Zoek op tag | Films | Mijn Films | Verlanglijst | Films gezien | Uitgeleende films | Favorieten
   0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 -11- 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77
Zoeken:
Bangkok Haunted (2001) Bangkok Haunted (2001)
Laat op de avond, ergens in een pub in Bangkok, ontdekken drie vriendinnen dat ze allemaal een keertje in aanraking zijn gekomen met spoken of geesten. Eén voor één vertellen ze hun gruwelijke verhalen. In 'Legend of the Drum' vertelt Jieb over een vreemd antiek drumstel dat ze in het magazijn van haar winkel heeft gevonden en over de nachtmerries die ze kreeg nadat ze er op had gespeeld; in 'Black Magic Woman', vertelt Pan over een vreemd drankje dat ze heeft gekregen van een vriend tegen haar depressies, en in 'Revenge' vertelt Nop over een ambitieuze politieagent die de gruwelijke moord op een jonge vrouw moet onderzoeken.
Bangkok Hilton (1989) Bangkok Hilton (1989)
De jonge Katrina Stanton (Nicole Kidman) gaat na de dood van haar moeder opzoek naar haar vader. Tijdens de zoektocht ontmoet Katrina een aantrekkelijke jongeman met wie ze doorreist naar Bangkok. Wanneer tijdens een controle op het vliegveld, in één van haar koffers heroïne wordt gevonden, begint voor haar een ware nachtmerrie. Ze wordt opgesloten in de beruchte Thaise gevangenis " Bangkok Hilton" waar haar onder erbarmelijke omstandigheden de doodstraf wacht. Haar vader, ooit een begaafd advocaat, doet verwoede pogingen om het doodvonnis ongedaan te maken.
Bangkok Love Story (2007) Bangkok Love Story (2007)
Mhek wordt ingehuurd om It, een informant van de politie, om het leven te brengen. De zaak verandert wanneer Mhek verliefd wordt op It en zich tegen zijn baas keert. De twee slaan op de vlucht maar zullen niet zomaar kunnen ontsnappen.
Bangkok Story (1989) Bangkok Story (1989)
De ontwikkelingswerker Michael Brandau laat zich door een journalist overhalen om in Bangkok wat speurwerk voor een nieuwsitem te verrichten. Maar omdat hij niet weet dat de man eigenlijk een internationale drugsbende op het spoor is, stort hij zich ongemerkt in een levensgevaarlijk avontuur.
Bangmunja (2005) Bangmunja (2005)
Ho-jun, een cynische intellectueel, werkt als parttime filmdocent aan een universiteit. Hij is gescheiden en zijn ex-vrouw heeft de voogdij over hun zoontje gekregen. Als ook nog zijn sollicitatie naar een fulltimebaan afgewezen wordt, valt hij in een depressie. De enige mensen met wie hij nog contact heeft, zijn prostituees en getuigen van Jehovah. Ho-jun heeft deze boodschappers van goed nieuws altijd kordaat aan de deur gezet, maar op een dag belt missionaris Gye-sang aan.
Bangrajan (2000) Bangrajan (2000)
Bang Rajan vertelt het verhaal van 11 dorpsbewoners die legendes werden, nadat ze de wapens oppakten om zich te verdedigen tegen het machtige Birmese leger.
Banjo Hackett: Roamin' Free (1976) Banjo Hackett: Roamin' Free (1976)
Een rondreizende paardenhandelaar en zijn neefje reizen naar het Westen op zoek naar het prijswinnende Arabische volbloedpaard van de jongen. Het prachtdier werd gestolen door een premiejager, die het paard voor veel geld wil verkopen.
Banjo on My Knee (1936) Banjo on My Knee (1936)
Ernie Holley loopt weg van zijn eigen bruiloftsnacht omdat hij denkt dat hij een huwelijksgast heeft vermoord. Zijn vader Newt en zijn bruid Pearl gaan achter hem aan en vinden hem uiteindelijk in New Orleans. Nu moeten zij proberen hem over te halen om naar huis terug te keren.
Bank Brothers (2004) Bank Brothers (2004)
De onderwereld heeft een geniaal plan. Breng drie doorgewinterde bankrovers bij elkaar. Huur een kluis en bewaar daarin een verzekerde diamant van een paar miljoen. Laat vervolgens de bankrovers de diamant terughalen. Incasseer het verzekeringsgeld. Versnijdt de diamant en verkoop die dan voor drie keer de waarde. Maar als drie “losers” het plan opvatten juist die bank te overvallen, valt het plan in duigen. Nu willen de gangsters hun diamant terug en ze deinzen nergens voor terug om dat te bereiken…
Bank Dick, The (1940) Bank Dick, The (1940)
Als Egbert Sousé een dronken filmregisseur vervangt, slaagt hij er toevallig in een bankovervaller op de vlucht tegen te houden, waarop hem een baan als bewaker van een bank aangeboden wordt. Daar probeert hij vijfhonderd dollar achterover te drukken, maar dan komt de eigenaar het geld natellen. Sousé moet hem bezig zien te houden zodat hij het geld kan terugbrengen.
Bank Job, The (2008) Bank Job, The (2008)
In september 1971 groef een bende dieven een tunnel onder de Baker Street bank in London en ging er vandoor met drie miljoen pond aan juwelen en cash. Niemand werd ooit gearresteerd en de buit nooit teruggevonden. De hele zaak werd door de overheid in de doofpot gestopt en nu pas onthuld: een verhaal waarin blijkt dat de dieven niet de enige criminelen waren en moord, een sexschandaal en de Koninklijke familie deel van uitmaakten.
Bank Robber (1993) Bank Robber (1993)
Het enige middel om zijn geliefde te voorzien van luxe, is voor Billy het overvallen van een bank. Na de overval beginnen pas de problemen echt.
Bank Shot (1974) Bank Shot (1974)
Omdat er een nieuw bankgebouw wordt gebouwd, zit de bank tijdelijk in een woonwagen. Zo'n woonwagen is een makkelijk doelwit voor overvallen, dus besluit Walter Upjohn Ballentine om niet alleen de bank te beroven, maar de hele woonwagen!
Bank, The (2001) Bank, The (2001)
Jim Doyle, een wiskundig genie, is op zoek naar een formule om een toekomstige beurskrach te kunnen voorspellen. Door de ongekende mogelijkheden van Jim’s software wordt de fantasie en hebzucht opgewekt van Simon O’Reilly, directeur van de Centabank. O’Reilly’s eigengereide manier van werken en zijn negatieve prestaties zijn een doorn in het oog van de Raad van Commissarissen. Om zijn huid te redden, haalt O’Reilly Jim over om voor de bank te gaan werken.
Banker zum Verlieben, Ein (2003) Banker zum Verlieben, Ein (2003)
De rijke zakenman Daniel Singer sluit zich stiekem aan bij een groepje toeristen in Rome. Terwijl hij aandachtig luistert naar de rondleiding van reisleidster Norma, ontmoet hij de vrouw van zijn dromen. Beiden doen zich anders voor dan ze in werkelijkheid zijn, wat nogal lastig wordt wanneer ze elkaar in Frankfurt weer tegen het lijf lopen.
Banker, The (1989) Banker, The (1989)
Een psychopathische voorzitter van de raad van bestuur van een bankinstelling vermoordt callgirls, waarna hij hun lichamen op rituele manier verminkt. Sharon Maxwell, een tv-persoonlijkheid met een praatprogramma, die de moordenaar in haar show haalt, heeft ondertussen een haat-liefdeverhouding met de zwoegende rechercheur die de killer op het spoor tracht te komen.
Banktresor 713 (1957) Banktresor 713 (1957)
Herbert Burkhardt is een gevangene uit een oorlogskamp die maar geen werk kan vinden. In zijn wanhoop beraamt hij een bankoverval, waarbij hij een tunnel naar de kluis wil graven. Zijn jongere broer Klaus helpt hem, maar alleen om zijn vriendin niet te verliezen. Wanneer Klaus er achterkomt dat zijn oudere broer hem bedrogen heeft, staat hij voor een moeilijke keuze, namelijk zijn broer blijven helpen of zich tegen hem keren.
Banlieue 13 (2004) Banlieue 13 (2004)
Parijs, 2013. Damien is een eliteagent bij de politie, gespecialiseerd in martial-arts en een kei in undercoverwerk. Op een dag krijgt hij de zwaarste klus van zijn carrière aangeboden: hij moet in een agressieve en levensgevaarlijke straatbende infiltreren om te achterhalen waar de leden een krachtige bom bewaren, die de hele stad in de as zou kunnen leggen.
Banning (1967) Banning (1967)
Mike Benning is een professionele golfspeler en het gaat hem voor de wind. Totdat hij wordt betrapt op valsspelen. Hij moet noodgedwongen verhuizen en speelt voor verschillende golfclubs om weer hogerop te komen. Ondertussen houdt hij er ook nog meerdere relaties op na.
Baño del Papa, El (2005) Baño del Papa, El (2005)
1988. De inwoners van het kleine stadje Melo raken behoorlijk opgewonden als ze horen dat Johannes Paulus II zijn bezoek aan Uruguay bij hen zal beginnen. Volgens de media worden er meer dan 50 000 mensen verwacht en dat betekent 50 000 pelgrims die eten en drank nodig zullen hebben, papieren vlaggetjes, souvenirs en herdenkingsmedailles. De arme inwoners van het stadje lopen over van enthousiasme; ze hopen niet alleen op hemelse zegeningen, maar vooral op een deel van de materiële opbrengsten. Beto, een kleine smokkelaar die zijn inkomen bij elkaar schraapt door fietstochtjes naar de grens met Brazilië te organiseren, heeft een lumineus idee: hij zal een toilet bouwen voor zijn huis en het verhuren aan de pelgrims.
Banoo-Ye Ordibehesht (1998) Banoo-Ye Ordibehesht (1998)
Hoofdpersoon in The May Landy is Frough, een 42-jarige Iraanse regisseuse van documentaires. Ze heeft succes met haar werk, maar ondervindt in haar persoonlijke leven strubbelingen. Ze is gescheiden en denkt er over een nieuwe relatie te beginnen, maar haar tienerzoon Mani beschouwt zichzelf als de man van het huis. Het gevolg is een onderhuidse zenuwenoorlog tussen moeder en zoon. Ondertussen is haar nieuwe opdracht een documentaire te maken over het onderwerp van de ideale moeder. Ze bekijkt videotapes waarop vrouwen vertellen over de maatschappelijke problemen waar ze mee geconfronteerd worden, zoals de gevolgen van de oorlog met Irak. De verschillen met Froughs gevoelens worden pijnlijk duidelijk.
Banqueroute (2000) Banqueroute (2000)
Nicholas Lanson, een jonge beurshandelaar, bulkt in snel geld en luxe, totdat één van zijn riskante initiatieven het failliet van zijn bank veroorzaakt. Alles stort in, er wordt zelfs een prijs op zijn hoofd gezet. Zijn vrienden wenden zich van hem af en hij slaat op de vlucht, zonder echte bestemming. Op zijn vlucht biedt hij een jonge vrouw, Charlotte, een lift aan. Ze is zwanger, door haar vriend het huis uitgegooid, en op zoek naar haar uit het oog verloren oude minnaar Julien, die politieagent is in Biarritz. Ze wil met hem trouwen en veel kinderen krijgen.
Banquet des Fraudeurs, Le (1952) Banquet des Fraudeurs, Le (1952)
Dorpsveld is een dorpje op het drielandenpunt. Er leven drie gemeenschappen: de arbeiders, de smokkelaars en de douaniers. De oprichting van de Benelux zorgt voor heel wat commotie.
Banquière, La (1980) Banquière, La (1980)
De bankiersvrouw Emma Eckhert (Romy Schneider) houdt de gemoederen in het Parijs van de jaren '20 en '30 met haar riskante beurshandelingen en haar privé-leven de gemoederen flink bezig. De vrouw die klein begonnen is wordt het grote voorbeeld van de kleine spaarder en tegelijkertijd de vijand van de conventionele bankiers. Op het hoogtepunt van haar succes wordt Emma door een politiek complot ten val gebracht.
Banshee (2006) Banshee (2006)
De coole professionele autodief Sage steelt een klassieke '66 Charger bij een wedstrijd. Het blijkt dat de auto van een seriemoordenaar is. Hij wil zijn auto terug en dat maakt hij duidelijk door Sage's vrienden in stukjes te hakken. Sage heeft bovendien zelf last van onbetrouwbare medecriminelen. En dan is er nog een politieman die haar in de gevangenis wil of met haar naar bed; daar is hij nog niet over uit.
Banshun (1949) Banshun (1949)
Noriko is een vrouw die de ideale leeftijd om te trouwen reeds heeft gepasseerd. Alle mensen om haar heen confronteren haar hiermee, en proberen haar aan te zetten te gaan trouwen. Noriko ziet het zelf niet zo zitten en is vooral bang dat haar vader, bij wie ze inwoont, eenzaam en ongelukkig zou worden mocht ze tot trouwen overgaan.
Banyo (2005) Banyo (2005)
Een ironische kijk op de eeuwige strijd tussen man en vrouw. In drie verschillende badkamers worden drie verschillende paren gevolgd met hun relatieproblemen.
Banyu Biru (2005) Banyu Biru (2005)
Banyu (Tora Sudiro) werkt bij de klantenservice van de lokale supermarkt. Hij zit vast in zijn dagelijkse routine en wordt achtervolgd door een tragedie in zijn kinderjaren, de dood van van zijn zusje Biru. Wanneer hem een raar incident overkomt, raakt hij geïnspireerd om zijn biezen te pakken en zijn familieproblemen op te lossen. Tijdens zijn reis ontmoet hij allerlei kleurrijke personen die hem uiteindelijk naar het antwoord dat hij zocht leiden.
Banzaï (1983) Banzaï (1983)
Michel werkt op het hoofdkantoor van Planète Assistance in Parijs en wordt ervoor betaald om de meest ingewikkelde problemen op te lossen. Bovendien staat hij op het punt om te trouwen met de knappe stewardess Isabelle, maar het tweetal lijkt door hun drukke jobs maar geen gepaste huwelijksdatum te kunnen vinden.
Banzai Runner (1987) Banzai Runner (1987)
Nadat zijn broer is omgekomen door een auto-ongeval veroorzaakt door racende snelheidsmaniakken, wordt Baxter geobsedeerd door deze snelheidsduivels. Hij stapt uit het politiekorps en gaat undercover als racer van een snelle bolide om jacht te maken op de zogenaamde Bazai Runners.
Bao Biao (1969) Bao Biao (1969)
Elk jaar escorteert Ying Ke Feng een zilver transport naar de hoofdstad. Hij huurt wegens slechte gezondheid twee ridders in om de klus te klaren. Wanneer Le I ten tonele verschijnt ontwikkelt zich een wantrouwen tegen hem. Zelfs als hij één van de ridders redt blijft er spanning bestaan. Wanneer de Flying Tigers het zilver proberen te stelen zullen ze toch samen moeten werken.
Bao Li Xing Jing (2000) Bao Li Xing Jing (2000)
Enkele travestieten worden dood en gecastreerd gevonden in Portlandstreet, de beruchte tippelzone van Hong Kong, nadat zij blijkbaar een bizar ritueel ondergingen. Wanneer gedurende de klopjacht op de vermeende moordenaar enkele van hun collega's om het leven komen, slaan een agent en een pooier de handen in elkaar, om samen de strijd met de religieuze gek aan te gaan.
Baptême (1989) Baptême (1989)
Frankrijk, 1935. In een dorpje leren Aline en Pierre elkaar kennen. Tegen de wil van hun ouders trouwen ze met elkaar en tijdens hun wittebroodsweken sterft Aline's moeder. Ze krijgen drie kinderen, maar het huwelijk brengt Aline niet alleen goeds. Nadat ze bijna een affaire met de dorpsleraar begon, neemt haar ontevredenheid toe en ook Pierre raakt gefrustreerd door zijn werk...
Baptists at Our Barbecue (2004) Baptists at Our Barbecue (2004)
Op 29-jarige leeftijd besluit Tartan voor het eerst Utah te verlaten. Ontsnapt aan zijn moeders bemoeizucht komt de vrijgezelle Mormoon terecht in het kleine dorpje Longwinded. Daar treft hij een in tweeën gesplitste gemeenschap aan en ontmoet hij de vrouw van zijn dromen.
Bar du Téléphone, Le (1980) Bar du Téléphone, Le (1980)
Wanneer crimineel Toni Véronèse een don beledigt, stuurt de die een bende op Toni af om van hem af te komen. De bende valt een bar waar Toni aanwezig is binnen en richt een bloedbad aan, maar hun doelwit slaagt erin ongedeerd te ontkomen. Woedend over deze aanslag op zijn leven, stapt hij naar de leider van te bende om hem over te halen samen te spannen tegen de don.
Bar Esperança (1983) Bar Esperança (1983)
Een gevarieerde groep mensen komt samen in Bar Esperança, een populaire bar in Ipanema, Rio de Janeiro. De bar staat op het punt gesloopt te worden om plaats te maken voor een groot gebouw. De aanwezige intellectuelen, artiesten en feestvierders slaan de handen ineen om dit te voorkomen.
Bar Girls (1994) Bar Girls (1994)
Een groep van acht lesbische vrouwen uit de grote stad komt regelmatig bij elkaar in the girl bar, alwaar ze hun dagelijkse beslommeringen en liefdesperikelen bespreken.
Bar na Victorii (2004) Bar na Victorii (2004)
Piotr en Marek dromen van veel geld verdienen. Maar niet in hun thuisland Polen, waar ze als langdurig werklozen geen kansen zien. Een eenvoudig eetkraampje bij een Londens station lijkt ze wel wat. Ze nemen een Engelse les, pakken hun boeltje en vertrekken naar Engeland. Bij aankomst krijgen ze te horen dat ze eerst flink zullen moeten dokken voor de benodigde werkvergunningen. Via een start in het schimmige illegale circuit, hopen ze met hun eerste verdiende geld naar een legale betrekking over te stappen. Maar voor twee Polen die de woorden ‘I don’t know’ niet eens verstaan, blijkt zelfs de onderste sport van de ladder te hoog gegrepen.
Bar Starz (2008) Bar Starz (2008)
Barry en zijn vrienden worden opgeleid in bar etiquette door de "Bar Starz", een groep mannen die in elke club kunnen komen waar ze maar willen, om zo ook een Bar Star te worden. Om dit te worden moeten ze er voor zorgen dat ze cool genoeg zijn om in elke bar binnen te raken.
Bar-L Ranch (1930) Bar-L Ranch (1930)
Bob Tyler heeft problemen met veedieven, terwijl hij met een kudde onderweg is naar een nieuwe eigenaar. Bob weigert de kudde over te dragen aan Frank Kellogg en hij krijgt een conflict met Jean Polk, de eigenaresse van het vee. Nadat Jean Bob heeft ontslagen gaat hij samen met zijn vriend Barney McCool zelf op onderzoek uit en ontdekt dat Kellogg achter de veediefstallen zit.
Bara en Mor (1949) Bara en Mor (1949)
Een jonge vrouw maakt deel uit van een groep arme rondtrekkende seizoenarbeiders en wordt om haar levenslust door haar verloofde verlaten. Uit reactie trouwt ze met een boer en krijgt een hele reeks kinderen, voor wier onderhoud zij moet gaan werken omdat echtgenoot het laat afweten...
Bara no Soretsu (1969) Bara no Soretsu (1969)
Eddie is een goed ogende jonge travestiet en werkt als "gastvrouw" in een populaire gay nachtclub. Hij is heimelijk verliefd op de eigenaar van de club, die al een verhouding heeft met Leda, een jaloerse en al wat oudere travestiet werkzaam in die zelfde nachtclub. Eddie heeft daarnaast last van vreemde flashbacks over zijn ouders. Zijn enige aanwijzing is een familiefoto waarbij het gezicht van zijn vader met een sigaret is weggebrand door zijn moeder. Aan de hand van de foto en zijn vage dromen probeert Eddie zijn verleden op te helderen.
Bara per lo Sceriffo, Una (1965) Bara per lo Sceriffo, Una (1965)
Bij een overval op een postkoets werd de vrouw van Joe Logan verkracht en vermoord door een bende. Nu sluit Joe zich aan bij dezelfde bende om wraak te namen op de schuldige, zodra hij weet wie het is.
Barabba (1961) Barabba (1961)
Het verhaal van Barabbas, de man die vrijuit ging omdat Jezus Christus door het Joodse volk tot het kruis werd veroordeeld.
Baraka (1992) Baraka (1992)
Documentaire over een artistieke vrije reis door de natuurlijke en menselijke evolutie. Collectie van beelden en scenes waarin de evolutie centraal staat en waarbij het verhaal ondergeschikt is.
Barakat! (2006) Barakat! (2006)
Het verhaal speelt in het door burgeroorlog verscheurde Algerije van de jaren negentig. Amel, een jonge arts, brengt het doodzieke kind van de buren naar het ziekenhuis. Bij haar thuiskomst is haar man Mourad, journalist, verdwenen. Samen met haar oudere collega, de verpleegster Khadija, vat ze een moeizame speurtocht aan die hen naar de schuiloorden van de islamisten brengt. Khadija is zelf een oud-strijdster van de Algerijnse onafhankelijkheidsoorlog. De tocht eindigt waar hij begonnen was, met een verrassende ontknoping.
Baram-pigi Joheun Nal (2007) Baram-pigi Joheun Nal (2007)
Twee verveelde huisvrouwen zoeken op internet naar wat spanning en komen beide in contact met een jonge man van rond de twintig jaar. De vrouwen die de nicknames 'Dew' en 'Little Bird' gebruiken besluiten af te spreken met hun jonge vriend en zonder iets van elkaar te weten belanden ze in hetzelfde motel. Dan stormt de politie ineens de kamer van 'Dew' binnen. 'Little Bird' fluistert haar jonge lover stil te zijn, want een van de agenten blijkt haar man te zijn.
Baramnan Gajok (2003) Baramnan Gajok (2003)
Young-jak Joo is een jonge advocaat, Ho-jung Eun is een voormalig danseres en nu een normale huisvrouw. Samen hebben ze een geadopteerde zoon en verder lijkt alles normaal. Echter heeft Young-jak nog een relatie buitenshuis, heeft Ho-jung een affaire met een student uit de buurt en verder gaat haar schoonmoeder, na het overlijden van haar man, een nieuwe relatie beginnen. Al deze affaires worden steeds serieuzer totdat er een ongeluk plaatsvindt.
Baramui Fighter (2004) Baramui Fighter (2004)
Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Oyama Mastatsu, die opgroeide in Zuid-Korea en halverwege de 20-ste eeuw zich ontwikkelde tot een beroemde karateka in Japan.
Baramui Jeonseol (2004) Baramui Jeonseol (2004)
Pung-shik, die een passie heeft gevonden in dansen, belandt in een verdeelde wereld. Zijn ideeën over dansen als kunst en de maatschappij die dit soort idealen vooralsnog niet accepteert maken zijn leven er niet makkelijker op. Pung-shik wordt onbewust steeds dieper een corrupte wereld ingetrokken. Op een gegeven moment versiert hij de vrouw van de politiechef. Deze agente, Yeon-hwa, moet als undercover bewijzen tegen Pung-shik verzamelen. Nadat de twee elkaar leren te kennen vraagt Yeon-hwa aan Pung-shik haar te leren dansen.
Baran (2001) Baran (2001)
Op een bouwplaats in Teheran zorgt Lateef voor thee van de arbeiders. Als er na een ongeluk een nieuwe jongen komt werken, blijkt het werk te zwaar voor hem en krijgt hij het baantje van Lateef, tot diens grote ergernis. Lateef zint op wraak totdat hij een groot geheim ontdekt.
Barang Terlarang (1987) Barang Terlarang (1987)
Een zwangere vrouw wordt gewelddadig verkracht door drugsbazen. Haar man is zo in zijn eer getast, dat hij doordraait en haar uit een rijdende taxi gooit. Ze krijgt hierdoor een miskraam. Ze besluit wraak te nemen op iedereen die ervoor heeft gezorgd dat haar leven zo ellendig geworden is.
Baratin (1956) Baratin (1956)
Roger, bijgenaamd Baratin, is straatventer in de wijk van Montmartre. Op een dag stelt zijn vriend François hem een goede zaak voor: hij denkt dat hij een oliebron ontdekt heeft en vraagt Roger mee te helpen het terrein waar de olie zich bevindt te exploiteren. Maar daarvoor zijn grote financiële middelen nodig. Roger slaagt erin het geld te lenen van vier vrouwen maar verliest alles met de roulette. Nadien blijkt dat er ook helemaal geen aardolie zit in die grond. En de vier dames die hun geld kwijt zijn, reageren heel erg ontevreden.
Barb Wire (1996) Barb Wire (1996)
Het is 2017. Pearl Harbor is de laatste vrije zone in het door een burgeroorlog verscheurde Amerika. Barb Wire is de supersensuele en schietgrage eigenares van een ruige nachtclub en een geduchte premiejager. Op een dag wordt ze verrast door het bezoek van de man met wie ze ooit een stormachtige verhouding had. Hij is nu de aanvoerder van een groep vrijheidsstrijders en op de vlucht voor de politie. Barb Wire staat voor een groot dilemma. Helpt zij de man die haar in de steek liet of vlucht ze met haar geld naar Europa?
Barbara (1997) Barbara (1997)
De jonge dominee Poul Aggersoee (Lars Simonsen) komt aan op de Faroe Eilanden om een speciale dienst te geven. Daar ontmoet hij de prachtige Barbara (Anneke von der Lippe), die met twee dominee's getrouwd is geweest, maar die vrij snel na elkaar overleden. Ondanks waarschuwingen uit zijn omgeving valt hij voor haar onschuldige en zedeloze charmes. Wanneer de charmante en galante Andreas Heide op het eiland arriveert komt er een grote spanning in hun liefdesleven.
Barbara Wood: Lockruf der Vergangenheit (2004) Barbara Wood: Lockruf der Vergangenheit (2004)
Engeland, 1923. Kort na het plotselinge overlijden van haar ouders ontdekt student Leyla Bolten dat haar moeder iets voor haar heeft achtergehouden. Leyla blijkt de enige erfgename van Lady Adele Pemberton te zijn. De oude dame beweert echter dat ze onmogelijk een kleinkind kan hebben, omdat haar dochter reeds twintig jaar eerder is omgekomen bij een ongeluk...
Barbara Wood: Spiel des Schicksals (2002) Barbara Wood: Spiel des Schicksals (2002)
Verpleegkundige Lydia Harris krijgt een zeldzaam Maya-masker opgestuurd afkomstig van haar zus Adele, die als archeologe opgravingen in Mexico bijwoont. Wanneer onbekenden haar huis op zijn kop zetten op zoek naar het masker, beseft Lydia dat Adele in groot gevaar verkeert. Eenmaal in Mexico aangekomen blijkt haar zus inderdaad van de aardbodem verdwenen....
Barbara Wood: Traumzeit (2001) Barbara Wood: Traumzeit (2001)
De jonge Engelse Joanna Williams komt in 1900 in Australië aan om daar een erfenis te ontvangen. Het betreft een stuk land dat op geen enkele kaart te vinden is. Ze maakt kennis met Erik Westbrook, met wie ze logeert op het landgoed van zijn verloofde Pauline. Pauline ziet in Joanna een rivale in de liefde en niet ten onrechte.
Barbarella (1968) Barbarella (1968)
Het is het jaar 40.000. Barbarella wordt opgeroepen door de president van de aarde om de jonge wetenschapper Duran-Duran te stoppen met zijn plan om de wereldvrede te verstoren.
Barbarian (2003) Barbarian (2003)
Er heerst oorlog in het land. Een wrede koning heerst met ijzeren hand over zijn onderdanen. Vechtjas Kane moet hier een stokje voor steken zodat iedereen weer in vrijheid kan leven.
Barbarian and the Geisha, The (1958) Barbarian and the Geisha, The (1958)
Townsend Harris wordt door President Pierce naar Japan gestuurd om de eerste te zijn die daar werk zal verrichten als Amerikaanse consultant. Harris ondervindt een enorme vijandigheid tegen buitenlanders en weet niet goed hoe hij hier mee om moet gaan.
Barbarian Queen (1985) Barbarian Queen (1985)
Tijdens de hoogtijdagen van het Romeinse Rijk wordt een klein dorpje aangevallen door een leger Romeinse soldaten. De meeste inwoners worden gevangengenomen, een aantal worden vermoord. Drie vrouwen kunnen gelukkig ontsnappen en trekken naar Rome, waar ze zich aansluiten bij de ondergrondse verzetsstrijders en proberen om de slaven te bevrijden.
Barbarian Queen II: The Empress Strikes Back (1989) Barbarian Queen II: The Empress Strikes Back (1989)
Athalia, een dappere vrouwelijke krijger, neemt het niet langer dat haar volk onderdrukt en mishandelt wordt. Samen met een paar andere krijgers komt ze in opstand tegen de kwade heerser Arkaris, die het land al jaren in een doodsgreep houdt.
Barbarians at the Gate (1993) Barbarians at the Gate (1993)
De film gaat over de (waargebeurde) perikelen rond de overname van de grootste koekjesfabrikant van Amerika, RJR Nabisco. F. Ross Johnson (James Garner) is de eigenaar van het bedrijf die het aan de stok krijgt met Wall Street-gigant Henry Kravis (Jonathan Pryce).
Barbarians, The (1987) Barbarians, The (1987)
De Barbarians zijn een tweeling die op jeugdige leeftijd gevangen genomen zijn en getransformeerd tot ware gladiatoren. De identieke tweelingsbroers Gore en Kutchek komen echter na verloop van tijd achter hun ware identiteit en trachten te ontsnappen uit de dodelijke handen van de duivelse tiran Kadar.
Barbaric Beast of Boggy Creek Part II, The (1985) Barbaric Beast of Boggy Creek Part II, The (1985)
Een groep studenten doen onderzoek in een moeras naar de gevreesde monster die volgens de lokale bevolking daar woont. Ze komen er snel achter dat het betreden van zijn territorium dodelijke gevolgen kan hebben.
Bárbaros del Norte, Los (1962) Bárbaros del Norte, Los (1962)
Een plattelandsagent doet zich voor als schoolmeester om zo een paar bandieten te verslaan, die terreur uitoefenen over het hele dorp.
Barbarosa (1982) Barbarosa (1982)
Een jonge cowboy begint een samenwerking met een legendarische outlaw. Het duurt niet lang voordat ze allebei op de vlucht zijn voor de wet.
Barbary Coast (1935) Barbary Coast (1935)
Mary (Miriam Hopkins) komt in 1849 naar Californië om na een goudvondst haar verloofde te trouwen. Maar die is vermoord. Ze gaat in dienst bij Luis (Edward G. Robinson) en wordt de ster in diens club. Alles gaat fout als Jim (Joel McCrea) komt: ze wordt verliefd op hem en dat wil Luis niet met lede ogen aanzien.
Barbe-Bleue (1951) Barbe-Bleue (1951)
Graaf Amédée de Salfère is voor de zesde keer weduwnaar geworden. Hij heeft de reputatie van "Blauwbaard" al verworven. En toch wil hij nog een zevende keer in het huwelijksbootje stappen. Deze keer met de jonge Aline, dochter van een herbergier. De schoonheid heeft al een affaire met Giglio. Het huwelijk vindt plaats met de gebruikelijke pracht en praal maar op zijn huwelijksnacht valt de graaf in slaap en slaagt er niet eens in zijn echtelijke plichten te vervullen. Het meisje wil absoluut weten welk geheim hij verbergt achter de gesloten deur van een geheimzinnige kamer, maar wanneer zij er achter komt is het iets dat helemaal niet overeenstemt met de roddels die over hem verteld worden.
Barber, The (2001) Barber, The (2001)
In het kleine plaatsje Revelstoke in Alaska vermoedt niemand dat de plaatselijke kapper Dexter Miles een afschuwelijke moord op zijn geweten heeft. Miles is ervan overtuigd dat niemand erachter zal komen, maar dan hoort Sheriff Corgan dat er een lijk is gevonden. Hij stuurt er een politiemacht wordt op uit om de moord te onderzoeken. Dit wakkert de lust van Miles om te moorden alleen nog maar verder aan.
Barbero de Sevilla, El (1938) Barbero de Sevilla, El (1938)
Een graaf probeert de liefde te winnen van de schone Rosalinda. Echter heeft hij concurrentie van de plaatselijke dokter die ook voor haar valt. De Barbier van de stad zweept de gemoederen nog eens extra op..
Barbershop (2002) Barbershop (2002)
Een dag in een kapperszaak in het zuiden van Chicago. Eigenaar Calvin ziet de winkel als een verspilling van zijn tijd. Nadat hij de winkel verkocht heeft begint hij in te zien dat hij fout zat. De zaak zit vol met kleurrijke personen die hun levensverhaal met elkaar delen.
Barbershop 2: Back in Business (2004) Barbershop 2: Back in Business (2004)
De film laat uit het perspectief van een kapperszaak uit de South Side of Chicago de dagelijkse beslommeringen van de lokale mensen zien. Wanneer er aan de overkant van de kapperszaak van Calvin Palmer een franchise-kapsalon opent, moeten hij en z'n personeel er alles aan doen om hun hoofd boven water te houden.
Barbershop Blues (2004) Barbershop Blues (2004)
Crimineel Blue Daniels is nog maar net uit de gevangenis vrijgelaten. Wanneer hij niet in staat blijkt om legitiem werk te vinden, begint hij opnieuw te dealen en mensen af te persen. Een van zijn nieuwste slachtoffers is ex-model Stacy, die prompt de hulp inroept van haar ex-man TC, de eigenaar van een populaire kapperszaak. Nadat een drugsdeal mislukt, krijgt Blue nog een week om de benadeelde misdaadbaas terug te betalen, maar even later wordt hij reeds vermoord. De lijst met mogelijke daders is lang, want hij had intussen vele vijanden gemaakt.
Barbie and the Diamond Castle (2008) Barbie and the Diamond Castle (2008)
Barbie en Teresa vertellen ons het sprookjesachtige verhaal van Liana en Alexa, twee vriendinnen die alles met elkaar delen, waaronder hun liefde voor muziek. Hun gewone leventje verandert echter op slag wanneer ze een toverspiegel krijgen en vriendschap sluiten met het meisje dat erin gevangen zit. Om hun nieuwe vriendinnetje te redden, ondernemen Liana en Alexa een hachelijke reis naar het Diamantkasteel. Deze zware tocht stelt hun vriendschap op de proef, maar dankzij de kracht van muziek en het gezelschap van twee schattige pups overwinnen ze samen alle obstakels. Zo ontdekken ze dat vriendschap de enige echte schat is.
Barbie and the Magic of Pegasus 3-D (2005) Barbie and the Magic of Pegasus 3-D (2005)
In Barbie en de Magie van Pegasus, haar eerste sprookjesprinsesfilm, gaat Barbie vliegen. Prinses Annika (Barbie) ontdekt het avontuur als ze vriendschap sluit met Brietta - een prachtig gevleugeld paard - dat haar naar meeneemt naar het mooie koninkrijk in de wolken. Annika heeft maar drie dagen de tijd om de vloek van Wenlock te verbreken, een boosaardige tovenaar die de koninklijke familie in steen heeft veranderd. In haar strijd tegen Wenlock ontmoet Annika nieuwe vrienden waarmee ze naar het verboden bos reist, door ijsgrotten schaatst en boven de wolken vliegt op zoek naar de magische toverstaf van licht.
Barbie as Rapunzel (2002) Barbie as Rapunzel (2002)
Barbie Rapunzel en Prins Stefan willen samen naar het gemaskerd bal. De boze heks Gothel heeft echter andere plannen. Ze spreekt een vloek uit, waardoor alle mooie dingen uit hun kasteel worden weggetoverd. De edelstenen voor de koninklijke kroon verbergt ze in het kasteel en de Prins verandert ze in steen.
Barbie as the Island Princess (2007) Barbie as the Island Princess (2007)
Rosella (Barbie) lijdt schipbreuk op een eiland en wordt er opgevangen door de dieren. Als later Prins Antonio het eiland ontdekt, gaat Rosella met hem mee. Terwijl ze met de dieren de beschaving ontdekt, stuiten ze op een boosaardig plan om het koninkrijk over te nemen.
Barbie as The Princess and the Pauper (2004) Barbie as The Princess and the Pauper (2004)
Het verhaal over prinses Annelise en de bedelaarster Erika. Ondanks het grote verschil in afkomst lijken ze verbazingwekkend veel op elkaar. Wanneer de prinses ontvoerd wordt, moet Erika een grote rol spelen in de zoektocht, wat haar een kijkje geeft in het leven van een prinses.
Barbie Diaries (2006) Barbie Diaries (2006)
Barbie heeft niet veel gedaan tijdens de zomervakantie, behalve geoefend met haar bandleden. Het schooljaar begint met een teleurstelling, als een populairder meisje de presentatrice wordt van het schooljournaal, en zij alleen maar reporter mag zijn. De populairste jongen wordt echter gedumpt en is nu geïnteresseerd in Barbie, waardoor ze een heerlijke tijd tegemoet gaat. Helaas eindigt hun relatie even abrupt als deze begon, en de verkoopster in de kledingzaak legt een pleister op haar wond, door haar een gratis armband te geven met bijpassend dagboek. In een poging opnieuw populair te worden wil ze optreden met haar band tijdens het herfstbal.
Barbie in the 12 Dancing Princesses (2006) Barbie in the 12 Dancing Princesses (2006)
Koning Randolph roept de hulp in van zijn nicht, hertogin Rowena, om van zijn dochters, prinses Genevieve en haar 11 zussen, nette dames te maken. De hertogin is streng en verbiedt alle leuke dingen voor de meisjes, inclusief hun passie: dansen. Juist als de prinsessen bijna alle hoop hebben opgegeven, ontdekken zij een poort naar een magisch land, waarin zij eindeloos zullen kunnen dansen.
Barbie in the Nutcracker (2001) Barbie in the Nutcracker (2001)
Eigentijdse versie van Tsjaikovski's gelijknamige balletsprookje met Barbie in de hoofdrol. In de Notenkraker wordt het verhaal verteld van het meisje Klara dat van haar tante een Notenkrakerpop cadeau krijgt. Als Klara die nacht wakker wordt, blijkt dat de pop tot leven is gekomen. Vervolgens belanden Klara en de knappe Notenkraker van het ene in het andere avontuur. Zo moeten zij de gemene Muizenkoning zien te verslaan en gaan ze op zoek naar de Suikerspin-prinses. Als Klara de volgende dag wakker wordt, lijkt het of ze alles heeft gedroomd.
Barbie of Swan Lake (2003) Barbie of Swan Lake (2003)
Barbie speelt de rol van Odette, die een eenhoorn volgt naar het Betoverde Bos. Daar wordt ze door de boosaardige tovenaar Roodbaard in een zwaan veranderd. Roodbaard is van plan de Sprookjesprinses van de troon te stoten om zelf de macht in handen te nemen. De Sprookjesprinses weet de betovering van Odette voor een deel op te heffen, zodat Odette 's nachts een mens is en overdag een zwaan. Odette weet niet zeker of zij wel de juiste persoon is, maar ziet het als haar taak om het Betoverde Bos te redden van Roodbaard. Maar hoe kan een jongmeisje, slechts gewapend met moed, eerlijkheid en een goed verstand, het Betoverde Bos bevrijden? En dat allemaal terwijl de knappe prins Daniel verliefd wordt op haar.
Barbie: Fairytopia (2005) Barbie: Fairytopia (2005)
In het land Fairytopia woont Elina, een mooie bloemenfee die heel graag vleugels wil hebben. Ze woont samen met Bibbie, een eigenzinnige maar lieve pluisbal, in een grote bloem in een magisch weiland. Op een dag wordt Elina wakker en ontdekt ze dat haar bloemwoning ziek is en dat haar feeenvriendjes en vriendinnetje niet meer kunnen vliegen! Ze verzamelt de moed om te helpen en begint aan een fantastische reis op zoek naar Azura, een beschermfee die het probleem misschien kan oplossen. Onderweg ontmoet ze nieuwe mensen die haar moed op de proef stellen en haar de waarde van echte vriendschap tonen. Maar kan een fee zonder vleugels heel Fairytopia redden?
Barbie: Mermaidia (2006) Barbie: Mermaidia (2006)
In dit vervolg op Fairytopia, reist Elina naar Mermaidia om haar vriend prins Nalu, een zeemeerman, te redden. Prins Nalu is gekidnapt omdat z'n kidnappers proberen te weten te komen waar zich een speciale bes bevindt die Laverna, de machtigste fee van Fairytopia, maakt, zelfs nog machtiger dan de Tovenares! Het is aan Elina om ze tegen te houden, maar dat lukt haar niet alleen. Ze heeft de hulp nodig van Nori, een koppige zeemeermin die buitenstaanders niet vertrouwt en niets te maken wil hebben met Elina. Het is niet eenvoudig om Nori voor zich te winnen, maar er staan Elina nog veel meer uitdagingen te wachten. Om Nalu te kunnen redden, moet ze misschien wel het grootste offer van haar leven brengen: haar vleugels. Lukt het haar om Nalu te bevrijden, of valt ze voor eeuwig in de handen van Laverna?
Barbieri di Sicilia, I (1967) Barbieri di Sicilia, I (1967)
In een Siciliaans dorpje zijn twee kappers verliefd op hetzelfde meisje. Hier tussendoor proberen zij te verhinderen dat de nazi's een bacteriologisch wapen tegen de geallieerde invasie gebruiken.
Barbouzes, Les (1964) Barbouzes, Les (1964)
Na de dood van de eigenaar van een wapenfabriek, gaat een internationale groep spionnen de strijd aan om de waardevolle millitaire octrooien te bemachtigen die door de weduwe zijn geërft.
Barcarole (1935) Barcarole (1935)
Tijdens het carnaval in Venetie wedt vrouwengek Eugen Colloredo met schietkampioen Alfredo Zubaran dat hij diens vrouw kan verleiden. Als hij faalt mag Alfredo in het dan volgende duel het eerst schieten.
Barcelona (1994) Barcelona (1994)
Barcelona, de jaren '80. Ted Boynton is een kleurloze Amerikaan van achter in de twintig die voor een groot Amerikaans bedrijf de verkoop behartigt in Zuid-Europa. Hij krijgt op een dag bezoek van zijn neef Fred. Fred houdt onmiddellijk van Ted, maar Ted helemaal niet van Fred. Ze hebben één ding gemeen: ze vallen regelmatig voor dezelfde vrouwen.
Barchester Chronicles, The (1982) Barchester Chronicles, The (1982)
Verfilming van de boeken 'The Warden' en 'Barchester Towers' van Anthony Trollope. De rustige stad Barchester wordt op zijn kop gezet door de komst van de nieuwe bisschop en zijn dominante vrouw. Het aangename leventje van pastoor Harding en zijn collega's zal nooit meer hetzelfde zijn. Een geamuseerde kijk op de politiek en de pleziertjes van het 19e eeuwse Engelse platteland.
Barda (2007) Barda (2007)
Op een doodgewone nacht zitten de tussen de 17 en 25 jaar oude Nail, Nil, TGG, Aynur, Aliş, Sevgi, Pelin en Cenk in een bar. Net dat ze de bar willen verlaten komen vijf gewapende mannen de bar binnen, die alle aanwezigen in gijzeling nemen. Hun handen en voeten worden vastgebonden, en ze worden gemarteld en verkracht. Ze realiseren zich dat hun leven nooit meer hetzelfde zal zijn.
Bardelys the Magnificent (1926) Bardelys the Magnificent (1926)
In Frankrijk is koning Louis XIII aan de macht. De charme van de jonge Bardelys (John Gilbert) is beroemd en zijn aantrekkingskracht is legendarisch. Als hem wordt verteld dat er in ieder geval één iemand aan het hof van de koning is die niet valt voor zijn charmes, zet hij alles op alles om ook het hart van deze dame, de mooie Roxalanne de Lavedan (Eleanor Boardman), te doen smelten. Maar eerst besluit hij, op de vraag van een stervende man genaamd Lesperon, om een aantal belangrijke documenten te bezorgen. Als Lesperon een verrader blijkt, wordt Bardelys beticht van medeplichtigheid en zal hij worden opgehangen.
Bare Bea (2004) Bare Bea (2004)
De 16 jaar oude Bea (Kaia Foss) zit in het eerste jaar van de bovenbouw van de middelbare school in Oslo. Ze is actief voor de schoolkrant en daarbij wordt ze verliefd op Daniel (Espen Klouman-Hoiner) , de briljantste en meest getalenteerde jongen uit de hoogste klas. En het is wederzijds. Er is echter één obstakel dat haar weerhoudt, namelijk de mening van haar beste vriendin over maagdelijkheid en eerste liefde...
Bare Deception (2000) Bare Deception (2000)
Een radiozender heeft moeite om op de been te blijven. Wanneer op een dag een luisteraar wordt vermoord levert dat veel publiciteit op.
Bare Essentials (1991) Bare Essentials (1991)
Gordon, een succesrijk beursgoeroe in Wall Street, en zijn vriendin, de knappe advocate Sydney, zijn dringend aan een rustige vakantie toe en besluiten enkele weken naar het idyllische eiland Moratonga te trekken. Ze genieten met volle teugen en praten zelfs over trouwen. Maar tijdens een intiem samenzijn worden ze plots meegesleurd door het water en spoelen ze aan op het eilandje Lua Hana. Bill, een knappe vreemdeling en de schone exotische Tarita, zijn de enige bewoners, en toch maken die hen al heel snel duidelijk dat het onmogelijk is hulp in te roepen..
Bare Knuckles (1977) Bare Knuckles (1977)
Moderne, keiharde, zwijgzame premiejager duikt in de getto's van Los Angeles om de politie te helpen bij het bestrijden van de misdaad.
Bare Skyer Beveger Stjernene (1998) Bare Skyer Beveger Stjernene (1998)
Als de broer van de elfjarige Maria aan kanker overlijdt, geraakt haar moeder in een soort van isolement waarbij ze geen woord meer zegt. Haar vader heeft alle aandacht nodig voor zijn vrouw, waardoor er niemand is om Maria te helpen bij het verwerken van het drama. Voor de zomer wordt ze naar haar grootouders gestuurd in Bergen, maar daar zakt ze alleen maar verder weg in haar depressie. Dan ontmoet ze de levenslustige Jakob, even oud als zij, maar met een heel andere kijk op leven. De vriendschap die tussen hen ontstaat helpt haar om haar leven weer op de rails te krijgen.
Bare Witness (2002) Bare Witness (2002)
Julie Spencer is een porno actrice en een call girl die veel videobanden van zichzelf heeft waarin ze optreedt met klanten. Wanneer ze dood op de grond wordt gevonden is de eerste verdachte haar kamergenoot Carly. Maar wanneer bekend wordt dat zij ook een potentieel slachtoffer is zal detective Killian haar moeten beschermen. Het zal niet lang duren tot ze een verhouding krijgen met elkaar en Killian komt steeds dichter bij de moordenaar.
Baree (1994) Baree (1994)
De film speelt zich af rond 1800 in Noord-Amerika. Een Indiaanse vrouw (Neve Campbell) vlucht van een boosaardige bonthandelaar (Lorne Brass). Maar hij blijft haar stalken door de hele wildernis. Tijdens haar reis ontmoet ze een wolf en Paul, een vriendelijke jongeman. Zij worden haar beschermers tegen de bonthandelaar...
Barefoot Contessa, The (1954) Barefoot Contessa, The (1954)
De doorbraak van nachclubdanseres Maria Vargas (Ava Gardner) tot Hollywoodster en haar frustrerende huwelijk met de schrijver/regisseur Harry Dawes (Humphrey Bogart). Maar Harry neemt afscheid van haar. Hij geloofde in haar sinds hij haar in de nachtclub zag dansen, op blote voeten.
Barefoot Executive, The (1971) Barefoot Executive, The (1971)
Een jonge man zoekt het hogerop in het tv-wereldje maar wordt voortdurend gedwarsboomd door zijn vervelende baas. Op een dag ontdekt hij dat de buren een chimpansee hebben die bijzonder goed blijkt te zijn in het uitkiezen van tv-programma's. Hij gebruikt de kwaliteiten van de aap om zelf een betere baan bij de zender te bemachtigen.
Barefoot in the Park (1967) Barefoot in the Park (1967)
Een pas gehuwd echtpaar betrekt een eenvoudig appartement in New York, en probeert vervolgens de moeder van de bruid uit te huwelijken aan een excentrieke buurman, hetgeen tot vele komische verwikkelingen leidt.
Bareuge Salja (2007) Bareuge Salja (2007)
Een reeks aanhoudende en onopgeloste bankovervallen zorgen voor veel kritiek op de politie in een stad in Zuid-Korea. Om de politie weer wat krediet te geven wordt er door de politie zelf een plan verzonnen om een overval te plegen en dus daaropvolgend ook de overvaller te arresteren. De in scene gezette bankoverval loopt echter niet als gepland, als Jung Do-man zijn eigen draai geeft aan de overval.
Barfly (1987) Barfly (1987)
Henry Chinaski is dichter en alcoholist, en spendeert zijn dagen in de kroeg. Op een dag ontmoet hij Wanda. Zij is ook alcoholist, en Henry wordt verliefd op haar. Even lijkt het erop dat Henry's gedichten succesvol worden, maar zijn beroemdheid is van korte duur. Het wordt de twee duidelijk dat ze eigenlijk maar één doel in hun leven hebben, en dat is drinken en de buitenwereld laten voor wat die is.
Barfuss (2005) Barfuss (2005)
Nick Keller is een opgever: hij verliest baan na baan, maar werkt nu weer (voor een dag) als schoonmaker in een psychiatrische inrichting. Bij het verlaten van de inrichting kan hij maar net een zelfmoordpoging van Leila, één van de patiënten verhinderen. Dat heeft gevolgen: Leila volgt haar redder naar huis en staat 's nachts op blote voeten voor zijn deur. Nick doet verwoede pogingen van haar af te komen, maar haar besluit staat vast: ze zal voor altijd bij Nick blijven.
Bargee, The (1964) Bargee, The (1964)
Hemel Pike is een binnenschipper en uiterst bedreven casanova die bij zijn werk wordt bijgestaan door zijn neef Ronnie, een analfabeet. Hemel heeft in elk plaatsje die zijn vaarroute kruist wel een liefje en deze dames zijn allemaal gebrand op een huwelijk met de Don Juan. Hij wordt uiteindelijk in de val gelokt door één van die meisjes, Christine, die zwanger wordt van Hemel. Haar overbezorgde vader, een waar 'larger than life' figuur die het plaatselijke record op zijn naam heeft van het drinken van 29 halve liters van 'Brown & Mild' in slechts één enkele sessie, is enorm bezorgd over de situatie waarin haar dochter is verzeild geraakt.
Bark (2002) Bark (2002)
Dr. Darla Portnoy is een wat sullige dierenarts die verliefd wordt op één van haar klanten. Alleen heeft de man een niet alledaags probleem: zijn vrouw wordt langzaam gek en begint zich steeds meer als een hond te gedragen.
Barkleys of Broadway, The (1949) Barkleys of Broadway, The (1949)
Echtpaar Josh en Dinah Barkley vormen een succesvol musical/comedy-team, binnen binnen hun huwelijk loopt echter niks succesvol. Als de schrijver Barredout Dinah de hoofdrol wil zien spelen in zijn volgende toneelstuk, ziet Dinah eindelijk haar kans schoon om onder haar huwelijk uit te komen.
Barmherzige Lüge, Die (1939) Barmherzige Lüge, Die (1939)
Anja Hoster heeft een kind van de verdwenen ontdekkingsreiziger Dr.Thomas Clausen en geeft zich tegenover diens ouders voor zijn echtgenote uit. Na enige tijd komt de leugen uit en Anja gaat een zware tijd tegemoet...
Barn of the Blood Llama (1997) Barn of the Blood Llama (1997)
Twee 'hillbillie'-broers zorgen er voor dat mensen opgesloten raken in hun 'World o' Wool Llama Farm', waar een gekke geleerde genetische experimenten uitvoert op lama's en andere dieren. Door deze experimenten veranderen de vreedzame dieren in bloeddorstige radioactieve beesten.
Barn Red (2004) Barn Red (2004)
Michael Bolini is een eenvoudige boer die weigert om zijn familieboerderij en zijn grond te verkopen aan een projectontwikkelaar. Met de hulp van Lydia Bailey, een van origine Indiaanse, wiens familie in het verleden op Bolini's boerderij heeft gewerkt, tracht Michael stand te houden tegen de geldwolven.
Barna från Blåsjöfjället (1980) Barna från Blåsjöfjället (1980)
Een moeder is naar het ziekenhuis gebracht en de gemeenteraad wil haar kinderen opsplitsen en onderbrengen in opvanggezinnen, maar de kinderen hebben een ander idee. Zij plannen een grote reis door heel Zweden, helemaal van Lapland naar Stockholm, om hun vader te zoeken. Op hun trektocht ontmoeten zij vele mensen en maken nieuwe vrienden. Maar intussen moeten zij op hun hoede zijn voor de politie die naar hen op zoek is om hen terug te brengen bij de pleeggezinnen.
Barnacle Bill (1941) Barnacle Bill (1941)
Bill Johansen is een knorrige oude visser. Marge Cavendish is een vrouw die verliefd op hem is. Bill moet echter niets van Marge weten en probeert haar constant te vermijden. Daarnaast krijgt hij ook nog eens te maken met Virginia, zijn dochter waar hij pas sinds kort van af weet.
Barnacle Bill (1957) Barnacle Bill (1957)
Kapitein Ambrose's voorvaderen waren allen respectabele zeelieden, maar zelf wordt hij nog al snel zeeziek. Hij koopt in een kustplaatsje een amusements-pier en geeft leiding aan zijn bedrijf als was het een marine-schip. Om onder de strenge regels van de gemeenteraad uit te komen en zijn 'schip' te bevrijden van strikte land-regels bedenkt hij een slim plan.
Barndommens Gade (1986) Barndommens Gade (1986)
De groeipijnen van het arme, poetisch aangelegd meisje Ester (Sofie Gråbøl) komen naar voren. Ze woont in een miserabele woonwijk van Kopenhagen in de jaren '30. Het gezin verkeert in financiele problemen, de vader is werkeloos en houdt er politieke ideeen op na die de autorieiten niet welgevallig zijn.
Barnens Ö (1980) Barnens Ö (1980)
Reine Larsson (Tomas Fryk) had naar een zomerkamp moeten gaan, genaamd Kindereiland, maar hij besluit de zomer door te brengen in Stockholm, terwijl zijn moeder werkt in een hotel. Zij denkt dat hij naar het kamp is, want dat heeft Reine verteld. Reine wil helemaal niet tot die wereld behoren, hij ziet het zomerkamp als deportatie.
Barney's Great Adventure (1998) Barney's Great Adventure (1998)
De kinderen Cody en Abby worden door hun gemene ouders op de boerderij van hun grootouders achtergelaten. Eerst vervelen ze zich stierlijk, maar de sfeer verandert als Barney, de paarse dinosaurus komt opdagen. Samen gaan ze op zoek naar een ei dat ergens in de buurt door een vallende ster is achtergelaten.
Barnie et Ses Petites Contrariétés (2001) Barnie et Ses Petites Contrariétés (2001)
Barnie woont in Calais maar werkt in Londen en moet elke dag de Eurostar nemen. Barnie houdt er bovendien een dubbelleven op na. Hij is in Frankrijk getrouwd met Lucie, maar heeft in Londen zomaar even twee buitenechtelijke relaties: met de knappe, jonge Margot en met Mark, de aantrekkelijke eigenaar van een veilinghuis.
Barnum (1986)  (II) Barnum (1986) (II)
Phineas Taylor 'P.T.' Barnum werd geboren in een arme boerenfamilie. Desondanks leidde hij een succesvol leven. Hij begon als impressario en eindigde als directeur van het grootse Barnum & Bailey Circus. Barnum schreef een boek over reclame en vond de moderne publiciteitscampagne uit. Hij werd landontwikkelaar, bankier en burgemeester, maar bovenal een echte Amerikaanse volksheld.
Barnum! (1986)  (I) Barnum! (1986) (I)
Nadat Phineas Taylor Barnum zich heeft aangesloten bij James A. Bailey, vormen zij samen een circus, genaamd The Greatest Show on Earth. Barnum's vrije geest zorgt voor vele nieuwe ideën. Zo koopt hij als attractie Joice Heath, de oudste vrouw ter wereld, en richt hij een museum in met allerlei rariteiten. Na een escapade met Jenny Lind, een mooie Zweedse zangeres, keert hij terug bij zijn vrouw Charity, die hem aanmoedigt om in de politiek te gaan. Nadat Charity gestorven is, sluit Barnum zich weer aan bij Bailey, om samen het grootste circus ter wereld op te richten.
Barnyard (2006) Barnyard (2006)
Koe Otis en zijn vrienden op de boerderij dollen veel met elkaar en halen geintjes uit met mensen. Wanneer Otis echter plotseling de verantwoordelijkheid over de boerderij krijgt, moet hij zich bewijzen als de leider en zorgen dat de zaken orderlijk verlopen.
Barocco (1976) Barocco (1976)
Samson is een bokser die een flinke som geld wint door een partij te verkopen. Terwijl hij en zijn vriendin proberen te ontsnappen met het geld wordt hij vermoord door iemand die precies op hem lijkt. Zijn vriendin is treurig, maar raakt steeds meer gefascineerd door de moordenaar van Samson.
Baron and the Kid, The (1984) Baron and the Kid, The (1984)
Een louche, voor geld spelende biljarter ontmoet zijn zoon voor het eerst op een liefdadigheidswedstrijd. Wanneer ze zich bewust worden van hun onderlinge relatie, beslissen ze de koppen zowel op financieel als op professioneel vlak bij mekaar te steken. Ze openen samen een een biljarthal met de bedoeling er zoveel mogelijk geld uit te slaan.
Baron de L'Écluse, Le (1960) Baron de L'Écluse, Le (1960)
Baron Jérôme Napoléon Antoine (Jean Gabin) probeert zijn luxeleventje van weleer voort te zetten met leningen en winst aan de casinotafel. Op een dag wint hij zelfs een jacht en vaart daarop met zijn maitresse naar Monte Carlo. Pech onderweg laat hem zonder geld en een vriendin alleen op de boot.
Barón del Terror, El (1962) Barón del Terror, El (1962)
In het Mexico van 1661 wordt baron Vitelius van Astaria (Abel Salazar) veroordeeld tot de brandstapel, wegens hekserij, necrofilie en andere misdaden. Terwijl hij langzaam sterft, spreekt hij een vloek uit over de nakomelingen van de mensen die hem hebben veroordeeld. In 1961 keert de baron terug op aarde in de vorm van een gruwelijk, hersenetend monster en moeten de nakomelingen vechten voor hun leven.
Baron Fantôme, Le (1943) Baron Fantôme, Le (1943)
Le Baron fantôme opent met de mysterieuze verdwijning van een rijke jonkheer uit zijn reusachtige kasteel. Jaren later komen zijn erfgenamen in vreemde en ingewikkelde romantische verwikkelingen terecht, die alleen verklaard kunnen worden als het mysterie rondom de verdwijning van de jonkheer definitief opgelost wordt.
Baron of Arizona, The (1950) Baron of Arizona, The (1950)
Deze film is het merkwaardige verhaal van James Addison Reavis. Een bedrieger die allerlei documenten vervalste en mensen omkocht zodat hij op grond van een oude grondclaim recht zou hebben op het grondgebied van de staat Arizona.
Baron Prášil (1961) Baron Prášil (1961)
In Baron Prašíl worden enkele van de avonturen van deze Baron, die wij hier kennen als Baron Munchausen, beschreven. Wanneer de Baron Joey leert kennen op de maan, keren zij samen terug naar de aarde. Daar vallen zij van het ene avontuur in het andere. Uiteindelijk ontstaat een tweestrijd tussen de heren, omdat zij beide vallen voor de prinses Bianca. En zij kan maar met één een huwelijk aangaan.
Baroness and the Butler, The (1938) Baroness and the Butler, The (1938)
Johann Porok (William Powell) leidt een dubbelleven als de butler van barones Katrina Marissey (Annabella) en als parlementslid. Wanneer hij echter verliefd wordt op de barones brengt dit vele problemen met zich mee.
Baroud (1933) Baroud (1933)
André Duval en Si Hamed zijn beide sergeanten in het Spahis, het korps van het Algarijnse vreemdelingenlegioen in het Franse leger. Duval wordt verliefd op Si Hameds zuster Zinah, ondanks het feit dat de aandacht van een ongelovige haar dood kan betekenen. Zinahs vader, Si Allal, is een Berbers stamhoofd die in strijd ligt met de bandiet Si Amarok, die lust op Zinah en plant om Si Allal te verraden. De Spahis verdedigen hem tegen de bandieten, terwijl Duval en Zinah hun gevoelens naar boven brengen. Wanneer de Spahis vertrekken, is hij echter bij hen en wuift zij hem vaarwel.
Barquero (1970) Barquero (1970)
Een bende outlaws onder leiding van Remy zaait een spoor van vernieling in elk dorp dat ze aanvallen en leegplunderen. Na een laatste slag geslagen te hebben willen ze met hun indrukwekkende buit naar Mexico vluchten. Dit is echter buiten de veerman Travis gerekend, die er in slaagt zijn dorpsbewoners naar de overkant van de rivier te brengen en zo de outlaws te isoleren.
Barracuda (1978) Barracuda (1978)
In een geheim overheidsexperiment wordt er een agressieverhogend middel door het drinkwater van een stadje gemengd. Per ongeluk komt het middel ook in zee terecht waarna een school barracuda's verandert in menstende monsters die de badgasten belagen.
Barracuda (1997) Barracuda (1997)
Fred Astaire-fan Clement nodigt striptekenaar Luc uit voor een etentje bij hem en zijn vrouw Violette. Luc's vriendin kondigt haar zwangerschap aan en vraagt Luc niet te gaan, maar hij gaat toch. Wanneer hij ontdekt dat Violette een plastic pop is besluit hij te vertrekken. Clement slaat hem echter bewusteloos en ketent hem vast in de badkamer. Wanneer Luc bij komt volgen de wreedheden elkaar op waarbij Clement afwisselend advies krijgt van Astaire en Violette.
Barrage (2006) Barrage (2006)
Twee personages staan centraal: de jongen Thomas (Hadrien Bouvier) en zijn moeder Sabine (Nade Dieu). Zij zijn de nieuwe bewoners van een woning bij een sluis. Uit angst hem te verliezen kan Sabine niet aanvaarden dat haar zoon Thomas groter wordt.
Barrage contre le Pacifique, Un (2008) Barrage contre le Pacifique, Un (2008)
Indochina, 1931. Een moeder realiseert zich dat haar gezin snel uit elkaar zal vallen. Haar twee kinderen Joseph en Suzanne zijn respectievelijk 20 en 16 jaar oud en staan op het punt het ouderlijk huis te verlaten. Ze heeft veel geld verloren in het investeren van, achteraf bezien waardeloos, land doordat corrupte overheidsofficials haar opgelicht hebben. Het land zal namelijk snel worden overstroomd. Om hen terug te pakken verzint ze een krankzinnig idee: een dam bouwen met behulp van enkele dorpsbewoners, om de zee tegen te houden.
Barravento (1962) Barravento (1962)
Firmino is een van de zwarte vissers in een klein dorpje aan de Braziliaanse kust. Hij heeft gestudeerd in de hoofdstad en is teruggekeerd naar zijn geboortedorp om voor zijn mede-vissers te zorgen. Hij en zijn vrienden moeten hard werken om de kost te verdienen. Als op een dag rijke blanke vissers met moderne boten hun dorpje aandoen gaat Firmino door het lint.
Barrendero, El (1982) Barrendero, El (1982)
Napoleón (Cantinflas) is een eenvoudige straatveger die op een dag tijdens zijn werk een baby in een vuilnisemmer vindt. Hij besluit de baby te houden om op die manier bij de vrouwen in de gunst te komen. Maar zijn nieuwe vriendin is daar niet van gediend en zodra zij erachter komt stapt zij naar de politie.
Barretts of Wimpole Street, The (1934) Barretts of Wimpole Street, The (1934)
Elizabeth wordt verliefd op de dichter Robert Browning, maar het is haar verboden te trouwen door haar vader. Voor wie zal zij kiezen ?
Barretts of Wimpole Street, The (1957) Barretts of Wimpole Street, The (1957)
Elizabeth Barrett (Jennifer Jones) wordt verliefd op Robert Browning (Bill Travers). Haar tirannieke vader heeft haar echter verboden om te trouwen en Browning, een dichter, zal zijn goedkeuring zeker niet kunnen wegdragen. Vader Barrett is weduwnaar en wil zijn kinderen koste wat kost bij zich houden, en al helemaal de ziekelijke Elizabeth.
Barricade (1939) Barricade (1939)
Emmy Jordan is een beroemde zangeres en komt in contact met de journalist Hank Topping. De eerste ontmoeting is een ramp, maar als ze daarna ook nog samen vast komen te zitten in de Chinese ambassade voorspelt dit niet veel goeds.
Barricade (2007) Barricade (2007)
Tijdens een toeristische trip in het Duitse 'Zwarte Woud' worden Nina, Michael, en David geterroriseerd door een kannibalistische familie. Het kampeeruitje verandert dan ook al een snel in een zware strijd om overleving.
Barrio (1998) Barrio (1998)
Film over drie jongens die op weg naar volwassenheid in een arme wijk aan de rand van Madrid hun onschuld verliezen. De schoolvrienden Javi, Manu en Rai zitten precies in de fase tussen kind zijn en volwassen worden in.
Barrio Cuba (2005) Barrio Cuba (2005)
Portret van een samenleving op zoek naar een manier om geluk te vinden in de moeilijke sociale en economische omstandigheden in hedendaags Havana. De film vertelt de verhalen van Magalis, een verpleegster, de gepassioneerde relatie tussen El Chino en Vivian en de terugkeer van Maria naar haar familie in Havana. Barrio Cuba volgt deze bewoners van een buurt in Havana waar zij geconfronteerd worden met de harde realiteit, maar die nooit de hoop verliezen op een betere toekomst of op het herwinnen van de liefde.
Barrio Wars (2002) Barrio Wars (2002)
Plato en Angelina zijn geliefden, ondanks het feit dat zij bij rivaliserende bendes horen. Rico, Angelina's moordzuchtige broer heeft de zus van Plato in een pool hall gevecht gedood. Plato besluit verhaal te halen bij Rico en vermoordt uit wraak Rico's handlanger. Angelina zet haar eigen dood in scene en vlucht naar Venetië, maar het plan keert zich tegen haar en het loopt uit op een drama voor de geliefden.
Barrios Altos (1987) Barrios Altos (1987)
De jonge vrouw Verónica (Victoria Abril), afkomstig uit hogere kringen, ziet hoe haar leven compleet verandert als ze ontdekt dat haar beste vriend is vermoord. Zij zweert dat ze niet zal rusten tot ze de moordenaar heeft gevonden.
Barrios Bajos (1937) Barrios Bajos (1937)
Een echtpaar dat voortvluchtig is zoekt wanhopig een schuilplaats. Uiteindelijk vinden zij onderdak in het huis van een havenwerker. De problemen beginnen wanneer de gastheer in alle stilte verliefd wordt op de vrouw.
Barry Lyndon (1975) Barry Lyndon (1975)
Barry is een smachtende vrijer, duelist, vagebond, soldaat in de Zevenjarige oorlog, losbol, spion, beroepskaarter - allemaal tussenstations op de ladder naar rijkdom en privileges in de Stanley Kubrick versie van William Makepeace Thackeray's roman.
Barry McKenzie Holds His Own (1974) Barry McKenzie Holds His Own (1974)
Vervolg op 'The Adventures of Barry McKenzie' (1972) waarin Barry McKenzie's tante Edna (Barry Humphries) wordt ontvoerd door Count Von Plasma (Donald Pleasence), het hoofd van een vampierenstam in een geïsoleerd Oost-Europees land. Von Plasma denkt de koningin van Engeland in handen te hebben en hoopt hiermee toeristen naar zijn land te trekken. Barry McKenzie (Barry Crocker) en zijn vrienden gaan op pad om tante Edna te redden en haar mee terug te nemen naar Australië.
Barry Munday (2007) Barry Munday (2007)
Barry Munday (Luke Wilson) staat bekend als een versierder en vrouwenverslinder. De wildste feesten zijn voor hem niet te gek. Toch kijkt Barry vreemd op als hij op een ochtend zonder zijn geslachtsdelen ontwaakt. Net op het moment dat Barry alle hoop heeft opgegeven om ooit nog kinderen te krijgen, krijgt hij bericht van een vrouw die hem meldt zijn kind te hebben gebaard. En dat terwijl Barry zich de vrouw totaal niet kan herinneren, laat staan met haar het bed gedeeld te hebben...
Bars of Hate (1936) Bars of Hate (1936)
Ann Dawson's handtas wordt uit haar armen gestolen. In de handtas zat een brief die haar haar broer kan vrijspreken die beschuldigt is van moord en zijn en zijn executie afwacht. Terwijl de klok verdertikt moet zij het gestolen document terugvinden en aan de gouverneur bezorgen voor het te laat is. Maar niet iedereen wil dat haar broer vrijkomt.
Barschel - Mord in Genf? (1993) Barschel - Mord in Genf? (1993)
Een weinig succesvolle regisseur discusieert samen met een sceptische producent over het feit of zij wel of niet een film moeten maken over de zaak Barschel, een man die dood is gevonden. Wanneer zij de zaak nader beschouwen en de situatie reconstrueren, komen zij tot de conclusie dat Barschel vermoord moet zijn.
Barstool Words (2007) Barstool Words (2007)
Wanneer Zelda Sparks terugkeert naar een klein stadje in New Essex besluiten twee oude highschoolvrienden, Craig Blackshear en Terry Seville, om een grap bij haar uit te halen. Terry komt er achter dat deze grap een dodelijke afloop heeft...
Bart Got a Room (2008) Bart Got a Room (2008)
Danny is een tiener die met zijn beste vriendin naar het schoolbal gaat. Hij wil echter met iemand waarmee hij de liefde kan bedrijven en gaat daarom op zoek naar een ander. Ondertussen besluiten Danny's ouders van elkaar te scheiden en proberen hun levens opnieuw op te pakken.
Bartleby (1970) Bartleby (1970)
Bartleby, een heimelijke en eenzame jongen, werkt als beambte in het boekhoudkantoor van Paul Scofield. Omdat hij echt niet met Bartleby kan opschieten ontslaat Scofield zijn werknemer. Maar Bartleby weigert om te vertrekken en daagt iedere dag stipt op tijd weer op in het kantoor. Enkel wanneer de jonge man weggevoerd wordt naar het hospitaal krijgt Scofield enige gemoedsrust. Echter niet voor lange tijd, want zelfs dan duikt het spookbeeld van Bartley op.
Bartleby (2001) Bartleby (2001)
"I would prefer not to", met dat eenvoudige, beleefde maar koppige antwoord zorgt de nieuwe werknemer Bartleby (Crispin Glover) voor opschudding op een saai kantoor. Als zijn baas (David Paymer) vreemde zaken over hem ontdekt, weet hij niet wat hij met Bartleby moet aanvangen.
Bartok the Magnificent (1999) Bartok the Magnificent (1999)
Bartok, de kleine albino-vleermuis en de ex-sidekick van de gemene Rasputin, wordt op pad gestuurd om Prince Ivan, de Russische troonopvolger te redden. Eerst moet Bartok echter afrekenen met de gemene Ludmilla, de de troon liefst voor zichzelf wil houden.
Bartolo Toca la Flauta (1945) Bartolo Toca la Flauta (1945)
Een arme man wiens enige bezigheid fluitspelen is wordt per toeval een rijk grootgrondbezitter. De man vergeet zijn arme vrienden niet, wat niet goed valt in het rijke milleu.
Barton Fink (1991) Barton Fink (1991)
1941, New York: de intellectueel Barton Fink komt naar Hollywood om een film over de worstelaar Wallace Beery te schrijven. Hij verblijft in het vreemde Hotel Earle, waar hij met een flink writer's block worstelt. Zijn buurman, de vrolijke verzekeringsverkoper Charlie Meadows, probeert hem te helpen, maar een reeks bizarre gebeurtenissen zorgen ervoor dat Fink steeds verder van zijn taak afgeleid wordt.
Baruto no Gakuen (2006) Baruto no Gakuen (2006)
Oorlogsdrama over het leven van Duitse soldaten in een Japans krijgsgevangenkamp. Na de eerste wereldoorlog besluiten de Japanners, de Duitse gevangen in een kamp op te sluiten. Hoewel ze elkaars taal niet spreken, en hun culturen totaal verschillen, kunnen ze toch van elkaar leren. De negende symphonie van Beethoven vormt een belangrijke draad door de film, want muziek spreekt immers alle talen.
Barwy Ochronne (1977) Barwy Ochronne (1977)
Tijdens een wetenschappelijk zomerkamp van de universiteit raken de gemoederen aardig verhit. Een eerlijke jonge docent raakt in conflict met een oudere collega over het dilemma: politieke correctheid of vrij wetenschappelijk onderzoek. De studenten doen al snel mee en steunen hartstochtelijk hun favoriete standpunt. De passie rijst naar een hoogtepunt.
Bas-fonds, Les (1936) Bas-fonds, Les (1936)
Een baron moet door omstandigheden zijn luxueuze leventje opgeven en verhuizen naar een achterbuurt in Parijs. De mensen die daar passeren en leven worden door hem gadegeslagen. Zo ziet hij de ontwikkelingen in de moeizame romance van een paartje, een dromerige acteur en de wreedheden van de plaatselijke huisjesmelker.
Base, The (1999) Base, The (1999)
Wanneer Officier John Murphy bij zijn poging om drugsbaron Santos uit een Mexicaanse gevangenis te bevrijden om hem daarna over te leveren aan de Amerikaanse autoriteiten, zijn mannen in een hinderlaag verliest, komt hij erachter dat een groep US-officieren die de Mexicaans/Amerikaanse grens controleren er alle belang bij hadden dat Santos werd geëlimineerd. Murphy infiltreert in de groep, die met strakke hand geleid wordt door Sergeant Gammon. Al vlug ontdekt hij dat Gammon en zijn mannen inderdaad betrokken zijn bij wapensmokkel en het witwassen van drugsgeld.
Based on a True Story (2005) Based on a True Story (2005)
Op een hete augustusmiddag in 1972 probeert John Wojtowicz een filiaal van de Chase Manhattan Bank in Brooklyn te beroven. Met het geld, zo blijkt, wil hij de geslachtsverandering van zijn geliefde betalen. De overval ontaardt in een drama. Enkele jaren later wordt naar aanleiding van deze gebeurtenissen een speelfilm gemaakt met Al Pacino in de hoofdrol: Dog Day Afternoon. De film begint met de zin: gebaseerd op een waar gebeurd verhaal. Dit klopt, alleen heeft John Wojtowicz als enige betrokkene nooit zijn medewerking aan de filmmakers gegeven. Filmmaker Walter Stokman ziet de film, gelooft het verhaal maar is nieuwsgierig naar de versie van de echte hoofdpersoon. 'Based on a True Story’ reconstrueert aan de hand van directe getuigenissen deze bankoverval uit 1972. Wojtowicz eist de hoofdrol op met zijn versie van het verhaal, maar hij verliest langzaam de controle wanneer de anderen met verschillende versies komen. Originele nieuwsbeelden, fragmenten uit Dog Day Afternoon, en de herinneringen van zowel de gijzelaars, de politie, de FBI als ook die van Wojtowicz geven dit verhaal vele gezichten.
Based on an Untrue Story (1993) Based on an Untrue Story (1993)
Satin Chow is niet de slimste en tijdens de presentatie van de door haar ontwikkelde parfum raakt ze haar reukzin kwijt. Een transplantatie van neuszenuwen van een bloedrelatie kan haar enige redding zijn, maar het blijkt dat de Aziatische mensen waarbij ze opgegroeid is, niet haar natuurlijke ouders zijn. Ze moet nog twee zussen hebben en een moeder, maar ze zal hen snel moeten vinden of de ziekte wordt haar fataal.
BASEketball (1998) BASEketball (1998)
Twee losers uit Milwaukee, Coop en Remer, vinden een nieuwe sport uit. Wanneer de sport een groot succes wordt starten ze, met de hulp van een miljardair, een professionele competitie op. Het team van Coop en Remer, The Milwaukee Beers, is het enige team dat een belangrijke wijziging in de regels in de weg staat.
Basements (1987) Basements (1987)
De film bestaat uit twee verhalen namelijk The Dumb Waiter, waarin twee moordenaars wachten op hun orders in de kelder van een oud restaurant. Via de etenslift komen er berichten naar de twee, waarvan er één erg dom is. The Room: De huurder had haar al gewaarschuwd en nu wordt ze echt bang als vanuit de kelder ongenode gasten naar boven komen die vragen naar de huurder.
Bashful Bachelor, The (1942) Bashful Bachelor, The (1942)
Lum Edwards (Chester Lauck) is kwaad op zijn zakenpartner en vriend Abner Peabody (Norris Goff) omdat deze hun wagen, die ze gebruiken voor de bestellingen, geruild heeft voor een racepaard. Lum is ook nog eens te verlegen om Geraldine (Zasu Pitts) ten huwelijk te vragen, dus besluit hij om samen met Abner een toneelstukje op te voeren waarin hij haar redt. Na de tweede poging is zij eindelijk onder de indruk en stuurt zij hem een brief. Deze brief komt echter bij een andere vrijgezel terecht...
Bashing (2005) Bashing (2005)
De film is voor een deel gebaseerd op ware feiten. Het hoofdpersonage Yuko werkte als vrijwilligster in het Midden-Oosten en werd daar een tijdlang gegijzeld. Na haar terugkeer in Japan beschouwt men haar echter niet als een slachtoffer. Het lijkt alsof de samenleving zich tegen haar keert. Mensen beginnen haar op allerlei manieren te kleineren en te pesten, ze wordt zelfs aangevallen. De term‘ bashing’ verwijst naar het geweld waaronder ze te lijden krijgt, zowel emotioneel als fysiek. Wanneer Yuko ook haar baan kwijtraakt, wordt haar sociaal isolement nog groter. Alleen haar vader blijft haar steunen. Maar wanneer zij ook hem verliest, neemt ze een drastisch besluit.
Bashu (1989) Bashu (1989)
Een dorpje in het zuiden van Iran beeft onder Iraakse bombardementen. Een vrachtwagen houdt halt; een angstig 9 jarig jongetje komt te voorschijn en verschuilt zich in de wagen, die z'n weg vervolgt. Zijn naam is Bashu en hij heeft tijdens de bombardementen beide ouders verloren. In het bergachtige noorden van het land stapt de jongen uit. Hij kent hier niemand, de mensen verstaan hem niet; hij verschuilt zich. Tot Naie, een jonge moeder van twee kinderen en echtgenote van een werkzoekende man, zich over hem ontfermt en Bashu in huis neemt. Ze spreken niet dezelfde taal en Bashu, donkerder van huidskleur, verontrust en intrigeert de autochtone bevolking.
Basic (2003) Basic (2003)
Wanneer de gehate drill sergeant Nathan West en zes soldaten van zijn elite-eenheid verdwijnen tijdens een trainingsmissie in Panama, wordt er een onderzoek ingesteld. Twee commando’s overleven de missie, maar ze weigeren te praten over wat er zich afspeelde in de jungle. Voormalig Army Ranger en huidig drugsagent Tom Hardy wordt op de zaak gezet om informatie los te weken bij de twee soldaten. Al snel ontdekt hij dat sergeant West door zijn eigen manschappen werd omgebracht, maar de twee militairen leggen tegenstrijdige verklaringen af over wie verantwoordelijk is voor het doden.
Basic Instinct (1992) Basic Instinct (1992)
Nick Curran is een fanatieke detective met een zwak voor alcohol. Als hij een brutale lustmoord op een gevierde rockster onderzoekt, beseft hij niet dat hij in een web van leugens, intriges en wellust zal terechtkomen. Een dodelijk web... zo kruist de sensuele Catherine zijn pad, verleidelijk en gevaarlijk. Zij is de eerste verdachte.
Basic Instinct 2 (2006) Basic Instinct 2 (2006)
Schrijfster Catherine Tramell komt opnieuw in conflict met de wet, maar nu in London. Het openbaar ministerie wijst psychiater Andrew Glass (Morrissey) aan om haar te evalueren om zodoende te voorkomen dat ze op borgtocht vrij komt. Er slaat een vonk over tussen de twee en er begint een spel van van spanning en verleiding.
Basic Training (1971) Basic Training (1971)
Basic Training volgt een compagnie van vrijwillige soldaten en dienstplichtigen. Tijdens hun negen weken van standaard training komen de verschillende technieken van training, die het leger gebruikt om burgers tot soldaten op te leiden voorbij; het gebruik van machinegeweren, gas, mijnen, infiltratie methodes en alle andere soorten training.
Basic Training (1985) Basic Training (1985)
De niet zo snuggere maar mooie Melinda komt naar Washington DC om haar vriendin Debbie op te zoeken. Ze hoopt op een baan bij de regering, waar ze dan van alles kan verbeteren. Melinda krijgt een lullig baantje bij de afdeling administratie van het Pentagon, en begrijpt alles niet zo snel. Haar baas wil natuurlijk maar één ding en dat is met haar naar bed.
Basil (1998) Basil (1998)
Een eenzame jonge aristocraat moet met veel omwegen, tegen de eeuwwisseling aan, zien te leven met de machtigheid en wreedheid van zijn vader, terwijl hij probeert om de zelfingenomen vrouw te plezieren waar hij van houdt.
Basket Case (1982) Basket Case (1982)
Een gescheiden Siamese tweeling (de één een gezonde jongeman, de ander een afzichtelijk monstertje dat in een rieten mand wordt vervoerd) neemt wraak op de artsen die de operatie uitvoerden...
Basket Case 2 (1990) Basket Case 2 (1990)
De tweeling overleeft gelukkig de val van het moteldak en ze worden opgenomen in het ziekenhuis. Als de media van hun bestaan hoort, worden de twee het slachtoffer van een enorme media-hype. Ze vluchten en vinden gelukkig onderdak in tante Ruth's 'House for Unique Individuals', waar de tweeling kennismaakt met een heleboel vriendelijke freaks.
Basket Case 3: The Progeny (1992) Basket Case 3: The Progeny (1992)
De tweeling Duane en Bilal is weer terug, en een van hen wordt vader. Maar voordat er iemand kan bevallen, moeten de twee eerst nog even afrekenen met een dozijn monsters, een schizofrene dominatrix, een killer-robot en een zwaarlijvig genie met meerdere armen.
Basket, The (1999) Basket, The (1999)
Te midden van de Eerste Wereldoorlog zijn de mensen in een klein dorp in de Northwest Pacific vermoeid, verward en zorgzaam. Een vreemde leraar met onconventionele methodes komt in het dorp aan om hen een vreemd, nieuw spel genoemd basketbal te onderwijzen. De inwoners reageren eerst afstandelijk maar worden uiteindelijk enthousiast voor de sport. Dit alles mondt uit in hoop en uiteindelijk triomf.
Basketball Diaries, The (1995) Basketball Diaries, The (1995)
Jim Carroll (DiCaprio) is lid van het basketbalteam van een katholieke school in New York. Jim en zijn vrienden gedragen zich echter nauwelijks als vrome jongeren. De manager van het basketbalteam steelt uit de kastjes van de opponenten en het favoriete tijdverdrijf van de jongens is het experimenteren met pillen. Al snel komt het leven van Jim in een neergaande spiraal terecht van pillen, hoestdrankjes, drank en halsbrekende toeren. Samen met zijn beste vriend Mickey wordt hij uit het team gegooid, tijdelijk verwijderd van school en wordt hij door zijn moeder het huis uitgegooid. De jongens begeven zich op het criminele pad om aan geld te komen en overvallen daartoe zelfs een oude vrouw. Dan komt Jim in aanraking met heroïne.
Basketball Fix, The (1951) Basketball Fix, The (1951)
Een opkomende basketbalster werkt samen met de georganiseerde misdaad om de resultaten van de wedstrijden te beïnvloeden. Een sportjournalist probeert de jongeman weer op het rechte pad te brengen.
Basquiat (1996) Basquiat (1996)
Na zijn ontdekking wordt de jonge graffiti-kunstenaar Jean Michel Basquiat direct bestempeld als een van de grootste talenten van de New Yorkse kunst-scene. Hij treedt toe tot de kleine kringvan vertrouwelingen rond Andy Warhol. Zijn schilderijen vinden grif aftrek bij belangrijke musea en kunstverzamelaars, en de media storten zich vol overgave op de eerste zwarte kunstenaar die succes heeft in de voornamelijk door blanken gedomineerde kunstwereld. Maar terwijl zijn ster blijft rijzen, buigt Basquiat steeds verder onder het juk van zijn eigen succes. Zijn leven krijgt een fatale wending als hij zijn uitvlucht zoekt in het gebruik van alcohol en drugs.
Basse-Normandie (2004) Basse-Normandie (2004)
Het bestuur van de Franse regio Basse Normandie is betrokken bij een stuk om haar imago wat op te poetsen. Simon zal het stuk met hun steun voor een publiek van 1700 boeren opvoeren tijdens de Salon de l'Agriculture in Parijs. De directeur van een groot paardenfokcentrum, dat de ambitie heeft om de 'Villa de Medici van de hippische wereld' te worden, stelt oefenruimte beschikbaar aan de acteur. Wat volgt is de - deels in flashbacks vertelde - weg die Reggiani moest begaan voor het stuk. Een weg vol obstakels in de vorm van dwarsliggend manegepersoneel, een nukkig paard, een afwezige opdrachtgever en tot overmaat van ramp: stemproblemen.
Basta Guardarla (1970) Basta Guardarla (1970)
Deze film vertelt het liefdesverhaal van Enrichetta (Maria Grazia Buccella) en Silver Boy (Carlo Giuffrè). Enrichetta wil graag actrice worden, maar haar oom is priester en kan het niet toestaan dat zij zo'n verfoeilijk beroep kiest. En Silver Boy is een losgeslagen muzikant, afkomstig van Sicilië. Natuurlijk is Enrichetta's oom helemaal niet blij wanneer zijn nichtje verliefd wordt op Silver Boy.
Bastard Out of Carolina (1996) Bastard Out of Carolina (1996)
In het South Carolina van na de Tweede Wereldoorlog brengt een jonge vrouw genaamd Anney een buitenechtelijke dochter ter wereld, met de bijnaam Bone. Een paar jaar later, trouwt Anney met schijnbaar beschaafde Glen, deze kan echter niet met Bone opschieten. De miskraam van een jongen bij Anney maakt haar man woedend en hij begint, achter haar rug om, regelmatig Bone te mishandelen. Als Anney ontdekt wat haar man heeft gedaan, verlaat ze hem. Haar behoefte aan de liefde van een man drijft haar echter uiteindelijk terug naar Glen, dit schept de omstandigheden voor een afschuwelijk ongeval tussen Glen en zijn stiefdochter. Als resultaat vormt er een breuk tussen moeder en dochter, die misschien nooit meer geheeld kan worden.
Bastard, The (1978) Bastard, The (1978)
Phillipe Charboneau is de onwettige zoon van een Engelse hertog. Hij reist van Frankrijk naar Engeland om zijn erfenis op te halen. Hier krijgt hij echter te maken met de boze familie van zijn vader en vlucht naar Amerika. Daar raakt hij betrokken bij de gebeurtenissen die leidden tot de Amerikaanse Revolutie.
Bastardos, Los (2008) Bastardos, Los (2008)
Een dag uit het leven van Fausto en Jesus, twee illegale Mexicaanse dagarbeiders in Los Angeles. Elke dag een andere taak en elke dag dezelfde druk om geld te verdienen. Ze hebben een dagelijkse routine, wachtend op de hoek van de bouwmarkt op werk. Vandaag wordt het werk goed betaald in vergelijking met de gewoonlijke lage lonen. Vandaag heeft Jesus een shotgun in zijn rugzak.
Bastards (1999) Bastards (1999)
Twee broers verlaten Vietnam en trekken naar de VS om hun vader te vinden en 'the American Dream' te vervullen. Deze droom wordt een nachtmerrie voor één van de broers wanneer hij in een crimineel milieu verzeild raakt vol drugs en gevaar.
Bastille (1984) Bastille (1984)
Veertigjarige geschiedenisleraar raakt in de ban van een onbekende man die hij bij toeval op straat heeft gefotografeerd. Hij gaat op speurtocht naar een de vreemdeling en zijn eigen (Joodse) verleden.
Baston, La (1985) Baston, La (1985)
Na zijn straf in de gevangenis te hebben uitgezeten, kan René eindelijk zijn criminele verleden achter zich laten en een nieuw leven te beginnen. Maar wanneer geconstateerd wordt dat zijn zoon vreselijk ziek is en dringend goede, maar dure medische hulp nog heeft, kan René het aanbod om een safe in een villa te kraken niet laten voor wat het is. Maar wat René en zijn companen niet weten is dat zij eigenlijk enkel dienen als lokvogel voor een criminele bende die veel grootsere dingen van plan zijn. Kan hij toch uit de handen van de politie blijven, of wordt hij opnieuw gesnapt?
Bâsu (1984) Bâsu (1984)
Aqualoid verandert in een post-apocalyptische planeet, na een aanval van een levensvorm genaamd Inorganics. Wanneer Nam een zwaard met een mysterieus geheim vindt, wordt er plotseling een planeetwijde klopjacht op hem gehouden. Nam en zijn vrienden moeten het geheim van het zwaard zien te ontdekken om te voorkomen dat de planeet in z'n geheel vernietigd wordt.
Bat People, The (1974) Bat People, The (1974)
Dr. John Beck wordt tijdens een kampeervakantie gebeten door een vleermuis en verandert langzaam in een soort vleermuis-man. Op zich vindt hij het niet zo erg, maar zijn vrouw heeft er nogal wat problemen mee, omdat het incident een flinke streep trekt door hun rustige vakantie.
Bat Sei Ching Mai (2001) Bat Sei Ching Mai (2001)
Sam, een Hong Kong agent, heeft de gangbaas Night opgepakt. Ann, Sams vriendin, is Night's vervolger en Night moet 5 jaar lang in de gevangenis zitten. Tijdens een vakantie in Parijs wordt Ann vermoord, Sam verlaat de politie en runt 2 jaar later een bar met zijn oom. Op een dag komt hij een japanse toerist tegen die precies op Ann lijkt...
Bat Whispers, The (1930) Bat Whispers, The (1930)
Ondanks dat de politie is ingelicht slaagt ”The Bat”, een geheimzinnige meester inbreker die de stad terroriseert, erin juwelen te stelen uit het huis van 1 van de notabelen uit de stad. Hij laat een briefje achter waarin hij aankondigt dat hij naar het platteland gaat om de politie wat rust te gunnen. Dan wordt de bank beroofd en een eenzaam gelegen landhuis wordt het centrum van mysterieuze gebeurtenissen.
Bat*21 (1988) Bat*21 (1988)
Tijdens de Vietnam oorlog wordt een Amerikaans verkenningsvliegtuig neergehaald door de Vietcong. De enige overlevende van de crew is kolonel Iceal Hambleton, een raketdeskundige. Door zijn kennis is het van groot belang dat ze hem redden voor de Vietcong hem vind.
Bat, The (1926) Bat, The (1926)
Een gemaskerde crimineel vermomt zich als een reuzevleermuis en terroriseert de gasten die verblijven in een oud huis dat gehuurd wordt door een schrijver.
Bat, The (1959) Bat, The (1959)
Verfilming van het boek en toneelstuk van Mary Roberts Rinehart. Cornelia van Gorder huurt voor de zomer het huis van een rijke bankier. Wat ze echter niet weet is dat hij voor zijn vertrek een geldsom van een miljoen dollar heeft verborgen in het huis. Naarmate dit gerucht echter bij meer en meer mensen bekend wordt, proberen steeds meer mensen het huis binnen te dringen. De zaak wordt ernstiger als er plotseling doden vallen door toedoen van een mysterieus figuur onder de naam "The Bat".
Bataan (1943) Bataan (1943)
WO II. Wanneer Japan de Filippijnen binnenvalt, krijgen de Amerikaanse troepen die daar gestationeerd zijn het zeer zwaar te verduren. Ze moeten zich terugtrekken tot in de provincie Bataan en trachten daar met de moed der wanhoop hun territorium te verdedigen tot de resevetroepen arriveren. Een sleutelpunt in de verdediging is een brug die niet in de handen van de Japanners mag vallen. Dertien soldaten blijven onder leiding van sergeant Dane achter om schouder aan schouder te vechten tegen de Japanners en met de opoffering van hun eigen leven kostbare dagen te winnen voor de Amerikaanse troepen...
Bataille de San Sebastian, La (1968) Bataille de San Sebastian, La (1968)
Een Fransiscaanse priester helpt een rebel die op de vlucht is en wordt hierdoor verbannen naar het oerwoud. De rebel gaat met hem mee, verkleed als monnik. Ze komen aan in een schijnbaar verlaten stad, waar de priester vermoordt wordt. Nu wordt de rebel voor priester aangezien en vragen de inwoners van het dorp hem om hulp.
Bataille du Rail, La (1946) Bataille du Rail, La (1946)
Een door de betrokkenen zelf nagespeeld waargebeurd verhaal over een verzetsaktie van Franse spoorwegarbeiders, die een voor bevoorrading van de Duitsers bestemde trein lieten ontsporen. Als vergelding lieten de Duitsers een aantal gegijzelden op een station executeren.
Bataillon du Ciel, Le (1947) Bataillon du Ciel, Le (1947)
Franse parachutisten trainen tijdens de Tweede Wereldoorlog in Engeland voor de invasie van juni 1944. Nadat zij geland in zijn Frankrijk, ontdekken de soldaten in welke slechte toestand hun vaderland verkeert en hoe de Franse bevolking is geterroriseerd door de bezetters.
Batalla de los Tres Reyes, La (1990) Batalla de los Tres Reyes, La (1990)
Historisch drama over de geschiedenis van de grootmachten rond de Middelandse Zee in de zestiende eeuw. De kerk en de monarchie hebben voortdurend een machtstrijd maar worden even snel verenigd als de gezamelijke vijand in zicht komt: de islam. De paus zetelt in Rome maar via de Inquisitie ontgaat hem niets.
Batalla del Porro, La (1982) Batalla del Porro, La (1982)
Wanneer een jongeman als rekruut in het leger moet, neemt zijn verloofde eveneens een baantje bij hetzelfde legeronderdeel. Op die manier wil zij haar geliefde in de gaten houden. Nadat zij echter eenmaal bijgetekend heeft, komt het meisje erachter dat er onder de soldaten nog veel meer leuke jongens rond lopen.
Batalla en el Cielo (2005) Batalla en el Cielo (2005)
Marcos, een man van eenvoudige komaf, wordt getergd door een groot drama dat hij over zichzelf heeft afgeroepen. Hij kidnapte samen met zijn vrouw een baby voor losgeld, maar het kind kwam te overlijden. Getekend door deze ellende zoekt Marcos zijn heil bij prostituée Ana, een rijkeluisdochter die de prostitutie ingegaan is om zich af te zetten tegen haar afkomst en haar behoeften te bevredigen. In zijn zoektocht naar vergiffenis biecht Marcos zijn schulden op aan Ana. Dat had hij beter niet kunnen doen.
Batan Günes (1978) Batan Günes (1978)
Een jonge dorpeling vetrekt naar Duitsland om geld te verdienen. Met het geld wil hij trouwen met zijn geliefde. Als hij jaren later terugkomt in het dorp, komt hij er achter dat zijn geliefde het heeft geschopt tot zangeres in de grote stad. De jongeman probeerd zijn geliefde terug te winnen.
Bâtards (2002) Bâtards (2002)
Een steenrijk echtpaar is vanauit Parijs op weg naar het platteland. Helaas rijden ze onderweg een hond dood en geeft hun auto de geest. Ze kunnen de schade zelf niet repareren en ook hun mobiele telefoon heeft geen ontvangst. Gelukkig is er een woonwagenkamp in de buurt en de eigenaardige bewoners besluiten het tweetal te helpen. De man probeert nog steeds hardnekkig een signaal te krijgen op zijn mobieltje, en laat zijn vrouw bij het woonwagenvolkje achter. Maar dat had hij beter niet gedaan...
Bateau à Soupe, Le (1947) Bateau à Soupe, Le (1947)
Een kapitein, oude rot in het vak met klein hartje, verbiedt zijn mannen het gebruik van alcohol. Helaas vaart er ook een mooie dame mee wat natuurlijk voor de nodige spanningen zorgt.
Bateau d'Émile, Le (1962) Bateau d'Émile, Le (1962)
Émile Bouet (Lino Ventura) is visser en is een bastaard zoon van rijke zakenman Charles-Edmond Larmentiel (Michel Simon), die om zijn broer te dwarsbomen vanwege een oude vete, een deel van het familiekapitaal aan Emile overmaakt. Zijn oom probeert hem in te palmen door hem compagnonschap en de hand van zijn dochter Fernande (Annie Girardot) aan te bieden, hoewel Emile samenwoont met een ex-zangeres.
Bateau de Mariage, Le (1993) Bateau de Mariage, Le (1993)
Pierre (Laurent Grevill) werkt als leraar op een dorpsschool tijdens het Vichy-bewind in Frankrijk. Een oude bekende Mauve (Florence Pernel) arriveert in het dorpje en de twee krijgen een relatie en trouwen. Al snel blijkt dat door haar verleden en zijn temperament hun huwelijk een verkeerd idee bleek te zijn.
Bates Motel (1987) Bates Motel (1987)
Na de dood van Norman Bates erft een man, die met hem bevriend was in het instituut, diens motel. Hij probeert het gebouw op te knappen en er weer een gerespecteerd motel van te maken. Er gebeuren daar echter vreemde dingen. Is het de geest van Norman's moeder...
Bathing Beauty (1944) Bathing Beauty (1944)
Hij is zo onder de indruk van de docente in badpak dat hij zich als student opgeeft op een meisjesschool. Ze kunnen hem er pas afgooien als hij genoeg strafpunten heeft gekregen.
Bathory (2008) Bathory (2008)
Gravin Elizabeth Bathory (Anna Friel) heeft de geschiedenis maar om één reden overleefd. Ze was de ergste vrouwelijke moordenaar in de geschiedenis. Maar naast deze barbaarse gewoonte was Elizabeth een vrouw die haar tijd ver vooruit was. Ze was er heilig van overtuigd dat de rol van de vrouw niet zo ondergeschikt moest zijn als in die tijd gebruikelijk was.
Batismo de Sangue (2006) Batismo de Sangue (2006)
Het zijn de jaren 60. In Brazilië heerst een militaire dictatuur. Om de mensen te helpen besluiten broeder Tito en andere monniken de lokale guerilla te steunen. Zij weten echter niet dat de geheime dienst van alles op de hoogte is en hun op de voet volgt.
Batman & Mr. Freeze: SubZero (1998) Batman & Mr. Freeze: SubZero (1998)
Batgirl Barbara wordt vermist, en Batman en Robin vermoeden dat ze door Mr.Freeze is vermoord. Samen gaan ze op onderzoek uit en het blijkt dat Mr.Freeze Batgirl nodig heeft als onvrijwillige orgaandonor.
Batman & Robin (1997) Batman & Robin (1997)
Mr. Freeze is van plan om Gotham City in zijn ijzige greep te krijgen door de hele stad in een permanente winter te dompelen. Ondertussen lukt het de verleidelijke Poison Ivy om de band tussen Batman en Robin te verpesten, en is de butler Alfred stervende. Mr. Freeze is de enige die hem kan redden. Alfred's nichtje helpt als Batgirl om de stad te redden.
Batman (1966) Batman (1966)
Batman en Robin, het dynamische duo dat de straten van Gotham City veilig houdt, moeten de strijd aanbinden met maar liefst vier aartsrivalen; de Joker, de Penguin, Catwoman en de Riddler. Dit duivelse kwartet is van plan om de top van de VN te de-hydrateren met de gestolen uitvinding van de ietwat vreemde kapitein Schmidtlapp.
Batman (1989) Batman (1989)
Nadat hij als kind getuige was van de moord op zijn ouders heeft multimiljonair Bruce Wayne (Keaton) gezworen om de misdaad te bestrijden. Bij een overval op een chemische fabriek valt de misdadiger Jack Napier (Nicholson) door toedoen van Batman in een vat met zuur, waardoor hij misvormd raakt. Hij komt terug als de Joker en neemt de misdaad in de stad over. Batman is de enige die hem kan tegenhouden.
Batman and Robin (1949) Batman and Robin (1949)
De afstandbediening van Professor Hammil, die alle apparaten met een motor vanaf 50 Mijl afstand kan besturen, is gestolen door The Wizard, een crimineel genie en zijn bende. Batman en Robin moeten voorkomen dat The Wizard diamanten gaat stelen die als brandstof dienen voor de afstandsbediening. Daarbij moeten ze ook. fotografe Vicky Vale redden. De schuilplaats van The Wizard kan echter slechts bereikt worden met een afstandsbestuurbare onderzeeër...
Batman Begins (2005) Batman Begins (2005)
De kleine jongen Bruce Wayne zag zijn ouders voor zijn ogen wreed vermoord worden: een trauma dat hem voor de rest van zijn leven vervult met wraakgevoelens. Het lot laat hem zijn wraak echter niet uitvoeren. Hij vlucht naar het Oosten, waar hij opgevangen wordt door de ninja-leider Ra's Al-Ghul, en als hij terugkeert naar zijn thuisstad Gotham City vindt hij die in de handen van maffiabendes en andere gangsters. Hij besluit een nieuw persoon te worden, één die de harten van misdadigers met vrees vervult: Batman! Met de hulp van politieman Jim Gordon zet Batman zijn eerste stappen in zijn strijd tegen het onrecht. Zijn strijd begint tegen de maffiabaas Don Falcone, de gekke dokter Jonathan 'Scarecrow' Crane en een mysterieuze derde persoon...
Batman Beyond: Return of the Joker (2000) Batman Beyond: Return of the Joker (2000)
Terry McGinnis, de nieuwe Batman, komt oog in oog te staan met The Joker, de vijand van de oude Batman. Het probleem is dat de Joker eigenlijk al dood is, dus wie is deze Joker echt? Terry moet het op nemen tegen één van de gevaarlijkste vijanden van de oude Batman en ontdekt de geheimen van de laatste nacht dat Batman en de Joker tegen elkaar hebben gevochten.
Batman Forever (1995) Batman Forever (1995)
Batman krijgt te maken met twee nieuwe vijanden: Two-Face, die Batman als schuldige ziet van zijn misvormde gezicht, en The Riddler, een voormalig employee van Bruce Wayne. Ondertussen wordt Dr. Chase Meridan verliefd op Wayne/Batman.
Batman Returns (1992) Batman Returns (1992)
Oswald Cobblepot (DeVito) was bij zijn geboorte zo afzichtelijk lelijk, dat hij door zijn ouders in een mandje het water op is gegooid. Hij is opgegroeid tussen de pinguins in het riool. Samen met een corrupte zakenman verzinnen ze een plan om de stad over te nemen en Batman (Keaton) van moord te beschuldigen. Behalve deze twee slechterikken heeft Batman ook nog te kampen met Catwoman, maar aan welke kant staat ze nou eigenlijk?
Batman vs Dracula: The Animated Movie, The (2005) Batman vs Dracula: The Animated Movie, The (2005)
Gotham City is weer eens in de greep van een reeks supergangsters. Maar dit keer zijn het niet alleen Joker en Penguin die het met Batman aan de stok krijgen. Gotham wordt namelijk opgeschrikt door de aanwezigheid van een legendarische slechterik: Graaf Dracula. Kan Batman de Graaf weer onder de grond stoppen voordat hij Joker en Penguin tot zijn slaven maakt?
Batman, The (1943) Batman, The (1943)
Dr. Daka, een Japanse spion, vindt een apparaat uit dat mensen in zombies kan veranderen. Bovendien heeft hij een radium-laserstraal waarmee hij zijn tegenstanders kan verpulveren. Alleen Batman & Robin kunnen hem nog tegenhouden
Batman/Superman Movie, The (1998) Batman/Superman Movie, The (1998)
Joker, die geld tekort heeft voor zijn criminele activiteiten, maakt een deal met Lex Luthor om Superman te vermoorden. Batman achtervolgt Joker natuurlijk naar Metropolis, en licht Superman in van de plannen van Joker en Luthor. De twee superhelden wantrouwen elkaar eerst (ze mixen als olie en water), maar vinden elkaar in hun gezamenlijke strijd tegen het kwaad in de nachten. Overdag strijden Bruce Wayne en Clark Kent om de aandacht van Lois Lane.
Batman: Gotham Knight (2008) Batman: Gotham Knight (2008)
Een verzameling van zes korte animatiefilmpjes die zich afspelen tussen Batman Begins en The Dark Knight. In "Have I Got a Story for You" zorgt een spontane ontmoeting tussen Batman en een groep jongeren ervoor dat elk kind een ander beeld krijgt van Batman. In "The Dark Knight" moet de politie van Gotham haar argwaan over Batman laten vallen, wanneer ze onder vuur komt te liggen van enkele gangsters. "Field Justice" toont het grote arsenaal aan wapens waar Batman over beschikt, maar laat ook zien dat er zelfs dingen zijn die hij niet doet om gerechtigheid te krijgen. In "In Darkness Dwells" neemt Batman het op tegen Killer Croc, een misvormde boef die zelfs monsterlijk wordt wanneer The Scarecrow terugkeert met zijn angstgif. "Working through Pain" gaat over Bruce Wayne's manier van trainen, die door een mysterieuze en exotische Indiaanse vrouw, Cassandra, aan hem worden doorgegeven, om hem te helpen om te gaan met de fysieke en spirituele gevolgen van zijn acties. En "Dead Shot" laat een huurmoordenaar zien, wiens liefde voor wapens en disrespect voor mensen, die grenzen overschreed die zelfs voor Batman te ver gaan.
Batman: Mask of the Phantasm (1993) Batman: Mask of the Phantasm (1993)
Een duistere snoodaard brengt verschillende maffiabazen om, waarvan Batman de schuld op zich krijgt. Zijn alter-ego Bruce Wayne komt zijn ex-verloofde Andrea Beaumont tegen. Door middel van flashbacks wordt de ontmoeting tussen beide, de parallellen in hun levens en bovenal de origine van Batman als die van de Phantasm onthult. Tevens blijken Batman en de Phantasm een gezamelijke vijand te hebben; de Joker.
Batman: Mystery of the Batwoman (2003) Batman: Mystery of the Batwoman (2003)
Een vernielzuchtige slechterik, die zichzelf voordoet als Batwoman, zaait dood en verderf in Gotham City. Als blijkt dat de slechterik werkt in opdracht van The Penguin, gaat de echte Batwoman achter hem aan. Helaas wordt ze in de val gelokt en gekidnapt door Penguins rechterhand Bane, en de enige die haar nu nog van een gewisse dood kan redden is Batman.
Bâton Rouge (1985) Bâton Rouge (1985)
Drie vrienden uit Parijs, alledrie platzak, dromen van een toekomst in de Verenigde Staten. Abdenour is verliefd op een Amerikaanse toeriste, Alain houdt heel veel van jazz-muziek en Karim wil zijn vader ontvluchten. Met behulp van een list lukt het hen om naar de Verenigde Staten te vliegen.
Bâton Rouge (1988) Bâton Rouge (1988)
Antonio is een gigolo die samenleeft met de rijke Isabel die gescheiden leeft van haar man.Zij heeft nachtmerries over verkrachting in haar eigen bed dus gaan ze op advies van Antonio op consultatie bij een psychiater,de jonge Ana.Als deel van het onderzoek komt Ana bij Isabel thuis waar zij Antonio betrapt op het stelen van een blanco cheque die door Isabel ondertekent is .Deze dwingt hem om Isabel te chanteren,door het laten uitschijnen dat zij haar man vermoordt heeft tijdens een van haar nachtmerries.
Batoru Rowaiaru (2000) Batoru Rowaiaru (2000)
Een klas studenten wordt naar een klein geïsoleerd eiland gebracht. Daar aangekomen krijgen ze een kaart van het eiland, voedsel en verschillende wapens (de ene bruikbaarder dan de andere). Ze moeten gedurende drie dagen vechten met elkaar, zodat er één persoon overblijft. Ze krijgen allemaal een halsband die explodeert als ze de regels overtreden. Als er na de derde dag meerdere mensen over zijn gebleven, zullen alle halsbanden exploderen...
Batoru Rowaiaru II: Rekuiemu (2003) Batoru Rowaiaru II: Rekuiemu (2003)
Drie jaar na de gebeurtenissen in 'Battle Royale' is Shuya Nanahara, die een van de overlevenden was, een internationaal bekende terrorist die erop uit is om de regering omver te werpen. Zijn bende 'Wild Seven' bestaat voornamelijk uit overlevenden van voorgaande 'Battles Royale', en is de afgelopen drie jaar actief geweest in het plannen van terroristische aanslagen. Als er tijdens de kerstdagen een aanslag plaatsvindt op gebouwen in Tokyo, onder andere op de twin towers van het 'Tokyo Metropolitan Government building', waarbij 8000 slachtoffers vallen, wijst men met de beschuldigende vinger naar 'Wild Seven'. De overheid op zijn beurt scherpt de antiterrorisme-wet aan, en bestelt de creatie van het nieuwe 'Battle Royale 2' programma, en zij sturen een klas middelbare scholieren om hem op te jagen en te vermoorden op een eiland. Omdat de overheid een studie doet naar samenwerking, werken deze scholieren in paren, en dragen zij een elektronisch apparaatje waarmee zij zullen worden gedood, indien hun collega wordt vermoord.
Bats (1999) Bats (1999)
Dr. Sheila Casper, een zoöloge die vleermuizen bestudeert, wordt samen met haar assistent Jimmy naar Gallup, een slaperig stadje in een woestijnachtige streek van Texas, geroepen. Wanneer de nacht er valt, vliegen grote zwermen vleermuizen de stad binnen en vallen alle levende wezens die ze tegenkomen aan. Sheila en Jimmy proberen samen met sheriff Emmett Kimsey een manier te vinden om de vleermuizen tegen te houden.
Bats: Human Harvest (2007) Bats: Human Harvest (2007)
Tijd: heden. Plaats: Afghanistan. Missie: het opsporen en gevangen nemen van Fazul, een fanatieke Arabische terrorist, die zich schuil houdt in het doolhof van ondergrondse tunnels in dit verlaten landschap. Speciaal getrainde en gewapende militairen kammen de eindeloze grotten uit op zoek naar de terrorist. Maar wat ze daar aantreffen zijn vijanden waar ze niet op voorbereid zijn: genetisch gemanipuleerde vleermuizen. En deze zijn geprogrammeerd om te overleven op menselijk vlees en bloed.
Battaglia d'Inghilterra, La (1969) Battaglia d'Inghilterra, La (1969)
Een groep Duitse commando’s, onder leiding van Majoor Krueger, krijgt in de Tweede Wereldoorlog de opdracht om het cruciale radar netwerk in Zuid-Engeland te saboteren. Om ongezien het eiland te bereiken wisselen ze tijdens de Slag om Duinkerke van uniform met terugtrekkende geallieerde troepen. Captain Paul Stevens ontdekt de plannen en krijgt de opdracht de saboteurs te stoppen.
Battaglia del Deserto, El (1969) Battaglia del Deserto, El (1969)
Er is een bittere woestijnoorlog gaande tussen Engelse en Duitse pantserdivisies. Als een Engelse eenheid van de hoofdmacht wordt afgesneden, stuit deze op Duitse pantserdivisies. De Duitse commandant biedt de Engelsen een samenwerking aan. Gezamelijk strijden ze om te overleven, ieder bereid de ander te doden.
Battaglia di Algeri, La (1966) Battaglia di Algeri, La (1966)
1957; Ali is een dief die zich aansluit bij de FLN (Front de Libération Nationale), die strijden voor een vrij Algerije. Dit omdat zij de politie wegdrijven die geassocieerd wordt met het kolonialisme. De Franse overheersers nemen steeds drastischer maatregelen tegen de FLN, wat al snel een landelijke revolutie ontketent.
Battaglia di Maratona, La (1959) Battaglia di Maratona, La (1959)
Het verhaal speelt zich af in 490 voor Christus. Philippides, een Griekse soldaat, neemt het op tegen het Perzische leger dat op het punt staat Europa binnen te vallen.
Battal Gazi'nin Oglu (1974) Battal Gazi'nin Oglu (1974)
De moedige Turkse strijder Battal Gazi voorkomt dat woeste Byzantijnse krijgers een Ottomaans kasteel binnendringen en laat hierbij het leven. Zijn zoon groeit op bij de Byzantijnen en vecht tegen de Turken, terwijl de zoon van de Byzantijnse heerser Antuan opgroeit bij de Ottomanen en tegen de Byzantijnen strijdt.
Battant, Le (1983) Battant, Le (1983)
Na tien jaar wordt Darnay (Alain Delon) vervroegd uit de gevangenis ontslagen. Hij zat voor een overval op een diamantenhandelaar, die daarbij de dood vond. Niemand weet precies hoe het gebeurt is en waar de diamanten gebleven zijn. Aardig wat mensen wachten Darnay dan ook op, ook al lijken de straten nog zo leeg en verlaten.
Battement d'Ailes du Papillon, Le (2000) Battement d'Ailes du Papillon, Le (2000)
Een dag in het leven van Irene (Audrey Tautou), een verlegen verkoopster in een groot warenhuis en Younes, een Algerijnse jongeman. Door toedoen van onder andere een volle maan, een blokje chocolade, een klodder duivenpoep en een kapot koffiezetapparaat zal die ene dag dat ze toevallig allebei in de zelfde metro zitten het begin worden van een romance. Dat is wat hij denkt na het horen van zijn horoscoop die ook die van Irene blijkt. Terwijl hij naarstig opzoek gaat naar zijn 'liefde uit de sterren' gaat er toevallig in het leven van Irene van alles mis.
Battement de Coeur (1940) Battement de Coeur (1940)
Een ongedisciplineerde jongedame ontsnapt uit een opvoedingsgesticht en komt terecht op een zakkenrollersschool. Bij de eerste diefstal wordt ze betrapt door een diplomaat die echter hvan haar vingervlugheid gebruik wil maken om bewijzen van overspel van zijn vrouw te bemachtigen.
Battle Arena Toshinden (1997) Battle Arena Toshinden (1997)
Een jaar geleden; het gevecht tussen Master Swordsman Eiji Shinjo en de beruchte Gaia werd verstoord door agenten van de duister "Organization." Nu, is iemand bezig met het opsporen en liquideren van de voorgaande kampioenen van de "Battle Arena". Het ultieme gevecht tussen de beste van de wereld beslist uiteindelijk alles. Gebaseerd op het gelijknamige computerspel.
Battle at Apache Pass, The (1952) Battle at Apache Pass, The (1952)
Chandler als Cochise, die verdere strijd met de Indianen tracht te voorkomen, maar daar jammer genoeg niet in slaagt.
Battle at Bloody Beach (1961) Battle at Bloody Beach (1961)
Een burger werkt voor de U.S. Navy bij hun bevoorrading van guerilla's in de Filipijnen. Zijn enige motief is niet politiek getint noch wil hij een held zijn. Hij wil zijn bruid terugvinden. Hij is van haar gescheiden geraakt tijdens de Japanse invasie twee jaar voordien.
Battle beneath the Earth (1967) Battle beneath the Earth (1967)
Een Chinese generaal besluit een aanval op de Verenigde Staten te organiseren. Hij laat een netwerk van tunnels onder de Grote Oceaan doorgraven en tot verin het binnenland van de VS. Op strategische punten plaatst hij atoombommen, die hij allemaal tegelijk tot explosie wil brengen.
Battle beyond the Stars (1980) Battle beyond the Stars (1980)
Een vredelievende planeet wordt aangevallen door gemene wezens. De leiders van de planeet besluiten een groep van 7 huurlingen in te huren om de aliens te verjagen. De huurlingen zijn een nogal divers gezelschap en onder leiding van Cowboy (Peppard) trachten zij de planeet te redden. Losjes gebaseerd op Shichinin no Samurai.
Battle Circus (1953) Battle Circus (1953)
De Tweede Wereldoorlog is in volle gang als Major Jed Webbe en zuster Ruth McGara elkaar ontmoeten en verliefd op elkaar worden.
Battle Cry (1955) Battle Cry (1955)
Een brave kerel die graag op zijn gitaar tokkelt, een rechtoe rechtaan Amerikaan, een Navajo indiaan, een boekenwurm, een houthakker, een jongen uit de sloppenwijken. In een trainingskamp voor mariniers zijn ze allemaal gelijk voor de wet en worden ze opgeleid voor geharde soldaten. Bereid om gevolg te geven aan de Battle Cry, de strijdkreet van hun land.
Battle for Haditha (2007) Battle for Haditha (2007)
De semi-documentaire 'Battle for Haditha' is gebaseerd op waargebeurde feiten en focust op het drama dat zich op 19 november 2005 afspeelde, toen door Amerikaanse soldaten 24 Iraakse burgers dood werden geschoten. De verantwoordelijke commandant kreeg eerst een medaille hiervoor, maar toen het een groot Amerikaans schandaal werd, werden de commandant en zijn team vervolgens aangeklaagd wegens volkerenmoord.
Battle for Korea (2001) Battle for Korea (2001)
Deze documentaire geeft een gedetailleerd verslag van de Korea Oorlog en tal van oorzaken die aan de grondslag lagen van deze oorlog die van 1950 tot 1953 het Koreaans schiereiland teisterde.
Battle for the Planet of the Apes (1973) Battle for the Planet of the Apes (1973)
Na de onderdrukkende mensen overwonnen te hebben, is het aan Caeser om de vrede tussen mensen en apen te bewaren. Gorilla Generaal Aldo heeft aan andere kijk op zaken, en probeert een burgeroorlog tussen de apen te starten. Ondertussen leren menselijke overlevenden over de apenstad, en besluiten ze om de beschaving terug in handen te nemen.
Battle Heater: Kotatsu (1990) Battle Heater: Kotatsu (1990)
Een man die dol is op het repareren van afgedankte apparaten begint op een dag te sleutelen aan een kotatsu, een traditionel Japans verwarmingsapparaat. Helaas blijkt de kotatsu behekst te zijn en verslindt het ding iedereen die het voor de voeten loopt.
Battle Hymn (1957) Battle Hymn (1957)
1950. Hij wordt naar Korea gestuurd om een vliegbasis gereed te maken. Behalve zijn taak uitvoeren werkt hij ook voor de wezen in het dorp uit schuldgevoel na een bombardement waarbij 37 wezen omkwamen. Hij wordt een soort priester.
Battle in Seattle (2007) Battle in Seattle (2007)
Een hele schare activisten arriveren in Seattle om te protesteren tijdens een conferentie van de Wereld Handelsorganisatie. Wanneer de demonstranten daadwerkelijk de doorgang van de conferentie weet te verhinderen, breken er allerlei rellen en is de chaos binnen de kortste keren niet meer te overzien.
Battle of Billy's Pond, The (1976) Battle of Billy's Pond, The (1976)
Billy Bateson en zijn vriendje gaan vissen in een vijver en waar zij heel veel dode vissen aantreffen. Omdat de vissen een vreemde kleur hebben, neemt Billy een vis mee naar huis, om te kijken wat de doodsoorzaak was. Helaas krijgt hun kat de vis te pakken, die daarna erg ziek wordt. De te hulp geroepen dierenarts ontdekt dat vis vol met chemicaliën zat, waarna de jongens op onderzoek uit gaan om de vervuiler op te sporen.
Battle of Blood Island (1960) Battle of Blood Island (1960)
Na een zware strijd met Japanners in de Tweede Wereldoorlog zijn twee Amerikaanse soldaten de enige overlevenden op een verlaten eiland in de Stille Oceaan. De twee soldaten, die elkaar niet mogen, zullen hun afkeer voor elkaar aan de kant moeten zetten om samen te ontkomen aan de vijand en te overleven op het eiland.
Battle of Britain (1969) Battle of Britain (1969)
In mei 1940 verovert Hitler in korte tijd West-Europa, waarbij de Engelse troepen bij Duinkerken gedwongen zijn zich terug te trekken. Een chaos aan materiaal op de stranden achterlatend. In Engeland adviseert Sir Hugh Dowding de eerste minister Winston Churchill geen vliegtuigen en manschappen meer naar Frankrijk te sturen, mede omdat de verliezen te groot zijn. De Duitse Baron von Richter adviseert de Engelse consul Sir David Kelly in Zwisterland dat Engeland zich het beste kan overgeven. Maar daar is geen denken aan. Dan volgt een periode van betrekkelijke rust, een tijd die Engeland gebruikt om de RAF (Royal Air Force) weer op sterkte te brengen met nieuwe rekruten. De Duitse Reichsmarschall Hermann Goering is er van overtuigd dat de Engelsen niet opgewassen zijn tegen het superieure Luftwaffe, met name als zij de RAF op de grond kunnen uitschakelen. Engeland daarentegen vertrouwt ook volledig op een nieuwe techniek, de radar langs de Engelse zuidkust. Voor de Duitsers het eerste doelwit...
Battle of Britain, The (1943) Battle of Britain, The (1943)
In deze documentaire gaat het over de beruchte dagen van de ‘Slag om Engeland’. Getoond wordt hoe Groot-Brittanië op zijn laatste benen loopt in de strijd tegen de gigantische (lucht)macht van Nazi-Duitsland. Deze propagandafilm concentreert zich hoofdzakelijk op de wanhopige strijd om superioriteit in de lucht, die uiteindelijk een gunstige wending krijgt, waardoor het bezettingsgevaar voor Engeland geweken is.
Battle of China, The (1944) Battle of China, The (1944)
Documentaire over het land China en haar inwoners ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Na een korte inleiding over de geschiedenis van China, vertelt de film over de reden waarom Japanners dit land zo graag wilden veroveren en waarom zij zich zo zeker voelden over hun kans van slagen. Geïllustteerd wordt hoe de Chinezen zich tot het einde toe met stug verzet hebben geweerd tegen de Japanse agressie.
Battle of Love's Return, The (1971) Battle of Love's Return, The (1971)
Abercrombie (Lloyd Kaufman) is een aardige kerel die zich van een eenvoudige werknemer in een bedrijf, ontpopt tot een harde soldaat in de oorlog in Vietnam.
Battle of Orgreave, The (2001) Battle of Orgreave, The (2001)
In 1984 kwam het tot een geweldadige confrontatie tussen langdurig stakende Britse mijnwerkers en de politie. Jeremy Dellers's reconstructie en interviews met betrokkenen wisselen elkaar af om een beeld te geven van het Orgreave slagveld.
Battle of Russia, The (1943) Battle of Russia, The (1943)
Deze documentaire gaat over de gebeurtenissen aan het Russische front tijdens de Tweede Wereldoorlog. Er wordt verteld over de heldhaftige weerstand tegen indringers die de Russen in de geschiedenis hebben laten zien, en hoe dit weer tot uiting komt in de heroïsche strijd tegen de Nazi’s in de huidige oorlog. Bewonderingswaardig is de Russische standvastigheid tegenover de schijnbaar onoverwinnelijke macht van Nazi-Duitsland.
Battle of Shaker Heights, The (2003) Battle of Shaker Heights, The (2003)
De 17-jarige scholier Kelly Ernswiler heeft een grote passie in zijn leven en dat is het naspelen van epische oorlogstaferelen uit W.O.II. Wanneer hij een mede-oorlogsnaspeler ontmoet neemt zijn leven een vreemde wending. Deze haalt hem over om via oorlogsstrategieën zijn vijand op school te verslaan. Ook vind hij een nieuwe liefde in de oudere zus van zijn vriend.
Battle of the Bulge (1965) Battle of the Bulge (1965)
Op 16 December 1944 besloot Hitler een waanzinnig offensief te ontketenen met als belangrijkste einddoel de haven van Antwerpen te heroveren. In de Ardennen brak de hel los. Over een kilometers lang front braken Duitse Pantsertroepen door de geallieerde stellingen. Gesteund door chaos bij de geallieerden en door mistig weer, dat er voor zorgde dat de vijandelijke luchtmacht geen rol van betekenis kon spelen, leken de Duitsers het verloop van de oorlog danig te gaan verstoren. Maar om zware tanks te kunnen laten rijden is brandstof nodig. En dat was nu net iets waar de Duitsers een nijpend tekort aan hadden. Een groot geallieerd brandstofdepot is daarom het doel van de pantsertroepen. Onder leiding van hun fanatieke commandant (Robert Shaw) rukken ze op. Aan de geallieerde zijde is het intelligence-officier Kolonel Kiley (Henry Fonda) die zijn superieuren moet overtuigen van het gevaar van de Duitse dreiging.
Battle of the Coral Sea (1959) Battle of the Coral Sea (1959)
De onderzeeboot van commandant Jeff Conway heeft de locatie van Japanse installaties, schepen en onderzeeërs ontdekt en vaart met deze informatie terug naar veilige wateren. Maar voordat het zover is, wordt hun onderzeeboot gesignaleerd en aangevallen. De bemanning wordt gevangen genomen door de Japanse commandant Mori, waardoor het maar de vraag is of zij de belangrijke informatie nog op tijd bij de Amerikaanse legerleiding kunnen krijgen.
Battle of the River Plate, The (1956) Battle of the River Plate, The (1956)
Hans Langsdorff is kapitein van het Duitse slagschip Graf von Spee, dat zuiveringsacties uitvoert op de Atlantische oceaan. De Britse marine moet zien te verijdelen dat Langsdorff nog langer door kan gaan met zijn acties.
Battle of the Sexes, The (1928) Battle of the Sexes, The (1928)
Babe Winsor en Marie Skinner bedenken een plan om de rijke William Judson te beroven, waarbij Skinner hem eerst moet verleiden. Daarin slaagt zij, maar als Judson's vrouw dit bemerkt, wordt ze suïcidaal.
Battle of the Sexes, The (1959) Battle of the Sexes, The (1959)
De mannenverslindende zakenvrouw Angela Barrows wordt door haar Amerikaanse firma naar Edinburgh gezonden om daar de exportmogelijkheden te onderzoeken. Onderweg ontmoet zij Robert MacPherson, een zakenman die haar dringend vraagt hem te helpen zijn bedrijf te veranderen tot een moderne firma. Het personeel, onder leiding van de heer Martin, denkt echter heel anders over eventuele vernieuwingen.
Battle over Citizen Kane, The (1996) Battle over Citizen Kane, The (1996)
Documentaire over het gevecht tussen Orson Welles en Randolph Hearst over Welles' Citizen Kane. De film toont interviews met Welles' en Hurst's collega's en laat redelijk gedetailleerd zien wat er allemaal speelde en gebeurde tussen deze twee mannen.
Battle Rats (1988) Battle Rats (1988)
Het verhaal van een groep soldaten die moeten zien te overleven tijdens de smerige oorlog in Vietnam. Al gauw ontdekken ze dat ze niet alleen moeten strijden tegen hun vijanden maar ook tegen zichzelf.
Battle Spirits Ryûko No Ken (1993) Battle Spirits Ryûko No Ken (1993)
Ryo en Robert waren op de verkeerde plaats, het verkeerde tijdstip en waren zodoende getuige van een criminele afrekening. Vanaf dat moment probeert de maffia baas Mr. Big Ryo en Robert op te sporen. Gebaseerd op het gelijknamige computerspel.
Battle Stations (1956) Battle Stations (1956)
Tijdens de Tweede Wereldoorlog maakt de bemanning van een Amerikaans schip zich op om de strijd aan te gaan met een Japans schip in de Stille Zuidzee. Het gevecht wordt echter bemoeilijkt door het feit dat zich aan boord van het vijandelijke schip meerdere Amerikaanse gevangenen bevinden.
Battlefield Earth: A Saga of the Year 3000 (2000) Battlefield Earth: A Saga of the Year 3000 (2000)
In het jaar 3000 wordt de mensheid onderdrukt door de Psychlos, een ras van gewelddadige aliens die uit zijn op de macht over de wereld. Nadat iedereen het al heeft opgegeven, is er nog één iemand die probeert de buitenaardse wezens te bevechten: de jonge Tyler.
Battleground (1949) Battleground (1949)
Het Amerikaanse leger rukt op naar de Duitse grens. Volgens de generale staf zijn de Duitsers zo verzwakt dat ze niet meer in staat zijn een tegenaanval uit te voeren. Deze misrekening veranderde bijna het verloop van de oorlog.
BattleQueen 2020 (2001) BattleQueen 2020 (2001)
In 2020 wordt de aarde door de inslag van een asteroide getroffen door een nieuwe ijstijd en het handjevol overlevenden wordt onderdrukt door de Elite, een groep krijgsheren, onder leiding van Gayle, die de resterende bronnen in hun macht hebben. Het volk komt echter in opstand, waarbij Gayle een opmerkelijke rol speelt.
Battles of Chief Pontiac (1952) Battles of Chief Pontiac (1952)
De strijd voor land tussen de Indianen en blanke pioniers loopt uit de hand als de racistische kolonel Von Weber opdracht geeft alle inboorlingen uit te moorden. De commandant brandt de Indiaanse dorpen plat en vermoordt de vrouwen en kinderen. Als reactie hierop kidnapt Pontiac blanke vrouwen en bereidt zijn stam voor op oorlog.
Battlestar Galactica (1978) Battlestar Galactica (1978)
Als het Cylon Empire een massale aanval op de mensheid begint, slaagt het erin diens gehele vloot te vernietigen, met uitzondering van Battlestar Galactica, onder leiding van Adama. Hij gaat op zoek naar overlevende mensen om een reis te beginnen naar de mythische planeet Aarde, de dertiende kolonie van de mensheid. Het Cylon Empire is echter vastbesloten ook de laatste mensen uit te roeien.
Battlestar Galactica (2003) Battlestar Galactica (2003)
Mini-serie gebaseerd op de originele Battlestar Gallactica serie. Ook dit keer is een 'Rag-tag fugitive fleet' op de vlucht door de ruimte. Als de Cylons na een afwezigheid van 40 jaar terugkeren om de mens uit te roeien besluit de als enige overgebleven Battleship, de 'Galactica', na de destructie van de twaalf kolonieën, op zoek te gaan naar de verloren gewaande dertiende kolonie bekend als de Aarde.
Battlestar Galactica: Razor (2007) Battlestar Galactica: Razor (2007)
Razor laat zien hoe Pegasus, een Battlestar onder leiding van Helena Cain aan de aanval van de Cylons kon ontkomen, en wat er gebeurde in de tijd tussen de aanval en de ontmoeting met de Battlestar Galactica.
Battling Butler (1926) Battling Butler (1926)
Als Alfred Butler verliefd wordt op een vrouw, probeert hij haar te imponeren door haar wijs te maken dat hij een succesvol bokser is. Problemen ontstaan echter als hij dit waar moet maken.
Battling for Baby (1992) Battling for Baby (1992)
Helen en Marie zijn beide oma's van hetzelfde kleinkind. Ze proberen elkaar de loef af te steken om zo de gunst van de kleine te winnen. Midden tussen al dat gekibbel zit Katherine, de moeder van het kind, die het geruzie niet meer aankan...
Baúl Macabro, El (1936) Baúl Macabro, El (1936)
Samen met zijn assistent gaat dr. Maximiliano Renan op lijkenjacht. Met de gevonden onderdelen wil hij nieuw leven scheppen. Zijn missie lijkt geslaagd als hij op een nacht zijn surrogaatmens tot leven heeft gewekt. Maar al snel realiseert dr. Maximiliano zich de verschrikking die hij teweeg heeft gebracht. Hij wordt achtervolgd door zijn eigen creatie.
Baule-les-Pins, La (1990) Baule-les-Pins, La (1990)
'Waarom is moeder alleen in Parijs achterbleven?' Dat vragen de dertienjarige Frédérique en haar jongere zusje Sophie zich af, wanneer ze met kindermeisje Odette naar de Franse zuidkust afreizen om vakantie te vieren. Als moeder dan toch verschijnt, zij het in begeleiding van een andere man dan hun vader, wordt het een en ander duidelijk.
Baunsu Ko Gaurusu (1997) Baunsu Ko Gaurusu (1997)
Lisa is 16 en zal de volgende dag naar New York vertrekken. Ze heeft al wat geld gespaard maar wil graag wat meer geld tot haar beschikking hebben. Ze probeert wat geld bij te verdienen door in een dubieus filmpje mee te spelen; ze wordt echter beroofd en verliest alles behalve haar vliegticket. Dan ontmoet ze twee scholieres, Raku en Jonko, die call girl zijn, en spendeert de avond met hen om haar gestolen geld terug te verdienen.
Bawarchi (1972) Bawarchi (1972)
De familie Sharma heeft de dubieuze reputatie dat geen enkele kok het bij hen uithoudt, en ze kunnen dan ook geen kok meer vinden die voor hen wil werken. Maar op een dag biedt zich toch een kok aan, de jonge man Raghu. De man past zich snel aan binnen de familie en het lijkt er op dat ze het goed met elkaar kunnen vinden. Op een dag zijn de familiejuwelen én de kok spoorloos verdwenen.
Bawdy Adventures of Tom Jones, The (1976) Bawdy Adventures of Tom Jones, The (1976)
Tom Jones is een vondeling die is opgenomen in de huishouding van jonkheer Alworthy. Op zoek naar zijn ware afkomst beleeft Tom allerlei avontuurtjes, onder andere met de vele jongedames en dienstmeisjes die op het slot aanwezig zijn. Ondanks de vele mogelijkheden wil Tom echter zijn onschuld bewaren en zich helemaal wijden aan zijn grote liefde.
Baxter (1989) Baxter (1989)
Florence geeft haar moeder een bull-terriër, Baxter, kado. Hoewel ze nogal bang voor Baxter wil ze hem toch houden, omdat ze zo eenzaam is. Maar Baxter heeft zo zijn eigen ideeën - hij wil gedomineerd worden, hij zoekt uitdagingen - en dus is hij niet blij met zijn saaie leventje. Om van het oude vrouwtje af te komen veroorzaakt hij een ongeval. Dit werkt, en hij komt terecht bij de buren, een jong stel. Baxter is blij, totdat blijkt dat het stel een baby krijgt, en hij weer aktie moet ondernemen.
Baxter, The (2005) Baxter, The (2005)
Elliot Sherman is de typische 'Baxter': een jongeman die uiteindelijk nooit het meisje krijgt. Nu staat hij dan eindelijk toch echt op het punt om te gaan trouwen en we volgen de oer-conservatieve, risicomijdende Elliot in zijn lijdensweg in de chaotische twee weken voorafgaand aan de bruiloft.
Bay Boy, The (1984) Bay Boy, The (1984)
In de jaren 30 kan een jongen (Kiefer Sutherland) moeilijk zijn moeders wens om priester te worden verenigen met zijn groeiende seksuele verlangens. Het is nu tijd om een keuze te maken..
Bay Coven (1987) Bay Coven (1987)
Het yuppenpaar Linda en Jerry besluit een landgoed op Devin Island te kopen. Jerry voelt zich er al gauw thuis, maar Linda vindt sommige dingen wel erg merkwaardig: hun buurman zit voor zijn raam steeds naar hen te staren en bij een uitstapje met vrienden ontdekt ze een geheimzinnige, ondergrondse, gewijde plek. Wanneer in korte tijd de hond en een vriend uit Boston gedood worden, gaat Linda op onderzoek uit en doet ze een afschuwelijke ontdekking.
Bay E (1995) Bay E (1995)
Ismet Berkan, een tv-presentator, begint met zijn vrouw aan een autoreis. Tijdens deze reis krijgt het echtpaar opeens ruzie. Wanneer Berkan zijn vrouw vertelt dat hij een affaire heeft gehad, stapt zij uit en gaat ervandoor met een onbekende man in een rode sportauto. Berkan zet de achtervolging in en belandt ineens tussen moordenaars, politieagenten en mooie vrouwen.
Bay of Love and Sorrows, The (2002) Bay of Love and Sorrows, The (2002)
Michael Skid is de zoon van een gegoede rechter. Hij komt thuis van zijn reizen door India en huurt een vervallen boerderij. De ideeën die hij heeft opgedaan in India intrigeren hem en zorgen ervoor dat hij deze wijsheden aan zijn oude omgeving wil overbrengen. Enkele mensen blijken zeer enthousiast over zijn verhalen, maar een ex-gevangene die hij ontmoet maakt gebruik van hem.
Baykot (1985) Baykot (1985)
Valeh is een communist. Zijn vrouw vreest voor zijn leven, omdat hij gevaarlijke activiteiten verricht. Wanneer Valeh opgepakt wordt, wordt hij mishandeld en ondervraagd. Nadat de rechtbank hem ter dood veroordeelt, wordt hij overgeplaatst naar de gevangenis. Zijn vrienden in de gevangenis zeggen hem dat hij als held moet sterven en door moet gaan met vechten voor zijn rechten. Maar Valeh ziet daar niet veel in en blijft liever leven, of in ieder geval een betere reden vinden om te sterven...
Baywatch: Forbidden Paradise (1995) Baywatch: Forbidden Paradise (1995)
Baywatch lifeguards Mitch, C.J., Stephanie, Caroline, Matt and Logan reizen naar Ohau, Hawaii voor een welverdiende vakantie. Eenmaal aangekomen wordt Logan verliefd op een plaatselijke schone, maar de lokale bevolking is hier niet blij mee...
Baywatch: Hawaiian Wedding (2003) Baywatch: Hawaiian Wedding (2003)
Mitch heeft een nieuwe liefde gevonden, Allison, een look-a-like van zijn oude liefde Lt. Stephanie Holden. Ze besluiten te trouwen op Hawaii, Maar Allison is niet we ze zegt dat ze is, ze spant samen met Mason Sato, die zich wil revancheren op Mitch. C.J. heeft op Hawaii een bar, en iedereen komt elkaar weer tegen, een reünie dus, maar alles loopt toch weer anders...
Baywatch: White Thunder at Glacier Bay (1998) Baywatch: White Thunder at Glacier Bay (1998)
Baywatch, L.A. lifeguards Mitch, Cody, en Mitch's zoon Hobie winnen een reis naar Canada. Daar ontmoeten ze een juwelendief die het land uit wil met een lading diamanten.
Bazar Viena (1990) Bazar Viena (1990)
Een eenzame, introverte taxichauffeur wordt smoorverliefd op een vrouwelijke passagier die hij eens mocht vervoeren. Omdat hij de mooie dame niet uit zijn hoofd kan zetten en begint hij haar wanhopig te stalken.
Bázo (2003) Bázo (2003)
Op school noemen ze hem Bázo, wat een vriendelijke benaming is voor iemand die nogal in zichzelf gekeerd is. Emil is niet bepaald de slimste inwoner van het kleine bergdorpje waar hij met zijn vader woont. Op een dag, nadat zijn broer een ongeluk krijgt en sterft, vertrekt Emil naar Noorwegen om te zien wat er over is gebleven van de bezittingen van zijn broer.
Be Cool (2005) Be Cool (2005)
Chili Palmer (Travolta), het mafialid dat filmproducer is geworden, trekt zich terug uit de filmwereld. In een nachtclub ontmoet hij een zangeres, Linda Moon, die hij beroemd wil maken. Ook in de muziekwereld blijkt het echter te wemelen van de criminelen en oplichters.
Be Here to Love Me: A Film About Townes Van Zandt (2004) Be Here to Love Me: A Film About Townes Van Zandt (2004)
Documentaire over singer/songwriter Townes van Zandt die als idool geldt van menig beroemd muzikant, terwijl hij zelf elk commercieel succes vermeed. De film verhaalt over zijn jeugd waarin de introverte Van Zandt altijd met zijn vader, een oliemagnaat, mee moest reizen en de afschuwelijke periode toen hij shocktherapie moest ondergaan omdat hij uit een hoog gebouw was gesprongen. Verscheidene artiesten en kenners van zijn werk bespreken deze en meer hoogte en -dieptepunten uit zijn leven, in relatie tot zijn alom bejubelde songs.
Be Kind Rewind (2008) Be Kind Rewind (2008)
Jerry werkt in een electriciteitscentrale en heeft het angstige vermoeden dat deze centrale zijn hersenen doet smelten. Wanneer hij de centrale wil saboteren gaat het mis en raakt hij gemagnetiseerd. Het magnetische veld om hem heen bezorgt hem nog meer problemen als hij Mike bezoekt, zijn vriend die in een videotheek werkt. Door het magnetische veld zijn alle videobanden onbruikbaar geworden en kan Mike zijn baan verliezen. Aangezien er maar 1 echte vaste klant is (een oud vrouwtje) valt de schade te overzien en besluiten Mike en Jerry elke film die ze wil huren zelf opnieuw te maken en op te nemen zodat ze niks merkt..
Be Like Others (2008) Be Like Others (2008)
Iran kent in haar strenge Islamitische cultuur en wetgeving weinig plaats voor hen die buiten de grenzen vallen van het gebruikelijke leven. De groep mensen die in deze documentaire belicht worden leven ver over deze grenzen heen. Het zijn jonge Iraniërs die zich opgesloten voelen in een verkeerd lichaam en overgaan tot een geslachtsoperatie. Er wordt getracht inzicht te geven in de problematiek rond deze situatie in een land waar nuance omtrent seksualiteit ver te zoeken is.
Be My Baby (2006) Be My Baby (2006)
Het verhaal richt zich op scheidingsadvocaat Jason. Wanneer er een bepaalde vrouw langskomt die wil scheiden, is het liefde op het eerste gezicht. Maar de scheiding tussen haar en haar man verloopt minder vlot als verwacht, wanneer de man ontdekt dat ze al een nieuwe relatie is begonnen met Jason.
Be with Me (2005) Be with Me (2005)
Drie verhalen lopen door elkaar: een meisje sterft duizend doden als haar vriendin een punt zet achter hun liefdesrelatie. Een zwaarlijvige nachtwaker droomt van zijn liefde voor een knappe zakenvrouw en een oude winkelier hult zich in stilzwijgen sinds de dood van zijn vrouw, tot hij de blinde en dove Theresa ontmoet. Be With Me is een film over mensen en hun zoektocht naar liefde en speelt zich af in de straten van Singapore.
Beş Vakit (2006) Beş Vakit (2006)
Ömer (Özkan Özen), Yakup (Ali Bey Kayali) en Yildiz (Elit Iscan) wonen in een Turks dorpje. Ömer verwenst zijn vader, de plaatselijke imam, die hem ten gunste van zijn jongere broer verwaarloost. Yakup is dolverliefd op zijn lerares, maar helaas voor hem raakt zijn vader gesteld op haar. De moeder van Yildiz behandelt haar als sloofje. Het meisje raakt tevens gefrustreerd wanneer zij haar ouders betrapt tijdens het vrijen. Alle drie worden zij gekweld door gevoelens van onveiligheid en boosheid van de volwassenen rondom hen.
Beach Babes 2: Cave Girl Island (1998) Beach Babes 2: Cave Girl Island (1998)
Xena, Luna, en Sola vertrekken uit Malibu, maar als Xena niest tijdens de terugreis, stort hun ruimteschip neer en landen de drie mooie dames op een afgelegen eiland. Daar krijgt het drietal te maken met een groep dinosaurussen, een aantal knappe, maar primitieve jongemannen en de kwaadaardige James T. Renford II, die kwaadaardige plannen heeft met de drie buitenaardse dames.
Beach Babes from Beyond (1993) Beach Babes from Beyond (1993)
Een prachtige buitenaardse dame leent haar vader's T-birdschip om met haar vriendinnen naar een verre planeet te reizen. Maar als de brandstof plotseling op blijkt te zijn, moeten ze landen op de planeet Aarde. Ze landen in Californië, waar ze een aantal jongens ontmoeten en veel lol hebben op het strand. Eén van de jongens, Uncle Bud, blijkt met grote geldschulden te zitten en de buitenaardse dames besluiten om mee te doen aan een bikiniwedstrijd om zo geld voor hem te winnen.
Beach Ball (1965) Beach Ball (1965)
Drie beginnende rockers doen moeite om geld bijeen te sprokkelen voor de afbetaling van hun instrumenten. Ze doen zich voor als vrouwen en geven zich op voor een talentenjacht. De concurrentie blijkt groot wanneer ze het moeten opnemen tegen grootheden als The Righteous Brothers, The Supremes en The Four Seasons.
Beach Balls (1988) Beach Balls (1988)
Charlie Harrison (Philip Paley) wil een rockster worden. Samen met zijn vrienden organiseert hij een concert bij hem thuis om zodoende een contract bij een grote producer te krijgen. Maar regelt hij wel het concert dat hij denkt te geven of komt er ook ander bezoek.?
Beach Blanket Bingo (1965) Beach Blanket Bingo (1965)
Naast surfen, feesten en het zingen van melige liedjes, hebben Frankie en zijn bende tijd om mee te dingen in een wedstijdje parachutespringen en redden ondertussen ook nog even een zeemeermin uit de klauwen van een gemene motorbende.
Beach Boys: An American Band, The (1985) Beach Boys: An American Band, The (1985)
The Beach Boys: An American Band geeft een openhartig beeld van Amerika's harmonieuze muzikale familie: Brian, Dennis en Carl Wilson, neef Mike Love en Al Jardine. Alles komt aan bod in deze documentaire. De film bevat naast interviews een hoop nog nooit gereleased materiaal en meer dan 40 fragmenten van de originele Beach Boys songs.
Beach Bunnies, The (1976) Beach Bunnies, The (1976)
Een reporter van een roddelblad verblijft in een strandhuis vlakbij een filmster om uit te vogelen of de man in kwestie een operatie heeft ondergaan om van sekse te veranderen.
Beach Girls (2005) Beach Girls (2005)
Drie meiden brengen in 1985 de zomer door in een dorpje dat aan het strand ligt: Hubbard's Point. Ze worden de beste vriendinnen en zweren eeuwige trouw aan elkaar. Na de vakantie volgen de meiden allen hun eigen weg, maar worden herenigd na de dood van één van hen. Tevens keert de weduwnaar van de gestorven vrouw terug naar het plaatsje met zijn tienerdochter om inzicht te krijgen in deze belangrijke periode in het leven van hun vrouw en moeder.
Beach Girls and the Monster, The (1965) Beach Girls and the Monster, The (1965)
Wanneer op het strand een jonge vrouw, genaamd Bunny, vermoord wordt en er vervolgens nog meer moorden plaatsvinden, denkt de politie dat dit het werk is van een psychopaat. Oceanograaf dokter Otto Lindsay stelt een onderzoek in en komt tot conclusie dat dit niet het werk van een psychopaat is maar van een zeemonster...
Beach Movie (1998) Beach Movie (1998)
Drie nerds huren een huis aan zee en kopen een surf- outfit. Zo denken ze te scoren bij de meisjes...
Beach Party (1963) Beach Party (1963)
Een antropologie-professor (Cummings) bestudeert het paringsgedrag van tieners. Daarvoor tuurt hij met zijn telescoop de hele dag naar bikini's en surfers. Frankie en Annette zijn de twee belangrijkste objecten van onderzoek. Natuurlijk zingen zij de nodige liedjes en wordt Annette zelfs even bijna ontvoerd.
Beach Party at the Threshold of Hell, The (2006) Beach Party at the Threshold of Hell, The (2006)
Het jaar 2097: twee decennia geleden vielen de Verenigde Staten van Amerika door een nucleaire ramp uit elkaar. De overlevenden zijn opnieuw voor een proeve van bekwaamheid gesteld : een nieuwe natie op te richten volgens een nog nader te bepalen politieke koers. We volgen Tex Kennedy als hij op reis is naar de dodelijke toekomstige hoofdstad van dit nieuwe Amerika, beter bekend als 'De drempel van de hel'. Hij is niet alleen : hij wordt vergezeld door twee robotten en een legendarische jonge vrouw, 'Cannibal Sue'. Als enige leidraad heeft hij verder de inspirerende radio-uitzendingen van Koning Remington. De vreemde avonturen van Tex Kennedy zorgen uiteindelijk voor de bescheiden en angstaanjagende geboorte van Nieuw Amerika met z'n allereerste generatie helden en schurken die de natie voorgoed zal kenmerken.
Beach Red (1967) Beach Red (1967)
Tijdens de Tweede Wereldoorlog stormen Amerikaanse troepen een door de Japanners bezet eiland binnen. Soldaten aan beide kanten van de strijd worden gekweld door de gruwelijke gebeurtenissen van de oorlog en door gedachten aan thuis.
Beach, The (2000) Beach, The (2000)
In een goedkoop hotelletje in Bangkok maakt de Amerikaanse rugzaktoerist Richard kennis met Daffy, een dertiger die getekend is door jarenlang druggebruik. Hij beweert dat hij het paradijs op aarde heeft ontdekt. Het is het perfecte strand, ingesloten door steile kliffen en onbereikbaar voor de gewone toeristen. Het is voor hen zelfs verboden terrein. Richard is meteen geïntrigeerd. Hij heeft immers de VS verlaten voor een zoektocht naar de ultieme schoonheid, spanning én gevaar. Diezelfde nacht pleegt Daffy zelfmoord. Als afscheidsgeschenk laat hij Richard een kaart na met de beschrijving naar "The Beach". Samen met het Franse koppel Françoise en Etienne gaat Richard het ultieme avontuur aan. Tijdens hun tocht moeten ze alledrie hun grenzen verleggen en het grote gevaar trotseren.
Beachcomber, The (1954) Beachcomber, The (1954)
Een verwilderde schooier die op een paradijselijk eiland leeft komt in aanraking met een mooie missionaris. De vrouw heeft maar een doel voor ogen ze wil de zwerver bekeren. Daarnaast moeten zij en haar broer hard aan het werk wanneer cholera-epideimie het eiland teistert.
Beaches (1988) Beaches (1988)
Als de flapuit en aankomend artieste CC Bloom en rijkeluismeisje Hillary elkaar ontmoeten, betekent dit de start van een levenslange vriendschap. Ze houden jarenlang contact met elkaar door briefwisselingen. En later verhuisd Hillary, nu een succesvol advocate, naar New York om bij CC te zijn die haar carriere maar moeilijk van de grond krijgt. Dan draaien de rollen om, als CC toch haar succes krijgt, en Hillary ernstig ziek wordt.
Beachhead (1954) Beachhead (1954)
De Fillipijnen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een groep Amerikaanse mariniers probeert een plantage-eigenaar/spion en zijn mooie dochter te redden van de Japanners, die het eiland hebben overgenomen. De spion heeft cruciale informatie, dus de mariniers moeten opschieten.
Bean (1997) Bean (1997)
Bean werkt in een Brits museum, en zijn bazen willen hem ontslaan omdat hij telkens slaapt onder werktijd. Hij wordt echter naar Amerika gestuurd, naar een klein museum in Los Angeles om precies te zijn, waar hij de presentatie van een nieuw schilderij moet doen. Hij weet hier echter niets van af...
Beanstalk (1994) Beanstalk (1994)
De jonge, vrolijke en bijdehante Jack Taylor (J.D. Daniels) uit Rockville is elke dag op zoek naar een manier om veel geld te verdienen, vooral nu zijn alleenstaande, hardwerkende moeder op hetpunt staat hun huis te verliezen. Jacks grote kans komt als een maffe geleerde (Margot Kidder) een paar 'zaadlobben' ontdekt en er in een oogwenk een enorme bonestaak in Jacks achtertuin groeit! Op zoek naar rijkdom om een eind te maken aan de geldzorgen van zijn familie, klimt Jack in de enorme plant op weg naar een groots avontuur....en naar een hele familie verrukkelijk gekke reuzen!
Bear Island (1979) Bear Island (1979)
Op een voormalige duikbootbasis onderzoeken wetenschappers het wereldklimaat. Onder het ijs bevindt zich echter nog een duikboot met een goudschat aan boord, waarvoor bepaalde lieden over lijken gaan.
Bear Named Winnie, A (2004) Bear Named Winnie, A (2004)
Deze film vertelt het verhaal van de vriendschap tussen een jonge Canadese soldaat en de beer Winnie. De beer komt uiteindelijk in de dierentuin in London terecht, waar hij de inspiratie vormt voor Winnie the Pooh.
Bear with Me (2000) Bear with Me (2000)
De elfjarige Emily is een milieuactiviste in training. Zij redt en verzorgt een gewonde beer tot hij weer sterk genoeg is om het bos in te gaan. Wanneer haar zus het bos intrekt om actie te voeren, volgt Emily haar stiekem. Maar onderweg komt ze ten val en wordt meegesleurd door de rivier. Gelukkig is er een oude vriend om haar te helpen.
Bear's Kiss (2002) Bear's Kiss (2002)
Tijdens de tocht door Rusland wordt het circusmeisje Lola verlaten door haar moeder. Lola wordt voortaan verzorgd door de ex-vriend van haar moeder André. André die vroeger trapeze-artiest was, krijgt de opdracht om een beer te temmen. Lola voelt zich tot de beer aangetrokken en leert hem trucs. Op een dag gaat Lola naar haar kamer en vind daar een man. De enige verklaring is dat de beer is veranderd in een mens. Het circus gaat bankroet en de nieuwe baas wil het publiek voortaan vermaken met het mishandelen van de beer met een zweep. Lola steekt hier een stokje voor.
Bear, The (1984) Bear, The (1984)
Paul 'Bear' Bryant is een succesvol football-speler voor de universiteit van Alabama, maar zijn echte carrière begint pas als hij het coachingvak oppakt. Na jarenlange omzwervingen als trainer, keert hij in 1957 terug op het oude nest.
Bears and I, The (1974) Bears and I, The (1974)
Bob komt uit de oorlog en vertelt een oude indiaan dat diens zoon, een goede vriend van hem, is overleden. Hij besluit de rest van de zomer in het natuurgebied te blijven. Als een stel jagers een moederbeer neerschieten gaat hij zorgen voor de drie jonge beertjes.
Bearskin: An Urban Fairytale (1989) Bearskin: An Urban Fairytale (1989)
Johnny, een jongen van 17 jaar, leest een advertentie in een krant, waardoor hij denkt, dat hij de oplossing heeft gevonden voor een hopeloze situatie. Als hij werk heeft gevonden bij het bedrijf dat de advertentie plaatste, werkt zijn verleden hem tegen.
Beast from 20,000 Fathoms, The (1953) Beast from 20,000 Fathoms, The (1953)
Na een arctische nucleaire test komt een vleesetende dinosaurus tot leven en zet koers naar de oostkust van Noord-Amerika. Professor Tom Nesbitt is de enige die van het bestaan van het dier afweet. Hij ontdekt dat het om een rhedosaurus gaat, maar kan niemand van deze theorie overtuigen, zelfs de vooraanstaande paleontoloog Thurgood Elson niet. Dat verandert echter wanneer Elton door het grote dier verorberd wordt. Plots blijkt het dier spoorloos, tot het terug opduikt nabij Manhattan. Nesbitt beraamt een plan om het destructieve wezen uit te schakelen.
Beast from Haunted Cave (1959) Beast from Haunted Cave (1959)
Een groep dieven heeft een lading goud gestolen en samen vluchten ze de wildernis in. Net als ze denken dat ze veilig zijn, wordt één van hen aangevallen door een enorm spinachtig monster en de overlevenden moeten vluchten voor hun leven.
Beast in the Cellar, The (1970) Beast in the Cellar, The (1970)
Twee zusjes verbergen hun geestelijk gestoorde broer in de kelder. Kunnen zij hem echter nog langer verborgen houden als hij een aantal gewelddadige moorden pleegt ?
Beast Must Die, The (1974) Beast Must Die, The (1974)
De schatrijke sportliefhebber Tom Newcliffe (Lockhart) nodigt in zijn met elektronische snufjes volgestouwde huis, acht gasten uit van wie hij weet dat een van hen een weerwolf is.
Beast of Blood (1971) Beast of Blood (1971)
In dit vervolg op "Mad Doctor of Blood Island" gaat een vrouwelijke journalist naar Blood Island, waar ze wordt ontvoerd door de doorgedraaide dokter. Als een jonge Amerikaanse held en een paar van de eilandbewoners haar bevrijden, laat de dokter zijn hoofdloze monster los...
Beast of Borneo, The (1934) Beast of Borneo, The (1934)
Een gestoorde wetenschapper heeft primaten nodig om onderzoek te verrichten en zo zijn eigen evolutietheorie te bewijzen. Hij organiseert een expeditie in de jungle van Borneo om dieren te vangen die hij nodig heeft.
Beast of Bray Road, The (2005) Beast of Bray Road, The (2005)
Een nieuwe sheriff arriveert in een kleine plaatsje in Wisconsin. Dit stadje wordt geterroriseerd door een serie vreemde, beestachtige moorden, die te maken hebben met het beruchte 'Beest van Bray Road'. De sheriff gelooft echter niks van dit weerwolfachtige monster en houdt zich bezig met de andere dingen die in het stadje spelen.
Beast of Hollow Mountain, The (1956) Beast of Hollow Mountain, The (1956)
De Texaan Jimmy Ryan heeft samen met zijn boezemvriend Felipe Sanchez een ranch gekocht in Mexico. Hun boerderij ligt aan de voet van een berg, die volgens de plaatselijke inwoners vervloekt is. In de berg zou een reusachtig prehistorisch monster leven dat alles en iedereen opschrokt.
Beast of the City, The (1932) Beast of the City, The (1932)
Politiekapitein Jim Fitzpatrick neemt het op tegen gangster Sam Belmonte. Jim vraagt aan zijn broer Ed, tevens politieman, om een oogje te houden op Belmontes liefje Daisy, maar Ed is niet geheel integer.
Beast of the Yellow Night (1971) Beast of the Yellow Night (1971)
Een wanhopige crimineel op de vlucht voor zijn schuldeiser sluit een deal met de duivel. De duivel transformeert hem in een dodelijke harige monster, die door niemand tegengehouden kan worden.
Beast of War, The (1988) Beast of War, The (1988)
Tijdens de oorlog in Afghanistan raakt de crew van een Rusissche tank de weg kwijt en moet deze strijden tegen een groep guerillas in de bergen.
Beast of Yucca Flats, The (1961) Beast of Yucca Flats, The (1961)
Een overgelopen Russische wetenschapper wordt door zijn landgenoten achterna gezeten in de woestijn. Daar komt hij in aanraking met een nucleaire explosie en verandert hij in een verschrikkelijk monster.
Beast That Killed Women, The (1965) Beast That Killed Women, The (1965)
Een enorme gorilla ontsnapt uit een dierentuin en terroriseert de mooie blote dames die lid zijn van een nabijgelegen nudistenkamp. Er moet echter iets gedaan worden om het beest te stoppen voordat er doden vallen.
Beast with a Million Eyes, The (1955) Beast with a Million Eyes, The (1955)
Een buitenaards ruimteschip landt in een woestijn in Californië, waarna de inzittenden de geest van een aantal dieren overnemen. De dieren worden hierdoor agressief en beginnen mensen aan te vallen.
Beast with Five Fingers, The (1946) Beast with Five Fingers, The (1946)
In het huis van een pianist van middelbare leeftijd gebeuren vreemde dingen. Hilary Cummins (Lorre) vindt een hand, het lichaam ontbreekt echter.
Beast Within, The (1982) Beast Within, The (1982)
Een koppel is op huwelijksreis in Mississippi wanneer de vrouw brutaal verkracht wordt door een harig mensachtig monster. Ze blijkt zwanger te zijn en bevalt van een op het eerste gezicht normale jongen. Tijdens zijn tienerjaren begint hij zich echter vreemd te voelen. Hij gaat samen met zijn ouders terug naar Mississippi om na te gaan of zijn problemen iets te maken hebben met de aanranding van zijn moeder destijds.
Beast, The (1996) Beast, The (1996)
In het kleine ingeslapen kuststadje Grave Point Island zorgt een reusachtig zeemonster voor paniek. Zeebioloog Talley denkt dat het een 'Architeuthis Dux' is, de grootste inktvissensoort op aarde. Dan begint een meedogenloze jacht op het zeemonster.
Beastly Boyz (2006) Beastly Boyz (2006)
Een vrouw wordt bruut vermoord door een groep gewelddadige jonge mannen. Haar tweelingbroer Travis (Gacki) wil wraak en besluit de mannen één voor één op een gruwelijke wijze te vermoorden.
Beastmaster 2: Through the Portal of Time (1991) Beastmaster 2: Through the Portal of Time (1991)
Koningszoon Dar moet verhinderen dat de duivelse schurk Arklon een neutronenbom steelt uit een onderzoekscentrum in L.A. Dar wordt terug in de tijd gestuurd waar hij een meisje ontmoet die hem moet helpen om de planeet voor een ramp te behoeden.
Beastmaster III: The Eye of Braxus (1996) Beastmaster III: The Eye of Braxus (1996)
Vlak voor zijn dood geeft de koning een geheimzinnig amulet aan Tar, zijn jongste zoon. Dar is ondertussen koning geworden en ontmoet tijdens één van zijn vele wandelingen door zijn rijk een gezin die de hulp van Dar inroepen om de gemene Lord Agon te verslaan. Voor ze echter de kans hebben om iets te ondernemen, valt Agon hun rijk aan, en volgens de eerste geruchten is hij uit op het amulet van Tar, dat het legendarische Eye of Braxus blijkt te zijn.
Beastmaster, The (1982) Beastmaster, The (1982)
Als baby was Dar, de zoon van een koning, ontvoerd door een heks die handelde in opdracht van de slechte tovenaar Maax. Op het moment dat Dar geofferd zou worden, wordt hij gered door een oude man. De man voedt Dar op als zijn eigen zoon en leert hem zich te verdedigen. Ondertussen ontwikkelt Dar het vermogen om telepathisch te communiceren met dieren. Hun vreedzame leven wordt echter verstoord door een groep beestachtige soldaten onder het commando van Maax. Dar zweert wraak en gaat op reis naar het koninkrijk van zijn echte vader om Maax te verslaan.
Beat (1997) Beat (1997)
Lee Min is een 19-jarige drop-out die zijn weekends meestal samen met zijn beste vrienden Hwan en Tae-su al vechtend doorbrengt. Op een dag ontmoet hij Ro-mi, een net meisje afkomstig uit een goed gezin, dat weet wat ze wil en alles goed voor elkaar heeft. Min bewondert haar hierdoor, en hij probeert zijn leven te beteren door samen met Hwan een klein restaurant te openen. Alles loopt voorspoedig totdat Ro-mi depressief wordt, Tae-su de gevangenis in moet en het restaurant geteisterd wordt door plaatselijke gangsters.
Beat (2000) Beat (2000)
Schrijver William S. Burroughs en zijn vrouw Joan wonen in Mexico. Allen Ginsberg (ook een beroemde schrijver) en een vriend komen op bezoek en gaan met Joan een autotocht maken naar een rokende vulkaan. Tijdens deze excursie komen veel herinneringen boven, waaronder een grote misdaad die jaren eerder werd gepleegd.
Beat (2004) Beat (2004)
Peter wordt een maand naar huis gestuurd, hij gaat overdreven fanatiek sporten, houdt zijn vrienden en zijn vriendin op afstand, ziet in alles de oplossing van zijn vage lichamelijke en geestelijke problemen. Hij stuit op een advertentie van een Indiase goeroe, zoekt gericht naar ervaringsdeskundigen op het internet en danst onvoorbereid zijn zorgen van zich af bij een rave. Zoekt en gij zult vinden, is niet altijd de meest effectieve methode bij de diagnose ‘vage klacht’.
Beat Generation, The (1959) Beat Generation, The (1959)
Detective Sgt. Dave Culloran krijgt de opdracht om een serie-verkrachter op te sporen, die na de daad alles zo in scene zet dat het lijkt dat het slachtoffer een relatie met hem heeft.
Beat Girl (1960) Beat Girl (1960)
Haar vader komt weer thuis en is hertrouwd met een jonge Française. Ze heeft meteen een hekel aan haar, en als ze vermoedt dat haar stiefmoeder in Frankrijk als stripteuse gewerkt heeft gaat ze naar een stripclub om dit uit te zoeken. De clubeigenaar ziet graag nieuwe meisjes en wil maar wat graag dat ze achter de prostitutie van haar stiefmoeder komt.
Beat Street (1984) Beat Street (1984)
Terwijl de Puerto Ricaanse Ramon de straten afschuimt op zoek naar een mooi plekje voor één van zijn graffiti-werken, zijn een rap-D.J. en een muziek-studente bezig een groots opgezette breakdance-presentatie te organiseren.
Beat the Devil (1953) Beat the Devil (1953)
De heren Peterson, O'Hara, Ross en Ravello willen per schip naar Centraal Afrika voor zaken. Gedurende een oponthoud in een Italiaanse havenplaats krijgen ze gezelschap van Billy en Maria Dannreuther en Gwendolen en Harry Chelm, die eveneens zakelijke plannen hebben. Spoedig blijkt, dat hun plannen veel met elkaar te maken hebben.
Beat the Drum (2003) Beat the Drum (2003)
De jonge Musa is wees geworden nadat een mysterieuze ziekte heeft toegeslagen in het dorpje KwaZulu Natal. Om zijn oma te helpen gaat Musa naar Johannesburg met het laatste cadeau van zijn vader, een trommel. Hij hoopt daar geld te verdienen en zijn oom te vinden. Al spoedig wordt hij geconfronteerd met de realtiteit van het leven in de grote stad. Door zijn positieve houding weet hij te overleven en tevens het geheim van de mysterieuze ziekte te ontrafelen.
Beati i Ricchi (1972) Beati i Ricchi (1972)
Geremia smokkelt sigaretten en chocolade over de grens tussen Zwitserland en Italië. Zijn zwager betrekt hem bij een mensensmokkel, maar hun actie loopt helemaal fout wanneer de illegale immigrant bijna wordt opgepakt en in een ravijn valt. Wanneer de twee zwagers ontdekken dat de man een heleboel geld bij zich droeg, besluiten zij om het geld zelf te houden.
Beatniks, The (1960) Beatniks, The (1960)
Eddie Crane staat op het punt om een grote muzikant te worden, maar zijn manager vindt dat zijn Beatnik-vrienden zijn imago zouden kunnen schaden. Natuurlijk is Eddie het daar niet mee eens, maar als zijn vrienden op een avond per ongeluk een barman vermoorden, is hij genoodzaakt om zijn mening te herzien.
Beatrice Cenci (1956) Beatrice Cenci (1956)
Een tirannieke graaf wordt gevangen gehouden, terwijl zijn tweede vrouw en haar stiefzoon tegen zijn leven complotteren. Zijn dochter wordt verliefd op een revolutionair, die hem tijdens een duel per ongeluk ombrengt. Dit kostuummelodrama speelt zich af in de zestiende eeuw.
Beatrice Cenci (1969) Beatrice Cenci (1969)
In het 17de eeuwse Italie leeft Beatrice, dochter van Francesco, in een kelder waar zij voortdurend wordt misbruikt. Samen met haar stiefmoeder, diens dienaar en de bandiet Catalano smeedt zij vervolgens een plan om haar vader te vermoorden.
Beau Brummel (1924) Beau Brummel (1924)
Gordon Bryon 'Beau' Brummel (John Barrymore) is de verpersoonlijking van de 18de eeuwse mode. Dankzij zijn schitterende praalkleren én zijn vlugge verstand is hij de favoriet van zowel de Prins van Wales (Willard Louis) als van een hele schare dames. Zijn hart behoort echter aan de mooie, doch onbereikbare Lady Margery Alvanley (Mary Astor). Wanneer Brummel de Prins beledigt en weigert zijn verontschuldigingen aan te bieden, raakt hij uit de gratie en belandt uiteindelijk in een opvanghuis voor armen.
Beau Brummell (1954) Beau Brummell (1954)
De manschappen worden geïnspecteerd door de prins van Wales, die een compliment geeft aan George Brummell, maar enkel kritiek krijgt over de potserigheid van het uniform dat de prins zelf ontworpen heeft. Aanvankelijk is de prins beledigd, maar met een toenemende kritiek van het volk kan hij de adviezen van de nobelman goed gebruiken.
Beau Brummell: This Charming Man (2006) Beau Brummell: This Charming Man (2006)
We bevinden ons in het 19e eeuwse Londen, waar ene Beau Brummell rondloopt. In Londen was hij een aanbeden bekendheid. Zijn geluk aan de goktafels was legendarisch alsook zijn appetijt in dames. De stad werd aangedreven door venijnige roddels en geruchten, en Brummell's roem zorgde ervoor dat hij ook vele vijanden had. Beau Brummell was ervan overtuigd dat zijn positie hem ongenaakbaar maakte en dat de Koninklijke familie hem wel zou helpen met zijn schuldenberg. Maar dan maakte hij de grote vergissing om zijn weldoener, de Prins, in het openbaar te beledigen...
Beau Fixe (1992) Beau Fixe (1992)
Vier jonge medicijn-studentes bereiden aan het einde van het studiejaar, in een huis aan zee, hun tentamens voor. Eigenaardigheden en het groepsgebeuren brengen enige spanningen teweeg, die sterker worden wanneer Francis arriveert, een vriendelijke doch zeurderige neef die in het huis wat klusjes moet verrichten.
Beau Geste (1926) Beau Geste (1926)
Michael "Beau" Geste verlaat onteerd Engeland en sluit zich aan bij het befaamde Franse vreemdelingenlegioen. Eenmaal aangekomen in Afrika wordt hij herenigd met zijn broers die reeds bij het vreemdelingenlegion zijn. Ze hebben echter meer te vrezen van hun sadistische commandant dan van de Arabische rebellen.
Beau Geste (1939) Beau Geste (1939)
Beau Geste (Cooper) bekent schuld voor een diefstal die hij niet begaan heeft om de naam van zijn trouwe familie hoog te houden. Hij vlucht samen met zijn broers naar het Vreemdelingenlegioen. Het fort waar ze gelegerd zijn valt onder het bewind van de sadistische sergeant Markov. Dan wordt het fort aangevallen door de Arabieren...
Beau Ideal (1931) Beau Ideal (1931)
Een knappe jonge Amerikaan, Otis Madison meldt zich vrijwillig bij het vreemdelingenlegioen om een dringende persoonlijke missie te vervullen. Zijn oude schoolvriend, John Geste, redden van de verschrikkingen uit een Afrikaanse gevangenis in de woestijn en hem terug thuis te brengen.
Beau James (1957) Beau James (1957)
Biopic over het leven van de beroemde burgermeester Jimmy Walker. Hij werd in de jaren '20 burgermeester van New York, maar werd door lobbyisten en professionele politici gebruikt voor hun doeleinden, hoewel hij zelf altijd eerlijk trachtte te zijn.
Beau Mariage, Le (1982) Beau Mariage, Le (1982)
Sabine zweert dat ze geen relatie meer wil met getrouwde mannen en is vastbesloten een goede man te vinden. Haar beste vriendin Clarisse introduceert Sabine bij haar neef Edmond, een drukke advocaat in Parijs. Met hulp en aanmoediging van Clarisse jaagt Sabine achter hem aan maar Edmond lijkt niet erg geinteresseerd.
Beau Masque (1972) Beau Masque (1972)
Een fabrieksarbeidster, die tevens militant vakbondslid is, woont samen met een Italiaanse melkboer die het activisme van zijn vriendin maar met moeite kan accepteren. Tijdens een staking neemt hij echter toch deel aan een protestdemonstratie, waardoor hij in grote problemen komt.
Beau Serge, Le (1958) Beau Serge, Le (1958)
Francois keert na lange tijd terug naar zijn geboortedorp op het Franse platteland en ziet tot zijn grote verbazing dat zijn oude vriend Serge totaal veranderd is.
Beau Travail (1999) Beau Travail (1999)
Losjes gebaseerd op het boek 'Billy Bud' van Herman Melville. Officier Galoup heeft een onbezorgd leven. In Afrika geeft hij leiding aan een Frans vreemdelingenlegioen. De komst van de veelbelovende, mooie soldaat Sentain wakkert zijn jaloezie echter aan.
Beau-Père (1981) Beau-Père (1981)
Remy is een 30-jarige, onsuccesvolle muzikant, wiens huwelijk met Marion niet al te goed verloopt. Dan overlijdt zij door een auto-ongeluk. Haar 14-jarige dochter besluit vervolgens dat zij niet naar haar vader wil, maar bij Remy wil blijven. Remy vindt dit wel een goed idee, want zo heeft hij wat verantwoordelijkheid. Het blijkt echter dat het meisje Remy erg aantrekkelijk vindt en ze vertelt hem dat ze inmiddels 'een vrouw' is, zodat ze best een relatie kunnen krijgen. Remy vindt het idee verschrikkelijk, maar begint toch zijn twijfels te krijgen.
Beauf, Le (1987) Beauf, Le (1987)
De naïeve Gilbert is bediende bij de Banque de France. Hij staat er in voor de verbranding van oude en versleten bankbiljetten. Zijn vriend Serge wil hem ertoe brengen de oven te blokkeren, zodat ze het geld 's nachts via de schoorsteen kunnen stelen.
Beaufort (2007) Beaufort (2007)
Beaufort was de belangrijkste Israelische militaire post in Libanon. 18 jaar lang werd de post verdedigd door veelal jonge militairen. Tot 24 mei 2000. Met 100 mijnen werd Beaufort door het Israelische leger opgeblazen in het kader van de terugtrekking uit Libanon. De film vertelt het waargebeurde verhaal van de laatste maanden van de post en de daar gelegerde militairen onder leiding van de 22-jarige commandant Liraz Liberti.
Beaujolais Nouveau Est Arrivé, Le (1978) Beaujolais Nouveau Est Arrivé, Le (1978)
Camadule heeft een goede band met een oude gravin, die een rijke voorraad wijn bezit. Zijn vrienden vragen hem om verschillende tonnen Beaujolais van haar te kopen. Hij gaat akkoord op voorwaarde dat ze alle kosten betalen. Na verschillende problemen arriveert hij uiteindelijk met een vrachtwagen wijn in Parijs.
Beaumarchais, l'Insolent (1996) Beaumarchais, l'Insolent (1996)
Het ware levensverhaal van Pierre-Augustin Caron de Beaumarchais, Als zoon van een klokkenmaker, schrijft hij een boek “The Barber of Seville” en werkt als een geheim agent voor de Franse koning. Hij smokkelt wapens naar de Amerikaanse revolutionisten en gaandeweg raakt hij verwikkeld in een persoonlijke vete met Chevalier d’Eon, Frankrijks befaamde superspion.
Beauté du Diable, La (1950) Beauté du Diable, La (1950)
Rond 1700, gaat professor Henri Faust met pensioen, hoewel het aan hem vreet dat hij nog altijd niets weet over de echte geheimen van de natuur. Zijn oude bekende, Mephistopheles, een dienaar van Lucifer, biedt hem daarop jeugd en een nieuw leven aan.
Beautician and the Beast, The (1997) Beautician and the Beast, The (1997)
De Amerikaanse visagiste Joy Miller wordt door een foutje aangezien als een Oost-Europese hoogleraar. Ze krijgt een baan aangeboden om de kinderen van de Oost-Europese dictator Boris Pochenko les te geven. Eenmaal in het land aangekomen, probeert de visagiste het land warm te maken voor haar westerse ideeën.
Beauties and the Beast (1974) Beauties and the Beast (1974)
Een bebost gebied, waar een bigfoot-achtig beest waargenomen is, is de plek waar enkele vrouwen besloten hebben om te kamperen (en naakt rond te lopen). Ze worden gevangen genomen door de bigfoot en naar zijn grot gesleept.
Beautiful (2000) Beautiful (2000)
Vanaf haar vroegste jeugd is Mona door haar moeder klaargestoomd voor haar ultieme doel: Miss America worden. Hierbij wordt ze door dik en dun gesteund door haar beste vriendin Ruby. In haar weg naar de top komt ze er langzaam achter dat ware schoonheid niet aan de buitenkant zit en moet ze haar toekomstbeeld bijstellen.
Beautiful Blonde from Bashful Bend, The (1949) Beautiful Blonde from Bashful Bend, The (1949)
Winifred ‘Freddie’ Jones (Betty Grable) is een saloonzangeres, die erop los schiet als haar vriendje Blackie Jobero (Cesar Romero) haar bedriegt. Helaas staat deze keer rechter Alfalfa J. O'Toole in de weg, waarna Freddie vlucht naar het kleine plaatsje Bashful Bend. Daar aangekomen wordt zij aangezien voor de nieuwe schooljuffrouw, die de ouders in het stadje voor hun kinderen hebben laten overkomen. In haar nieuwe identiteit maakt Freddie tevens de rijke bankier Charles Hingelman (Rudy Vallee) het hof, die eigenaar is van een rijke goudmijn.
Beautiful Boxer (2003) Beautiful Boxer (2003)
Beautiful Boxer vertelt het verhaal van Parinya Charoenphol, die al sinds zijn twaalfde kickbokst om zijn seks-operatie te kunnen financieren. Charoenphol vervolmaakte zich in deze mannelijke sport om zijn ultieme doel, het vrouwelijke geslacht, te bereiken.
Beautiful Country, The (2004) Beautiful Country, The (2004)
Eén van de consequenties van de Vietnam-oorlog, waren de kinderen die GI's achterlieten bij hun Vietnamese vriendinnen. Deze vrouwen werden gediscrimineerd, behandeld als collaborateurs en hun kinderen misbruikt. Het verhaal gaat over één van deze kinderen, Binh, die zijn dorp moet verlaten en naar Saigon trekt. Uiteindelijk probeert hij te vluchten naar Amerika.
Beautiful Creatures (2000) Beautiful Creatures (2000)
Dorothy en Petula hebben één ding gemeen: een slechte smaak wat mannen betreft. Na een aanvaring met haar vriend besluit Dorothy om samen met haar hond weg te gaan. Ze komt Petula tegen, die net in elkaar is geslagen door haar vriend. In een poging Petula te helpen vermoordt Dorothy hem per ongeluk. In paniek besluiten de twee een plan te bedenken om de moord te verbergen.
Beautiful Dreamers (1990) Beautiful Dreamers (1990)
Maurice Buck is het hoofd van een psychiatriche inrichting ten tijde van de jaren '80 van de 19e eeuw. Hij gelooft dat hij zijn patienten kan genezen wanneer hij ze met liefde en respect behandelt. Hij ontmoet de Amerikaanse schrijver Walt Whitman, waarmee hij zijn opvattingen in de praktijk gaat brengen.
Beautiful Girls (1996) Beautiful Girls (1996)
Een groepje schoolvrienden organiseert een reünie in een saai sneeuwig stadje. Niets is moeilijker dan afscheid nemen van je jeugd. Er lopen zoveel mooie vrouwen rond, dat je nooit weet of je de juiste te pakken hebt. Dit fenomeen bindt een groepje vrienden uit een klein Amerikaans stadje. Ze lopen tegen de dertig, maar gedragen zich als onvervalste pubers.
Beautiful in Beaufort-Wes (2006) Beautiful in Beaufort-Wes (2006)
Beaufort-Wes is een stadje in de Groot Karoo, de halfwoestijn tussen Kaapstad en Johannesburg. Een van zijn bewoners is de Zuid-Afrikaanse dichter/songschrijver Gert Vlok Nel. Hij werd geboren in 1963, het jaar dat het apartheidsregime strenge censuurwetten invoerde en Nelson Mandela op Robbeneiland gevangen werd gezet. Door zijn mediaschuwe houding en zijn schaarse maar hoogwaardige productie is Vlok Nel uitgegroeid tot een cultfiguur. Walter Stokman zocht hem op in Beaufort-Wes, waar hij bij zijn vader inwoont, en maakte een sfeervolle documentaire vol weemoedige teksten, die vooral over persoonlijk leed gaan. Pa Vlok Nel leest enkele gedichten van zijn zoon voor. Het koor van een blanke middelbare school zingt, begeleid door gitaar, Vlok Nels lied Rivier.
Beautiful Joe (2000) Beautiful Joe (2000)
Joe, een goede Ierse gast, krijgt te horen dat hij een hersentumor heeft, en dat z'n vrouw van 'm wil scheiden. In de weken voor z'n riskante operatie besluit hij op avontuur te gaan. In Louisville komt hij Hush tegen, een vrouw met 2 kinderen en grote schulden.
Beautiful Mind, A (2001) Beautiful Mind, A (2001)
De hoofdrol in A Beautiful Mind wordt gespeeld door Russel Crowe in de geweldige rol van de briljante wiskundige John Nash, die, net wanneer hij op het punt staat internationaal erkend te worden, betrokken raakt bij een mysterieuze samenzwering. Zijn toegewijde vrouw is de enige die hem kan helpen in dit indrukwekkende verhaal over moed, passie en overwinning.
Beautiful Ordinary, The (2007) Beautiful Ordinary, The (2007)
We volgen een aantal studenten van de North Carolina High School, die hun laatste schooldag hebben. Stacey Cherry is een obsessieve en dominante cheerleader, wiens vriendje Dillon in haar kelder woont. Haar moeder weet dit niet en haar vrienden vinden dat ze hem moet dumpen omdat hij haar slecht behandelt. Maar ze vindt dat ze dit niet kan doen zonder een goede reden te hebben. Haar beste vriendin, Julia, weet ook niet zeker wat ze wil met haar leven en tot op de kop toe lijkt haar relatie met Pete, haar vriend, te verwateren. Felix en Mod zijn twee tieners die alleen denken aan stoned worden en seks hebben. Dan heb je ook nog Brianne en Dawn die twee beste vriendinnen zijn die balen dat dit hun laatste schooldag samen is. De meeste studenten spijbelen van school om te zoeken naar het feest dat dezelfde avond nog op een onbekende plek zal plaatsvinden. Sommigen hopen die avond seks te hebben met de andere sekse, terwijl anderen het juist die avond willen uitmaken met hun partner.
Beautiful People (1999) Beautiful People (1999)
London 13 oktober 1993. De oorlog in Bosnië is op zijn hoogtepunt, maar in Engeland hebben ze heel wat anders aan hun hoofd: het nationale voetbalelftal speelt die avond tegen Nederland! Junkie Griffin reist met zijn junkievrienden zelf naar Rotterdam om de match mee te maken, maar op de terugweg is hij zo stoned dat hij zelf niet weet hoe hij nu ineens in het strijdgewoel van Sebrenica is gekomen. Daar is ook de BBC verslaggever Jerry aan het werk. Ondertussen zijn in Londen een Serviër en een Kroaat in het ziekenhuis beland nadat ze elkaar in een bus in de haren waren gevlogen. Een arts-assistente valt tot verdriet van haar erg sjieke famillie voor een zo op het oog aardige Bosniër. In het zelfde ziekenhuis ontfermt een gynaecoloog zich over een jong stel uit Joegoslavië waarvan een vrouw een kind verwacht dat ze niet wil hebben.
Beautiful Thing (1996) Beautiful Thing (1996)
Jamie en Ste zitten samen op school en wonen in dezelfde flat in een grote buitenwijk van Londen. Jamie heeft een hekel aan sport, is daardoor niet populair op school en spijbelt regelmatig. Ste, een echte sporter, heeft thuis problemen. Hij wordt zowel door zijn vader als zijn oudere broer mishandeld. Wanneer Ste thuis weer eens in elkaar is geslagen, biedt Jamie's moeder, Sandra, hem vanzelfsprekend onderdak aan. Zo komt Ste in aanraking met de tederheid die bij hem thuis ontbreekt. En in de intimiteit van deze onverwachte situatie voelt Jamie zich steeds meer tot Ste aangetrokken. Ste probeert zijn gevoelens nog enige tijd voor de buitenwereld te verbergen. Maar dat wordt hem uiteindelijk onmogelijk gemaakt wanneer Leah, een buurmeisje, een gerucht verspeidt.
Beautiful, the Bloody, and the Bare, The (1964) Beautiful, the Bloody, and the Bare, The (1964)
Een kunstenaar en vrouw geven lessen waarbij ze naaktmodellen gebruiken. Hun vriend Pete, die fotograaf is, keert na twee jaar terug uit Europa en probeert zijn vrienden te overtuigen dat hij er carrière gemaakt heeft als naaktfotograaf. De kunstenaar gaat akkoord om het ook te proberen. Hij vindt echter dat rode haren of rode nagellak een onnatuurlijke uitstraling hebben, tot grote ergernis van de modellen.
Beauty and the Bandit (1946) Beauty and the Bandit (1946)
In het oude Californië is er een jonge Fransman die voor een enorm belangrijke en complexe zakendeal een kist vol zilveren munten via een touringcar naar San Marino tracht te vervoeren. Maar de touringcar wordt onderweg in een hinderlaag gelokt en de vracht wordt door een bende meegenomen. Hun mysterieuze leider Cisco beweert namelijk dat het zilver van de arme bevolking van Californië is, die jarenlang werd afgeperst. De bende neemt het geld mee en verdwijnt, maar Cisco besluit bij de Fransman achter te blijven. Tot zijn grote verrassing is het geen man, maar een meisje - Jeanne DuBois.
Beauty and the Beast (1962) Beauty and the Beast (1962)
De mooie Althea merkt vlak voor haar huwelijk dat er een vreselijke vloek op haar verloofde Hertog Eduardo rust. Elke nacht verandert hij in een afschuwelijk monster.
Beauty and the Beast (1987) Beauty and the Beast (1987)
Beauty (De Mornay) zorgt voor alles binnen haar familie: zonder haar is niemand op tijd en gebeurt er helemaal niets. Als haar vader (Graber) een beest (Savage) kwaad maakt in een magisch kasteel, neemt Beauty de straf op zich. Beauty verlaat haar familie en denkt voor de eerste keer in haar leven eens aan haarzelf en wat zij graag wil. Intussen krijgt ze nachtelijke bezoekjes van het beest, dat een betoverde prins blijkt te zijn, en bloeit er een romance op.
Beauty and the Beast (1991) Beauty and the Beast (1991)
Een prins wordt door een heks door zijn slechte gedrag in een beest veranderd. Om weer een mens te worden moet hij zorgen dat er iemand op hem verliefd wordt. Belle komt in de handen van het Beest en hij houdt haar gevangen. Maar toch bloeit er iets tussen hen op.
Beauty and the Beast: The Enchanted Christmas (1997) Beauty and the Beast: The Enchanted Christmas (1997)
Belle wordt nog steeds gevangengehouden op het kasteel van het beest en om hem gunstiger te stemmen, bereidt ze een uitgebreid kerstdiner voor. Helaas wil het Beest niets van Kerstmis weten en dreigt hij ermee het diner af te blazen.
Beauty and the Boss (1932) Beauty and the Boss (1932)
Baron Paul von Ullrich is een bankier uit Wenen, die een jachtig leven leidt. Hij stelt mooie vrouwen op prijs, maar ontslaat zijn attractieve secretaresse Olive “Ollie” Frey, omdat haar arbeidsprestaties tegenvallen. Vervolgens sluipt de schuchtere Suzie Sachs naar het kantoor van de baron om de baan van Ollie over te nemen. Aangezien Suzie er zeer aantrekkelijk uit ziet en goed is met steno, krijgt ze de baan. Suzie houdt alle vrouwen weg van de baron, opdat hij zich op zijn werk kan concentreren. In Parijs vertelt Ollie aan Suzie, hoe het moet om bij de baron “vrouw nummer één” te worden en Suzie verandert van een schuchtere vrouw in een vamp.
Beauty Betrayed (2002) Beauty Betrayed (2002)
Clark (Bartram) en zijn speurpartner Allie (Croft) onderzoeken de moord op een fotomodel, die een tweelingzus blijkt te hebben. Zij weet meer van de moord af.
Beauty for the Asking (1939) Beauty for the Asking (1939)
Denny verlaat zijn verloofde Jean en trouwt met ene Flora. Als Jean haar baantje verliest besluit ze om een gezichtscrème op de markt te brengen die ze zelf heeft ontwikkeld. Haar product gaat naar 12 geselecteerde rijke vrouwen en maar eentje besluit om te investeren in het product. Het blijkt Flora te zijn.
Beauty Jungle, The (1964) Beauty Jungle, The (1964)
Op een mooie vakantiedag heeft de knappe Shirley Freeman (Janette Scott) uit Bristol een ontmoeting met Dan Mackenzie (Ian Hendry) van de plaatselijke krant. Hij overtuigt haar ervan dat zij mee moet doen aan de miss-verkiezingen. Shirley verlaat daarop haar thuis en haar verloofde en vertrekt naar Londen. Mackenzie, die een oogje op haar heeft, werpt zich op als haar manager, maar al gauw komt Shirley erachter dat niet alles gaat zoals zij zich had voorgesteld.
Beauty Shop (2005) Beauty Shop (2005)
Gina, een vlotte kapster, opent haar eigen kapsalon in Atlanta. Ze wordt daarmee een directe concurrente van haar oude baas. In de kapsalon worden de levens van de buurtbewoners onder de loep genomen.
Beauty's Revenge (1995) Beauty's Revenge (1995)
Cheryl, die droomt van een man die net als zij leeft voor een eigen boerderij, ontmoet Kevin, een hardwerkende cowboy. Kevin redt haar op een avond uit een lastige situatie, en Cheryl valt voor hem. Het maakt haar niet uit dat hij al een vriendin heeft, waar hij zielsveel van houdt.
Beauty's Worth (1922) Beauty's Worth (1922)
Wanneer Prudence Cole met behulp van een artiest transformeert van een dienstmeid in een aantrekkelijke socialiste, wordt ze door iedereen aanbeden en weet ze een relatie te krijgen met de man van haar dromen. Ze ontdekt echter al snel dat hij niet zo geweldig is als dat ze dacht.
Beaver Trilogy, The (2000) Beaver Trilogy, The (2000)
Terwijl zijn camera toevallig draait ontmoet TV cameraman Trent Harris in de begin jaren 80 een excentrieke jonge man. Deze jongen schrijft hem later over een talentenjacht op zijn school in Beaver, Utah, waar hij onder de naam Olivia Newton-Dawn zal optreden. Harris is zo verbijsterd door de jonge travestiet, zijn optreden, en de manier waarop het kleine dorp Beaver erop reageert, dat hij van deze hele ervaring tweemaal een reconstructie maakt - eerst met Sean Penn en later met Crispin Glover.
Beavis and Butt-Head Do America (1996) Beavis and Butt-Head Do America (1996)
Beavis & Butt-head worden op een dag wakker en komen er achter dat hun tv, het belangrijkste in hun leven, gestolen is. Terwijl ze de buurt afzoeken om hun eigendom te vinden, krijgen ze van een man een aanbod van 10.000 dollar om zijn vrouw te "doen". De jongens denken bij het woord "doen" natuurlijk aan heel iets anders dan het vermoorden van de vrouw, en nemen het aanbod aan. Ze worden achterna gezeten door de overheid die hen verwart met de "gevaarlijkste mannen in Amerika".
Beavis and Butt-Head Do Christmas (1995) Beavis and Butt-Head Do Christmas (1995)
Twee tieners, Beavis en Butt-head, zijn thuis met Kerstmis en verdoen hun tijd met het kijken van muziekvideo's, het lezen van brieven van kijkers en het kijken en afkraken van zogenaamde kerstfilms. De twee heavy-metal fans vervelen zich stierlijk en bedenken daarom de meest idiote dingen om te gaan doen.
Bebe's Kids (1992) Bebe's Kids (1992)
Wanneer Robin de sensuele Jamika ontmoet, wil hij haar tot iedere prijs versieren. Uiteindelijk slaagt hij erin haar te strikken voor een romantisch afspraakje. Maar het loopt niet zoals hij zich had voorgesteld. Wie zou er nu aan denken dat Jamika bij deze gelegenheid haar zoontje en drie verschikkelijke rotjongens zou meebrengen?
Bébert et l'Omnibus (1963) Bébert et l'Omnibus (1963)
Bebert (Martin Lartigue) is een vijfjarige jongen die zijn oudere broer kwijtraakt op een trein. Wat volgt is dat de vroegrijpe jongen de activiteiten van de kinderachtige ouderen waarneemt, terwijl hij op zoek is naar zijn broer.
Bébés à Gogo (1956) Bébés à Gogo (1956)
Stéphane Petitbourgeois zit verveeld met zijn schoonzoon Hubert omdat hij elk jaar een kind meer heeft in zijn gezin en zijn vrouw nu al haar negende verwacht, zodat er dan 13 personen in hetzelfde appartement zullen moeten wonen. Maar dan wordt er een wedstrijd georganiseerd die twintig miljoen frank belooft aan de jongste grootvader van twaalf kinderen. Stéphane moedigt nu Hubert aan. Helaas, na de geboorte van het negende kind blijkt zijn vrouw Pat onvruchtbaar te zijn.
Bécassine (1940) Bécassine (1940)
Bécassine, een kleine Bretoense boerin, is kokkin bij Madame de Grand Air. Op een dag wordt zij ervan beschuldigd de juwelen van haar werkgeefster gestolen te hebben. De ware dader wordt evenwel aangehouden. Wanneer het dienstmeisje van Madame de Grand Air in het huwelijk treedt besluit Bécassine ook een verloofde te zoeken.
Bécassine - Le Trésor Viking (2001) Bécassine - Le Trésor Viking (2001)
Bécassine komt naar Parijs om op Charlotte te passen. Samen gaan ze op zoek naar Charlottes vader, Edmond, die op de vlucht is. Hun reis brengt hen van Parijs tot Marseille en van Lapland tot Ibiza, waarbij ze te maken krijgen met de kwade Gaspard, de zogenaamde vriend van de familie.
Because I Said So (2007) Because I Said So (2007)
Daphne Wilder gaat op zoek naar de geschikte echtgenoot voor haar dochter Milly. Hiermee wil ze voorkomen dat haar dochter dezelfde fouten begaat als zij toendertijd. Maar of dit zal helpen is natuurlijk maar de vraag.
Because of the Cats (1973) Because of the Cats (1973)
Thriller gebaseerd op roman van Nicolas Freeling. Een verkrachtingszaak zet een Amsterdamse rechercheur op het spoor van een bende rijkeluiskindjes. Verdeeld in raven (de jongens) en katten (de meisjes) neemt de groep deel aan vreemde rituelen en criminele praktijken.
Because of Winn-Dixie (2005) Because of Winn-Dixie (2005)
Op een mooie zomerdag gaat de tienjarige India 'Opal' Buloni naar de supermarkt om boodschappen te doen en komt thuis met een hond. Zij noemt hem naar de supermarkt waar ze hem vond: Winn-Dixie. Winn-Dixie is niet zomaar een hond. Hij is groot, mager en hij stinkt een beetje, maar hij heeft ook een hartveroverende glimlach. Opal en haar vader zijn net verhuisd en Opal heeft nog geen vriendjes gemaakt in Florida, waar ze voorlopig nog in een morsig trailerpark wonen. Maar met de komst van Winn-Dixie verandert alles. Door hem leert ze allerlei bijzondere mensen kennen.
Because of You (1952) Because of You (1952)
Christine Carroll Kimberly wordt op erewoord vrijgelaten uit een strafinrichting na een gedeelte van haar straf te hebben uitgezeten. Eenmaal thuis gekomen wordt haar huwelijk bedreigt door haar dubieuze verleden. Dit zorgt voor de nodige spanningen en de daaropvolgende gebeurtenissen hebben dramatische consequenties.
Because They're Young (1960) Because They're Young (1960)
Neil Hendry is de nieuwe middelbare schoolleraar in de stad, maar hij heeft nog niet afgerekend met de spoken van zijn verleden. Toch helpt zijn vriendelijke, losse stijl hem om zich vlug in te burgeren. Al gauw wint hij de harten van enkele leerlingen met problemen, maar hij staat ook op vriendschappelijke voet met de secretaris van de directeur. Hij slaagt erin hen zowel op privé- als op schoolvlak bij te staan, maar dezelfde kenmerken zorgen er tegelijkertijd ook voor dat hij op een slecht blaadje komt te staan bij de directeur. Deze kan het namelijk allerminst appreciëren dat leerlingen en leerkrachten zulk een goede vriendschappen onderhouden.
Because You're Mine (1952) Because You're Mine (1952)
De operazanger Renaldo Rossano wordt opgeroepen voor militaire dienst, waar sergeant Batterson, een verwoed operaliefhebber, hem onder zijn hoede neemt. Batterson heeft een zus, Bridget, en behalve een uitstekende zangstem blijkt zij ook nog andere kwaliteiten te hebben. Renaldo wordt dan ook verliefd op haar en schakelt zijn agent in om voor Bridget de weg naar het succes te effenen. Renaldo's ex-geliefde Francesca ziet groen van jaloezie en besluit eens met Bridget te gaan babbelen...
Beck - De Gesloten Kamer (1993) Beck - De Gesloten Kamer (1993)
Na een langdurig herstel van een schotwond herneemt rechercheur Martin Beck, een gescheiden 45-jarige politieman, zijn activiteiten aan het hoofd van de Antwerpse moordbrigade. Er is een lijk van een oude man gevonden in een kamer met één deur en geen ramen en die deur is van binnenuit op slot gedaan. De man is door een kogel gedood. Er is echter geen wapen te vinden... Beck gelooft niet in de algemeen aangenomen theorie van zelfmoord. Bij het oplossen van de zaak komt hij in conflict met zijn ambitieuze collega Fisher. Uiteindelijk wordt hij geholpen door Monita, een jonge, gescheiden moeder, die door middel van dubieuze zaakjes haar hoofd financieel boven water probeert te houden.
Becket (1964) Becket (1964)
Kostuumdrama over de vriendschap tussen King Henry II en Thomas a Becket. Becket was een graag geziene gast onder de royalty en werd door Henry II benoemd als Aartsbischop van Canterbury. Dit vooral omdat de koning zelf nogal wat problemen met de kerk had. Becket neemt zijn taken als kerkleider echter erg serieus en komt daarom keer op keer tegenover de koning te staan. Het leid tot een onvermijdelijke ontknoping.
Beckoning Silence, The (2007) Beckoning Silence, The (2007)
Docu-drama die bergbeklimmer Joe Simpson volgt tijdens de beklimming van de noordwand van de Zwitserse Alp de Eiger. De noordwand staat beter bekend als de moordwand, aangezien meer dan zestig klimmers daar de dood vonden. Simpson, aan het eind van zijn carrière als professioneel bergbeklimmer, wordt overstelpt door twijfels en angsten. Inclusief zijn herinnering aan zijn dramatische ongeluk in het Andes-gebergte, dat later verfilmd werd in het docu-drama 'Touching the Void'.
Becky Sharp (1935) Becky Sharp (1935)
Verfilming van het boek Vanity Fair van Thackeray. Becky Sharp is een meisje van lage afkomst in het negentiende-eeuwse Engeland. Door middel van het manipuleren van mensen probeert ze boven haar sociale klasse uit te stijgen.
Becoming Colette (1991) Becoming Colette (1991)
Film over het leven van de beroemde schrijfster Gabrielle Colette. Aan het eind van de 19e eeuw trouwt ze met Henri Gauthier-Villars, die haar in het wilde Parijse leven introduceert. Van deze gebeurtenissen houdt ze een dagboek bij dat ze ook publiceert. Wanneer haar echtgenoot voorstelt een trio te doen met zijn minnares, worden deze twee vrouwen verliefd op elkaar en ontstaat er een breuk tussen Gabrielle en Henri. Ook dit verhaal wordt uiteindelijk gepubliceerd.
Becoming Jane (2007) Becoming Jane (2007)
Als de twintigjarige Jane Austen (Hathaway) voor het eerst verliefd word op een straatarme Ierse bokser (McAvoy), wordt ze voor het eerst geïnspireerd om te gaan schrijven. Maar het geluk mag niet lang duren, het grote verschil tussen hun afkomst en de status van haar eigen familie maakt hun relatie onmogelijk.
Bed & Breakfast (1991) Bed & Breakfast (1991)
Claire heeft samen met haar moeder Ruth en haar dochter Cassie een pension. Het leven van deze drie generaties vrouwen verandert grondig met de komst van de mysterieuze vreemdeling Adam.
Bed of Roses (1996) Bed of Roses (1996)
Bloemist en weduwnaar Lewis wordt plotsklaps verliefd op Liza Walker en stuurt haar elke dag en bos rozen. Zij bezwijkt voor zijn charmes, maar evident wordt hun relatie niet. Lizzie blijkt een dwangmatige workaholic die nog met heel wat demonen uit haar verleden af te rekenen heeft. De vraag is of de romantische Lewis haar vertrouwen zal kunnen winnen en of hun beider verleden een hoopvolle toekomst in de weg zal staan.
Bed Sitting Room, The (1969) Bed Sitting Room, The (1969)
London, drie jaar na een atoomoorlog. De jonge Penelope woont samen met haar ouders in een metrowagon. Tijdens één van haar tochtjes buiten de deur ontmoet ze Allan. De twee worden verliefd en besluiten zich te laten trouwen door de onderwaterdominee. Niet lang daarna wordt Penelope zwanger en ze ziet de toekomst zowaar rooskleurig tegemoet.
Bedazzled (1967) Bedazzled (1967)
Komische variant van het bekende Faustverhaal van Goethe. Stanley werkt in een restaurant en zijn relatie zit in een sleur. Hij verkoopt zijn ziel aan de duivel om Margaret, een serveerster in hetzelfde restaurant, te bemachtigen. Het lukt, maar zodra het pact met de duivel is ingegaan wordt hij geconfronteerd met de zeven doodzonden.
Bedazzled (2000) Bedazzled (2000)
Elliot Richards is niet populair, zijn sociale leven is onbestaand, zijn beroep als technisch adviseur stelt niet veel voor en hij koestert bovendien een onbeantwoorde liefde voor zijn collega Alison Gardner. De vernederingen beu, smeekt Elliot om een beter leven en de liefde van Alison. Zijn verbazing is groot wanneer blijkt dat zijn smeekbede verhoord wordt. Zijn hulpkreet werd beantwoord door niemand anders dan de Duivel zelf. Maar uiteraard moet er een prijs betaald worden: de Duivel wil Elliots ziel.
BeDevil (1993) BeDevil (1993)
Een collage van drie griezelverhalen. In "Mr Chuck" wordt het griezelige verhaal verteld van de geest van een Amerikaanse soldaat, die jaren eerder met zijn wagen in het drijfzand reed. "Choo Choo Choo Choo" gaat over Ruby en haar familie. Zij worden geplaagd door onzichtbare treinen die langs het huis rijden. Een meisje kwam daar eens onder de trein, en haar geest heeft nog geen rust gevonden. "Lovin' the Spin I'm In" ten slotte gaat over een pakhuis dat bewoond wordt door de geesten van twee geliefden, Bebe en Minnie.
Bedevilled (1955) Bedevilled (1955)
De jonge Amerikaan Gregory Fitzgerald heeft zijn priesteropleiding in Parijs bijna afgerond, wanneer hij de nachtclubzangeres Monica Johnson ontmoet. Monica zit in de problemen en Gregory wil haar helpen, en wordt verliefd op haar. Hij komt daarmee met zijn geweten in conflict, daarnaast komt hij er ook nog achter dat zijn geliefde Monica een moordenares is.
Bedford Incident, The (1965) Bedford Incident, The (1965)
Een journalist krijgt de opdracht een stuk te schrijven over een marineschip dat in de buurt van Antarctica vaart. Hij raakt al snel in de ban van de bevelhebbend commandant Eric Finlander. Finlander is een extreem pattriotisch en anti-communistische man die zijn bemanning tot het uiterste laat zwoegen. Bovendien verdenkt de journalist Finlander er van dat hij zich gedraagt alsof het oorlog is.
Bedford Springs (2002) Bedford Springs (2002)
Guy is 26 jaar oud en woont in een klein dorpje, Bedford Springs. Hij heeft geen vriendin, geen baan en loopt al zes weken achter met het betalen van zijn huur. Hij realiseert zich dat er snel iets moet gebeuren. Al snel begint hij met zijn enige vriend, Carl, winkels en mensen te beroven.
Bedknobs and Broomsticks (1971) Bedknobs and Broomsticks (1971)
Eglantine Price is niet zo maar een gewone heks. Zij woont in Pepperinge Eyre, snort rond op een door zwavel aangedreven motorfiets, eet wortels en netels, leert haar stiel per briefwisseling met professor Emelius Brown en droomt ervan de nazi's, die Engeland met een invasie bedreigen, door haar toverkunsten te vernietigen. Dat is echter niet zo eenvoudig als de corresponderende heks had gedacht. De professor moet zijn school sluiten voor het einde van de cursus. Om de bevrijdende toverformule plus toversteen in haar macht te krijgen moet Eglantine heel wat lastige obstakels trotseren. En dan komen er op de koop toe nog een paar kinderen logeren.
Bedlam (1946) Bedlam (1946)
Nell Bowen (Lee), de protégé van de rijke Lord Mortimer (House) raakt geïnteresseerd in de toestand van het bekende gesticht St. Mary's Bethlehem Asylum, ook wel Bedlam genoemd. Aangemoedigd door Quaker Hanay, probeert ze steun te vragen om Bedlam opnieuw op poten te zetten. Maar de gemene beheerder van het gesticht, Master Sims (Karloff), sluit haar op...
Bedroom Eyes (1984) Bedroom Eyes (1984)
Een effectenmakelaar, die een fervente jogger is, en bij voorkeur op de late avond loopt, ziet op zijn bijna nachtelijke rondje hoe een jonge vrouw zich langzaam en zichzelf strelend ontkleedt. Dat fascineert hem en zijn nachtelijke rondes groeien uit tot een dwangmatig voyeuristisch kijkgenot. Hij raadpleegt een psychiater over zijn dwangneurose. Als hij later nog niet bevrijd is van zijn kijkzucht, ziet hij hoe de vrouw vermoord wordt, en valt de verdenking op hem.
Bedroom Eyes II (1991) Bedroom Eyes II (1991)
De effectenmakelaar, bevrijd van zijn voyeuristische avontuur, is nu gelukkig getrouwd, tot hij ontdekt dat zijn vrouw hem ontrouw is. Om zijn vrouw weer terug te winnen bedenkt hij een plan, en doet alsof hij een verhouding heeft met een vriendin. De vriendin wordt echter vermoord.
Bedroom Window, The (1987) Bedroom Window, The (1987)
Terry heeft een affaire met Sylvia, de vrouw van zijn baas. Dan ziet Sylvia op een nacht vanuit het slaapkamerraam van Terry dat een jonge vrouw genaamd Denise aangerand wordt. Omdat ze niet wil dat de affaire met Terry aan het licht komt wil ze niet met de politie praten, maar vertelt alles in detail aan Terry. Terry wil graag helpen en doet net of hij zelf getuige is geweest van dit gebeuren. Omdat al snel blijkt dat zijn verhaal niet helemaal klopt, wordt Terry de verdachte. Maar Terry gaat zelf op onderzoek uit, en met hulp van het slachtoffer Denise komt hij erachter wie de werkelijke dader is.
Bedrooms and Hallways (1998) Bedrooms and Hallways (1998)
Leo is bijna 30 en ongelukkig in de liefde. Op aanraden van een vriend sluit hij zich aan bij een praatgroep van andere vrijgezelle mannen. Daar wordt hij verliefd op een ander groepslid.
Bedside Manner (1945) Bedside Manner (1945)
Een mooie vrouwelijke dokter gaat op bezoek in het stadje waar haar oom, die ook dokter is, een praktijk heeft. De man is overwerkt en vraagt aan zijn nichtje om hem te helpen. Als een macho piloot haar ziet, begint hij allerlei ziektes te faken om door haar behandeld te worden.
Bedtime for Bonzo (1951) Bedtime for Bonzo (1951)
Professor Peter Boyd is verloofd met de dochter van de rector, Valerie. Wanneer de rector ontdekt dat de vader van Peter een misdadiger was, wil hij dat de verloving beëindigd wordt. Om te bewijzen dat de omgeving belangrijker is dan de afkomst, adopteert Peter de chimpansee Bonzo, om hem het verschil tussen goed en kwaad bij te brengen.
Bedtime Stories (2008) Bedtime Stories (2008)
Skeeter Bronson (Adam Sandler) is een klusjesman in een hotel. Skeerter leest elke avond met veel plezier verhaaltjes voor aan zijn neefje en nichtje voordat die naar bed gaan. Op een dag gebeurt er echter iets vreemds; de verhaaltjes die Skeeter verteld lijken tot leven te komen.
Bedtime Story (1964) Bedtime Story (1964)
Wanneer de oplichter en voormalig soldaat Freddy Benson in het zuiden van Frankrijk arriveert, krijgt hij het aan de stok met de mede-oplichter Lawrence Jameson. Om te bepalen wie er moet vertrekken bedenken ze een weddenschap waarbij degene die voor $25,000 een vrouw kan oplichten mag blijven.
Bedwin Hacker (2003) Bedwin Hacker (2003)
Een Tunesische vrouw hackt een aantal grote computernetwerken om haar spirituele boodschap te brengen. Ze krijgt de Franse geheime dienst achter haar aan.
Bee Movie (2007) Bee Movie (2007)
Barry B. Benson is een jonge, pas afgestudeerde bij, die zoals alle bijen slechts één carrièrekeus heeft: 'honing'. Ontgoocheld als hij is trekt hij de wijde wereld in om daar gered te worden door de bloemiste Vanessa. Daar ontdekt Barry dat de mensen de consumenten van al de honing zijn en gaat daarom aan het werk om de mensheid van het stelen van de honing aan te klagen...
Bee Season (2005) Bee Season (2005)
Eliza Naumann voelt zich een doodgewoon meisje. Alle aandacht van haar vader, een professor, gaat uit naar haar briljante broer Aaron. Haar moeder heeft het te druk met haar baan om haar veel aandacht te schenken. Maar dan wint ze opeens een spellingswedstrijd en er gaat met haar nieuw ontdekte talent een wereld voor haar open.
Beed-e Majnoon (2005) Beed-e Majnoon (2005)
Youssef, een succesvolle professor op een universiteit, is sinds zijn achtste levensjaar blind. Dan herwint hij door een operatie in Parijs plots zijn gezichtsvermogen. Er gaat een wereld voor hem open, maar Youssef heeft grote moeite om te gaan met deze ingrijpende verandering. Hij worstelt met zijn verwarring en aangewakkerde verlangens.
Beed-o Baad (1999) Beed-o Baad (1999)
Een jongen wordt erop uit gestuurd een gebroken ruit op school te vervangen. In een naburig dorp haalt hij de ruit, die hij op zijn fiets moet meenemen. Wind en regen bemoeilijken zijn tocht.
Beef (2003) Beef (2003)
Documentaire over de onderlinge ruzies in de hip-hop scene, waaronder de 'beefs' tussen enkele bekende rappers. Waar in de geschiedenis van de hip-hop al 'battles' werden uitgevochten door rappers die het tegen elkaar opnamen, worden de huidige teksten steeds persoonlijker en harder. Bovendien vertaalt de huidige generatie rappers de woorden regelmatig naar onderlinge vechtpartijen en gewelddadige incidenten. De film interviewt enkele grootheden in het genre en hun ervaringen met deze ruzies en bezoekt enkele clubs en podia waar battles worden uitgevochten.
Beef 2 (2004) Beef 2 (2004)
Waar 'Beef' over de geschiedenis en evolutie van de verbale oorlogsvoering vertelt, gaat 'Beef 2' verder met de huidige situatie in de hip-hop scene. Door de vercommercialisering, grote populariteit en winstgevendheid is de battle-cultuur binnen de hip-hop veranderd in een mediahype van grote artiesten.
Beef 3 (2005) Beef 3 (2005)
'Beef 3' richt zich, net als de vorige twee delen, op de verbale strijd tussen verschillende rappers. Daarbij wordt in dit deel de nadruk gelegd op ruzies van de laatste jaren, waaronder die tussen The Game en 50 Cent.
Beefcake (1998) Beefcake (1998)
Afbeeldingen van 'mannelijk schoon' zijn tegenwoordig overal te zien: van reclameposters tot hardcore porno. Maar zo'n 50 jaar geleden lag dat anders. Terwijl vrouwelijke pin-ups alom tegenwoordig waren, kwam je voor een mooi mannenlijf niet verder dan een foto van een beeld van Michelangelo. Een man als Bob Mizer voorzag in de behoefte met zijn 'muscle magazines', zoals 'Physique Pictorial'. Onder het mom van een blad voor sportieve mannen, bracht hij foto's van mooi gespierde jongens. In de loop der jaren fotografeerde en filmde hij tienduizenden modellen. Maar hij ballanceerde daarmee aan de rand van de wet. Vooral toen uitkwam dat hij de jongens die hij onder zijn hoede had ook wel eens wat anders liet doen dan alleen poseren... Thom Fitzgerald vertelt in zijn film 'Beefcake' het verhaal van Bob Mizer (gespeeld door Daniel MacIvor, bekend uit 'The Five Senses^'). De speelfilmfragmenten worden afgewisseld met interviews met collegafotografen van Mizer, met fitness-goeroe Jack LaLanne en met enkele voormalige modellen, waaronder Joe D'Allesandro ('flesh', 'trash').
Beeldenstorm, De (1982) Beeldenstorm, De (1982)
Deze film is te beschouwen als een vervolg op 'De Tijdgeest' (1968). Aan de hand van interviews met personen die in de marge van de maatschappij leven en van flitsen van theater-, muziek- en poëzieoptredens in De Melkweg, geeft Van Der Keuken een beeld van de Amsterdamse subcultuur. De overblijfselen en veranderingen van de Ideeën van 1968 zijn erin terug te vinden. Veeleer een collage van beelden en indrukken die te zamen de hedendaagse tijdsgeest vormgeven.
Been Down So Long It Looks like Up to Me (1971) Been Down So Long It Looks like Up to Me (1971)
Gnossos Pappadapoulis (Barry Primus) keert na een tijd "onderweg" te zijn geweest weer terug op zijn oude universiteit, waar hij vrij snel het bloed onder de nagels van zijn mede-scholieren vandaan haalt. Op die universiteit doet hij niet meer dan het consumeren van grote hoeveelheden drugs, in plaats van studeren. Gebaseerd op het boek van Richard Farina.
Beeper (2002) Beeper (2002)
Een dokter krijgt opdrachtjes via een beeper om zijn kind terug te vinden dat werd gekidnapt. Hij zal de orders tot een goed einde moeten brengen om zijn zoon terug te krijgen.
Beer (1985) Beer (1985)
De wereld van de reclame is het onderwerp in deze sexy satire, die gaat over een cynische reclamevrouw (Swit) en haar medewerkers die drie simpele zielen kiezen om een bierbedrijf te vertegenwoordigen in een nieuwe reclamecampagne.
Beer for My Horses (2008) Beer for My Horses (2008)
"Beer for My Horses" vertelt het verhaal van twee beste vrienden die samenwerken als afgevaardigden in een kleine stad. De twee trotseren de sheriff en gaan op een buitensporige reis om de vriendin van één van hen te redden uit de handen van haar ontvoerders.
Beer League (2006) Beer League (2006)
Artie is een werkloze nietsnut die bij zijn moeder woont en in een klein honkbalteam speelt met zijn hopeloze vrienden. De gemoederen lopen hoog op wanneer Arties team moet spelen tegen het team van Manganelli Fitness, de zaak van zijn succesvolle aartsrivaal sinds high school. Door hun heethoofdige gedrag wordt Arties team opeens bedreigd met verwijdering uit de league, tenzij ze zich eens van hun goede kant laten zien...
Beer Money (2001) Beer Money (2001)
Een stel vrienden gaat camperen en ontdekt een UFO-landingsplaats. Als de alien genaamd Greenie na een landing weer wil vertrekken, schieten ze hem neer zodat ze veel geld met hem kunnen verdienen. Maar Greenie schijnt zich steeds te kunnen herstellen, waarna ze hem aan het praten proberen te krijgen. Nu probeert een vriend hun te overtuigen dat ze 'm moeten laten gaan.
Beerfest (2006) Beerfest (2006)
Twee Amerikaanse broers van Duitse komaf reizen naar Duitsland om hun grootvader te begraven. Ze maken er tevens het jaarlijkse bierfestijn, het 'Oktoberfest' in München, mee. De twee stuiten vervolgens op een eeuwenoud geheim gebruik dat het best valt te omschrijven als een 'vechtsport' onder de bierspelletjes.
Beertje Sebastiaan: De Geheime Opdracht (1991) Beertje Sebastiaan: De Geheime Opdracht (1991)
De circusdirecteur Draco wil een nieuwe attractie: een show met honderd beren. Hij ontvoert beren uit het hele land. Als een beer hierdoor zijn moeder kwijtraakt roept hij een sterrenbeer om hulp. Sebastiaan beantwoordt de noodkreet, hoewel hij nog niet eerder een missie gekregen heeft. Samen met zijn robot, die een echte beer beweert te zijn, en een Aardse hond, gaan ze op weg om de beren te bevrijden.
Bees in Paradise (1944) Bees in Paradise (1944)
Vier piloten moeten uit hun vliegtuig springen en maken een noodlanding op een eiland dat wordt gedomineerd door vrouwen. De mannen zien het in eerste instantie wel zitten, maar al snel willen ze niets liever dan vluchten van het eiland. Maar dat laten de bewoonsters natuurlijk niet zonder slag of stoot toe.
Bees, The (1978) Bees, The (1978)
Bandieten uit Zuid-Amerika komen de VS binnen met een lading dodelijke bijen. Een kleine groep geleerden probeert de dodelijke zwerm te stoppen voor dat ze het hele land bedreigen.
Beest, Het (1982) Beest, Het (1982)
De 'jeune premier' van een projectontwikkelaar, Harry Melchior, wordt geconfronteerd met de mogelijke sloop van zijn ouderlijk huis, waarna zijn moeder haar intrek zal moeten nemen in een verzorgingstehuis. De boosdoener blijkt zijn eigen ontwikkelingsmaatschappij te zijn. Dit gegeven brengt een ommekeer in hem teweeg. Een solobezetting van het ouderlijk huis levert hem slechts vier maanden gevangenis op. Na de dood van zijn moeder zint hij op wraak.
Beethoven (1992) Beethoven (1992)
De familie Newton hebben het thuis gezellig, maar ze lijken iets te missen. Dan komt een klein puppy hun leven binnen lopen. Beethoven, zoals ze hem noemen, groeit echter uit tot een gigantische hond met alle huishoudelijke gevolgen. Dokter Varnick, de lokale dierenarts wil Beethoven gebruiken om mee te experimenteren.
Beethoven Lives Upstairs (1992) Beethoven Lives Upstairs (1992)
Christoph, de zoon van een hospita in het 19e eeuwse Wenen, ontmoet Ludwig Van Beethoven als de componist een appartement komt huren om aan zijn 9e Symphonie te werken. Tot schrik van Christoph, is Beethoven een groffe, warrige en destructieve man, en pas na een tijdje begint Christoph het angstige en dove genie te begrijpen en raken ze bevriend.
Beethoven's 2nd (1993) Beethoven's 2nd (1993)
Beethoven wordt vader. De eigenaar van de puppies wil hen samen met de moeder echter gebruiken voor de verdeling van de eigendommen na haar scheiding. De Newton-kinderen besluiten de puppies te stelen. Zullen ze de honden mogen houden? En zullen ze de moeder van de puppies kunnen redden?
Beethoven's 3rd (2000) Beethoven's 3rd (2000)
Het gezin Newton besluit om samen een tripje naar Europa te maken om daar de rest van de familie te ontmoeten. Ze kunnen echter niet met het vliegtuig, omdat anders hun hond Beethoven niet mee kan. Daarom besluiten ze maar om al hun pakken en zakken in de grote camper te laden en de boot te nemen. Helaas zorgt Beethoven voor de nodige commotie.
Beethoven's 4th (2001) Beethoven's 4th (2001)
De Newtons zijn aangenaam verrast als ze vaststellen dat Beethoven gehoorzaam is geworden. Wat ze echter niet weten is dat Beethoven gewoon van plaats heeft gewisseld met een andere hond, en zelf gezellig bij een steenrijke familie inwoont.
Beethoven's 5th (2003) Beethoven's 5th (2003)
De familie Newton gaat op vakantie naar de Bahama's, maar de kleine Sara gaat bij haar oom logeren in de vakantie. Terwijl Sara en haar oom Freddy, aan het vissen zijn, vindt Beethoven een tiendollar-biljet uit 1920. Dit geld blijkt afkomstig te zijn van Rita en Moe (de Bonnie & Clyde van de jaren '20). Iemand uit het stadje komt er achter dat Beethoven dit biljet heeft gevonden, en ineens begint de hele stad vreemd te doen.
Beethoven's Hair (2005) Beethoven's Hair (2005)
Deze documentaire schetst de onwaarschijnlijke reis van een plukje haar dat van het lijk van Beethoven werd geknipt en ontrafelt op die manier het geheim van zijn getormenteerde leven en dood. De film begint op het ogenblik dat Ira Briljant en Che Guevara, twee fans van Beethoven, het haar kopen op een veiling bij Sotheby. Dan volgt een zoektocht in het verleden, naar de vorige eigenaars, die culmineert in de futuristische wetenschap waarin het medische geheim van Beethoven onthuld wordt.
Beetje Verliefd, 'n (2006) Beetje Verliefd, 'n (2006)
De zestigjarige tuinder en weduwnaar Thijs (Ad van Kempen) wordt door zijn kleinzoon Omar (Yes-R) gekoppeld aan de levenslustige Jacky (Geert de Jong). De komst van deze nieuwe dans- en levenspartner roept de ergernis op bij zijn dochters Vonne (Plien van Bennekom) en Aafke (Tjitske Reidinga), die beiden zelf nogal gefrustreerd door het leven gaan. Omar op zijn beurt is verliefd op de Turkse Meral, maar haar broer zit het liefdesgeluk tussen het tweetal in de weg. Hij geeft pas toestemming voor een relatie als Omar van hem wint bij een partij olieworstelen. De cirkel is rond als opa Thijs, die vroeger worstelkampioen was, hiermee zijn kleinzoon Omar kan helpen.
Beetle Juice (1988) Beetle Juice (1988)
Barbara en Adam Maitlin zijn betrokken bij een zwaar auto-ongeval. Wanneer ze thuiskomen beseffen ze dat ze eigenlijk niet meer leven. Hun huis wordt verkocht en de nieuwe eigenaars willen het omtoveren tot een excentriek gebouw. De Maitlins hebben het hier zeer moeilijk mee en beseffen dat ze de nieuwe eigenaars als spoken angst kunnen aanjagen. Maar al vlug dringt het tot hen door dat het leven na de dood niet zo eenvoudig is. Wanneer ze willen spoken, zullen ze eerst moeten leren hoe dat werkt. Ook al krijgen ze de hulp van Juno, toch blijken de nieuwe eigenaars zeer goed opgewassen tegen lugubere geluiden en vreemde krachten. De Maitlins raken stilaan wanhopig en vragen de hulp van Beetlejuice, een spook dat zich kan omvormen tot een verschrikkelijk monster.
Beffe, Licenze et Amori del Decamerone Segreto (1972) Beffe, Licenze et Amori del Decamerone Segreto (1972)
Deze verhaal speelt zich af in de Middeleeuwen. Een groep toneelspelers doet een Italiaans stadje aan en vindt onderdak bij het plaatselijke klooster. De acteurs zien de daar wonende nonnetjes, die al jaren in het celibaat leven, als een uitdaging, maar om hen te versieren zullen de mannen toch alles uit de kast moeten halen.
Before and After (1996) Before and After (1996)
Als het verminkte lijk van een jong meisje wordt ontdekt, valt de verdenking op de opgeroeide zoon van de plaatselijke kinderarts en haar artistieke echtgenoot. Hun zoon is spoorloos en de angstige ouders gaan wanhopig op zoek naar de waarheid terwijl de plaatselijke bevolking steeds vijandiger wordt in de overtuiging dat de zoon schuldig is.
Before I Hang (1940) Before I Hang (1940)
Een gestoorde wetenschapper vermoordt een man tijdens een experiment dat hij uitvoert. Hij wordt gearresteerd en tot levenslang veroordeeld. Maar zelfs in de gevangenis gaat hij door met zijn experimenten...
Before I Say Goodbye (2003) Before I Say Goodbye (2003)
Nell MacDermott is de kleindochter van een invloedrijk politicus. Zij heeft goede vooruitzichten om het congreszitje van haar grootvader over te nemen. Maar haar kandidatuur loopt gevaar door de onzuivere handelspraktijken van haar man Adam. Die kwam bij een explosie om het leven.
Before I Wake (1954) Before I Wake (1954)
April Haddon reist naar geboorteland Groot-Brittannië om de begrafenis van haar ouders bij te wonen, die volgens het officiële rapport aan een natuurlijke dood blijken te zijn overleden op hetzelfde moment. Maar April kan dit niet geloven. Zij is van mening, dat haar stiefmoeder Florence Haddon, een prominente en gerespecteerde burger van de stad, er meer van weet. Florence is een verpleegkundige, die zorgde voor het bejaarde echtpaar Haddon. April komt er achter, dat ze het volgende slachtoffer is dat op de dodenlijst van de moordenaar staat.
Before It Had a Name (2005) Before It Had a Name (2005)
Een jonge Italiaanse vrouw erft een modern huis in New York van haar overleden minnaar. Als ze voor het eerst een kijkje gaat nemen in het huis ontmoet ze de beheerder van het huis...
Before Night Falls (2000) Before Night Falls (2000)
Epische film over het leven van Cubaanse dichter en schrijver, Reinaldo Arenas (1943-1990), van zijn jeugd tot zijn dood in New York. Hij sluit zich aan bij Castro's rebellen. In 1964 zit hij in Havana en ontmoet een vroegere liefde. Hun relatie duurt een jaar. Door zijn openlijke homoseksualiteit komt hij echter in de problemen.
Before Stonewall (1984) Before Stonewall (1984)
De geschiedenis van de homobeweging is het thema. Uit archiefmateriaal en interviews komt het beeld tot stand hoe de Amerikaanse beweging is gegroeid. De rellen die volgen op een politie-inval in de Stonewall Inn in Greenwich Village (1969) doen dienst als keerpunt in het maatschappelijke bewustwordingsproces.
Before Sunrise (1995) Before Sunrise (1995)
Tijdens een treinreis door Oostenrijk ontmoeten twee jonge mensen elkaar. Zij is een Franse studente op weg naar de Sorbonne, hij een Amerikaanse toerist die vanuit Wenen zal terugvliegen naar de Verenigde Staten. Hij nodigt haar uit eveneens in Wenen uit te stappen en hem tot zijn vertrek gezelschap te houden.
Before Sunset (2004) Before Sunset (2004)
Negen jaar geleden brachten de Amerikaan Jesse en de Franse Celine een perfecte dag met elkaar door in Wenen. Nu, 9 jaar later, komen ze elkaar voor het eerst sindsdien weer tegen. Jesse is in Parijs om zijn boek over de gebeurtenissen van die dag te promoten. In de kleine anderhalf uur die de twee hebben voor Jesse naar het vliegveld moet praten de twee bij over wat er sindsdien in hun leven is gebeurd. Al snel blijkt hoe groot de impact van hun vorige ontmoeting het afgelopen decennium op hun leven is geweest.
Before the Devil Knows You're Dead (2007) Before the Devil Knows You're Dead (2007)
Twee broers besluiten uit geldnood een overval te plegen. Zorgvuldig voorbereid gaan ze ervan uit dat alles goed gaat. Geen geweld, geen doden en dus geen slachtoffers. Maar als een van hen zich niet aan afspraak houdt, valt het hele plan in het water en moet er haastig een nieuwe uitweg bedacht worden.
Before the Flood (2004) Before the Flood (2004)
Verslagen van ooggetuigen waarin wordt verteld hoe de klimaatverandering en de toenemende vloedgolven de kansen verhogen dat het kleine eiland Tuvalu binnenkort volledig in de Stille Oceaan zal verdwijnen.
Before the Rain (1994) Before the Rain (1994)
Dit oorlogsdrama bestaat uit drie delen : In het eerste deel 'Words' wordt de jonge monnik Kiril, die een gelofte van stilte heeft afgelegd, geconfronteerd met een voortvluchtig Albanees meisje Zamira. Een wraakzuchtige bende valt het klooster binnen op zoek naar haar. Voor 'Faces' verplaatsen we ons naar London waar de fotoredactrice Anne (Katrin Cartlidge) dagelijks beelden onder ogen krijgt. Zelf wordt ze heen en weer geslingerd tussen haar echtgenoot en haar geliefde, de Macedonische fotograaf Aleksander. Anne weigert met Aleksander naar Macedonië te gaan. Het geweld blijkt echter ook in London dichtbij. In 'Pictures' is Aleksander terug in Macedonië, waar hij geconfronteerd wordt met de etnisch religieuze strijd die zijn geboortedorp verscheurt. Als hij Zamira probeert te redden, zijn de gevolgen fataal.
Before the Rains (2007) Before the Rains (2007)
Henry Moores is een ondernemer en een zakenman die Kerala als plaats heeft uitgekozen waar hij van plan is om grond voor een potentieel winstgevende kruidenplantage te gebruiken. Wanneer hij ontdekt dat een nieuwe weg aangelegd zal moeten worden om zijn plannen uitvoerbaar te maken, probeert hij de plaatselijke bewoners te overtuigen hem hierbij te helpen. Maar op het moment dat hij teveel aandacht schenkt aan één van zijn mooie huishoudsters, die gehuwd is, wordt dit door twee dorpsjongens opgemerkt en deze vertellen het aan haar echtgenoot.
Before We Fall in Love Again (2006) Before We Fall in Love Again (2006)
Chang's vrouw, Ling Yue, is al een maand verdwenen en Chang heeft geen idee waar ze is. Chang besluit een ticket voor Praag, Ling Yue's droombestemming te kopen. Op de avond voor zijn vertrek komt Tong langs. Hij beweert de minnaar van zijn vrouw te zijn, maar ook hij is naar haar op zoek.
Before Winter Comes (1969) Before Winter Comes (1969)
Janovic is de tolk van de Engelse officier Maj. Giles Burnside in een kamp voor ontheemden na de Tweede Wereldoorlog. Janovic en de officier zorgen er samen voor dat de mensen in het kamp weer naar huis terug kunnen keren. Maj. Giles Burnside wil zelf niet meer naar huis als hij in aanraking komt met de mooie Maria.
Before Women Had Wings (1997) Before Women Had Wings (1997)
De aan alcohol verslaafde Billy reageert zijn muzikale frustraties af op zijn vrouw en kinderen. De problemen escaleren als Billy zichzelf om het leven brengt. Het gezin verhuist naar een trailer en worden blootgesteld aan geweld en misbruik. Gelukkig komt beschermengel Miss Zora opdagen.
Before You Go (2002) Before You Go (2002)
De drie dochters van Violet Heaney komen thuis voor haar begrafenis, elk met een andere manier om haar dood te verwerken. De oudste dochter, Theresa, doet dit met kruidenthee en obsessief schoonmaken. De jongste dochter, Catherine, stort zich liever op de therapie en grote hoeveelheden marihuana en de middelste dochter, Mary begeeft zich in de armen van haar (getrouwde) minnaar, een arts. De drie dochters proberen tevens samen herinneringen op te halen en hun jongere jaren te verwerken.
Befreite Zone (2003) Befreite Zone (2003)
Wij bevinden ons in de kleine provinciestad Sässlen in Oost-Duitsland. Midden jaren negentig. De successen van de plaatselijke voetbalclub SV Sässlen hebben geleid tot de spreekwoordelijke "opbloei van het oosten" en de stad in hogere sferen gebracht. Allerlei verhalen worden verweven met Sässlen en de voetbalclub en laat "de opbloei van het oosten" van een andere kant zien: door de opkomst en verval van een voetbalteam.
Beg (1970) Beg (1970)
Deze film speelt zich af tijdens de Russische Burgeroorlog rond 1921. Het liefdesverhaal van professor Golubkov en de mooie Serafima blijkt van grote betekenis voor de ruwe generaals Khludov en Charnota. Deze laatste vertrekt naar Parijs en tracht de rijke Korzukhin te overtuigen om hem en zijn voormalige vrouw Serafima, samen met andere noodlijdende Russen, te onderhouden.
Beg! (1994) Beg! (1994)
Als Dr. Penelope Second (Peta Lily) hoort dat haar verloofde vermoord is en dat haar vader in coma ligt stort haar wereld in. De directie van het ziekenhuis stelt een onderzoek in, geleid door het hoofd van de security en met de hulp Detective Sergeant Stiltskin. De verwarde jonge dokter belandt in een situatie waar niets is wat het lijkt.
Begegnung in Salzburg (1964) Begegnung in Salzburg (1964)
Hans Wilke is een drukke zakenman, bij wie zijn werk altijd op de eerste plaats komt. Wanneer hij te horen krijgt dat hij ongeneeselijk ziek is stort hij zich nog meer op het werk, met grote gevolgen voor zijn huwelijk. Maar dan Moet hij naar Salzburg voor zaken en overkomt hem iets wat hem laat inzien dat zijn werk niet het belangrijkste in zijn leven hoeft te zijn.
Beggar Bride, The (1997) Beggar Bride, The (1997)
Angela bedenkt een plan om zichzelf en haar gezin uit hun armoedige leventje te halen. In overleg met haar echtgenoot is ze van plan om de rijke Sir Fabian Ormerod tot een huwelijk te verleiden en na enige tijd zijn fortuin op te strijken. Alles lijkt volgens plan te verlopen, totdat Angela zwanger raakt.
Beggar's Opera, The (1953) Beggar's Opera, The (1953)
Kapitein MacHeath (Laurence Olivier) is een struikrover die bekend staat om romances met vele mooie vrouwen. Hij wordt verraden door Jenny en Sukey, twee van zijn ex-geliefden. Hij wordt gearresteerd en zal worden opgehangen. Terwijl hij wacht op zijn terechtstelling, wordt MacHeath vermaakt door een muzikale bedelaar, die een opera heeft gecomponeerd waarin de struikrover de heldhaftige hoofdrolspeler is.
Beggar's Opera, The (1983) Beggar's Opera, The (1983)
Macheath (Roger Daltrey) is een amoureuze struikrover die wordt verraden door twee ex-geliefden. Hij wordt gearresteerd en zal worden opgehangen vanwege zijn misdaden. Terwijl hij wacht op zijn terechtstelling wordt hij vermaakt door een zingende bedelaar, die een opera heeft gemaakt over het leven van Macheath. In deze opera is de struikrover een held die allerlei avonturen beleeft.
Beggars in Ermine (1934) Beggars in Ermine (1934)
John Dawson verliest de leiding van zijn fabriek aan zijn rivaal James Marley als hij kreupel raakt door een ongeval, veroorzaakt door James Marley. Radeloos reist hij het land af om de daklozen aan zijn kant te krijgen om zo zijn staalmijn terug in handen te krijgen.
Beggars of Life (1928) Beggars of Life (1928)
Als haar stiefvader haar probeert te verkrachten, wordt hij door Nancy vermoord. De landloper Jim helpt haar, verkleed als een jongen, te vluchten voor de politie. Ze zoeken veiligheid bij een groep zwervers, maar die blijken al net zo vijandig te zijn als de autoriteiten waarvoor ze op de vlucht zijn.
Beginn Aller Schrecken Ist Liebe, Der (1984) Beginn Aller Schrecken Ist Liebe, Der (1984)
De vriendinnen Freya en Irmtraut kennen elkaar al lang door gezamelijk politiek activisme. De verhouding tussen beiden wordt problematisch, wanneer Freya en de vriend van Irmtraut verliefd op elkaar worden.
Beginner's Luck (2001) Beginner's Luck (2001)
Mark wil slagen in de showbiz en organiseert een Shakespeare-tour door Europa. Zijn acteurs kunnen echter geen van allen acteren. Dan komt Anya de gelederen versterken. Zal alles nog goed komen?
Beginning of the End (1957) Beginning of the End (1957)
Als bij een mislukt experiment plotseling gigantische sprinkhanen ontstaan, ontsnappen deze uit het laboratorium en verspreiden zich over de staat Illinois. Journalist Audrey Aimes hoopt de primeur te krijgen, maar het leger heeft het gebied al afgezet en probeert haar tegen te houden. Ondertussen wordt ook de stad Chicago bedreigd door de plaag van gigantische sprinkhanen.
Begotten (1991) Begotten (1991)
Begotten is een constant pulserende zwart-wit nachtmerrie zonder dialogen over een destructief heidens ritueel in een kaal landschap. Met God, Moeder Aarde en de Zoon van de Aarde in de hoofdrollen.
Begrijpt U Nu Waarom Ik Huil? (1969) Begrijpt U Nu Waarom Ik Huil? (1969)
Destijds omstreden documentaire - door Van Gasteren omschreven als medisch psychologische film - volgt een ongeveer 50-jarige ex-concentratiekampgevangene die onder medisch toezicht een psychotherapeutische behandeling met LSD ondergaat om zijn gruwelijke verleden te verwerken. Van Gasteren filmde de man in zijn woning en in de kliniek tijdens de eerste twee sessies. Deze fragmenten worden afgewisseld met commentaren van de behandelend arts. Beelden van concentratiekampen illustreren de herinneringen van de man.
Beguiled, The (1971) Beguiled, The (1971)
Tijdens de Amerikaanse burgeroorlog wordt een gewonde Yank van de dood gered door een meisje die op een een meisjesschool zit in het zuiden van de VS. Ze zorgt ervoor dat hij op school verzorgd kan worden. Als hij langzaam herstelt vallen de vrouwen voor zijn charmes, maar er onstaat een klimaat van haat en bedrog.
Begurebis Gadaprena (1980) Begurebis Gadaprena (1980)
In een overvolle derdeklas treincoupé zitten Guja en Trifona noodgedwongen tegenover elkaar. Guja is een boers en grofgebekt type, maar in de binnenzak van zijn jas verzorgt hij liefdevol een mus. De sjieke Trifona geeft zich uit als een gevierd zanger en vertelt zijn nieuwsgierige reisgenoten over succesvolle optredens in exotische oorden en mooie theaters. Guja ergert zich tijdens de reis enorm aan de verhalen van de gedistingeerde Trifona, van wie hij vindt dat het een oplichter is. Hij vraagt in steeds grovere woorden Trifona te stoppen met het vertellen van onzin, maar Trifona wordt verdedigd door de hele coupé tijdens een handgemeen. Als op de volgende dag de mannen elkaar weer treffen is een nieuwe confrontatie onvermijdelijk, maar blijken de rollen omgekeerd.
Behave Yourself! (1951) Behave Yourself! (1951)
Als een man een verdwaalde hond aan de eigenaar wil terugbrengen krijgt hij een stel gangsters op zijn nek. En dat is het begin van een hoop dolle avonturen.
Behemoth, the Sea Monster (1959) Behemoth, the Sea Monster (1959)
Een reusachtig monster wordt in zijn slaap gestoord als er in zijn buurt radioactief afval wordt gestort. Het beest is eveneens radioactief en het leger probeert hem met alle mogelijke middelen te stoppen voor hij heel Engeland besmet.
Behind  Enemy Lines (1998) Behind Enemy Lines (1998)
Tijdens een operatie in Vietnam, waarbij de 2 huurlingen een generaal moeten liquideren, gaat plotseling alles mis en lijkt zijn partner om te komen. In werkelijkheid wordt de partner een gevangene van de wrede generaal, en moet verschrikkelijke martelingen ondergaan. Als hij hierachter komt dan wil hij terug naar Vietnam om hem te bevrijden.
Behind Enemy Lines (1986) Behind Enemy Lines (1986)
Tijdens de Vietnamoorlog onderhandelt de gevangengenomen kolonel Cooper met de plaatselijke commandant kapitein Vinh zich een weg uit zijn benarde toestand. Vinh gaat akkoord met de vrijlating van Cooper en de andere krijgsgevangenen op voorwaarde dat hij mee mag naar de VS. Cooper gaat akkoord maar moet nu afrekenen met de gefrustreerde Sparks, die denkt dat hij het beter weet als het op ontsnappen aankomt. Het bonte gezelschap begint aan hun tocht door de jungle, waar zowel de vijand als de natuurlijke hindernissen op hen liggen te wachten.
Behind Enemy Lines (2001) Behind Enemy Lines (2001)
De oorlog in Bosnië-Herzegovina is bijna voorbij, maar het Amerikaanse leger blijft met een vliegdekschip in de regio aanwezig. De missies van de piloten beperken zich echter tot eentonige verkenningsvluchten. Gevechtspiloot Chris Burnett krijgt met zijn co-piloot Stackhouse de opdracht te patrouilleren boven de veilige zone. Burnett kan zijn collega echter ompraten om af te wijken van hun koers en beelden te maken van de vreemde troepenbewegingen op de grond. De twee piloten worden er met afweergeschut onthaald en hun vliegtuig wordt geraakt. Ze gebruiken op tijd hun schietstoel, maar al snel staat Burnett er alleen voor: Stackhouse valt namelijk in de handen van de vijandelijke troepen.
Behind Enemy Lines: Axis of Evil (2006) Behind Enemy Lines: Axis of Evil (2006)
Een team van de US Navy Seals krijgt de opdracht om een Noord- Koreaanse rakkettenbasis te vernietigen. Maar dan gaat er tijdens de missie iets mis en vier soldaten komen achter de linies van de vijand terecht. Deze vier mannen moeten nu proberen om levend dit terrein te verlaten, maar dit valt bijzonder tegen.
Behind Forgotten Eyes (2007) Behind Forgotten Eyes (2007)
Stokoude Koreaanse seksslavinnen vertellen over de Japanse bezetting. Even oude veteranen doen opmerkelijke bekentenissen over een onderwerp dat in Japan nog altijd taboe is. Een verhaal dat decennialang werd stilgehouden. 'Behind Forgotten Eyes' vertelt over de ervaringen van de naar schatting 200.000 troostmeisjes uit Zuid-Korea, Taiwan, China, Birma en de Filipijnen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn ze systematisch geronseld, bruut verkracht en misbruikt als seksslavinnen door de Japanse Keizerlijke strijdkrachten. Terug in eigen land zijn veel van de getraumatiseerde vrouwen die de nachtmerrie van deze slavenhandel hebben moeten verdragen verworden tot ‘outcast’. Door diepe schaamte voor wat hen is overkomen, hebben ze hun leed lang in stilte gedragen. Na een halve eeuw hebben een aantal van hen in deze film eindelijk de moed hun verhaal te doen.
Behind Locked Doors (1948) Behind Locked Doors (1948)
Een privé-detective (Carlson) heeft zojuist zijn nieuwe kantoor geopend. Zijn eerste klant (Bremer) vertelt hem dat een gezochte rechter is ondergedoken in een gekkenhuis. De detective besluit zichzelf op te laten nemen om de zaak te onderzoeken. Wanneer hij eenmaal in de inrichting zit, ontdekt hij dat er veel meer aan de hand is.
Behind Locked Doors (1968) Behind Locked Doors (1968)
Ann en Terry nemen deel aan een feest, dat gehouden wordt in de deel van een boerderij. Ze ontmoeten daar onder andere dokter Bradley, een vreemde man van middelbare leeftijd met een Brits accent. Bradley redt Ann van een poging tot verkrachting in de hooizolder. Ann introduceert Bradley bij haar vriendin Terry. Nadat ze verder kennisgemaakt hebben, vertrekt Bradley om vervolgens de brandstofleidingen van Ann en Terry’s auto door te snijden. Later op de avond stellen Ann en Terry vast, dat hun auto niet starten wil. Zij gaan daarom maar te voet, totdat zij aankomen bij een vrijstaand huis, dat van Bradley blijkt te zijn. Ann en Terry komen er al snel achter, dat Bradley een krankzinnige begrafenisondernemer blijkt te zijn en speciale plannen met hen heeft.
Behind Me - Bruno Ganz (2002) Behind Me - Bruno Ganz (2002)
Deze documentaire gaat over het leven van de acteur Bruno Ganz, die vele films heeft gemaakt over poëzie en literatuur. Ganz wordt gevolgd tijdens de opnames van een nieuw werkstuk en er wordt inzicht gegeven in zijn manier van werken.
Behind Office Doors (1931) Behind Office Doors (1931)
Mary Linden is de secretaresse en drijvende kracht achter de succesvolle zakenman James Duneen. Duneen ziet echter niet in wat er zo speciaal aan haar bijdrage is, totdat zijn grote rivaal Ronnie Wales haar bij hem wil weghalen.
Behind the Camera: The Unauthorized Story of 'Charlie's Angels' (2004) Behind the Camera: The Unauthorized Story of 'Charlie's Angels' (2004)
In 1975 was televisieproducent Aaron Spelling op zoek naar een nieuwe TV hit en hij dacht deze te hebben gevonden in het volgende concept: Drie mooie vrouwelijke politieagenten, die privédetective worden in dienst van een geheimzinnige man genaamd Charlie. De show noemt hij eerst ‘The Allley Cats’, maar Spelling en cast verandert deze snel in ‘Charlie’s Angels’ en zodra hij Farrah Fawcett-Majors (Tricia Helfer), Kate Jackson (Lauren Stamile) en Jaclyn Smith (Christina Chambers) voor de serie aanneemt, wordt een nieuw genre ‘jiggle television’ geboren en wordt de serie een wereldwijd fenomeen.
Behind the Green Door (1972) Behind the Green Door (1972)
Een jonge vrouw wordt meegenomen naar een theaterzaaltje waar ze gevraagd wordt om mee te doen aan een erotische performance. Aanvankelijk is ze alleen op het podium, maar naarmate de show vordert, begint een aantal toeschouwers actief deel te nemen aan de show.
Behind the High Wall (1956) Behind the High Wall (1956)
Een groep veroordeelde misdadigers ontsnapt uit de gevangenis. Ze doden daarbij een bewaker, ontvoeren de gevangenisdirecteur en dwingen een onwillige celmaat mee te gaan. De vluchtauto raakt betrokken bij een verkeersongeval, waarbij alleen de gevangenisdirecteur en de onwillige celmaat dit ongeval overleven. De directeur steelt de $100.000 van de overleden criminelen. Wanneer de politie arriveert, beschuldigt hij de onwillige celmaat van de diefstal.
Behind the Mask (1932) Behind the Mask (1932)
Jack Hart (Jack Holt) werkt als federale agent en krijgt een klus om te infiltreren bij de geheimzinnige Mr. X., die een grote drugssmokkelbende leidt. Niemand kent Mr. X zelfs zijn eigen handlangers niet. Hij runt een fictief ziekenhuis als dekmantel en de slachtoffers die op de operatietafel overlijden worden rijkelijk gevuld met drugs. De drugsgevulde lijken worden dan op een begraafplaats begraven. En nu is voor Jack Holt de taak om Mr. X en zijn praktijken op te doeken.
Behind the Mask (1946) Behind the Mask (1946)
Lamont Cranston, beter bekend als 'de Schaduw', heeft zijn handen vol wanneer hij wordt beschuldigd van de moord op de afperser en journalist, Jeff Mann. Lamont tracht de identiteit van de echte moordenaar op te sporen, maar deze is hem steeds één stap voor. Bovendien wordt hij door zijn jarloerse en bemoeizuchtige verloofde Margo Lane gehinderd om cruciale bewijzen te verzamelen.
Behind the Mask (1999) Behind the Mask (1999)
Sociaal werker Bob Shushan is een echte workaholic. Op een dag krijgt hij een hartaanval en wordt hij gered door de wereldvreemde zwerver James. James werkt in de beschutte werkplaats die door Bob wordt geleid. Als Bob als gevolg van zijn hartaanval vervroegd met pensioen gaat, stopt hij al zijn energie in de herintegratie van James in de maatschappij. James gaat hem meer en meer als een vaderfiguur zien, en dat zet Bob aan het denken over de verstoorde relatie met zijn eigen zoon.
Behind The Mask (2006) Behind The Mask (2006)
Documentaire over het Animal Liberation Front, een dierenactivisten organisatie waar mensen hun leven op het spel zetten voor dieren uit laboratoriums, slachthuizen en plaatsen waar ze mishandeld worden te bevrijden.
Behind the Mask: The Rise of Leslie Vernon (2006) Behind the Mask: The Rise of Leslie Vernon (2006)
Documentairemaakster Taylor Gentry (Angela Goethals) is geïnteresseerd in seriemoordenaars en besluit om met haar filmcrew een documentaire te maken over Leslie Vernon (Nathan Baesel). Deze gloednieuwe psychopaat uit Amerika besluit de filmmakers om een kijkje te geven in zijn leven en laat stap voor stap zien hoe hij te werk gaat. En terwijl Vernon in het kleine stadje Glen Echo een ware golf van terreur veroorzaakt, draaien de camera's overuren.
Behind the Nudist Curtain (1964) Behind the Nudist Curtain (1964)
Privé-detctive Sam Dennison is aan het relaxen in een nudistenkamp, als hij een nieuwe opdracht ontvangt. Hij moet de internationale spion, Mr X vinden. Deze ontvangt informatie van night club entertainers over de hele wereld. Sam reist naar Vegas, Hong Kong, Thailand, Parijs, Haiti, Mexico, Hawaii, Berlijn en Tokyo, waar hij de mooiste vrouwen ziet optreden.
Behind the Red Door (2002) Behind the Red Door (2002)
Natalie wordt herenigd met haar broer Roy. Als ze elkaar ontmoeten stort de wereld van Natalie in, Roy is stervende. Ze gaat haar broer helpen maar zijn abnormale woede uitbarstingen brengen haar tot waanzin. De situatie verergert als Natalie onder ogen moet zien dat haar moeder vermoord is door haar vader.
Behind the Rising Sun (1943) Behind the Rising Sun (1943)
Taro Seki keert terug naar Japan waar onlangs de pro-oorlog partij aan de macht is gekomen. Hij hoopt voor de Amerikaanse ingenieur O'Hara te werken, want hij is verliefd geworden op diens secretaresse Tama. Tijdens zijn vervulde dienstplicht die hij in de Chinese oorlog heeft vervuld, is hij gehard door alle gruwel die hij heeft meegemaakt, en is als een ander mens naar Japan teruggekeerd.
Behold a Pale Horse (1964) Behold a Pale Horse (1964)
Manuel Artiguez, een bekende bandiet tijdens de Spaanse burgeroorlog, leeft 20 jaar lang in ballingschap in Frankrijk. Wanneer zijn moeder op sterven ligt, overweegt hij om in het geheim haar te bezoeken in Spanje. Maar zijn grootste vijand, de Spaanse politieagent Vinolas, zet een val in het ziekenhuis waar zijn moeder ligt.
Bei der Blonden Kathrein (1959) Bei der Blonden Kathrein (1959)
De populaire operettezanger Clemens Hagen voelt zich door zijn bekendheid in zijn vrijheid beperkt en reist incognito naar de Bodensee, waar hij als hotelmanager aan de slag gaat. Clemens en de jonge hoteleigenaresse Kathrein worden verliefd op elkaar wat voor de nodige complicaties zorgt.
Bei Dir War Es Immer So Schön (1954) Bei Dir War Es Immer So Schön (1954)
De begaafde jonge musicus Peter Martens droomt van een succesvolle carrière als componist. Wanneer de man na hard werken ontdekt wordt, kunnen hij en zijn tekstdichter de aanbiedingen nauwelijks aan. Peters huwelijk heeft het meeste te lijden onder zijn drukke baan
Bei Mir Liegen Sie Richtig (1990) Bei Mir Liegen Sie Richtig (1990)
Willi Kritz is een bescheiden nachtwaker die op een gegeven moment gedwongen wordt zich uit te geven voor de chef-de-clinique. Hoewel Willi Kritz alle moeite doet om een perfecte engel in het wit te zijn, blijven malle en bloedstollende situaties natuurlijk niet uit.
Bei Pichler Stimmt die Kasse Nicht (1961) Bei Pichler Stimmt die Kasse Nicht (1961)
Pichler is een sobere boekhouder wiens leven zonder veel verrassingen verloopt. Maar dan krijgt hij de opdracht om een grote som geld, bestemd voor de salarissen van zijn firma, naar Hamburg te brengen. Eenmaal ter plaatse aangekomen, brandt het geld in zijn zak, want de grote stad biedt vele verleidingen aan de eenvoudige kantoorklerk.
Bei Qi Baba Sangxue (1998) Bei Qi Baba Sangxue (1998)
Een arme boer staat voor de keuze om ofwel zijn zoon Shiwa, ofwel zijn dochter naar school te sturen. Shiwa is de gelukkige. Hij schopt het al snel tot de beste van de klas maar komt voor een verscheurende keuze te staan wanneer zijn vader ernstig ziek wordt.
Beijing za Zhong (1993) Beijing za Zhong (1993)
Een film over feit en fictie in de Chinese kunstwereld onder het oude regime, in een snel veranderende wereld. De film volgt enkele protagonisten: Cui Jian, de Chinese Bruce Springsteen, probeert een concert te organiseren en wordt daarin gedwarsboomd door de autoriteiten en proberen performance artiesten op straat te overleven. Daarnaast vervreemdt een jong stelletje van elkaar na een misukte zelfmoordpoging.
Beil von Wandsbek, Das (1951) Beil von Wandsbek, Das (1951)
1934. Hamburg verwacht hoog bezoek de Führer komt om een rede te houden. Er is eigenlijk maar een obstakel en dat zijn de vier communisten die ter dood zijn veroordeeld maar daar nog steeds op moeten wachten omdat er geen beul gevonden kan worden die dit werk wilt doen. Albert Teetjen, een slachter in een vlees fabriek, wordt hiervoor benaderd door de Nazi's en kan hier heel veel geld mee verdienen en zo dient hij zijn Führer ook nog. Na de daad van Albert kan hij zich een eigen slagerij veroorloven, waarbij de bijl nog een grote rol gaat spelen.
Beim Jodeln Juckt die Lederhose (1974) Beim Jodeln Juckt die Lederhose (1974)
Een arme Beier uit Neder-Beieren probeert tevergeefs te dingen naar de hand van een fraai gevormde kasteleinsdochter. Dat lukt hem wel als hij olie aanboort.
Beim Nächsten Kind Wird Alles Anders (2007) Beim Nächsten Kind Wird Alles Anders (2007)
De 45-jarige lerares Martha (Suzanne von Borsody) leidt een rustig leven met haar man en haar twee bijna volwassen kinderen. Een totaal onverwachte zwangerschap plaatst echter een behoorlijke bom onder dit idyllische gezinsleven.
Beim Nächsten Kuß Knall Ich Ihn Nieder (1996) Beim Nächsten Kuß Knall Ich Ihn Nieder (1996)
Biografische speelfilm over de joods-Duitse filmmaker Reinhold Schünzel. Schünzel werd in 1888 in Hamburg geboren en stierf in 1954 in München. Hij was een zeer veelzijdig, briljant en produktief acteur, auteur, producent en regisseur van Duitse films. Schünzel was de laatste joodse regisseur die de deur van de UFA (filmmaatschappij) achter zich dichttrok. Pas in 1937 vluchtte hij naar Hollywood. De reden dat hij zo lang kon doorwerken, was dat zijn films bij de hoogste nazi's zeer geliefd waren.
Being at Home with Claude (1992) Being at Home with Claude (1992)
Een jonge, mannelijke prostituee wordt ervan beschuldigd zijn vriend te hebben vermoord. Hij geeft zichzelf aan en wordt geconfronteerd met een politieagent die vastberaden is om deze zaak tot op de bodem uit te zoeken.
Being Different (1981) Being Different (1981)
Documentaire over mensen met lichamelijke afwijkingen. Siamese tweelingen, dwergen, arm- en beenlozen, reuzen en een olifantman.
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 -11- 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77
  © 2007-2011 AllMy.nl
Welkom gast!
Inloggen | Aanmelden
[x]
Inloggen


Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Aanmelden
[x]
Uitloggen


Je bent al uitgelogd!