Zoek op tag | Films | Mijn Films | Verlanglijst | Films gezien | Uitgeleende films | Favorieten
   0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 -77-
Zoeken:
By Appointment Only (1933) By Appointment Only (1933)
Als een moeder sterft aan een hartstilstand in het kantoor van een dokter, neemt de man de jonge dochter van de vrouw onder zijn hoede, ook al is dit tegen de zin van zijn verloofde. Als hij na een drie jaar durende opdracht in Europa terugkeert, is het jonge meisje in een mooie jonge vrouw veranderd en wordt hij verliefd op haar, ook al is ze verloofd met de broer van zijn verloofde.
By Dawn's Early Light (1990) By Dawn's Early Light (1990)
Als er een kernraket zoek raakt boven de USSR, ondernemen de Russen meteen een vergeldingsaktie. Door de Amerikanen wordt een bommenwerper ingezet. Deze B-52 heeft als doel totale oorlog te voorkomen.
By Dawn's Early Light (2000) By Dawn's Early Light (2000)
Voor Mike Lewis begint de zomervakantie in mineur: zijn ouders vertrekken naar Hawaii en hij moet de vakantie bij zijn grootvader Ben in Colorado doorbrengen. Mike ergert zich zo aan de oude man dat hij zo snel mogelijk terug naar L.A. wil. Tot zijn verrassing zegt zijn grootvader niet nee. Hij koppelt wel voorwaarden aan zijn akkoord: Ben gaat mee en de reis moet per paard gebeuren.
By Hook or by Crook (2001) By Hook or by Crook (2001)
De ambitieuze Shy vertrekt naar de grote stad om carriere te maken in de misdaad. Onderweg ontmoet hij de excentrieke Valentine die op zoek is naar haar moeder. Ze slaan de handen ineen om hun plannen waar te maken.
By Love Possessed (1961) By Love Possessed (1961)
Arthur Winner (Efrem Zimbalist Jr.), Julius Penrose (Jason Robards Jr.), en Noah Tuttle (Thomas Mitchell) zijn drie (diep ongelukkige) advocaten in een advocatenbureau die zelf rechtsbijstand nodig hebben. Arthur's vrouw Clarissa (Barbara Bel Geddes) heeft niets dan minachting voor Arthur omdat zij hun huwelijk ziet als een business deal. Dan is er ook nog Julius's vrouw Marjorie (Lana Turner) die alchoholiste is geworden nadat Julius impotent is geworden naar aanleiding van een auto ongeluk. De frustraties van Arthur en Majorie zorgen ervoor dat ze langszaam tot elkaar komen.
By the Light of the Silvery Moon (1953) By the Light of the Silvery Moon (1953)
Film over een soldaat, die pas is teruggekeerd uit de Eerste Wereldoorlog, en zijn verloofde. Ze maken nieuwe plannen voor de toekomst, die vooral vanuit het oogpunt van het kleine broertje Wesley worden bezien.
By the Sea (1982) By the Sea (1982)
Een op leeftijd gekomen, knorrige generaal vertrekt met zijn familie naar een badplaats, waar hij, tijdens een ontspannend weekend, tot rust hoopt te komen. Van relaxen komt echter niet veel terecht, want de ene verstorende factor na de andere verschijnt ten tonele, en de generaal is al snel ten einde raad.
By the Sword (1991) By the Sword (1991)
Zelfingenomen schermleraar Villard neemt een wat onaangepaste oudere man Suba als portier aan. De oude man blijkt goed te kunnen schermen en hij heeft een persoonlijke interesse in Villard. Hij draagt namelijk een geheim uit het verleden met zich mee.
By Your Leave (1934) By Your Leave (1934)
Henry Smith, die in een “mid-life”-crisis zit, overtuigt zijn vrouw Ellen om een week gescheiden op vakantie te gaan. Henry heeft een avontuurtje met een dansmeisje en een escortdame. Ellen verzoent zich met een vriend uit haar kindertijd, die nu een beroemde avonturier is. Beiden krijgen meer dan ze verwacht hadden.
Bübchen (1968) Bübchen (1968)
Het is zaterdagnamiddag en Achim's ouders zijn uitgegenodigd op een conferentie. Ze doen een beroep op de dochter van de buren als babysit voor Achim en zijn zusje Kathrin, maar deze neemt haar taak niet al te ernstig en trekt erop uit met haar vriend. Als de ouders thuiskomen is de kleine Kathrin echter verdwenen en begint een zenuwslopende zoektocht naar het kleine meisje.
Büchse der Pandora, Die (1929) Büchse der Pandora, Die (1929)
Lulu is een prostituee, die dat milieu eigenlijk graag wil verlaten. De krantenmagnaat Peter Schön geeft zijn zoon Alwa daarom opdracht wat aandacht te schenken aan haar in een tijdschrift, maar Alwa en Lulu worden verliefd.
Bye Bye Africa (1999) Bye Bye Africa (1999)
De film gaat over filmmaken in Afrika. Moussa Hassan (Mahamat Saleh Haroun) is een in Frankrijk wonende filmmaker die na vijftien jaar naar Tsjaad terugkeert omdat zijn moeder is overleden. Hij wordt daar geconfronteerd met de economische crisis, waar ook de cinema onder te lijden heeft: de vele bioscopen uit zijn jeugd hebben plaats moeten maken voor videotheken. Moussa praat met een kleine filmproducent en met een werkloze operateur. Er vindt een auditie plaats waar iedereen op afkomt, en hij komt een oude vriendin tegen die nog steeds warme gevoelens voor hem heeft.
Bye Bye Baby (1988) Bye Bye Baby (1988)
Paulo en Sandra zijn al enkele jaren getrouwd en hoewel ze nog steeds verliefd op elkaar zijn, maken ze veelvuldig ruzie. Vooral hun levensvisie verschilt nogal. Paulo geeft het liefst al zijn geld uit, terwijl Sandra serieuzer van inslag is. Ze is net afgestudeerd in medicijnen en hoopt op een succesvolle carrière als arts. Het komt op een gegeven moment dan ook tot een breuk. Paulo begint al snel een verhouding met Lisa, een biljartspeelster die in staat is Paulo's passies te bevredigen. Sandra vindt op een gegeven moment troost bij een collega-arts. Op een dag komen Paulo en Sandra elkaar echter weer tegen en worden beiden verrast door de overweldigende gevoelens die er nog steeds tussen hen bestaan. Ze worden geheime geliefden
Bye Bye Berlusconi! (2006) Bye Bye Berlusconi! (2006)
Lente 2005. Een geëngageerde jonge filmploeg uit Genua wil een politieke film maken over de ontvoering van Silvio Berlusconi. Het doel van de kidnappers is om Berlusconi een onafhankelijk en fair proces te geven en het vonnis te vellen dat hij in het echte leven jarenlang succesvol heeft weten te ontlopen. Maar op de eerste filmdag is het al duidelijk dat dit ambitieuze project heel veel risico’s inhoudt. Ze dreigen het hele project te moeten stopzetten en bovendien willen ze zich vlug indekken tegen eventuele gerechtelijke stappen van de kant van Berlusconi. Daarom beslissen ze om duidelijk te maken dat de film een satire is.
Bye Bye Birdie (1963) Bye Bye Birdie (1963)
Conrad Birdie, de grootste rockster van Amerika moet in het leger. Maar voordat hij zijn uniform zal aantrekken, wil hij eerst een grote afscheidtour organiseren. En hij wil natuurlijk naar het dorpje Sweet Apple om daar zijn trouwste fan een afscheidskus te geven.
Bye Bye Birdie (1995) Bye Bye Birdie (1995)
Conrad Birdie is de allergrootste rockster van Amerika. Helaas moet ook hij verplicht het leger in, en samen met zijn manager begint hij met de organisatie van zijn afscheidstour.
Bye Bye Blackbird (2005) Bye Bye Blackbird (2005)
London, rond 1900. Josef en Peter hebben de gevaarlijke baan van bruggenbouwer, hoog boven de stad. Op een dag draait Josef zich om, om zijn vriend iets te vragen... maar die staat er niet meer. Na Peter's begrafenis, probeert Josef, in rouw om zijn vriend, zijn leven achter zich te laten en vindt nieuw werk bij een circus, waar hij gevaarlijke trucs uitvoert. Ook wordt hij verliefd op de trapezekoningin Alice.
Bye Bye Blue Bird (1999) Bye Bye Blue Bird (1999)
Na enkele jaren in Denemarken te hebben geleefd, keren de twee vriendinnen Rannvá en Barba terug naar hun geboortegrond, de Faeröer-eilanden. Ze voelen zich helemaal niet meer thuishoren bij de bekrompen eilandbewoners, en ze kleden zich erg stads, ietwat extravagant en kleurvol, en ze voelen zich superieur aan alles van de Faeröer. De echte reden van hun bezoek zijn onopgeloste familiezaken, die echter niet zomaar opgelost worden. Al snel proberen ze antwoorden te ontvluchten waarnaar ze op zoek waren. Ze worden opgepikt door een lokale visser, Rúni, die hen een lift geeft naar het noorden. Onderweg ontmoeten ze vele vreemde personen, maar de reis roept ook weer nieuwe vragen op.
Bye Bye Blues (1989) Bye Bye Blues (1989)
De jonge Daisy en Teddy trouwen met elkaar en vestigen zich in India, waar Teddy gestationeerd is als legerarts. Niet lang na hun bruiloft wordt hun gezinnetje uitgebreid met een zoontje. Terwijl Daisy weer in verwachting is, wordt hun prille geluk verstoord door het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. Teddy wordt overgeplaatst naar Singapore en Daisy keert terug naar Canada. Op een dag ontvangt ze het bericht dat haar echtgenoot wordt vermist...
Bye Bye Brasil (1979) Bye Bye Brasil (1979)
Brazilië in verandering. Sprongsgewijs is de cultuur en amusement van de 19e in de 21e eeuw terechtgekomen. Rondtrekkende kermisklanten passen zich aan en nemen afscheid van het folkloristische Brazilië. We volgen hun reis.
Bye Bye Braverman (1968) Bye Bye Braverman (1968)
Braverman, een idealistische kleine auteur, sterft. Zijn vier beste vrienden zijn schrijvers die besloten hebben om vast en zeker zijn begrafenis bij te wonen. Het viertal bestaat uit een ontgoochelde magazine-uitgever, een dichter, een boekrecensent en een verbitterde tweedehands boekenverkoper. Tijdens een pittoreske reis van Greenwich Village naar Brooklyn, komt het viertal nooit echt aan op de begrafenis, maar hun odyssee leidt wel tot vele zelf-openbaringen en onuitgesproken woorden.
Bye Bye Love (1995) Bye Bye Love (1995)
Drie gescheiden vaders moeten hun kinderen verzorgen en besluiten elkaar hiermee te helpen, zodat ze elkaar ook de gelegenheid geven om uit te gaan. Hun puberdochters, hun ex-en en feministische blind dates maken het niet makkelijker.
Bye Bye Vietnam (1988) Bye Bye Vietnam (1988)
Tijdens het hoogtepunt van de Vietnam oorlog, mag een Amerikaans peloton met jonge militairen naar huis. Vlak voordat de jonge mannen echter naar huis gaan, verdwijnt een helikopterpiloot van het peloton tijdens een routinevlucht. De jongens besluiten om hem te gaan te zoeken en zodoende hun vertrek naar het veilige thuis uit te stellen.
Bye-Bye (1995) Bye-Bye (1995)
De film gaat over een jongeman die geconfronteerd wordt met zijn eigen, al te menselijke zwakheden. Na een familiedrama waarvoor hij zelf verantwoordelijk is, wordt Ismail warm ontvangen bij de familie van zijn oom in Marseille. Hij wordt vergezeld door zijn jongere broertje Mouloud. Ismail is te verstaan gegeven dat hij zijn broertje moet terugsturen naar zijn ouders in Tunesië, maar Mouloud weigert categorisch hieraan gehoor te geven. Om aan zijn ophanden zijnde vertrek te ontkomen loopt Mouloud weg, met behulp van zijn neef Rhida, en raakt betrokken bij een gevaarlijke drugsdealer.
Bye-Bye Souirty (1998) Bye-Bye Souirty (1998)
Een oud busje reist in het door droogte geteisterde zuiden van Marokko van stad naar stad. De eigenaar ervan is Kacem, een oude en zieke kermisexploitant die zijn brood probeert te verdienen met een rad van fortuin. Hij heeft één werknemer in dienst: Rabii ('Lente'), een zachtmoedige jonge danser in travestie. De derde persoon in het busje is de zoon van Kacem, Larbi. Hij is een aantal jaren in België geweest. Hij vertelt Rabii dat hij er bokser was, maar in werkelijkheid heeft hij drie jaar in de gevangenis gezeten. Tussen vader en zoon bestaat een afstandelijkheid die grenst aan haat. Rabii begrijpt niet waar die vandaan komt, maar voelt wel hun enorme eenzaamheid. Gedrieën trekken ze rond, maar hun werk wordt steeds moeizamer, zeker als de autoriteiten hun om tal van redenen vergunningen weigeren.
Byeol (2003) Byeol (2003)
Een man met een border collie raakt verliefd op de vrouw van de plaatselijke dierenartspraktijk. Op een dag heeft hij eindelijk de moed om haar mee uit te vragen. Ze weigert echter. Dat brengt hem ertoe zich terug te trekken in een afgelegen bergstation.
Bühne Frei für Marika (1958) Bühne Frei für Marika (1958)
Marion Müller heeft meer te bieden dan alleen maar de echtgenote te zijn van de gevierde componist Michael Norman. Marion laat zich scheiden en begint – na enige omwegen – een nieuwe carrière als de geheimzinnige Hongaarse danseres Marika. Haar grootste fan heet Michael Norman.
Byker (1983) Byker (1983)
In 1963 emigreerde Konttinen naar Engeland, waar ze haar intrek nam in Newcastle. Aanvankelijk wordt ze met een vreemde blik bekeken, maar langzamerhand begint men de fotografe-schrijfster toch te waarderen. Deze film is een zeer persoonlijke impressie van de wijk Byker en de mensen die er wonen, gedeeltelijk verteld in foto's, afgewisseld door al of niet geënsceneerde beelden, waarin doodgewone mensen vertellen over zichzelf, een gedicht declameren, een liedje zingen of een anekdote vertellen.
Bylo Nás Deset (1963) Bylo Nás Deset (1963)
Soldaat Čiperka krijgt de kans om extra verlof te verdienen. Hij moet daarvoor met nog negen andere militairen een muzikaal optreden verzorgen. Maar korporaal Moraveček gunt de manschappen dit buitenkansje niet en doet echter zijn uiterste best om hen tegen te werken.
Byoo-ti-pool Seon-de-i (2007) Byoo-ti-pool Seon-de-i (2007)
Beautiful Sunday vertelt twee verschillende verhalen. Zo ontmoeten we eerst politie detective Kang die voor de maffia wat bij klust om geld te verdienen voor zijn ernstig zieke vrouw. Het andere verhaal gaat over een jonge student genaamd Min-Woo. Hij is geobsedeerd van het meisje Su-Yeun die hij ook verkracht. Dan komt er een 'Beatiful Sunday' waarop beide mannen elkaar kruisen.
Byousoku 5 Senchimeetoru (2007) Byousoku 5 Senchimeetoru (2007)
5 Centimeters Per Second bestaat uit drie delen. In het eerste deel zien we Takaki en z'n beste vriend Akari, die na de basisschool allebei naar een andere school gaan. Ze proberen nog contact te houden door brieven te schrijven, maar verliezen elkaar langzaam uit het oog. In het tweede deel zit Takaki in z'n 3e jaar op de middelbare school. Een meisje uit z'n klas is verliefd op hem, maar durft het niet te zeggen. In het laatste deel is het 2008, en alle personages zijn inmiddels hun eigen weg gegaan. Takaki werkt tegenwoordig als computerprogrammeur in Tokyo. Op een dag denkt hij een bekend gezicht te zien, maar op het moment dat hij achterom kijkt, rijdt er net een trein voorbij.
Byron (2003) Byron (2003)
'Byron' vertelt het verhaal van één van de belangrijkste Engelse schrijvers. Byron verloor zijn vader toen hij drie was. Hij had een ongelukkige jeugd. Toen hij tien jaar oud was erfde hij van zijn oudoom de adellijke titel en het slot Newstead Abbey. Vanaf dit moment leidde hij een losbandig leven.
Büyü (2004) Büyü (2004)
Een groep archeologen gaat naar Mardin (Zuidoost Turkije) om opgravingen te doen naar een handgeschreven boek van de Artoekische Sultan Salih. De plek van gebeuren is echter vervloekt: 700 jaar geleden doodden de dorpsbewoners al hun dochters omdat ze dachten dat zij ongeluk brachten. Slechts één vader kon het toen niet over zijn hart krijgen zijn dochter te doden. Een oude vrouw vervloekte hem hierom. Wanneer een vrouw uit de groep archeologen uit jaloezie haar beste vriendin met behulp van magie probeert te vermoorden, roept ze deze eeuwenoude vloek weer tot leven.
Büyük Adam Küçük Ask (2001) Büyük Adam Küçük Ask (2001)
Hejar is een 5-jarig Koerdisch meisje, wiens ouders door de politie zijn omgebracht. Haar oom brengt haar naar Istanbul, zodat ze een verblijfplaats heeft bij haar tante. Ook daar doet de politie echter een inval en vermoordt iedere aanwezige. Alleen Hejar ontkomt en wordt door de buurman Rifat, een conservatieve rechter, gered. Deze rechter twijfelt of hij het meisje moet aangeven, wat zou betekenen dat ze vermoord zal worden, aangezien ze getuige is geweest van de slachtpartij. Na deze tragedie wordt de norse Rifat zich steeds meer bewust van het onrecht en het geweld tegen de Koerdische minderheid door de staat. In het begin verbiedt hij Hejar haar moedertaal te spreken, maar meer en meer raakt hij gehecht aan dit koppige kind.
Büyük Yemin (1969) Büyük Yemin (1969)
Hamza, een machtige landheer, wil als enige de baas zijn over het water in zijn dorp. Als een hardwerkende dorpsbewoner, genaamd Ahmet, hem probeert te stoppen ontstaan er problemen en wordt Ahmet vermoord door Hamza. Iraz en Ali, de vrouw en zoon van Ahmet, staan er nu alleen voor en worden constant lastig gevallen door Hamza, dit keer eist hij de grond van de arme mensen op. Maar Ali geeft niet toe en uit wanhoop schiet hij Hamza dood. Hij komt terecht in de gevangenis waar hij 14 jaar doorbrengt. Eenmaal vrij beginnen de problemen weer voor Ali, als blijkt dat de vier zonen van Hamza uit zijn op wraak.
Bĉnken (2000) Bĉnken (2000)
De trotse Kaj, een vroegere kok, komt erachter dat hij zijn leven heeft verspild. Hij woont in een gesubsidieerde huurhuis. Op een houten bankje in Kopenhagen komt hij regelmatig met zijn vrienden bijeen om onder het genot van een drankje bij te praten. Kaj's dochter heeft al 19 jaar geen contact meer met haar vader, maar als haar broer plotseling gaat scheiden gaat zij zijn kind opvoeden. Kaj heeft nu plotseling weer een familie.
Bärenhäuter, Der (1986) Bärenhäuter, Der (1986)
Na zijn ontslag uit het leger, weet soldaat Christoffel (Bogadtke) niet waar hij heen moet. Dan ontmoet hij de duivel, die hem een pact aanbiedt: onmogelijk veel geld, maar alleen als hij zich zeven jaar niet wast en onder berenhuiden slaapt. Christoffel gaat akkoord, maar al snel merkt hij dat de mensen hem, ondanks zijn geld, gaan vermijden, omdat hij zo stinkt en er vies uitziet. Dan wordt hij verliefd op de mooie Katarina (Hartwig).
Bäst i Sverige! (2002) Bäst i Sverige! (2002)
De Italiaanse vader van de tienjarige Marcello wil niets liever dan dat zijn zoon een beroemd voetballer wordt, maar Marcello is absoluut niet goed in de sport en heeft er ook geen enkele zin in. Op de voetbalclub wordt hij gepest door zijn teamgenoten, en ook op school wordt hij maar uitgelachen om zijn Italiaanse voetbalshirt. Dan komt er echter een nieuw meisje in de klas: de Libanese Fatima. Zij is zelfbewust en houdt van voetbal, maar haar oudere broers staan niet toe dat ze zich met dat soort dingen bezig houdt. Al snel sluiten Marcello en Fatima vriendschap, en helpen ze elkaars problemen op te lossen.
Bästa Sommaren, Den (2000) Bästa Sommaren, Den (2000)
Het is 1958. Twee wezen arriveren in een klein zweeds dorpje. Ze brengen de zomervakantie door bij meneer Johansson, de begrafenisondernemer. De kinderen delen niet de saaie en overcorrecte levensfilosofie van meneer Johansson en al snel wordt de zomervakantie een groot avontuur.
Börn (2006) Börn (2006)
Karitas is een alleenstaande moeder die moeite heeft om de eindjes aan elkaar te knopen. Ze strijdt met haar ex-echtgenoot over de voogdij van haar drie dochters, maar verliest ondertussen haar andere kind, de twaalfjarige zoon Gudmund, die op school vreselijk wordt gepest, uit het oog. Gudmund heeft een vriend, Marinó, een schizofrene veertiger die nog bij zijn moeder woont. Wanneer Marinó er achterkomt dat zijn moeder een geheime relatie heeft, stort zijn wereld in elkaar en verliest hij zijn grip op de realiteit. Ondertussen probeert Gardar, de gewelddadige vader van Gudmund, voor één keer in zijn leven iets goeds te doen: hij zoekt contact met zijn zoon - met dramatische gevolgen.
Börn Náttúrunnar (1991) Börn Náttúrunnar (1991)
Children of Nature is een lyrische, dromerige film met de sfeer van een avonturenverhaal. Een ouder koppel, in vroeger jaren verliefde tieners, vluchten weg uit hun pensioensbestaan en vertrekken naar het verraderlijke gebied van IJsland's noordkust, waar ze eens opgroeiden. Hun reis zit vol met verrassing en opportuniteit, die hun de kans geeft om hun nog een keer de controle over hun leven te hebben.
Böse Zellen (2003) Böse Zellen (2003)
'Kan een vleugelslag van een vlinder in Brazilië een tornado veroorzaken in Texas ?' Die vraag, die de wiskundige en meteoroloog Edward Lorenz bevestigend beantwoordde met zijn chaostheorie, ligt aan de basis van Böse Zellen. Die vlinder zien we in het begin, gekoppeld aan een vliegtuigongeluk door noodweer (veroorzaakt door een vlinder?), waarvan de 24-jarige supermarktbediende Manu de enige overlevende is. Böse Zellen toont de levens van een aantal mensen in het stadje waar Manu woont, die ogenschijnlijk geen groot onderling verband hebben: scholieren, koorzangers, mensen die in een winkelcentrum werken, een natuurkundeleraar. De film maakt aannemelijk dat zo'n verband er wel degelijk is en dat alles met elkaar verbonden is.
Böse, Das (1997) Böse, Das (1997)
Schoolleider Bennath leidt een rustig leven in een klein Duits stadje. Maar achter de façade van pais en vree schuilt een gevaarlijke geest. Niemand weet dat hij sinds de dood van zijn vrouw een incestueuze relatie met zijn dochter Katja onderhoudt.
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 -77-
  © 2007-2011 AllMy.nl
Welkom gast!
Inloggen | Aanmelden
[x]
Inloggen


Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Aanmelden
[x]
Uitloggen


Je bent al uitgelogd!