Zoek op tag | Films | Mijn Films | Verlanglijst | Films gezien | Uitgeleende films | Favorieten
   0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
  1 2 3 4 5 6 7 -8- 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77
Zoeken:
Can You Keep It Up for a Week? (1974) Can You Keep It Up for a Week? (1974)
In deze romantische komedie wil een jonge man trouwen met zijn vriendinnetje. Zij houdt wel van hem maar wil alleen haar jawoord geven als hij minstens een week zijn baan kan houden.
Canım Kardeşim (1973) Canım Kardeşim (1973)
In het midden van armoede, onwetendheid en hulpeloosheid, doen twee broers hun uiterste best om hun kleine broertje van kanker te redden. Hiervoor moeten de broers hemel en aarde verzetten.
Can't Be Heaven (2000) Can't Be Heaven (2000)
Student Danny Perillo zit met een hemelshoog dilemma. Hij heeft namelijk ontdekt dat hij verliefd is geworden op zijn beste vriendin Julie. Hoe kan hij in godsnaam hun goede en langdurige vriendschap omzetten in meer? Bovendien heeft hij een rivaal: Archie, de macho van de klas. Ten einde raad zoekt Danny het graf op van zijn vader.
Can't Buy Me Love (1987) Can't Buy Me Love (1987)
Zoals elke tiener wil Ronald Miller populair zijn. Voor hem lijkt het een onrealiseerbare droom: hij ziet er niet hip uit, draagt geen moderne kleren en is niet sportief. Het is dus niet verwonderlijk dat de meisjes hem negeren en dat hij nooit uitgenodigd wordt op fuiven. Toch is Ronald niet van plan zijn lot te aanvaarden, vooral niet nu hij laatstejaars is. Door een stom toeval komt hij in contact met Cindy Mancini. Ze is het knapste meisje van de school en aanvoerster van de cheerleaders. Cindy gaat akkoord om zich gedurende een maand als zijn vriendinnetje voor te doen in ruil voor een nieuw suède pakje.
Can't Hardly Wait (1998) Can't Hardly Wait (1998)
Een groep jongeren heeft hun middelbare school afgerond, en iedereen heeft zo z'n plannen voor het eindfeest. De verliefde Preston wil zijn gevoelens bekennen aan de populairste meid van de klas die net gedumpt is door haar vriendje. Kenny, een wannabe rapper, is vastberaden zijn maagdelijkheid kwijt te raken. Dit plan moet hij echter even opzij zetten wanneer hij zijn oude meningsverschillen met Denise moet oplossen.
Can't Help Singing (1944) Can't Help Singing (1944)
Het verhaal speelt zich af tijdens de Goudkoorts in California. Caroline, de immer zingende dochter van senator Frost, is verliefd op een jonge officier, maar haar vader vindt hem maar niks en stuurt hem naar california. Koppige Caroline achtervolgt haar liefje via boot en postkoets en ontmoet en passant nieuwe vrienden.
Can't Stop the Music (1980) Can't Stop the Music (1980)
Jack Morell is een jonge componist die droomt van het grote succes en is naarstig op zoek naar artiesten die zijn liedjes willen brengen. Met de hulp van zijn huisgenootje Samantha bedenkt hij een concept voor een popgroep, bestaande uit zes stoere machomannen: The Village People.
Can-Can (1960) Can-Can (1960)
Het is 1896 en de geruchtmakende Can-Can dans is verboden in Parijs. Dat weerhoudt een café eigenaresse er niet van de dans toch op te voeren, dit tot groot genoegen van haar gasten. Zij weet op slinkse wijze de wet te omzeilen, daar haar advocaat de corrupte rechter in zijn macht heeft.
Canadian Bacon (1995) Canadian Bacon (1995)
Het gaat niet goed met de populariteit van de president van de Verenigde Staten. Hij zou een nieuwe vijand kunnen gebruiken om de tijd te doden, en... om zijn imago op te schroeven. Zijn adviseurs vinden echter geen slachtoffer, behalve misschien... In een gigantische mediacampagne wordt Canada gebombardeerd tot de nieuwe vijand.
Canadian Pacific (1949) Canadian Pacific (1949)
Na het vinden van een vitale doorgang door de Canadese Rockies voor het bouwen van de Canadian Pacific Railway, vertelt Tom Andrews zijn baas Cornelius Van Horne dat hij ontslag neemt om te trouwen met het meisje van zijn dromen, Cecille Gautier. Via Cecille leert Tom de pelsjager Dirk Rourke kennen en die vreest voor de komst van de spoorweg, omdat hij het leven van de indianen en de andere trappers bedreigt. Tom en Rourke redetwisten over Cecille en Tom vraagt haar om op hem te wachten terwijl hij zijn job bij de spoorwegen afmaakt.
Canadians, The (1961) Canadians, The (1961)
Canadese politie te paard onder leiding van Inspector William Gannon (Robert Ryan), herstelt de vrede met de oorlogzuchtige Sioux.
Canailles, Les (1960) Canailles, Les (1960)
Ed Dawson leidt in Rome het Italiaanse agentschap Universal Press. Hij ontvangt het bezoek van Helene Chalmers, de dochter van de grote Amerikaanse werkgever van het agentschap. Enkele dagen later wordt Helene door Dawson uit het oog verloren en hij krijgt vanuit New York, van de grote directeur Chalmers zelf, de opdracht haar onmiddellijk op te sporen. Dawson vindt Helene terug maar merkt tegelijkertijd dat zij niet zo zuiver is als haar vader denkt. Helene laat door haar raadselachtige gedrag geloven dat zij naar Rome gereisd is omdat ze iets voor haar vader wil verbergen. Wanneer zij Dawson uitnodigt in een afgelegen huis nabij een klif verleidt ze hem. De volgende morgen, wanneer Dawson wakker wordt, treft hij haar levenloos lichaam aan de voet van de rotsen aan. Zij is duidelijk gevallen. Dawson is bang dat de politie hem van moord zal verdenken omdat hij met haar de nacht heeft doorgebracht.
Canaima (1945) Canaima (1945)
Een jongeman komt na jaren studie terug naar huis, daar gaat hij het oerwoud in om daar zijn eigen zaak op te zetten. Hij ontmoet daar een mysterieuze buitenlander die beweert dat hij bezeten wordt door de god Canaima.
Canallas, Los (1968) Canallas, Los (1968)
De worstelaar Mil Mascaras zet zijn strijd tegen onrecht voort door een bekende misdadiger achter tralies te steken. Maar zijn strijd is verre van over wanneer hij ontdekt dat het vriendinnetje van de misdadiger wraak wilt.
Canard en Fer-Blanc, Le (1967) Canard en Fer-Blanc, Le (1967)
Een lijnvlucht-piloot in Zuid-Amerika wordt van moord verdacht en vlucht met groep politieke bannelingen, die door hem naar hun geboorteland willen worden gebracht.
Canaris (1954) Canaris (1954)
Admiraal Canaris is het hoofd van de Duitse geheime dienst ten tijde van nazi-Duitsland. Hij is echter een doorn in het oog van vele nazi-officieren, aangezien de gewetensvolle admiraal publiekelijk durft te twijfelen aan de nazi-ideologie. Er wordt dan ook een onderzoek naar hem begonnen.
Canary Murder Case, The (1929) Canary Murder Case, The (1929)
Margaret Odell (Louise Brooks) is een mooie nachtclubzangeres, bijgenaamd "the Canary", die vermoord wordt gevonden. Meerdere personen zijn verdacht. Zij allen hebben haar gekend en zijn met haar chantagepraktijken in aanraking gekomen, waardoor allen een motief hadden om haar te doden. De vraag voor Philo Vance (William Powell) is echter wie de werkelijke dader is.
Canasta de Cuentos Mexicanos (1956) Canasta de Cuentos Mexicanos (1956)
De film is opgedeeld in 3 verhalen: 1. Voor Pierre en Lorraine, een jong stel in Mexico, is een korte pauze in hun twintigjarige relatie de enige oplossing om uit een huwelijkscrisis te komen. 2. De Amerikaan Eddie Whinthrop en zijn vrouw willen met de hulp van een Mexicaanse mandenvlechter snel geld verdienen. 3. Luisa Bravo is de mooiste vrouw van Mexico en heeft aan aandacht geen tekort. Op een dag kruist Don Carlos haar pad.
Cancel My Reservation (1972) Cancel My Reservation (1972)
Dan Bartlett (Bob Hope) is de presentator van late-night talkshow. Hij zit er psychisch doorheen en neemt een welverdiende vakantie in Arizona. Al snel raakt hij verzeild in een moordzaak en een samenzwering van een plaatselijke landeigenaar, John Ed (Ralph Bellamy), tegen een Indianenstam die daar in een reservaat woont. Dan Bartlett is een mogelijke verdachte van de moord en moet zelf op onderzoek uit om zijn naam te zuiveren.
Canción de Cuna (1961) Canción de Cuna (1961)
In een Castillaans klooster aan het einde van de negentiende eeuw, op dezelfde feestdag van de heilige Don José, stelt de arts vast dat Moeder overste een ernstige ziekte heeft. Tezelfdertijd wordt aan de poorten van het klooster een baby te vondeling gelegd. De arts, die ongehuwd is, stelt voor dat hij het kindje wettelijk adopteert en laat opvoeden in het klooster. Voor de zusters is de komst van dit kind een bron van levensvreugde. Maar ondertussen gaat de gezondheidstoestand van Zuster Overste zienderogen achteruit.
Canciones de Amor en Lolita's Club (2007) Canciones de Amor en Lolita's Club (2007)
Raul Fuentes, een gewelddadige politieagent die in Vigo werkt, krijgt onbetaald verlof nadat hij Moncho Tristan, de zoon van een lokale drugshandelaar, heeft geslagen. Mazueras, een informant van de maffia, vertelt Raul dat de leden van zijn drugsclan hem zoeken en van plan zijn hem te vermoorden. Mazueras maakt een overeenkomst met Raul. Hij zou hem sommige documenten geven die betrokkenheid van de familie Tistran in drugshandel en prostitutie bewijzen als Raul het verhaal openbaar maakt nadat hij het land heeft verlaten.
Candidat, Le (2007) Candidat, Le (2007)
Vlak voor de presidentsverkiezingen van een Europese staat, moet Michel Dedieu (Yvan Attal) op staande voet de kandidaat van zijn partij vervangen. Na de eerste ronde begint hij blinksemsnel met zijn verkiezingscampagne. Geen sinecure, want aan zijn imago valt nog heel wat te veranderen...
Candidate, The (1964) Candidate, The (1964)
Een belangrijke senator raakt verwikkeld in een web van uitspattingen, intriges en corruptie waardoor zijn carrière ernstig kan worden geschaad. Hij heeft relaties met drie verschillende vrouwen, waarvan er één zwanger raakt. Zij wordt door een vriendin meegenomen naar een tweederangs abortuskliniek, waar het meisje echter tijdens de behandeling levensgevaarlijk wordt toegetakeld.
Candidate, The (1972) Candidate, The (1972)
Een idealist wordt bepraat om zich kandidaat te stellen voor de senaat. Hij wil een zo eerlijk mogelijke campagne voeren, maar krijgt hij daar ook de gelegenheid toe?
Candide Madame Duff, La (2000) Candide Madame Duff, La (2000)
Als hij voor de spiegel staat, vindt Jacob Duff zichzelf te dik: zijn vrouw Régina, jonger dan hem, serveert hem te veel borden met lekker eten. Zij wonen met hun zoon Junior en zijn gouvernante juffrouw Cast in een mooi huis aan zee. Jacob is jaloers en ergert zich aan de perfectie van de knappe Régina. Hij overweegt om haar te verlaten en biecht dit op aan zijn tante Lou, een steenrijke lesbienne. Lou, die veel van Régina houdt, waarschuwt Jacob dat als hij met haar breekt, zij hem zal onterven. Jacob raakt steeds meer geobsedeerd door de gedachte dat zijn vrouw een minnaar heeft. Hij meent dat het zijn chauffeur Nolan is. Op een dag stuurt hij een deurwaarder op hen af in de hoop dat hij hen op overspel kan betrappen, maar zijn opzet mislukt. Daarna begint Jacob steeds meer zijn zelfbeheersing te verliezen.
Candide ou L'Optimisme au XXe Siècle (1960) Candide ou L'Optimisme au XXe Siècle (1960)
Candide, een jongeman, is geboren in Westfalen en opgevoed op het kasteel van de familie Thunder-Ten-Tronk. Wanneer men hem betrapt met zijn nicht Cunégonde wordt hij uit het huis verjaagd. Ondanks de raad van zijn privé-leraar, Pangloss, zal het leven van de jongeman een totale ommekeer kennen. Hij vertrekt eerst naar Parijs, op het moment dat de oorlog uitbreekt. Hij wordt gemobiliseerd onder de leiding van kolonel Nanar, maar de snelle optocht van de Duitsers zorgt ervoor dat hij gevangen genomen wordt. Hij slaagt erin te vluchten naar Zwitserland, en verneemt van Pangloss dat bijna heel de familie Thunder-Ten-Tronk is uitgemoord. Alleen Cunégonde zou nog in leven zijn, maar ze prostitueert zich voor een handelaar van de zwarte markt en voor een leider van de Gestapo...
Candido Erotico (1977) Candido Erotico (1977)
Een tienermeisje wordt verliefd op een man die werkt in life sexshows. De betreffende man heeft echter eveneens een affaire met de stiefmoeder van het meisje en dat zelfs met medeweten van haar vader.
Candles in the Dark (1993) Candles in the Dark (1993)
Sylvia (Alyssa Milano) is een jonge volwassene uit Amerika. Ze is erg verwend, en moet daarom bij haar tante in Estland logeren. Ze ontdekt dat dit een erg ouderwets land is: De meeste mensen hebben geen telefoons of licht. Ze mogen er geen kerst vieren en de kerk is ook verboden. Veel inwoners komen hiervoor in opstand, en Sylvia doet mee als ze op een van die mensen verliefd wordt.
Candleshoe (1977) Candleshoe (1977)
Zij is een robbedoes die door criminelen ertoe aangezet wordt om door te gaan voor de erfgename van de Lady. De Lady dreigt haar landgoed Candleshoe kwijt te raken, maar er zou ergens een schat verborgen moeten zijn. Het meisje moet onopgemerkt de schat ziet te vinden via cryptische aanwijzingen.
Candy (1968) Candy (1968)
De jonge Candy is een college studente die de waarheid en de zin van het leven zoekt. Bij het zoeken naar die twee dingen belandt ze in veel vreemde situaties. Gebaseerd op het boek van Terry Southern en Mason Hoffenberg.
Candy (2006) Candy (2006)
De mooie en sexy Candy ontmoet de roekeloze Dan. De twee worden zo verliefd op elkaar dat niets hen in de weg kan staan. Op een gegeven moment zijn ze totaal blut, maar door hun liefde blijven ze positief over de toekomst. Zelfs de heroine die ze af en toe gebruiken heeft totaal geen invloed op hun levensgeluk. Als op een gegeven moment het heroinegebruik toeneemt hebben ze hun paradijselijke leventje niet meer in de hand en verliezen ze de controle.
Candy Man, The (1969) Candy Man, The (1969)
Sidney Carter is een rasechte drugsdealer en is tot alles in staat. Wanhopig om wat extra geld te verdienen, komt hij op een idee dat hem een rijk pensioen kan garanderen: de dochter van een filmster die de stad bezoekt, kidnappen. Om dit uit te voeren, huurt Carter een drugsverslaafde in, met de belofte hem royaal te voorzien van dope als hij de ontvoering onderneemt. Maar jammer genoeg kidnapt er iemand voor hem het kind. Nu wordt er door zowel Sidney als door de politie jacht gemaakt op het kind.
Candy Mountain (1988) Candy Mountain (1988)
Julius (Kevin J. O'Connor), een jonge popmuzikant, gaat op zoek naar een legendarische gitarenbouwer. Hij keert New York de rug toe en trekt noordwaarts, door de ruige landschappen van Canada. Eenmaal zijn doel bereikt, blijkt dat de meester juist zijn instrumenten aan het verbranden is.
Candy Snatchers, The (1973) Candy Snatchers, The (1973)
De zestien jaar oude Candy Philips wordt op brutale wijze ontvoerd door drie amateur-criminelen en levend begraven in de heuvels van Zuid California in de hoop losgeld te ontvangen van de ouders. Als de vader niet opdaagt met het losgeld slaan de stoppen door bij het trio.
Candy Stripe Nurses (1974) Candy Stripe Nurses (1974)
Een aantal sexy zustertjes amuseren zich uitstekend in het ziekenhuis; van werken komt er echter niet veel terecht, de dames hebben het veel drukker met het plezieren van de 'zieken' en met het oplossen van een juwelendiefstal.
Candy Strippers (2006) Candy Strippers (2006)
Eeen kleine groep stadsstudenten raakt opgesloten in het plaatselijke ziekenhuis dat overstroomt wordt door bloedmooie Candy Stripers, waarbij de lichamen van Candy Stripers bezeten zijn door helse monsters en deze lichamen dienen om voor nageslacht te zorgen. De studenten vinden ze goede paringspartrners.
Candy Tangerine Man (1975) Candy Tangerine Man (1975)
Een keurige zakenman, vader en echtgenoot bewaart een groot geheim. Wanneer het donker wordt is hij een vooraanstaande pooier op de Sunset Strip van LA.
Candy Von Dewd and the Girls from Latexploitia (2002) Candy Von Dewd and the Girls from Latexploitia (2002)
In de toekomst wordt het menselijk ras met uitsterven bedreigd door verschillende biologische rampen. Er wordt dan ook een expeditie de ruimte ingestuurd om te zoeken naar andere vruchtbare rassen. Het ruimteschip land op een planeet die bevolkt is met hete meiden in latex, die de bemanning gevangen nemen.
Candyman (1992) Candyman (1992)
Studente Helen maakt een scriptie over mythes en legendes. Dit brengt haar tot de mythe over de Candyman. Een eenarmige man die, als je zijn naam 5 keer zegt, verschijnt en je dan meteen van kant maakt. De nuchtere Helen gelooft deze verhalen niet en gaat op onderzoek uit in de buurt waar hij vandaan schijnt te komen. Als zij door de buurtbewoners wordt gewaarschuwd om haar onderzoek te staken, begint er een reeks van mysterieuze moorden waarvan Helen verdacht wordt. Gaat Helen langzamerhand doordraaien of bestaat de Candyman echt?
Candyman: Day of the Dead (1999) Candyman: Day of the Dead (1999)
De Candyman keert terug om de ziel van zijn achterkleindochter Caroline voor zich te winnen. Hij vermoordt al haar vrienden en maakt haar de schuldige. Caroline is in een hoek gedreven en moet nu wel haar onschuld bewijzen.
Candyman: Farewell to the Flesh (1995) Candyman: Farewell to the Flesh (1995)
Spreek vijf maal zijn naam uit in de spiegel en de verschrikkelijke Candyman duikt op. De jonge Helen slaat deze goede raad in de wind. Zij gaat op zoek naar de waarheid achter deze mythe en hoopt zo een verklaring te vinden voor de gruwelijke, onopgeloste moord van haar vader. Al snel wordt ze geconfronteerd met Candyman en wat begon als nieuwsgierigheid verandert in een angstaanjagende obsessie.
Cane Arrabbiato (1985) Cane Arrabbiato (1985)
Een man koopt twee paarden bij een race in Arizona maar krijgt geen factuur. Later, als hij over het land rijdt, van een boer die Robeson heet, wordt hij beschuldigd van het stelen van de twee paarden. Hij kan niet bewijzen dat hij de paarden gekocht heeft en hij belandt in de gevangenis. Hij ontsnapt en probeert de man te vinden van wie hij de paarden gekocht heeft.
Cane e Gatto (1982) Cane e Gatto (1982)
Tony Roma verleidt en berooft de vrouw van een senator. Politieagent Parker (Bud Spencer) krijgt de opdracht om Roma op te sporen en te arresteren. Wanneer Roma echter getuige is van een maffiamoord wordt hij zowel achtervolgd door Parker als door de maffia.
Cane Toads (1988) Cane Toads (1988)
'Cane Toads' is een documentaire over de verspreiding van de Hawaiiaanse suiker-riet pad in Australië ten behoeve van de bestrijding van ongedierte. Een plan dat faliekant mislukte doordat de padden niet het ongedierte tussen de gewassen aten. Al snel vormen ze een heuse plaag vanwege een gebrek aan natuurlijke vijanden, mede veroorzaakt door hun giftige huid.
Canes (2006) Canes (2006)
David loopt nietsvermoedend over straat en wordt plotseling slachtoffer van een straatroof met verstrekkende gevolgen. Hij verliest zijn gezichtsvermogen en moet als een blinde verder door het leven. Dan belooft een mysterieuze verschijning hem te helpen. De prijs voor deze service is echter hoog, namelijk zijn ziel. Langzaam maar zeker raakt hij dieper verwikkeld in een duivelse en gewelddadige wereld, waaruit ontsnappen onmogelijk lijkt.
Cangaceiro, O (1953) Cangaceiro, O (1953)
De bandiet Teodoro laat zijn leven alleen maar leiden door de misdaad. Dit verandert echter totaal wanneer zijn bende een lerares ontvoert op wie hij verliefd wordt.
Cangaçeiro, O' (1970) Cangaçeiro, O' (1970)
Wanneer zijn boerderij wordt vernietigd door het Braziliaanse leger, besluit boer Espedito een groep guerrillastrijders samen te stellen om wraak te nemen.
Cani Arrabbiati (1974) Cani Arrabbiati (1974)
Wanneer een bankoverval uit de hand loopt voor een stel gewelddadige criminelen, gijzelen ze een onschuldige man en vrouw, die moeten vechten voor hun leven. De man moet in zijn auto zorgen dat de overvallers een veilig heenkomen kunnen vinden, en dat terwijl hij op zoek is naar iemand die zijn zieke kind kan helpen.
Canibais, Os (1988) Canibais, Os (1988)
Os Canibais is een opera-film, gebaseerd op een 19e eeuws Portugees verhaal van Alvaro Carvalhal. De film speelt zich af 'in kringen die zo verheven zijn dat de mensen er niet spreken, maar zingen'. Margarida is die verliefd op de knappe en mysterieuze Graaf d'Aveleda en hij wil met haar trouwen. Tijdens haar huwelijksnacht vertelt de graaf zijn verschrikkelijke geheim...
Canicule (1984) Canicule (1984)
Jimmy vlucht met een grote som geld en het platteland wordt uitgekamt om hem te vinden. Hij verstopt zich in de schuur van een Franse boerenfamilie zonder ethiek. Een jonge vrouw bemerkt zijn aanwezigheid maar hoopt dat hij haar man vermoordt.
Cannabis (1970) Cannabis (1970)
Serge is een crimineel die zich bezighoudt met de internationale drugssmokkel. In opdracht van de mafia dient Serge een concurrent, Emery, uit te schakelen. Maar eenmaal in Parijs aangekomen raakt hij gewond en vindt hulp bij de mooie Jane. Ze worden verliefd en Serge wil zijn criminele leven achter zich laten, maar dat zint zijn opdrachtgevers allerminst..
Cannery Row (1982) Cannery Row (1982)
Sinds er voor de kust van Californië niet langer op sardienen wordt gevist, is het een stuk rustiger geworden in Cannery Row. De fabriek waar de vis vroeger werd ingeblikt is tegenwoordig het huis annex laboratorium van zeebioloog Doc. Maar hij brengt het merendeel van zijn tijd door in het restaurant Bear Flag, dat gerund wordt door Fauna en inmiddels een even bedenkelijke reputatie heeft als de dames die daar hun beroep uitoefenen. Op een dag doet de mooie zwerfster Suzy het restaurant aan en vanaf dat moment staat het leven van Doc volledig op zijn kop.
Cannes Man (1996) Cannes Man (1996)
Sy Lerner (Seymour Cassel), een New-Yorkse taxi-chauffeur bezoekt het Cannes festival. Hij maakt gebruik van de hypes en manipulaties en ontmoet Frank (Francesco Quinn), een Franse taxi-chauffeur en een briljant scriptschrijver.
Cannibal (2005) Cannibal (2005)
Een man zoekt via internet naar een andere man die bereid is toe te geven aan zijn ultieme seksuele fantasie: kannibalisme. Uiteindelijk vindt hij inderdaad een slachtoffer dat één wil worden met zijn lichaam en geest. Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Kannibaal van Rothenburg.
Cannibal (2006) Cannibal (2006)
Noelle en Adam ontmoeten elkaar via internet en worden al snel verliefd. Tijdens een autorit door de woestijn komen zij aan bij een verlaten pakhuis, waar zij naar binnen gaan. Daar krijgen zij te maken met allerlei gruwelijkheden, die alleen Noelle weet te overleven. In het ziekenhuis probeert zij alles zo goed mogelijk aan de rechercheurs van de politie te vertellen, zodat die er achter kunnen komen wat er allemaal werkelijk gebeurd is.
Cannibal Attack (1954) Cannibal Attack (1954)
Johnny Weissmuller wordt door de regering verzocht om de diefstallen van kobalt in een junglemijn te onderzoeken. De mijn is eigendom van John King en zijn pupil Luora. Hij ontdekt dat inboorlingen onder leiding van King en Luora, verantwoordelijk zijn voor de verkoop van kobalt aan een vreemde mogendheid. John's broer, Arnold King en Johnny worden gevangen genomen en veroordeeld door de inboorlingen.
Cannibal Campout (1988) Cannibal Campout (1988)
Amy en drie vrienden gaan kamperen in de bossen van New Jersey. Wanneer hun wegen kruisen met die van een trio gestoorde kannibalen komen zij in een levensgevaarlijke situatie.
Cannibal Ferox (1981) Cannibal Ferox (1981)
Een groep studenten gaan de Columbiaanse jungle in om het tegenbewijs te halen over volksstammen die kannibalisme uitvoeren. Op een ongelukkige wijze komen zij in aanraking met drugdealers die hun vaderlandse slaven martelden omdat ze niet genoeg produceerden. Een van de drugdealers verkrachtte en vermoordde een meisje. Haar stam neemt op monsterlijk wijze wraak op de buitenstaanders door ze in gevangenschap te houden, te martelen, doden en zelfs op te eten.
Cannibal Girls (1973) Cannibal Girls (1973)
Een verliefd stel (Eugene Levy en Andrea Martin) besluit een romantische vakantie te ondernemen. Ze besluiten te verblijven in een kleine bed-and-breakfast die, helaas voor hen, gerunt wordt door drie meiden die ook nog eens kannibalen zijn.
Cannibal Holocaust (1980) Cannibal Holocaust (1980)
Een groep jonge journalisten gaat op expeditie naar het Amazone-gebied om een documentaire te maken over de laatst nog overgebleven stammen die kannibalisme bedrijven. De groep verdwijnt spoorloos. Twee maanden na hun vertrek wordt een reddingsteam gestuurd onder leiding van professor Monroe. Deze komt in contact met twee rivaliserende stammen, hun schokkende levenswijze en barbaarse rituelen. Al spoedig ontdekt Monroe de stoffelijke resten van de vermisten en vindt hij bij een van de stammen filmmateriaal.
Cannibal Rollerbabes (1997) Cannibal Rollerbabes (1997)
In de zomer besluiten Scott en zijn vriend een weekje te kamperen. Eenmaal aangekomen, verandert hun kampeertripje in een ware nachtmerrie. Tijdens het vissen haalt Scott een fles uit het water met een berichtje erin. Daarop staat dat een man gevangen is genomen op een eiland vol met kannibalen...
Cannibal Women in the Avocado Jungle of Death (1989) Cannibal Women in the Avocado Jungle of Death (1989)
De feministische antropologe Margo Hunt wordt door de Amerikaanse regering ingeschakeld om contact te maken met de Pirahna Vrouwen, een stam met louter mannenhatende vrouwen. Zij moet hen proberen te overtuigen om te verhuizen naar een appartement in Malibu zodat de regering de Avocado Jungle voor zichzelf kan hebben. Tijdens haar zoektocht wordt Dr Hunt geholpen door de niet al te snuggere studente Bunny en de macho gids Jim.
Cannibali, I (1970) Cannibali, I (1970)
I Cannibali speelt zich af in de Italiaanse stad Milaan, waar een fascistische regering de dode lichamen van politieke gevangenen in de straten achterlaten. Antigone en Tiresias spenderen veel van hun tijd om verschillende van de lijken uit de straten weg te halen en te begraven in grotten en spelonken, waar zij echter niet veel 'rust' gegund worden.
CanniBallistic! (2002) CanniBallistic! (2002)
Will was een vegetarische pacifist die zijn 'vleesetende' verleden achter zich probeerde te laten. Maar wanneer de inwoners van een klein dorpje hem langzaam gek maken wordt hij... Canniballistic!
Cannon for Cordoba (1970) Cannon for Cordoba (1970)
Rod Douglas (George Peppard), een kapitein in het Amerikaans leger, krijgt de taak om een kanon van generaal Pershing, dat de gewetenloze Mexicaanse bandiet Cordoba gestolen heeft, terug te brengen. Samen met een groep van mislukkelingen trekt Douglas de grens over om er een bloedig gevecht te leveren omwille van een kanon.
Cannonball (1976) Cannonball (1976)
Een stel avonturiers maakt zich op voor de grote race van L.A. naar New York. Het is een illegale reis en de chauffeurs lappen alle regels aan hun laars. Ze hebben maar één doel: het behalen van de felbegeerde titel King of the Road Racers.
Cannonball Run II (1984) Cannonball Run II (1984)
De Arabieren, die in het eerste deel niet wonnen, willen een nieuwe kans, maar er is geen race dit jaar. Daarom organiseren zijzelf een nieuwe race om een miljoen dollar. Iedereen doet weer mee: J.J. en Captain Chaos, de snelle auto meiden, de gokkers verkleed als politiemannen en de Japanners met hun superauto. Nieuw deze keer zijn een stel gekken met een aap als bestuurder. Maar voor de finish ook maar in zicht is, zijn er heel wat moeilijkheden te overwinnen. Zo wordt de Sheik gekidnapt door een bende uit Las Vegas.
Cannonball Run, The (1981) Cannonball Run, The (1981)
Een snelheidsmaniak en zijn partner, een dikzak met een superheld als alter-ego, besluiten mee te doen aan een illegale cross-country-race, de Cannonball Run. Ze besluiten in een ambulance te rijden. Het deelnemersveld bestaat uit: Japanners in een super-auto inclusief radar en raketmotoren; twee gokkers verkleed als priester, etc. Een politicus c.q. autohater wil deze race opdoeken door de snelheidsduivels in te laten rekenen. De film kent een grote hoeveelheid 'sterren' en werd uitermate populair.
Canoa (1976) Canoa (1976)
In 1968 reist een groep studenten van de Universiteit van Puebla voor een hikingtochtje naar San Miguel de Canoa, een klein dorpje in de bergen. Daar aangekomen bestempelt een lokale priester hen direct als communistische ophitsers en godslasteraars op de vlucht voor de politie, naar aanleiding van de studentendemonstraties in Mexico City. De paranoïde en fanatieke priester verzamelt de dorpelingen om hen te lynchen. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.
Canon City (1948) Canon City (1948)
In de gevangenis van Canon City weet één gevangene met behulp van simpele middelen een nep-pistool te maken. Daarmee weten hij, en elf andere mede-gevangenen te ontsnappen. In de stad terroriseren de gevangenen de inwoners, en het is aan de bewakers om ze koste wat het kost weer terug in de gevangenis te krijgen.
Cantando Dietro i Paraventi (2003) Cantando Dietro i Paraventi (2003)
De weduwe Ching bevaart de Chinese zeeën met haar vloot, terwijl ze overvallen pleegt en angst in haar kielzog achterlaat. Dan moet ze strijden tegen de Keizerlijke Vloot en besluit een eind te maken aan dit schrikbewind.
Cantante, El (2006) Cantante, El (2006)
Het verhaal over Hector Lavoe (Anthony), één van de grootste Latijns-Amerikaanse zangers van de jaren '70. Hij was een salsa-zanger met een zoetgevooisde stem en de reputatie van een wildeman. Zijn carrière en privé-leven komen in grote problemen door zijn heroïne-verslaving en daaropeenvolgend een besmetting door het HIV-virus.
Canterbury Tale, A (1944) Canterbury Tale, A (1944)
Een boerenmeisje, een Amerikaanse soldaat en een Britse soldaat ontmoeten elkaar in een Brits plaatsje op de weg naar Canterbury. Het plaatsje wordt geterroriseerd door 'The Glue Man', een mysterieus figuur die 's nachts het haar van meisjes vastlijmt wanneer deze met soldaten optrekken. De drie besluiten the Glue Man op te sporen.
Canterbury Tales, The (2003) Canterbury Tales, The (2003)
Een groep pelgrims reist van Londen naar Canterbury om in de kathedraal aldaar het graf te bezoeken van Thomas Becket. Zij besluiten om elkaar onderweg, om de tijd te doden en ter lering en vermaak, ieder vier verhalen te vertellen. De pelgrims hebben een zeer gevarieerde achtergrond en dat komt ook tot uiting in de verhalen. De thema's lopen sterk uiteen en behandelen zaken als hoofse liefde, verraad, gierigheid en overspel.
Canterville Ghost, The (1944) Canterville Ghost, The (1944)
Het verhaal van Oscar Wilde wordt in deze film naar de Tweede Wereldoorlog verplaatst. 300 jaar geleden bleek een Britse aristocraat een lafaard tijdens de oorlog. Bij thuiskomst werd hij door zijn vader levend achter een muur gemetseld als straf voor zijn lafheid. Hij moet als spook ronddwalen, totdat een van zijn nabestaanden een uiterst moedige daad verricht. Tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt een groepje Amerikaanse soldaten gelegerd in het kasteel en natuurlijk is een van de mannen een nabestaande van de aristocraat.
Canterville Ghost, The (1985) Canterville Ghost, The (1985)
Een Amerikaans gezinnetje erft een oud kasteel en besluit erin te gaan wonen. Helaas wordt het kasteel eveneens bewoond door de geest van één van hun voorvaderen, en het spook is niet van plan om te gaan verhuizen.
Canterville Ghost, The (1986) Canterville Ghost, The (1986)
Een Amerikaans gezinnetje erft een oud kasteel en besluit erin te gaan wonen. Helaas wordt het kasteel eveneens bewoond door de geest van een van hun voorvaderen, en het spook is niet van plan om te gaan verhuizen.
Canterville Ghost, The (1996) Canterville Ghost, The (1996)
Professor Harim gaat voor een studieproject naar Engeland en zijn familie is dolenthousiast als blijkt dat ze in een echt kasteel zullen verblijven. De dochter van het gezin, Virginia, krijgt al snel te maken met een spook dat al vierhonderd jaar in het kasteel rondhangt. Virginia is de enige die het spook kan zien en hij blijkt niet kwaadaardig. Simon de Canterville is zijn eigenlijke naam en de twee sluiten vriendschap. Simon de Canterville helpt Virginia bij de opbloeiende romance met de buurjongen Francis, maar Virginia kan ook heel veel voor Simon de Canterville betekenen. Ze helpt hem af van zijn verdoemenis om voor eeuwig in het kasteel te moeten spoken.
Canterville Ghost, The (1997) Canterville Ghost, The (1997)
Als een Amerikaans gezin een Engels kasteel erft, besluiten ze om er meteen te gaan wonen. Helaas woont er al een geest die het kasteel als zijn eigendom ziet. Het gezin besluit om hem vriendelijk te verzoeken het huis te verlaten. Helaas voelt deze geest er weinig voor om te gaan verhuizen.
Canto della Vita, Il (1945) Canto della Vita, Il (1945)
Tijdens de Duitse bezetting verbergt de zoon van een rijke man zich in een ondergrondse kamer, waar hij regelmatig hulp krijgt van een betrouwbare dienstmeid. Maar op een bepaald ogenblik misbruikt hij haar. Wanneer de oorlog voorbij is laat hij het meisje in de steek en huwt met een aristocratische dame. Het zwangere meisje zegt haar werk op om haar kind in het huis van een tante op te voeden. De dame sterft echter spoedig kinderloos en de vader van de man, die een erfgenaam voor de bezittingen van de familie wenst, komt te weten dat hij een onwettige kleinzoon heeft. Hij zegt tegen zijn zoon dat hij zijn misdrijf moet rechtzetten en het meisje moet huwen..
Cantor, El (2005) Cantor, El (2005)
William Stern leidt een rustig leven met zijn vrouw, Elizabeth, en hun zoon Adam. Maar dan komt een telegram aan met de boodschap dat William's neef Clovis Fishermann naar New York komt. William kijkt uit naar de komst van zijn neef die hij niet meer gezien heeft sinds zijn jeugd, zijn vrouw is echter niet aan te spreken over de komst. Beiden stellen zich de vraag: wat komt Clovis zoeken in New York?
Canvas (1992) Canvas (1992)
Ozzy Decker, een jonge kunstenaar, schildert kunst en reclameborden. Wanneer zijn broer in de problemen komt met de maffia accepteert hij, om diens leven te redden, opdrachten van een galeriehouder om kunst te stelen.
Canvas (2006) Canvas (2006)
Als de geestesziekte van Mary (Marcia Gay Harden) haarzelf en haar familie in een gevaarlijke situatie brengt, kijken haar echtgenoot (Joe Pantoliano) en haar zoon (Devon Gearhart) machteloos toe als ze door de politie van haar gezin wordt gescheiden. Gedwongen om de jongen alleen op te voeden en zich bezig te houden met de schizofrenie van zijn vrouw, ontdekken de vader en ook de zoon waar het in een gezin echt op aan komt.
Canyon Ambush (1952) Canyon Ambush (1952)
Een geheimzinnige, gemaskerde ruiter en zijn bende vermoorden boeren en beroven postkoetsen. Regeringsagent Johnny Mac Brown wordt opgeroepen om de lokale sheriff bij te staan en te helpen. Als een bendelid gevangen genomen wordt denkt hij te weten wie de gemaskerde ruiter is. Johnny verdenkt de plaatselijke Wells Fargo agent en hij denkt dat hij een plannetje klaar heeft om de bandiet in de val te lokken.
Canyon Passage (1946) Canyon Passage (1946)
In 1856 begeleidt Logan Stewart de verloofde van zijn vriend, Lucy Overmire, terug naar huis in Jacksonville, Oregon. Tijdens deze lange rit voelt Lucy zich nogal aangetrokken tot Logan. Ze hebben elkaars hart gestolen. Eenmaal aangekomen in Jacksonville, zijn de kolonisten druk bezig met het opbouwen van huizen. Hoeders proberen orde te houden terwijl schurken actief zijn, er moorden gepleegd worden en er gegokt wordt. Met uiteindelijk een opstand van Indianen die de kolonisten bedreigt.
Canzone Appassionata (1953) Canzone Appassionata (1953)
Mevrouw Parodi voedt de wees Lucia als dienstmeisje op en schikt dan voor haar het huwelijk met haar broer. Een pasgeboren kind maakt het paar gelukkig, maar de autoritaire bemoeizucht van Mevrouw Parodi drijft Lucia geleidelijk aan uit het huis. De jonge vrouw is nu een gemakkelijke prooi voor de oneerlijke Alberto en wordt zijn minnaar. Na jaren doorgebracht te hebben in het buitenland keert ze terug naar Italië en ziet ze haar dochter weer. Wanneer ze tot het besef komt dat Alberto het meisje probeert te verleiden, deinst ze voor niets terug om dit tegen te houden.
Cão sem Dono (2007) Cão sem Dono (2007)
Ciro is net afgestudeerd, maar wordt geplaagd door apathie en twijfel. Marcela is een ambitieuze vrouw die heel hard werkt aan haar carrière als model. Hun relatie is vol passie en intensiteit, maar als hun verschillen naar boven komen, krijgen ze de ultieme test. Ciro wordt gedwongen om zijn richtingsloze leven te overzien en Marcela moet de kracht vinden om over haar grootste zorg te komen; haar eigen mortaliteit.
Caos Calmo (2008) Caos Calmo (2008)
Pietro Paladini is ver weg op zee wanneer zijn vrouw Lara komt te overlijden. Op hetzelfde moment is Pietro bezig het leven van een andere onbekende vrouw te redden. Een bizar toeval dat Pietro onmogelijk aan zijn 10 jaar oude dochtertje Claudia weet duidelijk te maken. Hij brengt haar naar school op haar eerste schooldag en zonder dat hij het beseft wacht hij net zo lang tot al haar lessen voorbij zijn. De volgende dag weer, wachtend op de pijn die gaat komen.
Caótica Ana (2007) Caótica Ana (2007)
Ana, een jonge vrouw, leefde met haar hippie vader op Ibiza, maar verhuist naar een kunstenaarswijk in Madrid omdat ze schilderes wil worden. Tijdens een hypnosesessie komt ze in contact met het lot. Ze krijgt ze visioenen waarvan ze gelooft dat ze afkomstig zijn uit vorige levens.
Cape Fear (1962) Cape Fear (1962)
Sam Bowden is een middelmatige advocaat die zijn ergste nachtmerrie uit ziet komen, wanneer Max Cady op vrije voeten wordt gesteld. De psychopaat Max Cady wil zijn lange strafblad wreken op de advocaat en zijn familie. Zowel Sam als zijn vrouw en dochter worden continue achterna gezeten en bedreigd door Cady. Volgens de wet staat Sam machteloos, maar hij weet het kat-en-muis spel zo te spelen dat een bloedstollende confrontatie niet uit kan blijven.
Cape Fear (1991) Cape Fear (1991)
Max Cady komt na 14 jaar voor mishandeling vrij en zoekt de advocaat op die toen bewijzen heeft achtergehouden die hem vrij hadden kunnen pleiten. Hij bedreigt de advocaat die met wettelijke middelen zijn vrouw en dochter van bijna 16 (dezelfde leeftijd als het slachtoffer) wil beschermen. De man heeft in de gevangenis leren lezen en heeft ook rechten gestudeerd.
Cape Town Affair, The (1967) Cape Town Affair, The (1967)
Een Zuid-Afrikaanse zakkenroller is na de diefstal van een handtas in een gevaarlijk spelletje terecht gekomen van spionage en microfilms. Zuid-Afrikaanse geheime agenten trachten deze uiterst vertrouwelijke microfilms te pakken te krijgen, voor ze in handen vallen van de communisten.
Caper of the Golden Bulls, The (1967) Caper of the Golden Bulls, The (1967)
Peter Churchman is al lang geleden gestopt met banken te overvallen en leeft nu als een welgestelde en gerespecteerde burger in Pamplona, Spanje. Maar dan duikt zijn voormalige partner Angela op en begint hem af te persen om haar te helpen de Spaanse Nationale Bank van Pamplona te overvallen. Hij geeft toe en ontwikkelt een ingenieus plan. Maar dat zou tevens het einde kunnen betekenen van zijn luxueuze leventje.
Capilla Ardiente, La (1983) Capilla Ardiente, La (1983)
In een groot bouwvallig herenhuis wonen twee zusters, waarvan één paranormaal begaafd is. Bij hen komt een jonge vrouw logeren die in haar jeugd een ernstig ongeluk heeft gehad en ook over buitengewone gaven beschikt. De woning is behekst door de geest van een man die jaren geleden vermoord is door de twee zusters. En deze geest stelt alles in het werk zodat de nieuwe huurder hetzelfde lot zou ondergaan.
Capitães de Abril (2000) Capitães de Abril (2000)
Op de Portugese radio wordt in de nacht van 24 op 25 april een verboden lied uitgezonden: "Grândola". Het zou een teken van verzet kunnen zijn van een rebels journalist. Maar eigenlijk gaat het om een afgesproken signaal voor de ontketening van een militaire staatsgreep die het gelaat van Portugal en het lot van de Portugese kolonies in Afrika helemaal zal veranderen. Met de stem van de dichter José Alfonso op de achtergrond nemen de opstandige troepen de kazernes in. Om drie uur 's ochtends trekken ze op naar Lissabon. Kort na de trieste militaire putsch in Chili, kenmerkt de Portugese Revolutie zich door haar avontuurlijke karakter en door haar pacifistische en lyrische verloop. De film schetst de opwinding en de emotie van de Portugese revolutie door de ogen van de jonge idealistische kapiteinen die het leger leiden in een bijna geweldloze coup.
Capitaine Achab (2007) Capitaine Achab (2007)
1840. Wie had kunnen zich kunnen voorstellen dat een jonge knaap die de Bijbel leest in een jagershut op een verloren plek diep in het woud op een dag kapitein van schip van walvisvaarders zou worden? Ondanks de tegenkantingen en de geïncasseerde slagen groeit Achab uit tot een ontzagwekkende kapitein en wordt hij een ware meester op de oceaan. Op een dag merkt hij op zee een enorme witte walvis, met de naam Moby Dick.
Capitaine Conan (1996) Capitaine Conan (1996)
n WO I leidt Conan, een strijder, een ploeg van 50 roekeloze vechters. Tegen het einde van de oorlog gaat de groep naar Boekarest. Conan probeert ervoor te zorgen dat ze niet in de problemen raken. Ze slaan echter heftig aan het vechten. Om ervoor te zorgen dat Conan niet veroordeeld wordt, zorgt zijn vriend Norbert ervoor dat hij de rechter is bij de rechtzaak. Als ze later samen naar de Russische grens worden gestuurd om tegen de bolsjewieken te vechten lijkt alles weer pais en vree.
Capitaine Fracasse, Le (1929) Capitaine Fracasse, Le (1929)
De Baron de Sigognac is jong en berooid. Toch is hij steeds bereid te delen met anderen. Hij woont nog steeds in een vervallen kasteel in Gascogne. Op een dag verwelkomt hij een rondreizend theatergezelschap in het kasteel.
Capitaine Fracasse, Le (1943) Capitaine Fracasse, Le (1943)
Baron de Sigognac is jong en berooid, maar ruimhartig. Hij woont in een vervallen kasteel in de Gascogne. Op een dag verwelkomt hij een rondreizend theatergezelschap in het kasteel. Onder de schuilnaam Capitaine Fracasse sluit de baron zich aan bij het theatergezelschap. Hij wordt verliefd op een knappe tegenspeelster, maar moet om haar strijden met de arrogante graaf De Vallombreuse.
Capitaine Fracasse, Le (1961) Capitaine Fracasse, Le (1961)
De vermaarde zwaardvechter, Baron Sigognac alias "Capitan Fracassa", is verliefd op de actrice Isabelle. Hij volgt en verdedigt haar toneelgezelschap op een reis. De hertog van Vallombrosa, die niet in de smaak van Isabelle valt, ontvoert haar uit jaloezie. De aanwezigheid van een stel bandieten maakt het avontuur nog ingewikkelder, maar dankzij een mysterieuze ring herkent de hertog in Isabelle zijn dochter. Slaagt kapitein Fracassa er uiteindelijk in de ruzie met haar vader op te lossen, zodat hij met de actrice zal kunnen trouwen?
Capitaine Tempête (1961) Capitaine Tempête (1961)
Het is 1625. De stad Casale is al een tijd belegerd geweest door de gouverneur van Milaan, Don Gonzale van Cordova. Het is eigenlijk vooral de inhalige en kruiperige vice-gouverneur die de bevolking terroriseert, omdat hij hoopt op die manier in de gunst van de Spaanse krachten te staan. Diana wordt echter gespaard van zijn tirannie. Haar adellijke afkomst en de aanzienlijke erfenis die ze zal krijgen maken haar tot een ideale echtgenote voor de vice-gouverneur, die via haar zuster een huwelijksaanzoek probeert te doen. Maar Diana is verliefd op de soldaat Marco. Deze laatste valt de vice-gouverneur aan, maar in het hevige conflict dat volgt wordt zijn geliefde Diana dodelijk gewond. Uitzinnig van woede zint Marco op wraak...
Capital Punishment (1991) Capital Punishment (1991)
De kickboxer James Thayer wordt opgelicht door zijn voormalige leermeester die een nieuwe soort drug op hem uittest. Degene die het inneemt zou fantastische krachten krijgen. Het heeft ook echter ernstige bijwerkingen. Thayer moet nu alles aan doen om de verspreiding van de drug te voorkomen.
Capital Punishment (2003) Capital Punishment (2003)
Wanneer ex-boxer Dave zijn schulden aan zijn vriend Russell niet kan aflossen gaat hij in diens taxibedrijf in London als taxichauffeur aan het werk. Al snel merkt Dave dat hij terecht is gekomen in een wereld van criminelen en geweld. Als hij ontdekt dat hij wordt gebruikt om drugs af te leveren wil hij zo snel mogelijk stoppen. Maar na getuige van een moord te zijn geweest is stoppen onmogelijk, of het kost hem zijn leven...
Capitalismo Selvagem (1993) Capitalismo Selvagem (1993)
Hugo Victor Assis wijdt zich sinds de dood van zijn vrouw helemaal aan zijn werk in de mijnen in het Amazonegebied, totdat hij de jonge journaliste Elisa ontmoet, die een artikel over zijn werk wil schrijven. Zij komt erachter dat Hugo een ongeluk gehad heeft waardoor hij zijn geheugen kwijtgeraakt is en dat hij eigenlijk een indiaan is. Bovendien worden de twee verliefd op elkaar, maar de idylle lijkt voorbij als Hugo's doodgewaande vrouw plotseling terugkeert.
Capitán de Quince Años, Un (1974) Capitán de Quince Años, Un (1974)
Dick Sand reist aan boord van de "Pelgrim" wanneer, na dramatische gebeurtenissen, het schip zonder een kapitein komt te zitten. Het lot zorgt ervoor dat, om de vrede onder de zeelieden te bewaren, de vijftienjarige Dick het bevel over het schip zal overnemen. Iedereen aanvaardt deze regeling, zelfs Negoro door wiens wrok en bedrog het heel moeilijk wordt om het schip in een veilige haven te brengen. De opdracht voor de jonge Dick blijkt evenwel quasi onmogelijk te zijn.
Capitan Fantasma (1953) Capitan Fantasma (1953)
In het begin van de 19de eeuw vieren de Spaanse regimenten hun overwinning over de Franse legioenen van Bonaparte. In het midden van de viering wordt Miguel, hertog van Canabil, ontboden naar het kwartier van zijn bevelhebber. Hij krijgt van hem het nieuws te horen dat zijn vader, admiraal in de Spaanse marine, de kroon van Spanje heeft verraden door zich overgegeven te hebben aan de vijand. De geschokte Migeul, die door zijn regiment wordt vernederd en geminacht, zweert op het kruis dat hij de waarheid over zijn vader zal te weten komen. Zijn onderzoek vert naar een geheimzinnig schip genaamd "Asuncion", dat onder het commando staat van Ingio De Costa, een gewetenloze en wrede man.
Capitan, Le (1960) Capitan, Le (1960)
Frankrijk. Louis XIII is nog jong en niemand wil hem op de troon zien belanden, ook zijn eigen moeder niet. Gelukkig voor hem is er nog François de Capestan, een trouwe edelman die de zaken recht wil zetten.
Capitano Nero, Il (1950) Capitano Nero, Il (1950)
De zogenaamde gentleman Garlandi heeft Lisa, een edele dame, verkracht en samen met hertog Riano doodt hij haar twee broers die zich willen wreken. Marco, de derde broer van Lisa, wil met de hulp van enkele andere edelmannen Garlandi straffen voor zijn wandaden. Hun opzet mislukt eerst en ze worden gevangen genomen, maar komen nadien vrij en slagen ze erin het recht te doen geschieden. Er is echter nog een ander meisje dat ze moeten redden. De hertog is van plan de jongedame Vivaldi te ontvoeren en haar te dwingen om hem te huwen.
Capone (1975) Capone (1975)
De film vertelt het verhaal van één van de grootste maffiabazen aller tijden: Al Capone. Hij had tijdens de drooglegging in Amerika heel de stad Chicago in zijn macht, maar werd constant lastig gevallen door de politie en andere gangsters.
Caporal Épinglé, Le (1962) Caporal Épinglé, Le (1962)
“The Corporal” is een Franse officier die vast zit in een Duits krijgsgevangenen kamp in WO II. Zijn eerste poging om te ontsnappen met zijn makkers Pater en Ballochet mislukt. Bij een tweede poging komt hij al verder maar wordt hij wederom in de kraag gevat. De Duitsers sturen hem naar een strafkamp om zijn wil te breken, iets waarin ze bijna slagen. Als hij echter naar de tandarts moet en diens dochter ziet is zijn strijdlust weer helemaal terug. Hij gaat verder met het uitbroeden van ontsnappingsplannen die echter keer op keer door de Duitsers verijdelt worden.
Caporale di Giornata (1958) Caporale di Giornata (1958)
Een jonge vrouw brengt een baby naar verschillende militaire barakken. Er hangt een nota op het kind dat de baby van haar en van een soldaat is met de naam Felice. Daarom worden alle 'Felices' door de kolonel van dienst in vraag gesteld. Van wie is de baby?
Capote (2005) Capote (2005)
De film gaat over de periode waarin de Amerikaanse schrijver Truman Capote (Philip Seymour Hoffman) - auteur van o.a. Breakfast at Tiffany's - zijn non-fictie roman over de moord op een familie in Kansas, 'In Cold Blood' aan het schrijven is. Met hulp van de bevriende schrijfster Nelle Harper Lee (Catherine Keener) - auteur van To Kill a Mockingbird - probeert Capote vriendschap te sluiten met de lokale bevolking, om zo meer te weten te komen over de brute moord. De feiten shockeren hem, maar hij raakt ook bevriend met een van de moordenaars; Perry Smith (Collins). Terwijl het boek zijn voltooiing nadert en de dag van de executie almaar dichterbij komt, raakt Capote zodanig meegesleurd en beinvloed door de zaak, dat hij voorgoed veranderd blijkt te zijn door deze ervaringen.
Cappello a Tre Punte, Il (1934) Cappello a Tre Punte, Il (1934)
Napels, begin 19e eeuw. De Spaanse gouverneur van die stad heeft zijn oog laten vallen op de kokette vrouw van een eenvoudige boer. Maar wanneer hij haar het hof maakt, veroorzaakt dat een stroom van geruchten en problemen.
Cappotto di Legno, Il (1981) Cappotto di Legno, Il (1981)
Talascio, een machtige mafia-baas is oud en moe. Z'n enige wens is terug te keren naar z'n vaderland Italië en het geweld van New York achter zich te laten. Voor zijn vertrek vragen de andere families hen een machtige zwarte mafia-leider uit de weg te ruimen. Hij geeft de opdracht aan zijn oudste zoon, maar die komt daarmee erg in de problemen.
Cappuccino Melange (1993) Cappuccino Melange (1993)
Een jonge Oostenrijkse boer wordt bedot door een gladde verkoper van een tweedehands auto, die er met zijn spaarcentjes en het wagentje vandoor gaat. Hij zet de achtervolging in met zijn tractor en wordt daarbij geholpen door de schone Italiaanse Gina.
Capriccio (1987) Capriccio (1987)
Jennifer en haar echtgenoot Fred zoeken hun oude minnaars nog een keertje op om nog eens een avontuurtje met hen te beleven. Fred papt aan met de prostituee Rosalba, terwijl Jennifer terugkeert naar de armen van de knappe pooier Ciro. Het ontrouwe koppel keert terug naar elkaar, nadat zij ondervinden dat de herinneringen aan hun eerste liefde toch niet meer bleken te zijn wat ze vroeger waren.
Capriccio all'Italiana (1968) Capriccio all'Italiana (1968)
Via zes verschillende invalshoeken wordt een kijkje in het Italiaanse leven van alledag gegund. Zo zijn er onder meer de man die bordelen bezoekt, de poppenspeler en de vrouw die haar man bedriegt.
Caprice (1913) Caprice (1913)
Mercy Baxter is een jonge vrouw die leeft in de bergen. Ze raakt gewond wanneer Jack Henderson haar per ongeluk neerschiet. Hij verzorgt haar en wordt verliefd op haar. Ze trouwen tegen de wil van zijn vader en verhuizen naar de stad. Mercy merkt echter al snel dat ze thuis hoort in de bergen en ze besluit terug te gaan.
Caprice (1967) Caprice (1967)
Parodie op de James Bond-films, over een spionne die de onverwachte dood van haar baas, directeur van een cosmetica-bedrijf, gaat onderzoeken. Zo komt ze op het spoor van een internationaal opererende bende drugsdealers.
Caprice de Caroline Chérie, Un (1953) Caprice de Caroline Chérie, Un (1953)
De in Spanje opgegroeide zoon van Caroline Chérie verzet zich tegen de Spaanse bezetting door Napoleon. Hij wordt door een verliefde vrouw gered uit handen van het Franse leger en vindt zijn vader en daarmee zijn ware identiteit.
Caprices d'un Fleuve, Les (1996) Caprices d'un Fleuve, Les (1996)
In 1785 wordt Jean-Francois de la Plaine door de koning aangesteld als gouverneur in West Afrika. Deze periode staat nog in het teken van de slavernij, wat zijn weerslag heeft op de verhoudingen tussen Jean-Francois, zijn in slaven handelende minnares en zijn slavin, die hij opvoedt als zijn dochter.
Caprices de Marie, Les (1970) Caprices de Marie, Les (1970)
Marie (Marthe Keller) is het mooiste meisje van haar dorp. Ze doet mee met een schoonheidswedstrijd en wint de hoofdprijs. Broderick (Bert Convey) is de jonge Amerikaanse zakenman die verliefd wordt op de net gekozen winnares. Ze wil wel met hem trouwen, maar wil haar dorp niet verlaten. Hierop besluit Broderick om het hele dorp te kopen en het naar een klein eiland vlakbij Manhattan te brengen. Hoe ze ook hun best doen, de dorpbewoners kunnen zich niet aanpassen aan het leven in de grote stad.
Capricorn One (1978) Capricorn One (1978)
Astronaut Charles Brubaker leidt de eerste bemande missie van de NASA naar Mars. Een paar seconden voor de lancering wordt het team de capsule uit gehaald, waarna de raket onbemand de Aarde verlaat. De hoofd van het ruimteprogramma legt uit dat het life-support systeem niet goed werkte, en dat de NASA de negatieve publiciteit van een afgebroken missie niet kon gebruiken. Het plan is om de Marslanding te faken in een filmstudio, maar de journalist Robert Caulfield begint iets te vermoeden.
Captain Abu Raed (2007) Captain Abu Raed (2007)
Abu Raed is een oude luchthavenconciërge die altijd al gedroomd heeft om over de hele wereld te reizen, maar jammer genoeg kan hij dat niet betalen. Op een dag komt er een groep straatkinderen bij hem die denken dat hij een piloot is. Ze vragen of hij hun alles over de wereld kan vertellen en dat hij zijn gebeurtenissen als piloot met hun wil delen. Omdat Abu de kinderen niet wil teleurstellen stemt hij hiermee in. Door denkbeeldige verhalen en verzinsels verteld hij de kinderen hoe de wereld, het reizen en de avonturen als piloot zijn.
Captain America (1979) Captain America (1979)
Steven Rogers ondergaat vrijwillig een experiment waardoor hij bovenmenselijke krachten zou moeten krijgen. Helaas is de proef iets té goed gelukt, en Rogers is een heuse superheld geworden. Onder het pseudoniem Captain America besluit hij de grootste misdadigers van Amerika te lijf te gaan.
Captain America (1991) Captain America (1991)
Tijdens W.O.II ondergaat soldaat Steven Rogers vrijwillig een experiment dat hem superkrachten zou moeten geven. De proef lukt en onder het pseudoniem Captain America gaat Rogers de Nazi's te lijf. Tijdens een aanval met een experimenteel wapen wordt de Captain echter door zijn aardsvijand Red Skull ingevroren en pas in 1990 weer ontdooit. Red Skull blijkt helaas ook nog te leven, en wil zelfs de president van de Verenigde Staten ontvoeren.
Captain America II: Death Too Soon (1979) Captain America II: Death Too Soon (1979)
Steve Rogers, alias Captain America, moet het onderste uit de kan halen om een aantal slechterikken te stoppen die Amerika met een goedje willen besmetten dat de mensen onnatuurlijk snel oud laat worden.
Captain Apache (1971) Captain Apache (1971)
Een volbloedindiaan wordt ingeschakeld door het Amerikaanse leger om de moord op een collega te onderzoeken. Hij ontdekt een complot waarbij een rijke blanke boer een oorlog onder de indianen wil ontketenen.
Captain Blood (1935) Captain Blood (1935)
Engeland, 1685. Dokter Peter Blood wordt veroordeeld voor verraad na het behandelen van een gewonde rebel. Hij wordt als slaaf naar de Jamaicaanse havenstad Port Royal gestuurd, waar hij de aandacht trekt van Arabella Bishop, de knappe dochter van kolonel Bishop. Ze koopt hem voor amper 10 pond en schakelt hem later in als lijfarts van de gouverneur. Tijdens een aanval van het Spaanse leger op Port Royal ziet Peter zijn kans om samen met enkele lotgenoten te ontsnappen. Hij kan een schip veroveren en kiest voor een bestaan als piraat.
Captain Boycott (1947) Captain Boycott (1947)
Tijdens een protest tegen de huisbazen in het negentiende eeuwse Ierland, wordt een jonge boer verliefd op de knappe Anne Killain. De vader van het meisje is echter de partner van de landeigenaar, die juist dreigt om de jongeman uit zijn boerderij te zetten.
Captain Calamity (1936) Captain Calamity (1936)
Bill Jones (George Houston), kapitein op de schoener "Marigold", staat bekend om zijn uitspattingen, zowel in vechten als in vrolijke baldadigheid. Wanneer hij schipbreuk lijdt op het eiland Quica, moet zijn boot ter reparatie naar het dok in de haven. Als hij een gouden munt van een passagier heeft gekregen, gebruikt hij die om inkopen te doen bij een handelaar, die denkt dat Jones een schat heeft gevonden. Al snel heeft hij daarop een horde piraten en schatzoekers achter zich aan.
Captain Carey, U.S.A. (1950) Captain Carey, U.S.A. (1950)
Webster Carey, een ex-officier, keert terug naar Orta, Italië. Hij probeert uit te zoeken wie hem en zijn team had verraden en voor de dood van een groep bewoners zorgde. Zijn oude vlam, van wie hij dacht dat ze dood was, leeft nog en is getrouwd met een Baron.
Captain China (1950) Captain China (1950)
Stormachtige golven in de Zuid-Chinese Zee spoelen een dronken kapitein, Charles Chinnough, van zijn schip net voor het vergaat. Hij wordt door een voorbijvarend schip gered. Twee maanden later is de intussen in discrediet gebrachte kapitein als passagier op reis op een schip met aan het hoofd kapitein Brendersen, de man die zijn eerste officier was op zijn laatste, onfortuinlijke reis. Al snel is er een spanning tussen beide mannen, en zeker wanneer beiden dezelfde vrouwelijke passagierster, Kim Mitchell, het hof maken. Een orkaan dwingt Chinnough en Bredersen samen te werken om het schip te redden, terwijl er op hetzelfde ogenblik meer informatie aan het licht komt over hun eerdere reis samen.
Captain Clegg (1962) Captain Clegg (1962)
Kapitein Clegg wordt in de 18de eeuw door het Engelse hof gevraagd op zoek te gaan naar een smokkelbende. De vermoedelijke smokkelaar schuilt in een oud landhuis en om nieuwsgierigen weg te jagen laat hij geesten uit het omringende moeras tot leven komen.
Captain Corelli's Mandolin (2001) Captain Corelli's Mandolin (2001)
De idyllische schoonheid van het Griekse Cephallonia wordt ruw verstoord door de invasie van Italiaanse soldaten op het eens zo rustige eiland. Kapitein Antonio Corelli is een onverwoestbaar joviaal type met een passie voor de mandoline. In eerste instantie vervreemdt hij zich van de dorpelingen, waaronder Pelagia, de dochter van de dorpsdokter. Pelagia, een vrouw met een sterke wil en een goede opleiding, is aanvankelijk voor het hoofd gestoten door het gedrag van de Italiaanse officier, maar geleidelijk aan wordt ze toch gevoelig voor zijn charmes wanneer ze gedwongen worden de woning van haar vader te delen. Als de verloofde van Pelagia, een lokale visser, het leger is ingegaan, worden de gevoelens tussen Antonio en Pelagia steeds sterker.
Captain Eddie (1945) Captain Eddie (1945)
Eddie Rickenbacker experimenteerde al op jonge leeftijd met luchtvaart en werkte in een auto-fabriek om zijn vliegavonturen vanuit zijn achtertuin te betalen. In de Eerste Wereldoorlog trad hij toe tot de luchtmacht en werd een gevreesd jager die de meeste vijanden ooit neerhaalde. Na de oorlog ging hij met pensioen maar in de Tweede Wereldoorlog besloot hij opnieuw de helpende hand te bieden, maar ditmaal ontstaan er grotere problemen.
Captain from Castile (1947) Captain from Castile (1947)
Edelman Pedro De Vargas wordt tijdens de Spaanse inquisitie gevangen genomen, maar met de hulp van vrienden kan hij naar Cuba vluchten, waar hij besluit de naam van zijn familie hoog te houden en mee gaat doen aan de verovering van Mexico.
Captain Fury (1939) Captain Fury (1939)
Een Ierse delinquent wordt veroordeeld tot dwangarbeid en belandt daardoor in Australië. Hij ontsnapt echter en verstopt zich op het afgelegen plaats ergens op het platteland, waar hij samen met andere ontsnapte gevangenen een bende vormt, om een corrupte huisbaas te bestrijden.
Captain Horatio Hornblower R.N. (1951) Captain Horatio Hornblower R.N. (1951)
1807. Engeland voert volop oorlog tegen Napoleon. De Lydia is een Brits schip dat zich in de Stille Zuidzee bevindt. Ze heeft een lading wapens en munitie aan boord en staat onder de leiding van kapitein Hornblower. Eindelijk bereikt ze een eiland voor de kust van Nicaragua. Hornblower krijgt de opdracht een vijandig schip, de Nativitad, te overmeesteren.
Captain Is a Lady, The (1940) Captain Is a Lady, The (1940)
Door een slechte investering zijn de kapitein en mevrouw Peabody hun huis uitgezet. Mevrouw Peabody vindt onderdak in een bejaardentehuis, maar daar zijn enkel alleenstaande vrouwen toegelaten en dus moet de kapitein iets anders regelen. Maar nadat de bewoners van het tehuis het koppel op ontroerende wijze afscheid van elkaar zien nemen, stemmen zij er voor om beiden een plaats in het huis te gunnen. Maar een kapitein in zo'n omgeving, dat is vragen om moeilijkheden.
Captain Jack (1995) Captain Jack (1995)
Een klein dorpje wordt geterroriseerd. De lokale voormalig football held, nu kok, staat op om zijn dorpje te beschermen. In zijn superheldenpak zal hij het dorp moeten beschermen tegen de kwaadaardige megalomane Harvey Bloomer.
Captain Jack (1999) Captain Jack (1999)
Marinier Jack Lanniman (Bob Hoskins) wil in de voetsporen van zijn grote held treden. Deze held, Kapitein Scoresby, zeilde in 1791 van de Withby-baai naar het noordpoolgebied. Jack vind dat de kapitein in zijn geboortestad niet genoeg geëerd word. Hij weet zijn eigen bemanning zo ver te krijgen om samen met hem de tocht over te doen. Dit moet alleen wel op de eigen boot van Jack, die helaas niet zo zeewaardig is.
Captain James Cook (1987) Captain James Cook (1987)
In 1768 geeft koning George III van Engeland de opdracht om een expeditie richting het zuiderlijke continent te starten. James Cook, een onbekende Petty Officier, is de uitverkorene om de expeditie te leiden. Alhoewel het moeilijk is om bemanning te vinden, beleeft Kapitein Cook een onvergetelijk avontuur.
Captain January (1936) Captain January (1936)
Een klein meisje (Shirley Temple) leeft samen met een bewaarder (Guy Kibbee) van een vuurtoren. Hij heeft haar gered toen haar ouders verdronken waren. Een maatschappelijk werkster wilt dat zij naar een kostschool gaat.
Captain John Smith and Pocahontas (1953) Captain John Smith and Pocahontas (1953)
Kapitein John Smith wordt naar een Amerikaanse kolonie gestuurd om vrede te stichten met de Indianen. Hij wordt echter gevangen genomen en ter dood veroordeeld, maar Pocahontas weet zijn leven te redden. Terug in Jamestown, doet Smith verwoede pogingen om de bewoners samen te laten werken tegen de aanvallen van de Indianen.
Captain Kidd (1945) Captain Kidd (1945)
1699. Captain Kidd was een berucht piraat, die de zee van Madagascar onveilig maakte, maar nu begeeft hij zich onder de notabelen in London. Hij komt nu op audiëntie bij de koning om voor te stellen dat hij een escorte geeft door het hem zo bekende terrein, waarbij hij zijn verleden afschuift op de man die hij verslagen denkt te hebben.
Captain Kidd and the Slave Girl (1954) Captain Kidd and the Slave Girl (1954)
Kapitein William Kidd en Judith Duvall dolen samen over de zeeën om een schat te vinden voor hun weldoener. Er zijn echter meerdere kapers op de kust die het voorzien hebben op de schat.
Captain Kronos - Vampire Hunter (1974) Captain Kronos - Vampire Hunter (1974)
Een vampierenjager en een huurling komen in een dorpje terecht waar een aantal jonge meisjes werd leeggezogen door vampieren. Ze besluiten het fenomeen te onderzoeken en komen op het kasteel terecht van Lady Durward, een zieke oude vrouw met een paar bijzonder vreemde kinderen.
Captain Lightfoot (1955) Captain Lightfoot (1955)
Historische film over de Ierse opstand in 1815, uit het standpunt van Michael Martin (Hudson) verteld. Hij sluit zich aan bij een Iers revolutionair genootschap en ontmoet in Dublin de befaamde rebel Captain Thunderbolt. Martin wordt al snel de rechterhand van Thunderbolt en krijgt de naam Lightfoot.
Captain Midnight (1942) Captain Midnight (1942)
Captain Midnight moet een wetenschapper en zijn dochter beschermen tegen een bende schurken, die zijn uitvinding willen stelen. De schurken, geleid door Ivan Shark en zijn dochter Fury, zijn van plan de uitvinding te gebruiken om de verdeding van het Amerikaanse leger te neutraliseren en het land over te nemen.
Captain Nemo and the Underwater City (1969) Captain Nemo and the Underwater City (1969)
Tijdens een schipbreuk worden zes drenkelingen plotseling gered door kikvorsmannen en met een onderzeeër naar een stad op de zeebodem gebracht. De zes staan versteld van de paradijselijke opzet van de stad. Er is echter een constante dreiging van Mobula, een monster dat steeds opnieuw probeert de stad aan te vallen...
Captain Newman, M.D. (1963) Captain Newman, M.D. (1963)
1944. Zaal 7 van het legerziekenhuis is de psychiatrische afdeling, geleid door kapitein Newman. Zijn afdeling wordt door het leger niet serieus genomen. Als er een nieuwe verpleger komt wordt deze voor zaal 7 geronseld. Hij verdiept zich in psychiatrie, kan goed met patiënten omgaan en is daarom populair.
Captain Nuke and the Bomber Boys (1995) Captain Nuke and the Bomber Boys (1995)
Drie onfortuinlijke tieners houden de wereld onbedoeld in gijzeling in deze komedie. Slug, Mickey en Frank vinden een atoombom op het moment dat ze naar een geheime plaats vluchten om hun boze ouders te ontwijken. In plaats dat ze deze inleveren bij de autoriteiten, bellen ze de president (Rod Steiger) op en eisen dat hij alle schoollessen verbiedt. En dus hebben ze binnen de kortste keren de FBI en een paar criminelen (die de bom ook wel willen hebben) achter zich'.
Captain Pirate (1952) Captain Pirate (1952)
Dr. Peter Blood is een voormalige arts die zich tot de zeeroverij bekeerde en verder door het leven gaat onder de naam Peter Blood. Nu is hij een respectabele gepensioneerde in West-Indië, maar zijn zelfgenoegzaamheid krijgt een flinke deuk wanneer hij op een dag beschuldigd wordt dat hij teruggekeerd is naar de piraterij. Om zijn naam van blaam te zuiveren, spoort Blood zijn volledige oude bemanning op, om de man te zoeken die zijn goede naam besmeurd heeft.
Captain Ron (1992) Captain Ron (1992)
Martin Harvey (Martin Short), een drukke zakenman, erft een zeiljacht. Als hij het schip met zijn gezin in het Caraibisch gebied gaat bezoeken, blijkt het een oude schuit te zijn. De chaotische kapitein Ron (Kurt Russell) zal hen met deze boot terug brengen naar de Verenigde Staten, maar die terugreis verloopt niet geheel vlekkeloos...
Captain Scarface (1953) Captain Scarface (1953)
Buitenlandse spionnen zijn van plan om het Panama kanaal op te blazen, met behulp van een ontvoerde atoom wetenschapper. Terwijl ze met een stoomboot naar een geheime Zuid-Amerikaanse basis gaan, krijgen de spionnen te maken met kapitein "Scarface" Trednor, een niet al te eerlijke maar zeer patriottische man. Trednor komt achter de plannen van de spionnen en besluit om ze te stoppen!
Captain Scarlett (1953) Captain Scarlett (1953)
In de dagen net na Napoleon trekt de klassieke held capt. Carlos Scarlett ten strijde tegen de terugkerende koningsgezinden. Het zwaard en de degen zijn zijn beste maten.
Captain Sindbad (1963) Captain Sindbad (1963)
De tovenaar El Kerim onttroont de koning van Baristan en grijpt zelf de macht. Prinses Jana tracht haar geliefde Sindbad te waarschuwen, maar El Kerim komt dit te weten en probeert Sindbad uit te schakelen. Sindbad overleeft de aanslag en komt naar Baristan om El Kerim tegen te houden.
Captain's Kid, The (1936) Captain's Kid, The (1936)
Abigail Prentiss is een nieuwsgierig meisje dat in een stadje opgroeit bij haar tante Marcia. Ze bouwt een opmerkelijke vriendschap op met een oude dronken man. Wanneer de man op een dag een verborgen schat vindt, wordt hij aangevallen door een andere man en is hij gedwongen hem te vermoorden uit zelfverdediging.
Captain's Paradise, The (1953) Captain's Paradise, The (1953)
Een clandestiene kapitein op een schip pendelt tussen Gibraltar en Marokko en heeft in beide aanlegplaatsen een echtgenote die met weemoed op zijn terugkeer zitten te wachten. De vrouwen weten niet van elkaars bestaan en de kapitein waant zich in het paradijs met zijn twee compleet van elkaar verschillende vrouwen. Tot de vrouwen elkaar bij toeval tegenkomen.
Captain's Table, The (1959) Captain's Table, The (1959)
Kapitein Ebbs (John Gregson) promoveert van de stoomboten waar hij normaal op vaart naar het vlaggeschip van de rederij. Hij wordt door het bestuur bevorderd tot kapitein op het grootste passagiersschip van het bedrijf. Ebbs is echter niet alleen ongeschikt voor zijn werk als kapitein, maar is tevens geheel onvoorbereid op de nieuwe sociale taken die hem te wachten staan als kapitein van een cruiseschip. Binnen de kortste keren is de arme Ebbs het doelwit van vele vrijgezelle dames aan boord.
Captains Courageous (1937) Captains Courageous (1937)
Het rijke en verwende jongetje Harvey valt overboord van een oceaankruiser. Harvey wordt opgevist door de bemanning van een visserssloep en eist van de kapitein dat die hem onmiddellijk naar de dichtstbijgelegen haven brengt. De zeebonk heeft daar echter geen oren naar: Harvey zal minstens drie maanden aan boord van de vissersboot moeten blijven. Het is tegen wil en dank, maar de jongen steekt op die tijd heel wat op over de zee en meer nog over de primitieve, ruige, maar grootmoedige vissers. Zijn hele wereldbeeld wordt dooreen geschud en zijn leven zal nooit meer hetzelfde zijn.
Captains Courageous (1996) Captains Courageous (1996)
Het op een na rijkste schoffie ter wereld, Harvey Cheyne jr., gaat per boot naar Engeland om daar te studeren. Het zwaar over het paard getilde joch moet zich tijdens de trip echter uit de naad werken om ook maar iets te eten te krijgen. Het harde en gevaarlijke leven op het schip kost Harvey bijna z'n leven, maar maakt hem op een wel heel radicale manier volwassen.
Captains of the Clouds (1942) Captains of the Clouds (1942)
Brian McLean, Tiny Murphy en Johnny Dutton werken als piloot in Canada. Brian kaapt het werk en de vrouwen voor Tiny en Johnny weg, maar toch zijn ze vrienden. Als WO II uitbreekt, melden ze zich alledrie aan bij de Canadese luchtmacht. Brian is te oud voor dit werk maar als er piloten te weinig zijn, mag hij toch weer vliegen.
Captive (1986) Captive (1986)
Rowena (Brook) is de dochter van een rijke magnaat (Reed). Ze is verwend en verveelt zich, totdat ze wordt ontvoerd en ze gevoelens voor haar ontvoerder lijkt te krijgen.
Captive (1991) Captive (1991)
1989. Paul and Kathy Plunk kopen een afgelegen motel om een rustig leven te leiden, maar hun eerste gasten zijn vluchtende misdadigers die al hun geld meenemen, Kathy verkrachten en de twee meenemen als gijzelaars.
Captive (1998)  (I) Captive (1998) (I)
Sam Hoffman's dromen vallen plotseling in duigen als haar schatrijke echtgenoot wordt vermoord tijdens de huwelijksnacht. Na een zelfmoordpoging wordt ze, op aanraden van haar zwager Joel, opgenomen in de Dinel Clinic om weer richting aan haar leven te geven. Ze ontdekt al vlug dat de Dinel meer lijkt op een gesticht dan op een kliniek. Achter de deuren van Dinel hebben de patiënten geen rechten. Vastberaden te ontsnappen ontwikkelt zich een complot van leugens en bedrog. Sam is niet meer dan een pion in een dodelijk spel om het fortuin van haar vermoorde echtgenoot. Het wordt een race tegen de klok om de mensen te ontmaskeren die verantwoordelijk zijn voor de voortdurende opsluiting van Sam. Mensen met een dodelijk motief - vastberaden om haar gevangen te houden...
Captive (1998)  (II) Captive (1998) (II)
Na een verloren rechtzaak lukt het Joe Goodis om weer werk te krijgen bij een reclamebureau. Hij leert daar de knappe Juliette kennen, met wie hij een relatie krijgt. Hun geluk is helaas van korte duur, wanneer de directrice zich door de flinke financiële tegenvallers genoodzaakt ziet faillissement aan te vragen. Dan laat Juliette zich van haar donkere zijde zien. Teneinde financiële onafhankelijkheid te kunnen waarborgen, stelt ze Joe voor het zoontje van de directrice te kidnappen.
Captive City, The (1952) Captive City, The (1952)
Jim Austin is journalist bij een lokale krant van een provinciestad, als op een dag een man contact met hem opneemt over een interessant verhaal voor de krant. Politiechef Gillette is corrupt en houdt criminele bendes de hand boven het hoofd. Voor de man meer kan vertellen, wordt hij door een auto aangereden waarna hij overlijdt. Als de politie opvallend weinig aandacht heeft voor de zaak, besluit Austin zelf op onderzoek uit te gaan.
Captive du Désert, La (1990) Captive du Désert, La (1990)
Gebaseerd op de verwikkelingen rond Françoise Claustre, een Franse archeologe die werd gegijzeld door de Toubou- rebellen, een nomadenvolk in de Afrikaanse woestijn. Françoise Claustre is bijna tien jaar gegijzeld zonder dat iemand daar wat aan deed.
Captive Girl (1950) Captive Girl (1950)
'Jungle Jim' komt Joan, een blanke vrouw redden. Joan werd opgevoed als een junglegodin, compleet met een niets aan de verbeelding overlatend kostuum en een tijger als huisdier. De inboorling en toverdokter Hakim, die Joan's ouders vele jaren geleden vermoord heeft, is nu bang dat de waarheid aan het licht komt.
Captive Heart, The (1946) Captive Heart, The (1946)
Juni 1940. Duizenden Britse gevangenen worden na de slag bij Duinkerken naar Duitse concentratie-kampen gestuurd. Een van hen is Geoffrey Mitchell, een vluchteling die de identiteit van een overleden officier heeft overgenomen. Om in zijn rol te blijven moet Geoffrey met de vrouw van de overleden offcier corresponderen.
Captive Heart: The James Mink Story (1996) Captive Heart: The James Mink Story (1996)
James Mink is een in Canada woonachtige kleurling en hij heeft in de loop der jaren een succesvol bedrijf opgebouwd. Hij is getrouwd met een blanke vrouw en heeft een dochter, Mary. James weet een goede echtgenoot, een Amerikaanse zakenman, voor haar te vinden, maar wanneer die haar meeneemt, verkoopt hij haar als slaaf. James pakt nadat hij dit verneemt zijn spullen bij elkaar en gaat met zijn vrouw op zoek naar Mary.
Captive Hearts (1987) Captive Hearts (1987)
In de besneeuwde bergen van Japan worden twee Amerikaanse piloten gevangen genomen door een groepje dorpelingen nadat hun vliegtuig door luchtafweergeschut is neergehaald. De piloten, Robert en McManus, komen onder de verantwoordelijkheid van ex-legerofficier Fukushima te staan. McManus wordt bij een vluchtpoging gedood, maar Robert beseft al snel dat de dorpelingen niet echt vijanden zijn. Op een gegeven moment raakt hij zelfs op een meisje verliefd. Het dorpshoofd heeft echter bijzonder veel moeite met de opbloeiende relatie. Hij vindt dat Robert zijn geliefde moet beschermen tegen het Amerikaanse en Japanse leger.
Captive Wild Woman (1943) Captive Wild Woman (1943)
Dierentrainer Fred Mason (Milburn Stone) keert terug in Verenigde Staten na een lange trip in Afrika. Hij neemt gekooide jungl katten mee voor zijn circusacts, samen met een hoog intelligente vrouwelijke gorilla.
Captive Women (1952) Captive Women (1952)
In het post-apocalyptische New York is de woonruimte erg schaars geworden, en de resterende inwoners zijn allemaal gemuteerd door de overdosis straling. De drie rassen die zijn ontstaan, de Norms, de Mutates en de Upriver People, kunnen het helaas niet goed met elkaar vinden, en vechten een bittere strijd uit op elke straathoek.
Captive, La (2000) Captive, La (2000)
Ariane woont samen met haar rijke geliefde Simon in een groot Parijs' appartement. Ze staat letterlijk onder Simon's toezicht. Zijn verlangen naar haar is zo groot dat hij een obsessieve behoefte heeft alles van haar te weten, zo onderwerpt hij haar aan talloze vragen en laat hij haar overal volgen. Dat Ariane zich tot vrouwen voelt aangetrokken pijnigt Simon enerzijds, maar tegelijkertijd versterkt het ook zijn begeerte.
Captives (1994) Captives (1994)
Rachel Clifford, een mooie dertigjarige tandarts, werkt sinds het stuklopen van haar huwelijk twee dagen per week in een streng beveiligde gevangenis. Rachels gewone burgerlijke leventje wordt op z'n kop gezet als één van haar patiënten, de gedetineerde Philip Chaney via een briefje vraagt hem te bezoeken. Philip is rond de dertig en zijn gevangenisstraf zit er bijna op. Hij heeft zes jaar geen bezoek gehad. Rachel heeft haar bedenkingen, maar wil hem toch wel graag zien. De seksuele vonk tussen hen is duidelijk, maar Rachel is bang voor de heftigheid van haar gevoelens voor deze man, die toch een veroordeelde is. Rachel besluit om de waarheid achter zijn misdaad uit te zoeken. Gaandeweg raakt ze steeds dieper in de nesten.
Captivity (2007) Captivity (2007)
Jennifer (Elisha Cuthbert) is een model dat, samen met een chauffeur, gekidnapt wordt door een seriemoordenaar en vastgehouden in een klein kamertje. Terwijl de psychopaat hen systematisch terroriseert, putten de slachtoffers kracht uit elkaar en worden ze verliefd.
Capture of Bigfoot, The (1979) Capture of Bigfoot, The (1979)
Een klein stadje gebruikt Bigfoot, die al 25 jaar op vrije voeten is, als een toeristische attractie. Dan verschijnt er echter plotseling een gulzige zakenman ten tonele, die Bigfoot probeert te vangen om hem als commerciële attractie uit te kunnen buiten.
Capture of Grizzly Adams, The (1982) Capture of Grizzly Adams, The (1982)
Grizzly Adams verstopt zich in de bergen na vals beschuldigd te zijn van moord en moet zich nu zien te redden tussen de wilde dieren.
Capture, La (2007) Capture, La (2007)
Rose liegt bijna nooit. Zij heeft een natuurlijke sierlijkheid en een oprechtheid die weinig meisjes van 20 jaar bezitten. Maar niemand van haar vrienden, zelfs haar geliefde niet, weet welk zwaar verleden zij achter de rug heeft. Ze heeft het altijd goed kunnen verbergen, ondanks het feit dat ze nog steeds achtervolgd wordt door de gewelddadigheid van haar vader. Ze woont nu samen met haar verloofde Nathan in Montréal. Op een dag besluit ze terug te keren naar haar geboortestreek om haar moeder en haar broer te bezoeken, die ze in twee jaar niet meer gezien heeft. Wanneer ze er arriveert stelt ze al snel vast dat er in haar familie niets veranderd is. Deze keer besluit ze zelf in te grijpen.
Capture, The (1950) Capture, The (1950)
Een Amerikaanse oliemagnaat vermoordt een collega die hij verdenkt van diefstal. Achteraf begint hij echter te twijfelen of de man wel schuldig was. Hij zoekt daarom de weduwe van de man op. Zijn geweten wordt er daarna niet bepaald rustiger van, aangezien zij verliefd worden en trouwen. Hij gaat achter de echte dief aan, maar wanneer deze vlak voor zijn verhoor wordt vermoord, komt de verdenking op de oliemagnaat te liggen.
Captured (1998) Captured (1998)
De machtige makelaar en workaholic Holden Downs ziet de kansen om zijn droomproject te vervullen steeds verder in rook opgaan. Dat maakt hem lichtgeraakt en als hij op een avond een jonge dief ontdekt die zijn Porsche wil stelen, breekt hij diens arm. De broer van de dief probeert later de Porsche alsnog in bezit te krijgen, maar ook hij heeft geen succes. De sadistische Holden weet hem zelfs op te sluiten in de wagen en verzint allerlei martelmethodes om hem te straffen. Maar dan komt de vrouw van Holden terug en gebeurt er iets ingrijpends.
Captured on Film: The True Story of Marion Davies (2001) Captured on Film: The True Story of Marion Davies (2001)
In deze documentaire wordt een licht geworpen op het leven van Marion Davies, één van de eerste screwball-comediènnes die slapstick combineerde met mimiek en dit deed op een glamoureuze en elegante manier. Het verhaal van de blonde, getalenteerde actrice, verteld door Charlize Theron, gaat over haar leven, werken en relaties, waaronder een 35 jaar durende affaire met William Randolph Hearst.
Capturing Mary (2007) Capturing Mary (2007)
Een jongeman (Danny Lee Wynter) dwingt een oudere vrouw (Maggie Smith) om terug te kijken naar het verleden. Vooral een ontmoeting met een vreemdeling, toen ze nog jong was, blijkt van groot belang.
Capturing the Friedmans (2003) Capturing the Friedmans (2003)
De Friedmans zijn een schijnbaar doodgewone, Joods-Amerikaanse middenstandsfamilie. In 1987 wordt hun huis plots bestormd door de politie. Arnold en zijn achttienjarige zoon Jesse worden gearresteerd en beschuldigd van het bezit van kinderporno en van het misbruiken van tientallen jongens. Onder de druk van het onderzoek en de nieuwsgierigheid van de pers begint het gezin uiteen te vallen. De film bekijkt de gebeurtenissen vanuit verschillende standpunten. Daarbij wordt vreemd genoeg ook gebruik gemaakt van unieke beelden die de gezinsleden zelf maakten tijdens de hoogoplopende spanningen binnen het gezin.
Capullito de Alhelí (1986) Capullito de Alhelí (1986)
Twee homoseksuelen die schriftelijk met elkaar in contact zijn gekomen, besluiten om elkaar te ontmoeten. De datum waarop zij hebben afgesproken blijkt echter 23 februari te zijn, de dag waarop een staatsgreep zal worden gepleegd.
Car 54, Where Are You? (1994) Car 54, Where Are You? (1994)
Twee op zijn zachtst gezegd excentrieke agenten moeten een getuige in een belangrijke maffiazaak beschermen. Tussendoor moeten zij hun persoonlijke problemen nog zien op te lossen, zoals met hun echtgenotes en hun baas.
Car Babes (2006) Car Babes (2006)
Ford Davis heeft recentelijk zijn diploma aan de universiteit gehaald en moet bij de autozaak van zijn vader werken, nadat hij diens auto in de puin heeft gereden. Al snel wordt hij bevriend met zijn collega's en ontdekt dat een auto verkopen niet zo simpel is. Wanneer een man ziet dat de autozaak bijna failliet gaat, wil hij deze overnemen en er een parkeerplaats voor campers van maken. Ford wil de zaak niet zomaar opgeven en legt een weddenschap met de man af: 300 auto's in een maand verkopen.
Car Crash (1980) Car Crash (1980)
Twee vrienden, Paul en Nick, doen mee aan een autorace. Als ze hun tegenstanders allemaal uitschakelen wacht hen een lastiger opponent, de maffiabende die het illegale gokcircuit beheerst.
Car of Dreams (1935) Car of Dreams (1935)
Vera Hart (Mosheim) is een arm meisje dat veel aan 'raaminkopen' doet: net doen alsof ze zich dure artikelen kan veroorloven. Op een keer bestelt ze een Rolls Royce en fingeert ze woede als blijkt dat het exemplaar reeds verkocht is. Aan Robert Miller (Mills), zo blijkt. Deze beschaafde rijkeluiszoon heeft het theaterstukje stiekem aangezien en stuurt de wagen als cadeau naar Vera op. Het begin van een droomliefde.
Car Trouble (1985) Car Trouble (1985)
Gerald Spong (Ian Charleson) zit midden in een midlife crisis en koopt een Jaguar. Hij wordt er hopeloos verliefd op de auto. Hij is veel te druk met zijn Jaguar, en zo kan zijn vrouw Jacqueline (Julie Walters) ongezien verliefd worden op de autoverkoper.
Car Wash (1976) Car Wash (1976)
Bij een pompstation annex autowasserette met grotendeels gekleurde werknemers komen de vreemdste klanten, zoals een rijke madam die bang is dat haar auto vies wordt en een TV-dominee voor het geloof in het geld. Daarnaast hebben de werknemers ook zo hun problemen.
Car, The (1977) Car, The (1977)
Een klein stadje wordt geterroriseerd door een onverwoestbare zwarte auto die mensen ombrengt door ze omver te rijden of door andere auto's van de weg te rammen. Aan sherrif Wade de taak om de bestuurder te pakken voordat hij meer slachtoffers maakt.
Car-Napping - Bestellt, Geklaut, Geliefert (1980) Car-Napping - Bestellt, Geklaut, Geliefert (1980)
Robert Mehring komt terug van vakantie en ontdekt dat zijn partner het bedrijf, waarvoor hij hoofdontwerper was, failliet heeft verklaard en dat hij naar het geld kan fluiten. Tot overmaat van ramp wordt zijn Porsche gestolen. Hij steelt een auto om de achtervolging in te zetten, en komt met de dieven tot een overeenkomst. Hij zal auto's op bestelling voor ze stelen en de grens over krijgen. De 40 Porsches die zijn ex-partner in voorraad heeft spreken hem wel aan.
Cara de Acelga (1987) Cara de Acelga (1987)
Een man neemt afscheid van zijn levenswijze tot dan toe om te gaan trekken langs vele verschillende plaatsen en vele uiteenlopende soorten mensen te ontmoeten.
Cara del Terror, La (1962) Cara del Terror, La (1962)
Een wetenschapper ontwikkelt een serum dat weefsel met littekens kan doen verdwijnen. Hij probeert het op een meisje met een afschuwelijk misvormd gezicht. De operatie is succesvol, maar dan ontdekt hij dat de jonge vrouw een ontsnapte patiënte is uit de plaatselijke kliniek voor geesteszieken.
Cara Parchada, El (1962) Cara Parchada, El (1962)
Arsenio wordt na vier jaar uit de gevangenis ontslagen. Meteen gaat hij op onderzoek uit, want hij is onder valse beschuldiging gearresteerd en in de gevangenis terecht gekomen. Nu hij weer op vrije voeten is, wil hij weten wie verantwoordelijk was voor dit vuile spelletje, maar dat uit te zoeken blijkt nog niet eenvoudig te zijn.
Cara que Mereces, A (2004) Cara que Mereces, A (2004)
Hij is jarig en wordt dertig. Blij is hij niet, in zijn cowboypak op het schoolfeestje, omringd door kinderen waar hij een hekel aan heeft. Maar geen zin hebben om ouder te worden, is nog geen reden om zo vervelend te zijn, zoals Franscisco... Dan verplaatst de handeling zich naar een fabelachtige plaats waar zeven, merkwaardige mannetjes samenwonen. Het is de ruimte waar Francisco probeert om zich aan zijn kinderachtigheid te ontworstelen. Een voor een zal hij met mannetjes af moeten rekenen om te kunnen groeien.
Carabbimatti, I (1981) Carabbimatti, I (1981)
De onderneming van een financier is failliet gegaan. De financier zelf belandt hierdoor in een psychiatrische inrichting. De eigenaar van deze inrichting blijkt toevallig een vriend van hem te zijn. Deze vriend is gespecialiseerd in geestelijke ziektes.
Carabiniere a Cavallo, Il (1961) Carabiniere a Cavallo, Il (1961)
Francesco, één van de beste ruiters bij de Carabinieri, wordt overgeplaatst zodat hij beslist Letizia in het geheim te huwen in plaats van nog eens vier jaar te wachten tot zijn taak is volbracht. De dag vóór het huwelijk beëindigt Francesco een ruzie tussen twee zigeuners, maar ondertussen is zijn paard verdwenen. In plaats van de diefstal te melden, gaat hij zelf op zoek naar het beest. Hij gaat naar een renbaan, naar het slachthuis, naar een smid... zonder resultaat. Francesco vertrekt naar Bolsena waar de zigeunerstammen zich allen voor een ceremonie hebben verzameld. Hij slaagt erin om de leden van het lokale muziekcorps te overtuigen om door de straten te marcheren terwijl ze de Mars van Carabinieri spelen. En dan ziet hij zijn paard terug. Hij belooft zijn vrouw dat hij een middel zal vinden om te verhinderen dat zijn paard nog gestolen wordt.
Carabinieri Si Nasce (1985) Carabinieri Si Nasce (1985)
In verband met een tekort aan agenten wordt besloten tot een versoepeling van de eisen bij toetreding tot de politiemacht. Hierdoor kunnen mensen die eigenlijk niet geschikt zijn toch agent worden, tot ergernis van de instructeurs.
Carabiniers, Les (1963) Carabiniers, Les (1963)
Ulysses en Michelangelo worden opgeroepen om het leger te dienen. Op de vraag wat ze dan allemaal mogen doen wordt geantwoord: plunderen, moorden, verkrachten, alles wat je maar wilt. Enthousiast trekken de beide heren ten strijde.
Caracara (1999) Caracara (1999)
Ornithologe Rachel Sutherland weet een aanslag op een Afrikaans staatshoofd te voorkomen. Per toeval raakt ze verstrikt in een web van samenzwering en ontdekt gaandeweg dat de man van haar dromen een ijskoude moordenaar is.
Caraibi (1999) Caraibi (1999)
In het Caraibisch gebied is geen enkel schip veilig, geen vracht buiten gevaar en geen haven een schuilplaats. We bevinden ons namelijk in de 17e eeuw en als er galjoenen tot zinken worden gebracht en handelsschepen in vuur en vlam worden gezet, kun je er gerust van uitgaan dat de oude piraat Devil's Tail en zijn onbevreesde jonge metgezel Calamity er met de buit vandoor gaan. Calamity ontmoet zijn gelijke als Frankrijk de wilskrachtige jonge Alexandre du Bois aanstelt als hoofd van de Caraibische vloot. De meest gevreesde piraat gaat het gevecht aan met zijn meest doortrapte tegenstander. Twee aartsvijanden - twee broers..
Carambola (1973) Carambola (1973)
Wanneer er in Mexico een revolutie uitbreekt en de Amerikaanse regering alle wapenleveranties stopzet, blijkt het Mexicaanse leger toch over enorm veel oorlogstuig te beschikken. Twee maffe avonturiers moeten gaan uitzoeken hoe dit kan.
Carambola (2003) Carambola (2003)
El Perro aast op de biljarthal van El Vago, die deze louche biljartspeler net heeft gewonnen. Aangezien El Vago een onervaren zakenman is, worden de problemen zijn tent te runnen ingewikkelder dan hij kon voorzien.
Carambola, Filotto... Tutti in Buca (1975) Carambola, Filotto... Tutti in Buca (1975)
Twee bovenmenselijk sterke, maar boefachtige figuren weten, in de tijd dat fatsoenlijke cowboys nog te paard reizen, een motor met zijspan te bemachtigen. De twee zijn vast besloten om de plaatselijke bank te beroven en te ontsnappen op hun nieuwe voertuig.
Carambolages (1963) Carambolages (1963)
Een ambitieuze employee op een groot reisbureau hoopt op promotie door de pensionering van zijn aanstaande schoonvader, maar diens pensioengerechtigde leeftijd wordt opgeschoven. Reeds vooruitlopend op zijn toekomstperspectieven heeft hij schulden gemaakt zodat hij besluit om zijn schoonvader om zeep te helpen.
Caramel (2007) Caramel (2007)
In een schoonheidssalon in Beiroet kruisen de levens van vijf vrouwen elkaar. Het schoonheidssalon fungeert als een kleurrijke en sensuele microkosmos waar ze elkaar hun bekommernissen toevertrouwen. Layla houdt van Rabih, een getrouwde man. Nisrine is muzelman. Ze staat op trouwen, maar is geen maagd meer. Rima voelt zich aangetrokken tot vrouwen. Haar leven volgt het ritme van de bezoekjes van een beeldschone klant. Jamale weigert ouder te worden. Rose heeft haar eigen leven opgeofferd om voor haar zieke zus te zorgen. In het salon gaan de levendige en intieme gesprekken natuurlijk over mannen, seks, het moederschap... tussen het knippen van haar en epileren met... caramel.
Caramuru - A Invenção do Brasil (2001) Caramuru - A Invenção do Brasil (2001)
De Portugese kaartenmaker Diogo Álvares bereikt de Braziliaanse kust nadat zijn boot is gezonken. Hij wordt gered door Itaparica, opperhoofd van een indianenstam en zijn twee dochters. Zij noemen hem Caramuru en er ontstaat een driehoeksverhouding. Maar de kans om terug te gaan naar Portugal doet zich weer voor en het lijkt duidelijk dat de huidige verstandhouding niet lang zal bestaan.
Carandiru (2003) Carandiru (2003)
Deze film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal van Dokter Drauzio Varella die werkte in de Carandiru gevangenis in São Paulo, Brazilië. Toen Dokter Drauzio op bezoek kwam in de gevangenis om mee te helpen AIDS te voorkomen in de gevangenis, vond hij honderden gevangenen in erbarmelijke omstandigheden. Als de gevangenen in opstand komen loopt het erg uit de hand.
Carapate, La (1978) Carapate, La (1978)
In 1968 biedt een gevangenisbewaker een onschuldige ter dood veroordeelde man de kans om te ontsnappen. De man ontsnapt en gijzelt zijn advocaat die dan als medeplichtige wordt gezien. Ze arriveren in Parijs tijdens hippie studentenprotesten en de advocaat probeert een gratieverzoek van generaal De Gaulle te krijgen.
Caras de la Luna, Las (2002) Caras de la Luna, Las (2002)
Een groepje actrices, van verschillende Latijns-Amerikaanse nationaliteiten en verschillende leeftijden, is gevraagd om de jury te zijn bij een filmfestival in Mexico. Ondertussen wordt hun verhaal verteld, met hun verleden, hun huidige werk en hun plannen voor de toekomst.
Caravaggio (1986) Caravaggio (1986)
De 16e-eeuwse homoseksuele Italiaanse schilder Caravaggio blikt terug op zijn woeste leven vol schandalen, mooie jongens en zelfs moord.
Caravan (1946) Caravan (1946)
Richard Darrell is een arme aristocraat die schrijver is geworden. Hij wordt overvallen en voor dood achtergelaten in Spanje door de agenten van de slechte Sir Francis Castleton. Met de hulp van een hartstochtelijk zigeunermeisje herstelt hij zich, wint hij de hand van het meisje waar hij van houdt en gaat op zoek naar wraak.
Caravan Petrol (1960) Caravan Petrol (1960)
Ciro Cerquetti is een arme Napolitaanse kapper, die door zijn gehele familie wordt lastig gevallen. Op een dag ontvangt hij echter onverwacht en prachtig nieuws: zijn grootvader uit Irat is gestorven en laat hem zijn volledige erfenis na. Ciro vertrekt onmiddellijk naar Irat, maar daar is er een revolutie aan de gang en Ciro en zijn meereizende metgezel worden gearresteerd...
Caravan to Vaccares (1974) Caravan to Vaccares (1974)
Reizend door Frankrijk ontmoet de Amerikaanse Neil Bowman de Britse fotografe Lila. Ze worden ingehuurd door Duc de Croyter om een Hongaarse wetenschapper te escorteren naar New York. Al snel komen ze erachter dat een bende kidnappers het op de wetenschapper heeft voorzien.
Caravans (1978) Caravans (1978)
Ellen Jasper (Jennifer O'Neill) is de dochter van een vooraanstaand Amerikaans politicus. Ze is getrouwd met Nazrullah (Behrooz Vosoughi), een Iraanse kolonel. Ze is echter verliefd op Zulfigar (Anthony Quinn), een rebellenleider, en er met hem vandoor gegaan. Miller heeft de instructie gekregen om Ellen op te sporen en haar terug naar de VS te brengen. Het lukt hem wel om het eerste deel van zijn opdracht uit te voeren, maar Ellen weigert simpelweg om Zulfigar te verlaten.
Caray con el Divorcio (1982) Caray con el Divorcio (1982)
Wanneer een getrouwde man met twee minnaressen al deze relaties wil verbreken, komen de getergde vrouwen in actie. Zij hebben hele andere plannen en willen wraak op de man die hen allemaal bedroog.
Carbine Williams (1952) Carbine Williams (1952)
De gevangen dranksmokkelaar Marsh Williams wint het vertrouwen van gevangenisdirecteur Peoples. Hij krijgt de kans een nieuw geweer te ontwikkelen.
Carbon Copy (1981) Carbon Copy (1981)
Walter Whitney (Segal) is vice-president en heeft het goed voor elkaar, behalve zijn vrouw waar hij geen seks van krijgt, Haar vader is zijn baas en op de hoogte van zijn relatie met een zwarte vrouw voor zijn carrière als copywriter begon. Uit deze relatie is een zwarte zoon geboren waar hij nu pas van hoort. Hij verbergt zelf zijn joodse afkomst, en al snel stapelen de problemen zich op, en raakt hij zijn baan, auto, creditcards en vrouw kwijt.
Carbonara, La (2000) Carbonara, La (2000)
Cecilla heeft een herberg en is vermaard om haar spaghetti. Zij zit ook bij de Carbonari, een groep die in de 19de eeuw tegen het Vaticaan strijdt voor een groot Italie.
Carbone 14, le Film (1983) Carbone 14, le Film (1983)
Documentaire over een beruchte vrije radiozender die menig schandaal heeft veroorzaakt, onder meer met de uitzending (rechtstreeks en volledig) van een echtpaar dat de liefde bedrijft. Alles draait om sex en de verhoudingen tussen de presentatoren en hun vrouwelijke luisteraars blijken sado-masochistisch te zijn, terwijl Jean-Yves Lafesse (gespeeld door Jean-Yves Lambert) niet eens zijn minachting voor de luisteraars verbergt.
Cárcel de Cananea, La (1960) Cárcel de Cananea, La (1960)
Een sheriff krijgt de opdracht om een gevaarlijke bandiet van de ene stad naar de andere te brengen om hem te laten berechten. Wat een eenvoudig karwei lijkt blijkt zwaar tegen te vallen.
Cárcel de Mujeres (1951) Cárcel de Mujeres (1951)
Een getrouwde vrouw, vals beschuldigd van moord, wordt in de gevangenis opgesloten. De vrouw lijkt weg te kwijnen totdat een van de bewakers oog voor de vrouw krijgt.
Card, The (1952) Card, The (1952)
Een charmante en ambiteuze jongeman werkt zich steeds hogerop op de sociale ladder. De manieren die hij daarvoor gebruikt zijn soms eerlijk, maar soms ook niet helemaal. Hij kan zichzelf een hoge positie in de maatschappij verwerven, als het hem maar blijft lukken om die ene dame te ontwijken, die als een roofdier op hem loert.
Cardboard Cavalier (1949) Cardboard Cavalier (1949)
1658. Nell Gwynne is altijd aardig tegen iedereen en ze is blij een publiekelijk bespotte man te kunnen helpen. Ze geeft hem zelfs een baan in haar taverne. Ze weet niet dat ze zich daarmee in grote problemen brengt aan het hof van koning Charles II.
Cardboard Lover, The (1928) Cardboard Lover, The (1928)
Wanneer Sally in Monte Carlo verblijft, ontmoet ze de aantrekkelijke Andre. Andre vraagt haar om zich voor te doen als zijn vriendin om wraak te nemen op zijn verloofde Simone, die een affaire heeft met een andere man. Wat Andre niet weet, is dat Sally werkelijk verliefd op hem is.
Cardcaptor Sakura: The Sealed Card (2000) Cardcaptor Sakura: The Sealed Card (2000)
Alle kaarten zijn gevonden en zijn veilig. Sakura en haar vrienden kunnen eindelijk weer doorgaan met hun normale leven. Maar er onstaan weer problemen en Sakura moet weer aan de slag.
Cardiac Arrest (1980) Cardiac Arrest (1980)
Een moordenaar terroriseert San Francisco. Op een wrede manier snijdt hij het hart uit zijn slachtoffers. De politie staat voor een raadsel.
Cardinal Richelieu (1935) Cardinal Richelieu (1935)
Van 1626 tot 1642 lag de macht over Frankrijk officieel in handen van koning Louis XIII. Echter, de ware macht werd uitgeoefend door kardinaal Richelieu. Frankrijk was in de tijd dat Richelieu aanving met zijn taak verdeeld door religieuze oorlogen. Richelieu veranderde in de daaropvolgende jaren Frankrijk echter in een machthebber op wereldniveau, die de Duitsers, Engelsen en Spanjaarden het bijzonder moeilijk maakte.
Cardinal, The (1963) Cardinal, The (1963)
Episodisch epos over de carrière van een Amerikaanse priester (Tyron) die het tot kardinaal weet te schoppen. Een bekoorlijke dame (Romy Schneider) laat Tyron even aan zijn roeping twijfelen, maar de aanstaande rechterhand van de paus neemt ook die hindernis.
Cardinale Lambertini, Il (1954) Cardinale Lambertini, Il (1954)
In 1739 rukken Spaanse troepen onder de leiding van de Hertog van Montimar de stad Bologna binnen. De Hertog dingt bij gravin Isabella di Pietramelara om de hand van haar dochter Maria di Pietramelara. Maar Maria is in het geheim verliefd op de knecht van kardinaal Lambertini en samen besluiten ze te vluchten.
Care (2000) Care (2000)
Care is het verhaal van Davy Younger. Eind jaren negentig werd in Engeland een schandaal bekend: jongens in internaten waren jarenlang seksueel misbruikt. Davy weet er alles van, hij is zelf ook slachtoffer. Als hij volwassen is, komt er een onderzoek naar het misbruik in zijn vroegere internaat. Er is echter niemand die hem werkelijk gelooft.
Care Bears Adventure in Wonderland, The (1987) Care Bears Adventure in Wonderland, The (1987)
Een gemene heks kidnapt de Prinses van Wonderland, en de Care Bears zijn natuurlijk van plan om het prinsesje te bevrijden. Gelukkig staan ze er niet alleen voor en krijgen ze hulp van een aantal bekende inwoners van Wonderland, waaronder het Witte Konijn en de Gekke Hoedenmaker.
Care Bears Movie II: A New Generation, The (1986) Care Bears Movie II: A New Generation, The (1986)
Het verhaal speelt zich af in een vredig 'summer camp', waar de slechte Booshart een afspraak met een ongelukkig klein meisje maakt om de Troetelbeertjes te vangen en goedheid te vernietigen. Wanneer ze ontdekt wat de gevolgen van haar beslissing zijn, beseft ze dat ze hen zo snel mogelijk moet redden voordat het te laat is.
Care Bears Movie, The (1985) Care Bears Movie, The (1985)
De Troetelbeertjes wonen in een land hoog in de wolken, waar ze samen een hoop lol hebben. Ze geven echter ook om de mensenkinderen op aarde, die ze vanuit de lucht bekijken met grote telescopen en te hulp schieten als dat nodig is. Nikolas, de leerling van een tovenaar, dreigt onder de invloed te komen van een slechte geest, die in een oud spreukenboek huist. De kinderen Kim en Jason vertrouwen niemand meer nadat ze te vaak teleurgesteld zijn. De Troetelbeertjes nemen ze mee naar hun wonderland waar ze samen spannende en gevaarlijke avonturen beleven en snel goede vrienden worden...
Care Bears: Big Wish Movie, The (2005) Care Bears: Big Wish Movie, The (2005)
Wish Bear is bedroefd, omdat haar berenvrienden genoeg hebben van haar wensen. Daarom vraagt ze haar wensster Twinkers om hulp. Een tijdje later komen drie nieuwe beren in haar dorp wonen en zij houden wél van wensen.
Care Bears: Journey to Joke-a-lot (2004) Care Bears: Journey to Joke-a-lot (2004)
Zonneschijnbeertje maakt grapjes over de nieuwste uitvinding van Brombeertje. Niemand kan van zijn grapjes genieten en hij beslist om het Troetelbos te verlaten. Al snel komt hij in een land waar alles om humor draait, en wordt hij gekroond tot koning - maar dan beseft hij dat hij er altijd zal moeten blijven...
Career (1959) Career (1959)
Sam Lawson wil graag een succesvolle acteur worden. Maar hij moet zijn vrouw's geluk en zijn persoonlijke reputatie opofferen om zijn doel te bereiken.
Career Girl (1944) Career Girl (1944)
Joan Terry (Frances Langford), een plattelandsmeisje, droomt ervan om een bekende ster te worden op Broadway. Zij komt erachter dat het allemaal nog niet zo makkelijk gaat. Samen met een aantal andere talenten, die ook huurders zijn op haar kostadres, schrijft zij zich in voor een talentenjacht. Als Joan echter wordt uitgekozen, doet haar verloofde moeilijk, want die ziet het niet zitten dat Joan een carrière op het podium begint.
Career Girl (1960) Career Girl (1960)
Een knap blond meisje, afkomstig van het platteland, arriveert in Hollywood. Zij hoopt daar een carrière te kunnen starten in de filmwereld. Spijtig genoeg moet het naïeve meisje erachter komen dat de wereld van de showbusiness heel anders is dan altijd wordt voorgesteld.
Career Girls (1997) Career Girls (1997)
Career girls vertelt, middels flashbacks, het verhaal van Hannah (Cartlidge), een brutaal en luidruchtig meisje dat haar onzekerheid verbergt achter een grote bek en Annie (Steadman) die schuw en introvert is en geplaagd wordt door een in het oog springende huidziekte. Hannah en Annie leren elkaar in hun studietijd kennen en beginnen ondanks hun tegengestelde karakters een hechte vriendschap. Na hun afstuderen verliezen ze elkaar uit het oog, maar rond hun dertigste ontmoeten ze elkaar weer. Natuurlijk doen zij wat oude vrienden altijd doen: praten over vroeger, toen ze samen een shabby appartementje bewoonden, naar The Cure luisterden en worstelden met problemen rond vriendjes, ouders en elkaar.
Career Opportunities (1991) Career Opportunities (1991)
Josie, de dochter van een de rijkste man van de stad, heeft veel problemen thuis en wil graag het huis verlaten, maar weet het nog niet zeker. Als ze, na in slaap te zijn gevallen in een kleedkamer, wakker wordt bij Jim, de grote leugenaar, weet ze zeker dat ze wil vertrekken. Samen besluiten ze naar Los Angeles te gaan, maar eerst moeten ze door de nacht komen. Ze ontwikkelen een relatie die verstoord wordt door de uitbraak van twee criminelen.
Carefree (1938) Carefree (1938)
Hij is al drie dagen dronken omdat zijn verloofde met hem gebroken heeft. Hij gaat naar zijn psychiater, die een gesprek nodig acht met de verloofde, een zangeres uit een radioprogramma. Wat begint als een ruzie loopt uit op echte liefde, maar de psychiater merkt niet dat de zangeres gevoelens voor hem heeft.
Careful (1992) Careful (1992)
Twee families uit het Aplenstadje Tolzbad raken verwikkeld in een felle ruzie. Twee butlers in opleiding haten hun moeder en een eenzame graaf smeedt een complot om zijn ware liefde terug te winnen.
Careful, He Might Hear You (1983) Careful, He Might Hear You (1983)
Het Australische jongetje PS (Nicholas Gledhill) wordt na de dood van zijn moeder de speelbal van haar 2 zussen, Vanessa (Wendy Hughes) en Lila (Robyn Nevin). De onbezorgde jaren bij tante Lila zijn voorbij wanneer de rijke en excentrieke Vanessa terugkeert uit Londen en de rechten doet gelden. Vanessa veracht het arbeidersmilieu van haar zuster, en leert PS opzitten en pootjes geven als een kleine Engelse Lord. In haar prachtige huis voelt hij zich steeds ongelukkiger worden.
Careless (2007) Careless (2007)
Wiley Roth vindt op een nacht een afgehakte vinger in zijn keuken. Begrijpelijkerwijze schrikt hij enorm en samen met zijn beste vriend Mitch tracht hij het mysterie van de vinger uit te pluizen. Zijn zoektocht door Los Angeles brengt hem in contact met paranormaal begaafden, geheimzinnige buren die misschien aan de drugs zijn, blunderende politie, misdadige taxidermisten en een vrouw met negen vingers luisterend naar de naam Cheryl, die wel eens de vrouw van zijn dromen zou kunnen worden.
Careless Years, The (1957) Careless Years, The (1957)
Emily Meredith (Trundy) is een middelbare scholiere afkomstig uit een rijke familie. Ze wordt verliefd op de arme student Jerry Vernon (Stockwell). De ouders van beide jongeren verbieden deze liefde en Jerry en Emily besluiten om van school af te stappen en naar Mexico te gaan.
Caretaker, The (1963) Caretaker, The (1963)
Een zwerver krijgt onderdak van Aston, onder voorwaarde dat hij toezichthouder van het huis wordt. Astons broer Mick is aangenaamd verrast met de komst van de zwerver, wat resulteert in verschillende machtspelletjes. Naar het gelijknamige toneelstuk van Harold Pinter.
Caretaker, The (2008) Caretaker, The (2008)
Een aantal jongens hebben het plan om hun vriendinnen eens goed te laten schrikken bedacht. Ze besluiten om op Halloween avond een erg oud huis binnen te gaan. Maar eenmaal binnen loopt de grap een beetje uit de hand en gaat er van alles mis. De jongeren ontdekken vervolgens het ware verhaal achter de overbekende stadslegende "The Caretaker".
Caretakers, The (1963) Caretakers, The (1963)
The Caretakers speelt zich af in een sombere inrichting. Joan Crawford speelt een taaie hoofdzuster die de progressieve ideëen van de nieuwe dokter Robert Stack totaal niet ziet zitten.
Carey Treatment, The (1972) Carey Treatment, The (1972)
Dokter Peter Carey (James Coburn) gaat zich bemoeien met een moordzaak in deze ingewikkelde whodunit in een ziekenhuis te Boston met de beminnelijke Georgia Hightower (Jennifer O'Neill) als vrouwelijke afleiding.
Carga de la Policía Montada, La (1964) Carga de la Policía Montada, La (1964)
In een Canadees fort dat door indianen wordt bedreigt, vechten twee soldaten om de liefde van een vrouw. Deze rivaliteit gaat ten koste van de veiligheid van de mensen en het fort.
Cargaison Blanche (1958) Cargaison Blanche (1958)
Een journalist wordt gedood bij zijn onderzoek naar de handel in blanke slavinnen, waarna een vrouwelijke collega zijn werk voortzet. Ze neemt een baan aan als barmeisje in een verdachte nachtclub.
Cargo (2006) Cargo (2006)
Chris (Daniel Brühl), een verwaande jonge toerist, verliest zijn paspoort tijdens een twist met de lokale Afrikaanse politie. Om thuis te geraken, verstopt hij zich op de Gull, een cargoschip dat naar Marseille uitvaart. Aan boord ontdekt hij al snel dat de Gull geen gewoon vaartuig is, en dat de bemanning - geleid door de mysterieuze, opgejaagde Kapitein Brookes (Peter Mullan) - een verschrikkelijk geheim verbergt.
Cargo to Capetown (1950) Cargo to Capetown (1950)
Johnny Phelan is de eerste stuurman op de olietanker van zijn vriend en kapitein Steve Conway. Johnny kijkt altijd de andere kant uit, wanneer Steve weer blijk geeft van zijn grillige karakter. Maar wanneer blijkt, dat Steve bovenmatige belangstelling heeft voor zijn vriendin Kitty Mellar, raakt Johnny’s geduld op. Er breekt brand uit aan boord en beiden, nu vijanden, zijn daardoor toch op elkaar aangewezen.
Carhops, The (1975) Carhops, The (1975)
Een meisje levert niet al te beste prestaties als serveerster. Om wat onafhankelijker te worden verlaat ze het ouderlijk huis en trekt naar Laurel Canyon, waar het prima toeven is. In dit 'vakantie'-oord maakt ze de nodige avontuurtjes mee, totdat ze de ware Jacob vindt.
Caribbean (1952) Caribbean (1952)
Het is 1728. Terwijl Dick Lindsay op eenden jaagt kruist hij het pad van een piraat met de naam Francis Barclay. Barclay is net een schatkist aan het begraven en samen met zijn luitenant Burford neemt hij Lindsay gevangen en zij brengen hem aan boord van hun schip, The Black Panter. Barclay besluit om Lindsay te gebruiken om op het versterkte eiland van zijn aartsvijand, Andrew MacAllister, te infiltreren.
Caribbean Mystery, A (1989) Caribbean Mystery, A (1989)
Miss Marple is met vakantie in West-Indië. De mensen in haar hotel lijken allemaal erg aardig. Maar dan sterft er plotseling iemand, en Miss Marple krijgt argwaan. Ze besluit de hotelgasten eens voorzichtig te gaan uithoren, want ze is ervan overtuigd dat één van hen niet zo aardig is als hij lijkt. Iemand heeft iets te verbergen en een moord meer of minder komt er voor hem niet op aan.
Caribe (1987) Caribe (1987)
Jeff Richardson (Savage), een explosieven-specialist, en zijn partner Helen hebben slechts één doel en dat is zo snel mogelijk rijk worden. Hiervoor willen ze op Belize een lucratieve slag slaan. Helaas zit de Britse inlichtingendienst hen op de hielen.
Cariboo Trail, The (1950) Cariboo Trail, The (1950)
Cowboy Jim gaat met zijn vriend Mike op zoek naar een geschikt stuk land om zijn droom van een eigen kudde vee te verwezenlijken. Als gangster Frank hen overvalt raakt Jim zijn kudde en zijn paarden kwijt en maakt Mike een eind aan de vriendschap.
Çarikli Milyoner (1983) Çarikli Milyoner (1983)
De onwetende dorpeling Bayram (Kemal Sunal) krijgt een erfenis en gaat van zijn geboortedorp naar de grote stad om daar verder te leven. Maar iedere rijke heeft zijn 'sores', dus hij ook..
Carillons sans Joie (1962) Carillons sans Joie (1962)
Na de invasie van het Amerikaanse leger in Tunesië in 1942 willen Duitse parachutisten Tunis bezetten. Ondertussen moet een Frans eskader een brug verdedigen tegen iedere buitenlandse macht, in afwachting van het besluit van de regering in Vichy.
Cariño Mío (1961) Cariño Mío (1961)
De koning van een denkbeeldig vorstendom ontmoet, incognito als muzikant, een jonge secretaresse die in werkelijkheid de dochter van een grootindustrieel is. De ontdekking van de ware identiteiten verstoort een beginnende liefde, maar een gratieverzoek voor de anarchistische broer van de heldin brengt de geliefden bij elkaar.
Carl Peters (1941) Carl Peters (1941)
De Duitser Carl Peters, die bij zijn oom woont, heeft al vanaf jonge leeftijd grote kolonisatie plannen. Door zijn vriend, dokter Jühlke, hoort hij van plannen voor de oprichting van een Duitse kolonie. De plannen worden echter afgewezen, waarna Peters zelfstandig besluit naar Afrika af te reizen. Bij een Afrikaanse stam komt hij tot de ontdekking dat de stam door de Engelsen wordt geleid. Hij reist terug naar Berlijn. Terug in Berlijn wordt Carl Peters gedegradeerd tot Rijkscommissaris, en wil hij de regering ervan overtuigen dat ze moeten koloniseren in Afrika.
Carl Th. Dreyer: Min Metier (1995) Carl Th. Dreyer: Min Metier (1995)
Torben Skjodt Jensen's documentaire is een collage van herinneringen en reflecties op één van de grootste regisseurs ooit. Door interviews, geschreven documenten en zeldzaam archiefmateriaal wordt een portret van Dreyer getekend: een perfectionist vol met passie.
Carla's Song (1996) Carla's Song (1996)
De Schotse buschauffeur George wordt verliefd op Carla, een vluchtelinge uit Nicaragua. Uit liefde en in de hoop haar van haar trauma´s af te helpen, neemt hij haar mee naar haar vaderland. Daar is het geen exotisch vakantieparadijs, maar oorlog. Wanneer George de kogels om de oren vliegen komt hij tot het besef dat het in haar vaderland om meer gaat dan zijn liefde voor Carla.
Carlita's Secret (2004) Carlita's Secret (2004)
Carlita (Eva Longoria), een jonge, beeldschone vrouw, raakt onrechtstreeks betrokken bij een grootse drugdeal. Ze is genoodzaakt te vluchten en enkele jaren onder te duiken om zo aan de politie te ontsnappen. Eens de jaren verstreken zijn, besluit ze uit de anonimiteit te stappen en gaat ze onder een andere naam werken in een succesvolle nachtclub. Maar op hetzelfde moment heeft een detective de drugszaak opnieuw geopend en loopt ze voor de tweede keer in haar leven groot gevaar. Probeert ze opnieuw te vluchten of gaat ze deze keer wel de confrontatie met het verleden aan?
Carlito's Angels (2003) Carlito's Angels (2003)
Drie erg mooie en sexy meiden uit New York - Roxy, Tina en Marisol - hangen liever wat rond dan dat ze actief bezig zijn. Maar als hun baas Carlito een telefoontje pleegt vanuit zijn cel en ze een extreem gevaarlijke opdracht meegeeft, komen zij in actie.
Carlito's Way (1993) Carlito's Way (1993)
Dankzij het grote vakmanschap van zijn advocaat Kleinfeld, komt de harde crimineel Carlito Brigante na een aantal jaren in de gevangenis te hebben gezeten vrij. Deze keer is Carlito vastbesloten op het rechte pad te blijven. Hij wil zich terugtrekken op de Bahama's met zijn grote liefde Gail en de kost verdienen met het verhuren van auto's. De corrupte Kleinfeld wil hem wel helpen. Hij heeft een klusje waarmee Carlito een leuk startkapitaal kan verdienen. Hij noemt het slechts een kleine gunst, uit loyaliteit voor bewezen diensten. Maar als Carlito iets geleerd heeft uit het verleden, dan is het wel dat loyaliteit dodelijker is dan een kogel.
Carlito's Way: Rise to Power (2005) Carlito's Way: Rise to Power (2005)
In de film volgen we Carlito Brigante, een kleine misdadiger en kruimeldief in het Harlem van de jaren '60. De Puerto Ricaan ontpopt zich echter binnen korte tijd tot de nieuwe heroïnekoning van de stad.
Carlo Giuliani, Ragazzo (2002) Carlo Giuliani, Ragazzo (2002)
Documentaire over de moord op de pacifistische actievoerder Carlo Giuliani. In Genua op 20 juli 2001 werd hij tijdens een protestmars neergeschoten door de politie.
Carlos (1971) Carlos (1971)
Aan het begin van de 20ste eeuw heerst de krijgsheer Philipp in Zuid-Europa met harde hand, en onderdrukt hij de bevolking. Om te zorgen dat ze niet gaan rebelleren, heeft hij met misdadigers een privé-leger opgezet, die door de duistere Ligo geleid wordt. Maar juist de zoon van Philipp, Carlos, probeert met behulp van een handje revolutionairen de boeren en arbeiders tot een opstand te bewegen.
Carlos Castaneda: Enigma of a Sorcerer (2004) Carlos Castaneda: Enigma of a Sorcerer (2004)
Een documentaire over Carlos Castaneda, een antropoloog van de U.C.L.A. wiens boek “The Teachings of Don Juan: A Yaqui Way of Knowledge” een grote inspiratiebron was voor de New Age beweging. Er is enige controverse omtrent de authenticiteit van zijn werk en zijn waarnemingen van alternatieve, buitengewone realiteiten. Hij zou van Don Juan, een Yaqui shamaan, oude Indiaanse manieren hebben geleerd om toegang te krijgen tot andere realiteiten. Ralph Torjan, een oud-student van Castaneda, probeert in deze documentaire aan te tonen dat Don Juan een verzinsel is van Castaneda.
Carlos contra el Mundo (2002) Carlos contra el Mundo (2002)
De 20-jarige Carlos verliest zijn vader in een verkeersongeluk. Door deze gebeurtenis is hij ineens het hoofd van de familie en moet hij gaan werken. Carlos wil echter deze verantwoordelijkheid niet, hij wil genieten van zijn jonge leven. Bovendien voelt hij zich misbegrepen, alleen en geïsoleerd van de rest van de wereld.
Carlos el Terrorista (1979) Carlos el Terrorista (1979)
Een man die alleen bekend staat als Carlos is één van de gevaarlijkste mannen ter wereld. Hij werkte voor en samen met verschillende van de grootste terroristische organisaties op de ganse aardbol, van het Palestine Liberation Front tot het Irish Republican Army en zodoende kent hij ook de grootste geheimen van deze organisaties. Informatie waarvan bekend is dat ze de C.I.A. zeer gelukkig zou maken, moesten ze deze in hun bezit krijgen.
Carlton-Browne of the F.O. (1959) Carlton-Browne of the F.O. (1959)
Groot-Brittanië had tijdens de laatste 50 jaar een internationaal verdrag gesloten met een klein eiland in de Stille Oceaan. Deze overeenkomst is in die tijd geheel genegeerd, totdat nu de koning van het eiland is overleden en dit bekend wordt op ministerie van buitenlandse zaken in Engeland. Zij besluiten Cadogan de Vere Carlton-Browne (Terry-Thomas) naar het eiland toe te zenden om de onderlinge betrekkingen te hernieuwen.
Carman: The Champion (2001) Carman: The Champion (2001)
Ooit was Orlande Leone (Carman) kampioen boksen, maar hij verruilde de ring voor werk in een jongerencentrum in de stad. Het is Orlando's grote droom om het Life Center dat zijn vader heeft opgezet, uit te breiden om de jongeren perspectief te geven in hun soms uitzichtloze situatie. Hij heeft zich hiervoor echter diep in de schulden moeten steken. Met de hete adem van de schuldeisers in zijn nek en een mooie vrouw die zich niet in een relatie met hem wil storten, zou ieder ander de hoop hebben opgegeven. Orlando besluit om zijn leven te riskeren in een laatste gevecht...
Carmela È una Bambola (1958) Carmela È una Bambola (1958)
In Napels belooft een arrogante nietsnut van een vader dat zijn dochter Carmela zal trouwen met een rijke edelman. Jammer genoeg lijdt dochterlief aan een bepaalde vorm van slaapwandelen, die haar iedere nacht doet belanden op de slaapkamer van Toto Improta, een jongeman die slecht valt bij de vader.
Carmen (1915) Carmen (1915)
Als Don Jose, een Spaanse officier, valt voor het zigeunermeisje Carmen stort zijn wereld in. Hij raakt in een diepe, jaloerse obsessie. Zijn passie voor het temperamentvolle meisje leidt tot moord en ontering.
Carmen (1918) Carmen (1918)
Het tragische verhaal van Don Jose (Harry Liedtke), een spaanse cavalerist die voor de betoverende schoonheid van Carmen (Pola Negri) valt, een zigeunermeisje. Carmen behandelt hem op haar beurt met zowel liefde als tederheid en brengt hem op deze manier in de verleiding. Ze leidt hem echter op deze manier de verdoemenis in.
Carmen (1983) Carmen (1983)
Een groep flamenco dansers repeteert het beroemde Carmen van Prosper Merimee. Antonio (de choreograaf) wordt verliefd op Carmen (de sterdanseres). Hun verhaal begint synchroon te lopen aan het stuk en langzaam zijn spel en realiteit niet meer van elkaar te onderscheiden.
Carmen (1984) Carmen (1984)
Bewerking van Bizet's opera waarin cavalerist Don José valt voor het prachtige burgermeisje Carmen. De liefde die hij voor haar voelt en daaraan verbonden de jaloezie, zorgt voor dramatische verwikkelingen.
Carmen (2003) Carmen (2003)
Carmen is een Spaanse uit Andalusië in de 19de eeuw in een land vol contrasten, tijdens de invasie door Napoleon, in een land dat vocht voor haar vrijheid en rechtsorde in wanorde en tirannie. Elke nieuwe minnaar van de mooie, vurige Carmen, elke nieuwe liefdesepisode, drijft de 'on'-gelukkige in een spiraal van marginaliteit en delinquentie. Elke nieuwe liefde leidt naar een nieuwe dood maar hoe kan men aan de verschroeiende vurigheid van deze mooie zuiderse vrouw weerstaan zonder het uiterste risico van de dood erbij te nemen?
Carmen di Trastevere (1963) Carmen di Trastevere (1963)
Een mooie jonge vrouw is gehuwd met een koude, doortrapte misdadiger, die juist is vrijgelaten uit de gevangenis. Ze wordt echter verliefd op een jonge charmante politieambtenaar, die oprechte gevoelens voor haar heeft. Zijn liefde voor haar is zo sterk dat hij het politiekorps verlaat en de donkere wereld van haar echtgenoot binnentreedt. De gangster is filosofisch over de gevoelens van de jongeman voor zijn vrouw, hij betrekt hem simpelweg bij zijn misdadige activiteiten.
Carmen Jones (1954) Carmen Jones (1954)
Carmen Jones werkt in een parachute-fabriek vlak bij een Zuiderlijke militaire basis. Wanneer ze in een gevecht raakt met een ander meisje wordt ze gearresteerd en onder toezicht gesteld van de jonge officier Joe. Hoewel hij verloofd is valt hij voor de aantrekkelijke Carmen en vergezelt haar naar haar oude buurt. De twee willen ondanks vele waarschuwingen niet inzien dat hun liefde gedoemd is te mislukken.
Carmen la de Ronda (1959) Carmen la de Ronda (1959)
Als Don Jose, een Spaanse officier, valt voor het zigeunermeisje Carmen stort zijn wereld in. Hij raakt in een diepe, jaloerse obsessie. Zijn passie voor het temperamentvolle meisje leidt tot moord en ontering.
Carmen Miranda: Bananas Is My Business (1995) Carmen Miranda: Bananas Is My Business (1995)
Carmen Miranda, die werd ontdekt toen ze twintig was, liet als jonge zangeres niet alleen het bloed van haar Braziliaanse landgenoten sneller stromen, maar veroverde met haar exotische liedjes en dans ook Amerika. Met haar tropische, met fruit versierde hoeden, haar extravagante glitterjurken en haar overrompelende glimlach was deze in Portugal geboren en in Rio de Janeiro opgegroeide zangeres/danseres de personificatie van de flamboyante levensstijl, de sensualiteit en het temperament van het Latijns-Amerika van de jaren veertig.
Carmen Nue (1984) Carmen Nue (1984)
Erotische versie van de mooie Carmen, een Spaanse uit Andalusië in de 19de eeuw in een land vol contrasten, tijdens de invasie door Napoleon, in een land dat vocht voor haar vrijheid en rechtsorde in wanorde en tirannie. Elke nieuwe minnaar van de mooie, vurige Carmen, elke nieuwe liefdesepisode, drijft de 'on'-gelukkige in een spiraal van marginaliteit en delinquentie. Elke nieuwe liefde leidt naar een nieuwe dood maar hoe kan men aan de verschroeiende vurigheid van deze mooie zuiderlijke vrouw weerstaan zonder het uiterste risico van de dood erbij te nemen?
Carmen van het Noorden, Een (1919) Carmen van het Noorden, Een (1919)
Jozef, een eenvoudige dorpsjongen, komt in zijn diensttijd in aanraking met Carmen, aan wie hij zijn trouw als soldaat, zijn belofte van trouw aan zijn verloofde, Mareike, het eenvoudige boerenmeisje, ten offer brengt. Als hij Carmen, die op een sigarettenfabriek werkt, heeft moeten arresteren, daar zij handgemeen is geraakt met een der andere meisjes van de fabriek, weet zij door haar passie en schoonheid hem over te halen haar vrij te maken. Inderdaad weet zij door hem te ontvluchten. Deze misstap zal hem zwaar te staan komen. Jozef betaalt zijn liefde voor Carmen met gevangenisstraf. Als hij ontslagen wordt, weet Carmen hem over te halen zich bij de smokkelaarsbende aan te sluiten waartoe ook zij behoort. En steeds meer komt Jozef in de macht van de vrouw die hij lief heeft en voor wie hij Mareike en zijn moeder vergeet.
Carmen, Baby (1967) Carmen, Baby (1967)
Carmen (Uta Levka) is een sletterige seveerster in een café. Ze manipuleert alle mannen in haar omgeving: een agent, een boef, een rockster. Ze brengt hen allen in gevaar door haaar manipulatie.
Carmen, la de Triana (1938) Carmen, la de Triana (1938)
Carmen, la de Triana volgt de volksoverlevering zoals die verteld wordt door oude sigarettenmaaksters uit Triana, het verhaal van een mooie, onafhankelijke en rebelse vrouw die in opstand komt tegen tirannie en armoede en uiteindelijk ten onder gaat aan haar liefde voor een picador.
Carmen: A Hip Hopera (2001) Carmen: A Hip Hopera (2001)
Carmen, een meisje dat actrice wil worden steelt vaak haar eten en komt zo vaak in de problemen. Als ze agent Derrick ontmoet, en ze verliefd worden, beginnen de slechte en gevaarlijke tijden voor Carmen, want er zit een collega van Derrick achter Carmen aan die nog een appeltje met haar te schillen heeft.
Carmilla (1968) Carmilla (1968)
Jonge protagoniste Carmilla gaat achtereenvolgens in de koffer met een bordeelmadam, haar stiefvader, een arts en diens aan de drank verslaafde echtgenote.
Carnage Road (2000) Carnage Road (2000)
Het verhaal van de legende Quiltface en zijn legendarische moorden. Iedereen die het waagt zijn woede op zich te halen zal leren dat elk pad naar een gruwelijk bloedbad leidt. Voor vier studenten die in aanraking komen met deze maniak is er geen weg meer terug...
Carnages (2002) Carnages (2002)
Wanneer een stier na een corrida op het einde van de dag sterft, zal geen enkel deel van het dier onbenut blijven. Zo komt het dat tussen Brussel, Parijs en Madrid elk personage van deze film, zonder het te beseffen, een gedeelte van de overblijfselen van de stier op zijn weg kruist. En overal wordt het leven van deze mensen, door deze toevallige confrontatie met het dode dier, op een bepaalde manier beïnvloed.
Carnal Crimes (1990) Carnal Crimes (1990)
De echtgenote van een advocaat begint een affaire met een kunstenaar. Deze weet haar over te halen ook met onbekende mannen seks te hebben. Als zij genoeg krijgt van de spelletjes en hem wil dumpen, probeert de kunstenaar haar te chanteren.
Carnal Knowledge (1971) Carnal Knowledge (1971)
Ze delen een kamer op de universiteit en hun fantasieën op het gebied van de andere sekse. Als een van hen een vriendin krijgt worden de stappen in zijn relatie bepaald door de ander. Als de relatie goed lijkt te lopen wil de ander ook een graantje meepikken, zonder dat zijn kamergenoot dit weet.
Carnal Sins (2001) Carnal Sins (2001)
Maria is een fotografe die op het punt staat te gaan trouwen met Dylan. Maria is echter onzeker over haar kwaliteiten als minnares en ze durft zich seksueel gezien niet helemaal te laten gaan. Ze besluit om haar relatie even een halt toe te roepen en zich helemaal te concentreren op zichzelf. Ze stort zich op haar fotografie en ontmoet een collega, die gespecialiseerd is in erotische fotografie. Maria wil zich daar wel in verdiepen en Jakob wordt haar coach, zowel op het professionele vlak, als ook op het liefdesgebied.
Carnalità (1974) Carnalità (1974)
Een welgestelde geleerde koopt het kasteel van een berooide graaf en bedriegt zijn zieke vrouw met hun dienstbode. Deze geeft haar werkgeefster een fatale overdosis medicijnen, maar de geleerde is ondertussen verliefd geworden op een studente die hem na het huwelijk seksueel uitput tot een dodelijke hartaanval. Ze blijkt de dochter van de graaf te zijn die het kasteel wilde terugkrijgen.
Carnaval (1953) Carnaval (1953)
Dardamelle, een architect, komt tot de ontdekking dat zijn vrouw hem ontrouw is geweest maar neemt het nog kalm op. Hij is er zelfs trots op dat zijn vrouw zich aangetrokken voelt tot een andere man. Hij vindt zelfs een organisatie van bedrogen echtgenoten die in de carnavalparade meelopen om hun herwonnen vrijheid te vieren.
Carnaval de Las Bestias, El (1980) Carnaval de Las Bestias, El (1980)
Een huurmoordenaar probeert de Japanse mafia te belazeren, maar hij raakt tijdens zijn ontsnapping gewond. Hij komt verdwaald terecht in de wildernis en wordt opgevangen en verzorgd door een vriendelijk lijkende familie die een vreemde gewoonte met zich mee draagt...
Carnaval des Barbouzes, Le (1966) Carnaval des Barbouzes, Le (1966)
Een vrouwenmoordenaar die wordt opgespoord door de politie, verstopt zich in het huis van een psychiater. De dokter verteld hem daarop drie verhalen om hem te overtuigen dat misdaad niet loont. In Wenen wordt een onderzoeksjournalist overreden door een auto terwijl hij een onderzoek doet naar een bende die handel drijft in valse diamanten. In Rome wordt een undercover agent gefolterd en verliest bijna zijn leven, enkel omdat hij documenten in handen wilde krijgen. Hij kan een vrouwelijke agente uit de handen van spionnen redden om nadien van zijn superieuren te horen dat de papieren vals waren. In San Fransisco voorkomt een privé-detective de dood van een moordenaar, en ook van vijf barmeisjes van The Flamingo nachtclub, alleen maar omdat zij zijn identiteit kenden. Zijn plan was om de president van Brazilië te vermoorden tijdens het Carnaval van Rio de Janeiro.
Carne Apaleada (1978) Carne Apaleada (1978)
In een vrouwengevangenis raken twee gevangenen nauw met elkaar bevriend. Sommige medegevangenen zijn hier niet al te blij mee en stellen alles in het werk om dit tegen te gaan...
Carne de Presidio (1952) Carne de Presidio (1952)
Ablo doodt per ongeluk de echtgenoot van zijn buurvrouw als hij hem probeert te stoppen met zijn vrouw een pak rammel te geven en wordt hiervoor veroordeeld tot vijf jaar gevangenis. Zijn eigen vrouw en kind blijven achter en hebben het moeilijk zonder Ablo's inkomsten. Radeloos laat hij zich in met een bende drugsdealers maar één van hen verklikt hem bij de directie. Dan beginnen zijn problemen pas echt
Carne de Tu Carne (1983) Carne de Tu Carne (1983)
Twee jongeren in Colombia, omstreeks 1955, hebben een incestueuze verhouding. Spoedig veranderen ze in vampieren die zijn bezeten door geesten uit hun verleden.
Carne Trémula (1997) Carne Trémula (1997)
Na een vrijpartij in een disco besluit de twintigjarige Victor bij Elena langs te gaan. Het bezoek verloopt anders dan verwacht: Elena voelt zich belaagd en bedreigt hem met haar vaders pistool. Net wanneer de politieagenten David en Sancho verschijnen gaat het pistool af. Victor belandt achter de tralies, David in een rolstoel. Terwijl Victor zijn straf uitzit groeit David uit tot de ster van de Paralympics en trouwt met Elena. Dit komt Victor ter ore en hij raakt geobsedeerd door wraakzuchtige gedachten.
Carne, La (1991) Carne, La (1991)
Paolo leeft gescheiden van zijn vrouw. In de nachtclub van een vriend ontmoet hij de vreemde, maar prachtige Francesca. Hij raakt helemaal bezeten van haar. Samen trekken ze zich terug in een huisje. Er zit maar één ding op om: “Haar volledig te bezitten”.
Carnegie Hall (1947) Carnegie Hall (1947)
Een moeder wil dat haar zoon carrière maakt als klassiek pianist. Als hij voor een nachtclubzangeresje valt, sluit hij zich aan bij een muziekgroepje, waardoor zijn moeder haar wens in vervulling ziet gaan.
Carnet de Bal, Un (1937) Carnet de Bal, Un (1937)
Na het overlijden van haar man, realiseert Christine zich dat ze haar leven heeft verpest door met hem te trouwen, in plaats van iemand anders voor wie ze veel meer voelde. Ze besluit op zoek te gaan naar hem, en enkele andere mannen met wie ze danste op een bal dat een keerpunt uit haar leven is gebleken. Het blijkt dat ook zij destijds een stempel heeft gedrukt op de levens van de anderen.
Carnets du Major Thompson, Les (1955) Carnets du Major Thompson, Les (1955)
Majoor Thompson (Jack Buchanan) is een Britse weduwnaar van middelbare leeftijd die opnieuw verliefd wordt. Al snel trouwt hij met Martine (Martine Carol), een Franse dame met allure. De problemen beginnen wanneer het echtpaar een besluit moeten nemen over de opvoeding van hun zoontje. De vraag is of het kind moet worden opgevoed als een nette, beschaafde Engelsman of als een zwierige, frivole Fransman.
Carnies (2006) Carnies (2006)
De artiesten van de Knuckles Brothers Show komen voor een grote en zeer lugubere verrassing te staan als ze besluiten op te treden in een klein Amerikaans dorpje. Het duurt namelijk niet lang voordat één voor één van de artiesten hier aan stukken wordt gescheurd of op andere brute wijze om het leven wordt gebracht. Maar wie of wat is verantwoordelijk voor deze gruwelijke moorden?
Carnival in Costa Rica (1947) Carnival in Costa Rica (1947)
Pepe Castro en Louisa Molina keren naar Costa Rica terug vanuit de Verenigde Staten om vast te stellen dat hun ouders een huwelijk tussen hun beiden 'gearrangeerd' hebben. Pepe heeft zijn laatste verovering Celeste met zich meegenomen vanuit de USA, maar kan geen speld tussen de argumenten van zijn vader krijgen. Dan ontmoet Louisa de Amerikaanse koffieverkoper Jeff Stephens op een feest. Intussen gaan de ouderwetse ouders maar verder met het plannen van het verkeerde huwelijk.
Carnival of Blood (1970) Carnival of Blood (1970)
Een geweldadige moord is gepleegd in het Coney Island amusementspark en politieagent Dan is de aangewezen persoon om de zaak te onderzoeken. Op een dag besluit hij zijn verloving met Laura in het park te vieren, ook al loopt de geweldadige moordenaar nog vrij rond. Het aantal doden blijft stijgen en Dan moet zijn best doen de moordenaar te pakken voordat hij hem of Linda eerder te grazen neemt..
Carnival of Souls (1962) Carnival of Souls (1962)
Als een auto van een brug afrijdt, komt een inzittende om het leven, maar Mary Henry duikt een tijdje na het ongeluk op wonderbaarlijke wijze weer op. Ze neemt een baan aan als orgelspeler in een kerk, maar schrikt terug van een mysterieuze fantoom die in een oud huis woont.
Carnival of Souls (1998) Carnival of Souls (1998)
Het is twintig jaar geleden dat de moeder van Alex Grant op lugubere wijze vermoord is. Louis Seagram, de moordenaar, komt vrij uit de gevangenis en neemt wraak op Alex, omdat zij tegen hem getuigde. Plotseling duikt hij op de achterbank van haar auto. In een wanhopige poging Louis kwijt te raken, rijdt Alex de auto in zee... Proestend komt Alex omhoog... in de badkuip. Was alles dan toch een nare droom? Samen met haar psychiater gaat Alex twintig jaar terug in de tijd. Haar moeder en zij leren Louis kennen als clown op de kermis. Vervolgens duikt hij op in de kelder, haar slaapkamer, de auto en voordat ze het weet is de nachtmerrie begonnen...
Carnival of Wolves (1996) Carnival of Wolves (1996)
Vier mannen komen in een plaatselijk cafe met elkaar in gesprek. Ze zitten allemaal in dezelfde situatie: geen geld en geen baan. Ze besluiten om gezamelijk een casino te beroven en elkaar daarna nooit meer te spreken. Het moet de perfecte misdaad worden, uitgevoerd door voor elkaar totale vreemden. Wanneer hun plan toch blijkt te lukken en ze met het nodige geweld en geluk afscheid nemen van elkaar, houden ze er geen rekening mee dat de eigenaar van het casino alles op alles gaat zetten om de overvallers op te sporen.
Carnival Rock (1957) Carnival Rock (1957)
Christopher 'Christy' Cristakos, eigenaar van een nachtclub, is verliefd op zangeres Natalie Cook, die op haar beurt verkikkerd is op gokker Stanley, die de club wil overnemen. Wanneer de club is verkocht, beraamt Christopher een plan om de club te vernietigen en om Natalie weg te houden van Stanley.
Carnival Story (1954) Carnival Story (1954)
Het arme meisje Willie (Baxter) heeft talent voor het slappe koord en wordt de partner van Frank (Bettger) die in een circus een trapezenummer heeft. Frank is zich niet bewust van het feit dat Willie al een verhouding had met spreekstalmeester Joe (Cochran), waardoor Willie last van wroeging krijgt. Joe suggereert haar met Frank te trouwen en door te gaan met hun relatie. Zo gezegd, zo gedaan. Uiteraard komt Frank erachter en daar komt vuurwerk van, vooral op duizelingwekkende hoogte.
Carnivale (2000) Carnivale (2000)
Wanneer een paar kinderen aan zee aan het spelen zijn, worden ze meegelokt in een tijdreis portaal. Dat portaal voert hen naar een pretpark. Daar hebben ze veel pret totdat ze ontdekken dat als ze niet snel ontsnappen, ze daar zullen moeten blijven tot het einde van hun dagen. Hierop volgt een uitzinnige ontsnapping, waarbij ze een spooktrein moeten nemen en ze bij een freakshow terecht komen.
Carnivore (2000) Carnivore (2000)
Een geheim experiment van de overheid loopt ernstig mis als een opgesloten monster uit een geheim laboratorium ontsnapt en zich verstopt in een verlaten huis. Als er paar jongeren naar het verlaten huis gaan om wat lol te trappen aldaar, hebben ze niet in de gaten welk gevaar ze daarbij lopen.
Carnosaur (1993) Carnosaur (1993)
Een geniale wetenschapster heeft het snode plan opgevat om de volledige mensheid uit te moorden. Om dit doel te bereiken heeft ze een speciaal wapen ontwikkeld: genetisch gemanipuleerde, vleesetende dinosaurussen.
Carnosaur 2 (1995) Carnosaur 2 (1995)
Ergens in de woestijn van Nevada bevindt zich een geheim ondergronds complex. Een groep technici wordt er naartoe gestuurd om reparaties uit te voeren, maar als niemand terugkeert, wordt er een onderzoek ingesteld. Volgens de eerste vaststellingen lopen er gevaarlijke dinosaurussen los in het complex.
Carnosaur 3: Primal Species (1996) Carnosaur 3: Primal Species (1996)
Een groep terroristen schrikt zich rot als ze ontdekken dat de door hen gestolen vracht uit een paar genetisch gemanipuleerde dinosaurussen blijkt te bestaan. De elitetroepen die de terroristen moeten pakken weten zodoende niet goed wat hen te wachten staat.
Carny (1980) Carny (1980)
Tijdens de jaarlijkse kermis ontmoet de 18-jarige Donna de kermisklanten Frankie en Patch. De twee verdienen hun geld met hun attractie 'Drop Bozo', waarbij de mensen Frank in het water kunnen laten vallen door hem met ballen te bekogelen. Donna werkt overdag als serveerster, maar is haar saaie baantje meer dan beu. In een opwelling besluit ze met Frank en Patch mee te reizen naar het Zuiden.
Caro Diario (1993) Caro Diario (1993)
Caro Diario is een driedelig dagboek van een rusteloze veertiger op inspektietocht door Italië. 1.Op de Vespa: Nanni Moretti doet verslag van zijn tochtjes door de buitenwijken van Rome per scooter. Hij vertelt over de architectuur van de wijken, filosofeert over film en eindigt in Ostia, de badplaats waar Pasolini werd vermoord. 2. Eilanden:Nanni Moretti bezoekt de Liparische Eilanden waar hij een rustig plekje zoekt om te kunnen schrijven. Zeurende kinderen, toeristen en een reisgenoot die verslaafd is aan tv doen hem terug op de vlucht slaan. 3. Dokters: Moretti brengt verslag uit van zijn reis langs dokters en kwakzalvers.
Caro Dolce Amore (1994) Caro Dolce Amore (1994)
Nadat de Britse kolonel Harold Pearson de strategische controle van een klein stadje in Sicilië tijdens de Tweede Wereldoorlog verkrijgt, beveelt hij de burgers om een burgemeester te kiezen om de woordvoerder te worden van de stad. Wanneer kolonel Pearson gaat dineren in het huis van de nieuwe burgemeester, vallen zijn ogen op de bloedmooie burgemeestersvrouw. Voor de eerste maal kan hij zijn strategie van het strijdveld toepassen; in de slaapkamer.
Caro Michele (1976) Caro Michele (1976)
Michele is in ballingschap in London, nadat hij zich in nesten heeft gewerkt met de studentenopstand van '68. Zijn moeder Adriana is weduwe geworden en zijn zusters wonen nog thuis in Italië. Ze schrijven elkaar regelmatig brieven. Michele wordt achtervolgd door Mara, een meisje van Varese, dat zweert dat hij de vader van haar zoon is.
Caro Papà (1979) Caro Papà (1979)
Albino Millozza (Vittorio Grassman) heeft een zoon, Parella (Julien Guiomar) genaamd die zich aangesloten heeft bij de stadsguerrilla. Een onbekende terroristengroep besluit dat Albino uit de weg geruimd moet worden. Albino komt erachter dat er een moordaanslag op een zekere "P" zit aan te komen en probeert iedereen, inclusief zijn zoon, te waarschuwen, niet wetende dat hijzelf het doelwit is.
Carodejky z Predmestí (1990) Carodejky z Predmestí (1990)
De vriendinnetjes Veronika en Petra (Fliegerova) vinden op een dag bij tante Emma (Tomásová) een boek met recepten, die ze meteen gaan uitproberen. Het blijken heksenbrouwsels te zijn, die de wonderlijkste veranderingen teweeg brengen in mens en dier. Ze zetten hun magische krachten in tegen de overheid als de buurt gesaneerd wordt.
Carodejuv Ucen (1977) Carodejuv Ucen (1977)
Het verhaal gaat over de jongen Krabat. Hij komt op een molen bij het Koselmoeras, waar hij gaat werken als leerjongen. De molen blijkt een school voor zwarte kunst te zijn. De molenaar is Meester in de zwarte kunst. Zijn twaalf knechten zijn ook zijn leerlingen, zowel voor het molenaarsvak als "al het andere". Ze kunnen niet weglopen van de molen, daar heeft de Meester voor gezorgd. Wie probeert te ontsnappen zal merken dat zijn weg altijd weer terugleidt naar de Zwarte Molen. Slechts met toestemming van de Meester kan men omringende dorpen bereiken.
Carol Christmas, A (2003) Carol Christmas, A (2003)
Het klassieke verhaal van Dickens over een vrouw die de ware betekenis van kerstmis ontdekt. Hij is slechts geïnteresseerd in geld, cynisch en doet niet aan vrijgevigheid. Wanneer een geest hem bezoekt en hem confronteert met verleden, heden en toekomst wordt hij gedwongen zijn levensinstelling opnieuw te evalueren.
Carola de Día, Carola de Noche (1969) Carola de Día, Carola de Noche (1969)
Carola is een prinses, die haar land heeft moeten ontvluchten vanwege een revolutie. Ze gaat naar Spanje en moet zich vermommen om haar leven te redden, want ook daar zijn ze naar haar op zoek. Maar Carola wil niet opgesloten zitten en gaat 's nachts naar buiten om te zien hoe de Spanjaarden leven. Wat ze niet had verwacht was dat ze verliefd zou worden op een man die werkzaam is in een cabaret. Vanwege geldgebrek besluit zo om daar een baan te accepteren als zangeres.
Carola Lamberti - Eine vom Zirkus (1954) Carola Lamberti - Eine vom Zirkus (1954)
Een generatie-conflict tussen drie broers (trapezewerkers) en hun moeder (een circusdirectrice die weduwe is), die haar zoons als snotapen behandelt, zorgt voor rivaliteit van twee broers om de gunsten van een schoonrijdstertje en veroorzaakt een levensgevaarlijke spanning tijdens het optreden.
Carolina (2003) Carolina (2003)
Caroline is een jonge vrouw uit het Zuiden, die haar excentrieke familie ontvlucht en naar het Westen vertrekt. Ze ontmoet daar twee mannen die allebei verliefd op haar worden.
Carolina Cannonball (1955) Carolina Cannonball (1955)
Judy en haar grootvader runnen een trolley tussen een treindepot en een spookstad in Nevada, dichtbij de Californische grens. Drie spionnen hebben de intentie om een nucleaire raket op te sporen die in de buurt ligt. Maar wanneer de trolley plots kapot gaat, installeren zij nietsvermoedend de motor uit de vlakbij gelegen atoomraket. Natuurlijk hebben zij geen flauw idee welke motor zij gebruiken en wie er allemaal op zoek naar zijn.
Carolina Moon (2007) Carolina Moon (2007)
Tori (Claire Forlani) is een meisje met visioenen. Ondanks haar gave kan ze niet voorkomen dat haar beste vriendin wordt vermoord. Het is voor Tori zelf onduidelijk wie de dader is, maar de hoofdverdachte voor Tori is haar eigen vader die haar dezelfde avond nog heeft mishandeld en een erg agressief karakter heeft. Een paar weken na deze vreselijke gebeurtenis verhuist Tori en vertrekt uit het kleine plaatsje Carolina. Achttien jaar later komt ze weer terug in haar geboorteplaats om haar eigen winkel te openen en achter de waarheid te komen. Hier is echter niet iedereen blij mee, omdat een aantal mensen Tori verdenken van de moord op haar vriendin. Sinds Tori haar terugkeer in Carolina krijgt ze weer last van visioenen. Samen met de broer van haar jeugdvriendin, Cade (Oliver Hudson) komt ze achter de verschrikkelijke waarheid....
Carolina Skeletons (1991) Carolina Skeletons (1991)
Een zwarte Amerikaanse soldaat keert terug naar zijn geboorteplaats, waar zijn moeder stervende is. Zij vertelt hem dat hij ooit een oudere broer had, die dertig jaar eerder geëxecuteerd is naar aanleiding van de moord op twee blanke meisjes. Daarmee begint zijn strijd tegen de onrechtvaardige veroordeling van zijn broer.
Caroline at Midnight (1994) Caroline at Midnight (1994)
Journalist Jack Lynch is na lange tijd weer eens in de stad om een onthullend artikel over corrupte politieagenten te schrijven. Als hij hoort dat zijn ex Caroline twee jaar geleden bij een mysterieus auto-ongeluk om het leven is gekomen, start hij een onderzoek naar deze zaak
Caroline Chérie (1950) Caroline Chérie (1950)
Chëteau de Bièvres, 14 juli 1789. Het tuinfeest dat bedoeld was om de oudste dochter van de kasteelheer, Louise, aan de man te brengen wordt verstoord door het uitbreken van de Franse Revolutie. Caroline, het jongere zusje van Louise, is dan inmiddels echter al verliefd geworden op de aristocraat Gaston de Salanches. Zij volgt hem naar Parijs, waar de Revolutie echter danig huishoudt.
Caroline Chérie (1968) Caroline Chérie (1968)
Caroline, bijgenaamd "Chérie", is van een edele maar arme familie. Op de dag van de val van Bastille geeft zij haar lichaam en ziel aan Gaston. Nochtans, na de raad van haar vader, huwt zij George, die oud en rijk is. De revolutie gaat verder; vele edelmannen worden naar de guillotine geleid, evenals sommige revolutionairen die van verraad worden beschuldigd. George vlucht om zijn hoofd te redden, maar Caroline wordt gearresteerd. Met de hulp van Gaston wordt ze uiteindelijk vrijgelaten. Gaston wordt evenwel lid van de troepen van Napoleon. Na de dood van Robespierre bedaart de situatie en keert George terug naar Caroline, maar zij verlaat hem en zoekt haar ware liefde op..
Caroline? (1990) Caroline? (1990)
Een vrouw van wie iedereen dacht dat ze allang dood was, duikt plotseling op om haar rechten te laten gelden op de erfenis van de familie, hoewel haar ideniteit in twijfel wordt getrokken.
Carosello Napoletano (1954) Carosello Napoletano (1954)
Salvatore Esposita is zanger en werkzaam in Napels. Vergezeld door zijn voltallige familie, trekt ie door de straten van de stad om zijn liedjes ten gehore te brengen. Hij brengt velen het hart in vervoering. Dan wordt op een dag een van zijn muziekinstrumenten gestolen.
Carottiers, Les (1931) Carottiers, Les (1931)
Met een smoesje misleiden Stan en Ollie hun vrouwen om in plaats van een weekend aan zee met z'n vieren, met z'n tweetjes naar een men-only fuif te gaan. Maar omdat Oliver Hardy er maar niet in slaagt zijn laarzen aan te trekken, komen de vrouwen toch achter het snode plan. Uit huis gezet gaan de jongens midden in de winter in een pension, waar ze hun hondje proberen te verbergen voor de huisbaas...
Carousel (1956) Carousel (1956)
Rodgers & Hammerstein musical over Billy Bigelow, een zwerver en een lanterfanter die op de kermis werkt bij de carousel. Als hij Julie ontmoet lijkt hij tot rust te komen; ze trouwen en Julie wordt zwanger. Als Billy echter ontslagen wordt pleegt hij een overval om aan geld voor zijn gezin te komen, maar hij wordt daarbij gedood. Jaren later mag hij één dag uit de hemel terugkomen naar aarde om een aantal zaken recht te zetten voor zijn vrouw en zijn dochter die hij nooit gezien heeft.
Carovana di Canzoni (1954) Carovana di Canzoni (1954)
In een luxueus hotel in Miramare is een zangcompetitie georganiseerd voor lichte muziek. Verschillende bekende zangers en zangeressen zijn uitgenodigd om deel te nemen. Maar dan zit men ineens met een groot probleem, want de prijs voor de winnaar blijkt te zijn gestolen.
Carpenter, The (1989) Carpenter, The (1989)
Alice en haar ontrouwe echtgenoot Martin verhuizen naar een eigenaardig oud houten huis, waar nogal wat aan opgeknapt zal moeten worden. Terwijl Martin zich bezighoudt met flirten, probeert een bonte verzameling klusjesmannen het huis in goede orde te brengen, maar met weinig resultaat. Na enige tijd komt Alice tot de ontdekking dat zich in de kelder van het oude huis een onheilspellende en onverklaarbare verschijning ophoudt. Het is de geest van de timmerman die het huis veertig jaar terug bouwde. Zijn plotselinge en gewelddadige dood was er de oorzaak van dat het huis nooit helemaal af heeft kunnen maken. Nu is hij er weer en vast van plan om "zijn" werk af te maken. En wie hem daarbij in de weg staat, loopt eveneens het risico om afgemaakt te worden.
Carpetbaggers, The (1964) Carpetbaggers, The (1964)
Jaren '20: Met het geld van zijn vader, een avontuurlijk instinct en voorliefde voor vliegtuigen bleef hij het bedrijf uitbreiden, terwijl zijn vriend Nevada diens verleden vergat en een carrière begon als cowboy in B-westerns.
Carpool (1996) Carpool (1996)
Franklin Laszlo zit zo aan de grond, dat hij in een vlaag van verstandsverbijstering, een supermarkt berooft. Als vluchtauto kiest hij die van Daniel Miller, die toch al vol zat met passagiers. Een dolle rit volgt, dwars door de straten van Seattle.
Carpool Guy (2005) Carpool Guy (2005)
Joel Goodman is een ambitieus marketing directeur en is het zat om elke dag in de file te moeten staan. Hij betaalt een dakloze man om dagelijks bij hem in de auto aan de bijrijderskant te gaan zitten zodat hij de carpoolstrook mag gebruiken. In die tijd leert Joel van de dakloze man de ware feiten van succes in het leven.
Carrefour (1938) Carrefour (1938)
Een man met in de Eerste Wereldoorlog opgelopen geheugenverlies krijgt de verkeerde status toegekend waarin hij zich aanpast ondanks een vaag gevoel dat er iets niet klopt. Chantage en terugkeer van zijn geheugen doen hem te laat het bedrog beseffen, maar een geliefde van vroeger weet hem te redden.
Carrefour des Enfants Perdus, Le (1944) Carrefour des Enfants Perdus, Le (1944)
Drie vroegere leerlingen van heropvoedingsgestichten treffen elkaar in Marseille tijdens de Wapenstilstand (1940). Ze willen een heropvoedinggscentrum oprichten, dat op herkenbare menselijke grondslagen is gestoeld. Ze slagen daarin, ondanks de vijandige manoeuvres van, door een duister individu, op afstand bestuurde dwarskoppen.
Carrément à l'Ouest (2001) Carrément à l'Ouest (2001)
Drie verwarde, jonge volwassenen staan centraal in deze film. Alex, een drugsdealer, Fred, de vriendin van één van zijn klanten en Sylvia brengen samen een nacht door in Parijs waarin ze elkaar confronteren met hun gevoelens over eenzaamheid, liefde, sex en angst.
Carrie (1952) Carrie (1952)
Haar zus Carrie vertrekt naar Chicago om succes en geluk te zoeken. De onschuld van het boerenmeisje wordt echter misbruikt, eerst door een kennis die haar geld wil lenen, later door een rijke man die daarmee zichzelf ruïneert.
Carrie (1976) Carrie (1976)
Carrie White is een verlegen meisje dat niet snel vrienden maakt. Iedereen uit haar klas haat haar en pest haar altijd. Na een vernederend incident in de doucheruimte, straft de gymlerares al haar klasgenoten. Eén meisje vindt haar zielig en overtuigt haar vriend Tommy om met haar naar het schoolbal te gaan. Carrie is blij, maar mag niet van haar bezitterige moeder. Uiteindelijk gaat ze toch en wanneer het blijkt dat haar klasgenoten wraak willen nemen op het bal, ontwikkelt ze voor haar onbekende telekinetische krachten die ze tegen haar klasgenoten gebruikt.
Carrie (2002) Carrie (2002)
Carrie White is een verlegen meisje die door iedereen wordt gepest. Na een vernederend incident in de doucheruimte straft Carrie's gymlerares al haar klasgenoten. Eén meisje heeft medelijden met Carrie en overtuigt haar vriend Tommy om met haar naar het schoolbal te gaan. Maar Carrie mag niet mee van haar strenge moeder. Uiteindelijk gaat ze toch en als blijkt dat haar klasgenoten tijdens het bal wraak willen nemen, laat ze haar duistere kant zien.
Carrie's War (2004) Carrie's War (2004)
Carrie en haar broertje Nick worden tijdens de oorlog uit Londen geëvacueerd en naar een dorpje in Wales gestuurd. Daar komen ze terecht bij de aardige Lou en haar broer Mr. Evans, die iedere luxe heeft afgezworen. Zijn andere zuster Mrs. Gotobed houdt er een hele andere levensfilosofie op na.
Carried Away (1996) Carried Away (1996)
Een gefrustreerde leraar annex boer die zorgt voor zijn ziekelijke moeder is al jaren verloofd met de tamelijk ijzige weduwe van zijn beste vriend. Op een dag wordt hij verleid door een 17-jarige leerlinge. Dat levert vanzelfsprekend een hoop ellende op.
Carrier, The (1988) Carrier, The (1988)
Wanneer inwoners van een klein stadje massaal blijken te lijden aan een mysterieuze ziekte, waardoor hun vlees wordt verteerd, wil de omliggende gemeente alle verdachte dragers uitroeien.
Carrière de Suzanne, La (1963) Carrière de Suzanne, La (1963)
Twee vrienden, Bertrand (Philippe Beuzen) en Guillaume (Christian Charrière), maken kennis met twee meisjes, Suzanne (Catherine Sée) en Sophie (Diane Wilkinson). De meisjes worden al snel door hen uitgebuit, maar naarmate de tijd vordert en hun gevoelens voor elkaar langzamerhand sterker worden, wordt hun relatie steeds complexer.
Carrington (1995) Carrington (1995)
De film vertelt over de relatie tussen schilder Dora Carrington en schrijver Lytton Strachey in het Engeland van tijdens de Eerste Wereldoorlog. Ondanks dat de relatie platonisch was door de homoseksualiteit van Strachey, was er toch sprake van een diepe en ingewikkelde band tussen de twee.
Carrington V.C. (1955) Carrington V.C. (1955)
Majoor Charles Carrington wordt voor de krijgsraad gesleept op verdenking van verduistering. Hij zou een greep hebben gedaan in de kluis om zich het geld toe te eigenen dat het leger hem schuldig is. Carrington besluit om zichzelf te verdedigen.
Carrosse d'Or, Le (1953) Carrosse d'Or, Le (1953)
De onderkoning van een Spaanse kolonie in het zeventiende-eeuwse Peru heeft een gouden koets gekocht. De koets komt tegelijkertijd aan met een toneelgezelschap, waarvan de ster vele aanbidders heeft, waaronder de koning zelf die haar vervolgens de koets schenkt. De actrice verkeert na enkele intriges en ruzie met indianen in gewetensnood over wat ze moet doen. Het theater of een luxueus leven met de koning.
Carry On Abroad (1972) Carry On Abroad (1972)
De 'Carry on' club gaat op vakantie naar Spanje, alwaar zij logeren in het Palace Hotel. Het hotel is echter totaal niet wat ze verwachten, niet in de laatste plaats omdat het nog helemaal niet af is.
Carry On Admiral (1957) Carry On Admiral (1957)
Twee vrienden besluiten na een avondje doorzakken om van identiteit te verwisselen. De één is woordvoerder voor een groot bedrijf en de ander is kapitein van een schip. Helaas zorgt de verwisseling vooral bij de nep-zeeman voor heel wat opschudding en verwarring.
Carry On Again Christmas (1970) Carry On Again Christmas (1970)
Jim Hawkins vindt toevallig een kaart van een eiland waar een schat verborgen zou zijn. Met verschillende vrienden van allerlei pluimage gaat Jim op weg om de schat te zoeken. Natuurlijk wordt het de avonturiers niet makkelijk gemaakt, want ook piraten hebben lucht gekregen van de schat en doen er alles aan om die in handen te krijgen.
Carry On Again Doctor (1969) Carry On Again Doctor (1969)
Dr. Nookey wordt in diskrediet gebracht en wordt naar een ziekenhuis op een vergelegen eiland overgeplaatst. Hij krijgt een geheim afslankings middel van een personeelslid, Gladstone Screwer, waarna hij terug naar Engeland vliegt naar roem en rijkdom. Echter, anderen willen geld verdienen aan zijn rijkdom en sommigen willen hem gewoon weer zien vallen.
Carry On at Your Convenience (1971) Carry On at Your Convenience (1971)
Vic Spanner is de vakbondsafgevaardigde voor de werknemers van WC Boggs' Lavatory Factory. Hij is echter helemaal niet tevreden met de werkomstandigheden en kondigt om de haverklap een staking aan. De werknemers zijn daar eigenlijk niet zo van gediend, en ze willen hem vervangen door iemand anders.
Carry On Behind (1975) Carry On Behind (1975)
Professoren Vrooshka en Crump willen een archeologisch interessante site onderzoeken op het Britse platteland. Helaas ligt het stuk grond pal naast een camping, die bevolkt wordt door hordes irritante toeristen. De twee heren hebben dus de hele tijd te doen met de flauwe grappen en practical jokes van de vakantiegangers.
Carry On Cabby (1963) Carry On Cabby (1963)
James is zo bezig met zijn taxibedrijfje dat hij zijn vrouw Jacques veronachtzaamt. Deze zet zelf een taxi-bedrijfje op en begint een concurrentie met prachtig mooie chauffeuses.
Carry On Camping (1969) Carry On Camping (1969)
Een stel vrienden probeert hun vriendinnen mee te krijgen naar een nudistenkamp. Daar aangekomen blijkt dit een familiecamping te zijn. De problemen worden groter als een buslading meisjes op de camping arriveert.
Carry On Christmas (1969) Carry On Christmas (1969)
Ebenezer Scrooge (Sid James) heeft een hekel aan kerstmis en aan alles wat daarbij hoort. Hij heeft voor niemand wat over, want zijn geld houdt hij liever zelf. Daarom krijgt Ebenezer op kerstavond bezoek van drie geesten, die hem een lesje willen leren vanwege zijn gierigheid.
Carry On Christmas (1973) Carry On Christmas (1973)
De kerstman (Sid James) zit op zijn vaste plaats in het winkelcentrum en vertelt hoe kerstmis door de eeuwen heen gevierd is. Iedereen beleefde het gezelschapsfeest op zijn eigen wijze, te beginnen bij de mensen in de oertijd, via Robin Hood in de Middeleeuwen, tot en met de soldaten in de Eerste Wereldoorlog.
Carry On Christmas: Carry On Stuffing (1972) Carry On Christmas: Carry On Stuffing (1972)
Een aantal rijke dames en heren uit de Victoriaanse tijd genieten een feestelijk diner. Tijdens het eten komen de verhalen los. O.a. het verhaal "The Last Outpost" gaat over een groep koloniale slodaten die hun laatste maatlijd nuttigen terwijl rondom hen de oorlogstrommels reeds te horen zijn. In het verhaal "The Sailor's Story" zitten twee oude vrijsters samen thee te drinken. Harriet is boos op Esmerelda, omdat zij twee soldaten heeft uitgenodigd voor kerstmis.
Carry On Cleo (1964) Carry On Cleo (1964)
Twee Britten worden gevangen en als slaven gebruikt door de binnendringende Romeinen en meegenomen naar Rome. Hengist Pod doet zinloze uitvindingen, terwijl Horsa een moedige en sluwe strijder is. Als Hengist in Rome aankomt, wordt hij aangezien voor een strijder en wordt ingelijfd in de keizerlijke wacht om Cleopatra te beschermen. Cleopatra wil hem niet in haar buurt hebben en probeert hem weg te werken.
Carry On Columbus (1992) Carry On Columbus (1992)
Ontdekkingsreiziger Christopher Columbus weet de Koning en Koningin van Spanje ervan te overtuigen dat hij een nieuwe handelsroute naar Indië kan vinden en het koningspaar stelt hem zelfs drie schepen ter beschikking. De Sultan van Turkije hoort echter van Columbus' plannen en stuurt Fatima, zijn beste spionne, naar Spanje om de expeditie te saboteren.
Carry On Constable (1960) Carry On Constable (1960)
Een politiepost is onderbezet vanwege een griep-epidemie. Er komen vier agenten in opleiding om dit gat op te vullen. Sergeant Wilkins moet proberen hen in korte tijd tot echte agenten om te vormen. Intussen kunnen de plaatselijke criminelen even opgelucht ademhalen, terwijl onschuldige mensen het juist zwaar te verduren krijgen.
Carry On Cowboy (1966) Carry On Cowboy (1966)
Stodge City is in de greep van Rumpo Kid en zijn bende. Het klucht der vergissingen slaat toe als gezondheidsinspecteur Marshal P. Knutt vanwege zijn naam aangezien wordt voor een wetsdienaar. Gewentensvol als hij is, probeert Marshal de stad te verlossen van Rumpo.
Carry On Cruising (1962) Carry On Cruising (1962)
Kapitein Crowther is niet gelukkig. Vijf leden van de bemanning moeten op zeer een korte termijn vervangen worden, nog voordat de boot vertrekt waardoor èr niet veel keuze is. Hij krijgt niet alleen te maken met de vijf meest incompetente scheepsmaten die ooit naar zee trokken, maar de passagiers blijken ook een vreemd zooitje te zijn. Het schip de 'SS Happy Wanderer' zal nooit meer het zelfde zijn.
Carry On Dick (1974) Carry On Dick (1974)
Dick Turpin is een vervelende lolbroek die het Britse Upper Dencher terroriseert. Captain Fancey en Sergeant Jock Strapp zijn vastbesloten om de pestkop te pakken en roepen de hulp in van Reverend Flasher. De brave priester blijkt echter een vreemd dubbelleven te hebben.
Carry On Doctor (1968) Carry On Doctor (1968)
De populaire Doctor Kilmore wordt ontslagen als hij in een onkuise positie wordt betrapt op het dak van het woonhuis van de zusters. De patiënten willen de dokter echter niet laten gaan en bedenken een plan om Doctor Tinkle, de directeur van het ziekenhuis, ervan te overtuigen zijn ontslag in te trekken.
Carry On Emmannuelle (1978) Carry On Emmannuelle (1978)
De knappe sex hongerige Emmannuelle kan de lust van haar man niet meer opwekken. Uit frustratie verleidt ze een hele rij VIP's, inclusief de eerste minister en de Amerikaanse ambasadeur. Een jaloerse geliefde geeft een lijst met al haar overwinningen aan pers en een schandaal volgt. Maar zal het haar ooit lukken haar man in bed te krijgen ?
Carry On England (1976) Carry On England (1976)
Omdat er nogal wat onrust heerst binnen het luchtafweergeschut, komt Captain S. Melly orde op zaken stellen.
Carry On Girls (1973) Carry On Girls (1973)
Sidney Fiddler, de plaatstelijke hoteleigenaar, kan de burgemeester ervan overtuigen een schoonheidswedstrijd te organiseren om het imago van de stad weer een beetje op te krikken. Councillor Prodworthy, voorzitster van de lokale vrouwenbond, ziet dat echter niet zo zitten en organiseert een protestactie.
Carry On Henry (1971) Carry On Henry (1971)
Henry VIII is net getrouwd met Marie of Normandy en staat te popelen om het huwelijk te consumeren. Helaas eet Marie graag gerechten met knoflook en ze is niet van plan om dat te veranderen. Henry probeert dan maar om van haar af te raken, zonder haar neef, de Koning van Frankrijk, tegen de borst te stoten.
Carry On Jack (1963) Carry On Jack (1963)
Albert Poop-Decker, een ambitieuze zeeman, weet zich na 8 1/2 jaar eindelijk te kwalificeren voor een post op de fregat Venus. Zodra ze echter van wal steken, wordt hun expeditie geplaagd door zwaar weer, muiterijen en woeste piraten.
Carry On Loving (1970) Carry On Loving (1970)
Het 'Wedded Bliss' computerdating agentschap probeert de eenzamen samen te brengen uit het 'Much-Snoggin-in-the-Green' vakantiekamp. De eigenaar, Sidney Bliss, heeft al genoeg problemen in zijn eigen liefdesleven, maar maakt toch de poster genaamd 'The Wit to Woo'. de vreemde verzameling van hoopvollen leid tot enkele vreemde koppelingen en jaloezie ligt om de hoek om problemen te veroorzaken.
Carry On Matron (1972) Carry On Matron (1972)
Een dievenbende probeert een fortuin te verdienen door uit het ziekenhuis een lading anticonceptiepillen te stelen. Ze bedenken een plan om in het ziekenhuis in te breken, maar als ze zich goed en wel vermomd hebben en op het punt staan aan hun kraak te beginnen, lijkt hun plan veel minder waterdicht te zijn dan ze hadden gedacht.
Carry On Nurse (1959) Carry On Nurse (1959)
In Haven Hospital wordt op een bepaalde mannenafdeling meer problemen veroorzaakt dan verder in het hele ziekenhuis opgeteld. De nieuwe hoofdverpleegster bezorgt de patiënten rillingen telkens als zij langs loopt, alleen Reckitt gaat tegen haar in.
Carry On Regardless (1961) Carry On Regardless (1961)
Het Helping Hands-arbeidsbureau voorziet de plaatselijke bevolking van de vreemdste baantjes die je je maar kan voorstellen. Helaas wordt het steeds moeilijker om liefhebbers te vinden voor lastige klusjes als het uitlaten van wilde dieren of het voorstellen van maffe produkten op exclusieve tentoonstellingen.
Carry On Screaming! (1966) Carry On Screaming! (1966)
De sinistere Dr. Watt heeft een kwaadaardig plannetje lopen. Hij ontvoert jonge vrouwen en verandert deze in mannequins om te verkopen aan de lokale winkels. Gelukkig voor Dr. Watt werkt Detective-Sergeant Bung aan deze zaak, en die heeft geen flauw idee over het hoe en wat!
Carry On Sergeant (1958) Carry On Sergeant (1958)
Sergeant Grimshaw wil met pensioen in een golf van succes door de 'Star Squad'-prijs te winnen met zijn laatste peleton nieuwe dienstpichtigen. Deze groep is echter een groot zooitje. Het is aan Grimshaw om van deze hopeloze gevallen nog iets te maken.
Carry On Spying (1964) Carry On Spying (1964)
Een geheime chemische furmule is gestolen door STENCH (Society for the Total Extinction of Non-Conforming Humans), dus zit agent Simkins samen met drie agenten in opleiding achter ze aan, over de hele wereld op deze misdadigers jagend. Het vergt veel gadgets en vermommingen van de helden om te winnen van The Fat Man, Dr. Milchman en Dr. Crow.
Carry On Teacher (1959) Carry On Teacher (1959)
Leerlingen op de 'Maudin Street School' proberen met hand en tand de hoofdmeester te behouden. Hij heeft gesolliciteerd naar een nieuwe baan maar de leerlingen mogen hem wel en willen dat hij blijft. Ze komen met een plan: zijn verleden zo slecht mogelijk te maken tegenover de inspecteur van het ministerie, zodat hij nooit een andere baan kan krijgen.
Carry On up the Jungle (1970) Carry On up the Jungle (1970)
Lady Evelyn Bagley (Joan Sims) begint onder leiding van de ervaren gids Bill Boosey (Sid James) aan een gevaarlijke expeditie om haar verloren zoontje terug te vinden. Tijdens hun eerste nacht in de jungle staat het hele kamp al meteen op stelten als de avonturiers worden aangevallen door een wilde gorilla.
Carry On... Up the Khyber (1968) Carry On... Up the Khyber (1968)
Sir Sidney Ruff-Diamond krijgt de opdracht om het Britse kamp in de buurt van Khybar Pass te bewaken, bijgestaan door het dappere Kilted Third Foot and Mouth-regiment. De soldaten wanen zich veilig, maar het plaatselijke stamhoofd, Khazi of Kalabar, plant een grootscheepse aanval. Hij wil niets liever dan korte metten maken met alle Britten.
Cars (2006) Cars (2006)
Lightning McQueen is een ambitieuze nieuweling in de racewereld die onderweg is naar de finale van de Pistons Cup in California. Wanneer hij onverwachts een omweg moet maken door het slaperige Route 66 stadje: Radiator Springs, ontdekt hij dat het leven niet om de finishlijn gaat maar om de reis. Onderweg leert hij ongewone karakters kennen; Sally, een chique Porsche uit 2002, Doc Hudson (een Hudson Hornet uit 1951 met een mysterieus verleden) en Mater, een roestige maar betrouwbare sleepwagen. Zij helpen Lighting McQueen te realiseren dat er belangrijkere dingen in het leven zijn dan prijzen, reputatie, roem en sponsors.
  1 2 3 4 5 6 7 -8- 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77
  © 2007-2011 AllMy.nl
Welkom gast!
Inloggen | Aanmelden
[x]
Inloggen


Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Aanmelden
[x]
Uitloggen


Je bent al uitgelogd!