Zoek op tag | Films | Mijn Films | Verlanglijst | Films gezien | Uitgeleende films | Favorieten
   0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 -15- 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27
Zoeken:
King of Marvin Gardens, The (1972) King of Marvin Gardens, The (1972)
1972. David Staebler werkt als nachtdeejay bij een landelijk radio-station in Philadelphia. Op een dag wordt hij door zijn broer Jason uitgenodigd om naar Atlantic City te komen omdat daar grof geld te verdienen is met vastgoedtransacties. Voor Jason is het leven één groot monopoly-spel. Niet voor niets wordt hij de koning van Marvin Gardens genoemd, één van de dure Atlantic City buurten op het originele spelbord. Jason heeft grote plannen: hij wil een eiland nabij Hawaï kopen en er een luxueus vakantiecentrum neerplanten. Maar David weet dat zijn broer een fantast is en beseft dat diens immobiliënrivaal, maffiabaas Lewis, een man is die niet met zich laat spotten.
King of New York (1990) King of New York (1990)
Net uit de gevangenis maakt Frank White, vergezeld door twee mooie bodyguards zijn comeback in de South Bronx, waar hij gevierd is. Hij komt op voor de zwarten en wil voor de buurt een ziekenhuis heropenen. Dit zijn de enige menselijke trekjes van een keihard crimineel die in no time de touwtjes van de drugshandel weer stevig in handen neemt.
King of Sorrow (2006) King of Sorrow (2006)
Verlossing en verdoemenis delen samen een bed in dit liefdesverhaal tussen een suïcidale psychiatrice en een drugsverslaafde moordende agent. Hoe ver kan iemand afdalen ... hoe slecht kan iemand worden ... en nog vergiffenis vinden?
King of Texas (2002) King of Texas (2002)
John Lear, een Texaan, verdeelt zijn bezittingen onder zijn twee dochters, Susannah en Rebecca. Er breekt een strijd los om het land en John komt erachter hoe belangrijk vrede en rust is.
King of the Ants (2003) King of the Ants (2003)
Een jonge man wordt door een groepje gangsters ingehuurd om een paar vuile klusjes op te knappen. Na afloop van zijn opdracht proberen de gangsters de man uit de weg te ruimen, maar dat blijkt niet zo makkelijk te zijn als ze hadden gedacht. De jongen besluit op zijn beurt keihard met de misdadigers af te rekenen.
King of the Corner (2004) King of the Corner (2004)
Leo Spivak (Peter Riegert) gaat doelloos door het leven. Zijn vader wordt heel snel oud, zijn tienerdochter gaat overal tegen in en zijn vrouw is ook al niet meer zo gelukkig met hem en verliest vaak haar geduld. Maar door een gunstige wending van het lot en enkele wijsheden van een freelance rabbi, zou Leo zijn leven weer op de rails kunnen krijgen.
King of the Cowboys (1943) King of the Cowboys (1943)
De gouverneur zendt Roy erop uit om een bende saboteurs te ontmaskeren. Roy sluit zich aan bij rondtrekkende artiesten en ontdekt dat de bende met elkaar communiceert via de act van Maurice, die gedachtenlezer is maar in werkelijkheid gebruik maakt van een verborgen ontvanger. Maurice doodt echter iemand en beschuldigt Roy van de moord. Nu moet Roy zijn onschuld zien te bewijzen.
King of the Grizzlies (1970) King of the Grizzlies (1970)
Miko is een Indiaanse voorman op de ranch van De Kolonel. Hij sluit vriendschap met een baby-grizzlie, maar besluit uiteindelijk de ranch te verlaten en voor zichzelf te gaan werken. Jaren later bedreigt de groot geworden beer het vee dat beschermd voor door Miko.
King of the Gypsies (1978) King of the Gypsies (1978)
De al ouder wordende zigeuner koning wil zijn macht overdragen aan zijn kleinzoon Dave. Dave's vader probeert dit te voorkomen, maar krijgt tegenslag te verduren van zijn vrouw, die haar zoon volledig steunt.
King of the Hill (1993) King of the Hill (1993)
De jonge Aaron leeft samen met zijn vader, z'n moeder en z'n broertje in een hotelkamer ten tijde van de crisisjaren. Als zijn moeder wordt opgenomen in een sanatorium, vader een baan ver van huis accepteert en zijn broertje door geldgebrek onderdak krijgt bij familie, blijft Aaron alleen achter in het armoedige hotel. De intelligente Aaron wordt gedwongen om het op allerlei manieren in zijn eentje te redden.
King of the Jungle (1933) King of the Jungle (1933)
Een klein blank jongetje dat is opgegroeid in de jungle en door de dieren is opgevoed, wordt vele jaren later gevangen genomen door jagers en meegenomen uit de jungle, om in een circus op te treden.
King of the Jungle (2000) King of the Jungle (2000)
Seymour is een jongeman die moet zien te overleven op de gruwelijke straten van New York. Het is zijn droom om in de NBA te spelen, maar als zijn moeder wordt vermoord draait alles uit op een nachtmerrie. Hij moet en zal zich wreken op de moordenaar.
King of the Khyber Rifles (1953) King of the Khyber Rifles (1953)
Na honderd jaar overheersing dreigt de plaatselijke bevolking tegen het Britse garnizoen in Peshwar in opstand te komen. Een jonge officier krijgt de opdracht de Khyber Rifles-eenheid hierop voor te bereiden, maar aangezien hij zelf een halfbloed is moet hij tegen allerlei vooroordelen vechten.
King of the Kickboxers, The (1991) King of the Kickboxers, The (1991)
Kahn is de wereldkampioen kickboxen die regelmatig een tegenstander in een gevecht vermoordt zodat hij de videobeelden op de zwarte markt kan verkopen. Jake ontdekt dat zijn broer op die manier werd vermoord, en nadat hij de video heeft gezien, besluit hij wraak te nemen op Kahn.
King of the Lost World (2005) King of the Lost World (2005)
Wanneer een passagiersvliegtuig midden in het Amazonegebied crasht, zijn er slechts enkele overlevenden. Net bekomen van de vliegramp wacht hen een volgende catastrofe. Terecht gekomen in een totaal onbekende wereld, staan ze tussen enorme wezens, waaronder gigantische schorpioenen, draken en de koning van dit dierenrijk, een reuzengorilla. De vliegramp overleven lijkt ineens een peulenschil met wat hen nu te wachten staat. Een avontuur dat ze nooit zullen vergeten...
King of the Mountain (1981) King of the Mountain (1981)
Al meer dan 30 jaar worden op Mulholland Drive in Los Angeles illegale autoraces georganiseerd. De vrienden Steve, Buddy en Roger zijn geobsedeerd door deze snelheidswedstrijden en brengen er al hun vrije tijd mee door. Steve is de “bergkoning” en verdedigt zijn titel tegen iedereen die hem uitdaagt.
King of the Newsboys (1938) King of the Newsboys (1938)
De vriendin (Helen Mack) van een arme jongeman (Lew Ayres) verlaat haar vriend voor een gangster, die het geld en de macht bezit die zij zich graag wenst. Dat heeft hij tot dusver nooit gehad. Vastbesloten toch nog een succes van zichzelf te maken -- en om te laten zien dat zij er helemaal naast zit -- begint hij een kranten-distributiebedrijf dat al spoedig uitgroeit tot de grootste van de stad. Maar de zaken blijken uiteindelijk anders te lopen dan hij zich vooraf voorgesteld had.
King of the Pecos (1936) King of the Pecos (1936)
Alexander Stiles is een bandiet die een boel land heeft weten te verkrijgen. Daarvoor heeft hij de ouders van John Clayborn neergeschoten. John Clayborn groeit op en wordt advocaat. Hij vestigt zich in dezelfde omgeving en begint Alexander Stiles met alle legale middelen te bevechten.
King of the Roaring 20's - The Story of Arnold Rothstein (1961) King of the Roaring 20's - The Story of Arnold Rothstein (1961)
Deze film vertelt het verhaal van de bloemrijke gangster, gokker en dranksmokkelaar Arnold Rothstein, ten tijde van de drooglegging in Amerika. Door zijn oplichterspraktijken wordt Rothstein snel rijk en vestigt zijn naam tussen de bestaande grote gangsterbazen. Hij wordt verliefd en trouwt, maar wordt gaandeweg steeds stugger en harder, zodat op het laatst zelfs zijn beste vrienden worden afgestoten.
King of the Underworld (1939) King of the Underworld (1939)
Dr. Carole Nelson is een arts die onderwereldfiguur Joe Gurney de schuld geeft van de dood van haar man tijdens een politie-operatie. Ze wil wraak en opent een praktijk in een plaatsje waar enkele handlangers van Gurney zich begeven. Na verloop van tijd bezoekt Gurney haar voor hulp na gewond te zijn geraakt door een gevangenis uitbraak.
King of the Wild Stallions (1959) King of the Wild Stallions (1959)
Martha, een jonge weduwe, woont met haar zoon op een geïsoleerde ranch. Als zij door Matt, een rijke veeboer en landeigenaar, haar land dreigt te verliezen, krijgt zij hulp van Randy, een slimme voorman. Matt aast tevens op een geweldige, wilde hengst en looft een beloning uit voor degene die hem vangt. Toevallig is de beloning van $500 precies het bedrag dat Martha hem schuldig is.
King of the Wind (1989) King of the Wind (1989)
1727. Een stomme weesjongen komt te werken in de stallen van de Sultan en ontfermt zich over een moederloos veulen. In zijn omgang met het dier heeft hij geen spraak nodig. Als het dier volgroeid is wordt het geschonken aan de Franse koning en mag de jongen met het paard mee.
King of the World (2000) King of the World (2000)
Film over de legendarische bokser Muhammad Alli, geboren in Louisville, Kentucky (V.S.) als Cassius Marcellus Clay. Men ziet Ali als de bokser met de grootste mond ooit maar hij zette zijn woorden steevast om in daden. Hij veranderde zijn naam (eerst in Cassius X) door de sterke invloed die Malcolm X's Nation of Islam op hem had. "Clay was zijn slavennaam", zo werd gezegd. Hij werd meervoudig wereldkampioen boksen in het zwaargewicht, vocht legendarische duels uit met Sonny Liston, George Foreman en de destijds onverslaanbaar geachte Joe Frazier. Zijn meest legendarische (door Don King gearrangeerd) gevecht is ongetwijfeld het duel in Kinshasa, Zaïre, tegen George Foreman, wat de boeken inging als Rumble in the Jungle. Een uitzinnige menigte haalde 'hun' held binnen.
King of the Zombies (1941) King of the Zombies (1941)
Tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt een klein verkenningsvliegtuigje door een flinke storm uit koers geblazen. De bemanning moet een noodlanding maken op een eiland waar een gekke professor vreemde experimenten uitvoert. Na hun eerste nacht op het eiland zijn ze er al van overtuigd dat de professor iets vreemds doet met spoken en levende doden.
King Ralph (1991) King Ralph (1991)
Het Engelse hof is samengekomen in het park van Buckingham Palace zodat er een officiële foto genomen kan worden. Een slordige belichtingsman laat een kabel op de vochtige grond slingeren en op het grote moment wordt de gehele koninklijke familie geëlektrocuteerd en er is geen erfgenaam voorhanden, buiten een zeer verre afstammeling in de Verenigde Staten. In Las Vegas accepteert barpianist Ralph met genoegen de 'rol' die hij moet gaan spelen. Ralph begint met veel goede wil aan zijn taak als koning, maar merkt al snel dat de etiquette aan het hof hem niet erg ligt.
King Rat (1965) King Rat (1965)
De Amerikaanse korporaal King is de strateeg van de zwarte markt-activiteiten in het Japanse krijgsgevangenenkamp Changi bij Singapore. Wanneer hij besluit knaagdieren te fokken om als voedsel te dienen voor medegevangenen wordt hij King Rat genoemd. Een Britse officier besluit King te helpen de zaken groter op te zetten door handel met de Japanners zelf op te zetten.
King Richard and the Crusaders (1954) King Richard and the Crusaders (1954)
Nadat Saladin, stichter van de dynastie van de stam Ajjoebiden, langzaam maar zeker de kruisvaartstaten in het Midden-Oosten veroverde, greep de christelijke wereld gezamenlijk in. Na een oproep van paus Clemens III, ging een christelijk leger andermaal op kruisvaart, met als voornaamste leiders keizer Frederik I Barbarossa, Filips II August en Richard Leeuwenhart.
King Richard the Second (1978) King Richard the Second (1978)
Richard II (Derek Jacobi) werd op zijn tiende koning van Engeland en hij is een arrogante en enigzins kinderlijke vorst. Bang als hij was om beledigd te worden, duldde hij geen kritiek. Echter, de raadgevers die hij om zich heen heeft verzameld, helpen hem vooral van de wal in de sloot.
King Rikki (2002) King Rikki (2002)
Rikki Ortega hoort bij de familie Ortega. Om hun rivalen, 'de Rojas', van de markt voor de drug 'Crystal' te vegen, vermoordt Rikki alle medewerkers en blaast dan de fabriek op. Rikki wil alles: geld, macht, vrouwen, drugs en het hoofd van de familie Ortega worden.
King Solomon's Mines (1937) King Solomon's Mines (1937)
Fortuinjager Patrick O'Brien heeft zijn dochter Kathy en zijn gids Umbopa achtergelaten en is alleen de woestijn ingetrokken, waar hij hoopt de befaamde mijnen van koning Salomon te vinden. Kathy maakt zich zorgen over haar vader en huurt jager Allan Quartermain in om een reddingsexpeditie te leiden.
King Solomon's Mines (1950) King Solomon's Mines (1950)
Gids Allan Quartermain helpt een jonge vrouw om haar verdwenen man op te sporen in Afrika. De vrouw kan hem in eerste instantie niet uitstaan, maar valt al snel voor hem. Het blijkt dat de broer naar een gebied was gegaan waar blanke mensen nog nooit waren geweest. Via een oude kaart volgen ze dezelfde weg als de broer in hoop om hem te vinden.
King Solomon's Mines (1985) King Solomon's Mines (1985)
Derde verfilming van het boek van H. Rider Haggard. Allan Quatermain wordt ingehuurd door Jesse Huston om haar verdwenen vader te vinden, een archeoloog die op zoek was naar de legendarische schatten van koning Solomon.
King Solomon's Mines (2004) King Solomon's Mines (2004)
Gids Allan Quatermain helpt een jonge vrouw om haar verdwenen broer op te sporen in Afrika. De vrouw kan Allan in eerste instantie niet uitstaan, maar na een tijdje valt ze voor hem. Het blijkt dat de broer naar een gebied was gereisd, waar blanke mensen nog nooit zijn geweest. Via een oude kaart volgen ze dezelfde weg als de vader, in de hoop hem te vinden.
King's Beard, The (2002) King's Beard, The (2002)
King Cuthbert heeft de langste baard ter wereld. Omdat hij zeer geliefd is doen al zijn onderdanen hem na en laten op hun beurt baard en haar groeien. Dit is niet naar de zin van de jonge Rufus, herenkapper...
King's Guard, The (2000) King's Guard, The (2000)
Augustus Talbert is de trots van de Koninklijke garde. Hij beschermt de koninklijke familie tegen kwaad. Maar dan verraadt hij de koning en samen met de slechte Lord Morton valt hij het kasteel van de koning aan en ontvoert hij de mooie prinses Gwendolyn.
King's Pirate, The (1967) King's Pirate, The (1967)
De atletische Luitenant Brian Fleming (McClure) speelt een geroyeerde officier die zich aansluit bij een piraat (Stockwell) en diens schone vriendin annex zwaardvechtster. Ze willen het eiland Madagascar van de piraten te bevrijden.
King's Ransom (2005) King's Ransom (2005)
De echtgenote van een rijke, arrogante zakenman wil van hem scheiden en heel veel geld losweken. De man wil er alles aan doen om zijn fortuin niet te verliezen en bedenkt een plan waarin hij zichzelf ontvoert, met behulp van zijn niet zo slimme minnares en haar criminele broer.
King's Story, A (1965) King's Story, A (1965)
Deze documentaire volgt koning Edward VIII van Engeland, vanaf zijn geboorte en zijn militaire scholing, tot aan het moment dat hij koning van Groot Brittanië wordt. De nu 70-jarige ex-koning, die ondertussen Duke of Windsor genoemd wordt, blikt terug op zijn leven en mijmert over zijn herinneringen aan het Victoriaanse Engeland, de crisis van 1936, zijn diensttijd in de Royal Navy en zijn reizen, toen hij Prince of Wales was.
King's Thief, The (1955) King's Thief, The (1955)
De mannen die ooit aan de zijde van Charles II hebben gestreden tegen Cromwell zijn niet beter geworden van de oorlog en staan nu op de lijst om opgehangen te worden. De dochter van één van de slachtoffers komt over uit Frankrijk om zijn onschuld te bewijzen en sluit zich aan bij een dievenbende die de dodenlijst hebben bemachtigd van de hertog, de echte dief. Ze willen zelfs de kroonjuwelen stelen om haar te helpen.
King, Queen, Knave (1972) King, Queen, Knave (1972)
Na de dood van zijn ouders trekt Frank in bij zijn oom en tante. De romantische jongen wordt al snel verliefd op zijn knappe tante Martha en begint over haar te fantaseren. Frank wordt daardoor heen en weer geslingerd tussen zijn gevoelens voor tante Martha en zijn genegenheid voor zijn aardige oom Charles.
King, The (2005) King, The (2005)
Het verhaal over de 21-jarige Elvis Sandow, die zojuist ontslagen is uit de Marine en op zoek gaat naar zijn lang uit het oog verloren vader in zijn geboorteplaatsje Corpus Christi. Als hij zijn vader eindelijk heeft gevonden, blijkt deze een dominee te zijn die niets meer met Elvis te maken wil hebben.
King: A Filmed Record... Montgomery to Memphis (1970) King: A Filmed Record... Montgomery to Memphis (1970)
Deze documentaire geeft een beeld van het publieke leven van Dr. Martin Luther King. Beelden van de beroemde busboycot in Alabama in 1955 tot de 'I have a dream'-speech voor het Lincoln Memorial in Washington D.C. komen voorbij. De fragmenten worden aan elkaar gepraat door verschillende beroemdheden en sympathisanten van Martin Luther King, zoals onder andere door Paul Newman, James Earl Jones, Charlton Heston, Sidney Poitier en Burt Lancaster.
Kingdom Come (2001) Kingdom Come (2001)
Wanneer haar man plotseling dood over de tafel valt, roept Raynelle Slocumb (Whoopi Goldberg) de hele familie bijeen om hun laatste eer aan hem te bewijzen en de begrafenis voor te bereiden. De familiale spanningen lopen even hoog op als de zinderende hitte in het stadje, wanneer alle 'gestoorde' broers samenkomen onder een dak.
Kingdom of Heaven (2005) Kingdom of Heaven (2005)
In de twaalfde eeuw heeft de nederige Franse smid Balian (Orlando Bloom) net zijn vrouw en kind verloren, wanneer ridder Godfrey van Ibelin (Liam Neeson) hem opzoekt en vertelt dat hij zijn vader is. Godfrey vraagt Balian mee te gaan naar het Heilige Land om Jeruzalem voor het westen te behouden. Als vreemdeling in een vreemde omgeving wordt hij verheven in de ridderstand, moet hij een melaatse koning dienen en koestert hij een verboden liefde voor een exotische koningin. In een poging om de broze vrede te bewaren, moet Balian van Ibelin uiteindelijk de mensen van Jeruzalem zien te beschermen tegen een overmachtige vijand.
Kingdom of the Spiders (1977) Kingdom of the Spiders (1977)
Na de dood van talloze boerderijdieren ontdekt veearts Rack Hansen dat een aantal farms op het pad liggen van een enorme groep migrerende tarantulas. Voordat hij de bevolking van het nabijgelegen stadje kan waarschuwen, worden de straten overspoeld met grote spinnen en moeten de bewoners onderdak zoeken in een afgelegen hotel.
Kingdom of the Vampire (1991) Kingdom of the Vampire (1991)
Jeff lijkt op een normale jongeman; hij woont bij zijn moeder en heeft een goede baan. Daarnaast ziet Jeff er ook prima uit voor een vampier die de leeftijd van 90 jaar al heeft bereikt. Op een dag ontmoet Jeff de mooie Nina en de twee worden stapelverliefd. Maar Jeff's moordlustige moeder heeft ook haar zinnen gezet op Nina en heeft gruwelijke plannen met de mooie jongedame.
Kingdom, The (2007) Kingdom, The (2007)
Ronald Fleuy (Foxx) leidt een anti-terrorisme eenheid die de verantwoordelijken van een bomaanslag op Amerikaanse burgers in het Midden Oosten moet opsporen. Eenmaal in het weinig toegankelijke woestijnland, proberen de Amerikanen een lokale politie-officier aan hun kant te krijgen om hun onderzoek te vergemakkelijken. Maar het onderzoek wordt gedwarsboomd door bureaucratie en tradities en de levens van Fleury en zijn manschappen staan op het spel.
Kingfish: A Story of Huey P. Long (1995) Kingfish: A Story of Huey P. Long (1995)
Een portret van het leven en de carriere van de controversiële gouverneur Huey Long, die wordt beschouwd als een van de meest opmerkelijke politici uit de Amerikaanse geschiedenis en die ook wel bekend was onder de naam Kingfish.
Kingfisher the Killer (1981) Kingfisher the Killer (1981)
Tam, één van de eigenaren van een nachtclub wil zijn compagnon Charles verdrijven. Tam is bereid zijn absolute macht in de club te bevechten, maar Charles, een uitstekend kung-fu-vechter, laat zich niet eenvoudig pakken. Met zijn hele lichaam verzet hij zich tegen Tam's geweld. Als dan zijn moeder echter omkomt in de strijd moet hij zijn stategie wijzigen.
Kingfisher, The (1983) Kingfisher, The (1983)
De ijsvogel zit in Sir Cecils (Rex Harrison) tuin. Vijftig jaar geleden zag hij er ook één, met Lady Evelyn (Wendy Hiller), waar hij smoorverliefd op was, maar hij trouwde een ander. Precies vandaag sterft haar man en zij komt bij hem langs om bij te praten, terwijl de butler sceptisch toekijkt. Voor Sir Cecil kan een nieuwe lente beginnen.
Kingpin (1985) Kingpin (1985)
De jonge Willie Hogo (Junior Amiga) raakt bevriend met Rikki (Mitchell Manuel) tijdens zijn verblijf op een heropvoedingsschool. Hij hoopt dat zijn nieuwe sterke vriend hem kan helpen tegen de gevaarlijke "Kingpin" Karl (Nicholas Rogers). Willie wordt echter in elkaar geslagen door Karl, en alleen Rikki kan hem helpen.
Kingpin (1996) Kingpin (1996)
Roy Munson is een professionele bowler die probeert een groep groentjes op te lichten door zich ook als groentje voor te doen. Als zijn slachtoffers hier achterkomen, verminken ze zijn werphand zo erg dat deze geamputeerd moet worden en Roy verder moet met een haak als hand. Roy’s hele leven raakt in het slop, totdat hij Ishmael (Quaid) tegenkomt, die een aardig potje kan bowlen. Hij besluit om hem in te schrijven voor een groot toernooi, maar is Ishmael wel zo goed als hij lijkt?
Kingpin (2003) Kingpin (2003)
De levens van Miguel Cardena en zijn familie zijn onlosmakelijk verbonden met zijn werk, het leiden van een Mexicaans drugskartel. Zijn sluwe echtgenote ondersteunt hem, terwijl zij beiden hun 8-jarige zoontje trachten te beschermen voor de schaduwkant van hun luxe leventje. Na een bloederige coup nemen Miguel en zijn gewetenloze broer Chato het kartel over en moeten zowel problemen met de familie als met de arm der wet zien op te lossen.
Kings (2007) Kings (2007)
In de jaren '70 verlaat een groep jonge Ierse mannen Connemara in het westen van Ierland, voor Londen, vol ambitie voor een beter leven. Na 30 jaar ontmoeten ze elkaar weer, bij de begrafenis van hun jongste vriend, Jackie. Langzaam sijpelt de waarheid rond Jackie's dood door en de vrienden komen erachter dat ze elkaar meer dan ooit nodig hebben.
Kings Go Forth (1958) Kings Go Forth (1958)
Monique Blair (Wood) is erg onder de indruk van luitenant Sam Loggins (Sinatra) wanneer zij elkaar voor het eerst ontmoeten. Haar moeder waarschuwt haar om niet te beginnen met deze man, omdat zij bang is dat haar dochter wordt afgewezen vanwege haar zwarte vader...
Kings of South Beach (2007) Kings of South Beach (2007)
Chris Troiano (Jason Gedrick) is eigenaar van de meest trendy club aan de Zuidkust van Miami. Hij moet zijn hoofd boven water zien te houden in een wereld van maffioso en drugs. Ondertussen houdt de politie de club goed in de gaten, wachtend op een moment om toe te slaan.
Kings of the Sun (1963) Kings of the Sun (1963)
Indianenleider Black Eagle (Brynner) valt in de handen van de Maya's en zal als mensenoffer moeten dienen. Zal hij kunnen ontsnappen en volgt er een oorlog tussen de twee stammen?
Kings Row (1942) Kings Row (1942)
Ze groeien op in Kings Row, in de tweede helft van de 19e eeuw. Rond de eeuwwisseling bloeien er liefdes op, maar gebeuren er ook verschrikkelijke dingen in privé-sfeer. Een van hen gaat psychiatrie studeren bij de vreemde vader van zijn vriendin en zal er zijn werk van maken.
Kingukongu no Gyakushû (1967) Kingukongu no Gyakushû (1967)
De echte King Kong wordt ontvoerd en moet werken in een mijn omdat MechaKong, een robot-dubbelganger van King Kong, niet in staat is om de radio-actieve stof Element X te vinden. De robot en het monster kunnen het echter niet zo goed vinden en gaan binnen de kortste keren op de vuist.
Kingukongu tai Gojira (1962) Kingukongu tai Gojira (1962)
Mr. Tako organiseert een expeditie om de legendarische King Kong naar Japan de krijgen. Ondertussen ontdekken twee Amerikaanse piloten dat Godzilla uit zijn ijsberg is ontsnapt en op weg is gegaan naar Tokio. Als King Kong dan ook nog eens ontsnapt, gaan de poppen helemaal aan het dansen, en alleen een nieuw soort super-draad, ontwikkeld door de jonge Kazuo, kan de monsters nog in bedwang houden.
Kinjite: Forbidden Subjects (1989) Kinjite: Forbidden Subjects (1989)
De politieman heeft zelf een dochter en wil zich inzetten tegen de toenemende verkrachting van jonge meisjes, die daarna aangezet worden tot prostitutie. Als zijn eigen dochter wordt betast door een Japanse zakenman weet hij niet dat het een losstaand incident is, maar hij krijgt wel vooroordelen tegenover Aziaten. De dochter van de zakenman wordt echter het jongste slachtoffer van de kinderseksorganisatie.
Kinky Boots (2005) Kinky Boots (2005)
Charlie Price wordt geconfronteerd met de sluiting van de schoenfabriek, die al generaties lang in handen is van zijn familie. Precies op het moment dat Charlie denkt dat alles verloren is, ontmoet hij toevallig drag queen en cabaret-ster Lola. Lola wijst Charlie op de behoefte aan stijlvolle, kinky laarzen voor haar en haar optredende collega's en dit geeft Charlie en het personeel van de fabriek zowaar wat hoop.
Kinky Friedman: Proud to Be an Asshole from El Paso (2001) Kinky Friedman: Proud to Be an Asshole from El Paso (2001)
Kinky Friedman is een joodse, Texaanse countryzanger, oprichter van The Texas Jewboys en schrijver van veertien hilarische detectiveverhalen over Kinky Friedman, de joodse, Texaanse countryzanger annex detective. Friedman maakte furore - en zette kwaad bloed - met controversiële songs als 'Ride 'em Jewboy' (de eerste countrysong over de Holocaust). Simone de Vries maakte een portret van deze eigenzinnige cultheld, onder andere in zijn vervallen caravan, waar zijn succes als schrijver begon. Behalve Friedman komt een aantal van zijn bewonderaars aan het woord, waaronder Lyle Lovett, countrylegende Willie Nelson (die een hoofdrol speelt in een van zijn romans) en Bill Clinton, die vertelt hoe Friedman hem eens een van zijn onafscheidelijke Cubaanse sigaren aanbood. Clinton kon de sigaar - vanwege de boycot - niet aannemen, waarop Friedman zei: 'Zie het niet als het steunen van hun economie, maar als het verbranden van hun velden.'
Kinoglaz (1924) Kinoglaz (1924)
Een documentaire die de vreugde van het leven van een aantal bewoners van een stad rondom de activiteiten van de 'de Jonge Pioniers' promoot. Deze kinderen zijn continue bezig met propagandistische activiteiten zoals het verspreiden van pamfletten, die het coöperatieve leven in de Sovjet Unie verheerlijken.
Kinpeibei (1969) Kinpeibei (1969)
De film speelt zich af in de dertiende eeuw. Ontevreden met haar leven als huisvrouw, probeert Chin Lien haar man, een rijstverkoper, om te ruilen voor zijn knappere broer Wu Sung, een officier. Wanneer dit mislukt, voert ze een ander plan uit. Ze vergiftigt haar man en begint een affaire met de rijke Men Ching. Terwijl het land naar anarchie afglijdt, begint Wu Sung een bloederige tocht om wraak te nemen op Chin Lien.
Kinsey (2004) Kinsey (2004)
In 1953 publiceerde Alfred Kinsey, na een zeer uitgebreid onderzoek, een rapport over de seksualiteit van Amerikanen. De conclusie: Amerikanen hebben veel seks, houden van seks, voor of na het huwelijk, met meerdere partners, speeltjes, zichzelf, etcetera. Amerika was diep geshockeerd en het establishment probeerde hem in diskrediet te brengen. Toch wist Kinsey een vat frustraties te openen en bracht het thema seksualiteit voor altijd in de openbaarheid.
Kinshasa Palace (2006) Kinshasa Palace (2006)
In 'Kinshasa Palace' zoekt regisseur Zeka Laplaine, spelend onder het anagram Kaze, naar een personage genaamd Max. In werkelijkheid is het zijn broer, met wie hij in Congo is opgegroeid. Deze is, nadat hij zijn kinderen op een station heeft afgezet, spoorloos verdwenen, zonder enige aanwijzing over zijn toekomstige verblijfplaats achter te laten. De in Parijs wonende Kaze begint een zoektocht die niet alleen de complexe geschiedenis van Congo aan het licht brengt, maar ook een scherp beeld schetst van de ontwrichtende invloed van die geschiedenis op een familie. Verspreid over verschillende continenten werpen de depressieve en getormenteerde blanke vader, zijn op een internaat opgegroeide zus, de kinderen van Max en zijn in Congo achtergebleven eigenzinnige, zwarte moeder een licht op al jaren sluimerende gevoeligheden, die door de verdwijning van Max nu enigszins bespreekbaar worden. Een brief die voor Max arriveert brengt Kaze uiteindelijk naar Cambodja, waar het er even op lijkt dat hij zijn broer zal vinden.
Kinski Paganini (1989) Kinski Paganini (1989)
Biografische film over de excentrieke Italiaanse vioolspeler Niccolò Paganini. Paganini weet het publiek, door als een "diabolische vampier met viool", op te zwepen met zijn emotioneel onweerstaanbare muziek. Hij verovert vele vrouwen en zijn leven wordt overheerst door de viool, geld en de dames.
Kinta 1881 (2008) Kinta 1881 (2008)
Weggedreven uit zijn vaderland gaat Chen Long Fei zijn geluk testen in Kinta. Terwijl hij hier ondergedoken zit, probeert hij de mijnwerkers te helpen die onderdrukt worden door He De Paddock in het dorpje Shaung Xi. Met enkele andere topvechters gaan ze samen met de mijnwerkers rebelleren voor meer gerechtvaardigdheid.
Kippur (2000) Kippur (2000)
Bij het uitbreken van de Yom Kippur-oorlog haasten twee soldaten, Amos en Uzi, zich naar het noorden om aansluiting te vinden bij hun eenheid. Uiteindelijk belandt het tweetal aan boord van een reddingshelikopter waarmee ze kriskras over de Golanhoogvlakte vliegen, op zoek naar gewonden. Dan wordt de helikopter neergeschoten en Amos overleeft de crash ternauwernood. De film volgt hem in zijn strijd om te genezen en het leven opnieuw te aanvaarden.
Kiraci (1987) Kiraci (1987)
Het verhaal gaat over Turkse huurders die met moeite hun huur bij elkaar kunnen sparen of een goede goedkope huurwoning kunnen vinden. Een tragie-komedie over een arme man met vrouw en kinderen die met pijn en moeite op zoek is naar een passende woning...
Kiraware Matsuko no Isshô (2006) Kiraware Matsuko no Isshô (2006)
Matsuko is een jong meisje met een overvloed aan fantasie. In haar dromen leidt ze een prinselijk leven, de realiteit is echter iets anders. Matsuko's familie is abnormaal, en brengt haar steeds weer in problemen. Hoe langer hoe meer verzinkt ze in haar eigen hersenspinsels.
Kirbac Altinda (1967) Kirbac Altinda (1967)
Het verhaal van een man met problemen die hevig verliefd is op een bloedmooie vrouw. Hij uit zijn liefde voor haar op zijn eigen manier, al is niet altijd iedereen hier tevreden mee. De problemen stapelen zich al snel op.
Kirik Bir Ask Hikayesi (1981) Kirik Bir Ask Hikayesi (1981)
Als de ouders van Fuat bijna failiet worden verklaard, wordt Fuat door zijn ouders gedwongen om met de dochter van een rijke familie te trouwen. Fuat is echter verliefd op een lerares, genaamd Aysel en moet een drastische keuze maken tussen het redden van zijn familie of lerares Aysel...
Kirikou et la Sorcière (1998) Kirikou et la Sorcière (1998)
'Kirikou is klein, maar wel heel dapper’ zingen de Afrikaanse dorpsbewoners, wanneer Kirikou weer een heldendaad heeft verricht. Hij is de enige die het durft op te nemen tegen de boze heks, die met haar leger de dorpsbewoners uitbuit en vernedert.
Kirikou et les Bêtes Sauvages (2005) Kirikou et les Bêtes Sauvages (2005)
Grootvader, fier gezeten in zijn blauwe grot, vertelt: ‘Het verhaal van Kirikou en de heks was niet lang genoeg. Ik kreeg de kans niet om alles uit de doeken te doen wat Kirikou voor elkaar heeft gekregen. En hij heeft mooie en goede dingen gedaan, die zeker niet vergeten mogen worden. Dus vertel ik ze jullie nu’. Grootvader verhaalt hoe de inventieve Kirikou niet alleen tuinman werd, maar ook detective, pottenbakker, handelaar, reiziger en dokter, en hoe hij ondertussen steeds opnieuw bewees de kleinste en dapperste van alle helden te zijn.
Kirlian Witness, The (1979) Kirlian Witness, The (1979)
Laurie heeft telepathisch contact met haar planten. Ze waarschuwen haar voor de nieuwe vriend van haar zus Rilla. Wanneer Lauri dood op straat wordt gevonden onder haar balkon, gelooft Rilla niet dat het een ongeluk was. Alleen een plant was getuige van de tragedie en Rilla probeert een manier te vinden om via de plant de waarheid te achterhalen.
Kirmes (1960) Kirmes (1960)
In 1945 deserteert een aan het front zijnde jonge Duitse soldaat en keert terug naar zijn woonplaats. De plaatselijke autoriteiten, de kerk en zelfs zijn vader weigeren dit echter te aanvaarden en uit angst voor represailles van de Nazi’s een schuilplaats aan te bieden waar hij zich zou kunnen verstoppen. Vijftien jaar later wordt zijn skelet gevonden en wederom wil en durft niemand enige verantwoordelijkheid te nemen voor de - nu dode - soldaat.
Kirschblüten - Hanami (2008) Kirschblüten - Hanami (2008)
Rudi, de echtgenoot van Trudi, heeft kanker in een vergevorderd stadium. Het is aan Trudi het slechte nieuws te vertellen aan haar man, maar ze besluit het geheim te houden en nog een laatste gezamenlijke onderneming op te zetten: hun kinderen en kleinkinderen in Berlijn opzoeken. Eenmaal daar aangekomen moeten ze echter vaststellen dat hun kinderen het veel te druk hebben met hun eigen leven om zich om hun ouders te bekommeren. Ze besluiten weg te gaan en een hotelletje aan de Oostzee te bezoeken. Daar gebeurt het onwaarschijnlijke.
Kiru (1962) Kiru (1962)
Na dat de vrouw van een krijgsheer een concubine van haar man vermoordt, slaat ze zwanger op de vlucht. Vlak na dat ze is bevallen van haar zoon wordt zij vermoord door haar man. Haar zoon, niets wetend van zijn verleden, groeit op en bekwaamt zich in het zwaardvechten.
Kiru (1968) Kiru (1968)
De samurai Genta, krijgt het bevel om zijn beste vriend te doden. Na het uitvoeren van het bevel stopt hij met het samurai zijn en ontmoet een jonge landbouwer. De landbouwer vraagt om zijn hulp en kan zijn zwaardvecht ervaringen goed gebruiken om samen met andere landbouwers te vechten tegen een groep ronin.
Kis Vuk (2008) Kis Vuk (2008)
Vervolg op de Hongaarse animatiefilm 'Vuk' uit 1981. De kleine Vuk is de zoon van de legendarische vos Vuk. Hij wordt op de proef gesteld om te laten zien dat hij durf, intelligentie en moed heeft.
Kiseichuu: Kiraa Pusshii (2004) Kiseichuu: Kiraa Pusshii (2004)
Een groepje jongens en meisjes trekt door het land. Plots raken de dames besmet met een parasiet die zich verbergt op het gevoelige plekje van de dames. De killer pussy's gaan in de aanval!
Kishiwada Shônen Gurentai: Bôkyô (1998) Kishiwada Shônen Gurentai: Bôkyô (1998)
Het verhaal draait rond het leven thuis en op school van een jongen in zijn puberteit, binnen een nogal apart gezin waar geweld, humor en traditionele gezinswaarden hand in hand gaan. De film volgt de gebeurtenissen binnen dit gezin, en registreert de invloed van het gezinsleven op de jongen z'n ontwikkeling.
Kishiwada Shônen Gurentai: Chikemuri Junjô-hen (1997) Kishiwada Shônen Gurentai: Chikemuri Junjô-hen (1997)
Drie tieners besluiten om op hun laatste schooldag hun leraar te overvallen. Ze slaan een bloempot op z'n hoofd kapot en gaan er met zijn geld vandoor. Daarna gaan ze allemaal hun eigen weg. Ryoko vindt een baan als kapster, maar de twee anderen komen op het slechte pad terecht en belanden in het criminele circuit.
Kisik Ateste 15 Dakika (2006) Kisik Ateste 15 Dakika (2006)
Restaurant "Le Chic" kent twee eigenaars: Sakir, meer een playboy dan een zakenman en Kader, een beroemd acteur. Er gebeurt weinig opwindends in dit goed draaiende restaurant, totdat Kader de blinde beeldhouwer Resul in dienst neemt. Wanneer chefkok Marcel achter een zeer akelig geheim van deze Resul komt, zal het restaurant de meest opwindende 15 minuten van zijn bestaan beleven.
Kismet (1944) Kismet (1944)
Jamilla (Marlene Dietrich) is een van de vrouwen van de slechte Grootvizier, in het oosterse sprookje van toneelschrijver Edward Knoblock. Bagdad's Koning der Zwervers Hafiz (Ronald Colman) valt op haar en doet alles om haar te krijgen en tegelijk om zijn dochter aan adel te binden.
Kismet (1955) Kismet (1955)
Een arme poeët uit Bagdad brengt zichzelf door zijn vlugge babbel steeds maar weer in de problemen. Hij houdt op een dag de gemene Wizar voor de gek en papt daarna aan met Wizar's vrouw Lalume.
Kisna: The Warrior Poet (2005) Kisna: The Warrior Poet (2005)
De film speelt zich af in de jaren '30 in India. Op dat moment vechten Indische nationalisten voor onafhankelijkheid. Katherine is de dochter van een wrede Britse landeigenaar en zij wordt verliefd op de Indier Kisna, die in het verzet zit.
Kiss & Tell (1996) Kiss & Tell (1996)
De dood van een vrouw uit Los Angeles leidt tot een surrealistisch moordonderzoek in de contreiën van la-la land. Als Molly McMannis (Justine Bateman) dood gevonden wordt, met het moordwapen -- een wortel -- nog in haar borst, begint de politie een grondig onderzoek in de vreemde wereld waar Molly woonde. De verdachten variëren van haar broer, een ex-gevangene, haar huisgenoot en haar fijnbesnaarde vriendin (Heather Graham). Maar een meer voor de hand liggende verdachte houdt zich op binnen een therapie groep bestaande uit bizarre seriemoordenaars en de dokters die hen koesteren. De fetisjistische politie inspecteurs -- waaronder de sadistische Angela Pierce (Jill Hennessy) -- blijken net zo gestoord als de mensen die ze ondervragen. Sterker nog, hun onorthodoxe werkwijze geeft de moordenaar de kans nog een keer toe te slaan...
Kiss and Run (2002) Kiss and Run (2002)
Emma staat achter de toonbank van een videotheek. Ze is eigenlijk actrice, maar wacht nog altijd op haar grote doorbraak. Ook proefkonijn en pornoliefhebber Max brengt veel tijd door in de plaatselijke videotheek, zij het niet als verkoper maar als klant. Als de lift waarin Emma en Max zitten op een dag komt vast te zitten, wordt Emma duidelijk dat ze haar leven radicaal moet veranderen.
Kiss before Dying, A (1956) Kiss before Dying, A (1956)
Ellen, dochter van een rijke kopermagnaat, wordt na de zelfmoord van haar tweelingzuster verliefd op de ambitieuze Bud. Als zij de zelfmoord van haar zuster onderzoekt, stuit ze op een aantal schokkende feiten. Allen wijzen in de richting van Bud die inmiddels haar man is geworden. Nu blijkt pas hoe slecht Ellen hem kent.
Kiss before Dying, A (1991) Kiss before Dying, A (1991)
Ellen, dochter van een rijke kopermagnaat, wordt na de zelfmoord van haar tweelingzuster verliefd op de ambitieuze Jonathan. Als zij de zelfmoord van haar zuster onderzoekt, stuit ze op een aantal schokkende feiten. Allen wijzen in de richting van Jonathan die inmiddels haar man is geworden. Nu blijkt pas hoe slecht Ellen hem kent.
Kiss Daddy Goodnight (1988) Kiss Daddy Goodnight (1988)
In de nacht doft Laura zich op voor de mannen en verleidt ze, waarna Laura hun geld steelt. Maar dan begint iemand haar te stalken en wordt een persoon uit haar omgeving vermoord, waardoor ze diep in de problemen raakt.
Kiss for Cinderella, A (1925) Kiss for Cinderella, A (1925)
Londen tijdens de Eerste Wereldoorlog. Een politieman merkt een fel licht op. Wanneer hij deze benadert, ziet hij dat een jongedame dit uitstraalt. Zij droomt ondertussen dat ze een dienstmeid is voor een gemene familie en op een bal verliefd wordt op een aantrekkelijke prins.
Kiss Kiss (Bang Bang) (2000) Kiss Kiss (Bang Bang) (2000)
Felix is een huurmoordenaar die zijn beste tijd wel heeft gehad en zit midden in een midlife-crisis. Nadat hij Jimmy geïntroduceerd heeft bij zijn huurmoordenaarsgilde, kondigt hij zijn vertrek aan. Felix belooft te babysitten op Bubba, de zoon van een goede kennis. Deze Bubba heeft ze niet allemaal op een rijtje en heeft ook nog eens de afgelopen 34 jaar in zijn kamer opgesloten gezeten.
Kiss Kiss Bang Bang (2000) Kiss Kiss Bang Bang (2000)
Richard is een science-fiction schrijver die thuis werkt. Hij raakt geobsedeerd door zijn nieuwe buurvrouw Anjelica. Richard past zijn leven totaal aan om Anjelica's doen en laten te kunnen volgen. Via allerlei leugens lukt het hem om indruk te maken op haar huisgenote, maar de dingen verlopen niet zoals gepland.
Kiss Kiss Bang Bang (2005) Kiss Kiss Bang Bang (2005)
Wanneer kruimeldief Harry Lockhart (Robert Downey jr.) op de vlucht slaat na een mislukte overval, loopt hij per ongeluk bij een casting voor een misdaadfilm naarbinnen. Zo wordt hij meegenomen naar Hollywood voor een echte screentest en wordt daar door zijn producer voorgesteld als het nieuwste 'snoepje van de maand'. Ter voorbereiding op de screentest moet Harry meelopen met privé-detective Perry van Shrike (Val Kilmer), door de meesten Gay Perry genoemd vanwege zijn homoseksuele geaardheid. Als crimineel die zich voordoet als acteur die zich voordoet als detective komt Harry in contact met Harmony Faith Lane (Michelle Monaghan). Via deze weinig succesvolle actrice raken Harry en Gay Perry betrokken bij een moordzaak die hun eigen levens wel eens in gevaar zou kunnen brengen.
Kiss Me a Killer (1991) Kiss Me a Killer (1991)
Een mooie serveerster die aan het werk is in de uitgaansgelegenheid van haar echtgenoot, valt als een blok voor de charmes van de knappe zanger die er geregeld optredens verzorgt. Een affaire is het gevolg en de zanger probeert al snel de serveerster aan te moedigen om haar man uit de weg te ruimen.
Kiss Me Again (2006) Kiss Me Again (2006)
Een getrouwd paar besluit de hoekstenen van hun relatie te testen met een verleidelijke Spaanse jongedame. Wanneer er een ongemakkelijke situatie ontstaat, worden alle drie betrokkenen gedwongen hun definitie van liefde te heroverwegen
Kiss Me Deadly (1955) Kiss Me Deadly (1955)
Privédetective Mike Hammer raakt verwikkeld in een mysterieuze moordzaak als hij 's nachts een meisje van de straat oppikt dat is weggelopen uit een sanatorium.
Kiss Me Deadly (2008) Kiss Me Deadly (2008)
Jacob Keane is een ex-spion die na jaren pensioen terug gaat in de duistere wereld van de spionage. Hij krijgt te maken met Marta, zijn voormalige partner wiens geheugen gewist is door onbekende redenen en op de vlucht is voor psychopathische moordenaars.
Kiss Me Goodbye (1982) Kiss Me Goodbye (1982)
Tot drie jaar na de dood van haar echtgenoot Jolly, durft Kay het niet aan om terug te gaan naar hun oude huis. Nu besluit ze toch om dit eens te doen, overgehaald door haar nieuwe vriend Rupert. Maar al snel komen worden haar slechte voorgevoelens werkelijkheid. En dat niet alleen omdat Jolly is teruggekeerd als spook, om haar nieuwe vriend af te keuren. Onzichtbaar voor iedereen (behalve Kay) probeert hij een huwelijk tegen te houden.
Kiss Me Guido (1997) Kiss Me Guido (1997)
Frankie is een Amerikaan van Italiaanse oorsprong die in een pizzeria werkt. Hij hoopt heimelijk op een carrière als acteur. Wanneer hij zijn vriendin met zijn broer in bed betrapt verhuist hij naar een andere wijk, alwaar hij een woning gaat delen met een homoseksuele acteur.
Kiss Me Kate (1953) Kiss Me Kate (1953)
De hoofrolspelers in Cole Porters Kiss me Kate zijn ook in werkelijkheid getrouwd en hebben buiten het toneel dezelfde relatieproblemen. Hij heeft daar bovenop ook nog financiële problemen en twee onnozele gangsters willen een gokschuld innen.
Kiss Me Kate (2003) Kiss Me Kate (2003)
De hoofrolspelers Fred en Lilli in Cole Porters Kiss me Kate zijn ook in werkelijkheid getrouwd en hebben buiten het toneel dezelfde relatieproblemen. Hij heeft daar bovenop ook nog financiële problemen en twee onnozele gangsters willen een gokschuld innen. Een remake van de film uit 1953.
Kiss Me Killer (1974) Kiss Me Killer (1974)
Spanje 1973. Tijdens een transactie worden verschillende drugsmokkelaars gedood. Twee ervan, Paul Fougere en Carlos Moroni, liquideren een bende en hun leider Freddy Carter. Twee jaar later zijn ze heel rijk en baten ze de nachtclub Flamingo uit. Een reeks vreemde gebeurtenissen doen echter steeds meer vermoeden dat Carter niet dood is en op wraak zint.
Kiss Me Quick! (1964) Kiss Me Quick! (1964)
Sterilox, een aseksuele ambassadeur van een verre planeet, komt naar de aarde op zoek naar vrouwen die kunnen dienen als broedvee.
Kiss Me, Stupid (1964) Kiss Me, Stupid (1964)
Barney Millsap ontmoet bij zijn tankstation de beroemde zanger Dino. Barney, die samen met zijn vriend vergeefs op zoek is naar een uitgever van hun eigengemaakte liedjes, ziet door deze ontmoeting zijn kans schoon. Door de auto van Dino onklaar te maken en de blonde Polly in te schakelen, probeert Barney Dino wat langer in Climax te houden.
Kiss Meets the Phantom of the Park (1978) Kiss Meets the Phantom of the Park (1978)
Het verhaal van rockband Kiss en hun pogingen om het maniakale plan te dwarsbomen van de kwaadwillende wetenschapper Devereaux. In zijn laboratorium in een veelbezocht pretpark heeft hij een manier gevonden om mensen te klonen in de vorm van robots.
Kiss My Act (2001) Kiss My Act (2001)
Samantha, een bardame in een New Yorkse club, zou graag op de planken willen staan als stand-up comedian, maar schaamt zich voor haar omvang. In plaats daarvan schrijft ze teksten voor de knappe, maar niet al te slimme Jenny en doen ze net alsof de teksten ook door Jenny geschreven zijn. Jenny krijgt meer en meer succes en de vraag is: hoe lang kunnen ze de schijn nog ophouden?
Kiss of a Killer (1993) Kiss of a Killer (1993)
Kate Wilson leidt een dubbelleven. Overdag heeft ze een saaie job en worstelt ze met haar moeder; 's Nachts hangt ze rond in bars, op zoek naar avontuur met mannen. Eén van de mannen die ze ontmoet, blijkt echter iets te verbergen.
Kiss of Death (1947) Kiss of Death (1947)
Nick Bianco wordt tijdens een juwelenkraak opgepakt. Hij weigert zijn maatjes te verlinken en belandt in de gevangenis, omdat zijn partners hebben beloofd zijn vrouw en kinderen te onderhouden. Als blijkt dat zijn vrouw zelfmoord heeft gepleegd verraadt hij alsnog de andere criminelen en wordt een vrij man. Zijn verraad blijft niet zonder gevolgen.
Kiss of Death (1973) Kiss of Death (1973)
Jonge vrouw wordt verkracht door vijf mannen en loopt daarbij een dodelijke ziekte op. Zij krijgt les in gevechtskunst door een clubeigenaar. Wanneer zij vervolgens een van haar belagers tegen komt, verleid ze deze en neemt ze wraak. Ze gaat op zoek naar de rest en loopt daarbij in een val. De clubeigenaar, die inmiddels verliefd is op haar, komt haar te hulp.
Kiss of Death (1995) Kiss of Death (1995)
Jimmy Kilmartin doet z'n uiterste best om op het rechte pad te blijven. Getrouwd, huisje, kindje. Dit lukt hem, tot zijn neef Ronnie hem smeekt hem te helpen met een klus. Jimmy wordt erin geluisd door zijn criminele vriendjes en moet de bak in. Hij besluit zijn kennis van de onderwereld te gebruiken om wraak te nemen en sluit een deal met de Officier van Justitie. Jimmy komt terecht in de vriendenkring van Little Junior, een keiharde schoft, die geen enkele vorm van geweld schuwt.
Kiss of Her Flesh, The (1968) Kiss of Her Flesh, The (1968)
Het derde deel uit de "Flesh" trilogy van cult regisseur Michael Findlay. Richard Jennings (Michael Findlay) leeft nog steeds en vermoordt nog steeds strippers op de meest gruwelijke wijzen. Bovendien wil hij nog steeds wraak op iedereen die onzedelijk handelt.
Kiss of Life (2003) Kiss of Life (2003)
Helen woont in Londen, samen met haar vader en kinderen. Haar echtgenoot John is hulpverlener ergens in Oost-Europa en is al enkele maanden van huis. Helen vindt dat het tijd is dat hij weer naar huis komt. Ze mist hem vreselijk. Nadat ze 's ochtends haar kinderen naar school heeft gebracht krijgt ze een auto-ongeluk. Gevangen in een schemerwereld beweegt ze verder tussen leven en dood. Duizenden kilometers weg in de door oorlog verwoeste Balkan is John zich niet bewust van haar overlijden maar hij voelt wel de urgentie naar huis te gaan. Helen zelf beseft ook nog niet dat ze dood is. Zodoende begint een vierdaagse odyssee: haar vader en de kinderen moeten met haar dood leren leven en John moet een moeilijke en lange reis ondernemen om thuis te komen. Helen observeert hen allen en daarmee het einde van haar leven - ze moet eerst vrede sluiten met John om daarna het aardse los te kunnen laten.
Kiss of the Dragon (2001) Kiss of the Dragon (2001)
Liu Jian is een officier van de Chinese geheime dienst. Als hij naar Parijs gaat voor een opdracht raakt hij verwikkeld in een dodelijke samenzwering.
Kiss of the Spider Woman (1985) Kiss of the Spider Woman (1985)
Twee mannen delen een cel in een Zuid-Amerikaanse gevangenis: Luis Molina omdat hij een minderjarige zou hebben verleid en Valentin, een journalist die banden heeft met een ondergrondse beweging. De twee zijn tegenpolen en proberen op geheel eigen wijze hun lot te verwerken. Molina is door de directie overgehaald om Valentin uit te horen in ruil voor vrijheid. De twee groeien echter naar elkaar toe en beleven zelfs een romantische nacht. Molina zal Valentin niet verraden en speelt de situatie uit om de zwakke Valentin op te lappen. Met een boodschap van Valentin verlaat Molina vroegtijdig de gevangenis.
Kiss of the Sun (2006) Kiss of the Sun (2006)
De vampier Katya is geobsedeerd door de zon, maar kan deze alleen maar ervaren via virtual-reality programma’s. Via deze virtual-reality ontmoet Katya de vampierjager Daly, welke verliefd wordt op de beeldschone vampier. Samen met Katya gaat Daly dan op zoek naar Katya’s meester Pyotr, om deze voor eens en voor altijd uit te schakelen.
Kiss of the Tarantula (1976) Kiss of the Tarantula (1976)
Een ontspoorde tiener meisje laat haar tarantula vrij om iedereen die ze niet mag uit te schakelen.
Kiss of the Vampire, The (1963) Kiss of the Vampire, The (1963)
De lugubere Beierse landheer annex vampier Dr. Ravna lokt de jonge Marianne en haar minnaar Gerald Harcourt naar zijn kasteel. Het blijkt helaas dat Dr. Ravna de leider is van een vampierensekte en bovendien een zwak heeft voor de schoonheid van Marianne.
Kiss or Kill (1997) Kiss or Kill (1997)
Een ogenschijnlijk routine klusje van 'kleine criminelen' Nikki en Al loopt verkeerd af. Achtervolgd door de politie trekken ze als een nieuwe Bonnie en Clyde door de verlaten binnenlanden van Australië. Op hun weg laten ze een spoor van moorden achter. Omdat ze beiden niets van deze moorden weten, beginnen ze elkaar te verdenken.
Kiss Shot (1989) Kiss Shot (1989)
Sarah Collins is een alleenstaande moeder die denkt dat ze alles voor elkaar heeft. Prachtige dochter, goede baan en eigen huis. Totdat ze ontslagen wordt. Met een dreigende uitzetting door de bank wordt ze genoodzaakt haar oude 'vak' weer op te nemen. Sarah is namelijk een van de beste vrouwelijke 'american pool' speelsters. Ze wint haar partijtjes gemakkelijk totdat haar manager Max voorstelt om voor het grote geld te gaan.
Kiss So Deadly, A (1996) Kiss So Deadly, A (1996)
De vader van een studente heeft een geheime affaire met haar kamergenote. Zijn seksuele obsessie met het meisje neemt onmetelijke proporties aan en de situatie loopt gruwelijk uit de hand.
Kiss the Blood Off My Hands (1948) Kiss the Blood Off My Hands (1948)
Bill Saunders, een doorgedraaide oorlogsveteraan, doodt een man tijdens een ruzie in een Engelse pub. Op de vlucht, verstopt hij zich in het appartement van de verpleegster Jane Wharton. Langszaam wordt Jane verliefd op Bill, ondanks zijn leugens over de moord, en Bill besluit zich te beteren. Maar Harry Carter, een criminele baas die de moord heeft gezien, dwingt Bill om voor hem te werken.
Kiss the Bride (2002) Kiss the Bride (2002)
Kiss the Bride geeft een kijk op het leven van een gepassioneerde en bonte Italiaans-Amerikaanse familie op Rhode Island en hun strijd voor liefde en erkenning. Het verhaal volgt drie totaal verschillende zussen en hun vriendjes en minnaars. De drie keren huiswaarts voor de bruiloft van hun nogal traditioneel ingestelde zus.
Kiss the Bride (2008) Kiss the Bride (2008)
In highschool waren Matt en Ryan de beste vrienden. Meer dan dat zelfs. Maar in de tien jaar daarna hebben ze contact met elkaar verloren. Dus wanneer Matt een uitnodiging krijgt voor Ryan's bruiloft, is hij verbaasd - zeker omdat hij met een vrouw gaat trouwen. Matt onderbreekt zijn alternatieve levensstijl om terug te gaan naar zijn geboortedorp. Hij is van plan om Ryan te redden van het "monster" dat hem gevangen houdt.
Kiss the Girls (1997) Kiss the Girls (1997)
Alex Cross, politieinspecteur en doctor in de psychologie te Washington, verneemt dat zijn nichtje, die rechten studeert in Noord-Carolina, is verdwenen en waarschijnlijk werd ontvoerd. Hij haast zich naar Durham om er aan de zoekacties deel te nemen. Ver buiten zijn gezagsgebied en tot grote wrevel van de plaatselijke speurders, begint hij zijn eigen onderzoek. Dankzij zijn buitengewoon deductievermogen ontdekt hij dat er eigenlijk acht meisjes verdwenen zijn, en dat een van hen net vermoord werd teruggevonden. Ze was verkracht en zorgvuldig vastgebonden aan een boom, in het woud rond Durham. Cross ziet dat hij te maken heeft met een zogenaamde 'verzamelaar' van buitengewone, al even knappe als verstandige, meisjes...
Kiss the Sky (1999) Kiss the Sky (1999)
Jeff en Marty gaan op zakenreis naar de Filipijnen en op een excursie ontmoeten ze daar een jonge vrouw. De mannen worden smoorverliefd op haar en beginnen een driehoeksrelatie. Ze zoeken een paradijs zonder regels.
Kiss Them for Me (1957) Kiss Them for Me (1957)
Drie gedecoreerde marine-piloten hebben vier dagen verlof in San Francisco. Ze huren een suite in een duur hotel en organiseren een feest. Terwijl commandant Crewson de uitnodigingen verstuurt, moedigt luitenenant Wallace de piloten aan om speeches te schrijven voor propaganda-doeleinden. De meeste soldaten hebben echter geen interesse en vieren liever feest.
Kiss to Die For, A (1993) Kiss to Die For, A (1993)
William Tauber is docent psychologie en rouwt om het verlies van zijn recent overleden vrouw. Wanneer hij op simpele wijze wordt verleid door de beeldschone en mysterieuze Ali Broussard wil hij na een nacht van onverwachte passie nooit meer uit haar leven verdwijnen. William krijgt echter de indruk dat Ali een groot geheim met zich meedraagt en als de politie op zoek is naar een prostituée met de naam 'Bedroom eyes' wordt zijn vermoeden bevestigd.
Kiss Toledo Goodbye (1999) Kiss Toledo Goodbye (1999)
Een jongeman, Kevin Gower (Rapaport), gaat op zoek naar zijn biologische vader. Hij ontdekt dat zijn vader een grote crimineel is. Nadat hij getuige is van zijn vaders dood, besluit hij zich aan te sluiten bij zijn nieuwe "familie". Maar of het hem bevalt...
Kiss Tomorrow Goodbye (1950) Kiss Tomorrow Goodbye (1950)
Nadat hij uit de gevangenis is ontsnapt doodt Ralph Cotter de broer van zijn vrouwelijke medeplichtige. Zij zweert wraak en Cotter trouwt met een prachtige, welgestelde vrouw die zijn ware identiteit niet kent. Het is de vraag hoe lang hij zijn verleden kan verbergen.
Kiss Tomorrow Goodbye (2000) Kiss Tomorrow Goodbye (2000)
Na een uit de hand gelopen nacht ontwaakt hij op het strand met dicht in zijn buurt het lijk van een jonge vrouw. Dustin kan zich niets herinneren maar alles lijkt erop te wijzen dat hij een moord heeft begaan. De dakloze Minnow stelt voor om hem te helpen, in ruil daarvoor moet Dustin hem een aantal diensten bewijzen.
Kiss, The (1929) Kiss, The (1929)
Irene Guarry is getrouwd met de veel oudere zakenman Charles, op wie ze eigenlijk niet verliefd is. Ze gaat veel liever om met de jonge André Dubail, maar hij wil haar huwelijk niet kapot maken, en is bovendien bang voor de toorn van haar man. Ze besluiten elkaar niet meer te zien, en Irene gaat meer en meer om met Pierre Lassalle, een vriend van de familie. Problemen ontstaan echter als Charles ziet dat Irene en Pierre elkaar een afscheidskus geven.
Kiss, The (1988) Kiss, The (1988)
Toen de zussen Felice en Hilary kinderen waren, werden ze gescheiden om beiden bij andere mensen te wonen. Felice woonde bij een familielid met een ongewone bloedlijn die aan Felice werd overgedragen via een kus. Nu, jaren later, is Felice een succesvolle vrouw, en Hilary is gelukkig getrouwd met Jack, en heeft een dochter, Amy. Dan belt Felice Hilary op, om te zeggen dat zij haar bloedlijn over wil dragen aan een ander familielid. Als Hilary overlijdt na het telefoongesprek, maakt Felice haar intrede in het gezin van Hilary, om te proberen haar bloedlijn over te dragen aan dochter Amy...
Kiss, The (2003) Kiss, The (2003)
Wanneer een redactrice een onvolledig manuscript ontdekt voor een boek wat de potentie heeft een bestseller te kunnen worden, gaat zij, geraakt door het passionele liefdesverhaal, op zoek naar de schrijver en het slot van het verhaal. Uiteindelijk vindt zij een eenzame man die nog steeds rouwt om het verlies van zijn, lang geleden, overleden vrouw. Er onstaat een hechte vriendschap tussen de twee waardoor de schrijver gemotiveerd wordt om het laatste hoofdstuk van zijn boek te schrijven en de redactrice een verloren liefde terugvindt.
Kissed (1996) Kissed (1996)
De romantische ideeën van een kind over de dood, ontwikkelen zich door de jaren heen tot een bijzondere relatie, necrofilie en een studie in balsemen.
Kisses and Caroms (2006) Kisses and Caroms (2006)
Jen, de ex van Zack, heeft de ideale manier gevonden om Zack terug te krijgen. Ze stelt voor om een triootje te doen met zijn medewerkster Tara. Zack wil dat natuurlijk meer dan graag maar hij gelooft nog altijd dat hij en Jen gewoon vrienden zouden moeten zijn. Maar wanneer Zack plotseling beseft dat hij wat voor Jen voelt, is hij te laat voor een verzoening. Dus nu moet Zack alles proberen om Jen weer voor zich te winnen.
Kissin' Cousins (1964) Kissin' Cousins (1964)
Luitenant Josh Morgan wordt door de Amerikaanse luchtmacht naar een afgelegen gebied gestuurd om er te onderhandelen over het afstaan van grondgebied voor de bouw van een nieuwe raketbasis. De eigenaar van het gebied verzet zich hevig.
Kissing a Fool (1998) Kissing a Fool (1998)
Jay en Max zijn al sinds hun kindertijd boezemvrienden. Max zet graag de bloempjes buiten, heeft altijd kortstondige avontuurtjes en is onrustig van aard. Jay is net het tegenovergestelde, hij is op zoek naar de grote liefde. Hij dacht die gevonden te hebben in Natasha. Helaas heeft zij hem een jaar geleden laten vallen en hij is dat nog steeds niet teboven gekomen. Op een dag stelt Jay Max voor aan een collega, Sam genaamd. Max en Sam gaan samen uit en worden halsoverkop verliefd op elkaar. Twee weken later zijn ze zelfs verloofd. Om te weten of Sam trouw zal zijn, vraagt Max aan Jay om haar te testen. Hij wil dat Jay probeert zijn verloofde in bed te lokken.
Kissing Bandit, The (1948) Kissing Bandit, The (1948)
Ricardo, de zoon van een Mexicaanse bandiet, gaat de zelfde weg in als dat van zijn vader. Hij wordt verliefd op Theresa, de dochter van de gouverneur. Deze gouverneur verwacht binnenkort zijn belastingen te innen van de Spanjaarden. Ricardo ziet zijn kansen groeien.
Kissing Jessica Stein (2001) Kissing Jessica Stein (2001)
Jessica Stein is een succesvolle journaliste uit New York die er maar niet in slaagt de liefde van haar leven te vinden. Wanneer haar ex-verloofde haar verwijt véél te kieskeurig te zijn, besluit ze de contactadvertentie van de biseksuele Helen Cooper te beantwoorden. Jessica is niet echt op zoek naar een relatie, maar ze wil haar vriendenkring uitbreiden en kan het meteen goed vinden met Helen. Na een tijdje komt Jessica echter tot de vaststelling dat Helen haar beter begrijpt dan elke man waar ze ooit een relatie mee had.
Kissing on the Mouth (2005) Kissing on the Mouth (2005)
Ellen slaapt nog steeds met haar ex-vriend, terwijl ze het feit probeert te ontkennen dat hij meer wil dan alleen seks. Haar kamergenoot, Patrick, maakt de situatie ook niet makkelijker, met zijn geheime en jaloerse gedrag.
Kissing Place, The (1990) Kissing Place, The (1990)
Waarom heeft Tony toch steeds die nachtmerries? Het jongetje doet een verbijsterende ontdekking over zijn eigen identiteit. Het blijkt dat zijn ouders toch niet helemaal zijn zoals ze zich voordoen..
Kissinger and Nixon (1995) Kissinger and Nixon (1995)
Het is de tijd voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 1972 en president Nixon staat aan kop in de opiniepeilingen. Henry Kissinger, de architect van Nixons buitenlandse politieke beleid, is hard bezig om op diplomatieke wijze zo spoedig mogelijk een eind te maken aan de oorlog in Vietnam. Maar Nixon wil de oorlog pas laten stoppen na zijn verwachte herverkiezing. Probeerden ze allebei de geschiedenis zo te sturen dat ze zelf het beste naar voren kwamen?
Kit Kittredge: An American Girl (2008) Kit Kittredge: An American Girl (2008)
Kitt Kittredge is een 11-jarig meisje dat opgroeit in de jaren '30, in de periode van de Grote Depressie. Omdat ze altijd optimistisch is, besluit ze haar familie te helpen aan geld, aangezien ze ondervoed zijn en bijna niets meer hebben.
Kita no Zeronen (2005) Kita no Zeronen (2005)
Eimei was ooit een samurai maar heeft het leven achter zich gelaten gekozen voor een bestaan als pionier. Samen met zijn vrouw en een groep gelijkgezinden willen ze een een nieuwe kolonie opbouwen, maar worden daarbij gehinderd door bandieten en ander gespuis.
Kitchen Party (1997) Kitchen Party (1997)
Scott en zijn vrienden wonen in een burgerlijke suburb waar nauwelijks iets te doen valt. Zijn moeder houdt het huis, en met name het tapijt van de woonkamer, op obsessieve wijze schoon. Als zijn ouders naar een cocktailparty gaan, is Scott dus enkel op de keuken aangewezen om een 'feestje' voor zijn vrienden te kunnen houden.
Kitchen Toto, The (1987) Kitchen Toto, The (1987)
Kenia, 1950, de onrust tegen het Britse koloniale regime groeit en als de vader van een jonge Mau Mau vermoordt wordt, ontfermt de districts politiechef zich over hem en neemt hem in huis als hulp in de huishouding. Wanneer de onrust zijn hoogtepunt beleeft, moet de jonge Mau Mau kiezen voor de Britten die hem liefdevol opgevangen hebben en de Mau Mau-terroristen die strijden voor hun onafhankelijkheid.
Kite (1998) Kite (1998)
Het jonge school schoolmeisje Sawa is tevens een huurmoordenaar. Ze wordt sterk onder de duim gehouden door de geheimzinnige Akai waar ze opdrachten voor moet uitvoeren. Op een gegeven moment ontmoet ze een jongeman van haar leeftijd die hetzelfde 'beroep' uitoefent. Het is Sawa's levensdoel wraak te nemen op de mensen die haar ouders hebben vermoord.
Kite Liberator (2007) Kite Liberator (2007)
Overdag is Monaka een normale studente. 's Nachts is ze een dodelijke premiejager, beter bekend als 'The Angel of Death'. Haar vader neemt deel aan een ruimtemissie, wanneer het ruimtestation wordt aangevallen weten slechts enkele crewleden te overleven. Ze keren terug naar Aarde, maar weten niet dat ze gevolgd worden.
Kite Runner, The (2007) Kite Runner, The (2007)
Amir en Hassan zijn gevoed door dezelfde min en groeien samen op in de hoofdstad van Afghanistan. Bij de jaarlijkse vliegerwedstrijd in Kabul is Amir de vliegeraar, degene die het touw van de vlieger in handen heeft. Hassan is zijn hulpje, de vliegervanger. Wanneer er iets vreselijks gebeurt met Hassan verraadt hij zijn trouwe metgezel. Na de Russische inval vluchten Amir en zijn vader naar de Verenigde Staten. Amir bouwt er een nieuw bestaan op, maar hij slaagt er niet in Hassan te vergeten. De ontdekking van een schokkend familiegeheim voert hem uiteindelijk terug naar Afghanistan.
Kitten with a Whip (1964) Kitten with a Whip (1964)
Een jonge vrouw steekt een medewerker neer in een gevangenis, steekt vervolgens de boel in de fik, gijzelt een politieagent en dwingt hem om haar en een gewonde medeplichtige naar Tijuana te rijden.
Kitty (1945) Kitty (1945)
London, 1783: Kitty, een pittig achterbuurtmeisje ontmoet schilder Gainsborough, door diens schoenen te stelen. Hij schildert haar anoniem als een echte dame en zijn rijke vrienden zijn diep onder de indruk van deze onbekende dame. In het bijzonder Sir Hugh Marcy, die platzak is en aan haar denkt te kunnen verdienen.
Kitty Foyle: The Natural History of a Woman (1940) Kitty Foyle: The Natural History of a Woman (1940)
Katherine Foyle is een hard werkend meisje uit Philadelphia. Op een dag ontmoet ze de jonge Wyn Strafford, een stadsjongen. Ze wordt verliefd op hem, maar haar familie is erop tegen.
Kizil Maske (1968) Kizil Maske (1968)
Een gewelddadige bende beraamt een plan om de beroemde Nerobi kristal uit de Topkapi Sarayi in Istanbul te stelen. De moedige gemaskerde held Kizil Maske steekt hier een stokje voor.
Kizilirmak-Karakoyun (1967) Kizilirmak-Karakoyun (1967)
Herder Ali Haydar is verliefd op Hatice, de dochter van een machtige landheer. De landheer vraagt de herder om onmogelijke dingen te doen 'in ruil' voor zijn dochter. Ali Haydar wil toch koste wat het kost trouwen met Hatice en is bereid om te doen wat de landheer wil maar of de landheer zich aan zijn woord zal houden is nog maar de vraag.
Kizlar Sinifi (1984) Kizlar Sinifi (1984)
Gebaseerd op de Hababam-reeks. De favoriete leraar van de zesde literaire A-klas van het meisjeslyceum wordt ontslagen. Uit wraak besluiten de meisjes hun nieuwe leraar, een naïeve plattelandsjongen, zo veel mogelijk tegen te werken.
Kjærlighetens Kjøtere (1995) Kjærlighetens Kjøtere (1995)
De dichter Larsen vertrekt naar het poolgebied om zich aan te sluiten bij Randbaek en Holm, twee doorgewinterde pelsjagers die al jaren wonen in dit onherbergzame gebied. Hij komt aan als een toerist en gedraagt zich ook zo, wat de irritatie opwekt van de twee jagers. Vooral Randbaek koestert vanaf het eerste ogenblik een diepe haat tegen Larsen. In de houten hut, de enige beschutting tegen de kou van de pool, lopen de spanningen hoog op.
Kkabuljima (2004) Kkabuljima (2004)
Drie gangsters worden net voor hun grote doorbraak opgepakt en krijgen allen een straf van 15 jaar. Wanneer ze weer vrijgelaten worden, zijn de heren op leeftijd hun vroegere leven nog niet vergeten, en ze plannen dan ook een comeback. Eerste punt op de agenda is wraak te nemen op diegene die hen de gevangenis in gewerkt heeft.
KKKomediant, De (1986) KKKomediant, De (1986)
Een artiest (Freek de Jonge) vertelt aan zijn zoon (Jelle de Jonge) zijn levensverhaal. Daarbij krijgt hij nogal wat angsten te verwerken, waaronder niet de geringste: het verliezen van het voor het vak zo wezenlijke spraakvermogen.
Klaani - Tarina Sammakoitten Suvusta (1984) Klaani - Tarina Sammakoitten Suvusta (1984)
De familie Sammakko bestaat uit kleine criminelen, maar de jongste zoon Aleksanteri Suuri probeert zich los te maken van van de traditie van inbreken en diefstal. Uiteindelijk zal ook hij echter in de voetsporen van zijn voorouders moeten treden...
Kladivo na Carodejnice (1970) Kladivo na Carodejnice (1970)
Moravië (huidig Tsjechië) in de 17de eeuw. Wanneer een katholieke priester een vrouw beschuldigt van het feit dat zij dient als gastheer van een demon, ziet een al gepensioneerde inquisiteur zijn kans schoon om naam te maken en een onderzoek te starten. Al snel beschuldigt de inquisiteur hele families en wordt hij schatrijk doordat hij diens bezitten inneemt. Honderden mensen, na gruwelijk gemarteld te zijn, biechten op 'heks' te zijn en worden ter dood veroordeeld.
Klansman, The (1974) Klansman, The (1974)
Bascomb, de sheriff van het door de Ku Klux Klan gedomineerde stadje Atoka in de Amerikaanse zuidelijke staten probeert de blanke grondeigenaar Breck Stancill te beschermen. Deze heeft zich de woede van de burgers van Atoka op de hals gehaald door zwarten een onderkomen op zijn land te bieden. Als Bascomb de racistische meute niet meer kan tegenhouden, komt het tot een bloedig gevecht op Stancills land.
Klaras Hochzeit (2001) Klaras Hochzeit (2001)
Klara Drost gaat bijna op pensioen. Toch stapt ze binnenkort in het huwelijksbootje met Gerhard Kogge. Maar dan gebeurt er iets wat Klara aardig in de war brengt. In Baden-Baden ziet ze Enrico Sabatini weer. Hij is een vriend uit haar studentenjaren.
Klass (2007) Klass (2007)
De introverte Joosep is een gemakkelijke prooi voor de grove grappen van zijn klasgenoten, die zich ergeren aan zijn zwijgzaamheid. Zonder het zelf echt te willen, kiest Kaspar partij voor hem, maar dat heeft een averechts effect, want telkens als dat gebeurt, keert de klas zich ook tegen hem. Anders, de leider van de bende, treedt steeds harder en mensonwaardiger op tegen de twee jongens. Na een bijzonder weerzinwekkend incident vinden Kaspar en Joosep dat het tijd is om te reageren. De dingen zullen nooit meer hetzelfde zijn.
Klassenfahrt (2002) Klassenfahrt (2002)
De klas van een normale Duitse school heeft een schoolreisje naar een dorpje in Polen aan zee, waar helemaal niets te beleven valt. Mede hierdoor zijn ze als groep op elkaar aangewezen. Eén meisje, Isa, moet kiezen tussen twee jongens die met elkaar in gevecht zijn. Het gevecht zal een winnaar moeten kennen...
Klassenverhältnisse (1984) Klassenverhältnisse (1984)
Aan het begin van de jaren '20 verhuist de jonge Karl naar de Verenigde Staten. Een rijke oom neemt hem onder zijn hoede. De naïeve Karl ontbreekt het aan sociale wetten, die het leven in een vreemd land mogelijk maken. Gebaseerd op Franz Kafka's roman "Amerika".
Klassfesten (2002) Klassfesten (2002)
De 35 jaar oude Magnus Edkvist haat klasreünies en slaat ze meestal over. Toch aanvaardt hij een uitnodiging van de reünie van zijn klas die hij twintig jaar geleden verliet. Maar hij heeft een reden. Er bestaat een kans dat hij zijn jeugdliefde terugziet, het meisje waarmee hij weg wilde lopen en de rest van zijn leven mee wilde delen.
Klatretøsen (2002) Klatretøsen (2002)
De gewaagde missie van Ida, Sebastiaan en Jonas zit vol obstakels. Uitgerust met het nieuwste klim-gereedschap gaat het trio voor de ultieme kraak - inbreken bij de best beveiligde bank van Denemarken. Voor de jongens gaat het maar om één ding; Ida's liefde winnen. Voor Ida telt alleen het geld waarmee ze de operatie van haar zieke vader wil betalen.
Kleene Punker, Der (1992) Kleene Punker, Der (1992)
De kleine punker Amadeus woont in een vuilnisbak. Op een dag krijgt hij het idee om mee te doen aan een punkrock-concert bij de Brandenburger Tor, en hij wil samen met vrienden een punkbandje oprichten. Maar helaas hebben ze geen instrumenten en moeten ze geld zien te verdienen. Ondertussen is politie-officier Herr Schulze bezig om op punkers in Berlijn te jagen, en zodoende de plannen van Amadeus in de war te schoppen.
Kleider Machen Leute (1940) Kleider Machen Leute (1940)
Het verhaal begint als op een novemberdag het kleermakertje Wenzel Strapinski op weg is naar het plaatsje Goldach. Hij werkte eerst bij een kleermaker in Seldwyla, maar omdat deze failliet gaat, moet hij op zoek naar een andere baas. Onderweg komt er een koets voorbij. De koetsier vraagt aan het kleermakertje of hij meerijden wil. Dit slaat hij niet af. Als ze in Goldach aankomen, zien de inwoners hem aan voor de graaf Strapinski, omdat hij in een koets rijdt en omdat hij zulke mooie kleren aan heeft. Het kleermakertje stapt uit de koets zonder te bedanken voor de rit. Omdat de koetsier zich hieraan ergert, besluit hij een grap uit te halen door te zeggen dat het kleermakertje graaf Strapinski is. Hij heeft echter geen flauw vermoeden dat het kleermakertje heel toevallig ook Strapinski van zijn achternaam heet.
Klein Erna auf dem Jungfernstieg (1969) Klein Erna auf dem Jungfernstieg (1969)
Klein Erna is een brutaal Hamburgs meisje. Met haar vriend Heini haalt ze de gekste dingen uit. Haar moeder stuurt haar voor straf met vakantie naar haar oom en tante. Maar ook daar zet Klein Erna alles op stelten.
Kleine Arschloch und der Alte Sack - Sterben Ist Sche... (2006) Kleine Arschloch und der Alte Sack - Sterben Ist Sche... (2006)
geregisseerd door Michael Schaack
met de stemmen van Helge Schneider, Ilona Schulz en Henni Nachtsheim
Kleine Blonde Dood, De (1993) Kleine Blonde Dood, De (1993)
De dichter Valentijn komt weer in contact met zijn vroegere juf Mieke. Ze krijgen een kortstondige relatie en later blijkt Mieke zwanger te zijn. Valentijn heeft geen zin om zijn verantwoordelijkheid te nemen en laat haar in de steek. Maar als hij later zijn zoon leert kennen ontwikkelt zich toch een band tussen de twee.
Kleine Eisbär 2 - Die Geheimnisvolle Insel, Der (2005) Kleine Eisbär 2 - Die Geheimnisvolle Insel, Der (2005)
De oudere ijsberen hebben genoeg van de zingende pinguïn Caruso en besluiten hem op de trein te zetten ver weg van de Noordpool. Lars en zijn vriendje Robbie willen hem redden, maar worden in plaats daarvan ook opgesloten in de trein. Ze komen aan bij de haven en verbergen zich op een schip. Onderweg slaan ze overboord maar het lukt hen de kust te bereiken van een mysterieus eiland. Hier sluit Lars vriendschap met een gigantische vis uit prehistorische tijden. Wanneer wetenschappers deze grote vis willen vangen, trommelt Lars zijn vrienden op om de jacht te dwarsbomen. Ondertussen moet Caruso schildpadeieren redden van een vulkaanuitbarsting. Lukt het Lars, Robbie en Caruso terug te keren naar de Noordpool?
Kleine Eisbär, Der (2001) Kleine Eisbär, Der (2001)
De kleine ijsbeer Lars woont op de besneeuwde wereld van de Noordpool, samen met zijn vrienden, de zeehond Robby, het ijsbeer meisje Greta, de pinguin Pieps en het Eskimo meisje Manili beleven ze spannende avonturen. Op een dag komt er een grote vissersboot langs die de vrienden en de ijsberen vangen. Lars bereidt een bevrijdingsplan voor om zijn vrienden te gaan redden.
Kleine Freiheit (2003) Kleine Freiheit (2003)
De Koerd Baran woont en werkt in Hamburg. Omdat zijn asielaanvraag niet goedgekeurd werd, leeft hij in de illegaliteit. Hij maakt kennis met Chernor, een Afrikaan, die hetzelfde lot deelt. Chernor is dealer. Hij wil genoeg geld bijeenkrijgen om te vertrekken naar Australië en daar een betere toekomst te bewerkstelligen.
Kleine Kreise (2001) Kleine Kreise (2001)
Paul is uitermate bedreven in het opzetten van uiterst onsuccesvolle ondernemingen. Hij woont in een garage tussen een handelsonderneming en een meubelcentrum. Sinds zijn vrouw hem verlaten heeft, ziet hij zijn zoontje Niki niet veel meer. Wanneer Niki een weekendje bij hem is, gaan de twee in een racehal met een kart een paar rondjes rijden. Al snel krijgen ze de smaak te pakken. Samen met de mopperige oude winkelier Karl, die ze misbruiken als sponsor voor hun avonturen, maken ze zich op om een hele zomervakantie van race naar race te trekken. Het wordt gauw duidelijk dat ze in de wedstrijden geen schijn van kans maken, maar Paul is veel te koppig om het zomaar op te geven.
Kleine König Macius - Der Film, Der (2007) Kleine König Macius - Der Film, Der (2007)
Wanneer de koning sterft, moet zijn zoon Macius de scepter overnemen. Macius heeft echter een probleem: hij is nog maar acht jaar oud. Opeens heeft hij veel verantwoordelijkheden, en het allerergste is dat niet alle volwassen onderdanen van het koninkrijk hem serieus kunnen nemen. En daar dient een nieuw probleem aan voor Macius: de generaal wil er alles aan doen om de jonge koning van de troon te stoten. Maar zo gemakkelijk gaat dat niet, want Macius krijgt hulp van zijn drie beste vrienden Felix, Hanna en Anton. En ook van Erasmus, de beste vriend van wijlen zijn vader en Macius' mentor, die een rotsvast vertrouwen in de jongen heeft.
Kleine Mann, Der (2001) Kleine Mann, Der (2001)
Verkoper Robert is te klein om succes te hebben bij de vrouwen. Ook Nora, die hij aanbidt sinds de kleuterschool, ziet hem nauwelijks staan. Maar nu wil hij haar zijn liefde bekennen.
Kleine mit dem Süßen Po, Die (1975) Kleine mit dem Süßen Po, Die (1975)
In de Oostenrijkse Alpen laat de eigenaar van een dorpskroegje zich voor het karretje van een fabrikant van erotische artikelen spannen, met alle gevolgen van dien.
Kleine Seitensprung, Der (1931) Kleine Seitensprung, Der (1931)
Lona geloofd dat haar man niet meer geïnteresseerd meer is in haar en besluit op zijn kosten wat plezier te beleven. Haar man, een advocaat die net bezig was om een echtscheidingsprocedure van een client, ziet dat het niet langer gaat en besluit een echtscheidingsprocedure te starten voor zijn eigen huwelijk. Lona realiseert zich nu dat ze te ver is gegaan...
Kleine Teun (1998) Kleine Teun (1998)
Zwarte komedie rondom drie personages die verstrikt raken in een onmogelijke situatie. Brand (Alex van Warmerdam) en Keet wonen op een boerderij. Overdag werkt Keet in de stad en 's avonds leest zij haar man de ondertiteling van de televisie voor, want Brand is analfabeet. Keet heeft er genoeg van en wil dat haar echtgenoot een cursus gaat volgen. De komst van privé-lerares Lena maakt het leven behoorlijk gecompliceerd; Lena en Brand worden verliefd op elkaar en Keet stimuleert dit juist om haar eigen kinderwens in vervulling te laten gaan. Dat is vragen om moeilijkheden.
Kleine und der Große Klaus, Der (1972) Kleine und der Große Klaus, Der (1972)
De tiranieke herenboer Großer Klaus (Siegfried Kilian) en het arme keuterboertje Kleiner Klaus (Fred Düren) heten allebei Klaus. Na een paar griezelige gebeurtenissen en een aantal leuke voorvallen is kleine Klaus zijn rijke collega eindelijk te slim af en gaat de zon weer voor hem schijnen.
Kleiner Mann - Ganz Groß (1957) Kleiner Mann - Ganz Groß (1957)
Een zevenjarige jongen die zijn ouders heeft verloren door een ongeluk, krijgt van zijn grootvader een veulen. Wanneer de grootvader sterft bepaalt zijn voogd dat het paard verkocht moet worden.
Kleines Arschloch (1997) Kleines Arschloch (1997)
Kleines Arschloch, een onuitstaanbaar vervelend tienerventje, doet de hele dag niets liever dan de mensen irriteren en de boel op stelten zetten. Niets is hem te dol: de ene keer stoort hij zijn ouders terwijl ze aan het vrijen zijn, dan geeft hij zijn drugs weer aan de hond of verkoopt hij de onderbroekjes van zijn zus op school.
Kleines Tropicana - Tropicanita (1997) Kleines Tropicana - Tropicanita (1997)
Detective Lorenzo, werkzaam in een afgelegen provinciestadje, wil graag af van een vervelende grafschennis-zaak. Wanneer het lijk van de Duitse toerist Herman opduikt in een wijk van Havanna, ziet hij de kans waar hij op gewacht heeft. In het onderzoek naar de precieze toedracht van deze misdaad moet Lorenzo alle zeilen bijzetten om de gebeurtenissen te kunnen begrijpen. Al zijn creativiteit en talent gooit hij in de strijd. Hij heeft echter ook te maken met zijn chef Amancio, een man die gehecht is aan concrete bewijzen en gewend is alle zaken op hetzelfde niveau te beschouwen. Lorenzo graaft in het verleden van de dode Duitser, en vindt daar nazi's, rumba-danseressen en Teutoonse gifdrankjes. Kortom, volop tegenwerpingen voor Amancio's scepsis. Tegen Lorenzo's krachtige verbeelding is het grijze bestaan van alledag niet opgewassen.
Kleinhoff Hotel (1977) Kleinhoff Hotel (1977)
Pascale mist haar vlucht naar London en neemt haar intrek in Hotel Kleinhoff, in Berlijn. Die nacht begluurt ze Karl een revolutionair, met zijn vriendin. De volgende dag volgt ze hem naar een betoging waar ze wordt gearresteerd. Wanneer ze vrijgelaten wordt keert ze terug naar het hotel, waar ze Karl huilend aantreft. Ze troost hem en gaat met hem naar bed, waarna hij 's nachts zelfmoord pleegt.
Kleinruppin Forever (2004) Kleinruppin Forever (2004)
Bremen 1985: De 19-jarige Tim (Tobias Schenke) is als beginnend proftennisser "On Top Of The World". De meisjes houden van hem, hij houdt van hen en van zijn perfecte topspin. Tijdens een schoolreis na Kleinruppin in de voormalige DDR staat Tim plotseling oog in oog met zijn onbekende tweelingbroer Ronnie, die Tim neerslaat en terug gaat als Tim. Tim zit vast in de DDR, niemand gelooft hem en iedereen beschouwt hem als Ronnie. Tim wil vluchten, maar het is niet eenvoudig om de DDR op een dergelijke manier te verlaten. Als Tim Jana (Anna Brueggemann) tegenkomt wordt de grijze DDR iets kleurrijker en merkt hij dat geluk iets anders betekent, dan het hebben van de juiste Lacoste overhemden in de kast. Maar dan wordt hem de kans geboden om met het Kleinruppin zwemteam naar het westen te gaan...
Kleren Maken de Man (1957) Kleren Maken de Man (1957)
In het middelpunt van het amusementsverhaaltje staat een rokkostuum, gestolen bij een Nederlandse gezant en door een paar gladde jongens voor een prikkie van de hand gedaan bij een opkoper. Johan Kaart fungeert als detective om het kledingstuk op te sporen. Verzekeringsagent Kees Brusse huurt het rokkostuum, omdat hij onverwacht bij een trouwpartij wordt ingeschakeld. Na het feest kan hij het pak niet terugbrengen, omdat de opkoper zijn zaakje enige dagen gesloten heeft. Dan zwerft Brusse in rok rond en beleeft avonturen als kelner, als invaller bij een cabaretprogramma, als amoureus zwerver en zelfs als deelnemer aan motorraces.
Klimt (2006) Klimt (2006)
Een portret van het leven van de Oostenrijkse kunstenaar Gustav Klimt (Malkovich) wiens overvloedige en sensuele schilderijen een symbool werden voor de art nouveau stijl eind 19e, begin 20e eeuw. Het verhaal speelt zich af in 1918 wanneer Klimt op punt van sterven ligt in zijn bed. Aan de hand van Klimts herinneringen en de verhalen van zijn vriend Schiele wordt het leven van Klimt geschetst.
Klondike Annie (1936) Klondike Annie (1936)
Rond 1890 vloert Rose "the Frisco Doll" Carlton (Mae West) één van haar aanbidders, echter niet met woorden, maar met een mes in zijn rug. Op de vlucht voor de politie vertrekt zij met de boot naar Klondike. Aan boord neemt zij de plaats in van een Leger des Heils missionaris, die op de boot komt te overlijden aan een hartaanval.
Klondike Fever (1980) Klondike Fever (1980)
Een verhaal over de goudkoorts in Alaska. Jack London maakte de reis naar Alaska vanuit San Francisco in 1898 en het verhaal wordt verteld zoals bezien door zijn ogen.
Klopka (2007) Klopka (2007)
Mladen en Marija, zijn een gelukkig, heel gewoon paar uit Belgrado. Hun grootse geluk ervaren ze door hun tien-jarige zoon Nemanja. Marija is lerares, en Mladen bouwkundig ingenieur in een Staats-Bouwbedrijf. Ze gaan er vanuit dat betere tijden er aan zitten te komen. Hun wereld stort in elkaar, als na een onverwachte hartaanval, blijkt dat Nemanja aan een zeldzame ziekte lijdt. De operatie in een buitenlands ziekenhuis en verdere doktersbehandelingen zullen 30.000 euro bedragen. Ze zullen dit bedrag snel moeten vergaren, want elke volgende aanval zal de gezondheid van Nemanja in gevaar brengen. Ze krijgen het geld niet bij elkaar. De banken weigeren ze een een lening te verstrekken en hun vrienden hebben niet voldoende. Ze zetten een advertentie in de kranten, waarin ze een financiële bijdrage vragen voor de operatie. Een mysterieuze man reageert op de advertentie. Hij doet Mladen een markant voorstel; hij krijgt het benodigde bedrag van hem, maar als tegenprestatie moet Mladen een zakenman van een crimineel kaliber, uit het veld ruimen. De mysterieuze aanbieder probeert het Mladen simpel uit te leggen: Het gaat om het leven van een barbaarse, egoïstische man in ruil voor het leven van een onschuldig kind.
Klown Kamp Massacre (2007) Klown Kamp Massacre (2007)
15 jaar geleden ging Edwin de clown naar het Bonzo Ranch Clown Kamp, om zijn levensdroom te vervullen: de wereld blij maken. Maar niemand moest lachen. Edwin vermoordde iedereen in het kamp en werd een legende. De oude Bonzo heropent het kamp, en een nieuwe serie moorden begint.
Klucht van de Brave Moordenaar, De (1956) Klucht van de Brave Moordenaar, De (1956)
De ten onrechte verdachte Max komt in de gevangenis terecht. In deze gevangenis zorgt de cipier als een vader voor zijn gevangenen, en deelt heel het dorp hun lief en leed. Er wordt zelfs een bal ter ere van de brave en verliefde gevangene georganiseerd, waarop hijzelf en de dochter van de cipier zijn uitgenodigd.
Klute (1971) Klute (1971)
John Klute's vriend is verdwenen en de enige aanwijzing die hij heeft is de call girl Bree Daniels. Klute luistert haar telefoon af om bewijs tegen haar te vinden zodat hij haar kan chanteren hem te helpen zijn vriend te vinden. Terwijl Klute zoekt stalkt iemand Bree.
Klyuch Bez Prava Peredachi (1976) Klyuch Bez Prava Peredachi (1976)
geregisseerd door Dinara Asanova
met Lyubov Malinovskaya, Aleksei Petrenko en Yelena Proklova
Km. 0 - Kilometer Zero (2000) Km. 0 - Kilometer Zero (2000)
De titel slaat op het centrale plein van Madrid, waarvan alle afstanden in Spanje zijn berekend; ook is het een punt waar mensen afpraakjes maken. Op een middag in Augustus hebben veertien mensen afgesproken op dit punt. Door een aantal vergissingen gaan ze er met de verkeerde dates vandoor.
Knafayim Shvurot (2002) Knafayim Shvurot (2002)
Portret van menselijke karakters die tot begrip komen wat de kracht van de familieband en haar helend vermogen is. De dood van de vader bij een tragisch en absurd ongeluk laat de Ulman familie in staat van beroering achter. Worstelend om ermee om te gaan - zowel emotioneel als financieel, raken Dafna en haar vier kinderen in toenemende mate vervreemd van elkaar.
Knallhart (2006) Knallhart (2006)
Samen met zijn moeder (Jenny Elvers) verhuist de vijftienjarige Michael Polischka (David Kross) naar een volksbuurt. De harde mentaliteit die er heerst, verschilt sterk van die van de chique buitenwijk waar hij voorheen woonde. Agressie en afpersing door een gewelddadige bende maken naar school gaan een hel voor hem. Zijn thuissituatie is al niet veel beter aangezien hij moet leren omgaan met de nieuwe liefjes van zijn moeder die wanhopig op zoek is naar een nieuwe man. Zijn leven neemt echter een nieuwe wending wanneer de crimineel Hamal (Erhan Emre) hem onder zijn hoede neemt. Michaels onschuldige voorkomen maakt van hem de geknipte persoon om drugs te leveren aan de plaatselijke dealers. De tiener gaat zeer bekwaam om met de druk die deze opdrachten met zich meebrengen. Michael bewijst dat hij taai genoeg is, maar uiteindelijk beseft hij ook dat hij zich in een uiterst gevaarlijke positie bevindt.
Knallharte Jungs (2002) Knallharte Jungs (2002)
Florian is bijna afgestudeerd, over een week om precies te zijn. Maar hij zit ook tot over zijn oren in de problemen. Zijn groeiende aandacht voor vrouwen leidt tot doldwaze en gênante situaties. Maar dan wordt hij verliefd op de mooie Maja, alleen het probleem is dat zij hem negeert.
Knetter (2005) Knetter (2005)
Bonnie en haar moeder Lis houden van olifanten. Lis is wel een lieve maar geen gewone moeder. Soms is ze heel druk en vrolijk, en dan weer heel somber. Bonnie’s vriendje Tom heeft een heleboel broertjes en zusjes en eigenlijk wil Bonnie ook graag een broertje. Maar dat vindt haar moeder niet zo’n goed idee. Baby’s krijg je niet zomaar, dan kun je beter een huisdier nemen, vindt Lis. Om Bonnie te verrassen neemt Lis op een dag een olifant mee naar huis.
Knickerbocker Holiday (1944) Knickerbocker Holiday (1944)
In 1650, toen New York nog Nieuw Amsterdam heette, arriveert aldaar Peter Stuyvesant (Charles Coburn) om zijn plichten als gouverneur te vervullen. Stuyvesant heeft als prioriteit om Brom Broeck (Nelson Eddy) uit de weg te ruimen. Broeck is namelijk een gevierde journalist die allerlei corruptiezaken binnen de politie en het gouvernement aan het licht brengt. Omdat Broeck echter nog niet wettelijk buiten zijn boekje is gegaan, zal Stuyvesant moeten wachten op gegronde reden, en hij is niet te beroerd om het lot een handje te helpen.
Knife Edge (2008) Knife Edge (2008)
Als een succesvolle jonge vrouw met haar man en haar zoontje van vijf jaar oud weer teruggaat naar Engeland om daar een nieuw leven op te starten, kopen ze een oud huis op het platteland. Al snel ontdekken ze echter dat het huis een gruwelijk geheim bevat en het duurt niet lang voor hun nieuwe leventje een gruwelijke nachtmerrie is geworden.
Knife for the Ladies, A (1974) Knife for the Ladies, A (1974)
Een verminkte messen-moordenaar struint door het stadje Mescal. Hoewel de meeste slachtoffers prostituees zijn, blijkt het eerste slachtoffer niemand minder te zijn geweest dan Travis Mescal, de enige zoon van een rijke familie. Als zelfs de sheriff het niet lukt de moordenaar te pakken te krijgen, huren de stedelingen een onderzoeker in om het mysterie te ontrafelen.
Knight Chills (2001) Knight Chills (2001)
Een groep vrienden speelt een role playing game. Als een van de spelers dood gaat, komt hij terug, maar dan als het karakter die hij speelde... een zwarte ridder.
Knight Club (2001) Knight Club (2001)
Uit noodzaak aanvaardt een jonge acteur een baantje als portier in een hippe nachtclub in het hartje van Los Angeles. Al snel leert hij de kneepjes van het vak van een ervaren 'doorman' en in heel korte tijd groeit hij uit tot één van de beste van de stad. Maar het succes groeit hem te snel boven het hoofd. Hij verliest zijn vrienden en langzaam kwijnt hij weg in de gevaarlijke onderwereld, waar niemand te vertrouwen is.
Knight in Camelot, A (1998) Knight in Camelot, A (1998)
Computerdeskundige dr. Vivien Morgan staat op het punt een belangrijke wetenschappelijke ontdekking te doen. Omdat ze echter in tijd- en geldnood is geraakt, besluit ze niet langer te wachten op de goedkeuring om haar experiment in gang te zetten. Eén druk op de knop en… oeps, Vivien bevindt zich in de vroege middeleeuwen in het Engeland van koning Arthur, waar ze met haar laptop en vlotte babbel al snel voor een heks wordt aangezien.
Knight Moves (1992) Knight Moves (1992)
Een klein stadje op het Amerikaanse platteland is het toneel voor een wereldtoernooi schaken. Helaas gaat deze feestelijke gelegenheid gepaard met een reeks macabere, ritueel getinte moorden. Alles wijst naar één van de wedijverende schakers. Als die liegt over zijn clandestiene ontmoeting met het eerste slachtoffer van deze ijzingwekkende reeks, bijt de politie zich vast. Vanwege de begrensde onderzoekmethodes in deze kleine stad, wendt de politie zich tot een vastberaden studente psychologie om de verwrongen geest van de verdachte te doorgronden.
Knight Rider (2008) Knight Rider (2008)
Mike Traceur, een verbitterde voormalige militair en geflopte autocoureur, krijgt een nieuwe kans in het leven. De organisatie F.L.A.G. zoekt een nieuwe chauffeur en vraagt Mike. Mike twijfelt echter om zich aan te sluiten bij deze mysterieuze organisatie. Vooral omdat hij nog schulden heeft openstaan en verschillende mensen het op zijn leven hebben voorzien.
Knight Rider 2000 (1991) Knight Rider 2000 (1991)
19 februari 2000. Wapendracht is volledig verboden voor politiemannen in de Verenigde Staten. Ze zijn uitgerust met ultrasone toestellen die de misdadigers voor enkele ogenblikken verstijven. Ondertussen wordt de politie zelf wél nog bedreigd met geweren en pistolen. De Knight Foundation werkt aan superintelligente wagens die kunnen denken en praten, als hulpmiddel in de strijd tegen het kwaad. Maar de productie loopt achter op het schema. Devon, de baas van deze organisatie, doet een beroep op Michael Knight. Hij moet de wagens testen en helpen bij de strijd tegen de misdaad. Het is nu tien jaar geleden dat Michael nog actief was bij de organisatie, maar hij neemt Devons voorstel aan op één voorwaarde: hij wil zij 'oude' wagen terug: K.I.T.T. Devon zit aardig in de problemen want de wagen werd gedemonteerd en alle onderdelen werden op de markt aangeboden en verkocht.
Knight Rider 2010 (1994) Knight Rider 2010 (1994)
Jake McQueen, een voortvluchtige smokkelaar, is op de vlucht voor zijn eigen broer en Jared, een organendief. Jared is de directeur van de Chrysalis Corporatie, een organisatie gespecialiseerd in menselijke verjonging. Eén van zijn slachtoffers is de vader van Jake, Dean. Jake is op een dodelijke missie om zijn moordenaar te vinden, zijn goede naam te vestigen bij zijn familie en een eind te maken aan de Chrysalis Corporatie.
Knight without Armour (1937) Knight without Armour (1937)
Omdat hij zich door kan laten gaan als een Rus gaat A.J. Fothergill spioneren tijdens de revolutie van 1913 in Rusland. Hij wordt gevangen genomen en naar Siberië gestuurd. Tijdens de chaos van de revolutie tracht hij het land te ontvluchten, samen met de mooie Gravin Alexandra.
Knight's Tale, A (2001) Knight's Tale, A (2001)
Nadat de meester van de jonge William komt te overlijden, gaat hij op pad met zijn vrienden Roland en Wat. Tijdens de reis komen ze de onbekende schrijver Chaucer tegen. William weet Chaucer zover te krijgen dat hij valse documenten maakt, zodat hij als ridder door het leven kan. Hierna is William van plan te bewijzen dat hij deze titel waardig is.
Knightriders (1981) Knightriders (1981)
Een groep moderne ridders organiseert steekspelen. De paarden hebben ze vervangen door motoren. Voor Billy, de koning van de groep, is het circus een manier om vast te houden aan de middeleeuwse principes. Op een nacht houdt de politie een huiszoeking. Merlin wordt opgepakt, maar Billy gaat met zijn vriend mee naar de gevangenis. Hij geeft de anderen de opdracht te wachten tot hij en Merlin zijn vrijgelaten. Maar Linet neemt het commando over en besluit met de groep verder te trekken.
Knights (1993) Knights (1993)
In de toekomst leiden een kickbokser en een afvallige robot een revolutie tegen de heersende cyborgs.
Knights and Emeralds (1986) Knights and Emeralds (1986)
Kevin woont met zijn vader in een arme wijk in Birmingham en is een getalenteerd drummer bij de Knights, het lokale muziekcorps. De inspiratie en de muzikaliteit is echter ver te zoeken bij de Knights. Kevin hoopt dat de komst van de Emeralds, een groep majorettes, hier verandering in brengt en dat Tina, de mooiste majorette, hem ziet staan. Dat gebeurd echter niet en gedesillusioneerd zoekt Kevin het gezelschap op van de Crusaders, een band die geheel bestaat uit zwarte jongeren. Daar ontmoet hij Melissa en al snel trekken ze veel met elkaar op.
Knights of the Range (1940) Knights of the Range (1940)
De jonge en hoog opgeleide Renn Frayne reist naar het westen en sluit zich aan bij de bende veedieven onder leiding van Gamecock. Hij redt echter Holly Ripple en Cappy uit handen van de outlaws en krijgt een baan aangeboden op de ranch van Holly’s oom en tante Ripple. Zij geven Frayne een kans om zo op het rechte pad te blijven. Frayne’s loyaliteit wordt op de proef gesteld, wanneer Gamecock en zijn bende de Ripple Ranch aanvallen. En dat geldt ook voor de gokker Malcolm Lascalles, die het met beide partijen goed kan vinden.
Knights of the Round Table (1953) Knights of the Round Table (1953)
Verfilming van de Arthurlegende. Koning Arthur en de Ridders van de Ronde Tafel besturen Engeland, maar ze worden bedreigd door sir Mordred, die meer macht wil. Bovendien is sir Lancelot verliefd op de vrouw van koning Arthur. Als verhalen over de Heilige Graal de ronde doen, zijn sommige ridders vastbesloten dit voorwerp te vinden.
Knights of the South Bronx (2005) Knights of the South Bronx (2005)
Zakenman Richard (Ted Danson) hangt zijn goed betaalde baan aan de wilgen om les te gaan geven op een school in The South Bronx, een achterstandswijk in New York. Richard weet de sympathie van de leerlingen te winnen, ondermeer door hen te leren schaken. De scholieren raken zelfs zo enthousiast dat ze echte wedstrijden gaan spelen en uiteindelijk mee willen doen aan het nationale scholieren kampioenschap.
Knock (1951) Knock (1951)
Saint-Maurice, een vredig dorpje waarvan alle inwoners gezond zijn. Maar dat was voor dokter Parpalaid op pensioen ging en vervangen werd door de charlatan, dokter Knock. Al snel overtuigt hij alle inwoners dat ze ziek zijn en verandert het dorp in een groot ziekenhuis.
Knock Knock (2007) Knock Knock (2007)
Je weet nooit wat er zich aan de andere kant van een deur bevindt. Een groep high-school studenten leert dit op de harde manier, wanneer zij stuiten op een moordenaar. Deze angstige zaak houdt het stadje in angst, als twee detectives proberen het op te lossen.
Knock Off (1998) Knock Off (1998)
Marcus Ray is vertegenwoordiger voor een jeansfabrikant in Hong Kong. Hij krijgt lucht van een complot van de Russische maffia, die microbommen in nagemaakte merk spijkerbroeken verstopt, om vervolgens de verfijnde technologieën te verkopen aan terroristische groeperingen over de hele wereld. Marcus is de enige die echte jeans van nep kan onderscheiden en alle hoop is dan ook op hem gericht.
Knock on Any Door (1949) Knock on Any Door (1949)
Andrew Morton is een advocaat die zijn weg uit een slechte buurt heeft gewerkt. Nick Romano is zijn client, een jonge man met een waslijst aan misdaden. Nadat hij zijn loon vergokt heeft, hoopt hij wat juwelen te kunnen kopen voor zijn vrouw. Het blijkt dat ze zwanger was als hij haar later dood vindt na een zelfmoord. Wanneer hij roofovervallen gaat plegen en opgepakt wordt door Nick, krijgt hij een heel patroon kogels in zijn lijf geboord. Als er dan een rechtzaak volgt legt Morton de nadruk op de kwaadheden van de achterbuurt.
Knock on Wood (1954) Knock on Wood (1954)
Jerry Morgan is een neurotische Amerikaanse buikspreker die een tour maakt door Europa. Hij wordt bijna krankzinnig, wanneer hij de woorden die uit zijn pop komen niet kan controleren. Op aanraden van zijn manager bezoekt hij de mooie psychiater Ilse Nordstrom. Onderweg haalt hij nog even één van zijn poppen op bij een raparateur, maar wat hij niet weet is dat de blauwdruk van een geheim wapen in de pop verstopt zit. Vanaf dat moment raakt Jerry tot over zijn oren verzeild in intrige en spionageperikelen.
Knockaround Guys (2001) Knockaround Guys (2001)
De film volgt vier zonen van bekende mafiosi uit Brooklyn, en hun pogingen een tas met geld op te halen in een klein dorpje in Montana, dat onder leiding staat van een corrupte sheriff. Terwijl ze samen werken om het geld te vinden komen ze tegenover het geweld en verraad te staan dat ze van hun ouders meegekregen hebben.
Knocked Up (2007) Knocked Up (2007)
De 24 jarige journaliste Alison Scott (Katherine Heigl) gaat met haar getrouwde zus flink de bloemetjes buiten zetten om een promotie op haar werk te vieren. Tijdens het stappen ontmoet ze Ben Stone (Seth Rogen), die een studentikoos leventje leidt en nog geen dag in zijn leven gewerkt heeft. Aan het eind van de avond belanden ze samen dronken in bed, met alle gevolgen van dien…
Knockin' On Heaven's Door (1997) Knockin' On Heaven's Door (1997)
Martin (Schweiger) en Rudi (Liefers) zijn zo goed als dood. De eerste heeft een joekel van een tumor in zijn hersenpan, terwijl de tweede een terminale vorm van botkanker heeft. Omdat Rudi nog nooit de zee heeft gezien, neemt Martin hem in een gestolen Mercedes mee op sleeptouw. Met de twee criminele eigenaars en de politie in hun nek raast het doodzieke duo richting zee.
Knocking On Death's Door (1999) Knocking On Death's Door (1999)
Twee paranormale wetenschappers proberen geesten waar te nemen in Hillside House. Ze proberen de moordenaar van een klein kind op te sporen, wiens geest nog steeds ronddwaalt. Als ze ontdekken wie de moordenaar is, worden zij de volgende twee slachtoffers...
Knockout (2000) Knockout (2000)
In een achterbuurt van L.A. zegt een stervende moeder tegen haar 9-jarige dochtertje dat ze nooit haar idealen mag opgeven. Vijftien jaar later heeft Isabelle een droom waar ze zich aan vastklampt: net als haar vader wil ze bokskampioen worden. Maar om het te maken in de koude en wrede wereld van het boksen, gedomineerd door mannen, heeft ze veel lef en volharding nodig.
Knoflíkáři (1997) Knoflíkáři (1997)
Korte verhalen met als verbindende schakel een taxichauffeur. Een jongen en meisje proberen seks te hebben tijdens een taxiritje. De volgende taxiklant is een man die zijn vrouw wil betrappen op overspel. Gelukkig voor hem is de overspelige vrouw niet zijn echtgenote, maar de vrouw van de onwetende taxichauffeur. In de korte verhalen keren een aantal personages steeds terug. Alle gebeurtenissen spelen zich af in de nacht van 6 augustus 1995, exact vijftig jaar nadat de atoombom is gevallen.
Knokken voor Twee (1982) Knokken voor Twee (1982)
De 12-jarige Freddie loopt weg van huis omdat hij denkt de reden te zijn van de vele echtelijke ruzies. Hij duikt onder in een clubhuis van kinderen van gescheiden ouders. Het clubhuis moet worden afgebroken en de kinderen gaan op zoek naar een nieuw onderdak. Ze roepen daarbij de hulp in van de poppenspeler Walter. Helaas komt hij in eerste instantie met onhaalbare suggesties voor een nieuw clubhuis. Op aanraden van een feministisch-strijdbare moeder worden zelfs acties bij de gemeente ondernomen. Tenslotte komt Walter op het idee om de kinderen het leegstaande huis van zijn ouders aan te bieden, maar daar maakt oom Theodoor bezwaar tegen. Als de vader van Saskia en de moeder van Sonja en de notaris de handen ineen slaan schijnt het allemaal te lukken, maar er zit nog een addertje onder het gras.
Knots (2004) Knots (2004)
Dave leidt samen met zijn vrouw Greta een doodgewoon leven. Hij en zijn vrienden, Cal en Jake, hebben hun eigen visie op relaties in de 21ste eeuw, vooral op de aspecten vertrouwen, vrijheid en onzekerheid. Wat vriendschap, liefde en seks betreft, beleven ze alle drie een enorme déjà vu…tot ze de ongelofelijk sexy en manipulatieve Lily ontmoeten.
Know Your Enemy: Japan (1945) Know Your Enemy: Japan (1945)
Deze documentaire werd in de Tweede Wereldoorlog gebruikt om de Amerikaanse soldaat bekend te maken met de kenmerken en vechtwijze van zijn Japanse tegenstander. Tevens wordt een poging gedaan om te ontdekken wat de reden is van de snelle opkomst van de Japanse wereldmacht.
Knowing (2008) Knowing (2008)
Een leraar, Ted Myles (Nicolas Cage), opent een tijdcapsule op de basisschool waar ook zijn zoon Caleb zijn lessen volgt. Vijftig jaar eerder is de capsule gevuld door leerlingen tijdens een oprichtingsceremonie van de school. Bij het onderzoek naar de cryptische boodschappen die zich in de capsule bevinden doet hij een verbazingwekkende ontdekking: de boodschappen voorspellen met zeer grote precisie de data, aantal slachtoffers en geografische coördinaten van iedere grote ramp van de afgelopen 50 jaar. Andere voorspellingen die in de documenten staan moeten nog plaats vinden. Eén daarvan voorspelt een algehele vernietiging van de aarde op zeer korte termijn. Ted doet er vervolgens alles aan om de autoriteiten voor het komende drama te waarschuwen, maar tevergeefs. Ted zelf moet nu alles op alles zetten om de dreigende catastrofe af te wenden.
Knuckle Draggers (2008) Knuckle Draggers (2008)
Wanner Ethan wordt gedumpt door zijn aanstaande, vraagt hij aan zijn oudere broer Kyle om hem te helpen haar terug te winnen. Kyle probeert Ethan te laten zien hoe een "echte man" zich gedraagt, en om nooit een vrouw op een voetstuk te zetten. Ethan walgt van Kyle's advies en slaat dat in de wind. Hij besluit om zich te storten in de wereld van het daten, maar ontdekt dat wat Kyle zei nog niet zo gek is.
Knuckle Sandwich (2004) Knuckle Sandwich (2004)
De football held van de school, Carter Simms, leeft het goede leven in de grote stad. Hij heeft een goed betaalde baan, een mooie auto, een penthouse en een mooie rijke vriendin. Zijn wereld stort in wanneer hij zijn baan verliest en zijn vriendin vreemd gaat. Carter besluit om terug te gaan naar zijn geboorteplaats, om advies te vragen aan zijn ouders. Eenmaal daar, zoekt hij weer contact met zijn oude vrienden, en een oude vlam. Carter probeert uit te vinden wat belangrijker is in zijn leven; zijn grote stadsleven of zijn oude leven?
Knut und Seine Freunde (2008) Knut und Seine Freunde (2008)
Op 5 december 2006 komt het ijsbeertje Knut ter wereld in de West-Berlijnse dierentuin. Al gauw wordt het beestje verstoten door zijn moeder. Het dierenpark besluit dat Knut zal worden grootgebracht door zijn verzorger. Dan is de hele wereld opeens in rep en roer. Knut zou uit dierenliefde moeten worden ingeslapen omdat hij anders een ongelukkig bestaan zou gaan leiden. Desondanks besluit de dierentuin het ijsbeertje te laten leven en hem een waardig bestaan proberen te geven.
Knute Rockne All American (1940) Knute Rockne All American (1940)
Het ware verhaal over Amerikaans Voetbal speler en coach Knute Rockne. Rockne begint als speler bij Notre Dame en blijft bij de school als assistent van een professor. Hij wordt ook gevraagd om zijn voormalige team te coachen, en met hulp van de speler George Gipp leidt hij het team tot vele overwinningen.
Ko Dou Gai Bei (1997) Ko Dou Gai Bei (1997)
Kwan, een voormalig expert in het opblazen van oude gebouwen, zit wegens moord in de gevangenis. Zijn invloed op de buitenwereld is echter nog zo groot, dat inspecteur Pao terecht vreest voor een ontsnapping. Omdat er bij de paardenraces in Hongkong zeer grote geldbedragen omgaan, krijgt Kwan van de Taiwanese Triade (de Chinese maffia) de opdracht de zwaarbewaakte kluis van de gokopbrengsten te overvallen. De drijfveer van meerdere miljoenen dollars maakt Kwan tot een nog sluwere en hardere tegenstander dan hij al was. Na zijn spectaculaire ontsnapping uit het gevang wordt het voor Pao zaak om de meedogenloze schurk weer achter slot en grendel te krijgen.
Ko To Tamo Peva (1980) Ko To Tamo Peva (1980)
Servië, 5 april 1941. Een gemêleerd gezelschap zit in een bus op weg naar Belgrado, waaronder twee zigeuners die niets liever doen dan smartlappen zingen, een oorlogsveteraan, een Nazi-sympathisant, een zanger en nog enkele anderen. Onderweg worden nog verschillende extra reizigers opgepikt, zoals een priester en een pasgetrouwd stel. De reis verloopt echter niet zonder problemen, want het ene incident na het andere zorgt ervoor dat de bus maar langzaam vooruit komt.
Ko van Dijk - Een Hommage (2007) Ko van Dijk - Een Hommage (2007)
Ko van Dijk, een hommage schetst een portret van een groot acteur aan de hand van fragmenten uit toneelvoorstellingen en interviews met collega's als Hans Croiset, Ellen Vogel, Kitty Courbois, Peter Oosthoek, Theu Boermans, Anne Wil Blankers, Petra Lasseur, en Jeroen Krabbé. Ook toont de documentaire veel fragmenten uit het privé-filmarchief van Ko van Dijk.
Koara Kachô (2005) Koara Kachô (2005)
Tamura is een typische Japanse loonslaaf, met dit verschil dat hij een koala is in zakenpak. Tamura is erg succesvol binnen het bedrijf dat gerund wordt door een konijn, maar in zijn privé-leven is hij niet gelukkig. Zijn vrouw Yukari is jaren geleden plotseling verdwenen en dan wordt ook zijn vriendin Yoko vermoord. Detective Ono verdenkt hem hiervan en doet er alles aan om hem achter tralies te krijgen.
Kobieta z Prowincji (1985) Kobieta z Prowincji (1985)
Een zestigjarige vrouw kijkt terug op haar leven. Ze is in eenvoud opgegroeid en draagt dit haar verdere leven uit. Ze trouwt met een pretentieloze man die op jonge leeftijd verdrinkt waardoor ze alleen met twee jonge kinderen achterblijft. Met een schier onuitputtelijke energie strijdt ze voor een menswaardig bestaan voor haar kinderen.
Kochaj Albo Rzuć (1978) Kochaj Albo Rzuć (1978)
In dit vervolg op Nie Ma Mocnych gaan Pawlak, Kargul en hun kleindochter Ania naar Amerika om Pawlaks broer John te ontmoeten. Wanneer zij arriveren blijkt John overleden te zijn. De advocaat vertelt hen over de dochter van John, waarna Pawlak besluit haar op te zoeken. Pawlak is echter geschokt als hij ontdekt wie Shirley is, of beter gezegd, wat voor huidskleur Shirley heeft.
Kochavim Shel Shlomi, Ha- (2003) Kochavim Shel Shlomi, Ha- (2003)
De 16-jarige Shlomi woont tezamen met zijn rusteloze moeder, zijn broer die soldaat is, en zijn zieke grootvader. Hoewel hij het niet zo goed doet op school heeft Shlomi wel een zeer groot kook talent en kookt ook thuis. Wanneer de directeur van zijn huidige school dit ontdekt, wil hij Shlomi naar een kookschool sturen, maar Shlomi wil liever blijven om voor zijn familie te zorgen en om zijn grote liefde, zijn buurmeisje.
Kocicí Princ (1978) Kocicí Princ (1978)
De familie Kràl, waarvan de vader dierenopzetter en restaurateur is, verhuist naar een zonderling, afgelegen kasteel. De eigenaar is een zwart geklede, vampierachtige bonenstaak die een hekel heeft aan katten. Nu bezit de familie Kràl precies een prachtige kat, Liza, die kort na de aankomst in het kasteel nog jongen krijgt. Dit wordt de inzet tot een betoverend avontuur. De twee kinderen van het gezin komen terecht in een sprookjeswereld, waarin ze tal van vreemde wezens ontmoeten. Hierbij behoudt het meisje haar identiteit, maar haar broer vervreemdt van zichzelf en verandert in een prins met een kat.
Kocken (2005) Kocken (2005)
In 1969 vaart de 18-jarig Martin mee als hulpkok met het vrachtschip de 'Snow Drift' naar Kaapstad. Het is Martins derde reis. Op het schip is alles en iedereen onderworpen aan de brutale kok Peter Stein. Gelukkig zijn Martin en zijn vriend Sundsvall zich niet bewust van wat hen te wachten staat. De ontmoeting tussen Martin en Stein ontwikkelt zich op een manier die beiden zich nooit hadden kunnen voorstellen.
Kod Amidže Idriza (2004) Kod Amidže Idriza (2004)
Het is vrede in Sarajevo, en in de wijk Bystrik is nergens een kapotgeschoten huis of buitenlandse soldaat te bekennen. Bij het oudere echtpaar Idriz en Sabira thuis lijkt alles vredig. Op een dag komt hun neef Fuke langs om er de boiler te repareren en een praatje te maken. Niemand praat openlijk over het verleden, maar er hangt een verdrietige sfeer. Als Fukes auto niet wil starten, moet hij bij zijn oom en tante overnachten. Dan komen we erachter dat Idriz en Sabira hun zoon verloren hebben. Fukes aanwezigheid verzacht hun stille verdriet. Er gebeurt verder niets spannends, men drinkt koffie en kletst wat met de buren. Het verdriet van het echtpaar vormt slechts het topje van een ijsberg.
Koele Woede, De (2007) Koele Woede, De (2007)
De in Parijs wonende politiek cartoonist Bernard 'Willem' Holtrop valt regelmatig in de prijzen. Roem vindt hij echter onzin. Maar, zo geeft hij toe: 'Zolang je dingen kunt doen waar je je niet voor schaamt in bladen waar je je niet voor schaamt, wil ik best een groot publiek hebben ja.' Holtrop geeft commentaar op het nieuws, eigentijdse geschiedenis is zijn thema. Zijn werk is behoorlijk controversieel, want ook rechtszaken zijn z'n deel. Waar zijn morele grens ligt? Zelfs een van zijn trouwe Franse opdrachtgevers weet het niet. En sommige tekeningen gaan zelfs zijn vrouw te ver. Zenuwen raken is Holtrops doel, anders kan hij net zo goed illustraties maken, vindt hij. Onder begeleiding van veelal jazzy muziek komen zijn politieke spotprenten voorbij. Afgewisseld door beelden van het leven dat hij en zijn vrouw Medi leiden.
Koenigsmark (1953) Koenigsmark (1953)
Aurora, de Grote Hertogin van Luxemburg, huwt om politieke redenen Federico, de broer van haar overleden echtgenoot. Zij houdt evenwel van Vignertè, de Franse privé-leraar van de kleine Prins. Vignertè ontdekt in een geheime kerker van het kasteel het skelet van de Hertog Gran en zo komt aan het licht dat hij niet in Afrika gestorven is, zoals iedereen geloofde, maar dat Federico hem had vermoord om zelf de troonopvolger te worden. Dan breekt de oorlog uit en dit betekent het einde van de liefde van Aurora en Vignertè: zij brengt hem naar de grens om zijn arrestatie te verhinderen maar weigert om hem verder te volgen...
Kôfuku no Kane (2002) Kôfuku no Kane (2002)
De dag breekt aan over een desolaat industrieterrein. Een van de fabrieken sloot zopas zijn deuren. De ontslagen werknemers staan er wezenloos en verward bij. Niemand beweegt. Tenslotte zet Igarashi, één van de arbeiders, een stap naar voren. Doelloos begint hij door de straten te dwalen. Als een stille en passieve getuige dringt Igarashi het leven binnen van mensen die we normaal niet eens zouden opmerken. Verhalen ontvouwen zich en interacties vinden plaats met een filosofische Yakuza, een bedrogen echtgenoot, een terminaal zieke man in een bar, een vrouw wiens huis is afgebrand, een wanhopige bediende…
Kogda Derevya Byli Bolshimi (1961) Kogda Derevya Byli Bolshimi (1961)
geregisseerd door Lev Kulidzhanov
met Inna Gulaya, Yuri Nikulin en Leonid Kuravlyov
Kogitsune Helen (2006) Kogitsune Helen (2006)
Taichi, een dromerig jongetje, heeft de drukke stad achter zich gelaten om in een dorpje op Hokkaido te gaan leven. Zijn moeder heeft een aantrekkelijke baan op een tropisch eiland gekregen en laat hem achter bij haar nieuwe vriend Koichi, een dierenarts die samen met zijn dochter in het bos zieke dieren opvangt. Op een dag vindt hij langs de kant van de weg een jong vosje dat ernstige gebreken blijkt te hebben. Zo lijkt het diertje geen zicht, reuk of gehoor te hebben. Koichi denkt dat het beter is het vosje af te maken, maar Taichi zet alles op alles om het te redden.
Kogyaru-Gui: Oosaka Terekura Hen (1997) Kogyaru-Gui: Oosaka Terekura Hen (1997)
Twee jonge mannen zijn beide lid van een angstaanjagende yakuza gang. Eén van hen is verslaafd aan telefoonsex en is nog altijd getraumatiseerd door een ernstige gebeurtenis die hij in zijn jeugd heeft meegemaakt. Hierdoor neemt hij visioenen waar van een engel-achtig wezen dat hem op pad stuurt om te moorden.
Kohayagawa-ke no Aki (1961) Kohayagawa-ke no Aki (1961)
Een portret van de familie Kohayagawa, eigenaar van een kleine sake-brouwerij in het na-oorlogse Japan. Voor de jongste dochter Noriko wordt een huwelijk met een man van stand voorbereid, terwijl haar schoonzus Akiko, een weduwe, op zoek is naar een nieuwe echtgenoot. Het hoofd van de familie, Manbei, gaat ondertussen regelmatig op bezoek bij zijn vroegere liefde Tsune en haar 21-jarige dochter Yuriko, tot ergernis van de rest van de familie. Bij een samenzijn ter herdenking van het overlijden van zijn vrouw, gebeurd er iets onverwachts.
Kôhî Jikô (2003) Kôhî Jikô (2003)
Japanse film die de eerste maanden zwangerschap van Yoko, een freelance-auteur, volgt. Yoko heeft besloten niet te huwen met de vader van haar ongeboren kind. Hoewel haar ouders en familie verschrikkelijk ongerust zijn, ziet zij haar toekomst kalm tegemoet… Troost vindt ze bij Hajime, de uitbater van een tweedehands boekenwinkel.
Kohlhiesels Töchter (1962) Kohlhiesels Töchter (1962)
Landheer Kohlhiesel heeft twee dochters die niet verschillender hadden kunnen zijn. Lisel, de oudste dochter, is onhandig en dom, terwijl Gretel, de jongste, een knap en charmant meisje is. Wanneer Gretel de kans krijgt om te trouwen met de man van haar dromen, staat haar vader dat echter niet toe, omdat vervolgens aloud gebruik eerst zijn oudste dochter zal moeten trouwen, voordat de jongste mag worden uitgehuwelijkt.
Koi Gokudo (1997) Koi Gokudo (1997)
Kinichi zit bij de lokale yakuza. Op een bepaalde dag ontmoet hij een dienster. Na een tumultueuze ontmoeting groeien beiden naar elkaar toe. Een kidnapping en stevige dosis drugs brengen hen nog dichter bij elkaar, en hun relatie groeit uit tot een passionele romance.
Koi no Mon (2004) Koi no Mon (2004)
Aoki wordt na een nacht hevig drinken wakker naast Akashi. Als Aoki erachter komt dat ze geen seks met elkaar gehad hebben gaat hij ervandoor, maar Akashi kan hem niet zo makkelijk loslaten door de gevoelens die ze zo snel al voor hem ontwikkeld heeft.
Koi Suru Madori (2007) Koi Suru Madori (2007)
Een mooie studente betrekt haar eerste eigen woning, waardoor er voor haar een nieuw onafhankelijk leven aanvangt. Ze is ook nog onervaren in de liefde maar wordt al snel verliefd op de humeurige bovenbuurman Takashi. Het blijkt dat de woning van de studente vroeger bewoond werd door Takashi's ex-vriendin Atsuko, met wie zij toevallig ook bevriend raakt. En zo begint een onverwacht verhaal van liefde en vriendschap tussen drie erg verschillende mensen.
Koi Suru Nichiyobi (2006) Koi Suru Nichiyobi (2006)
Het besef dat je kindertijd eigenlijk de mooiste periode van je leven was komt zelden wanneer je nog kind bent, maar de jonge scholiere Akira is precies op tijd om nog één dag écht jong te zijn. Een dag voor ze van het platteland naar de grote stad verhuist, geeft ze een afscheidsfeestje voor drie klasgenootjes. Tijdens het laatst gedeelde etmaal van hun leven komen in kleine details en terloopse toevalligheden lang verborgen emoties naar boven.
Koi suru Nichiyobi Watashi. Koishita (2007) Koi suru Nichiyobi Watashi. Koishita (2007)
Tienermeisje Nagisa heeft pas haar moeder aan kanker verloren als ze te horen krijgt dat zij dezelfde ziekte heeft en nog hooguit drie maanden te leven. Ze gaat terug naar haar geboorteplaats om haar eerste liefde Satoshi te bezoeken. Die is inmiddels volwassen, woont alleen in zijn ouderlijk huis en blijkt een verhouding te hebben met een getrouwde vrouw. Ofschoon hij minder blij is haar te zien dan zij hem, nodigt hij haar uit een tijdje bij hem te komen wonen. Ze verzwijgt haar ziekte en er ontstaat een geforceerde sfeer tussen beide. Voor Nagisa wordt het verblijf een zoektocht naar de betekenis van liefde en dood.
Koi... Mil Gaya (2003) Koi... Mil Gaya (2003)
Rohit Verma, een nogal vreemde twintigjarige man met de hersens van een kind van twaalf, groeit uit tot een lokale held. Zo vliegt hij tijdens het basketballen en groeien zijn biceps enorm tijdens het slapen.
Koirankynnen Leikkaaja (2004) Koirankynnen Leikkaaja (2004)
Mertsi, een soldaat, loopt tijdens de Tweede Wereldoorlog een zware hersenbeschadiging op. Na de oorlog begint hij een zwervend bestaan, op zoek naar makkelijk werk. Maar hij blijft voortdurend afhankelijk van anderen. Eén van zijn collega's vertelt hem over zijn hond, die altijd last heeft van te lange nagels. Als hij in de winter een te zwaar baantje als houthakker aanneemt, begint hij te dagdromen. Het beeld van de hulpbehoevende hond laat hem niet meer los.
Koiya Koi Nasuna Koi (1962) Koiya Koi Nasuna Koi (1962)
De film vertelt het krankzinnige verhaal over een ziener aan het hof die doordraait door een moord en uiteindelijk trouwt met het evenbeeld van zijn vermoorde geliefde, een vos in menselijke gedaante. De film bevat animatie, kabuki en butoh, kleurexperimenten, instortende decors, draaiende toneelvloeren en tekstrollen.
Koizora (2007) Koizora (2007)
De hogeschoolstudente Mika heeft nog altijd niet de ware liefde ontdekt. Zo loopt zij op een dag tijdens de pauze Hiro tegen het lijf, een rebel met wit haar en met een ongewoon gedrag. Mika verliest haar gsm en vindt hem terug, maar al haar contacten zijn er echter uit verwijderd. Vanaf dan begint er een onbekende haar dagelijks op te bellen en die doet dit telkens met geestige opmerkingen. Dit slaat aan bij Mika en zij valt als een blok voor de geheimzinnige beller. Op een dag vraagt de persoon om haar persoonlijk te ontmoeten. De dag nadien ontdekt Mika geschokt dat het de punkachtige witharige jongen is tegen wie zij eerder opgebotst was. Maar toch duurt het niet lang voor beiden een koppel worden, en zelfs meer... Maar de tragedie begint pas echt als Mika verkracht wordt door drie mannen die aangeworven werden door Hiro zijn ex-vriendin, die op deze manier wraak op hem wil nemen.
Kojak: The Belarus File (1985) Kojak: The Belarus File (1985)
Detective Theo Kojak onderzoekt samen met federaal agente Dana Sutton een dossier dat leidt naar Rusland waar een groep gestoorden de Nazi's weer aan de macht wil brengen.
Kojak: The Marcus-Nelson Murders (1973) Kojak: The Marcus-Nelson Murders (1973)
Kojak, een rechercheur moordzaken, denkt dat een zwarte tiener, die verdacht wordt van het ombrengen van twee blanke meisjes, er ingeluisd wordt door zijn eigen collega's.
Kôkaku Kidôtai (1995) Kôkaku Kidôtai (1995)
Alles speelt zich af in 2029. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de ideale topagent, de 'Puppet Master' gemaakt. Deze is niet menselijk, heeft geen lichaam en kan zichzelf verplaatsen via de elektronische snelweg, het net. Wanneer hij beslist om zichzelf een fysisch lichaam te geven, voelt het Ministerie zich bedreigd. Daarom schakelt het de hulp in van Section 9, een geheime organisatie die voor de overheid klusjes moet opknappen. Het is de taak van Motoko Kusanagi, een cyberagente om samen met haar partner op de 'Master' te jagen. Maar de 'Master' ziet in haar echter de kans op een extra-elektronisch leven en biedt haar dan ook de eeuwige wijsheid aan in ruil voor haar lichaam.
Kôkaku Kidôtai 2: Inosensu (2004) Kôkaku Kidôtai 2: Inosensu (2004)
Batou is een levende cyborg wiens lichaam volledig door mensen werd gemaakt. Het enige 'menselijke' aan hem is zijn brein, waarin de herinneringen sluimeren van een vorig leven. De wereld van Batou lijkt echter niet in het geringst op zijn droom: de grens tussen mens en machine is namelijk volledig vervaagd, en de mensen zijn vergeten hoe ze 'menselijk' moeten zijn. Ironisch genoeg is het de cyborg die dit maar al te goed beseft, en hij probeert iets van de menselijke essentie terug te winnen: de onschuld.
Kôkaku Kidôtai: Stand Alone Complex Solid State Society (2006) Kôkaku Kidôtai: Stand Alone Complex Solid State Society (2006)
Het is 2034, twee jaar nadat Motoko Kusanagi Section 9 heeft verlaten. Togusa is de nieuwe leider van een nu aanzienlijk groter team. Sectie 9 wordt geconfronteerd met een serie van ingewikkelde incidenten waar een hacker genaamd "Puppet Master" voor verantwoordelijk blijkt te zijn.
Koko Flanel (1990) Koko Flanel (1990)
Op zijn sterfbed vraagt pa Smellekens aan zijn zoon Placide om toch te trouwen en kinderen te kopen. Placide, die in een caravan woont, heeft echter een probleem. Hij vindt zichzelf zo’n lelijke donder en wil alleen met een heel mooie vrouw trouwen. Tijdens zijn zoektocht naar een vrouw die voldoet, wordt Placide geholpen door zijn broer Azère. Op een dag loopt Placide toevallig door een fotosessie voor een modereportage. Daar ontmoet hij Sarah, de vrouw van zijn dromen. Als Placide per ongeluk mee op de mode-affiche belandt, is het publiek razend enthousiast over die rare snuiter op de foto.
Koko, le Gorille Qui Parle (1978) Koko, le Gorille Qui Parle (1978)
In 1977 gingen regisseur Barbet Schroeder en cameraman Nestor Almendros het universum in van 's werelds bekendste primaat, Koko. Koko, een driejarige gorilla-vrouwtje, wordt vanuit de dierentuin van San Francisco naar de universiteit van Stanford gebracht, door Dr. Penny Patterson, voor een controversieel experiment - zij zal door Dr. Patterson de oervorm van communicatie leren, de gebarentaal.
Kokoda (2006) Kokoda (2006)
Tijdens de Tweede Wereldoorlog vechten de Australiërs een bittere strijd tegen de Japanse soldaten langs de Kokoda-lijn in Nieuw Guinea. De Australische soldaten, waaronder vele vrijwilligers, vechten op grote afstand van hun geboorteland, om dat voor een invasie te behoeden. Na een Japans bombardement raakt een bataljon Australiërs geïsoleerd achter de frontlijn en moeten zij op eigen gelegenheid weer naar hun eigen linies zien terug te keren.
Koktebel (2003) Koktebel (2003)
Na de dood van zijn vrouw, raakt een ingenieur aan de drank en hij verliest zijn baan. Daarna besluit hij met zijn elf-jarige zoon van Moskou naar het huis van zijn zus in Koktebel aan de Zwarte Zee te reizen. Het is een reis van ruim 1600 kilometer. Zonder geld of enige vorm van transport, dwalen ze op goede hoop door de uitgestrekte landschappen. Voor de vader is de reis een manier om zijn zelfrespect weer terug te krijgen, zijn leven weer op de rails te krijgen en om het vertrouwen van zijn zoon herwinnen. De zoon ziet de fabelachtige kust van Koktebel als het begin van een nieuw leven en onafhankelijkheid.
Kokusai Himitsu Keisatsu: Kagi no Kagi (1965) Kokusai Himitsu Keisatsu: Kagi no Kagi (1965)
Een geheim codebericht is de handen van een criminele organisatie gevallen. Zowel een geheim agent als een andere ganster zijn beide op zoek naar het papiertje. Als de agent wordt gevangen door de gangster, zit er niets anders op dan een pact te sluiten en te gaan samenwerken. Zodra echter het bewuste papiertje in zicht komt, verdwijnen alle vriendschappelijke beloften als sneeuw voor de zon.
Kokyô (1972) Kokyô (1972)
Op een prachtig eiland voor de Japanse kust proberen Seichi en Tamiko hun brood te verdienen door stenen van bouwterreinen per boot af te voeren. Ze houden van hun simpel leventje en genieten elke dag van hun verblijf op het eiland waar zij zijn geboren. Wanneer echter de industrialisering toeslaat en het steentransport steeds minder rendabel wordt, dreigen ze hun geboorteplaats te moeten verlaten om werk te zoeken in de grote stad.
Kolay Para (2002) Kolay Para (2002)
Eray, Servet en Güven delen hetzelfde huis. Eray is een student aan de medische faculteit. Hij heeft zijn studie echter verwaarloosd en droomt van een carrière in de showbizz. Servet is 38 jaar en wil snel rijk worden. Güven studeert scheikunde en is een stille jongen. Ender, een studiegenoot van Güven heeft de formule voor een whisky ontwikkeld. De mannen verkopen de whisky aan een grote horecaketen. De complicaties volgen wanneer de formule niet meer blijkt te werken en ze hun gekregen voorschot niet kunnen terugbetalen. Hülya, de ex-vriendin van Eray verschijnt op een dag weer in hun leven. Zij is inmiddels een welgestelde invloedrijke vrouw. Hülya misbruikt de weer opgevlamde verliefdheid van Eray en verlaat hem voor de tweede keer. Zijn vrienden smeden zonder het medeweten van Eray een plan. Ze chanteren Hülya met naaktfoto's van haar en Eray.
Kolberg (1945) Kolberg (1945)
Het Pruisische plaatsje Kolberg was één van de plaatsjes die niet meteen werden overlopen door de Franse troepen van Napoleon in 1806. De bevolking van Kolberg weigert zich over te geven. Onder het hoofd van de gemeenteraad Nettelbeck en de ambitieuze nieuwe bevelhebber Gneisenau werd uiteindelijke bewerkstelligd dat Pruisische soldaten en burgers samen stand hielden tegen een Franse overmacht.
Kolja (1996) Kolja (1996)
František Louka is een begaafd cellist, maar om politieke redenen uit het Tsjechisch filharmonisch orkest gezet. Zijn geld verdient hij met het spelen op uitvaarten en het restaureren van grafstenen, maar hij heeft altijd een chronisch geldgebrek. Louka is erg gehecht aan zijn leven als vrijgezel, maar dat sluit niet uit dat hij dol op vrouwen is. Het is dan ook alleen uit geldgebrek dat hij besluit te trouwen. Hij gaat een schijnhuwelijk aan met een mooie Russische die Tsjechische papieren nodig heeft om naar het westen te kunnen gaan. Haar zoontje laat ze achter bij een tante, maar als die plotseling overlijdt, zit Louka ineens met het jongetje opgescheept.
Kolle - Ein Leben für Liebe und Sex (2001) Kolle - Ein Leben für Liebe und Sex (2001)
Op het einde van de jaren '60 voert journalist en filmmaker Oswalt Kolle een geëngageerde strijd voor zijn liberale ideeën over de seksuele voorlichting.
Kollega's Maken de Brug, De (1988) Kollega's Maken de Brug, De (1988)
Een onooglijke afdeling van het Ministerie van Binnenlandse Zaken huist in een aftands gebouw ergens in de hoofdstad. Enkel ingewijden weten welke onbeduidende dossiers daar behandeld worden. Directeur Tienpondt is een heer die op zijn pensioen wacht. De afdeling wordt bevolkt door kleurrijke figuren: dienstchef Persez, onderbureauchef Verastenhoven, opsteller De Pesser, klerk Van Hie en archivaris Jomme Dockx. Karolijn Van Kersbeke is secretaresse van de directeur en Betty Bossé typiste. In de gang naast de lift zit bode Baconfoy. Tussen zondag 9 en dinsdag 11 november wordt een vrije dag ingelast. Baconfoy deponeert de dienstnota daaromtrent op het bureau van Persez, die de nota niet leest. De collega's verschijnen de bewuste maandag dus allemaal netjes op het werk.
Kollegi (1962) Kollegi (1962)
De film vertelt over drie pas afgestudeerde artsen, die aan hun medische carrière beginnen. Eén van de artsen is een echte charmeur, de tweede een rebel en de derde is vol van het verlangen te dienen in een gebied waar dokters het hardst nodig zijn. Hij gaat naar naar een afgelegen locatie en voegt zich bij een arme gemeenschap. Onder de medische studenten waren geen vrouwen en als bij aankomst blijkt dat er twee aantrekkelijke vrouwen om zijn aandacht vragen, komt hij in de problemen.
Kollegiet (2007) Kollegiet (2007)
De 19-jarige Katrine is in haar nopjes wanneer ze voor het eerst op zichzelf gaat wonen. Ze krijgt een kamer in een studentenhuis, maar wordt al snel geconfronteerd met het duistere verleden van het gebouw.
Kolobos (1999) Kolobos (1999)
Op een regenachtige nacht ontdekt een jong koppel een half afgeslacht meisje, liggend in een plas. Nog voordat ze het bewustzijn verliest zegt ze nog één woord; 'Kolobos'
Koltuk Belasi (1990) Koltuk Belasi (1990)
Het verhaal gaat over een naïeve man die werkt bij een architectenbureau. Als hij ziet dat het slecht gaat met de stad, stelt hij zich kandidaat als burgemeester en wint de verkiezingen. Maar de poppetjes beginnen pas echt te dansen, wanneer zijn campagneleiders zijn kraag niet willen loslaten...
Koma (2004) Koma (2004)
Twee prinsessen verblijven in een luxe hotel. Tijdens een stormachtige avond wordt er een misdaad gepleegd in het hotel en een kamermeisje beschuldigt één van de prinsessen van het misdrijf. De andere prinses zet alles op alles om de onschuld te bewijzen.
Komabrutale Duell, Das (1999) Komabrutale Duell, Das (1999)
Een man wordt gedood in een auto ongeluk. De zoon van de verongelukte man wil zijn vader's dood wreken op de dader maar ook op de gehele familie van diegene. Dit loopt uit tot een grootse slachtpartij tussen beide families.
Komal Gandhar (1961) Komal Gandhar (1961)
Twee concurrerende theatergroepen binnen de progressieve theaterbeweging van het Bengalen van de jaren ’50. De ene groep noemt zich Niriksha en wordt geleid door de trotse Bhrigu. De andere groep, Dakshinapath, wordt geleid door Shanta en Anusuya, een nieuwelinge in de groep. Als Bhrigu een speler tekort komt besluit Anusuya in te vallen, daarmee de leden van haar eigen groep beledigend. Bij haar nieuwe groep wordt ze betrokken bij de productie van het klassieke Shakuntalam. Ze voelt zich steeds meer tot Bhrigu aangetrokken en staat nu voor twee keuzes. Er zijn twee mannen en twee toneelgezelschappen in haar leven. De tweedeling wordt ook gesymboliseerd door de rivier Padma, die India en Bangladesh scheidt en door het verschil tussen het jachtige leven in de grote stad en de serene rust van het platteland.
Kombat Sechzehn (2005) Kombat Sechzehn (2005)
De zestienjarige taekwondo-beoefenaar Georg maakt grote kans op de landstitel. Als zijn vader voor zijn werk moet verhuizen naar een ander bondsland, ziet Georg het kampioenschap aan zijn neus voorbijgaan. Hoewel hij aanvankelijk diep ongelukkig is op zijn nieuwe school, ontstaat er gaanderweg een voorzichtige toenadering tot klasgenootje Thomas. De rechtsradicale bende waar Thomas aanvoerder van is, staat echter erg argwanend tegenover hun vriendschap.
Kombi Nation (2003) Kombi Nation (2003)
Vier twintigers reizen met een klassieke Volkswagen Combi dwars door Europa op zoek naar hun grote droom: "Overseas Experience", sex, drugs en rock'n roll, mischien... Wat kan er eigenlijk nog fout gaan?
Komedie om Geld (1936) Komedie om Geld (1936)
Een bankloper verliest zijn tas met geld en wordt ontslagen, op verdenking van diefstal. Een financieringsmaatschappij vermoedt in hem een vermogend man en stelt hem aan als directeur, in welke hoedanigheid Brand een plan ontwikkelt voor sociale woningbouw, maar tegelijkertijd niet opgewassen is tegen de macht en status van zijn nieuwe positie. Zijn dochter Willy brengt hem met beide benen weer op de grond.
Komischer Heiliger, Ein (1979) Komischer Heiliger, Ein (1979)
Wolfgang Fierek, een echte boerenjongen van het platteland. reist met zijn bijbel onder de arm naar München om daar naar de bijbel te leven. Eenmaal daar loopt hij het hoertje Baby Kirchbauer tegen het lijf en Wolfgang wordt verliefd.
Komissar (1967) Komissar (1967)
Als de Rode cavalerie in een door het Witte leger verlaten stadje halt houdt, ontdekt de commissaris dat ze zwanger is en dus niet meer in staat is met het leger mee te trekken. Ze wordt achtergelaten bij een arme, joodse familie, maar het nieuwe leven daar valt haar zwaar.
Komitas (1988) Komitas (1988)
Geinspireerd door het leven en werk van de Armeense monnik en componist Komitas (1869-1935) (Samvel Ovasapian) Hij legde rond 1900 een verzameling van drieduizend armeense volkswijsjes vast. Hij zette ze op muziek en schreef meerstemmige partituren voor zangkoren. Hij reisde de wereld rond en werd beroemd tot in de Eerste Wereldoorlog de Turken de kans zagen 75% van de Armeense bevolking te decimeren. Hij hield op met componeren en zette geen letter meer op papier. Hij stierf in 1935 in een gekkenhuis bij Parijs.
Komm Näher (2006) Komm Näher (2006)
Drie zussen worden gevolgd in een donker Berlijn. Hun levens verlopen enigszins choatisch en in de miljoenenstad komen ze elkaar zelden tegen. De een is bezorgd om haar carrière, de ander probeert de eindjes aan elkaar te knopen terwijl ze aanpapt met een politieagent en de derde lijdt onder een loodzwaar generatieconflict met haar dochter. Alle drie de vrouwen staan op een punt in hun leven waar ze moeten kiezen tussen hun eigen geestelijke emotionele rust en het welzijn van hen die in hun omgeving leven.
Komm, Süßer Tod (2000) Komm, Süßer Tod (2000)
Rechercheur Brenner heeft genoeg van het oplossen van moorden en besluit er mee te stoppen. Maar als er plotseling verschillende moorden worden gepleegd en zijn ex-vriendin Klara er bij betrokken raakt, moet hij zelf ook zijn onschuld zien te bewijzen omdat er verschillende aanwijzingen naar hem wijzen. Hij gaat op zoek naar de "echte" moordenaar en moet daarbij verschillende keuzes maken en dat is nu juist geen sterk punt van hem.
Komma (2006) Komma (2006)
Peter de Wit, een vijftiger, wordt wakker in een lijkenhuis. Hij weet niet hoe hij daar is terecht gekomen. Peter besluit om een andere identiteit aan te nemen, die van Lars Erickson, een Zweedse zakenman die tijdelijk in Brussel woont. Zijn personage introduceert hem in de chique Brusselse zakenwereld. Lars Erickson ontmoet Lucie, een kunstenares in shock die haar geheugen kwijt is. Haar verleden is een mistgordijn waar ze amper nog kan doorkijken. Tussen de twee zonderlingen ontstaat er een bizarre relatie waarbij het onderscheid tussen realiteit en fictie wordt weggewist.
Kommando Leopard (1985) Kommando Leopard (1985)
In een niet nader genoemd Centraal-amerikaans land blazen rebellen een stuwdam op. De elitetroepen van kolonel Silveira (Klaus Kinski), het commando Leopard, vervolgen ze medogenloos door de binnenlanden, daarbij zorgvuldig vermijdend gevangen te maken.
Kommando Störtebeker (2001) Kommando Störtebeker (2001)
Paul Bommel vergokt 30.000 euro van zijn werkgever bij de varkenraces. Het geld was van sponsors en bedoeld om een nieuw ziekenhuis te bouwen. De opa van Paul blijkt een oude schatkaart te hebben en samen gaan ze op zoek naar de grote schat om zo de schulden af te lossen.
Kommando, Das (2005) Kommando, Das (2005)
Generaal Heinz Büchner leidt het bijzondere commando waarin zijn zoon Christopher eerste luitenant is. Het GSK (Gebündelte Spezialkräfte) krijgt de opdracht in de Kaukasus terroristen onschadelijk te maken. Die beramen vermoedelijk een aanslag op het hoofdkwartier van de Amerikaanse strijdmachten in Heidelberg.
Kommissar X - Drei Gelbe Katzen (1966) Kommissar X - Drei Gelbe Katzen (1966)
Als de Amerikaanse Babs Lincoln in Ceylon, tijdens een Perahera-festival, wordt ontvoerd, krijgt privé-detective Joe Louis Walker (alias "Kommissar X") de opdracht haar terug te vinden. Achter de ontvoering blijkt de geheime organisatie 'Drie Gele Katten' te zitten.
Kommissar X - Drei Goldene Schlangen (1969) Kommissar X - Drei Goldene Schlangen (1969)
Tijdens een vakantie in Azië worden een aantal vrouwelijke Amerikaanse toeristen ontvoerd door een criminele organisatie onder leiding van een beeldschone Aziatische vrouw. Ze worden gedrogeerd en vervolgens als seksslaven gebruikt op een privé-eiland. Commissaris X en kapitein Rowland krijgen de opdracht om de vrouwen op te sporen en te bevrijden.
Kommissar X - Drei Grüne Hunde (1967) Kommissar X - Drei Grüne Hunde (1967)
Commissaris X en kapitein Rowland gaan samen in Istanbul op zoek naar een ondergedoken dochter. Tijdens deze opdracht krijgt hij van het Pentagon echter ook de opdracht om een vrouwelijke topcrimineel op te sporen en in te rekenen.
Kommissar X - In den Klauen des Goldenen Drachen (1966) Kommissar X - In den Klauen des Goldenen Drachen (1966)
Een wetenschapper vindt een filter uit dat de kracht van een laserstraal kan vergroten, waardoor het een dodelijke straal wordt. Een gevaarlijke misdaadorganisatie stopt voor niets of niemand om dat filter in handen te krijgen. Privé-detective Joe Walker en politie-commissaris Tom Rowland moeten naar Singapore reizen om dit te voorkomen.
Kommunist (1958) Kommunist (1958)
Vassili (Yevgeny Urbansky) is een fanatieke communist die de controle neemt over een strategisch gelegen pakhuis, tijdens de revolutie van 1917. Bijna in zijn eentje verweert hij zich tegen de tegenaanvallen van de gezagsgetrouwe Witten. Hij heeft ook nog de tijd om een relatie te beginnen met de aantrekkelijke Aniuta (Sofya Pavlova).
Komodo (1999) Komodo (1999)
Bij een experiment worden op een klein eilandje een aantal genetisch gemanipuleerde eieren van komodovaraans geplaatst. De dieren blijken echter goed in staat te overleven en vallen een gezin aan dat op het eiland woont, waarvan alleen de zoon Patrick overleeft. Om van het daarbij opgelopen trauma af te komen, keert hij jaren later terug naar zijn geboorteplaats, waar hij al spoedig zelf aangevallen wordt door komodovaraans.
Komodo vs. Cobra (2005) Komodo vs. Cobra (2005)
Wanneer in een topgeheim gebouw chaos uitbreekt, worden enkele commandos erop uitgestuurd om de situatie te onderzoeken. Ze belanden daar midden in het onderlinge gevecht van twee gigantische reptielen!
Komornik (2005) Komornik (2005)
Deurwaarder Lucek (Andrzej Chyra) vordert op onverbiddelijke wijze schulden in. Ten opzichte van zijn slachtoffers gedraagt hij zich oppermachtig en nonchalant, maar onder invloed van dramatische gebeurtenissen probeert hij het onrecht dat hij veroorzaakte goed te maken.
Komrades (2003) Komrades (2003)
Documentaire over de Russische soldaat van nu. Waar vroeger alles om discipline draaide, draait de dagelijkse gang van zaken tegenwoordig om ontgroenen, sex en drank...
Komser Sekspir (2001) Komser Sekspir (2001)
Commissaris Cemil (Kadir Inanir) is een harde politieagent. Op een dag word zijn dochter dodelijk ziek. Wat zijn dochter graag wilt is dat zij in Sneeuwitje en de 7 dwergen wilt spelen en dat de vader (Kadir Inanir) zijn hele leven een andere richting krijgt. Hij zet zijn baan op spel en richt een theatergroep in in een politiebureau om zo zijn dochter haar laatste wens uit te laten komen. Dus vraagt hij iedereen wie in het cel zit om mee te doen aan een theaterstuk. Met alle gevolgen van dien....
Komsomolsk (1932) Komsomolsk (1932)
Documentaire over de bouw van hoogovens door de communistische arbeidersjeugdorganisatie Komsomol, gemaakt in het kader van het eerste Vijfjarenplan van de Sovjet-Unie. Met opnamen in Magnitogorsk in de Oeral, waar binnen enkele jaren uit de steppegrond een industriestad van 200.000 bewoners werd gestampt, en het Koesbasbekken in Siberië. De film is een loflied op de prestaties van de vrijwilligers, de Komsomol, maar laat niet de schaduwzijde zien, de dwangarbeid van de duizenden gevangen Koelakken.
Komst van Joachim Stiller, De (1976) Komst van Joachim Stiller, De (1976)
De film verhaalt hoe Freek Groeneveld en Simone Marijnissen in de mysterieuze greep komen van Joachim Stiller, een vreemde man die steeds in een andere gedaante op verschillende manieren hun leven beïnvloedt.
Kon Raruek Chat (2005) Kon Raruek Chat (2005)
Tom is koerier. Als hij op een dag een pakje naar een klant wil brengen, raakt hij met zijn busje van de baan en belandt in het water. Hij krijgt zijn deur niet open en dreigt te verdrinken. Een tijdje later wordt hij wakker in het ziekenhuis en hoort dat hij werd gered door Pim, een jonge vrouw die hij nog nooit eerder heeft gezien. Nog veel vreemder wordt het als een monnik hem in een visioen vertelt dat de spectaculaire reddingsactie te maken had met datgene wat Tom en Pim in hun vorige leven hebben gedaan...
Kon-Tiki (1950) Kon-Tiki (1950)
Deze film registreert de unieke Kon-Tiki expeditie van Thor Heyerdahl in 1947. Met een vlot van balsa hout voer Thor, met vijf anderen, vanuit Peru voor 101 dagen. Het doel is om net als de Zuid Amerikanen honderden jaren eerder te reizen - alleen is er nu een radio mee in geval van nood.
Kona Coast (1968) Kona Coast (1968)
Sam Moran (Richard Boone) is kapitein van een huurboot op Honolulu, waarmee hij visexpeditie's houdt in dit tropische paradijs. Wanneer zijn dochter dood wordt gevonden op een feestje van een rijke playboy, gaat hij op onderzoek om de waarheid achter de moord te vinden. Ervan verzekerd dat de playboy schuldig is, roept hij de hulp in van zijn vriendin Kittibelle, die een afkickcentrum runt. Sam loopt een muur van stilte in, want de bewoners durven niet te praten, bang voor de rijke familie en wat zij hen aan kunnnen doen. Sam is vastbesloten om de waarheid boven water te halen, koste wat kost.
Kondom des Grauens (1996) Kondom des Grauens (1996)
Detective Luigi Macaroni onderzoekt een serie aanvallen in het New Yorkse hotel "Quickie". In dat hotel is van alle slachtoffers de penis afgebeten. Tijdens zijn onderzoek wordt Macaroni zelf ook slachtoffer van deze geweldadige acties. De dader is een kwaadaardige condoom met vlijmscherpe tanden. Vanaf dat moment komen er in heel de stad boze condooms te voorschijn die niet het beste voor hebben met de mensen. Macaroni werpt zich op als eenzame held om het op te nemen tegen de condooms.
Konec Srpna v Hotelu Ozon (1967) Konec Srpna v Hotelu Ozon (1967)
De nucleaire oorlog heeft het merendeel van de mensheid vernietigd. Een groep wilde meisjes is op zoek naar mannen die hen kinderen kunnen schenken. The End of the August at Hotel Ozone biedt een blik in de toekomst van de mensheid en humaniteit en van wat ons te wachten staat na het einde van de wereld.
Koneko Monogatari (1986) Koneko Monogatari (1986)
Milo de Kat en Otis de Hond kennen elkaar al sinds hun jeugd en wonen samen op dezelfde boerderij. Helaas haalt het noodlot de twee uit elkaar, maar de vrienden zijn vastbesloten elkaar terug te vinden, ook al moeten ze daarvoor letterlijk de hoogste bergen beklimmen.
Konets Sankt-Peterburga (1927) Konets Sankt-Peterburga (1927)
geregisseerd door Mikhail Doller en Vsevolod Pudovkin
met Aleksandr Chistyakov, Vera Baranovskaya en Ivan Chuvelyov
Konferenz der Tiere (1969) Konferenz der Tiere (1969)
Het gaat niet goed met de mensheid. Reeds voor de 365ste keer wordt er een Vredesconferentie georganiseerd, maar de mensen falen telkens weer. En aan de kinderen wordt niet gedacht. Voor de dieren is nu de maat vol. Zij willen voor eens en altijd een einde maken aan het zinloze geweld van de mensen. Naar een boek van Erich Kästner.
Konferenz, Die (2004) Konferenz, Die (2004)
Negen leraren komen op een namiddag in de vergaderzaal van hun school samen. Aanleiding is de beschuldiging dat de meerderjarige student Viktor een zeventienjarige medestudente heeft verkracht. Het lerarencorps moet beslissen wat ze met Viktor gaan doen en worden ondertussen met elkaar geconfronteerd.
Kong Liang Chang (1987) Kong Liang Chang (1987)
Bosarbeider Boonsong en zijn olifanten worden werkloos door de mechanisering in de bosbouw, waardoor hij zich gedwongen voelt om in de illegale houthandel te gaan. Als Boonsongs huis in vlammen opgaat en zijn vader om het leven komt, redt een trouwe olifant zijn leven.
Kong Que (2005) Kong Que (2005)
Een film over een gemiddeld Chinees arbeidersgezin met drie oudere kinderen in een kleine stad tussen 1977 en 1984. De kinderen hebben allemaal zo hun problemen. De oudste zoon is door een kinderziekte licht gehandicapt geraakt en wordt erg verwend door zijn ouders. De dochter trouwt een man van wie ze niet houdt en droomt ondertussen van een ander leven. De jongste zoon besluit in een andere stad te gaan wonen om wat afstand te nemen van het gezin.
Kong Shan Ling Yu (1979) Kong Shan Ling Yu (1979)
In een boeddhistisch klooster, waar een nieuwe abt moet worden aangesteld, zou het bezit van een gewijde rol van de Mahayana Sutra weleens van doorslaggevende betekenis kunnen zijn. Er ontspint zich derhalve een strijd om de rol tussen ambitieuze monniken, rijke wereldlijken en een op macht beluste generaal.
Kong Woo Giu Gap (2000) Kong Woo Giu Gap (2000)
Jim Yam is een belangrijke figuur in de onderwereld van Hong Kong, maar zijn dagen lijken geteld nadat hij ternauwernood ontkomt aan een aanslag. Hij komt tot de ontdekking liever de jager te zijn dan de gejaagde en begint zijn vijanden één voor één uit te schakelen. Alleen blijkt dit toch lastiger te zijn dan op voorhand gedacht.
Konga (1961) Konga (1961)
Dr. Charles Decker komt, terwijl iedereen dacht dat hij dood was, na een jaar weer terug uit Afrika. Tijdens dat jaar, heeft hij een methode ontwikkelt om planten en dieren tot enorme proporties te laten groeien. Hij neemt een baby-chimpansee mee om zijn theorie te testen. Hij gebruikt deze chimpansee, Konga, om zijn vijanden te vermoorden. Wanneer Konga echter uitgroeit tot een enorm beest zaait hij paniek in London.
Kongekabale (2004) Kongekabale (2004)
De leider van de Democratische Partij overlijdt door een auto-ongeluk, een week voor de verkiezingen. Onmiddellijk breekt er een interne machtsstrijd uit binnen de partij. De partij is de grootste van het land, dus de lijsttrekker zal waarschijnlijk Minister-President worden. Een jonge journalist krijgt een primeur, maar ontdekt al snel dat hij gebruikt wordt als pion in een lastercampagne tegen één van de kandidaten. Wanneer hij zich hiertegen uitspreekt wordt hij ontslagen. Hij besluit om dan zelf maar de waarheid aan het daglicht te stellen...
Kongo (1932) Kongo (1932)
Vanuit zijn rolstoel regeert een gehandicapte, witte man een gebied in Afrika als een levende god. Hij, “Deadlegs”, regeert over de inboorlingen door middel van achterdocht en magie en hij regeert over een klein aantal witte mensen door middel van sadisme, waarmee hij hen feitelijk gevangenen houdt. Hij kijkt voortdurend uit naar de dag dat hij zich gruwelijk kan wreken op de man die zijn vrouw heeft gestolen en zijn ruggengraat heeft beschadigd.
Kongo (1997) Kongo (1997)
Dit verhaal vertelt het einde van het koloniale tijdperk in Belgisch Kongo. Aan de hand van het verhaal van een aantal jonge mensen die kort na de Tweede Wereldoorlog met veel ambities en idealen naar de kolonie trekken, maar vijftien jaar later helemaal gedesillusioneerd en berooid naar België moeten terugkeren.
Kongreß der Pinguine, Der (1993) Kongreß der Pinguine, Der (1993)
In deze documentaire over de relatie tussen de mensheid en de natuur bezoekt een fictief persoon Antarctica en registeert de invloed van de mens op zijn omgeving. In South Georgia zien wij onder andere de verlaten walvisraffinaderijen in contrast met het wonderschone omliggende landschap.
Kongreß Tanzt, Der (1931) Kongreß Tanzt, Der (1931)
Een ambitieuze handschoenenverkoopster ziet zowel financiële als romantische kansen op een congres ter ere van de tsaar, en slaagt er consequent in om een ravage te creëren bij haar pogingen in contact te komen met de aanwezige adel.
Koning van de Wereld (2006) Koning van de Wereld (2006)
Sylvain Vandewalle is een jongeman die met zijn hoofd in de wolken leeft. Tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt zijn grote bokstalent ontdekt. Hij ontwikkelt zich razendsnel tot een kampioen van internationaal niveau: Brussel, Bilbao, Parijs, Havana. Tot hij op een dag zijn sterkste tegenstander tegenkomt: zichzelf. Zal hij de arrogantie van de roem, de one-night stands en het vlugge geld kunnen weerstaan? Hoe sterk zijn de schouders van Sylvain om die eeuwige roem te kunnen dragen?
Koninkrijk voor een Huis, Een (1949) Koninkrijk voor een Huis, Een (1949)
Een stel uit de Jordaan moet wegens de woningnood inwonen bij een deftig echtpaar in de Amsterdamse Apollolaan. De dochter van de een en de zoon van de ander raken verliefd ondanks het standsverschil.
Konketsuji Rika (1972) Konketsuji Rika (1972)
Rica werd geboren onder zeer slechte omstandigheden. Haar moeder werd verkracht door Amerikaanse G.I.'s en Rica was het resultaat. Rica zelf werd op jeugdige leeftijd aangerand door één van haar moeder minnaars. Dit liet sporen na voor de rest van haar leven. Ze werd als het ware opgevoed met het mes in haar hand en met een haat tegen alle mannen. Spoedig komt ze terecht in de wereld van de misdaad. Ze belandt in de gevangenis en wordt nadien afgetuigd door een stel misdadigers. Maar hoe erger ze wordt behandeld, des te wreder is haar wraak.
Konkurs (1963) Konkurs (1963)
Deze debuutfilm van Miloš Forman bevat twee aktes. De eerste handelt over twee blaas-ensembles, waarvan vooral de jongere spelers het belang van muziek als kunst moeten leren erkennen en waarderen. De tweede akte handelt over een talentenjacht voor meisjes. De deelnemers moeten een liedje zingen (veelal Tsjechoslowaakse rock'n'roll en twist) voor een jury die bepaalt of het slechts een liedje zingen was of puur talent.
Kono Mune Ippai no Ai Wo (2005) Kono Mune Ippai no Ai Wo (2005)
Suzuya Hiroshi komt op zakenreis voor het eerst sinds lange tijd terug in de stad waar hij is opgegroeid. Hij constateert dat er niets veranderd is sinds zijn jeugd. Hij ziet een jongetje lopen die sprekend op hem lijkt toen hij nog klein was. Een krant geeft uitsluitsel: hij is 20 jaar in de tijd gereisd. Als hij zich herinnert dat er een brand op het punt staat uit te breken, redt hij zijn familie die hem, als dank, in huis neemt en werk verschaft. Hij gaat op zoek naar zijn eerste liefde, een jonge violiste, en hoopt haar te kunnen redden van de vreselijke ziekte waaraan ze gestorven is.
Konsequenz, Die (1977) Konsequenz, Die (1977)
Een homoseksuele jongen, die vanwege zijn geaardheid door zijn ouders als grof vuil behandeld wordt, moet uiteindelijk in een inrichting worden opgenomen.
Konto, Das (2004) Konto, Das (2004)
Topman Mühlhausen van een levensmiddelenconcern is bezig met de overname van zijn machtigste concurrent. Als de belangrijkste chemicus van dat bedrijf wordt vermoord, is Mühlhausen de hoofdverdachte. Mede omdat zijn vrouw een affaire met het slachtoffer had.
Kontorstid (2003) Kontorstid (2003)
Lotta en Pernilla zijn de beste vriendinnen van de wereld en doen alles samen. Zij hebben zelfs dezelfde baan, op dezelfde werkplek. De baas van Lotta krijgt een hartaanval als zij voor een bespreking op kantoor is. Twee ervaren leidinggevende consultants (Bill en Erik) komen op dat moment binnen en plannen veranderingen die het bedrijf zou moeten leiden naar het nieuwe jaar en een meer effectieve benadering.
Kontroll (2003) Kontroll (2003)
Het verhaal over de ietwat vreemde trein-controleur Bulcsú en zijn team van vijf collega's. Hun dagelijkse leven bestaat uit het overstappen van trein naar trein en het controleren van kaartjes. Ze raken betrokken bij een serie-moordenaar, die zijn slachtoffers voor de voorbijrazende treinen duwt.
Konyec (2007) Konyec (2007)
De 81-jarige Emil en de 69-jarige Hédi zijn al vele jaren getrouwd. Emils decennialange dienst onder de communisten heeft hen echter niet veel gebracht: Hij raakt bedolven onder de schuldeisers en Hédi moet zelfs haar enige bezit, haar oorsieraden, opgeven. Dat is de druppel voor Emil die samen met zijn vrouw het plaatselijke postkantoor berooft, op een manier zoals alleen onschuldige bejaarden dat kunnen. Het zet een hele reeks van dwaze gebeurtenissen in gang.
Kook's Tour (1970) Kook's Tour (1970)
De drie Stooges willen het wat rustiger aan te doen en besluiten om een rondreis te maken door Amerika. Op hun reis door de nationale parken beleven zij allerlei avonturen. Ondertussen kan Larry het maar slecht verkroppen, dat iedereen vissen weet te vangen, terwijl zijn moeite niet wordt beloond. Met lede ogen moet hij aanzien dat Moe en Joe hem daarin telkens de baas zijn.
Koorogi (2006) Koorogi (2006)
De schoonheid van het Noord-Japanse platteland staat in schril contrast met de wansmakelijke knoeiboel die een oude blinde man van zijn maaltijden maakt. Hij wordt verzorgd door een dame die zich volledig in zijn dienst stelt. Ze blijft hem verzorgen ook wanneer een jong koppel haar tot een ander inzicht probeert te brengen.
Koper (2006) Koper (2006)
Yahya (Anjasmara), een simpele en laagopgeleide werknemer, vindt een koffer op een lege straat. De koffer wordt ervan verdacht geroofd geld van een bank te bevatten. Deze koffer zorgt ervoor dat iedereen de eerst onzichtbare Yahya ineens als vriend wil maken, in de hoop zo een deel van het geld te ontvangen. Yayha besluit aanvankelijk de koffer de houden, maar een reeks van gebeurtenissen in zijn leven doen hem hier snel aan twijfelen.
Koportos (1980) Koportos (1980)
Mihály leeft in bittere armoede. Als zijn vrouw overlijdt wordt zijn dagelijks leven danig ontwricht. Een eervolle begrafenis wordt het enige doel in zijn leven. Met een mooie begrafenis wil Mihály het dorp -en eigenlijk de hele wereld- bewijzen dat hij het met zijn harde werk verdient om als gelijke behandeld te worden.
Kopps (2003) Kopps (2003)
In het Zweedse dorpje Hogbodorna bestaan de belangrijkste activiteiten van de plaatselijke politie uit eten en koffie drinken. De oorzaak hiervan: een volledig gebrek aan misdaad. Terwijl de agenten zelf heel tevreden zijn met hun rustige leventje, zien de autorieiten hierin een goede reden om de politiepost op te heffen. In een poging om hun baan te redden, besluiten de agenten van Hogbodorna om de misdaadstatistieken dan maar eigenhandig op te krikken.
Kora Terry (1940) Kora Terry (1940)
Acrobatische tweelingzusters zijn beide verliefd op dezelfde violist. Dat leidt tot romantische verwikkelingen.
Kôraku Zaru (1993) Kôraku Zaru (1993)
De vakantie van een modelgezin op zijn Japans: Een vader die zijn positie als kantoorchef misbruikt om vrouwen lastig te vallen, een zich verwaarloosd voelende moeder die zich artistiek voordoet om een collega te verleiden, een dochter die leeft met de voortdurende angst op straat te worden aangevallen en een zoon die probeert zijn vriendin terug te winnen. Hindernissen en miscommunicatie (op zijn Japans) zijn het gevolg.
Korczak (1990) Korczak (1990)
Het verslag van de laatste levensdagen van de Poolse pedagoog Janusz Korczak en zijn heroïsche strijd om Joodse kinderen te beschermen tijdens W.O.II. Zijn weeshuis bevindt zich midden in het ghetto van Warschau en biedt onderdak voor 200 kinderen. Korczak geeft de kinderen een soort van onderling zelfbestuur en tracht zelf geld bij elkaar te krijgen van de rijke Joden voor zijn kinderen.
Koreatown (2006) Koreatown (2006)
Een duister figuur met de naam "Ghost" heeft controle over de gehele onderwereld van LA. De LAPD heeft hij in zijn zak en verschillende onderbazen doen het werk voor hem, zodat hij altijd achter de schermen blijft staan. Wanneer de dochter van The Cowboy vermist is lijkt het spoor te leiden naar Ghost. The Cowboy zal zich al moordend door het mysdaadsyndicaat van Ghost heen moeten werken om zo zijn dochter terug te krijgen.
Korebe (1985) Korebe (1985)
Meral is een gescheiden vrouw die werkt bij een bank. Ze woont samen met haar zevenjarige, schattige dochter Elif. Op een dag komt Meral thuis en komt erachter dat haar dochter is verdwenen. Een zoektocht naar het meisje begint.
Kôrei (2000) Kôrei (2000)
De politie krijgt na lang zoeken eindelijk een beruchte kidnapper te pakken, maar het meisje dat hij heeft ontvoerd is nog steeds spoorloos. De politie vraagt hulp aan een medium die moet proberen te achterhalen of het meisje nog leeft. Helaas is de helderziende niet helemaal bij haar verstand en dwarsboomt ze doelbewust het onderzoek.
Koridorius (1994) Koridorius (1994)
Een aantal melancholische portretten van de bewoners van een gang in een uitgewoond woongebouw, levend in een wereld van verval en ondergang. De film vertelt geen lineair verhaal, maar biedt een collage van soms verstilde, soms wat minder poëtische momenten. Resultaat is een amalgaam van kunstmatige stilering en documentair realisme. The Corridor geeft in een notedop de stand van zaken weer die volgens de maker typerend is voor de situatie in het huidige Oost-Europa. Een apocalyptische wereld, waarin genegenheid sneller wordt verloren dan teruggevonden.
Koritsi Me ta Mavra, To (1956) Koritsi Me ta Mavra, To (1956)
Marina leeft op het eiland Hydra. Haar zus heeft zelfmoord gepleegd, haar broer is labiel en haar moeder slaapt met verschillende mannen. Marina heeft een hekel aan de aanwezige jongemannen op het eiland en wanneer enkele vakantiegangers uit Athene haar huis aandoen, wordt ze verliefd op één van hen. De jaloerse plaatselijke jongens pikken dit niet en stalken haar en haar nieuwe vriend.
Korkusuz Kaptan Swing (1971) Korkusuz Kaptan Swing (1971)
Captain Swing is een Franse nobelman die is opgevoed door Indianen. Zijn stiefvader leert hem vechten, schermen, brengt hem de nodige normen en waarden bij en leert hem wat trots en liefde voor je vaderland is, zodat Swing kan vechten tegen de gehate 'Red Coats'.
Korkusuz Korkak (1979) Korkusuz Korkak (1979)
Wanneer de dossiers van Mülayim Sert en Mülayim Ters abusievelijk verwisseld raken, deelt de dokter de eerste mee dat hij nog maar zes maanden te leven heeft. Mülayim besluit hierop dat hij niet meer zo laf moet leven. Met de 'geruststellende' gedachte dat hij uiteindelijk toch dood zal gaan, verricht hij allerlei heldendaden. Wanneer hij ongeduldig wordt, huurt hij zelfs een moordenaar voor zichzelf. Maar dan vertelt de doktersassistente hem de fout die ze heeft gemaakt...
Korol Lir (1971) Korol Lir (1971)
King Lear denkt na over zijn troonopvolging en biedt zijn koninkrijk aan zijn 3 dochters, Goneril, Regan en Cordelia, aan. Goneril en Regan bedriegen hem met hun vermeende affectie, maar Cordelia weigert mee te doen aan hun onoprechte gedrag. Ze wordt prompt afgewezen door haar vader totdat hij erachter komt wat er werkelijk gaande is. Er ontstaat een strijd tussen beide kampen van de familie wat uiteindelijk in een tragedie moet eindigen.
Korol Parizha (1917) Korol Parizha (1917)
Een jonge man met gokschulden wordt gered door een oudere man die impulsief zijn schulden afbetaalt. Deze oudere man neemt hem mee naar huis. Er ontwikkelt zich een homoseksuele relatie tussen de twee.
Korolevstvo Krivykh Zerkal (1964) Korolevstvo Krivykh Zerkal (1964)
geregisseerd door Aleksandr Rou
met Olga Yukina, Tatyana Yukina en Tatyana Barysheva
Koroshi no Rakuin (1967) Koroshi no Rakuin (1967)
De onzekere killer Hanada, derde op de yakuza-ranglijst, wil zich na een verprutste klus revancheren op 'Het Spook': de gevreesde 'Nummer Een' die zich zó op de achtergrond houdt dat sommige collega´s betwijfelen of hij echt bestaat.
Koroshiya 1 (2001) Koroshiya 1 (2001)
Wanneer een belangrijke gangsterbaas wordt vermoord, krijgt diens sadistische rechterhand Kakihara opdracht de dader op te sporen. Door getuigen aan vreselijke martelingen te onderwerpen, ontdekt Kakihara dat zijn baas werd vermoord door Ichi, een geheimzinnige jongeman die zijn tegenstanders met vlijmscherpe messen in zijn laarzen aan reepjes snijdt. Wie is Ichi? En waarom heeft hij het gemunt op gangsters? Maar voordat Kakihara deze vragen kan beantwoorden, heeft Ichi alweer een nieuwe prooi gevonden...
Koroshiya 1: The Animation Episode 0 (2002) Koroshiya 1: The Animation Episode 0 (2002)
Ichi is een vrij normale jongen die in het dagelijkse leven voortdurend gepest wordt. Alle frustraties blijven zich opstapelen, en mede dankzij zijn compleet gestoorde opvoeding barst de bom en verandert Ichi in een aggressief en moorddadig monster.
Korotkie Vstrechi (1967) Korotkie Vstrechi (1967)
Een meisje wordt verliefd op een geoloog die tijdelijk in de buurt werkzaam is. Als hij verdwenen is probeert ze hem op te sporen en belandt zo bij zijn vrouw voor wie ze huishoudster wordt. Als de man terugkeert ontdekt de dat de man en vrouw zielsveel van elkaar houden.
Korreltjie Niks Is My Dood (2001) Korreltjie Niks Is My Dood (2001)
'Ik kan niet meer. Ik kan niet beter'; een notitie gekrabbeld op het binnenblad van een tijdschrift. Het zijn de laatste woorden van de Zuid Afrikaanse dichteres Ingrid Jonker. In de vroege ochtend wordt haar lichaam gevonden in een baai bij Kaapstad. Ze is 31 jaar en laat een klein oeuvre van aangrijpende gedichten na. Het is 1965. In Zuid Afrika de donkerste tijd van apartheid onder het regime van Verwoerd. De documentaire vertelt het verhaal van haar leven. Haar prille jeugd aan de kust, de afwijzing door haar vader, haar gepassioneerde verhouding met de schrijver Andre Brink, haar wanhoop over de politieke omstandigheden en haar zelfgekozen dood.
Kort Amerikaans (1979) Kort Amerikaans (1979)
Nederland 1944. Erik van Poelgeest (Derek de Lint) is een 19-jarige, aantrekkelijke jongeman die net begint aan zijn carriere als kunstenaar. Hij is een cynische jongen die nog steeds achtervolgd wordt door de bijbelteksten van zijn vader. Hij vult zijn dagen op een atelier waar hij lampenkappen beschildert en op een tekenacademie. Door deze activiteiten komt hij in aanraking met mensen die een belangrijke rol in zijn leven gaan spelen.
Kort en Lang, En (2001) Kort en Lang, En (2001)
Jacob vraagt zijn vriend Jørgen met hem te trouwen. Deze zegt enthousiast ‘ja’. Klinkt simpel, maar dat valt tegen… Jacob wordt namelijk verliefd op Jørgens schoonzus, Caroline. Met wie wil hij zijn leven delen? Eigenlijk met alle twee. Als Caroline dan ook nog zwanger van hem wordt is de verwarring compleet. Voordat een onvermijdelijk happy-end in zicht is stapelen de, veelal grappige, complicaties zich op voor Jacob. Niet in de laatste plaats door de bemoeienissen van hun vele vrienden, zowel gay als straight. Zal Jacob genezen van zijn 'hetero' uitstapje?
Koruto wa Ore no Pasupoto (1967) Koruto wa Ore no Pasupoto (1967)
Een huurmoordenaar (Jo Shishido) wordt ingehuurd om de leider van een rivaliserende bende te vermoorden. Hij doet dit en samen met zijn partner vlucht hij. Maar net voordat ze een vliegtuig wilden nemen om het land uit te vluchten worden ze vastgenomen door de bende. Door vlug te denken weet de huurmoordenaar op het nippertje te ontsnappen en eindigt hij in een goedkoop truckersmotel vlakbij Yokohama. Omdat de luchthavens worden gecontroleerd proberen ze dit keer via een boot het land te verlaten, maar ook daar worden ze opgewacht. Een gevecht op leven en dood is het gevolg.
Kosh ba Kosh (1993) Kosh ba Kosh (1993)
Doesjanbe, de hoofdstad van Tadzjikistan, is het décor van een liefdegeschiedenis tegen de achtergrond van een dreigende burgeroorlog. De Russische Mira wordt door Daler uit de handen van een bende gered die gokschulden op haar vader wil verhalen. De kabelbaan in de stad wordt hun bijzondere schuilplaats.
Koshikei (1968) Koshikei (1968)
De ter dood veroordeelde Koreaan ‘R’ overleeft zijn executie. Als gevolg van de mislukte executie is ‘R’ zijn geheugen kwijt. Het is aan de beul en de officiële getuigen om zijn geheugen omtrent zijn misdaden weer op te frissen, zodat ze hem opnieuw terecht kunnen stellen.
Kôshônin (2003) Kôshônin (2003)
Drie gemaskerde mannen overvallen een winkel, maar nog geen halfuur later zit de politie hen al op het spoor. De gangsters vluchten een ziekenhuis in en gijzelen meer dan dertig patiënten en dokters. De politie ziet geen manier om de gangsters te overtuigen zich over te geven en schakelen Maiko Tohno in, een professionele onderhandelaar. Helaas moet ze werken onder het toezicht van inspecteur Ishida, haar voormalige echtgenoot met wie ze het niet zo goed kan vinden.
Kôshônin Mashita Masayoshi (2005) Kôshônin Mashita Masayoshi (2005)
Mashita Masayoshi is Japan's meest getalenteerde onderhandelaar in crisissituaties. Hij krijgt te maken met een bommenlegger die het op hem gemunt heeft. De bommenlegger heeft een metro de ondergrondse van Tokyo ingestuurd met enkele bommen aan boord. Aan Mashita om deze situatie tot een goed einde te brengen.
Kosmos Kak Predchuvstvie (2005) Kosmos Kak Predchuvstvie (2005)
geregisseerd door Aleksei Uchitel
met Yevgeni Mironov, Yevgeni Tsyganov en Irina Pegova
Kotbia, El (2002) Kotbia, El (2002)
Na een mislukte relatie in Parijs keert Jamil terug naar Tunesie waar hij aan de slag kan in de boekhandel van Tarek, een vriend van zijn oom. Zijn vrouw Leila wil een carriere als zangeres beginnen en heeft daarvoor de hulp nodig van Tarek. Leila's moeder verlangt ondertussen terug naar vroeger.
Kotch (1971) Kotch (1971)
Joseph Kotch past graag op zijn kleinzoon, maar zijn zoon en schoondochter zijn van mening dat ze hem een plezier doen door een babysitter te nemen. Vooral zijn schoondochter vindt hem een last en stopt hem in een bejaardentehuis.
Koto (1980) Koto (1980)
Okoto is een rijke, blinde dame die een relatie krijgt met haar werker, Sasuke. Maar na een ongeluk raakt Okoto's gezicht ernstig verminkt en kan Sasuke het niet aanstaan haar gezicht nog te zien, daarom offert hij zijn eigen visie op.
Kottentail (2004) Kottentail (2004)
Een onderzoekslaboratorium voor dieren heeft een genetisch gemanipuleerd konijn gemaakt. Als dit beest ontsnapt, verwondt hij de boer Hans Kottentail (Faudree). Al snel begint Hans te veranderen: hij eet gras, krijgt veel haar en begint te springen als een konijn...
Kotyonok (1996) Kotyonok (1996)
Het poesje dat oma op een dag voor haar kleinkinderen koopt, zorgt voor de nodige opschudding: vazen sneuvelen en gordijnen gaan aan flarden. Toch is de hele familie ongelukkig wanneer het poesje op een dag spoorloos blijkt. Het nieuwsgierige diertje wordt opgenomen in een kattengemeenschap en beleeft allerlei avonturen.
Kounterfeit (1996) Kounterfeit (1996)
Kruimeldief Hopscotch staat op het punt de deal van zijn leven te sluiten: in ruil voor drie miljoen valse dollars krijgt hij één miljoen echte in de plaats. Frankie, die het leven in de misdaad eigenlijk al de rug had toegekeerd, vergezelt hem bij deze transactie. Maar dan loopt alles uit de hand en er vallen na een schietpartij enkele doden, waaronder de undercoveragent Danny. Tot grote vreugde van Hopscotch en Frankie zijn ze nu in het bezit van zowel de echte als van de valse dollars. Maar dan worden ze het doelwit van de achtervolgers...
Koursk: Un Sous-marin en Eaux Troubles (2004) Koursk: Un Sous-marin en Eaux Troubles (2004)
Augustus 2000. In de Barentszee houdt de Russische zeemacht een grootscheepse oefening. Amerikaanse en NAVO-schepen zijn in de buurt in een poging om de Russische militaire geheimen te ontsluieren. Plots vindt aan boord van de Koersk een explosie plaats. De Russische autoriteiten lossen aanvankelijk niets over het ongeluk. Met mondjesmaat geven ze informatie vrij. Maar vertellen zij wel de waarheid?
Kovak Box, The (2006) Kovak Box, The (2006)
David Norton is een controlefreak. Als succesvolle science-fiction schrijver is hij gewend om te beslissen over leven en dood van zijn personages. Samen met Jane, zijn verloofde, woont hij een conferentie bij op Mallorca. Aan hun idyllische verblijf komt een schokkend einde wanneer Jane plots van het hotelbalkon springt. David krijgt geen tijd om te bekomen van de schok, want overal rondom hem beginnen mensen zonder enige reden een eind aan hun leven te maken. Samen met Silvia, een jonge vrouw die haar zelfmoordpoging overleefde, belandt hij in een nachtmerrieachtig spel dat catastrofale gevolgen kan hebben voor de mensheid. Om dit te beletten, moet David doen wat nog niemand voor elkaar heeft gekregen. Hij moet een manier vinden om te ontsnappen aan de Kovak Box.
Koyaanisqatsi (1982) Koyaanisqatsi (1982)
Een uitbeelding van de invloed van het moderne menselijke leven op de wereld om ons heen, geschoten in elkaar opvolgende beeldsequenties, op de muziek van Philip Glass.
Kozali Gelin (1972) Kozali Gelin (1972)
Riza is verliefd op Arzu, de dochter van zijn partner. Wanneer haar vader sterft, zet hij haar onder druk om met hem te trouwen. Wanneer Arzu in het geheim trouwt met chauffeur Yilmaz, wordt Riza gek van jaloezie.
Kozure Ôkami: Jigoku e Ikuzo! Daigoro (1974) Kozure Ôkami: Jigoku e Ikuzo! Daigoro (1974)
In deze laatste film van de saga zien we de laatste confrontatie tussen Ogami and Retsudo. Retsudo heeft zijn halve familie reeds verloren door toedoen van Ogami. Retsudo haalt nog een keer alles uit de kast om Ogami te vernietigen.
Kozure Ôkami: Kowokashi Udekashi Tsukamatsuru (1972) Kozure Ôkami: Kowokashi Udekashi Tsukamatsuru (1972)
Ogami Itto, de officiele beul van het shogunaat is in de val gelokt door de Yagyu-clan. Als Ronin vecht hij nu een oorlog uit samen met zijn kleine zoontje, Daigoro.
Kozure Ôkami: Meifumando (1973) Kozure Ôkami: Meifumando (1973)
Vijf krijgers dagen Ogami uit voor een duel. Elk van hen heeft een vijfde deel van de beloning die op Ogami's hoofd staat en een vijfde deel van de informatie die hij nodig heeft voor zijn opdracht.
Kozure Ôkami: Oya no Kokoro Ko no Kokoro (1972) Kozure Ôkami: Oya no Kokoro Ko no Kokoro (1972)
Ogami Itto wordt ingehuurd om een getattoeërde vrouwelijke moordenaar te vermoorden. Daarnaast levert hij strijd met Retsudo, het hoofd van de Yagyu clan en zijn zoon Gunbei.
Kozure Ôkami: Sanzu no Kawa no Ubaguruma (1972) Kozure Ôkami: Sanzu no Kawa no Ubaguruma (1972)
Ogami Itto vecht met vrouwelijke ninja's die voor de Yagyu clan werken. Hij krijgt ook te maken met een verrader die van plan is de geheimen van zijn clan prijs te geven aan het Shogunaat en die beschermd wordt door de "Gods of Death".
Kozure Ôkami: Shinikazeni Mukau Ubaguruma (1972) Kozure Ôkami: Shinikazeni Mukau Ubaguruma (1972)
Ogami wordt door een vrouwelijke Yakuza ingehuurd om een corrupte gouverneur te vermoorden. Deze gouverneur wil Ogami ook inhuren voor een moord. Hij vermoedt echter dat hij zelf Ogami's doelwit is wanneer deze de opdracht weigert. Wat volgt is een kat en muis spel dat slechts kan resulteren in een bloedbad.
Kozure Satsujin Ken (1976) Kozure Satsujin Ken (1976)
Een rebelse karate-vechter neemt het op tegen enkele straatbendes die elkaar ook rivaliseren in een wijk van de stad waar de politie niet durft te komen. Hij zet de twee bendes tegen elkaar op en laat hen elkaar uitroeien.
Kraa! The Sea Monster (1998) Kraa! The Sea Monster (1998)
Mogyar, een agent van Planet Control, sluit vriendschap met de aardbewoners om samen de strijd aan te gaan met Kraa, een gevaarlijk zeemonster dat de wereld onveilig maakt.
Krabat (2008) Krabat (2008)
Was het toeval dat Krabat als leerling op de molen kwam, diep in de sombere bossen van Bohemen? De molen blijkt een school van de zwarte kunsten te zijn. De molenaar is Meester in de toverkunst. Twaalf knechten heeft hij: twaalf leerlingen. Weglopen kunnen ze niet, want de toverkunsten van de Meester zorgen ervoor dat de weg ze steeds weer naar de molen terug leidt. Krabat vlucht dan ook niet. Hij kiest een andere weg, gesteund door de liefde van een meisje.
Kracht (1990) Kracht (1990)
Plattelandsdrama over een gefrustreerde kunstenares uit de stad die heil zoekt bij een boer die pas zijn vrouw heeft verloren. Om dichter bij de boer te komen doet ze haar uiterste best zijn overleden vrouw te evenaren. Met haar rijke fantasie gaat ze daar iets te ver in. Kracht werd in samenwerking met Toneelgroep De Trust gemaakt.
Kraftverk 3714 (2005) Kraftverk 3714 (2005)
Omgeven door eindeloze bossen ligt Bråckaviken, een kleine samenleving waar iedereen schijnbaar een idyllisch leven leidt. Nadat ze een paar jaar geleden het dorpje verliet, keert Johanna nu terug. Ze merkt dat er een aantal dingen veranderd zijn. William, een schrijver, heeft het huis van zijn grootvader geërfd. Langzaam krijgt hij het gevoel dat de omstandigheden rond diens dood een stuk gecompliceerder is dan dat ze eerst leken.
Krai Thong (2001) Krai Thong (2001)
De legendarische held Krai Thong (Winai Kraibutr) gebruikt zijn deels bovennatuurlijke krachten om de grootste krokodil ter wereld te verslaan. Dit brute monster heeft de gave om een menselijke gedaante (Jet Pandoongtum) aan te nemen. Op een dag ontvoert het monster Tapaokaew (Praryfar Siriwidcha), de dochter van een miljonair. Krai Thong moet haar ongedeerd terughalen en het monster doden.
Krajina Mého Srdce (2004) Krajina Mého Srdce (2004)
Het bezoek aan Praag van George W. Bush, de machtigste man ter wereld valt samen met de hartoperatie van Jan Němec, de meester van de Tsjechische Nouvelle Vague. Němec vangt beide gebeurtenissen in een filosofisch videodagboek, en doet zo verslag van misschien wel de belangrijkste dag uit zijn leven.
Krajinka (2000) Krajinka (2000)
Op miraculeuze wijze wordt het leven van de jonge Ondrejko, die aan het stikken is op een besje, gered doordat dokter Roth sigarenrook in zijn keel blaast. De weduwe van de klokmaker, die zo gepassioneerd is dat alleen de meest weerbarstige planten het in haar tuin overleven, belooft een soldaat een zakhorloge als hij een uur lang met haar de liefde kan bedrijven. Een oude landloper wordt betrapt op stelen en wordt door de boer in het schijthuis opgesloten, maar dankzij de hulp van Sint Christoffel weet hij te ontsnappen.
Krajobraz po Bitwie (1970) Krajobraz po Bitwie (1970)
1945: De concentratiekampen worden bevrijd. De mensen die er zaten zijn op zoek naar eten en nemen wraak op de kampleiders. Omdat de geallieerden de orde willen herstellen worden de ex-kampbewoners weer naar andere kampen gestuurd. Een jonge dichter heeft erg veel moeite met de nieuwe situatie. Hij ontmoet een Joods meisje die met hem naar het Westen wil vluchten. Maar het meisje kan maar moeilijk vat op hem krijgen.
Krakatoa: East of Java (1969) Krakatoa: East of Java (1969)
1883, nabij Java. Een schip met een gemêleerd gezelschap is op zoek naar parels. Een weduwe zoekt haar zoon die van het eiland Krakatoa, waar de vulkaan op uitbarsten staat, probeert te ontsnappen. Ondertussen bereiden criminelen aan boord van het schip zich voor op muiterij.
Krakatoa: The Last Days (2006) Krakatoa: The Last Days (2006)
Krakatoa is een vulkanisch eilandje tussen Java en Sumatra dat in 1883 letterlijk explodeerde. Bij die apocalyptische uitbarsting en de daaropvolgende tsunami's kwamen 36.000 mensen om het leven. We beleven de explosie van de Krakatoa samen met onder meer de Nederlandse koloniale ambtenaar Willem Beijerinck en zijn familie, vuurtorenwachter Jacob Schuit, scheepskapitein Lindeman en geoloog Rogier Verbeek. De ramp kondigt zich in mei al aan, maar de echte explosie vindt plaats in augustus.
Kraken: Tentacles of the Deep (2006) Kraken: Tentacles of the Deep (2006)
Dertig jaren geleden was Ray Reiter getuige van de bizarre dood van zijn ouders, door een vreemd octopus-monster. Nu is hij vastberaden om wraak te nemen en gaat samen met Nicole, een archeologe, op een gevaarlijke expeditie om een legendarische Griekse Opaal te vinden, die bewaakt wordt door het beest dat zijn familie vermoordde.
Král Drozdia Brada (1984) Král Drozdia Brada (1984)
De mooie, maar eigenwijze, prinses Anna maakt alle prinsen die om haar hand vragen belachelijk. De koning is dit gedrag zat en dwingt haar om te trouwen met een bedelaar. Het arme leven en harde werk leren de prinses een lesje, en veranderen haar in een goedaardige vrouw.
Král Sokolů (2000) Král Sokolů (2000)
De veertienjarige Tomáš, die het land van de rijke koning Balador bewoont, is opgegroeid in het bos en kan met vogels en andere dieren communiceren. Als zijn vader wordt gedood door wolven, vertrekt hij naar het kasteel van Balador op zoek naar werk. Daar komt hij echter een complot op het spoor, namelijk dat de valkenier Iver zijn rivaal Vagan in diskrediet poogt te brengen. Tomáš probeert Vagan te helpen, waardoor hij de woede van Iver op zich haalt.
Kramer vs. Kramer (1979) Kramer vs. Kramer (1979)
Ted Kramer is een zakenman die zijn werk belangrijker vindt dan zijn gezin. Zijn vrouw Joanna kan er niet meer tegen en besluit hem te verlaten. Ted heeft nou de taak zelf het huishouden te doen en op zichzelf en zijn zoontje Billy te passen. Wanneer Ted heeft geleerd te leven met deze verantwoordelijkheden in zijn leven, wil Joanna haar zoontje terug. Ted weigert om het op te geven en dat leidt tot een rechtzaak om de voogdij van het kind.
Krámpack (2000) Krámpack (2000)
De 17-jarige Nico logeert bij zijn vriend Dani aan een van de Spaanse costa's. Hij wil er vooral meisjes versieren, jointjes roken, zuipen en eindelijk eens van bil gaan. Alleen vindt Dani het niet zo leuk dat zijn vriend meer aandacht heeft voor meisjes dan voor hem.
Kranichmann, Der (2002) Kranichmann, Der (2002)
Tom leidt in Zuid-Afrika een opvangcentrum voor jonge kraanvogels en leert ze ook vliegen. Hij houdt van zijn dieren, maar nog meer van zijn zoontje Finn, die hij alleen opvoedt. Op een dag komt ene Karla Fisher op bezoek. Tom weet niet dat zij op zoek is naar haar reeds lang vermiste zoontje.
Krapatchouk (1992) Krapatchouk (1992)
Twee mannen uit een Oosteuropees land komen naar Frankrijk om seizoenswerk te verrichten. Als het oogstseizoen is afgelopen willen ze weer terug naar hun geboorteland Prajevitza. Het probleem is dat niemand in Frankrijk weet waar dat is.
Krasnaya Palatka (1969) Krasnaya Palatka (1969)
De leider van een mislukte Noordpool expeditie vertelt de gebeurtenissen terug van zijn reis met zijn Italiaanse luchtschip, de crash en de reddingsondernemingen.
Krasnye Kolokola II (1982) Krasnye Kolokola II (1982)
Tweede deel uit de epische verfilming van het leven van de legendarische Amerikaanse journalist John Reed, die in zijn boek 'Tien Dagen die de Wereld Schokten' schreef over de gebeurtenissen die plaatsvonden in Rusland in 1917, met als hoogtepunt de socialistische Oktoberrevolutie.
Krasnye Kolokola, Film Pervyy - Meksika v Ogne (1982) Krasnye Kolokola, Film Pervyy - Meksika v Ogne (1982)
geregisseerd door Sergei Bondarchuk
met Franco Nero, Ursula Andress en Jorge Luke
Krasue (2002) Krasue (2002)
Arawatie is een mooi meisje in een Khmer dorpje, opgesloten in een afgedwongen huwelijk. Ze heeft een geheime affaire, maar wordt betrapt en tot de brandstapel veroordeeld. Tegelijkertijd met de voltrekking van het vonnis sterft er in een aangelegen dorpje de jonge Dao en Arawati maakt gebruik van de gelegenheid om haar dode lichaam over te nemen. 's Nachts haalt ze haar verkoolde schedel en botten op en zweeft door de lucht, wraakzuchtig zoekend naar prooi.
Krava (1994) Krava (1994)
Kráva is het verhaal van de zonderlinge Adam, die opgroeit in een klein dorp aan het begin van deze eeuw. Hij is de zoon van een ongetrouwde vrouw met een 'dubieuze reputatie', zoals dat heet. Zo jong als hij is, vecht hij al zijn hele leven tegen zijn tragische lot. Zijn koe is zijn belangrijkste bezit, verder is hij straatarm. Maar met een koe kun je overleven. Hij ontmoet een meisje, dat ook al geen brandschoon verleden heeft, en krijgt noodgedwongen een relatie met haar. Een film over de afhankelijkheid van de natuur en van de liefde, en over de wil van een mens een leven te leiden dat schijnbaar zinloos is.
Kravgi Gynaikon (1978) Kravgi Gynaikon (1978)
Maya (Melina Mercouri) is een beroemde actrice die terugkeert naar het theater. Ze gaat de titelrol spelen in de de klassieke Griekse tragedie Medea, waarin een moeder haar kinderen vermoordt. Maya's ex-vriend Kostas (Andreas Voutsinas) zal de regie van Medea op zich nemen. Als hij ontdekt dat de Amerikaanse Brenda (Ellen Burstyn) gevangen zit in een Griekse gevangenis vanwege het doden van haar kinderen, stelt hij Maya voor dat zij Brenda ontmoet, om haar personage zodoende goed te kunnen doorgronden. Maya gaat akkoord en hun gespannen en emotionele discussie worden vermengd met de repetities en uitvoering van het stuk Medea.
Krays, The (1990) Krays, The (1990)
Gedurende de jaren zestig werd de Londense onderwereld gedomineerd door twee broers; Ronnie en Reggie Kray. 'The Krays' is hun waargebeurde verhaal. Ronnie en Reggie werden geboren en groeiden op tijdens de harde oorlogsjaren in de Londense wijk East End. Aangemoedigd door hun dominante moeder Voilet, ontpopten ze zich als brutale leidertypes.
Krazana (1928) Krazana (1928)
Italië rond 1930. Verschillende jongeren sluiten zich aan bij een verboden ondergrondse organisatie, genaamd Jeugd van Italië. Wanneer deze geheime groep verraden wordt, is Arthur onder degenen die wordt gearresteerd. Arthur is echter onschuldig, maar kan geen tegenbewijzen voor de aanklachten vinden. Zijn enige vertrouwenspersoon is kardinaal Montanelli, zijn geestelijke vader, bij wie hij zijn hart kan luchten.
Kremlin Letter, The (1970) Kremlin Letter, The (1970)
Een netwerk bestaande uit oudere spionnen huurt een jonge man met een fotografisch geheugen om hen te begeleiden naar Rusland. Ze moeten een brief terugvinden waarin staat dat Amerika steun aan Rusland zal geven als China een atoombom bouwt.
Kribbebijter, De (1935) Kribbebijter, De (1935)
De kribbebijter is de bijnaam van de vader des huizes (Baron van Hergershuizen, gespeeld door Cor Ruys), die van woedeaanval tot woedeaanval leeft. Hij heeft zijn zoon (Frits van Dongen) onterfd en het huis uitgezet, omdat hij zonder zijn toestemming is getrouwd met een typiste (Dolly Mollinger). De dochter des huizes en een oom delen in een complot om vader en zoon te herenigen.
Krieger und die Kaiserin, Der (2000) Krieger und die Kaiserin, Der (2000)
De labiele verpleegster Sissi maakt deel uit van het verpleegteam van een kleine psychiatrische instelling. Door een wel zeer ongelukkig toeval ontmoet ze de vluchtende Bodo die haar leven redt. Na een periode van revalidatie is de wereld van Sissi veranderd. Ze gelooft dat Bodo verantwoordelijk is voor die verandering en besluit hem op te zoeken.
Krigerens Hjerte (1992) Krigerens Hjerte (1992)
De Noorse Ann Mari werkt tijdens de oorlogswinter van '39/'40 als verpleegkundige tussen Finland en de Sovjet-Unie. Daar krijgt ze een relatie met de Finse soldaat Markus. De oorlog stopt tijdelijk en ze settelen zich in het noorden van Noorwegen. Duitsland valt Noorwegen echter binnen en bezet het land. Hierop verlaat Markus Ann Mari aangezien Finland moet strijden tegen Duitsland om het verloren gebied weer terug te winnen. Niet veel later krijgt Ann Mari te horen dat Markus gevallen is in de strijd en ze wordt verliefd op een Duitse soldaat. Echter, tot haar grote verbazing staat Markus op een dag bij haar nieuwe gezin voor de deur.
Krima-Kerime (1994) Krima-Kerime (1994)
Liefdesdrama over een Nederlandse jongen (Paul Groot), diens 17-jarig Turks overbuurmeisje (Emel Sari) en de boze wereld om hen heen. Zij dreigt uitgehuwelijkt te worden, maar weet tijdens een ontvoering door haar vader te ontsnappen. Tot de dag van haar meerderjarigheid duikt ze onder met haar Nederlandse vriend, in een zomerhuisje in het Friese Pingjum.
Kriminalsagen Tove Andersen (1953) Kriminalsagen Tove Andersen (1953)
Knudsen (Preben Lerdorff Rye) en Villumsen (Ib Schønberg) zijn twee keiharde detectives. Wanneer het lichaam van een jong meisje wordt gevonden, dat duidelijk vermoord is, worden de twee politieagenten op de zaak gezet. Het is aan hen om de moord op te lossen en de dader te pakken, voordat deze opnieuw zijn slag slaat.
Kriminaltango (1960) Kriminaltango (1960)
De charmante levensgenieter Peter (Peter Alexander) verliest zijn vermogen door zijn losbandige levenswijze. Als hij tenslote tot zijn nek in de schulden zit, moet hij zijn villa verkopen. Vastbesloten als hij is, trekt hij alvast in bij zijn tante. Terwijl Peter bezig is zijn villa te verkopen, trekt een boeven bende de villa in om die als uitvalsbasis te gebruiken.
Krippendorf's Tribe (1998) Krippendorf's Tribe (1998)
Een professor aan een universiteit wordt betaald om de laatste onontdekte stam in Nieuw-Guinea te vinden. Wanneer hem dit niet lukt geeft hij dit bij thuiskomst niet toe. Hij besluit een lezing te houden over een zelf verzonnen Shelmikedmu-stem (vernoemd naar zijn kinderen), en laat zijn familie zich aankleden als stam-leden, om zo zijn 'ontdekking' te kunnen bewijzen
Kris (1946) Kris (1946)
Nelly leeft in een stil klein dorpje met haar pleegmoeder. Ondanks wat financiële moeilijkheden weet haar pleegmoeder haar toch een goed leven te bieden. Dan komt haar biologische moeder terug in haar leven. Zij heeft meer geld en woont in de grote stad. Aangetrokken door het avontuur besluit Nelly bij haar echte moeder te gaan wonen. Maar in Stockholm ontdekt ze de donkere kanten van het bestaan die ze in het kleine dorpje nooit ervaren had.
Kris Commando (1987) Kris Commando (1987)
De Islamitische minderheid wordt verscheurd. Aan de ene kant voeren milities strijd tegen de Christelijke overheid en aan de andere kant wordt geprobeerd om tot een dialoog te komen. Door verraad en misverstanden besluiten aan beide kanten twee mannen tot een totale oorlog over te gaan. Deze twee hebben meer gemeen met elkaar dan ze zelf vermoeden, maar of ze ooit tot elkaar kunnen komen...
Kristin Lavransdatter (1995) Kristin Lavransdatter (1995)
Kristin is door haar vader voorbestemd om de vrouw te worden van Simon Darre, terwijl zijzelf liever was getrouwd met haar jeugdliefde Arne. Als zij zich in een klooster in Oslo voorbereidt op haar huwelijk ontmoet zij Erlend Nikulaussøn en ze worden verliefd op elkaar. Het is echter nog maar de vraag of ze ooit met elkaar kunnen trouwen, nu hiervoor haar vaders toestemming nodig is
Kristnihald undir Jökli (1989) Kristnihald undir Jökli (1989)
Een ongelukkige kerel uit de stad bezoekt een geïsoleerde Ijslandse kustnederzetting. Hij beseft al snel dat twee inwoners tovenaars zijn en kibbelen voor de hand van een geheimzinnige vrouw. Wanneer zij bevrijd wordt van een vloek, bewijst zij ook een tovenaar te zijn. Dan wordt hij verliefd...
Krišana (2005) Krišana (2005)
Matīss Zelčs ontmoet een zekere nacht een vrouw die van plan is zich van de brug te werpen. Hoewel Matīss geen moeite heeft gedaan haar op andere gedachten te brengen, kan hij haar niet vergeten. De politie weet echter van niets en heeft geen lichaam gevonden. Matīss raakt geobsedeerd door de vrouw en start een eigen onderzoek.
Krocodylus (2000) Krocodylus (2000)
Een groep filmmakers reist naar Australië om een documentaire te maken over de nieuwste extreme sport: Bloodsurfing. Tijdens hun zoektocht naar een goede locatie, komen ze terecht in Lilo Cay, waar de golven hoog en de haaien in overvloed zijn. Bij aankomst ontmoeten ze John Dirks en zijn collega, de sexy Artie. John waarschuwt de filmmakers voor een gevaar dat in het water schuilt. Tijdens het schieten van de film worden ze de prooi van een gruwelijke zoutwater-krokodil. Al snel merken ze dat de krokodil zowel op land als in het water aanvalt...
Kroko (2003) Kroko (2003)
Julia "Kroko" Fiedler is een zeer opstandige tiener die zich expres sletterig kleedt en mensen voor het minste met haar bende in elkaar slaat. Op een dag is de maat vol en moet ze 80 uur vrijwilligerswerk doen. Dit werk is in een inrichting voor zwak begaafde mensen en heeft veel impact op het verdere leven van Julia.
Krokodillen in Amsterdam (1990) Krokodillen in Amsterdam (1990)
Nina is een gedreven activiste. In stilte beraamt ze aanslagen die de wereld zullen veranderen. Gino (hoe heet ze werkelijk?) is frivool en leeft van dag tot dag. Groter contrast kun je je nauwelijks voorstellen; toch worden zij vriendinnen.
Kronika Wypadków Miłosnych (1986) Kronika Wypadków Miłosnych (1986)
1939, een oorlog lijkt nog ver weg te zijn voor een groepje jonge Poolse Litouwers. Witek hoopt te slagen voor zijn eindexamen zodat hij aan de universiteit kan gaan studeren. Hij is echter verliefd op mede-studente Alina waardoor hij zijn studie verwaarloost en zakt voor zijn eindexamen. De jonge geliefden plegen daarop symbolisch zelfmoord en worden vervolgens wakker geschud door het uitbreken van WO II.
Kronk's New Groove (2005) Kronk's New Groove (2005)
In de opvolger van The Emperor's New Groove wordt het accent gelegd op de lomperik Kronk, Yzma’s (domme) rechterhand. Kronk is leider van een woudlopersclubje en als Kronk’s vader van plan is om op bezoek te komen doet Kronk er alles aan om diens goedkeuring te krijgen.
Kronos (1957) Kronos (1957)
Een groep wetenschappers onderzoekt een enorme krater waar de nacht voordien een meteoriet is ingeslagen. Een paar dagen later wordt er in de buurt van de krater een vreemd ruimteschip gesignaleerd. Het schip blijkt van de planeet Kronos te komen en is geprogrammeerd om alle energie uit de planeet Aarde te zuigen.
Kronprinz Rudolf (2006) Kronprinz Rudolf (2006)
"Kronprinz Rudolf" vertelt de tragische geschiedenis van de Oostenrijkse vorsten en troonopvolgers in de periode 1858-1889. De film beschrijft niet alleen het leven van de Habsburger Rudolf, maar laat ook de langzame aftakeling van de eens zo machtige Donaumonarchie zien. Het leven van de kroonprins staat in het teken van allerlei spanningen zowel binnen als buiten de paleismuren.
Kronvittnet (1989) Kronvittnet (1989)
De getrouwde Thomas zit in een huwelijksdip en ontmoet Jenny. Thomas staat open voor avontuur en maakt een afspraakje met Jenny in de macabere omgeving van zijn werk - een laboratorium voor dieronderzoek. Als ze daarna in een restaurant belanden, krijgen ze ruzie. Thomas hoort niets meer van haar, totdat de politie op zijn stoep staat en hem beschuldigt van de moord op en de verdwijning van Jenny.
Kronzeuge, Der (2007) Kronzeuge, Der (2007)
De succesvolle architect Achim ontmoet tijdens een zakenreis Denise, die avances maakt. De volgende dag wordt hij wakker zonder trouwring en krijgt hij compromitterende foto's toegestuurd, waarop te zien is hoe Achim seks heeft met Denise en een jong meisje. Achims leven staat op zijn kop.
Kroon, De (2004) Kroon, De (2004)
Drama gebaseerd op de gebeurtenissen tijdens de aanloop naar het huwelijk van kroonprins Willem-Alexander en Máxima Zorreguieta. Minister van Staat Van der Stoel is door premier Wim Kok gevraagd de crisis te bezweren die dreigt te ontstaan wanneer duidelijk is dat kroonprins Willem-Alexander echt verder wil met de Argentijnse Máxima. Haar vader, 'fout' vanwege zijn betrokkenheid bij het Argentijnse generaalsregime van Videla in de jaren '70, moet koste wat kost overreed worden om niet naar het huwelijk van zijn dochter te komen. Op straffe van een morrend volk en wie weet een kabinetscrisis.
Krótki Film o Miłości (1988) Krótki Film o Miłości (1988)
De negentienjarige Tomek is verliefd op Magda, een vrouw van in de dertig die in een flat woont tegenover die waarin Tomek met zijn moeder woont. Hij bespiedt haar door zijn telescoop en belt haar op om haar stem te horen - zonder iets terug te zeggen. Hij stuurt haar valse oproepen om haar naar het postkantoor te laten komen, waar hij werkt. Na verloop van tijd maakt hij zich bekend en vertelt hij haar alles. Magda is eerst kwaad en dan verbijsterd. Zij gelooft allang niet meer in de liefde en kan de passie van de jongen niet begrijpen. Ze besluit hem te verleiden om te bewijzen dat echte liefde niet bestaat...
Krótki Film o Zabijaniu (1988) Krótki Film o Zabijaniu (1988)
Rond een flatgebouw in een troosteloze wijk van Warschau is een taxichauffeur werkzaam, die één van de bewoners bijzonder irriteert. De bewoner laat hem naar een afgelegen plaats rijden waar hij de chauffeur vermoordt. Hij wordt ter dood veroordeeld en een advocaat die net voor zijn bar-examen is geslaagd, praat nog even met hem.
Krrish (2006) Krrish (2006)
Superheld Krrish is de zoon van Rohit, de man die speciale krachten kreeg van een buitenaards wezen. Krrish wordt verliefd op de beeldschone Priya die op vakantie is in zijn bergdorpje. Wanneer zij terug naar Singapore moet, gaat hij haar achterna. Eenmaal in de grote stad maakt Krrish nieuwe vrienden en bloeit de liefde op tussen hem en Priya. Daarnaast komt hij terecht in omstandigheden waarbij hij door zijn krachten te gebruiken mensen redt en al snel is de held geboren. Al strijdend komt hij een op wereldmacht beluste boef tegen. Kan Krrish de wereld redden?
Krug Vtoroj (1990) Krug Vtoroj (1990)
Een jonge man arriveert in een dorpje omdat zijn vader is overleden. Twee dagen brengt hij door in het bouwvallige huis van zijn vader, onbekend met de handelingen die hij moet verrichten. Hij wast zijn vader in de sneeuw, omdat de waterleiding stuk is en onhandig kleedt hij hem aan. De grenzen tussen zoon en vader, dood en leven vervagen.
Kruimeltje (1999) Kruimeltje (1999)
Rotterdam, een winter in de jaren '20. Kruimeltje werd als kind te vondeling gelegd. Nu is hij tien jaar. Hij moet grotendeels voor zichzelf zorgen, want met zijn pleegmoeder kan hij niet goed opschieten. Zij laat hem trouwens alleen binnen als hij geld meebrengt. Kruimeltje is dus een klein boefje geworden. Bij de politie is hij inmiddels vaste klant. Maar Kruimeltje blijft hopen dat ooit op een dag zijn vader zal terugkomen om voor hem te zorgen.
Kruistocht in Spijkerbroek (2006) Kruistocht in Spijkerbroek (2006)
De vijftienjarige Dolf gebruikt een prototype van een tijdmachine en belandt tegen zijn wil in de Middeleeuwen. Hij wordt neergeslagen door overvallers, maar wordt gered door de mooie en stoere Jenne. Zij maakt deel uit van een kinderkruistocht, achtduizend kinderen die op weg zijn naar Jeruzalem om de stad te bevrijden van de Arabieren.
Krull (1983) Krull (1983)
Ver in de toekomst, in een wereld van magie en tovenarij speelt het verhaal van Krull zich af op de gelijknamige planeet. Het Beest met zijn leger van Slachters heerst met harde hand over de planeet en haar bewoners. De twee koninkrijken op Krull sluiten een verbond om het Beest uit zijn Zwarte Burcht te verdrijven en te vernietigen. Dit verbond wordt bekrachtigd door het huwelijk tussen Prins Colwyn (Ken Marshall) en de mooie Lyssa (Lysette Anthony). Tijdens de huwelijksplechtigheid vallen de Slachters het feestvierende gezelschap aan en ontvoeren Lyssa. Colwyn start een wanhopige zoektocht naar zijn geliefde. Om tegen het Beest ten strijde te gaan dient hij te beschikken over een bijzonder wapen waarmee hij de duivelse krachten van het wezen kan weerstaan. Dit wapen is de Glaive, een soort boemerang met vlijmscherpe messen, dat hij vindt in een grot. Tijdens zijn gevaarlijke en avontuurlijke tocht naar de Zwarte Burcht, waar Lyssa gevangen wordt gehouden, sluiten diverse bijzondere personen zich bij hem aan met wie hij gezamenlijk het Beest zal bevechten.
Krummerne (1991) Krummerne (1991)
Krummerne is de bijnaam van Mads Crumborg, een Deense jongen uit een gezin waar de harmonie te lijden heeft onder de drukke bezigheden van zijn ouders. Als hij alleen thuis is en wat in de kelder rommelt van het oude huis waarin ze wonen, ontdekt hij een zak met geld dat door dieven daar verstopt is.
Krummerne 2: Stakkels Krumme (1992) Krummerne 2: Stakkels Krumme (1992)
Krummerne's ondeugende vriend Tom introduceert hem in de wereld van de paardenrennen en zo zet Krummerne zijn eerste stappen als jockey. Als hij de enige is die een veelbelovend racepaard kan berijden, moet hij aan een race meedoen. Ondertussen willen twee bankrovers Krummerne ontvoeren.
Krummerne 3 - Fars Gode Idé (1994) Krummerne 3 - Fars Gode Idé (1994)
Moeder Krumborg wil de vloer opnieuw vernissen waardoor de familie tijdelijk het appartement boven mevrouw Olsen betrekt. Boris en Ivan zijn van plan om bij alle appartementen in te breken, terwijl Krummerne en zijn vrienden voetballen.
Krush Groove (1985) Krush Groove (1985)
Semi-autobiografisch verhaal over Def Jam oprichter Russell Simmons, in de film Russell Walker genoemd. Op zijn label Krush Groove contracteert hij al het jonge talent van de straat. Wanneer één van zijn acts (Run DMC) een hit scoort wordt het tijd de zaken wat groter op te zetten. Russell heeft echter geen geld zoveel platen te drukken en leent het van een drugdealer annex woekeraar Jay. Het terugbetalen wordt alleen een probleempje... Tegelijkertijd vallen Russell en zijn broertje Run voor dezelfde dame (Sheila E.)
Krylya (1966) Krylya (1966)
Nadezhda Petrovna was ooit een beroemd vechtpiloot en een loyaal Stalinist. Met haar 41 jaar is ze nu een lerares op een provincieschooltje. Zij heeft de militairen ideeën en gehoorzaamheid zich zo eigen gemaakt dat ze moeilijk kan aarden in het dagelijks leven in vredestijd.
Krysar (1985) Krysar (1985)
Het dorpje Hamelen is in verval geraakt. De mensen bekommeren zich slechts over geld en sociaal aanzien. De straten worden bevuild met wat de mensen zoal achterlaten. Dit leidt tot een omvangrijke rattenplaag. De inmiddels wanhopige geworden stadsbestuurders weten zich geen raad met de plaag. Dan opeens komt er een vreemdeling de stad binnen en langzaam lijkt het rattenprobleem minder te worden. De film is een adaptatie van het alom bekende "de Rattenvanger van Hamelen".
Krzysztof Kieslowski: I'm So-So... (1995) Krzysztof Kieslowski: I'm So-So... (1995)
Deze documentaire illustreert rijkelijk het leven van de grote Poolse regisseur Krzysztof Kieslowski. We volgen Kieslowski in de nadagen van zijn leven, waarin hij terugkijkt op zijn leven en met name zijn tijd als regisseur. Met een rustgevend relativisme worden de verschillende thema's door de filmmaker en Kieslowski behandelt.
Krzyzacy (1960) Krzyzacy (1960)
In de Middeleeuwen wordt een deel van Polen aangevallen door Duitse ridders van de Teutonische Orde. Danusia, de dochter van ridder Jurandt, is verliefd op Zbyszko van Bogdaniec, een driftkikker die wraak heeft gezworen voor de dood van Danusia's moeder door de indringers. Wanneer hij echter wordt gevangen genomen door de Teutoonse strijders, moet Danusia komen om hem te bevrijden. Maar dan valt ook zij zelf in de handen van de vijanden.
Kshatriya (1993) Kshatriya (1993)
De families Mirtagarh en Surjangarh zijn al eeuwenlang elkaars aardrivalen. Elk jaar moeten ze met een strijder komen, die ze tegen elkaar laten vechten, met als hoofdprijs het offeren van een heilige kalf. Door allerlei omstandigenheden krijgen de twee families een grote ruzie. Echter hun ontwetende kinderen, die in Engeland studeren, weten niets van deze vete af, en worden daar elkaars beste vrienden. Eenmaal terug in India, moet Vinjay (de zoon van het hoofd van Mirtagarh) vechten tegen zijn beste vriend Vikram (de zoon van het hoofd van Surjangarh), om de familie eer hoog te houden. Ook worden beide jongens verliefd op een meisje van de andere familie. Zullen de jongens, de eeuwenoude traditie hoog houden? Of is er in die familie eens tijd voor vernieuwing.
KT (2002) KT (2002)
1973, Kim Dae-Jung, een Zuid Koreaanse jurist, dissident en uitgesproken tegenstander van het militaire dictatorschap in zijn land wordt, tijdens een geheime trip naar Japan, uit zijn hotel in Tokio ontvoerd. De kidnapping veroorzaakt internationaal gezien veel opwinding. Vijf dagen later duikt Kim Dae-Jung, op mysterieuze wijze op in Seoul. Hij is geblinddoekt versuft en gewond. Vijfentwintig jaar later wordt Kim de president van Zuid Korea en krijgt de nobelprijs voor de vrede. Pas in de laatste jaren wordt duidelijk wie de daders waren van de kidnapping en welke motief ze hadden. En wie ze hebben tegengehouden.
Ku Nao Ren De Xiao (1979) Ku Nao Ren De Xiao (1979)
De naïeve toewijding aan de waarheid van de eerlijke verslaggever Fu Bin plaatst hem direct tegenover zijn opportunistische collega's, en zeker tegenover de hypocriete ambtenaren die tijdens de Culturele Revolutie in China zijn journalistieke ethiek schaamteloos uitbuiten vanuit ideologische motieven. Een integere chirurg die gedwongen wordt als portier te werken in zijn ziekenhuis, wordt ritueel vernederd tegenover Fu Bin, die een artikel moet schrijven ten faveure van de belagers van de chirurg. De beroepsmatige en ethische conflicten van Fu bedreigen uiteindelijk zowel zijn werk als zijn gezinsleven, terwijl zijn mentale strijd het discursieve niveau bereikt.
Kubanisch Rauchen (1999) Kubanisch Rauchen (1999)
Met het geld van de schoonfamilie van Paul achter de hand, besluiten Paul en Bernd een antiekzaak te beginnen. Paul denkt ten onrechte dat hij alles van financieën weet en Bernd denkt ten onrechte verstand te hebben van antiek. De winkel loopt dus niet helemaal als gepland en daarmee komt hun vriendschap onder druk te staan.
Kubanskie Kazaki (1949) Kubanskie Kazaki (1949)
Galina (Marina Ladynina) is de eigenaresse van een Siberische paardenfokkerij. Haar grote concurrent is de paardenfokker en ex-Kozak Gordei (Sergei Lukyanov). Om hun meningsverschillen bij te leggen, besluiten ze een hordenloop te houden. Tijdens de verhitte strijd worden ze verliefd op elkaar.
Kubrador (2006) Kubrador (2006)
Jueteng is een immens populair gokspel in de volkswijken van Manilla. Maar het is ook verboden. Amelita is de vrouw die de gokbriefjes bij de mensen gaat inzamelen en de potentiele deelnemers overhaalt om ook deze keer weer mee te doen. Ze is echter veel te zacht en te goed van karakter voor dat werk. Zodanig dat de hele buurt misbruik van haar maakt.
Kuch Kuch Hota Hai (1998) Kuch Kuch Hota Hai (1998)
Anjali Sharma (Kajol) en de lokale casanova Rahul Khanna (Shahrukh Khan) zijn dikke maatjes op het St. Xavier's College. Anjali denkt dat het ooit wel wat zal worden tussen haar en Rahul totdat Tina Malhotra (Rani Mukherjee) bij hun op school komt. Rahul valt als een blok voor haar, en laat Anjali achter met een gebroken hart. Anjali besluit midden in het schooljaar weg te gaan met als smoes dat haar moeder ziek is. Rahul en Tina trouwen maar door complicaties bij de geboorte van hun kind overlijdt Tina. Zij heeft brieven voor haar dochtertje achter gelaten. Na een aantal jaren als het meisje is opgegroeid en de brieven heeft gelezen wordt het haar duidelijk dat Rahul eigenlijk bij Anjali hoort. Zij wil ze dan ook bij elkaar brengen.
Kuch Naa Kaho (2003) Kuch Naa Kaho (2003)
Het is tijd om een geschikte vrouw te vinden voor Raj. Hierbij krijgt hij hulp van de beeldschone Namrata, een vrouw met een verleden. Na een aantal bruidskandidaten realiseert Raj zich dat hij eigenlijk verliefd is op Namrata, maar hoe zal haar achtergrond dit beïnvloeden?
Kuchh To Hai (2003) Kuchh To Hai (2003)
Het verhaal gaat over een groepje studenten in Simla die verstrikt raken in een moordzaak. De studenten komen er achter dat een leraar van hen het lijk van zijn vrouw beneden in de kelder heeft liggen. Nadat de leraar ziet dat ze het lijk hebben gezien, wil hij hen vermoorden voordat ze dit aan de politie gaan vertellen. Maar gedurende zijn achtervolging wordt hij aangereden door datzelfde groepje. Na het ongeluk willen ze er niets meer van weten. Jaren later komen ze weer bij elkaar voor een huwelijk van een van hun vrienden. Hier komen ze er achter dat de leraar hen nog steeds achtervolgt met de gedachte hen te willen vermoorden. Eén voor één worden ze vermoord tijdens hun verblijf in Simla. Iedereen verdenkt natuurlijk de leraar, maar hij blijkt niet alles in zijn eentje te doen. Wie helpt hem?
Kuchisake-Onna (2007) Kuchisake-Onna (2007)
Volgens de legende, ontvoert een vrouw met ingesneden mondhoeken kleine kinderen, om ze vervolgens te bewerken met een grote schaar. Als drie jongetjes uit nieuwsgierigheid naar haar op zoek gaan in het park, blijkt dat deze legende niet alleen in de belevingswereld van de plaatselijke bevolking bestaat.
Kuchizuke (1957) Kuchizuke (1957)
Kinichi en Akiko leren elkaar kennen wanneer zij hun vaders bezoeken in de gevangenis. Na, met success, te hebben gegokt op een wielerwedstrijd, genieten ze van een mooie dag op het strand. Terwijl ze met elkaar praten komen ze erachter dat ze allebei geld nodig hebben. Akiko, die haar geld verdient als schildersmode om de medische kosten voor haar moeder te betalen, moet 100,000 yen bij elkaar schrapen om het geld dat haar vader gestolen terug te betalen. Kinichi heeft ook 100,000 yen nodig om de borg te betalen voor zijn vader, die verdacht word van verkiezingsfraude.
Kûchû Teien (2005) Kûchû Teien (2005)
Een familie, die hardop uitspreekt zonder geheimen samen te leven, móet wel iets te verbergen hebben. Verschillende buitenechtelijke affaires en stiekem rebellerende kinderen zorgen dan ook niet voor grote verrassingen.
Kuckuckskind der Liebe, Ein (2005) Kuckuckskind der Liebe, Ein (2005)
Anabel (Lisa Martinek) heeft alles wat haar hartje begeert: een goed verdienende man, een mooi huis, leuke vrienden en een eigen antiekwinkeltje. Het enige wat aan haar geluk ontbreekt is een kind, maar daar kan haar echtgenoot haar niet aan helpen. Dus gaat Anabel op zoek naar vervanging...
Kuckuckszeit (2007) Kuckuckszeit (2007)
Het leven van de 38-jarige Claudia is geheel normaal. Gelukkig getrouwd met Jens en twee kinderen. Haar man is ondernemer in de bouw en Claudia zelf is huisvrouw. Echter, op een dag kan Claudia geen geld meer opnemen en verneemt dat de gezamenlijke rekening geblokkeerd is. De zaak van haar man staat namelijk op het punt failliet te gaan, iets wat Jens haar niet durfde te vertellen. Claudia besluit voeten in aarde te zetten en probeert de onderneming te redden. Zonder succes, en de spanningen in het gezin lopen hoog op.
Kuen Gik (1971) Kuen Gik (1971)
Twee mannen, de één een kung-fu specialist en de ander een kickbokser, ontdekken dat ze broers zijn, waarna ze het samen, binnen de ring en daarbuiten, opnemen tegen een misdaadsyndicaat
Kuen Sun (2001) Kuen Sun (2001)
De jonge kung fu-vechter Nova bewaakt een familiegeheim: de krachtige vechtstijl Avenging Fist! Als de leider van de ondergrondse terreurbeweging Red Dragons dit te weten komt, gaat hij tot het uiterste om de geheimen van de vechtstijl te ontdekken. Want met behulp van The Avenging Fist kunnen de Red Dragons de wereld veroveren. Voor Nova zit er maar één ding op. Geholpen door de kung fu-meesters Dark, Jazz en Iron Surfer neemt hij het op tegen een schijnbaar onoverwinnelijke tegenstander.
Kuffs (1992) Kuffs (1992)
George Kuffs heeft nooit zijn school afgemaakt, hij heeft net zijn baan verloren, en zijn vriendin die nog studeert is zwanger. Omdat hij vindt dat hij haar niet kan onderhouden verlaat hij haar en vraagt aan zijn broer Brad of hij hem geld kan lenen. Hij wil namelijk naar Brazilië om goud te gaan zoeken. Dan komt Brad om en is George plotseling eigenaar van Brads beveiligingsdepartement.
Kuhle Wampe oder: Wem Gehört die Welt? (1932) Kuhle Wampe oder: Wem Gehört die Welt? (1932)
Duitsland begin jaren 30. Kuhle Wampe is een camping aan de rand van Berlijn, die nu bevolkt wordt door dakloze arbeidersgezinnen die de huur niet konden betalen en waarvan de meeste te depressief en passief zijn om te trachten hun slechte omstandigheden te overwinnen. Een links georiënteerde jongerenorganisatie biedt plotseling de kans om het moraal op te krikken en de politieke strijd aan te gaan. Na problemen met de censuur verboden de Nazi’s de film voorgoed.
Kuihua Duoduo (2005) Kuihua Duoduo (2005)
Ma Xiaogang moet na zes jaar celstraf de draad van zijn leven weer opnemen. Hij doet dat door, op aanraden van de dorpsagent, geroosterde zonnebloempitten te verkopen. Maar het verleden laat hem niet los.
Kukla s Millionami (1928) Kukla s Millionami (1928)
Wanneer een rijke weduwe overlijdt, vertrekken twee van haar hebzuchtige erfgenamen naar Parijs, op zoek naar een pop waarin ze haar vermogen heeft verborgen. Dit zorgt echter voor de nodige ellende.
Kukushka (2002) Kukushka (2002)
Finland 1944, enkele dagen voordat W.O.II in dat land is beëindigd. Een Finse scherpschutter weet te ontsnappen en ook Ivan, een Russische kapitein, kent een ontsnapping door het oog van de naald. Ze zijn strijders aan weerszijden van de oorlog, maar Anni, een vrouw in Lapland, vangt hen op en behandeld hen gewoon als twee mannen.
Kulay Dugo Ang Gabi (1966) Kulay Dugo Ang Gabi (1966)
Een vampier, Marco (Ronald Remy), wil het lichaam van zijn geliefde weer tot leven wekken. Dit wil hij doen door een vloek uit te spreken over een dorp in de buurt.
Kull the Conqueror (1997) Kull the Conqueror (1997)
Een barbaar genaamd Kull wordt koning nadat hij de oude koning in een tweegevecht dodelijk heeft gewond en die met zijn laatste adem hem als opvolger aanwijst. De erfgenamen van de koning willen de heerschappij hebben en zij wekken een heks, Akivasha, tot leven. Maar Akivasha wil zelf de macht hebben en laat haar demonen heersen. Alleen de adem van de god Volka kan nog redding brengen.
Kumar Talkies (1999) Kumar Talkies (1999)
Documentaire die een beeld geeft van de rol van een bioscoop in een klein dorp in het noorden van India. De documentaire besteedt aandacht aan de relatie tussen de grote Bollywood-producties en hun publiek. In het dorpje Kalpi is maar één bioscoop: Kumar Talkies. Dertig jaar geleden richtte de vader van Pankaj Rishi Kumar in Kalpi een oude fabriek in als bioscoop. Het maakt niet uit welke film er draait, maar elke dag komt er een handvol mensen kijken. Kumar Talkies kent geen hits of flops, het principe van vraag en aanbod geldt hier niet. De documentaire Kumar Talkies zet de reële wereld in Kalpi, waar de economische crisis het leven onzeker maakt, tegenover de imaginaire wereld van het witte doek, een wereld van romantiek en rebellie waarin het onmogelijke mogelijk wordt: imaginaire beelden die langzaam maar zeker deel zijn gaan uitmaken van het collectieve bewustzijn van Kalpi.
Kumo no Hitomi (1998) Kumo no Hitomi (1998)
Nijima (Aikawa) is een witteboordencrimineel. Hij treedt doortastend op als hij iemand verdenkt van een aanslag op zijn dochtertje. Terwijl Nijima terugkeert naar zijn gewone leven raakt een yakuza baas geïnteresseerd in zijn diensten. Als een vriend hem introduceert in een hard crimineel netwerk krijgt Nijima al snel meer opdrachten die zelfs zijn eigen vriendenkring betreffen.
Kumo no Mukô, Yakusoku no Basho (2004) Kumo no Mukô, Yakusoku no Basho (2004)
In een alternatief verloop van het verleden is Japan verdeeld in een zuidelijk en een noordelijk deel door de oorlog tussen de Union en de Verenigde Staten. De Union heeft op Hokkaido een enorme toren gebouwd, waarvan het doel een mysterie lijkt. Drie kinderen, die de zomer doorbrengen op het rustige Japanse platteland en dagdromen over de verlaten straaljager die ze in de buurt hebben gevonden, raken gefascineerd door de geheimzinnige toren die ze in de verte zien. Ze beloven elkaar dat ze op een dag naar de toren zullen vliegen, om het mysterie te ontrafelen.
Kumo no Youni, Kaze no Youni (1989) Kumo no Youni, Kaze no Youni (1989)
Wanneer de keizer sterft moet zijn zoon de troon bestijgen. Dit gaat gepaard met de nodige complotten. Over het gehele land worden vrouwen gezocht om de vrouw van de keizer te worden. Een van die vrouwen is Ginga. Zij probeert ook de vrouw van de keizer te worden. Ginga is echter niet wat je zou verwachten van een keizerin.
Kumokiri Nizaemon (1978) Kumokiri Nizaemon (1978)
Een voormalige samurai verlaat zijn clan om een bende dieven te leiden. Hij doet een aanval op het kasteel van zijn oude meester om zo zijn familie te wreken.
Kumonosu Jô (1957) Kumonosu Jô (1957)
Kurosawa's verfilming van Shakespeare's MacBeth. Washizu en Miki keren terug na een gewonnen veldslag en komen een heks tegen die voor elk van hen een voorspelling doet. Washizu zal de nieuwe heer van het kasteel worden en opgevolgd worden door de zoon van Miki. Zullen deze voorspellingen uitkomen....?
Kun Pan (2002) Kun Pan (2002)
De nobele Thaise krijgsheer Kunpan wordt gedurende een oorlog gedwongen zijn geliefde Pimpilalai te verlaten. Terwijl Kunpan op het slagveld staat, maakt Chang, zijn rivaal in de liefde, Pimpilalai wijs dat Kunpan gesneuveld is. Met gebroken hart en schoorvoetend treedt ze vervolgens in het huwelijk met Chang. Wanneer Kunpan dit hoort, reist hij als een speer naar huis. Maar onderweg wordt hij tegen gehouden door de mannen van Chang. Na een reeks van bloedige gevechten, trekt Kunpan zich terug in de jungle, waar hij bovennatuurlijke krachten leert ontwikkelen. Met zijn nieuw verworven superkrachten keert de krijigsman uiteindelijk terug naar zijn geliefde....en zijn vijanden!
Kundskabens Træ (1981) Kundskabens Træ (1981)
Twee jaar middelbare schoolleven rond 1960 waar de grootste branie en het populairste meisje Elin (Eva Gram Scholdager) van de klas geleidelijk aan in tegengestelde rollen veranderen en alle conflicten op het schoolbal voor de zomervakantie naar buiten komen.
Kundun (1997) Kundun (1997)
De Tibetaanse bevolking noemt hun Dalai Lama ook wel Kundun, wat voor het heden staat. Kundun werd gedwongen om te ontsnappen uit zijn land, Tibet, wanneer China het land inneemt en zorgt voor een sterk regime in het rustige land.
Kung Fu (1972) Kung Fu (1972)
Een Chinese-Amerikaan, een Boedhistische monnik vlucht naar Amerika, achtervolgd door de soldaten van de Keizerlijke Garde nadat hij de dood van zijn meester heeft gewraakt. Op de vlucht helpt hij ondertussen wat mensen die zijn pad kruisen.
Kung Fu (2004) Kung Fu (2004)
Kanton, China, jaren '40. Sing wil wanhopig lid worden van Hong Kong’s meest beruchte gangsterbende, de Axe Gang, maar hij kan niet eens een mes hanteren. De bende is van plan hun territorium uit te breiden en werpt een begerig oog op Pig’s Sty Alley, een heilige straat bevolkt door een heel arsenaal excentrieke karakters. Enkelen van hen zijn zelfs kung fu meesters in vermomming en wanneer ze de bende op hun donder geven, gaan de poppen aan het dansen. De Axe Gang zet druk op de ketel en stuurt steeds dodelijker vechtersbazen op hen af. Het gevecht escaleert al spoedig tot letterlijk waanzinnige hoogten.
Kung Fu Dunk (2008) Kung Fu Dunk (2008)
Een jonge man groeit op in een Kung Fu school en wordt gerekruteerd door een Universitaire basketbal team, om zijn hele goede slam dunk talent. We zien hoe hij zijn tijd gebruikt tussen de training en wedstrijden, zijn strijd met een mede teamgenoot voor het meisje van zijn dromen. En ook probeert hij zijn familie te vinden.
Kung Fu Fighter (2007) Kung Fu Fighter (2007)
Het verhaal gaat over een jongeman luisterend naar de naam Ma, die zoekt naar zijn deskundige 'kungfu-vader' in het Shanghai van de jaren dertig. Nadat hij zijn vaders superkrachten heeft geërfd, verzekert hij zich van een baan in een huis waar gevechtssporten bedreven worden en wordt er bevriend met Fat. Maar de twee lopen in een val en de Shanghai triades willen hun ondergang. Ma heeft ook een oogje op de mooie zangeres Lung, maar zal de liefde tussen hun beiden openbloeien? En zal Ma dit alles nog overleven met zoveel partijen die tegen hem samenspannen?
Kung Fu Mummy, The (2005) Kung Fu Mummy, The (2005)
Kung Fu of 8 Drunkards (1980) Kung Fu of 8 Drunkards (1980)
Chang Fung is een jongeman die Kung Fu lessen krijgt van de altijd dronken Wu Tseng, die in een ver verleden vijanden heeft gemaakt. Wanneer een groep strijders Wu Tseng willen doden en ook nog eens zijn oom en nicht bedreigen, bedriegen en ontvoeren, is het tijd voor Chang Fung om zijn dronken Kung Fu technieken te laten zien...
Kung Fu of Seven Steps (1979) Kung Fu of Seven Steps (1979)
Wanneer de legendarische 'Five Hands Gang' de stad van Tiger en zijn meester Lee San Pai over dreigt te nemen, steken zij daar uiteraard een stokje voor.
Kung Fu Panda (2008) Kung Fu Panda (2008)
Po is een luie panda die de Uitverkorene blijkt te zijn om de vallei te redden van het gemene luipaard Tai Lung. Hij moet daarom in de leer bij Kung Fu master Shifu. Po zet de wereld van de Kung Fu compleet op zijn kop! Hij wordt een held door te leren dat als hij in zichzelf gelooft, hij alles kan bereiken.
Kung Fu Rascals (1992) Kung Fu Rascals (1992)
De kung-fu rascals zijn een bende nietsnutten die niet doorhebben dat al hun acties eigenlijk clichés zijn uit alle mogelijke goedkope actiefilms. Zo moeten ze ondermeer afrekenen met Godzilla, cowboys uit een ouwbollige western en slechterikken uit de films van Jackie Chan.
Kung Fu: The Movie (1986) Kung Fu: The Movie (1986)
De zwijgzame Shaolin-monnik Caine ontmoet een man die enkele verrassingen voor hem heeft. Zo is de shaolin-orde vernietigd, is de man de vader van een belangwekkend persoon die Caine vermoord heeft en zal er daarvoor wraak komen middels de zoon van Caine, die hij nooit gekend heeft.
Kung Phooey! (2003) Kung Phooey! (2003)
Als weeskind werd Chew opgevangen in de Heilige Shur-Li Tempel waar hij alle stijlen van de eeuwenoude vechtsport Kung-Phooey leerde. Nu moet hij al zijn kennis en kunde aanwenden voor de gevaarlijkste opdracht ooit: het terugvinden van de Heilig Perzik, die jaren geleden uit de tempel werd gestolen. Zijn zoektocht brengt Art Chew naar de Verenigde Staten, waar hij ontdekt dat de perzik in handen is van de kwaadaardige Helen Hu. Voor Chew zit er maar één ding op: kick some ass!
Kung Pow: Enter the Fist (2002) Kung Pow: Enter the Fist (2002)
De film volgt The Chosen One die op wraak uit is voor de dood op zijn ouders. Verantwoordelijke hiervoor is de slechte en onverwoestbare kung fu legende Master Pain.
Kung-Fu Master (1987) Kung-Fu Master (1987)
Een simpel verhaaltje over een vrouw die de veertig nadert en een tiener van amper vijftien jaar. Hun omgeving dwingt hun uit elkaar te gaan. De jongen vindt al snel troost in videospelletjes, maar de vrouw lijdt veel meer onder het besef dat zij ouder wordt.
Kunisada Chuji (1960) Kunisada Chuji (1960)
Wanneer Chuji Kunisada terugkeert naar zijn woonplaats, komt hij er achter dat de magistraat Jubei Matsui verantwoordelijk is voor de vernietiging van Kunisada's familie. Een volgende tragedie doet Kunisada besluiten om toe te treden tot een roversbende, die genoodzaakt is in de bossen te leven. Maar deze levenswijze brengt hem niet van de gedachte af om wraak te nemen op de magistraat Jubei Matsui.
Kunoichi Ninpô Chô Yagyû Gaiden: Edobana Jigoku-Hen (1998) Kunoichi Ninpô Chô Yagyû Gaiden: Edobana Jigoku-Hen (1998)
De terroriserende bende van de Katoh-clan, genaamd The 7 Spears, valt tijdens hun rooftocht voor jonge bruiden een vrouwenklooster binnen. De zeven overlevenden, meisjes met een ninjabloedlijn, zweren wraak en krijgen hulp van de mysterieuze Hannya. De dodenlijst gaat echter gelijk op.
Kunst der Exakten Phantasie, Die (2006) Kunst der Exakten Phantasie, Die (2006)
De fotograaf Heini Stucki zoekt zijn weg doorheen het verleden, het heden en de moerassen van het Zwitserse merenland. Zo ontdekt hij prehistorische objecten, rare en alledaagse werelden, intacte instincten en foto's waarbij beelden van binnenin en van buitenaf worden samengevoegd en die als het ware in elkaar vloeien.
Kunst en Vliegwerk (1989) Kunst en Vliegwerk (1989)
Kunstenaar Hans Drost (Herman van Veen) en zijn kinderen hebben een spectaculaire hobby: raketten. Naast hun huis hebben ze op een rommelig bouwterrein een bijna zes meter hoge, net echte raket gebouwd. Regelmatig vuren ze kleine proefraketten af, die tot grote woede van buurman Veldhuis (André van den Heuvel) vaak in diens kas belanden. Er groeit een oorlog tussen de kunstenaarsfamilie en buurman Veldhuis. Als op een dag per ongeluk de raket gelanceerd wordt en de kinderen een man in de raket vinden die geen papieren bij zich heeft, maar wel geld en een revolver...
Kunsten at Græde i Kor (2006) Kunsten at Græde i Kor (2006)
Door de ogen van de 11-jarige Allan maken we kennis met zijn bizarre familie. We schrijven het Deense platteland midden jaren ’70. De vader van het gezin, Henry, heeft een kruidenierszaak en hij heeft als hobby om begrafenissen op te fleuren met zijn emotionele redevoeringen. ’s Nachts heeft Henry meestal lange huilbuien en dan is het aan Allans zus, Sanne, om haar vader te troosten. Wanneer er in het kleine dorp geen sterfgevallen meer zijn worden zijn depressieve buien extremer. Allan wil er voor zorgen dat vader gelukkig kan blijven en maakt plannen om er voor te zorgen dat er genoeg doden zijn.
Kunsten å Tenke Negativt (2006) Kunsten å Tenke Negativt (2006)
Geirr is zwaar gehandicapt geraakt in een verkeersongeluk. Door zijn isolatie, fascinatie voor wapens en zijn verbitterde opmerkingen weet zijn vriendin Ingvild geen raad meer met hem. Ze nodigt daarom een positiviteitspraatgroep bij hen thuis uit. Geirr is echter de enige die niets ziet in een positief licht.
Kuracja (2004) Kuracja (2004)
Het beroemde Poolse kuuroord Ciechocinek wordt elk jaar door duizenden mensen bezocht. Zij willen zo snel mogelijk genezen worden, dan wel zich beter voelen - zowel fysiek als emotioneel. De protagonisten van de film ontmoeten elkaar in een sanatorium. Ze krijgen hun medische behandeling, maar genieten ook van hun wandelingetjes in de zomerzon, van concerten en danspartijtjes. Een film doortrokken van het patina van de goede oude tijd, over een wereld die verrassend genoeg nog steeds bestaat.
Kurai Tokoro De Machiawase (2006) Kurai Tokoro De Machiawase (2006)
Michiru heeft bij een verkeersongeluk haar zicht verloren. Sinds de dood van haar vader leeft ze alleen. Op een dag sluipt de van moord verdachte Akihiro in haar huis. Aanvankelijk is ze zich hier niet van bewust en Akihiro helpt haar stilletjes met dagelijkse zaken. Langzaam realiseert ze zich dat ze niet alleen is en ontstaat er een relatie tussen beide.
Kurasshâ Jô (1983) Kurasshâ Jô (1983)
Joe en zijn groep huurlingen (onderdeel van de organisatie Crushers), raken door een uit de hand gelopen missie hun licentie als 'Crusher' kwijt. Om hun naam te zuiveren infiltreren zij in de organisatie van de 'Pirates', wat ook een huurlingen-organisatie is. Tijdens hun onderzoek komen ze achter een grootschalig complot, dat al het leven in het heelal bedreigt.
Kurban (1983) Kurban (1983)
Het verhaal van twee broeders, de een is een keiharde gangster die voor niemand wijkt en de ander een jonge politieagent die heeft gezworen om elke crimineel op te pakken, al is het zijn broer.
Kurenai no Buta (1992) Kurenai no Buta (1992)
Het is 1930. Het is de tijd van lucht-piraten, premiejagers en allerlei ander soort piloten. De sluwste en beste van alle piloten is Porco Rosso. Porco Rosso is een man met het hoofd van een varken. Hij verdient zijn brood door middel van baantjes zoals mensen redden van piraten.
Kurenai no Nagareboshi (1967) Kurenai no Nagareboshi (1967)
Goro, een jonge huurmoordenaar voor de Yakuza, moet na een moord een tijdje weg uit Tokio. Hij hangt rond met vrouwen en verkeerde mannen, maar weet altijd uit de handen van de wet te blijven. Tijdens zijn ballingschap wordt hij verdacht van moord en ontmoet hij de vriendin van de vermoorde man. Tussen hen ontwikkelt zich een vreemde band. Wat Goro niet weet is dat een andere huurmoordenaar achter hem aan zit voor de moord die hij in Tokio pleegde.
Kurer (1987) Kurer (1987)
Ivan (Fedor Dunaevsky) is een tiener die grote moeite heeft met de echtscheiding van zijn ouders. Zijn symphatie ligt volledig bij zijn vader, die er met een jongere vrouw vandoor is gegaan en hij heeft niets dan minachting voor zijn moeder, die de voogdij over hem kreeg. Hij probeert het appartement van zijn moeder in brand te steken, wat gelukkig niet lukt. Het lukt hem echter ook niet om toegelaten te worden tot de universiteit. Hij moet echter wat doen nu hij van school is en aangezien zijn ambitie niet zo ver rijkt, regelt zijn moeder een baantje als koerier voor hem. Tijdens de eerste opdracht (die hij verknalt), leert hij Katya (Anastasiya Nemolyayeva) kennen, de dochter van een professor en lid van de Moskou's elite. Hij wordt verliefd en besluit ondanks dat hij het meisje niets te bieden heeft, haar hart te winnen.
Kuro Bara no Yakata (1969) Kuro Bara no Yakata (1969)
De mysterieuze zangeres Ryuko wordt aanbeden tijdens haar optredens in de Black Rose Mansion, een privé-club voor mannen. Zowel de schatrijke eigenaar van de club als talrijke klanten lopen haar achterna. Wanneer hun adoratie geweldadige vormen aanneemt is Ryuko haar leven niet meer zeker.
Kuro no Shishi (1992) Kuro no Shishi (1992)
In het zestiende-eeuwse Japan, probeert de kwaadaardige krijgsheer Nobunaga Oda Japan te veroveren. Maar hij is geen normale krijgsheer, hij krijgt de hulp van tijdreizende buitenaardse wezens en ninja-hatende onzchtibare robot samurai Jinnai, hij en zijn gemechaniseerde leger zijn haast onverslaanbaar. De jonge ninja, die bekend staat als 'Black Lion', neemt het op tegen Nobunaga Oda en zijn duivelse aanhang.
Kuro no Tenshi Vol. 1 (1997) Kuro no Tenshi Vol. 1 (1997)
Ikko, de zesjarige dochter van een yakuza-baas is getuige van de brute moord op haar ouders. Dankzij een vrouwelijke huurmoordenaar (de 'Black Angel') weet zij echter in leven te blijven. Na jaren in de Verenigde Staten te hebben gewoond, keert Ikko terug naar Tokyo om de dood van haar ouders te wreken, waarbij de de codenaam 'Black Angel' overneemt.
Kuro no Tenshi Vol. 2 (1999) Kuro no Tenshi Vol. 2 (1999)
Mayo is een vrouwelijke huurmoordenaar die de opdracht krijgt de machtige gangster Yakazi te liquideren. De aanslag wordt verijdeld door Yamabe, één van Yakazi's bodyguards. In het schietgevecht wordt echter wel een onschuldige voetganger dodelijk geraakt. Suzu, de vrouw van het slachtoffer, zint vervolgens op wraak terwijl ook Mayo zich opmaakt voor een nieuwe aanslag.
Kuro no Tesuto Kaa (1962) Kuro no Tesuto Kaa (1962)
Twee rivaliserende automerken brengen allebei hun nieuwste model op de markt. De twee bedrijven hebben elk een spion ingezet om koste wat het kost er achter te komen waarmee de concurent komt aanzetten. De spionen laten geen methode onbenut om achter de geheimen te komen; geweld, afpersing en het inzetten van hun vriendinnen wordt niet geschuwt.
Kurochka Ryaba (1994) Kurochka Ryaba (1994)
Als de kip Riaba een gouden ei legt wordt het voor Assia moeilijk vast te houden aan haar regel zich niet in te laten met het kapitalisme. Assia woont in een klein dorp met als enig gezelschap haar kip Riaba. Net als de overige dorpelingen is ook zij wars van perestrojka, glasnost of Gorbatsjov. Als de rijke Tchirkounov aan de rand van het dorp en naar de nieuwe maatstaven van wat eens de USSR was, een houtzagerij opzet, lopen de spanningen al gauw hoog op. Assia is vastbesloten ervoor te zorgen dat Tchirkounovs bedrijf verdwijnt, maar dan vindt ze -op zoek naar Riaba- in haar schuur een gouden ei...
Kuroi Ame (1989) Kuroi Ame (1989)
Een jonge aanstaande bruid heeft de pech Hiroshima te bezoeken, precies op de dag van het fatale bombardement. Wonder boven wonder blijft ze ongedeerd en reist terug naar haar eigen dorp, vlak achter de baai bij Hiroshima. De jaren erna blijken steeds meer mensen in haar omgeving besmet te zijn door de 'black rain' ofwel nucleair substantie als gevolg van de atoombom.
Kuroi Ie (1999) Kuroi Ie (1999)
Een plichtsbewuste agent, die werkt voor "Showa Life Insurance", krijgt een telefoontje van een klant die hem vertelt dat zij zelfmoord wil plegen. Ze vraagt hem of de verzekeringsmaatschappij in dit geval geld zal uitbetalen. De agent is bezorgd om haar veiligheid en gaat naar haar huis. Daar stelt hij vast dat haar zoon zich opgehangen heeft. Wanneer hij de zaak verder onderzoekt, ontdekt hij dat steeds meer familieleden het slachtoffer worden van ernstige ongevallen. En als hij zelf niet oppast, zou hij wel eens de volgende kunnen zijn.
Kuroi Kawa (1957) Kuroi Kawa (1957)
Rond een Amerikaanse luchtbasis probeert de Japanse bevolking een beetje geld te verdienen. Tegen deze achtergrond ontstaat er een driehoeksverhouding tussen twee bewoners van een vervallen appartementencomplex en een lokale crimineel. Het leven in de lagere bevolkingsgroepen van het naoorlogse Japan blijkt niet eenvoudig te zijn.
Kurosawa (2001) Kurosawa (2001)
Interessante interviews en anekdotes van en door diversen hedendaagse bekende regiseurs, acteurs en mensen die met Kurosawa hebben samen gewerkt. Tevens interviews en beelden van de man himself.
Kurosawa: The Last Emperor (1999) Kurosawa: The Last Emperor (1999)
Een documentaire gemaakt door Alex Cox over een van de grootste regiseurs (in zijn ogen) die er ooit geweest is. Interessante interviews en anekdotes van en door diversen hedendaagse bekende regisseurs en mensen die met Kurosawa hebben samen gewerkt.
Kurosufaia (2000) Kurosufaia (2000)
Junko is een jonge vrouw gezegend met het zogenaamde Pyrokinesis, waarmee ze alles in brand kan laten zetten. Ze wordt verliefd op haar collega Kazuki, wiens zusje op een gegeven moment wordt ontvoerd en vermoord. Kazuki wil wraak nemen en Junko gaat hem hierbij helpen.
Kurotokage (1968) Kurotokage (1968)
De bekende Japanse travestiet Akihiro Miwa speelt de rol van hoge vrouwelijke yakuzabazin Black Lizard. Zij is het brein achter alle illegale praktijken in Tokyo. De Black Lizard brengt haar macht in gevaar door verliefd te worden op detective Akechi (Isao Kimura).
Kurôzu Zero (2007) Kurôzu Zero (2007)
Op de beruchte Suzuran high school heerst een klimaat van geweld. Twee jeugdbendes staan lijnrecht tegenover elkaar en bevechten elkaar tot de dood.
Kurt & Courtney (1998) Kurt & Courtney (1998)
Nadat Kurt Cobain zelfmoord pleegde, trok een filmcrew in Seatlle erop uit om een documentaire te maken. Regisseur Nick Broomfield praat met verschillende mensen uit Cobain's vriendenkring over zijn leven en in de documentaire komt een complottheorie boven water, die zou bewijzen dat Courtney Love Cobain heeft laten vermoorden.
Kurt Cobain About a Son (2006) Kurt Cobain About a Son (2006)
Een intieme documentaire over de overleden artiest Kurt Cobain, gebaseerd op meer dan 25 uur aan, tot nu toe nooit gepubliceerd, geluidsmateriaal van interviews met Cobain door muziekjournalist Michael Azzerad voor zijn boek "Come As You Are: The Story of Nirvana." In de film vertelt Cobain openhartig over zijn leven - van zijn kinder- en pubertijd tot aan zijn muzikale ontdekking en zijn visie op zijn plotselinge beroemdheid. De gesprekken worden ondersteund met beelden van het Amerika waarin Cobain opgroeide. Dit resulteert in een doordringende blik in Cobain's leven en muziek en schetst tevens de tijdsgeest van zijn generatie.
Kurt Gerrons Karussell (1999) Kurt Gerrons Karussell (1999)
Deze documentaire is gebaseerd op de succesvolle Duitse acteur uit de jaren '20 en '30, Kurt Gerron. Kurt was het meest succesvol in de Verenigde Staten en na zijn actieve filmcarriere ging hij aan de slag achter de schermen in de filmindustrie. Maar aan de ooit zo succesvolle carrière kwam abrupt een einde. Hij was Joods en ontkwam niet aan de gevolgen van de Nazi-doctrine.
Kurtlar Vadisi - Irak (2006) Kurtlar Vadisi - Irak (2006)
Op 14 juni 2003 komen Amerikaanse troepen aan op het niet-officiële, min of meer geheime hoofdkwartier van de Turkse speciale eenheid in Noord-Irak. De Turkse eenheid gaat ervan uit dat dit bezoek van de geallieerden een routinematige karakter heeft. Echter, door de veranderde omstandigheden heeft Amerika besloten zich op te werpen als de enige machthebber in de omgeving en het laatste woord te hebben. Die dag worden elf Turkse soldaten weggevoerd met een zak over het hoofd. Luitenant Süleyman Aslan is een van die soldaten. Hij kan zich niet neerleggen bij de schending van zijn eer door een dergelijke overgave en pleegt zelfmoord. Hij laat een brief achter, gericht aan Polat Alemdar, een Turkse geheime agent met een elite-opleiding. Deze kan niet onverschillig blijven voor het laatste verzoek van zijn vriend en gaat met een team naar de plaats van gebeuren.
Kurtulus (1994) Kurtulus (1994)
Het Ottomaanse Rijk is als verliezer uit de Eerste Wereldoorlog gekomen en het grondgebied dreigt verdeeld te worden onder de Geallieerden. In 1919 zet de revolutionaire Mustafa Kemal Pasja echter voet aan wal in Anatolië, om een aanvang te geven aan de Onafhankelijkheidsoorlog. Hij staat niet alleen in zijn afkeer van de bezetters en de decadente sultan, waardoor het hem lukt een heel leger op de been te brengen.
Kuruizaki Sanda Rodo (1980) Kuruizaki Sanda Rodo (1980)
Wanneer Ken, de leider van een motorbende, beslist om een gezinnetje te stichten en zijn oude leven achter zich te laten, laat hij de bende kwaad en leiderloos achter. Jin neemt na verloop van tijd Ken's plaats in maar krijgt het al snel aan de stok met andere bendes. De bendeleden willen dat Ken terugkomt.
Kurutta Butokai (1988) Kurutta Butokai (1988)
Ryuzaki, redacteur van het body-building-tijdschrift Muscle, krijgt een relatie met Kitami, een beoefenaar van SM. In een aanval van passie hakt hij met een Japans zwaard Kitami's rechterarm af. Na enkele maanden in de gevangenis te hebben doorgebracht, keert hij naar huis terug en vindt daar Kitami's arm op sterk water. Hij gaat wanhopig op zoek naar Kitami en wordt gepijnigd door de gedachte aan hem.
Kurutta Ippeji (1926) Kurutta Ippeji (1926)
De vrouw van een zeeman wordt opgesloten in een psychiatrische inrichting, nadat ze hun kind heeft proberen te verdrinken. De man besluit een schoonmaker te worden in dezelfde inrichting, zodat hij z'n vrouw kan verzorgen.
Kurutta Kajitsu (1956) Kurutta Kajitsu (1956)
De broers, Natsuhisa en Haruji, gaan naar de kust waar ze met vrienden rondhangen, waterskiën, zwemmen, varen, drinken, roken, vechten en zoveel mogelijk vrouwen proberen te versieren. Ze hebben verder niks te doen dan dit, en klagen over het feit dat er niks interessants te doen is.
Kurz und Schmerzlos (1998) Kurz und Schmerzlos (1998)
Vroeger waren ze een bende in de wijk Hamburg-Altona: de Turk Gabriel, de Serviër Bobby en de Griek Costa - drie onlosmakelijke vrienden, die al heel wat netelige situaties samen doorgemaakt hebben. Maar als Gabriel uit de gevangenis ontslagen wordt, verandert alles. Hij is die kleine misdaad beu en wil volwassen worden. Toch moet hij snel vaststellen dat het met zijn vrienden niet zo eenvoudig is.
Kurze Leben des José Antonio Gutierrez, Das (2006) Kurze Leben des José Antonio Gutierrez, Das (2006)
José Antonio Gutierrez was een van de 300.000 Amerikaanse soldaten die naar Irak zijn gestuurd. Een paar uur na het begin van de oorlog ging zijn foto de hele wereld over: hij was de eerste gesneuvelde Amerikaanse soldaat in Irak. José Antonio maakte deel uit van een groep van 32.000 zogenoemde Green card-soldaten, migranten die in de hoop op een Amerikaans paspoort, meevechten in Irak. Het ontroerende verhaal van een straatjongen uit Guatemala die langs de Pan-American highway naar het noorden trekt in de hoop op een betere toekomst, om uiteindelijk ver van huis te sterven als een Amerikaanse held.
Kus, De (2004) Kus, De (2004)
Sarah (Marie Vinck) is een mooi en getalenteerd meisje van bijna zestien. Ze heeft weinig vriendinnen en klampt zich vast aan haar droom : een professionele ballerina worden. Materieel komt ze niets tekort, maar van haar ouders (Hilde Van Mieghem & Jan Decleir) kan ze weinig steun en genegenheid verwachten. Vader is altijd met zijn werk bezig en moeder heeft als grootste aandachtspunt zichzelf en ziet haar dochter eerder als een rivale. Als Sarah de knappe Vic ontmoet heeft ze eindelijk een zielsverwant gevonden, iemand die ze blindelings vertrouwt. Denkt ze, ... want is Vic wel de charmante man die ze denkt te kennen ? En wil hij haar echt helpen?
Kusa-Meikyu (1983) Kusa-Meikyu (1983)
In deze surrealistische en experimentele film, gebaseerd op een verhaal van de schrijver Kyoko Izumi, gaat regisseur Terayama, tegen de achtergrond van een jongeman, op zoek naar de tekst en de muziek van een liedje waar hij in zijn kindertijd zo van hield. De jongeman, Akira, raakt geïntrigeerd door een "stuiterbal" liedje waarvan hij zich herinnert dat zijn nu dode moeder dat vroeger altijd voor hem zong. Nu hij op de rand van seksuele volwassenheid staat, wil hij de oorsprong van het liedje achterhalen. Dit mondt uit in een surrealistische film waarin realiteit, fantasie en verleden zich vermengen tot een experimenteel en kleurrijk spektakel.
Kutabare Gurentai (1960) Kutabare Gurentai (1960)
Sadao woont samen met een groep wezen samen in een huis. Als hun voogd, en werkgever, wordt doodgereden door een gangster, moeten ze voor zich zelf zorgen. Op een dag komt een man bij hen thuis en vertelt Sadao dat hij de enige erfgenaam is van een clan, en dat hij naar het Sawaji eiland moet gaan. Na eerst te hebben tegengestribbeld gaat hij toch mee. Op het eiland komt hij erachter dat dezelfde gangster die zijn voogd doodreed, daar een toeristische trekpleister van wil maken. Sadao besluit, samen met zijn vrienden, om dit tegen te gaan.
Kuß des Tigers, Der (1987) Kuß des Tigers, Der (1987)
Een Duitse au pair ontmoet in Parijs een mysterieuze avonturier uit Canada. Er volgt een hartstochtelijke liefdesgeschiedenis die echter steeds grimmiger wordt. De man wil haar vermoorden, maar bang is ze niet, integendeel, ze zegt dat ze het graag zou hebben als hij haar zou vermoorden.
Kvarteret Korpen (1963) Kvarteret Korpen (1963)
Jonge arbeider woont in Malmö in 1936 nog thuis bij zijn alcoholische vader en moeder die werkster is. Zijn literaire ambities worden teleurgesteld als een uitgever zijn roman weigert. Hij maakt een meisje uit de buurt zwanger, maar het vooruitzicht op net zo'n huwelijk als zijn ouders, doet hem de buurt waarin hij woont ontvluchten
Kvinna utan Ansikte (1947) Kvinna utan Ansikte (1947)
De getrouwde student Ragnar wordt verliefd op de jonge maar gefrustreerde vrouw Rut, die heel wat te kampen heeft met een jeugdtrauma. Ze werd misbruikt door de minnaar van haar moeder en kan zich daardoor, eenmaal volwassen, aan niemand binden. Het is daarom de vraag of de relatie met Ragnar kan standhouden.
Kvinnen i Mitt Liv (2003) Kvinnen i Mitt Liv (2003)
Jacob (Thomas Giertsen) is in de dertig en advocaat. Bovendien is hij een overtuigd vrijgezel, zeer gehecht aan zijn vrijheid. Terwijl hij even vaak van vriendin wisselt als van schone sokken, doet hij er alles aan om vaste een relatie met vrouw en kinderen te vermijden. Totdat de charmante Nina (Ane Dahl Torp) zijn leven binnenwandelt en deze volledig op z'n kop zet.
Kvinnodröm (1955) Kvinnodröm (1955)
Twee vrouwen, een modeontwerpster van midden-dertig en een model van twintig, gaan naar Göteborg voor een fotosessie. Beiden hebben daar een ontmoeting met een man en beide ontmoetingen worden beïnvloed door een andere vrouw.
Kvinnorna på Taket (1989) Kvinnorna på Taket (1989)
Het is 1914 en de rustige en stille Linnea raakte bevriend met een fotografe, Anne. Ze krijgen een verhouding, die in gevaar komt als de ex-vriend van Linnea hun pad kruist.
Kvinnors Väntan (1952) Kvinnors Väntan (1952)
Rakel, Marta, Karin en Annette zijn met vier broers getrouwd. Terwijl ze in een zomerhuisje wachten op hun mannen, vertellen ze elkaar verhalen over hun huwelijk. Rakel vertelt over de tijd dat ze een affaire had met haar jeugdliefde en hoe ze haar echtgenoot hiermee confronteerde. Marta’s verhaal is over hoe ze werd verleid en zwanger geraakte. Karin vertelt over wat er gebeurde toen zij en haar man op een dag vast kwamen te zitten in een lift. Terwijl de vrouwen elkaar deze verhalen vertellen is Marta’s jongere zus Maj van plan om er van door te gaan met de vierde broer.
Kvitebjørn Kong Valemon (1991) Kvitebjørn Kong Valemon (1991)
In het koninkrijk Zomerland, waar de bloemen eeuwig bloeien, weigert de jonge, knappe koning Valemon om met een boosaardige heks te trouwen. Als straf voor deze weigering om een verbond met het kwade te sluiten, spreekt de heks een betovering over hem uit en verandert Valemon in een vervaarlijk uitziende ijsbeer. Hij vlucht naar het noorden, naar het ijzige koninkrijk "Winterland" en wordt daar verliefd op een beeldschone, jonge prinses die door het gevaarlijke uiterlijk van de ijsbeer heen kan kijken en de goedheid van binnen ziet. Het is vervolgens aan de prinses om de boosaardige plannen van de heks te dwarsbomen, Valemon te redden en de ijzige betovering van de IJsbeerkoning te verbreken.
Kwaheri: Vanishing Africa (1964) Kwaheri: Vanishing Africa (1964)
Deze mondo documentaire volgt een zoektocht door de donkerste gebieden van Afrika naar een shamaan. Deze dokter staat bekend voor zijn controversiële hersenoperaties zonder verdoving. Ook wordt aandacht besteed aan bepaalde uitstervende primitieve stammen die in Afrika leven, en vreemde groeps-rituelen, het drinken van bloed, en extreme ziektes.
Kwai Tsan Tseh (1984) Kwai Tsan Tseh (1984)
Thomas en David, de eigenaren van een mobiel restaurant, ontmoeten de mooie Sylvia een zakkenrolster. Samen met hun vriend Moby, een detective, nemen zij het op tegen een bende die haar ontvoerd hebben...
Kwon-Soon-Boon Yeo-Ja Nab-Chi-Sa-Geon (2007) Kwon-Soon-Boon Yeo-Ja Nab-Chi-Sa-Geon (2007)
Drie vrienden zijn hopeloos op zoek naar geld, maar weten niet hoe ze dat het makkelijkst kunnen krijgen. Tijdens een etentje in een restaurant zien ze dat de eigenaresse een oude vrouw is en ze denken dat de oude vrouw vast een hoop geld moet hebben. Daarop besluiten ze haar te kidnappen en vragen 50 miljoen Won losgeld. Het probleem is echter dat geen van de kinderen van de oude vrouw geld wil betalen voor de vrijlating.
Kya Ka Ra Ba A (2001) Kya Ka Ra Ba A (2001)
Kawasa bekijkt haar werk en leven tot nu toe, stelt vragen aan de grootmoeder die haar opvoedde en probeert het gat dat de afwezige vader heeft veroorzaakt te vullen.
Kya Love Story Hai (2007) Kya Love Story Hai (2007)
Arjun (Tushar Kapoor) wordt verliefd op de knappe Kaajal (Ayesha Takia) en het lukt hem uiteindelijk om met haar in contact te komen. Kaajal waardeert hun vriendschap, maar Arjun durft zijn ware gevoelens voor haar niet te uiten. Langzamerhand begint hij Kaajal beter te leren kennen en komt erachter dat zij een moeilijke jeugd heeft gehad. Wanneer Kaajal per ongeluk een liefdesbrief van Arjun vindt, die hij voor zijn geheime liefde heeft geschreven, wordt de situatie moeilijk voor hem. Arjun verdwijnt van het toneel en tijdens zijn afwezigheid wordt Kaajal verliefd op een succesvolle zakenman. Als Arjun terugkeert en toch besluit om Kaajal voor zich te winnen, komt hij erachter dat zij intussen verloofd is.
Küçük Hanimin Soförü (1962) Küçük Hanimin Soförü (1962)
Een rijke vrouw huurt een knappe chauffeur in die doet alsof die arm is. Hij heeft hier zijn eigen reden voor en is niet van plan om het zomaar ineens te verklappen.
Küçük Kiyamet (2006) Küçük Kiyamet (2006)
Door de voortdurende aardbevingen in Istanbul verliest Bilge haar moeder. Hierdoor krijgt ze psychische problemen en serieuze trauma's. Met haar twee kinderen haar echtgenoot en haar neefjes verlaten ze Istanbul en gaan ze naar een zuidelijke dorp waar ze zich veilig willen voelen en de terreur te kunnen vergeten. Maar dit verandert echter als ze te maken krijgen met mysterieuze gebeurtinissen.
Küçük Kovboy (1973) Küçük Kovboy (1973)
Een cowboy en een kleine jongen, die een grote fan is van westerns, maken samen doldwaze avonturen mee in Italië. Ze komen te staan voor allerlei problemen en moeten het opnemen tegen keiharde criminelen.
Kynigoi, Oi (1977) Kynigoi, Oi (1977)
Oudejaarsavond 1976. Op een Grieks eiland ontdekt een groep jagers een lijk in de sneeuw, wonderwel gepreserveerd door de kou. Aan zijn uniform te zien lijkt het één van de duizenden partizanen te zijn die tijdens de burgeroorlog zijn vermoord, en de jagers (allen regeringsgezinde bourgeoisie) besluiten het terug te dragen naar hun jachtverblijf voor een autopsie.
Kyô no Dekigoto (2004) Kyô no Dekigoto (2004)
Masamichi is geslaagd voor de toelatingsproef voor de universiteit en om dat te vieren organiseren zeven van haar vrienden een feestje. Het is misschien wel de laatste keer dat ze samen kunnen zijn, voordat ze allemaal hun eigen weg moeten gaan...
Kyodai Makes the Big Time (1991) Kyodai Makes the Big Time (1991)
Film over de moeizame relatie tussen de narcistische acteur Kyodai en danseres Stephanie. Hun relatie eindigt als Kyodai een affaire begint met Colette. Jaren later belt Kyodai Stephanie, net voor hij zelfmoord pleegt op een gestolen motorfiets. Stephanie blijft achter, ouder en wijzer.
Kyôfu Joshikôkô: Bôkô Rinchi Kyôshitsu (1973) Kyôfu Joshikôkô: Bôkô Rinchi Kyôshitsu (1973)
Wanneer een vriendin van de drie nieuwe studenten op een strenge meisjesschool zelfmoord pleegt willen ze uitzoeken of het wel echt zelfmoord was. Maar wanneer ze het bijna hebben uitgedokterd worden ze tegengehouden door de administratie. Maar laten de drie vriendinnen het hier wel bij?
Kyofun no Byoningen Saishu Kyoshi (1988) Kyofun no Byoningen Saishu Kyoshi (1988)
Als de slechte, bionische Ganpachi (Takenaka) les gaat geven op een middelbare school, komt hij tegenover de schoolheldin Hinako te staan. Deze vernedert hij door met een hele groep mannen een onderbroekendans te doen. Huilend gaat Hinako weg, maar komt weer met vernieuwde krachten terug als ze haar speciale satijnen onderbroek aanheeft. Ganpachi komt erachter dat Hinako toch meer in haar mars heeft.
Kyojin to Gangu (1958) Kyojin to Gangu (1958)
In een snel veranderende en kapitalistischer wordende maatschappij concurreren de bedrijven World, Apollo en Giants in de caramel-industrie. Nadat World-executive Nishi lucht heeft gekregen van een te komen marketingcampagne van Giants, laat hij zelf ook een campagne lanceren waarvoor de vrolijke en kinderlijke Kyoko modelleert. Nishi's campagne is een succes en Kyoko wordt een ster. Dan wordt Apollo echter door productieproblemen gedwongen gas terug te nemen, waardoor er marktaandeel voor het oprapen komt te liggen. De drang naar succes wordt Nishi en zijn collega's vervolgens te groot, hetgeen tot gevolg heeft dat ze niet meer in staat zijn rationeel en gewetensvol te handelen.
Kyokatsu Koso Waga Jinsei (1968) Kyokatsu Koso Waga Jinsei (1968)
Wanneer Shun Muraki ontdekt dat er in de nachtclub waar hij werkt op grote schaal in illegale whiskey wordt gehandeld, vindt hij zijn ware roeping: afpersing! Samen met drie vrienden vormt hij een team dat geregeld makkelijke prooien zoals rijke, ontrouwe zakenmannen chanteert voor veel geld. Het groepje heeft veel succes en het geld stroomt binnen. Wanneer op een dag de vader van één van de vier door yakuza wordt geliquideerd, willen ze wraak nemen. Muraki en de zijnen gooien al hun chantage-vaardigheden in de strijd, maar ze leren al snel dat de yakuza niet makkelijk aan te pakken zijn.
Kyoki no Sakura (2002) Kyoki no Sakura (2002)
Simpel verhaal over drie straatjochies die op het idee komen dat het huidige Japan verloedert door de toenemende westerse invloeden en dat ze de daarbij horende drugs- en prostitutie-overlast en alles wat slecht is voor Japan te lijf te moeten gaan. Voor de grote schoonmaak gebruiken ze hun vuisten, kettingen of welke techniek dan ook om het gevecht in hun voordeel te beslechten. Hiermee verwerven ze zo'n reputatie dat de criminele gevestigde orde begint te vrezen voor zijn louche zaakjes. Deze besluiten op hun beurt een manier te vinden om de drie uit de weg te ruimen.
Kyokon Densetsu: Utsukushii Nazo (1983) Kyokon Densetsu: Utsukushii Nazo (1983)
De film vertelt een verhaal over de liefde van Itsuro en Takizawa. De eerste wordt gevraagd lid te worden van een rechtse groepering die traint in een fitness- club. Takizawa krijgt de taak de jongen op te leiden. In een dronken bui verleidt hij Itsuro en dat is voor de jongen zijn eerste seksuele ervaring met een man.
Kyokugen Suiri Colosseum (2004) Kyokugen Suiri Colosseum (2004)
Enkele vrienden komen samen in een zomerhuisje om samen gezellig de vakantie door te brengen. Al snel blijkt dat ze in een benauwde situatie terechtgekomen zijn, en dat ze niemand meer kunnen vertrouwen.
Kyokuskin Kenka Karate Burai Ken (1977) Kyokuskin Kenka Karate Burai Ken (1977)
Mas Oyama zit op het dieptepunt van zijn leven. Hij werkt voor de lokale maffia, mensen respecteren hem niet meer als karate-meester en hij is volledig de weg kwijt. Totdat hij de draad weer oppakt en met behulp van zijn nieuwe vrienden de wereld opnieuw het ware karate laat zien.
Kyon Ki? (2005) Kyon Ki? (2005)
Anand (Salman Khan) is een charmante jongeman, enhopeloos verliefd. Net voor zijn droomleven een start kan maken ontneemt het lot hem van het leven dat hij had gepland. De oogverblindende Dr. Tanvi (Kareena Kapoor), begripvol en gepassioneerd, leeft in een tweestrijd van emoties. Gevangen tussen haar professionele plicht Anand te helpen enerzijds en anderzijds beïnvloed door haar persoonlijke gevoelens voor hem. Op een onverwachte plek ontstaat er een liefde tussen Anand en Tanvi. Vechtend tegen de maatschappij waar een medisch systeem hen tegenwerkt, proberen ze hun liefde stand te laten houden.
Kyon? (2003) Kyon? (2003)
De enige dochter van de rijke industrieel Rohit Narang, wordt ontvoerd en er wordt een losgeld gevraagd van 20 miljoen. Rohit en zijn vrouw Sunidhi, betalen het losgeld maar hun dochter Shilpa wordt samen met haar vriendin Neha Bose dood teruggevonden. Inspecteur Aditya Solanki wordt op de zaak gezet om het op te lossen.
Kyonetsu no Kisetsu (1960) Kyonetsu no Kisetsu (1960)
Een zakkenroller uit Tokyo, wiens beste vriendin een prostituee is, heeft net de verkeerde persoon geprobeerd te rollen en belandt in de gevangenis. Daar raakt hij bevriend met een medegevangene. Eenmaal vrij, besluiten de twee mannen samen te wonen bij de prostituee, en al snel raken ze verstrikt in verschillende vieze zaakjes.
Kyoryu: Kaicho no Densetsu (1977) Kyoryu: Kaicho no Densetsu (1977)
Een klein Japans dorpje wordt aangevallen door een enorme vliegende dinosaurus. Ondertussen kruipt er ergens diep in een ijsberg op de noordpool een mysterieus monster uit een ei. De dinosaurus en het monster zijn natuurlijk gedoemd om tegen elkaar te vechten en vertrappelen in hun strijd meteen een paar Japanse grootsteden.
Kyoshin (2005) Kyoshin (2005)
Filosofische en contemplatieve film waar Sogo Ishii op zoek gaat naar het bestaan van de ziel, en daarbij enkele personages een zoektocht laat ondernemen naar het bestaan van hun ziel. Aan de hand van abstracte scenes en filosofisch geladen dialogen wordt geprobeerd een tipje van de sluier te lichten.
Kyôshoku sôkô Guyver: Kikaku Gaihin (1986) Kyôshoku sôkô Guyver: Kikaku Gaihin (1986)
Sho ontdekt een apparaat dat zich op mysterieuze wijze aanpast aan zijn lichaam en hem in de “Guyver”, een cyborg-achtige superheld verandert. Als de Chronos Coöperatie en het leger Zoanoids-soldaten er achterkomen en iedereen die Sho liefheeft vermoordt, vecht Sho met zijn Guyver terug.
Kyrkoherden (1970) Kyrkoherden (1970)
Rond het jaar 1800 is Zweden in oorlog met Rusland en zijn vrijwel alle mannen uit het dorp opgeroepen om te vechten aan het front. Wanneer er dus een nieuwe priester arriveert, zijn alle vrouwen opgewonden en blij, omdat er eindelijk weer een man in het dorp aanwezig is. Alleen één vrouw is niet blij, dat is de dochter van de heks. Zij is nog steeds op zoek naar wraak, omdat haar moeder enige tijd geleden tot de brandstapel werd veroordeeld.
Küskün Cicek (1979) Küskün Cicek (1979)
Twee mensen die zielsveel van elkaar houden proberen te overleven in de keiharde wereld en worden geconfrontreerd met allerlei problemen.
Küss Mich, Kanzler! (2004) Küss Mich, Kanzler! (2004)
Op het hoogtepunt van zijn politieke carrière loopt het huwelijk van bondskanselier Ben Bischof en zijn vrouw Florine op de klippen. Om tot rust te komen, vlucht de kanselier op zijn Harley door de Duitse hoofdstad. Hij maakt nogal onzacht kennis met het wegdek, recht voor de voeten van de charmante Mila.
Kyua (1997) Kyua (1997)
Tokio wordt opgeschrikt door een reeks gruwelijke moorden. De enige connectie tussen de moorden is een 'X' die in de nek van de slachtoffers is gekerfd. Telkens wordt de moordenaar gevonden vlak bij het slachtoffer, maar telkens weten dezen nergens iets meer van. Een detective en een psycholoog onderzoeken de zaak. Bij de laatste moord vinden zij een vreemde jongeman die een bepaald effect lijkt te hebben op iedereen die met hem in contact komt...
Kyuketsuki Gokemidoro (1968) Kyuketsuki Gokemidoro (1968)
Na de hectiek van een bommelding, kaapt één van de passagiers, een moordenaar, het vliegtuig uit angst voor blootstelling. Wanneer hij de piloten dwingt tot een koerswijziging, ontwijkt het vliegtuig ternauwernood een UFO en maakt het een noodlanding op onbekend gebied. Maar daar is ook het buitenaardse gevaar.
Kyûketsuki Miyu (1988) Kyûketsuki Miyu (1988)
De mysterieuze Miyu lijkt een jong meisje maar is in werkelijkheid een duizendjarige vampier. Ze probeert de ouderlijke traditie voort te zetten door Japan te verdedigen tegen de invasie van de kwaadaardige Shinmas. Miyu wordt geconfronteerd met twee wezens die hun slachtoffers beroven van hun ziel. Vechtend tegen de krachten van haar vijanden weet zij, door haar scherpzinnigheid en overtuiging, het vertrouwen van een menselijk wezen, Himiko, te winnen.
Kyûtî Hanî (2004) Kyûtî Hanî (2004)
Honey is een jong meisje dat zichzelf met behulp van een magisch medaillon in alle mogelijke gedaantes kan veranderen. Ze draagt het medaillon altijd om haar nek, en helpt met alle plezier mensen in nood. Helaas hoort de geheimzinnige Panther Claw van het bestaan van het medaillon en besluit hij het van Honey te stelen. Hij stuurt zijn sterkste agenten op Honey af, in de hoop haar te kunnen overmeesteren.
Küß Mich! (1995) Küß Mich! (1995)
Paula leidt een zeer geordend bestaan. Ze heeft slechts één slechte gewoonte: ze steelt vulpennen. Op een dag steelt ze in het veilinghuis van haar vriend Michael de vulpen van Fabian, een oude schoolvriend van Michael. Deze heeft haar gezien, maar wanneer hij 's avonds onverwacht voor de deur staat, verraadt hij haar niet. Ze belooft de pen terug te geven en doet dit terwijl ze met een makelaar op zoek is naar een huis. De makelaar denkt dat Paula en Fabian een stel zijn en voor de grap geeft Fabian Paula een zoen. En plotseling staat Paula's rustige leventje op losse schroeven...
Küß Mich, Monster (1969) Küß Mich, Monster (1969)
In een gotisch kasteel voert Gory allerlei experimenten uit op (veelal naakte) vrouwen. Twee van deze vrouwen, Diana en Regina, worden lastig gevallen door twee gemuteerde bodybuilders. Omdat zij niet op hun avances ingaan worden ze ervan verdacht lesbisch te zijn.
KZ (2005) KZ (2005)
In het Oostenrijkse dorp Mauthausen arriveren op een willekeurige doordeweekse ochtend twee bussen. Pratend en lachend stapt een klas tieners uit. Zodra de gids zijn verhaal begint wordt het stil, gezichten betrekken en verbleken. Stap voor stap voeren de gidsen hun groepen door het voormalige concentratiekamp, waarbij ze tot in detail vertellen welke gruwelijkheden zich daar ruim zestig jaar eerder afspeelden. Een andere gids stelt zijn jeugdige groep toehoorders de vraag of ze denken dat dit alles slechts tot het verleden behoort. Hij toont hun een swastika gekerfd in de muur van de ruimte die in het verleden dienst deed als gaskamer. ‘Nee, het heeft niet alleen met het verleden te maken.’
KZ9 - Lager di Sterminio (1977) KZ9 - Lager di Sterminio (1977)
Een gevangene wordt gedwongen om de arts te assisteren. Daarbij is zij getuige van alle gruwelijke experimentele methodes die worden gebruikt in de ziekenboeg.
Kådisbellan (1993) Kådisbellan (1993)
Het is niet makkelijk om en Jood en socialist te zijn als 12-jarige in het Zweden van de jaren 20. Roland probeert zich zo goed als hij kan te weren tegen de pesterijen van de klasgenootjes en leraren. Zijn moeder verkoopt in het geniep illegale condooms, die Ronald gebruikt om katapulten en ballonnen van te maken, die hij dan verkoopt.
Käpt'n Blaubär - Der Film (1999) Käpt'n Blaubär - Der Film (1999)
Een oude vriend van kapitein Blauwbeer is op het slechte pad geraakt en wil de wereld veroveren. Als ook nog blijkt dat zijn eigen kleinkinderen zijn ontvoerd door de oude vriend zet kapitein Blauwbeer de achtervolging in.
Käpt'n Rauhbein aus St. Pauli (1971) Käpt'n Rauhbein aus St. Pauli (1971)
Een medisch team moet hulp bieden aan een afgelegen gebied in de jungle. Er zitten verpleegsters uit het ziekenhuis in het team en hun reputatie is hun vooruit gesneld. Eenmaal aangekomen worden ze ontvoerd, waarna ze allerlei wreedheden moeten ondergaan. Een oude kapitein en zijn schip bieden uitkomst.
Kære Familie, Den (1962) Kære Familie, Den (1962)
Deze film speelt zich af in Kopenhagen tussen kerstmis en nieuwjaar in 1899. Jacob Friis (Gunnar Lauring) is gespannen over de ontmoeting met zijn aanstaande schoonzus, want aan zijn oudste dochter moet hij jaarlijks een vermogen betalen. Hij moet daarom voorzichtig zijn, en zal zijn nieuwe schoonzoon gedegen aan de tand voelen om achter diens plannen met zijn dochter Ida te komen.
Kärlekshistoria, En (1970) Kärlekshistoria, En (1970)
Aan het eind van de week zit bij een kleine garage het werk erop, de arbeiders krijgen hun loonzakje. Het is hoogzomer, er kan geleefd worden. De twee hoofdrolspelers ontmoeten elkaar in een al even idyllische omgeving, een prachtig park. Maar het is wel de tuin van een ziekenhuis, waar Per en Annika elkaar tegenkomen. Beiden zijn op ziekenbezoek, respectievelijk bij een opa en een tante. Hier lijken deze oude zieke mensen de eerste zichtbare tekenen van de vastgelopen, wanhopige, teleurgestelde en eenzame wereld der volwassenen. Ondertussen zoeken de prille geliefden voorzichtig toenadering tot elkaar. Hun liefde trekt zich nog niets aan van sociaal prestige en klassengrenzen, maar creëert een eigen universum. Een aandoenlijk, bijna naïef universum, maar wel de enige hoop in deze wereld, want van de volwassenen is weinig te verwachten.
Kærlighed på Film (2007) Kærlighed på Film (2007)
Jonas is een doodgewone man met een vrouw en twee kinderen wonend in een buitenwijk. Zijn leven neemt een onverwachte wending wanneer hij een auto-ongeluk veroorzaakt waardoor Julia in coma raakt. Wanneer zij weer bijkomt is haar geheugen leeg. Door een zeer ongelukkige samenloop van omstandigheden denkt zij dat Jonas, wanneer hij haar eenmaal bezoekt in het ziekenhuis, in feite haar nieuwe vriendje is, die is komen overvliegen uit het buitenland. Jonas besluit mee te gaan in dit verhaal en neemt een nieuwe identiteit aan. Maar de waarheid valt niet zo makkelijk te ontwijken.
Kærlighed ved Første Hik (1999) Kærlighed ved Første Hik (1999)
Victor (Robert Hansen) is verliefd op Anja (Sofie Lassen-Kahlke) uit een hogere klas. Alsof dit al geen onmogelijke situatie is, heeft dit meisje bovendien ook nog een populaire vriend genaamd Peter (Joachim Knop). Hij heeft een blitse sportkar en staat op het punt haar maagdelijkheid op zijn palmares te schrijven. Zal de verliefde puber de deadline halen.
Kærlighedens Smerte (1992) Kærlighedens Smerte (1992)
Kirsten (Anne Louise Hassing) is een jonge vrouw en zit nog steeds op school. Ze wordt verliefd op haar leraar Søren(Søren Østergaard) Wanneer ze voor haar examens zakt, helpt Søren met de voorbereiding voor de herexamens, maar Kirsten is teleurgesteld als ze verneemt dat Søren gaat samenwonen met zijn collega Inge-Lise. Kirsten neemt wraak en gaat naar bed met een oude man die ze in een bar ontmoet.
Kærlighedshistorie, En (2001) Kærlighedshistorie, En (2001)
Kira en Mads zijn al een paar jaar getrouwd, wanneer Kira voor twee jaar in een gekkenhuis wordt opgesloten. Na die twee jaar keert ze terug naar haar man en haar twee kinderen. Maar ze is nog niet volledig genezen en weet niet hoe ze zich in de buitenwereld moet gedragen. Ze verdenkt Mads van het hebben van een verhouding. Na een paar schandalen te hebben veroorzaakt, krijgt ze nog 1 kans om alles recht te zetten. De vraag is of hun liefde sterk genoeg is om over deze problemen heen te stappen.
Käthchens Traum (2004) Käthchens Traum (2004)
Het bedrijf Stauffen beleeft roerige tijden: het baanbrekende preparaat tegen de veroudering van de mens staat op het punt toegelaten te worden tot de markt. Manager Strahl is erin geslaagd concurrenten van zich af te slaan. Maar wanneer een automonteur beweert dat zijn dochter Kätchen slachtoffer is geworden van een klinische proef, daalt de aandelenkoers.
König der Diebe (2004) König der Diebe (2004)
Caruso, een voormalig circusdirecteur, reist Oost-Europa af om kinderen te kopen. Hij spiegelt hen en hun ouders een schitterende toekomst als circusartiest in Duitsland voor. Zo neemt hij in een Oekraïens dorpje de 10-jarige Barbu en zijn 13-jarige zusje mee naar Berlijn. Maar hier ervaren de kinderen dat "oom" Caruso gewoon een oplichter is.
König der Herzen (2006) König der Herzen (2006)
Als Florian König (Silbereisen), redacteur bij een lokale krant uit Bad Aussee, bericht van een te vondeling gelegde baby, stuit hij op verzet bij zijn baas. De lezers zijn echter erg begaan en zo ook de hoofdredacteur. Florian krijgt vrij baan om het verhaal uit te diepen. Al snel blijkt een oude familievete oorzaak van het drama .
König Drosselbart (1965) König Drosselbart (1965)
Verfilming van het sprookje van de gebroeders Grimm. Een arrogante prinses (Ugowski) komt aan bij het kasteel van Koning Drosselbart (Krug). Deze heeft zich verkleedt als bedelaar en wil de arrogante prinses een lesje leren.
Könige der Nutzholzgewinnung, Die (2006) Könige der Nutzholzgewinnung, Die (2006)
Na twaalf jaar keert de nietsnut Krischan terug naar zijn geboorteplaats Tann in het Harz-gebied. Zijn terugkomst wordt niet met veel blijdschap verwelkomd. Krischan liet namelijk nogal veel schulden, gebroken harten en zelfs een reeds leerplichtig kind achter. Om weer in het reine te komen met zijn oude vrienden en familie heeft hij een geniaal plan in gedachten: het organiseren van een landelijk houthakkerskampioenschap. De tanden van de zagen in Tall waren nog nooit zo scherp.
Königin einer Nacht (1951) Königin einer Nacht (1951)
Van de rijke prinses Anna Silvana wordt verwacht dat zij met de troonopvolger van het bankroete hertogdom Novara-Liechtenstein trouwt. Om uit te zoeken of de man in kwestie zijn goede reputatie eer aandoet volgt ze hem incognito.
Königliche Hoheit (1953) Königliche Hoheit (1953)
Duitsland, 1900. De oude Groothertog van Grimmberg, Albrecht II, heeft de regeringszaken overgedragen aan zijn jongere broer Klaus Heinrich. Op een dag arriveert Samuel Spoelman, een Amerikaanse miljonair van Duitse afkomst, met zijn dochter Imma naar een kuuroord in het Hertogdom. Er ontwikkelt zich een passionele verhouding tussen Klaus en de miljonairsdochter. Klaus zijn adellijke afkomst dreigt een probleem te worden, want als troonopvolger mag hij niet trouwen met een burgermeisje.
Königskinder (2003) Königskinder (2003)
Merle en Abel zijn achttien en verliefd op elkaar. Ze zitten vol levensvreugde en dromen over de toekomst. De zwangerschap van Merle gooit echter al snel roet in het eten. Weten ze om te gaan met deze onverwachte gebeurtenis?
Königswalzer (1955) Königswalzer (1955)
De Oostenrijkse officier Von Tettenbach reist in opdracht van keizer Franz Joseph I naar München waar hij om de hand van Sissi moet vragen. Von Tettenbach wordt verliefd op Theres Tomasoni, dochter van een herbergier maar wordt door de strenge Münchener zedenpolitie gedwongen te trouwen met Theres' jongere zus. Sissi bemoeit zich persoonlijk met de kwestie.
Köprü (1975) Köprü (1975)
Ahmet wil een brug opbouwen over de woeste rivier Firat waarin zijn dierbare moeder is verdronken. De mensen die tegen het bouwen van de brug zijn vallen Ahmet constant lastig.
Körhinta (1956) Körhinta (1956)
De jonge en rebelse Mari Pataki (Töröcsik) wordt door haar ouders uitgehuwelijkt aan een rijke bruidegom. Echter Mari is verliefd op Máté (Soós) een medewerker in een fabriek. In een tijd dat het in Hongarije onrustig was, zoeken twee personen liefde en moeten ze keuzes maken die een belangrijke invloed op hun leven kan hebben.
Körkarlen (1921) Körkarlen (1921)
In deze adaptatie van Selma Lagerlöf’s boek lokken drie dronkelieden op Oudejaarsavond een legende uit. Deze vertelt hen dat de laatste dode van het jaar het hele daaropvolgende jaar de Phantom Chariot moet berijden, de wagen die de ziel van de doden oppikt. David Holm, één van de drie dronkaards, overlijdt vlak voor middernacht...
Köyden İndim Şehire (1974) Köyden İndim Şehire (1974)
Vier broers van het platteland ontdekken waar een schat te vinden is en gaan naar de grote stad om het te vinden. Ze komen er echter achter dat de buit begraven is onder een bewoond huis. De broers weten onderdak te vinden in het huis maar nu is het de truc om de schat te vinden zonder dat de bewoners van het huis het doorhebben, die hebben namelijk wettelijk recht op de schat. In dit proces moeten de broers ook oppassen het vertrouwen in elkaar niet kwijt te raken.
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 -15- 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27
  © 2007-2011 AllMy.nl
Welkom gast!
Inloggen | Aanmelden
[x]
Inloggen


Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Aanmelden
[x]
Uitloggen


Je bent al uitgelogd!