Zoek op tag | Films | Mijn Films | Verlanglijst | Films gezien | Uitgeleende films | Favorieten
   0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 -76- 77
Zoeken:
Busman's Honeymoon (1940) Busman's Honeymoon (1940)
Amateur detective Peter Wimsey en mysterie-schrijfster Harriet Vane zijn zojuist getrouwd. Ze besluiten hun huwelijksreis door te brengen in haar oude huis en alle detective bezigheden voor altijd achter zich te laten. Maar dan wordt de vorige eigenaar van het huis vermoord, wat hen er toe dwingt hun oude zaken weer op te pakken.
Busted Up (1986) Busted Up (1986)
De bokser en eigenaar van een boksclub Earl geniet groot aanzien in de verwaarloosde buurt en zorgt goed voor zijn dochtertje. Op een dag duikt de ex-vriendin van Earl op om hun dochtertje op te eisen.
Buster & Chauncey's Silent Night (1998) Buster & Chauncey's Silent Night (1998)
Wanneer de ondeugende muizen Buster en Chauncey hun weg door de pijpen van een kerkorgel knabbelen, ontstaat er een nieuwe, tijdloze hymne: Stille nacht...
Buster (1988) Buster (1988)
Buster (Collins) is een kruimeldief, die Engeland in rep en roer brengt na een grootse treinroof. Maar dan zit de politie hem op de hielen en moet hij kiezen tussen zijn vrijheid en zijn gezin.
Buster and Billie (1974) Buster and Billie (1974)
Buster Lane (Jan-Michael Vincent) is de populairste jongen op school, regeert samen met zijn vrienden en gaat uit met het mooiste meisje in stad, Margie Hooks (Pamela Sue Martin). Buster en Margie zijn verloofd en gaan trouwen na het afstuderen en alles gaat zoals Buster wil. Behalve één ding: Margie weigert om sex te hebben voor het huwelijk.Vol van sexuele verlangens begint Buster Billie (Joan Goodfellow) in het geheim te bezoeken, een teruggetrokken meisje dat zich voor sex met alle jongens laat gebruiken om geaccepteerd te worden. Wat als geheime zoektocht naar sexuele voldoenings begon ontaardt in een ernstige liefdezaak wanneer Buster zich realiseert dat hij verliefd wordt op Billie. Ondanks de afkeuring van de lokale stadslui, zijn vrienden en familie breekt Buster zijn verloving met Margie en begint serieus aan een relatie met Billie. De twee jonge minnaars zijn zielsgelukkig, ontdekken de vreugden van eerste liefde.
Buster Keaton Rides Again (1965) Buster Keaton Rides Again (1965)
Deze documentaire toont achtergrondinformatie over de totstandkoming van een korte film van Buster Kaeton, namelijk 'The Railrodder' uit 1965 van regisseur Gerald Potterton. Aan de hand van verschillende interviews en archiefbeelden wordt een beeld geschetst hoe 'The Railrodder' werd gemaakt, waarbij Keaton fungeerde als zowel acteur als schrijver en deels zelfs als regisseur.
Buster Keaton Story, The (1957) Buster Keaton Story, The (1957)
1920: Buster Keaton arriveert in Hollywood nadat hij meer dan 15 jaar onsuccesvol met zijn ouders in een variété-act zat. In bijrollen steelt hij al snel de show en creëert hij zijn eigen mime-karakter.
Buster Keaton: A Hard Act to Follow (1987) Buster Keaton: A Hard Act to Follow (1987)
Een documentaire over het leven van de legendarische acteur Buster Keaton. De film vertelt over het werk van deze geniale filmheld van de komedie, vanaf zijn jeugd tot en met zijn filmcarrière. Hij raakt gaandeweg door omstandigheden geruïneerd, maar kan in zijn latere jaren toch nog genieten van wat hij gepresteerd heeft, als alles zich uiteindelijk ten goede keert.
Buster's Class Project (2007) Buster's Class Project (2007)
Archie is allesbehalve populair op school. Dit verandert wanneer hij aankondigt dat hij zelfmoord gaat plegen en dit wil vastleggen op camera voor een project. Nu valt hij in de smaak bij elk groepje van school. Sommigen moedigen hem aan, anderen proberen hem te redden. Maar wil Archie wel echt zelfmoord plegen? Hij krijgt nog meer problemen wanneer het populairste meisje van school, Sierra, samen met hem zelfmoord wil plegen om wraak te nemen op haar ouders.
Busters Verden (1984) Busters Verden (1984)
Op school heeft Buster het maar moeilijk en krijgt hij vaak op zijn kop, maar de jongen heeft zo zijn talenten. Hij houdt van zijn zusje, en de oude dame Larsen die boven hen woont en kan zeer goed goochelen, al geeft men hem in deze niet-droomwereld weinig kans om te laten zien wat hij waard is.
Bustin' Loose (1981) Bustin' Loose (1981)
Joe Braxton (Pryor) is een schelm met een heel klein hartje. Hij staat bij de rechterlijke macht te boek als een onverbeterlijke boef. Omdat gevangenisstraf toch niet helpt, besluit men hem een bus met weeskinderen te laten rijden. De kinderen moeten naar hun vakantiebestemming worden gebracht. Het wordt een vakantie om nooit te vergeten. Vooral niet als de gevreesde Klu Klux Klan zich op zekere nacht weer eens wil laten gelden.
Busting (1974) Busting (1974)
De agenten Keneely en Farrel komen in de problemen terecht als ze besluiten om de bevelen van bovenaf niet te volgen en zelf achter een misdaadbende aan te gaan. De bende, onder leiding van Rizzo, heeft namelijk banden met de politie en doet er alles aan om het onderzoek te dwarsbomen.
Bûsu (2005) Bûsu (2005)
Shogo, een populair radio DJ, wordt genoodzaakt om tijdelijk in een andere studio te werken. Enkele jaren eerder heeft een ander radio DJ daar zichzelf om het leven gebracht. Al snel komen er vreemde telefoontjes binnen en hoort Shogo fluisterende stemmen.
Busy Body, The (1967) Busy Body, The (1967)
George Norton is het onconventionele lid van een misdaadsyndicaat: hij is verlegen en wordt constant gebeld door zijn moeder. Zijn baas Charley vindt hem echter een modelbendelid...totdat hij miljoenen aan hem verliest. Er volgt een wanhopige poging het geld te achterhalen.
But I'm a Cheerleader (1999) But I'm a Cheerleader (1999)
Megan is een all-american girl. Ze is cheerleader en heeft een vriendje. Maar ze houdt er niet erg van om haar vriendje te kussen, en ze heeft foto's van vrouwen in haar kluisje hangen. Haar ouders en vrienden trekken de conclusie dat ze wel lesbisch moet zijn, en sturen haar naar een 'rehabilitatie-school' voor homoseksuele en lesbische jongeren. Hier wordt ze geleerd hoe ze hetero kunnen worden. Zal ze zich bekeren tot hetero, of geeft ze toe aan haar liefde voor de mooie Graham?
But Not for Me (1959) But Not for Me (1959)
Russ Ward houdt het na 30 jaar voor gezien met het produceren van Broadway musicals. Als hij daarom zijn secretaresse Ellie Brown ontslaat, biecht zij hem op dat ze van hem houdt. Russ besluit om deze gebeurtenis te verwerken in een allerlaatste musical met Ellie in de hoofdrol.
But... Seriously (1994) But... Seriously (1994)
Komische documentaire over enkele belangrijke historische momenten uit de Verenigde Staten vanaf de jaren '50 tot 1992. De film laat niet alleen deze belangrijke gebeurtenissen zien, maar ook fragmenten van optredens door komieken, waaronder Eddie Murphy, die deze gebeurtenissen gebruikten in hun acts.
Buta to Gunkan (1961) Buta to Gunkan (1961)
Kinta leeft na W.O.II in zware armoede en probeert hier uit te komen door zich aan te sluiten bij een lokale yakuza-bende. Zijn geldzucht brengt hem diep in de wereld van drugs, hoeren en oplichting. Op een dag krijgt hij de keuze een legale baan aan te nemen, namelijk als opzichter van de varkens van zijn baas. Maar Kinta ziet geen heil meer in een eerlijk leven..
Butch and Sundance: The Early Days (1979) Butch and Sundance: The Early Days (1979)
Een bende als priesters vermomde bankrovers arriveert in een klein stadje. Niet alleen worden hun plannen enigszins in de war geschopt door de aanwezigheid van een groep Mexicaanse criminelen, maar ook wordt hun incompetentie bij het stelen al snel duidelijk.
Butch Camp (1996) Butch Camp (1996)
Een nog in de kast zittende jongeman is het geworstel met zijn gevoelens zat en schrijft zich in voor een 'Butch Camp', een macho-trainingskamp dat geleid wordt door een bitcherige lesbienne.
Butch Cassidy and the Sundance Kid (1969) Butch Cassidy and the Sundance Kid (1969)
Butch Cassidy en The Sundance Kid zijn twee bank/trein overvallers. Wanneer ze te vaak een trein overvallen wordt er een speciale posse achter ze aangestuurd. Ze vluchten en belanden uiteindelijk in Bolivia.
Butcher Boy, The (1997) Butcher Boy, The (1997)
Een jongen groeit op in een klein Iers dorp waar iedereen elkaar kent. Zijn vader is alcoholisch, zijn moeder brengt evenveel tijd door in inrichtingen als daarbuiten. Langzaamaan beginnen gestoorde en manische gedachtentrekken zich bij de jongen te openbaren en projecteert hij dit op de mensen om zich heen.
Butcher's Wife, The (1991) Butcher's Wife, The (1991)
Een helderziende vrouw denkt haar aanstaande echtgenoot te hebben ontmoet, omdat ze hem in haar dromen heeft gezien. Ze trouwen en zij gaat met hem mee om te wonen in de stad waar hij werkt als slager. Ze maakt een diepe indruk op de mensen omdat ze altijd van te voren weet wat de mensen willen vragen en hen adviseert met betrekking tot hun liefdesleven. Hierdoor komt ze in contact met de werkelijke man van haar dromen.
Butcher, The (2006) Butcher, The (2006)
Voor zes studenten begint de vakantie afschuwelijk als ze betrokken raken bij een ernstig auto-ongeluk op een afgelegen weg. De zes vrienden zoeken hulp bij een geïsoleerde boerderij waar ze niet de hulp krijgen die ze verwachten...
Butley (1974) Butley (1974)
Ben Butley is een bittere professor van middelbare leeftijd die alles en iedereen en vooral zichzelf haat. Zijn leven verandert op een dag in een grote puinhoop als tegelijkertijd zijn vrouw hem verlaat, zijn vriend waarmee hij een homoseksuele relatie heeft hem bedriegt en zijn meest gehate collega plotseling succes heeft.
Buttane, Le (1994) Buttane, Le (1994)
Het leven van zeven hoeren in Palermo: zes vrouwen en een man. Veronica (Paola Pace) is werkzaam in een bordeel. Ze werkt haar klanten af als patienten in de wachtkamer van de dokter. Thuiswerkster Otlanda (Ida de Benedetto) laat op kerstavond toch de Tunesische gastarbeiders binnen die voor haar deur staan. Dat ze haar klanten beledigt heeft geen effect op de zaken.
Butter (1998) Butter (1998)
Freddy Roland werkt voor Curtis "8-Ball" Harris, eigenaar van Rhythm Records, het grootste R&B label in Amerika. Op de avond dat 8-Ball zijn winstgevende firma zal verkopen, treft Freddy zijn pleegzus Blusette Ford dood aan. Zij was één van de meest populaire artiesten van Rhythm Records. Freddy weet niet dat Blusette voor haar dood ruzie maakte met 8-Ball over haar contract. Maar wanneer 8-Ball de politie niet wil bellen, begint Freddy toch argwaan te krijgen. Samen met zijn vriendin Carmen Jones en de hulp Rick Darren, de toekomstige eigenaar van het label, wil Freddy wraak nemen op 8-Ball.
Butterbox Babies (1995) Butterbox Babies (1995)
Tijdens WO II beheren Lila en William Young een discreet moederhuis waar ongehuwde vrouwen rustig kunnen bevallen. Na geruchten over medische fouten en baby's die in boterkistjes begraven worden, komt er een onderzoek naar de Youngs. Die gooien het over een andere boeg en regelen via een New Yorkse advocaat adopties voor rijke kinderloze Amerikaanse echtparen. Dan gaat het weer fout...
Buttercup Chain, The (1970) Buttercup Chain, The (1970)
France en Margaret zijn volle neef en nicht van elkaar, afkomstig van tweelingzusters en zijn ook nog geboren op precies dezelfde dag. Als kinderen werden zij opgevoed als broer en zuster. De twee hebben zo'n platonische liefde tegenover elkaar dat zij haast onbekwaam zijn om van iemand anders te houden. Wanneer Margaret naar Londen reist om samen met France te leven, kiest hij de mooie Zweedse student Fred met de bedoeling om hem de minnaar te laten worden van Margaret. Voor zichzelf selecteert hij het Amerikaanse meisje Manny. Terwijl zij hun vakantie doorbrengen in Spanje, het platteland van Engeland en in Zweden, communiceert het viertal met elkaar en trachten het geheim van de liefde te doorgronden.
BUtterfield 8 (1960) BUtterfield 8 (1960)
Ze wordt wakker in een vreemd appartement, waarvan ze niet weet hoe ze er gekomen is, maar neemt haar tijd om uit Butterfield 8 weg te komen. Ze is geïrriteerd dat haar minnaar geld heeft achtergelaten, maar deze keer zou het echte liefde kunnen zijn. De spanning tussen haar, een oude vriend, en diens vriendin, bereikt nu een hoogtepunt.
Butterflies Are Free (1972) Butterflies Are Free (1972)
Een jonge actrice komt bij haar buurman over de vloer. Hij vertelt haar dat hij blind is wat zij vreselijk vindt, maar hij maakt er grapjes over. Hij staat nogal onder de invloed van zijn moeder en zij is het vrije type, als een vlinder zoals Dickens ooit beschreef.
Butterfly (1982) Butterfly (1982)
Op een zekere dag staat Kady bij Jess op de stoep en vertelt hem dat ze zijn dochter is. Ze verleidt hem en krijgt hem zover een oude zilvermijn opnieuw in gebruik te nemen. Gebaseerd op een boek van James M. Cain.
Butterfly Effect 2, The (2006) Butterfly Effect 2, The (2006)
Nick is een jongen die erachter komt door de tijd te kunnen reizen. Echter, wanneer hij dingen in het verleden verandert, komt hij erachter dat dit onverwachte resultaten oplevert in het heden.
Butterfly Effect, The (2004) Butterfly Effect, The (2004)
De twintigjarige student Evan Treborn (Ashton Kutcher) beschikt over een unieke maar levensgevaarlijke gave. Hij is in staat terug te keren naar zijn verleden. Voor Evan, die geplaagd wordt door schuldgevoelens, lijkt het de ideale manier om de levens van zijn vrienden - en vooral dat van z'n ex-liefje Kayleigh - weer op de rails te krijgen. Maar Evan houdt geen rekening met het zogenaamde 'butterfly-effect', de ijzeren wet die bepaalt dat de allerkleinste wijziging in het verleden een enorme weerslag heeft op de toekomst. Al snel verliest hij de controle over zijn gave. De gevolgen zijn niet te overzien...
Butterfly Kiss (1995) Butterfly Kiss (1995)
De godsdienstwaanzinnige seriemoordenares Eunice trekt door het desolate Noord-Engeland en laat een spoor van slachtoffers achter. Ze ontmoet de naïeve Miriam, een pompbediende en neemt haar mee op avontuur. Miriam wordt gaandeweg betrokken bij de gruwelijke moordpartijen. Zij hoopt Eunice te redden en haar tot bekering te brengen maar ze wordt daarentegen meegesleurd in de golf van geweld, vernieling en bizar gedrag.
Butterfly Man (2002) Butterfly Man (2002)
De jonge Engelsman Adam, komt tijdens zijn trektocht op een exotisch eiland in Thailand terecht. Daar wordt hij verliefd op de mooie Em die ongewild voor de Thaise maffia werkt. Als Adam vervolgens een ander meisje ontmoet, raakt hij ernstig in de problemen. Dan ontdekt Adam dat Em het slachtoffer dreigt te worden van mensensmokkel en moet hij haar terug zien te winnen om haar te redden.
Butterfly on a Wheel (2007) Butterfly on a Wheel (2007)
Neil en Abby Warner hebben een goed en gelukkig leven. Samen met hun dochter Sophie leiden ze een prettig en zorgeloos bestaan. Hun leven verandert totaal op het moment dat Sophie gekidnapt wordt. Ten einde raad besluiten ze de orders van de kidnapper (Pierce Brosnan) op te volgen, om zo hun dochter terug te krijgen. De moed zakt hen echter in de schoenen wanneer duidelijk wordt dat de man een psychopaat is, die niets te verliezen heeft.
Butterfly Tattoo, The (2008) Butterfly Tattoo, The (2008)
De 17-jarige Chris uit Oxford redt tijdens het opbouwen van een feest een beeldschoon meisje, Jenny. Zij beleven een romantisch weekend samen. De volgende dag, als Jenny vertrekt, ontdekt ze dat het huis dat zij en haar vrienden illegaal bewoonden het slachtoffer is geworden van een politieinval op verdenking van drugssmokkel in het pand. Ondanks haar onschuld vlucht Jenny. Ze kent alleen de voornaam van Chris en verliest daardoor het contact met hem. Maar Chris en Jenny doen er alles aan om elkaar weer te vinden.
Buttiglione Diventa Capo del Servizio Segreto (1975) Buttiglione Diventa Capo del Servizio Segreto (1975)
Kolonel Rambaldo Buttiglione is een onhandige man, die wordt aangesteld als het nieuwe hoofd van de geheime dienst. Dit gebeurt uiteraard onder protest en tot groot verdriet van de agenten, die de stuntelige kolonel kunnen missen als kiespijn, en die binnendien hun moeizaam opgezette contra-spionage operatie in rook zien opgaan.
Buttleman (2002) Buttleman (2002)
Harold Buttleman's grote droom is om stuntman te worden, daarvoor is hij bereid om ver, heel ver te gaan. Hij staat op het punt om door te breken met zijn spotje op een lokaal tv-station, maar het leven van een stuntman is zwaarder dan op het eerste gezicht lijkt. Zijn ouders willen hem het huis uit, zijn vriendin wil met hem trouwen en dat hij bij zijn schoonvader aan de slag gaat als verkoper van badkuiponderdelen! Zijn toekomst hangt af van zijn grote doorbraak, hij verzamelt het ganse dorp voor de premiere op tv, maar er is nog een verrassing....
Buud Yam (1997) Buud Yam (1997)
In een Afrikaans dorp in de negentiende eeuw woont de jonge Wend Kuuni aan de stroom van de Niger. Nadat zijn moeder werd gestenigd, is hij opgegroeid bij een familie die hem heeft geadopteerd. Wanneer zijn adoptief zusje ziek wordt, verwacht zijn familie dat hij op reis gaat om genezing te zoeken voor dit meisje. Zijn zoektocht brengt hem in contact met allerlei mensen en is tegelijkertijd een kennismaking met zijn eigen innerlijk.
Buy & Cell (1989) Buy & Cell (1989)
Sandy en Sly zijn celgenoten. Sandy is de snelle jongen van Wall Street, een spekulant die zó fanatiek is, dat hij met opzet valselijk beschuldigd is. Men heeft hem laten opbergen om te voorkomen dat hij een aandelenfraude openbaar zou maken. Sly heeft tien uur de tijd om duizenden dollars te betalen ter aflossing van zijn schulden bij zijn medegevangenen, vóórdat ze hem slopen. Zo wordt een nieuw zakelijk koppel geboren. Sandy leert Sly de geheimen van de beurs en Sly leert Sandy hoe je oneerlijk moet zijn.
Buy the Ticket, Take the Ride: Hunter S. Thompson on Film (2006) Buy the Ticket, Take the Ride: Hunter S. Thompson on Film (2006)
Hunter Stockton Thompson (18 juli 1937 - 20 februari 2005) was een Amerikaanse journalist en schrijver. Hij wordt beschouwd als vertegenwoordiger van de new-journalism: Werkelijke gebeurtenissen en sociale -, en politieke analyses worden vermengd met fictieve geschiedenissen en drugsvisioenen. zelf noemde hij het Gonzo-journalism. Zijn bekendste werk is "Fear and Loathing in Las Vegas", dat in 1998 door Terry Gilliam zou worden verfilmd met Johnny Depp en Benicio Del Toro. Deze documentaire behandeld het leven en werk van Thompson en de verfilmingen die tot stand kwamen. Een keur aan sterren o.a. Johnny Depp, Bill Muray, Gary Busey, Sean Penn, Benicio Del Toro halen herinneringen op aan deze extravagante en soms geflipte schrijver.
Buying the Cow (2002) Buying the Cow (2002)
David heeft al vijf jaar een relatie met Sarah maar is eigenlijk bang om zich te binden. Als zij voor haar werk voor twee maanden naar New York gaat, vraagt ze David na te denken over trouwen. Om een beslissing te kunnen nemen stort hij zich in het uitgaansleven van Los Angeles en daar ontmoet hij een mysterieuze droomvrouw… Als zijn beste vriend, een verstokte vrijgezel, dan ook nog eens belt om te zeggen dat hij gaat trouwen is de paniek compleet.
Buzz (2005) Buzz (2005)
Documentaire over de Hollywood scenarioschrijver Albert Isaac Bezzerides, ook wel Buzz genoemd. Buzz wordt geboren in 1908 in Samsun, Turkije. De Armeens-christelijke Turk Buzz wordt een succesvol scenarioschrijver die zoveel mogelijk over de realiteit wil schrijven. De bijna 100 jaar oude Buzz kijkt terug op zijn carrière in de filmindustrie en vertelt sappige anekdotes over zijn ontmoetingen en vriendschappen met o.a. Robert Mitchum, Marilyn Monroe en Nobelprijswinnaar William Faulkner. De film concentreert zich op de periode van het Hollywood productie systeem in de jaren ’40, ’50 en ’60. In deze periode schrijft Buzz zijn hoogtepunten uit de film noir zoals They Drive by Night (1940) en Kiss Me Deadly (1955). Deze periode in de filmindustrie is ook de periode van de anticommunistische strijd van Senator McCarthy, vele bevriende scenarioschrijvers van Buzz komen op de zwarte lijst en verdwijnen uit Hollywood. Buzz zelf komt op de zogenaamde grijze lijst. Hij vindt nog moeilijk werk.
Buzz Lightyear of Star Command: The Adventure Begins (2000) Buzz Lightyear of Star Command: The Adventure Begins (2000)
Buzz Lightyear zweert om wraak te nemen op de gemene Emperor Zurg nadat hij zijn best vriend Warp Darkmatter om het leven heeft gebracht. Star Command geeft Buzz de opdracht om een aantal nieuwe recruten op te leiden die hem in de strijd tegen Zurg kunnen bijstaan.
Buzz Saw (2005) Buzz Saw (2005)
Cass (Jason Allen Wolfe) en Pete (Stephen J. Heffernan) zijn twee onderhoudsmannen in de Pea Tree Apartments. Cass heeft een drugsprobleem en Pete is diabetes met een drankprobleem. De zaken beginnen echter fout te lopen als de bewoners één voor één sterven in bizarre ongelukken. Bij elke gruwelijke dood wordt een stuk gereedschap van Pete teruggevonden. Het gereedschap blijkt tot leven te komen...
Bwana (1996) Bwana (1996)
Antonio, een taxichauffeur, zijn vrouw en zijn twee kinderen komen een mooie namiddag aan op een godverlaten strand, op zoek naar schelpen. Daar ontmoeten ze Ombasi, een Afrikaanse immigrant wiens vriend Yambo zojuist verdronken is bij de overtocht. Door taalproblemen en culturele verschillen kunnen Antonio en Ombasi elkaar maar moeilijk begrijpen, maar getroffen door autopech zijn ze gedwongen om met z'n allen op het strand te overnachten.
Bwana Devil (1952) Bwana Devil (1952)
Tijdens het aanleggen van een treinrails in Kenia worden een aantal slaven aangevallen door twee gevaarlijke leeuwen. Ingenieur Bob Hayward zweert de twee dieren te vangen voordat ze zijn hele crew uitmoorden.
Bwana Kitoko (1955) Bwana Kitoko (1955)
Bwana Kitoko is een uniek en eigenzinnig verslag van de meer dan 10.000 kilometer lange reis van koning Boudewijn door Congo en (toenmalig) Ruanda-Urundi. De koloniale propaganda voor het Belgische publiek kende tevens haar equivalent in de filmpropaganda die in Congo gevoerd werd om de Belgische cultuur, zeden en gewoonten bij de Congolezen ingang te doen vinden.
By Appointment Only (1933) By Appointment Only (1933)
Als een moeder sterft aan een hartstilstand in het kantoor van een dokter, neemt de man de jonge dochter van de vrouw onder zijn hoede, ook al is dit tegen de zin van zijn verloofde. Als hij na een drie jaar durende opdracht in Europa terugkeert, is het jonge meisje in een mooie jonge vrouw veranderd en wordt hij verliefd op haar, ook al is ze verloofd met de broer van zijn verloofde.
By Dawn's Early Light (1990) By Dawn's Early Light (1990)
Als er een kernraket zoek raakt boven de USSR, ondernemen de Russen meteen een vergeldingsaktie. Door de Amerikanen wordt een bommenwerper ingezet. Deze B-52 heeft als doel totale oorlog te voorkomen.
By Dawn's Early Light (2000) By Dawn's Early Light (2000)
Voor Mike Lewis begint de zomervakantie in mineur: zijn ouders vertrekken naar Hawaii en hij moet de vakantie bij zijn grootvader Ben in Colorado doorbrengen. Mike ergert zich zo aan de oude man dat hij zo snel mogelijk terug naar L.A. wil. Tot zijn verrassing zegt zijn grootvader niet nee. Hij koppelt wel voorwaarden aan zijn akkoord: Ben gaat mee en de reis moet per paard gebeuren.
By Hook or by Crook (2001) By Hook or by Crook (2001)
De ambitieuze Shy vertrekt naar de grote stad om carriere te maken in de misdaad. Onderweg ontmoet hij de excentrieke Valentine die op zoek is naar haar moeder. Ze slaan de handen ineen om hun plannen waar te maken.
By Love Possessed (1961) By Love Possessed (1961)
Arthur Winner (Efrem Zimbalist Jr.), Julius Penrose (Jason Robards Jr.), en Noah Tuttle (Thomas Mitchell) zijn drie (diep ongelukkige) advocaten in een advocatenbureau die zelf rechtsbijstand nodig hebben. Arthur's vrouw Clarissa (Barbara Bel Geddes) heeft niets dan minachting voor Arthur omdat zij hun huwelijk ziet als een business deal. Dan is er ook nog Julius's vrouw Marjorie (Lana Turner) die alchoholiste is geworden nadat Julius impotent is geworden naar aanleiding van een auto ongeluk. De frustraties van Arthur en Majorie zorgen ervoor dat ze langszaam tot elkaar komen.
By the Light of the Silvery Moon (1953) By the Light of the Silvery Moon (1953)
Film over een soldaat, die pas is teruggekeerd uit de Eerste Wereldoorlog, en zijn verloofde. Ze maken nieuwe plannen voor de toekomst, die vooral vanuit het oogpunt van het kleine broertje Wesley worden bezien.
By the Sea (1982) By the Sea (1982)
Een op leeftijd gekomen, knorrige generaal vertrekt met zijn familie naar een badplaats, waar hij, tijdens een ontspannend weekend, tot rust hoopt te komen. Van relaxen komt echter niet veel terecht, want de ene verstorende factor na de andere verschijnt ten tonele, en de generaal is al snel ten einde raad.
By the Sword (1991) By the Sword (1991)
Zelfingenomen schermleraar Villard neemt een wat onaangepaste oudere man Suba als portier aan. De oude man blijkt goed te kunnen schermen en hij heeft een persoonlijke interesse in Villard. Hij draagt namelijk een geheim uit het verleden met zich mee.
By Your Leave (1934) By Your Leave (1934)
Henry Smith, die in een “mid-life”-crisis zit, overtuigt zijn vrouw Ellen om een week gescheiden op vakantie te gaan. Henry heeft een avontuurtje met een dansmeisje en een escortdame. Ellen verzoent zich met een vriend uit haar kindertijd, die nu een beroemde avonturier is. Beiden krijgen meer dan ze verwacht hadden.
Bübchen (1968) Bübchen (1968)
Het is zaterdagnamiddag en Achim's ouders zijn uitgegenodigd op een conferentie. Ze doen een beroep op de dochter van de buren als babysit voor Achim en zijn zusje Kathrin, maar deze neemt haar taak niet al te ernstig en trekt erop uit met haar vriend. Als de ouders thuiskomen is de kleine Kathrin echter verdwenen en begint een zenuwslopende zoektocht naar het kleine meisje.
Büchse der Pandora, Die (1929) Büchse der Pandora, Die (1929)
Lulu is een prostituee, die dat milieu eigenlijk graag wil verlaten. De krantenmagnaat Peter Schön geeft zijn zoon Alwa daarom opdracht wat aandacht te schenken aan haar in een tijdschrift, maar Alwa en Lulu worden verliefd.
Bye Bye Africa (1999) Bye Bye Africa (1999)
De film gaat over filmmaken in Afrika. Moussa Hassan (Mahamat Saleh Haroun) is een in Frankrijk wonende filmmaker die na vijftien jaar naar Tsjaad terugkeert omdat zijn moeder is overleden. Hij wordt daar geconfronteerd met de economische crisis, waar ook de cinema onder te lijden heeft: de vele bioscopen uit zijn jeugd hebben plaats moeten maken voor videotheken. Moussa praat met een kleine filmproducent en met een werkloze operateur. Er vindt een auditie plaats waar iedereen op afkomt, en hij komt een oude vriendin tegen die nog steeds warme gevoelens voor hem heeft.
Bye Bye Baby (1988) Bye Bye Baby (1988)
Paulo en Sandra zijn al enkele jaren getrouwd en hoewel ze nog steeds verliefd op elkaar zijn, maken ze veelvuldig ruzie. Vooral hun levensvisie verschilt nogal. Paulo geeft het liefst al zijn geld uit, terwijl Sandra serieuzer van inslag is. Ze is net afgestudeerd in medicijnen en hoopt op een succesvolle carrière als arts. Het komt op een gegeven moment dan ook tot een breuk. Paulo begint al snel een verhouding met Lisa, een biljartspeelster die in staat is Paulo's passies te bevredigen. Sandra vindt op een gegeven moment troost bij een collega-arts. Op een dag komen Paulo en Sandra elkaar echter weer tegen en worden beiden verrast door de overweldigende gevoelens die er nog steeds tussen hen bestaan. Ze worden geheime geliefden
Bye Bye Berlusconi! (2006) Bye Bye Berlusconi! (2006)
Lente 2005. Een geëngageerde jonge filmploeg uit Genua wil een politieke film maken over de ontvoering van Silvio Berlusconi. Het doel van de kidnappers is om Berlusconi een onafhankelijk en fair proces te geven en het vonnis te vellen dat hij in het echte leven jarenlang succesvol heeft weten te ontlopen. Maar op de eerste filmdag is het al duidelijk dat dit ambitieuze project heel veel risico’s inhoudt. Ze dreigen het hele project te moeten stopzetten en bovendien willen ze zich vlug indekken tegen eventuele gerechtelijke stappen van de kant van Berlusconi. Daarom beslissen ze om duidelijk te maken dat de film een satire is.
Bye Bye Birdie (1963) Bye Bye Birdie (1963)
Conrad Birdie, de grootste rockster van Amerika moet in het leger. Maar voordat hij zijn uniform zal aantrekken, wil hij eerst een grote afscheidtour organiseren. En hij wil natuurlijk naar het dorpje Sweet Apple om daar zijn trouwste fan een afscheidskus te geven.
Bye Bye Birdie (1995) Bye Bye Birdie (1995)
Conrad Birdie is de allergrootste rockster van Amerika. Helaas moet ook hij verplicht het leger in, en samen met zijn manager begint hij met de organisatie van zijn afscheidstour.
Bye Bye Blackbird (2005) Bye Bye Blackbird (2005)
London, rond 1900. Josef en Peter hebben de gevaarlijke baan van bruggenbouwer, hoog boven de stad. Op een dag draait Josef zich om, om zijn vriend iets te vragen... maar die staat er niet meer. Na Peter's begrafenis, probeert Josef, in rouw om zijn vriend, zijn leven achter zich te laten en vindt nieuw werk bij een circus, waar hij gevaarlijke trucs uitvoert. Ook wordt hij verliefd op de trapezekoningin Alice.
Bye Bye Blue Bird (1999) Bye Bye Blue Bird (1999)
Na enkele jaren in Denemarken te hebben geleefd, keren de twee vriendinnen Rannvá en Barba terug naar hun geboortegrond, de Faeröer-eilanden. Ze voelen zich helemaal niet meer thuishoren bij de bekrompen eilandbewoners, en ze kleden zich erg stads, ietwat extravagant en kleurvol, en ze voelen zich superieur aan alles van de Faeröer. De echte reden van hun bezoek zijn onopgeloste familiezaken, die echter niet zomaar opgelost worden. Al snel proberen ze antwoorden te ontvluchten waarnaar ze op zoek waren. Ze worden opgepikt door een lokale visser, Rúni, die hen een lift geeft naar het noorden. Onderweg ontmoeten ze vele vreemde personen, maar de reis roept ook weer nieuwe vragen op.
Bye Bye Blues (1989) Bye Bye Blues (1989)
De jonge Daisy en Teddy trouwen met elkaar en vestigen zich in India, waar Teddy gestationeerd is als legerarts. Niet lang na hun bruiloft wordt hun gezinnetje uitgebreid met een zoontje. Terwijl Daisy weer in verwachting is, wordt hun prille geluk verstoord door het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. Teddy wordt overgeplaatst naar Singapore en Daisy keert terug naar Canada. Op een dag ontvangt ze het bericht dat haar echtgenoot wordt vermist...
Bye Bye Brasil (1979) Bye Bye Brasil (1979)
Brazilië in verandering. Sprongsgewijs is de cultuur en amusement van de 19e in de 21e eeuw terechtgekomen. Rondtrekkende kermisklanten passen zich aan en nemen afscheid van het folkloristische Brazilië. We volgen hun reis.
Bye Bye Braverman (1968) Bye Bye Braverman (1968)
Braverman, een idealistische kleine auteur, sterft. Zijn vier beste vrienden zijn schrijvers die besloten hebben om vast en zeker zijn begrafenis bij te wonen. Het viertal bestaat uit een ontgoochelde magazine-uitgever, een dichter, een boekrecensent en een verbitterde tweedehands boekenverkoper. Tijdens een pittoreske reis van Greenwich Village naar Brooklyn, komt het viertal nooit echt aan op de begrafenis, maar hun odyssee leidt wel tot vele zelf-openbaringen en onuitgesproken woorden.
Bye Bye Love (1995) Bye Bye Love (1995)
Drie gescheiden vaders moeten hun kinderen verzorgen en besluiten elkaar hiermee te helpen, zodat ze elkaar ook de gelegenheid geven om uit te gaan. Hun puberdochters, hun ex-en en feministische blind dates maken het niet makkelijker.
Bye Bye Vietnam (1988) Bye Bye Vietnam (1988)
Tijdens het hoogtepunt van de Vietnam oorlog, mag een Amerikaans peloton met jonge militairen naar huis. Vlak voordat de jonge mannen echter naar huis gaan, verdwijnt een helikopterpiloot van het peloton tijdens een routinevlucht. De jongens besluiten om hem te gaan te zoeken en zodoende hun vertrek naar het veilige thuis uit te stellen.
Bye-Bye (1995) Bye-Bye (1995)
De film gaat over een jongeman die geconfronteerd wordt met zijn eigen, al te menselijke zwakheden. Na een familiedrama waarvoor hij zelf verantwoordelijk is, wordt Ismail warm ontvangen bij de familie van zijn oom in Marseille. Hij wordt vergezeld door zijn jongere broertje Mouloud. Ismail is te verstaan gegeven dat hij zijn broertje moet terugsturen naar zijn ouders in Tunesië, maar Mouloud weigert categorisch hieraan gehoor te geven. Om aan zijn ophanden zijnde vertrek te ontkomen loopt Mouloud weg, met behulp van zijn neef Rhida, en raakt betrokken bij een gevaarlijke drugsdealer.
Bye-Bye Souirty (1998) Bye-Bye Souirty (1998)
Een oud busje reist in het door droogte geteisterde zuiden van Marokko van stad naar stad. De eigenaar ervan is Kacem, een oude en zieke kermisexploitant die zijn brood probeert te verdienen met een rad van fortuin. Hij heeft één werknemer in dienst: Rabii ('Lente'), een zachtmoedige jonge danser in travestie. De derde persoon in het busje is de zoon van Kacem, Larbi. Hij is een aantal jaren in België geweest. Hij vertelt Rabii dat hij er bokser was, maar in werkelijkheid heeft hij drie jaar in de gevangenis gezeten. Tussen vader en zoon bestaat een afstandelijkheid die grenst aan haat. Rabii begrijpt niet waar die vandaan komt, maar voelt wel hun enorme eenzaamheid. Gedrieën trekken ze rond, maar hun werk wordt steeds moeizamer, zeker als de autoriteiten hun om tal van redenen vergunningen weigeren.
Byeol (2003) Byeol (2003)
Een man met een border collie raakt verliefd op de vrouw van de plaatselijke dierenartspraktijk. Op een dag heeft hij eindelijk de moed om haar mee uit te vragen. Ze weigert echter. Dat brengt hem ertoe zich terug te trekken in een afgelegen bergstation.
Bühne Frei für Marika (1958) Bühne Frei für Marika (1958)
Marion Müller heeft meer te bieden dan alleen maar de echtgenote te zijn van de gevierde componist Michael Norman. Marion laat zich scheiden en begint – na enige omwegen – een nieuwe carrière als de geheimzinnige Hongaarse danseres Marika. Haar grootste fan heet Michael Norman.
Byker (1983) Byker (1983)
In 1963 emigreerde Konttinen naar Engeland, waar ze haar intrek nam in Newcastle. Aanvankelijk wordt ze met een vreemde blik bekeken, maar langzamerhand begint men de fotografe-schrijfster toch te waarderen. Deze film is een zeer persoonlijke impressie van de wijk Byker en de mensen die er wonen, gedeeltelijk verteld in foto's, afgewisseld door al of niet geënsceneerde beelden, waarin doodgewone mensen vertellen over zichzelf, een gedicht declameren, een liedje zingen of een anekdote vertellen.
Bylo Nás Deset (1963) Bylo Nás Deset (1963)
Soldaat Čiperka krijgt de kans om extra verlof te verdienen. Hij moet daarvoor met nog negen andere militairen een muzikaal optreden verzorgen. Maar korporaal Moraveček gunt de manschappen dit buitenkansje niet en doet echter zijn uiterste best om hen tegen te werken.
Byoo-ti-pool Seon-de-i (2007) Byoo-ti-pool Seon-de-i (2007)
Beautiful Sunday vertelt twee verschillende verhalen. Zo ontmoeten we eerst politie detective Kang die voor de maffia wat bij klust om geld te verdienen voor zijn ernstig zieke vrouw. Het andere verhaal gaat over een jonge student genaamd Min-Woo. Hij is geobsedeerd van het meisje Su-Yeun die hij ook verkracht. Dan komt er een 'Beatiful Sunday' waarop beide mannen elkaar kruisen.
Byousoku 5 Senchimeetoru (2007) Byousoku 5 Senchimeetoru (2007)
5 Centimeters Per Second bestaat uit drie delen. In het eerste deel zien we Takaki en z'n beste vriend Akari, die na de basisschool allebei naar een andere school gaan. Ze proberen nog contact te houden door brieven te schrijven, maar verliezen elkaar langzaam uit het oog. In het tweede deel zit Takaki in z'n 3e jaar op de middelbare school. Een meisje uit z'n klas is verliefd op hem, maar durft het niet te zeggen. In het laatste deel is het 2008, en alle personages zijn inmiddels hun eigen weg gegaan. Takaki werkt tegenwoordig als computerprogrammeur in Tokyo. Op een dag denkt hij een bekend gezicht te zien, maar op het moment dat hij achterom kijkt, rijdt er net een trein voorbij.
Byron (2003) Byron (2003)
'Byron' vertelt het verhaal van één van de belangrijkste Engelse schrijvers. Byron verloor zijn vader toen hij drie was. Hij had een ongelukkige jeugd. Toen hij tien jaar oud was erfde hij van zijn oudoom de adellijke titel en het slot Newstead Abbey. Vanaf dit moment leidde hij een losbandig leven.
Büyü (2004) Büyü (2004)
Een groep archeologen gaat naar Mardin (Zuidoost Turkije) om opgravingen te doen naar een handgeschreven boek van de Artoekische Sultan Salih. De plek van gebeuren is echter vervloekt: 700 jaar geleden doodden de dorpsbewoners al hun dochters omdat ze dachten dat zij ongeluk brachten. Slechts één vader kon het toen niet over zijn hart krijgen zijn dochter te doden. Een oude vrouw vervloekte hem hierom. Wanneer een vrouw uit de groep archeologen uit jaloezie haar beste vriendin met behulp van magie probeert te vermoorden, roept ze deze eeuwenoude vloek weer tot leven.
Büyük Adam Küçük Ask (2001) Büyük Adam Küçük Ask (2001)
Hejar is een 5-jarig Koerdisch meisje, wiens ouders door de politie zijn omgebracht. Haar oom brengt haar naar Istanbul, zodat ze een verblijfplaats heeft bij haar tante. Ook daar doet de politie echter een inval en vermoordt iedere aanwezige. Alleen Hejar ontkomt en wordt door de buurman Rifat, een conservatieve rechter, gered. Deze rechter twijfelt of hij het meisje moet aangeven, wat zou betekenen dat ze vermoord zal worden, aangezien ze getuige is geweest van de slachtpartij. Na deze tragedie wordt de norse Rifat zich steeds meer bewust van het onrecht en het geweld tegen de Koerdische minderheid door de staat. In het begin verbiedt hij Hejar haar moedertaal te spreken, maar meer en meer raakt hij gehecht aan dit koppige kind.
Büyük Yemin (1969) Büyük Yemin (1969)
Hamza, een machtige landheer, wil als enige de baas zijn over het water in zijn dorp. Als een hardwerkende dorpsbewoner, genaamd Ahmet, hem probeert te stoppen ontstaan er problemen en wordt Ahmet vermoord door Hamza. Iraz en Ali, de vrouw en zoon van Ahmet, staan er nu alleen voor en worden constant lastig gevallen door Hamza, dit keer eist hij de grond van de arme mensen op. Maar Ali geeft niet toe en uit wanhoop schiet hij Hamza dood. Hij komt terecht in de gevangenis waar hij 14 jaar doorbrengt. Eenmaal vrij beginnen de problemen weer voor Ali, als blijkt dat de vier zonen van Hamza uit zijn op wraak.
Bĉnken (2000) Bĉnken (2000)
De trotse Kaj, een vroegere kok, komt erachter dat hij zijn leven heeft verspild. Hij woont in een gesubsidieerde huurhuis. Op een houten bankje in Kopenhagen komt hij regelmatig met zijn vrienden bijeen om onder het genot van een drankje bij te praten. Kaj's dochter heeft al 19 jaar geen contact meer met haar vader, maar als haar broer plotseling gaat scheiden gaat zij zijn kind opvoeden. Kaj heeft nu plotseling weer een familie.
Bärenhäuter, Der (1986) Bärenhäuter, Der (1986)
Na zijn ontslag uit het leger, weet soldaat Christoffel (Bogadtke) niet waar hij heen moet. Dan ontmoet hij de duivel, die hem een pact aanbiedt: onmogelijk veel geld, maar alleen als hij zich zeven jaar niet wast en onder berenhuiden slaapt. Christoffel gaat akkoord, maar al snel merkt hij dat de mensen hem, ondanks zijn geld, gaan vermijden, omdat hij zo stinkt en er vies uitziet. Dan wordt hij verliefd op de mooie Katarina (Hartwig).
Bäst i Sverige! (2002) Bäst i Sverige! (2002)
De Italiaanse vader van de tienjarige Marcello wil niets liever dan dat zijn zoon een beroemd voetballer wordt, maar Marcello is absoluut niet goed in de sport en heeft er ook geen enkele zin in. Op de voetbalclub wordt hij gepest door zijn teamgenoten, en ook op school wordt hij maar uitgelachen om zijn Italiaanse voetbalshirt. Dan komt er echter een nieuw meisje in de klas: de Libanese Fatima. Zij is zelfbewust en houdt van voetbal, maar haar oudere broers staan niet toe dat ze zich met dat soort dingen bezig houdt. Al snel sluiten Marcello en Fatima vriendschap, en helpen ze elkaars problemen op te lossen.
Bästa Sommaren, Den (2000) Bästa Sommaren, Den (2000)
Het is 1958. Twee wezen arriveren in een klein zweeds dorpje. Ze brengen de zomervakantie door bij meneer Johansson, de begrafenisondernemer. De kinderen delen niet de saaie en overcorrecte levensfilosofie van meneer Johansson en al snel wordt de zomervakantie een groot avontuur.
Börn (2006) Börn (2006)
Karitas is een alleenstaande moeder die moeite heeft om de eindjes aan elkaar te knopen. Ze strijdt met haar ex-echtgenoot over de voogdij van haar drie dochters, maar verliest ondertussen haar andere kind, de twaalfjarige zoon Gudmund, die op school vreselijk wordt gepest, uit het oog. Gudmund heeft een vriend, Marinó, een schizofrene veertiger die nog bij zijn moeder woont. Wanneer Marinó er achterkomt dat zijn moeder een geheime relatie heeft, stort zijn wereld in elkaar en verliest hij zijn grip op de realiteit. Ondertussen probeert Gardar, de gewelddadige vader van Gudmund, voor één keer in zijn leven iets goeds te doen: hij zoekt contact met zijn zoon - met dramatische gevolgen.
Börn Náttúrunnar (1991) Börn Náttúrunnar (1991)
Children of Nature is een lyrische, dromerige film met de sfeer van een avonturenverhaal. Een ouder koppel, in vroeger jaren verliefde tieners, vluchten weg uit hun pensioensbestaan en vertrekken naar het verraderlijke gebied van IJsland's noordkust, waar ze eens opgroeiden. Hun reis zit vol met verrassing en opportuniteit, die hun de kans geeft om hun nog een keer de controle over hun leven te hebben.
Böse Zellen (2003) Böse Zellen (2003)
'Kan een vleugelslag van een vlinder in Brazilië een tornado veroorzaken in Texas ?' Die vraag, die de wiskundige en meteoroloog Edward Lorenz bevestigend beantwoordde met zijn chaostheorie, ligt aan de basis van Böse Zellen. Die vlinder zien we in het begin, gekoppeld aan een vliegtuigongeluk door noodweer (veroorzaakt door een vlinder?), waarvan de 24-jarige supermarktbediende Manu de enige overlevende is. Böse Zellen toont de levens van een aantal mensen in het stadje waar Manu woont, die ogenschijnlijk geen groot onderling verband hebben: scholieren, koorzangers, mensen die in een winkelcentrum werken, een natuurkundeleraar. De film maakt aannemelijk dat zo'n verband er wel degelijk is en dat alles met elkaar verbonden is.
Böse, Das (1997) Böse, Das (1997)
Schoolleider Bennath leidt een rustig leven in een klein Duits stadje. Maar achter de façade van pais en vree schuilt een gevaarlijke geest. Niemand weet dat hij sinds de dood van zijn vrouw een incestueuze relatie met zijn dochter Katja onderhoudt.
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 -76- 77
  © 2007-2011 AllMy.nl
Welkom gast!
Inloggen | Aanmelden
[x]
Inloggen


Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Aanmelden
[x]
Uitloggen


Je bent al uitgelogd!