Zoek op tag | Films | Mijn Films | Verlanglijst | Films gezien | Uitgeleende films | Favorieten
   0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 -11- 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21
Zoeken:
Jingle Bells (1999) Jingle Bells (1999)
De ouders van een arm gezin willen hun kinderen graag, ondanks alle geldproblemen, een mooi kerstfeest bezorgen. Maar om hun schulden te kunnen betalen, hebben zij bijna alle dieren van hun boerderijtje al verkocht. De kinderen hebben van hun eigen spaargeld voor hun ouders een arreslee gekocht, die hun paard Kris zou moeten trekken. Vader, die daar niets van af weet, ziet geen andere mogelijkheid dan hun dierbare paard verkopen, zodat hij cadeautjes voor zijn kroost zal kunnen betalen. Kerstochtend is dus een teleurstelling voor allen, want nu hebben ze wel een slee, maar geen paard meer. Alleen een wonder zal de familie weer blij kunnen maken.
Jinn, The (2007) Jinn, The (2007)
Op een dag wordt Juliet Howard, een actrice, ontvoerd door een groep tieners onder leiding van Puck Victorious. Zij komen aan op een verlaten ranche, maar zij worden gestoord wanneer de toezichthouder Ahmed terugkeert. Ahmad is een uiterst voorzichtige maar ook een gastvrije man en nodigt hen uit om voor het eten te blijven. Puck die voor alles een stokje wil steken probeert hier oneruit te komen en dringt aan om te kunnen vertrekken. Maar Ahmad waarschuwt hen om het huis niet te verlaten of de Jinn zal ze te pakken krijgen. Ahmad vult hun hoofden met verhalen over de Jinn die in het land woont en iedereen afslacht die in donker de weg kwijtraakt. Juliet negeert hem en probeert uit haar gevangenschap te ontsnappen en de bende begint ongeduldig te worden en er breekt onderling ruzie uit. Nu is hun enige ontsnappingsmogelijkheid dat zij een voor een naar buiten gaan.
Jinnah (1998) Jinnah (1998)
Mohammed Ali Jinnah (Lee) is de grondlegger van het huidige Pakistan. Samen met onder andere Gandhi probeerde hij een einde te maken aan de Britse heerschappij over een groot gebied in Azië. In zijn strijd tegen de heersende overmacht stuitte hij op veel tegenstand. Zowel van de overheersers als van zijn eigen landgenoten die hun voordeel met de overheersing deden.
Jinruigaku Nyumon (1966) Jinruigaku Nyumon (1966)
Het drama van het alledaagse leven van een man bijgenaamd Yoshimoto 'Sub' Ogata, die de kost verdient met het maken en distribueren van pornofilms.
Jinsei-Gekijô: Hishakaku to Kiratsune (1968) Jinsei-Gekijô: Hishakaku to Kiratsune (1968)
Kiratsune (Ken Takakura) krijgt een relatie met de kwetsbare vrouw van zijn beste vriend, Hishakaku (Koji Tsuruta). Hishakaku zit in de gevangenis. Beide mannen zijn lid van de Yakuza, wat hun relatie binnen die groep natuurlijk geen goed doet.
Jinxed! (1982) Jinxed! (1982)
De professionele gokker Harold maakt de jonge croupier Willie het leven zuur door telkens aan zijn tafel grote winsten te behalen. Uiteindelijk wordt Willie zelfs ontslagen en dat is de reden waarom hij ingaat op het voorstel van Harolds vriendin Bonita om de gokker te vermoorden. Maar Harold is hen voor: hij pleegt zelfmoord. Om daar toch een voordeeltje uit te halen proberen Willie en Bonita het te doen voorkomen dat het een ongeluk is geweest, zodat ze een half miljoen dollar zullen opstrijken. Maar zelfs na zijn dood speelt Harold een boosaardig spel...
Jipangu (1990) Jipangu (1990)
Oude legendes vertellen over Zipang, het land van goud en daarom is iedereen op zoek naar dit mythische land. Een bende vluchtelingen ontdekt de sleutels tot dit magische koninkrijk en gaat er naar op zoek. Wat ze echter niet weten is dat ze de aandacht getrokken hebben van een premiejager die zijn zinnen gezet heeft op hun leider.
Jirai wo Fundara Sayônara (1999) Jirai wo Fundara Sayônara (1999)
Biografische film over de Japanse oorlogsfotograaf Taiza Ichinose (Tadanobu Asano). Zijn wens was een succesvol oorlogsfotograaf te worden wiens foto's op de voorpagina van de New York Times e.d. kwamen. Hij raakt meer en meer geobsedeerd met het maken van een foto van Abgkor Wat in Cambodja, wat op dat moment wordt vastgehouden door de Khmer Rouge. Als hij begint doet hij dit alleen om het bovenstaande te bereiken, maar geleidelijk aan wordt het een doel op zich.
Jisatsu Manyuaru (2003) Jisatsu Manyuaru (2003)
Drie jonge mannen en vrouwen die bij "Suicide Net" samenkwamen plegen een groepszelfmoord. Yu en Rie, een directeur en hulpdirectrice bij het lokale TV-station, beginnen met een nieuws-item over de groepszelfmoord. Er is sprake van een vreemde DVD, "De Zelfmoord Manual" welke een verscheidenheid van manieren toont om zelfmoord te begaan. Verscheidene mensen die deze hebben bekeken begaan zelfmoord. Yu en waren Rie willen de zaak onderzoeken.
Jisatsu Manyuaru 2: Chuukyuu-hen (2003) Jisatsu Manyuaru 2: Chuukyuu-hen (2003)
Verscheidene exemplaren van een zwarte DVD zijn ontdekt bij zelfmoordgevallen. "De Zelfmoord Manual" - DVD schildert een verscheidenheid van manieren om zelfmoord te plegen, door middel van bijvoorbeeld dood door voertuigen, verdrinking, electrocutering, verstikking en vergiftiging. Nozomi is een zelfmoordverslaafde die een affaire heeft met een voormalig poilitie-agent, Yosuke. Yosuke omtdekt dat een sekte waar Nozomi mee verbonden raakt, een link heeft met de zelfmoord-DVD's. Op een bepaalde dag verdwijnt de sekte plotseling, samen met Nozomi...
Jisatsu Sakuru (2002) Jisatsu Sakuru (2002)
Japan, 2001. De populariteit van het muziekbandje Desert golft door jeugdkringen in het hele land. Op een dag plegen 54 middelbare-schoolmeisjes in Tokio zelfmoord door zich op het station Shinjuku voor de rijdende trein te werpen. Dit lijkt een hele reeks zelfmoorden in Tokio in gang te zetten. De politie onderzoekt de zaak maar tast in het duister: is er geen sprake van toeval ? Dan belt een jongedame de politie en wijst hen op een website die de sleutel zou kunnen zijn voor alle incidenten. Bovendien belt een mysterieus kind detective Kuroda persoonlijk op, en zegt dat er een volgende golf van zelfmoorden op handen is. Dan gebeurt er iets waar niemand op heeft gerekend...
Jishin Retto (1980) Jishin Retto (1980)
Een seismoloog, Hoichi, voorspelt dat een enorme aardbeving Tokyo zal treffen, maar niemand gelooft hem. De film concentreert zich op het familieleven van Hoichi.
Jism (2003) Jism (2003)
Het verhaal gaat over een zeer aantrekkelijke dame die vreemdgaat met een charmante en knappe advocaat. Die gaat zoveel voelen voor de dame dat hij haar niet meer samen met haar man kan zien. Hij vraagt haar om van haar man te scheiden. Dit is precies wat de dame wil. Ze zegt dat ze niet wil scheiden vanwege het vermogen van haar man. Geld is alles en maakt haar gelukkig. Samen besluiten ze haar man te vermoorden, opdat zij al het geld kunnen krijgen en rustig samen kunnen leven.
Jitsuroku Abe Sada (1975) Jitsuroku Abe Sada (1975)
De film behandelt het waargebeurde verhaal van Abe Sada. Ze kon het niet verkroppen dat haar minnaar terugging naar diens vrouw. Het was hierom dat zij hem vermoordde en hem ontdeed van zijn geslachtsdeel.
Jitsuroku Andô Noboru Kyôdô-den: Rekka (2002) Jitsuroku Andô Noboru Kyôdô-den: Rekka (2002)
Kunisada is een meedogenloze yakuza en de leider van de levensgevaarlijke Sanadas. Terwijl Kunisada een gevangenisstraf moet uitzitten, hoort hij dat zijn opvolger werd vermoord door een lid van de rivaliserende Otaki-bende. De moord blijkt echter onderdeel te zijn van een plan om Kunisada uit te schakelen, en als hij dit ontdekt, besluit hij om wraak te nemen op zijn eigen bende.
Jitsuroku Rengô Sekigun: Asama Sansô e no Michi (2007) Jitsuroku Rengô Sekigun: Asama Sansô e no Michi (2007)
Het verhaal over de beruchte links-extremistische terroristengroep die in 1972 samenkwam na de afbrokkeling van het idealisme van de jaren '60. We zien hun opkomst, de belangrijkste leden van de groep en de jaren erna waarin ze de Japanse maatschappij teisterden. Na verloop van tijd vroeg de groep steeds meer van haar eigen leden en vijf radicale studenten uit de groep verschansten zich in de Asano-berg, waarna een lang gevecht met de politie ontstond.
Jitterbugs (1943) Jitterbugs (1943)
Stan en Ollie raken als rondreizende jazzmuzikanten verwikkeld in een misdadig complot, dat alleen kan worden ontmaskerd als Stan zich verkleedt als tante en Ollie als een patser uit het Zuiden van de Verenigde Staten.
Jitters, The (1989) Jitters, The (1989)
Een rijke Chinese winkelier wordt vermoord door een bende. Zijn dochter neemt de winkel over maar ook zij wordt geterroriseerd. Maar dan keert hij terug als zombie!
Jiu er Shen Diao Xia lu Zhi Chi Xin Chang Jian (1992) Jiu er Shen Diao Xia lu Zhi Chi Xin Chang Jian (1992)
Ching Yan trekt naar de Virgin Mountain om daar het Virgin Ice te zoeken. De koning heeft veel geld beloofd aan wie hem het Virgin Ice brengt. Samen met zijn companen en een vrouw die in zijn dromen leeft trekt hij ten strijde tegen de King of Hell, die ook aast op het Virgin Ice.
Jiu Pin Zhi Ma Guan Bai Mian Bao Qing Tian (1994) Jiu Pin Zhi Ma Guan Bai Mian Bao Qing Tian (1994)
Een corrupte magistraat wordt zelf beetgenomen, en uit z'n ambt ontzet. Hij betert z'n leven en neemt het op voor een vrouw die onterecht beschuldigd is van de moord op haar hele familie. Hiervoor moet hij in de hoofdstad zien te geraken, om daar een nieuw proces aan te vragen. Er zijn echter heel wat mensen die hem liever niet zien slagen, en er wordt dan ook alles aan gedaan om hem uit de hoofdstad te weren.
Jivaro (1954) Jivaro (1954)
Op Rio Galdez’s afgelegen plantage in het Braziliaanse Amazonegebied verblijft een groep Amerikaanse en Europese gelukzoekers, waaronder de oud-ingenieur Jerry Russell. Russell heeft een obsessie voor de goudschat van de Jivaro koppensnellers en heeft daarom zijn baan in de Verenigde Staten opgezegd en is vervolgens vertrokken naar Brazilië. Hij is nu aan de drank en trekt op met het plaatselijke meisje Maroa. Hij krijgt nog wel steeds brieven van zijn voormalige en aantrekkelijke verloofde Alice Parker uit Californië. Ondanks negatieve adviezen reist Alice onaangekondigd toch af naar het Amazonegebied in de hoop alsnog met Russell te kunnen trouwen. Teleurgesteld in Russell zoekt Alice steun bij Galdez, maar dan komt het bericht, dat Russell vermist wordt in het gebied van Jivaro koppensnellers.
Jiyan (2002) Jiyan (2002)
In maart 1988 vonden in Irak tijdens het bewind van Saddam Hoessein gruwelijke aanvallen plaats met chemische en biologische wapens op Koerdische gebieden in het land. In de plaats Halabja werden 5000 mensen gedood en nog eens duizenden ernstig gewond. In dit drama keert een Koerdische man, Diyari, na lange tijd in Amerika te hebben gewoond, terug naar zijn vaderland om in Halabja een weeshuis op te zetten. Hij treft er, enkele jaren na de aanslagen, een gemeenschap aan met overal zichtbare littekens. Hij trekt zich in het bijzonder het lot aan van Jiyan, een tienjarig meisje met een verminkt gezicht.
Jiyin Jueding Wo Ai Ni (2007) Jiyin Jueding Wo Ai Ni (2007)
Gigi en Marlene werken bij een biotechnologie bedrijf. Ze doen onderzoek naar een medicijn dat specifieke genen kan onderdrukken en de invloed hiervan op het lichaam. Gigi is geboren met een 'schoonmaak-freak gen'. Marlene is geboren met een gen waardoor haar gewicht onstabiel is en neemt hier medicijnen voor. Op een dag komt ze erachter dat de pillen van de markt worden gehaald. Beide vrouwen krijgen problemen met hun liefdesrelaties. Gigi en Marlene besluiten om een anti 'schoonmaak-gen' pil te nemen om hun liefdesrelaties te verbeteren. Zullen de twee vrouwen echte liefde vinden zonder de hulp van technologie?
Jiyuan Qiaohe (2000) Jiyuan Qiaohe (2000)
De rivaliserende Changs en Wongs zijn Singaporese kippenrijstverkopers, wier stalletjes naast elkaar bij de markt staan. De families zijn al vijanden sinds mensenheugenis en zijn jaloers op elkaars geheime recept. Fenson, de zoon van de Wongs, wordt desondanks verliefd op Audrey, de ijdele verwende dochter van de Changs. Wanneer Fenson er achter komt dat Audrey de rol van Julia speelt in een schooluitvoering, zorgt hij er voor haar knappe vriendje voorbij te streven voor de rol van Romeo.
Jízda (1994) Jízda (1994)
Twee vrienden maken samen een rondrit met hun auto en komen langs een verlaten landweg de knappe Aňa tegen. De jongens nemen haar mee, en samen hebben ze heel wat lol. Tot ze op een gegeven moment achtervolgd worden door een man in een snelle auto. Het blijkt de ex-vriend van Aňa te zijn, maar wat hij precies wil, lijkt zelfs zij niet te weten.
Jjakpae (2006) Jjakpae (2006)
Detective Tae-su (Jeong Doo-hong) hoort over de plotselinge dood van een vroegere schoolvriend. Hij besluit naar z'n oude stad terug te keren om de begrafenis te bezoeken. Eenmaal terug krijgt hij het gevoel dat er iets raars aan de hand is met de dood van z'n vriend, en gaat op onderzoek uit.
JLG/JLG - Autoportrait de Décembre (1995) JLG/JLG - Autoportrait de Décembre (1995)
'Zelfportret' van regisseur Jean-Luc Godard, waarin hij praat over onder andere zichzelf, zijn plaats in de filmhistorie, en de aard van cinema.
Jo (1971) Jo (1971)
Schrijver Antoine (De Funes) krijgt bezoek van een onbekende man. Hij vermoedt dat het zijn chanteur is, waarop hij de man per ongeluk vermoordt. In uiterste paniek probeert hij het lijk kwijt te raken.
Jo Jo Dancer, Your Life Is Calling (1986) Jo Jo Dancer, Your Life Is Calling (1986)
Deze film belicht het leven van Richard Pryor zelf. Richard Pryor speelt hier Jo Jo Dancer, een populaire stand-up comedian, die tijdens het gebruik van drugs in brand stond. Als hij in het ziekenhuis in coma ligt, gaat zijn spirituele alter-ego op reis naar zijn verleden en merkt wat de voor en -nadelen van zijn roem zijn...
Jo Sok (2005) Jo Sok (2005)
Een jongeman, afkomstig uit een laag sociaal-economisch milieu, wordt verliefd op een jongedame uit één van de hogere klassen. Ze raakt zwanger en samen met haar vriend vluchten ze uit huis om de confrontaties met hun ouders te vermijden.
Jo, Papá (1975) Jo, Papá (1975)
Een oud-strijder wil met zijn familie de route, die hij als soldaat voor Spanje heeft afgelegd, nog eens opnieuw doorlopen om te herdenken. Door zijn autoritair karakter begrijpt hij vaak zijn dochters niet. Wanneer één van hen in contact komt met een jongeman en verliefd wordt op hem reageert hij met geweld en veroorzaakt hij steeds meer onbegrip.
Jo-la-Romance (1949) Jo-la-Romance (1949)
Uit liefde voor de koppige Martine geeft de zanger Georges Hyverlin zijn carrière op en gaat hij tegen zijn zin bij zijn schoonbroer in een autofabriek werken. De herinnering aan zijn succesvolle loopbaan blijft hem echter achtervolgen.
Joan of Arc (1948) Joan of Arc (1948)
Verhaal over Jeanne d'Arc, het 15de eeuwse boerenmeisje, dat een nationale heldin werd, door het Franse leger aan te voeren tegen de Engelsen. Voordat ze in de handen van de Engelse terechtkwam, werd ze tot heilige verklaard.
Joan of Arc (1999) Joan of Arc (1999)
Het relaas van een eenvoudige boerendochter en de zoektocht die haar veranderde in één van de meest geruchtmakende personen aller tijden. Ze hoorde stemmen en ging erop uit om Frankrijk te herenigen.
Joan of Arc (2005) Joan of Arc (2005)
Dit docudrama laat het bekende verhaal zien vanuit de ogen van Jeanne zelf. Haar inspanningen om haar vaderland vrij te maken werden wereldberoemd. Ook de visioenen en stemmen die haar daar toe aan gezet hebben inspireren vandaag nog vele mensen. Toch was deze "maagd van Orleans" een gewoon boerenmeisje uit de provincie, dat in haar tijd door bijna niemand werd geloofd. Haar "roeping" werd door de Franse kroonprins uitgebuit om daarna zichzelf op de troon te zetten.
Joan of Paris (1942) Joan of Paris (1942)
Vijf RAF-piloten springen boven Frankrijk uit het vliegtuig en gaan via Parijs terug naar Engeland. Terwijl zij hun best doen de Gestapo te vermijden, ontmoet de leider een fraaie serveerster die hem wil helpen thuis te komen. Als de Nazi's hier achter komen, moet zij de consequenties onder ogen zien.
Joan the Woman (1917) Joan the Woman (1917)
Tijdens de Eerste Wereldoorlog vindt een Brits officier bij toeval het zwaard van Jeanne d'Arc, die vervolgens in een visioen aan hem verschijnt. Zij vertelt hem haar levensverhaal.
Joanna (1968) Joanna (1968)
Joanna, een student aan de kunstacademie van het bruisende Londen, heeft het ene na het andere vriendje. Haar losbandige leven stopt wanneer ze zwanger wordt van Gordon.
Joanne Lees: Murder in the Outback (2007) Joanne Lees: Murder in the Outback (2007)
Na het overleven van de beangstigende ontvoering samen met haar vriend, wordt Joanne Lees een slachtoffer van de media in twee continenten. De gebeurtenissen die Joanna achtervolgen zijn genoeg om iemand te vernietigen. Joanne had haar vriend bedrogen voor hij verdween, maar ondanks dat Peter gezien zou zijn, weigeren de Amerikanen en Australiërs haar onschuld te geloven. Maar waarom? Geloven de mensen dat ze echt schuldig is? Of weigeren ze gewoon haar aan te horen? Maar als ineens Bradely Murdoch opgepakt en schuldig bevonden wordt, is het eindelijk tijd om haar verhaal te aanhoren.
João en het Mes (1972) João en het Mes (1972)
João, een oude Braziliaanse koeherder en jaguar-doder, weduwnaar met een volwassen zoon, trouwt met een jonge vrouw. Zij moet hem naar 's lands wijs volkomen onderdanig zijn. Jaloers als hij is, brengt João haar naar een eenzame boerderij en verbant zelfs zijn zoon. Desondanks laat hij zijn jonge vrouw vier jaar lang moederziel alleen, omdat hij rijk wil worden met het winnen van rubber in de Braziliaanse oerwouden. Als hij terugkomt heeft zijn vrouw haar intrek genomen bij haar moeder en is er een kind waarvan hij niet zeker is of het al dan niet is geadopteerd. João, in goede doen nu, koopt een mes en neemt zijn vrouw mee op bootreis.
Joaquín Sabina - 19 Días y 500 Noches (2008) Joaquín Sabina - 19 Días y 500 Noches (2008)
Documentaire over Joaquín Sabina, een binnen het Spaanse taalgebied legendarische singer-songwriter. Sabina was al een singer-songwriter lang voordat deze benaming in de mode kwam. Zijn teksten hechten zich als poëzie aan het geheugen en zijn onverbrekelijk verbonden met zijn muziek, zijn voordracht, zijn hele persoonlijkheid. Ramón Gieling koos voor een omtrekkende beweging om het fenomeen Sabina in beeld te brengen. Hij neemt de tijd voordat hij Sabina aan het woord laat. Eerst laat hij gedetailleerd diens befaamde huis zien, dat oogt als een klein museum en waarvan al zijn vrienden een sleutel hebben. Daarna praat hij met vrienden, liefhebbers en geliefden en neemt hij de kijker mee naar de sfeervolle en emotionele concerten. Tot slot komt Joaquín Sabina zelf aan het woord.
Job Seines Lebens 2, Der (2004) Job Seines Lebens 2, Der (2004)
Drie weken voor de verkiezingen wordt minister-president Achimsen uit voorzorg opgenomen in het ziekenhuis: de man loopt kans op een hartinfarct. De oppositie staat ondertussen te popelen om de verkiezingen naar zich toe te trekken. Hoog tijd voor de grote verwisseltruc: de werkloze Erwin, dubbelganger van de minister-president, zal de komende tijd zijn plaats innemen.
Job, The (2003) Job, The (2003)
C.J. een sexy, koelbloedige huurmoordenares raakt zwanger en wil uit het vak stappen. Zonder familie en vrienden is haar enige relatie, die met haar baas Vernon Cray, een drugsdealer. Ze neemt nog een laatste opdracht aan. Ze moet Troy Riverside uitschakelen, een straatrover, die twintig kilo heroïne heeft gestolen. Als C.J. op het punt staat Troy en zijn vriendin Emily te liquideren, ontdekt ze dat Emily zwanger is. Overmand door emoties kan ze de trekker niet overhalen. Maar een moordcontract is bindend. C.J. staat voor de keus; of Troy en Emily vermoorden of Vernon trotseren en haar eigen leven riskeren.
Jock of the Bushveld (1992) Jock of the Bushveld (1992)
Wanneer Percy heeft gehoord van de goudkoorts in het plaatsje Transvaal, gaat hij vastbesloten op zoek naar goud. Tijdens zijn reis naar Transvaal redt hij de hond Jock van een verdrinkingsdood. Samen reizen ze verder richting de goudstad.
Jocks (1987) Jocks (1987)
Het tennisteam van een universiteit reist naar Las Vegas voor een regionaal toernooi. Al snel blijkt dit hun laatste wedstrijd te zijn, want de directeur heeft alle toekomstige sportactiviteiten opgeheven. De aanvoerder en de sterspeler van het team zetten alles op alles om het sportprogramma van hun universiteit te redden. Het team weet zich op een wel heel wonderlijke wijze staande te houden.
Jodhaa Akbar (2008) Jodhaa Akbar (2008)
16e eeuws liefdesverhaal over het huwelijk tussen een keizer en prinses uit twee verschillende volken die op die manier een eenheid tussen de volken wisten te bewerkstelligen. De succesvolle keizer Akbar had een gigantisch rijk in het Oosten van Azië veroverd. Akbar was er op uit om tevens de vriendschap van het invloedrijke Hindu-volk de Rajputs te krijgen en daarvoor trouwde hij met de vurige Rajput-prinses Jodhaa. Hij had echter niet verwacht dat er daadwerkelijk een zo grote liefde voor haar zou ontstaan dat zij voor hem belangrijker werd dan zijn rijk.
Joe (1970) Joe (1970)
Zakenman Bill gaat de confrontatie aan met zijn drugsverslaafde dochter en haar vriend, die hij vermoordt. Hij slaat op de vlucht en stopt onderweg bij een bar waar hij ene Joe ontmoet. Joe haat buitenlanders, hippies en mensen die anders zijn. Bill vertelt hem zijn geheim, waardoor hij in de problemen raakt.
Joe and Max (2002) Joe and Max (2002)
De legendarische boksers Joe Louis en Max Schmeling bevechten elkaar op brutale wijze. De ene is een zwarte Amerikaan; de andere een Duitser die door Hilter op handen wordt gedragen. In de rematch, 2 jaar later, leidt de overweldigende kritiek voor Max' connecties met Hitler indirect tot zijn nederlaag. Zowel Joe als Max beseffen dat enkel een derde match bepaalt wie de echte winnaar is.
Joë Caligula - Du Suif Chez Les Dabes (1966) Joë Caligula - Du Suif Chez Les Dabes (1966)
Een groep eerzuchtige jonge beroepsmisdadigers uit Marseille wil de plek hebben van de gevestigde misdadigers. Ze martelen, moorden en intimideren de gangsters totdat ze opgeven. Eén bendelid, die zich sexueel aangetrokken voelt door zijn zuster wordt door haar aangeklaagd na een verkrachting.
Joe D'Amato Totally Uncut (1999) Joe D'Amato Totally Uncut (1999)
In deze documentaire wordt de carrière van Italiaanse cultregisseur Joe D'Amato - vooral bekend van zijn vele soft-erotische (en) horrorfilms - onder de loep genomen. Dit gebeurt onder andere door middel van interviews met de regisseur zelf en door het tonen van enkele exemplarische fragmenten uit zijn meest legendarische en beruchte films.
Joe Dirt (2001) Joe Dirt (2001)
Wanneer de white-trash loser Joe Dirt tijdens zijn schoonmaak-baantje bij een radiostation de studio inloopt, begin de DJ (die moeite heeft z'n uurtjes te vullen) "on air" met hem te praten. Het gesprek gaat al snel richting het levensverhaal van Joe. Met duizenden luisteraars aan de radio gekluisterd vertelt Joe hoe hij als 8-jarig jongetje door zijn ouders in de steek is gelaten, en hoe zijn zoektocht naar zijn ouders in z'n werk ging.
Joe Gould's Secret (2000) Joe Gould's Secret (2000)
Deze film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal over Joe Gould, een bijzonder excentriek persoon. Gould, naar eigen zeggen afgestudeerd aan Harvard, is een klaploper die rijkelijk profiteert van de verhalen van mensen om hem heen... In 1942 schrijft een journalist van de New Yorker over zijn leven.
Joe Hill (1971) Joe Hill (1971)
Joel Emanuel Hägglund emigreert in het begin van de 20e eeuw naar de VS en verandert zijn naam in Joe Hill. Hij sluit zich aan bij de IWW, een vakbond. Omdat het verboden is om te demonstreren en te spreken in het openbaar gaat hij protestsongs schrijven en zingen die grote invloed hebben. De autoriteiten besluiten dat hij te gevaarlijk wordt en schuiven hem een moord in de schoenen.
Joe Kidd (1972) Joe Kidd (1972)
Joe Kidd is een voormalige premiejager tijdens de Mexicaans-Amerikaanse oorlog. Hij krijgt een opdracht van groot-grondbezitter Frank Harlan om samen met huurlingen een groep Mexicaanse Amerikanen op te sporen die geleid worden door Louis Chama. Aanvankelijk voelt Joe niks voor de opdracht totdat de bende van Chama een aantal paarden van hem jat en zijn vrienden terroriseert.
Joe Panther (1976) Joe Panther (1976)
Een jonge Seminole-indiaan wil het reservaat waarin hij leeft verlaten, en opgenomen worden in de wereld der blanken. Hij neemt een baan aan op een vissersboot, maar zowel de wilde zee als de vooroordelen van blanken leiden tot problemen voor hem.
Joe Somebody (2001) Joe Somebody (2001)
Wanneer Joe Scheffer door een collega in elkaar geslagen wordt vlak voor zijn dochter (op "neem je kind mee naar je werk-dag"), besluit hij om terug te vechten. Hierdoor begint hij langzamerhand omhoog te klimmen op de carrière-ladder binnen het bedrijf.
Joe Strummer: The Future Is Unwritten (2007) Joe Strummer: The Future Is Unwritten (2007)
Documentaire over Joe Strummer, frontman van de legendarische punkgroep The Clash. De film portretteert zijn muziek alsmede de mythen en legenden om zijn persoon. Inmiddels vier jaar overleden, herinneren vrienden en bekenden Strummer en zijn geschiedenis.
Joe the King (1999) Joe the King (1999)
De 14-jarige Joe Henry groeit op in een wereld waarin het moeilijk is om respect te krijgen. Wanneer Joe voortdurend uitgescholden en voor schut gezet wordt door zijn klasgenoten en leraren, ontdekt hij dat hij enkel kan terugvallen op zichzelf. In een wanhopige poging om af te rekenen met zijn brutale vader, zijn vloekende moeder en zijn erg vijandige omgeving, begaat Joe een verschrikkelijke daad waarvan de gevolgen niet te overzien zijn.
Joe versus the Volcano (1990) Joe versus the Volcano (1990)
In eerste instantie lijdt Joe onder een verrotte baas, een benauwd kantoor, slecht licht en smerige koffie. Na een bezoek aan de arts verandert zijn leven - of wat daar van overblijft - radicaal. Dat brengt hem er toe om - samen met Patricia - een wereldreis met hindernissen te ondernemen, die tenslotte zal moeten eindigen met een enorme sprong in een onvervalste vulkaan. Maar voor het zover is, vindt er natuurlijk nog heel wat plaats...
Joe's Apartment (1996) Joe's Apartment (1996)
Joe komt van Iowa naar New York, en is vanwege een geldtekort op zoek naar een goedkoop apartement. Hij vind een kamer, maar moet deze wel delen met zo'n 50.000 kakkerlakken. Deze worden echter goede vrienden met Joe.
Joe's Bed-Stuy Barbershop: We Cut Heads (1983) Joe's Bed-Stuy Barbershop: We Cut Heads (1983)
Zack Homer neemt een kapperszaak over nadat de vorige eigenaar Joe is vermoord door zijn 'inversteerder', 'Mr. Lovejoy' omdat Joe hem probeerde op te lichtten. Zack wil slechts een kapperszaak runnen en mensen traditionele kapsels geven. Van alle nieuwe en hippe kapsels weet Zack niets af en daarom gaan de zaken ook niet zo goed. Op een avond komt 'Mr. Lovejoy' op bezoek en biedt hem hetzelfde als wat hij Joe geboden heeft. Wat 'Mr. Loverboy' te bieden heeft zou Zack uit de brand kunnen helpen, maar wat heeft Zack hem te geven?
Joe's Palace (2007) Joe's Palace (2007)
De multimiljonair Elliot leeft als een kluizenaar alleen in een groot herenhuis in hartje Londen. Zijn enige contact met de buitenwereld is de tiener Joe, die deels boodschapper deels beschermeling is. Joe is de nieuwe opzichter van Elliots tweede herenhuis tegenover het huis waar hij woont. Dit tweede huis heeft een roerige geschiedenis; Elliot vond het altijd een soort van spookhuis, en gaat op zoek naar het verleden van het huis dat zijn vader heeft gekocht. Het leven van zowel Elliot als Joe verandert compleet als het desbetreffende huis betrokken wordt in de avonduren door een politicus en zijn maîtresse, en de ware geschiedenis van het huis aan het licht komt.
Joe's So Mean to Josephine (1996) Joe's So Mean to Josephine (1996)
Josephine, een op het eerste gezicht verlegen en braaf meisje, leert de kleine crimineel Joe kennen. Ze word verliefd en hals over de kop beginnen ze een heftige relatie. Joe is eigenlijk niet erg aardig voor haar, ze ziet dat in het begin door de verliefdheid niet in. Wanneer ze gaat studeren gaat ze het steeds meer beseffen.
Joe's Wedding (1997) Joe's Wedding (1997)
Joe (Moffett) was een punkrocker, maar nadat hij op het podium zichzelf in brand had gestoken heeft hij zijn muziekcarrière opgegeven voor een baan bij een gewetenloze projectontwikkelaar. Hij staat nu aan de vooravond van zijn huwelijk met de dochter van de projectontwikkelaar, en krijgt nu de kans om op te treden met een rockband. Zijn vriend heeft ook nog een vrijgezellenfeest georganiseerd, maar de dame die hij aanziet voor de stripteuse is er in werkelijkheid op uit om hem te ontvoeren.
Joe... Cercati un Posto per Morire! (1968) Joe... Cercati un Posto per Morire! (1968)
Een voortvluchtige soldaat uit het leger van de Noordelijke staten wordt gerehabiliteerd, wanneer hij een vrouw beschermd tegen het geweld van een bende die uit is op diens fortuin.
Joeun Nom, Napun Nom, E-sanghan Nom (2008) Joeun Nom, Napun Nom, E-sanghan Nom (2008)
In de jaren dertig van de twintigste eeuw, wanneer het Koreaanse schiereiland onder bewind staat van de Japanners, vetrekken veel Koreanen naar Mantsjoerije om te overleven. Sommige worden bandieten, sommige treinrovers en anderen worden premiejagers. Wanneer "The Weird", een onverbeterlijke treinrover, een Japanse trein berooft, ontdekt hij een schatkaart. Deze schatkaart wordt echter gezocht door de meedogenloze bende "The Bad". Toevallig bevindt premiejager "The Good" zich ook op de trein in zijn achtervolging op "The Bad". Nu achtervolgen de drie elkaar met ieder zijn eigen doel.
Joey (1985) Joey (1985)
Als de vader van de kleine Joey sterft, blijkt Joey plots over telepathische krachten te beschikken. Hij kan ondermeer met zijn vader spreken via een rode speelgoedtelefoon tot een kwade speelgoedpop Joey's leventje in een hel verandert.
Joey (1997) Joey (1997)
Australië. Billy heeft net als zijn vader een ongelooflijke passie voor kangoeroes. Op een dag trekt een karavaan jagers voorbij, die het op die diertjes gemunt heeft. Ze verdoven en transporteren de beesten naar Sydney waar ze in een pretpark ondergebracht zullen worden. Na de ontvoering vindt Billy een achtergebleven kangoeroejong, Joey. De jongen, dapper en moedig als hij is, trekt samen met zijn nieuwe vriend naar Sydney om hem te herenigen met zijn ontvoerde ouders.
Joey Breaker (1993) Joey Breaker (1993)
Joey Breaker is een ijskoude snelle jongen die altijd bezig is met het zoeken naar nieuw groot talent en een volgende deal. Samen met zijn vrouwelijke collega Jennie proberen ze potentiële klanten binnen te halen. Wanneer Joey de exotische serveerster Cyann ontmoet en voor het eerst in zijn leven echt verliefd wordt, realiseert hij zich dat zijn leven tot nu toe geen inhoud heeft gehad en dat er veel meer is dan alleen nieuw talent ontdekken en deals afsluiten.
Jofroi (1933) Jofroi (1933)
Jofroi is een boer die zijn land verkoopt aan zijn buurman Fonse. Als de olijfbomen geen vruchten meer willen dragen besluit Fonse ze te kappen. Als Jofroi dit hoort komt hij in opstand en dreigt zelfs met zelfmoord als Fonse zijn plannen doorzet. Fonse is niet overtuigd en de burgemeester en de pastoor moeten er aan te pas komen om hem op andere gedachten te brengen.
Jogo Subterrâneo (2005) Jogo Subterrâneo (2005)
In Jogo Subterrâneo voert regisseur Roberto Gervitz het personage Martin op, een pianist in een nachtclub. Die heeft een wel heel bizarre hobby: de vrouw van zijn leven vinden in het ondergrondse metronet van Sao Paulo. Metroplan bestuderen, route uitkiezen, de ondergrond induiken, jonge aantrekkelijke vrouwen volgen en zien of ze zijn vooraf uitgestippeld parcours kiezen. Wie dat volgt, kan de liefde van zijn leven zijn. Een dagelijks spel dat haast niet te winnen valt en waardoor hij stilaan vast raakt in het web van zijn eigen regels. Toch houdt Martin er een aantal ‘prijzen’ aan over: de zoete Tania, taptoeartieste en moeder van een autistische dochter, en Laura, de blinde schrijfster die zijn toeverlaat wordt. Tot hij zijn oog laat vallen op Ana, een neurotisch model, zo mogelijk nog gekker dan hijzelf, voor wie hij besluit de regels van zijn eigen spel opzij te zetten.
Johan (1976) Johan (1976)
Parijs, lente 1975. Een jonge filmmaker besluit, geïnspireerd door de liefde, de mooie Johan te filmen. Juist voordat hij wil gaan draaien, wordt Johan gearresteerd. Omdat hij geen acteur heeft, gaat de filmmaker op zoek naar Johan in de homoseksuele underground-scene van Parijs uit die tijd.
Johan (2005) Johan (2005)
JOHAN gaat over een gezin met 10 voetballende broers, allemaal vernoemd naar bekende Nederlandse voetballers. Dan wordt nummer 11 geboren en ze noemen hem: Johan. Er is echter een probleem: Johan houdt niet van voetballen, hij houdt van zingen en muziek. En hij houdt van zijn buurmeisje Evy, maar ook zijn broer Johnny heeft gevoelens voor haar. Terwijl de broers stuk voor stuk carrière maken bij de beste clubs van Nederland, jaagt Johan zijn droom achterna: zanger worden. Evy moet kiezen, wordt ze liever voetbalvrouw of gaat ze toch voor haar eerste liefde Johan?
Johan Cruijff - En un Momento Dado (2004) Johan Cruijff - En un Momento Dado (2004)
In 1974 kwam Cruijff, op een gegeven moment, in Barcelona aan. `Moest deze schriele kettingroker onze club na jarenlange kommer en kwel weer kampioen maken?' aldus een van de geïnterviewden. `Het lukte, maar Cruijff deed meer. Hij gaf de Catalanen hun trots terug na de onderdrukking tijdens de dictatuur van Franco.' Ramón Gieling laat vele Catalanen aan het woord. Van de taxichauffeur, de kok, de flamencogitarist die Cruijffs sierlijke acties van muziek voorziet, tot de hartchirurg die Cruijff opereerde na een hartinfarct. Gieling schetst de unieke voetballer die Cruijff was en toont de gekkige eigenheid van de leider door de woorden van zijn bewonderaars. Zij hebben Cruijff geanalyseerd, imiteren zijn bewegingen en beargumenteren hun bewondering, zoals de alleenstaande secretaresse die nooit een man heeft kunnen vinden die in de buurt kwam van de eigenzinnigheid, sierlijkheid en 'leukheid' van Johan Cruijff. Johan Cruijff, En un Momento Dado is veel meer dan een portret van de voetballer Cruijff. Het is een documentaire over de rol van Cruijff en de voetbalclub Barcelona voor het eigenzinnige Catalonië.
Johan Padan a la Descoverta de le Americhe (2002) Johan Padan a la Descoverta de le Americhe (2002)
Johan Padan ontsnapt aan de Spanjaarden en vlucht naar Florida waar hij kennis maakt met de Indianen. De Indianen worden zijn vrienden en samen bedenken ze een plan om de Spanjaarden te verslaan.
Johanna (2005) Johanna (2005)
Deze variant op het verhaal van Jeanne dArc speelt zich af in een vervallen Hongaars ziekenhuis. Na een verkeersongeluk komt de aan pillen verslaafde Johanna in het ziekenhuis terecht en raakt in coma. Men vreest voor haar leven, maar tegen alle verwachtingen in ontwaakt ze en geneest volledig. Johanna ontdekt dat ze de gave heeft om andere patiënten te genezen door hen haar lichaam aan te bieden. Eén van de artsen ziet wel wat in het meisje en biedt haar een betrekking als verpleegster aan. De patiënten zijn zielsgelukkig met Johanna en haar genezende krachten, maar als ze de avances van de arts herhaaldelijk afwijst, zet deze de hele staf tegen haar op.
Johanna Enlists (1918) Johanna Enlists (1918)
Johanna heeft haar vroegere leven doorgebracht met het verzorgen van haar tweelingzusjes en hielp met het vee op haar vader's boerderij in Pennsylvania. Op een dag komt er een groep soldaten op het land van haar vader kamperen en Johanna wordt opeens overspoeld met mannen. Onder andere Frank Le Roy, Archie van Renssaller en soldaat Vibbard zijn gecharmeerd door Johanna, maar geen van allen durft het toe te geven. Renssaller is van plan met haar te trouwen, terwijl de andere twee in de tussentijd voor het gerecht moeten komen.
Johannisnacht (1956) Johannisnacht (1956)
Na het mislukken van zijn tweede huwelijk met Martina vertelt Christian zijn dochter Micky dat haar moeder dood is. Jaren later probeert Martina zich met Micky te verzoenen.
John (2005) John (2005)
Numby en X zijn twee goede vrienden, die drugs dealen in het toilet van een club. Naast het dealen van drugs praten de twee vrienden over de verschillende soorten personen die ze tegenkomen of over dingen als seks, televisie en tekenfilms. Als X op een nacht dan opmerkt dat dit zijn laatste nacht dealen zal zijn, weet Numby dat dit iets met X's vriendin Liz te maken moet hebben ...
John Adams (2008) John Adams (2008)
Het verhaal van John Adams (Paul Giamatti) en de beginjaren van de Verenigde Staten. De boerenzoon Adams begint zijn loopbaan als onderwijzer en later schoolhoofd, en vervolgens als advocaat in Boston. In 1764 trouwt hij met Abigail Smith (Laura Linney) en begint hij zich in te zetten voor de nationale politiek.
John and Julie (1955) John and Julie (1955)
De ouders van John en Julie zijn niet van plan om de ceremoniële kroning van koningin Elizabeth bij te wonen, waarop de kinderen zich genoodzaakt zien om op eigen gelegenheid naar Londen af te reizen. Gelukkig krijgen ze daarbij de nodige hulp van verschillende welliswaar vreemde, maar wel behulpzame personen.
John and Mary (1969) John and Mary (1969)
John en Mary ontmoeten elkaar in een vrijgezellenbar, slapen met elkaar, en de volgende dag nemen ze uitgebreid de tijd om elkaar beter te leren kennen.
John and Yoko's Year of Peace (2000) John and Yoko's Year of Peace (2000)
In 1969 heerste er een periode van chaos. Ondertussen waren John Lennon en Yoko Ono verliefd op elkaar en omringd door journalisten verklaarden ze hun streven om een einde te maken aan oorlog, haat en geweld. Deze documentaire volgt John en Yoko in die periode.
John Carpenter's Cigarette Burns (2005) John Carpenter's Cigarette Burns (2005)
Kirby Sweetman krijgt op een dag veel geld aangeboden om de horrorfilm "La Fin Absolue du Monde" op te sporen. Men zegt dat wie deze film bekijkt zal veranderen in een gestoorde, moordlustige en gewelddadige kannibaal. Als Kirby langzaam steeds dichterbij het enige exemplaar van de film komt, komt hij ook steeds dichterbij de gruwelijke en verknipte waarheid.
John Goldfarb, Please Come Home (1965) John Goldfarb, Please Come Home (1965)
Voormalig footballspeler John Goldfarb (Richard Crenna) is nu piloot. Hij wordt uitgezonden op een geheime militaire missie boven de Sovjet-Unie, maar hij verdwaalt en moet een noodlanding maken in het koninkrijk Fawzia, ergens in het Midden-Oosten. Koning Fawz (Peter Ustinov) was net bezig om een nationaal footballteam op te zetten en hij wil dat John hun trainer wordt. Zo niet, dan levert hij hem als spion over aan de Russen...
John Hus (1977) John Hus (1977)
Honderd jaar voordat de katholieke kerk te maken krijgt met de reformatie onder Martin Luther, leefde de Boheemse priester John Hus (Rod Colbin). Ondanks de tegenwerking van de kerken begint hij zijn visie op het christelijk geloof te verkondigen. Al snel hebben de kerkelijke leiders genoeg van zijn ketterij.
John John in the Sky (2000) John John in the Sky (2000)
Het leven van John Claiborne is werkelijk 1 grote frustratie. Zijn huwelijk is op de klippen gelopen, zijn carriere lijkt volstrekt uitzichtloos en zijn zoon heeft geen enkel respect voor hem. Op een dag krijgt hij echter een mysterieuze brief die hem opnieuw confronteert met zijn verleden.
John Johnson's Shadowhunters (2004) John Johnson's Shadowhunters (2004)
In een oud, verlaten ziekenhuis wordt een demoon vastgehouden door een oude spreuk. Deze spreuk begint echter uit te werken en daardoor kan de demoon ontsnappen. Als een groep meisjes het ziekenhuis binnengaan, raken ze opgesloten en alleen Het Shadow Hunters-team kan hen redden.
John Lennon: The Messenger (2002) John Lennon: The Messenger (2002)
The Messenger biedt een even indrukwekkende als intrigerende kijk op het leven van John Lennon voor en na zijn Beatle tijd. Dit portret bewijst eens te meer dat de uit idealistische overtuiging van Lennon nooit tot zwijgen is gebracht, ook niet door de kogel van een 24-jarige die dacht wereldroem te vergaren met een laffe moord.
John Loves Mary (1949) John Loves Mary (1949)
Mary wacht in de Verenigde Staten gretig op haar verloofde John Lawrence, die dienst doet als G.I. in het buitenland. Maar in zijn plaats komt Johns oorlogsmaatje Fred Taylor, die uitlegt dat John getrouwd is met Lily, een Engels meisje, maar dit enkel om haar naar de Verenigde Staten te laten overkomen, daar te scheiden en dan te trouwen met Fred.
John Paul Jones (1959) John Paul Jones (1959)
De film vertelt het verhaal van John Paul Jones, de held van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog, die door zijn daden voortdurend voor verwarring en agressie zorgt bij de Amerikaanse regering. Al snel neemt de regering maatregelen tegen Jones, die één van hun belangrijkste vijanden is.
John Q (2002) John Q (2002)
John Q. Archibald is een hardwerkende arbeider die samen met zijn vrouw Denise en zoontje Mike een hecht gezin vormt. Ondanks hun penibele financiële situatie, weten ze het hoofd net boven water te houden. Maar dan wordt Mike ernstig ziek Hij kan alleen overleven met een donorhart. John Q. kan de ingreep echter niet betalen en zijn verzekeringsmaatschappij wil hem ook niet helpen. John is ten einde raad en gijzelt uit pure wanhoop de spoedafdeling van het ziekenhuis.
John Rabe (2008) John Rabe (2008)
Waargebeurd verhaal over de Duitse zakenman John Rabe die zich in 1937 in Nanking, China bevindt. De stad wordt echter aangevallen en overgenomen door het Japanse leger. Rabe weet echter met enkele andere buitenlanders een beschermde zone voor burgers op te richten, waardoor duizenden mensen de dood ontlopen.
John Tucker Must Die (2006) John Tucker Must Die (2006)
Film over drie meiden die wraak nemen op de grote verleider van hun school die de meiden als vuil heeft behandeld. Ze willen er voor zorgen dat de man verliefd wordt en dan zou het meisje de relatie moeten beëindigen om zo de man te laten voelen wat ze zelf ook hebben meegemaakt.
John Wesley (1954) John Wesley (1954)
Als klein kind wordt John Wesley gered uit een brandend huis, wat een levenslange indruk op hem achterlaat. Hij gaat studeren in Oxford, maar kiest er al snel voor om als missionaris naar Amerika te vertrekken. Zijn prediking slaat aan en vele mensen volgen zijn leer en handelswijze, waardoor John Wesley uiteindelijk de geschiedenis in gaat als de grondlegger van het methodisme.
John Wycliffe: The Morning Star (1984) John Wycliffe: The Morning Star (1984)
John Wycliffe (Peter Howell) leefde in de 14-eeuw in Groot-Brittanië. Hij komt voortdurend in aanvaring met de staatskerk vanwege zijn moderne opvattingen. De gevestigde kerken zien Wycliffe als een bedreiging, mede omdat hij als eerste de Bijbel naar het Engels heeft vertaald, waardoor de macht van de kerk over de gelovigen wordt ondermijnd.
Johnnie Mae Gibson: FBI (1986) Johnnie Mae Gibson: FBI (1986)
Een jonge zwarte vrouw is vastbesloten een FBI-agente te worden. Deze instelling biedt helaas weinig ruimte voor zwart-zijn en carrièremaken.
Johnny & Clyde (1995) Johnny & Clyde (1995)
Een kleine jongen en een hond komen tijdens het zoeken naar een ontsnapte huisvogel in de problemen en maken doldwaze avonturen mee.
Johnny 2.0 (1998) Johnny 2.0 (1998)
Het is het jaar 2013 en de wereld wordt geleid door machtige ondernemingen in plaats van regeringen. Johnny Dalton is de leider van een onderzoek naar klonen van de firma Azimuth Corporation. Door een aanval op deze firma van een groep militaire milieuactivisten, raakt Johnny in coma en ontwaakt vervolgens na vijftien jaar als Johnny 2.0. Hij is namelijk tijdens zijn coma gekloond vanwege ontbrekende gegevens in het kloonexperiment.
Johnny Allegro (1949) Johnny Allegro (1949)
Johnny Allegro (George Raft) is een ex-crimineel en nu bloemist in een hotel. Hij ontmoet de mysterieuze Glenda (Nina Foch), een klassieke "femme fatale", en raakt binnen no-time betrokken bij een grote fraude-operatie. Op een afgelegen Caribisch eiland ontmoet Johnny een meester-crimineel. Dit blijkt de man van Glenda blijkt te zijn en deze houdt er nogal vreemde jachtmethoden op na, met Johnny als prooi...
Johnny and the Bomb (2006) Johnny and the Bomb (2006)
Wanneer Johnny Maxwell uit de bioscoop komt lopen met zijn vrienden, stuiten ze op de gewonde Mrs. Tachyon, een lokale zwerfster. Johnny belt een ambulance en neemt haar zwerfkarretje mee, om er op te letten nu ze naar het ziekenhuis is. Mrs. Tachyon blijkt echter geen doodnormaal persoon en haar karretje is een tijdmachine. Binnen de kortste keren bevindt Johnny zich al in 1941, met alle gevolgen vandien...
Johnny Angel (1945) Johnny Angel (1945)
Johnny Angel heeft het schip van zijn vader gevonden en de lading is nog aan boord, maar zijn vader de kapitein en de rest van de bemanning zijn verdwenen. Op kantoor is men benieuwd naar de status van de lading, maar hij zal niet rusten voor hij zijn vader heeft gevonden...
Johnny Apollo (1940) Johnny Apollo (1940)
Wall Street aandelenhandelaar Robert Cain Sr. wordt tot de gevangenis veroordeeld wegens fraude. Zijn gestudeerde zoon Bob gaat vervolgens de criminaliteit in om geld te verdienen voor zijn vaders' borgsom. Hij wordt al snel de rechterhand van mafiabaas Mickey Dwyer, maar gaat in de fout wanneer hij valt voor diens vriendin.
Johnny Be Good (1988) Johnny Be Good (1988)
Johnny Walker is een groot football-talent, die iedereen wel in zijn team wil hebben. Dat is ook meteen zijn grootste probleem, want wat moet hij kiezen? Zijn carriere als professionele footballspeler, of zijn vriendinnetje?
Johnny Belinda (1948) Johnny Belinda (1948)
Dokter Robert Richardson raakt geïntrigeerd door het doofstomme meisje Belinda en leert haar liplezen. Zij bloeit helemaal open en wordt tot over haar oren verliefd op haar held. Op een nacht wordt Belinda verkracht door Locky MacCormick, de plaatselijke bullebak, en raakt zwanger. In het dorp is men er het echter over eens dat Belinda niet in staat is om moeder te zijn en de baby wordt toegewezen aan de verkrachter. Een beslissing met dramatische gevolgen...
Johnny Cien Pesos (1993) Johnny Cien Pesos (1993)
Johnny en zijn vier vrienden gaan een bank overvallen. Ze doen zich voor als klanten en halen dan plots vuurwapens te voorschijn. Ze dwingen het personeel het aanwezige geld te overhandigen. Wanneer ze willen vertrekken, verschijnt de politie. De media springen onmiddellijk op het verhaal en brengen alles live in de ether.
Johnny Come Lately (1943) Johnny Come Lately (1943)
Tom Richards is een werkloze journalist. Hij wordt in een stadje opgepakt wegens landloperij. Door toedoen van Vinnie MacLeod, de redactrice van de lokale krant, komt hij voorwaardelijk vrij.
Johnny Concho (1956) Johnny Concho (1956)
Johnny Concho is een jong ventje, dat in zijn woonplaatsje beschouwd wordt als een lafaard, die leeft op de reputatie van zijn broer. Slechts een priester ziet de ware aard van het schijnbaar stoere mannetje. Wanneer het nieuws arriveert dat Johnny's broer is vermoord en de moordenaars richting het stadje komen, slaat Johnny op de vlucht.
Johnny Cool (1963) Johnny Cool (1963)
De jonge bandiet Salvatore Giordano gaat op het eiland waar hij geboren is door voor een Siciliaanse Robin Hood. Een politieactie waarbij hij schijnbaar doodgeschoten wordt, blijkt een geraffineerde schijnmanoeuvre te zijn, in scène gezet door maffiabaas Johnny Colini en corrupte politieambtenaren. Colini heeft namelijk de nodige rekeningen uit het verleden te vereffenen en belooft Salvatore gouden bergen als hij voor Collini naar Amerika gaat om iedereen te vermoorden die Colini bedrogen heeft.
Johnny Dangerously (1984) Johnny Dangerously (1984)
Johnny Dangerously wordt in de jaren 30 gedwongen om het criminele milieu in te gaan, zodat hij de doktersrekeningen van zijn moeder kan betalen. Maar Johnny is altijd al een brave, eerlijke burger geweest, wat het voor hem extra moeilijk maakt.
Johnny Dark (1954) Johnny Dark (1954)
De autoconstructeur Johnny Dark steekt al zijn energie in het ontwerpen van een nieuwe sportwagen. Tijdens een autorace probeert hij zijn chef van zijn nieuwe ontwerp te overtuigen, maar hij heeft geen rekening gehouden met de mogelijk gevaarlijke concurrentie.
Johnny Eager (1942) Johnny Eager (1942)
De gangster Johnny Eager wordt verliefd op de sociologiestudente Lisbeth Bard die zijn gevoelens hartstochtelijk beantwoordt. Als hij erachter komt dat ze de stiefdochter is van officier van justitie Farrell, die destijds de rechtszaak tegen hem in gang heeft gezet, begint hij zijn relatie met Lisbeth te misbruiken om wraak te nemen op Farrell.
Johnny English (2003) Johnny English (2003)
Nadat alle agenten van de Britse Geheime Dienst in één klap worden vermoord bij een aanslag, rest Pegasus (het Hoofd van de Britse Geheime Dienst) niets anders dan geheimagent Johnny English (Rowan Atkinson) op de zaak van de gestolen kroonjuwelen te zetten. Het spoor leidt naar de Franse zakenman, Pascal Sauvage (John Malkovich). Natuurlijk wil de baas van English hier niets van weten, want de heer Sauvage geniet een uiterst goede reputatie en is geliefd in de hogere kringen.
Johnny Firecloud (1975) Johnny Firecloud (1975)
Als de jonge indiaan Johnny Firecloud terugkomt uit het leger, merkt hij dat zijn geboortedorpje wordt geterroriseerd door een meedogenloze grootgrondbezitter. Johnny laat zich echter niet op de kop zitten en neemt het recht in eigen handen.
Johnny Gaddaar (2007) Johnny Gaddaar (2007)
Vijf mannen die in een misdaadbende zitten hebben een deal om zoals normaal de buit eerlijk te verdelen. Alles gaat goed totdat een van de personen, Vikram, besluit dat hij alles zelf wil houden. Hij bedenkt samen met zijn maîtresse een plan om dat te realiseren. Maar het plan kan niet perfect worden uitgevoerd, omdat niemand in de groep makkelijk te beïnvloeden is. Vikram moet nu elke lid van de groep afzonderlijk elimineren zonder dat de rest achter zijn plan komt.
Johnny Got His Gun (1971) Johnny Got His Gun (1971)
Een jonge soldaat trapt op een landmijn en belandt in het ziekenhuis zonder armen, benen, ogen en zijn gehoor. Het wordt voor de dokters onmogelijk contact met hem te maken...
Johnny Got His Gun (2008) Johnny Got His Gun (2008)
Johnny Got His Gun is het verhaal van een jonge Amerikaanse soldaat die wordt getroffen door een artilleriegranaat op één van de laatste dagen van de Eerste Wereldoorlog. De film speelt zich af in het hoofd van deze soldaat die zijn ogen, neus, oren en mond heeft verloren. Wanneer de 20-jarige Joe langzamerhand wakker wordt, terwijl zijn brein nog perfect intact is, moet hij tot de ontdekking komen dat een groot deel van zijn lichaam is verwoest.
Johnny Greyeyes (2000) Johnny Greyeyes (2000)
Nadat Johnny haar vader heeft doodgeschoten belandt ze in de gevangenis, waar ze een groot deel van haar leven verblijft. Ze heeft leren leven met haar bestaan achter de tralies en wordt verliefd op haar nieuwe celgenoot Lara. Wanneer haar straf er bijna opzit moet ze kiezen tussen een leven in vrijheid en Lara.
Johnny Guitar (1954) Johnny Guitar (1954)
Vienna is de eigenaresse van een afgelegen saloon. Het nabijliggende dorpje wil echter niks van haar weten en ook niet van The Dancin' Kid en zijn bende, die regelmatig in Vienna's saloon te vinden zijn. Opgestookt door Emma Small probeert het dorpje dan ook een einde te maken aan Vienna's saloon. Vienna krijgt hulp van een oude bekende: Johnny Guitar, die echter geen geweld wil gebruiken.
Johnny Handsome (1989) Johnny Handsome (1989)
Een misvormde beroepscrimineel wordt verraden. In de gevangenis krijgt hij een nieuw gezicht. Als hij uit de gevangenis komt, lijkt het dat hij op het rechte pad is. Hij plant echter om wraak te nemen op degenen die ervoor gezorgd hebben dat hij in de gevangenis gezet is.
Johnny Hoes - Och Was Ik Maar... (2008) Johnny Hoes - Och Was Ik Maar... (2008)
"Johnny Hoes – Och Was Ik Maar…" is een documentaire over het leven en werk van de ongekroonde koning van de Nederlandse smartlap. Johnny Hoes (1917) drukt met zijn familiebedrijf een belangrijke stempel op de Nederlandse muziekindustrie. Maar zaken en familie gaan niet altijd even goed samen. Hoes kent veel succes maar in zijn privéleven ook veel tragiek. Zijn moeder zei ooit: 'Pech in de portemonnee is het minste dat een mens kan overkomen.' En Johnny kan er over meepraten.
Johnny Mad Dog (2008) Johnny Mad Dog (2008)
Johnny Mnemonic (1995) Johnny Mnemonic (1995)
2021: De gehele wereld is gekoppeld aan het gigantische Internet. Johnny heeft als opdracht gekregen om met een geïmplanteerde geheugenchip in z'n hoofd een grote hoeveelheid informatie vanuit Beijing te smokkelen. Een groepering probeert de code uit Johnny's hoofd te downloaden om zo een ziekte te genezen waar een groot deel van de bevolking aan leidt.
Johnny Mysto: Boy Wizard (1996) Johnny Mysto: Boy Wizard (1996)
Wanneer Johnny Mysto, een beginnend goochelaar, een verdwijntruc uithaalt met zijn zusje, werkt de truc te goed. Zijn zus wordt terug in de tijd gestuurd naar het koninkrijk van Camelot. Met de hulp van Blackmoor reist de goochelaar terug in de tijd op zoek naar zijn zus.
Johnny O'Clock (1947) Johnny O'Clock (1947)
Johnny O'Clock, een beroepsgokker, komt in de problemen met de politie. Hij moet er alles aan doen om zijn onschuld te bewijzen.
Johnny One-Eye (1950) Johnny One-Eye (1950)
De grote crimineel Martin Martin was bijna zover dat hij deel kon nemen aan de New-Yorkse politiek, maar ontsnapt op tijd aan het O.M., die hem wil arresteren voor een moord die hij vijf jaar eerder, samen met medecrimineel Dane Cory, gepleegd heeft. Om zichzelf vrij te pleiten heeft Cory een ontmoeting geregeld met het O.M. Op deze ontmoeting schiet Cute Freddie, in opdracht van Cory, Martin neer en Cory doodt vervolgens Freddie. Cory duikt onder in het appartement van zijn vriendin Lily White en haar zesjarige dochter Elsie in Greenwich Village. De gewonde Martin weet Cury te traceren.
Johnny Oro (1966) Johnny Oro (1966)
Premiejager Johnny Oro krijgt de opdracht om Juanito Perez op te sporen en uit leveren. Wanneer Johnny er achter komt dat Juanito zijn broer heeft vermoord, besluit hij om hem te vermoorden, maar om dit voor elkaar te krijgen moet hij eerst het stadje Coldstone City belegeren en de bende van Perez uit de weg ruimen.
Johnny Reno (1966) Johnny Reno (1966)
US Marshall Johnny Reno wordt omsingeld door bandieten op weg naar het stadje Stone Junction. De bandieten Joe Connors en zijn broer Ab denken ten onrechte dat de wetsdienaar het op hen heeft voorzien en er volgt een vuurgevecht. Reno weet Joe te overmeesteren, maar diens broer Ab komt om. Het tweetal ontmoet veel weerstand in het stadje waar sheriff Hodges de scepter zwaait. Reno moet alle mogelijke moeite doen om de gevangene te beschermen tegen de groeiende menigte die uit is op een lynchpartij.
Johnny Skidmarks (1998) Johnny Skidmarks (1998)
Johnny Skidmarks fotografeert de plekken waar een misdrijf heeft plaatsgevonden. Daarnaast is hij niet vies van illegale klusjes. Johnny en zijn team hebben een zeer lucratief zaakje gaande. Bij dit zaakje raakt niemand gewond, er worden geen vragen gesteld en er wordt geen schade gemaakt. Alles lijkt goed te zijn gegaan totdat...
Johnny Stecchino (1991) Johnny Stecchino (1991)
Dante is een aardige, ietwat sullige en helaas nogal lelijke jongen die verliefd wordt op de mooie en rijke Maria. Zij krijgt het echter benauwd van Dantes onophoudelijke liefdesbetuigingen en gaat bij haar oom in Sicilië wonen. In de villa van die oom houdt zich ene Johnny Stecchino schuil, een maffialeider die door het 'milieu' ter dood is veroordeeld. Als de radeloze Dante ook naar Sicilië komt om zijn geliefde te zoeken, zijn de poppen aan het dansen. Dante lijkt namelijk als twee druppels water op Johnny Stecchino...
Johnny Stool Pigeon (1949) Johnny Stool Pigeon (1949)
Johnny Evans (Dan Duryea) is een dief die in de gevangenis zit, en wiens vrouw gedood wordt door een gevaarlijke drugsbende. Een FBI-agent (Howard Duff) sluit een deal met Johnny, die daarna de agent helpt bij het infiltreren in de bende.
Johnny Suede (1991) Johnny Suede (1991)
Johnny Suede is een werkeloze gitarist en leidt een simpel leven in z'n kleine appartement. Hij droomt er van om ooit een rock and roll ster te worden maar dat blijkt nog niet zo makkelijk te gaan. Ook in z'n liefdesleven is van alles mis.
Johnny Tiger (1966) Johnny Tiger (1966)
George Dean (Robert Taylor) en zijn drie kinderen moeten verhuizen nadat hij een baan krijgt aangeboden bij het Seminole Indianen reservaat. Hij is overweldigd door de armoe van de Indianen stam, en hun mogelijkheid om in de hedendaagse cultuur te leven zonder hun geschiedenis op te geven. Sam is de stamoudste en veracht George, en alle andere blanken. Hij wil dat zijn kleinzoon Johnny alles wat maar met de blanken te maken heeft afzweert en de leiderschap van de stam op zich neemt. Johnny en Barbara, de dochter van George, worden verliefd op elkaar tegen de wil van zowel George als de stamoudste, terwijl George valt voor de charmes van de mooie dokter Leslie Frost.
Johnny Tremain (1957) Johnny Tremain (1957)
Johnny Tremain, de leerling van een zilversmid, kan zijn beroep niet meer uitoefenen nadat hij zijn hand heeft bezeerd. Hij trekt maar wat door het land en raakt bevriend met een aantal leden van Sons of Liberty, een groep die de Amerikaanse Revolutie wil afdwingen.
Johnny Tsunami (1999) Johnny Tsunami (1999)
Wanneer de 13-jarige surfkampioen Johnny Kapahaala van Hawaï naar Vermont verhuist, is hij ervan overtuigd dat de fun in zijn leven voorgoed voorbij is. Hij ziet er tegenop om zijn vrienden en zijn geliefde grootvader achter te laten. In zijn nieuwe buurt voelt hij zich een buitenstaander, tot hij een nieuwe sportieve uitdaging ontdekt: het snowboarden. Toch zijn de problemen nog niet helemaal van de baan want Johnny bevindt zich plots tussen twee rivaliserende bendes. Kan hij de vete voor eens en voor altijd bekoelen?
Johnny Vik (1977) Johnny Vik (1977)
Een man raakt bekneld tussen twee verschillende culturen, de Indiaanse en de Nieuw-Amerikaanse cultuur. Het verhaal begint wanneer Johnny Vik (Warren Hammack) wordt opgepakt voor wildplassen en wordt veroordeeld tot 30 dagen gevangenisstraf. Hij ontsnapt uit zijn cel en verbergt zich in het bos. Een jong meisje vindt hem en neemt hem mee naar een verlaten boshut, waar zij hem verzorgt. Johnny blijft daar en is gelukkig met zijn nieuwe situatie, totdat de politie hem vindt en hij zonder pardon wordt neergeschoten.
Johnny Was (2006) Johnny Was (2006)
Johnny Doyle ontvlucht zijn gewelddadige verleden en verhuist van Ierland naar London. Hier wordt zijn rustige leventje verstoord door zijn voormalige mentor Flynn, die uit de gevangenis is ontsnapt en meteen het Ierse vredesproces letterlijk wil opblazen. Het blijkt echter nog niet gemakkelijk om de woonwijk van Doyle, Brixton, te ontvluchten met de politie op je hielen en ze zijn voorlopig veroordeeld tot het afwachten in Doyles huis, temidden van diens vreemde en eigenzinnige huisgenoten.
Johnny Yuma (1967) Johnny Yuma (1967)
Een vrouw laat haar man vermoorden, maar krijgt hierdoor problemen met Johnny Yuma, de erfgenaam van de vermoorde man. De vrouw wil de erfenis van haar vermoorde man zelf houden en schakelt hierop haar vroegere geliefde in om Johnny om te brengen.
Johns (1996) Johns (1996)
Santa Monica Blvd. is de plaatselijke straat waar mannelijke prostituees hun klanten scoren. John (zoals veel schandknapen zich noemen) droomt van niets minder dan een acteercarrière...
Johnson County War (2002) Johnson County War (2002)
We schrijven het jaar 1891. Wyoming is pas toegetreden tot de Unie. De drie gebroeders Hammett, Cain, Harry en Dale raken verstrikt in de snel escalerende strijd om land tussen de veebaronnen die de graslanden van oudsher in handen hadden en de kolonisten die zich hier kwamen vestigen. De veebaronnen zijn verenigd in de "Cheyenne Social Club". Op initiatief van Lord Peter, een Engelse adellijke grootgrondbezitter, wordt een killer als sheriff aangesteld. Hij moet de kleine landbezitters zo zien te intimideren dat ze op de vlucht slaan... Maar de gebroeders Hammett besluiten te blijven, en daar hebben ze alledrie zo hun redenen voor.
Johnson Family Vacation (2004) Johnson Family Vacation (2004)
De familie Johnson wil op vakante in Caruthersville, Missouri. Helaas hebben ze een behoorlijk slecht orientatiegevoel en als dan ook nog het navigatiesysteem stuk gaat lijkt Caruthersville, Missouri heel erg ver weg.
Johnsons,  De (1992) Johnsons, De (1992)
Deze horrorfilm van Hollandse bodem verbindt een legende over zeven psychopatische broers met de herhaaldelijke nachtmerries van een veertienjarig meisje (De la Bretonière). Het script voor dit griezelverhaal vol occulte elementen en puberangsten werd geschreven door Leon de Winter, naar een origineel scenario van Rocco Simonelli.
Joi Gin A Long (1999) Joi Gin A Long (1999)
Een voormalige triade-baas is zojuist vrijgekomen na een lange celstraf en gaat een kamer huren bij een simpele maar eerlijke weduwe. Snel pakt hij zijn oude levensstijl weer op en probeert hij zijn oude positie terug te veroveren. De weduwe laat de crimineel echter al gauw inzien dat het leven ook om andere dingen draait dan geld en macht.
Jôi-uchi: Hairyô Tsuma Shimatsu (1967) Jôi-uchi: Hairyô Tsuma Shimatsu (1967)
In 1725, raakt samurai Isaburo getergd, als zijn zoon dient te trouwen met de minnares van zijn leider. Isaburo wil dit niet toestaan, maar zijn zoon accepteert het en hij en de vrouw, Ichi, worden verliefd. Wanneer echter de zoon van de leider sterft dient Ichi terug te keren aan de zijde van de leider, en Isaburo die zich net had verzoend met de situatie ontsteekt opnieuw in woede.
Joie de Vivre, La (1993) Joie de Vivre, La (1993)
Sinds zijn geliefde Mado gestorven is, denkt de oude Monsieur Charme er alleen maar aan om bij haar in de hemel te zijn. Hij is echter te bang om zelf een einde te maken aan zijn leven. Reine, zijn verpleegster, en Joyeux willen hem echter een handje helpen. Maar de Dood verzet zich en neemt Reine zelf mee naar het hiernamaals. Monsieur Charme is geschokt en besluit zijn plan uit te stellen. Dat biedt hem de gelegenheid om weer vreugde te vinden in zijn leven.
Jojo la Frite (2002) Jojo la Frite (2002)
Raph en Swan, twee schurken, zijn druk bezig met uit te zoeken hoe ze hun slag kunnen slaan. Op het moment dat Raph een weerloos meisje berooft van haar tas, begaat Swan echter een goede daad en begint er zich een aureool te vormen rondom zijn hoofd. Hij wil nu kost wat kost die schitterende krans kwijtraken. Maar hoe?
Joker Is Wild, The (1957) Joker Is Wild, The (1957)
Joe E. Lewis (Sinatra) is een beroemde komiek en een getalenteerd zanger. Tijdens een aanslag op zijn leven verliest hij zijn zangvermogens. Jaren later sporen zijn vrienden hem op en proberen hem weer op het juiste spoor te brengen. Hierdoor ontmoet hij Letty Page (Crain). De twee worden verliefd en zij spoort hem aan weer komiek te worden. Maar Joe heeft problemen: door de aanslag op zijn leven is hij gokverslaafde en alcoholist geworden. Deze problemen besluit hij te gebruiken in zijn acts. Dit blijkt zakelijk een groot succes, maar het haalt zijn persoonlijke leven overhoop.
Joker, Der (1987) Joker, Der (1987)
Verschillende criminelen werden vermoord door een professioneel huurmoordenaar. Het enige spoor dat hij achterlaat is een speelkaart, de aas. De politie vermoedt dat een nieuwe bende zo probeert de controle over het gebied te verkrijgen. Onderzoeksagent Jan wordt het slachtoffer van een bomaanslag als hij in het restaurant van zijn toekomstig schoonvader uit eten is. Hoewel Jan verlamd is en tijdelijk geschorst wordt, blijft hij de zaak onderzoeken.
Jokers, The (1967) Jokers, The (1967)
Twee mislukte broers besluiten samen de kroonjuwelen te stelen en ze na een week weer terug te brengen, puur en alleen om te bewijzen dat het kan. Alles verloopt soepeltjes totdat een van de twee de veleiding om de juwelen te houden niet kan weerstaan.
Jokes My Folks Never Told Me (1978) Jokes My Folks Never Told Me (1978)
Jokes My Folks Never Told Me is een verzameling van bekende en minder bekende moppen en grappen, die in geuren en kleuren worden verteld of in live action worden uitgebeeld.
Joko Invoca Dio... E Muori (1970) Joko Invoca Dio... E Muori (1970)
Een bende bandieten denkt de goudroof van de eeuw gepland te hebben. De operatie loopt echter faliekant verkeerd: twee van de vier overvallers laten het leven en een derde blijkt hen verraden te hebben. De overgebleven Rocco laat het hier niet bij zitten en zweert wraak te nemen op degene die hem en zijn vrienden heeft verraden.
Jol (2001) Jol (2001)
Amir, filmmaker van beroep ontvangt een telegram waarin staat dat zijn moeder ernstig ziek is. Hij gaat op weg naar zijn afgelegen geboortedorp. De lange emotionele reis voert hem dwars door het uitgestrekte, stoffige Kazachse landschap. Amir denkt veel na. Over de moeilijkheden van het filmmaken, over de jonge vrouw die de montage doet voor zijn film, over zijn hand op haar huid... En over de blik op het gezicht van zijn vrouw toen zij plotseling de montageruimte binnenstapte. Maar of dit nu herinneringen, dromen, of scènes uit een nog te maken film zijn, blijft in het midden.
Jolene (2008) Jolene (2008)
De roodharige wees Jolene, 15 jaar oud, trekt de wijde wereld in. Dat wil zeggen, ze reist heel de Verenigde Staten door en ontmoet allerlei soorten mensen waarmee ze diverse levenservaringen opdoet. Een reis die 10 jaar in beslag zal nemen.
Jolies Choses, Les (2001) Jolies Choses, Les (2001)
Marie en Lucie zijn een ééneiige tweeling. Op het eerste gezicht houden ze van elkaar, maar diep vanbinnen haten ze elkaar. Lucie is het voorbeeld bij uitstek van oppervlakkigheid. Ze is dol op blitse wagens, playboys en decadente seks. Marie daarentegen is integer en authentiek. Geen make-up, geen hippe kleren, een eenvoudig leven en slechts één man: Sébastien. Aangezien Lucie gefascineerd is door de showbusiness, krijgt ze ook de mogelijkheid om zangeres te worden. Een droom wordt werkelijkheid, ware het niet dat ze niet kan zingen in tegenstelling tot haar zus die aanvaardt om Lucie op het podium te vervangen. Wanneer Marie op een nacht na haar optreden bij Lucie aankomt, ontdekt ze dat haar zus zelfmoord heeft gepleegd. Deze tragedie is voor Marie een geluk bij een ongeluk: nu kan ze eindelijk het verboden leven van Lucie leiden.
Jolly Roger: Massacre at Cutter's Cove (2005) Jolly Roger: Massacre at Cutter's Cove (2005)
Een groep vrienden vindt een oude schatkist, maar daarbij laten ze onbedoeld de geest van de demonische piraat Jolly Roger los. Deze doet er alles aan om zijn schat terug te krijgen en begint iedereen die op zijn pad komt te vermoorden. De twee overgebleven vrienden Alex en Jessie moeten zien te ontrafelen wat Jolly Roger terug heeft gebracht voordat ze zelf zijn slachtoffer worden.
Jolson Sings Again (1949) Jolson Sings Again (1949)
Al Jolson heeft zijn vroegere carrière als zanger aan de wilgen gehangen en leeft nu een luxe leventje dat vooral bestaat uit vrouwen, paardenrennen en reizen. Het sterven van Moma Yoelson en het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog zet Jolson echter weer met beide benen op de grond. Hij gaat weer samen werken met zijn oude manager Steve Martin en zet zich in voor het entertainment ten behoeve van de Amerikaanse troepen die over de hele wereld gelegerd zijn.
Jolson Story, The (1946) Jolson Story, The (1946)
De film is het verhaal van Asa Joelson, de talentvolle zoon van een cantor die vast van plan is het helemaal te gaan maken in de showbusiness. Nadat hij zijn naam veranderd heeft in Al Jolson, verdringt het publiek zich overal om te luisteren naar de fascinerende zangkunst en de jazz-muziek van Al Jolson.
Jon Good's Wife (2001) Jon Good's Wife (2001)
Vijf oude schoolvrienden komen na vijftien jaar opnieuw samen tijdens een reunie. Ze dragen echter een diep geheim met hen mee: op de dag van hun afstuderen hebben ze in woede iemand vermoord. Als ze teruggaan naar de plaats waar ze het lichaam begraven hebben, merken ze dat wraak tijdloos is.
Jona Che Visse nella Balena (1993) Jona Che Visse nella Balena (1993)
Op vierjarige leeftijd wordt Jonah vanuit Amsterdam met zijn ouders gedeporteerd naar concentratiekamp Westerbork. Vandaar worden ze overgebracht naar Bergen Belsen waar Jonah's vader onder de ogen van zijn kleine zoon sterft. Als Jonah en zijn inmiddels zeer verzwakte moeder enige tijd later opnieuw per trein vertrekken, wordt het konvooi in de omgeving van Trobitz door de Russen bevrijd.
Jonah: A VeggieTales Movie (2002) Jonah: A VeggieTales Movie (2002)
Na een ongeluk met de auto waarin ze vervoerd werden bevinden Bob de Tomaat en de Veggie-kinderen zich in een visrestaurant waar niets is zoals het lijkt.
Jonas et Lila, à Demain (1999) Jonas et Lila, à Demain (1999)
Bijna een kwart eeuw later komt Alain Tanner terug op zijn 'Jonas qui Aura 25 en l'An 2000' uit 1976. Het nieuwe millennium is begonnen, Jonas (Robart) is 25 en woont in Genève samen met zijn jeugdliefde Lila (Maïga). Alles lijkt toch nog goed te komen, of niet?
Jonas Qui Aura 25 Ans en l'An 2000 (1976) Jonas Qui Aura 25 Ans en l'An 2000 (1976)
Door toevallige omstandigheden kruisen in Genève de levens van acht verschillende personages elkaar, die ieder op hun manier een eigen vorm proberen te vinden voor hun gefrustreerd idealisme t.a.v. een nieuwe maatschappij. Conflicten en teleurstellingen blijven niet uit, maar de hoop op de toekomst wordt gevestigd op de geboorte van een baby in een "ecologisch" boerengezin.
Jonathan (1970) Jonathan (1970)
Leden van een groep aristrocratische vampieren, die op een of andere manier immuun voor zonlicht zijn, geleid door een kwaadaardige graaf (Paul Albert Krumm), nemen in snel tempo de macht over en onderwerpen de boerengemeenschap als slaven en als extra bloedvoorraad. De laatste hoop voor de mensheid is Jonathan (Jürgen Jung), die een kruistocht begint tegen de graaf en zijn krachtige, ondode leger.
Jonathan degli Orsi (1993) Jonathan degli Orsi (1993)
Jonathan, die is opgevoed door beren en een indianenstam, keert terug naar de bewoonde wereld om zijn stam te redden van een oliemagnaat die het op hun territorium heeft voorzien.
Jonathan Livingston Seagull (1973) Jonathan Livingston Seagull (1973)
Naar de bestseller van Richard Bach, over de jonge meeuw Jonathan die door zijn groep wordt verstoten omdat hij de grenzen van het vliegen wil verkennen. Met muziek van Neil Diamond.
Jonathan: The Boy Nobody Wanted (1992) Jonathan: The Boy Nobody Wanted (1992)
Een jongen met het syndroom van Down wordt door zijn ouders in een tehuis geplaatst. Een vrijwilliger probeert de jongen het beste te geven van wat het leven te bieden heeft. Dit zeer tegen de wens van zijn ouders in.
Jonestown: Paradise Lost (2007) Jonestown: Paradise Lost (2007)
Deels archiefbeelden en deels nagespeelde scenes over wat er voorafging aan de collectieve zelfmoord van 912 leden van 'The Peoples Temple', een sekte onder leiding van Jim Jones, op 18 november 1978.
Jonestown: The Life and Death of Peoples Temple (2006) Jonestown: The Life and Death of Peoples Temple (2006)
Een kijk op de gebeurtenissen die plaatsvonden in 1978, toen Jim Jones, leider van de sekte 'The Peoples Temple', 900 volgelingen naar Guyana liet overkomen. Het doel was een grote collectieve zelfmoord te ondernemen door middel van een vergiftigd drankje.
Jonge Harten (1936) Jonge Harten (1936)
Een groepje studenten uit Amsterdam houden zomervakantie op Texel, waarbij ze continu avances op elkaar maken. Peter is verliefd op Annie. Sip is verliefd op Hans die voor zichzelf een toekomst ziet als tekenaar. Maja, een oudere vrouw, ziet op haar beurt wel wat in Peter en gaat heel ver om zijn hart te veroveren.
Jongen Die Niet Meer Praatte, De (1995) Jongen Die Niet Meer Praatte, De (1995)
Memo is een Koerdisch jongetje dat samen met zijn moeder en zusje in Oost-Turkije woont. Zijn vader werkt in een Nederlandse havenstad, en wanneer ook in Memo's dorp oorlog dreigt, besluit de vader hen naar Nederland te halen. Zeer tegen de zin van Memo, die protesteert tegen de gedwongen verhuizing door niet meer te praten. Toch wordt hij vriendjes met boekenwurm Jeroen, op zijn manier ook een buitenstaander en de enige die accepteert dat Memo niet praat. Op een dag ziet Memo hoe Kemal, een Koerdische vriend, in elkaar wordt geslagen, en uit noodweer een van zijn belagers doodt.
Jonny Vang (2003) Jonny Vang (2003)
Jonny, Magnus en Tuva kennen elkaar sinds hun kinderjaren. Nu zij volwassen zijn, trekken zij nog steeds samen op. Maar er is veel veranderd in hun leven. Jonny is nog steeds de beste vriend van Magnus, maar Magnus is nu gehuwd met Tuva en hijzelf is haar minnaar. En daar voelt hij zich niet echt vrolijk bij. Hij wil een serieuze relatie. Hij vertelt dit aan Tuva. Kort na dit gesprek wordt Jonny meegesleurd in een maalstroom van nare gebeurtenissen. Wie is de kwelduivel die er voor zorgt dat plots alles op soms spektakulaire wijze mis loopt voor Jonny?
Jopog Manura 3 (2006) Jopog Manura 3 (2006)
Wanneer Aryong (Qi Shu), de dochter van een triade baas uit Hong Kong, wordt beschuldigd van de moord op de baas van een rivaliserende triade vlucht ze naar Zuid-Korea. Bij aankomst wordt ze begeleid door de loyale Gi-chul. Hij en zijn bende worden aangesteld om Aryong te beschermen tot haar terugkeer naar Hong Kong.
Jopok Manura (2001) Jopok Manura (2001)
Eun-jin is de vrouwelijke nummer twee van een misdaadorganisatie. Op een gegeven moment komt ze erachter dat haar zus dodelijk ziek is, en diens laatste wens is Eun-jin te zien trouwen. Eun-jin gaat op zoek naar een echtgenoot, maar dat blijkt niet makkelijk. Uiteindelijk ontmoet ze de conservatieve Su-il, die echter geen weet heeft van Eun-jin's dubbelleven.
Jopok Manura 2: Dolaon Jeonseol (2003) Jopok Manura 2: Dolaon Jeonseol (2003)
Wanneer Eun-jin een klap op haar hoofd krijgt tijdens een ruzie veroorzaakt dit bij haar een vorm van geheugenverlies, waarna zij een Chinees restaurant binnenwandelt en daar een deeltijd baantje krijgt.
Jorobado de la Morgue, El (1973) Jorobado de la Morgue, El (1973)
Een gebochelde die in een mortarium werkt wordt verliefd op een jonge, zieke vrouw, die tevens de enige is die hem mag. Op een dag sterft ze en de gebochelde draait door. Hij gelooft niet dat ze dood is en doodt zelf de mensen die in haar lichaam aan het snijden zijn, waarna de politie naar hem op zoek gaat...
Josefine Mutzenbacher (1970) Josefine Mutzenbacher (1970)
Josefine Mutzenbacher is een pittige straatprostituee in het Wenen van eind 19de eeuw. Via rijke en machtige klandizie weet ze haarzelf omhoog te werken naar de jetset van Wenen. Hier groeit ze uit tot een erotische legende.
Josefine Mutzenbacher II - Meine 365 Liebhaber (1971) Josefine Mutzenbacher II - Meine 365 Liebhaber (1971)
Adrian is de zoon van een rijke Hamburgse koopman die naar Wenen trekt, op zoek naar liefde. Hij komt naar verloop van tijd in een huwelijksintrige terecht en wordt uitgedaagd voor een duel. Hij wordt voor dood achtergelaten maar gelukkig gevonden door mooie Josefine en haar vriendin. Om Adrian tijdens de operatie in leven te houden en hem bij de les te houden vertelt Josefine enkele van haar erotische belevenissen.
Joseph (1995) Joseph (1995)
Het verhaal speelt zich af in Egypte, waar Josef op een markt wordt verkocht als slaaf aan Potifar, de rechterhand van de farao. Josef, de favoriete zoon van Jacob, was gevangengenomen en verkocht door zijn broers. Hij is echter een harde en productieve werker en wint al snel het vertrouwen van zijn meester Potifar. Hij wordt benoemd als hoofd van het huishouden.
Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat (1999) Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat (1999)
Deze musical vertelt het bijbelverhaal van Joseph. Hij is de lievelingszoon van zijn vader Jacob en zijn broers zijn hem zat en willen van hem af. Daarom verkopen ze Joseph als slaaf aan de Egyptenaren.
Joseph Andrews (1977) Joseph Andrews (1977)
Joseph Andrews (Peter Firth) is een 18de-eeuwse gewone jongen die bij een deftige familie komt te wonen. Het avontuur begint als hij de avances van zijn jonge pleegmoeder Belle (Ann-Margret) afwijst.
Joseph: King of Dreams (2000) Joseph: King of Dreams (2000)
Joseph, één van de twaalf zonen van Jakob, wordt op een dag achtergelaten in een waterput. Enkele dagen later wordt hij als slaaf meegenomen naar Egypte. In een visioen ziet hij dat Egypte gaat worden getroffen door een hongersnood en meldt dit aan de farao.
Josephine Baker Story, The (1991) Josephine Baker Story, The (1991)
1943. Josephine Baker (Lynn Whitfield) ligt in het ziekenhuis. Hoewel ze na de dood van haar vader in Amerika haar succes maakte, voelt ze zich in haar hart nog Française. Ze kijkt terug op haar carrière.
Josh and S.A.M. (1993) Josh and S.A.M. (1993)
Josh en Sam besluiten van huis weg te lopen en een roadtrip doorheen Amerika te maken. Maar beiden zijn nog te jong, om zelf een wagen te besturen. Maar wat zou dat geven?
Josh Kirby... Time Warrior: Chapter 3, Trapped on Toyworld (1995) Josh Kirby... Time Warrior: Chapter 3, Trapped on Toyworld (1995)
De tiener Josh (Corbin Allred) reist rond in de tijd en wordt daarbij achtervolgd door de sinistere dr. Zoetrope (Derek Webster). In Toy World wordt Josh echter geholpen door levensecht speelgoed.
Joshua (1976) Joshua (1976)
Een zwarte soldaat keert terug uit de burgeroorlog en komt te weten dat zijn moeder door een bende blanken werd vermoord. Hij is vastbesloten om de moordenaars te vinden en hen één voor één te vermoorden.
Joshua (2002) Joshua (2002)
Wanneer Joshua naar de buitenwijken van Auburn verhuisd, ontwaakt hij de nieuwsgierigheid van de inwoners. Ze weten niet goed wat ze met hem aanmoeten. Wat is de bedoeling van deze eenvoudige maar charismatische man, die eigenhandig probeert de kerk weer op te bouwen? Met zijn onbaatzuchtig gedrag weet hij velen voor zich te winnen. Langzamerhand ontstaat er een hechte gemeenschap. Ondanks zijn liefdadigheid zijn er mensen die Joshua blijven wantrouwen. Sommigen geloven niet dat iemand, in deze tijd, iets voor niets doet. Wat voert Joshua in zijn schild...
Joshua (2006) Joshua (2006)
Kelby Unger en zijn verloofde keren na 13 jaar weer terug naar hun geboortedorp Bisbee om de begravenis van Kelby's vader bij te wonen. De reden dat Kelby uit de buurt van z'n vader bleef is dat zijn vader iets te maken zou hebben met de dood van zijn 13-jarige zus...
Joshua (2007) Joshua (2007)
Brad en Abby Cairn zijn de perfecte ouders die een perfect leventje leiden in hun perfecte appartementje in Manhattan. Dit leventje begint echter scheuren te vertonen als zij hun tweede kindje krijgen. Hun eerste zoon Joshua van 9 jaar blijkt namelijk niet alleen een wonderkind te zijn in de positieve zin van het woord, maar ook briljant te zijn in manipulatie, en momenteel zint de situatie hem niet.
Joshua Then and Now (1985) Joshua Then and Now (1985)
Journalist en tv-ster Joshua Shapiro blikt in een melancholische bui terug op zijn leven. Als zoon van een kruimeldief en een bardanseres was de straat zijn leerschool. Later trok hij naar Londen waar hij journalist werd. Hij leerde er Pauline kennen, de dochter van een rijke aristocraat. Door hun huwelijk kwam Joshua in de uper-class terecht.
Joshua Tree (1993) Joshua Tree (1993)
Ex-coureur Wellman Santee ontsnapt uit de gevangenis, steelt een auto en gijzelt de knappe eigenaresse ervan. Al snel komt hij erachter dat hij een hulpsheriff ontvoerd heeft en zit een heel politiecorps hem op de hielen.
Joshua's Heart (1990) Joshua's Heart (1990)
Claudia (Melissa Gilbert) denkt in architect Tom (Tim Matheson) de man van haar dromen ontdekt te hebben. Als hun relatie mis loopt, mist ze vooral zijn 10-jarige zoontje. Ze overweegt een rechtszaak over de voogdij.
Joshuu 701-gô: Sasori (1972) Joshuu 701-gô: Sasori (1972)
Nima Matsushima (Sasori) wordt gevangene 701 in een vrouwenbajes nadat ze haar ex-minnaar, een undercover agent die haar oplichtte, met een mes aanviel. Matsu is vastberaden wraak te nemen, maar dan moet ze eerst ontsnappen uit de gevangenis, waar ze niet geliefd is en iedereen getergd is haar te breken.
Joshuu Sasori: 701-gô Urami-bushi (1973) Joshuu Sasori: 701-gô Urami-bushi (1973)
Sasori (Scorpion) staat op het punt geëxecuteerd te worden maar ontsnapt net op het nippertje aan haar dood. Ze wil nu wraak nemen op de gemene bewakers die haar eerder al zwaar onder handen genomen hadden.
Joshuu Sasori: Dai-41 Zakkyo-bô (1972) Joshuu Sasori: Dai-41 Zakkyo-bô (1972)
Matsu arriveert in de gevangenis en wordt meteen zwaar onder handen genomen door de gemene bewakers. Wanneer ze naar de binnenplaats wordt geleid valt ze de hoofdcipier aan. Deze neemt wraak door alle gevangenen te straffen voor haar daad waardoor ook zij zich tegen Matsu zullen keren. Dit verloopt niet geheel volgens plan.
Joshuu Sasori: Kemono-beya (1973) Joshuu Sasori: Kemono-beya (1973)
Sasori (Scorpion) heeft een liefdesrelatie met haar verstandelijk gehandicapte broer en wordt gechanteerd door een yakuza die haar geheim weet. Deze man wordt vermoord en hiervoor word Matsu beschuldigd, zowel door de politie als de yakuza, dus moet ze op de vlucht slaan.
Josie and the Pussycats (2001) Josie and the Pussycats (2001)
Jarenlang heeft de platenindustrie verborgen boodschappen in hun muziek gestopt, zodat tieners niets anders zijn dan zombies die maar één ding kunnen: kopen, kopen en nog eens kopen. Wanneer de jongensband DuJour dit ontdekt, zorgt hun manager ervoor dat zij in een vliegtuigcrash omkomen. Nu moet er een nieuwe band gezocht worden voor de slechte plannen van de platenmaatschappij. Dit wordt Josie and the Pussycats, die een groot succes worden.
Jouet, Le (1976) Jouet, Le (1976)
François Perrin is een veertigjarige journalist die al twee jaar werkloos is. Eindelijk vindt hij een nieuwe baan, bij het bekende France Hebdo. Dat is eigendom van de excentrieke miljardair Rambal-Cochet. Deze neemt elke dag deel aan de redactievergadering en zo ontmoet deze machtige man de eenvoudige Perrin. Zijn zoon Pierre vindt François zo leuk dat hij hem prompt als speelgoed wil.
Joueur d'Échecs, Le (1927) Joueur d'Échecs, Le (1927)
Pools Litouwen zwoegt in 1776 onder het ijzeren regime van Rusland en de spanningen tussen de Russische bezetters en de Polen zijn hoog. De zonderlinge uitvinder en Oostenrijkse diplomaat Baron Wolfgang von Kempelen heeft In zijn zorg de eigenwijze soldaat Boleslas Vorowski en zijn idealistische pleegzuster Sophie Novinska; beiden zijn leiders van de Poolse weerstand. Slechts de vriendschap tussen Boleslas en een Russische luitenant, Prins Serge Oblomoff en de (schaak)rivaliteit met Majoor Nicolaieff houden Boleslav en zijn aanhangers onder controle. Wanneer Boleslav echter een Russische soldaat, die een Poolse danseres verkrachtte, doodt en Sophie haar minnaar, de Russische Prins, onder druk verlaat is het gedaan met de rust.
Joueur, Le (1958) Joueur, Le (1958)
Verfilming van het boek The Gambler van Dostoyevsky. Het verhaal speelt zich af in het 19e eeuwse Baden-Baden en laat de beproevingen en kwellingen van een aantal chronische gokkers zien. Eén van de gokkers is Alevei, hij is verliefd op Pauline, de dochter van de armzalige generaal Zagoriensky. Alevei probeert Pauline van armoede te redden door haar de kneepjes van het gokkersvak te leren. Helaas is Alevei te laat om Pauline te redden wanneer die zichzelf letterlijk en figuurlijk te gronde richt.
Jouissance des Hystériques, La (2000) Jouissance des Hystériques, La (2000)
Jan Bucquoy, cineast, beleeft zijn midlife-crisis. Zijn politieke en amoureuse avonturen zijn tot nu toe steeds gedoemd tot mislukken. Om een duidelijker inzicht te krijgen over zijn problemen beslist Jan een film te draaien over liefde en lust. Tijdens de casting ontmoet hij twee intelligente, vrijgevochten vrouwen die als een katalysator zullen werken op Jan, die als het ware herboren wordt, klaar voor nieuwe liefdesavonturen.
Jour d'Été, Un (2006) Jour d'Été, Un (2006)
Een provinciestadje in de zomerse Vendée. Bij een doodgewone voetbalwedstrijd gebeurt een bijzonder ongeluk. Een jongen raakt dodelijk gewond doordat hij bedolven raakt onder het doel, dat waarschijnlijk niet volgens de voorschriften verankerd was. Hoe het ongeluk kon gebeuren is onbegrijpelijk voor de nabestaanden van het slachtoffer.
Jour de Fête (1949) Jour de Fête (1949)
Bij wijze van een grap laten een aantal inwoners van een klein Frans dorpje de postbode François, terwijl hij dronken is, een stuntfilm zien, waarbij ze zeggen dat het een demonstratie is van het efficiëntere Amerikaanse postbezorgingssysteem is. François heeft niet door dat het een grap is en begint de volgende dag zijn eigen bezorgingstechnieken in te richten naar die in de film.
Jour et l'Heure, Le (1963) Jour et l'Heure, Le (1963)
Een vrouw houdt zich tijdens de oorlog afzijdig van het verzet tot er een geallieerde piloot bij haar onderduikt. De piloot moet naar onbezet gebied worden gebracht.
Jour Se Lève, Le (1939) Jour Se Lève, Le (1939)
Gabin pleegt een moord en sluit zichzelf op in een hotelkamer. Tijdens de nacht herinnert hij zich zijn liefdesaffaire die tot de moord geleid heeft en 's ochtends, nadat hij een emotionele 'toespraak' gehouden heeft, volgt een dramatische climax. De film is een metafoor van de deftige man die door het lot getroffen wordt en hieraan ten onder gaat.
Journal d'un Curé de Campagne (1951) Journal d'un Curé de Campagne (1951)
Een jonge priester krijgt als eerste parochie het Noord-Franse Ambricourt toegewezen. De inwoners van de stad zijn echter niet geïnteresseerd, en praten dan ook weinig met hem.
Journal d'une Femme de Chambre, Le (1964) Journal d'une Femme de Chambre, Le (1964)
Celestine neemt een baan aan als kamermeisje voor de familie Monteil. De fascistische bediende Joseph wordt verliefd op haar, maar zij moet niets van hem hebben. Als een meisje uit de buurt verkracht en vermoord wordt, verdenkt zij Joseph.
Journal de Lady M, Le (1993) Journal de Lady M, Le (1993)
Lady M treedt op in de minder bekende nachtclubs van Parijs. Ze is een begenadigd zangeres maar haar werk is niet van het populaire soort. Ondanks het feit dat ze niet beroemd zal worden houdt ze van het leven als zangeres buiten het mainstreamgenre. Op een avond komt een Spaanse schilder die haar heeft zien optreden backstage om kennis te maken. Ze maken nader kennis en hij keert terug naar Spanje. De schilder heeft echter iets van passie losgemaakt bij Lady M en ze zoekt hem op in Catalonië waar ze een stormachtige relatie met hem heeft. Ze is zo verliefd op hem dat als ze er achter komt dat hij met een negerin getrouwd is en een kind heeft ze dit niet erg vind, sterker nog, ze nodigt het gezin uit in Parijs. Daar aangekomen delen ze elkaars liefde.
Journal du Séducteur, Le (1996) Journal du Séducteur, Le (1996)
Claire, een psychologiestudente, vindt per toeval een boek: Kierkegards "Dagboek van een verleider". Ze bezorgt het terug aan de eigenaar, de filosofiestudent Gregoire. Deze vraagt haar om het boek te lezen, waardoor Claire onder de betovering valt van Gregoire en hij haar vervolgens meesleurt in zijn vreemde wereld.
Journals of Knud Rasmussen, The (2006) Journals of Knud Rasmussen, The (2006)
Januari 1922. De snel veranderende wereld gaat aan niemand voorbij. De Deense ontdekkingsreiziger en wetenschapper Knud Rasmussen bezoekt het geïsoleerde kamp van de Inuit-sjaman Aua. Voor Rasmussen en zijn protégé Mathiassen grenst hun bezoek aan het kamp aan een paradijs. Wat de Denen zich echter niet realiseren is dat ook dit rustieke en vreedzame oord aan de vooravond van grote veranderingen staat zoals Christelijke Bijbels in de Inuit-taal, afhankelijkheid van buitenlandse handelswaar en hun allereerste kennismakig met de politie.
Journée Bien Remplie, Une (1973) Journée Bien Remplie, Une (1973)
Nadat een jongeman tot de doodstraf is veroordeeld, zweert zijn vader wraak. Hij is van plan om degenen die daar verantwoordelijk voor zijn te straffen. Hij stapt op zijn motorfiets met zijspan en wil op één dag alle negen juryleden vermoorden die het oordeel over zijn zoon hebben geveld.
Journée de Merde!, Une (1999) Journée de Merde!, Une (1999)
Het is een belangrijke dag in het leven van Marc Chanois: het is de verjaardag van zijn verloofde Sabine en haar ouders komen vandaag aan in Parijs, hij zal hen aankondigen dat ze verloofd zijn. De dag begint echter slecht met een onkundige secretaresse, verder komt er nog een ex-lief langs die hij al vijf jaar niet meer gezien heeft en tot overmaat van ramp keert zijn baas vervroegd terug van zijn reis naar Zwitserland.
Journey (1995) Journey (1995)
Het is niet voor de eerste keer dat Min het familielandgoed verlaat en haar elfjarige zoon Journey en zijn oudere zuster Cat achterlaat bij haar ouders, die de brokstukken weer moeten lijmen en proberen hun kleinkinderen een thuis te geven. Vooral Journey heeft het moeilijk. Wanneer hij ontdekt dat zijn moeder familiefoto's heeft vernietigd, richt al zijn woede zich op zijn opa, wiens halstarrigheid zijn moeder zou hebben weggejaagd. Stap voor stap probeert opa de liefde van zijn kleinzoon terug te winnen door het familiefotoalbum te reconstrueren en Journey alles over fotografie bij te brengen.
Journey Back to Oz (1974) Journey Back to Oz (1974)
Dorothy en Toto reizen terug naar het land van Oz, waar zij net op tijd aankomen om hun oude vrienden te helpen om een invasie van magische groene olifanten af te weren.
Journey Beneath the Sea (1997) Journey Beneath the Sea (1997)
Jack Pumpkinhead wil dolgraag een boottrip maken met zijn vrienden. Wanneer dit eindelijk gebeurt, zinkt de boot. Jack en zijn vriendjes belanden onder water. Hier ontmoeten ze twee zeemeerminnen en samen beleven ze een avontuur vol spanning en gevaar.
Journey from the Fall (2006) Journey from the Fall (2006)
Op 30 april 1975 eindigde de Vietnamese burgeroorlog. Honderdenduizenden vluchtelingen vertrekken uit het vernielde land. Long (Long Nguyen) besluit om in Vietnam te blijven en wordt gearresteerd, waarna men hem gevangen houdt in een kamp. Zijn vrouw, kind en moeder vluchten daarop naar Amerika in de hoop daar vrijheid te vinden.
Journey into Fear (1943) Journey into Fear (1943)
Een marinier, samen terugkerend met zijn vrouw in de VS, ontdekt dat hij wordt achtervolgd door nazi agenten die er op uit zijn hem te vermoorden. Zonder een woord te zeggen tegen zijn vrouw vlucht uit het hotel waar zij verblijven en gaat hij aan boord van een schip, om als het schip een maal is uitgevaren te ondekken dat nazi agenten hem zijn gevolgd hier heen.
Journey Into Genius (1988) Journey Into Genius (1988)
Een documentaire-stijl drama over het leven en werk van schrijver Eugene O'Neil. Hij werd ooit wegens onbehoorlijk gedrag van Princeton geschopt, maar ontving uiteindelijk de Pulitzer Prize voor zijn werk 'Beyond the Horizon'.
Journey of August King, The (1995) Journey of August King, The (1995)
1815 in North Carolina. August King, weduwnaar en landbouwer, heeft zijn oogst verkocht en heeft zijn wintervoorraden aangeschaft. Op weg naar huis ontmoet hij Annalees, een weggelopen 19-jarige slavin...
Journey of Jared Price, The (2000) Journey of Jared Price, The (2000)
Jared is verhuisd van Georgia naar Los Angeles. Hij verblijft tijdelijk in een jeugdherberg, waar hij Robert ontmoet die meteen wel wat in Jared ziet. Jared vindt werk als persoonlijk verzorger van de blinde mevrouw Haines. Hij valt als een blok voor haar zoon Matthew, maar die blijkt al een vriend te hebben...
Journey of Natty Gann, The (1985) Journey of Natty Gann, The (1985)
Chicago 1935. Amerika is al zes jaar lang ondergedompeld in armoede en ellende. De grote crisis is op zijn hoogtepunt. Tienduizenden radeloze mensen trekken door het land op zoek naar eten en werk. Velen van hen wagen hun leven, hangend aan vrachttreinen waar de politie ze genadeloos vanaf probeert te slaan. Sol Gann en zijn dertienjarige dochter Natty hebben een pensionnetje in een buitenwijk van de stad. Ze slaan zich samen door de moeilijkheden heen, waarbij Natty leert dat ook kleine meisjes soms niet buiten een paar stevige knuisten kunnen. Het moment breekt aan dat Sol werk moet zien te vinden. Hij zit aan de grond. Ten einde raad neemt hij een baantje aan als houthakker, aan de andere kant van het land. Hij laat Natty achter bij de beheerster van zijn hotelletje, Connie. Maar de kleine Natty heeft andere plannen. Ze gaat op zoek naar haar vader. Een lange reis begint.
Journey of the Fifth Horse, The (1966) Journey of the Fifth Horse, The (1966)
Dmitri Zoditch werkt bij een uitgeverij en levert goed werk. Dan krijgt hij een belangrijke opdracht die hij zal moeten uitvoeren. Hij schijnt er helemaal klaar voor te zijn.
Journey through the Black Sun (1976) Journey through the Black Sun (1976)
Na een enorme atoomontploffing wordt de maan uit zijn orbit gebracht en beginnen alle inwoners van de maankolonie Moonbase Alpha aan een reis naar het onbekende. Na een tijdje stellen de wetenschappers van de basis vast dat de maan binnen afzienbare tijd in botsing zal komen met de planeet Astheria en het voortbestaan van zowel de mensen als de Astherianen in gevaar brengt.
Journey Through the Past (1974) Journey Through the Past (1974)
Journey Through the Past is een documentaire die het bestaan van Buffalo Springfield, van 1966 tot 1972, laat zien. De bandleden komen aan het woord en diverse nummers komen langs, zoals; "Only Love Can Break Your Heart" en "Heart of Gold."
Journey to Lasta (2004) Journey to Lasta (2004)
Tsegaye verlaat zijn vrouw en kinderen om zijn twee jeugdvrienden te vinden, om samen met de twee vrienden een jeugddroom te laten uitkomen ... namelijk muziek maken...
Journey to Shiloh (1968) Journey to Shiloh (1968)
Terwijl de Amerikaanse Burgeroorlog in volle gang is, besluiten zeven jonge Texanen om zich vrijwillig aan te melden bij het leger. De zeven jongemannen noemen zichzelf de 'Concho County Comanches'. Zij moeten al snel ondervinden dat de weg naar Shiloh erg lang is en dat de reis ook niet zonder gevaren is.
Journey to the Center of the Earth (1959) Journey to the Center of the Earth (1959)
Edinburgh, 1880. Professor Oliver Lindenbrook doceert geologie aan de universiteit. Op een dag krijgt hij van een van zijn studenten een brok lava. Omdat de steen te zwaar weegt, besluit Lindenbrook hem te smelten. Tot zijn grote verbazing zit er in het rotsblokje een loodje, waarop tekens aangebracht werden. De inscripties wijzen het middelpunt van de aarde aan, dat ergens onder IJsland zou zijn. Lindenbrook organiseert meteen een expeditie naar het hoge noorden. Hij ervaart al vrij snel dat nog andere wetenschappers de ontdekking op hun naam willen schrijven.
Journey to the Center of the Earth (1989) Journey to the Center of the Earth (1989)
Een aantal jonge mensen gaat op ontdekkingstocht in een grot op Hawaï. Ze vallen in een gat en komen hierdoor terecht in de verloren onderwaterstad Atlantis.
Journey to the Center of the Earth (1999) Journey to the Center of the Earth (1999)
Geoloog Theo Lytton, zijn neefje Jonas, de rijke Alice Hastings en de robuuste Ier McNiff zijn in Nieuw Zeeland op zoek naar Casper, de echtgenoot van Alice die daar 7 jaar geleden spoorloos verdwenen is. Na een lange reis vol gevaren komen ze uit in een donkere en mysterieuze grot, die hen naar het centrum van de aarde leidt. Daar vinden ze bewijzen dat Casper hier ook moet zijn geweest of misschien zelfs nog is. De vraag is alleen; leeft hij nog en zo ja, waar is hij dan? Wat het antwoord op deze vraag ook is, al gauw blijkt dat ze niet de enige levende wezens zijn in deze donkere uithoek van de aarde.
Journey to the Center of the Earth (2008)  (I) Journey to the Center of the Earth (2008) (I)
Als de broer van een wetenschapper plotseling verdwijnt, besluit deze wetenschapper samen met zijn neefje en een gids op zoek te gaan naar zijn broer. Het drietal komt terecht in een bijzondere, maar ook gevaarlijke verloren wereld, ergens in het midden van de Aarde.
Journey to the Center of the Earth (2008)  (II) Journey to the Center of the Earth (2008) (II)
Een reddingsteam komt tijdens een reddingsactie terecht in het midden van de Aarde. Hier ontdekken ze een exotische en bijzondere nieuwe wereld, met hele speciale planten en fantastische dieren. Maar er schuilt ook veel gevaar voor het team in deze gloednieuwe wereld.
Journey to the Center of the Earth (2008)  (III) Journey to the Center of the Earth (2008) (III)
Martha Dennison (Victoria Pratt) huurt avonturier en antropoloog Jonathan Brock (Rick Schroder) in om haar geliefde man Edward (Peter Fonda) terug te vinden. Deze verdween namelijk spoorloos toen hij op zoek ging naar een bijzondere wereld ergens in het centrum van de Aarde.
Journey to the Center of Time (1967) Journey to the Center of Time (1967)
De wetenschappers Manning, Gordon en White staan vlak voor een grote doorbraak. Ze hebben namelijk ontdekt hoe ze door de tijd kunnen reizen. Voordat ze hun apparatuur goed en wel hebben getest, dreigt de teamleider ermee de geldkraan dicht te draaien. Om te bewijzen dat hun tijdmachine wel degelijk werkt, maken de drie wetenschappers een reis naar het begin en het einde der tijden.
Journey to the End of the Night (2006) Journey to the End of the Night (2006)
Vader Sinatra en zoon Paul proberen beide te ontsnappen uit het desolate en uitzichtsloze bestaan, dat de Braziliaanse porno-industrie zo kenmerkt. Deze afzonderlijke ontsnappingspoging heeft echter wel tot gevolg dat de relatie tussen vader en zoon hevig wordt aangetast, waardoor zij uiteindelijk steeds meer tegenover elkaar komen te staan.
Journey to the Lost City (1959) Journey to the Lost City (1959)
Een architect reist af naar de afgelegen stad Eschnapur om de plaatselijke bouwkunst te bezichtigen. In Eschnapur wordt de man verliefd op een plaatselijke danseres, een liefde die wederzijds is en spoedig denkt het stel om in het echt te treden. De lokale overheid verzet zich echter hevig tegen dit voornemen, waardoor er voor het stel een gevaarlijke situatie ontstaat.
Journey to the Seventh Planet (1962) Journey to the Seventh Planet (1962)
Een groep astronauten op weg naar Uranus moeten een noodlanding maken op een vreemde planeet. Tot hun grote verbazing is de planeet bewoond met mensen die de astronauten kennen uit hun verleden. De mensen blijken echter waanbeelden te zijn, opgeroepen door een machtige heerser die niet houdt van pottekijkers op zijn planeet.
Journey with Peter Sellars, A (2007) Journey with Peter Sellars, A (2007)
Regisseur Mark Kidel volgde twee jaar lang Peter Sellars, regisseur van hoofdzakelijk klassieke opera's die hij herinterpreteert en in een modern jasje steekt. Tijdens repetities, masterclasses en interviews komen thema's aan bod die terug te vinden zijn in het werk van Sellars: avant-garde, marionettenspel, politiek, poëzie en spiritualiteit.
Journey, The (1959) Journey, The (1959)
Het is 1956, de Russen nemen Boedapest over. Een groepje westerse mensen wil het land ontvluchten en per bus reizen ze naar de grens. Daar worden ze opgewacht door majoor Surov. Surov is geïnteresseerd in één van de vrouwelijke reizigers.
Journey, The (2002) Journey, The (2002)
1991, de Sovjet-Unie valt uit elkaar en Armenië staat op de rand van onafhankelijkheid. Eve, 23 jaar oud, is 10 jaar geleden vanuit Armenië naar New York vertrokken en werkt als fotografe, hoewel de drukte in New York haar allerminst bevalt. Ze krijgt bericht daar haar jeugdvriend in Armenië vermoord is en accepteert een opdracht om de gebeurtenissen in het land te fotograferen. Daar raakt ze betrokken bij de onafhankelijkheids-beweging en krijgt weer een emotionele band met haar thuisland.
Journey: Absolution, The (1997) Journey: Absolution, The (1997)
In het jaar 2243 heerst een conflict tussen het Orion Triumviraat en de Alliantie van Gefedereerden, een streng regime dat het aanzicht van het universum tracht te veranderen. De Alliantie is net geland op de planeet New Victoria, waar enkel de rijkste burgers aan de bezetting kunnen ontkomen. Valerie Lasalle heeft een leven als luxe callgirl voor het Triumviraat achter de rug. Deze genetisch gemanipuleerde en buitengewoon sexy vrouw heeft zich vrijgekocht. Tijdens haar vlucht naar een ruimtestation botst Valeire op een despotische commandant van de Allisntie. Terwijl de klok voor de machtsovername langzaam wegtikt ligt het lot van de bemanning in haar handen.
Journeyman (2005) Journeyman (2005)
Een 21-jarige jonge vrouw reist door Amerika, een emotioneel gesloopt land, sinds 9/11. Ze hoopt haar vader te vinden die haar al op jonge leeftijd verlaten heeft. Onderweg ontmoet ze allerlei mensen en beleeft de nodige avonturen.
Journeys with George (2002) Journeys with George (2002)
Alexandra Pelosi, een bevlogen Democrate, volgt de presidentscampagne van George W. Bush in 2000. Naast de gebruikelijke mediaplaatjes, zijn we dit keer ook getuige van veel persoonlijke ontboezemingen van 'Dubya', van het moment dat hij campagne voert om te worden gekozen als Republikeinse kandidaat, tot het moment dat hij wordt uitgeroepen tot 43ste president van Amerika.
Jours Où Je N'existe Pas, Les (2003) Jours Où Je N'existe Pas, Les (2003)
Je kan het een ziekte noemen of een anomalie, maar Antoine bestaat slechts één dag van iedere twee. Iedere andere dag, om klokslag middernacht verdwijnt hij om de volgende dag op het zelfde uur en dezelfde plaats terug te keren. Er is geen rookwolk of verblindende flits. 24 uur lang is hij er gewoon niet. Antoine heeft zich aangepast aan deze buitengewone situatie. Maar wanneer hij Clementine ontmoet en er harten sneller slaan, wordt het ingewikkeld. Hoe kan je van iemand houden en slecht één dag van de twee bij haar zijn? Hoe kan je niet jaloers worden op de dagen dat zij niet met jou leeft?
Jours Tranquilles à Clichy (1990) Jours Tranquilles à Clichy (1990)
Een armlastige maar ambitieuze Amerikaanse schrijver neemt in de jaren '30 zijn intrek in Club Melody, een chique hotel in Parijs. Al gauw raakt hij verloren in het decadente losbollige Parijs.
Joutilaat (2001) Joutilaat (2001)
In het uiterste noordoosten van Finland, bij de grens met Rusland, is niet veel werk voor jongeren. Ze moeten naar een grotere stad verhuizen of afwachten tot zich een kans voordoet. De drie werkloze jongens die gevolgd worden in deze film, vertegenwoordigen een nieuwe, stuurloze generatie in het hoge Finse noorden. Ze hangen rond, drinken bier en trappen wat lol, maar ze willen meer. Ze willen ook werken. Aangezien ze geen werkervaring hebben, hebben ze weinig kans op een baan. Omdat ze geen kinderen zijn en ook nog geen volwassenen, moeten deze jongens hun onafhankelijkheid nog bevechten. Het landschap, vastgelegd in poëtische beelden, lijkt een versiering te zijn van het leven van de jongens. Ze passen niet in deze pracht, maar ze laten zich ook niet meevoeren door de sleur van alledag. En zoals gezegd wordt in de film: ‘Ze leven voor de volgende dag, maar morgen komt nooit’.
Joven y la Tentación, La (1986) Joven y la Tentación, La (1986)
Om een punt te zetten achter het verleden heeft Pierre Canada verlaten en keert hij terug naar Spanje waar hij Paul, een vriend uit zijn jeugdjaren, ontmoet. Deze laatste stelt hem voor aan zijn vrouw Agnès en zijn dochter Marthe. Later op de avond begint hij te praten over een geheime bibliotheek die hij bezit, met een aantal erotische boeken van Markies de Sade. ‘s Nachts, terwijl hij één van de werken aan het lezen is, komt Marthe binnen in de kamer van Pierre. Het meisje vraagt hem een paar fragmenten uit het boek voor te lezen.
Joven, La (1960) Joven, La (1960)
Miller leeft op een geïsoleerd eiland voor de kust van Carolina. De enige andere eilandbewoner is Evvie, een onschuldig en naief 13-jarig meisje. Miller voelt zich seksueel aangetrokken tot haar. Wanneer Traver, een zwarte muzikant op de vlucht voor een bende die hem wil lynchen nadat hij valselijk is beschuldigd van verkrachting, op het eiland arriveert, wil Miller hem meteen aangeven om hem uit de weg te werken. Echter Evvie mag Traver erg graag en beschermt hem. Als een predikant op het eiland aankomt om Evvie mee terug te nemen naar het vaste land, wordt Traver's aanwezigheid opgemerkt. Miller moet nu kiezen tussen het aangeven van Traver, met het risico dat Evvie haar sympathie in hem verliest, en het verzwijgen van Traver's indentiteit.
Jovencito Drácula, El (1977) Jovencito Drácula, El (1977)
De afstammelingen van Graaf Dracula en Jonathan Harker gaan naar Transsylvanië om aanwezig te zijn op de lezing van een testament. Wanneer ze daar arriveren voelt één jong lid van de familie Dracula de onweerstaanbare drang om het verleden van zijn voorvaderen terug op te graven.
Joves (2004) Joves (2004)
De drie hoofpersonen van Joves moeten zich nog realiseren dat ze zich al in hun toekomst bevinden. Jordi heeft als egocentrische carrièrejongen de ambitie om koste wat kost snel rijk te worden en de lakens uit te delen, maar verliest in zijn baantje bij een beleggingsfirma al meteen een kapitaal. Jordi’s broer Pau is zijn tegenpool: een doelloze feestneus en dopehead die z’n frustraties afreageert op het nieuwe vriendje van zijn ex. Tot slot viert Cristina, bevoorrechte dochter van de directeur van de firma waar Jordi in de hoogste regionen hoopt te belanden, haar verjaardag zo excessief dat ze het slachtoffer wordt van haar eigen grensoverschrijding.
Joy (1983) Joy (1983)
Joy is een jonge vrouw die al sinds haar jeugd op zoek is naar haar vader. Op een dag ontmoet ze een oudere man waarop ze verliefd wordt. Ze reist met hem naar Parijs en maakt er kennis met zijn vrouwelijk gezelschap. Dat wordt het begin van een hele reeks nieuwe seksuele ervaringen.
Joy Division (2006) Joy Division (2006)
In 1944 wordt de veertienjarige tiener Thomas opgeroepen om in het Duitse leger te vechten. Hij overleeft, maar zijn geboortestad wordt volledig verwoest, zijn familie sterft in de hevige bombardementen en zijn grote liefde Melanie wordt verkracht en vermoord door soldaten van het Russische leger. Een commissaris brengt de wees Thomas over naar de Sovjet Unie en daar wordt hij in een militaire school geplaatst. Jaren later, tijdens de Koude Oorlog, wordt Thomas een agent van de KGB en hij wordt aangewezen om te gaan werken in Londen. Levend met de geesten uit zijn verleden en de constante vrees voor paranoia, ontmoet hij de donkere Londense Yvonne, die hem sterkte en vreugde in zijn leven geeft.
Joy in the Morning (1965) Joy in the Morning (1965)
Carl Brown en Annie McGairy zijn hopeloos verliefd. Hun beider ouders zijn oude bekenden van elkaar vanuit hun vroegere vaderland. De ouders van Carl willen een betere partij voor hun zoon dan Annie, die opgegroeid is in sloppenwijken. Annie vlucht weg en gaat naar de school van Carl om hem te vragen haar te trouwen. Ze komen in moeilijkheden, enerzijds door het hoofd van de school die hun huwelijk afkeurt en anderzijds de boze ouders van Carl.
Joy Luck Club, The (1993) Joy Luck Club, The (1993)
Vier Chinese vriendinnen komen regelmatig bij elkaar om een spel te spelen en bij te praten. Wanneer één van hen sterft, wordt haar dochter gevraagd haar plaats in te nemen. De moeders zijn grootgebracht in China, hun dochters zijn Amerikaans. Dit zorgt regelmatig voor botsingen en onbegrip. Maar doordat de moeders over hun jeugd vertellen, wordt dit doorbroken.
Joy of Life, The (2005) Joy of Life, The (2005)
Vanaf de Golden Gate Bridge in San Francisco hebben al heel wat zelfmoordenaars hun fatale sprong gewaagd. Zo ook Mark Finch, vriend en collega van de regisseuse. In deze experimentele film eert Olsen hem met een liefdevolle ode aan San Francisco. Zij verweeft er twee verhalen in: de geschiedenis van de brug met daarnaast het wederervaren van een lesbische vrouw die haar weg zoekt in de voor haar nieuwe stad.
Joy of Sex (1984) Joy of Sex (1984)
De tiener Leslie Hindenberg vreest dat hij nog maar twee weken te leven heeft en is vast besloten om nog voor zijn dood van bil te gaan. Het blijkt echter niet zo makkelijk te zijn om een partner te vinden, zeker niet omdat al zijn versier-pogingens verpest worden door zijn geile vriend Alan.
Joy Ride (2001) Joy Ride (2001)
De student Lewis besluit om naar de andere kant van Amerika te rijden om zijn vriendin Venna te zien. Lewis raakt opgescheept met zijn oudere broer Fuller, wiens geintjes op de weg er voor zorgen dat de broers en Venna in een nachtmerrie gezogen worden wanneer een gestoorde truckchauffeur beledigd raakt.
Joy Ride 2: Dead Ahead (2008) Joy Ride 2: Dead Ahead (2008)
Vier vrienden zijn onderweg naar een concert in Las Vegas, maar tijdens hun reis gaat hun auto plotseling kapot. Het viertal besluit vervolgens om een auto te stelen om zo hun reis te kunnen doorzetten. Maar ze ontdekken al snel dat deze auto eigendom is van Rusty Nails, een gestoorde vrachtwagenchauffeur die de achtervolging op het viertal inzet.
Joy Unspeakable (1981) Joy Unspeakable (1981)
Joyeuses Pâques (1984) Joyeuses Pâques (1984)
Stéphane heeft net een twintig jaar jongere vriendin opgedoken als zijn vrouw, Sophie, plotseling voor zijn neus staat. Stéphane laat zich niet uit het veld slaan en stelt de jonge vrouw voor als zijn dochter uit een vroegere relatie.
Joyeux Noël (2005) Joyeux Noël (2005)
Waargebeurd verhaal, zich afspelend aan het front in de winter van 1914. De Eerste Wereldoorlog woedde volop en eindigde de levens van talloze jonge mannen. Wanneer de Kerst aanbreekt gebeurt er echter iets volkomen onverwachts. Die nacht worden de levens gevolgd van vier personen: een Anglicaanse priester, een Franse luitenant, een tenor en zijn zingende geliefde, een sopraan. Op die nacht gebeurt het ondenkbare, wanneer soldaten de wapens neerleggen en elkaar benaderen om Kerst te vieren.
Joyeux Pélerins, Les (1951) Joyeux Pélerins, Les (1951)
Aimé Barelli is verliefd op de peetdochter van één van de musici van zijn orkest. Om haar in Rome te kunnen ontmoeten, weigert hij het contract dat zijn impresario hem aanbiedt. Aldus zullen de leden van het orkest heel wat dolle avonturen meemaken. Wanneer ze na de explosie van een bom omkomen ontmoeten zij Sint-Pieter die hen terugstuurt naar de aarde opdat zij er het optimisme en het goede humeur zouden verspreiden.
Joyride (1977) Joyride (1977)
Vier verveelde teenagers uit Los Angelos: Scott (Desi Arnaz Jr), John (Robert Carradine), Cindy Young (Anne Lockheart) en Susie (Melanie Griffith) stelen per ongeluk een lijkauto en besluiten naar het noordelijkste puntje van Amerika te gaan. In Alaska aangekomen hebben ze geen geld meer en door de kou gedwongen, breken ze een huis in.
Joyride (1996) Joyride (1996)
Twee vrienden vervelen zich te pletter in een afgrijselijk dorp. De geschiedenis is triest. De toekomst biedt geen perspectief. Tot die ene dag dat de oogverblindende en sensuele Tanya met haar vader het dorp binnenrijdt. Vanaf dat moment klopt ieders hart sneller. vooral dat van de maten die wel een verzetje kunnen gebruiken. Als Tanya zich laat verleiden tot het maken van een Joyride met één van hen, krijgt het avontuurtje een even verrassende als dramatische wending. Al snel blijkt dat er geen weg terug meer is...
Joyride (2005) Joyride (2005)
Joy, Roos en Chantal zijn drie jonge meiden die een oldtimer cabriolet stelen om mee te kunnen doen aan een talentenjacht voor supermodellen in Nice. Onderweg blijkt dat Joy ervoor heeft gezorgd dat ze in de achterbak een bewusteloze student meevoeren. Wat is Joy precies van plan? En wat heeft de joy ride te maken met de oude middeleeuwse "Legende van Troisvierges"?
Joyride to Nowhere (1977) Joyride to Nowhere (1977)
Cindy en Leah zijn twee vriendinnen die besluiten van huis weg te lopen. Ze stelen de auto van Cindy's vader en begeven zich op weg naar vrijheid. Onderweg nemen ze een een kerel mee die hen bij hem thuis uitnodigt. Als de man, die Tank heet, een douche neemt stelen de meiden zijn portefeuille en auto. Wat ze echter niet weten is dat in de wagen 2 miljoen dollar ligt van een bankoverval.
Joyriders, The (1999) Joyriders, The (1999)
De bejaarde Gordon Trout (Landau) is op weg naar een wapenwinkel om een pistool te kopen met het doel een einde aan zijn leven te maken. Bij een winkelcentrum besluit hij drie jongelui een lift te geven. Ze blijken criminele daklozen te zijn. Gordon wordt gegijzeld, maar onderweg ontdooit de koude sfeer en leert jong en oud van elkaar.
Joysticks (1983) Joysticks (1983)
Op weg naar zijn werk stopt Eugene Groebe voor een groepje aantrekkelijke vrouwelijke lifsters. Ze praten hem letterlijk uit zijn broek en laten hem achter in zijn onderbroek en gaan ervandoor. Eugene wil wraak nemen op de meisjes. Hij weet ze tot groot vermaak van het publiek in een videospeelzaal in hun panty's te zetten. Het daardoor ontstane tumult trekt de aandacht van de vader van het mooie meisje, Patty. Hij verbiedt Patty daar nog vaker te komen. Maar wat doet hij zelf als hij gechanteerd wordt, middels een foto van hem met twee bijna naakte meisjes?
Joyû-Rei (1996) Joyû-Rei (1996)
Regisseur Murai is bezig met een film over de Tweede Wereldoorlog. Op een gegeven moment ziet hij in een scène iets merkwaardigs op het scherm: een vrouw in het wit. Murai weet zeker dat hij deze vrouw al eens eerder heeft gezien.
Joze to Tora to Sakana Tachi (2003) Joze to Tora to Sakana Tachi (2003)
Tsuneo is een zorgeloze student met een bijbaantje in een Mahjong-tent. Daar hoort hij verhalen over een vreemde oude vrouw die met een kinderwagen door de wijk zou lopen. Er gaan de wildste geruchten over wat er in de kinderwagen zou liggen. Terwijl de gasten hier druk over aan het discussiëren zijn, vraagt Tsuneo's baas hem de hond uit te laten. Tijdens deze wandeling stuit hij op de vrouw met de kinderwagen en maakt hij kennis met de vreemde jonge vrouw Josee.
Ju Dou (1990) Ju Dou (1990)
China 1920. Ju Dou is de derde vrouw van de rijke zijdeproducent Jin-Shan. Omdat zij nog geen kind voor hem gebaard heeft wordt zij telkens slecht behandeld en gestraft. Haar ellende krijgt de aandacht van Jin-Shan's neef en hij en Ju Dou krijgen een geheime verhouding.
Ju Ma Pao (1976) Ju Ma Pao (1976)
Een vreedzaam eiland, Phoenix, met als hoofdstad de Gouden Stad, wordt aangevallen door een wrede despoot en zijn tovenaar. Het eiland wordt veroverd en de drie heroïsche beschermers van het eiland worden hierbij gedood. Echter hun jonge kinderen kunnen ontsnappen en worden weggeborgen totdat ze volwassen zijn. Ze worden in het ongewisse gelaten over hun identiteit. In hun ligt de hoop om de wrede heerser uit te dagen en te verslaan.
Ju No-myeong Bakery (2000) Ju No-myeong Bakery (2000)
No-myeong is een bakker in hart en nieren en runt een bakkerij samen met zijn vrouw Jung-hee, met wie hij al jaren gelukkig is getrouwd. Op een gegeven moment begint Jung-hee echter steeds vaker zuchten te slaken. Niet wetend wat dat betekent gaat No-myong haar achtervolgen, en hij komt er vervolgens achter dat ze vaak afspraakjes heeft met de schrijver en fervente broodliefhebber Mu-seok, die thuis qua brood niet aan z'n trekken komt. No-myeong wil Mu-seok confronteren, maar hij verzwakt wanneer hij leert dat ook Mu-seok een passie voor brood heeft.
Ju-on (2000) Ju-on (2000)
Wanneer vrijwilligster Nishina Rika een bezoek brengt aan een bedlegerige oudere vrouw, ontdekt ze een mysterieuze deur die afgesloten is met plakband. Nishina kan haar nieuwsgierigheid niet bedwingen en ze opent de deur. Een vreemde, duistere geest kan hierdoor ontsnappen en werpt een kwaadaardige vloek op de bezoekers van het huis: iedereen die de woning betreedt, komt in verdachte omstandigheden om het leven. Dat is ook de politie van Tokyo niet ontgaan en de detectives openen een onderzoek. Dit leidt hen naar een moord die jaren geleden in het huis werd gepleegd. Een man vermoordde er zijn vrouw, maar het zoontje van het koppel werd nooit teruggevonden.
Ju-on 2 (2000) Ju-on 2 (2000)
Actrice Harase Kyoko weet niets van de vloek 'ju-on', die ontstaat door de wrok van iemand die in kwade toestand overlijdt. Als blijkt dat ze zwanger is, overweegt ze te stoppen met haar werk. Toch accepteert ze een klus voor een paranormale televisieshow, waarvoor ze naar een met geesten bevolkt huis gaat. In dit huis is ooit een vrouw vermoord door haar man en hun zesjarige zoon is spoorloos verdwenen. Alle mensen die hierna in het huis hebben gewoond, zijn op onverklaarbare wijze overleden. Al snel krijgt Harase's vriend een auto-ongeluk en krijgt ze zelf een miskraam. Toch voelt ze dat er nog iets in haar buik leeft.
Ju-on: The Grudge (2003) Ju-on: The Grudge (2003)
Wanneer vrijwilligster Nishina Rika een bezoek brengt aan een bedlegerige oudere vrouw, ontdekt ze een mysterieuze deur die afgesloten is met plakband. Nishina kan haar nieuwsgierigheid niet bedwingen en ze opent de deur. Een vreemde, duistere geest kan hierdoor ontsnappen en werpt een kwaadaardige vloek op de bezoekers van het huis: iedereen die de woning betreedt, komt in verdachte omstandigheden om het leven. Dat is ook de politie van Tokyo niet ontgaan en de detectives openen een onderzoek. Dit leidt hen naar een moord die jaren geleden in het huis werd gepleegd. Een man vermoordde er zijn vrouw, maar het zoontje van het koppel werd nooit teruggevonden.
Ju-on: The Grudge 2 (2003) Ju-on: The Grudge 2 (2003)
Actrice Harase Kyoko weet niets van de vloek 'ju-on', die ontstaat door de wrok van iemand die in kwade toestand overlijdt. Als blijkt dat ze zwanger is, overweegt ze te stoppen met haar werk. Toch accepteert ze een klus voor een paranormale televisieshow, waarvoor ze naar een met geesten bevolkt huis gaat. In dit huis is ooit een vrouw vermoord door haar man en hun zesjarige zoon is spoorloos verdwenen. Alle mensen die hierna in het huis hebben gewoond, zijn op onverklaarbare wijze overleden. Al snel krijgt Harase's vriend een auto-ongeluk en krijgt ze zelf een miskraam. Toch voelt ze dat er nog iets in haar buik leeft.
Ju-yon-sai (2006) Ju-yon-sai (2006)
Ryo is een jonge lerares die, in tegenstelling tot haar collega’s, geen autoritaire houding aanneemt ten opzichte van de pubers die ze onder haar hoede heeft. Ze beseft in eerste instantie niet dat ze hiermee een risico neemt. De veertienjarigen voelen zich vooral onbegrepen door de volwassenen die hun jonge ambities gevoelloos in de kiem smoren. Als hun frustratie groeit, ontpoppen de pubers zich tot heimelijke en harde jongeren.
Juan Xing Quan Fa Yu Fa (1980) Juan Xing Quan Fa Yu Fa (1980)
Ta Kun moet noodgedwongen het Shaolin-klooster waar hij monnik is verlaten, wanneer een corrupte monnik het leiderschap krijgt toebedeeld in het klooster. Tijdens zijn zwerftocht leert Ta Kun Kung-Fu, waarmee hij de corrupte monnik en zijn volgelingen kan verdrijven.
Juana la Loca (2001) Juana la Loca (2001)
Film over de zestiende-eeuwse levensloop van Juana van Castilië (Pilar López de Ayala), wiens eigenzinnigheid als vrouw haar grote problemen opleverde.
Juanita de Tanger (2005) Juanita de Tanger (2005)
Juanita, dochter van een Engelse vader uit Gibraltar en een Andalusische moeder, vertelt over haar problemen en haar dromen. Ze heeft het niet alleen over haar eigen leven, maar ook over het leven van vrouwen in haar omgeving. Bijvoorbeeld Esther, haar Joodse vriendin die verliefd is op een moslim. En haar zus Helena, die de vrijheid zoekt zoals ze die kende tijdens haar jaren op een Franse school.
Juarez (1939) Juarez (1939)
De zojuist benoemde keizer Maximilian en zijn vrouw Carlotta arriveren in Mexico om de opstand onder de rebellerende president Benito Juraez te doen bedaren. Maximilian doet zijn uiterste best om het vertrouwen van de Mexicanen te winnen, maar dat lijkt onmogelijk. Abraham Lincoln ondersteunt Juarez en vraagt de Fransen om Maximilian hun steun te ontzeggen. Carlotta gaat daarop naar Frankrijk om Napoleon te vragen hen toch te blijven steunen.
Jubal (1956) Jubal (1956)
Jubal (Ford) is een ronddolende cowboy die een job krijgt van rancher Shep (Borgnine). Diens vrouw Mae (French) ziet wel wat in Jubal, tot grote ergernis van voorman Pinky (Steiger) die ook op haar verliefd is. Als Jubal door harde arbeid voorman wordt zint Pinky op wraak. Hij weet Shep te overtuigen dat Jubal met Mae vrijt, en Shep valt aan. Uit zelfverdediging moet Jubal de rancher doodschieten. Hij moet dan voor een lynchgezelschap vluchten.
Jûbei Ninpûchô (1993) Jûbei Ninpûchô (1993)
In het dorpje Shemoto heerst een epidemie waaraan alle inwoners sterven. In opdracht van clanleider Chamberlain gaat een aantal leden van de Koga Ninja Clan naar het dorp om te onderzoeken wat er aan de hand is. In de buurt van het getroffen dorp wordt de groep in het bos aangevallen en op gruwelijke wijze afgeslacht door een aantal merkwaardige en oersterke wezens. De enige die het er levend vanaf brengt is de geweldige vrouwelijke Ninja Kagero wiens kussen dodelijk zijn. Zij wordt door Tessaï, een demon die zijn huid in graniet kan veranderen, gevangen genomen.
Jubilee (1977) Jubilee (1977)
In het jaar 1579 wil Koningin Elizabeth I een glimp van de toekomst van haar land zien. De hofmagiër laat haar door de tijd reizen en ze komt terecht in een futuristisch Groot-Brittanië. Meidenpunkbands maken de straten onveilig en hebben als tegenstanders een fascistische politie. Buckingham Palace is een platenstudio geworden en de maatschappij is een chaos.
Jubunairu (2000) Jubunairu (2000)
De elfjarige Yusuke en zijn klasgenoten kamperen in het bos en zien een vreemd licht. Ze ontdekken een kleine robot die kan praten, het noemt zichzelf Tetra en weet zelfs Yusuke's naam. Tetra's taak is om samen met Yusuke de wereld te redden van kwaadaardige buitenaardse wezens.
Jud Süß (1940) Jud Süß (1940)
Deze beruchte nazi-film, gemaakt in opdracht van de Reichspropagandaminister Joseph Goebbels, gaat over de historische figuur Joseph Süß Oppenheimer, bijgenaamd 'Jud Süss', die in de achttiende eeuw de financieel adviseur was van de corrupte hertog van Württemberg. In het nationaal-socialistische kostuumdrama bezit Jud Süss alle stereotype antisemitische karaktertrekken: onbetrouwbaar, laf, hebzuchtig, wellustig, bruut en samenzweerderig.
Judas (2004) Judas (2004)
Judas Iscariot. Bescheiden wijnhandelaar met een behoorlijk opstandig karakter. Judas is verontwaardigd over de behandeling van zijn volk door de Romeinse onderdrukker en daarom wil hij radicale actie. Als hij geruchten hoort over de komst van een Messias, voelt Judas dat de tijd gekomen is. Hij gaat op zoek naar Jezus van Nazareth, de rustig sprekende profeet die liefde predikt, zieken geneest, en de boel op stelten zet. Nadat hij bij zijn leerlingen verwelkomd is, krijgt Judas meteen ontzag voor Jezus. Maar al gauw ontstaan er spanningen. Terwijl Jezus drijft op spirituele krachten en geweld afwijst, heeft Judas meer fysieke tactieken in gedachten. Deze botsing tussen idealen en de ingehouden naijver van Judas loopt parallel met de gebeurtenissen. Terwijl de autoriteiten Jezus steeds meer op de hielen zitten, komt Judas tot zijn ultieme daad van verraad.
Judas Kiss (1998) Judas Kiss (1998)
Coco Chavez en haar minnaar Junior Armstrong zijn kleine criminelen. Ze willen nu echter het grotere werk gaan doen, te beginnen met de ontvoering van Ben Dyson, de eigenaar van een computer-bedrijf. Ze huren een technicus in en een domme kracht. Het gaat echter niet zoals gepland. Tijdens de ontvoering wordt een vrouw gedood die de echtgenote blijkt te zijn van een machtige senator.
Judas, El (1952) Judas, El (1952)
In de Catalaanse stad Esparraguera wordt elk jaar een toneelstuk opgevoerd dat geïnspireerd is door het passieverhaal van Jezus Christus. De rol van Judas wordt dan gespeeld door een man die veracht en gehaat wordt door zijn buren en in wezen een interne rechtspraak wil doen, waarin hij Jezus ten onrechte beschuldigt van een diefstal die hij zelf begaan heeft.
Jude (1996) Jude (1996)
Jude droomt over studeren in de grote stad. Voor hij het weet is hij echter getrouwd met een boerendochter en veroordeeld tot het dorpsleven. Als zijn vrouw plotseling vertrekt, ziet hij zijn kans schoon: hij gaat werken en studeren in Christminster. Daar ontmoet hij zijn nichtje Sue. De twee worden uitstekende vrienden. Ze besluiten niet toe te geven aan de verliefdheid die volgt. Sue stort zich in een huwelijk met een oudere leraar en Jude keert huiswaarts. Toch blijft hij Sue steeds weer opzoeken tot ze uiteindelijk voor elkaar kiezen.
Judeu, O (1996) Judeu, O (1996)
Het verhaal van de Braziliaan Antônio José da Silva, een Joodse dichter, toneelschrijver en advocaat die leefde in het achttiende-eeuwse Lissabon. Antônio José da Silva wist aan de inquisitie te ontsnappen door zich tot het katholicisme te laten bekeren, nadat hij gemarteld was. Maar zijn felle kritiek op de Portugese elite leidde hem alsnog naar schavot.
Judex (1916) Judex (1916)
Favraux, een corrupte bankier, leidt een luxe leventje in Parijs. Op een dag krijgt hij bericht van een wreker genaamd Judex dat hij de helft van zijn fortuin moet overmaken naar het bureau voor publieke zaken. Hij huurt een privé-detective in om hem te beschermen. Later die avond, op het verlovingsfeest van zijn dochter krijgt hij een hartaanval en overlijdt. Maar is Favraux wel echt dood?
Judex (1963) Judex (1963)
Een mysterieuze gemaskerde man, Judex, ontvoert een gewetenloze bankier en zet vervolgens diens kennissen tegen hem op. Het blijkt dat de vader van Judex iets te maken heeft met de wraak op de bankier. Om de gemoederen nog wat verder te verhitten versiert Judex de dochter van de bankier.
Judge and Jury (1996) Judge and Jury (1996)
Een geëxecuteerde moordenaar keert terug uit de dood om wraak te nemen op de verantwoordelijke autoriteiten.
Judge Dredd (1995) Judge Dredd (1995)
In de toekomst zit de mensheid opeengepakt in mega-steden die hen beschermen tegen de buitenwereld. De vrede wordt bewaard door de Judges: politie, jury en uitvoerders van de wet tegelijk. Judge Dredd wordt veroordeeld voor de moord op een reporter. Met de hulp van een gevangene die hij zelf veroordeeld heeft gaat Dredd proberen zijn naam te zuiveren.
Judge Priest (1934) Judge Priest (1934)
De inwoners van een stadje in Kentucky anno 1890 gaan gebukt onder vooroordelen. Judge William 'Billy' Priest moet hier een einde aan maken. In de tussentijd probeert hij zijn neefje te koppelen aan een leuke dame.
Judge, The (2001) Judge, The (2001)
Rechter Armando Acosti is berucht om zijn harde en scherpe veroordelingen. De onrechtvaardige uitspraak in de zaak van advocaat Paul Mandriani die een vrouw verdedigde, die beschuldigd werd van moord op haar man, is hier het bewijs van. Dan wordt rechter Acosti gearresteerd voor het lastigvallen van een prostituee, maar hij ontkent alle aanklachten. Als de kroongetuige in deze zaak, Brittany Hill, wordt vermoord en alle bewijzen leiden naar Acosti, wendt hij zich ten einde raad tot Paul Mandriani om hem te verdedigen. Dit is een uitdaging voor Mandriani, hij krijgt te maken met corruptie, onwillige getuigen, bedreigingen, en een vijandige cliènt die zowel rechter als beul kan zijn.
Judgement (1989) Judgement (1989)
Een vrouwelijke jeugdrechter, doet er alles aan om een jongen te helpen waarvan zij denkt dat hij per ongeluk te maken heeft gekregen met een bende.
Judgement Day (1988) Judgement Day (1988)
Twee reizigers belanden in een dorpje genaamd Santana. Zonder dat zij het weten is Santana een dorp waar Satan elk jaar terugkomt om zielen op te eisen.
Judgment (2001) Judgment (2001)
Advocaat Mitch Kendrick (Bernsen) moet Helen Hannah verdedigen. Ze is een belijdend christen en dat is niet naar de zin van Franco Mancalousso, de antichrist. Hij is op aarde neergedaald om te bewijzen dat Jezus nooit heeft bestaan. De openbare aanklager is Vickie, de ex-vriendin van Mitch. Daar is hij niet blij mee.
Judgment at Nuremberg (1961) Judgment at Nuremberg (1961)
Neurenberg, Duitsland 1947. Rechter Dan Haywood (Spencer Tracey) arriveert in een vrijwel platgebombardeerde stad om leiding te geven aan een tribunaal om de Duitsers, die tijdens het nazi-regime een vooraanstaande taak hadden, te veroordelen. In een eerder proces waren alle kopstukken van de partij, en militaire gezaghebbers al veroordeeld. De strijd wordt aangegaan tegen 4 rechters die destijds belangwekkende functies hadden. Maar de Duitse advocaat, die zijn collega's gaat verdedigen, probeert het onderste uit de kan te halen.
Judgment Day (1999) Judgment Day (1999)
Wanneer een meteoriet op de aarde af komt, kan alleen de geleerde Linden Ashby de wereld redden. Hij heeft namelijk een machine uitgevonden die de meteoriet kan vernietigen. Maar hij wordt ontvoerd door een sekte-leider. Om de geleerde terug te vinden wordt een crimineel ingeschakeld.
Judgment Day: The Ellie Nesler Story (1999) Judgment Day: The Ellie Nesler Story (1999)
Wanneer Brandon (Andrew Ducote), de zevenjarige zoon van Ellie Nesler (Christine Lahti), slachtoffer wordt van pedofiel Daniel (Robert Bockstael), neemt de godsvruchtige vrouw het recht in eigen handen en vermoordt hem. De rest van de film concentreert zich op de vraag of dit nu wel of niet een goede daad was van Ellie.
Judgment Day: The John List Story (1993) Judgment Day: The John List Story (1993)
John List lijkt op het eerste gezicht een normale man. Hij heeft een goede baan; gaat regelmatig naar de kerk en is een goede echtgenoot en vader van drie kinderen. Als kind is hij echter seksueel misbruikt en zijn moeder heeft hem jarenlang getiranniseerd met godsdienstige ideeën. Door zijn starre en onbuigzame levenshouding kan John steeds minder omgaan met de complexiteit en druk van zijn werk en familieleven. Hij raakt in een depressie; veliest zijn baan en wanneer hij bijna al zijn geld heeft verloren; knapt er iets in hem. Op een koude winterochtend vermoordt hij zijn vrouw en drie kinderen. Vervolgens rijdt hij naar het vliegveld en verdwijnt zonder een spoor achter te laten. Er is echter een man die vastbesloten is om; zelfs na achttien jaar; deze moordenaar achter de tralies te zetten.
Judgment in Berlin (1988) Judgment in Berlin (1988)
Twee Oost-Duitsers zijn in een gekaapt vliegtuig naar het Westen gevlucht. Rechter Stern (Sheen) moet de daaropvolgende rechtszaak behandelen. Waargebeurd in 1978.
Judgment Night (1993) Judgment Night (1993)
Vier vrienden komen op weg naar een boxwedstrijd vast te zitten in het drukke verkeer. Om toch nog op tijd te komen voor de wedstrijd nemen ze de eerste de beste afslag om via een ander weg bij de boxwedstrijd te komen. Ze rijden totaal verdwaald rond in een gebied geregeerd door straatbendes. Hier komen ze vast te zitten en zijn getuigen van een afschuwlijke moord. De moordenaar heeft het vanaf nu voorzien op de getuigen. Een kat en muisspel met de moordenaar volgt terwijl de vier vrienden hulp zoeken in een totaal niemandsland.
Judicial Consent (1994) Judicial Consent (1994)
Een collega wordt dood aangetroffen in zijn kantoor en rechter Gwen Warwick wordt belast met de zaak. Wanneer er bewijsmateriaal wordt gevonden dat haar kant op wijst, raakt ze als verdachte persoonlijk betrokken.
Judith (1966) Judith (1966)
Het is 1947, en de omstandigheden zijn explosief in Palestina, waar de situatie naar oorlog dreigt, maar de Britten nog steeds hun protectoraat hebben. Aaron Stein is leider van een joodse ondergrondse paramilitaire beweging, Haganah, en komt er achter dat Gustav Schiller een Nazi-crimineel is, en bezig Arabieren op te leiden om de Joodse staat aan te vallen. Aaron smokkelt Judith in het land, ze is Gustav's ex-vrouw en haat hem. Hij gaf haar als jodin aan tijdens de oorlog en ze werd met haar jonge zoon in een concentratiekamp geworpen. Haar zoon is nog steeds vermist, en ze is wanhopig op zoek.
Judith of Bethulia (1914) Judith of Bethulia (1914)
De joodse stad Bethulia wordt belegerd door de Assyriërs. De bevolking van de stad is uitgehongerd en ze staan op de rand van overgave. Een weduwe genaamd Judith heeft een plan om de oorlog te stoppen; ze verkleedt zich als een harem-meisje en probeert de belangrijkste Assyrische generaal te verleiden om hem daarna te vermoorden.
Judith Therpauve (1978) Judith Therpauve (1978)
Ze is in de 50, Judith Therpauve en leeft alleen op het platteland, in een huis geerfd van haar man, een verzetsstrijder die tijdens de oorlog omkwam. Op een dag wordt ze bezocht door een paar vrienden die haar vragen om de leiding over te nemen van een krant die tijdens de oorlog opgericht is. De huidige directeur ligt op sterven, en de krant is in financiële problemen en zou door een concurent opgekocht kunnen worden. Judith accepteert de uitdaging, en probeert de toekomst voor de krant te verbeteren. Maar het personeel is het niet met al haar maatregelen eens, en een van haar editoren zegt op en helpt mee aan het opzetten van een concurrerende krant.
Judy Berlin (1999) Judy Berlin (1999)
De eenzame, maar begaafde lerares Sue Berlin geniet van een flirt met haar gehuwde schoolhoofd Arthur Gold. Hij valt voor haar charmes, maar blijft bij zijn vrouw Alice. Ook heeft hij problemen met zijn zoon David, die een filmproducer wil worden. Sue heeft een dochter, Judy, die een goede actrice wil worden. De twee kinderen krijgen een affaire met elkaar, maar wat er met hun ouders Sue en Arthur gaat gebeuren blijft onzeker..
Judy's Little No-No (1969) Judy's Little No-No (1969)
Judy, een go-go danseres, komt in het bezit van een kostbaar juweel. Al snel is ze het doelwit van een bende Cubaanse gangsters die de edelsteen ook in hun bezit willen.
Jue Dai Shuang Jiao (1992) Jue Dai Shuang Jiao (1992)
In Villain Valley wonen de tien onkwetsbare Villains. Wanneer twee van hen een geldtransport overvallen, wil Eva (Man Cheung), ultieme heerseres van Martial World, hen alle tien gevangen nemen. De acht onschuldigen zijn het daar natuurlijk niet mee eens, waarna het gevecht losbarst. Hierbij raakt Eva's man in een coma en wordt haar zoon Fishy (Andy Lau) vermist. Ze trekt zich terug en zweert over 18 jaar wraak te nemen. Eva adopteert een meisje, Eva More (Brigitte Lin), om het verlies van haar zoon te verzachten. Ze traint haar zodat ze haar kan opvolgen als heerseres. 18 jaar later begint het ultieme gevecht om de heerschappij van Martial World.
Juego de la Oca, El (1966) Juego de la Oca, El (1966)
Madrid, de jaren zestig. Pablo, een jonge tekenaar is gehuwd en heeft twee zonen. Op zijn werk ontmoet hij een aantrekkelijke collega en wordt steeds meer tot haar aangetrokken. Wanneer het zomer wordt gaat de familie van zijn echtgenote op reis en zijn vrouw gaat samen met hun twee kinderen mee met hen. Op dat moment begint Pablo met zijn collega een relatie. Maar dan verneemt hij dat zijn vrouw in verwachting is van hun derde kind.
Juego de Luna, El (2001) Juego de Luna, El (2001)
Luna, de dochter van een pokerspeler, hangt rond goktenten sinds zij een kind was. Als zij 30 is, verdient zij haar brood op de enige manier die zij kent: met gokken. Dankzij haar natuurlijk talent is zij één van de besten in de wereld die vooral door mannen gedomineerd wordt. In een wereld waarin zij voelt dat het haar lotsbestemming is.
Juego del Diablo, El (1978) Juego del Diablo, El (1978)
Een tiener begint visioenen te krijgen van een grote man, die volledig in het zwart is gekleed. Vanaf dan ervaart ze ook vreemde verschijnselen in haar eigen lichaam. Haar moeder wordt vermoord: de mysterieuze demon, die blijkbaar in het meisje zit, gooit haar van de trappen. De familie roept de hulp in van een priester die de duivel uit haar lichaam moet drijven.
Juego Sucio en Casablanca (1985) Juego Sucio en Casablanca (1985)
Dean Baker, een eens beroemd auteur is gescheiden van zijn vrouw en is daardoor zo ongelukkig dat hij verslaafd is geraakt aan de drank. Hij probeert zelfmoord te plegen en speelt een pokerspel waarin degene die harten aas bezit hem moet doden. Na het spel gaat hij naar huis en treft er zijn vrouw, die om zijn vergiffenis bedelt. Nu wenst hij niet meer te sterven. Maar het is te laat. De afspraak om gedood te worden is inmiddels gemaakt.
Juet Sai Ho Bun (2004) Juet Sai Ho Bun (2004)
De superrijke Jennifer heeft geen idee van de waarde van geld en is daarbij ook nog eens bijzonder naïef. Haar vader huurt voormalig politie-agent Kit in, om Jennifer te beschermen. Om het echte leven te leren kennen, wordt Jennifer gedwongen in een achterstandswijk een leven op te bouwen. Vermomd als de Filipijnse chauffeur Mario, helpt Kit Jennifer door de tegenslagen heen.
Jueves, Milagro, Los (1957) Jueves, Milagro, Los (1957)
In het stadje Fuentecilla is een medicinale bron, die vroeger erg in trek was, maar die nu door het publiek vergeten is. Om de toeristen terug te halen, organiseert een groepje prominente mannen van het dorp een nep-wonder: De verschijning van San Dimas, de locale beschermheilige. Elke donderdagnacht zal het "wonder" plaats vinden. In het begin slaat dit aan, maar moeilijkheden beginnen wanneer een vreemdeling opduikt, die beweert dat hij weet wat er aan de hand is, en speciale gunsten eist in ruil voor zijn stilzwijgen.
Jugando a Morir (1966) Jugando a Morir (1966)
Blas is een jongeman die maar één ambitie heeft: hij wil de hoogste top bereiken in de wereld van de stierenvechters. Maar om zijn doel te realiseren moet hij een hele weg afleggen. Momenten van succes en tegenspoed wisselen elkaar af, maar Blas geeft het niet op als hij met een tegenslag geconfronteerd wordt.
Jugando con la Muerte (1982) Jugando con la Muerte (1982)
De Spaanse politiechef O'Donnell (Max von Sydow) huurt een geheimagent in, die moet infiltreren in een bende drugssmokkelaars. De huurling heeft als bijnaam Eagle, vanwege een tattoo. Het wordt moeilijker voor hem om contact te krijgen met de buitenwereld, naarmate hij dieper infiltreert. Hij ontdekt ook dat de bende in meer spullen handelt dan alleen drugs.
Juge et l'Assassin, Le (1976) Juge et l'Assassin, Le (1976)
Eind 19de eeuw worden meisjes en jongens verkracht door een onbekende die zich op God beroept. De dorpsrechter, die zijn status gebruikt om zijn eigen perversiteit uit te leven, krijgt steeds sterkere vermoedens over de identiteit van de dader.
Juge Fayard dit le 'Shériff', Le (1977) Juge Fayard dit le 'Shériff', Le (1977)
Fayard is een zeer gedreven magistraat binnen het Franse rechtssysteem. Wanneer bijvoorbeeld zijn vriendin in een bordeel opduikt, organiseert hij een inval bij haar thuis, door hem zelf aangevoerd. Door deze actie krijgt hij de bijnaam 'De Sheriff'. Helaas heeft Fayard door de jaren heen aardig wat vijanden gemaakt die hem op de hielen zitten.
Jugement de Dieu, Le (1952) Jugement de Dieu, Le (1952)
Bavaria, 1433. Staatsbeleid wijst uit dat prins Albert moet trouwen met prinses Bertha van Würtemberg. Geheel tegen zijn zin in vertrekt hij, op bevel van zijn autoritaire vader hertog Ernest, naar Würtemberg samen met zijn trouwe vriend graaf Törring. Tijdens een stop in Augsburg, wordt hij verliefd op de mooie Agnès Bernauer, dochter van de plaatselijke herenkapper. Ze besluiten in het geheim te trouwen en nemen hun toevlucht in het kasteel van Alberts tante, markiezin Josepha. Wanneer Alberts vader het nieuws verneemt, accepteert hij het huwelijk niet. Teleurgesteld besluit Albert de oorlog te verklaren tegen zijn vader. En met succes, lijkt het. Alberts broer Enrique, een monnik, gooit roet in het eten wanneer hij Agnès beschuldigt van hekserij.
Jugendrichter, Der (1960) Jugendrichter, Der (1960)
De jeugdrechter Ferdinand Blühme (Heinz Rühmann) verdiept zich na zijn werk zich ook nog in de problemen van de jongeren.
Jugeulrae Salrae (2003) Jugeulrae Salrae (2003)
Een jonge man die werkt bij een afhaalrestaurant en altijd ervan droomde Bruce Lee te zijn, ontdekt dat één van zijn klanten de man is die zijn vader doodde.
Juggernaut (1936) Juggernaut (1936)
Dr. Victor Sartorius stemt toe de rijke man van een hebzuchtige dame te vermoorden, zodat hij met het verworven geld zijn wetenschappelijk onderzoek kan verderzetten.
Juggernaut (1974) Juggernaut (1974)
De Britannic, een reusachtige pakketboot van de Britse handelsvloot, maakt een routinevaart naar Amerika. Dan vertelt een mysterieuze stem de eigenaars dat er een bom aan boord is, die de volgende ochtend zal ontploffen tenzij een immens losgeld wordt betaald. Explosievendeskundige Anthony Fallon (Harris) komt aan boord om de bom onschadelijk te maken, maar hij staat voor een haast onmogelijke opdracht.
Juggernaut (2003) Juggernaut (2003)
Het wagenfeest Karthikai Deepam is een van de belangrijkste hindoeïstische feesten van het jaar. In Thiruvannamalai, in het zuiden van India, stromen jaarlijks vele duizenden gelovigen toe om deel te nemen aan de vele ceremonies op straat en rond de tempels, en om offers te brengen aan de god Shiva. De film observeert de gebeurtenissen van nabij en voert de kijker zo mee in een onbekende wereld.
Juggler, The (1953) Juggler, The (1953)
Hans Muller (Kirk Douglas) is een Joodse vluchteling uit Duitsland. Hij verhuist naar Israël waar hij te kampen heeft met psychologische problemen die de oorlog bij hem heeft veroorzaakt. Nadat hij een politieman heeft aangevallen slaat hij op de vlucht. Hij reist door Israël samen met een jongen die hij onderweg ontmoet.
Juha (1999) Juha (1999)
Juha is een Finse boer, die samen met zijn jonge vrouw Marja een gelukkig leven leidt. Op een zomerse dag strandt Shemeikka met wagenpech op hun land. Terwijl Juha probeert de auto te repareren, flirt Shemeikka met Marja. Hij houdt haar voor dat ze veel te goed en te mooi is voor zo'n armoedig leven op het land. De ontmoeting met deze charmante stadse man betekent een ommekeer teweeg in het leven van Marja. Ze bekijkt zichzelf en Juha met andere ogen en raakt ontevreden over haar leventje.
Juhong Geulshi (2004) Juhong Geulshi (2004)
De getalenteerde en intelligente detective Han begint een stiekeme relatie, ondanks dat hij getrouwd is met een vrouw die nog van hem houdt. Hij voelt zich aangetrokken tot Kyong-hee, de vrouw van een vermoorde man, waarvan hij de zaak onderzoekt en waarbij zij ook nog eens een verdachte is.
Jui Kuen (1978) Jui Kuen (1978)
De jonge Wong Fei-Hong (Chan) gaat in de leer bij een kung-fu meester om de geheimen van de Drunken Fist te leren. De kung-fu meester blijkt echter nogal onconventionele methodes te hebben, waardoor Fei-Hong het regelmatig niet meer ziet zitten. Uiteindelijk moet hij toch doorzetten om op te kunnen tegen een slechte kung-fu meester.
Jui Kuen II (1994) Jui Kuen II (1994)
Wong Fei-Hung heeft zijn vader beloofd om niet meer te drinken, maar hij heeft het erg moeilijk om zich aan deze belofte te houden, aangezien hij zijn Drunken Fist techniek beter kan uitvoeren als hij dronken is. Hij moet zijn belofte toch breken als hij moet aantreden tegen een groep smokkelaars, die waardevolle chinese kunstvoorwerpen het land uit wil smokkelen.
Jui Kuen III (1994) Jui Kuen III (1994)
China 1900: het Witte Lotus broederschap beraamt een plan om een andere keizer op de troon te krijgen: hun protégé moet met prinses Sun Yu trouwen. Yueng Kwan wordt op pad gestuurd om de prinses te ontvoeren maar hij is een patriot die voor de Sun Yat Sen werkt en hij gooit roet in het eten.
Juice (1992) Juice (1992)
Vier tieners uit Harlem ontdekken tijdens een dagje spijbelen dat een vriend bij een schietpartij omgekomen is. Ze komen tot de conclusie dat ze geen respect genieten, en besluiten dit te verkrijgen door het overvallen van een kruidenier. Hierbij wordt de winkelier echter neergeschoten door één van hen. De andere drie zijn de enige die weten wat er gebeurd is, wat voor de dader reden is om ook met hun af te rekenen.
Jûichi-nin Iru! (1986) Jûichi-nin Iru! (1986)
Een groep studenten van de Cosmo Academie staat op het punt om voor hun laatste examen op te gaan: vijftig dagen overleven op een oud vervallen ruimteschip. Na aankomst merken zij dat er één persoon te veel onder hen is, in plaats van tien studenten zijn zij nu met elf personen. Wie is de oplichter, wie hoort er niet bij hen en waarom is hij of zij daar?
Juízo (2007) Juízo (2007)
Scherpe analyse van het jeugdrechtssysteem in Brazilië. Een eindeloze rij zaken vult de monotone ruimte van de rechtbank. Dag in, dag uit wacht rechter Luciana Fiala daar de belangrijke, maar schier onmogelijk taak jonge dieven, moordenaars en oplichters op een zinvolle wijze te berispen en berechten. Haar gepassioneerde, dominante optreden wint het niet van de uitzichtloze situatie die de delinquenten in het vooruitzicht staat, of ze nu vrijgelaten worden of naar een gevangenis met onmenselijke leefomstandigheden worden gestuurd. In Brazilië mogen minderjarigen niet gefilmd worden. Daarom filmt Maria Ramos tijdens de rechtsgang de echte rechters, aanklagers, verdedigers en ouders, maar gebruikt ze voor de jeugdige aangeklaagden stand-ins.
Jujiro (1928) Jujiro (1928)
Yoshiwara, Tokio’s beroemde amusementswijk, in de 18e eeuw: de jongeman Rikiya is ervan overtuigd dat hij zijn rivaal bij een duel heeft gedood. Vanuit het huis van geisha O-Ume haast hij zich naar zijn zus om zich door haar te laten verzorgen aan zijn verwondingen. Als hij terugkeert naar O-Ume treft hij haar aan in het gezelschap van zijn nog levende rivaal. Als hij het volgende duel om O-Ume verliest vlucht hij terug naar zijn zus, met tragische gevolgen.
Juju Factory (2006) Juju Factory (2006)
De schrijver Kongo Congo krijgt de opdracht om een boek te schrijven over de Kongolese gemeenschap in de Brusselse wijk Matonge, waar hij woont. Zijn eindredacteur wil een toeristisch gidsje, zonder verwijzing naar het verleden of de huidige politieke verhoudingen met Afrika. Gaat Kongo zijn eigen verhaal schrijven, of dat van zijn eindredacteur?
Juke Box Rhythm (1959) Juke Box Rhythm (1959)
Terwijl prinses Ann in New York is om een jurk voor haar kroning te halen, wordt ze gefotografeerd terwijl ze met Riff Manton danst. Riff is de zoon van de arme producent George Manton. Een modeontwerper biedt Riff geld aan als hij de prinses kan overhalen om van hem een jurk te kopen. Van dat geld wil Riff zijn vader helpen met het maken van een hit-show.
Juke Girl (1942) Juke Girl (1942)
Danny en Steve zijn twee migrerende landbouwers die in Cat Tail, Florida aanbelanden. Cat Tail wordt gerund door Henry Madden en terwijl Danny aan het werk gaat voor Madden is Steve in dienst bij diens concurrent Nick Garcos. Nadat hun tomatenoogst verwoest werd door Madden, neemt Steve Nick, Lola en de volledige volgende oogst naar Atlanta en verkoopt hem daar voor veel geld. Danny is echter in de ban van Madden en denkt dat Steve een sukkelaar is die enkel goed genoeg is om in de modder te werken. Lola blijft in Atlanta terwijl Nick en Steve terugkeren naar Cat Tail, waar de echte moeilijkheden nu pas echt beginnen.
Juke Joint (1947) Juke Joint (1947)
Twee mannen komen aan in een klein stadje. Ze krijgen onderdak bij Mama Lou in haar hotel. Als tegenprestatie zullen zij Mama Lou helpen met haar dochters: eentje wil graag een schoonheidswedstrijd winnen terwijl de ander ervandoor dreigt te gaan met de baas van een nachtclub, de Juke Joint.
Jukgeona Hokeun Nabbeugeona (2000) Jukgeona Hokeun Nabbeugeona (2000)
In een biljartzaal ontstaat een vechtpartij waarbij student Sung-bin per ongeluk iemand vermoordt. Hij wordt hiervoor opgepakt en wanneer hij zeven jaren later wordt vrijgelaten komt hij in aanraking met een gangster, die Sung-bin in dienst neemt. Vervolgens wordt Sung-bin geconfronteerd met de reclassering, de politie, rivaliserende gangsters en een groep jongeren die ook bij de organisatie willen horen.
Jukti, Takko Aar Gappo (1974) Jukti, Takko Aar Gappo (1974)
Neelkantha is een aan drank verslaafde intellectueel, die door zijn vrouw en kind in de steek wordt gelaten. Hij begint daarop aan een curieuze odyssee dwars door het door oorlog verscheurde Bengalen in de hoop zich met zijn vrouw te kunnen verzoenen. Hij wordt vergezeld door een werkloze ingenieur, een jonge vluchteling uit Bangladesh en een straatarme leraar Sanskriet. Hun reis brengt hen in contact met andere leden van de gegoede klasse, stakende arbeiders, exponenten van de klassiek Chau-cultuur en een bende guerillastrijders.
Jules et Jim (1962) Jules et Jim (1962)
In het Parijs van 1900 zijn de Franse Jim en de Oostenrijkse Jules allebei verliefd op Catherine, die uiteindelijk besluit om met Jules te trouwen. Als ze elkaar na de Eerste Wereldoorlog in Duitsland terugzien, wordt ze echter verliefd op Jim.
Julia (1977) Julia (1977)
In de jaren '30 tracht toneelschrijfster Lilian Hellman een carrière op te bouwen met hulp van haar geliefde, Dashiell Hammett. Haar goede vriendin Julia strijdt tegen het Nazi-regime. Lilian gaat bij haar vriendin op bezoek en ziet wat haar idealen haar hebben aangedaan. Julia's vriend vraagt Lilian om een grote som geld te smokkelen, zodat de Nazi's beter bestreden kunnen worden.
Julia (2007) Julia (2007)
Julia (Tilda Swinton) leidt een eenzaam en onrustig bestaan. Ze besluit haar alcoholverslaving aan te pakken en bezoekt een bijeenkomst van de anonieme alcoholisten. Daar ontmoet ze een jonge Mexicaanse vrouw, die haar zoon niet meer mag zien. Julia besluit de jongen te ontvoeren om hen weer te herenigen. Maar als de Mexicaanse vrouw plots spoorloos verdwijnt, zit Julia diep in de problemen. Ze besluit de ontvoering voort te zetten en gaat op de vlucht, met de grootvader van de jongen op haar hielen.
Julia Has Two Lovers (1991) Julia Has Two Lovers (1991)
Julia (Daphna Kastner) is een kinderboeken-schrijfster en heeft een relatie met een man maar heeft daar twijfels over. Ze begint een gefantaseerde verhouding te koesteren met iemand die haar per vergissing belt en zorgt voor stimulerende gesprekken.
Julia Misbehaves (1948) Julia Misbehaves (1948)
Komedie waarin revuester Julia Packett (Greer Garson) zich herenigt met haar man (Walter Pidgeon) als dochter Susan (Elizabeth Taylor) gaat trouwen. Susan blijkt echter niet van haar verloofde, maar van kunstenaar Ritchie (Peter Lawford) te houden.
Julia's Geheim (1987) Julia's Geheim (1987)
De Turkse Arzu (Funda Müjde), leerlinge op een Nederlandse middelbare school, wordt uitgekozen om de rol van Julia te spelen in een theatervoorstelling van 'Romeo en Julia', die op school wordt georganiseerd. Ze is erg geobsedeerd door de rol, waarin ze parallellen met haar eigen leven herkent. Haar ouders willen haar namelijk uithuwelijken aan een jongen uit Turkije die ze nog nooit gezien heeft. Met de repetities begint voor Arzu een zenuwslopend dubbelleven. Thuis weet men niets over haar toneelactiviteiten en als haar vader er tenslotte achter komt, haalt hij haar van school weg en vervroegt de huwelijksdatum van zín dochter. Toch weten de school oversten de ouders te overtuigen Arzu haar rol te laten spelen. De vader bekijkt de première met gemengde gevoelens en herkent zich in de voorgehouden spiegel...
Julia, Du Bist Zauberhaft (1962) Julia, Du Bist Zauberhaft (1962)
Actrice Julia Lambert heeft alles wat haar hartje begeert, en toch begint ze een affaire met belastingadviseur Tom Fennel. Deze krijgt echter genoeg van haar en begint een relatie met een jongere actrice.
Julian Po (1997) Julian Po (1997)
Julian Po is een dertigjarige boekhouder die besluit een tripje naar de kust te maken. Onderweg gaat zijn auto stuk en hij belandt in een afgelegen klein dorpje. De dorpelingen zijn niet gewend aan vreemdelingen en hij wekt dan ook de nodige argwaan bij hen op.
Juliana (2006) Juliana (2006)
Juliana vertelt het verhaal van de jonge jaren van Koningin Juliana. Hoe groeide een jonge, eigenzinnige prinses uit tot een vrouw die klaar was voor het koningschap. In een vierdelige miniserie zien we haar studententijd, haar relatie met haar ouders en haar huwelijk met Bernhard.
Julianes Sturz in den Dschungel (2000) Julianes Sturz in den Dschungel (2000)
Werner Herzog keert terug naar Zuid-Amerika met Juliane Koepcke, de Duitse vrouw die de enige overlevende was uit een vliegtuig dat daar in 1972 neer stortte. Ze vinden de resten van het vliegtuig terug en rekreeren haar tocht door de jungle naar de bewoonde wereld.
Julie (1956) Julie (1956)
Julie Benton is pas getrouwd, maar gaat zich steeds meer ergeren aan de overdreven jaloezie van haar echtgenoot Lyle. Als hij bovendien toegeeft haar eerste echtgenoot vermoord te hebben, en dreigt ook haar te vermoorden als ze van hem wil scheiden, slaat ze op de vlucht, maar Lyle weet haar steeds weer te vinden.
Julie Darling (1983) Julie Darling (1983)
Een meisje is getuige van de verkrachting en de moord op haar moeder. Omdat zij haar moeder haatte, voelt zij zich schuldig aan haar dood. Nadat haar vader opnieuw is getrouwd bedenkt de dochter, die haar nieuwe moeder net zo haat als haar echte moeder, een plan om haar te vermoorden.
Julie en Herman (2003) Julie en Herman (2003)
Herman (Jack Wouterse) is geschiedenisleraar op een middelbare school. Hij kan zijn vijftienjarige leerling Julie niet uitstaan, en laat geen gelegenheid voorbij gaan haar dat te laten merken. Julie raakt geïntigreerd door Herman en besluit hem te gaan bespioneren. Door een bizarre ontdekking verandert zij haar mening over haar docent drastisch, en er ontstaat een erotische spanning tussen de twee die dramatische gevolgen lijkt te gaan krijgen.
Julie Est Amoureuse (1998) Julie Est Amoureuse (1998)
Michael Monk, een beroemde acteur en zijn echtgenote Emilie vertrekken elk jaar op vakantie naar het kasteel van Dordogne. Een rondreizend jeugtheater, dat werkt aan een opvoering van 'Romeo en Juliette', komt hun rust verstoren.
Julie Johnson (2001) Julie Johnson (2001)
Julie is een typisch Amerikaanse moeder. Ze heeft echter een obsessie voor theoretische fysica en wil een droombaan, ondanks dat ze nooit haar diploma heeft gehaald. Ze weet haar beste vriendin, Claire, over te halen om samen met haar een computerklas te volgen. Maar dan komt ze erachter dat ze verliefd op Claire is. Nadat Claire ook vertelt dat ze gevoelens voor Julie heeft, verlaten ze beide hun mannen en gaan bij elkaar wonen. Maar hun vrienden en familie beginnen van de twee te vervreemden en ze zijn gedwongen te overzien of dit wel is wat ze willen...
Julie Pot de Colle (1977) Julie Pot de Colle (1977)
Jean-Luc Farlot is de afgevaardigd-bestuurder van een grote Europese bank. Hij staat op het punt te trouwen met de zus van de directeur van de bank. Buiten zijn wil om echter raakt hij betrokken bij een moordzaak.
Julie Walking Home (2002) Julie Walking Home (2002)
Als het noodlot toeslaat en haar kind ongeneeslijk ziek wordt reist Julie naar het andere eind van de wereld, op zoek naar een laatste redmiddel. Hoewel haar echtgenoot er niet in gelooft, gaat ze haar eigen weg en komt terecht bij een genezer die over speciale gaven beschikt.
Julie, Chevalier de Maupin (2004) Julie, Chevalier de Maupin (2004)
In 1659 woont de operazangeres Agnès Dormes niet ver van Versailles een zwarte mis bij. Ze kan er verhinderen dat een baby geofferd wordt en slaat met het kind op de vlucht. Twintig jaar later is het kind een knappe jonge vrouw geworden, Julie de Maupin. Op een dag wanneer Julie terugkeert naar huis, wordt ze aangerand door twee ruiters die haar proberen te vermoorden. Ze wordt nog net gered door haar stiefvader Gaston. Die betaalt zijn tussenkomst met zijn leven. Julie gaat op zoek naar Agnès.
Julien Donkey-Boy (1999) Julien Donkey-Boy (1999)
Julien is een jongen met schizofrenie die samen met zijn ongewone familie in Long Island woont. Zijn jongste broer doet aan grieks-romeins worstelen. Vader is zijn coach. Grootmoeder speelt liefst de hele dag met haar witte poedel. Grote zus lijkt de meest normale uit het stel: ze verwacht een kind en ze vertegenwoordigt de sedert lang verdwenen moederfiguur, zeker (en misschien een beetje te veel) voor Julien... We volgen de omzwervingen van deze laatste.
Julien l'Apprenti (2000) Julien l'Apprenti (2000)
Wanneer de Tweede Wereldoorlog uitbreekt verandert het leven van de kunstenaar Julien drastisch in een komplete chaos en nachtmerrie.
Julietta (2001) Julietta (2001)
De 18-jarige Julietta reist van Stuttgart naar Berlijn om met haar vriend Jiri naar de Love Parade te gaan. In alle drukte en na het gebruik van drugs, raken ze elkaar kwijt en wordt Julietta verkracht.
Juliette ou La Clé des Songes (1950) Juliette ou La Clé des Songes (1950)
Een dief heeft in de gevangenis koortsdromen waarin hij zijn vriendin probeert te redden uit de handen van Blauwbaard, die de uiterlijke trekken heeft van de door hem bestolen werkgever. Als de koorts zakt, heeft de werkgever zijn aanklacht ingetrokken, maar heeft hij ook het meisje ingepikt.
Julius Caesar (1950) Julius Caesar (1950)
Gaius Julius Caesar stamt uit één van de oudste families van Rome, door zijn verwantschap met Gaius Marius komt hij op de zogenaamde zwarte lijsten van de dictator Lucius Cornelius Sulla te staan. Caesar laat zien dat hij een perfecte veldheer is en verovert grote delen van Europa en Afrika. Maar hij komt diverse keren in aanvaring met de senaat en onderschat het belang van politiek. Na zijn dood onstaat er een burgeroorlog en verdelen Octavianus en Marcus Antonius zijn rijk.
Julius Caesar (1953) Julius Caesar (1953)
Na een zoveelste overwinning keert Julius Caesar triomfantelijk terug naar Rome en laat zich uitroepen tot dictator voor het leven. Niet alle vooraanstaande Romeinen zijn echter opgezet met Caesars snel toenemende macht. Zelfs zijn vertrouweling Brutus laat zich meeslepen door de verdachtmakingen van de jaloerse Cassius en beraamt mee een complot tegen Caesar. Om te verhinderen dat Julius zichzelf aan het hoofd plaatst van een monarchie wordt Caesar vermoord. Het Romeinse volk juicht de moordenaars aanvankelijk toe, maar Caesars beschermeling Marcus Antonius tracht hen met een emotionele toespraak op andere gedachten te brengen...
Julius Caesar (1970) Julius Caesar (1970)
Na een zoveelste overwinning keert Julius Caesar triomfantelijk terug naar Rome en laat zich uitroepen tot dictator voor het leven. Niet alle vooraanstaande Romeinen zijn echter gesteld op Caesars snel toenemende macht. Zelfs zijn vertrouweling Brutus laat zich meeslepen door de verdachtmakingen van de jaloerse Cassius en beraamt een complot tegen Caesar. Om te verhinderen dat Julius zichzelf aan het hoofd plaatst van een monarchie wordt Caesar vermoord. Het Romeinse volk juicht de moordenaars aanvankelijk toe, maar Caesars beschermeling Marcus Antonius tracht hen met een emotionele toespraak op andere gedachten te brengen...
Julius Caesar (2002) Julius Caesar (2002)
Wanneer de boosaardige Romeinse dictator Sulla Julius Caesar dreigt te executeren, moet Caesar vluchten. Als Caesar als oorlogsheld weer terugkeert naar Rome, krijgt hij van Pompeius een leger onder zijn hoede, waarmee hij overwinning na overwinning behaalt. Ook de banden met Egypte worden aangehaald, waarbij Caesar als een blok valt voor Cleopatra.
Juloratoriet (1996) Juloratoriet (1996)
Terwijl ze op een stralende zomerdag op weg is naar een repetitie van Bachs Kerstoratorium, krijgt Solveig een dodelijk ongeluk. Haar kleinzoon Victor zal haar droom om het stuk in een onooglijk landelijk plaatsje te kunnen opvoeren jaren later alsnog verwezenlijken. Ondertussen is er in de levens van haar echtgenoot Aron en haar zoon Sidney heel wat veranderd.
Jumanji (1995) Jumanji (1995)
Alan Parrish ontdekt Jumanji, een mysterieus en reuzespannend spel. Wanneer Alan het samen met zijn vriendinnetje Sarah gaat spelen, ontdekt hij, te laat, dat het spel bovennatuurlijke krachten heeft. Door een ongelukkige worp van de dobbelstenen wordt hij de jungle van Jumanji ingezogen. Daar blijft hij 26 jaar lang opgesloten tot hij door twee nietsvermoedende kinderen wordt bevrijd. Samen met Judy en Peter moeten de inmiddels volwassen geworden Alan en Sarah het spel uitspelen.
Jumeau, Le (1984) Jumeau, Le (1984)
Komedie gebaseerd op de Amerikaanse roman Two Much van Donald Westlake. Pierre Richard speelt de rol van Matthias, een gokker en avonturier die zijn zinnen heeft gezet op de tweelingzusjes Liz en Betty. De zusjes zijn namelijk erfgenamen van een reusachtig familiefortuin.
Jument Verte, La (1959) Jument Verte, La (1959)
In het dorpje Claquebue wordt een groene merrie geboren op de boerderij van de Haudouins. Ze wordt er al vlug de mascotte en beschermengel. Bij de dood van vader Haudouin treedt zijn zoon Honoré in zijn voetsporen. De familievete met de jaloerse Malorets laait wederom op.
Jumeoki Unda (2005) Jumeoki Unda (2005)
Tae-sik, ooit zilveren medaille-winnaar op de Aziatische Spelen en beroemd bokser, zit zonder geld en laat zich daarom bij straatgevechten in elkaar slaan voor geld. Sang-hwan is een jeugdige crimineel die vast zit wegens een ernstig misdrijf. Op een dag verliest hij zijn vader en bovendien ligt zijn oma op sterven. De 39-jarige straatvechter en de 19-jarige gevangene krijgen de mogelijkheid voor hun laatste kans te vechten.
Jump In! (2007) Jump In! (2007)
Izzy Daniels is een bokser, net zoals zijn vader. Hij zal binnenkort meedoen aan de bokswedstrijd ''Golden Glove''. Als hij via een vriendin ontdekt dat zijn passie werkelijk ligt bij touwtje springen, zal hij moeten beslissen wat hij liever wil.
Jump Out Boys (2008) Jump Out Boys (2008)
Na de orkaan Katrina wordt New Orleans overspoeld door extreem geweld. De wrede Mexicaanse drugsbaron Santiago Rodriguez ontsnapt uit de gevangenis met de hulp van zijn oom, het hoofd van de Catalina Cartel. Maar dat kost hem wel 15 miljoen, dat is het geld dat zijn vroegere vriendin Maria verborgen heeft nadat hij was gearresteerd door de roekeloze politieagent Travis Roundtree. Santiago heeft nu twee grote problemen: Maria haat hem, en zij is de enige die weet waar de buit verstopt is. En daar is ook de legendarische Thorn, een huurmoordenaar die op wraak belust is voor de dood van zijn nicht.
Jump Tomorrow (2001) Jump Tomorrow (2001)
George, een schuwe Nigeriaan, komt op het vliegveld aan om de vrouw te ontmoeten die zijn familie voor hem heeft uitgekozen te trouwen. Hij is te laat en zij is al naar de bruiloft in Niagara vertrokken. Ondertussen ontmoet hij de mooie Latijnse Alicia, die hem uitnodigt voor een feestje, waar hij opgescheept komt te zitten met de manisch depressieve Fransman Gerard. Wanneer hij ontdekt dat Alicia ook richting Niagara reist, samen met haar Engelse verloofde Nathan, bedenken George en Gerard zich geen moment en gaan er achteraan.
Jumper (2008) Jumper (2008)
Davey ontdekt dat hij een speciale kracht heeft, hij kan zichzelf van de een naar de andere plek teleporteren. Deze gave gebruikt hij om de moord van zijn moeder op te lossen. Hij krijgt daarbij hulp van Millie die dezelfde kracht blijkt te hebben als hemzelf.
Jumpin' at the Boneyard (1992) Jumpin' at the Boneyard (1992)
Danny is een aan crack verslaafde junk, die er maar niet van af kan komen. Zijn broer Manny probeert hem op alle manieren ervan af te helpen, maar dat blijkt niet eenvoudig te zijn.
Jumpin' Jack Flash (1986) Jumpin' Jack Flash (1986)
Terry werkt voor een bank en heeft contact met clienten over de hele wereld, via haar computer. Op een dag ontvangt ze een raar bericht van een anonieme afzender. Het bericht is gecodeerd. Na het bericht te hebben ontcijferd, wordt Terry betrokken in een reeks misdaden. Mensen worden vermoord en Terry wordt achterna gezeten.
Jumpin' Night in the Garden of Eden, A (1988) Jumpin' Night in the Garden of Eden, A (1988)
Jumping for Joy (1956) Jumping for Joy (1956)
Willie Joy (Frankie Howerd) werkt als knechtje bij een hondenrenbaan. Nadat hij ontslagen is koopt hij een renhond in de hoop er geld mee te verdienen. Zijn aankoop blijkt echter een afgedankt exemplaar te zijn, waardoor hij behoorlijk in financiele problemen komt. In zijn ijver om de hond op te lappen met medicijnen, raakt Willie tevens verwikkeld in een doping-schandaal.
Jumping for Joy (2002) Jumping for Joy (2002)
Verenigde Staten, 1964. Bobbie Dean is een jongensachtig meisje met een enorm talent voor basketbal. Omdat ze een meisje is, komt ze nauwelijks aan spelen toe. Ze mag alleen meedoen aan 'meisjesbasketbal', dat soepelere regels kent en eigenlijk door niemand serieus wordt genomen. Als Bobbie haar vader helpt een bestelling te bezorgen, ziet ze wat jongens basketbal spelen. Ze denken dat ze een jongen is en als ze haar zien spelen, wordt ze uitgenodigd voor hun college-team. Als haar geheim uiteindelijk uitkomt, zijn er mensen die koste wat kost willen voorkomen dat ze ooit nog basketbal met mannen speelt.
Jumping Jacks (1952) Jumping Jacks (1952)
Nadat Hap Smith, een komediant die optreedt in nachtcubs, en zijn medespeler Chick Allen uit elkaar zijn gegaan, heeft Hap samen met Betsy Carter een nieuwe show opgezet, waarin hij verkleedt als soldaat grappen maakt over het leger. Zijn ex-partner Chick Allen heeft zich ondertussen bijgeschreven in het leger en hij heeft Hap's hulp nodig voor een show die hij organiseert in zijn kazerne.
Jumping Ship (2001) Jumping Ship (2001)
Michael wil zijn neef Tommy meenemen op een luxe jacht. Wanneer dit luxe jacht in de praktijk een oude vissersboot blijkt te zijn is de teleurstelling groot, maar gaat de reis toch door. Wanneer een stel moderne piraten de boot aanvalt, zijn ze gedwongen het schip te verlaten en belanden ze op een onbewoond eiland.
Junction Boys, The (2002) Junction Boys, The (2002)
Het verhaal van Bear Bryant's eerste zomer als football coach bij de Texas A&M in 1954. Hij maakt direct duidelijk wat voor veranderingen er dat seizoen zullen plaatsvinden. De jonge talenten maken zich op voor een lekker voorseizoen, maar Bear heeft andere plannen met hen. In Junction, Texas, ver buiten de bewoonde wereld heeft hij een keihard trainingskamp voor hen in petto.
Juncture (2007) Juncture (2007)
Een leidinggevende van een stichting die leerprogrammas ondersteunt, krijgt te horen dat ze nog maar drie maanden te leven heeft. In plaats van het rustig aan te doen, besluit Anna om op een persoonlijke tocht te gaan. Ze wil de smeerlappen opjagen die kinderen pijn doen.
June Bride (1948) June Bride (1948)
New York, 1948. Correspondent Carey Jackson die normaal voor de krant werkt, is na het einde van de oorlog werkloos. Tegen zijn zin gaat hij schrijven voor het vrouwenblad Home Life. Tegen zijn zin, omdat zijn nieuwe cheffin zijn vroegere verloofde Linda Gilman is.
June Cabin (2007) June Cabin (2007)
Zeven vrienden herenigen zich in een zomerhuisje in de bossen. Op een dag verschijnt Archie met een bijl bij het huisje en begint raar gedrag te vertonen. Plotseling is hij verdwenen, de anderen achterlatend met de vraag of hij nog wel terug zal komen. De bossen zijn groot. Zullen de vrienden en Archie opnieuw herenigd worden?
Junebug (2005) Junebug (2005)
Madeleine reist van Chicago naar North Carolina om een schilder te strikken voor haar galerij. Eenmaal daar aanbeland besluiten Madeleine en haar kersverse echtgenoot langer in North Carolina te blijven om zijn aparte familie te ontmoeten.
Jung-gwok Chiu-yan (1975) Jung-gwok Chiu-yan (1975)
De valse en gemene Princess Dragon en haar leger van mutanten proberen de aarde over te nemen. Er is maar één man die hen kan stoppen, de door professor Chang gecreëerde Infra-Man.
Jungcheon (2006) Jungcheon (2006)
Jungcheon speelt zich af in een fantasie wereld voor zielen die tijdens hun aardse leven gefaald hebben en er nog niet in geslaagd zijn te reïncarneren. Deze film combineert verschillende thema's en genres zoals romantiek, fantasy, martial arts en de eeuwigdurende strijd tussen goed en kwaad.
Jungdok (2002) Jungdok (2002)
Een echtpaar leeft in een huis in een voorstad samen met de jongere broer van de man. Op een dag, zorgen twee afzonderlijke auto-ongevallen ervoor dat beide broers in een coma geraken.
Junge Sünderin, Die (1960) Junge Sünderin, Die (1960)
Eva en Carola groeien samen op en zijn hartsvriendinnen. Als Eva's vader sterft wordt zij opgevangen door de welgestelde familie van Carola. Eva wil zo goed mogelijk trouwen en begint zelfs een verhouding met Carola's vader...
Junge Törless, Der (1966) Junge Törless, Der (1966)
Törless is een leerling aan een kostschool tijdens de gloriedagen van het Hapsburgse Rijk. Hij aanschouwt de sadistische wreedheden van twee van zijn klasgenootjes tegen anderen. Hij doet zelf niks en helpt de slachtoffertjes ook niet; hij kijkt slechts enigszins gefascineerd.
Jungfrauen-Report (1972) Jungfrauen-Report (1972)
Deze semi-documentaire neemt de kijker mee door de eeuwen heen, langs allerlei seksuele uitspattingen en escapades. Door de hele geschiedenis van de mensheid heen, te beginnen bij Adam en Eva, via Griekse goden naar middeleeuwse werksters, worden de vleselijke lusten in beeld gebracht.
Jungfrauenmaschine, Die (1988) Jungfrauenmaschine, Die (1988)
Dorothy verveelt zich dood in Hamburg en besluit naar San Francisco te vertrekken om daar naar haar moeder te zoeken. Daar aangekomen begint ze door een aantal ontmoetingen met vrouwen haar lesbische kant te ontdekken.
Jungfrukällan (1960) Jungfrukällan (1960)
Geplaatst in het 14e eeuws Zweden, is dit het verhaal van een paar ouders wiens dochter, een jonge maagd, word verkracht en vermoord door een paar geitenherders. Door een bizarre samenloop van omstandigheden, komen de moordenaars vragen om voedsel en onderdak bij de ouders van het meisje, deze ontdekken de waarheid over deze tijdelijke inwoners en nemen koelbloedig wraak.
Jungle 2 Jungle (1997) Jungle 2 Jungle (1997)
Michael Cromwell (Tim Allen) komt erachter dat hij een 13-jarige zoon heeft die is opgegroeid in de jungle. Hij besluit zijn zoon mee te nemen naar New York, met alle gevolgen van dien.
Jungle Book (1942) Jungle Book (1942)
De tiener Mowgli, die groot gebracht is door de wolven, duikt op in een klein dorpje in India en wordt geadopteerd door Messua. Mowgli leert de taal en handelen van de mensen snel, alhoewel hij toch wel zijn jungle-trekjes behoudt. De koopman Buldeo is tegen 'beesten' en wat hem betreft valt Mowgli daar ook onder. Buldeo's mooie dochter denkt daar anders over. Mowgli neemt haar mee op een tour door de jungle en daar vinden ze een schat. Daarmee wordt de hebzucht van de mensheid in gang gezet.
Jungle Book 2, The (2003) Jungle Book 2, The (2003)
In dit vervolg op de film The Jungle Book, waarin we het jongetje Mowgli zagen die opgevoed werd door dieren in de jungle, is Mowgli inmiddels een jonge man die er naar verlangt om terug te keren naar de jungle, om daar Baloo terug te vinden.
Jungle Book, The (1967) Jungle Book, The (1967)
Het mensenkind Mowgli wordt door de wolven opgevoed in de jungle. Op een dag keert de gevaarlijke tijger Shere Khan terug in deze jungle. Shere Khan heeft een gruwelijke hekel aan mensen en wil Mowgli vermoorden. De panter Bagheera probeert Mowgli naar de mensenwereld te brengen, maar Mowgli wil in de jungle blijven. Hij wil laten zien dat hij het best kan volhouden in de wildernis. Hij wordt bijgestaan door Baloo de beer. Maar naast Shere Khan blijken ook Kaa de slang en Louie de apenkoning het op Mowgli voorzien te hebben.
Jungle Book, The (1994) Jungle Book, The (1994)
Als zijn vader gedood wordt door een tijger, belandt de jonge Mowgli in de jungle, waar hij opgevoed wordt door wolven. Jaren later wordt hij verliefd op Katherine Brydon, die hem op een safarie ontmoet. Hij volgt haar naar de stad, waar de hebberige Britse soldaat William Boone ondertussen verwoede pogingen doet een geheime schat in de jungle te lokaliseren.
Jungle Book: Lost Treasure (1998) Jungle Book: Lost Treasure (1998)
Diep in de Indische jungle wordt Mowgli grootgebracht door wilde dieren. Niet iedereen gelooft dat hij echt bestaat. Zo ook niet Lindsey en Travis, twee kinderen die op zoek zijn naar een diamant.
Jungle Book: Mowgli's Story, The (1998) Jungle Book: Mowgli's Story, The (1998)
Reis mee naar de jungle en beleef vroegere avonturen van de jonge Mowgli. Mowgli neemt je mee naar zijn eigen belevingswereld, hij laat je zien hoe een jongetje een mensenjong werd en een mensenjong een man.
Jungle Boy (1998) Jungle Boy (1998)
Een volle maan schijnt over de Indische jungle. In een bescheiden dorp aan de rand van het oerwoud loopt een jongetje verloren wanneer hij een aap achtervolgt. Diep in de jungle wordt hij aangevallen door Sabre, een kwaadaardig luipaard. Net op tijd kan hij nog gered worden door de olifant Bono. Bono besluit de jongen onder zijn hoede te nemen en op te voeden in de grote dierenfamilie. Acht jaar later moet de Jungle Boy de ultieme test afleggen: een confrontatie met Sabre. Maar om te overleven zoekt hij zijn toevlucht tot het vuur, waardoor hij verbannen wordt naar een dichtbijgelegen dorp.
Jungle Bride (1933) Jungle Bride (1933)
Een jonge vrouw is ervan overtuigd dat een acteur de moord gepleegd heeft waarvoor haar broer nu in de gevangenis zit. Ze overtuigt haar verloofde, een journalist om samen met haar de man te volgen als deze met een schip naar Zuid-Amerika trekt. Het noodlot slaat echter toe en en het schip zinkt. De drie en nog een vriend van de acteur spoelen aan op het strand van een onbewoond eiland.
Jungle Captive, The (1945) Jungle Captive, The (1945)
Paula de apenvrouw wordt opnieuw tot leven gewekt door een gekke professor. Bovendien kidnapt de dokter een knappe verpleegster die als bloeddonor voor de apenvrouw moet dienen.
Jungle Cat (1960) Jungle Cat (1960)
In deze natuurfilm uit de populaire Disney True-Life Adventures reeks staat de jaguar van de Zuid-Amerikaanse jungle centraal. Ook portreteert deze documentaire allerlei reptielen en andere bekende en onbekende dieren uit de regenwouden van het Amazonegebied.
Jungle Fever (1991) Jungle Fever (1991)
De succesvolle en getrouwde Flipper Purify wordt verliefd op een van zijn collega's, de blanke en uiterst aantrekkelijke Angie Tucci. Helaas is het voor de twee niet mogelijk om een relatie te beginnen, omdat het rassengeschil in hun families een groot taboe is, en ook hun carrières in gevaar zouden kunnen komen.
Jungle Girl (1941) Jungle Girl (1941)
Dr. John Meredith (Trevor Bardette) moet vluchten vanwege de criminele daden van zijn tweelingbroer Bradley. Hij verlaat de beschaafde wereld en vestigt zich met zijn dochter Nyoka (Frances Gifford) in de binnenlanden van Afrika. John kan zich bij de inboorlingen in de jungle nuttig maken als arts en staat later aan het hoofd van verschillende Masamba stammen. Maar dan blijken er op hun grondgebied diamantmijnen te liggen, hetgeen al snel een toeloop van misdadigers en oplichters veroorzaakt.
Jungle Goddess (1948) Jungle Goddess (1948)
Twee piloten gaan voor een beloning op zoek naar een vrouw, die jaren geleden met een vliegtuig in de jungle is gecrasht. Als ze op de plek van bestemming aankomen, blijkt dat de vermiste vrouw daar een godin is geworden voor een lokale stam.
Jungle Heat (1985) Jungle Heat (1985)
Het laatste gevecht in de jungle van Vietnam. Terwijl de laatste dagen ingaan van deze oorlog vormen de Amerikanen een commandogroep voor een tegenaanval. Maar deze wordt teniet gedaan door een bericht dat de oorlog is beëindigd. Totdat blijkt dat bepaalde Vietcong-leden dit bericht niet accepteren en verschillende leden van de commandogroep gevangen neemt. De aanvoerder van de groep weet te ontsnappen en bereidt een gevaarlijke reddingsoperatie voor.
Jungle Jim (1937) Jungle Jim (1937)
Twee safari's trekken de Afrikaans jungle in om een blank meisje te vinden dat de erfgename is van een fortuin. De eerste expeditie, geleid door Jungle Jim, wil er zeker van zijn dat het meisje het nieuws verneemt van haar erfenis. De andere groep wil het meisje doden zodat zij er met de erfenis vandoor kunnen gaan.
Jungle Man (1941) Jungle Man (1941)
Een expeditie trekt door het diepste van Afrika om de legendarische Stad der Doden te vinden. Zij moeten zich een weg banen door de jungle, het opnemen tegen vijandige inboorlingen en wilde dieren. Tevens krijgen ze te kampen met een dodelijke epidemie.
Jungle Man-Eaters (1954) Jungle Man-Eaters (1954)
Jungle Jim (Johnny Weissmuller) neemt het op tegen een gemene smokkelaar Latour, die de macht wil overnemen in de diamantenhandel. Jim wordt bijgestaan door Scotland Yard inspecteur Bernard en de hoofdman van een Afrikaanse stam Zuwaba.
Jungle Princess, The (1936) Jungle Princess, The (1936)
Christopher Powell jaagt op wilde dieren in Maleisië met zijn vader en zijn verloofde. Iedereen laat hem echter in de steek wanneer hij door een tijger wordt aangevallen. Hij wordt echter gered door Ulah, een mooie jongedame die in haar eentje is opgegroeid in de jungle. Ze verzorgt hem en gaat met hem mee naar zijn kamp, waar Christophers verloofde onmiddelijk zeer jaloers is.
Jungle Rudy (2006) Jungle Rudy (2006)
Jungle Rudy (1928-1994) heette eigenlijk Rudolf Truffino, zoon van een rijke Haagse bankier van Italiaanse afkomst. Vanzelfsprekend zou hij in de voetstappen van zijn vader treden, maar Rudolf besloot anders. Vlak na WOII vertrok hij naar Venezuela. Maandenlang doolde hij door het oerwoud, om halfdood gevonden te worden door indianen. Ze lapten hem op, lieten hem de Santa Angel zien - de hoogst gelegen waterval ter wereld - en wekten daarmee zijn zakeninstinct. Midden in de jungle bouwde Rudy een chique vakantieoord, bezocht door prinsen en keizerinnen voor het naar een bedenkelijker niveau afgleed. Toeristen, vrouw Gerti en hun kinderen, uiteindelijk kon Rudy het met niemand meer vinden. Smits trok erheen en dook aan de hand van een doos vol herinneringen diep in dit verhaal.
Jungle Siren (1942) Jungle Siren (1942)
Kuhlaya, de dochter van een vermoord missionarisgezin, groeit op in het oerwoud van Afrika. De aan alcohol verslaafde dokter Thomas Harrigan ontfermt zich sindsdien over haar. Tijdens de Tweede Wereldoorlog redt Kuhlaya de aantrekkelijke Amerikaanse kapitein Gary Hart en sergeant Mike Jenkins, die samen met de Franse bondgenoten een militair vliegveld zouden aanleggen, uit handen van de Nazi’s en brengt hen onder in een hotel in Carraby. De Nazi’s zijn bezig samen met Selangi, het kwaadaardige stamhoofd en moordenaar van Kuhlaya’s ouders, een inboorlingenopstand te organiseren. Juist op het moment dat de Amerikanen zich veilig voelen, doen de Duitser George Lukas en diens teleurgestelde vrouw Anne hun hotel aan. Anna probeert Gary te verleiden en brengt daarmee Kuhlaya, die verliefd op hem is, in verwarring.
Jungle wa Itsumo Hare nochi Guu Deluxe (2002) Jungle wa Itsumo Hare nochi Guu Deluxe (2002)
Guu, Weda en Hare keren terug uit de stad en hernemen hun leventje in de jungle. Alles lijkt nog steeds op de jungle die ze achtergelaten hebben, maar toch is ook het leven daar verdergegaan. De nieuwe dokterassistente brengt in ieder geval extra leven in de brouwerij.
Jungle wa Itsumo Hare nochi Guu Final (2003) Jungle wa Itsumo Hare nochi Guu Final (2003)
Wanneer de moeder van Weda een videobrief stuurt keren Hare, Guu en Weda terug naar de stad om Weda's moeder gezelschap te houden. Al snel begin Hare zich te vervelen en om de tijd te doden wordt hij naar school gestuurd. Daar leert hij Rita kennen.
Jungle Woman (1944) Jungle Woman (1944)
Paula de Apenvrouw (Acquanetta) is levend en wel. Zij bevindt zich in een eng oud sanatorium gerund door de vriendelijke dokter Flechter (J. Carrol Naish). Gezien het feit dat ze eigenlijk een gorilla is, komt ze toch in de verleiding om af en toe eens iemand te vermoorden...
Jungledyret (1993) Jungledyret (1993)
Bertje leeft met zijn vriendjes in de jungle. Maar met de vrijheid in het oerwoud is het snel gedaan als hij door toedoen van Isabella Kreng, een vreselijke oude dame, in een stad aan de andere kant van de wereld terecht komt. In die stad beleeft Bertje veel spannende avonturen, maar hij blijft verlangen naar de jungle. Zal hij er ooit terugkomen?
Jungledyret 2 - Den Store Filmhelt (1996) Jungledyret 2 - Den Store Filmhelt (1996)
De gemene multi-miljonair Conrad wil een film maken die hij "Belle en het knuffelbeest" gaat noemen. Voor de rol van het 'knuffelbeest' heeft hij de lieve kleine Jungle Jack in gedachten. Jack leidt een heerlijk leventje in de jungle samen met zijn apenvriendjes. Wel mist hij zijn vriendin Rita de Vos die in de grote stad woont. Conrad vangt Jungle Jack op zijn eigen sluwe manier; hij koopt het hele regenwoud waarin Jack en zijn vrienden wonen en steekt het in de brand. Het lukt Jungle Jack om in contact te komen met Rita en samen vezinnen ze een plan om hem te laten ontsnappen. Maar Jack begint het eindelijk steeds leuker te vinden in de studio's; het eten is lekker, de verblijfplaats is luxuese en hij is een ster!
Junimond (2002) Junimond (2002)
Op de vlucht voor zijn traumatische herinneringen aan zijn inzet als KFOR-soldaat in Kosovo, duikt de dertigjarige Paul vanuit Berlijn onder in het provinciaalse Paderborn. Voorzichtig zoekt hij toenadering tot zijn overbuurvrouw Nele. Zij raakt haar vertrouwen in de liefde kwijt wanneer ze beseft dat het huwelijk van haar ouders een façade was. Heel voorzichtig ontwikkelt zich een vriendschap tussen Paul en Nele. Maar voor beiden is een relatie nog een stap te ver. Tot het moment dat Paul ernstig ziek blijkt te zijn.
Juninatten (1940) Juninatten (1940)
De jonge en aantrekkelijke Karin Nordbäck woont in een klein Zweeds dorpje. Ze heeft een relatie met een zeeman, maar wanneer zij hem probeert te verlaten, schiet hij haar neer. Ze overleefd het en begint een nieuw leven in Stockholm, wat haar niet gemakkelijk gemaakt wordt wanneer de pers haar op het spoor komt.
Junior (1985) Junior (1985)
K.C. en Jo zijn 2 ex-gedetineerden die hun leven weer proberen te herpakken in de bossen van Texas. Ze komen hier tegenover Junior te staan, een demente psychopaat die van zijn moeder de opdracht krijgt de nieuwelingen bruut te slachten!
Junior (1994) Junior (1994)
Alex Hesse en Larry Arbogast werken aan een nieuw medicijn dat er voor moet zorgen dat de kans op een miskraam bij vrouwen kleiner wordt. Wanneer de financiering voor het onderzoek wordt ingetrokken, en experimenten op mensen hen verboden wordt, besluiten ze het medicijn te testen door Alex zwanger te maken. Hij raakt echter zeer gehecht aan zijn ongeboren baby.
Junior Bonner (1972) Junior Bonner (1972)
Rodeorijder Junior Bonner keert huiswaarts en vindt bulldozers die zijn huis slopen. Zijn vader ligt in het ziekenhuis en Junior slaat zijn broer door de ruit voor het verkopen van de ranch. Tegen doktersadvies in verlaat vader het ziekenhuis om met zijn zoon aan de rodeo deel te nemen.
Junkers Come Here (1995) Junkers Come Here (1995)
Het meisje Hiromi is niet alleen erg eenzaam, maar heeft ook nog eens erg veel moeite met een naderende scheiding tussen haar ouders. Haar enige troost vindt ze bij haar hond Junkers, een erg ongewone hond die niet alleen kan praten maar ook in staat is drie wensen in vervulling te brengen.
Junkman, The (1982) Junkman, The (1982)
Miljonair Harlan Hollis is net klaar met het werken aan zijn eerste film als één van zijn belangrijkste producenten een paar huurmoordenaars op hem afstuurt. Hij wordt op de snelweg achtervolgt door vijandelijke auto's en moet door een hel van explosieven, kogels en barricades om te kunnen ontsnappen.
Juno (2007) Juno (2007)
Juno is een bijdehante tiener die plotseling geconfronteerd wordt met een zwangerschap, als gevolg van sex met een klasgenoot. Met hulp van haar sexy vriendin, Leah, vindt Juno zowaar de ideale ouders voor het kind, een koppel in een buitenwijk die willen adopteren.
Juno and the Paycock (1930) Juno and the Paycock (1930)
Tijdens de Ierse revolutie erft een familie een groot bedrag. Ze leiden een rijk bestaan, en vergeten de belangrijkste normen en waarden van het leven. Wanneer ze de erfenis kwijtraken moet de familie weer een arm bestaan leven.
Jupiter (1952) Jupiter (1952)
Yvette droomt slechts van sprookjes en legenden. Ze is de dochter van een apotheker, woont in een provinciestadje en zou moeten huwen met haar neef Gilbert, die ze niet eens kent. Een onbekende is ontsnapt uit een gekkenhuis en doet zich voor als haar neef. Hij slaagt erin haar hart te veroveren en ze brengen samen een nacht door onder de sterrenhemel. Dan vertelt hij haar dat hij Jupiter heet.
Jupiter's Darling (1955) Jupiter's Darling (1955)
Fabius houdt van zijn verloofde en van zijn stad Rome. Zij is echter gefascineerd door de stoere Hannibal. Hannibal staat op het punt Rome aan te vallen en Fabius dreigt zowel Rome als zijn verloofde kwijt te raken.
Jupon Rouge, Le (1987) Jupon Rouge, Le (1987)
Drie vrouwen uit een verschillende generatie en met verschillende achtergronden raken met elkaar betrokken in een driehoeksverhouding. De oudste vrouw, Bacha, is echter nogal jaloers en dwingt haar vriendin (Manuela) om een keuze te maken tussen haar en de derde vrouw (Claude).
Jurassic Park (1993) Jurassic Park (1993)
Wetenschappers slagen er in om dinosauriërs te klonen uit een druppel dino-bloed afkomstig uit een mug. De ondernemende miljonair John Hammond wil de gekloonde dino's aan het publiek laten zien en bouwt daarvoor een gigantisch thema-park. Een paar gelukkigen, waaronder een advocaat, een wiskundige, twee dino-experts en Hammonds kleinkinderen zijn die eersten die het park mogen bezoeken. Bij de eerste de beste onweersbui valt echter de elektriciteit uit in het park en slagen een aantal gevaarlijke dinosaurussen erin om uit hun paddocks te ontsnappen.
Jurassic Park III (2001) Jurassic Park III (2001)
Dr. Alan Grant wil graag zijn dinosaurus-onderzoek voortzetten. Hij wordt door de rijke avonturier Paul Kirby en zijn vrouw Amanda uitgenodigd om als gastheer op te treden bij een tour over Isla Sorna. Hun vliegtuig stort echter neer, met als gevolg dat Grant weer tegenover de dino's komt te staan.
Jurk, De (1996) Jurk, De (1996)
Tragikomische speelfilm over de levenscyclus van een blauwe zomerjurk met blaadjesmotief. De eerste eigenaresse van de jurk is een oudere vrouw die door het dragen ervan wordt overvallen door een opwinding die haar fataal wordt. Het lot voert het luchtige kledingstuk vervolgens langs een jonge huishoudster, een tienermeisje en een aan lager wal geraakte vrouw. De blauwe jurk raakt niet alleen de levens van haar wisselende draagsters, maar laat ook de verschillende mannen in hun omgeving niet onberoerd.
Jurm (2005) Jurm (2005)
Avinash (Bobby Deol) is een grote zakenman die tot over zijn oren verliefd is op Sanjana (Lara Dutta). Het is liefde op het eerste gezicht, waarna ze trouwen. Avinash is bezeten van Sanjana en haat het zelfs als zij met een andere mannen praat. Zijn obsessie slaat om in achterdocht en al gauw begint hij haar van een affaire te verdenken. Sanjana wordt plotseling vermoord en Avinashs recente gedrag en bezitterigheid zorgen ervoor dat hij als hoofdverdachte wordt beschouwd.
Juror, The (1996) Juror, The (1996)
Annie Laird wordt gekozen als jurylid bij een grote maffia-rechtzaak. Ze wordt door iemand die bekend staat als "The Teacher" gedwongen om de andere juryleden over te halen om een "niet-schuldig"-vonnis uit te spreken. Hij bedreigt haar te vermoorden als ze dit niet zal doen. Wanneer de rechtzaak voorbij is laat hij haar niet los...
Jury Duty (1995) Jury Duty (1995)
Wanneer de werkloze Tommy Collins (Pauly Shore) ontdekt dat het zetelen in een jury geld opbrengt, zorgt hij ervoor dat hij aangewezen wordt om als jurylid te zetelen bij een moordproces. Dit is voor hem de ideale gelegenheid om te leven op andermans kosten... op voorwaarde dat het proces lang duurt natuurlijk.
Jusei: Last Drop of Blood (2003) Jusei: Last Drop of Blood (2003)
Na het uitzitten van een gevangenisstraf, is een voormalig Yakuza leider (Takaaki Ishibashi) het rechte pad op gegaan. Hij is getrouwd en heeft een normale baan. In de tussentijd ontstaat er een bendeoorlog, waardoor zijn voormalige bende dreigt te worden vernietigd. Zal zijn loyaliteit hem terug leiden naar zijn bende?
Jusqu'au Dernier (1957) Jusqu'au Dernier (1957)
Bij een overval heeft een bende misdadigers, onder leiding van iemand met de naam Ricioni, een buit van veertien miljoen frank in handen gekregen en ze moeten dat geld zo snel mogelijk verbergen. Maar dan wordt Bastia, de enige die de plaats weet waar de buit is verborgen, gearresteerd en voor zes maanden in de gevangenis opgesloten. De politie doet hem een voorstel: hij krijgt zijn vrijheid terug als hij alle leden van zijn bende verraadt.
Just a Dream (2002) Just a Dream (2002)
In 1960 legt in het plaatsje Dayton, Nebraska een filmploeg aan, dat bezig is met opnamen voor The Misfits. Voor de twaalfjarige Henry maakt dit zijn jaar extra bijzonder. En voor zijn zwarte vriend is dit de uitgelezen mogelijkheid om Marilyn Monroe te ontmoeten.
Just a Kiss (2002) Just a Kiss (2002)
De film, een mix van 'live action' en animatie, vertelt het verhaal van twee jonge paren, wiens leven op z'n kop komt te staan. Ze krijgen allen te maken met ontrouw, maar krijgen de kans om de klok terug te draaien...
Just a Little Harmless Sex (1999) Just a Little Harmless Sex (1999)
Een overtuigd monogame man helpt een sexy vrouw met autopech, maar laat zich na lang aandringen toch verleiden tot een vrijpartij. Helaas wordt het tweetal betrapt en bij nader onderzoek blijkt de vrouw een prostituée te zijn. De man wordt gearresteerd en ziet zich genoodzaakt om midden in de nacht zijn vrouw uit bed te bellen die de zijn borgsom moet komen betalen.
Just a Little Inconvenience (1977) Just a Little Inconvenience (1977)
Frank Logan is een getormenteerde Vietnamveteraan die maar niet van een mentale inzinking lijkt te bekomen. In de oorlog raakte hij namelijk zijn benen kwijt, en hij voelt zich nu verschrikkelijk minderwaardig. Een enthousiaste ski-lerares laat hem echter weer kennismaken met de prettige kantjes van het leven, en op den duur ziet Logan zijn handicap eerder als een 'klein ongemak'.
Just a Walk in the Park (2002) Just a Walk in the Park (2002)
De 'dog-walker' Adam (George Eads) wordt door A.J. Preston, één van zijn rijke klanten, gevraagd om op zijn hond te passen in een zeer luxe appartement. In de tijd dat hij hier woont ontmoet hij Rachel (Jane Krakowski). Zij ziet Adam aan voor A.J. Preston en dat levert een aantal verwarrende situaties op.
Just Add Pepper (2002) Just Add Pepper (2002)
Pepper is altijd al verliefd geweest op Sarah, maar Sarah lag nooit in zijn bereik, het mooiste en populairste meisje van het dorp, had zij de jongens maar uit te pikken. Maar Pepper was er nooit één van. Nu is Sarah teruggekeerd van een wereldreis en compleet veranderd van het mooiste meisje van het dorp in een punkster. Pepper ziet nu zijn kans om haar te leren kennen op een manier die voordien onmogelijk zou zijn.
Just Add Water (2007) Just Add Water (2007)
Ray Tuckby is een fatsoenlijke en getemperde man die woont in het stadje Trona. Hij beseft dat hij een beter leven had kunnen hebben, maar hij besloot in Trona te blijven wegens zijn jeugdherinneringen aan deze stad. Als Ray op een dag een vreemde man tegenkomt, verandert zijn leven. Langzaam komen de twee totaal verschillende personen dichter tot elkaar en leren ze hoe ze in hun doodlopende leventje het beste er nog van kunnen maken.
Just an American Boy (2003) Just an American Boy (2003)
Een documentaire over muzikant en activist Steve Earle, die voor opschudding zorgde met de release van zijn album Jerusalem. Live-optredens en interviews geven inzicht in Earl's kijk op het Amerika van na 11 september.
Just Another Blonde (1926) Just Another Blonde (1926)
Jimmy werkt in de casino, maar krijgt de kans in een bank te werken. Deze baan besluit hij aan te nemen en begint te werken met zijn vriend Scotty. Scotty wordt hier verliefd op Diana en koppelt Jimmy aan Diana's vriendin Jeanne. Als Jimmy besluit dat alle vrouwen slecht zijn, voelt Scotty zich schuldig dat hij nog om gaat met Diana.
Just Another Girl on the I.R.T. (1992) Just Another Girl on the I.R.T. (1992)
Chantel Mitchell is een zeventienjarige tiener die opgroeit in een wijk in New York waar straatbendes de dienst uitmaken. Chantel kan zich aardig handhaven in het ruige Brooklyn, maar ze zou het liefst in een nettere buurt wonen. Naast school vermaakt Chantel zich met haar bijbaantje en haar vriendje, maar wanneer ze Tyrone ontmoet die haar weet te imponeren met zijn mooie jeep en nette praatjes, verandert er het een en ander in het rustige leventje van de tiener.
Just Around the Corner (1938) Just Around the Corner (1938)
Na al het verliezen van al zijn geld tijdens de Depressie, wordt Penny Hale's (Shirley Temple) vader een onderhoudsmonteur. Maar armoede deert Penny niet en ze raakt bevriend met een lokale miljonair die de familie te hulp schiet...
Just Ask for Diamond (1988) Just Ask for Diamond (1988)
Een jonge detective en zijn veel slimmere broertje moeten uitvissen waarom internationale criminelen zo fervent achter een doos met chocoladebonbons aanzitten.
Just Ask My Children (2001) Just Ask My Children (2001)
1982 In het Californische stadje Kern. De families Kniffen en McCuan zijn goed bevriend. De Kniffens hebben twee zonen, de McCuans twee dochters. De stiefmoeder van mrs. McCuan is psychisch gestoord. Zij haalt het in haar hoofd dat haar kleindochters sexueel misbruikt worden door hun ouders. Als zij hun vrienden vragen om ten gunste van hen te getuigen, beweren de meisjes (onder druk van de stiefmoeder) dat ook deze hen misbruikt hebben. De Kinderbescherming en de plaatselijk D.A. storten zich overijverig op de zaak. De politie valt binnen bij Brenda en Scott Kniffen. Zij vliegen beiden onmiddellijk achter de tralies en hun zonen worden door de Kinderbescherming opgevangen. Door manipulatie en intimidatie van zowel de D.A. als de Kinderbescherming uiten ook beide jongens beschuldigingen tegen hun ouders. Die worden zonder een echt eerlijk proces veroordeeld. Hun zaak leidt tot een heksenjacht zonder weerga op ouders die beschuldigd worden van kindermishandeling en kindermisbruik. De film is gebaseerd op waar gebeurde feiten.
Just before Dawn (1946) Just before Dawn (1946)
Dr. Robert Ordway (Warner Baxter) wordt opgeroepen een diabeticus te verzorgen, en geeft een injectie van insuline die uit een fles in de zak van de patiënt wordt genomen. De man sterft en Ordway ontdekt dat wat hij dacht insuline was werkelijk vergif was. Twee andere mensen worden vermoord alvorens Ordway ontdekt wie de insuline met vergif verving en wat het motief was.
Just Before Dawn (1981) Just Before Dawn (1981)
Vijf kampeerders arriveren in de bergen om hun onlangs gekochte grond te bekijken. Ze worden door de plaatselijke boswachter Roy McLean gewaarschuwd voor een moordende maniak die de buurt terroriseert. Het vijftal negeert de waarschuwing, en zet hun expeditie toch voort. Daarna verdwijnen ze één voor één...
Just Between Friends (1986) Just Between Friends (1986)
In een aerobics-club sluit Holly Davis vriendschap met Sandy Dunlap. Holly is getrouwd met Chip Davis; Sandy is gescheiden, maar heeft een verhouding. Op een dag nodigt Holly haar vriendin uit, die tot haar verbijstering ontdekt dat niemand anders dan Chip haar minnaar is. Ze weigert de verhouding voort te zetten. Chip komt om bij een auto-ongeval. Dan merkt Sandy dat ze zwanger is. Hoe gaat Holly, die inmiddels van de verhouding weet, hiermee om?
Just Business (2008) Just Business (2008)
Elizar Perla is een dief die onlangs met pensioen gegaan is. Maar hij kan niet de verleiding weerstaan om nog eenmaal een definitieve, grote kraak te plegen. Het doelwit is David Gray, bekend om zijn grote kunstcollectie en andere zeldzaamheden. Maar al spoedig na de roof verdwijnt Elizar, zijn dochter Marty verward achterlatend. Gray benadert Marty en suggereert dat haar vader opnieuw zal opdagen als het gestolen goed teruggebracht wordt. Met enige tegenzin aanvaardt zij het aanbod om hem te helpen om de kunstwerken op te sporen, maar niets is wat het lijkt. Door de zeldzaamheid van de gestolen stukken is de waarde veel hoger dan wat er voor betaald is.
Just Can't Get Enough (2001) Just Can't Get Enough (2001)
De mannelijke strippers de Chippendales zijn op het hoogtepunt van hun roem. Vooral eigenaar Steve Banerjee kan geen genoeg krijgen van de seks, drugs en roem. Dit kan niet lang goed gaan...
Just Cause (1995) Just Cause (1995)
Een staatsgevangenis in Florida: Bobby Earl Ferguson, een zwarte student, wacht op de doodstraf voor een misdaad waarvoor hij onschuldig pleit: de verkrachting en moord van een schoolmeisje. Hij roept de hulp in van Paul Armstrong, een bekend jurist en journalist. Overtuigd als hij is, weet Armstrong het dossier te heropenen, en krijgt zelfs de vrijlating van de jonge zwarte voor elkaar. Een serie gruwelijke moordpartijen terroriseren echteral gauw de hele streek.
Just Desserts (2004) Just Desserts (2004)
Marco Poloni wil het graag maken als kok. Zijn specialiteit is patisserie. Zijn liefde voor het vak neemt hem zo in beslag dat hij voor de mooie maar verlegen Angela nauwelijks oog heeft.
Just for Fun (1963) Just for Fun (1963)
Mark (Wynter) en Cherry (Roland) zijn grote fans van de swingmuziek. Om deze muzieksoort een grotere bekendheid te bezorgen, besluiten ze de swingband The Tornados onder leiding van Alan Caddy in te huren.
Just for Kicks (2005) Just for Kicks (2005)
Sinds het moment dat New Yorkse B-Boys ze in de jaren '70 tot mode verhieven zijn sportschoenen veranderd van een hulpmiddel voor hardlopers naar de hoeksteen van de wereldwijde straatcultuur. Just For Kicks analyseert dit fenomeen via interviews met grondleggers en sneakerverzamelaars, en laat de rol van hip-hop in deze miljardenmarkt zien.
Just for the Hell of It (1968) Just for the Hell of It (1968)
De hangjongeren van de bende van Dexter zijn altijd op zoek naar kicks. Kom je ze tegen dan heb je pech. De bewoners van een buitenwijk krijgen het behoorlijk voor hun kiezen maar niemand grijpt in. Een kreupele man moet rennen voor z’n leven, een kind wordt gedumpt in een afvalbak nadat de kinderwagen total loss is geschopt en een groepje tienermeiden wordt gechanteerd na te zijn aangerand tijdens een feestje. Maar Doug, een buitenstaander is uit ander hout gesneden en laat niet met zich sollen. Een van de bendeleden heeft het op hem voorzien en duwt bij een vechtpartij een kapotgeslagen fles in z’n borst. Doug geeft zich niet gewonnen en de bende gaat op zoek naar een drastische oplossing om hem uit te schakelen.
Just for You (1952) Just for You (1952)
De weduwnaar Jordan Blake is een succesvol Broadway-producent die door zijn werk nooit veel tijd heeft gehad voor zijn twee kinderen. De actrice Carolina Hill, tevens een vriendin van hem, raadt hem aan met zijn kinderen op vakantie te gaan, zodat ze elkaar leren kennen voordat ze volwassen zijn en zijn huis zullen verlaten.
Just Friends (1994) Just Friends (1994)
Een film waarin de liefde voor de jazz op de voorgrond staat, jazz als muziekstijl, maar ook als een manier van leven. Antwerpen 1959. Jack leeft voor de muziek. Hij is een getalenteerd saxofonist en heeft succes met zijn band Bop Friends. Toch is zijn droom Amerika, New York, het Mekka van de jazz. Voor die droom is hij bereid alles wat hij heeft opgebouwd op te geven, zelfs liefde en vriendschap.
Just Friends (1996) Just Friends (1996)
Wanneer Peter Rebecca redt van een tasjesdief weet hij het zeker, hij heeft zijn perfecte vrouw gevonden. Rebecca is helaas al verloofd met een andere man en Peter moet genoegen nemen met alleen vriendschap. De vriendschap neemt echter wel intieme vormen aan en Peter weet niet welke stap hij zal moeten nemen.
Just Friends (2005) Just Friends (2005)
Een voormalige high-school nerd is momenteel een trendy muziekproducer. Ooit is hij door zijn grote liefde afgewezen, wat hem tot een enorme womanizer heeft getransformeerd. Wanneer hij het meisje van zijn dromen wegens omstandigheden toevallig weer tegenkomt, krijgt hij echter langzaam maar zeker zijn oude identiteit weer terug.
Just Imagine (1930) Just Imagine (1930)
New York 1980, vliegtuigen hebben auto's vervangen, nummers hebben namen vervangen, pillen hebben voedsel vervangen. Wetenschappers wekken een man op die geraakt werd door een bliksem in 1930. Ze noemen hem "Single O". Hij wordt bevriend met J-21, die met het meisje van zijn dromen niet kan trouwen omdat hij maar een wetenschapper is. Tot hij voor een expeditie van 4 maanden naar Mars wordt gekozen. De planeet Mars die J-21, zijn vriend en verstekeling Single O bezoeken, is bevolkt met schaars geklede vrouwen die dansnummers uitvoeren.
Just in Time (1997) Just in Time (1997)
Na het tragische ongeval van zijn vrouw blijft Michael alleen achter met zijn dochtertje Lily. Om zijn leed te verzachten, stort hij zich op zijn werk, maar verwaarloost hij de opvoeding van zijn dochter. Op een dag komen ze Faith tegen en wint ze meteen het hart van beide personen. Wanneer Faith huiswaarts keert, moet Michael een keuze maken...
Just like a Woman (1992) Just like a Woman (1992)
Gerald draagt graag af en toe vrouwenkleren, maar zijn vrouw denkt ten onrechte dat hij overspel pleegt en ze gooit hem eruit. Hij gaat bij de moederlijke Monica wonen en de twee worden verliefd op elkaar. Als Gerald in vrouwenkleren door de politie gearresteerd wordt, dreigt er een schandaal te ontstaan.
Just like Dad (1995) Just like Dad (1995)
De 12-jarige Charlie heeft behoefte aan een held: Hij wordt geplaagd op school en van zijn vader, die zelf ook het mikpunt van grapjes is, krijgt hij niet veel steun. Charlie besluit een andere vader te zoeken voor een dag.
Just like Heaven (2005) Just like Heaven (2005)
David vindt een meisje in het appartement dat hij net heeft gehuurd. Het probleem is dat alleen hij haar kan zien; ze is namelijk de geest van Elizabeth, een arts in opleiding die in coma ligt in een nabijgelegen ziekenhuis, en het appartement is van haar. David wordt verliefd op haar en wil haar lichaam weghalen uit het ziekenhuis voordat haar zus besluit Elizabeths leven te beëindigen…
Just Looking (1995) Just Looking (1995)
Jim, een 33-jarige architect, is gelukkig getrouwd met Mary en zijn vierjarig dochtertje is dol op hem. Als Jim op een willekeurige avond naar buiten kijkt, wordt hij aangenaam verrast bij het zien van de nachtelijke activiteiten van zijn aantrekkelijke buurvrouw. Hij raakt volledig door haar geobsedeerd.
Just Looking (1999) Just Looking (1999)
Een jongeman uit de Bronx is op bezoek bij zijn tante en zijn nieuwe oom in Brooklyn in de zomer van 1950. Zijn doel is om te leren waar de liefde over gaat.
Just Married (2003) Just Married (2003)
Het gelukkige jonge paar Sarah en Tom trouwt tegen de wens van Sarah's vrienden en familie. Ze reizen naar Europa voor hun honeymoon. De ouders van Sarah sturen haar ex Peter dezelfde kant op met het doel de twee uit elkaar te drijven.
Just Me and You (1978) Just Me and You (1978)
Een computerverkoper en een excentrieke Newyorkse willen beiden van New York naar Californë reizen. Zij wil naar haar vriend toe. Hij wil niet alleen reizen want de trip duurt zo'n 4 dagen. Ze besluiten samen te reizen in zijn auto en beurtelings te rijden. Onderweg vertellen ze elkaar hun problemen.
Just My Luck (1957) Just My Luck (1957)
Norman is bediende in een juwelierszaak. Hij is verliefd op Anne en zou voor haar graag een ring kopen. Om het nodige geld bijeen te krijgen gaat hij naar de paardenrenbaan en wedt op een zo goed als kansloos paard.
Just My Luck (2006) Just My Luck (2006)
Het sexy meisje Ashley (Lindsay Lohan) uit Manhattan word door vele mensen als het gelukkigste meisje van de buurt gezien. Echter, als ze de sombere Jake ontmoet (Chris Pine), realiseert ze zich te laat, dat ze haar geluk heeft geruild voor dat van hem, toen ze hem kuste op een feestje..
Just One Night (2000) Just One Night (2000)
Jonge professor Isaac Alder gaat bijna trouwen en reist in een taxi, als hij in botsing komt met een andere taxi. Er blijkt een prachtige, getrouwde vrouw in de andere taxi te zitten, genaamd Aurora. De aantrekkingskracht tot elkaar is enorm groot en ze besluiten elkaar beter te leren kennen, wat leidt tot een vurige romance.
Just One of the Guys (1985) Just One of the Guys (1985)
Terry denkt dat haar leraren haar niet serieus nemen, omdat ze een meisje is. Als ze er niet in slaagt om een wedstrijd over journalistiek te winnen, besluit ze van school te veranderen, maar ook van geslacht. Ze gaat zich voordoen als jongen, en wordt geaccepteerd als one of the guys. Maar dan wordt ze verliefd op Rick.
Just One Time (1999) Just One Time (1999)
Anthony en Amy zijn een stelletje uit New York en staan op het punt om met elkaar te trouwen. Als het bijna zover is lijkt een trio met een andere vrouw, een lang gekoesterde wens van Anthony, roet in het eten te gaan gooien. Amy wil als compensatie dan wel een trio met een man. Hiervoor heeft zij de buurman in gedachten.
Just the Ticket (1999) Just the Ticket (1999)
Gary is een charmeur, maar Linda heeft meer dan genoeg van hem. Samen met zijn vrienden verkoopt hij kaarten voor events tegen erg hoge prijzen. Dit maakt hem niet bepaald rijk en blijkt moeilijker dan hij dacht. Maar dan ontmoet hij een priester die hem helpt. Nu kan hij eindelijk genoeg geld bij elkaar krijgen om een plan wat hij met Linda had uit te voeren en de relatie tussen hem en Linda beter te maken.
Just the Way You Are (1984) Just the Way You Are (1984)
Tijdens een skivakantie in de Franse Alpen wordt de aan haar been gehandicapte Susan (McNicol) verliefd op fotograaf Peter (Ontkean) en ze leert zelfs skiën. De vooroordelen en reacties ten aanzien van mensen met een handicap worden behoorlijk blootgelegd.
Just This Once (1952) Just This Once (1952)
De strenge Lucille Duncan (Leigh) krijgt de zorg toevertrouwd voor playboy Mark MacLene IV (Lawfords) slinkende vermogen, en hun onvermijdelijke romance.
Just Visiting (2001) Just Visiting (2001)
Een ridder roept na een beheksing de hulp in van een tovenaar. Helaas gaat er iets fout en wordt hij samen met zijn hulpje naar het jaar 2000 getransporteerd. De ridder leert langzaam hoe het leven in de toekomst is. Hij moet echter nog steeds zien terug te keren naar de 13e eeuw om met de heks af te kunnen rekenen, dus gaat hij weer op zoek naar een tovenaar.
Just Write (1997) Just Write (1997)
Een buschauffeur van de Hollywood-tour doet zich per ongeluk voor als scriptschrijver om zo zijn idool, een opkomende jonge ster, voor zich te winnen. De dame is erg onder de indruk en ze maken wat afspraakjes. De chauffeur weet dat hij deze situatie niet eeuwig kan volhouden, maar is bang dat ze hem verlaat als hij de waarheid vertelt.
Just You and Me, Kid (1979) Just You and Me, Kid (1979)
Bill is een gepensioneerd theateracteur die op een dag de naakte Kate in de kofferbak van zijn auto vindt. Ze blijkt op de vlucht voor zowel de politie als een groep drugsdealers, en Bill besluit haar te helpen door haar verborgen te houden.
Juste Avant la Nuit (1971) Juste Avant la Nuit (1971)
Charles Masson, een directeur van een advertentiebedrijf, heeft een affaire met Laura, de vrouw van zijn beste vriend François Tellier, een architect. Als één van hun sadomasochistische spelletjes uit de hand loopt, wordt Laura per ongeluk gewurgd. Terwijl de politie moeite heeft om deze moordzaak op te lossen, heeft Charles het moeilijk om weer een normaal leven te leiden met zijn vrouw en kinderen.
Juste une Question d'Amour (2000) Juste une Question d'Amour (2000)
Twee jonge mannen hebeen een relatie met elkaar. De relatie staat echter onder grote druk als de een zich vrijelijk out terwijl de andere man probeert een dubbel leven te creëren om zijn homoseksualiteit verborgen te houden voor zijn ouders.
Justiça (2004) Justiça (2004)
In Justiça geeft Maria Ramos een beeld van het Braziliaanse rechtssysteem. Ze volgt de drie belangrijkste betrokkenen bij een strafproces: een rechter, een pro deo advocate en een jonge verdachte. Ze blijken alledrie op hun manier de gevangenen van een bureaucratisch rechtssysteem. Plaats van handeling is Rio de Janeiro, een metropool met vijf miljoen inwoners, waar het verschil tussen arm en rijk groot is. Deze sociale ongelijkheid, die typerend is voor de gehele Braziliaanse samenleving, is de oorzaak van veel criminaliteit. In haar documentaire laat regisseuse Ramos zien dat de geweldplegers veelal jonge mannen zijn, zonder enig toekomstperspectief. Uit hun zwijgzame gedrag en gekwelde blikken spreekt een gevoel van onmacht. Zij zijn de representanten van een nieuwe generatie die opgroeit in armoede en gedoemd is tot een leven gedicteerd door de heersende rechtsorde.
Justice (1999) Justice (1999)
Gina Gallagher, een mooie aanklaagster, is het doelwit van een moordaanslag van columbiaanse drugssmokkelaars. Ze missen haar, maar vermoorden wel haar collega. Gina is vastbesloten de zaak te onderzoeken, maar wordt gedwarsboomd door de hoofdaanklager John Malone. Met de steun van rechercheur Moe Ryan probeert Gina door te zetten.
Justice (2004) Justice (2004)
Film over een openbaar aanklager in Minneapolis, die in moeilijkheden komt doordat zijn cliënten met de drugswereld te maken hebben. Bovendien blijkt het justitiële systeem efficiency belangrijker te vinden dan rechtvaardigheid.
Justice Est Faite (1950) Justice Est Faite (1950)
Elsa Lundenstein verschijnt voor het Hof van Assisen van Versailles omdat ze een einde gemaakt heeft aan het leven van haar minnaar, die aan een ongeneeslijke ziekte leed en haar gesmeekt had om hem van zijn helse pijnen te verlossen. Zeven juryleden moeten over haar lot beslissen.
Justice for Annie: A Moment of Truth Movie (1996) Justice for Annie: A Moment of Truth Movie (1996)
Een moeizame relatie tussen moeder Carol Mills en dochter Annie zorgt ervoor dat het meisje trouwt met haar vriendje waar ze nog niet zo lang mee heeft. Moeder heeft haar al gewaarschuwd dat ze niet meteen het huwelijksbootje in moet stappen voor dat ze zeker weet dat het goed is. Als het huwelijk geen succes word, trekt ze uiteindelijk bij een gezin in. Die zorgen goed voor haar en Annie voelt zich gelukkig. Dan hoort de moeder dat haar dochter bij een ongeluk om het leven is gekomen, maar Carol Mills probeert te bewijzen dat de dood van haar negentienjarige dochter Annie geen toeval was. Ze denkt dat het de opzet is van een vrouw die de uitkering van de levensverzekering van Annie wil opstrijken...
Justice in a Small Town (1994) Justice in a Small Town (1994)
Sandra ontdekt dat haar baas zich bezighoudt met drugs, prostitutie en chantage. Samen met collega Tommy gaat ze op zoek naar bewijzen tegen hem.
Justice League of America (1997) Justice League of America (1997)
Green Lantern, Fire, Flash, Atom en Ice zijn helden en die beschikken over extreme krachten waarmee ze mensen redden onder de naam 'Justice League of America'. Maar natuurlijk is er voor de tegenstand ook een blik slechterikken opengetrokken. Als dat maar goed gaat...
Justice League: The New Frontier (2008) Justice League: The New Frontier (2008)
In de jaren 50 vinden er een aantal gebeurtenissen plaats die uiteindelijk leiden tot de begin van de Justice League. De Martian Manhunter komt aan op Aarde. Hal Jordan, een piloot, vindt een ring met speciale krachten waardoor hij de Green Lantern wordt. En ook is er de opkomst van John Henry, die onder naam Steel tegen de Ku Klux Klan vecht.
Justicia del Coyote, La (1956) Justicia del Coyote, La (1956)
De Amerikaanse Successieoorlog is beëindigd. "El Coyote", een gemaskerde cowboy die strijdt voor gerechtigheid, keert terug naar Californië om landeigenaars te helpen op het moment dat een kapitein van het Noord-Amerikaans leger hen van hun grond wil onteigenen.
Justin de Marseille (1935) Justin de Marseille (1935)
Een leider van een gangsterbende in Marseille komt op voor misdeelden en verdrukten. Daardoor geniet hij aanzien, dat nog versterkt wordt als hij een corrupte rivaal heeft gedood.
Justine (1969) Justine (1969)
In Alexandria, omstreeks 1938, raakt Darley, een jonge schoolmeester, bevriend met Justine, de mooie en mysterieuze echtgenote van een Koptische bankier. Hij ontdekt dat zij betrokken is bij een plot tegen de Britten en ten behoeve van de Joodse ondergrondse beweging in Palestina.
Justine och Juliette (1975) Justine och Juliette (1975)
Na de dood van hun moeder worden twee weesmeisjes, Justine en Juliette, door hun wrede tante uit het huis gezet. Ze trekken al liftend naar Stockholm, waar ze elk hun eigen leven gaan leiden. De wereldse Juliette neemt haar intrek in een luxueuze hotelkamer en gaat haar lichaam ‘verkopen’ in een nachtclub, maar de schuchtere Justine gaat logeren in een sjofel pension.
Justino, un Asesino de la Tercera Edad (1994) Justino, un Asesino de la Tercera Edad (1994)
Het verhaal van Justino, een 62-jarige man, die pas gepensioneerd is als stierenvechter. Zijn vriendschap met Sansoncito, een verhuurder van kussentjes, doet hem in een ongebruikelijke criminele carrière belanden, die hem reïntegreert in de maatschappij en die zich bovendien ontwikkelt tot een gemakkelijke manier om geld te verdienen.
Jutro Będzie Niebo (2002) Jutro Będzie Niebo (2002)
Het toeval, of is het het lot, brengt een eenzame, door het leven verslagen man van 40 en een meisje van 12 samen. Ze beginnen een reis vol magie.
Juve contre Fantômas (1913) Juve contre Fantômas (1913)
Als in het huis van dr. Chaleck het lijk van een vrouw wordt gevonden, is Inspecteur Juve er meteen van overtuigd dat dit het werk van zijn aartsvijand, de meestercrimineel Fantômas is. Samen met zijn vriend, de journalist Fandor, volgt Juve dr. Chaleck door heel Parijs. Ze belanden tenslotte op een trein waar ze worden aangevallen door Fantômas' handlangers. Na enkele hachelijke avonturen belanden ze weer in Parijs, waar ze ontdekken dat Lady Bentham een ontmoeting heeft met Fantômas, haar vroegere minnaar. Ze ontdekken dat Fantômas van plan is om Juve te laten vermoorden in zijn slaap.
Juvenile Jungle (1958) Juvenile Jungle (1958)
Een geplande ontvoering lijkt in het honderd te lopen wanneer de bendeleider, Hal McQueen (Corey Allen), verliefd wordt op het slachtoffer, Caroline Elliot (Anne Whitfield), de dochter van een rijke winkeleigenaar. Natuurlijk pikken de andere bendeleden dit niet en willen zich koste wat kost het losgeld toeeigenen.
Juventud a la Intemperie (1961) Juventud a la Intemperie (1961)
De zoon van een politie-commissaris wordt verliefd op een meisje dat mannen naar illegale kaartspellen moet lokken. Zij vindt de jongen ook leuk en vertelt alles over haar werkgever. Daardoor wordt ze gedood. De jongen krijgt de schuld in de schoenen geschoven en moet zijn naam zuiveren, voordat hij veroordeeld wordt.
Juventude Em Marcha (2006) Juventude Em Marcha (2006)
De oudere, melancholische en verslagen Ventura is na 34 jaar huwelijk door zijn vrouw Clotilde verlaten en kijkt terug op een hard en vreugdeloos leven. Ventura schrijft haar een onbeholpen, maar hartverscheurende brief (of beter, laat hem schrijven). Keer op keer draagt hij de brief voor, terwijl hij op het punt staat om uit zijn wijk te worden losgesneden en een kaal appartement te betrekken.
Juwanna Mann (2002) Juwanna Mann (2002)
Jamal Jeffries, de 'bad boy' van het basketbal, wordt door zijn ongedisciplineerde gedrag uit de competitie gezet. Hij raakt financiëel in de problemen, en aangezien hij in niets anders getraind is dan basketbal verzint hij een plan: hij verkleedt zich als vrouw en probeert de vrouwencompetitie in te komen. Tot zijn verrassing slaagt zijn plan. Het wordt echter ingewikkeld wanneer hij verliefd wordt op één van zijn teamgenoten.
Juyuso Seubgyuksageun (1999) Juyuso Seubgyuksageun (1999)
Vier jonge kleine criminelen vervelen zich op een avond, ze beslissen voor de lol een benzinestation te beroven. Wanneer ze erachter komen dat er geen geld in het station aanwezig is sluiten ze de werknemers op en blijven daar de rest van de nacht zelf het station bedienen. Op een gegeven moment krijgen ze het werk door en stroomt het geld binnen en wanneer een klant problemen veroorzaakt, nemen ze hen in gijzeling.
Jägarna (1996) Jägarna (1996)
Een politieagent uit Stockholm trekt naar het noorden van Zweden om bij zijn broer te gaan wonen nu beide ouders overleden zijn. Wanneer hij daar is, start hij een langlopende zaak tegen rendieren-stropers. Hij stuit op rare zaken.
Jäger von Fall, Der (1974) Jäger von Fall, Der (1974)
De mooie Marel heeft een buitenechtelijk kind van Blasi, maar Blasi, zoon van rijke ouders, wil het kind niet erkennen. Wanneer jager Friedl echter belangstelling toont voor Marel, wordt hij afgewezen door haar. Op wraak belust besluit hij achter Blasi aan te gaan.
Järngänget (2000) Järngänget (2000)
Enkele mannen maken een boottocht tijdens een midzomernacht in Zweden. Onderweg redden ze twee vrouwen die door de stroom werden meegesleurd. Wanneer iedereen in veiligheid is, slaan ze hun tenten op aan de oever. De volgende ochtend is één van de vrouwen spoorloos verdwenen.
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 -11- 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21
  © 2007-2011 AllMy.nl
Welkom gast!
Inloggen | Aanmelden
[x]
Inloggen


Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Aanmelden
[x]
Uitloggen


Je bent al uitgelogd!