Zoek op tag | Films | Mijn Films | Verlanglijst | Films gezien | Uitgeleende films | Favorieten
   0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
  1 -2- 3 4 5 6 7 8 9 10
Zoeken:
Yankee Buccaneer (1952) Yankee Buccaneer (1952)
In de eerste helft van de 19de eeuw wordt een Amerikaans marineschip, onder het commando van kapitein David Porter, verwacht af te meren na een jaar gevaren te hebben. De komst van één van Porter's ex-studenten, de wilskrachtige en onafhankelijke luitenant David Farragut, brengt meteen een nieuwe missie. Het schip moet veranderd worden in een piratenschip om op die manier de Marine te helpen bij het zoeken naar de criminelen, die Amerika’s koopvaardijvloot plunderen. Maar als Farragut's ongehoorzaamheid een bedreiging voor de veiligheid van de bemanning gaat betekenen, krijgt Porter te maken met een internationale samenzwering.
Yankee Doodle Dandy (1942) Yankee Doodle Dandy (1942)
Musical over het leven van musical-regisseur, acteur, danser en zanger George M. Cohan. De film volgt hem van zijn dagen als kindsterretje tot zijn comeback, toen hij een medaille kreeg van de president.
Yankee Pasha (1954) Yankee Pasha (1954)
Jason wordt verliefd op Roxana maar zij is al verloofd. Dit detail wordt vlug recht gezet zodat Jason alsnog haar hand kan vragen. Voor het zover is, wordt zij ontvoerd en meegenomen naar een harem.
Yankee Zulu (1993) Yankee Zulu (1993)
Als kinderen waren de blanke Rhino en de zwarte Zulu vrienden in het door apartheid verscheurde Zuid-Afrika. Maar door toedoen van Rowena, een harteloze vamp van tien jaar oud, veranderde hun vriendschap in een bittere broederstrijd. Nu, vijfentwintig jaar later, zijn beide heren aan lager wal geraakt, waarna ze elkaar weer tegenkomen. Ook Rowena is weer van de partij.
Yanks (1979) Yanks (1979)
Het is nog voor de inval in Europa wanneer de in Engeland gestationeerde Amerikaanse soldaten vertier zoeken onder de voornamelijk vrouwelijke bevolking. De jonge vrouwen Helen, Mollie en Jean raken tot over hun oren verliefd op een drietal Amerikanen en ze trekken met elkaar op, totdat de oorlog de drie koppels ruw uit elkaar haalt.
Yanlis Numara (1985) Yanlis Numara (1985)
Sami en Erol zijn goede vrienden, de een is een moedige politieagent en de ander een gerespecteerde politie chef. Samen beginnen ze een operatie om een organisatie op te rollen die historische stukken het land uit smokkelt.
Yao a Yao Yao Dao Waipo Qiao (1995) Yao a Yao Yao Dao Waipo Qiao (1995)
Een jongen van het platteland wordt door zijn oom meegenomen naar Shanghai. De bedoeling is dat de jongen, net als zijn oom, gaat werken voor de bende van misdaadbaas Tang. Tang zorgt ervoor dat de jongen het hulpje wordt van Tang's minnares, een mooie nachtclubzangeres. Wanneer de oom en andere leden van de bende omkomen bij een aanslag op Tang neemt deze de jongen en de zangeres mee naar een eiland om te bezinnen op een wraakactie.
Yao Jie Huang Hou (1995) Yao Jie Huang Hou (1995)
In de jaren '60 van de vorige eeuw was Bugis Street het centrum van dragclubs en travestietenprostitutie. De zestienjarige Lian krijgt een baan als receptionist van een hotel, dat de thuisbasis vormt van een aantal dragqueens. Zij zien Lian als een jongen om hun hart bij uit te storten, waardoor hij een hoop verhalen krijgt te horen.
Yao Shou Du Shi (1992) Yao Shou Du Shi (1992)
Taki krijgt de opdracht om de zakenman Daishu op te sporen, die ervan wordt verdacht de gevaarlijke drug Happiness massaal aan de man te brengen. De drug is vooral gevaarlijk omdat de gebruikers gewoon in het luchtledige oplossen als ze proberen af te kicken. Het is dus vrij belangrijk dat de drug zo snel mogelijk van de staat verdwijnt, voordat er nog meer slachtoffers vallen.
Yao Ye Hui Lang (2003) Yao Ye Hui Lang (2003)
Een foto-artiest onderzoekt de vreemde dood van zijn tweelingbroer, die door wilde apen aan stukken zou zijn gescheurd. Hij belandt echter in een strijd met het beest in zichzelf.
Yapian Zhanzheng (1997) Yapian Zhanzheng (1997)
In 1838 wordt het Chinese rijk bedreigd door opium, geïmporteerd door de Britten. Keizer Daoguang zendt Lin Zexu naar Kanton om de drug te verbieden en om een einde te maken aan de corruptie onder douanebeambten. Daarnaast laat hij tonnen opium in zee gooien en beperkt hij de bewegingsvrijheid van de buitenlandse 'duivels.' Reden genoeg voor de Britse regering om op een oorlog met China aan te sturen. Deze oorlog liep voor China slecht af, onder meer doordat Hong Kong moest worden afgestaan.
Yara (1999) Yara (1999)
Hülya is een jonge Turkse vrouw, die tegen haar wil in bij haar oom in Turkije moet leven. Op een dag loopt ze weg om naar haar geboortestad in Duitsland terug te keren. Maar eerst moet ze daarvoor nog een fascinerende reis door Turkije afleggen, waarbij ze veel verschillende mensen ontmoet. Zo komt ze aan bij een psychatrische inrichting, waar de tijd lijkt te zijn stilgezet.
Yarali Kurt (1972) Yarali Kurt (1972)
Ali wordt vrijgelaten uit de gevangenis en neemt zich voor het criminele circuit achter zich te laten en een nieuw leven te beginnen in Australie. Ali raakt echter in geldnood en is genoodzaakt om nog een laatste klus te doen. Dan ontmoet hij de bloedmooie Gül. Samen besluiten ze zich te keren tegen de criminelen. Dit brengt echter grote risico's met zich mee.
Yard Sale (2004) Yard Sale (2004)
Harley en Renee Atwater staan op het punt om te scheiden. Om de spullen eerlijk te verdelen, besluiten ze al hun gezamelijke bezittingen tijdens een Yard Sale te verkopen en de winst eerlijk te verdelen. Als dan blijkt dat zowel Harley als Renee graag de Jeep wil hebben, maken ze een deal: Degene, die het meeste geld weet op te brengen tijdens de Yard Sale mag de Jeep hebben!
Yards, The (2000) Yards, The (2000)
Leo is een 24-jarige jongen die net uit de gevangenis is gekomen. Leo is op zoek naar een baantje, en komt terecht bij z'n oom Frank die bij de spoorwegen werkt. Zijn beste vriend Willie laat hem zien hoe er politici worden omgekocht, en hoe het werk van de concurrent 's nachts wordt gesaboteerd.
Yari no Gonza (1986) Yari no Gonza (1986)
Een soldaat probeert hogerop te komen door met de dochter van een vooraanstaande man te trouwen. Haar familie bezit de geheime thee-rollen, waarmee de soldaat een ceremonie kan leiden ter ere van zijn clanleider.
Yarn Princess, The (1994) Yarn Princess, The (1994)
Margaret is licht geestelijk gehandicapt en als bij haar man Jake schizofrenie gediagnostiseerd wordt, willen de autoriteiten de kinderen bij haar weghalen. Bij de rechtbank moet ze bewijzen dat ze in staat is om te blijven zorgen voor haar familie.
Yasaeng Dongmul Bohoguyeog (1996) Yasaeng Dongmul Bohoguyeog (1996)
Cheong-hae woont al een tijd in Parijs en probeert via kruimeldiefstal z'n eigen atelier bij elkaar te krijgen. Een van z'n slachtoffers is Hong-san, die zojuist in Parijs aangekomen is. Wanneer Hong-san hem van een paar belagers ontdoet, raken de twee Koreanen bevriend. Ze willen het samen groots aan te pakken en sluiten zich aan bij een groep criminelen.
Yasagure Anego Den: Sôkatsu Rinchi (1973) Yasagure Anego Den: Sôkatsu Rinchi (1973)
Ochô arriveert bij een haven en wordt door een bende in de val gelokt. Als ze weer bij haar positieven komt lijkt het in eerste instantie dat zij de hoofdverdachte van een paar onopgeloste moorden is. Om haar onschuld te bewijzen probeert ze de zaak zelf op te lossen en blijken de daders er vreemde drugssmokkelpraktijken op na te houden.
Yashagaike (2005) Yashagaike (2005)
Demon Pond is een modern verhaal over een man die z'n vermiste vriend zoekt. Het wordt een magische reis waarin hij vreemde wezens en een prinses met een gebroken hart ontmoet. Conflicten tussen vertrouwen en wantrouwen en plicht en lust komen uiteindelijk samen in een finale die realisme en surrealisme in elkaar doet overlopen.
Yasmin (2004) Yasmin (2004)
De jonge, vrijmoedige Yasmin woont in Noord-Engeland. Na een periode van rebellie als tiener, gaat ze akkoord met diens wensen in te stemmen met een gearrangeerd huwelijk. Het ziet er echter niet goed uit wanneer de geitenherder uit een Pakistaans dorp de levendige, verwesterde Yasmin ontmoet.
Yasuwa Minyeo (2005) Yasuwa Minyeo (2005)
Hae-ju is een knappe meid die ondanks dat ze een aantal jaren geleden haar zicht verloren heeft, toch nog positief in het leven staat. De laatste 3 jaar heeft ze een relatie met Dong-geon, een hulpzame vriend die erg goed voor haar zorgt. Maar wanneer er een oogdonor voor Hae-ju gevonden is, krijgt Dong-geon te maken met een dilemma. Hij ziet er niet uit omdat hij een litteken op zijn gezicht heeft en wil ook niet dat Hae-ju straks ziet hoe hij er uitziet. In plaats van dat hij het haar vertelt, stuurt hij haar een bericht dat hij tijdelijk naar Hawaii is. In de tussentijd ontmoet Hae-ju politieagent Jun-ha, die haar maar probeert te versieren op alle mogelijke manieren. Maar ze gaat niet op zijn advances in en blijft wachten totdat Dong-geon terugkomt.
Yat do King Sing (1993) Yat do King Sing (1993)
China rond 1800. Wang Wu is de leider van The Black Flag Troop, maar na zijn nederlaag tegen de Japanners zijn al zijn studenten afgeslacht en is hij de enige die het overleefd heeft. Hij trekt zich terug in een dorp als een smid, maar op een dag verandert zijn leven. Hij volgt het advies van Tan Szu en begint een school. Zijn school krijgt veel aandacht, maar de koning hoopt hem aan zijn zijde te krijgen, want er doen geruchten de ronde, dat het volk de overheid wil liberaliseren.
Yat Doi Chung Si Yip Man (2008) Yat Doi Chung Si Yip Man (2008)
Ip Man is het verhaal van Yip Man, de grote meester van de Wing Chun stijl van kung fu en de leraar van Bruce Lee. Yip Man's devotie voor Wing Chun, is een klassiek voorbeeld van liefde en respect.
Yat Kor Ho Ba Ba (2008) Yat Kor Ho Ba Ba (2008)
De vrouwen staan in de rij en het geld stroomt continue binnen. Mr. Lee die alleenstaand door zijn moeder is opgevoed weet zich hoog te schoppen van straatpunker tot baas. Alles gaat naar behoren, totdat hij verliefd wordt op een advocate genaamd Mabel. Onvrijwillig moest hij met haar trouwen en kregen ze samen een kind. Echter willen ze dat het kind een normaal leven gaat leiden, maar dat gaat moeilijker dan dat ze denken.
Yatgo Ho Yan (1997) Yatgo Ho Yan (1997)
Jackie is de gastheer van een populair kookprogramma op TV. Hij krijgt een videoband in handen die bewijzen bevat die een stel drugsdealers achter slot en grendel kan doen belanden. De dealers willen de band terug, tegen elke prijs. Een stel afpersers wil de band ook hebben om de criminelen te kunnen uitmelken. Om hem onder druk te zetten wordt zijn vriendin ontvoerd. Hij heeft geen keus: hij moet terugvechten.
Yatsu Haka-mura (1977) Yatsu Haka-mura (1977)
Tatsuya Terada woont en werkt al zijn hele leven in Tokyo. Op een gegeven moment wordt hij benaderd door een oude man uit zijn geboorteplaats, waar Tatsuya sinds hij een baby was nog nooit is geweest. Ze ontmoeten elkaar, maar plotseling sterft de oude man. Tatsuya gaat vervolgens naar zijn geboorteplaats om de begrafenis bij te wonen. Daar aangekomen wordt hij geconfronteerd met het mysterieuze verleden van het dorp, dat na zijn aankomst onder de invloed lijkt te zijn van een vloek dat eeuwen geleden door acht samurai is uitgesproken.
Yattâman (2009) Yattâman (2009)
Een mysterieus juweel, bekend als de Dokuro steen, schijnt de kracht te hebben om de grootste goudvoorraden te vinden die er op de wereld zijn. Deze legende zorgt ervoor dat veel mensen die steen willen hebben, inclusief een drietal criminelen. Hun jacht op de steen is niet zo gemakkelijk als ze dachten, omdat ze te maken krijgen met Yatterman!
Yau Boon Miu Yan Shut Yue Shut (1998) Yau Boon Miu Yan Shut Yue Shut (1998)
Kwan ziet op een dag een vrouw van een dak afspringen. Hij snelt haar te hulp en brengt haar naar het ziekenhuis. Ze leeft nog en is hem dankbaar voor zijn hulp. Na een korte periode ontmoeten ze elkaar weer, maar daar blijkt de ex van Kwam niet blij mee te zijn. Ze begint de twee te stalken.
Yau Ching Yam Shui Baau (2001) Yau Ching Yam Shui Baau (2001)
Richard Ma (Tony Leung Chiu Wai) is een rijke zakenman, die alleen maar aan geld denkt. Op een dag ontmoet hij Choi, waar hij verliefd op wordt. Hij besluit niet te zeggen dat hij rijk is omdat hij hoopt dat zij voor "hem" valt en niet voor zijn geld, wat in het verleden wel altijd het geval was.
Yau Doh Lung Fu Bong (2004) Yau Doh Lung Fu Bong (2004)
Een voormalige judokampioen stapt uit het circuit en begint een nachtclub. Helaas wordt de man uitgedaagd door een aankomende kampioen, en als ook zijn voormalige sportschool in de problemen komt, ziet hij zich genoodzaakt om opnieuw in de ring te stappen.
Yawaraka na Hou (2001) Yawaraka na Hou (2001)
Drama over de verdwijning van een vijfjarig meisje. De moeder blijft fantaseren over haar terugkeer, terwijl langzaam de waarheid zichtbare vormen begint aan te nemen.
Yawarakai Seikatsu (2005) Yawarakai Seikatsu (2005)
Yuko is 35 jaar, vrijgezel, werkloos en aan de medicijnen die ze van haar psychiater krijgt om haar manische depressie te bestrijden. Ze leeft in Kamata Town en verdeelt haar tijd tussen verscheidene mannelijke vrienden die allen hun eigenaardigheden hebben. Haar universitaire klasgenoot, Homma, heeft last van impotentie. “K”, die ze via internet kent, is een zelf toegegeven perverseling. Er is ook een jonge gangster, Yasuda, een mede manisch depressieveling. Haar neef, Shoichi, heeft zijn familie verlaten om zijn maîtresse achterna te gaan, die hem vervolgens de bons geeft. Yuko creëert telkens een ander personage voor zichzelf (en een ander levensverhaal) afhankelijk van met wie ze op dat moment aan het praten is. Menselijk contact is voor haar net zo belangrijk als voor anderen, echter haar conditie zorgt ervoor dat het moeilijk is voor anderen om een verwantschap met haar te voelen voor zolang zij dat wil.
Yazgi (2001) Yazgi (2001)
Musa, een douane-ambtenaar, vindt zijn leven leeg en nietszeggend. Hij onderneemt ook niets om zijn leven te veranderen, omdat hij meent dat het niets uitmaakt. Zelfs de dood van zijn moeder doet hem weinig. Ondanks zijn liefde voor haar, maakt haar dood hem zelfs blij. Hij trouwt, op haar advies, met een vrouw van wie hij niet houdt. Maar hij wil zelf nu eenmaal geen beslissingen nemen over zijn eigen leven.
Yazi Tura (2004) Yazi Tura (2004)
Het verhaal gaat over twee jonge mannen die hun militaire dienstplicht vervullen in het oosten van Turkije. De ene is een voetballer van voetbalclub Göreme, genaamd "Seytan" (Duivel) Ridvan en de ander is "Hayalet " (Geest) Cevher. Beide hopen dat de dienstplicht snel achter de rug zal zijn. Het noodlot slaat toe wanneer ze betrokken raken bij een mijnexplosie en ze keren terug naar het burgerleven. Ridvan mist een been en Cevher zijn gehoor door de explosie.
Überall Ist Es Besser, Wo Wir Nicht Sind (1989) Überall Ist Es Besser, Wo Wir Nicht Sind (1989)
Een Pool wil graag naar het vrije Westen. Op zijn reis strandt hij eerst in West-Berlijn, waar hij een relatie begint. Als zij hem verlaat vertrekt hij toch naar het land van de onbegrensde mogelijkheden.
Überfall, Der (2000) Überfall, Der (2000)
Andreas is een jonge man met geldzorgen. Omdat hij de alimentatie moet betalen van zijn zoon en zijn ex-vrouw besluit hij een winkel te overvallen. Eenmaal binnen in de winkel krijgt hij angst om er mee door te gaan, omdat er zoveel mensen binnen lopen en probeert tijd te rekken in de winkel tot hij het later misschien wel durft.
Üç Arkadas (1958) Üç Arkadas (1958)
Murat, Mustafa 'Mistik' en Artin zijn drie goede vrienden die vaak samen optrekken. Ze zijn arm maar zitten toch vol levenslust. Dan begint een mooie vrouw, genaamd Gül, een steeds belangrijker rol te spelen in het leven van Murat.
Üç Kagitçi (1981) Üç Kagitçi (1981)
Rifki vertrekt van Duitsland naar zijn dorp in Turkije om alles op te halen wat zijn vader hem heeft nagelaten. Door toeval wordt hij aangezien voor een heilige en hierdoor komt hij in vreemde situaties terecht.
Üç Maymun (2008) Üç Maymun (2008)
Een familie die ontwricht is geraakt doordat kleine gebreken werden opgeblazen tot enorme leugens, blijft tegen de logica in toch bij elkaar door de waarheid te verbergen. Om ongemakken en verantwoordelijkheden te vermijden die anders onmogelijk zouden zijn om vol te houden, kiest de familie er voor om de waarheid te negeren door het niet te zien, niet te horen en er niet over te praten.
Üç Tekerlekli Bisiklet (1962) Üç Tekerlekli Bisiklet (1962)
De jonge Ali pleegt een moord en slaat op de vlucht. Hij weet zich te verbergen op de zolder van een klein huisje. Algauw wordt hij echter ontdekt door Hacer, de bewoonster van het huis. Zij kan het niet over haar hart krijgen de knappe Ali aan te geven en besluit hem te verbergen. Zo begint Ali een ondergedoken leven te leiden. Maar op een dag wordt hij ontdekt door Hacers zoontje Hasan. Hem maken ze wijs dat Ali zijn vader is, die is teruggekeerd na een lang verblijf in Izmir. Maar Hasan mag dit natuurlijk aan niemand vertellen...
Üçüncü Sayfa (1999) Üçüncü Sayfa (1999)
Film die de dreigende ondergang schetst van een beginnend figurant in Istanbul, die maar nauwelijks rond kan komen en door schuldeisers wordt achtervolgd. Een parabel die de gevolgen laat zien van de heersende sociale en economische situatie. In Istanbul probeert Isa als beginnend figurant en stuntman zijn kostje bij elkaar te schrapen. Hij staat er slecht voor. Hij is net afgeranseld door een gangster die vijftig dollar van hem terugeist en de trekker wil overhalen, bovendien komt zijn huisbaas de achterstallige huur opeisen. Nog meer reden om zichzelf van kant te maken, maar in een opwelling loopt hij naar de woonruimte van de huisbaas. Voor hij het weet schiet hij hem in de borst en valt vervolgens naast de stervende man flauw. De volgende ochtend wordt Isa wakker, tot zijn verbazing in zijn eigen sjofele kamer. De politie is bezig met een onderzoek, maar verdenkt hem nergens van. Dan komen de gangsters hun geld opeisen. Door de tussenkomst van zijn buurvrouw Meryem - die het geld betaalt - wordt hem een tweede afranseling bespaard. Isa raakt in de ban van de mooie, eigenzinnige vrouw, die zo haar eigen problemen heeft.
Ye Ban Ge Sheng (1937) Ye Ban Ge Sheng (1937)
Een rondtrekkend operagezelschap arriveert in een vervallen theater, dat al sinds de dood van de grote zanger Song Danping, tien jaar eerder, in deze staat blijkt te verkeren. Wanneer de jonge ster van het gezelschap alleen in het theater repeteert, hoort hij een prachtige stem, die hem al zingend instrueert. De stem blijkt toe te behoren aan een voortvluchtige, ernstig verminkte Song Danping...
Ye Ben (2000) Ye Ben (2000)
In het China van de jaren '30 van de vorige eeuw komt cellist Shaodung terug van een trip naar Amerika. Samen met zijn vrouw raakt hij betrokken bij de opera Fleeing by Night en leren ze hoofdrolspeler Lin kennen. De drie trekken steeds meer met elkaar op en er ontstaat een driehoeksverhouding.
Ye Jing Hun (1982) Ye Jing Hun (1982)
Een gelukkig getrouwd grafisch ontwerper ontdekt dat zijn vrouw vreemd gaat met een man die graaag netpanty's draagt. De ontwerper is geschokt en vermoordt zowel zijn vrouw als haar minnaar. De man zwerft na deze moorden rond met een behoefte om elke vrouw te vermoorden die netpanty's draagt. Na verschillende onschuldigen vermoord te hebben, komt de man bij een vrouwelijke diskjockey terecht die een nachtshow presenteert op de radio.
Ye Maan Bei Kup (2006) Ye Maan Bei Kup (2006)
Grootgebracht met verhalen van de Meesters van Kung Fu en andere brute vechters, verwachtte de jonge Phoebe, nooit dat haar ouders lid zouden zijn van de legendarische Kung Fu Academie, die op de Berg van de Wolk is gevestigd. Deze openbaring kwam op de nacht voor een moordpoging op haar leven werd gepleegd. Omdat ze als haar ouders wil zijn, schrijft zij zich in op de Academie in met alle gevolgen van dien.
Ye Mao Ba Fan (1976) Ye Mao Ba Fan (1976)
Een jong meisje traint Kung Fu in het dorp van haar vader. Op een dag komt er een bende die de schatkaart van haar vader wil stelen. Omdat de vader deze kaart niet wil afstaan wordt hij samen met zijn leerlingen gedood door de "rat techniek". Zijn dochter weet te ontsnappen via een waterval. Zij wordt uit het water gevist en ontmoet haar leermeester die haar de "wilde kat techniek" leert. Dit is de enige techniek die in staat is om de bende te verslaan en haar vader te wreken.
Ye Shan (1986) Ye Shan (1986)
Twee slecht bij elkaar passende echtparen scharrelen hun kostje bijeen in de straatarme provincie Shaanxi. De wellustige, energieke Guilan zit opgescheept met een vrij passieve en wellicht impotente echtgenoot, Huihui. En de gevoelige, traditioneel ingestelde Qiurong is net gescheiden van haar man, Hehe, wiens pogingen geld te vergaren tot schulden hebben geleid en hen nog armer maakten dan ze al waren.
Ye Wonz Maibel (1995) Ye Wonz Maibel (1995)
Een persoonlijke blik van regisseuse Mekuria op de geschiedenis, het conflict en de weg naar verzoening in Ethiopië. Het is een verhaal over liefde en verraad, over idealisme en de verleiding door macht. Het is een eerbetoon aan een verdwenen broer en een beste vriend die geëxecuteerd werd. Kortom, het is het verhaal van de Ethiopische studenten, hun ‘revolutie’ en de nasleep daarvan – een wrede militaire dictatuur.
Ye Yan (2006) Ye Yan (2006)
De nieuwe keizer (You Ge) heeft zich de troon toegeëigend door zijn voorganger te vermoorden. Hij trouwt met de keizerin (Ziyi Zhang), de vrouw van de vorige keizer en stiefmoeder van de kroonprins (Daniel Wu). Aanvankelijk probeert de keizerin alleen zichzelf te beschermen, echter wanneer de nieuwe keizer steeds wantrouwender wordt naar zijn omgeving toe, beseft ze dat ze alleen kan overleven door de kroonprins te helpen met het vermoorden van de nieuwe keizer.
Year in the Life ... J.K. Rowling, A (2007) Year in the Life ... J.K. Rowling, A (2007)
De documentaire is een portret van J.K. Rowling, de bedenkster van Harry Potter. Rowling vertelt over de bijzondere band met haar moeder, die op jonge leeftijd aan de gevolgen van multiple sclerose overleed. Ook vertelt ze over de moeizame relatie met haar vader, voor wie ze altijd bang is geweest en met wie ze geen contact meer heeft. Door deze ervaringen is Harry Potter als wees gecreëerd. Ook haar langdurige depressie heeft ze als thema in haar boeken verwerkt. Deze documentaire volgt verder Jo Rowling in het jaar dat ze de laatste hand legt aan de Potter reeks. Het zevende en laatste manuscript, ‘Harry Potter and the Deathly Hallows’, wordt streng beveiligd en de camera’s zijn erbij als het boek uiteindelijk in verschillende landen wordt gelanceerd.
Year My Voice Broke, The (1987) Year My Voice Broke, The (1987)
De vijftienjarige Danny groeit in de jaren '60 op in een klein stadje in New South Wales. Hij is al sinds de lagere school bevriend met de iets oudere Freya, maar nu begint Danny verliefd op haar te worden. Zij voelt zich echter aangetrokken tot de rebelse Trevor. Nadat deze op de vlucht voor de politie om het leven komt, blijkt Freya zwanger te zijn.
Year of Getting to Know Us, The (2007) Year of Getting to Know Us, The (2007)
Christopher Rockett (Jimmy Fallon) is op bijna ongezonde wijze dag en nacht met zijn werk bezig. Hij weet het zelfs slecht te combineren met zijn vriendin Anne (Lucy Liu). Maar als zijn vader een beroerte krijgt moet hij wel vrij nemen, en vertrekt hij richting zijn ouders. Daar ziet hij in dat zijn ouders mede verantwoordelijk voor zijn vreemde gedrag zijn.
Year of Living Dangerously, The (1982) Year of Living Dangerously, The (1982)
Guy Hamilton is een journalist die naar Indonesië moet voor zijn eerste taak. Daar wordt hij al snel een van de beste journalisten, o.a. door de hulp van zijn nieuwe vriend Billy Kwan. In Indonesië leert hij ook een nieuwe liefde kennen, Jill Bryant. Maar zij reist binnen de week terug naar England. Nu staat Guy voor een dillema Jill of carrière in Indonesië.
Year of the Comet (1992) Year of the Comet (1992)
Margaret is de dochter van een wijnhandelaar en vindt op een dag op een Schots kasteel een enorme wijnfles uit het jaar 1811, het jaar van de komeet. Er zijn echter meerdere mensen in deze fles geïnteresseerd en al gauw raakt Margaret de fles kwijt. Samen met de Amerikaan Oliver gaat ze de dief achterna naar de Côte d'Azur, waar de gewelddadige Philippe hen ontvoert.
Year of the Dog (2007) Year of the Dog (2007)
Het verhaal over Peggy (Molly Shannon), een altijd vrolijke en levenslustige secretaresse die single is en woont met haar hond Pencil. Maar dan overlijdt Pencil plotseling en begint er voor Peggy een reis naar haar eigen persoonlijkheid en de transformatie die nodig is om de klap te overkomen.
Year of the Dragon (1985) Year of the Dragon (1985)
Gebruik makend van excessief geweld schopt Joey Tai het tot hoofd van de Chinese mafia in New York. Stanley White, de hoogst onderscheiden agent in New York krijgt Chinatown onder zijn verantwoordelijkheid. De onvermijdelijke confrontatie tussen de 2 kemphanen leidt tot een bloedig conflict.
Year of the Gun (1991) Year of the Gun (1991)
De Amerikaanse jounalist David Raybourne komt naar Rome om een boek te schrijven over de leden van de linkse militante terreurgroep de 'Rode Brigades', die Italië terroriseert. Een ondernemende fotografe krijgt zijn manuscript onder ogen en gelooft dat de roman op waarheid berust, echter door haar schuld valt de drukproef in verkeerde handen. Tragisch genoeg heeft de schrijver de namen van zijn vrienden en collega's gebruikt als schuilnaam van de echte terroristen. Als de 'Rode Brigades' dit werk dan ook onder ogen krijgt, is de kennissenkring van David in groot gevaar. David raakt verwikkeld in een politiek spel, waarbij hij niemand meer kan vertrouwen. Zelfs zijn beste vrienden niet...
Year of the Horse (1997) Year of the Horse (1997)
Verslag van de tour van de Canadese rockband Neil Young & The Crazy Horse in 1996. Interviews met de leden door de regisseur zelf en backstage-beeldmateriaal uit de jaren '70 en '80.
Year of the Yahoo! (1972) Year of the Yahoo! (1972)
Hank Jackson (Claude King) is een nette Country & Western zanger, die wordt gevraagd om zich kandidaat te stellen als senator van Texas voor de Republikeinen. Hij krijgt hulp van drie "technische adviseurs" uit Washington; de cynische filmproducent Sid Angelo, imagemaker Chet Stoner en politiek adviseur Ed Varnett. Allen zijn ze in loondienst van de corrupte gouverneur Baxter, die zijn laatste politieke rivaal, senator Birdwell, uit de weg wil ruimen. Tijdens de campagnetour laat Hank zijn bekendheid en populairiteit naar zijn hoofd stijgen. De relatie met zijn liberale vriendin Tammy Parker komt onder druk te staan, als zij een staking leidt waar Hank tegen is. Als Sid Angelo ziet dat Tammy een dreiging vormt voor Hank's campagne, probeert hij haar koste wat kost de mond te snoeren.
Year of the Yao, The (2004) Year of the Yao, The (2004)
NBA-fans brachten wereldwijd een recordaantal van ruim zes miljoen stemmen uit om de deelnemers aan het sterrenspektakel 'All-star Game' in Denver aan te wijzen. Met de steun van heel wat landgenoten versloeg Yao Ming al voor de derde maal op rij Shaquille O'Neal. De Chinese basketballer geldt als een waar fenomeen en vindt kracht bij onder meer zijn Amerikaanse tolk, zijn Chinese waarden en vertrouwen in zichzelf.
Year That Trembled, The (2002) Year That Trembled, The (2002)
Film over de mensen die hun grote liefde moeten missen tijdens de Vietnam-oorlog, en elk ogenblik een telegram kunnen krijgen dat die persoon is overleden.
Year without a Santa Claus, The (1974) Year without a Santa Claus, The (1974)
Mevrouw Claus vertelt over de keer dat de kerstman het niet meer zag zitten, en met kerst een vakantie nam. De elven Jingle Bells and Jangle Bells besloten toen om de kerstman te laten zien dat kerstmis voor iedereen veel betekende.
Year without a Santa Claus, The (2006) Year without a Santa Claus, The (2006)
De kerstman (John Goodman) denkt dat kerstmis te commercieel geworden is en dat kinderen niet meer in hem geloven, dus wil hij een jaar thuis blijven en geen kado's bezorgen. Twee elven (Eddie Griffin en Ethan Suplee) denken hier anders over, dus gaan ze stiekem op zoek naar een jongen die nog wel in kerstmis en de kerstman gelooft.
Year Zero, The (2002) Year Zero, The (2002)
In december 2012 eindigt in de millennia oude Maya-kalender de periode van de vierde zon en begint die van de vijfde. Volgens vele indiaanse mythen en profetieën staan we thans aan de vooravond van enorme gebeurtenissen, die na een ongekend turbulente tijd, een tijdperk van vrede en harmonie op aarde inluiden. Indiaanse medicijnmannen, vrouwen en stamoudsten uit Noord, Midden en Zuid-Amerika hebben inmiddels twee keer massaal gehoor gegeven aan de oproep van Maya-ziener en kenner van profetieen' Zwervende Wolf' om bij elkaar te komen en zich middels rituelen voor te bereiden op de nieuwe tijd. Voor Zwervende Wolf betekende dit het eindpunt van een zwerftocht langs alle indianenstammen in Amerika, waarbij hij hen opriep zich te verenigen. In The Year Zero worden Zwervende Wolf en de Maya-genezer en regenmaker Don Julian aan het woord gelaten. Zij vertellen over hun leven, hun werk, het functioneren van de Maya-kalender en de betekenis van de Maya-profetieën voor de mensheid.
Yearling, The (1946) Yearling, The (1946)
Na de Amerikaanse burgeroorlog vestigt de familie Baxter zich in een kleine boerderij in Florida. Hun kleine zoon Jody droomt ervan om een huisdier te hebben. Wanneer zijn vader op een hert gejaagd heeft, ontfermt Jody zich over diens jong en neemt hem mee naar huis. Maar zijn moeder, die getraumatiseerd is door de dood van haar andere kinderen, wil niet voor het jong zorgen.
Years Between, The (1946) Years Between, The (1946)
Diana Wentworth (Valerie Hobson), een oorlogsweduwe, is vastbesloten om het levenswerk van haar verloren echtgenoot voort te zetten. Zij begeeft zich in de zakenwereld en klimt uiteindelijk op tot parlementslid. Maar dan, op de vooravond van haar tweede huwelijk, duikt haar eerste man Michael (Michael Redgrave) weer op en staat Diana voor een groot dilemma.
Yedi Bela Hüsnü (1982) Yedi Bela Hüsnü (1982)
Hüsnü is een onschuldige jongeman die verliefd is op het mooiste meisje bij hem in de straat, genaamd Hüsniye. Hij doet van alles om haar aandacht te trekken en uiteindelijk besluit hij om carriere te maken als gangster. Dit zorgt voor problematische situaties.
Yedi Belalılar (1970) Yedi Belalılar (1970)
Twee criminelen eisen in een wijk in Turkije afspersingsgelden. Buurtbewoners kunnen niet tegen ze op en zijn daardoor hulpeloos geworden. Als ze doorgaan met afpersen, komen zeven avonturiers bijeen en slaan hun handen bijeen. Ze zijn te herkennen aan hun wapens en cowboykleding. Ze gaan een gevecht aan met de bende...
Yedi Kocalı Hürmüz (1971) Yedi Kocalı Hürmüz (1971)
Als de mooie vrouw Hürmüz erachter komt dat haar man, die nu in de gevangenis zit, met zes andere vrouwen is getrouwd besluit zij zelf om ook met zes andere mannen te trouwen.
Yee Do Hung Gaan (2002) Yee Do Hung Gaan (2002)
Psychiater Jim Law (Leslie Cheung) is van mening dat wij worden beïnvloed door volksverhalen. Geesten bestaan volgens de psychiater alleen in onze verbeelding. Als Yan (Karena Lam) zich bij hem meldt, omdat zij geesten meent te zien, velt hij al snel een oordeel; Ze zoekt aandacht en gebruikt geesten om die te krijgen. Als Yan genezen lijkt te zijn, wordt de sceptische Jim plots zelf geconfronteerd met een geestverschijning.
Yeelen (1987) Yeelen (1987)
De film gaat over de geheimen en initiatierituelen van een Sahara-volk genaamd: de Peuhl. We zien de sterke metafysische binding van het woestijnvolk met de kosmos.
Yeh Vaada Raha (1982) Yeh Vaada Raha (1982)
Sunita en Vikram houden zielsveel van elkaar maar de moeder van Vikram weigert Sunita als haar toekomstige schoondochter te zien vanwege haar achtergrond. Sunita en Vikram besluiten ondanks de tegenstand toch met elkaar te trouwen. Onderweg naar de tempel, waar ze het ja-woord aan elkaar zullen geven, raken ze verwikkeld bij een ongeluk. Vikram komt er nog goed vanaf maar Sunita is totaal verminkt aan haar gezicht. Zal het ooit nog goed komen tussen Sunita en Vikram?
Yella (2007) Yella (2007)
Yella heeft besloten haar kleine stadje in Oost-Duitsland te verlaten voor een nieuw leven aan de andere kant van de Elbe, een gestrand huwelijk achterlatend. In Hannover ontmoet ze Philipp, een jonge kapitaalhandelaar, die haar een baan geeft als assistente. Hoewel Yella totaal geen ervaring heeft in de financiele wereld, ontdekt ze al snel dat ze talent heeft. Onderhandelingen vormen een spannend spel en haar voorkomen en koele karakter blijken wapens. Zij en Philipp passen geweldig bij elkaar en alles lijkt te mooi om waar te zijn. Maar Yella is er nog niet gerust op dat haar verleden haar vergeten is.
Yellow (2006) Yellow (2006)
Amaryllis Campos is een jonge, getalenteerde ballerina die haar armoedige huis in Puerto Rico verlaat om het geluk te beproeven in New York. Daar komt ze terecht in een stripclub waar ze, door haar sensuele bewegingen, al snel de meest gewilde stripper is. Amaryllis wordt verliefd op Christian, een van haar beste klanten. De liefde is wederzijds en Christian wil Amaryllis mee naar het buitenland nemen om samen een nieuw bestaan op te bouwen. Maar dan wint Amaryllis een auditie voor een Broadway productie en staat ze voor een onmogelijke keuze: met haar ware liefde mee gaan naar het buitenland of haar droom nastreven en een ster.
Yellow Cab Man, The (1950) Yellow Cab Man, The (1950)
Komedie over taxichauffeur annex uitvinder die een geheime formule ontdekt. Daardoor wordt hij door allerhande gespuis achternagezeten.
Yellow Canary (1943) Yellow Canary (1943)
In 1940 wordt Sally Maitland gedwongen om Engeland te verlaten, nadat ze als Nazi-sympathisante zelfs door haar familie werd verbannen. Op het schip naar Halifax, Canada, ontmoet ze de rijke Poolse aristocraat Jan Orloch en de Britse geheim agent Jimmy Garrick. Ze voelt zich meer aangetrokken tot Orloch, en accepteert een uitnodiging om diens moeder in Halifax te ontmoeten. Eenmaal daar wordt het duidelijk dat niemand is die ze zeggen dat ze zijn.
Yellow Canary, The (1963) Yellow Canary, The (1963)
De Britse geheim agente Sally Maitland gaat door het leven als jonge vrouw met nazi-sympatieën. Wanneer ze voor een opdracht naar Canada gaat maakt ze kennis met de Poolse vluchteling Jan Orlock. Hij vertelt haar wat de Duitsers van plan zijn.
Yellow Card (2000) Yellow Card (2000)
De zeventienjarige Tiyane komt uit een arbeidersfamilie in Harare en heeft talent voor voetbal. Hij is een goede aanvaller en droomt van een carrière als profvoetballer. Liefst zou hij bij Manchester United in Engeland spelen. Zijn vader ziet meer toekomst in een goede opleiding en wil dat Tiyane zijn school afmaakt.
Yellow Dragon (2003) Yellow Dragon (2003)
Het jonge meisje Jun wordt gekidnapped door mysterieuze mannen terwijl ze danst in een club. Als ze weer bij bewustzijn komt ligt ze in een rijdende truck. Gou verschijnt en valt de bestuurder aan, Jun wordt meegenomen naar Gou's huis en hij adviseert haar daar te blijven omdat ze in gevaar is. Jun gelooft dit niet en keert toch terug naar huis. Daar treft ze de dode lichamen van haar stiefouders. Jun vraagt zich af wat er aan de hand is en of ze Gou kan vertrouwen.
Yellow Hair and the Fortress of Gold (1984) Yellow Hair and the Fortress of Gold (1984)
Yellow Hair is op zoek naar een zeer begeerde schat. Velen hebben het geprobeerd te vinden, maar faalden om de schat der koningen te bemachtigen, die verborgen ligt in het gouden fort. Er bestaat een schatkaart, maar die zit verborgen in een hoorn, bewaakt door een Indianen stam. Maar de hoorn is gestolen door een kolonel, en Yellow Hair gaat op zoek naar de hoorn, om zo de schatten van de Koning te bemachtigen. Op haar zoektocht zal ze menig obstakel moeten uitschakelen.
Yellow Mountain, The (1954) Yellow Mountain, The (1954)
Hij heeft van de salooneigenaar nog $1200 tegoed, maar als hij hoort dat de man percelen met een goudader heeft gekocht verandert hij zijn plan: hij vraagt het geld niet terug, maar wordt volledig partner.
Yellow Rolls Royce, The (1964) Yellow Rolls Royce, The (1964)
Een gele Rolls-Royce heeft drie verschillende eigenaren die allen een turbulent liefdesleven leiden.
Yellow Rose of Texas, The (1944) Yellow Rose of Texas, The (1944)
Verzekeringsagent Roy Rogers is op zoek naar Sam Weston en het vermiste geld dat Weston mogelijk heeft verduisterd tijdens een overval. Maar als Roy hem heeft gevangen, luistert hij naar Weston’s verhaal en verandert hij van gedachten. Door een vreemd incident komt de vindplaats van de verdwenen buit aan het licht en als zij de schat vinden blijkt de verzegeling nooit te zijn verbroken.
Yellow Sky (1949) Yellow Sky (1949)
Een groep bankrovers vlucht door de woestijn. Ze komen in een mysterieus dorp aan waar een oude man en zijn dochter wanhopig naar goud zoeken...
Yellow Submarine (1968) Yellow Submarine (1968)
De Beatles reizen per gele onderzeeër naar Pepperland om de Blue Meanies, die een hekel aan muziek hebben, te verdrijven.
Yellow Teddybears, The (1963) Yellow Teddybears, The (1963)
Op een school dragen de meisjes een gele teddybeer op hun kleding als teken dat ze geen maagd meer zijn. Een van hen raakt zwanger van Kinky, een rockzanger, en worstelt met alle problemen van dien. Wanneer een leraar achter de betekenis van de beertjes komt onderneemt hij actie.
Yellow Ticket, The (1931) Yellow Ticket, The (1931)
St. Petersburg, 1913. Tijdens het tsaristische bewind wordt de jonge, Joods-Russische Mary Kalish gedwongen tot prostitutie. Op die manier kan zij echter wel reizen binnen Rusland, omdat prostituees een zogenoemd geel ticket krijgen. Zo kan zij ook haar op sterven liggende vader in de gevangenis bezoeken. Het leven van Mary en dat van de Britse journalist Julian Rolfe, komt in gevaar wanneer zij hem informatie levert over de sociale misstanden in haar land.
Yellowbeard (1983) Yellowbeard (1983)
Yellowbeard, de piraat der piraten, krijgt toestemming om te ontsnappen uit de gevangenis om de wethouders naar zijn schat leiden. Maar Yellowbeard gaat eerst op zoek naar zijn vrouw omhaar te vertellen dat hun zoon, oh schande, een intellectueel is. Gelukkig kan Yellowbeard de hulp van zijn pientere zoon goed gebruiken om eerder bij de schat te zijn dan de Britse marine.
Yellowstone Kelly (1959) Yellowstone Kelly (1959)
Een ruige bonthandelaar heeft een vriendschappelijke relatie met de Sioux waardoor hij in de woestijn kan overleven, maar moet kiezen waar zijn loyaliteit ligt als de indianen het Amerikaanse leger aanvallen.
Yentl (1983) Yentl (1983)
Een jonge vrouw (Barbra Streisand) in het Oost-Europa van rond 1900 overtreedt ongeschreven wetten door boeken over wijsbegeerte te lezen. Ze knipt haar haar kort en gaat studeren. Ze wordt echter verliefd op haar studiepartner die verliefd is op een ander.
Yeogo Goedam (1998) Yeogo Goedam (1998)
Op een strenge meisjesschool regeert het voornamelijk mannelijke personeel met harde hand. De studentes zijn echter erg rebels en worden geholpen. Een oud-leerlinge is namelijk als lerares teruggekeerd naar de school om de dood van een vriend te onderzoeken
Yeogo Goedam 3: Yeowoo Gyedan (2003) Yeogo Goedam 3: Yeowoo Gyedan (2003)
Op een meisjes-school voor kunst en ballet gaat een legende over een speciale trap, die wensen doet uitkomen, de ronde. Echter, wanneer er iemand een wens doet, lijkt de wens een vloek te worden.
Yeogo Goedam 4: Moksori (2005) Yeogo Goedam 4: Moksori (2005)
In deel 4 van Yeogo Goedam komt Young-eon om het leven tijdens een late-nite zangsessie. Maar niet helemaal dood, als geest dwaalt ze door de school en probeert contact te zoeken met de levenden. Totdat haar stem wordt opgemerkt door haar vriendin Seon-min. Samen proberen ze het mysterie te ontrafelen rond haar dood.
Yeogo Goedam II (1999) Yeogo Goedam II (1999)
Eén van de leerlingen van een Koreaanse meisjesschool, Min-Ah, vindt op het schoolplein een ongewoon dagboek. Het behoort toe aan twee oudere leerlingen, Hyo-Sin en Shi-Eun, die een opvallend hechte band hebben. Min-Ah ontdekt dat lezen in het dagboek hallucinaties kan veroorzaken. Als één van de schrijfsters zonder aanwijsbare reden zelfmoord pleegt, heerst er onder haar leraren en medestudenten onge- loof en verslagenheid. Maar Min-Ah voelt iets heel anders. Het lijkt alsof de geest van het dode meisje bezit van haar heeft genomen. Gaandeweg raken ook de andere meisjes onder een onheilspellende vloek...
Yeoja, Jeong-hye (2004) Yeoja, Jeong-hye (2004)
Jeong-hae is een jonge vrouw die een eentonig en geïsoleerd leven leidt. Korte flashbacks geven een kijkje in haar karakter. Ze neemt zwerfkatjes in huis en begint zich dingen te herinneren van haar moeder. Een plotselinge lunchafspraak zorgt ook voor de terugkeer van een aantal herinneringen uit het verleden. Wanneer ze contact probeert te maken met een jonge schrijver, die het postkantoor regelmatig bezoekt, brengt dit haar huidige levenswijze in de war en begint een verborgen trauma weer boven te komen.
Yeojaneun Namjaui Miraeda (2004) Yeojaneun Namjaui Miraeda (2004)
Wanneer hij terugkomt van de filmschool in Amerika, ontmoet filmregisseur in spe Heonjun zijn vroegere klasgenoot Munho, nu getrouwd en hoogleraar aan de universiteit. Beide mannen zijn hard op weg vroeg oud te worden, en hebben ondanks jaren hoger onderwijs weinig zelfkennis opgedaan. Ze zien een opvallende vrouw op de winterkoude stoep voor het raam van de lunchroom, die hen doet denken aan Sunhwa, een meisje waar ze allebei verkering mee hebben gehad. Ze besluiten haar op te zoeken in de bar die ze runt in Bucheon, een slaapstad ten zuiden van Seoul. Uit flashbacks blijkt echter dat ze allebei heel verschillende herinneringen aan Sunhwa hebben, en wanneer ze haar hebben opgespoord blijkt dat zij heel wat redenen heeft om hen geen van beiden ooit terug te willen zien...
Yeokdosan (2004) Yeokdosan (2004)
September 1950. Sumoworstelaars en officials van de bond worden achterna gezeten door een man zwaaiend met een stoel. De man is Rikidozan, een sumoworstelaar met de derde graad. Hij is woedend, omdat hem zojuist is verteld dat alleen sumoworstelaars die in Japan geboren zijn tot de eerste graad kunnen behoren. Rikidozan wordt gedwongen zijn sumo-staartje af te laten knippen en de ring voor eens en altijd te verlaten. Zijn leven vervalt in overmatig drankgebruik en diverse ruzies. Tot hij de mogelijkheid krijgt professioneel worstelaar te worden.
Yeokjeone Sanda (2003) Yeokjeone Sanda (2003)
Een man die met financiële problemen worstelt krijgt een auto-ongeval en wordt in een alternatieve werkelijkheid geworpen, waar hij een fabelachtig rijke golfspeler is geworden.
Yeolhyeol-nama (2006) Yeolhyeol-nama (2006)
Enkele jaren na de moord op zijn mentor is de crimineel Jae-moon van plan wraak te nemen op de moordenaar Dae-sik. Met zijn "groene" partner Chi-gook vertrekt hij naar de geboorteplaats van de Dae-sik. Als de dag van de uitvoering van het plan nadert ontmoet Jae-moon de moeder van de Dae-sik, die hem doet denken aan zijn eigen jeugd.
  1 -2- 3 4 5 6 7 8 9 10
  © 2007-2011 AllMy.nl
Welkom gast!
Inloggen | Aanmelden
[x]
Inloggen


Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Aanmelden
[x]
Uitloggen


Je bent al uitgelogd!