blijven bij de maffia. Welke weg zal hij kiezen?
Jannes (1999) Jannes (1999)
Portret van de in 1996, op 39-jarige leeftijd overleden wereldkampioen dammen, Jannes van der Wal. Als kind werd het damtalent niet serieus genomen, dus wilde hij zich bewijzen. Hij besloot profdammer te worden en maakte zijn droom waar toen hij op 24-jarige leeftijd in San Paolo wereldkampioen werd. Een beroep waar niemand van kan leven, maar waar Jannes een draai aan gaf door in elk televisie- of radioprogramma dat wat betaalde als een verlegen clownesk figuur op te draven. Aan de hand van archiefbeelden uit televisieshows, oude foto's en interviews met damvrienden en Jannes' broer wordt het beeld geschetst van een merkwaardig damgenie dat moeilijk zijn draai kon vinden in het leven.
Jánosik (1935) Jánosik (1935)
Tsjechoslowakije, de eerste helft van de 18de eeuw. Een jongeman komt op tegen het geweld van de lokale adel die de bevolking terroriseert. Samen met enkele betrouwbare metgezellen houdt hij zich schuil in de bergen en van daaruit organiseert hij aanvallen tegen de tirannieke machthebbers . Alles wat hij toendertijd gestolen heeft schenkt hij aan de landelijke bevolking. Maar op een dag verraadt een zigeuner zijn plannen en samen met enkele vrienden wordt hij gevangen genomen..
Jantjes, De (1934) Jantjes, De (1934)
Drie matrozen Dolle Dries, Schele Manus en Blauwe Ton keren, na een lange reis naar Nederlands Indië terug bij familie en vrienden in de Jordaan. Zij drinken, maken pret, zijn ongelukkig in de liefde en vinden uiteindelijk geen werk. Dries wil daarom weer weg uit de Jordaan. Na een vechtpartij met Leendert om Blonde Greet, de verloofde van Dries, wordt hij opgepakt. In de gevangenis hoort hij dat Greet hem ontrouw is...
January Man (1989) January Man (1989)
Nick en Frank Starkey waren beide politieagent. Door een schandaal werd Nick destijds gedwongen ontslag te nemen. Nu een seriemoordenaar de stad onveilig maakt, doet de politie weer een beroep op hem. Hij onderzoekt de moorden en weet erachter te komen dat de volgende moord zal plaatsvinden in januari.
Januskopf, Der (1920) Januskopf, Der (1920)
Wanneer dr. Warren een magisch beeldje achterhaald besluit hij dat dit een mooi cadeau is voor zijn vriendin, Jane Lanyon. Zij weigert echter het cadeau aan te nemen waardoor hij er mee zit opgescheept. Door de magische krachten verandert hij in Mr. O’Conner. Dit beestachtige monster ontvoerd in zijn woede Lanyon en neemt haar mee naar zijn laboratorium. Wanneer Warren weer de oude is realiseert hij zich dat hij zo snel mogelijk van het beeldje moet zien af te komen, maar door magische krachten blijft het beeldje bij hem terug komen.
Japan (2008) Japan (2008)
‘Japan’ is een huurmoordenaar. Hij krijgt een nieuwe opdracht en verblijft daarom in een hotel. In het hotel-restaurant ontmoet hij een man, Alfred. Alfred is onlangs door zijn ex-vrouw uit huis gezet en woont nu in het hotel. Ze raken bevriend. Deze onverwachte vriendschap zal leiden tot grote veranderingen in de levens van beide mannen.
Japanese Story (2003) Japanese Story (2003)
Sandy is geologe. Ze raakt verzeilt in een eindeloos lijkende woestijn in Australie, samen met een Japanse zakenman Hiromitsu. De twee zijn behoorlijk verschillend, het klikt dan ook niet tussen de twee. Met zo veel ruimte en zo weinig mensen in de buurt, blijkt het dat ze hoe dan ook elkaar nodig hebben. Ze passen zich aan, met de consequentie dat hun leven nooit meer hetzelfde zal zijn.
Japón (2002) Japón (2002)
Een man gaat op zoek naar de ideale plaats om een eind te maken aan zijn leven. Hij verlaat de stad en komt terecht in een verafgelegen majestueuze vallei. Daar trekt hij in bij een weduwe die door de rest van het dorp genegeerd wordt. Al na een paar dagen komt hij echter op zijn besluit terug. Reden daartoe is de neef van de vrouw die het huis wil afbreken. Bovendien ontstaat er een vriendschap tussen de man en de vrouw, die al snel uitgroeit tot een passionele liefdesrelatie.
Japon Isi (1987) Japon Isi (1987)
Het verhaal van een vrouwelijke robot en een goedhartige man die verliefd op elkaar worden. Maar dit brengt natuurlijk enkele problemen met zich mee.
Jar, The (1984) Jar, The (1984)
Een motorrijder rijdt langs de plek van een auto-ongeluk en vindt een glazen pot. De pot blijkt een demoon te hebben die nu bezit wil nemen van de motorrijder.
Jardim Do Outro Homem (2006) Jardim Do Outro Homem (2006)
Mozambique. Sofia woont met haar familie in een schamel huis aan de rand van het kokende en wriemelende Maputo vader is mijnwerker en verblijft ver van huis. Zij wil dokter worden en studeert voor haar ingangsexamen. Het begint al slecht: haar enige uniformbloesje is verbrand en er is nauwelijks geld om een nieuw exemplaar te kopen. En er is ook een leraar gestorven. Aids, zo blijkt. Ook Sofia’s levenslustige vriendin Jessica had met hem geslapen. Leraars aan die school hebben op dat vlak blijkbaar weinig scrupules. Neem nu die leraar biologie die Sofia wel ziet zitten – en niet alleen om haar een getuigschrift te geven.
Jardin de Celibidache, Le (1997) Jardin de Celibidache, Le (1997)
De één noemde hem een megalomane dicator, de ander een goeroe en een genie. De Roemeense dirigent Sergiu Celibidache (1912 - 1996) was in elk geval een bijzonder mens en een eigenzinnige persoonlijkheid. Hij heeft tot zijn dood geweigerd zijn uitvoeringen op grammofoonplaat en cd te laten vastleggen. De Tuin Van Celibidache schetst een portret van deze maestro. Deze film is niet alleen een muzikaal document, maar ook een kennismaking met de inzichten en opvattingen van een meesterdirigent.
Jardín de las Delicias, El (1970) Jardín de las Delicias, El (1970)
Antonio Cano is een rijke man van middelbare leeftijd die aan het hoofd staat van het familie-imperium. Na een auto-ongeluk herinnert hij zich niets meer van zijn Zwitserse bankcodes, kan hij geen cheques meer tekenen en geen vergaderingen van commissariaten voorzitten. Antonio’s vader heeft hem nodig als hoofd van het familiebedrijf en zijn vrouw, kinderen én maîtresse zijn uit op zijn geld. Ze spelen zijn jeugd na in de hoop dat hij zijn herinneringen terugkrijgt. Een poging die steeds surrealistischer, grotesker en gewelddadiger vormen aanneemt, naarmate Antonio’s shock toestand langer duurt.
Jardin de Papa, Le (2004) Jardin de Papa, Le (2004)
Jean en Marie, een pasgetrouwd Frans stel, gaan op huwelijksreis naar Afrika, waar Jean als jongetje woonde. Onderweg vanaf het vliegveld naar het hotel rijdt hun taxi een kind aan, dat gewond raakt. Omstanders geven de taxichauffeur en het blanke echtpaar de schuld, en ze worden bedreigd door een woedende menigte, die opgejut wordt door gelegenheidsbendeleider Cobra. Ternauwernood ontsnappen ze en verschuilen zich in het huis van een jonge vrouw, Kapinga. In de angstige nacht die het viertal noodgedwongen met elkaar doorbrengt, blijkt Jean een overtuigd racist. De eerder zo verliefde Marie verliest haar naďviteit wanneer ze in hem plotseling zijn vader herkent, de oude kolonist die Afrika beschouwde als de 'achtertuin' van Frankrijk. De situatie wordt grimmiger, het huis wordt belegerd en de chauffeur raakt gewond.
Jardín del Edén, El (1994) Jardín del Edén, El (1994)
In de Mexicaans-Amerikaanse grensplaats Tijuana kruist de weg van een klein aantal mensen hetzelfde pad. Serena die met haar drie kinderen in Tijuana arriveert om een nieuw leven op te bouwen. Jane die op zoek is naar haar broer en een vriendin en tenslotte hun tegenpool, de boerenzoon Felipe die in Tijuana is om samen met vele anderen de illegale oversteek te maken naar het beloofde land dat Jane en Serena net achter zich hebben gelaten.
Jardin des Supplices, Le (1976) Jardin des Supplices, Le (1976)
In 1926 moet een Franse dokter omwille van zijn drugverslaving uitwijken naar Kanton (China). Hij ontmoet op het schip een mysterieuze vrouw. Een vreemde liefde, waar haat en wederzijdse minachting verward worden, zal voortaan deze twee wezens verbinden. Ze leidt hem naar de tuin der folteringen, een monsterachtige uitvinding, waar sadistische orgieën plaatsgrijpen. Daar worden twee verbasterde en verdoemde beschavingen met elkaar geconfronteerd: deze van het traditionele China en deze van het koloniserende Europa. Plots vallen communistische troepen de stad binnen...
Jardín Secreto, El (1984) Jardín Secreto, El (1984)
Een vrouw, expert in computers, werkt overdag in een onderneming. 's Avonds levert ze zich over aan obsessieve vormen van seksualiteit. Op een dag leert ze een gehuwde man kennen, die werkt in een andere stad en één kind heeft. Ze besluit met hem een affaire te beginnen, zich met één partner tevreden te stellen en haar sado-masochistische neigingen opzij te schuiven, uit vrees hem te verliezen. Maar dan ontvangt ze regelmatig een geheimzinnige brief die afkomstig schijnt te zijn van haar vorige minnaar, een man die in een vliegtuigongeval is omgekomen.
Jardinier d'Argenteuil, Le (1966) Jardinier d'Argenteuil, Le (1966)
Mijnheer Martin, ook wel bekend als Tulipe (Jean Gabin) is een oude man die alleen woont in een oud spoorwegrijtuig in de Argentueil-wijk van Parijs. Zijn voornaamste hobby's zijn tuinieren en schilderen, maar hij heeft ook een geheime bron van inkomsten. Zijn stiefzoon komt erachter dat hij ook valsmunter is die perfecte kopieen kan maken van tienfranc-bankbiljetten. De vriendin van zijn zijn zoon ziet in deze kennis de mogelijkheid om heel snel rijk te worden, maar dan moeten ze Tulipe zo ver krijgen om 500-franc-biljetten te gaan vervalsen. Ervanuit gaande dat Tulipe zal toestemmen, kopen ze alvast een nieuwe auto en een luxueuze villa op het platteland, totdat ze erachter komen dat Tulipe vriendschap heeft gesloten met een playboy die miljonair is.
Jardins en Automne (2006) Jardins en Automne (2006)
Vincent (Severin Blanchet) is minister in het Franse kabinet. Hij leidt een zeer comfortabel leven, inclusief een minnares, een groot herenhuis en alles wat een man van middelbare leeftijd maar kan wensen. Op een dag wordt hij echter ontslagen en moet hij zijn mooie villa en zijn luxe leventje achter zich laten.
Jargo (2004) Jargo (2004)
Wanneer zijn vader zelfmoord pleegt, verhuist de vijftienjarige Jargo van Saudi-Arabie naar Berlijn. Hij moet flink wennen aan zijn nieuwe omgeving en niemand lijkt ook maar iets met hem te maken willen hebben. Dan raakt hij bevriend met zijn buurmeisje Emilia en de Turkse jongen Kamil.
Jarhead (2005) Jarhead (2005)
Anthony Swofford, kortweg Swoff (Jake Gyllenhaal), wordt na zijn training als scherpschutter bij de mariniers uitgezonden naar het Midden-Oosten. De Eerste Golfoorlog is net begonnen en Swoff en zijn maten kunnen niet wachten om in de praktijk te brengen waar ze jaren op getraind hebben en te strijden tegen de grote vijand in de woestijn. Maar de werkelijkheid blijkt anders. Maandenlang moeten de mannen wachten totdat er iets gebeurt, terwijl de vijand in principe om elke hoek kan liggen en op ieder moment toe kan slaan. Swoff en z'n maten houden zich op de gloeiende zandvlaktes staande met sardonische kameraadschap en boosaardige humor, en dit allemaal in een land waar ze niks van weten, tegen een vijand waar ze niks van zien en voor een zaak waar ze weinig van snappen.
Jarinko Chie (1981) Jarinko Chie (1981)
De kleine Chie woont in een populaire wijk van Osaka. Haar gezinssituatie is nogal ingewikkeld, maar als een echte McGyver slaat ze er zich doorheen. Met de hulp van haar grootouders en haar gewiekste kat probeert ze het povere familierestaurant te doen draaien. En alsof dat nog niet genoeg was, moet ze ook nog de streken van haar onverbeterlijk luie vader dulden. De buren noemen hem dan ook Tetsu de nietsnut. Ondanks al haar activiteiten en haar uitgesproken mening droomt de energieke Chie maar van één ding: een normaal gezinsleven.
Jas Sum od Titov Veles (2007) Jas Sum od Titov Veles (2007)
Drie zussen wonen samen in Titov Veles. Het Macedonische stadje is door zowel het kapitalisme als het communisme niet gezegend. Alledrie verlangen ze naar een beter leven en ze hebben zo hun eigen manier om hiermee om te gaan.
Jasminum (2006) Jasminum (2006)
Natasha komt bij een klooster aan om oude schilderijen te herstellen en te conserveren. Vader Kleofas gelooft dat de schilderijen zichzelf wel zullen redden. Natasha gebruikt toch haar methodes om de werken te herstellen. In het klooster wonen drie monniken, die alleen 's nachts naar buiten komen om in de tuin te werken. Wanneer de sexy kapster Patricia langs komt, wordt de rust verstoord.
Jason and the Argonauts (1963) Jason and the Argonauts (1963)
Verfilming van het oud-Griekse mythologische verhaal. Na de moord de koning van Thessalië door Pelias, overleeft alleen de zoon van de koning, Jason, die nog een kind is. Jaren later, als Jason volwassen is, krijgt hij van de goden te horen dat hij voorbeschikt is de troon terug te nemen, en dat hij daartoe het gulden vlies moet gaan halen in Colchis. Op reis daarnaartoe ondervindt hij vele obstakels.
Jason and the Argonauts (2000) Jason and the Argonauts (2000)
De vader van Jason, koning Aeson, werd vermoord door zijn oom Pelias toen hij nog klein was. Zijn oom trouwt vervolgens met zijn moeder. Hijzelf zou ook vermoord worden, maar dat wordt verhinderd en hij wordt door anderen opgevoed. Nu is hij 20 en wordt hem de waarheid verteld. Hij keert terug om zijn troon op te eisen, maar Pelias laat zich niet zomaar van de troon stoten. Hij veroordeeld Jason tot de dood, maar geeft hem 1 kans zijn leven te redden: het gulden vlies zoeken.
Jason Goes to Hell: The Final Friday (1993) Jason Goes to Hell: The Final Friday (1993)
Massamoordenaar Jason Voorhees wordt in een val gelokt door de FBI en aan stukken geblazen. De lijkschouwer, die de stukken van Jason's lichaam onderzoekt, eet plotseling het hart van de moordenaar op. Op deze manier komt Jason opnieuw tot leven en begint snel weer met moorden. Ondertussen lijkt de mysterieuze Creighton Duke de enige te zijn die weet hoe Jason Voorhees voor eens en voor altijd te stoppen is.
Jason X (2001) Jason X (2001)
In de verre toekomst is de Aarde niet langer bewoonbaar, en dus heeft de mensheid andere planeten gekoloniseerd. Tijdens een schoolreisje naar Aarde vindt de klas twee bevroren lichamen: een mooie vrouw en een man met een hockeymasker. Ze besluiten de twee lichamen mee te nemen voor onderzoek. Wat ze echter niet weten is dat de man de beruchte moordenaar Jason Voorhees is.
Jason's Lyric (1994) Jason's Lyric (1994)
Na de gewelddadige dood van zijn vader is Jason de enige man in huis. Zijn moeder vertrouwt op hem, zijn broer zit daarentegen meestal in de gevangenis. Maar dan wordt Jason verliefd op de knappe Lyric en samen willen ze een beter leven opbouwen. Zijn broer Joshua denkt daar echter anders over.
Jasper, Texas (2003) Jasper, Texas (2003)
In 1998 werd Amerika opgeschrikt door het drama dat zich afspeelde in Jasper, Texas. Daar werd in juni van dat jaar een onschuldige zwarte man door drie blanke racisten achter een auto gebonden en voort getrokken...
Jassy (1947) Jassy (1947)
Jassy (Margaret Lockwood) is een negentiende-eeuws dienstmeisje van zigeunerafkomst, dat verliefd wordt op haar heer Christopher (Dennis Price). De twee trouwen, maar de meester komt te overlijden en het meisje krijgt de schuld.
Jaune Revolver (1988) Jaune Revolver (1988)
Bankemployee Angčle Dubrieul wordt bij een overval gegijzeld en in een woonwagen verstopt. Ze weet de overvaller dood te schieten, maar zwijgt tegenover de politie over haar ontsnapping en ook laat ze niets los over de buit van 400 miljoen francs, daar ze het geld voor zichzelf wil houden. Al snel krijgt ze te maken met een verzekeringsdetective, die het geld terug wil vinden, en de vriendin van de overvaller, die de dood van haar vriend wil wreken. De drie spelen een gevaarlijk spel...
Jaurčs, Naissance d'un Géant (2005) Jaurčs, Naissance d'un Géant (2005)
Deze film vertelt over het leven van Jean Jaurčs, de stichter van de socialistische partij en de krant L'Humanité. Jaurčs kwam op voor de arbeiders die onder slechte omstandigheden veel te hard moesten werken.
Java Burn (1988) Java Burn (1988)
Het avontuurlijke Indonesië is een ideale schuilplaats voor de zwendelaar Nicky Hogan, die de Verenigde Staten moest ontvluchten en nu in de onderwereld van Jakarta bedrijvig is. Op een dag wordt hij benaderd door de mysterieuze Samantha, die hem vraagt of hij geen meisje kan regelen voor één nacht, en dat voor een belangrijke Amerikaanse diplomaat. Nicky overtuigt zijn vriendin Aileen om de klus op haar te nemen. Maar die nacht wordt de diplomaat overvallen en omgebracht door een commando team. Aileen kan vluchten, maar wordt achtervolgd door huurmoordenaars; dan pas beseft Nicky in wat voor wespennest hij beland is.
Jawbreaker (1999) Jawbreaker (1999)
In de poging een goede verjaardagsgrap uit te halen doen de vriendinnen Julie, Foxy en Courtney net alsof ze een vriend kidnappen. Ze schuiven een snoepbal in haar mond om te zorgen dat ze niet schreeuwt. Ze verslikt zich echter, en overlijdt. Het is nu aan de drie meiden om de misdaad te verbergen.
Jaws (1975) Jaws (1975)
Het lijk van een jonge vrouw spoelt aan op het strand van de Amerikaanse badplaats Amity. Politiechef Martin Brody start een onderzoek en vermoedt dat er een grote witte haai de wateren onveilig maakt. Het bestuur van het toeristendorpje kiest echter voor het commerciële belang en weigert het verhaal van Brody te geloven.
Jaws 2 (1978) Jaws 2 (1978)
Vier jaar na de gebeurtenissen van het origineel Jaws, word de stad Amity geteisterd door series van mysterieuze bootongelukken en verdwijningen. Chef van de politie, Martin Brody, vreest dat er nog een haai rondzwemt, maar hij wordt genegeerd door het volk. Hij heeft echter gelijk: er is nog een grote witte haai in de zee. En hij wil wraak.
Jaws 3-D (1983) Jaws 3-D (1983)
Vanuit tunnels van doorzichtige kunststof kunnen toeristen in het zeedierenpark 'Seaworld' in Florida het leven van vissen, waaronder een pas gevangen genomen jonge haai, in hun natuurlijke omgeving observeren. Niemand heeft echter gerekend op een grote witte haai, die op zoek naar haar jong, de toeristen de schrik op het lijf jaagt door onophoudelijke aanvallen op de onderwatertunnels en de zich in - en op het water bevindende toeristen.
Jaws of the Dragon (1976) Jaws of the Dragon (1976)
De leiders van twee rivaliserende Kung Fu bendes, 'Black Tiger' en 'White Tiger' voeren strijd om een vergeten fortuin, dat ergens begraven ligt. Om dit fortuin te bemachtigen zullen zij tevens moeten strijden om een mysterieuze dame.
Jaws: The Revenge (1987) Jaws: The Revenge (1987)
Het is alweer enkele jaren geleden dat het kuststadje Amity opgeschrikt werd door de moorddadige aanvallen van de bloeddorstige haai. Sinds deze dramatische gebeurtenissen heeft Ellen Brody haar leven heropgebouwd. Haar zoon Sean heeft de taak van zijn vader overgenomen en werkt als hulpsheriff in het vakantieoord. Tijdens een routinevaart met de dienstboot wordt het vaartuig in een enorme wateropwelling meegesleurd en verdwijnt in de diepte. Heeft de witte haai weer toegeslagen?
Jay and Silent Bob Strike Back (2001) Jay and Silent Bob Strike Back (2001)
De comic "Bluntman and Chronic", waar Jay en Silent Bob (bekend uit de vorige 4 films van Smith) model voor stonden, wordt verfilmd. Jay en Silent Bob krijgen niets van de opbrengst van de film, en zijn bovendien onthutst over de slechte naam die ze nu krijgen op verschillende internetsites. Ze besluiten naar Hollywood af te reizen om te voorkomen dat de film gemaakt zal worden.
Jayhawkers!, The (1959) Jayhawkers!, The (1959)
Rond 1850 strijden Luke Darcy (Chandler) en Cam Bleeker (Parker) om de macht. Daarnaast vechten ze bovendien om de liefde van Jeanne Dubois (Maurey).
Jayne Mansfield Story, The (1980) Jayne Mansfield Story, The (1980)
De film vertelt het levensverhaal van de actrice Jayne Mansfield: hoe ze opklom naar de top in Hollywood en hoe zij daar weer uit de gratie raakte tot aan haar noodlottige autoongeluk in 1967.
Jayu Manse (1946) Jayu Manse (1946)
Jeon Chang-Keun zit in het verzet en strijdt voor zelfstandigheid van het land onder de Japanse overheersing. Op een dag wordt hij achtervolgd en beschoten door een Japanse agent. Op zijn vlucht wordt hij gered door de verpleegster Hwang Yui-Hee, die hem verbergt.
Jazireh Ahani (2005) Jazireh Ahani (2005)
Een traag zinkende olietanker in de Perzische Golf dient als opvang voor een paar honderd dakloze Iraniërs. Het schip staat onder gezag van kapitein Nemat die met strenge hand zijn minimaatschappij regeert. Hij heeft niet alleen het bevel over de tanker, hij regelt ook de huwelijken, het economische verkeer en de gang naar de moskee. Niemand vecht de autoriteit van Nemat aan, behalve de jongeling Ahmad die de gangen van de kapitein nauwgezet in de gaten houdt. Het is tenslotte een kwestie van tijd voordat de tanker ten onder gaat. En wat dan?
Jazz Age, The (1956) Jazz Age, The (1956)
Fred Allen vertelt in deze documentaire over een prachtige en verlichtende periode in de Amerikaanse geschiedenis, te beginnen bij de Eerste Wereldoorlog tot en met de grote economische crisis van 1929. Er wordt gekeken naar de ontwikkelingen in de muziek en de historische en culturele gebeurtenissen die plaats vonden in deze periode, de The Jazz Age genoemd, in het begin van de vorige eeuw.
Jazz Seen: The Life and Times of William Claxton (2001) Jazz Seen: The Life and Times of William Claxton (2001)
In de vroege jaren ’50 startte Claxton zijn carričre met het fotograferen van de jonge Chet Baker, die al gauw het idool werd van de Amerikaanse jeugd. Hij legde de eerste momenten vast van de jonge, toen nog onbekende acteur Steve McQueen en van de jonge saxofonist Gerry Mulligan. Platenhoezen werden steeds meer gebruikt om de muziek te verkopen en het esthetische en soms uitdagende werk van Claxton sprak tot de verbeelding van het platenkopend publiek. Regisseur Julian Benedikt heeft een goede band en vriendschap met Claxton opgebouwd. Hij mocht exclusief gebruik maken van nooit eerder vertoond materiaal uit het zeer uitgebreide fotoarchief van Claxton.
Jazz Singer, The (1927) Jazz Singer, The (1927)
De joodse Jake Rabinowitz loopt weg van huis en wordt de jazz-zanger Jack Robin. Hij heeft succes, maar wanneer zijn vader sterft geeft hij zijn kansen op een Broadway-carričre op en neemt hij de baan van zijn vader over. The Jazz Singer is de eerste gesproken film.
Jazz Singer, The (1952) Jazz Singer, The (1952)
Wanneer Jerry Golding de hoge toppen van de show business verkent breekt hij het hart van zijn vader, die had gehoopt dat Jerry in zijn voetstappen zou volgen. Jerry's vader beschouwt hem dan als dood en wil hem nooit meer zien. Wat volgt is een reis die Jerry onderneemt om de liefde van zijn vader terug te winnen.
Jazz Singer, The (1980) Jazz Singer, The (1980)
De zoon van een Joodse man moet zijn vader er van overtuigen dat hij popzanger wil worden, wat niet makelijk is in verband met zijn vaders geloof.
  1 2 -3- 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21
  © 2007-2011 AllMy.nl
Welkom gast!
Inloggen | Aanmelden
[x]
Inloggen


Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Aanmelden
[x]
Uitloggen


Je bent al uitgelogd!